اخبار کارگری
بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
نهمین روز اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی فولاد اهواز
صبح روز ٤ شهریور کارگران گروه ملی فولاد اهواز در مقابل استانداری تجمع کردند و با شعارهای “استاندار بی عرضه، استعفاء، استعفاء”، “وعده وعید نمیخواهیم حقوق و تولید میخواهیم”، “استاندار، فرماندار، بیعرضه و بیخیال”، فریاد اعتراضشان را بلند کردند. پس از این تجمع کارگران تا میدان فلسطین راهپیمایی کرده و با سردادن شعارهای “دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست”، “دستهای پشت پرده، شفاف بگو استاندار”، کل بساط چپاول و دزدی حاکم را به چالش کشیده و خواهان عملی شدن فوری خواستهایشان شدند. در این تجمع کارگران در بیانیه ای با تبریک مقاومت کارگران هپکو و زمزمه های حل مشکلات این کارخانه، خواهان افشای دستهای پشت پرده ای شدند که گروه ملی را به وضع بحرانی امروز کشانده اند. در بخش پایانی این بیانیه کارگران اعلام کرده اند که تا تامین مواد اولیه و راه اندازی کامل تولید و پرداخت همه معوقاتشان انجام نگیرد به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
نزدیک به ٤ هزار کارگر گروه ملی ٥ ماه دستمزد و حق بیمه طلب دارند و با خوابیدن تولید کارخانه خطر بیکاری آنها را تهدید میکند. تجمعات و راهپیمایی های هر روزه کارگران گروه ملی فولاد، اهواز را به تحرک در آورده است. کارگران گروه ملی فولاد اهواز بر ایجاد شورای مستقل کارگری تاکید کرده و برای آن تلاش میکنند.
٤ شهریور: تجمع اعتراضی کارگران شهرداری مقابل درب فرمانداری زابل
٤ شهریور: تجمع اعتراضی کارگران شهرداری مقابل درب فرمانداری زابل در اعتراض به تعویق پرداخت ٤ تا ٥ ماه مزد
٢٠٠ کارگر قرادادی و پیمانی لاستیک خوزستان به علت تامین نشدن مواد اولیه با پایان قرارداد بیکار شدند. این کارگران در تجمع امروز خود خواهان بازگشت به کار خود شدند.
جمعی از کارگران شرکت لاستیک خوزستان در گتوند روز یکشنبه به تمدید نشدن قرارداد خود و کنار گذاشته شدن از کار، اعتراض کرده و بازگشت به کار خود را از مسئولان و مدیران این شرکت خواستار شدند.
دوشنبه ٥ شهریور؛ راهپیمایی اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد در خیابان منتهی به استانداری اهواز
با شعار: “کارگر می میرد،
ذلت نمی پذیرد”
تهران تجمع کارگران اخراجی
کارگران اخراجی شرکت عمران سوله روز ٣٠ مرداد در اعتراض به اخراج خود مقابل دفتر این شرکت در خیابان جیحون تهران تجمع کردند
٤ شهریور، راهپیمایی اعتراضی کارکنان بیمارستان “خمینی” به خاطر ده ماه حقوق معوقه
از صبح روز ٤ شهریور حدود ٢٥٠ نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج با انداختن یک سفره خالی نمادین در مقابل سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز، در اعتراض به عدم پرداخت ده ماه حقوق خود تجمع کرده و بعد هم با شعار ده ماه حقوق نداده راهپیمایی کردند.
ششمین روز اعتصاب قدرتمند کارگران نیشکر هفت تپه
روز ١ شهریور برای ششمین روز کارگران نیشکر هفت تپه دست از کار کشیده و پیگیری طلبها و دیگر خواستهایشان شدند. با فروش زمینهای شرکت کارگران شغل خود را در خطر میبینند و تمام مجتمع یکپارچه در اعتصاب بسر میبرد.
در فیلم زیر نمایندگان کارگران هفت تپه را می بینید که در ١ شهریور ماه با وزیر جهاد کشاورزی و نماینده شوش در باره وضعیت شرکت نیشکر هفت تپه صحبت کرده و از وضعیت نابسامان کاری ٥٠٠٠ کارگر این کارخانه سخن میگوید و جواب میخواهند.
تجمع کارگران شرکت عمران سوله در اعتراض به اخراجها
صبح روز ٣٠ مرداد تعدادی از کارگران شرکت عمران سوله که یک شرکت ساختمان سازی است در اعتراض به اخراج ها در مقابل دفتر این شرکت در تهران تجمع کردند. این اخراجها تحت عنوان بالا رفتن نرخ ارز و گرانی مواد اولیه و زدن هزینه ها صورت گرفته است.
تجمع کارگران نازنخ و فرنخ در قزوین
روز ٢٩ مرداد جمعی از کارگران شرکت نازنخ و فرنخ در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی کارخانه و از دست دادن کار خود و عدم دریافت طلبهایشان مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. تعویق پرداخت دستمزدها یک معضل همیشگی این کارگران بوده و در این رابطه بارها تجمعات اعتراضی بر پا کرده اند
تجمع کارگران تولی پرس مقابل کارخانه
روز شنبه ٢٧ مرداد کارگران تولی پرس که یک شرکت تولیدات شیمیایی است در اعتراض به تعطیلی کارخانه و تهدید امنیت شغلی خود و نیز ٥٠ روز مزد معوقه مقابل درب ورودی شرکت تجمع کردند . در این روز کارگران اجازه ورود به کارخانه را نیافتند اما به تجمع خود و شعار دادن ادامه دادند. زیر فشار این اعتراضات مدیران کارخانه تولی پرس با ارسال یک نامه، تعطیلی این واحد تولیدی را تکذیب کرده و اعلام کردند که کارخانه تنها بمدت ده روز کاری تا (دهم شهریورماه) به خاطر تعطیلات تابستانی تعطیل خواهد بود. این درحالیست که در چند ماه اخیر مرتبا درهای کارخانه به روی کارگران بسته شده کارگران به مرخصی اجباری فرستاده شده اند.
تجمع کارگران شهرداری نظرآباد
روز ٣٠ مرداد کارگران شهرداری نظرآباد در اعتراض به عدم دریافت ٦ ماه مزد خود مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.
کارگران
در ششمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، آنان وزیر جهاد کشاورزی و دیگر مسئولین استانی را مورد اعتراض قرار دادند
در ششمین روز اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و بدنبال خبردار شدن آنان از حضور وزیر جهاد کشاورزی در شرکت پاک چوب، نماینده های کارگران به همراه جمعی از آنان، وزیر و دیگر مسئولین استانی را در مورد تکه پاره کردن و غارت شرکت نیشکر هفت تپه بشدت مورد اعتراض قرار دادند.
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، حوالی ساعت ١١ صبح امروز اول شهریور ماه در حالی که کارگران این مجتمع بزرگ کشت و صنعت در محوطه شرکت مطابق معمول روزهای گذشته در اعتصاب و تجمع بودند به آنان خبر رسید محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به همراه سید رازی نوری نماینده شهرستان شوش، شریعتمداری استاندار خوزستان، فرماندار شوش و تعداد دیگری از مسئولین شهری و استانی در حال بازدید از شرکت پاک چوب که در مجاورت شرکت نیشکر هفت تپه است می باشند.
بدنبال انتقال این خبر به کارگران، نماینده های کارگران به همراه تعدادی از آنان بسرعت خود را به شرکت پاک چوب رساندند و در حالی که بازدید کنندگان قصد رفتن از محل را داشتند آنان را در مقابل درب حراست شرکت مذکور در حلقه خود گرفته و مراتب اعتراض شدید شان را نسبت به خصوصی سازی شرکت و تجزیه و تکه پاره کردن آن توسط سهامداران خصوصی اعلام داشتند.
کارگران نیشکر هفت تپه که دور جدیدی از اعتصاب را در اعتراض به واگذاری بخشهای مختلف شرکت کشت و صنعت هفت تپه به شرکتهای دیگر از شش روز پیش آغاز کرده اند بشدت نسبت به تکه پاره کردن شرکت که کار و زندگی آنان را به نابودی کامل می کشاند معترضند و اعلام کرده اند این بار تا باز پس گیری مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از بخش خصوصی و تحقق دیگر خواستهایشان از قبیل سازماندهی قراردادهای کار، ثبت قرارداد قانونی، پرداخت به موقع دستمزدها و …، دست از اعتصاب نخواهند کشید.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه امروز در حالی ششمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند که عملا مدیریتی که در شرکت پاسخگوی کارگران باشد حضور ندارد و کارفرما با ایجاد چنین وضعیت مبهمی در حال واگذاری بخشهای مختلف شرکت به شرکتهایی است که توسط اعوان و انصار سهامداران از جمله غفاری و رستمی ایجاد شده اند. اسناد برخی از این واگذاریها طی روزهای گذشته توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر شده است.
اعتصاب متحدانه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در حالی ادامه دارد که نماینده های منتخب آنان از بخشهای مختلف شرکت که خود را در مجمع نمایندگان کارگران شرکت نیشکر هفت تپه متشکل کرده اند بطور قاطعانه ای پیگیر موضوع واگذاری بخشهای مختلف شرکت و جداسازی آنها از مجتمع شرکت نیشکر هفت تپه هستند.
بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز و در پی اعتراضاتی که نماینده های کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به همراه تعدادی از کارگران در حضور وزیر جهاد کشاورزی انجام دادند مقرر شده است ساعت ٦ بعد از ظهر جلسه ای در فرمانداری شهرستان شوش برگزار شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول شهریور ماه ١٣٩٧
بهنام ابراهیم زاده باید فورا آزاد شود
بیش از یک هفته است که نیروهای اداره اطلاعات کرمانشاه، بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری و فعال حقوق کودک به همراه تعدادی از دیگر فعالین که هنوز از هویت آنها اطلاعی در دست نیست را بازداشت نموده اند.
بهنام ابراهیم زاده که قبلا به خاطر فعالیت های کارگری و دفاع از حقوق کودک با وجود بیماری سرطان فرزندش «نیما» سالها در زندان بوده و کمتر از دو سال است که پس از گذراندن دوره محکومیتش از زندان آزاد گردیده است، مجددا بازداشت شده است.
این فعال کارگری و حقوق کودک پس از وقوع زلزله ویرانگر سرپل ذهاب، بارها به قصد کمک و دلجوئی از آسیب دیدگان زلزله به منطقه رفته و از وضعیت اسف بار زندگی مردم گزارش تهیه نموده است و همین امر باعث شدت خشم دستگاههای سرکوب گردید که نهایتا وی را بازداشت کنند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه اعلام می دارد که به بند کشیدن فعالین، تنها خشم و نفرت بیشترعمومی جامعه ای که در شرایط غیر قابل تحمل امروز جان به لب شده است و شاهد اختلاس ها، دزدیها و چپاولهای هزاران میلیاردی و آزادی دزدان و چپاولگران در ازای بازداشت و سرکوب معترضین می باشند را باعث خواهد گردید.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
٣١/٥/١٣٩٧
بخشهایی از اطلاعیه فراخوان تجمع کارگران گروه ملی فولاد اهواز در روز یکشنبه ٤ شهریور در مقابل استانداری اهواز
*باز هم کارگران شرکت گروه ملی در کنار هم و پشت به پشت هم ایستاده و عظمت و شکوه و یکپارچگی خود را به نمایش گذاشتند. نشان دادند در راه رسیدن به هدف خود هیچ عاملی،خصوصا در اوج گرمای تابستان، جلودارشان در رسیدن به هدف والایشان،که همان به حرکت در آمدن چرخه تولید محل ارتزاق شان میباشد،نیست.
ضمن تشکر از برادرانی که با بوجود گرمای شدید امروز حضور پیدا کردند و حق و حقوشان را فریاد زدند باید گفت متاسفانه هنوز عده قلیلی به خود باوری نرسیده و یا اینکه خود را در حد و اندازه کارگر گروه ملی بودن نمیدانند و از حضور امتناع میکنند که امیدواریم چشم و گوش بصیرت این دوستان باز شده و همراه با ما وارد عرصه میدان شوند.
امروز کارگر گروه ملی سطح بالای شعور و آگاهی خود را به نمایش گذاشته و اعلام نمود که گرچه حقوق حق مسلم وی بوده و مطالبه گر آن خواهد بود ولی،مسأله مهم تولید، شفافیت امور و رسوایی دستهای پشت پرده ایی که باعث و بانی خاموشی این امر مهم بوده اند بسیار برایش مهم تر و در درجه اولویت بیشتری قرار دارد.
همکاران گرامی: این مهم را بخاطر بسپارند که تا امروز هم که صبر پیشه نمودیم بیش از حد لازم بوده و هر حجتی بر هرکس بوده تا امروز بر وی اتمام شده است ، چرا که تنها محل ارتزاق ما و نماد صنعت استان ذره ذره درحال از هم پاشیده شدن است و مسئولین و تمام کسانی که به امر راضی هستند دورا دور گودال قتلگاه این شرکت عظیم نشسته و ذره ذره مرگ تدریجی آن را نظاره گر هستند. و شاهد این مدعا تریلی های بیشمار و متعددی سرشار از محصولات فولادی است که از شهرستانهای مختلف و مجاور به سمت خوزستان که زادگاه صنعت و فولاد است سرازیر شده اند. استانهایی که دارای محصولاتی از لحاظ کیفیت به مراتب پایین تر از محصولات شرکت گروه ملی بوده و این یعنی توهین و دهن کجی به ما و بزرگترین شرکت نوردی فولاد خاورمیانه که هنوز هم بسیاری از کفتار صفتان و لاش خورهایی که زمانی گروه ملی محل ارتزاقشان بود با استفاده از نام آن اقدام به فروش محصولات بی کیفیت خود مینمایند.
این عوامل از یکسو و لابی های کثیف از سوی دیگر و دست های پنهان که در حال کارشکنی و سنگ اندازی در مسیر گروه ملی هستند همه و همه عاملی شده اند که امروز کارگر گروه ملی از عرصه تولید پا به عرصه مبارزه گذاشته و برای حفظ شرکتی که نام و آوازه جهانی دارد و به لطف فرزندان خود پابرجاست از جان و دل مایه گذاشتند. کارگرانی که با دست خالی و با چنگ و دندان از خواسته های خود دفاع نموده و تا احیای دوباره شرکت گروه ملی صنعتی فولاد اهواز عقب نخواهد نشست.
یکبار دیگر اعلام میداریم در جهت شفاف سازی و روشن شدن عوامل پشت پرده و دست های پنهانی که باعث شده اند صدای کوره های گروه ملی به گوش نرسد و برای اقدامات لازم و عاجل برای وضعیت تولید، فردا یکشنبه ١٣٩٧/٠٦/٠٤ ساعت ٨:٣٠صبح جلوی درب استانداری حضور پیدا نموده و خواستار شفاف سازی و معرفی عوامل عدم شروع به کار گروه ملی هستیم و تا پاسخ خود را نگیریم آرام نخواهیم گرفت.
محل تجمع جهت اتحاد هرچه بیشتر همکاران:ساعت ٧صبح،دربهای کنترل زمان
گزارش
سونامی دوم بیکارسازی نیروهای مازاد شهرداری تهران در راه است
قرارداد ٦ ماهه ٦٠٠٠ نیروی شهرداری تهران شهریور ماه به پایان می رسد
دوشنبه ٥ شهریور؛ شرکت تراورس بتنی اندیمشک ٢٠ نفر از کارگران خود را به خاطر اینکه حاضر نشدند بدون دریافت حقوق کار کنند اخراج کرده است.
٣شهریور ، شهر ملایر
رانندگان کامیون شهر ملایر و تابع آن در پی فراخوان عمومی اعتصابات سراسری رانندگان در محوطه بیرونی پایانه مرکزی ملایر به نشان اعتراض و همبستگی ، کامیون های خود را در محوطه خارج از پایانه مرکزی حمل و نقل پارک نمودند و از بارگیری خودداری نمودند و علیرغم وعده های مسئولین به اعتصاب خود تا تحقق تمامی خواست های خود ادامه خواهند داد.
@ettehad
بین المللی
بخش بین المللی داوود رفاهی
١ــ جهان – ٢ میلیارد نفر در فقر زندگی میکنند
نتایج جدید گزارش موسوم به “کمک جهانی انسانی ٢٠١٨ ” حاکی است که بیش از ٢ میلیارد نفر در سراسر جهان در فقر زندگی می کنند و ٧٥٣ میلیون نفر با فقر مطلق روبرو هستند و برای زنده ماندن مبارزه می کنند.
بر اساس این گزارش، وضعیت مربوط به انسان هایی که از قحطی، خشکسالی، منازعات و بلایا و فجایع طبیعی رنج می برند هر سال در روز جهانی کمک های انسانی که ١٩ اوت است، منتشر می شود.
بر اساس این گزارش حداقل ٢٠١ میلیون نفر در ١٣٤ کشور جهان در سال ٢٠١٧ میلادی به کمک های انسان دوستانه برای زنده ماندن نیاز داشته اند.
این گزارش نشان می دهد که ٢٠.٧ میلیون نفر در یمن نیاز به کمک های انسانی دارند. این رقم در سوریه به بیش از ١٣.٨ میلیون نفر رسیده است. ترکیه که میزبان ٣.٥ میلیون آواره سوری است با ١٢.٨ میلیون نفر افراد نیازمند به کمک های انسانی در رتبه سوم این فهرست قرار دارد.
کشورهای اتیوپی، عراق، نیجریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان جنوبی، افغانستان، سومالی، کنیا، هائیتی، مالاوی، کلمبیا، سودان، چاد، زیمبابوه، مالی، اوکراین، کامرون، لبنان، پاکستان، بروندی، اردن، جمهوری آفریقای مرکزی، اوگاندا، نیجر، فلسطین، موزامبیک، ماداگاسکار، لیبی، آنگولا، بنگلادش، سریلانکا، نپال و میانمار نیز در این فهرست قرار دارند.
اتیوپی، نیجر، پاکستان، سومالی، سودان جنوبی و سودان کشورهایی هستند که با ٣ نوع بحران یعنی جنگ و درگیری ، فجایع طبیعی و بی خانمان شدن اجباری به طور همزمان روبرو هستند.
این گزارش حاکی است که بیش از ٢ میلیارد نفر در سراسر جهان با درآمد کمتر از ٣.٢ دلار در روز زندگی می کنند. بیش از ٧٥٣ میلیون نفر نیز با درآمد کمتر از ١.٩ دلار در روز امرار معاش می کنند و با فقر مطلق روبرو هستند.
تعداد افرادی که در سال ٢٠١٧ میلادی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند با ٢.٩ میلیون نفر افزایش به بیش از ٦٨.٥ میلیون نفر رسیده است.
٢ــ آمریکا – اعتصاب زندانیان در ٢١ زندان
زندانیان در ٢١ شهر واقع در ١٩ ایالت آمریکا، روز سه شنبه ٢١ اوت اعتصابی سراسری آغاز کردند که یکی از خواستههای اصلی آن، دریافت دستمزد عادلانه برای کار اجباری در کارگاههای زندانها است.
تاریخ آغاز اعتصاب همزمان است با سالگرد کشته شدن جرج جکسون، یکی از فعالان حقوق اقلیتها که در سال ١٩٧١ در درگیری با نگهبانان زندان “سن کوئنتین” کشته شد.
اعتصابکنندگان اعلام کردند که زندانیان با امتناع از کار، حضور در غذاخوری و عدم رعایت مقررات داخلی زندانها به این اعتصاب ١٩ روز ادامه خواهند داد.
بنا به گزارش روزنامه “یو اس ای تودی” رهبران اعتصاب در بیانیهای، شرایط کار در زندان را “بردهداری امروزی” توصیف کردند و یادآور شدند که کارگاههای زندانها، به زندانیها در ازای هر ساعت کار، فقط چند سنت پرداخت میکنند.
مطابق اصل ١٣ متمم قانون اساسی آمریکا، خدمت در زندان برای کسانی که در هر یک از ایالتهای متحده به خاطر ارتکاب جرائم محکوم به حبس شدهاند، اجباری است. رسانههای آمریکا خبرهای این اعتصاب را به نقل از تشکلهای زندانیان منتشر کردند.
واشنگتن پست ویدیویی از کار اجباری در زندانی در آلاباما را منتشر کرده که در آن گفته میشود زندانیان از دورههای کارآموزی محروم هستند.
رهبری اعتصاب زندانها بر عهده یک سازمان غیرانتفاعی به نام “وکلای زندانی سخن میگویند” متشکل از فعالان حقوق زندانیان است که در زندان “لی” واقع در کارولاینای جنوبی مستقر است، که ماه آوریل گذشته شاهد شورش زندانیان بود که در اثر آن هفت تن کشته و دهها تن مجروح شدند. زندانیان ویدیوهائی از این شورش در شبکههای اجتماعی منتشر کردند.
اعتصاب کنونی همچنین از سوی کمیته کارگران زندانی، که یک سندیکای کارگری است، تحت حمایت قرار دارد.
تاریخ آغاز اعتصاب، روز ٢١ آگوست، یادآور روز مشابهی در سال ١٩٧١ است که جرج جکسون فعال حقوق مدنی، با گروگان گرفتن نگهبانان و دو زندانی قصد داشت از زندان ایالتی سن کوئنتین در کالیفرنیا فرار کند، اما به ضرب گلوله نگهبانان جان باخت.
تاریخ پایان اعتصاب نیز نمادین است، و اشاره دارد به روز ٩ سپتامبر ١٩٧١ که زندانیان در زندان “آتیکا” در ایالت نیویورک دست به شورش زدند. در اثر حمله نیروهای انتظامی برای بازپس گرفتن زندان از شورشیان ٤١ تن کشته شدند.
زندانیان اعتصاب کننده اعلام کردند از حاضر شدن سر کار اجباری امتناع خواهند کرد و همچنین خرید از فروشگاههای زندان را متوقف میسازند. در برخی از زندانها، تظاهرات خاموش نشسته و همچنین اعتصاب غذا نیز در مدت اعلام شده برگزار میشود.
صنعت زندانها در آمریکا میلیاردها درآمد دارد، اما برای کار اجباری به زندانیان ساعتی چهار سنت حقوق میپردازد.
مجله هفتگی پرتیراژ “تایم” در گزارش جامعی در باره اعتصاب زندانیان مینویسد آمریکا پنج درصد از جمعیت دنیا را دارد ولی بیست و پنج درصد از کل زندانیان جهان در زندانهای آمریکا هستند.
٣ــ آرژنتین – صدها نن تصمیم به ترک دین گرفتند
صدها تن از شهروندان آرژانتین، نه تنها در بوئنوسآیرس پایتخت کشور، بلکه در دیگر شهرها نیز برای اعلام ترک جمعی دین، روز شنبه ١٨ اوت در مقابل “دفاتر خیابانی” یک انجمن مردمنهاد اجتماع کردند. آنان با امضای برگی به نامِ “اعلامیۀ ارتداد”، تصمیم خود را مبنی بر ترک مسیحیت به آگاهی کلیسا رسانده و از مقامات مذهبی میخواهند نام آنان را از سیاهۀ “مؤمنان” بردارند. هدف آنان، اعتراض به دخالت کلیسا در امور سیاسی و غیرمذهبی و حمایت از تقویت یک دولت لائیک است.
شهروندان بوئنوس آیرس که پیش از این با برافراشتن و گره زدنِ روسریهای سبز برای خواست قانونی کردن سقط جنین به خیابان آمده بودند، این بار روسریهای نارنجی رنگ را نماد مبارزه خود کردهاند. روسریهائی که عبارت “برای یک دولت لائیک” بر آنها نقش بسته است. این خواست در کشوری که دولت آن رسماً “غیرمذهبی” است، نشان اعتراض به دخالتهای پیدا و پنهان کلیسا در امور عمومی و سیاسی دارد و اگر اینک با شدت بیشتری خودنمائی میکند، از آن روست که زعمای مذهبی نقش بارزی در جلوگیری از قانونی کردن سقط جنین بازی کردند.
کلیسای کاتولیک آرژانتین در برابر طرح قانونی کردن سقط جنین به مبارزهای همهجانبه دست زد و از جمله تهدید کرد نمایندگانی را که به این طرح رأی موافق دهند، تکفیر و طرد کند. پاپ فرانسیس، که خود آرژانتینی است، سقط جنین را به “هولوکاست” تشبیه کرد.
جلوگیری از تصویب این لایحۀ قانونی اینک یکبار دیگر بخش بزرگی از شهروندان آرژانتین را از کلیسا ناخرسند ساخته است. صدها تن از آنان روز شنبۀ گذشته در برابر دفاتر خیابانی انجمن “اتحاد برای آرژانتین لائیک” صف بستند تا با امضای اعلامیۀ اعلام ترک کلیسا به رهبران مذهبی کشور یادآوری کنند که آنان برای دفاع از یک دولت غیرمذهبی و جلوگیری از دخالت دین در دولت، آمادۀ “ترک دین” نیز هستند.
شهروندانی که این بیانیه را امضاء میکنند، با یادآوری تاریخ و محل غسل تعمید خود، از مقامات مذهبی میخواهند نام آنان را از دفاتر کلیسا پاک کنند. روش کار کلیسا با این حال چنین است که کلمۀ “مُرتد” از این پس نام آنان را همراهی میکند.
“ماریا”، دختر ٣٣ سالهای که در صف در انتظار اعلام ارتداد خویش است میگوید که کودکی و نوجوانی خود را با آموزشهای دینی سپری کرده است، اما اینک همۀ این اصول و تعلیمات را برای جامعه زیانبار میداند و از همینرو در این مبارزه شرکت کرده است.
یکی از خواستهای انجمنهای مدنی، قطع کمکهای مالی دولت به کلیسا است؛ از نظر آنان امور مذهبی باید تنها از راه وجوهی که مؤمنان با طیب خاطر میپردازند تأمین شود.