جمعه ۱۲ تا جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ برابر جمعه۱۰ آگوست ۲۰۱۸
شماره ۲۰
امیرجواهری لنگرودی
haftegi_kargari@yahoo.com
جمعه به جمعه ، نو به نو !
یادداشت هفته پیرامون : پشت پرده استیضاح علی ربیعی – بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن
پشت پرده استضاح علی ربیعی ( برادرعباد) وزیر امنیتی نظام بر راس وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی، چه گذشت؟ خانه از پای بست ویران است!
علی ربیعی پس از انقلاب به کمیته پیگیری شورای انقلاب پیوست و همزمان از مؤسسان شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی و مسؤول شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی تهران بود. ربیعی در دوره رياست جمهوري سيد محمد خاتمی، مشاور اجتماعی او شد و در زمان تصدی دبیر شورای عالی امنیت ملی توسط “حسن روحانی” وی مسؤول اجرایی دبیرخانه و ریاست کمیته سیاستگذاری تبلیغات و کمیته امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی را عهدهدار بود.عضو شورای مرکزی خانه کارگرهم است که با استیضاح مجلس از پست وزارت کنار گذاشته شده است. بعد هم در دولت حسن روحانی برراس وزارت کار ، تعادن و امور اجتماعی جای گرفت. می شود وزیری همه فن حریف بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷، از قول حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به معضلات کلان اقتصادی کشور، اظهار داشت: امروز با اقدامات دولت،کشور با مشکلاتی از جمله بیکاری،کاهش ارزش پول ملی، نوسان بازار ارز، تعطیلی کارخانهها، افزایش قیمت خودرو، و همچنین بالا رفتن قیمت کالاها و اجناس ضروری مردم … روبررو است.تدوین طرح استیضاح تیم اقتصادی دولت از سوی ۵۰ نماینده خبرداد . وی ادامه داد : « ادامه داد: مجلس با پرچم داری اعضای لیست امید مانند آقایان وکیلی، تاجگردون، نعمتی، و همچنین عثمانی استیضاح آقای آخوندی وزیر راه و شهرسازی را کلید زد اما پیش از اینکه این استیضاح را امضاء کنند طی نامهای به رئیس جمهور خواستار بازسازی کابینه شده بودند. با بیتوجهی رئیسجمهور به تذکرات نمایندگان در نهایت استیضاحها انجام و برای مجلس و دولت هزینه تراشیده شد. وی با تاکید بر اینکه رئیسجمهور با این تیم فرسوده مانند آقایان ربیعی، حجتی و کرباسیان نمیتواند این مشکلات را حل کند، اظهار داشت: لازم است آقای روحانی اقداماتی انجام دهد تا اعتماد مردم و مجلس را جذب کند…. عضو کمیسیون شوراهای مجلس اضافه کرد: نمایندگان خواستار این هستند که دولت کابینه را اصلاح، بازسازی و جوانسازی کند. آقای رئیس جمهور بداند که اگر به همین رویه ادامه دهد کشتی اقتصاد کشور به گل خواهد نشست….» (۱)
همین خبرگزاری ایضا در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ازقول حسین مقصودی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم از کلید خوردن استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی خبر داد و گفت: این طرح با ۵۰ امضا تقدیم هیئترئیسه مجلس می شود. وی درباره محورهای این طرح ادامه داد: عدم توجه به برنامههای اعلامی، امنیت شغلی کارگران،مشکلات بیمه روستائیان و قالیبافان، عدم تعامل با بیمهگزاران، مشکلات سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای وابسته، مشکلات شستا، عدم توجه به استفاده از مدیران جوان، عدم برنامه و چشمانداز شفاف و عملی برای کارگر و کارفرما، عدم توجه به سیاستهای کلان کشور و برنامههای اقتصادی کشور از جمله محورهای این طرح استیضاح است. (۲)
آنگاه که استضاح کلید خورد علی ربیعی با اشاره به طرح استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی در توییتر خود نوشت: در ۷ ماه دوبار از مجلس رای گرفتم. دوباره استیضاح میشوم در حالی که حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم.
ربیعی ادامه داد: خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان میدانم به عمومی نمایندگان دلسوز و پاک احترام میگذارم علت اصلی استیضاح را نمیدانم ولی استیضاح پس از تنها ۵ ماه از استیضاح قبلی را عجیب میدانم.
از همین رو همه عوامل آشکار و پنهان او در سطح خبرگزاری ایلنا بسیج شدند تا خواست فراخوان دهندگان استیضاح را به معنا جلو دهند .در این میان تلاش کردم فهرستی از این جماعت را در کنار گزیده نگاهشان در این یادداشت فراهم آورم . از جمله اینان می توان از :
*- عیدعلی کریمی (دبیر خانه کارگر قزوین)؛ بهتر از ربیعی گزینهای وجود ندارد.
*- علیرضا محجوب دبیر خانه کارگر و نمانیده مجلس : اعلام وصول استیضاح وزیر کار بیاحترامی به کمیسیون اجتماعی بود. اگر این رویه است چرا استیضاحهایی با تاریخ بسیار دورتر اعلام وصول نمیشود؟این رویه نوعی بی عدالتی به کمیسیون اجتماعی و بی احترامی به رئیس کمیسیون است.
*- علی خدایی (عضو هیات مدیره کانون عالی شوراها) ؛دائماً برای وزارت کار مسئلهسازی میکنند/نمیگذارند کارگران روی مشکلاتشان تمرکز کنند. به نظر میرسد دستهایی پشت پرده است که دائماً برای وزارت کار مسئلهسازی میکنند؛ از طرح سوال از وزیر و استیضاح گرفته تا بحث ادغام منابع تامین اجتماعی و تفکیک. انگار نمیخواهند اجازه دهند که حتی یک روز این مجموعه آسوده باشد
*- سهیلا جلودارزاده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، اظهار داشت: مسائل وزارت کار جزء موارد آسیبزننده به اقتصاد نبوده است، باید به مسائل کلانتر و مهمتری پرداخته شود. افزایش قیمت ارز و کاهش فضاحتبار ارزش پول کشور از جیب همین کارگران پرداخته میشود و به جیب کسانی میرود که با کامیون و تریلی سکه و ارز میخرند.
*- علی ابراهیمی نماینده مردم شازند و عضو کمیسیون امید گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها حوزه موثر در بحث اشتغال نیست. اگر ارتباطات جهانیمان دچار اشکال نشده بود، فضای کسب و کارمان شاید بهتر بود.
*- علی دهقانی (دبیر اجرایی خانه کارگر یزد) گفت: مشکل جامعه کارگری در حال حاضر، شخص وزیر کار نیست و با تغییر وزیر هم دردی از کارگران دوا نمیشود بلکه این تغییر ناگهانی میتواند اوضاع را بدتر کند…
*- فتح الله بیات (دبیر اجرایی خانه کارگر شرق تهران) ؛ استیضاح ربیعی مغرضانه است/اقتصاد فلج شده و وزارت اقتصاد باید پاسخگو باشد…فکر میکنم استیضاح ربیعی از تنگنظری است نه کم کاری او. ربیعی خیلی باج نداده است برای همین استیضاح میشود.
*- اکبر شوکت (رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور و عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی) ؛…«سهمخواهی» نمایندگان و لابیهای پشت پردهی آنها مسبب این استیضاح است؛ او میگوید: بیشتر بحثِ سهمخواهیست و به نظر میرسد چون ربیعی به سهم خواهیها تن نمیدهد و زیر بار افراد مختلفی که برای هیات مدیرههای گوناگون مطرح میکنند، نمیرود، استیضاح را مطرح کردهاند.
*- داوود میرزایی (دبیر اجرایی خانه کارگر اراک) ؛ ربیعی ۵۰ روز پیش استیضاح شد و رای اعتماد گرفت، ظرف ۵۰ روز قرار است چه اتفاقی بفتد؟ اصلا خود مجلس در طول ۵۰ روز چه کاری انجام داده است؟ وی ادامه داد: ربیعی پاسخ منفی به سهمخواهی داده و باج نمیدهد. درست به همین دلیل استیضاح کاملا مغرضانه است.
*- عباس کاربخش (دبیر اجرایی خانه کارگر کرمان) ؛ نه تنها موافق نیستیم بلکه این استیضاح اشتباه محض است و به صلاح نظام، جامعه کارگری و حتی کارفرما هم نیست. مشکل امروز مردم و کارگران اقتصاد و معیشت است و ربطی هم به وزیر کار ندارد. وی افزود: به وضوح دلایل مغرضانه جناحی، گروهی، سیاسی و نداشتن کار اقتصادی و دستاندازی در حوزه اجتماعی در پشت پرده این استیضاح مشهود است.
*- علیرضا حیدری (نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) ؛نمایندگان نمیبینند که انتقال شورای عالی سلامت به وزارت بهداشت، حاصلش فقط تعرفههای نجومی است/اگر شستا و سهمخواهیهای آن نبود، ربیعی استیضاح نمیشد
*- اکبر قربانی (دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران) ؛ وزیر کار به این علت استیضاح میشود که رانت به رانتخواران نداده است. اینهایی که در پی استیضاح وزیر کارند همانهایی هستند که وزیر در پی توقعات شخصی از وزیر نه شنیدهاند.
*- نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران )؛ این استیضاح بیشتر نشان از اشتباهات نمایندگان است. خصوصیسازی مصوب مجلس است. مشکلات تامین اجتماعی، عدم اجرای همسانسازی و حقوق بازنشستگان از مجلس آمده است. مسئول مشکلات رکود وزارت کار است؟ تاخیر در پرداخت دستمزدها وزارت کار است یا بدهی دولت به وزارت کار؟ قضیه درمان کارگران و بند (ز) مربوط به علی ربیعی است یا مجلس؟ به عنوان یکی از نمایندگان کارگران کشور میگویم که کشور نیاز به ثبات دارد.وی اضافه کرد: این رای منفی باعث میشود که خود نمایندگان در آینده رای نیاورند.
*- ناصر شهبازی (دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان) ؛ وی دلایل استیضاح وزیر کار را لابیگریهای وزیر بهداشت دانست و گفت: در درون دولت روحانی ، وزارت بهداشت در این زمینه به کارگران سیلی زده است. وزیر بهداشت با باج دادن به نمایندگان مجلس حرکتی را برای حذف وزیر کار شروع کردهاست….
*- عبدالله ناصری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توجه داشته باشید که مشکلات اقتصادی دولت و کشور خیلی فراتر از این است که با سوال از رئیسجمهور و استیضاح و جابجایی چند وزیر حل شود…. برخورد کاسبکارانه با وزرا ویژگی زشت پارلمان کشور است.
*- سلمان خدادادی (رئیس کمیسیون اجتماعی دهمین مجلس شورای اسلامی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا؛ استیضاح آقای ربیعی هشت روز قبل به کمیسیون ارجاع شد کمیسیون در این زمینه تعلل نکرد اما چون بحث لایحه دولت مبنی بر تفکیک وزارتخانهها مطرح بود اعضای کمیسیون به این نتیجه رسیدند که ابتدا تکلیف این لایحه مشخص شود سپس به بحث استیضاح وزیر بپردازند.خدادادی تصریح کرد: اگر بحث تفکیک وزارتخانهها رای میآورد عملا موضوع استعفا مطرح نبود و دیگر لازم نمیشد چراکه وزیر با تفکیک وزارتخانهها کنار میرفت و دوباره معرفی میشد و آن موقع بحث رای اعتماد در اولویت قرار میگرفت.
*- یکی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی که خواست نامش منتشر نشود به خبرنگار ایلنا گفت: مخالفت ربیعی با کلنگزنی یک بیمارستان در حوزه انتخابیه یک نماینده، استیضاح را کلید زد. وی در ادامه با بیان اینکه برخی دیگر هم این نماینده را به خاطر منافع خود در این ورطه همراهی میکنند، خاطر نشان کرد: تعداد اندکی از نمایندگان مجلس هم وقتی دیدند منافعشان با این نماینده همسو است با وی همراهی کردند چرا که از این همراهی سود میبرند.
درهمین رابطه باید حول گفتگوی محمد نيشابوري، رئيس دفتر سياسي و سخنگوي حزب اسلامي كار، توجه ویژه نمود. نامبرده در گفت وگو با «شرق» استيضاح را حق نمايندگان مجلس دانست و گفت: « برخي نمايندگان طرفدار استيضاح وزير تعاون معتقدند او در دوره استيضاح قبلي، برخي وعده ها را داده بود كه به آن عمل نكرد. به همين دليل بار ديگر به مجلس فراخوانده شد. به اعتقاد او، مهم ترين دليلي كه منجر به استيضاح وزير كار مي شود، اين است كه ربيعي هيچ اقدامي در راستاي اصلاح ساختار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي انجام نداده است.» سخنگوي حزب اسلامي كار ادامه داد: « اگرچه دولت برنامه دارد كه اين وزارتخانه را تجزيه كند، اما هفته گذشته در صحن علني مجلس دو فوريت پيشنهاد دولت براي دستيابي به اين هدف راي نياورد و اين مخالفت مجلس هم درست است.» او افزود: « همه منتقدان و موافقان وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، بر اين نكته اجماع دارند كه اين وزارتخانه به شدت بزرگ و حجيم است و بايد كوچك شود. اصلي ترين وظيفه اي كه وزارت كار قرار بود انجام دهد، واگذاري بنگاه ها در شستا و صندوق هاي بازنشستگي بود.» نيشابوري در ادامه برآنستکه : « حجم بزرگ نيروي انساني و گردش مالي ايجادشده در زيرمجموعه هاي وزارت تعاون، بدهي هاي بزرگي ايجاد كرده است و ريخت وپاش ها و فساد به وجودآمده در اين بنگاه هاي اقتصادي، به دليل عدم نظارت روي آنها بوده است.»او اضافه كرد: « بزرگ شدن بدنه وزارت تعاون مربوط به دوره آقاي ربيعي نيست، اما وقتي كه وزير در خارج از بدنه دولت بوده، كتاب هاي زيادي درباره مبارزه با فساد نوشته است و اين مفهوم را مي شناسد و راهكارهاي مبارزه با آن را خوب مي داند، اما وقتي او به بدنه دولت وارد شد، به قدري گرفتاري برايش ايجاد شد كه كمتر به اين موضوع پرداخت» به اعتقاد سخنگوي حزب اسلامي كارآمده است : « وزير تعاون بايد اموري را كه مربوط به اين وزارتخانه نيست به ديگران واگذار كند، زيرا موضوع هدفمندي يارانه ها كه مسئوليت آن را ربيعي به دليل علاقه شخصي برعهده گرفته، در حيطه وظايف و رسالت وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيست و پذيرش مسئوليت فراتر از اساسنامه و چارچوب قانوني اين وزارتخانه است. اين مسئله سبب مي شود بخشي از زمان وزير صرف كارهايي غير از مسئوليت اصلي اش شود و در نتيجه ربيعي نتواند به امور اساسي وزارتخانه تحت امرش رسيدگي كند» او ادامه داد: « درگيري چندساله اي كه بين تامين اجتماعي به عنوان زيرمجموعه وزارت تعاون و وزارت بهداشت بر سر موضوع طرح تحول سلامت ايجاد شده، كل سيستم را زمين گير كرده است، به خصوص در حوزه تامين اجتماعي موضوع اضافه شدن بخشي از افرادي كه به هيچ عنوان نبايد تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار مي گرفتند و دولت بايد اول سهم بيمه آنها را پرداخت مي كرد، بعد نام آنها در فهرست تامين اجتماعي قرار مي گرفت، سبب شده كه اين مجموعه به شدت آسيب پذير شود. بعيد نيست كه در چند سال آينده تامين اجتماعي رسما اعلام ورشكستگي كند. اين مسئله به دليل عدم هماهنگي بين دستگاهي در بدنه دولت است. (۳)
چنانچه بیان خبرگزاری حکومتی ایلنا را که بمانند ” ربیعی نامه ” در تمامیت دوره وزارت او عمل کرده و شعاع العمل همه موافقان او در همصدایی با او را همچون دوره های گذشته اثبات می کند ، در کنار این گفتگوی شرق قرار دهیم . درمی یابیم دلیل وضعیت کنونی را تنها به وزیر امنیتی کار علی ربیعی نباید مربوط دانست بلکه به ساختاری مربوط می گردد که طی این چهار دهه ، همه موجودیت جامعه و طبقه ما را زیر گرفته است . اصلی ترین محور استضاح که از دل بحث های موافقین و مخالفین از مجلس اسلامی بیرون زد، نشان داد که ربیعی می بایست نقش گاو صد من شیر ده برای همه طرف های درگیر، بازی می کرد. کاری که تا به امروز انجام داد ، انگار در این شرایط ادامه اش ناممکن بود و از همین رو ناممکن اش ساختند.
علی ربیعی می بایست همچنام منابع عظیم شیستا ، کل منافع سازمان تامین اجتماعی و … را به همه سهم خواهان در گاو بندی با جماعت خانه کارگری ها ، اعتدالیون ، خانواده لاریجانی ها، جناح ولایی و حتی اصلاح طلبان زوار دررفته رانده از همه جا ، دست به دست بچرخاند و سیرابشان نماید.
آنچه درجریان استیضاح قبلی اش که با تفاضل یک رای مجددا ابقاء شد ، دهن باز کرد، این بود که ربیعی بیشتر پست های چرب و چیلی ، آب و نان دار را برای ماندن و چسبیدن بر صندلی وزارت ، بین همه سهم خواهان یاد شده تجدید توزیع کرده بود . در فاصله دو استیضاح سفرهای او به این و آن استان ( چهار محال و بختیاری – تبریز- اردبیل – قزوین – سمنان – دامغان – شاهرود – دماوند و فیروز کوه و …) ، پرآمد و شد تربن وزیر دولت روحانی است . از همین رو در جلسه استیضاحش از مخالفین اش می پرسد : « آیا نمایندگان شهادت نمیدهند که من بیشترین سفر استانی را داشتهام؟ من هفتهای سه شب در محل کار خود میخوابیدم. آیا اینها شاخص نیست؟» ، ربیعی طی سفرهایش افاده های جور واجور گرفته ، و دخالتگری هایش در همه حوزه ها، نشانه ظهور و تجلی دیگر او بر صحنه آرایی مصدر قدرت ماندن در چشم خود او و این همه بود که از قرار در شرایط امروز ناممکن می نمود. شرایط استیضاح در این دوره به گونه ای است که شخص ربیعی در خطابیه استیضاحش جنبه هایی از آن را بر زبان میراند. (۴).
چرا که آنچه اینبار در مجلس رُخ نمود و صحنه های افشاء گریهای هر دو سوی موافقان و مخالفان نشان داد که هر سطح زد و بند و گاو بندی ، حول بازتوزیع مراکز مدیریتی در این دوره که صحنه اعتراضات پائینی ها رُخ می گشاید ، در تمام زمینه ها دهن باز کرده، دیگر تحت هیچ شرایطی نتیجه بخش نمی نماید. سازمان تامین اجتماعی و به فلاکت کشاندن بزرگترین ثروت اندوخته منبع بین انسلی کارگران و زخمتکشان زن و مرد کشور ، بیش از شش دهه ، روی پای خود بود و همواره د.لت ها بزرگترین بدهکار او بودند، امروز اصلی ترین عامل استضاح مشخص علی ربیعی بوده اند. موسسه ای که در دولت قبلی ( احمدی نژاد ) وسیله داد و ستد امثال سعید مرتضوی ها و بابک زنجانی ها و همه اعوان و انصار او تا سطح معاونت اول سیاسی احمدی نژاد ( محمد رضا رحیمی ) که به زندان افتادند تا غائله را ختم به خیر کنند . در آن مقطع ۱۳۴شرکت تامین اجتماعی را یک جا بعه افرادی نظیر بابک زنجانی دادند و آب هم تا به امروز از آب تکان نخورد و امروز نیز دعوا همچنان ادامه دارد.
می توان گفت: استیضاح دور اخیر علی ربیعی ، شارلاتانیزیم و فساد کل دستگاه حاکمیت اسلامی را به نمایش گذاشت و نشان داد که با پول و رشوه، رای نمایندگان را می خرند تا وزیری بر سر پای ماند و این در همان مجلس فساد پرور بر ملا می گردد. ربیعی خطاب به یکی از نمایندگان می گوید : « آقای پورابراهیمی «کهنوجی» را میشناسید؟ به من میگویند یا ۱۵۰ میلیون به حساب فلان شخص بریز یا استیضاحت میکنیم » وی افزود: « ایشان بگویند من فقط نامه یک دختر مظلوم را نشانتان میدهم. دختری که برجسته است. ایشان به من میگویند یا این را بردار یا من تو را استیضاح میکنم یا ۱۵۰ میلیون به حساب این شخص بریز یا استیضاح میکنم به فقرا پول نده و به هر کسی من میگویم پول بده » (۵)
استیضاح علی ربیعی ، مهره بدنام و بد آوازه و امنیتی نظام که تا به امروز از هیچ عمل شناعت آمیزی در حق طبقه ما خود داری نورزید. چهره ای که از شلاق زدن به کارگران معدن آق دره تا واگذاری هپکو به قیمت یک دکه یک دربی ، به «بخش خصوصی» و ضرب و شتم همان کارگران هپکو و آذرآب ، سرکوب و بازداشت فعالان کارگری معترض به بازداشت رضا شهابی در برابر وزارت کار در تهران، و تهدید همسر و همراهان شهابی در پیگیری دوره اعتصاب و زندانش ورودررویی با کارگران سندیکای صنعت نیشکرشوش و بازنشستگان و معلمان کشور،به نابودی کشاندن وضعیت شغلی کارگران فولاد، بی خانمانی زنان کارگر و طرح های دور کاری و کارورزی برای ایجاد نوعی مشاغل کاذب برای دانشجویان کشور و سرانجام نابودی بقایای امنیت شغلی تا کشتار کارگران معدن یورت را در پرونده دوران صدارتش داشته، به محاکمه کل نظام و افتادن مجدد نقاب از چهره متعفن و سراپا فاسدش منجر شد. جدا از این ربیعی که در کارنامه اش حداقل تحمیل دستمزد چندین برابر زیر خط فقر بر کارگران، اجرای طرح قرون وسطائی استاد شاگردی و بردگی تا دو سال تازه کاران و همراهی با دستگاه امنیتی در سرکوب و بازداشت کارگران معترض در مقابل وزارتخانه مطبوعش را دارد و نه هیچ یک از وزرای کار در دوره های پیشین منتخب کارگران نبوده اند. هر یک از وزرای کار همانند همه وزرای وزارتخانه های دیگر در تمامی دوره ها منتخبین و منتصبین دولت و حاکمیت بوده اند و در خدمت کارفرمایان و سرمایه داران که خود همان وزرا نیز در زمره کارفرمایان و سرمایه داران بوده و هستند، قرار داشته اند.
در دوره اخیر یک نکته قابل تامل است ، استیضاح علی ربیعی جدال بین وزارت کار ربیعی و وزارت بهداشت ثمره هاشمی به نفع وزیر بهداشت حل شده است. فراموش نکنیم که همین دولت روحانی بود که در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت مستمری بازنشستگان مجبور به استقراض از بانک کارگران و پرداخت بهره های نجومی به این بانک شد، بند «ز» تبصره ۷ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۳۹۷را برای بیرون کشیدن بخشی از منابع تامین اجتماعی از زیر چنگ ربیعی و شرکا و واگذاری آن به دولت تصویب کرد. همین مصوبه بود که دو منبع مختلف درآمدی مربوط به تامین اجتماعی شامل ۲۷/۹ ام از «بیمه درمان» و «سایر منابع» را در اختیار دولت قرار دادو نکته پایانی اینکه، زدن علی ربیعی در دوره اخیر مجلس، ادامه زدن جایگاه خانه کارگر و ملحقاتش به عنوان تشکل زرد شبه کارگری و امنیتی کارگری در ساختار فعلی قدرت است. خنه کارگری ها همواره از نظام امتیازاتی در بدنه مدیریتی و در هیئت مدیره کانون ها، مراکز و ادارت کار و شورای عالی کار و غیره برخوردار بودند. آنها موقعیت برنشسته ای در پائین دست مراکز قدرت در ازای «خدمت» شان به نظام در منحرف کردن مبارزات و مهار اعتراضات کارگری با اینجاد کانون ها و شورای های اسلامی و انجمن های اسلامی و بسیج کارگری ایفا می کردند. امروز اوضاع آنها به جایی رسیده که باید این کار را تقریبا مجانی و در حالی که موقعیت شان به خطر افتاده و بی مصرف تر شده اند، صورت بدهند.
همانگونه که در ابتدای یادداشتم آوردم : علی ربیعی عضو شورای مرکزی خانه کارگرهم است که با استیضاح مجلس از پست وزارت کنار گذاشته شده است. در همین رابطه گفتگوی غلامرضا طالبا دبیر اجرایی خانه کارگر گلستان، با خبرنگار ایلنا جالب است . او گفت : « جامعه کارگری استیضاح وزیر خود را بیجواب نمیگذارد. دولت، ربیعی را قربانی تیم اقتصادی خود کرد» او اظهار داشت:« ابتدا میگویم رویکرد مجلس این نیست که وزیری مثل ربیعی را انتخاب کند چراکه اگر چنین رویکردی داشت او را استیضاح نمیکرد. مجلس با این استیضاح به جامعه کارگری ضربهی بزرگ و مهلکی زد». طالبا خاطرنشان کرد: « دولت سعی داشت با استیضاح ربیعی تیم اقتصادی خود را در حاشیهای امن قرار دهد، البته کارگران هم این اقدام مجلس و دولت را در انتخابات و ادامه مسیر کار مجلس و دولت به ویژه انتخابات ۱۴۰۰ بیجواب نخواهند گذاشت.» وی با اشاره به اینکه کارگران و جامعه کارگری همواره در معرض ضربه جناحهای سیاسی قرار داشتهاند، تصریح کرد:« … ربیعی تعداد ۱۱۱ رای آورد و فقط ۸۵ نفر از آنها از لیست امید بودند. باید پرسید چرا آنها به ربیعی رای ندادند؟ کارگران حالا اطمینان یافتهاند که دولت هم در پی استیضاح ربیعی بوده است.» (۶) در صحنه رویارویی ها در مجلس “ذوب در ولایت” دو باره عصاره همه ی تباهی های حاکمیت ازآبّ سر بر آورد و نیمرخی تازه از فساد وزیر امنیتی کار بیرون زد . معلوم شد وزیر کار خود وپسرش، نائب رئیس مجلس، دختر نائب رئیس مجلس، معاون وزیر، پسر معاون وزیر، این و آن نماینده استیضاح کننده ، پسر نماینده استیضاح کننده ، همه و همه مشغول کارند و بر سر مقدار و میزان خورد و خوراکشان وسبقت گرفتن از یکدیگر ، به مشاجره علنی مشغول اند . این ها همه نشانه این استکه ؛ اینبار کفگیر شان به ته دیگ خورده است و بقولی چرکابه ی همه ی رذایل حاکمیت بیرون زد!
بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن!
خبرهای چند هفته اخیر موئد این استکه ؛ کارگران راه آهن در بخش های مختلف که تعداد آنها تا حدود ۷ هزار نفر برآورد شده است، در سطوح گوناگون و در سطح شهرهای مختلف برای دست یابی به خواست ها ی خویش ، دست به اعتراض زده اند
اعتراض صنفی صدها کارگر «خط و ابنیه فنی راهآهن کشور» از روز جمعه (۲۹ تیرماه) در اعتراض به تعویق سه تا ۴ ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی آغاز شده است. تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که پیش از این کارگران ایستگاه نیشابور، سبزوار، کاشمر و عطار ، کارگران خطوط ابنیه راهآهن زنجان و مناطق ریلی هرمزگان (سیرجان)، اسلامشهر تهران، کرج، لرستان، آذربایجان، زاگرس، شاهرود، دامغان و سمنان دست به اعتراض صنفی زده بودند
در بیانیه “شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن” گفته میشود: جنبش اعتراضی ما به این دلیل بسیار فراگیر شده است که در مذاکرات با کارفرمایان به نتیجهای نرسیدهایم.
از قرار معلوم صدها کارگر به صورت رسمی و قراردادی در نقاط ریلی مختلف کشور مشغول کارند که با فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن پیوستن آنها به اعتصاب بسیاری از بخشها را موقتا به تعطیلی کشانده است.
شورای هماهنگی کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راهآهن در این بیانیه به دنبال وصول مطالبات کارگرانی است که در نقاط و نواحی مختلف ریلی کشور به دور از خانوادههای خود در سختترین شرایط کاری مشغول کارند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: شرکت پیمانکاری «توسعه و صنعت»، «گسترش آهنراه»، «تراورس» و «جوش گستر» ازجمله شرکتهایی هستند که با کارگران خطوط ریل راهآهن قرارداد کاری دارند اما به این قراردادها پایبند نبوده و اهمیت نمیدهند.
همچنین در این بیانیه با تاکید بر اینکه اعتراضات صنفی کارگران خطوط ابنیه کشور صنفی است، در خصوص شروط کارگران خط و ابنیه برای پایان اعتصاب آمده است: «پرداخت کامل بدهیهای مزدی، بیمهای و سنواتی»، «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکلگیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بیرویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» از خواستههای کارگران برای پایان اعتراض است.
این تشکل صنفی کارگری در دنباله بیانیه خود با مخاطب قرار دادن مسئولان دولتی میافزاید: چگونه کارگران خطوط ابنیه فنی میتوانند با داشتن مشکلات صنفی فراوان، امنیت ریلی کشور را تامین کنند، در صورت وقوع هر مشکل و حادثهای مسئولیت آن برعهده کارگران ریلی نیست.
تعدادی از کارگران خط و ابنیه فنی راه آهن کشوردر تماس با ایلنا گفتند: باوجود آنکه روز گذشته (۱۷ مرداد ماه) معادل یک ماه از مجموع سه ماه معوقات مزدی کارگران پرداخت شده، اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتمان باعث شده تا گروهی از همکارانمان در نواحی مختلف امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند. به گفته این گروه از کارگران، تقریبا از روز جمعه (۲۹ تیرماه) کارگر پیمانی نواحی مختلف خط و ابنیه فنی راه آهن کشور با فراخوان شورای هماهنگی در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند… به ادعای کارگران خطوط ابنیه، موضوع اصلی اعتراض چند روزه کارگران در واکنش به سه ماه مزد معوقه سال جاری و چندین ماه مطالبات بیمهای میشود…. دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد خدماتی، مربوط به مشکل پرداخت شدن «سنوات»، «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکلگیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بیرویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» میشود. (۷) جدا از نواحی یاد شده در حال حاضر ما شاهد تجمع کارگران راهآهن حوزه احمدآباد در استان هرمزگان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه برگزار شد . و دیگر اینکه اعتصاب کارگران خط و ابنیه ناحیه شمال حوزه ۴ و جلوگیری از حرکت قطار مشهد به ساری، در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ماه حقوق معوقه و پرداخت نشدن حق بیمه به اعتصاب خود ادامه می دهند. برپایه خبر دریافتی به این مجموعه ، روز پنجشنبه۱۸مرداد ۹۷ کارگران راه آهن ایستگاه های سیرجان و احمدآباد و کهه به اعتصاب خودشان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان ادامه دادند.
همچنین برپایه خبرمندرج در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، فراخوان تجمع مقابل مجلس، برای روز شبنه ۲۰ مرداد برای ساعت ۸ صبح داده است تا خواست های چند گانه کارگران را که وجه برجسته آن خواست ” « یکسان سازی حقوق رسمی و غیررسمی و کارگران باید تشکل ها ی مستقل » خود را داشته باشند ، به گوش مسئولین برسانند.
منبع :
(۱) – خبرگزاری تسنیم ؛ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/03/24/1749195
(۲) – خبرگزاری تسنیم ؛ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/03/28/1752031
(۳) – سایت بانک اطلاعات نشریات ایران از قول : روزنامه شرق، ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3782565
(۴) – خبرگزاری دولتی کار ایران – ایلنا ، ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
https://www.ilna.ir/3/654058-
(۵) – ماخذ بالا
(۶) – سایت قطره به نقل از خبرگزاری دولتی ایلنا ، ۱۸پنجشنبه مرداد ۱۳۹۷
http://www.ghatreh.com/news/nn43800220
(۷) – خبرگزاری دولتی کار ایران – ایلنا ، پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷
آنچه در پی می آید ، ادامه روند انتشار روزشمارکارگری است که من آن را از سال ها پیش به شکل مستمر پی گرفته ام . اینک برای تسریع دردریافت خبرهای کارگری خاصه از روند فعل و انفعالات ، روزمره گی اخبار کارگری و مبارزات کارگران ، آنرا به شکل هفتگی انتشار خواهم داد.
علاقه مندان به مباحث کارگری برای دست یابی به آرشیو روزشمار کارگری هفته ، می توانند به آرشیو های زیر مراجعه نمایند:
آرشیو روزشمار کارگری هفته سال۱٣۹۷
https://drive.google.com/drive/my-drive
آرشیو روزشمار کارگری هفته سال ۱٣۹۶
https://drive.google.com/drive/folders/0B6juDF5UZKNMMFRvdEZVMFpOQUk
توجه : برای ارسال اخبارتان با ایمیل زیر، شماره دستی ام در کانال تلگرام و به آدرس فیس بوکم می توانید مربوط گردید
haftegi_kargari@yahoo.com/ info@karegari.com / تلفن تماس 0046:736778815
روزشمار کارگری هفته :
*- ۷۶ پرونده تخلفی در بخش نانوایان چهارمحال و بختیاری تشکیل شد:
به نوشته خبرگزاری دولتی مهر / شهرکرد در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : حسن شمسی پور،معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ۷۶ پرونده تخلفی در بخش نانوایان چهارمحال و بختیاری تشکیل شد. وی با اشاره به اینکه ۷۶ پرونده تخلفی در بخش نانوایان چهارمحال و بختیاری تشکیل شد، اظهار داشت: طی بازرسی های انجام شده توسط بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت بیش از ۷۶ پرونده تخلفی در این استان تشکیل شده است.وی بیان کرد: بیش از چهار هزار بازرسی از نانوایان چهارمحال و بختیاری در سالجاری انجام شده است.
*- کنترل امنیتی دانشجویان در دانشگاهها :
محمود صادقی نماینده مجلس از تهران گفته:جلسه ای با وزیر کشور، مسئولان آموزش عالی و برخی مسئولان فرهنگی نهادهای اطلاعاتی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار شد.متاسفانه نوع گفتمان برخی از مسئولان فرهنگی نهادهای امنیتی این بود که دانشجو باید در داخل دانشگاهها کنترل شود تا ما مجبور به مداخله نشویم.
*- خبرفوری :
وضعیت جسمی روح الله مردانی دانشجو و معلم زندانی در پنجاه و یکمین روز اعتصاب غذا وخیم اعلام شده است.
قاضی صلواتی در دادگاه بدوی وی را به ۸ سال حبس محکوم کرده است..
*- اعتراض علیه گرانی و دیکتاتوری در 11 شهر کشور :
به نوشته کانال تلگرامی اردوی کار آمده است : جمعه 12 مرداد در حالی آغاز شده که در سه روز گذشته بار دیگر شاهد اعتراضات مردمی علیه گرانی و خودکامگی بودیم. در فراخوان های منتشره در شبکه های اجتماعی اعتراضات به صورت روزانه مطرح شده است. ظرف سه روز گدشته، هم از نظر میزان شرکت کنندگان، هم شهرهایی که به اعتراض پیوسته اند، هم سطح شعارها و آهنگ درآمیختگی مطالبات معیشتی با مطالبات ضد دیکتاتوری ، دامنه اعتراضات دائما گسترش یافته است.
بر اساس گزارش های منتشره در شبکه های اجتماعی مردم در اصفهان (شاهپور جدید)، شاهین شهر،شیراز، مشهد، اراک، قهدریجان، نجف آباد، اشتهارد، گوهردشت، تهران و اهواز دست به اعتراض زدند و با وجود جنبه های معیشتی اعتراضات، شعار علیه دیکتاتوری در آنها کاملا برجسته بود.
اعتراضات در اصفهان، شیراز و تهران بیش از سایر شهرها به خشونت کشید و لباس شخصی ها، بسیجی ها و نیروهای انتظامی با مردم درگیر شدند.
*- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان میدانم/ استیضاح پس از ۵ ماه را عجیب میدانم/ حق دفاع در کمیسیون را نداشتم:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : علی ربیعی با اشاره به طرح استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی در توییتر خود نوشت: در ۷ ماه دوبار از مجلس رای گرفتم. دوباره استیضاح میشوم در حالی که حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم.ربیعی ادامه داد: خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان میدانم به عمومی نمایندگان دلسوز و پاک احترام میگذارم علت اصلی استیضاح را نمیدانم ولی استیضاح پس از تنها ۵ ماه از استیضاح قبلی را عجیب میدانم.
*- خسارت ٥ هزار میلیاردی به تولید پسته/٩٠ درصد تولید از بین رفت:
به نوشته خبرگزاری دولتی مهر در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است :محمود صادقی، مدیرعامل اتحادیه سراسری پسته با بیان اینکه امسال ٩٠ درصد تولید پسته در کرمان از بین رفته است،گفت: ٥ هزار میلیارد تومان خسارت به تولید این محصول وارد شده است.وی افزود: ٨٠ تا ٩٠ درصد تولید این محصول در استان کرمان از بین رفته ضمن اینکه عمده تولید پسته کشور در کرمان است.وی با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته ٢٨٠ هزارتن پسته در کشور تولید شده بود، ادامه داد: ١٣٠ هزارتن از این میزان صادر و مقداری نیز مصرف داخل شد، بخشی نیز در انبارها ذخیره شده که از این میزان در سالجاری برای تنظیم بازار داخل و صادرات می توانیم بهره ببریم.صادقی اضافه کرد: درحال برآورد هستیم تا مشخص شود دقیقا چه میزان پسته از سال گذشته باقی مانده تا با استفاده از آن هم شرایط بازار داخل را کنترل کنیم و هم اجازه ندهیم بازارهای صادراتی از بین برود….به گفته این مقام مسئول، بین ٤ تا ٥ هزار میلیارد تومان به محصول پسته خسارت وارد شده که عمده آن نیز در کرمان است.
*- فراخوان به تظاهرات کشاورزان شرق اصفهان :
امروز جمعه ۱۲ مرداد ۹۷ ، ما کشاورزان اصفهان خواهان حقابه قانونی خود هستیم. اژیه و میدان خوراسگان ساعت ۱۸
*- کارگر معترض تبریزی می گوید:
این کارگر راه آهن که شبها در ایستگاه تبریز می خوابه ، می گوید: چند ماه حقوق و بیمه نگرفتم /
۳بچه دارم با حقوق ۱/۲ میلیون / بچه ام مریضه و بیمه ندارم / کسی نمونده که قرض نگرفته باشم
*- یک مقام مسوول مطرح کرد: ۵۰۰ هزار راننده در حوزه حمل بار فعالیت میکنند:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : به نقل از وزارت راه و شهرسازی، داریوش امانی، افزود: با توجه به این آمار، متوسط حمل بار توسط هر راننده در طول سال حدود ۲ هزار تن است که ظرفیت این بخش را نشان می دهد.امانی، نقش بخش خصوصی را در حوزه حمل و نقل بار کشور بسیار زیاد ارزیابی کرد و گفت: ۹۰ درصد فعالیت های این حوزه با سرمایه بخش خصوصی انجام می شود.وی با یادآوری تحریم های ظالمانه علیه کشورمان افزود: با توجه به این تحریم ها به ویژه در حوزه های حمل و نقل هوایی و ریلی، حمل زمینی اهمیت بسیاری می یابد و پایانه های مرزی به ویژه بازرگان در این خصوص نقش بسزایی دارند.
*- فراخوان صنف نجار در اصفهان :
فراخوان اعتراضات صنف نجارها از تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۳۹۷/ اصفهان، عاشقآباد
*- ادامه تحرکات اعتراضی در چندین شهرستان :
برپایه خبر مندرج در بی شمار شبکه های مجازی در در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : تظاهراتهای مردم امروز در شهرهای قهدریجان اصفهان، شاهین شهر، اشتهارد، گوهردشت، تهران، مشهد،کرمانشاه، رشت، اندیمشک و … همچنان ادامه دارد
*- توئیت ربیعی در آستانه استیضاح؛استیضاح پس ازتنها ۵ماه راعجیب میدانم:
https://www.mehrnews.com/news/4364627/
به نوشته خبرگزاری دولتی مهر در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آستانه استیضاح خود، در پیامی با اشاره به اینکه حق دفاع در کمیسیون را نداشتم نوشت: «استیضاح پس از تنها ۵ ماه از استیضاح قبلی را عجیب می دانم.»
به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته طرح استیضاح علی ربیعی به هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد تا ربیعی طی چند روز آینده با فاصله ۵ ماه از استیضاح قبلی خود و کسب رای اعتماد، مجدد به نمایندگان مجلس پاسخگو باشد. اکنون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آستانه برگزاری جلسه استیضاح خود با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «در ۷ ماه دوبار از مجلس رای گرفتم. دوباره استیضاح می شوم در حالیکه حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم.» ربیعی در ادامه پیام خود با اشاره به اینکه «خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان می دانم» نوشت: «به عموم نمایندگان دلسوز و پاک احترام می گذارم؛ علت اصلی استیضاح را نمی دانم ولی استیضاح پس از تنها ۵ ماه از استیضاح قبلی را عجیب می دانم.»
*- سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه:
ضایعه اسفناک در گذشت هما سلطانی را به خانواده گرامی سلطانی و بستگان تسلیت میگویم.
مارا در غم خود شریک بدارید
یادش گرامی باد..
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
*- تسلیت درگذشت هما سلطانی :
روز گذشته، دوازدهم مرداد، هما سلطانی دختر عبدالفتاح سلطانی، وکیل و عضو افتخاری کانون نویسندگان ایران، بر اثر سکتهی قلبی درگذشت. این دختر جوان در حالی زندگی را واگذاشت که پدرش هفت سال است به سبب پذیرش وکالت زندانیان سیاسی و فعالیت در زمینهی حقوق بشر در زندان بهسر میبرد. در ایران شرایط احکام قضایی بهگونهای است که همهی اعضای خانوادهی “متهم” مجازات میشوند.
بیتردید اندوه درگذشت فرزند جانکاه است و رنج تحمل حکم ناعادلانه را برای عبدالفتاح سلطانی بیشتر خواهد کرد. شریک اندوه او هستیم .
درگذشت هما سلطانی را به خانواده سلطانی و دوستانش تسلیت میگوییم.
#کانون_نویسندگان_ایران
@kanoon_nevisandegane_iran
*- پیام تسلیت جمعی از دوستان و همکاران / عبدالفتاح سلطانی، وکیل و مدافع حقوق بشری زندانی
http://www.rahekargar.net/browsf.php?cId=1036&Id=381&pgn=
مرگ صریحترین و صادقترین واقعیت بشری است که هیچیک از ما از آن گریزی نداریم. هما سلطانی دختر ۲۷ساله معصومه دهقان، معلم دلسوز و مقاوم و عبدالفتاح سلطانی، وکیل سرشناس حقوق بشری روز جمعه ۱۲ مردادماه ۹۷ چشم بر جهان ما فرو بست. اما مرگ، بهتنهایی مساله نیست. مردن در شرایطی که حق زندگی آزاد و طبیعی، حق شادی، حق امنیت، حق کار، کرامت و حق بودن در خانواده و داشتن آزادی از تو سلب میشود، مرگ بهحقی نیست.
هما سلطانی در شرایطی از جهان رفت که ۹ سال از بهترین سالهای جوانیاش را چشم به راهی دوخت تا پدرش، مدافع سرسخت حقوق بشری که با حکم ناعادلانه و غیرانسانی ۱۳ سال زندان دوران محکومیتش را طی میکند از راه اوین به خانه برگردد. این مرگ، حق نیست، تحمیل رنجی است که چون سمی بر جان و جوانیات مینشیند، وگرنه قلبی چنین زیبا، که وقت شکفتن و دویدنش است، چه به ایستادن در میانه ۲۷ سالگی؟! … خانواده گرانقدر سلطانی؛ عبدالفتاح بزرگ، معصومه خانم عزیز، مائده جان، هومن عزیز و حامد نازنین، ما با شما به سوگ نشستهایم. با شما همدلیم، با شما همنفسیم، همدردیم، همدادیم.دوست داشتیم کنارتان بودیم. همراهتان بر خاک سرد سوگلی این خانه مینشستیم، گریه میکردیم، در آغوشتان میگرفتیم، دستتان را میفشردیم و سوگواری میکردیم….
شیرین عبادی، نسرین ستوده، نرگس محمدی،مهناز پراکند،منصوره شجاعی، خدیجه مقدم،پروین اردلان، پرستو فروهر و آسیه امینی.
*- کارگرانی که ۷ ماه حقوق نگرفتند/ نماینده مردم وعده خودرافراموش کرد:
https://www.mehrnews.com/news/4364331
به نوشته خبرگزاری دولتی مهر/سنندج در تاریخ دوازدهم مرداد 97 آمده است : وزیر راه از پروژه ای بازدید کرد که کارگران آن ۷ ماه است که حقوقی دریافت نکردند و یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی وعده بیان آن را در جلسه داد اما فراموش کرد. بعد از بازدید وزیر، جمعی از کارگران این پروژه گرد یکی از نمایندگان مردم شهرستان های سنندج، دیواندره وکامیاران در مجلس شورای اسلامی جمع شدند و از پرداخت نشدن مطالبات و حقوق خود گلایه کردند.یکی از کارگران با اشاره به اینکه در این بازدید اصلا واقعیت ها بیان نشد، گفت: پیمانکار این پروژه ما را اخراج کرد و بعد از شکایتی که کردیم بار دیگر بکار گرفته شده ایم.وی عنوان کرد: بهمن ماه سال گذشته تاکنون حقوق ما کارگران این پروژه که ۲۶ نفر هستیم به طور کامل پرداخت نشده است. یکی دیگر از کارگران بیان کرد: از ساعت هفت صبح تا هفت عصر در این محل بدون اینکه حتی نهار ما را تامین کنند، کار می کنیم و حقوقمان را هم نمی دهند و حال ما در تامین مایحتاج زندگی خود مانده ایم.
*- به تصاویر پائین بنگرید: همه جورش را می شود در این میان دیدو بر آن شد که آدمیت زنده است :
شاطرمیگفت: انقد آدم محتاج و کارگراین اطرافه که میان نون برمیدارن ومیگن بعداپولشو میدیم که دیگه گفتیم لااقل اینجوری کمترخجالت بکشن. البته صاحب مکانیکی روبهر گفته هرچقد بردن بیا با من حساب کن….
*- اگر نیازمندید، میوه رایگان ببرید:
مردان بزرگ، سارقان «امید» مردم با هزار نیرنگ یا سلبریتی های خودنماپیشه ی ریاکار نیستند، آنها انسان هایی از جنس این دستفروش زحمتکش اند که چراغ نوع دوستی و همبستگی انسانی را فروزان نگه می دارند
*- اولین کشته در دور تازه اعتراضات در ایران : |
منابع نزدیک به سپاه پاسداران اعلام کردند که جمعه شب، در چهارمین روز تظاهرات ضد حکومتی، یک معترض در کرج به ضرب گلوله کشته شد. این خبر را فارس، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران منتشر کرده و نوشته این معترض به ضرب گلوله افراد ناشناس در کرج کشته شده. این خبرگزاری در گزارش خود از بازداشت دستکم ۲۰ تن در اعتراضات جمعه شب کرج خبر داده است. شهرستان کرج و اشتهارد در استان البرز از اصلیترین کانونهای اعتراضات در چند روز گذشته بودند. خیرالله ترخانی، سرپرست معاونت سیاسی-امنیتی استاندار البرز ۱۳ مرداد ماه درباره اعتراضات این استان و شهر کرج گفته «در این مدت سعی کردیم با این تجمعات مماشات کنیم و به حرفهای آنان گوش کنیم اما دیدیم که این مطالبات اقتصادی نیست و کاملاً ساختارشکنانه است». سرپرست معاونت سیاسی-امنیتی استاندار البرز نیز همچون عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور منشاء اعتراضات را به خارج کشور مرتبط دانست و گفت: «تجمعات کوچک و پراکندهای که در این مدت شکل گرفته برآیند مطالبات اقتصادی مردم نیست». در روزهای گذشته نیروهای امنیتی در استان البرز برای متفرق کردن معترضان به خشونت و استفاده از گاز اشکآور متوسل شدند.
*- اولین کشته کرج در حوادث اخیر :
رضا اوتادی جمعه شب ۱۲مرداد در جریان تظاهرات گوهردشت کرج به ضرب گلوله سرکوبگران جان باخت.
*- همدردی مردم کرج با خانواده رضا اوتادی : موج تسلیت و همدردی مردم کرج با خانواده رضا اوتادی جانباخته راه ازادی که توسط شلیک گلوله سرکوبران جان خود را از دست داد |
*- اعتراض گسترده شبانه در گوهردشت کرج:
اعتراض در گوهردشت کرج امشب نیز مثل شب گذشته بسیار گسترده بود. از گوهردشت شعار تازه ای هم به زرادخانه تبلیغاتی اعتراضات ضد دیکتاتوری مردم ایران افزوده شد: «ننگ ما، ننگ ما / رهبر الدنگ ما» تا «مرگ بر خامنه ای» شعاری تنها نماند. «نیما پوریعقوب» در توئیتر نوشته:
«۳۰ «سال پیش در همین روزها قتل عام زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج آغاز شد. آنقدر آن خاک را با خون سیراب کردند که امروز هر بذری در آن به یک درخت تناور انقلاب بدل شود….
شعارهای اعتراضی امروز در کرج و حضور چشمگیر زنان : اصلاح طلب، اصولگرا دیگه تمام ماجرا / بیکاری! تورم! بلای جان مردم / بیکاری!تورم! نداریم ما تحمل / در اعتراضات امروز در کرج حضور زنان در میان معترضین بسیار چشمگیر بوده است
*- حاصل اعتراضات روزهای اخیر در ایران را در کانال تلگرامی اردوی کار اینگونه می توان دید:
به نوشته کانال تلگرامی اردوی کار آمده است : این دی ماه است که ادامه دارد !این طبقه ماست که به میدان آمده است:
آنان که دیشب کنترل گوهردشت کرج را برای ساعتی از دست نیروهای سرکوب خارج کردند، به حاشیه رانده شده گان سیاست های ظالمانه حاکمیت اند که در حاشیه ها به گذران زندگی در فقر و تهیدستی محکوم شده اند.
آنان که در شاهپور اصفهان به خیابان آمدند و مطالبات شان را فریاد کردند، صنعت گران، کارگران و مردمان لگدمال شده اند که نان سفره شان را با شلاق گرانی و آب شان را به «تدبیر» ظلم و تباهی به یغما برده اند
در قزوین ما کارگران تعدیل شده کارخانه های ورشکسته، ما به خاک افتادگان دستمزدهای معوقه، ما برکشندگان فریادهای زیر آب که هرگز گوش شنوایی نیافتند، ما بیکاران از همه جا رانده و ما تازیانه خورده های گرانی بودیم که دیشب فریادهای طنزآلود «مرگ بر کارگر درود بر ستمگر » سردادیم
ما بودیم که دیشب با شعار «مرگ بر گرانی» از حاشیه های ورامین بی هیچ حاشیه ای به متن آمدیم و حضور خود را فریاد کردیم
آن زنانی که در صفوف نخست اعتراضات این چهار روز دیده اید مادران و خواهران طبقه ما هستند که برای اعتراض به عوامل فروپاشی خانواده های کارگری و دفاع از خط بقا در آخرین سنگرهای بقا به میدان آمده اند.
در اعتراضات چهار روز اخیر روح دی ماه 96 نفس می کشد. از بطن درآمیختگی صداها و شعارها این صدای اعتراض طبقه ماست که به روشنی شنیده می شود؛ اردوی بزرگ رنج و محرومیت است که از حاشیه ها به میدان آمده است.
خودفروشان و سوداگران بدنام سیاسی، طبقه ما را نمی توانند به امثال رودی جولیانی و جان بولتن بفروشند؛ بدانند که روح مردگان مومیایی صد ساله را هم نمی توانند به ما کارگران و زحمتکشان قالب کنند.
راست است که ما هنوز برای ویرانی تمام جهان کهنه برنخواسته ایم و هنوز تنها نان و آزادی را با مرگ دیکتاتوری توامان می خواهیم، اما همین خیزش در امتداد خود تمام طبقات بالایی حاکم و محکوم و احزاب و نیروهای سیاسی کهنه و شعائر و وعده ها و نیرنگ هایشان را زیر و رو خواهد کرد و مثل رودی خروشان به ساحل ناکامی خواهد کوبید.
ما کارگران، معلمان، بازنشستگان، صنعتگران، زنان و جوانان بیکار، حاشیه نشیان، وروستائیان خانه خراب، نه نردبان بازی های قدرت جناح های فاسد این نظام هستیم نه آلت دست قدرت های بیگانه و نیروهای خودفروخته. ما مستقل از این ها در بستر همین اعتراضات پیگیر خود، پایه گذار نظمی دموکراتیک و عدالت خواهانه خواهیم بود.
*- برگزاری جلسه دادگاهی کارگران بازداشتی روز جهانی کارگر ( سنندج ) :
همانگونه که مطلع هستید و با توجه به احضاریه های صادره از سوی شعبه ۱۰۹ دادگاه کیفری و شعبه اول دادگاه انقلاب که برای ما سه نفر: جمیل شهابی، آرمین شریفه و یدی صمدی ارسال گردیده بود. صبح امروز شنبه ۱۳ مرداد ماه به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در احزاب، محاکمه شدیم. در این جلسه ما ضمن دفاع از فعالیتهای کارگری خود ، اتهام انتسابی را قویا رد و آن را غیر واقع دانستیم. این جلسه با مکتوب کردن دفاعیات خود، قاضی ختم جلسه را اعلام و اظهار داشتند که احکام وارده در چند روز آینده صادر میگردد.
*- مهر گزارش میدهد؛سراب اشتغال درمناطق آزادو ویژه اقتصادی/کارگرانی خارج ازشمول قانون:
https://www.mehrnews.com/news/4364836
.
به گزارش خبرنگار مهر،محمد جندقی در تاریخ ۱۳ مرداد 97 آمده است : لایحه افزایش ۸ منطقه آزاد تجاری – صنعتی و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسید که علاوه بر موجی از انتقادات در حوزه ناکارآمدی این مناطق در توسعه اقتصادی کشور، مخالفت فعالان صنفی کارگری را نیز در پی داشت. خارج بودن کارگران مناطق آزاد و ویژه از شمول قانون کار و تبعیت از مقررات جداگانه،از گذشته همواره دغدغه فعالان کارگری بوده وتوسعه این مناطق نگرانی تبعیض بیشتر بین نیروی کار را افزایش داده است.یکی از مهمترین عوامل مخالفت نمایندگان صنفی کارگری با افزایش تعداد این مناطق، دوگانگی و تبعیض بین کارگران شاغل در مناطق آزاد با کارگران شاغل در سرزمین اصلی است به این دلیل که کارگران شاغل در مناطق آزاد از شمول قانون کار کشور خارج هستند و تحت پوشش مقررات جداگانهای تحت عنوان «مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد» فعالیت می کنند…. در عمل یکی از اهداف تاسیس این مناطق رونق اشتغال و توسعه صادرات بود اما به غیر از مناطق آزاد نفت خیز، عملا سایر مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی به مبادی قاچاق کالا و واردات بی رویه تبدیل شده اند و هیچ رونقی برای اقتصاد ملی ایجاد نکرده اند.
*- محمد حبیبی بعد از مدت ها بلاتکلیفی در زندان ، مجددا محکوم به حبس گردید:
برپایه خبر دریافتی در تاریخ 13مرداد97 آمده است : محمد حبیبی به اتهام اجتماع و تبانی ۷ سال و نیم حبس، تبلیغ علیه امنیت ملی ۱۸ ماه حبس، اخلال در نظم ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین ۲ سال ممنوعیت فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم شده است.
*- اعتراض کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری
به حکم ده سال و نیم زندان علیه محمدحبیبی :
کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری در نامه ای به مقامات جمهوری اسلامی ضمن محکوم کردن حکم صادره علیه #محمدحبیبی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران خواهان آزادی فوری و بدون قید شرط این معلم زندانی و به رسمت شناختن فعالیت های صنفی در ایران شد:
۹ اگوست ۲۰۱۸
به:
آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی
حسن روحانی، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران – ستاد حقوق بشر
فرستاده دائمی حقوق بشرایران در سازمان ملل
سفارت ایران در بلژیک
*- اعضاء سندیکاههای کارگران شرگت واحد اتوبوسرانی در مراشم گرامیداشت هما سلطانی:
اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی در مراسم تدفین دختر وکیل آزاده و مردمی جناب آقای دکتر عبدالفتاح سلطانی شرکت کردند. حاضرین با فریاد شعارهایی از این وکیل آزاده تجلیل کردند.
@vahedsyndica
هفته تحریم رسید
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192886
به نوشته روزنامه شرق ؛ در تاریخ شنبه سیزدهم مرداد 97 آمده است : این هفته و به احتمال زیاد روز دوشنبه دور نخست تحریمهای آمریکا بعد از خروج واشنگتن از این توافق علیه ایران اعمال میشود. اگرچه ترامپ روز هشت می (۱۸ اردیبهشتماه) بهطور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد اما برای آغاز کارکرد تحریمها همان فرمان کافی بود. چه آنکه بسیاری از شرکتهای بزرگی که بعد از برجام همکاری با ایران را آغاز کرده بودند، از همان روزهای نخست خروج آمریکا از برجام، بازار ایران را ترک کردند. اما 13 یا 15 مرداد در گرمای تابستان ایران، داغ دوباره تحریمها علیه ایران مینشیند، تحریمهایی که تنها به دلیل خروج آمریکا از برجام و تلاش این کشور برای وادارکردن ایران به توافق جدید با آمریکا، اعمال میشود. ترامپ در هفتههای گذشته گفته که آماده مذاکره بدون پیششرط با ایران است اما این آمادگی او همراه است با واردکردن فشار تحریمها به اقتصاد ایران. براساس گزارشهای موجود دور نخست تحریمهای آمریکا مسائلی نظیر بیمه، حملونقل دریایی، صنایع خودروسازی و تجارت فلزات گرانبها را شامل میشود. نگاهی به روند مذاکرات 18ماهه هستهای در دولت یازدهم نشان میدهد که این موارد تحریمی، شامل موضوعاتی است که در توافق کوتاهمدت ژنو لغو شده بود. توافقی که بعد از سه دور مذاکره در ژنو در پاییز سال 92 به دست آمد و برنامه اولیه برای مذاکره بر سر توافقی جامع شد که برجام نام گرفت. خبرگزاری فرانسه نیز بهنقل از منابع آگاه در آمریکا همان زمان که ترامپ از برجام خارج شد، نوشت که ایالات متحده آمریکا تدریجا مجازاتهایش را علیه شرکتهای فعال در ایران احیا خواهد کرد و در وهله نخست شرکتهای تولیدکننده خودرو و سازنده هواپیماهای مسافربری و سپس صنایع انرژی و بخش مالی را آماج قرار خواهد داد. همین منبع به خبرگزاری فرانسه گفته که نخستین بخش از تحریمها علیه شرکتهای تولیدکننده خودرو و سازنده هواپیماهای مسافربری در ششم ماه آگوست (15 مرداد) اجرا میشود. خبرگزاری فرانسه در ادامه افزوده است: در چهارم نوامبر (آبان) دولت آمریکا تحریمهایش را علیه بخش انرژی (نفت، گاز و پتروشیمی) اعمال خواهد کرد و خواهد کوشید هم واردات نفت خام از ایران کاهش یابد هم مبادلات مالی در این بخش هدف تحریمها قرار بگیرد. بعد از این تاریخ، دولت آمریکا تحریمهایش را در بخش مالی به اجرا خواهد گذاشت. در این زمینه هدف آمریکا جلوگیری از مبادلات مالی با شماری از نهادها و فعالان نظام مالی ایران از جمله بانک مرکزی این کشور و محرومکردن جمهوری اسلامی از خدمات مالی نظام بانکی بینالمللی موسوم به «سويیفت» است. در این چارچوب کلیه مجوزهای موسوم به «اچ» لغو خواهند شد. این مجوزها به شعبات فعالان اقتصادی آمریکایی امکان همکاری با ایران را میدهند.
*- برای سال تحصیلی جدید؛۵۰ هزار دانشجو با کمبود خوابگاه دانشجویی روبرو هستند:
https://www.mehrnews.com/news/4363368
به نوشته خبرگزاری دولتی مهر، در سیزدهم مرداد 97 آمده است : ذوالفقار یزدان مهر ، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت:برای اینکه کمبود خوابگاه دانشجویی جبران شود، حدود ۲۰۰ خوابگاه نیاز داریم و یا به عبارتی، ۵۰ هزار دانشجو با کمبود فضای خوابگاه دانشجویی روبرو هستند. وی ادامه داد: صندوق، برای حل مشکل کمبود خوابگاهها، اعتباری در قالب کمک رهن به دانشگاهها اختصاص داده، تا براساس آن تا حدودی مشکل کمبود ظرفیت خوابگاهی را حل کرده و دانشجویی پشت درهای خوابگاه نماند. وی خاطرنشان کرد: برای اینکه کمبود خوابگاه دانشجویی جبران شود، به حدود ۲۰۰ خوابگاه نیاز داریم و یا به عبارتی، ۵۰ هزار دانشجو با کمبود فضای خوابگاه دانشجویی روبرو هستند که امسال با برنامه ریزی که صورت گرفته با همکاری سازمان برنامه و بودجه تمهیداتی پیش بینی شده تا صندوق، یارانه، ساخت، تکمیل و خرید خوابگاه را پرداخت کند….
*- تجمع اعتراضی تاکسی رانان :
برپایه خبر مندرج در تاریخ 31مرداد97 آمده است : تجمع رانندگان تاکسی قرچک ورامین جلوی فرمانداری.
*- تجمعات اعتراضی در چند شهر کشور:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192864
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ شنبه سیزدهم مرداد 97 آمده است : تجمعات روز پنجشنبه در برخی شهرها از جمله اراک، مشهد، شیراز، اصفهان و کرج با بازتاب خبرگزاریهای مختلف روبهرو شد. خبرگزاری «ایسنا» پنجشنبهشب در گزارشی نوشت که تجمعاتی در اعتراض به آنچه مشکلات معیشتی و اقتصادی میخواندند، شکل گرفت که کمی پس از حضور مأموران امنیتی پایان یافت.
ایسنا ادامه داد: «ظهر پنجشنبه ۱۱ مرداد، شماری در شیراز با حضور در خیابانهای توحید، چهارراه زند و خیابان لطفعلیخانزند، تجمعی اعتراضی را برپا کردند که با حضور نیروهای پلیس خاتمه یافت. تجمعکنندگان که شمار آنان بیش از ۲۰۰ نفر نبود با سردادن شعارهایی نظیر «بازاری، حمایت حمایت!» خواستار پیوستن کسبه و بازاریان به جمع خود شدند، در ادامه هم حمایت نیروهای پلیس را خواستار شدند. در این میان برخی شعارها ساختارشکنانه بود. مأموران پلیس از کسبه خواستند مغازهها و پاساژها را تعطیل کنند. حوالی ساعت ۱۲ ظهر پلیس با پرتاب گاز اشکآور کوشید تا تجمعکنندگان را که شمار آنان بیشتر شده بود، پراکنده کند. در اعتراضات شیراز ناظران این تجمعات در عین حال که این شکل از اعتراضات را محکوم میکردند، از سیاستهای اقتصادی انتقاد داشتند و تداوم وضعیت کنونی و مشکلات معیشتی و اقتصادی را مشکلآفرین دانستند. این تجمع در ساعت 13:30 ظهر پنجشنبه پایان یافت. شعارهای معترضان که ابتدا اعتراض به وضعیت معیشت و اقتصاد بود، خیلی سریع به سمت شعارهای تند سیاسی کشیده شد». …
*- دومین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه:
برپایه خبر مندرج در شبکه های مجازی، صبح روز شنبه 13 مرداد 97 آمده است: کارگران نیشکر هفت تپه برای دومین روزاعتراض خود دست از کار کشیدند و در مقابل دفتر مدیریت دست به تجمع اعتراضی زدند
کارگران بخشهای کشاورزی ، تجهیزات ، کارخانه ، مهندسی ، تحقیقات ، حراست ؛ و از جمله ادارت شرکت امور اداری ، امور مالی ، بازرگانی ، اداره کشاورزی و فنی مهندسی و خدمات در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای معوقه از جمله دستمزد ماههای اردیبهشت و خرداد و تیر ماه و همچنین تنظیم قراردادها ،تفکیک و تقسیم زمینها بین سهامداران نیشکر هفت تپه و تغییر کاربری آن و دیگر مطالباتی که از سال گذشته بطور مرتب در اعتراضات کارگران مطرح بوده است دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی در محوطه شرکت برپا کردند
کارگران نیشکر هفت تپه از هم اکنون تا فصل زمستان بکار تعمیرات میپردازند و هیچگونه تولیدی نخواهند داشت به همین دلیل کارگران این مجموعه بزرگ صنعتی بابت تحقق خواست هایشان فوق العاده نگران هستند و از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و تقسیم آنها بین سهامداران و واگذاری شرکت به بخش خصوصی بشدت ناراضی هستند
آنان خواهان پرداخت تمام حقوق ماههای عقب افتاده، بروز رسانی حقوق خود و خواهان بازگشت شرکت همانند گروه ملی به بخش دولتی میباشند
درساعت ده و نیم صبح امروز بعد از عدم پاسخگویی مسئولین کارگران به تجمع در مقابل دفتر مدیریت این شرکت پایان دادند و به قسمتهای تولیدی خود برگشتند ولی کماکان در اعتصاب به سر میبرند.
*- برپایی جلسه رسیدگی به اتهامات سه تن از فعالان کارگری سنندج:
به گزارش کانال تلگرامی گذار، روز شنبه 13 مرداد 97 آمده است آمده است : جلسه رسیدگی به اتهامات سه تن از فعالان کارگری سنندج که به دنبال برپایی تجمع روز جهانی کارگر بازداشت و با قید وثیقه آزاده شده بودند، برگزار شد.
جلسه رسیدگی به اتهامات امیر (جمیل) شهابی، آرمین شریفه و یدی (یداله) صمدی، سه تن از فعالان کارگری که در ارتباط با تجمع روز جهانی کارگر در سنندج بازداشت شده بودند، شنبه ۱۳ مردادماه ۱۳۹۷ به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در احزاب، برگزار شد. گفتنی است، احضاریههای صادره از سوی شعب ۱۰۹ دادگاه کیفری و اول دادگاه انقلاب پیشتر برای جمیل شهابی، آرمین شریفه و یدی صمدی ارسال شده بود و این سه تن صبح شنبه ۱۳ مردادماه به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در احزاب، محاکمه شدند.
*- دنیای اقتصاد / چه کسی مقصر این وضعیت است؟
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192875
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ شنبه سیزدهم مرداد 97 آمده است : رضا خسروی: …انتقادها و اعتراض نمایندگان مجلس گاه بسیار تند میشود و حتی با ادبیاتی غیرمتعارف بیان میشود. اما سؤال این است که آیا در وضعیت کنونی فقط دولت مقصر است و سایر نهادها ازجمله مجلس در این وضعیت بیتقصیر هستند؟ به نظر میرسد وقتی وضعیت اقتصادی کشور به طور سیستماتیک گسترده و جدی دچار ایراد است. نمیتوان گفت که قوانین و مقررات مصوب مجلس مشکلی ندارند و هر اشکالی هست در اجراست. بحران ارزی اخیر نیز از این قاعده مستثنا نیست. نمایندگان مجلس گویا فراموش کردهاند که همین چند ماه پیش قانونی را مصوب کردهاند که در آن قید شده محدودیت واردات با روشهای غیرتعرفهای فقط به استناد ممنوعیتهای شرعی و ضوابط فنی (استاندارد) مجاز است. (ماده ۲۲ قانون احکام دائمی برنامههای دائم توسعه). اینک میپرسند چرا قهوهساز و بخارشوی وارد شده است. باید از آنان پرسید واردات قهوهساز و بخارشوی، آیا خلاف شرع است یا خلاف استاندارد؟ امروز اگر دولت واردات کالایی را ممنوع کند، برخلاف قانون مصوب همین مجلس عمل کرده است. نمایندگان مجلس به درستی نسبت به وضعیت نقدینگی و اثر آن بر بازار داراییها نگران هستند؛ اما برخی از آنان از یاد بردهاند که با تبصرههای گنجانده در بودجه با هدف استمهال معوقات بانکی چگونه زمینهساز فشار به منابع بانکی و افزایش اضافهبرداشتها شدهاند. البته دولت و تیم اقتصادی در وضعیت کنونی تقصیر دارند؛ اما به سهم خود، نمیتوان همه سهم را به گردن یک قوه یا یک نهاد گذاشت. در وضعیت کنونی همه مقصر هستیم، البته با سهم متفاوت…
*- ابراز همدردی عفو بینالملل با عبدالفتاح سلطانی و خانوادهاش؛ مقامات ایران باید او را فورا آزاد کنند:
سازمان عفو بینالملل (امنستی) طی انتشار بیانیهای ضمن ابراز همدری با عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری و خانوادهاش به دلیل درگذشت ناگهانی دخترشان “هما سلطانی”، از مقامات ایران خواستار آزادی فوری این وکیل محبوس در زندان اوین شد.
عفو بینالملل در بیانیهی روز شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ نوشت “مقامات ایران باید فورا عبدالفتاح سلطانی را آزاد کنند” عفو بین الملل گفت: «تا کجا او و خانوادهاش به خاطر دفاع از حقوق بشر باید رنج داده شوند؟مقامات ایرانى باید به این ظلم پایان داده و عبدالفتاح سلطانی را فورا آزاد کنند.»
بخوانید:
http://www.gozaar.net/a/4647
*- کارگرهای شمال شرق 2 جلوی قطار مسافری توی ایستگاه بندرترکمن را گرفتند:
برپایه خبر مندرج در شبکه های مجازی، آمده است : لازم به یادآوری است که کارگران حوزه راه آهن شمال شرق۲ (شرکت تراورس) اسفند ماه سال ۹۶ و خرداد سال ۹۷ نیز در اعتراض به عدم دریافت چند ماه حقوق و حق بیمه دست به اعتصاب زدند
کارگران راه آهن ۴-۵ ماه است که دستمزدی دریافت نکرده و حق بیمه هایشان واریز نشده است.
*- كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي کارگري:
پرداخت نشدن دو ماه دستمزد ۸۰۰ کارگر کارخانه ایران چوکا
برپایه خبر مندرج در شبکه تلگرامی کمیته هماهنگی آمده است : پرداخت نشدن دو ماه دستمزد ۸۰۰ کارگر کارخانه ایران چوکا را گزارش کرده است . کارگران ایران چوکا گفتهاند که بخشی از دستمزد اردیبهشت و حقوق کامل خرداد و تیرماه آنها پرداخت نشده است و در زمینه بیمه تامین اجتماعی نیز با مشکل مواجهند.
کارخانه ایران چوکا به دلایلی مانند تامین نشدن مواد اولیه، با تمام ظرفیت تولید ندارد.
در سالهای اخیر، پرداخت نشدن دستمزد کارگران در مناطق مختلف ایران، به یکی از مهمترین مشکلات آنها تبدیل شده است.
@khamahangy
*- تخممرغ در آستانه شانهای ۲۰هزار تومان:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192845
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ شنبه سیزدهم مرداد 97 آمده است : قیمت هر شانه تخممرغ در خردهفروشیهای شهر تهران دوباره به ۱۸هزار تومان تا ۲۰هزار تومان رسید، اما کمبودی برای عرضه این محصول وجود ندارد. به گزارش تسنیم، قیمت هر شانه تخممرغ 30 عددی (کف قیمت) دوباره به 20هزار تومان نزدیک شده است و در تهران به قیمت 18هزار تومان تا 20هزار تومان به فروش میرسد. در اواخر سال گذشته نیز قیمت تخممرغ با قیمتهای فعلی مطابقت میکرد، اما دولت با واردات تخممرغ (از ترکیه) قیمت این محصول را در بازار متعادل کرد و به حدود 13هزار تومان تا 14هزار تومان رساند. بنا بر این گزارش، در سال گذشته بهدلیل بروز آنفلوانزای مرغی میزان تولید تخممرغ کاهش یافته بود.
*- اعتراض کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن گستردهتر شد:
برپایه اخبار منابع خبری کارگری در چهاردهم مرداد 97 آمده است : از گستردگی در نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن از گسترده شدن اعتراضات صنفی کارگران این واحد خدماتی خبر میدهند.
این کارگران که تعداد آنها تا حدود ۷ هزار نفر برآورد شده است، میگویند: امروز اعتراض صنفی کارگران خطوط ابنیه فنی کشور با همراهی کارگران حوزه احمداباد هرمزگان و نگهداری ایستگاه ابومسلم و چند ایستگاه دیگر گستردهتر شده است.
به گفته یکی از کارگران، تشدید اعتراضات کارگری در حالی از روز جمعه (۲۹ تیرماه) ادامه دارد که پیش از این کارگران ایستگاه نیشابور، سبزوار، کاشمر و عطار ، کارگران خطوط ابنیه راهآهن زنجان و مناطق ریلی هرمزگان (سیرجان)، اسلامشهر تهران، کرج، لرستان، آذربایجان، زاگرس، شاهرود، دامغان و سمنان دست به اعتراض صنفی زده بودند اما نتیجهای دربرنداشته است.
کارگران معترض در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار دریافت مطالبات صنفی خود هستند، افزودند: اگر دستکم سه ماه معوقات مزدی آنها به صورت کامل پرداخت شود، دلیلی برای استمرار این اعتراض صنفی وجود ندارد.
کارگران خطوط ابنیه فنی تاکید کردند: سایر خواستههای صنفی ما «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکلگیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بیرویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» است که تاکنون اهمیتی از سوی مسئولان به این حقوق قانونی داده نشده است.
شرکت پیمانکاری «توسعه و صنعت»، «گسترش آهنراه»، «تراورس» و «جوش گستر» ازجمله شرکتهای پیمانکاری خطوط ابنیه فنی راهآهن کشور هستند که دستکم ۷ هزار کارگر تحت مسئولیت این شرکتها در خطوط ریلی مشغول کارند. 14مرداد97
*- آرمان غفوری بازداشت شد :
برپایه خبر مندرج در شبکه های مجازی آمده است : آرمان غفوری فعال دانشجویی و عضو انجمن سبز چیا مریوان یک هفته است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده. تا کنون از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
*- بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن :
شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن با صدور بیانیهای، پایان اعتصاب شانزده روزه کارگران خطوط و ابنیه فنی را به دریافت مطالبات معوقه منوط کرد.
اعتراض صنفی صدها کارگر «خط و ابنیه فنی راهآهن کشور» از روز جمعه (۲۹ تیرماه) در اعتراض به تعویق سه تا ۴ ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی آغاز شده است.
در این بیانیه به نقل از شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن گفته میشود: جنبش اعتراضی ما به این دلیل بسیار فراگیر شده است که در مذاکرات با کارفرمایان به نتیجهای نرسیدهایم.
از قرار معلوم صدها کارگر به صورت رسمی و قراردادی در نقاط ریلی مختلف کشور مشغول کارند که با فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن پیوستن آنها به اعتصاب بسیاری از بخشها را موقتا به تعطیلی کشانده است.
شورای هماهنگی کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راهآهن در این بیانیه به دنبال وصول مطالبات کارگرانی است که در نقاط و نواحی مختلف ریلی کشور به دور از خانوادههای خود در سختترین شرایط کاری مشغول کارند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: شرکت پیمانکاری «توسعه و صنعت»، «گسترش آهنراه»، «تراورس» و «جوش گستر» ازجمله شرکتهایی هستند که با کارگران خطوط ریل راهآهن قرارداد کاری دارند اما به این قراردادها پایبند نبوده و اهمیت نمیدهند.
همچنین در این بیانیه با تاکید بر اینکه اعتراضات صنفی کارگران خطوط ابنیه کشور صنفی است، در خصوص شروط کارگران خط و ابنیه برای پایان اعتصاب آمده است: «پرداخت کامل بدهیهای مزدی، بیمهای و سنواتی»، «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکلگیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بیرویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» از خواستههای کارگران برای پایان اعتراض است.
این تشکل صنفی کارگری در دنباله بیانیه خود با مخاطب قرار دادن مسئولان دولتی میافزاید: چگونه کارگران خطوط ابنیه فنی میتوانند با داشتن مشکلات صنفی فراوان، امنیت ریلی کشور را تامین کنند، در صورت وقوع هر مشکل و حادثهای مسئولیت آن برعهده کارگران ریلی نیست.
*- تداوم بازداشت و بیخبری از ۵ فعال فرهنگی کُرد در زندان دیزلآباد کرمانشاه:
از وضعیت پنج فعال فرهنگی کُرد که حدود یک ماه پیش، در شهرهای کنگاور، کرمانشاه، کوهدشت و سنندج بازداشت شده بودند، اطلاع درستی در دست نیست.
مصطفی باقریآشنا، سید اردشیر موسوی، شهریار طماسبی، ارسلان هدایتی، بیژن گراوند ۵ تن از برگزارکنندگان همایش ادبی ”خویندوان“ که پنجشنبە ١۴ تیر ٩٧، توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده بودند، به قرنطینه زندان دیزلآباد کرمانشاه منتقل شدند و از وضعیت آن ها اطلاع درستی در دست نیست.
http://www.gozaar.net/a/4698
*- محمد حبيبي به 7سالونيم زندان محكوم شد:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192956
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ایسنا،در تاریخ یکشنبه چهاردهم مرداد 97 آمده است : امیر رئیسیان، یکی از وکلای محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، از محکومیت موکلش به هفتسالونیم حبس خبر داد. او درباره آخرین وضعیت پرونده موکلش اظهار کرد: به موجب رأی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، محمد حبیبی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به هفتسالونیم حبس محکوم شده است. او با بیان اینکه براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی همه مجازاتهای محمد حبیبی یکونیم برابر شده و مجازات اشد قابل اجراست، گفت: محمد حبیبی به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم به هفتسالونیم حبس، تبلیغ علیه نظام به ۱۸ ماه حبس، اخلال در نظم ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین دو سال ممنوعیت فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور بهعنوان مجازات تکمیلی محکوم شده است. وکیلمدافع محمد حبیبی با بیان اینکه این حکم بدوی است و ديروز ابلاغ شده، گفت: در ۲۰ روز درباره این حکم تجدیدنظرخواهی خواهیم کرد. محمد حبیبی ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در تجمعاتی که فرهنگیان به مناسبت هفته معلم داشتند، بازداشت شد. جلسه رسیدگی به پرونده محمد حبیبی صبح دوشنبه یک مرداد ۹۷ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد.
*- اجرای حکم ۷۴ضربه شلاق محمد مظفری در زندان اوین:
برپایه خبر دریافتی در تاریخ 14مرداد97 آمده است : محمد مظفری در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر، به ریاست قاضی زرگر، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دو سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و .. محکوم شد.
*- تکذیب بازداشت چند مرد با پوشش زنانه در تجمعات کرج:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192956
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ایسنا،در تاریخ یکشنبه چهاردهم مرداد 97 آمده است : سرپرست معاونت سیاسی- امنیتی استاندار البرز درباره ناآرامیهای اخیر در کرج، گفت: تجمعات کوچک و پراکندهای که در این مدت شکل گرفته، برآیند مطالبات اقتصادی مردم نیست، بلکه ناشی از سوءاستفاده برخی گروههاست که در ادامه قطعا با آنان برخورد خواهد شد. در این مدت سعی کردیم با این تجمعات مماشات کنیم و به حرفهای آنان گوش دهیم، اما دیدیم این مطالبات اقتصادی نیست و کاملا ساختارشکنانه است. خیرالله ترخانی، خبر بازداشت چند مرد در پوشش زنانه بهمنظور تهییج زنان برای حضور در تجمعات را رد کرد و افزود: تاکنون چنین گزارشی نداشتهایم.
*- تجمع کارگران راه آهن هرمزگان :
برپایه خبر دریافتی در تاریخ 14مرداد97 آمده است : تجمع کارگران راهآهن حوزه احمدآباد در استان هرمزگان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه برگزار شد .
*- وزیر دفاع مطرح کرد : هزینه ۵۰۰ میلیارددلاریبرای ایجاد ناامنی در منطقه:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192956
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ایلنا،در تاریخ یکشنبه چهاردهم مرداد 97 آمده است : امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع، توطئه بزرگ شکلگیری تروریسم در منطقه و بهآشوبکشاندن کشورهایی مانند عراق و سوریه را از دیگر توطئههای دشمنان برای ضربهزدن به انقلاب اسلامی دانست و گفت: دشمنان بهدنبال نهادینهکردن ناامنی و آشوب در منطقه بودند که بحمدالله با هوشیاری و درایت فرمانده معظم کل قوا که پرده از خباثت آنان برداشت و آمادگی و جانفشانی نیروهای محور مقاومت توطئه دشمنان خنثی شد. او افزود: یکی از کشورهای منطقه اعتراف کرد برای تحقق نقشههای خود و کشاندن آشوب به ایران و پشتیبانی از گروههای تروریستی در عراق و سوریه، ۱۳۷ میلیارد دلار هزینه کرده است که در همین زمینه آمریکاییها و بقیه بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار برای ایجاد ناامنی در منطقه هزینه کردهاند.
*- این هم برای تماشا / اصلاحات اصلاح طلبان مُرد !
فکرکن چقدرخاتمی رو هی این ور و اون ور کردن تابتونن عکسِ دوسومِ کون ونصف عمامهش رو بگیرن برای روی جلد روزنامه.یه طوری که هم پیام منتقل بشه هم یهو توقیف نشن. ۵ سال بعد ازشروعِ تدبیرو امید.
@ordoyekar
*- خطر بازگشت رکود تورمی به مسکن:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192904
به نوشته روزنامه شرق ،در تاریخ یکشنبه چهاردهم مرداد 97 آمده است : برآوردها و بررسیها از تلاقی دو بُردار اصلی نمودار بازار مسکن (قیمت و تعداد معاملات) در ماههای اخیر نشان میدهد بار دیگر رکود تورمی به بازار مسکن بازگشته است و به دلیل کاهش قدرت خرید مسکن خانوارها و ناکارآمدبودن تسهیلات خرید مسکن، بسیاری از مصرفکنندگان واقعی از این بازار کوچ کردهاند. با توجه به اینکه قیمت اوراق تسهیلات مسکن تحتتأثیر افزایش یا کاهش عرضه و تقاضای خرید و فروش مسکن قرار دارد، در ماههای ابتدایی امسال، قیمت اوراق تسهیلات مسکن به کانال ۷۰ هزار تومان وارد شد. به گزارش مهر، در روزهای اخیر و با کاهش حجم معاملات مسکن، نرخ این اوراق نیز بار دیگر به کانال ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان بازگشته است. این واکنش بازار در حالی است که بانک عامل بخش مسکن اعلام کرده قرار است سقف تسهیلات مسکن از محل اوراق تسهیلات در صورت موافقت بانک مرکزی از ۶۰ میلیون تومان به ۸۰ میلیون تومان در تهران افزایش یابد. احتمالا واکنش نشانندادن بازار اوراق تسهیلات مسکن به این اقدام بانک عامل بخش مسکن، به دلیل ناچیزبودن این افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن در برابر جهش ناگهانی قیمت مسکن است و افزایش ۲۰میلیونتومانی سقف تسهیلات خرید مسکن نمیتواند بازهم بسیاری از تقاضاهای خرید مصرفی مسکن را پوشش دهد.
*- اعتصاب کارگران شهرداری گرمانشاه:
برپایه گزارش منتشره در تاریخ دوشنبه پانزدهم مرداد 97 آمده است :اعتصاب کارگران شهرداری منطقه ۲ کرمانشاه در اعتراض به دریافت نکردن حقوق معوقه، در مقابل شهرداری مرکز ی.
*- به یاد و گرامی داشت هما سلطانی در مراسم خاکسپاری اش :
مراسم تشییع جنازه هما سلطانی فرزند عبدالفتاح سلطانی وکیلی که به جرم دفاع از زندانیان سیاسی 7 سال است که درزندان است
دوشنبه 15 مرداد
بازداشتهاي اخلالگران ارزي به دستگاه پولي رسيد / عراقچي بازداشت شد
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/192992
به نوشته روزنامه شرق ،در تاریخ دوشنبه پانزدهم مرداد 97 آمده است :سخنگوي قوه قضائيه ديروز اعلام کرد معاون ارزي بانک مرکزي که تازگي از اين سمت برکنار شده بود، بازداشت شد. محسنياژهاي دراينباره گفته است: در ادامه رسيدگي به پرونده اخلالگران در نظام پولي و بانکي کشور، امروز (يکشنبه) چند نفر مورد تعقيب قرار گرفتند که يکي از آنها معاون ارزي بانک مرکزي است که البته شنيدم اخيرا کنار گذاشته شده بودند. به گزارش «شرق»، بعد از افزايش نرخ ارز و اجراي سياست ارزي دولت مبني بر تخصيص دلار چهارهزارو 200توماني، مابهالتفاوت ارز دولتي و آزاد به حدي رسيد که سرمنشأ بسياري از تخلفات در بزرگنمايي واردات و کوچکنمايي صادرات شد. ماجرا تا جايي پيش رفت که تخلفات به برخي وزارتخانهها هم کشيده و با ورود قوه قضائيه به رسيدگي پرونده ارزي بازداشتها و احضار برخي مسئولان آغاز شد. بعد از بازداشت چهار نفر از افراد ردهبالاي وزارت صمت حالا موج بازداشتها به بانک مرکزي هم رسيده است. محسنياژهاي ديروز اعلام کرد معاون ارزي بانک مرکزي که بهتازگي کنار گذاشته شده، بازداشت و به زندان منتقل شد. احمد عراقچي 40ساله و داراي مدرک کارشناسي ارشد اقتصاد است. او تا پيش از انتصاب به سمت معاونت ارزي بانک مرکزي، به مدت دوسالونيم مديرکل هيئت عامل بانک مرکزي بود و پس از آن عضو هيئت مديره سازمان بورس و اوراق بهادار و معاون اجرائي اين سازمان بود. عراقچي در 17 مرداد سال گذشته به عنوان معاون ارزي بانک مرکزي منصوب شد؛ انتخابي که واکنشهاي زيادي را به همراه داشت.زماني که احمد عراقچي به عنوان معاون ارزي به بانک مرکزي رفت، بسياري از کارشناسان نسبت به اين انتخاب وليالله سيف انتقاد کردند و با اشاره به عدم سابقه اجرائي عراقچي، معتقد بودند کسي بايد معاونت ارزي بانک مرکزي را در شرايط اقتصادي و نوسانات ارزي برعهده بگيرد که هم از دانش پولي و هم از تخصص و تجربه لازم برخوردار باشد. اما انتخاب عراقچي به معاونت بانک مرکزي بدون لحاظ اين شرايط صورت گرفت و سيف بيتوجه به تخصص و دانش او، حضور عراقچي در معاونت ارزي بانک مرکزي را تثبيت کرد. همچنين چهار نفر از دلالان ارزي هم که درخصوص پرونده اخلالگران در نظام پولي و ارزي کشور فعاليت غيرمجاز داشتند، تحت تعقيب قرار گرفتند و بازداشت شدند. يک صراف غيرمجاز نيز احضار و پس از تحقيقات و تفهيم اتهام با قرار بازداشت موقت روانه زندان شد.
*- تجمع اعتراضی غارت شدگان شرکت لیزینگ پرهام (قوانلو):
برپایه خبر مندرج در شبکه مجازی آمده است :تجمع اعتراضی غارت شدگان شرکت لیزینگ پرهام (قوانلو)، بعلت نامشخص ماندن پرونده کلاهبرداری سازمان داده شد.
*- نامهی نسرین ستوده از زندان اوین به مناسبت آغاز دور جدید اعتراضهای مردم :
http://www.gozaar.net/a/4673
به نوشته سایت گذار آمده است :سخنی با هموطنانم
ما زندانیان نیز اخباری را میشنویم. اعتراضهای خیابانی، دستگیری و بازداشت، و بازداشت و بازداشت که شاهد آن هستیم. در کنج عزلت و زندان به رویاهایم پناه میبرم.
رویای صلح و دوستی، عفو و بخش، مهر و محبت و رویای برابری. رویای زیستن بیهیچ تبعیضی. رویای آنکه کودکانمان فارغ از قومیت و مذهب و جنسیت و هزاران تفکیک دیگر در کوچه و خیابان با یکدیگر بازی میکنند و قد میکشند و دانشگاه میروند، تحصیل میکنند و کار میکنند.
رویای روزی که برای گشودن درهای دانشگاه به روی جوانانمان، مذهب آنها را مورد سوال قرار ندهند. رویای روزی که یهودی و مسیحی و بهایی و زرتشتی و مسلمان با برابری کامل و در کنار هم زندگی کنند.
به رویای عدم خشونت و استقرار قانون میاندیشم. به آزادی انتخاب پوشش زنان و انتخاب مذهب میاندیشم. به رویای پایان آپارتاید مذهبی میاندیشم به اینکه هر زنی حق داشته باشد از تمامی سکوهای شهر بالا رود بیآنکه داغ و درفش هیچ دادگاه و زندانی در انتظارش باشد.
با این حال اگر قدرت به ما نزدیک باشد بیش از هر زمان دیگری به عدم خشونت و فرهنگ صلح و مهربانی میاندیشم. اکنون و در میدان عمل، زمانهی تحقق رویاهایمان است. رویایی که تحقق آن در گرو رفتار ماست. اکنون نوبت ماست تا نشان دهیم چه اندازه مطابق رویاهایمان عمل میکنیم. من به قدرت صلح و دوستی و عدم خشونت باور دارم. باوری تام و تمام و بر این باورم تنها با پرهیز از هرگونه خشونت و البته ایستادگی قدرتمندانه به نتیجهای پایدار خواهیم رسید.
نسرین ستوده تهران – زندان اوین/ بند زنان / مرداد / ۹۷
*- غولِ مناطق آزاد فقط در سایه سیاستهای نئولیبرالی رشد میکند/لابیگری و گروههای فشار، اقتصاد را میچرخانند
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-652826
به گزارش نسرین هزاره مقدم خبرنگار ایلنا، در پانزدهم مرداد 97 آمده است : غولِ مناطق آزاد فقط در سایه سیاستهای نئولیبرالی رشد میکند/لابیگری و گروههای فشار، اقتصاد را میچرخانند. مشروح گزارش در روزهای گذشته، کمیسیون اقتصادی مجلس پس از بررسی لایحه ایجاد ۸ منطقه آزاد و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی، ۶۹ منطقه ویژه اقتصادی را به لیست دولت اضافه کرد.
در گزارش کمیسیون اقتصادی، هدف از این تصمیم، حمایت از اقتصاد مقاومتی عنوان شده اما مشخص نیست چه محاسباتی با درنظر گرفتن چه شاخصهایی نمایندگان مردم را متقاعد کرده که حمایت از ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تجاری در گوشه و کنار کشور در سمنان و گلستان و اردبیل و حتی در محرومترین استان ها و مناطق مثل سیستان و بلوچستان و ایلام میتواند حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی باشد؟!
*- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری به خاطر عدم دریافت حقوق های معوقه:
برپایه خبر مندرج در دوشنبه ۱۵مرداد ۹۷ آمده است : کارگران شهرداری منطقه ۲ کرمانشاه در اعتراض به دریافت نکردن حقوق عقب افتاده شان، در مقابل شهرداری مرکز تجمع کردند
*- دور دوم اعتصای کامیونداران در نهاوند:
برپایه خبر مندرج در کانال تلگرامی در دوشنبه ۱۵مرداد ۹۷ آمده است : اعتصاب رانندگان کامیون در نهاوندنیز شکل گرفت.
*- دستکم ۶ تجمع اعتراضی برگزار شد:
طی دوروز گذشته ، تعدادی از کارگران مجموعه ورزشی آزادی، جمعی از کارگران نفت فلات قاره واقع در جزیره خارک، جمعی از کارگران راهآهن شمال شرق، جمعی از کاسبان بازار آهن شادآباد تهران، گروهی از مالکان زمینهای کوثر ساوجبلاغ و جمعی از اهالی روستای عصرآباد مریوان در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
*- کارگران پروژه سد صفارود ۷ ماه است که حقوق نگرفتهاند:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ سه شنبه ۱۶ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : عباس کاربخش (دبیر اجرایی خانه کارگر استان کرمان) به خبرنگار ایلنا گفت: کارگران این پروژه ۷ ماه است حقوق نگرفتهاند.وی افزود: دلیل معوق شدن حقوق کارگران این پروژه، عدم تامین اعتبار مالی آن از طرف شرکت آب و فاضلاب استان کرمان است. البته وعدههایی مبنی بر پرداخت معوقات این کارگران در آینده نزدیک، داده شده است.هفته گذشته، محمدمهدی زاهدی (نماینده حوزه انتخابیه کرمان و راور و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان داشت: متاسفانه سد صفارود که از مصوبات سفر رهبری به استان کرمان در سال ۱۳۸۴ بوده هنوز به اتمام نرسیده و پنج ماه است که کارگران آن حقوق و دستمزد دریافت نکردند و در این راستا تذکرات متعددی به وزیر نیرو دادهام اما متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است. … وی تصریح کرد: به دلیل مشکلات مالی متاسفانه نمیتوانیم از محل منابع عمومی از سوی دولت بخشی از مطالبات پیمانکار این پروژه را تامین کنیم اما سعی میکنیم در حداقل زمان ممکن تامین مالی از سوی دولت برای این پروژه صورت گیرد.
*- معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در بازدید از روزنامه «شرق» خبر داد:تشکیل کمیته ویژه برای حل مشکل کمبود کاغذ:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/193164
به نوشته روزنامه شرق ، در تاریخ روز سه شنبه۱۶مرداد آمده است : سهروز پيش از ۱۷ مرداد که به نام روز خبرنگار در تقويم ثبت شده است، محمد سلطانيفر، معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، بههمراه حميد ضياييپرور، مدير کل مرکز مطالعات و برنامهريزي رسانهها، با حضور در تحريريه «شرق»، اين روز را به خبرنگاران «شرق» تبريک گفت. به گفته آقاي سلطانيفر بهدليل آنکه او در اين روز در مأموريت کاري و خارج از تهران خواهد بود، به رسم و سنت معمول براي تبريک مستقيم اين روز به خبرنگاران، از فرصت پيشآمده استفاده کرد و با حضور در تحريريه تعدادي از رسانههاي کشور اعم از روزنامهها و خبرگزاريها روز خبرنگار را تبريک گفت.
سلطانيفر در «شرق» درباره برخي موضوعات از جمله مسئله کاغذ، کيفيت مطالب توليدي در رسانههاي کشور، نحوه اطلاعرساني دولت پيرامون اقدامات و عملکرد خود و همچنين نقدهايي که به اين عملکرد وارد است، مطالبي را مطرح کرد.
او درباره اقدامات انجامشده براي حل مشکل کمبود کاغذ مطبوعات که اين روزها به معضلي بزرگ براي رسانههاي چاپي کشور بدل شده، اعلام کرد کميته ويژهاي به همين منظور تشکيل شده است و در حال پيگيري و تلاش براي حل مشکل و رفع نيازهاي رسانهها هستيم. او افزود: اولين منبع اقتصادي روزنامه، آگهيهاي بازرگاني و تجاري است؛ درحالحاضر يکي از دلايل عمده تعطيلي و بحران مطبوعات، وضعيت نامطلوب اقتصادي کشور است. دومين درآمد يک روزنامه آگهيهاي دولتي است؛ بسياري از روزنامهها با آگهيهاي دولتي به حيات خود ادامه ميدهند که اين منبع درآمد نيز به علت ناپايداري در حوزه اقتصاد بهشدت با کاهش روبهرو بوده است. سومين منبع درآمدزايي يک روزنامه، فروش دکه و نسخهاي آن است؛ متأسفانه روزنامهها از سبد خريد خانوار خارج شدهاند که اين موضوع علاوه بر مشکلات اقتصادي، دلايل مختلفي دارد. مجموعه اين عوامل در کنار بحران کمبود کاغذ باعث شده مطبوعات با مشکل روبهرو باشند».
در اين ديدار همچنين تعدادي از اعضاي تحريريه «شرق» نقدها و موضوعاتي را درباره عملکرد دولت در حوزههاي مختلف و بهویژه موضوع اطلاعرساني مطرح کردند.
*- کارگران شرکت سینا در استان بوشهر دست به اعتصاب زدند :
برپایه خبر مندرج در تاریخ روز سه شنبه۱۶مرداد آمده است : کارگران شرکت سینا گستر در کنگان استان بوشهر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
*- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه :
برپایه خبر مندرج در کانال تلگرامی سندیکا آمده است : این اتوبوس ها فقط به دلیل نداشتن باطری در توقفگاه سامانه۵متوقف هستند.
فشار کمبود اتوبوس در خط برای رانندگان است وباید کمبود را جبران کنند و مسافران نیزبه دلیل شلوغی اتوبوس آزارمی شوند
@vahedsyndica
*- برای گرامیداشت یاد اولین شهید دور اخیر اعتراضات رضا اتاوی :
برپایی حجله بیاد جان باخته راه آزادی رضا اوتادی توسط همکاران و دوستانش در محل ؛ پاساژ آهنین چراغ برق تهران، توسط دوستان او برپا می گردد.
*- اعتراض کارگران در جزیره خارک :
روز دوشنبه ۱۶مرداد۹۷ دهها تن از کارگران فلات قاره جزیره خارک در اعتراض به کم شدن۵۰۰ هزار تومان از دستمزد خود اعتصاب کرده اند.
*- مرگ یک کولبر جوان در مرز پیرانشهر:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ سه شنبه ۱۶ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : یک کولبر نوجوان در مرز قندیل بر اثر حادثه غیرطبیعی جان خود را از دست داد. این کولبر به نام «حاصل بادبرین» ۱٨ ساله، اهل روستای ترکش از توابع پیرانشهر بوده است.
*- پروژه ای 5 هزار کارگر بدون حقوق گذاشته است :
برپایه خبر مندرج در شبکه های مجازی آمده است : پروژه بزرگ «ایرانمال» واقع در نزدیکی چیتگر تهران و سرمایهگذاری ۶۰هزار میلیاردی به عنوان یکی از ۵ مال بزرگ جهان، حدود ۷ماهه که حقوق ۵هزار کارگرش راپرداخت نکرده است
*- اعتصاب کارمندان و انتظامات گمرگ تمرجین بە دلیل پرداخت نشدن حقوق معوقە :
از صبح امروز سەشنبە (١٦ مرداد ٩٧)، تمامی کارمندان و انتظامات گمرک تمرچین در مرز پیرانشهر با حکومت اقلیم کردستان، دست بە اعتصاب زدەاند.
یکی از کارمندان گمرک تمرچین ضمن تایید این خبر گفت کە مسئولین گمرگ ١٩ ماه است کە حقوق کارمندان را پرداخت نکردەاند و بە دلیل جوابگو نبودن امروز دست بە اعتصاب زدەایم“.
وی در ادامە اعلام کرد کە ظهر امروز تمامی کارمندان بە حراست گمرک احضار و تهدید شدەاند کە در صورت ادامە اعتصاب، با آنها برخود جدی خواهد شد.
*- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به حکم قضایی علیه محمد حبیبی :
http://www.akhbar-rooz.com/news.jsp?essayId=88096
نود روز از بازداشت غیرقانونی و همراه با خشونت محمد حبیبی ، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران می گذرد. بازداشتی که بهت و حیرت جامعه و معلمان را در پی داشت و وجدان های بیدار یکی پس از دیگری این حرکت غیرقانونی را محکوم نمودند.
از روز بیستم اردیبهشت ماه و از نحوه بازداشت و سیر پرونده تا مکان بازداشت و نگهداری محمد حبیبی ، مشخص بود که اراده ای فراقانونی می خواهد روندٍ دادرسی را بصورت غیرقانونی بر این معلم زندانی تحمیل کند. فک وثیقه و درخواست انتقال وی به صورت غیرقانونی به زندان تهران بزرگ توسط ضابط قضایی، اطلاعات سپاه، نمونه های نقض دادرسیٍ عادلانه است و در تضاد آشکار با حقوق متهم است. اما این تمام ماجرا نیست. ممانعت از درمان و عدم برخورداری از خدمات پزشکی ضروری و وضعیت اسفناک زندان تهران بزرگ بعد دیگری از فاجعه ای است که ممکن است در صورت ادامه روند کنونی رخ دهد.
بنا بر اطلاع موثق شورای هماهنگی در طی این سه ماه خانواده این معلم زندانی در کنار وکلای پرونده از هیچ تلاش و کوششی برای احقاق حقوق آقای حبیبی کوتاهی نکرده اند و از طریق دیدار حضوری و نامه نگاری پیگیر وضعیت بغرنج وی بوده اند به طوری که می توان با اطمینان گفت در بالاترین سطح، مسئولان کشور از وضعیت اسفناک وی مطلع هستند و می دانند که چگونه جامعه فرهنگیان ایران بخاطر این مسئله ملتهب و در نگرانی به سر می برد. اما با وجود این طی روزهای گذشته شاهد بودیم که قاضی احمدزاده، قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، در حکمی بی سابقه و سراسر ظالمانه این معلم متعهد را به ده و نیم سال زندان، ۲ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم نمود و ۷۴ ضربه شلاق بر این حکم افزود تا تشدید مجازاتش کامل گردد.
گویی قاضی این حکم را صادر نموده که به جامعه هشدار دهد که اگر کسی دنبال حق و عدالت باشد نصیبش زندان و شلاق است و به مردم ستمدیده و عاصی بخاطر فساد و گرانی بگوید ما با دزدان و اختلاسگران کاری نداریم و تنها به دنبال به حبس کشیدن انسان های آزادی خواه و عدالت طلب به ویژه معلمان هستیم.
از نظر ما موارد نقض دادرسی عادلانه در این پرونده به حدی آشکار است که بررسی روند دادرسی پرونده محمد حبیبی می تواند میزان و سنجه مناسبی برای ارزیابی عدالت قضایی باشد و از حقوق دانان مستقل می خواهیم این موضوع را مورد بررسی و واکاوی انتقادی دهند شاید دستگاه قضایی برای پرسش های معلمان ایران پاسخی داشته باشد.
ما می خواهیم بدانیم ضابط قضایی به اتکای کدام مستند برای دستبند زدن بر محمد حبیبی، کُلت بر شقیقه او گذاشت؟
ما می خواهیم بدانیم با کدام مجوز لباس شخصی ها بعد از ضرب و جرح، محمد حبیبی را بر روی آسفالت کشیدند؟
ما می خواهیم بدانیم بازپرس چگونه و بر مبنای کدام مستند ابتدا برای وی وثیقه تعیین نمود و سپس آن را رد و پرونده را به دادگاه فرستاد؟
ما می خواهیم بدانیم قاضی پرونده بر چه مبنا وثیقه را فک و وی را به زندان تهران بزرگ منتقل نمود؟
ما می خواهیم بدانیم علی رغم تایید پزشک قانونی، چرا محمد حبیبی برای درمان به خارج از زندان منتقل نمی گردد؟
اینها پرسش هایی است که در ذهن اکثر معلمان مبهم و بدون پاسخ مانده است و اینک پرسش نهایی ما این است که قاضی چرا و چگونه با توجه به اتهامات منتسب حکم خود را تشدید نموده است؟ و به بالاترین حد هر اتهام (یعنی ۵ سال بخاطر اجتماع و تبانی، یک سال بخاطر تبلیغ علیه نظام، یک سال بخاطر اخلال در نظم عمومی) نیز راضی نشده و آن را یک برابر و نیم تشدید نموده است تا محمد حبیبی به ده سال و نیم محکوم گردد بطوری که حتی اگر ماده ۱٣۴ نیز در مورد وی اعمال شود این معلم زندانی به هفت سال و نیم زندان محکوم خواهدشد.
واعجبا!!! از این همه عداوت و کینه با کسانی که مسئولیت تربیت کودکان را بر عهده دارند!!!!!
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعتراض شدید به حکم صادر شده خواهان آن است که بدون پیش شرط و فوری، زمینه های صدور وثیقه و آزادی محمد حبیبی تا زمان رسیدگی پرونده در دادگاه تجدید نظر فراهم شود. جامعه فرهنگیان اساسا اتهام انتسابی به فعالان دربند را قبول ندارد و خواهان تبرئه آقای حبیبی در داگاه تجدیدنظر است. ما معتقدیم زندانی کردن فعالان صنفی مصداق بارز امنیتی کردن فعالیت مدنی است و فضای امنیتی صحبت از حل مشکلات آموزشی و شروع سال تحصیلی جدید در مهرماه با وجود معلمان زندانی بحثی عبث و بیهوده است و فعالان صنفی مهری را که در آن همکاران در بند و زندان هستند دیگرگونه آغاز خواهند نمود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
۱۶ مرداد ۱٣۹۷
*- دایملر بنز آلمان فعالیت خود در ایران را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرد :
به گزارش رادیو بین المللی فرانسه، سهشنبه ۱۶ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : شرکت خودروسازی دایملر آ گ (دایملر بنز سابق) آلمان شامگاه دوشنبه ٦ اوت اعلام کرد که همه فعالیت های خود در ایران را متوقف کرده است.همزمان با آغازاجرائی شدن بخش نخست تحریمهای تازه آمریکا علیه ایران، شرکت خودروسازی دایملر بنز آلمان اعلام کرد که همه فعالیتهای خود در ایران را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده است. دایملر یکی از نخستین خودروسازیهای اروپائی بود که بلافاصله پس از توافق بر سر برجام، همکاری خود را با ایران آغاز کرد، اما این همکاری هرگز به مرحله جدی و عملی نرسید.
این شرکت که ظرف حدود هشتاد سال گذشته جای پای خود را در بازار خودروسازی ایران محکم کرده بود، در ژانویه سال ٢٠١٦ بلافاصله پس از توافق ایران و گروه ۵+١ به ایران بازگشت و با شریک قدیمی خود «ایران خودرو دیزل» و «ماموت» قراردادهای تازهای برای مشارکت در فروش و خدمات بعد از فروش کامیون بست.در همان زمان اعلام شد که دایملر قصد دارد شعبه خود را نیز در ایران تاسیس کند.
*- اعتصاب کارگران شهرداری سردشت در کردستان :
برپایه یادداشت رسیده در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : اعتصاب کارگران شهرداری سردشت در اعتراض به حقوق معوقه و عدم پرداخت حق بیمه دست به تجمع زدند .
*- تاخیر پرداخت مطالبات کارگران شهرداری لوشان ادامه دارد:
به گزارش ایلنا، به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : تعدادی از کارگران شهرداری لوشان واقع در استان گیلان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: بهصورت مشخص حدود ۸۰ کارگر در مجموعه شهرداری لوشان به صورت مستقیم با سوابق بالای ۱۵ سال مشغول کارند که هنوز بابت بخش از دستمزد اسفند سال گذشته به همراه مزد چهار ماهه نخست سال جاری طلبکارند. این کارگر گفتند: سالهاست که زیر نظر شهرداری در بخش خدمات، فضای سبز، موتوری و آتشنشانی به سختی کار میکنیم و در تمامی این سالها شهردارانی که به ترتیب مدیریت شهری را برعهده میگیرند، در مقام کارفرما به تمامی تعهدات مزدی خود عمل نکردهاند…. کارگران شهرداری لوشان خواستار آن هستند تا شخص شهردار در مقام کارفرمای اصلی چارهای برای تامین منابع مالی شهرداری و پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بیندیشد بنابراین اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد چرا اعضای شورای شهردر هر دوره مرتبا شهردار تغییر میدهند؟…در این زمینه جبار نظامیوند چگینی (نائب رئیس شورای شهر لوشان) در تشریح مشکلات شهرداری لوشان و کارگرانش گفت: مهمترین موضوع در شهرداری لوشان تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران است. در حال حاضر کارگران شهرداری لوشان حدود ۵ ماه مطالبات معوقه دارند که این موضوع آنها را در شرایط سخت مالی قرار داده است….
*- درگیری کشاورزان در کارخانه قند با کارکنان شرکت:
برپایه یادداشت رسیده در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : کشاورزان سولدوزی, کارخانه آذرقند را با بیرون کردن کارکنان، تا زمان پرداخت نشدن مطالباتشان تعطیل کردند و عواقب این اقدام را هم بر عهده مسئولین میدانند.
*- نماینده مردم اسدآباد مطرح کرد: اگر امروز میگوییم ربیعی نباشد، دلیل داریم/برنامههای اشتعال در دیوان عدالت اداری ابطال میشود
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : اکبر رنجبرزاده (نماینده اسدآباد در مجلس شورای) که در جایگاه مخالف وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت میکرد، گفت: جناب آقای وزیر ماندگاری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به چه قیمتی؟ چرا روزنههای فساد را به سمت مجلس هدایت میکنید؟ شما مسیری میروید که نمایندگان مجلس را به چالش میبرد.رنجبرزاده افزود: آقای ربیعی مسئولیت چیست که اینقدر تلاش میکنید به هر قیمتی آن را حفظ کنید و در وزارتخانه بمانید؟ اگر امروز میگوییم آقای ربیعی شما دیگر نباشید برای آن دلیل ندارید. شما در پایان سال 96 تنها 300 هزار شغل واقعی ایجاد کردید که این یعنی از یک میلیون شغلی که وعده داده بودید، تنها 30 درصد آن محقق شده است.وی افزود: دو ساعت کار پول رفت و آمد جوانان را هم فراهم نمیکند چه برسد به اینکه بخواهد برای آنها شغل باشد. آقای ربیعی شما جامعه بیکاران را آنقدر گسترش دادید که حالا واقعا میتوانید ادعا کنید که وزیران بیکاران هستید. امروز تنها 30 درصد از اشتغال کشور در ا ختیار شماست.رنجبرزاده افزود: بخش عمدهای از بحرانهای اقتصادی کشور بر گردن شماست شما باید پاسخگوی اشتغال کارگران باشید. ما نمایندگان چشمهای خود را با خاک پای کارگران سرمه میگیریم….
*- تجمع غارت شدگان در میدان مرکزی آزاد شهر:
برپایه خبرمندرج در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : تجمع غارت شدگان شرکت اقتصادی پرهام در میدان مرکزی شهر آزادشهر همراه با مسدودسازی مسیر عبور و مرور خودروها برپا گردید.
*- مقصودی در موافقت با استیضاح وزیر کار:
معاون پارلمانی دولت به نمایندگان گفت که «درباره استیضاح ربیعی خودتان میدانید»»
به گزارش ایلنا، به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : حسین مقصودی نماینده سبزوار و جغتای ، وی خطاب به ربیعی گفت: آقای ربیعی تو رند همه فتنهها و هر گونه بیاعتمادی مردم به مجلس هستی. شما از ابتدای انقلاب مسئولیتهای بیشماری داشتهاید بگویید چه گلی به سر این کشور و مردم زدهاید. شما موجب اختلاف بین کارگر و کارفرما بودهاید و بسیاری مشکلات دیگر را ایجاد کردهایدوی افزود: مگر وزارت کار به اقتصاد ارتباطی ندارد و به نوعی وزارت اقتصاد نیست؟ بانک توسعه، تعاون یک و نیم میلیارد دلار از ذخیره ارزی کشور پول برداشته است بگویند با این پول چه کار کردند؟ در همه زمینهها و صندوقهای دیگر هم عملکرد بهتری نداشتهاید. زبانبازی شما آقای ربیعی زبانزد خاص و عام است.وی ادامه داد: نوای بینوایی کودکان کار، زنان بیسرپرست، کارتنخوابها، تعاونیها ورشکسته و بسیاری دیگر گوش جامعه را کر اکرده است در مقابل فریاد آنها ما دلمان را به ماندن در کرسی نمایندگی مجلس خوش کردهایم. چرا مردم به خاطر مجموعه فرسوده شما باید هزینه دهند؟ انتصابات شما در شستا به چه صورت است؟ آیا شما از وضعیت کارگرانی که با حقوقهای ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان کار میکنند و مدتهاست معوقه مزدی دارند خبر دارید؟ از کارگرانی که از کارفرما شلاق خوردهاند اطلاعی دارید و یا آنهایی که در معدن و دریا نابود شدهاند؟ شما وزیر تعاونیهای ورشکسته و فقر و بیکاری هستید چه بر سر برنامههای شما آمد.وی در پایان گفت: اگر تمام افرادی که در وزارتخانه شما پیگیر برگزار نشدن استیضاح بودند به وظایف خود عمل میکردند شاید مردم کشور ما شرابط بهتری داشتند. به شما نمایندگا ن میگویم که نگذارید که مثل فلان کشور مردم به ما هجوم آورند و کاری که نباید کرد را با نمایندگان بکنند.
*- اعتراض کارکنان و رانندگان شرکت خلیج فارس به عدم دریافت حقوق های معوقه :
برپایه خبرمندرج در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : کارکنان و رانندگان شرکت خلیج فارس دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و قطع بیمه تکمیلی و بدنه خودروها اززمان واگذاری این شرکت به افراد وابسته به نظام، دست از کارکشیدند.
*- به دنبال ادامه معوقات کارگران کاشی گیلانا مطرح شد؛
یک مقام مسئول در اداره کار: تا تعیین تکلیف، کاری برای کارگران نمیتوان کرد
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : درحالیکه با گذشت حدود دو سال از متوقف شدن فعالیت کارخانه «کاشی گیلانا» هنوز حدود ۱۱۰ کارگر اخراجی این کارخانه مطالبات حدودا ۴۰ ماهه خود را دریافت نکردهاند. یک مقام مسول در اداره کار شهرستان رودبار گفت: کارگران تا تعیین تکلیف این واحد از سوی کارفرما اصلی باید منتظر وصول مطالبات مزدی و بازگشت بکار بمانند. همین مقام گفت: تا مالک اصلی کاشی گیلانا وضعیت کارخانه را مشخص نکند، کاری برای کارگران نمیتوان کرد…. به گفته وی، واحد تولیدی «کاشی گیلانا» سالهاست دچار فراز و نشیب و چالشهای کارگری بوده و به گواهی آنچه خود شاهد بودهایم مشکل اصلی آن به سوءمدیریت مربوط میشد. انصافا دولت در زمینه تامین منابع مالی به این کارخانه کمک فراوانی کرده اما مدیران این واحد صنعتی مدیریت لازم و علم کافی برای بیرون آوردن آن از بحران را نداشتند که در نتیجه ما شاهد تعطیلی کامل و بیکاری کارگران بودیم. او گفت: وقتی کارخانه تعطیل شد گروهی از کارگران کارخانه برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند و سایر کارگرانی که تا پایان سال ۹۶ امکان بازنشستگی با مشاغل سخت و زیانآور را داشتند، بازنشسته شدند….
*- ادامه بیکاری ۲۰ کارگر خدماتی شهرداری طبس:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : زهرا حسین پور (عضو شورای شهر طبس) به خبرنگار ایلنا گفت: موضوع بیکاری حدود ۲۰ نفر کارگران شهرداری را ابتدا از طریق شورا و شهرداری با برخی نهادهای دولتی مستقر در منطقه مطرح کردیم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسد… به گفته وی، شورای شهر با همراهی شهرداری بعد از تعدیل این تعداد نیروی کار به دنبال اشتغال آنها در یکی از واحدهای معدنی منطقه و چند نهاد دولتی و خصوصی دیگر بود اما به دلایلی که از آن بیاطلاعیم؛ این کارگران از پیشنهادها استقبال نکردند…. خرداد ماه سال جاری حدود ۲۰ کارگر پیمانی شهرداری طبس با اتمام قرارداد کار از سوی پیمانکار، از کار بیکار شدند. این کارگران برای پیگیری وضعیت شغلی خود مرتبا مقابل ساختمان شهرداری دست به اعتراض صنفی میزدند. در آن زمان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی معاونت استانداری و فرمانداری ویژه طبس مدعی شده بود کارگران اخراجی شهرداری طبس برای اشتغال به یکی از واحدهای معدنی طبس منتقل میشوند که هنوز این اتفاق عملی نشده است.
*- وضعیت صنعت و اشتغال آمل خوب نیست/به داد کارگران برسید:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : هادی رضازاده (مسئول دفتر خانه کارگر آمل) گفت: خصوصیسازی و واگذاری بیضابطه و غیرکارشناسی کارخانهها و واردات بیرویه ازجمله عواملی است که مراکز تولیدی و صنعتی را زمینگیر و منافع کارگران را تهدید کرده است. به گفته وی، از حدود یک دهه قبل که موج جدید خصوصیسازی واحدهای صنعتی ایران آغاز شد، مسئولان وقت در واگذاری واحدهای صنعتی به ویژه در مازندران به بخش خصوصی به اهلیت بخش خصوصی توجهی نکردهاند.رضازاده با انتقاد از واردات کالاها و اجناس غیرضروری گفت: ارز زیادی برای واردات اقلام غیرضروری نظیر «عکس برگردانها» هزینه شده است درحالی که نیاز به واردات آن در کشور وجود نداشته است.او با بیان اینکه شهرستان آمل به عنوان قطب صنعتی استان مازندران مطرح است، تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت کار و تولید در شهرکهای صنعتی این شهرستان مناسب نیست و بخش زیادی از واحدهای تولیدی آن غیرفعال شدهاند…. قراردادهای سفیدامضا و موقت را از دیگر مشکلات جامعه کارگری برشمرد و گفت: طبق توافق و مصوبه، قراردادهای موقت حداقل باید سه ساله باشند ولی ما شاهد قراردادهای کوتاه مدت یکماهه تا سفید امضاء هستیم.
*- مرگ ۴ کارگر ساختمانی در نهاوند:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : اکبر مولوی در تشریح جزئیات این حادثه افزود: پیش از ظهر امروز در جریان گودبرداری یک ساختمان مسکونی بخش هایی از آن ریزش کرد و در نتیجه ۴ کارگر زیر آوار محبوس شدند.مولوی با بیان اینکه علت حادثه حفاری غیرمجاز، غیراصولی و غیرایمن بوده است، خاطرنشان کرد: بنا به دستور دادستان عوامل اصلی این حادثه دستگیر شدند.
*- اعتصاب کارگران خط و ابنیه ساری:
برپایه خبر دریافتی در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : اعتصاب کارگران خط و ابنیه ناحیه شمال حوزه ۴ و جلوگیری از حرکت قطار مشهد به ساری، در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ماه حقوق معوقه و پرداخت نشدن حق بیمهبه اعتصاب خود ادامه می دهند.
*- چغندرکاران نقده یکسال است که پولشان را نگرفتهاند:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : امروز تجمعی از سوی کشاورزان چغندرکار نقده در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان از سوی شرکت قند نقده در محل کارخانه برگزار شد. سلمان قدرتی (رییس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی) گفت: علت اعتراض چغندرکاران عدم تسویه مطالبات آنها است که از سال زراعی ۹۶ تاکنون مانده است. وی افزود: کشاورزان در شهریور ۹۶ برداشت چغندرشان را انجام داده و به کارخانه تحویل دادند. از آن زمان تاکنون مطالبات آنها پرداخت نشده است…. امسال در ماه شهریور، کشاورزان نگران و ناراضی از وضعیت کنونی هستند. اما بهنظر میآید هزینه امسال چغندرکاران هم داده نخواهد شد. متاسفانه کسی هم پاسخگو نیست. قدرتی تاکید کرد: متاسفانه شرایط بهگونهایست هرگاه صحبت از منافع کارخانهدار و سرمایهدار میشود همه عوامل در راستای حمایت از آنها حرکت میکنند. اما چنین حمایت و تلاشی از کشاورزان و بسیاری دیگر از اقشار ضعیف، صورت نمیگیرد.رییس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در پایان، درباره کارخانجات قند آذربایجان غربی گفت: در این استان ۴ کارخانه قند دیگر در خوی، میاندوآب، ارومیه و پیرانشهر هستند….
*- اعتصاب تاکسی رانان مهران :
برپایه خبرمندرج در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : اعتصاب رانندگان تاکسی مهران در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و بی پاسخ ماندن مطالبات شان شکل گرفت و دست به اعتصاب زدند .
*- ۵۶ سد در کشور وضعیت بحرانی دارند:
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام کرده ۸۸ سد کشور که وظیفه تامین آب شرب را برعهده دارند، وضعیت مناسبی نداشته و از این میان وضعیت ۵۶ سد بحرانی است. طبق آمار اعلام شده از سوی حمیدرضا جانباز، ۱۵ درصد از جمعیت روستایی کشور نیز از آب شرب با کیفیت برخوردار نیستند.
وی همچنین از تنش آبی در ۱۰۷ شهر کشور خبر داده و گفته «این شهرها عمدتا شهرهای پرجمعیت کشور هستند و هم اکنون ۱۷ میلیون نفر در کشور با تنش آبی مواجهاند». جانباز درباره مشکلات کیفی آب در برخی نقاط کشور نیز اعلام کرده «در حاضر ۴۰ شهر و ۷۰۰ روستا با تنش کیفی آب مواجه هستند که برخی مربوط به مشکلات نیترات و فلزات سنگین هستند».
*- در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
جامعه کارگری استیضاح وزیر خود را بیجواب نمیگذارد/دولت، ربیعی را قربانی تیم اقتصادی خود کرد
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : دبیر اجرایی خانه کارگر گلستان، غلامرضا طالبا در خصوص استیضاح روز گذشته علی ربیعی و عدم همراهی نمایندگان مجلس با او برای کسب رای اعتماد، اظهار داشت: ابتدا میگویم رویکرد مجلس این نیست که وزیری مثل ربیعی را انتخاب کند چراکه اگر چنین رویکردی داشت او را استیضاح نمیکرد. مجلس با این استیضاح به جامعه کارگری ضربهی بزرگ و مهلکی زد.وی افزود: استیضاح براساس لابی و زدوبندهای برخی شکل گرفت،مجلس دیواری کوتاهتر از کارگران پیدا نکرد و ربیعی را قربانی دولت روحانی کرد.
طالبا خاطرنشان کرد: دولت سعی داشت با استیضاح ربیعی تیم اقتصادی خود را در حاشیهای امن قرار دهد، البته کارگران هم این اقدام مجلس و دولت را در انتخابات و ادامه مسیر کار مجلس و دولت به ویژه انتخابات 1400 بیجواب نخواهند گذاشت.وی با اشاره به اینکه کارگران و جامعه کارگری همواره در معرض ضربه جناحهای سیاسی قرار داشتهاند، تصریح کرد: ضربهای که دولت روحانی و برخی اصلاحطلبان در این دوره به جامعه کارگری زدند بیشتر از هر جناح دیگری در ادوار قبل بود. ربیعی تعداد 111 رای آورد و فقط 85 نفر از آنها از لیست امید بودند. باید پرسید چرا آنها به ربیعی رای ندادند؟ کارگران حالا اطمینان یافتهاند که دولت هم در پی استیضاح ربیعی بوده است.وی افزود: ربیعی از دل جامعه کارگری بود و مجلس با استیضاح او مستقیما جامعه کارگری را هدف قرار داد. تشکیلات کارگری از این پس باید در انتخابات با دقت بیشتری وارد عمل شود.
*- بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن:
برپایه خبرمندرج در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : تجمع مقابل مجلس، روز شبنه ۲۰ مرداد ۸ صبح در مقابل مجلس طی بیانیه ای فراخوان داده شد.
*- در گرامیداشت یاد هما سلطانی :
برپایه خبرمندرج در کانال تلگرامی اردوی کار آمده است : مراسم یادمان هما سلطانی دختر عبدالفتاح سلطانی روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ماه در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد در تهران، شهرک غرب، خیابان هرمزان، پیروزان جنوبی، شماره ۷۴ برگزار میشود
@ordoyekar
وضعیت آب از آنچه گفته میشود بسیار بدتر است
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/193320
به نوشته روزنامه شرق، در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه وضعیت آب در کشور از آنچه گفته میشود، بسیار بدتر است، اعلام کرد که کمتر از ۵۰ سال آینده دیگر آب تمام میشود. عیسی کلانتری در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه نفت تا ۴۰ سال آینده و آب تا ۵۰ سال دیگر در ایران تمام میشود، گفت: وضعیت آب کشور از آنچه گفته میشود، بسیار بدتر است. وی ادامه داد: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارشها مطمئنا ما با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد. براساس آمارها بارندگی در سال گذشته ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده و به زیر ۲۰۰ میلیمترمکعب رسیده است. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به کمبود آب شدید در کشور خاطرنشان کرد: اگرچه میانگین بارش کاهش پیدا کرده و با تغییرات اقلیم مواجه هستیم، اما متأسفانه مصرف آب روزبهروز بیشتر میشود. وی تأکید کرد: من معتقدم دکتر کردوانی بسیار بسیار خوشبینانه درباره اتمام آب تا ۵۰ سال آینده صحبت کرده است و ما خیلی زودتر از این با بیآبی مواجه میشویم.
*- در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
کارگران منتظر تصمیم دولت در انتخاب وزیر هستند/فقط وزیری از جنس کارگران را تحمل میکنیم
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : عیدعلی کریمی ، دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: استیضاح وزیر کار اعتماد جامعه کارگری به مجلس را کمرنگ کرد. وی افزود: اتفاقی که همگان در مجلس در جریان استیضاح وزیر کار شاهد آن بودیم باعث کمرنگ شدن اعتماد جامعه کارگری به مجلس شد. ما از نمایندگان مجلس گلهمند هستیم چراکه ربیعی منتخب کارگران بود، افزود: نمایندگانی که به طرح استیضاح وزیر کار رای مثبت دادند، بدانند که دیگر از حمایت جامعه کارگری برای تکیه کردن بر کرسی مجلس برخوردار نخواهند بود. او با بیان اینکه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مصلحت کشور بویژه جامعه کارگری و بازنشسته نبود، افزود: مسلما مشکلات جامعه کارگری و بازنشسته بعد از برکناری ربیعی به مراتب بیشتر و سختتر خواهد شد.
*- بازداشت سحر کاظمی فعال محیط زیست در سنندج :
برپایه خبرمندرج در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : سحرکاظمی فعال مدنی، زیست محیطی و ورزشی سنندج پس از یورش نیروهای وزارت اطلاعات بە منزلش بازداشت و بە مکان نامعلومی منتقل شدە است.
*- دیکتاتورها صدای مردم را نمی شنوند :
http://www.akhbar-rooz.com/article.jsp?essayId=88140
به نوشته سایت اخبار روز ، در روز پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ به نقل از خبرگزاری فارس آمده است : خبرگزاری امنیتی فارس سخنانی را از قول علی خامنه ای رهبر حکومت نقل کرده است، که هر چند تاریخ آن معلوم نیست، اما در دیدار با عده ای از «فعالان فرهنگی خارج از کشور» مطرح شده است. سخنان این «فعالان» منعکس نشده است، آما به نظر می رسد که آن ها از وضعیت حکومت ابراز نگرانی کرده اند.
خبرگزاری فارس نوشته است در این دیدار یکی از حضار، دغدغه و نگرانی علاقمندان به انقلاب در آن سوی مرزها را از آینده بیان کرد.
علی خامنه ای در پاسخ به نگرانی این شخص گفته است: «نسبت به اوضاع ما اصلا نگران نباشند، هیچکس هیچ غلطی نمیتواند بکند، مطمئن باشند، هیچ تردیدی در این جهت وجود ندارد؛ این را به همه بگویید.»
در جریان «بهار عربی» و پیش از آن که اعتراضات در سوریه شروع شود و به یک جنگ داخلی خونین تبدیل گردد، بشار اسد در پاسخ به پرسشی گفته بود: وضعیت ما مستحکم است، در سوریه از «بهار عربی» خبری نخواهد بود. پیشتر از آن شاه ایران، همواره مخالفان خود را تحقیر کرده و از «جزیره ی ثبات و امنیت» حرف می زد. از این نمونه ها در تاریخ فراوان است و به همین جهت است که گفته می شود: دیکتاتورها صدای مردم را نمی شوند.
به نظر می رسد علی خامنه ای دیکتاتور ایران نیز صدای مردم را نشنیده است، یا خود را به نشنیدن زده است.
*- پیگیریهای کارگران شهرداری سردشت به نتیجه رسید/معوقات پرداخت میشود:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : کارگران شهرداری سردشت از موافقت مسئولان برای پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.از قرار معلوم صبح امروز پنج نفر از این کارگران به نمایندگی از جانب همکارانشان با شهردار و شورای شهر سردشت نشست برگزار کردند که در آن نشست شهردار قول داد معوقات این کارگران را براساس یک برنامه منظم پرداخت کند.حاضران در جلسه میگویند: قرار شد شنبه آینده یک ماه از این معوقات پرداخت شود. پس از آن دهم شهریور یک ماه دیگر از مطالبات را بپردازند و بعد از آن نیز دستمزدها را هر ما سر وقت پرداخت کنند. علاوه بر این هر سه ماه نیز یک ماه از معوقات مزدی کارگران پرداخت شود تا بدین ترتیب تا آخر سال جاری کلیه مطالبات مزدی کارگران شهرداری سردشت تسویه شود.این کارگران همچنین در مورد مطالبات بیمهای خود میگویند: قرار شده مقامات شهرداری با مسئولان تامین اجتماعی مذاکره کنند و مطالبات بیمهای کارگران را نیز براساس یک برنامه منظم پرداخت کنند تا کارگران بتوانند دفترچههای بیمه خود را تمدید کنند.
سقوط قيمت سکه به مرز ۳ ميليون تومان
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/193274
به نوشته روزنامه شرق ، در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : قيمت سکه بهار آزادي در آخرين ساعات روز گذشته به سهميليونو ۴۰ هزار تومان کاهش يافت. به گزارش تسنيم، همزمان با اجراي بسته جديد ارزي و آغاز تحويل حدود 2.6 ميليون سکه پيشفروشي، روند نزولي قيمت سکه در يک هفته پيش آغاز شد و قيمت سکه که مرز 4.5 ميليون تومان را هم رد کرده بود، در آخرين ساعات معاملاتي روز گذشته به حدود سهميليونو 40 هزار تومان کاهش يافت. همچنين قيمت نيمسکه بهار آزادي، يكميليونو 580 هزار تومان و ربعسکه 820 هزار تومان شده است. سکه گرمي هم به 470 هزار تومان رسيد و قيمت هر گرم طلاي 18 عيار به 259 هزار تومان کاهش يافت. بر اساس اعلام بانک مرکزي، تحويل حدود 2.6 ميليون سکه پيشفروشي از امروز در شعب بانک ملي آغاز ميشود که پيشبيني ميشود با تحويل اين سکهها روند نزولي قيمت سکه ادامه يابد.
*- اظهارات جنجالی کلانتری: دشمن اصلی ایران، مردم امروز آن هستند/ کشاورزی باید تعطیل شود:
به تناسب خبر مندرج از قول عیسی کلانتری آمده است : فکر کردیم آزادی و قدرت کشور در خودکفایی گندم است و راه غلط را پیمودیم و با حمله به مراتع، خاک و مراتع را نابود کردیم
سالیانه بیش از 12 تن در هر هکتار فرسایش خاک داریم که ربطی به آمریکا و اسرائیل ندارد، بلکه تقاص سیاستهای غلط 4 دهه گذشته را میدهیم
بدترین امانتدار طی 7 هزار سال قدمت این مملکت ما بودیم که چیزی برای نسلهای بعد باقی نگذاشتیم
از 50 سال پیش به مردم گفته شد که 132 میلیارد مترمکعب آب داریم و مردم بر همین اساس مصرف کردند. زمانی هم آقای چیتچیان این عدد را شکافت و گفت 88 میلیارد متر مکعب آب موجود است.
دشمن کشور ما مردم امروز ماست/ هنگامی که همه چیز را با پول و اقتصاد تعویض میکنیم، مردم دشمن اصلی کشورمان میشوند و هیچ چیز برای نسلهای آتی باقی نمیماند
@akharinkhabar
*- اختلاس و باز هم اختلاس :
به نوشته خبرگزاری تسنیم آمده است : به گفته یکی از اعضای کمیسیون مجلس ۹ میلیارد دلار ارز دولتی گم شده دقت کنید ۹ میلیارد دلار یچیزی تو مایه های ۹۰ هزار میلیارد تومان این دیگه اختلاس نیست رسماً چپاول بیت المال و کل کشوراست .
*- سقف ارز مسافرتي ۵۰۰۰ يورو شد:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/193276
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری تسنیم ، در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : با اعلام و ابلاغ دستورالعمل ارزي جديد به صرافيها، شرايط دريافت ارز مسافرتي براي مردم مشخص شد. به گزارش تسنيم، بانک مرکزي روز قبل دستورالعمل اجرائي بسته جديد ارزي را به صرافيها ابلاغ کرد. در اين بسته امکان خريد ارز براي 23 نوع مصارف خدماتي از صرافيهاي مجاز وجود دارد. گفتني است در بسته قبلي ارزي که از 21 فروردين اجرا شد، اجازه خريدوفروش ارز در صرافيها سلب شد و بههميندليل فعالان اين بخش چهار ماه از معاملات ارزي محروم بودند؛ اما با شکست بسته اول ارزي، دولت دو روز قبل بسته جديد ارزي را رونمايي و خريدوفروش ارز را آزاد اعلام کرد. مصارف خدماتي مجاز براي فروش ارز به 23 مورد تقسيمبندي شده است که شامل مسافرتي، درماني، دانشجويي و دانشآموزي، فرصت مطالعاتي، حق عضويت و حق ثبتنام در سازمانها و مجامع بينالمللي و محافل علمي و هزينه چاپ مقالات علمي، هزينه شرکت در نمايشگاههاي خارج از کشور، حقالوکاله دعاوي خارجي، هزينه اجاره و اشتراک شبکههاي اطلاعاتي، هزينه برگزاري همايشهاي بينالمللي و اعطاي جوايز جشنوارهها و مسابقات، هزينه انجام آزمايشهاي علمي و فني، انتشار آگهي در خارج از کشور و دريافت گواهي بينالمللي، هزينه خريد امتياز پخش فيلم، هزينه شرکتهاي هواپيمايي ايراني، هزينههاي شرکتهاي اعزامکننده زائران به عتبات عاليات و عمره مفرده، ثبتنام در آزمونهاي بينالمللي، هزينه حقوق و مزاياي کارکنان شاغل در ايران، بابت رانندگان حملونقل بينالمللي و ترانزيت، شرکت در دورههاي آموزشي و پژوهشي خارج از کشور، هزينه خدمات کنسولي سفارتخانههاي خارجي، هزينههاي ارزي شرکتهاي مسافرتي و گردشگري، هزينههاي حمل، ترانزيت و توزيع محمولههاي پستي بينالمللي براي شرکتهاي پستي و بابت تبديل مانده ريالي ناشي از خريد ارز اتباع خارجي است. براساس اعلام بانک مرکزي مسافران ميتوانند با ارائه بليت- گذرنامه- ويزا (درباره کشورهايي که نياز به ويزا دارند) تا سقف پنج هزار يورو يا معادل آن به دیگر ارزها، از صرافيهاي مجاز ارز خريداري کنند. همچنين صرافيها مجازند تا سقف معادل مبلغ صد يورو براي هر نفر بابت هزينه خدمات کنسولي سفارتخانههاي خارجي، ازجمله خدمات اخذ رواديد و کنسولي ارز به متقاضيان بفروشند.
*- یک ماه از طلب کارگران «خطوط ابنیه فنی» پرداخت شد/ادامه اعتراضات در برخی نواحی ریلی:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : تعدادی از کارگران خط و ابنیه فنی راه آهن کشوردر تماس با ایلنا گفتند: باوجود آنکه روز گذشته (۱۷ مرداد ماه) معادل یک ماه از مجموع سه ماه معوقات مزدی کارگران پرداخت شده، اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتمان باعث شده تا گروهی از همکارانمان در نواحی مختلف امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند. به گفته این گروه از کارگران، تقریبا از روز جمعه (۲۹ تیرماه) کارگر پیمانی نواحی مختلف خط و ابنیه فنی راه آهن کشور با فراخوان شورای هماهنگی در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند… به ادعای کارگران خطوط ابنیه، موضوع اصلی اعتراض چند روزه کارگران در واکنش به سه ماه مزد معوقه سال جاری و چندین ماه مطالبات بیمهای میشود…. دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد خدماتی، مربوط به مشکل پرداخت شدن «سنوات»، «عقد قرارداد مستمر و دائم»، «شکلگیری نهاد مستقل کارگری»، «تامین امنیت شغلی کارگران و جلوگیری از اخراج بیرویه»، «دادن حق اعتراض و بیان مشکلات صنفی از سوی کارگران»، «مشخص شدن زمان پرداخت حقوق در هر ماه» و «رفع مشکلات بیمه تکمیلی» میشود.
*- جامعه ایران و موقعیت معلم آزادیخواه و معترض:
*- ایستگاه راه آهن سیرجان در اعتصاب و بسته بودن :
برپایه خبر منتشره ، روز پنجشنبه۱۸مرداد ۹۷ کارگران راه آهن ایستگاه های سیرجان و احمدآباد و کهه به اعتصاب خودشان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان ادامه دادند.
*- صادرات کاغذ ممنوع شد:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/193276
به نوشته روزنامه شرق ، در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : با تصميم اعضاي کارگروه تنظيم بازار سقف قيمت تعزيراتي کاغذهاي موجود در داخل کشور تعيين شد. به گزارش ايسنا طبق تصويب ستاد تنظيم بازار، سقف قيمت تعزيراتي کاغذ روزنامه چهارهزارو صد تومان و سقف قيمت کاغذهاي چاپ و تحرير کيلويي پنجهزارو صد تومان تعيين شد. همچنين سقف قيمت تعزيراتي بالکي پنجهزارو صد تومان ميشود. براساس اين گزارش برای رصد و پايش بازار کاغذ، کميته دائمي کنترل تأمين نياز مصرفکنندگان واقعي در اين حوزه با رياست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تشکيل شد. به موجب تصميمات اتخاذشده اين کميته، لازم است به نحوي درباره مديريت بازار اقدام کند که در کنار پيشگيري از کمبود در بازار، کالا به قيمت مصوب به دست مصرفکنندگان واقعي برسد. همچنين مقرر شد موجودي انبارها و مراکز نگهداري اعلان و در صورت مراجعهنکردن برای دريافت شبکه توزيع به وزارت ارشاد و سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استاني، موجودي یادشده احتکار و اختفا تلقي و مشمول برخورد قانوني شود. در اين راستا صادرات انواع کاغذ و کاغذ باطله از کشور نيز ممنوع شده است.
*- ادامه اعتصاب کامیونداران در مرز مهران :
برپایه خبر مندرج در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است رانندگان ترانزیت ۶روزه اینجا خوابیدیم خاک و گل میخوریم کسی جوابگو نیست هر ماشین هفتصد یا هشتصد هزار تومان پول تن کیلومتر گرفته می شود.
*- رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: اولین کشور جهان در حوزه تخریب خاک هستیم:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ پنجشنبه ۱٨ مرداد ۱٣۹۷ آمده است :عیسی کلانتری (رئیس سازمان محیط زیست) مهمان هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها با بیان اینکه از انرژی استفاده نابهجا شده است، گفت: استفاده از آبهای زیرزمینی و بهرهگیری از تکنولوژیهای وارد شده باعث شده از آبهای زیرزمینی بهره بیش از حد گرفته شود و در پی آن امروز شاهد خارج کردن درختان افتاده در جنگلهای شمال کشور هستیم. در حقیقت بهرهگیری بیش از حد از محیط زیست باعث تخریب آن شده است.وی با تاکید بر اینکه بهرهگیری از تکنولوژی بدون وجود فرهنگ استفاده از آن موجب ضربه زدن به محیط شده است، افزود: سیاستهای غیرپایدار در کشور ما موجب فرسایش آب و خاک شده است ومردم مقصر نیستند. اولین قربانی در کشور، سیاستهای تحمیلی و سیاستهای حاصل از محدودیتها سبب شده که محیط زیست باشد. ..رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سالانه۱۲ تن در هر هکتار شاهد فرسایش خاک هستیم، …وی با بیان اینکه باید مصرف آب را ۴۰ تا ۵۰ میلیارد مترمکعب کاهش دهیم و اگر این اتفاق نیفتد با مشکل جدی روبرو خواهیم شد، افزود: باید واقعیات را به مردم بگوییم و همه معضلات را با آنان مطرح کنیم. تصور میکردیم چند شهر دچار کم آبی شده اما همه کشور دچار کم آبی است.کلانتری با تاکید بر اینکه نباید مسائل را امنیتی کرد، ادامه داد: برای حل مشکل باید تمام اطلاعات را به مردم بدهیم تا اطلاعات شهروندان نسبت به محیط زیست افزایش پیدا کند.
*- در برابر مشکلات کامیونداران و اعتصاب آنها مطلقا نمی خواهند به خواست های آنان پاسخ دهند :
*- رئیس فراکسیون کارگری مجلس مطرح کرد:
در ماههای آینده تورم سهمگینی را تجربه میکنیم/مدیران دو بانک در یک شب هزار میلیارد تومان پول پرقدرت خلق کردند/نگران افت کیفیت خدمات در وزارت کار هستیم
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ جمعه ۱۹ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : علیرضا محجوب در گفتگو با خبرنگار ایلنا، پول را مصیبت ۲۰ سال اخیر اقتصاد ایران دانست و گفت: هرجا که اسم پول بوده با خودش مصیبت آورده است چون پول به معنای اعتبار دادن به اعداد است. پس کاغذ هرچه قدر عالی و باکیفیت باشد، بازهم فاقد ارزش ذاتی است.
وی افزود: زمانی مسکوکات طلا، ارز و نقره در دست مردم بود. مسکوکات ارزش ذاتی داشتند اما پول ارزش اسمی دارد. به طور روشن و آشکار میتوان با پول بازی کرد. خصوصا اینکه در سالهای اخیر رواج پول الکترونیک، بانکداری الکترونیک و خدمات الکترونیک موجب شده چرخه جدیدی به نام «پول پرقدرت» یا «خلق پول پرقدرت»، پیدا شود.دبیرکل خانه کارگر گفت: آقای همتی، رئیس جدید بانک مرکزی هم چند شب پیش، در این مورد صحبت کرد و به بانکها نسب به پیامدهای خلق پول پرقدرت هشدار داد. حدس ما این است که رسیدن حجم نقدینگی به ۱۵۸۲ هزار میلیارد تومان تا پایان خرداد ماه سال ۱۳۹۷، که بانک مرکزی گزارش آن را ارائه کرده، ناشی از خلق پول پرقدرت توسط بانکها باشد.محجوب افزود: این همان آسیبی است که به زندگی مردم و به زندگی فقرا به نام افزایش سطح عمومی قیمتها وارد میشود. پیشبینی میشود که در ماههای آینده نتیجه این فرایند را به شکل تورم سهمگین ببینیم. به هر روی ما انتظار تورم سهمگین را از همین حالا داریم. گزارشهای خردادماه سال جاری نشان داد که تورم در خرداد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، بیش از دو برابر افزایش یافته است.رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با ادامه این وضعیت تورم نقطه به نقطه تا پایان سال به نزدیک ۴۰ درصد میرسد. ما این آسیب را از نواحی دیگر تجربه نکردیم الا از ناحیه افزایش حجم نقدینگی که آنهم ناشی از تولید پول پرقدرت توسط بانکها است
*- خبر ۹ میلیارد دلار گم شد:
برپایه خبر مجلس آمده است : یوسفیان ملا نماینده آمل در مجلس از گم شدن ۹ میلیارد دلار از یازده میلیارد دلاری که دولت در قالب ارز دولتی عرضه کرده،
*- حسین حبیبی در گفتوگو با ایلنا: مراقب باشیم وزیر پیشنهادی کار موافق واگذاری سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت نباشد/تمام همه اتفاقات و تصمیمات را رصد میکنیم
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ جمعه ۱۹ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : حسین حبیبی (دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به نگرانیهای کارگران گفت: زمان حساسی است و کارگران باید به شدت مراقب اوضاع باشند.وی افزود: اگر ربیعی برکنار نمیشد، برای کارگران بهتر بود و شاید همانقدر که مخالفان ربیعی در استیضاح و برکناری او مقصرند، دوستان او نیز مسئول و مقصر باشند.وی افزود: باید مراقب باشیم که وزیر پبشنهادی کار از جنس کارفرمایان و اتاق بازرگانی نباشد. هوشیار باشیم طرفدار گسترش مناطق آزاد یا موافق واگذاری سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت نباشد. مراقب باشیم مخالف افزایش کمی و کیفی و استقلال تشکلهای کارگری نباشد.حبیبی ادامه داد: وزیر پیشنهادی باید به دنبال روابط کار بهتر، افزایش قدرت خرید کارگران، واقعی شدن دستمزد و افزایش قدرت چانهزنی کارگران در مذاکرات سهجانبه باشد. او باید به دنبال جلوگیری از اخراجها و تعدیل نیرو باشد؛ در غیر اینصورت جامعه کارگری او را نمیپذیرد و دولت در محذورات جدی قرار خواهد گرفت.
*- خبری تکاندهنده از کرمانشاه :
یک نوزاد پسر ۷:۳۰ صبح جمعه ۱۹ مرداد (به وقت محلی) در پارکی در میدان آزادگان شهرستان #کرمانشاه پیدا شد. او را داخل یک کیسه زباله در این پارک نزدیک به ورودی شهر رها کرده بودند.
مادر او در پیامی نوشته بود: «آواره خیابونها هستم و هیچ کسی هم ندارم». کاربران شبکههای اجتماعی آن زمان نسبت به گسترش فقر و تکرار چنین صحنههایی معترض بودند.
*- بزرگترین ضربه را از نمایندگان مجلس خوردیم/استیضاح ربیعی ناجوانمردانه بود:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایلنا در تاریخ جمعه ۱۹ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : حبیب الله محقق (دبیر خانه کارگر سمنان) با بیان این مطلب که با استیضاح وزیر کار، نمایندگان مجلس ضربه بزرگی به جامعه کارگری و بازنشسته زدند، به خبرنگار ایلنا گفت: جای تاسف دارد که نمایندگانی که با حمایت جامعه کارگری بر کرسی مجلس تکیه دادهاند با بها ندادن به کارگران اینگونه بخواهند ربیعی را برکنار کنند.او افزود: به اقدام همه نمایندگانی که به استیضاح ربیعی رای مثبت دادند در زمان مقرر پاسخ خواهیم داد و دیگر هرگز به آنها اعتماد نخواهیم کرد.به گفته وی، در حال حاضر مجلس طوری اداره میشود که نمایندگان آن از واقعیتهای اقتصادی و اجتماعی مردم دور شدهاند و در مجلس تنها کاری که انجام نمیشود رفع مشکلات و دغدغههای اقتصادی و اجتماعی مردم است.او گفت: در حال حاضر فاصله طبقاتی قشر ضعیف جامعه با اقشار بالادستی همانند برخی مسئولان به نحوی زیاد شده که هرچقدر دست دراز میکنیم؛ امکان رسیدن به آنها را تا دهها و شاید صدها سال نداریم. با این وضعیت که برخی مسئولان و نمایندگان بوجود آوردهاند اقشار ضعیف به ویژه کارگران بیشتر از قبل به نان شب خود محتاج میشوند.محقق با بیان اینکه «انتطار برکناری وزیر کار را از سوی نمایندگان مجلس نداشتیم» در ادامه افزود: حتی برخی نمایندگان که قول داده بودند به ربیعی رای اعتماد بدهند، به وعده خود عمل نکردند.
*- اطلاعیه خبری فعالان سندیکای کارگران شرکت و احد تهران و حومه :
قابل توجه رانندگان وکارگران شرکت واحد وتشکل های مستقل کارگری وصنفی وعلاقمندان مدافع طبقه کارگر.
به اطلاع میرسانیم برای مشاهده اخبار وگزارشات سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، فقط وفقط به آدرس های ذیل مراجعه فرمایید .
درروزهای گذشته گروهی اقدام به کپی کانال سندیکای کارگران شرکت واحد کرده اند واقدام به یک کانال جعلی بنام سندیکا برای گمراه کردن کارگران ورانندگان شرکت واحد کرده اند که درگزارشات بعدی به اطلاع عموم خواهیم رساند .
آدرس های تلگرام مورد تایید سندیکای کارگران شرکت واحد .
telgram.me/vahedsndica
آدرس سایت سندیکای کارگران شرکت واحد
www.vahedsyndica.com
ارتباط با جی میل سندیکا
vsyndica@gmail.com
آدرس ارتباط وتماس با ادمین وکانال تلگرام
@pvsyndica
@vahedsyndica
telegram.me/vahedsyndica
*- دبیرکل خانه پرستار مطرح کرد؛دخالت پزشکان در تصمیمات پرستاری/ شرایط پرستاران بحرانی است:
https://www.mehrnews.com/news/4370511
به گزارش خبرگزاری دولتی مهر در تاریخ جمعه ۱۹ مرداد ۱٣۹۷ آمده است : محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار با انتقاد از دخالت جامعه پزشکی در تصمیمات پرستاری، گفت: شرایط حال حاضر پرستاری به شدت بحرانی و نگران کننده است.وی اظهارداشت: بعد از سال ها بحث در خصوص ضرورت صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری، شاهد ابلاغ آیین نامه غیرکارشناسی آن از سوی وزارت بهداشت هستیم.شریفی مقدم گفت: چرا این شورا که تنها یک نماینده پرستار دارد، باید برای پرستاران تصمیم بگیرد. از همین رو، این تصمیمات برای قاطبه جامعه پرستاری که از صاحب نظران این حوزه هستند، مورد تایید نیست…وی با اشاره به مشکلات عدیده پرستاری که در وزارت بهداشت شکل گرفته است، ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها، فشار مضاعف و سنگینی را متوجه پرستاران کرده است. این در حالی است که از پرستاران طرحی در نوبت کار هستند و از جذب پرستاران شرکتی نیز خودداری می کنند.شریفی مقدم با طرح این سئوال از وزیر بهداشت که چرا پیگیر مطالبات پرستاران نیستید، افزود: مطالبات معوق یک ساله پرستاری، همچنان بر زمین مانده و وزارتخانه پاسخی نمی دهد.شریفی مقدم به نامه ۵۰۰۰ پرستار که اخیرا به وزارت بهداشت نوشته اند، اشاره کرد و افزود: نامه این ۵۰۰۰ پرستار، نامه جامعه پرستاری است که متاسفانه هیچ پاسخی به آن داده نشده است. وی گفت: در سال گذشته بیش از ۲۵ پرستار مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، چرا دستور پیگیری صادر نشد.شریفی مقدم در پایان افزود: این قبیل رفتارها با پرستاران، باعث بی انگیزگی، بی تفاوتی، یاس و ناامیدی بر فضای جامعه پرستاری شده و آنها را از مسئولیتی که بر عهده دارند، دلسرد می کند.