اخبار کارگری-

 

اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

 

تجمع سراسری بازنشستگان مقابل مجلس برگزار شد

ساعت ده صبح امروز ٣١ تیر بنا بر قرار قبلی جمعیت کثیری از معلمان برای پیگیری خواستهایشان در مقابل مجلس تجمع کردند. بازنشستگان با شعارهایشان و با پوسترهای قرمزی که بر دست داشتند خواستهایشان را فریاد میزدند. در این حرکت اعتراضی بازنشستگان در ادامه چالش به آتش کشیدن فیش های حقوقی با شعار این فیش حق ما نیست، این حقوق حق مانیست، اعتراض خود را به حقوقهای زیر خط فقر اعلام کردند.

شعارها: مجلس بی کفایت تعطیل باید گردد، معلم زندانی آزاد باید گردد، این فیش حق ما نیست، یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه، ما کجا؟ داد کجا؟ مجلس بیداد کجا؟ ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه، یکصدا علیه تبعیض وفساد اقتصادی، دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست،

بدین ترتیب بازنشستگان بار دیگر با شعارهایشان علیه فقر، علیه گرانی، علیه اختلاسها، علیه سرکوبگری های حکومت، علیه دستمزدهای چند بار زیر خط فقر و با خواست های افزایش حقوقها به بالای خط فقر، درمان رایگان، تحصیل رایگان، آزادی معلمان زندانی و داشتن یک زندگی انسانی با شعار تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

در شرایطی که جامعه علیه فقر و تبعیض و نابرابری به پا خاسته و حق داشتن زندگی ای انسانی را فریاد میزند، در شرایطی که مردم هر روز در این شهر و آن شهر بر سر مسائل پایه ای معیشتشی شان به پا خاسته و چشم اندازی از قیامهای شهری را در مقابل خود داریم، تجمعات سراسری کارگری و اعتصابات سراسری آنان نقش مهمی در تعمیق این مبارزات و متحد شدن کارگران و کل مردم حول خواستهای سراسری شان دارد.

بازنشستگان با مبارزاتشان در سالهای اخیر و با شعارهای اعتراضی شان علیه فقر، علیه تبعیض و نابرابری و علیه بساط دزد سالار حاکم، اعتراض کل جامعه را به توحش سرمایه داری حاکم اعلام کرده اند، مبارزات و خواستهای بازنشستگان شایسته بیشترین حمایت هاست.

شهلا دانشفر

 

تجمع آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس

صبح  (سی و یکم تیرماه) آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس  اسلامی تجمع کردند. تجمع‌کنندگان خواستار «تغییر تبصره ١٠ ماده ١٧ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» هستند. آنها می‌گویند این قانون، معلمانی که از سال ٩٢ به بعد مشغول به کار شده‌اند را شامل نمی‌شود؛ بنابراین باید در جهت فراگیری بیشتر اصلاح شود.این چندمین بار است که آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی مقابل نهادهای مرتبط، تجمع اعتراضی برپا می‌کنند.

 

 

 

ادامه تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران

(٣١ تیرماه) در ادامه تجمع روز گذشته کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، معترضان مقابل مجلس  اسلامی دست به تجمع اعتراضی زدند. در این تجمع چند صد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمده‌اند و خواستار رفع سریع ایرادات وارد به طرح جذب هستند.  کارگزاران از این همه دوندگی و طولانی شدن روندِ تصویب طرح انتقاد کردند و گفتند: نگرانیم که طرح جذب که پس از ماه‌ها دوندگی در مجلس تصویب شده، لابلای بوروکراسی و رفت و برگشت‌های فرساینده، فراموش شود و به انجام نرسد.  طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در بدنه دولت، پس از تصویب در صحن علنی مجلس به شورای نگهبان فرستاده شد که در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن ایراداتی وارد کرد و طرح دوباره به مجلس برگردانده شد.

 

 

کارگران بازنشسته کیان تایر به اعتراضاتشان ادامه میدهند

روز ٣٠ تیر کارگران بازنشسته کیان تایر در ادامه تجمعات قبلی شان و در اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات خود در مقابل وزارت صنعت و معدن تجمع کردند.

در این تجمع اعتراضی کارگران با شعارهایی چون ” سکوت هر مسئولی ، خیانت است به کارگر”، ” میایستیم میایستیم حقمونو میگیریم”، ” کارگر میمیرد ،ذلت نمیپذیرد”، ” یه اختلاس کم بشه ،سنوات پرداخت میشه”، صدای اعتراضشان را بلند کرده و خواستار طلبهایشان شدند.

تجمع روز ٣٠ تیر بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده و در پی تجمع روز ٢٦ تیر ماه این کارگران برپا شد. بنا بر خبر صبح روز ٢٦ تیر حدود ٢٠٠ نفر از کارگران بازنشسته کیان تایر در اعتراض به همین موضوع در مقابل وزارت صنایع با شعار “وعده وعید نمیخواهیم،ما حقمونو میخواهیم””وزیر بی لیاقت استعفا استعفا” تجمع کردند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. در پی این تجمع و اعتراض از سوی کارگران بازنشسته کیان تایر، هیات اجرائی کارخانه (هیاتی که از سوی وزارت صنایع برای اداره کارخانه مستقر شده است) در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور پیدا کرد و بدنبال آن جلسه ای با شرکت نماینده های کارگران برگزار شد که تا ساعت ٧ عثر به طول انجامید.

در این جلسه مقرر شد مبلغ دو میلیون تومان در چند مرحله به کلیه بازنشستگان تا سر رسید پرداخت بعدی که بیست و پنج مرداد ماه می باشد پرداخت شود و روز یکشنبه هفته آینده نیز جلسه ای با حضور احمدی رییس هیات حمایت از صنایع و نمایندگان بازنشسته و هیات اجرایی کارخانه حول معضل بدهی سنوات خدمت برگزار گردد.

به گزارش منتشر شده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران روز جمعه ٢٩ تیر جلسه ای با حضور حدود چهل نفر از بارنشستگان به نمایندگی از سایرین در ساعت نه و نیم برگزارشد و پس از استماع گزارش اتفاقات چند روز گذشته و همچنین بحث و تبادل نظرکلیه دوستان به تصویب جمع حاضرین در جلسه رسید که با توجه به خلف وعده های مکرر هیات اجرایی و سلب اعتماد عمومی بازنشستگان کیان تایر، آنها خواستار پرداخت کامل و یکجای مطالبات خود هستند و با تمام قولا پیگیر طلبهایشان خواهند بود. مان میباشیم و تمام تلاش خود را برای تحقق این مطالبه متمرکز خواهیم کرد .

بدین ترتیب قرار شد در پایان گردهمایی بعدی از حاضرین صورت برداری و لیست تهیه شود و در اختیار نمایندگان قرار گیرد. بدین ترتیب فراخوان روز ٣٠ داده به تمامی ٣٥٠ بازنشسته کیان تایر داده شد که برای پیگیری خواستهایشان در تجمع شرکت کنند.

سنوات حدود ٣٥٠کارگر کیان تایر که بتدریج از سال ٩٠به این طرف بازنشست شده اند بجای پرداخت یکجا در حین بازنشستگی، بصورت اقساطی به آنان پرداخت میشود. با این حال این پرداختها که مقرر شده است بیست و پنجم هر ماه صورت بگیرد عملا انجام نمیشود و این مسئله از سالهای گذشته به این سو باعث تجمعات اعتراضی مکرر کارگران بازنشسته کیان تایر در مقابل کارخانه و وزارت صنعت و معدن شده است.

در نتیجه این تجمعات کارگران توانسته اند بخش هایی از مستمری خود را بگیر.بدین ترتیب هر بار کارگران با تجمع خود توانسته اند بخشی از مستمری خود را بگیرند و با توقف تجمع پرداخت آن قطع شده است. آخرین تجمع کارگران بازنشسته کیان تایر روز ششم تیر ماه جاری در مقابل کارخانه برگزار شد که در نتیجه آن موفق به دریافت بخشی از مطالبات خود شدند.

 

تجمع اعتراضی کارگران، مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا

از حوالی ساعت ٩ صبح روز ٢٩ تیر ماه حدود ٩٠ نفر از کارگران مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان و عدم داشتن ایمنی شغلی در مقابل دفتر مدیریت تجمع کرده و خواهان دریافت معوقات مزدی خود شدند. بنا بر خبر دست‌کم دو هزار نفر از مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شاغل در شرکت راه‌آهن رجا که تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری به کارهای خدمات‌دهی به مسافران یا همان شغل مهمانداری مشغول‌اند. این کارگران از اردیبهشت ماه سال جاری مطالبات مزدی‌شان به تاخیر افتاده است. این کارگران که از ٨ تا ١٥ سال دارای سابقه کار هستند، در عین حال از امنیت شغلی برخوردار نیستند

 

مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند

حدود ٩٠ نفر از کارگران مهمانداران و ماموران فنی پشتیبانی شرکت رجا روز گذشته (جمعه ٢٩ تیر ماه) از حوالی ساعت ٩ صبح مقابل دفتر مدیریت تجمع کرده و خواهان دریافت معوقات مزدی خود شدند.

 

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته شرکت واحد

روز ٢٧ تیر کارگران باز نشسته شرکت واحد در اعتراض به عدم پرداخت ٣ درصد پولی که قبلا به بهانه پرداخت در دوران بازنشستگی از حقوقشان کسر شده است تجمع کردند. اکنون ٤ ماه از بازنشستگی این رانندگان میگذرد و هنوز پولی به آنان پرداخت نشده است.

 

تجمع بازنشستگان مخابرات ایلام

روز ٢٧تیر بازنشستگان مخابرات ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات بازنشستگی خود، در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات این شهر دست به تجمع و اعتراض زدند.

بازنشستگان در تجمع خود عدم پرداخت مطالبات حقوقی شان را دلیل نابسامانی در وضعیت معیشتی خود و خانواده‌شان برشمردند. معترضان می گویند، بعد از گذشت ماه‌ها از زمان بازنشستگی، خواهان احقاق حقوق خویش هستند و تا رسیدن به مطالباتشان، به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

 

تجمع جمعی از کارگران راه‌آهن تبریز به علت معوقات مالی

روز ٢٧ تیر جمعی از کارگران آهن راه به علت تعویق پرداخت دو ماه مزد و کاهش ضریب سختی از ١٠ به ٧ در راه آهن تبریز تجمع کردند.

 

اعتصاب کارگران

٢٧ تیرماه: اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان به دلیل عدم دریافت حقوق چهار ماهه

 

اعتصاب کارگران شرکت گسترش آهن راه

صبح روز ٢٧ تیر کارگران شرکت «گسترش آهن راه» در اعتراض به «عدم پرداخت معوقات مالی و کاهش ضریب سختی کار از ١٠ به ٧» در راه‌آهن تبریز دست به تجمع زدند

 

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری فسا

روز سه شنبه ٢٦تیر ٩٧ کارگران شهرداری فسا واقع در استان فارس، در اعتراض به دریافت نکردن حقوق فروردین ماه امسال، دست به تظاهرات زده و در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند

 

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کیان تایر

از ساعت ٩ صبح روز ٢٦ تیر حدود ٢٠٠ نفر از کارگران بازنشسته کیان تایر در اعتراض به عدم پرداخت حق سنواتشان در مقابل وزارت صنایع با شعار “وعده وعید نمیخواهیم،ما حقمونو میخواهیم””وزیر بی لیاقت استعفا استعفا” تجمع کردند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.

 

بنا بر گزارش منتشر شده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران در پی این تجمع و اعتراض از سوی کارگران بازنشسته کیان تایر، هیات اجرائی کارخانه (هیاتی که از سوی وزارت صنایع برای اداره کارخانه مستقر شده است) در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور پیدا کرد و بدنبال آن جلسه ای با شرکت نماینده های کارگران برگزار شد که تا ساعت ٧ عثر به طول انجامید.

در این جلسه مقرر شد مبلغ دو میلیون تومان در چند مرحله به کلیه بازنشستگان تا سر رسید پرداخت بعدی که بیست و پنج مرداد ماه می باشد پرداخت شود و روز یکشنبه هفته آینده نیز جلسه ای با حضور احمدی رییس هیات حمایت از صنایع و نمایندگان بازنشسته و هیات اجرایی کارخانه حول معضل بدهی سنوات خدمت برگزار گردد.

سنوات حدود ٣٥٠کارگر کیان تایر که بتدریج از سال ٩٠به این طرف بازنشست شده اند بجای پرداخت یکجا در حین بازنشستگی، بصورت اقساطی به آنان پرداخت میشود. با این حال این پرداختها که مقرر شده است بیست و پنجم هر ماه صورت بگیرد عملا انجام نمیشود و این مسئله از سالهای گذشته به این سو باعث تجمعات اعتراضی مکرر کارگران بازنشسته کیان تایر در مقابل کارخانه و وزارت صنعت و معدن شده است.

در نتیجه این تجمعات کارگران توانسته اند بخش هایی از مستمری خود را بگیر

بدین ترتیب هر بار کارگران با تجمع خود توانسته اند بخشی از مستمری خود را بگیرند و با توقف تجمع پرداخت آن قطع شده است. آخرین تجمع کارگران بازنشسته کیان تایر روز ششم تیر ماه جاری در مقابل کارخانه برگزار شد که در نتیجه آن موفق به دریافت بخشی از مطالبات خود شدند.

 

کارگران حاتمی در معدن چادرملو پیگیر خواستهایشان هستند.

در پی تجمع روز ٢٥ تیر کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو، سه نفر از کارگران در روز ٢٦ تیر با مدیریت نشست داشتند. و به آنها گفته شد که طلبهای آنها با اقساط پرداخت خواهد شد. اما در مورد قراردادهای شغلی توافقی صورت نگرفت. کارگران خواستار پرداخت فوری طلبها و قرارداد دائم هستند. کارگران حاتمی از سال ٩٣ مطالبات مزدی پرداخت نشده ازجمله حق سنوات و حق اولاد دارند. کارگران پیمانکاری حاتمی دارای مطالباتی غیر از دستمزد ازجمله پایه سنوات معوق و حق اولاد بیش از دو فرزند (موضوع مصوبه ٢٩/٤/ ٩٢ مجلس شورای اسلامی) و مطالباتی از این دست هستند.

 

تجمع اعتراضی کارکنان شهرداری اصفهان

روز ٢٥ تیر بیش از یکصد نفر از کارمندان و کارگران سازمان عمران شهرداری اصفهان به دلیل پرداخت نشدن ٦ ماه حقوق و مزایای خود در مقابل ورودی ساختمان مرکزی شهرداری این شهر دست به تحصن زدند.

 

اعتراض کارگران شرکت پخش مداوا گستر در سنندج

روز ٢٥ تیر کارگران شرکت پخش مداوا گستر واقع در شهرک صنعتی شماره ١ سنندج در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه از دستمزدهایشان دست از کار کشیده و اعتراض کردند.در این روز مدیرعامل شرکت به کارگران وعده داد که در صورت بازگشت به کار معوقات مزدی آنان را پرداخت می کند، با این حال کارگران معترض خواستار پرداخت فوری مطالباتشان شدند. شرکت مداوا گستر واقع در خیابان نهم شهرک صنعتی شماره ١ سنندج یکی از بزرگترین مرکز پخش مواد غذایی و دارویی می باشد که دارای ٧٠کارگر ثابت و ٢٠نفر کارگر فصلی می باشد.

 

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری فسا

روز سه شنبه ٢٦تیر ٩٧ کارگران شهرداری فسا واقع در استان فارس، در اعتراض به دریافت نکردن حقوق فروردین ماه سال ٩٧، دست به تظاهرات زده و در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.

 

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کیان تایر

روز ٢٦ تیر کارگران بازنشسته کیان تایر در اعتراض به عدم پرداخت حق سنواتشان در مقابل وزارت صنایع با شعار “وعده وعید نمیخواهیم،ما حقمونو میخواهیم””وزیر بی لیاقت استعفا استعفا” تجمع کردند

 

 

٢٥ تیرماه: تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات درون ساختمان سردار جنگل با شعار: «سفره ما خالیه، وضع مدیر عالیه»

 

تجمع اعتراضی کارگران راه آهن تبریز در ساختمان راه آهن

صبح روز ٢٨تیرماه کارگران راه آهن تبریز در اعتراض به دو ماه تعویق پرداخت مزد خود از حضور در محل کار خود ممانعت کردند. کارگران شب را در راه‌آهن ماندند و امروز سر کار حاضر نشدند.

 

 

کارگران

پروین محمدی : اظهارات وزیر فقر و فلاکت پیرامون معیشت کارگران در دوره تحریم

علی ربیعی وزیر کار ، روز پنجشنبه ٢٨ تیر٩٧ در جلسه شورای اداری شهرستان میانه گفت:” اجازه نمی‌دهیم فشار تحریم به معیشت و زندگی اجتماعی مردم آسیب بزند”.

آقای ربیعی شما پاسخگوی بلایایی که خودتان در این سالها به سر ما کارگران آوردید باشید  جلوگیری از بلایای بعدی پیش کش.

شما الحق وزیر با سابقه امنیتی هستید و در این راستا پرونده درخشانی ازبرخوردهای امنیتی  با ما کارگران برجا گذاشتید، از برخوردهای امنیتی با فعالان کارگری و معلمین که در بعضی از موارد وزارت کار متبوع شما شاکی خصوصی این فعالین بود تا احکام سنگین طولانی مدت برای فعالیتهای صنفی به جرم  برهم زنندگان امنیت ملی!!!.

پاسختان به اعتراض جوانان بیکار جویای کار بهبهان با خواست “ما کار میخواهیم” در آذر سال ٩٤ گلوله و زندان بود و مرتضی فرج نیا  جوان بیکار را کشتید و ابراهیم شهرویی دیگر جوان بیکار معترض را قطع نخاع کردید و چند نفر را بازداشت کردید.

در برخورد به ماهها بیحقوقی کارگران هپکو لشگر کشی کردید و شهر اراک را برای چند روز به میدان جنگ تبدیل کردید. با این فرق که این دفعه لخت و عریان در برابر کارگران گرسنه شده در سیستم تان با تمام توان نظامی تان ایستادید.

در معدن آق دره با اینکه سه کارگر  بر اثر فقر و بی حقوقی خودکشی کرده بودند ١٧ نفر از کارگران اخراجی به شلاق محکوم و به اجرا درآمد.

در نیشکر هفت تپه با اینکه کاملا مطلع از وضعیتی که خصوصی سازی شما چه بر سر کارگر آورده است هستید هر بار جهت جلوگیری از اعتراض کارگران به جان آمده و گرسنه به جای پرداخت مطالباتشان موتور سوارهای ضد شورش را گسیل کردید و دهها کارگر را  دستگیر وروانه  زندان کردید وبرایشان پرونده های قضایی بوجود آوردید   تا اعتراض به گرسنگی یادشان رود .

پاسختان به کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز  با خواست پرداخت ماهها عقب ماندگی حقوق و راه اندازی تولید نیز دستگیری های گسترده شبانه و زندان و سرکوب بوده است.

در این مدت شاهد خودکشی  کارگران مجموعه های مختلف فقط بخاطر گرسنگی مفرط و عدم پرداخت ماهها دستمزد معوقه شان بوده ایم

که علی نقدی یکی از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه و بیژن قلوزی کارگر کارخانه اسفالت کامیاران با ١١ ماه حقوق معوقه و سکته و فوت  آرش محمدی کارگر گروه ملی فولاد در بیمارستان نمونه هایی از خروارها مصیبت وارده  بر ما کارگران بوده است.

 

اینها نمونه های فاحشی از عملکرد شما در پاسخ به ویرانی و خانه خرابی معیشت و منزلت ما کارگران بوده است.

دیگر از تعیین مزد خفت بار برای ما کارگران و رشد  تورم  روزانه و هفته ای اجناس ضروری ، که هر ساله سفره مان را کوچکتر میکند و یا

نصف شدن ارزش دستمزدمان نسبت به چند ماه پیش و گرانی سرسام آور و لجام گسیخته چیزی نمیگویم.

شما کارنامه درخشانی در حفظ  سودهای نجومی کارفرمایان  و ایجاد شرایط بردگی بیشتر  برای میلیونها کارگر را در پرونده کاریتان ثبت کردید

بنابر این فعلا پاسخ عملکرد تاکنونی تان را بدهید ، وعده حمایت از مردم  پیشکشتان.

٣٠ تیر ١٣٩٧

پروین محمدی نماینده سابق کارگران صنایع فلزی ایران

 

شرایط مشقت بار کارگران مجتمع تراکتور سازی تبریز و تهدید به اخراج کارگران معترض

بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران مجتمع تراکتور سازی تبریز به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در شرایط بسیاری مشقت باری ناچار به ادامه کار هستند و کارفرما کارگران معترض به این وضعیت را بطور مکرر تهدید به اخراج میکند.

بنا بر این گزارش، اخیرا بخش ریخته گری تراکتور سازی تبریز با قطع عصرانه کارگرانی که از ساعت ١٤ تا ٢٤ در دمای کشنده این بخش مشغول به کار می باشند فقط یک عدد کلوچه به آنان میدهد.

سهامدار عمده مجتمع بزرگ تراکتور سازی تبریز که از هشت شرکت تشکیل شده است و مجموعا حدود ٣٦٠٠ کارگر در آن مشغول بکار می باشند بانک مهر اقتصاد است.

بنا بر اظهار کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی، مثلا بخش ریخته گری این مجتمع که در سال ٨٩ دارای سیصد کارگر بود هم اکنون با یکصد کارگر همان مقدار تولید سال ٨٩ را انجام میدهند و در بخشهای دیگر نیز وضعیت به همین منوال است. به طوریکه بسیاری از  کارگران بدلیل شدت کار دچار بیماریهای متعدد شغلی از قبیل دیسک کمر، دیسک گردن و واریکوسل شده اند و کارفرما به جای رسیدگی به وضعیت آنان، با تهدید به اخراج این کارگران، آنان را از هر گونه اعتراضی باز میدارد.

بنا بر این اظهارات، در طول سالهای گذشته هر مدیر جدیدی که وارد شرکت شده به نوبه خود از مزایای کارگران از قبیل آکورد، حق بهره وری، اضافه تولید، سبد های غذایی و …، کم کرده است.

قراردادهای اکثر کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی یک ماهه و سه ماهه و بخش مهمی نیز به صورت قطعه کاری و دانه ای است. در این بین، سختی کار به کارگران قطعه کار پرداخت نمیشود و شرایط محیطی کار بویژه در بخش ریخته گری با توجه به دمای نزدیک به ٥٠ درجه و وجود  گرد و غبار و بخارات شیمیایی  بسیار طاقت فرساست. علاوه بر اینها از طرف دیگر، سالهاست ماهیانه یکصد هزار ریال از حقوق کارگران کسر و به  صندوق شرکت واریز میشود. مدت سه سال است این پولها در بانک رسالت گذاشته شده است تا کارگران قادر به دریافت وام از این بانک شوند اما بانک بدلیل دریافت وام سیصد میلیون تومانی از سوی یکی از مدیران ارشد حاضر به پرداخت وام به کارگران نیست.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٧ تیر ماه ١٣٩٧

 

تجمع کارگران بازنشسته کیان تایر در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت

دیروز سه شنبه ٢٦ تیر ماه حدود ٢٠٠ نفر از کارگران بازنشسته کیان تایر در اعتراض به عدم پرداخت اقساط سنوات خود دست به تجمعی اعتراضی در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت زدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این تجمع که از ساعت ٩ صبح آغاز شد کارگران با سر دادن شعارهایی از قبیل  وزیر بی لیاقت استعفا استعفا – مدیر بی لیاقت نمیخواهیم نمیخواهیم – وعده وعید نمیخواهیم  ما حقمون رو میخواهیم  و…، خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.

بنا بر این گزارش در پی این تجمع و اعتراض از سوی کارگران بازنشسته کیان تایر، هیات اجرائی کارخانه (هیاتی که از سوی وزارت صنایع برای اداره کارخانه مستقر شده است)  در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور پیدا کرد و بدنبال آن جلسه ای با شرکت نماینده های کارگران برگزار شد که تا ساعت ١٩ به طول انجامید.

در این جلسه مقرر شد مبلغ دو میلیون تومان در چند مرحله به کلیه بازنشستگان تا سر رسید پرداخت بعدی که بیست و پنج مرداد ماه می باشد پرداخت شود و روز یکشنبه هفته آینده نیز جلسه ای با حضور احمدی رییس هیات حمایت از صنایع و نمایندگان بازنشسته و هیات اجرایی کارخانه حول معضل بدهی سنوات خدمت برگزار گردد.

سنوات حدود ٣٥٠ کارگر کیان تایر که بتدریج از سال ١٣٩٠ به این طرف بازنشست شده اند بجای پرداخت یکجا در حین بازنشستگی، بصورت اقساطی به آنان پرداخت میشود. با این حال این پرداختها که مقرر شده است  بیست و پنجم هر ماه صورت بگیرد عملا انجام نمیشود و این مسئله از سالهای گذشته به این سو باعث تجمعات اعتراضی مکرر کارگران بازنشسته کیان تایر در مقابل کارخانه و وزارت صنعت و معدن شده است.

بطوریکه در اغلب مواقع این پرداختها فقط با تجمع و ایستادگی کارگران پرداخت گردیده و سپس باز هم پرداختها متوقف شده است تا اینکه  آنان  تجمع دیگری بر پا کرده و پرداخت بعدی انجام شده است.

آخرین تجمع کارگران بازنشسته کیان تایر روز ششم تیر ماه جاری در مقابل کارخانه برگزار شد که در نتیجه آن موفق به دریافت بخشی از مطالبات خود شدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٧ تیر ماه ١٣٩٧

 

 

گزارش بازجوی از واله زمانی

سندیکای نقاشان استان البرز: ما خواهان پایان دادن پرونده سازی علیه کارگران هستیم!

قابل توجه کارگران و فعالین:

هفته گذشته واله زمانی، از اعضا و بنیان گذاران سندیکای نقاشان استان البرز بنا به اتهامان واهی قید شده در پرونده ای که در سال ١٣٩٤ به اتهام حضورش بر سر مزار شاهرخ زمانی (پسر عمومی واله) و از اعضای افتخاری سندیکای نقاشان استان البرز که به طرز مشکوکی در زندان گوهر دشت جان باخت به دادسرای شهید مقدسی شعبه ٦ بازپرسی احضار شده بود، واله زمانی روز یکشنبه ٢٤ تیر ١٣٩٧ در محل نامبرده حاضر شده و او را به بهانه اینکه پرونده شما تکمیل نیست مجددا” مورد باز جویی قرار دادند. تکمیل نبودن پرونده به این لحاظ بهانه است که در باز جویی روز یکشنبه به جای پرسیدن سوال از موارد مربوط به سال ١٣٩٤ بر سرمزار شاهرخ عزیز، از واله در مورد اعتراضات دی ماه ١٣٩٦، ارتباط داشتن با فعالین و احزاب و سازمانها در داخل و بیرون از ایران، از اعتراضات اخیر در اقصا نقاط ایران و در رابطه با دریافت پول از خارج و … سوال کردند که جواب های واله درست و دقیق که هیچ کدام از این موارد ارتباطی به من ندارند بوده و هست. (لازم به ذکر است که بیشترین موارد بیانات بازجوها، تنظیم سوالات و اطلاعات مورد استفاده بازجوها بر پایه بحث ها و دعواها و اتهامات زده شده به فعالین از طرف دیگر فعالین در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، تلگرام و … بوده اند. این حقایق را با بررسی و پرس جو از تعدادی از احضار شده ها می شود کسب کرد.) ضمن اینکه چنین نقشه ها و برنامه های ضدکارگری (احضارهای برنامه ریزی شده، بازجویی مجدد، زدن اتهامان جدید و…) باید رو به عموم کارگران گزارش شوند لازم است برای روشنتر شدن موضوع سوالات زیر را طرح کنیم:

١-                   پرونده ساخته شده علیه واله زمانی به اتهام حضورش بر سر مزار پسر عمویش در سال ١٣٩٤ چه ارتباطی به مسائل اعتراضات ١٣٩٦ و ٩٧ دارد؟

٢-                   آیا چنین اعمالی (ارتباط دادن پرونده ١٣٩٤ به موارد ١٣٩٦ و ٩٧) عین اعمال ضدکارگری و غیرقانونی نیست که توسط قوه قضائیه مدعی قانون مداری پیش برده می شوند؟

٣-                   به چه دلیل و با چه هدفی قوه قضائیه هر روز تلاش می کند از طروق غیرقانونی برای تحت فشار قرار دادن فعالین کارگری که برای دفاع از حقوق خود و آزادی و برابری با دزدان و اختلاس گران و کارفرمایان مقابله و مبارزه می کنند با پرونده سازی های بی پایه و اساس تحت فشار قرار داده و هر روز اتهامات واهی جدید به انها وارد نماید؟

٤-                   ما کارگران میپرسیم با این همه فلاکتی که به جامعه و ما کارگران تحمیل کردید دیگر چه می خواهید؟

چنین سوالاتی و دهها سوال از این دست بنا به دلیل گزارشات دریافتی از دادسراهای مختلف که هر روز دهها فعال کارگری را که سالها قبل علیه شان پرونده سازی شده اخیر احضار می کنند و تحت بازجویی مجددا بر مبنای سوالات بی ربط مورد اتهامات بی پایه و اساس چدید قرار می دهند. از جمله در دادسرای مقدسی بیش از ٣٠ فعال که پرونده باز از سالها قبل دارند در روز یکشنبه ٢٤ تیر ١٣٩٧ احضار شده و مورد بازجویی جدید قرار گرفتند.

واله زمانی جوابهای زیر را به سوالات بی ربط طرح شده داده است:

با خارج از ایران ارتباطی ندارم، هیچ کدام از فعالین احزاب و سازمانها در داخل کشور را نمی شناسم، هیچ گونه پولی از خارج کشور دریافت نکردم، در اعتراضات دی ماه ١٣٩٦ و ١٣٩٧ شرکت نداشتم و…

 

حاصل بررسی های اخیر نشان می دهند که این سوالات پایه اصلی سوالاتی است که بصورت مشترک از همه احضار شده ها پرسیده می شود نتیجه این است که نقشه برنامه ریزی شده است، تا از طریق برنامه های از قبل طراحی شده فعالین را تحت فشار بگذارند و در پایان بازجویی های مجدد مستقیما” افراد را تهدید می کنند که نباید در اعتراضات شرکت کنید والا هر بلای سرت می اوریم.

ما وظیفه خود می دانیم به فعالین و تشکل ها هشدار بدهیم، که اماده باشند در مقابل پرونده سازی های ضدکارگری که در جریان و در حال تکوین است آگاهانه و اصولی و دقیق برخورد کنند.

پیروز باد جنبش کارگری

گرامی باد یاد و خاطره شاهرخ زمانی

سندیکای نقاشان استان البرز

٢٥ تیر ١٣٩٧

 

 

 

 

گزارش

 

زندگی و کارِ یک زنِ جوشکار؛

«مردم شهر مقابل محل کارم جمع شده بودند. می‌خواستند من از آنجا بروم. شهر کوچک بود و من تنها‌ زنِ جوشکار بین آن‌ همه مرد بودم. همه عصبی بودند. همه‌شان می‌خواستند من آنجا نباشم. ترسیده بودم کارم را از دست بدهم. می‌ترسیدم از نگهبانی بگذرند و به داخل کارگاه بیایند. اما من راحت به اینجا نرسیده بودم که راحت برگردم. ماندم. آنقدر ماندم تا به حضورم عادت کردند.»

او یک کارگر زن است که به درخواست خودش در این گزارش با نام مستعار “لعیا مرادی” از او نام می‌بریم. لعیا ٣٤ ساله است. از آن روزها ٤سال می‌گذرد. می‌گوید: پدر و مادرم از هم جدا شده بودند و وضعیت مالی‌مان بعد از جدایی خوب نبود. پدرم ورشکست شده بود. رابطه‌ی هیچکس با پدرم خوب نبود. پیش‌دانشگاهی بودم که به خاطر پیگیری کارهای پدرم راهی دادگاه شدم اما نمی‌توانستم هم برای کنکور بخوانم و هم به دنبال کار پدرم باشم. قید دانشگاه را زدم. با چرم کیف درست می‌کردم و می‌فروختم. ٣سال بعد با اصرار، برادرانم را به دانشگاه فرستادم.

“لعیا مرادی” اهل شیراز است. می‌گوید: می‌خواستم راهنمای تور شوم اما باید حداقل مدرک کارشناسی می‌داشتم. همان سال کنکور دادم و مشهد گردشگری و شیراز معماری قبول شدم. کاملا بین علاقه‌ام و خانواده‌ای که به من نیاز داشت؛ مانده بودم.

لعیا به درخواست مادرش در شیراز ماند و معماری خواند. می‌گوید: سال‌های آخر دانشگاه بودم که پدرم به سرطان دچار شد. پرونده‌ی شُکات پدرم دوباره به جریان افتاده بود. نمی‌توانستم سر کلاس‌ها حاضر شوم. آن ترم هم درس می‌خواندم و هم به دادگاه می‌رفتم. هزینه مداوای پدرم بالا بود. برادرهایم رابطه‌شان با پدرم خوب نبود. برای همین خودم مانده بودم و خودم. روزهایم درس، دادگاه، کار و بیمارستان شده بود. آن ترم شاگرد ممتاز شدم. روز فارغ‌التحصیلی وقتی به عنوان دانشجوی ممتاز برایم دست می‌زدند، من در دادگاه پیش پدرم بودم. پدرم همان سال فوت کرد.

لعیا از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای به کارگاه‌های جوشکاری می‌رود. کارگاه‌های آن دوره مشروط به نمره ممتازی مهارت‌آموزان به اشتغال منجر می‌شد.

لعیا می‌گوید: با چرم‌دوزی درآمدی نداشتم و باید درآمد ثابت پیدا می‌کردم. خسته شده بودم. اطرافیانم این تغییر مسیر دادن‌هایم را بهانه کرده بودند و پسِ کلامشان این بود که جوشکاری کار مردانه است. در محیط کاری همه مردند و خوبیت ندارد، یک زن در این محل‌ها باشد. گوشم بدهکار نبود. در کارگاه‌ها ثبت‌‌نام کردم.

لعیا در بین مردان کارگاه نمره ممتازی می‌آورد و وارد بازار کار جوشکاری می‌شود. در طول مدت آموزش به علت مهاجرت خانواده‌اش، تنها زندگی می‌کند. می‌گوید: یک اتاق کوچک اجاره کرده بودم. اتاق آنقدر بود که بتوانم یک گاز کوچک رومیزی و یک رختخواب داشته باشم. صبح‌ها کارگاه بودم و باقی روز چرم‌دوزی می‌کردم تا خرجم را دربیاورم. بعد از پایان دوره به عنوان تنها جوشکار زن به یکی از سایت‌های نفتی در شهری جنوبی فرستاده شدم. همه چیز در ابتدا خوب بود تا اینکه مردم به حضورم اعتراض کردند. برای اینکه اعتراض‌ها کمتر شود، در یکی از شهرک‌های اطراف اتاق کوچکی اجاره کردم. تنها دلیلی که مانع از اخراجم می‌شد کیفیت بالای کارم و بعضا حمایت‌های سرمهندس اصلی سایت بود. زمان زیادی برد تا مردم کم‌کم به من و حضورم عادت کنند.

لعیا امروز، تنها زن جوشکار یک سایت بزرگ صنعتی است. به گفته خودش مشکلات محیط کارش به همین جا ختم نمی‌شود. می‌گوید: در طول زندگی به خاطر زن بودنم، بارها پیشنهادات غیراخلاقی به من شده بود و من هر بار با برخورد قهری توانسته بودم، اعتراض کنم. اما این بار دیگر توانم بریده بود. مدام در محیط کار تحت فشار بودم و پیشنهادهای آزاردهنده‌ای به من می‌شد. حالا دیگر سرمهندس سایت که از من حمایت می‌کرد، تغییر کرده بود. مساله را به سرمهندس جدید گزارش دادم. در جوابم گفت اینجا محیط مردانه است و کارگران مرد ماه‌های بسیاری از خانه دور هستند. وقتی این محیط را برای کار انتخاب کردی؛ باید پیش‌بینی این اتفاق را هم می‌کردی. این پاسخ‌ها و رفتارهای غیراخلاقی آزارم می‌داد. بارها به خودم گفتم لعیا راحت به اینجا نرسیدی که راحت از اینجا بروی. از آن ماجراها یک سال می‌گذرد اما من عقب نخواهم نشست. امروز یکی از جوشکاران ارشد یکی از سایت‌های بزرگ صنعتی هستم. درآمدم خوب است و روی پاهای خودم می‌ایستم. اگرچه شغلم ایجاب می‌کند بر روی ستون‌های فلزی در آسمان‌ها باشم.

لعیا از گوشه و کنایه‌هایی که این سال‌ها شنیده است؛ رنجیده‌خاطر است و می‌گوید: تنها به خاطر زن بودن از خانواده، از محیط کار، دوستان یا هرکس که فکرش بکنید، طعنه و کنایه شنیده‌ام. اما من لعیا بودم و ادامه دادم. شیرینی‌ مقاومت بیشتر از هر چیز دیگری‌ست. معتقدم همان‌طور که روزهای اول مردم شهر را به حضورم عادت دادم مابقی‌اش را هم می‌توانم. نمی‌گویم امروز همه چیز تغییر کرده، نه! هنوز هم مشکلات در محیط کار به خاطر جنسیت‌ام وجود دارد اما هیچکدام دلیل نمی‌شود که من عقب بنشینم.

گزارش: پروین محمدی

 

خشکسالی افغانستان بر سلامت بیش از ٤ میلیون تن اثر گذاشته است

سازمان جهان بهداشت اعلام کرد خشکسالی در افغانستان تنها در شش ماه گذشته بر تغذیه و سلامت بیش از٤ میلیون تن شهروند این کشور تأثیر گذاشته است.

به گزارش یورو نیوز به نقل از سازمان جهانی بهداشت تنها در شش ماه گذشته نزدیک به ٢/٢ میلیون نفر در شمال افغانستان با خطر کمبود غذا مواجه شده‌‌اند و سازمان‌های امدادرسان در نواحی شمالی افغانستان در حال کمک‌رسانی به این افراد هستند.

آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت درباره افغانستان که با تمرکز بر ٦ ماه نخست سال جاری میلادی تهیه شده است همچنین شمار کلی تلفات انسانی ناشی از کمبود منابع بهداشت و سلامت را ٥١٢٢ تن ذکر می‌کند که از این میان ١٦٩٢ نفر جان باخته‌ و ٣٤٣٠ تن دیگر بیمار یا مجروح شده‌اند.

همچنین ظرف ماه‌های ژانویه تا ژوئن سال جاری ٣٩ مرکز بهداشتی و درمانی افغانستان هدف حمله قرار گرفته است. در اثر این حملات ٢ تن از کارکنان این مراکز جان باخته‌‌اند، یک مرکز بهداشتی تخریب شده و دو مرکز دیگر نیز در ولایت‌های غزنی و زابل این کشور آسیب دیدند.

آسیب‌های وارد شده به مراکز بهداشتی سبب شد چهار مرکز به مدت سه هفته تعطیل شوند. همچنین ١٧ کلینیک پزشکی نیز به دلیل مداخله گرو‌ه‌های مسلح با کمبود دارو و تجهیزات روبرو شدند. کمبود حضور زنان در میان پرسنل مراکز بهداشتی سبب شده زنان کمتری برای درمان به این مراکز رجوع کنند.

دو بیماری شایع که شمار بسیاری از جمعیت این کشور به آنها دچار شده‌اند عبارتند از عفونت‌های تنفسی حاد شامل سرماخوردگی و ذات‌الریه و اسهال شدید که در مجموع بیش از ٧٨٠ هزار تن از شهروندان این کشور را مبتلا کرده است.

سازمان جهانی بهداشت همچنین تأکید کرده است که بازگشت شهروندان افغان از دو کشور همسایه یعنی ایران و پاکستان به میهن خود تقاضای خدمات بهداشتی را در این کشور افزایش داده است. تنها در شش ماهه نخست سال ٢٠١٨ میلادی بیش از ١٧ هزار تن از پاکستان و بیش از ٣٦٠ هزار تن نیز از ایران به افغانستان بازگشته اند.

 

 

 

تیم فوتبال کرواسی در کنار بجه های کرواسی ایستادند.

ایران و کرواسی بوسیله تبهکاران اداره میشوند!

رالاتکو دالیج سرمربی تیم ملی کرواسی  در تیتر نامه ای سرکشاده نوشته؛ “این کشور را تبهکاران اداره می کنند”!  تیم تحت سرپرستی او در مسابقات جام جهانی دوم شد. او نوشته؛  “تمام تیم اعلام کرده که پول پاداش را به بچه های کرواسی اهدا خواهد کرد. خیریه ای که به آن کمک شده، تمام بچه‌هایی که تا به حال دریا را از نزدیک مشاهده نکردند را در تابستان به مسافرت خواهد فرستاد تا بالاخره برای اولین بار دریا را ببینند. اعضای تیم ملی کرواسی در کنار مردم هستند و فراتر از پیروزی ها، می‌خواهند به مردم کمک کنند. تمام بچه‌های کرواسی این فرصت را دارند که حداقل ٧ روز در سواحل این کشور حضور داشته باشند. این کمترین کاریست که می‌توانیم برایشان انجام دهیم.”

تیم فوتبال کرواسی در کنار بجه های کرواسی ایستادند.

 

اما تیم فوتبال ایران در کنار جنایتکارترین افراد نظامی قرار گرفتند. به آنها پیراهن های خود را اهدا کردند. اینها تیم ایران در کنار فرمالندهانی ایستادند که این روها   میلیون ها نفر از مردم در ایران علیه آنها با خیزشهای انقلابی در شهرها، دست به اعتراض و مبارزه زده اند.

 

آنها “رالاتکو دالیج”  و تمام تیم در کنار بچه های کرواسی قرار گرفتند که هیچگاه دریا را ندیده اند، در حالی که کرواسی بیش از ١٨٨٠ کیلومتر خط ساحلی دارد. بچه‌هایی داریم که گرسنه می‌خوابند زیرا پدر و مادرشان بیکار هستند و غذایی ندارند.

 

متن نامه تند دالیچ خطاب به دولت کرواسی

این کشور را تبهکاران اداره می کنند!

نامه تند دالیچ خطاب به دولت کرواسی

زلاتکو دالیچ، سرمربی تیم ملی کرواسی اعلام کرد که تیمش، پاداش فیفا را به خیریه اهدا خواهد کرد و همچنین به انتقاد از سیاستمداران کشورش پرداخت.

به گزارش “ورزش سه”، کرواسی شگفتی ساز جام جهانی بود و موفق شد تا فینال رقابت ها پیش برود ولی شاگردان دالیچ مقابل فرانسه شکست خورده و جام را از دست دادند. آنها پاداش ٢٣ میلیون یورویی را به یک خیریه کودکان اهدا کردند و حالا دالیچ با انتشار بیانیه ای، این موضوع را به صورت رسمی اعلام کرد و همچنین به انتقاد از سیاستمداران کروات پرداخت.

او گفت: “این نسل از بازیکنان ما نشان داد که بازیکنان بزرگ بدون توجه به ملیت، بودجه و رقابتی که به آن پا می‌گذارند، می‌توانند به قله ها برسند. این بیانیه را نوشتم زیرا به نظرم کرواسی در شرایط خوبی قرار ندارد. کرواسی از ضعیف ترین کشورهای اتحادیه اروپا است (در بین ٢٨ کشور، سومین کشور ضعیف از لحاظ تولید ملی، بالاتر از بلغارستان و رومانی) و توسط گروهی اداره می‌شود که به اعتقاد بسیاری، یک گروه خلافکار سازمان یافته هستند.

کرواسی کشوری است که بسیاری از مردمش در ٢٠ سال پیش مانده اند. امروز در کرواسی، بازنشستگان ما نمی‌توانند اولیه ترین نیازهای خود را رفع کنند، مردم جوان نمی‌توانند هزینه تحصیلاتشان را بدهند و وضعیت سلامت خوب نیست و سیستم قضایی نیز فاسد است. از سیاستمداران و نماینده هایشان که مردم را به این جهنم بدبختی رسانده اند می‌خواهم به تیم ملی کرواسی کاری نداشته باشند. شما در رختکن ما جایی ندارید و با شما معامله ای نخواهیم کرد. شما کسانی هستید که کرواسی را به فقیرترین کشور اروپا تبدیل کردید. ما بچه‌هایی داریم که هیچگاه دریا را ندیده اند، در حالی که کرواسی بیش از ١٨٨٠ کیلومتر خط ساحلی دارد. بچه‌هایی داریم که گرسنه می‌خوابند زیرا پدر و مادرشان بیکار هستند و غذایی ندارند.

کسانی که این بلا را بر سر کشور ما آوردند، جایی در تیم ملی نخواهند داشت. لطفا به تصمیمات احترام بگذارید، پیراهن فوتبالی نپوشید و از موفقیت ما به نفع خود استفاده نکنید زیرا باعث می‌شود ارزش کار ما پایین بیاید.

تمام تیم اعلام کرده که پول پاداش را به بچه های کرواسی اهدا خواهد کرد. خیریه ای که به آن کمک شده، تمام بچه‌هایی که تا به حال دریا را از نزدیک مشاهده نکردند را در تابستان به مسافرت خواهد فرستاد تا بالاخره برای اولین بار دریا را ببینند. اعضای تیم ملی کرواسی در کنار مردم هستند و فراتر از پیروزی ها، می‌خواهند به مردم کمک کنند. تمام بچه‌های کرواسی این فرصت را دارند که حداقل ٧ روز در سواحل این کشور حضور داشته باشند. این کمترین کاریست که می‌توانیم برایشان انجام دهیم.”

 

مسمومیت حدود ١٠٠ نفر در نوشهر

رئیس بیمارستان نوشهر گفت:

از شب گذشته تا ظهر امروز ١٠٠ نفر از اهالی این روستا به بخش درمان بیمارستان مراجعه کرده اند.

همه این بیماران با علائمی چون استفراغ، تب و لرز و شکم درد به بخش اورژانس بیمارستان نوشهر و درمانگاه مراجعه کردند.

اکثر مراجعه کنندگان بین سنین ٢ تا ١٤ سال بودند، با توجه به علایم یکسان بیماری احتمال این که مسمویت از آب شرب باشد وجود دارد./خبرآنلاین

 

انفجار مهیب و آتش‌سوزی در شهرک صنعتی خمین اراک؛ ٢ کارگر جان باختند

انفجار در کارخانه تصفیه روغن شهرک صنعتی خمین ٣ کشته و مصدوم برجای گذاشت.

به گزارش ایلنا از اراک، ساعت ١٣:١٥ امروز بر اثر انفجار در کارخانه تصفیه روغن شهرک صنعتی خمین اراک دو کارگر کارخانه درگذشتند. خالدی سخنگوی اورژانس کشور درباره این حادثه گفت: در این حادثه مخزن کارخانه صنعتی منفجر شد و آتش سوزی مهیبی رخ داد. وی ادامه داد: در ابن حادثه یک مرد ٣١ ساله دچار سوختگی شد و به بیمارستان امام خمین انتقال یافت، به دلیل شدت سوختگی، این مصدوم به بیمارستان ولی عصر اراک منتقل می‌شود. وی ادامه داد: در پی وقوع این حادثه دو دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس دانشگاه اراک، کدهای دانشگاه خمین و حوزه بهداشت و درمان به مدیریت بحران و شرکت پخش فرآورده های استان مرکزی به محل اعزام شدند. خالدی ادامه داد: بیمارستان ولیعصر اراک (سانتر سوختگی)، پایگاه و مراکز درمانی محدوده استانی، تیم های ارزیاب بهداشت در وضعیت آماده‌باش به سر می‌برند.

 

چالش به آتش کشیدن فیش های حقوقی

چالش به آتش کشیدن فیش های حقوقی، کارزاری است که اخیرا از سوی معلمان شاغل و بازنشسته در اعتراض به حقوقهای زیر خط فقر به راه افتاده است. معلمان که سالهاست با اشکال مختلف و در سطح سراسری اعتراض خود را به تبعیض ها و حقوقهای نجومی مقامات حکومتی و به سطح بسیار نازل و چند بار زیر خط فقر بودن حقوقهای خود و اختلاس ها و دزدی ها اعلام داشته اند، در روزهای اخیر با فیش های حقوقی مبنی بر افزایش تنها ٦ تا ١٠ درصدی حقوقها برای سال جاری روبرو شدند. البته طبق روال می بایست این احکام در فروردین ماه داده میشد و تعویق آن به زمزمه های اعتراض دامن زده بود. در اعلام این تصمیم تاخیر کردند تا در این ایام تعطیل مدارس، راحت تر بتوانند جلوی اعتراضات معلمان بایستند. اما با اعلامش به این صورت، موجی از خشم و نفرت در میان معلمان دامن زده شد. معلمان با کارزار به آتش کشیدن و پاره کردن فیش های حقوقی شان جواب این گستاخی حکومت را میدهند.

در این کارزار معلمان شاغل و بازنشسته از شهرهای مختلف، با اسم و رسم خود در مقابل دوربین قرار گرفته و با گفتن اینکه این فیش های حقوقی حق ما نیست، حق ما داشتن یک زندگی انسانی است، ما به این تحقیر آشکار تن نخواهیم داد، فیش های حقوقی خود را به آتش کشیده و تمامی همکارانشان را در سراسر ایران به این چالش فرا میخوانند. این کار در شیراز در روز بیست و چهارم تیرماه طی تجمعی اعتراضی از سوی معلمان و بصورت جمعی صورت گرفت. کلیپ های اعتراضی معلمان در این کارزار تا هم اکنون سرو صدای زیادی به پا کرده و به موضوع داغ بحث در گروههای تلگرام تبدیل شده است.

معلمان در تجمعات اعتراضی پی در پی خود بارها با شعارهایی چون خط فقر ٤ میلیون، حقوق ما یک میلیون اعتراض خود را به حقوقهای چند بار زیر خط فقر اعلام کرده اند. افزایش ٦ تا ١٠ درصدی حقوق آنها در سال جاری آنهم با افزایش سرسام آور نرخ ارز و سقوط بیسابقه ارزش ریال، یک تصمیم جنایتکارانه در قبال زندگی و معیشت جمعیت میلیونی معلمان شاغل و بازنشسته است. در پاسخ به این تصمیم بیشرمانه معلمان با ابتکار جالب “چالش آتش زدن فیش های حقوقی” به میدان آمده و اعلام کرده اند که اجازه نمیدهند که باز هم زندگی و معیشتشان مورد حمله و چپاول قرار گیرد و به ادامه اینهمه فقر و بی تامینی تن نخواهند داد. کارزار به آتش کشیدن فیش های حقوقی که در مدیای اجتماعی شکل گرفته است، یک ابتکار جالب مبارزاتی از سوی معلمان است که رو به جامعه اعلام شده و اولتیماتومی به حکومت است.

معلمان یک بخش معترض و پیشرو جامعه هستند که با مبارزاتشان در یک دهه اخیر الگوهای خوبی از اعتراض را بدست داده اند. چالش به آتش کشیدن فیش های حقوقی نمونه اخیر آنست. معلمان با مبارزاتشان در طول تمام این سالها توانسته اند ممکن بودن بر پایی تجمعات و اعتصابات بزرگ سراسری را عملا در برابر چشم جامعه قرار دهند. معلمان در اعتراضاتشان با شعارهایی چون خط فقر ٥ میلیون، حقوق ما یک میلیون، حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی، یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه، بیمه کارآمد درمان رایگان است، تحصیل رایگان برای همگان، معیشت، منزلت، حق مسلم ماست، پلاتفرم مطالباتی خوبی در برابر جامعه قرار داده و خواستهای خود را اعلام داشته اند. امروز نیز معلمان با چالش به آتش کشیدن فیش های حقوق اعتراض کل جامعه را علیه زندگی زیر خط فقر نمایندگی میکنند.

کارزار معلمان در مقطع سیاسی امروز که کل جامعه در التهاب مبارزه میسوزد و مردم با قیامهای شهری خود به میدان می آیند، جایگاه مهمتری پیدا میکند. از جمله این کارزار بار دیگر به گفتمان بر سر خواست سراسری افزایش دستمزد ها به بالای خط فقر و اعتراض علیه فاصله عمیق طبقاتی در جامعه و حقوقهای نجومی و دزدی ها و بچاپ بچاپ های حکومتیان که موضوع اعتراض کل جامعه است، وسیعا دامن زده است. این کارزار اعتراض سراسری علیه دستمزدهای زیر خط فقر و برای داشتن یک زندگی انسانی را به جلو آورده است. این کارزار به همه کارگران و بخش های مختلف جامعه راه نشان میدهد. وسیعا به این کارزار بپیوندیم. از خواست معلمان و اعتراض آنان حمایت کنیم. خصوصا اینکه به آتش کشیدن فیش های حقوقی در تجمعات اعتراضی، همان کاری که معلمان در شیراز کردند، یک ابتکار جالب در اعتراض علیه فقر است، نظیر این حرکت را میتوان در تمام شهرها به راه انداخت. جالب توجه اینجاست که بازنشستگان برای تجمع سراسری روز ٣١ مرداد تدارک می بینند و یکی از موضوعات اعتراض در تجمع آنان اعتراض به همین موضوع خواهد بود. وسیعا اطلاع رسانی کنیم.

شهلا دانشفر

بین المللی

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

١ــ افغانستان – بیش از هزار کودک قربانی جنگ از اول سال ٢٠١٨ میلادی

سازمان ملل می‌‎گوید آمار غیرنظامیانی که در سال جاری میلادی در افغانستان کشته شده‌ اند، بی‌سابقه بوده است. تازه‌ترین اطلاعات نشان داده که در شش‌ ماه اول امسال ١٦٩٢ غیرنظامی در خشونت‌های جاری کشته شده اند. این رقم از سال ٢٠٠٩ میلادی که سازمان ملل شروع به ثبت آمار تلفات افغانستان کرده، تا کنون سابقه نداشته است.

در مدت یاد شده بیش از ٣ هزار غیرنظامی نیز زخمی شده‌اند.

قربانیان کودکان نیز ١٣٥٥ نفر اعلام شده که ٣٦٣ مورد کشته و ٩٩٢ کودک هم مجروح شده‌اند.

سازمان ملل می‌گوید درگیری میان نیروهای امنیتی و جنگجویان مخالف و بمب‌گذاری‌های گروه داعش و جنایتکارن اسلامی طالبان از علل اصلی بروز تلفات در میان غیرنظامیان است.

حملات هوایی نیروهای دولتی نیز از دیگر علت‌های افزایش تلفات غیرنظامیان افغان دانسته شده است.

 

٢ــ عراق – اعتراضات وسیع مردم در شهرهای مختلف

تظاهرات و اعتراضات خیابانی درعراق روز یکشنبه ١٥ ژوییه درحالی هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت که اعتراض ها به‌هشت استان عمدتا شیعه نشین گسترش یافته‌ است.

به‌ گزارش رسانه‌های عراقی در بصره ‌تظاهركنندگان برای ساعتی وارد ساختمان استانداری شده‌ و در جریان ‌تیراندازی نیروهای امنیتی ٢ تظاهركننده‌ كشته ‌شدند.

اکثر تظاهرکنندگان در بصره را جوانانی تشکیل می‌دادند که ضمن پرتاب سنگ به ماموران پلیس تلاش می‌کردند با آتش زدن لاستیک اثر گاز اشک‌ آور پرتاب شده توسط نیروهای دولتی را خنثی کنند.

با گسترش تظاهرات از بصره به شهرهای بغداد، نجف، عماره و نصیریه، شورای امنیت عراق در اجلاس اضطراری تصمیم گرفت تا اینترنت در آن کشور قطع شود.  روز یکشنبه ١٥ ژوییه همچنین پروازهای فرودگاه بین المللی نجف لغو شد.

بیکاری یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی عراق است وخاموشی‌های مکرر و گرمای هوا در شهرهای عراق که گاه به بیش از ٥٠ درجه سانتی گراد می‌رسد، به گسترش تظاهرات کمک کرده است.

هم اکنون بیش از ١٠ روز از آغاز اعتراض‌های عراق در شهر نفت‌خیز بصره می‌گذرد. هزاران‌ تن علیه فساد و سوء مدیریت در استان‌های جنوبی عراق به خیابان ریخته‌اند. حکومت نیروهای ویژه‌ را به مقابله با معترضان فرستاده و وضعیت اضطراری اعلام کرده است. تا کنون ده‌ها تن در این راهپیمایی‌های اعتراضی کشته و یا زخمی شده‌اند.

٣ــ  نروز – کارگران نفت دست به اعتصاب زدند

کارگران صنعت نفت نروژ دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب از سه‌شنبه پیش آغاز شد اما به تدریج گسترش یافت و صدها کارگر از دوشنبه ١٦ ژوئیه در اعتراض به دستمزدها و حقوق بازنشستگی پایین به اعتصاب پیوستند.

اتحادیه کارگران نفتی از کارفرمایان خواسته بود تا دستمزدها را افزایش دهند اما کارفرمایان با این خواسته مخالفت کردند. اعتصاب چندصدنفره هنوز اختلالی در تولید نفت این کشور ثروتمند اروپایی ایجاد نکرده اما ناظران نسبت به گسترش بیشتر آن هشدار داده‌اند.

قیمت نفت پس از افزایش تولید آن به خاطر بازگشایی بندرهای لیبی و توافق افزایش تولید نفت سازمان «اوپک» کاهش یافته بود اما با اعتصاب کارگران نروژی افزایش اندکی یافت.

٤ـــ آلمان – کارگران شرکت آمازون دست به اعتصاب زدند

کارکنان آمازون در آلمان در اعلام همبستگی با همکاران خود در کشورهای لهستان و اسپانیا و در اعتراض به شرایط کاری خود دست از کار کشیدند.

اتحادیه کارگران بخش خدمات تجاری آلمان با انتشار فراخوانی از کارگران آمازون خواست با هدف کسب تضمین بهداشت محیط کار و تامین سلامتی کارکنان این شرکت روز سه شنبه ١٧ ژوییه دست به اعتصاب بزنند.

استفانی نوتزنبرگر، از مسئولان ارشد اتحادیه کارگران بخش خدمات تجاری آلمان اظهار داشت: پیام اعتصاب کنندگان کاملا واضح است. وقتی غول تجارت الکترنیک جهان روز به روز ثروتمندتر می‌شود، طبیعی است که آنها انتظار دارند که برای سلامتی کارگران خود بیشتر هزینه کند.

اعتصاب یکروزه در شش مرکز آمازون در آلمان همزمان با آغاز فروش ویژه آمازون آغاز شده است. البته همزمان کارگران آمازون در اسپانیا اعتصابی سه روزه را سازماندهی کرده‌اند و کارگران لهستانی نیز اعتراض خود نسبت به قوانین کار را آغاز کرده‌اند.