اخبار کارگری-اخبار کارگری بخش ایران:  نسان نودینیان بخش بین المللی داوود رفاهی

 

اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

تجمع بزرگ بازنشستگان بانک ها در تهران

روز سه شنبه ٢٦تیر ٩٧ صدها تن از بازنشستگان بانک های تهران، در اعتراض به پاسخ ندادن به مطالبات شان در محل صندوق بازنشستگان تجمع اعتراضی بر گزار کردند.

تجمع کنندگان شعار می دادند:

تا حقمان را نگیریم دوباره برمی گردیم

وعده های توخالی نمی خوایم نمی خوایم

مدیر باید پاسخ بده پاسخ بده

مدیر بی لیاقت استعفا استعفا

مفتخور بی لیاقت استعفا استعفا

 

فراخوان اتحاد بازنشستگان برای شرکت در تجمع ٣١تیر

دیرگاهی است از وعده های عملی نشده دولت و مجلس در برابر خیل عظیم بازنشستگان می گذرد.

افزایش ناچیز دستمزدها در برابر تورم بهت آور بود و مقدار سهم بیمار در بیمه های تکمیلی طی یک سال دردآور.

همراهان بازنشسته! سالهای زیادی با تمام وعده و وعیدها گذشت و چهار ماه نیز از سال ٩٧ می گذرد اما خواسته های ما همچنان از طرف مسئولان بدون پاسخ مانده است.

بازنشستگان (کشوری، لشگری و تامین اجتماعی) برای شرکت در تجمع با ندای تاحق خود نگیریم/ ازپا نمی نشینیم، برای پیگیری مطالبات خود آماده می شوند.

مطالبات بازنشستگان:

١- اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ١٣٨٦

٢- بیمه کارآمد و درمان رایگان

٣- نظارت مستقیم بر صندوق های بازنشستگی توسط نمایندگان منتخب بازنشستگان و برگشت اموال اختلاس شده به صندوقها.

٤- آزادی معلمان در بند.

٥- پرداخت به موقع حقوق کلیه بازنشستگان سراسر کشور، حد اکثر تا پایان هر ماه.

٦. پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان ٩٦.

وعده ما روز یکشنبه ٣١ تیرماه ١٣٩٧

ساعت ١٠ صبح میدان بهارستان مقابل مجلس

“گروه اتحاد باز نشستگان”

٩٧/٤/٢٢

در تجمع عظیم و سراسری ٣١ تیر ماه

شرکت می کنیم .

به نشانه اعتراض به بی عدالتی

حکم های حقوقی

 

اعتراض دیروز معلمان با سوزاندن فیش های حقوقی در مقابل اداره آموزش و پرورش در شیراز

 

 

 

 

تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری حاتمی شاغل در معدن چادرملو

٢٥ تیرماه حدود هشتاد نفر از کارگران پیمانکاری حاتمی شاغل در معدن چادرملو در اعتراض به برآورده نشدن وعده‌ها و توافقات دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند

 

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات

٢٥ تیر بازنشستگان مخابرات در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات بازنشستگی در ساختمان مرکزی مخابرات ایلام تجمع کردند.

 

تجمع اعتراضی کارمندان و کارگران سازمان عمران شهرداری اصفهان

٢٥ تیر کارمندان و کارگران سازمان عمران شهرداری اصفهان به دلیل پرداخت نشدن شش ماه حقوق و مزایای خود با نشستن بر روی پله های ورودی ساختمان مرکزی شهرداری در دروازه دولت تجمع و تحصن کردند.

 

تحمع اعتراضی کارگران راه آهن تبریز

٢٤ تیر کارگران راه آهن تبریز به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان جلوی اداره راه آهن تجمع کردند.

 

تجمع اعتراضی کشاورزان در اصفهان

٢٤ تیر کشاورزان در اصفهان در اعتراض به بی‌آبی وخشک شدن مزارع کشاورزی مقابل سازمان آب و فاضلاب این شهر تجمع کردند.

 

دمای هوا بالای ٥٠ درجه

-سرپرست اداره‌کل هواشناسی خوزستان: “دمای شهر اهواز در چهار روز از هفته گذشته به بالای ٥٠ درجه رسید و در صدر گرم‌ترین شهرهای جهان قرار گرفت. ”

در این گرمای وحشتناک مردم آب ندارند. قطعی برق نیز در شهرهای مختلف به معضل اضافه شده است. برای مقابله با این گرمای ٥٠ درجه مردم حتی نمیتوانند از دستگاههای سرمایشی استفاده کنند. در خیلی جاها کار خوابیده است. از جمله بدلیل نبود برق بازار بوشهر تعطیل شده است .کارگران هم باید سر کار بروند تا مبادا تولید بخوابد. فضای اعتراضی شهر ها انفجاری است.

 

اعتصاب رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان:

از صبح امروز ٢٤تیرماه در شهر همدان ، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان و حومه نسبت به عدم پرداخت مطالبات ، سنوات سال گذشته و همچنین تحمیل ساعات کار اضافی در محوطه پایانه مرکزی اتوبوسرانی تجمع کردند و دست به اعتصاب زدند. رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان خواستار تقلیل کار روزانه و پرداخت کامل مطالبات خود هستند.

 

تجمع کارگران ریسندگی و بافندگی فومنات

روز ٢١ تیر کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی فومنات واقع در استان گیلان در پی تهدید مدیرعامل کارخانه به اخراج کارگران، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بنا به خبرهای منتشر شده کارفرمای شرکت “بافندگی فومنات” در نشستی با حضور استاندار گیلان اعلام کرده است که به دلیل عدم سوددهی کارخانه قصد اخراج کارگران را دارد. کارگران نیز در مقابل این تعرض ایستاده و اجازه نمیدهند.

گفتنی است که قبلا در این کارخانه ٨٥٠ کارگر به کار اشتغال داشته اند که تحت عنوان خصوصی سازی و بازگذاشتن دست کارفرما در اخراج کارگران تا کنون هفتصد نفر ازآنان اخراج شده اند. اکنون قرار است ١٥٠ کارگر باقیمانده نیز از کار بیکار شوند. اعتراض کارگران به این اخراجها و تعویق پرداخت دو ماه حقوقشان است. این اعتراضات ادامه دارد.

 

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی رنگین نخ سمنان مقابل ساختمان استانداری

صبح روز ٢٤ تیر نزدیک به ٥٠ کارگر اخراجی کارخانه رنگین نخ سمنان برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل استانداری تجمع کردند. کارخانه رنگین نخ سمنان از سال ٩٢ تعطیل و هنوز طلبهای کارگران بابت دستمزدها معوقه و حق سنوات پرداخت نشده است. ضمن اینکه همه آنها مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند اما امکان بازنشستگی برایشان فراهم نشده و اکنون بدون هیچ تامینی رها شده اند. به گفته کارگران آنها حتی هزینه بازنشستگی پیش از موعد خود را از جیب پرداخته اند. بنا بر خبر پس از پیگیری‌های بسیار کارگران توانسته بودند که حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت مطالبات خود بگیرند. اما پیش از کارگران بانک ملی و سازمان تامین اجتماعی برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده‌ بود و در نتیجه چیزی برای آنها باقی نمانده بود.

گفتنی است که هم اکنون کارگران شاغل کارخانه رنگین نخ نیز با دهها میلیون مطالبات زیر فشار هستند.

 

تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان

روز ٢٣ تیر جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان

در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق عقب افتاده مقابل در ورودی این شرکت در اهواز تجمع کردند و خواهان رسیدگی به مطالبات خودشدند

 

کمپین اعتراضی پاره کردن و آتش زدن احکام حقوق فرهنگیان در اعتراض به سطح نازل حقوقها

روز ٢٤ تیر جمعی از معلمان استان فارس در اعتراض به صدور احکام حقوقی زیر خط فقر خود، در مقابل اداره کل استان تجمع کردند.

معلمان در اعتراض به فش های حقوقی زیر خط فقر و سطح نازل حقوقهایشان کمپینی اعلام کرده و از همه همکاران خود خواستار آتش زدن احکام حقوقی جدید و پیوستن به این کارزار شده اند. در همین راستا

معلمان در تجمعات اعتراضی پی در پی خود با شعار خط فقر ٤ میلیون، حقوق ما یک میلیون به حقوقهای چند بار زیر خط فقر اعلام کرده اند. اخبار این کارزار را وسیعا انعکاس دهیم. از خواست و اعتراض معلمان با قدرت حمایت و پشتیبانی کنیم.

معیشت، منزلت، حق مسلم ماست

 

 

اعتصاب رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان:

از  صبح  ٢٤ تیرماه در شهر همدان ، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان و حومه نسبت به عدم پرداخت مطالبات ، سنوات سال گذشته و همچنین تحمیل ساعات کار اضافی و سوء تدبیر و بی کفایتی مسئولین شهرداری در محوطه پایانه مرکزی اتوبوسرانی تجمع کردند و دست به اعتصاب زدند.

رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی همدان خواستار تقلیل کار روزانه و پرداخت کامل مطالبات خود هستند.

 

تجمع در اروندکنار در اعتراض به کمبود آب

روز شنبه ٢٣تیر تجمعی در بخش اروندکنار در اعتراض به نبود آب شرب در این منطقه در مقابل بخشداری آن در آبادان برگزار شد. تجمع‌کنندگان با در دست داشتن بشکه‌های خالی آب، خواهان رسیدگی به وضعیت آب شرب این بخش و همچنین تامین آب مورد نیاز خود شدند.

 

تجمع اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق ها.

جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق عقب افتاده مقابل در ورودی این شرکت در  اهواز تجمع کردند و خواهان رسیدگی به مطالبات خودشدن

 

پیش بسوی اعتصابات سراسری کارگری

اولتیمام سه هزار مهماندار، و کارگر برق کار و تعمیر کار راه آهن به اخراج خود از کار

نزدیک به سه هزار مهماندار، و کارگر برق‌کار و تعمیرکار نیز با تصمیم مدیریت مبنی بر خارج کردن حدود ٤٠٠ واگن فرسوده از ناوگان حمل و نقل بیکار خواهند شد. در اعتراض به این اخراج ها، مهمانداران و ماموران فنی و پشتیبانی قطارها و کارگران برق کار و تعمیر کار راه آهن در صدد سازماندهی تجمعی سراسری در تهران هستند.

 

اعتصاب سراسری کارگران خط و_ابنیه راه‌آهن

روز ٢٣ تیر کارگران خط و ابنیه راه آهن در شهرهای مختلف بخاطر تعویق پرداخت ٤ ماه دستمزد و حق بیمه خود دست به اعتصاب زدند. بنا بر خبرها کارگران راه آهن زاگرس ساعت هشت صبح فردا ٢٥ تیر در مقابل مدیریت جمع اعتراضی دارند این کارگران راه آهن زحمتکش بمدت ٣ ماه حقوق نگرفته اند. کارگران در نواحی دیگر نیز در اعتراض به دریافت نکردن دستمزدهایشان در تدارک اعتصاب هستند.

هزاران تن کارکنان راه‌آهن دو ماه یا بیشتر دستمزد معوقه دارند. همچنین حق بیمه آنها پرداخت نشده و امنیت شغلی ندارند. یک اعتراض این کارگران به قراردادهای موقت کاری است.

کارگران خط و ابنیه راه‌اهن که بواسطه شرکت‌های پیمانکاری و بطور عمده تراورس در راه‌آهن بکار اشتغال دارند، در ماه‌های اخیر چند اعتصاب(سراسری) سازمان داده‌اند. آخرین فراخوان برای اعتصاب در ٨ تیر بود. در برابر این اعتراضات مسئولان راه‌آهن با تهدید و اخراج و وعده‌ دادن سعی کرده اند، صف اعتراض کارگران را پراکنده کنند. از جمله به کارگران وعده داده شده بود که دستمزدهای معوقه آنان در ١٠ تیر پرداخت خواهد شد، اما این وعده عملی نشد. در تقابل با این وضعیت کارگران اعلام کرده اند که به اعتراضاتشان ادامه میدهند و در تدارک اعتراض سراسری خود هستند.

 

فراخوان بازنشستگان به تجمع سراسری

بازنشستگان برای پیگیری خواستهایشان برای ساعت ده صبح روز ٣١ تیر به تجمع در مقابل مجلس اسلامی فراخوان داده اند. معلمان بازنشسته، پرستاران بازنشسته، کارکنان بازنشسته وزارت بهداشت و بخش های مختلف بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی با پوسترهایشان تحت عنوان “همه می آییم” در تدارک برگزاری این تجمع اعتراضی عظیم سراسری هستند.

 

فراخوان کامیونداران حمل و نقل جاده ای به اعتصاب سراسری

-کامیونداران بدلیل پاسخ نگرفتن خواستهایشان از اول مرداد ماه اعلام اعتصاب سراسری کرده اند. در دور اول کامیونداران در ١٨٠ شهر دست به اعتصاب زدند. اعتصابات قدرتمند کامیونداران، نقش مهمی در تقویت گفتمان برپایی اعتصابات سراسری و ممکن بودن آنرا در میان کارگران و کل جامعه داشته است. فروشندگان تلفن همراه با اعتصاب سراسری کامیونداران اعلام حمایت کرده اند.

شهلا دانشفر

 

اعتصاب کارگران راه آهن زاگرس از روز شنبه در صورت عدم پرداخت حقوق

روز ١٩ تیر کارگران راه آهن زاگرس در اعتراض به تعویق دو ماه و نیم دستمزد دست به اعتصاب زدند. این اولتیماتوم دادند که در صورتی که در هفته جاری حقوق نگیرند روز شنبه ٢٣ تیر دست به اعتصاب خواهند زد. این درحالیست که کارگران راه آهن زاگرس در عین حال از هزینه های درمانی برخوردار نیستند و با وجود کار در گرمای ٦٠درجه مزایای بدی آب و هوا هم به آنان تعلق نمی گیرد

 

فراخوان بازنشستگان به تجمع در مقابل مجلس

بار دیگر بازنشستگان برای پیگیری خواستهایشان خود را برای برپایی تجمع بزرگشان در مقابل مجلس اسلامی آماده میکنند. این تجمع قرار است ساعت ده صبح روز ٣١ تیرماه برپا شود. فراخوان به این تجمع از سوی دست اندرکاران معلوم الحال گروه تلگرامی پیشکسوتان و زیر فشار جمعیت میلیونی بازنشسته که بعد از عمری کار با فقر و فلاکت دست و پنجه نرم میکنند، داده شده است.

اما بدنه معترض گروههای تلگرامی پیشکسوتان که در این گروهها به عنوان ابزاری برای اطلاع رسانی و ارتباط گیری سراسری با یکدیگر استفاده میکنند و در آن جمع هستند، مثل هر بار با شعارها، بیانیه و خواستهای روشن خود در تدارک برگزاری تجمع عظیم خود هستند و در میان آنان جنب و جوش وسیعی به پا شده است.

در بخشی از فراخوان منتشر شده دست اندرکاران گروه پیشکسوتان در تلگرام به مناست تجمع روز سی و یکم تیرماه چنین آمده است: ” ما بازنشستگان کشوری بار دیگر در تجمع عظیم گرد هم میاییم وحقوق از دست رفته مان را مطالبه خواهیم کرد وبه معاندان ومنافقین اجازه بهره برداری سیاسی نخواهیم داد.”

بدین ترتیب اینان از یکسو جلو می افنند و اعلام تجمع میکنند، چون به روشنی فضای پر از اعتراض در میان بازنشستگان را شاهدند و از به میدان آمدن دوباره آنان به شدت نگرانند و میخواهند که تا جایی که در توان دارند اوضاع را در کنترل داشته باشند. از سوی دیگر خود نقش نیروی سرکوب حکومت را بازی کرده و با به کار بردن همان واژه های شناخته شده اطلاعاتی ها و تحت عنوان اینکه به “معاندین و منافقین” اجازه بهره برداری سیاسی نخواهند داد، هم به مقامات خاطر جمعی میدهند که اتفاقی نخواهد افتاد و هم فضای اعتراض را امنیتی کرده و جماق سرکوب را بر روی سر بازنشسته قرار داده اند که مبادا دست از پا خطا کند. دست اندرکاران معلوم الحال پیشکسوتان وحشتشان از اینست که مبادا هزاران بازنشسته بار دیگر با همان شعارهای اعتراضی ای که بارها و بارها با آنها به خیابان آمده و صدای اعتراضشان را علیه فقر، تبعیض، نابرابری بلند کرده و کل بساط دزدسالاری حاکم را به چالش کشیده اند، دوباره به میدان آیند. حصوصا در شرایطی که فضای سیاسی جامعه چنین ملتهب است و مردم دارند با خیزش های شهری شان به جلو می آیند نگرانی شان صدچندان است. به راستی کل حکومت و جانبدارنشان در مخمصه بدی قرار گرفته اند.

البته این اولین بار نیست که دست اندر کاران گروه تلگرامی پیشکسوتان با چنین خط و نشان هایی رو به بازنشسته و جامعه سخن میگویند. اما نکته قابل توجه اینست که بدنه بازنشستگان سالهاست که از این ها عبور کرده اند و اعتراضات درخشان آنها در چند ساله اخیر، از جمله تبدیل “تجمعات سکوت” به تجمعات اعتراض و طنین شعارهای کوبنده آنان در تجمعات اعتراضی شان در مقابل مجلس اسلامی بیانگر روشن این حقیقت است. در ادامه چنین مبارزات درخشانی است که بازنشستگان به تدارک تجمع روز ٣١ تیر و میروند و مثل هر بار حساب خود را از دست اندرکاران راست این گروهها جدا کرده و خشمگین از اینکه علیرغم تجمعات متوالی آنها پاسخی به خواستهایشان داده نشده است، مثل هر بار اعلام کرده اند، همه می آییم و با شعارهای اعتراضی مان برای پیگیری خواستهایمان می آییم. بدین ترتیب بازنشستگان در تدارک برگزاری تجمع عظیم اعتراضی شان هستند. وسیعا اطلاع رسانی کنیم.

 

کارگران

 

پیام اتحادیه آزاد کارگران ایران به کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

با تحریم متحدانه هر مرحله از انتخابات شورای اسلامی کار، سندیکای مستقل خود را پاس داریم

بدنبال درج آگهی ثبت نام داوطلبان هیات تشخیص صلاحیت کاندیداهای عضویت در شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از سوی مدیریت این شرکت در برخی سامانه های شرکت واحد تهران، نهادی که خود را سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه می نامد در کانال تلگرامی خود، کارگران شرکت واحد را دعوت به رای دادن به برخی کاندیداها کرد و بدین ترتیب نفس وجودی شورای اسلامی کار در شرکت واحد را برسمیت شناخت.

بر کسی، بویژه کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پوشیده نیست که سندیکای مستقل کارکران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه در تقابل و در نفی وجود شوراهای اسلامی کار در شرکت واحد با جانفشانی هزاران کارگر و به زندان افتادن صدها نفر از آنان شکل گرفت و در طول سالهای اولیه شکل گیری خود منشا دستیابی کارگران این شرکت به بسیاری از مطالبات بر حق شان شد.

اما بدنبال سرکوب های گسترده و به زندان انداختن بسیاری از فعالین سندیکا، این تشکل مستقل و نوپا به مرور زمان آنچنان که باید نتوانست به وظایف خود در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران عمل کند و در پی این وضعیت در دوره های گذشته افراد مختلفی با هدف حفظ سندیکا سرنوشت آنرا بدست گرفتند و با مقاومتی ستودنی هیچگاه در مسیر به رسمیت شناسی شورای اسلامی کار قدم بر نداشتند.

با این حال و علیرغم سالها مقاومت، اینک در غیاب دخالت مستقیم و ایفای نقش از سوی بدنه کارگری شرکت واحد تهران، کسانی سرنوشت این سندیکا را بدست گرفته اند که بدنبال راه افتادن در پایانه های شرکت واحد برای جمع آوری رای به دولت ضد کارگری روحانی و بازخواست از برخی فعالین کارگری شناخته شده بدلیل عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، پا را فراتر نهاده و با دعوت از کارگران شرکت واحد برای رای دادن به افراد مورد نظرشان در انتخابات هیات تشخیص کاندیداهای شورای اسلامی کار، عملا وجود این تشکل ضد کارگری را در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به رسمیت شناختند.

شوراهای اسلامی کار همانگونه که خود شما یاران در شرکت واحد تهران واقف هستید بنا بر تعریف و ساز و کارشان، شوراهایی ضد کارگری هستند که پس از انقلاب ٥٧، آنرا با ضرب و زور و سرکوب بر گرده ما کارگران سوار کردند و در طول ٤٠ سال گذشته، این تشکلها بویژه کانون عالی شوراهای اسلامی کار، همدست و همراه تمام سیاست گذاریها و سیاستهای اجرایی بودند که امروزه در نتیجه آنها بدیهی ترین حقوق انسانی ما کارگران در ابعادی به غایت ضد انسانی پایمال شده است.

تشکل کارگری و کسانی که ما کارگران آنها را به عنوان نماینده های خود جهت دفاع از منافع مان انتخاب میکنیم تنها در صورتی منافع ما را نمایندگی خواهند کرد که فقط با رای مستقیم و آزادانه خود ما کارگران انتخاب شوند نه اینکه نماینده هایی از سوی وزارت کار و وزارتخانه ای که محل کار ما زیر مجموعه آن است به عنوان دو رای در برابر یک رای از طرف ما کارگران، تحت عنوان هیات تشخیص صلاحیت، آنهم با استعلام از نهادهای امنیتی، اراده خود را در انتخاب نماینده هایمان به ما تحمیل کنند.

کارگران و یاران در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

شما برگ درخشانی از مقاومت و پایداری در نفی شوراهای اسلامی کار و ایجاد سندیکای مستقل در محیط کار را در جنبش کارگری ایران در سال ١٣٨٤ به منصه ظهور رساندید.

اینک و با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی حاکم بر کشور و توازن قوای موجود، شرایط بیش از هر زمان دیگری برای نفی و برچیده شدن شوراهای اسلامی کار از مراکز تولیدی و خدماتی و خیز برداشتن به سوی برگزاری مجمع عمومی سندیکا مهیاست.

تحریم متحدانه انتخابات هیات تعیین صلاحیت کاندیداهای شورای اسلامی کار و بدنبال آن تحریم یکپارچه انتخابات شورای اسلامی کار شرکت واحد، یک گام مهم و بزرگ در حیات بخشیدن به سندیکایی است که با خون دل و رنج و مرارت فراوان و زندان و سرکوب در سال ١٣٨٤ اقدام به ایجاد آن کردید.

متحد و یکپارچه، پیش بسوی تحریم انتخابات شورای اسلامی کار و برگزاری مجمع عمومی سندیکا

مستحکم باد همبستگی سراسری کارگران ایران

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٥ تیر ماه ١٣٩٧

 

 

گزارش

مراسم گرامیداشت سانحه اتوبوس سنندج

مراسم گرامیداشت سانحه اتوبوس سنندج در همان جا که اتوبوس اتش گرفت ساعت ١٠ صبح ٢٣ تیر بمدت یكساعت  فعالین کارگری و مدنی سنندج با یک شاخه گل سرخ از انها یاد کردند شرو ع مراسم با یك دقیقه سکوت اعلام شد سپس یکی از فعالین کارگری سخنرانی کوتاهی داشت  و در اخر مراسم برای چند دقیقه ای به نشانه اعتراض جاده محل حادثه را بستند كه هدف از آن جلوگیری از تردد تانکر های سوخت در محل مسكونی و پرتردد شهر است.

 

یاد جان باختگان ،سانحه ی  دلخراش شهر  سنندج بر فراز قله ی یخچال همدان

 

 

کوه نوردان سقزی یاد قربانیان حادثه آتش سوزی سنندج را گرامی داشتند

 

جمعی از معلمان در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان، خواستار رسیدگی به کاهش مزایای مزدی و اعمال نشدن وعده‌ها شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از فرهنگیان در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان خواستار رسیدگی به اوضاع مزدی خود شدند.

در این نامه که در آن از عدم تحقق وعده‌های مزدی انتقاد شده، آمده‌است:

در برنامه بودجه سال ٩٧، مقرر شد که افزایش حقوق کارمندان دولت به صورت پلکانی معکوس در احکام‌شان اعمال گردد، به گونه‌ای که کمترین درآمد ٢٠ درصد و بیشترین درآمد تا سقف ٥ میلیون تومان، یک درصد و حقوق‌های بالای ٥ میلیون تومان هم بدون افزایش باقی بمانند. به گفته عضو کمسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، جناب آقای غلامعلی جعفرزاده، در خبرگزاری خانه ملت، مجلس محدوده بازه حقوقی را نیز در بودجه برای دولت مشخص کرده بود؛ اما دولت مدعی شد که انشای بودجه به نحوی بوده که برداشت متفاوت است. به همین دلیل دوباره این مساله در تاریخ چهارشنبه ٢٦ اردیبهشت ٩٧ با طرح دو فوریت به مجلس رفت و نمایندگان استفساریه‌ای تهیه و در نهایت افزایش ٢٠ درصدی کارمندان در سال ٩٧ را تصویب و پس از تایید شورای نگهبان به دولت محترم ابلاغ کردند. در عین حال نیز رئیس جمهور محترم در تاریخ ٦ خرداد ٩٧ تغییرات دوباره اعمال شده در قانون افزایش پلکانی حقوق کارمندان را به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.

هم اکنون در تیرماه ٩٧، پس از کش و قوسی دو ماهه و اعمال نشدن این افزایش در حقوق اردیبهشت و خرداد، در طی ظلمی آشکار و عملی خلاف قانون مصوب، احکام جدید با افزایش بین ٦ تا ١٢ درصد اعمال شده است. این در حالی است که در وزارت آموزش و پرورش به این ظلم بسنده نشده و فوق‌العاده‌ سختی کار همکاران اداری و مدیران و معاونین و معاون – دبیران حذف، سختی کار آموزگاران، معاون – آموزگاران و دبیران به ١٢٠ امتیاز، سختی کار آموزگاران عشایر به ٣٦٠ امتیاز و سختی کار دبیران عشایری به ٢٤٠ امتیاز تقلیل یافته است.

لذا ما خانواده بزرگ فرهنگیان کشور از مسئولین ذیربط تقاضا داریم که این مساله را مجدانه پیگیری نمایند.

 

شرم بر حاکمان در قدرت حکومت اسلامی

علیم یارمحمدی از  مجلس اسلامی گفت: معیشت مردم در  استان سیستن و بلوچستان اصلا خوب نیست. بیش از ٩٥ درصد مردم این استان به غذا و امکانات تغذیه‌ای مناسب دسترسی ندارند و مطالعات آمایشی نشان می‌دهد ٧٥ درصد مردم زیر خط فقر امنیت غذایی و درواقع مشابه وضع زندگی مردم در آفریقا هستند.

کارتن خوابی چیزی که به وفور زیاد است و در پارک‌ها و حتی کنار خیابان به راحتی دیده می‌شود. حتی در بهترین نقطه شهر یعنی خیابان آزادی هم کارتن‌خواب و معتاد داریم. شرایط مردم در این استان به شدت بحرانی است.

 

افزایش ١٠٠ تا ٢٠٠ درصدی قیمت دارو در ایران

خطر توقف تولید دارو در ایران و افزایش بیشتر بهای دارو جدی تلقی می‌شود. همزمان رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی از افزایش قیمت داروهای بیماران دیالیزی و پیوند کلیه تا ٢٠٠ درصد خبر داده است.

داریوش آرمان، رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی،گفته است که از اسفند سال ١٣٩٦، یعنی از ماه مارس (از زمان بالاگرفتن بحث در باره خروج آمریکا از برجام و احیای تحریم‌ها) قیمت داروهای مربوط به بیماران دیالیزی و پیوند کلیه بین ١٠٠ تا ٢٠٠ درصد افزایش یافته است. او برای نمونه به داروهای بیماران پیوند کلیه اشاره کرده که از ١٣٠ هزارتومان به ٢٦٠ هزار تومان افزایش یافته و بعدا تا ٣٢٠ هزار تومان هم صعود کرده است.

آرمان تصریح کرده است که بخشی از داروها که تحت پوشش بیمه‌ها نیست، بسیار گران شده است.  به گفته او «بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص هستند که مزایای بیمه‌ای دارند، اما برخی از داروهای آنها تحت پوشش بیمه نیست، و مشکل اصلی‌تر این است که بیماران پیوند کلیه باید برای زنده ماندن و زنده نگه‌داشتن عضو پیوندی هر روز باید داروهای مختلفی را مصرف کنند، اما متاسفانه به محض اینکه وارد چرخه پیوند کلیه شده و عمل پیوند را انجام می‌دهند، از شمول بیماران خاص خارج می‌شوند و باید هزینه دارو را بپردازند».

ظاهرا هزینه سنگین تامین این داروها سبب شده که «برخی از بیماران که شرایط پیوند کلیه را دارند و نوبت آنها فرا رسیده، اعلام می‌کنند که با شرایط دیالیز راحت‌تر هستیم، چون امکان پرداخت هزینه‌های دارویی و مراقبت‌های بعد از پیوند را ندارند.»

رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی سپس با بیان این که یکی از داروهای پرمصرف بیماران دیالیزی نایاب شده، مشکل کنونی بازار دارو را هم نایاب‌شدن برخی اقلام و هم افزایش قیمت آنها ذکر کرده است. او نتیجه گرفته است که «با این وضعیتی که پیش می‌رود خوشبین نیستیم که بازار دارویی آرامی داشته باشیم.

 

احضار واله زمانی به دادگاه

واله زمانی عضو سندیکای نقاشان البرز به دادسرای مقدس شعبه اوین احضار شده است.

به دنبال مرگ فجیع شاهرخ زمانی  در زندان گوهر دشت، واله زمانی به جرم برگزاری مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری شاهرخ زمانی دستگیر  و پس از گذراندن، دوره بازجویی با قرار ٢٠٠ میلیون تومانی آزاد شد.

 

کارگران فیات در برابر رونالدو

اتحادیه کارگری ایتالیا تأیید کرد که کارگران فیات در پاسخ به انتقال کریستیانو رونالدو به یوونتوس اعتصاب خواهند کرد.

بخش زیادی از مبلغ انتقال رونالدو به یوونتوس را فیات پرداخت می‌کند که این ارقام به مذاق کارگران این کمپانی خوش نیامده است.این گروه کارگران، با اشاره به  فداکاری‌های اقتصادی بزرگی که کارگران این کمپانی دارند، صدها میلیون یورو برای خرید یک بازیکن را غیرمنطقی می‌دانند. کارگران فیات می‌گویند این شرکت به عوض سرمایه‌گذاری برای یک منبع انسانی باید پول خود را صرف طراحی مدل‌های جدید خودرو برای حفظ جان هزاران انسان کند و به همین دلیل از تاریخ ١٥ تا ١٧ جولای کارگران اعتصاب خواهند کرد.

جراردو جیانونه، کارگری که از ١٨ سال پیش برای فیات کار می‌کند، می‌گوید: «١٠ سال است که با وجود تورم اقتصادی، حقوق کارگران هیچ گونه افزایشی نداشته است؛ در حالی که گروه فیات کرایسلر سالانه ١٢٦ میلیون یورو به عنوان اسپانسر برای حمایت مالی هزینه می‌کند که فقط ٢٦ میلیون یورو متعلق به باشگاه یوونتوس است. قرار است هزینه جذب رونالدو را نیز شرکت فیات تقبل کند، در حالی که با چنین پولی می‌توان وضعیت کارگران شاغل در کارخانه را خیلی بهتر کرد.

رونالدو با قراردادی به ارزش ١٠٥ میلیون یورو به گران‌ترین خرید تاریخ تیم ایتالیایی و البته فوتبال ایتالیا تبدیل شد و از این به بعد در تیم راه‌راه‌پوش شهر تورین بازی خواهد کرد.

 

بین المللی

بخش بین المللی داوود رفاهی

١ــ هائیتی – اعتراضات گسترده دولت را مجبور به عقب نشینی کرد

تظاهرات گسترده در “پورتوپرنس” پایتخت کشور هائیتی و شهرهای دیگر سبب شد تا دولت این کشور به طور موقت از افزایش قابل ملاحظه قیمت بنزین و گازوئیل در آن کشور صرفنظر کند.

به گزارش رسانه های محلی، ساکنان پایتخت هائیتی در روزهای اخیر و در اعتراض به افزایش احتمالی قیمت بنزین و گازوئیل اقدام به مسدود کردن جاده ها و سوزاندن لاستیک در سطح شهر و حمله به واحدهای تجاری کردند.

گزارش های خبری حاکسیت شماری ساختمان و خودرو در پورتوپرنس به آتش کشیده شده و دست کم یک نفر در جریان ناآرامی های چند روز گذشته جان خود را از دست داد.

دولت هائیتی پس از توافق با صندوق بین المللی پول برای قطع یارانه انرژی بمنظور بهبود خدمات اجتماعی و نوسازی زیرساخت های کشور، اعلام کرد قیمت بنزین و گازوئیل را به ترتیب تا ٣٨ و ٤٧ درصد، افزایش خواهد داد.

٢ـــ  آلمان – تظاهرات علیه قانون افزایش اختیارت پلیس

در شهر دوسلدورف مرکز ایالت نوردراین‌وستفالن آلمان هزاران نفرعلیه “قانون افزایش اختیارات پلیس” راهپیمایی کردند. به گزارش تلویزیون محلی غرب آلمان (WDR) حدود ده هزار شهروند آلمانی در شهر دوسلدورف در اعتراض به پیش‌نویس قانون جدید مجلس ایالت نوردراین وستفالن تظاهرات کردند.

در تظاهرات روز شنبه ٧ ژوئیه گروه‌های مختلف از سازمان‌های مذهبی کلیسا گرفته تا دو حزب سبز و چپ‌های آلمان، سندیکاهای کارگری، هواداران فوتبال و سازمان عفو بین‌الملل شرکت کردند.

یکی از ایرانیان ساکن ایالت نوردراین وستفالن که در تظاهرات شرکت کرده، می گوید: “این تظاهرات در مقابل مجلس ایالتی انجام می‌گیرد و ٩٠ درصد شرکت‌کنندگان آلمانی هستند و هدف تظاهرات هم مخالفت با تصویب قانون افزایش اختیارات پلیس است که به نظر مخالفان خشونت را تشدید می‌کند و چهره بسیار خشنی از آلمان نمایش می‌دهد. ”

 

وی می گوید: “اگر این قانون تصویب شود شرایطی برای پلیس به وجود می‌آورد که پاسخگوی عملکردش نخواهد بود و هرکس را که بخواهد می‌تواند مجرم بداند و دستگیر کند. پلیس همچنین می‌تواند بدون اجازه افراد به محتوای داده های مجازی آنها دسترسی پیدا کند و آنها را هک کند. پلیس می‌تواند بدون تفهیم اتهام افراد را تا یک ماه در حبس نگه دارد. ”

 

وی می گوید: “این طرح پیشنهادی برای تصویب این قانون است که از طرف احزاب دست‌راستی مطرح شده و امروز (روز شنبه ٧ ژوئیه) احزاب مردمی و چپ، حزب سبزها و نهادهای مردمی و عفو بین‌الملل جواب دندانشکنی به آن داده‌اند و فکر نمی‌کنم که این قانون تصویب شود”

 

٣ــــ  پرو – تظاهرات علیه دستگاه قضایی این کشور

صدها تن از مردم پرو با حضور در خیابان های لیما پایتخت این کشور علیه دستگاه قضایی و شورای ملی دادگاه ها که مسئولیت انتصاب قضات دادگاه عالی را بر عهده دارد تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این تظاهرات همزمان با گسترش رسوایی استفاده از نفوذ مقامات برای کمک به متخلفان برگزار شد.

مارتین ویسکارا رئیس جمهور پرو گفته است پیشنهاد اصلاح دستگاه قضایی را به کنگره این کشور خواهد داد. این اظهار نظر پس از آن بود که تلویزیون محلی فایل های ضبط شده ای از مکالمه قضات ارشد پخش کرد که به نظر می رسید در مورد استفاده از نفوذ آنها برای کمک به گروه ها و افراد تبهکار است.
یکی از تظاهر کنندگان گفت: “ما برای مقابله با این فسادها به اینجا آمده ایم؛ فسادهایی که در فایل های صوتی فاش شده از قضات شورای ملی دادگاه ها منتشر شده است. این نشان می دهد که ما دیکتاتوری را شکست دادیم اما نظام سیاسی نتوانسته ایم نظام سیاسی را که دیکتاتورها تاسیس کردند از بین ببریم”.
وی تاکید کرد: “سیستم قضایی نباید ابزاری در خدمت گروه های قدرتمند باشد بلکه باید شرایط کلی آن به شکلی باشد که همه شهروندان به طور مساوی به آن دسترسی داشته باشند.
در فایل های صوتی که پایان هفته پخش شد، قضات و مقامات شورای ملی دادگاه ها می پذیرند که در دستگاه قضایی از دوستان خود حمایت کنند. در یک مکالمه دیگر یک قاضی دادگاه عالی در مورد کاهش حکم یا تبرئه یک متهم به تجاوز به یک دختر جوان صحبت می کند.
در یک مکالمه جدید نیز، یک قاضی ارشد از تاجری که به کاخ ریاست جمهوری رفته بود درخواست می کند از طرف پیامی به “مارتین” برساند. حزب مخالف دولت که اکثریت کنگره را در اختیار دارد گفته است منظور از مارتین، رئیس جمهور پرو بوده است. ویسکارا هرگونه ارتباط با آن قاضی را رد کرده است.

٤ـــ   عراق – تظاهرات گسترده در بصره در اعتراض به بیکاری و کمبود آب و برق

صدها نفر از ساکنان بصره در اعتراض به بیکاری، قطع برق و کمبود آب آشامیدنی سالم در مقابل سه میدان اصلی نفتی این شهر تظاهرات کردند. تعدادی از معترضان توانستند برای مدتی کوتاه وارد یکی از تأسیسات جداسازی نفت شوند.

گروهی از مردم معترض در بصره روز پنج‌شنبه ١٢ ژوئیه  در اعتراض به بیکاری و کمبود امکانات رفاهی در مقابل سه میدان نفتی بزرگ این شهر دست به تظاهرات زدند.

در یکی از تجمع‌های اعتراضی که در مقابل ورودی میدان نفتی قرنه غربی−٢ برگزار شد، نیروهای پلیس برای مقابله با معترضان تیر هوایی شلیک کردند. به گزارش رویترز دو تظاهرکننده زخمی شدند.

این خبرگزاری به نقل از کارکنان این میدان نفتی نوشته اس که ده تن از معترضان موفق شدند برای مدتی کوتاه وارد یکی از تأسیسات جداسازی نفت خام شوند اما نیروهای پلیس به سرعت وارد عمل شده و آنها را به بیرون از محوطه کشاندند.

دو مأمور پلیس حاضر در صحنه گزارش داده‌اند که جمعیت معترض خشمگین دو دستگاه خودروی ون پلیس را به آتش کشیدند.

تظاهرات مردمی در اعتراض به بیکاری، قطعی برق و کمبود امکانات رفاهی از چند روز پیش در بصره جریان داشته است. این اعتراضات‌ پس از آنکه پلیس برای متفرق کردن جمعیت از مقابل میدان نفتی قرنه غربی−٢ به روی مردم آتش گشود، به سرعت گسترش یافت. در پی تیراندازی پلیس یک تن کشته و سه تن مجروح شدند.

یک جوان ٢٥ ساله ساکن بصره در مورد این اعتراضات به خبرگزاری رویترز گفته است: ما کار می‌خواهیم، برق و آب آشامیدنی تمیز می‌خواهیم. ما می‌خواهیم که با ما مثل انسان و نه حیوان رفتار شود.

حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق، دستور تشکیل کمیته‌‌ای را برای بررسی درخواست‌های معترضان صادر کرده است.

میدان نفتی رمیله توسط شرکت چند ملیتی “بی‌پی” اداره می‌شود. اداره میدان نفتی قرنه غربی−١ را شرکت اکسون موبیل و میدان نفتی قرنه غربی−٢ را نیز کمپانی نفتی روسی “لاک اویل” بر عهده دارند. معترضان از شرکت‌های خارجی می‌‌خواهند تا نیروی کار محلی بیشتری را استخدام کنند.

مقامات گمرک عراق گفته‌اند گروهی دیگر از معترضان نیز در جاده اصلی که به شرق بصره می‌رود و به مرز با ایران منتهی می‌شود، تجمع کردند. معترضان با سد کردن جاده مانع از عبور و مرور کامیون‌ها شدند.