جمعه ۸ تا جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ برابر جمعه ۰۶ جولای ۲۰۱۸
شماره ۱۵
امیرجواهری لنگرودی
haftegi_kargari@gmail.com
جمعه به جمعه ، نو به نو !
یادداشت هفته :
آب این جان مایه زندگی ، حال آب وخیم شده است و جان “آب” در خطر است!
عکس روز: پرفورمنس ( هنر نمایشی ) هنرمند آبادانی در اعتراض به وضعیت آب آشامیدنی :
آب زندگی است ؛ زندگی را از مردمان مان دریغ ندارید!
خوب می دانید :
این خانه همه ویرانی و خرابی از آسمان نازل نشده است!
جابجایی آب از استانی به استانی دیگردر دل خشکسالی این سال ها ، ریشه درجابجایی مقامات و مناصبی دارد که در دوره حاکمیت سیاه رژیم اسلامی ، هیچگاه توده مردم و منافع آنان در برابرشان جای نداشته است . چنانچه انتخاب وزرای ذینفع در این جاجایی ها و تخریب زیر ساخت های محیط زیست در حافظه مردم ما جای خاص دارد و کافی است روز شمار کارگری و جنبش مطالباتی ایران را ورق بزنیم . همه این اثرات تخریبی به جامانده لایه به لایه رو می گردد. اجرای پروژه های پول ساز و خانمان بر باد ده ؛ ورق می خورد و اشکار می گردد که چه در یزد – اصفهان – خوزستان در دوره های مختلف چه گذشت و چگونه انتقال آب زاینده رود به یزد سرازیر شد و امروز مردم اصفهان – روستائیان آن سامان با مشکل روبرو یند . چگونه سد گتوند برای بلند کردن صد ها میلیارد تومان ساخته شد که گوهی از نمک را به کارون سرازیر نمود . مردم جامعه ما هیچگاه خیانت بی محاکمه” حبیب الله بی طرف” را در تغییر اسناد بالادستی نظام برای انتقال آب ازخوزستان به یزد را در سکوت احمقانه دو طیف سیاسی استان چهارمحال بختیاری ، خوزستان و سایر جریانهای سیاسی آن دوران در کشور را در اجرای پروژه های سد سازی فراموش نمی کنند ، نباید فراموش کنیم در موقعی که مردم استان چهارمحال بختیاری و خوزستان و دیگر شهرهای منطقه سرگرم دعواهای پوچ سنت و مدرنیته بودند چگونه مافیای آب خود را برای اجرای سیاست های ننگین انتقال آب آغاز و در این راه بازی خود را با حبیب الله بی طرف به انجام رساند ، اما حبیب الله بی طرف که بود؟
حبیب الله بیطرف یکی از عوامل اصلی انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان به فلات مرکزی با روی کار آمدن دولت هاشمی رفسنجانی به عنوان معاون وزیر نیرو مشغول به کار شد و در سالهای ۷۳ تا ۷۶ عهده دار اجرای طرحهای سد و نیروگاه کارون ۳ و ۴ شد. بیطرف پس از انتخاب همشهریاش به عنوان رئیس دولت اصلاحات به عنوان وزیر نیرو به مجلس معرفی شد و توانست برای ۸ سال از مجالس پنجم و ششم که اکثریت اصلاح طلب و کارگزاران، آن را تشکیل داده بودند، رأی اعتماد بگیرد.
حبیب الله بیطرف ۲۸ اسفندماه ۹۱ در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد میگوید که چگونه با کمک علی اکبر اولیاء، طرح آمایش سرزمینی استان یزد را که در آن، فقط بر ظرفیت جهانگردی و صنایع دستی برای این استان تأکید شده بود، تغیر داده و با تحمیل هزینههای گزاف اجتماعی و مادی بر کشور و ویران کردن خوزستان، چهارمحال بختیاری و لرستان، آب سرچشمه کارون و خرسان و دز را به یزد منتقل میکند تا امکان ایجاد صنایع و کارخانههای پرمصرفی همچون فولاد و سرامیک سازی در یزد فراهم شود.وی اذعان میکند که به محض در دست گرفتن سکان وزارت نیرو در سال ۷۶ و در دولت اصلاحات موضوع انتقال آب از سرشاخه رودهای خوزستان را به عنوان یک دغدغه شخصی دنبال کردم. در واقع مأموریت اصلی آقای بیطرف در وزارت نیرو، همان انتقال آب به یزد بود که با حمایت همه جانبه یزدیهای کابینه این طرح به سرانجام رسید. طرحی که مخالفتهای فراوان مردم خوزستان و چهارمحال و بختیاری برای توقف آن راه به جایی نبرد، اما همچون آتشی در زیر خاکستر سرانجام در اسفند ماه ۹۱ بخشی از نمود اجتماعی خود را نشان داد و سبب اعتراض گسترده مردم اصفهان و انهدام خط لوله انتقال آب به یزد شد.
خرخرهای گوسفند سر بریده جلوی مسئولان که تمام میشود، نجوای روستاییان کمکم به گوش میرسد: «آب نداریم» که اگر داشتیم گوسفند بزرگتری زمین میزدیم؛ خشکسالی همه چیزمان را برده است. «زندگی سر آب است؛ آب نباشد هیچ چیز نیست»
خوزستان دو رود دز و کارون را دارد که از کوههای زاگرس نشات میگیرند و به هم ملحق شده و وقتی وارد جلگه خوزستان میشوند تبدیل به کارون بزرگ میشوند، این کارون بزرگ به سمت اهواز، خرمشهر و آبادان، اروند و سپس وارد خلیج فارس میشود.
احداث سد گتوند را نیز از دیگر عوامل شوری آب منطقه عنوان کرد و گفت: این سد در بالا دست اهواز، خرمشهر و آبادان است و یکی از سیاستهای غلط ساخت این سد بوده که تاثیر زیادی روی شوری کارون گذاشته است طرحی غلط که هر قدر اصرار کردیم که این سد از دور خارج شود متاسفانه ساخته شد، وقتی کارون از زاگرس به خوزستان وارد میشود به اولین نقطهای که میرسد سد گتوند است و در همان جا شور شده و بعد وارد خوزستان میشود و مشکلات را عدیدهتر می کند.
من پیشتر در سال ۲۰۱۵ یادداشت مستند بلندی با عنوان : «بزرگترین و پرهزینه ترین سد بروی رودخانه کارون ( سد گتوند ) ، نمایی از تجاوز اشکار به تخریب محیط زیست !» در وبلاگ کارگری راه کارگری با نشانه لینک زیرین نوشته بودم :
https://rahekargarnews.wordpress.com/2015/08/05/gile-436/
در آن یادداشت آورده ام :
« …هنگامی قابل فهم میشود که بدانیم چه نهادهایی در ساختن سد گتوند دخالت داشتند. کارفرمای این سد: شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران. مشاور: شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس (وابسته به آستان قدس رضوی) و پیمانکار: گروه سپاه (وابسته به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) بوده اند. سپاه و قرارگاه خاتم الانبیاء در دوره بعد از رفسنجانی بیشترین نقش را درسازندگی ها و بالا کشیدن پروژه ها داشته واین وضعیت در دوره احمدی نژاد بدل به وسیعتری موقعیت طلبی های آنها شده است. می توان گفت : درنتیجه خطاهای وزارت نیرو، شرکتهای آب و نیرو، مشانیر، مهاب قدس و سازندگان سد و کوتاهی سازمان حفاظت محیط زیست چنین تخریبی برای محیط زیست آن سامان ، کوچاندن روستائیان آن منطقه و نابودی به یک باره کشاورزی کل منطقه فراهم آمده است .…
مسئوولان متولی ساخت سد گتوند، تمامی ادعاهای مطرح شده را رد کردند و اعلام شد که سازند نمکی گچساران در محدوده این سد وجود ندارد. آنها پس از رسانهای شدن مشکل نمک در محدوده سد، هنگامی به وجود نمک اعتراف کردند که عملا میلیاردها تومان بودجه صرف شده بود و تخریب یا عدم آبگیری سد با سئوالات بیشتر و “آبروریزی” همراه میشد.….» و در ادامه نوشته ام : « کار ساخت سد گتوند و “پتوی رسی” در میان تمامی اعتراضات به اتمام رسید و با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری وقت این پروژه آبگیری شد. با آبگیری سد، فاجعه زیستمحیطی وارد فاز جدیدی شد که میتواند سرنوشت خوزستان را تغییر دهد.
تنها ۱۰ روز از زمان آبگیری سد نگذشته بود که خبر رسید شکافهایی در “پتوی رسی” ایجاد شده و نمکهای سازند گچساران وارد دریاچه سد گتوند شده است و این آغازی بر مصائب استان خوزستان و رودخانه کارون بود.
با نشست بیش از ۵ متری “پتوی رسی” ، در صورت وارد شدن تنها بخشی از صدها میلیون تن نمک موجود در معدن به رودخانه کارون، شوری این رودخانه میتواند به چند برابر شوری خلیج فارس برسد.
میزان نمک حل شده در عمق پایین دریاچه پشت سد گتوند اکنون بیش از ۱۰برابر شوری آب اقیانوس برآورد میشود.(نمک اقیانوس ۲۸ تا ۳۰ گرم در لیتر است، ولی در لایه های تحتانی سد گتوند به ۳۰۰ گرم در هر لیتر میرسد)
زمینهایی که تحت آبیاری سد گتوند هستند بیش از ۴۲۰ هزار هکتار است که محصولات متنوع از قبیل گندم، ذرت و نیشکر در این زمینها کشت میشوند. تداوم شور شدن آب سد گتوند و آبیاری با آب شور تولید و عملکرد کشاورزی منطقه را نابود میکند و در کمتر از چند سال زمینهای زراعی پایین دست سد گتوند شور و غیرقابل کشت میشوند.….» و آنچه را که امروز در تمامیت خوزستان می بینیم . حاصل چنین سیاست های مخرب و ویرانگری بود که سنگ بنایش را معماران همین نظام از فردای روی کار آمدن پیش پای مردم جامعه ما به قیمت خانه خرابی یکباره آنان گذاشته اند.
تازه این همه حرفم نیست:
تعداد سدهای مهم کشور به ۱۷۷ سد و بیشتر می رسد که نیمی از آنها (که ۴۰ درصد ظرفیت مخازن کشور را تشکیل میدهند) فقط در حدود ۴۵ درصد از ظرفیتشان آب در خود ذخیره دارند. در نیمهی دوم سال ۱۳۹۶ میزان بارندگی ۴۲ درصد نسبت به دورههای مشابه سال قبل کاهش داشت. این نوسانهای آبی، سدهای زیادی را که پرهزینه و بیثمر و چه بسا زیانآور، با پیمانکاریهای ناسالم و پولساز برای سرمایهگذاران خاص، ساخته شدهاند، نمونه – سد گتوند – بیاثرتر و پرهزینهتر کرده است….
اما از اواسط دهه ۷۰ با شروع سدسازی گسترده در ایران بر روی رودخانه کارون و در ترکیه بر روی رودخانههای دجله و فرات که در انتها اروندرود را تشکیل میدهند، خشکسالی شدید ایجاد کرد و آب رودخانهها که نخلستانهای این منطقه سیراب می کرد ، با وضعیتی که از سر کتوند در منطقه ایجاد شده بود ، آّب کل منطقه سال به سال رو به شوری گذاشت و باعث افت کیفیت و کمیت محصول خرمای نخلستانهای آبادان شد. با کم شدن ورودی آب به اروند رود آب شور دریا به آب شیرین رودخانه کاملا غلبه کرده و در حال حاضر آب اروند رود کاملا شور است که این مسئله باعث شده میلیونها نخل در خطر نابودی و خشک شدن کامل قرار بگیرند. طرح های آب رسانی بسیاری برای انتقال آب از رودخانه بهمنشیر برای احیای نخلستانهای ساحل اروند رود اجرا شده ولی در چند سال اخیر به دلیل بی آبی کارون، رودخانه بهمنشیر نیز کم آب و در نتیجه آب دریا به این رودخانه نیز پیشروی کرده و کیفیت آب به شدت افت کرده است. همچنین به دلیل جزیره بودن آبادان، و بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی، شور شدن آب رودخانه ها باعث بالا آمدن نمک بر روی سطح زمین شده است که شوری خاک هم باعث عدم رشد گیاه در این مناطق در آینده خواهد شد. عین همین تخریب و یراین را در آذربایجان نیز شاهدیم. حضرات سد ساز ، بر روی رودخانههایی که دریاچهی ذیقیمت و حیاتی ارومیه را تغذیه میکردند ۹٣ سد ساخته شده است. نتیجه؟ نه آبادانی کشاورزی و نه رشد صنعتی، اما در عوض ویرانی محیط زیست و تخریب زندگی چند میلیونی کشاورزانی گردید که در آن منطقه وسیع زندگی می کنند.
نمای آنچه طی هفته های گذشته در کل منطقه جنوب کشور خاصه در خرمشهر و آبادان و چند شهر دیگر اتفاق افتاد را از زبان مسئولین کشوری و منطقه ای بشکل متناقضی می توان شنید.
از دخالت گری عوامل اسرائیل- «بارورزدایی ابرها» و «برفدزدی» – اعتراضات امنیتی و سازمان یافته – تجزیه طلبی – ارازل و اوباش غیر خرمشهری- و دهها نسبت ناروای دیگر ….
*- رحمان فضلی وزير کشور هم در نشست خبري گفت: «از سال ۷۱ طرح غدير براي آبرساني به خرمشهر مطرح شد؛ يعني ۲۵ سال اين طرح در دست اجرا بود که دولت در سه سال گذشته اين موضوع را اولويت اول خود قرار داد و ۱۵ تير اين طرح به نتيجه ميرسد. پيمانکار طرح هم سپاه و قرارگاه خاتمالانبياست که در اين زمينه خيلي تلاش کرد و هنوز خيلي از مطالبات خود را دريافت نکرده اما شاهد برخي تحريکها در خرمشهر بوديم، چرا در پنج روز مانده به افتتاح طرح اين اعتراضات انجام ميشود؟ به اين دليل که مردم اقناع نشدند كه اينجا رسانهها بايد نقش ملي خود را براي اقناع مردم به کار بگيرند». رحمانيفضلي با بيان اينکه اين اعتراضات امنيتي نيست، افزود: «از نظر من اعتراضاتي که صورت گرفته، اصلا سازمانيافته يا تشکل سازمانيافته از قبل نيست. اصليترين وظيفه وزارت کشور برقراري امنيت است. مجوزها اگر پاسخگو باشند و امنيت را برقرار کنند، با اعتراضات مشکلي نداريم. وقتي اعتراضاتي به کف خيابان ميرسند، افرادي پيدا ميشوند که هيجاني ميشوند و افرادي هستند که سوءاستفاده ميکنند. در جلسه شوراي امنيت کشور مطرح کرديم که بايد همه زمينههايي را که موجب نارضايتي مردم ميشود، احصا کرد تا قبل از آنکه اين زمينهها موجب اعتراضات مردم شود، رفع شوند»
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور، گفته است : در حوادث خرمشهر “یک نفر مسلح بوده و ۱۰ نفر از پرسنل نیروی انتظامی زخمی شدهاند.”
*- ولی الله حیاتی فرماندار خرمشهر افاضاتی فرمودند : معترضان را “عوامل خرابکار و اغتشاشگر” خوانده که به گفته او ساکن خرمشهر نیستند و از شهرهای دیگر وارد منطقه شدهاند.
*- علي ساري، عضو مجمع نمايندگان استان خوزستان هم درخصوص مشکلات پيشآمده درخصوص آب شرب در جنوب کشور به ايسنا گفت: «در حال حاضر کشورهاي اطراف ما از دستگاههاي آبشيرينکن استفاده ميکنند و مشکلي هم ندارند اما متأسفانه چنين موضوعي در کشور ما ناديده گرفته شده و مدام به سراغ پروژههاي انتقال آب ميرويم، آن هم در شرايطي که شاهديم محل تلاقي آب کارون با محل ورود فاضلاب تنها ۲۰ متر است که طبيعتا تصفيهخانهها هم به خوبي نميتوانند آب را تصفيه کرده و آب سالم تحويل مردم دهند، موضوعي که باعث تجمعات شديد شده است. وزارت نيرو قول داده تا ۱۵ تير طرح آبرساني از طريق پروژه آب حيات و غدير را به اتمام رسانده و آب شرب باکيفيت به مردم بدهد»
*- غلامرضا شرفي، نماينده مردم آبادان، هم با تأکيد بر اينکه وضعيت در خرمشهر آرام است، گفت: «متأسفانه يکسري رفتارهاي غيرمعمول در اين اعتراضات انجام شده و نميتوانم بگويم اين رفتارها از سوي مردم بوده است. مردم در التهاب هستند، يک عده هم در اين اوضاع سوءاستفاده ميکنند، اين سوءاستفادهها هم به پاي مردم نوشته ميشود. مردم اگر آب و آرامش داشته باشند که اسلحه نميکشند تا تيراندازي کنند يا به رگبار ببندند، ولي کارد به استخوانشان رسيده است» به گزارش ايلنا، او افزود: « يکسالونيم است که وضعيت امروز آبادان و خرمشهر را شفاهي، کتبي و حضوري و تلفني به ريز و درشت مسئولان تذکر دادم. من نه جادو و جنبل بلدم و نه جادوگري کردم؛ از روي همين گزارشهاي رسمي از وضعيت بيآبي، کاهش نزولات جوي، برداشتهاي بيرويه از منابع آبي و… که بررسي کرديم به اين جمعبندي رسيديم و گفتيم اينجوري ميشود که شد. حتي گفتيم اگر نزولات جوي نسبت به سالهاي پيش۲۰ يا ۱۵ درصد کمتر شود، فاجعه به وجود ميآيد اما به خرج کسي نرفت»
*- سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تلاشهای سپاه برای نقشآفرینی و کمک به رفع مشکل آب شرب مردم استان خوزستان گفت: همانگونه که فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا اعلام کردند، به فضل الهی و با تلاش مجاهدان عرصه سازندگی و آبادانی کشور در این قرارگاه تا پانزدهم تیرماه جاری پروژه آبرسانی به چهار شهر دارخوین، شادگان، خرمشهر و آبادان تکمیل و نهایی خواهد شد و مردم این شهرها از آب شرب مناسب استفاده خواهند کرد. و درست در همین رابطه، عبدالنبی موسوی، امام جمعه خرمشهر، درباره وعده مقامهای این استان برای رفع مشکل شوری آب تا ۱۵ تیرماه به معترضان گفت که “اگر مسوولان بار دیگر دروغ گفتند، من در کنار مردم تحت عنوان آتش به اختیار در صف مطالبهگری قرار خواهم گرفت.”
پیشینه ادعای ابر دزدی و برف دزدی آسمان ایران :
اردیبهشت سال ۹۰ محمود احمدینژاد، رئیسجمهور وقت کشور، که برای افتتاح یک سد به استان مرکزی رفته بود، در سخنرانی خود با اشاره به وضع بارش و تغییرات آبوهوایی در یک سال اخیر در منطقه آسیا و اروپا اعلام کرد: «براساس اخباری که صحت آن درباره وضع آبوهوا تأیید شده است، کشورهای اروپایی با استفاده از تجهیزاتی خاص بهگونهای عمل کردهاند که ابرها تخلیه شود و ابرهای بارشزا به کشورهای منطقه ازجمله ایران نرسد. این موضوع از طریق مراجع حقوقی کشورمان پیگیری خواهد شد و این کار زشت نباید ادامه پیدا کند».
احمدینژاد البته این حرفها را فقط همان یک بار مطرح نکرد، یک سال بعد در شهریور سال ۹۱ هم در یک مراسم دیگر اینطور گفت: «بخشی از خشکسالیها غیرعمدی و به دلیل ایجاد صنعت بوده و بخشی هم عمدی است و دشمن با تخلیه ابرهایی که به سمت کشور میآید، یک جنگ نامتعادل انسانی بهپا کرده است».
مهرماه سال ۹۶ نیز «فرید گلکار»، مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، در سخنانی که با تیتر آبدزدی ابرها از ایران و خروج سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آبِ با کیفیت از آسمان کشور در ایرنا منتشر شد، اشاره کرد و اینطور گفت: «سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آبِ با کیفیت، سوار بر ابرها از کشور ما خارج میشود و ما همچنان نسبت به فرصتی که از دست میرود، بیتوجهیم». از همین روست که سردار غلامرضا جلالی برای عقب نماندن از قافله ندایی سر می دهد که به بی نهایت مضحک و پر سرو صدا در سطح شبکه های مجازی دست به دست می گردد. که سرانجام روابط عمومی سازمان پدافند غیر عامل ایران ، مجبور به تکذیب خبر زا جانب سردار گردید. سردار در سایت خبری ایسنا می فرمایند:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایسنا در یازدهم تیر۹۷ ؛ غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، در صحبتهای خود تغییرات اقلیمی اخیر در کشور را مشکوک و نتیجه مداخله احتمالی کشورهای خارجی عنوان کرده است. به گزارش ایسنا غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، میگوید برخی کشورهای بیگانه از جمله اسرائیل در این توطئه دست دارند. این مسئول دفاعی با استناد به نتایج مطالعات انجامشده در مراکز علمی ایران، ضمن اشاره به پدیدههایی همچون «بارورزدایی ابرها» و «برفدزدی» که حاصل تلاش کشورهای خارجی برای ایجاد تغییرات اقلیمی در ایران است، تصریح کرد: «تیمهای مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور میکنند؛ علاوه بر این ما با بحث ابردزدی و برفدزدی نیز مواجه هستیم». جلالی که در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی سخن میگفت، ضمن تأکید بر اینکه مطالعات انجامشده گسترهای وسیع شامل ارتفاعات افغانستان تا مدیترانه را در چهار سال گذشته مورد بررسی قرار داده، خاطرنشان کرد: «نتیجه اینکه همه ارتفاعات بالای دوهزار و ۲۰۰ متر در این محدوده پر از برف، ولی ارتفاعات ما خشک بوده است» اعلام کرد: «تیمهای مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور میکنند؛ علاوه بر این ما با بحث ابردزدی و برفدزدی نیز مواجه هستیم».
حرکت اعتراضی مردم خرمشهر و آبادان اولین در نوع خود نبوده و آخرین آنها هم نیست. این تازه اولین نشانه های بحران آب در کشور ماست. برای حل این بحران بایستی ابتدا دلایل آن را شناخت. سدسازی، طرح انتقال آب، گسترش کشاورزی، توسعهٔ نیشکر، فرسودگی شبکههای آبرسانی، ورود پساب نیشکر و کشاورزی، تخلیه فاضلاب شهری، و کاهش بارندگی بخشی از این دلایل در استان خوزستان هستند. در دیگر نقاط کشور می توان موارد دیگری را به این لیست اضافه کرد.
همین طور که می بینیم در شکل گیری بخش بزرگی از این مشکلات حکومت نقش اصلی را به عهده داشته است. چهاردهه حاکمیت حکومتی نابهنگام همه چیز را به نابودی کشانده است. نگاه توسعهای آمرانه و عوامانه همه چیز را برباد داده است. این چهار دهه بخوبی نشان داد که مدیریت دموکراتیک و مشارکت همگانی بر مبنای ارتقای کیفیت زیست، عدالت اجتماعی ، حفظ سرزمین و رعایت حقوق آیندگان در جمهوری اسلامی جائی ندارد. و بی جهت نیست که اعتمادسازی و تغییر الگوی مصرف هم قابل دسترسی نیستند.
حاصل کلام اینکه : این همه آواز ها از شه بود که امروز در کازیمای وجودی سید علی خامنه ای خود نمایی می کند که بر مسند امور نشسته اند و پیام پشت پیام صادر می نمایند و آخرین اش تشکر از مناعت طبع امام جمعه جوشکار خرمشهر که خواسته در هوای گرما جنوب با کارگران جوشکار لوله های آبرسان عکس یادگاری بیاندازد؛ ملاحظه بفرمائید :
آنچه در پی می آید ، ادامه روند انتشار روزشمارکارگری است که من آن را از سال ها پیش به شکل مستمر پی گرفته ام . اینک برای تسریع دردریافت خبرهای کارگری خاصه از روند فعل و انفعالات ، روزمره گی اخبار کارگری و مبارزات کارگران ، آنرا به شکل هفتگی انتشار خواهم داد.
توجه : برای ارسال اخبارتان با ایمیل زیر، شماره دستی ام در کانال تلگرام و به آدرس فیس بوکم می توایند مربوط گردید.
haftegi_kargari@gmail.com/ info@karegari.com / تلفن تماس 0046:736778815
روزشمار کارگری هفته :
*- تظاهرات اعتراضی مردم خرمشهر همچنان ادامه دارد:
جمعه ۸ تیرماه۹۷ ، در اعتراض به بی آبی، بیکاری و وضع بد اقتصادی لحظه به لحظه جمعیت تظاهر کننده در خرمشهر بیشتر میشوند مردم شعار می دهند : توپ تانک فشفشه؛ آخوند باید گم بشه/ سامری حیا کن؛ خرمشهر را رها کن
دروغ میگن آمریکاست؛ دشمن ما همنجاست / آبهای شور ارزونی تون ؛ رای نمیدیم دیگه به تون / نه آب داریم نه هوا ؛
باید بریم امریکا !!!؟ / این آخرین کلام است ؛ دیکتاتوری تما م است / آب شیرین ، هوای پاک ؛ حق مسلم ماست /
*- گفتگوی رادیو ندا با شهروندان : تظاهرات مردم خرمضهر در اعتراض به نبود آب شرب و شوری آب مصرفی :
http://www.radioneda.de/2018/06/29/Khoramshahr180629.mp3
یکی از شهروندان خرمشهر در گفتگو با راديو ندا با بيان اينكه ” آب براي خوردن نداريم” و زندگي خيلي سخت شده است، گفت : ” مگر رهبر صداي اعتراض مردم براي آب را نمي شنود؟ چرا كاري براي مردم نمي كند؟”
*- اعتراض وسیع مردم خرمشهر به بحران بی آبی :
جمعه ٨ تيرماه- خرمشهر؛ اعتراض مردم شهر نسبت به بحران بى آبى و شورى آب شرب در مقابل مسجد جامع اين شهر با شعار: حیاتی بی لیاقت حیاکن؛ برو اینجا را رها کن
*- واقعا از عمل تان شرمنده نیستید؟
آخر این هم شد مملکت، حقوق های نجومی، ثروتی بی نهایت در دست حکومت کران و عواملش، آنوقت برای آب شرب گدای کردن از مردم خودتان بگویید مردم ایران در قبال اعمال مسخره شما ها چکار باید بکنند؟!
بدون شرح
*-وزیر نیرو:اجازه ندهیم دشمنان به بهانه کم آبی در کشور احساسات مردم را تحریک کنند :
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا در ٨ تیر آمده است: وزیر نیرو، رضا اردکانیان که به عنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران سخن میگفت، اظهار داشت: …ما سالها در برخی زمینهها بدمصرف بودهایم و این همان فسادی است که خداوند میفرماید در زمین مرتکب میشویم که باعث نابرابری، بیعدالتی، خشونت و فساد میشود…. وی با اشاره به سیاست دولت و وزارت نیرو برای اجرای سازگاری با کمآبی گفت: ما باید کاری انجام دهیم که همانند پدرانمان با کمآبی سازگار شویم و درست مصرف کردن انرژی را در دستور کار خود قرار دهیم.وزیر نیرو با اشاره به اینکه امسال به دلیل کمبارشی تعدادی از نیروگاههای برقآبی از مدار تولید خارج شدهاند بیان کرد: سال گذشته 9هزار و 300 مگاوات برق از نیروگاههای برقآبی تولید میکردیم که امسال به دلیل کمآبی کاهش تولید خواهیم داشت.ضمن اینکه به طور طبیعی هر سال با رشد جمعیت نیز مواجهیم که منبع جدیدی برای مصرف نیازمند است.وی تاکید کرد: اکنون آنچه مهم است در بخش بهداشتی و شرب و همچنین نیروی برق باید درست مصرف کنیم و از بدمصرفی فاصله بگیریم تا تابستان گرم را با مشکلات کمتری پشت سر بگذاریم….وی افزود: رژیم صهیونیستی از همه ابزارها و علم امروز سعی در سرقت منابع آب در خاورمیانه کرده ما نباید اجازه دهیم که هوس کند در موضوع آب وارد معرکه کشور ما شود. بنابراین هوشیاری مردم و همچنین عمل صالح میتوانیم موفق باشیم که از ورود دشمن به این عرصه جلوگیری کنیم.
*- بی آبی مردم و لوله های آب سرازیر به کویت :
این لوله نفت نیست، بلکه لوله آبرسانی از خوزستان به کشورهای همسایه است . مردم خوزستان از بی آبی و حتی بی هوای می نالند و حکومت آب را که منبع زندگی است به کشور کویت می فروشد.
*- نوبخت خبر داد:تکذیب حذف یارانه سه دهک:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا در ٨ تیر آمده است: محمدباقر نوبخت در توییتر خود نوشت: همانطور که در زمان بررسی لایحه بودجه ۹۷ در مجلس، نیز اعلام کردیم حذف یارانه سه دهک قابلیت اجرایی ندارد و حتی با وجود مضایق اقتصادی نیز پرداخت یارانهها در سال ۹۷ به همان صورت قبلی ادامه خواهد یافت؛ برای مردم نگرانی ایجاد نکنید!
آب برای مصرف مردم به این صورت است و برای فروش به کشورهای همسایه نظیر کشور کویت با لوله های بزرگ آبرسانی صورت می گیرد!
*- مجلس مخالف افزایش قیمت بنزین است/پیشنهاد احیای کارت سوخت را مطرح کردهایم:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا در ٨ تیر آمده است: محمد خدا بخشی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره زمزمههایی مبنی بر احتمال افزایش قیمت بنزین به دلیل کاهش واردات اظهار داشت: در مجلس موضوع افزایش قیمت بنزین به هیچ وجه مطرح نشده است و بنده به عنوان عضو کمیسیون برنامه و بودجه تا این لحظه خبری بنا بر افزایش قیمت بنزین از سوی دولت دریافت نکردهام…وی ادامه داد: ما در این جلسه پیشنهاد کردیم برای مدیریت بهتر مصرف سوخت، کارت سوخت با رفع اشکالات و نواقص احیا شود و مردم بدون نگرانی به بنزین دسترسی داشته باشند.وی خاطرنشان کرد: البته احیای کارت سوخت به معنای دو نرخی و یا سهمیه بندی کردن بنزین نیست فقط به این خاطر است که مردم اطمینان داشته باشند که بنزین را دریافت میکنند ضمن اینکه مصرف نیز مدیریت میشود.
*- کاسب سر گذر؛ هرکاری بکنید نسیه نمی دهیم :
فقر، رکود گسترده و مخصوصا گرانی در اثر سقوط ارزش ریال و افزایش قیمت دلا، اعصاب برای کسبه محل باقی نگذاشته است !
بدون شرح
*- تحریمهای نفتی برای کنار گذاشتن ایران از بازسازی سوریه و عراق است/ راه نجات اقتصاد کشور همگامی سپاه با دولت است/کاسبان تحریم در قدرت نفوذ دارند:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا در ٨ تیر آمده است: محمود خاقانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره درخواست آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران اظهار داشت: اکنون دنیا، دنیای بده و بستان است همانگونه که وزیر نفت ایران مطرح کرده ما نه دوست و نه دشمن دائمی داریم و آنچه برای کشورها و دولتهای جهان مطرح است منافع ملیشان است….وی گفت: اکنون فشار ترامپ برای تحریم نفت ایران و در مقابل افزایش تولید نفت به این دلیل است که اولا ایران را به انزوا ببرد و از طرف دیگر قیمت بنزین را در آمریکا پایین بیاورد تا مصرف کننده آمریکایی راضی باشد.وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بازار اقتصاد ایران اصحاب قدرت و ثروتی داریم که نه اسلامگرا و نه ملی گرا هستند فقط دلار و طلا گرا هستند و به فکر امنیت ملی و اقتصاد ایران نیستند و البته نفوذ اقتصادی و سیاسی فراوانی هم دارند، اینها زمینههای لازم را برای ترامپ برای ضربه به برجام فراهم کردند….وی گفت: در حال حاضر تنها راه نجات اقتصاد کشور همگامی دو قوه و همچنین سپاه با دولت است تا بتوانیم به راحتی از سد تحریمهای فروش نفت عبور کنیم.وی تاکید کرد: در شرایط کنونی اگر هرکس در شیپور خود ندمد و همه به تولید ملی کمک کنیم و درآمد دولت را در مسیری ببریم که مصرف را پایین بیاوریم تا ارز از کشور خارج نشود، میتوانیم جلوی تحرکات ترامپ را بگیریم حتی اگر به فرض محال صادرات نفت ما محدود شود.
*- بیانیه ٦٣تشکل دانشجویی سراسر کشور
پیرامون احکام سنگین قضایی صادر شده دانشجویان:
تاریخ گواهی میدهد که دانشجویان، چه در ایران و چه سراسر جهان، چشمان بیدار جامعه بوده و هستند. هر زخمی بر پیکرهٔ جنبش دانشجویی، بذری جدید رویانده است تا قدرتها گمان نبرند که خواهند توانست دانشگاه را آرام و بیصدا کنند. به راستی یاد کدامین شهید همچون بزرگنیا، قندچی و شریعترضوی، شهیدانِ جنبش دانشجویی، هر سال در هر دانشگاه و بر هر دیوار خون تازهای بر پیکرهٔ جنبش میافکند؟
امروز سرنیزهها بر سردر دانشگاه ایستادهاند. حرفشان این است: دانشجو نباید در رابطه با بیعدالتی و سلب آزادی در سطح دانشگاه و جامعه، روند پولیسازی آموزش عالی، بحرانهای شدید سیاسی-اجتماعی– زیستمحیطی و اقتصادی و عاملان و مناسبات بهوجودآورنده آن دم بزند، در غیر این صورت هر کدام از این موارد، توسط حراست دانشگاه یا نهادهای امنیتی- اطلاعاتی به پروندههای قطور تبدیل گشته و در قوهٔ قضاییه منجر به احکام سنگین قضایی میشوند؛ غافل از اینکه این احکام، خود بزرگترین تبلیغ علیه نظام است….
تشکلهای دانشجویی که همواره دفاع از حقوق افراد جامعه علیالخصوص دانشجویان را از وظایف اصلی خود میدانند، از فضای امنیتی دانشگاه ها و همچنین احکام صادر شده برای دانشجویان به شدت نگرانند و از مسئولین درخواستهایی به شرح ذیل دارند:
۱- آزادی بیقید و شرط دانشجویان بازداشتی و مختومهشدن پروندهٔ آنها در نهادهای خارج از دانشگاه
۲-لغو احکام قضایی صادره علیه دانشجویان
۳-امکان ادامهٔ تحصیل دانشجویانی که احکام قضایی دارند
۴-پیگیری وزیر علوم و اطلاعرسانی صریح و شفاف در این رابطه
۵-تجدید نظر وزارت علوم در عملکرد حراست دانشگاهها
۶-شفافسازی وزارت اطلاعات درباره نقش ایشان در رابطه با بازداشتها
۷-پیگیری وضعیت دانشجویان توسط نمایندگان مجلس از جمله کمیسیون اصل ۹۰، کمیسیون قضایی و کمیسیون آموزش
۸-پیگیری وضعیت احکام دانشجویان توسط دولت و گزارش منظم از وضعیت دانشجویان
امید است هر چه سریعتر شاهد پیگیریِ وزارت علوم، نمایندگان مجلس و دولت دوازدهم تا لغو تمامی احکام باشیم.
*- تعطیلی کارخانه در استان لرستان :
اعتراض به تعطیلی کارخانه در استان لرستان و بی کفایتی و بی لیاقتی نمایندگان مجلس
*- صف آب بعد از آبادان و خرمشهر به سوسنگرد هم رسید :
روز جمعه 8 تیر 97 همزمان با بی آبی در شهرهای آبادان و خرمشهر، مردم سوسنگرد نیز بخاطر نبودن آب در صف آب ایستادند.
*- صف عظیم زنان در اعتراض به شوری آب :
حضور چشمگير زنان در صف مقدم تظاهركنندگان در اعتراض به بى آبى و شورى آب در خرمشهر
*- در خرمشهر به جای رساندن آب به مردم ، گلوله تقسیم می کنند :
روزجمعه بعد از اجتماع خشمگین مردم در مقابل نماز جمعه باز غروب رد میدان مطهری اجتماع اعتراضی داشتند . حضور زنان و جوانان در این حرکت اعتراضی وسیع و گسترده بود . تا به حال دهها فیلم و گزاره خبری از این حرکت در سطح شبکه های مجازی دست به دست می گردد . بی بی سی نیز فیلم های از اجتماع مردم خرمشهر را گزارش نمود . فرماندار شهر همچنان در سطح رسانه های دولتی اوضاع را آرام اعلام می دارد و می گوید اینها خرمشهری نیستند و از دیگر جاها آماده اند . با این همه ب جای تقسیم آب ، بر سر مردم گلوله می بارند!
*- شمار جانباختگان حادثه پتروشیمی آبادان به ۲ نفر رسید:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در نهم تیر آمده است : صبح پنجشنبه در اثر آتشسوزی در پتروشیمی آبادان، هجده نفر مصدوم شدند که یکی از مصدومان در همان ساعات اولیه فوت کرد. «نادر فرحانی» از مصدومان حادثه آتشسوزی واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان بهعلت شدت جراحتهای وارده جان خود را از دست داد.این مصدوم بامداد پنجشنبه (۷ تیرماه) پس از آتشسوزی از آبادان به بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز انتقال یافت که متاسفانه روز بعد بر اثر وخامت حال و شدت جراحات درگذشت. به این ترتیب شمار جان باختگان حادثه به دو نفر رسید.
*- مورد عجيب ارز دولتي موبايل از : كامبيز نوروزي ، حقوقدان:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190369
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ در نهم تیر آمده است : سياستها و مقررات غلط و سازمان اداري پنهانکار، آمرانه و منفعتجو، بهترين محيط براي توليد و رشد فساد يا بهرهبرداريهاي ويرانگر است. آذريجهرمي در اقدامي صحيح نام 40 شرکت را اعلام کرد که با استفاده از ارز دولتي چهارهزارو 200 توماني گوشي وارد کردهاند اما بر اساس بهاي ارز آزاد محاسبه و به مردم عرضه ميکنند و از اين طريق سودي سرشار و احتمالا نامشروع ميبرند. اين شركتها تقريبا حدود نيمي از ارز تخصيصيافته را صرف واردات كردهاند، 10 شركت نيز اساسا هيچ وارداتي نداشتهاند. جزئيات بيشتري از اين موضوع اعلام نشده است و در حد يک اطلاعرساني ناقص باقي ماند و همچنان معلوم نيست چه شده است…. در این نوشته پرسش هایی طرح شده که جای تامل دارد از جمله آمده است : تخصيص ارز به مبلغ چهارهزارو 200 تومان با چه ضوابطي صورت گرفته است؟ شرکتها بر چه پايهاي انتخاب شدهاند؟ ميزان سهميه هرکدام از آنها با چه معيارهايي تعيين شدهاند؟ شرکت مورد بحث ما با چنين مشخصاتي چرا و چگونه احراز صلاحيت شده است؟ اين تقارنهاي زماني عجيب و شگفتآور را که منجر به درآمدهاي چنددهميلياردي شدهاند، بايد فقط به حساب تصادف گذاشت؟ يا به حساب هوشمندي تجاري صاحب شرکت؟ يا اطلاعاتي از هاتف غيبي به گوش ميرسيده و از جايي فيض روحالقدسهاي اداري اختصاصا مددهايي به اين شرکت ميکرده است؟ دستگاههاي دولتي، بازرسي و قضائي بايد به آنها پاسخ دهند. تا زماني که دولت بر پنهانکاري در تصميمات اقتصادي و مالي خود اصرار دارد، فساد باقي است، توسعه مييابد و بيشتر ويران ميکند. يک روند اداري باکفايت و سالم قاعدتا چنين رفتارهايي نميکند که در تخصيص ارز به اين شرکت شده است.
*- انفجار کوره یک واحد صنعتی به مصدومیت هفت کارگر منجر شد:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در نهم تیر آمده است : انفجار کوره یک واحد صنعتی در جوزدان از توابع شهرستان نجف آباد بامداد شنبه به مصدومیت هفت کارگر منجر شد.«غفور راستین» مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان در این رابطه گفت: حادثه ساعت چهار و ۳۲ دقیقه بامداد امروز رخ داد و طی آن هفت نفر از افراد حاضر در محل مصدوم شدند.وی افزود: این مصدومان که بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بودند پس از مداوای اولیه، به بیمارستان های فاطمه الزهرا (س) و منتظری نجف آباد منتقل شدند.
*- فقر و بیکاری و گرانی بیداد می کند و نوزاد رها می گردد:
رها شدن نوزاد 2.5 ماهه در یکی از خیابانهای تبریز. بهزیستی آذربایجانشرقی اعلام کرد که این نوزاد به شیرخوارگاه تبریز تحویل داده شد.
*-اعتراض در بازار ادامه دارد :
درگیری شدید بین مردم و نیروهای انتظامی و زدن گازاشک آور . 9تیر97
*- بی آبی در استان زنجان :
بی آبی در استان زنجان، شهرستان خدا بنده یکی از مناطق پر آب استان هم رسید.
*- تجمع کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» در اعتراض به وضعیت کارخانه:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در نهم تیر آمده است : گروهی از کارگران دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» واقع در شهرک صنعتی البرز در اعتراض به آنچه بیتوجهی کارفرما به وضعیت شغلی خود و کارخانه میخوانند، صبح امروز (۹ تیر ماه) ابتدا مقابل ساختمان اداره کار و بعد مقابل فرمانداری شهرستان البرز دست به اعتراض صنفی زدند.طبق ادعای کارگران؛ با افزایش مشکلات این دو کارخانه، کارفرما از روز نهم خرداد ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه، حدود ۵۰۰ کارگر این دو واحد تولیدی را به مرخصی اجباری فرستاده است.این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند؛ همچنین مدعیاند: کارفرمای مشترک طبق اطلاع قبلی قصد دارد همانند سال گذشته با تعطیلی کارخانه از مزایای شغلی آنها کسر کند….این کارگران گفتند: با اجتماع صبح امروز مقابل ساختمان اداره کار هیچ پاسخی دریافت نکردیم به همین دلیل کارگران معترض تصمیم گرفتند مطالبات صنفی خود را با انتقال اجتماع خود به فرمانداری شهرستان البرز پیگیری کنند.
*- تجمع تعدادی از دانشجویان دانشگاه شهیدچمران اهواز؛
این دانشجویان امروز در اعتراض به صدور احکام زندان برای چند تن از دانشجویان دانشگاه تهران و نیز وضعیت آب در استان خوزستان دست به تجمع زدند. 9تیر97
*- فقر و فقر عامل خودکشی یک جوان در ماهشهر:
خودکشی یک جوان بر سر قیر پدرش در ماهشهر بعلت فقر
*- زرادخانه دروغ و تحریف را علیه مردم تشنه و گرما زده خرمشهر به کار گرفته اند:
به نوشته کانال تلگرامی اردوی کار در دهم تیر آمده است : پس از درگیری های گسترده شب گذشته در خرمشهر بر سر آب آشامیدنی و تیراندازی نیروهای امنیتی و سپاهی به سوی مردم، دستگاههای تبلیغاتی حکومتی دوباره زرادخانه دروغ و تحریف و تخریب خود را به کار گرفته اند تا حق طبیعی اعتراض مردم خرمشهر به نداشتن آب شرب را به «عوامل خارجی» و «غیر بومی»، «مشتی اراذل و اوباش» و «سودجو» نسبت دهند.
نظامی که مقاومت مردم خرمشهر در برابر اشغال در دوره جنگ را با عدم ترمیم خسارات جنگی پاسخ داده و خاک و آب خوزستان را غارت و نابوده کرده، حالا برای لاپوشانی بی عُرضه گی اش در تامین آب شرب، مردم تشنه و گرما زده را «آشوبگر» و «اراذل» و «اوباش» می نامد.
اراذل و اوباش شما هستید که با توسل به دروغ و شارلاتان بازی از مردم رای گرفتید و حالا شبانه آنها را به خاطر طلب آب آشامیدنی به رگبار می بندید.
اراذل و اوباش آن روزماله نگاران خود فروخته ای هستند که برای نواله ای، تشنه گان خرمشهر را در رسانه های سراپا دروغ و ریای حکومتی اوباش می نامند.
کسانی که دیشب در خرمشهر به سوی مردم تیراندازی کرده اند بدانند، که با تهمت و افترا و پرونده سازی امنیتی برای مردمی که فقط آب آشامیدنی خواسته اند نمی توانند گریبان خود را از دست بحران آب خلاص کنند.
تبدیل بحران آب به شورش آب نشانه ورد بحران به فاز مهار ناپذیری و فروپاشی زیرساختی است. مردم ایران حاکمیت جمهوری اسلامی با همه جناح هایش و نظام مدیریتی و بی برنامه گی این حاکمیت سراپا دزد و فاسد را مسئول همه پیامدهای این فروپاشی می دانند.
@ordoyekar
*- اعتراض فعالان محیط زیست در میمه اصفهان :
اعتراض به حوزه علمیه؛ زنجیره انسانی فعالان محیط زیست در میمه به حوزه علمیه اصفهان در اعتراض به واگذاری زمینهای منطقه حفاظت شده صورت گرفت .
*- مدیرعامل کارخانه فولاد جنوب در گفتوگو با پیام عابدی خبرنگار ایلنا گفت : فولادیها به خاطر اهمالِ دولت ورشکسته شدند:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، دهم تیر آمده است : «احمد دنیانور» مدیرعامل کارخانه فولاد جنوب در گفتوگو با ایلنا، به طرح انتقادات خود در زمینه عدم حمایت دولت از اشتغال کارگران صنعت فولاد پرداخت و گفت: دولتها صنایع فولادی را نابود کردند و پیرو آن بیکاری بسیار عظیمی اتفاق افتاد. هماکنون کارخانههای فولاد با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت تولید میکنند و به غیر از ۴ کارخانه اصلی دولتی، سایر کارخانهها وضعیتشان بغرنج است. همچنین بالای ۳۰ درصد از صنایع ما تعطیل هستند. میخواهم بگویم فولادیها به خاطر اهمال دولت ورشکسته شدهاند. کارخانههای «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» امسال فعالیتهای خود را متوقف کردند و در نتیجه دستکم ۳۰۰ کارگر بیکار شدند. پیش از این دو، کارخانه صدرفولاد خرم آباد هم به صورت موقت تعطیل شده بود و به دنبال آن بیش از ۲۰۰ کارگر بیکار شدند.
صنایع فولادی به خاطر سیاستهایی که در زمینه واردات فولاد از کشور چین در دستور کار صنایع کشور است، زیانده شدهاند و توان اینکه در زنجیره تولید باقی بمانند، را ندارند. تولیدکنندگان از بیتدبیری سیاستگذاران سخن میگویند و تاکید دارند که نه بانکها، نه دولت و نه دستگاههای مسئول که بر واردات تعرفه میگذارند، توان کنترل بازار را ندارد. اگر دولت آمریکا برای حمایت از کارگران خود، ایجاد شغل و مقابله با بیکاری؛ اخیرا بر واردات فولاد تعرفه ۳۵ درصدی گذاشته است، اما در ایران کارگران؛ جزئی مهم از زنجیره تولید به حساب نمیآیند.
بیکاری کارگران صنایع فولاد به دنبال تعطیلی واحدهای تولیدی به زیان شعارهایی تمام میشود که در حمایت از اشتغال در مناطق محروم و کمبرخوردار سر داده شده است. برای کارگران صنعت فولاد و آنها که قرار بود در این صنعت مشغول به کار شوند، ناامیدی به بار آمده است.
*- ماموران شهرداری غرفه های بازار چه گلشهر کرج را آتش زدند:
پس از چندماه مقاومت غرفه داران بازارچه گلشهر کرج در برابر مزدو ران شهر داری ،امروز صبح این غرفه داران با غرفه های سو خته مواجه شدند
*- کارگران «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» خواستار تشکیل نهاد صنفی شدند:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، دهم تیر آمده است : منابع کارگری در دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» اعلام کردند: آخرین دوره شورای اسلامی کار این دو واحد تولیدی تقریبا دو سال قبل شکل گرفته اما از آن زمان تاکنون دیگر هیچ نهاد صنفی کارگری در این واحد صنعتی تشکیل نشده است به همین دلیل کارگران معتقدند در شرایط کنونی که آنها در اعتراض به تعطیلی یک ماهه محل کار خود معترض هستند، شکلگیری نهاد صنفی میتواند به پیگیری مطالبات صنفی بر زمین مانده جمعیت حدود ۵۰۰ نفری آنها کمک کند…. او گفت: در حال حاضر آنچه مانع برگزاری انتخابات و تشکیل شورای اسلامی کار در دو کارخانه «تولی پرس» و «بستهبندی البرز» شده یکی نارضایتی کارفرما و دیگری تعلل اداره کارشهرصنعتی البرز است….او یاد آور شد: تقویت امنیت شغلی و جلوگیری از اخراج سلیقهای کارگران، وصول مطالبات معوقه مزدی و بیمهای توسط برخی کارفرمایان در گرو ایجاد تشکلهای مستقل کارگری است تا بتوانند در مقابل مشکلات موجود مقاومت کنند….
*- بار دیگر تجمع دانشجویان در اعتراض به احکام قضایی:
درتاریخ 10 تیر97 ما شاهد تجمع دانشجویان علم و صنعت در اعتراض به صدور احکام سنگین قضایی برای دانشجویان و فعالان صنفی، بودیم.
*- تجمع اعتراضی مالباختگان در مشهد:
نه به غارت شدگان اموال عمومی ، در دهم تیر 97 جمع غارت شدگان شركت كاغذی و جعلی پرديسبان در مشهد، كوهسنگی تجمع اعتراضی را سازمان دادند .
*- مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیوار باغ:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، دهم تیر آمده است : مرادی (مسئول پایگاه اورژانس ۱۱۵ بهمن) گفت: در این حادثه جوان ۲۰ ساله بهمنی هنگام ساخت و ساز دیوار باغ، با فرو ریختن آن در شهر بهمن آباده در ۲۷۵ کیلومتری شمال شیراز ، سقوط کرد و دچار شکستگی قفسه سینه شد و در دم جان باخت.
*- اعتصاب خط اتوبوسرانی در اصفهان :
برپایه گزارش شبکه های مجازی دهم تیر آمده است : اعتصاب اعضای شورای کارگری اتوبوسرانی اصفهان به همراه تمام اتوبوسهایشان در مقابل شهرداری مرکزی در دروازه دولت اصفهان .
*- نصب بنرهای اعتراضی توسط کشاورزان ورزنه(اصفهان)
ـ تا کی قرار است نان در خون ما بزنید و تناول کنید؟!
ـ اعتماد به قول شما مسئولین، ما را به خاک سیاه نشاند.
*- نشان ژن برتر داشتن در ایران :
به نوشته کانال تلگرامی کانون مدافعان حقوق کارگر آمده است : خریدار سی هشت ساله، 38 هزار سکه به مبلغ جدود 55میلیارد تو مان که در روزهای اخیر مورد بحث مجافل خبری بود جوان 38 ساله ای معرفی شده است که داماد آقای سید صفدر حسینی است . سید صفدر حسینی (زاده ۱۳۳۳ ایذه) سیاستمدار، اقتصاددان، مدرس دانشگاه مدیر ارشد اجرایی ایرانی است. وی در کابینه محمد خاتمی تصدی وزارتخانههای کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی با حکم وی به عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شدو پس از مدتی با ماجرای رسوایی فیشهای حقوقی از سمتِ خود استعفا داد. وی دارای سابقه عضویت در شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است.[۴] او پدر سیده فاطمه حسینی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی است[و خریدار سکه گویا همسر این خانم است ..حقوق های نجومی و سر مایه های نجومی در کنار فقر و گرسنگی اکثریت عظیم مردم .این است ننیجه حکومتهای خودکامه
@kanoonmodafean
*- سومين جلسه رسيدگي به پرونده مؤسسه ثامنالحجج برگزار شد:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190427
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ايسنا در دهم تیر آمده است :: محسن افتخاري، سرپرست دادگاههاي کيفري يک تهران، گفت: «سومين جلسه رسيدگي به پرونده مؤسسه مالي و اعتباري ثامنالحجج، شنبه، ۹ تير، برگزار شد». اولين جلسه رسيدگي به پرونده متهمان مؤسسه مالي و اعتباري ثامنالحجج، دوشنبه ۲۸ خرداد، در شعبه اول دادگاه کيفري يک تهران برگزار و ادامه رسيدگي به آن به شنبه دوم تير، موکول شد. بر اساس اعلام محسن افتخاري، سرپرست دادگاههاي کيفري تهران، در اين پرونده که حدود ۳۷۰ شاکي دارد، حدود ۱۲ هزار ميليارد تومان تخلف مالي صورت گرفته و با توجه به حجم پرونده، در چند جلسه دادگاه به آن رسيدگي خواهد شد. جعفريدولتآبادي، دادستان تهران، دوم آبانماه سال ۹۶، با اعلام اينکه پرونده مؤسسه مالي و اعتباري ثامنالحجج در دادگاه کيفري يک تحت رسيدگي است، تعداد سپردهگذاران اين صندوق را يک ميليون و ۲۵۷ هزار نفر اعلام کرده بود.
*- سالانه یک میلیون به آمار بیکاری اضافه میشود:
رحمان فضلی وزیر کشور در خصوص وضعیت آب در خرمشهر گفت: از سال ۷۱ تا الان مشکل آب در این منطقه وجود داشته و الان ۲۶ سال است که موضوع آب مطرح است. اما در حال حاضر به اولویت یک این منطقه تبدیل شده؛ در حال حاضر نیز طرحی برای تامین آب این منطقه در حال اجراست که پیمانکاری این طرح برعهده سپاه و قرارگاه خاتم الانبیا است و به عنوان یک موضوع ملی در ۱۵ تیر افتتاح می شود و مشکل آب حل می شود. وی با بیان اینکه برخی تحریکات در این منطقه صورت گرفته و برای اقناع افکار عمومی کاری نشده است، گفت: ما با خشکسالی روبرو هستیم و خشکسالی در دست مردم و مسئولان نیست. تمام تلاش دولت این است که میزان آسیب را کم کند. باید در درازمدت و با تغییر شیوهها و صرفهجویی، با خشکسالی مقابله کنیم. نباید این مسائل را دستاویز قرار دهیم که چرا مسئولان به فکر هستند.رحمانی فضلی افزود: استانداری که باید مشکلات مردم را حل کند، در حال حاضر باید بیاید و مردم را از کف خیابان جمع کند…. وی در خصوص بیکاری گفت : در حوزه اقتصادی انباشتگیهای زیادی داریم، گفت: آمار بیکاری ۲ میلیون نفر بوده و یک میلیون سالانه اضافه میشود. سال قبل ۸۰۰ هزار شغل اضافه شده که در ده سال گذشته بیسابقه بوده، اما مشکل بیکاری حل نشده. باید در بستری حرکت کنیم که مجموعه آنها با هم باعث رشد و شکوفایی شود. اما اگر القاعات منفی داشته باشیم، مشکلات حل نمی شود.
*- اعتراضات مردمی در اهواز، آّبادان و ماهشهر :
http://www.akhbar-rooz.com/article.jsp?essayId=87412
به گزارش سایت اخبار روز به نقل از خبرگزاری ها در يکشنبه ۱۰ تير ۱٣۹۷ آمده است : یک روز بعد از اعتراضات شبانه در خرمشهر که توسط نیروهای انتظامی سرکوب شده و مردم تشنه ی آب هدف گلوله قرار گرفتند، در شهرهای اهواز، آبادان و ماهشهر اعتراضات ادامه یافته است.
خبرگزاری دولتی جمهوری گزارش داده است اعتراض شهروندان آبادانی به کیفیت آب این شهر در منطقه ی سلیچ غربی آبادان به درگیری با نیروهای انتظامی انجامیده است. ایرنا مدعی شده است: شهروندان آبادانی با ماموران انتظامی حاضر در محل درگیر شدند!
تجمع شهروندان آبادانی از ساعت ۲۲ یکشنبه شب آغاز شد پلیس و نیرو های امنیتی اقدام به متفرق کردن تجمع کنندگان کردند. ایرنا نوشته است برخی از این افراد با پرتاب اشیاء و سنگ با ماموران انتطامی درگیر شدند.
معترضان سطل های زباله را آتش زده و به گفته ی این خبرگزاری نظم عمومی منطقه را بر هم زدند. در جریان درگیری ها یک خودروی پلیس است توسط تظاهرکنندگان به آتش کشیده شد. بر پایه گزارش های منابع مستقل تظاهر کنندگان علیه حکومت اسلامی و مسئولان آن شعار داده اند.
نیروی انتظامی راه های منتهی به منطقه سلیچ غربی را بسته و کوشیده است کنترل منطقه را به دست بگیرد.
شبکه خبری بی بی سی نیز از تظاهرات در شهرهای اهواز و ماهشهر به حمایت از مردم خرمشهر خبر داده است. بنابر گزارش این شبکه ی خبری چهار نفر از فعالان مدنی در اهواز دستگیر شدهاند.
اعتراضها به کمبود آب آشامیدنی در خرمشهر، شب گذشته شنبه نهم تیرماه به خشونت کشیده شد.
گزارشها از خرمشهر در استان خوزستان در روز یکشنبه دهم تیرماه حاکی از وجود شرایط امنیتی در این شهر بوده است. وزیر کشور گفته در درگیریهای شب گذشته هیچ کس کشته نشده و فقط یک نفر به بیمارستان منتقل شده است.
براساس برخی گزارشها جادههای آبادان خرمشهر، اهواز خرمشهر و آبادان اهواز تحت کنترل است. ایست بازرسیها در این جادهها ماشینها را کنترل میکنند.
همچنین فعالان حقوق اعراب در ایران میگویند که تاکنون دهها نفر بازداشت شدهاند.
ولیالله حیاتی، فرماندار خرمشهر، به خبرگزاری صدا و سیمای ایران گفته است که خبر کشته شدن یک نفر در این شهر صحت ندارد و فقط پنج نفر “به صورت سطحی” زخمی شدهاند. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران هم گفته که “یک زخمی به بیمارستان منتقل شده است.”
فرماندار خرمشهر معترضان را “عوامل خرابکار و اغتشاشگر” خوانده که به گفته او ساکن خرمشهر نیستند و از شهرهای دیگر وارد منطقه شدهاند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور نیز مدعی شده است: یک فرد مسلح در حادثه شب گذشته خرمشهر ۱۱ نفر را مجروح کرد که ۱۰ نفر از آنها از نیروی انتظامی هستند.
حسین ذوالفقاری روز یکشنبه در حاشیه نشست خبری وزیر کشور در جمع خبرنگاران گفت در درگیری های خرمشهر یک نفر از مردم و ۱۰ نفر نیز از نیروی ناجا زخمی شدند. وی یادآور شد: برطبق گزارش دریافتی این فرد مسلح در داخل جمعیت بود که هنوز شناسایی نشده است.
*- هزینه آب و برق خانوارها فقط کمی بیشتر از دخانیات است:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190432
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ در دهم تیر آمده است : وزیر نیرو درباره قطعی برق پایتخت در روزهای گذشته گفت: آنچه مردم در هزینه خانوار برای مجموع آب و فاضلاب و برق پرداخت میکنند، تنها مقداری بیشتر از هزینهای است که برای دخانیات میپردازند. رضا اردکانیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس آمار ارائهشده از مرکز آمار، آنچه مردم در هزینه خانوار برای مجموع آب و فاضلاب و برق پرداخت میکنند، تنها مقداری بیشتر از هزینهای است که برای دخانیات میپردازند. این سخن به آن معناست که چنانچه دخانیات کمترین سهم در سبد هزینه خانوار را داشته باشد، سهم مجموع آب و فاضلاب و برق اندکی بیشتر از دخانیات و رقم خیلی ناچیزی است. وی با اشاره به مصوبه دولت درباره افزایش تعرفه برق اظهار کرد: آنچه دولت برای تعرفه برق تصویب کرده، هفت درصد افزایش قیمت نسبت به سال گذشته برای مصارف خانگی و ۲۰ درصد افزایش قیمت در ساعات اوج مصرف برای سازمانهای دولتی است و امیدواریم این تعرفه ۲۰درصدی موجب شود تا سازمانهای دولتی صرفهجویی بیشتری نسبت به آنچه از مردم انتظار میرود داشته باشند. وی با تأکید بر اینکه رقم افزایشیافته برای مصارف خانگی رقم بالایی نیست، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو وظیفه دارد شرایط تأمین آب و برق را برای همه مصرفکنندگان بهویژه مصرفکنندگان بخش خارجی فراهم کند. اردکانیان در پایان درباره قطعی برق پایتخت در روزهای گذشته با تأکید بر اینکه این قطعی برق سراسری نبوده و به دلیل ایجاد مشکلی جزئی اتفاق افتاد که برطرف شد، ابراز امیدواری کرد که کشور در تابستان امسال مجددا با مشکل قطعی برق مواجه نباشد.
*- رامين حسين پناهي در خطر جدي اعدام :
١-امروز يكشنبه ١٣٩٧/٤/١٠ براي پيگيري امور پرونده رامين حسين پناهي به دادسراي سنندج مراجعت كردم و ساعت ١٢ به ملاقات موكل در زندان مركزي سنندج كه حضوري بود ،رفتم.رامين از درد كليه سمت چپ كه دچار عفونت شده رنج مي برد و خواستار ملاقات با پزشك معالج شدم كه دكتر نعمتي آمدند و در حضور اينجانب و رامين گزارشي از روند معالجه ارايه نمودند اما اين اقدامات هنوز نتوانسته در بهبودي وي موثر واقع شود و طي مكتوبي رسمي از داديار محترم شعبه چهارم اجراي احكام كيفري سنندج ،خواستار اعزام رامين به بيمارستان تخصصي و يا اعزام پزشك متخصص معالج با تمام امكانات به زندان براي درمان رامين شدم كه دستور شايسته نيز صادر شد ولي در ملاقات با رامين ،او هنوز از درد و عفونت كليه سمت چپ رنج مي برد و معترض ممنوع الملاقاتي خود است.
٢-اما اوضاع و احوال اجراي پرونده مناسب نيست و هر آن اجراي حكم اعدام او وجود دارد ،شوربختانه حساسيت موضوع بسيار زياد شده و جنگ افروزان و خشونت طلباني كه ناامني استان براي آنها دكان شده است پيگير اجراي اعدام رامين هستند لذا بايد از صلح طلبان تقاضاي عاجل توقف اجراي حكم اعدام نمود، دست هاي پشت پرده كه قانون را زير پا مي گذارند، خطر اعدام او را دو چندان كرده است لذا جان رامين بشدت در خطر اعدام است ، حال رامين خوب نيست…
٣- تمامي اقدامات اينجانب در دفاع از موكل در چارچوب قانون و در راستاي وظايف و تكاليف قانوني اينجانب در دفاع از موكلم بوده است و با تمام توان و بر اساس تكليفو وجدان شغلي شرافتمندانه از رامين حسين پناهي دفاع خواهم كرد.
حسین احمدی نیاز وکیل مدافع رامین حسین پناهی
*- سرکوب و کشتار مردم حق طلب و معترض را متوقف کنید!
از هفته پیش اعتصابات، اعتراضات و تظاهرات ها علیه گرانی، فقر، بیکاری و نبود آب آشامیدنی در شهرهای زیادی شکل گرفته و به علت ناتوانی دولت و حاکمیت در برآورده نمودن مطالبات مردم همچنان با وسعت و قدرت روزافزون ادامه میابد.
حضور میلیونی امروز مردم در عرصه های مختلف اعتراضی، تداوم مبارزات و تظاهراتهای دی ماه سال گذشته و اعتراضات و اعتصابات مردم بانه، تظاهرات های مردم کازرون، رانندگان کامیون، بازاریان و کل مردم به تنگ آمده از فقر، بیکاری و گرانی است، که حاکمان ناتوان از پاسخگوئی به خواستهای برحق مردم، به عبث برای خاموش کردن صدای اعتراض و حق طلبی 80 میلیون انسان، به سرکوب و کشتار بی رحمانه متوسل شده اند. اما امروز می بینیم که نه تنها سرکوب و کشتار نتوانسته است مانع به خیابان آمدن مردمی که چهل سال است متحمل غیر انسانی ترین شرایط زندگی با اعمال شدیدترین فشارها و سرکوبها شده اند، نگردیده، بلکه حق طلبانه تر و متحدانه تر از قبل با تسخیر خیابان ها و میادین شهرها خواهان تحقق خواستهایشان هستند.
روز 9 تیر 97 مردم خرمشهر و آبادان که در اعتراض به بی آبی و بیکاری و فقر به خیابان آمده بودند، مورد یورش نیروهای سرکوبگر مسلح قرار گرفته و شرکت کنندگان در تظاهراتها را مورد اصابت گلوله قرار داده که در نتیجه تعدادی کشته و زخمی شده اند.
تظاهرات، اعتصاب و تجمع در اعتراض به هر موضوع و معضلی از ابتدائی ترین حقوق مردم است و نباید تحت هیچ توجیه و بهانه ائی مورد سرکوب قرار گیرد.
سرکوب و مورد اصابت گلوله قرار دادن معترضان، یک جنایت سازمان یافته است و باید فورا متوقف گردد.
انجمن صنفی کارگران برق وفلزکار کرمانشاه
10/4/1397
*- آتش سوزی در بازار گلشهر کرج و درگیری مردم با ماموران :
درگیری مردم با ماموران بعد از به آتش کشیده شدن بازار گلهشهر کرج توسط شهرداری. 11تیر97
*- احضار خبات شکیبا از فالین محیط زیستی سنندج:
احضار و بازجویی از خبات شکیبا از فعالین مدنی و محیط زیستی ساکن سنندج در بازپرسی شعبە دوم دادگاه انقلاب سنندج.
این فعال مدنی در نهایت با قرار کفالت و موقتا آزاد شدە است.خبات شکیبا پیشتر نیز چندین بار بە ادارە اطلاعات و نهادهای امنیتی حکومت ایران احضار و مورد بازجویی قرار گرفتە بود. 11تیر97
*- بی آبی در خوزستان و قدرت اعجاب کشاورزان منطقه در دسترسی به آب :
لحظاتی پیش سکانسی ازیک فیلم آخرالزمانی وهجوم موجودات فضایی به زمین نه برای اینکه ابرهای در حال ورود را غیر باور کنند ؛ بلکه در واقع تصویری است از آخرالزمانِ خوزستان و زندگیِ کشاورزانی که در گره آخرین موجودی رگِ زمین یعنی آبهای سطحی را می مکنند و چون مار به خود می پیچند تا نشانی از ذات آدمی به جا ماند و زمین شوره زار آنان باور گردد. آیا امیدی است ؟؟؟ .
*- خرمشهر و موج دستگیری ها :
در پی بی آبی شهر جنوب کشور؛ خرمشهر تبدیل به یک پادگان نظامی شده است و اوباشان و کادرهای ویژه کوچه ها و خیابانها را محاصره کردند و به دستگیری جوانان شهر پرداخته اند
*- آخرین وضعیت خرمشهر در گفتوگو با رئیس شورای بخش مرکزی خرمشهر:
فعلا شرایط آرام است/مردم وقتی ناچار باشند به کف خیابان میآیند/آب روستاها کماکان شور است
به گزارش خبرنگار ایلنا،دوشنبه ۱۱ تير ۱٣۹۷ آمده است : تنش آبی سراسر ایران را فرا گرفته و در چند روز گذشته شهر خرمشهر به علت مشکل آب آشامیدنی با تنشهایی روبرو بود.عیسی شرجی (نماینده شورای شهرستان خرمشهر در شورای استان خوزستان، رئیس شورای بخش مرکزی خرمشهر و عضو شورای روستای معاف) با بیان اینکه شرایط نسبتا آرام شده است، گفت: دو روز است که شرایط کمی بهبود یافته ولی چند روز قبل شرایط بسیار حاد بود. اما فعلا از حالت شوری آب کاسته شده است.شرجی با تاکید بر اینکه حدود چهار روز آب لولهکشی مردم خرمشهر، شور، تلخ و بدبو بود، افزود: مسئولان علت شوری آب را شکستگی لوله در مسیر هویزه مطرح کردند. البته هنوز آب کمی شور است و از نظر کیفیت مشکل دارد اما دیگر از روی ناچاری با شرایط کنار میآییم.وی در خصوص ناآرامیها و تنشهایی که به خاطر مشکل آب در خرمشهر به وجود آمده بود، گفت: وقتی مردم به چیزی نیاز پیدا میکنند یا به آنها فشار میآید از روی ناچاری کف خیابان میآیند. کسانی که روبروی مسجد جامع تجمع کرده بودند، اکثر جوانان بین 15 تا 20 سال بودند. گرچه برخی از گفتگوها ازسوی نهادهای قانونی ملایم نبوده و آنها نیز نتوانستند با مردم مدارا کنند، به همین دلیل هم این مسائل پیش آمد. با این وجود از دو روزه گذشته شرایط آرام شد و دیگر تجمعی پیش نیامده است.رئیس شورای بخش مرکزی خرمشهر با بیان اینکه در راستای آرامسازی فضا از ظرفیتهای اجتماعی منطقه استفاده شده است، گفت: روسای قبایل، عشایر، انجیاوها، اعضای شورای شهر و دهیاران؛ همه را بسیج کردیم تا اوضاع را آرام کنند و در حسینیهها و مساجد نیز جلساتی نیز برقرار کرده و با مردم صحبت کردیم. مسئولان هم به ما وعدههایی در خصوص تکمیل سد مخزنی غدیر 2 دادند تا مشکل آب با تکمیل غدیر 2 حل خواهد شد.نماینده استان خوزستان در شورای عالی استانها و عضو شورای روستای معاف با تاکید بر اینکه شرایط در روستاها کماکان نامساعد است، افزود: در روستاهای دهستان حومه شرقی و حومه غربی هنوز آب به شدت شور است و با تانکر به مردم آبرسانی میشود. به همین دلیل قرار شده یک خط لوله از تصفیهخانههای روستاها پمپاژ شود تا شرایط روستاها کمی بهبود یابد.
*- پرونده ستوده در دادسرا:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190550
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ايسنا دوشنبه ۱۱ تير ۱٣۹۷ آمده است : رضا خندان، همسر نسرين ستوده، گفت: «پرونده همسرم در شعبه دوم بازپرسي دادسراي اوين (شهيد مقدس) است و هنوز به دادگاه ارسال نشده». او افزود: «همان روز اول قرار وثيقه براي همسرم پيشنهاد شد، ولي او آن را قبول نکرد». او مدعي شد: «همسرم وکلايي را معرفي کرده است، ولي آنها را قبول نميکنند و ميگويند که بايد همان وکلايي را که جزء ليست اعلامي هستند را برگزيند». رضا خندان چهارشنبه، ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ از بازداشت نسرين ستوده به اتهام اجتماع و تباني و تبليغ عليه نظام خبر داد. او دوم تيرماه به ايسنا گفت که براي همسرش وثيقه ۶۵۰ ميليوني صادر شده، ولي چنين وثيقهاي را قبول نميکند و فعلا در بازداشت موقت (بند عمومي بازداشتگاه اوين) است.
مرگ در کمین چاهکنانِ خراسانیست/درماندگیِ ناتمامِ داغدیدگانِ «قنات کسکن»»*-
به گزارش خبرنگار ایلنا، نسرین هزاره مقدم در تاریخ یازدهم تیر 97 آمده است : دشت بیآب و کم بارشِ ایرانزمین اگر قناتها و مقنیها نبودند، هزاران سال دوام نمیآورد؛ «قنات» اختراع ایرانیان است و دهها قرن هم قدمت دارد، درحالیکه چینیها فن حفر قنات را تازه حدود ۲۰۰ سال پس از ایرانیان آموختهاند. اجداد ما آبهای شیرین دامنه کوهستان را با کمک فن قناتسازی که روش ابداعی خودشان بوده به حاشیه کویرها بردهاند اما حالا سالهاست نفس قناتهای ایران به شماره افتاده است. بیآبیهای طولانی و برداشتهای بیحساب و کتاب از آبهای زیرزمینی، کار خودش را کرده؛ قناتها دارند جان میکنند.قناتهای ایران تشنهاند؛ قناتهای «خراسان بزرگ» تشنهتر؛ از سبزوار و نیشابور و بردسکن گرفته تا بیرجند و سربیشه و نهبندان؛ همه جا قلقلِ آب خاموش است و قناتها تا سرحدِ مرگ، تشنهاند؛ خشکسالی ۱۷ ساله، قلب آب قناتها، این تونلهای پُر دالانِ قرنها تلاشِ بیوقفه ی مردمان را رنجور ساخته است. قنات که نباشد؛ روزگار سخت میشود، آب که نباشد زندگی روستاییِ خراسان بزرگ به بنبست میخورد.حرفهای غلامی تلخ است؛ درد دل یک روستایی صبور خراسانیست:
«پدرم یک مقنی باتجربه است؛ نمیتوانید تصور کنید چقدر از قناتهای مسدود سبزوار را باز کرده؛ چقدر آب به روستاها رسانده، چقدر زمینها را از خشک شدن نجات داده؛ حالا در هفتاد و چهار سالگی کمرش شکسته؛ وقتی میگویم کمرش شکسته شاید شما نتوانید عمق فاجعه را تصور کنید؛ پدرم دو فرزند جوانش را از دست داده؛ مدتهاست که خواب و خوراک ندارد؛ هر شب آه میکشد؛ اما دریغ که در این مدت هیچ نهادی سراغش نیامد؛ سراغی از پدرِ مقنیِ من با این کمر شکسته و دل شکستهتر نگرفتند. بعد از حادثه کسکن، خانوادهها را به امان خدا رها کردند. به نظر من این مقنیها که در راه آبادانی مملکت با جان و دل کار میکنند، جهادگرند و مرگشان هم به نظر من شهادت است؛ اما نه جهادشان و نه شهادت خاموششان برای کسی اهمیت ندارد.»
*- تجمع دهها تن از پزشکان متخصص زنان و زایمان در تهران :
این تجمع در اعتراض به دستورالعمل غیرکارشناسی ترویج اجباری زایمان طبیعی مقابل ساختمان نظام پزشکی در خیابان کارگر شمالی .
روی یکی از بنرهای در دست پزشکان متخصص معترض نوشته شده بود:«بر سر سلامت مادران معامله نمیکنیم».
*- تجمع پلی اکریلیها در اعتراض به وضعیت موجود/کمبود واد اولیه تولید را مختل کردهاست:
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، یازدهم تیرماه آمده است : جمعی از کارگران شرکت پلیاکریل اصفهان در اعتراض به وضعیت موجود، دست به تجمع صنفی زدند.این کارگران که در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند، میگویند: بحران مواد اولیه همچنان ادامه دارد و به جز در بخشهای محدودی، در بقیه قسمتها، تولید متوقف است.کارگران پلیاکریل از عدم پرداخت معوقات مزدی خود نیز انتقاد دارند و میگویند: علاوه بر مطالبات پرداخت نشده سال جاری (بخشی از دستمزد فروردین و اردیبهشت و تمام دستمزد خرداد) از سال قبل نیز معوقات مزدی داریم که هنوز نقدینگی برای پرداخت این مطالبات تامین نشدهاست….شرکت پلیاکریل اصفهان تیرماه سال گذشته بهطور موقت تولید را متوقف و کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کرد؛ کارگران فروردین 97 به سر کار بازگشتند اما به نظر میرسد وقفه چند ماهه نتوانسته است مشکلات این قطب نساجی کشور را حل کند.
*- نرگس محمدي به بيمارستان منتقل شد:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190550
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ایلنا دوشنبه ۱۱ تير ۱٣۹۷ آمده است : محمود بهزاديراد، وکيل نرگس محمدي، درخصوص آخرين وضعيت جسماني موکلش گفت: «متأسفانه خانم محمدي ناراحتيهاي مختلفي داشتند که اين اواخر مثانه و کيسه صفراي ايشان با مشکل مواجه شده بود که شب گذشته حالشان بد ميشود و به بهداري منتقل ميشوند». اين وکيل دادگستري ادامه داد: «گفته ميشود که موکلم امروز به بيمارستان منتقل شده و من نيز در حال عزيمت به سمت بيمارستان هستم». بهزاديراد اظهار اميدواري کرد که خانم محمدي بتواند از آزادي مشروط استفاده کند.
*- جان مردم دردست سهمیه ها:
تجمع جمعی ازداوطلبان آزمون دستیاری امروزمقابل وزارت بهداشت دراعتراض به رتبه های اعلام شده واعمال سهمیه های جدید که در کل حدود65%از قبولیها را به خود اختصاص داده است .
*- تاخیر دو ماهه در پرداخت دستمزدها دیگر عادی شدهاست :
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، یازدهم تیرماه آمده است : علی نصیری (عضو هیات مدیره انجمن ذغالسنگ ایران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به افزایش قیمت خرید ذغالسنگ به عنوان تابعی از شمش فولاد و تاثیر آن بر ایمنی و معیشت کارگران ذغالسنگ گفت: با تزریق منابع حاصل از افزایش قیمت ذغالسنگ میتوانیم شاهد تحولات مثبتی در حوزه رفاه کارگری و معیشت معدنکاران کارگاههای ذغالی باشیم….این عضو هیات مدیره انجمن ذغالسنگ ایران با تاکید بر اینکه تاخیر دو ماهه در پرداخت دستمزد کارگران کارگاههای ذغالی دیگر یک روال عادی شده، گفت: چند سالی شاهد افزایش قیمت ذغالسنگ نبودیم و حتی افزایش فعلی هم به سختی و در مذاکرات طولانی ممکن شد…
*- ادامه دیدار ها در پاریس:
دیدار و گفتگوی خانم برنادت گروآزون دبیر کل سندیکای معلمان فرانسه و هیات همراه با نمایندگان سندیکای شرکت واحد و نماینده معلمان مریوان در محل این سندیکا
@vahedsyndica
*- تجمع دوباره کارگران «تولیپرس» و «بستهبندی البرز»
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، یازدهم تیرماه آمده است : یکی از کارگران دو کارخانه تولیپرس و بستهبندی البرز درباره تکرار اعتراض صنفی خود و همکارنش به خبرنگار ایلنا گفت: ۵۰۰ کارگر که در این دو واحد تولیدی مشغول کار هستند به دلیل اختلال در روند فعالیت این واحد تولیدی و در نتیجه تهدید امنیت شغلیشان همچنان نگرانند.
او در تشریح مشکلات شرکت تولیپرس و و نیز شرکت بستهبندی البرز گفت: یکی از شرکتهای طرف قرارداد از مدتی قبل بابت طلب مالی خود از مراجع قضایی حکم توقیف اموال این دو کارخانه را دریافت کرده و در حال حاضر با پلمب درهای انبار، در روند فعالیت این دو واحد تولیدی اختلال ایجاد شده است….این کارگر معترض در پایان گفت: از مسئولان بالادستی ازجمله استانداری میخواهیم که صدای ما کارگران «تولیپرس» و «بستهبندی البرز» را بشنوند و برای مشکلات ما چارهای بیندیشند.
ادامه دیدار با فعالین سولیدر در پاریس:
دیدار وگفتگوی نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد با سندیکای سولیدر وسندیکای کارکنان مترو پاریس وحومه امروز ۱۱تیرماه درمحل ساختمان سولیدر
@vahedsyndica
*- مرگ ۵ کارگر کارخانه مقواسازی پاکدشت بر اثر گازگرفتگی:
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، یازدهم تیرماه آمده است : صبح دوشنبه گازگرفتگی ناشی از مواد کاغذی در یک شرکت مقواسازی در پاکدشت جان ۵ کارگر را گرفت. دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت با تایید این خبر گفت: طی گزارشی که امروز صبح بدست ما رسیده؛ متاسفانه باخبر شدیم ۵ نفر در گارگاهی در روستای محمودآباد پاکدشت جان خود را ازدست دادند.وی افزود: شواهد اولیه نشان از گازگرفتگی در حوضچهی دیگ خمیرسازی دارد ولی برقگرفتگی نیز دور از ذهن نیست زیرا هر ۵نفر پشت سرهم و به فاصلهی کوتاه یکی پس از دیگری وارد حوضچه شده و جان خود را ازدست دادند ولی باتوجه به حجم حادثه، قضیه با دستور ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که به محض اعلام نظر کارشناسی، به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
*- تجمع اعتراضی دانشجویان علم و صنعت :
تجمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، در اعتراض به احکام سنگین قضایی صادر شده به دانشجویان و امضای طومار در اعلام همبستگی با دانشجویان و فعالین صنفی بازداشت شده است.
*- کارگرانِ «سدِ شفارود»سه ماه معوقات مزدی طلبکارند/اخراج ۷ نفر از کارگران :
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، یازدهم تیرماه آمده است : حدود ۷۰۰ کارگران پیمانی شاغل در پروژه ساخت سد شفارود رضوانشهر واقع در استان گیلان دستکم سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند.به گفته کارگران «سد شفارود» کارفرمای این پروژه عمرانی علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبه مزدی آنان، ۷ نفر از همکارانشان را به دلیل عدم نیاز با اتمام قرارداد کار تعدیل کرده است.کارگران میگویند: کارفرما در حالی تصمیم به تعدیل همکارانمان گرفته که از مدتها قبل در حال جذب نیروی کار جدید است….گفته میشود کارگران این پروژه عمرانی که از شهرهای مختلف در پروژهای ساخت سد شفارود مشارکت کردهاند، برخی از روزهای سال برای دریافت مطالبات معوقه خود به نشانه اعتراض؛ کار را متوقف کردهاند. از قرار معلوم پیمانکار پروژه به کارگران گفته است؛ به دلیل عدم تامین اعتبار از پرداخت دستمزد آنان ناتوان است.عسگر حسنپور (فرماندار شهرستان رضوانشهر) با اشاره به اخراج کارگران سد شفارود گفت: مجموعه کارگری، چارچوبی دارد و من نمیتوانم ورود کنم؛ هرچند در بخشهایی که بعضاً کارگران حقوق معوق داشتند ما بر خود فرض دانستیم و مطالباتشان را پیگیری کردیم…. پروژه سد مخزنی شفارود در غرب گیلان، منطقه پونل رضوانشهر، روی رودخانه شفارود و در فاصله دو نیم کیلومتری شهرستان رضوانشهر و ۶۵ کیلومتری کلانشهر رشت برای تامین آب شرب و کشاورزی منطقه در حال ساخت است.
*- محکومیت یکی از دختران موسوم به دختران خیابان انقلاب به بیست سال حبس:
عباس جعفری دولتآبادی٬ دادستان عمومی و انقلاب تهران خبر از محکومیت یکی از دختران خیابان انقلاب به بیست سال حبس داد.
به گفته دولت آبادی این پرونده با اتهام «تجاهر به بیحجابی» به دادگاه رفته است و متهم آن که دادستان تهران به نام او اشارهای نکرده است با همین اتهام به بیست سال حبس محکوم شده است.
خبرگزاری میزان٬ خبر داد که دولتآبادی در نشستی خبری توضیح داده است که دوسال حبس متهم این پرونده قطعی و ۱۸ سال دیگر آن تعلیقی است.
او همچنین خبر داد که «دادستانی با اعتقاد به قابل تعلیق نبودن حکم صادره، اعتراض خواهد کرد.»
پیشتر یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب به اتهام «تشویق مردم به فساد از طریق کشف حجاب در مرئی و منظر عام» و «تظاهر به عمل حرام» و «ظاهر شدن در اماکن عمومی بدون حجاب شرعی» به ۲۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود
۲۱ ماه از این مدت حبس به مدت ۵ سال تعلیق شده بود.
*- با یک پرونده دیگر برای سعید مرتضوی؛ شش ماه دیگر به مدت حبس او افزوده شد:
http://esfahanemrooz.ir/49249-6/html
به نوشته روزنامه آرمان امروزبه نقل از اصفهان امروز آمده است : بیش از 2 ماه است که سعید مرتضوی، این قاضی معزول و پرحاشیه، زندگی جدید خود را در ندامتگاه اوین آغاز کرده است.
دادستان سابق تهران که اتهامات ریز و درشت فراوانی را در کارنامه خود دارد، سال گذشته به 2 سال حبس تعزیری محکوم شد که پس از ابلاغ حکم برای مدتی ناپدید و تبدیل به یکی از داغترین سوژههای خبری شد.
در نهایت وی توسط ماموران در شمال کشور دستگیر و راهی زندان شد. با گذشت 2ماه از دوران محکومیت سعید مرتضوی، هرازگاهی نام این مدیر محبوب دلواپسان در میان تیتر اخبار خودنمایی میکند. از شایعه سوءقصد به جان مرتضوی در زندان تا انتشار خبر کذب درخواست آیتا… شاهرودی از قوه قضائیه برای تخفیف در مجازات این متهم نشان از آن دارد که گویا قرار نیست نام این قاضی خطاکار به این زودیها از رسانهها و مطبوعات حذف شود.
روز گذشته نیز خبری در برخی از رسانهها منتشر شد مبنی بر آنکه با حکم شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران مرتضوی به 6 ماه حبس دیگر نیز محکوم شده است. این حکم در جریان رسیدگی به یکی از موارد اتهامی سعید مرتضوی صادر شده است. دادستان سابق تهران به جرم آمریت در ورود غیرقانونی به منزل «فاطمه آجرلو» نماینده ادوار مجلس(و همسرش که قاضی دادگستری است) در جریان تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد و دادنامه آن قطعی شده و برای اجرا ابلاغ شده است.
*- اعتراض تاکس دارن تهرانی :
سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷ تهران ـ تاکسی دارن تهران درخیابان میر داماداز روز گذشته دست به اعتصاب زدند واین اعتصاب ادامه دارد
*- نتیجه یک تحقیق دانشگاهی در سوئد: تهران برای زنان امن نیست:
به نوشته بیدار زنی به نقل پانا آمده است : زهره رجبی، دانشجوی رشته اپیدمیولوژی و بهدشت عمومی دانشگاه اومئو سوئد، که در حوزه زنان و امنیت شهری پژوهش میکند، درباره وضعیت زنان در تهران تحقیقی انجام داده است.
رجبی در گفتگو با پانا گفته: اگر میخواهیم زندگی روزمره زنان را در شهر بررسی کنیم، باید به محیط اجتماعی توجه ویژه داشته باشیم. ما دو محیط داریم، محیط فیزیکی و محیط اجتماعی که دومی اگرچه نادیده گرفته میشود، در زندگی شهروندان بسیار مهم است. برای بررسی این دو محیط زندگی، در دو گروه متمرکز در محله تهران تحقیقم را انجام دادم، یکی دروازه غار و دیگری مرکز شهر یعنی اطراف دروازه دولت. در هر گروه چند نفر از زنان تجربیاتشان را بیان کردند و نتیجه این تحقیق این بود که همه این زنان در دو منطقه گفتند که با احساس ناامنی مواجهاند.
به گفته این پژوهشگر، مشخص شد فقط در مناطق پرآسیب نیست که زنان احساس ناامنی میکنند بلکه در نقاط دیگر شهر هم چنین احساسی وجود دارد. نتیجه این تحقیق نشان داد زنان در تهران، اعم از تحصیلکرده و غیرتحصیلکرده، در منطقه جنوبی یا مرکزی، ناامنی را احساس کرده بودند. آنها همچنین از نبود امنیت در برخی فضاهای شهری و اینکه استفاده از این مکانها برایشان به آسانی میسر نیست گلایه داشتند.
*- کاظم فرج الهی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفتگو: علی رفاهی مطرح کرد : از دهه هفتاد هرگز افزایش دستمزد بهاندازه نرخ تورم نبوده/اختلاسکنندگان آزادند/ سپردههای مردم به غارت میرود اما اشتغال ایجاد نمیشود
به گزارش خبرنگار ایلنا،علی رفاهی در گفتگو با کاظم فرج الهی در تاریخ 12 تیر 97 آمده است : کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی با اصلاح بخش عمده قانون حداکثر استفاده از توان فنی، مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژهها مصوب ۱۳۷۵، طرح جدیدی با عنوان حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی تهیه کرده است…. من بهطور کلی فکر نمیکنم این طرح چندان موفق باشد. ما مشابه این طرح را در دهه 60 و 70 هم شاهد بودهایم به این صورت که کالایی را که داخل تولید میشد برای ورود آن ممنوعیت گذاشته بودند. همانطور که بسیاری از آن قوانین و دستورالعملها در کوتاهمدت بعد از تصویب، ابتدا متروک و بعد منسوخ شدند. محتمل است این قانون هم باتوجه به موانع اجرایی آن به همان سرنوشت دچار شود…. حوادث سال های اخیر نشان داد میان مردم و حاکمیت وحدت و اعتماد وجود ندارد. دستمزدهای ناکافی هم حتی، پرداخت نمیشود و ماهها به تاخیر میافتد. با دانشجویان و فعالان و معترضان اجتماعی و پیگیران مطالبات صنفی کارگری و معلمان برخوردهایی صورت میگیرد درحالیکه اختلاسکنندگان آزادند. سپردههای مردم در بانکها به غارت میرود. اشتغال ایجاد نمیشود و در عوض پول و سرمایههای غارت شده کشور به خارج میرود…
*- آتس سوزی در جنگلهای کومله شهرستان لنگرود:
برپایه خبر انعکاس یافته در سطح کانال لنگرودی ها آمده است : از قول رضا جوادپور، سرپرست فرمانداری لنگرود، آتش سوزی که منجر به سوختن 50 هتکار از جنگل های بهش شهر کومله از جمعی شهرستان لنگرود شده، عمدی بوده و با هدف تصاحب زمین های حاصلحیز شمال صورت گرفته است. هراز گاهی جنگل و خاک این منطقه را توبره می کنند تا بتوانند زمین های حاصلخیر آن منطقه را تصاحب کردند و ویلا سازی نمانید.
*- زمین خشک ، لبان تشنه ؛ آب آب از : گروه اتحاد بازنشستگان:
فریاد اعتراض مردم خوزستان این بار برای تأمین آب شیرین، فضای شهرهای متهلب خوزستان را به صحنه اعتراض تبدیل کرده است.
این روزها مردم خرمشهر و آبادان در گرمای طاقت فرسا و نبود آب شرایط بسیار دشواری را سپری می کنند.
سرزمینی که بر ثروت نشسته اما در فقر غوطه ور است. مردم معترضند و از آب؛ این حیاتی ترین عنصر زندگی محرومند.
روز جمعه سه تجمع اعتراضی در خرمشهر برگزار شد و مردم زیر آفتاب داغ با دبه و دست نوشته های متعدد و با “یزله” و “هل هله”های خشم نسبت به وضعیت آب معترض بوده و خواستار برکناری مسئولین بحران آب شدند و بهبود وضعیت آب را مهمترین خواسته خود اعلام کردند.
با حضور نیروی انتظامی و تشدید فضای امنیتی و واکنش نسبت به حرکت اعتراضی مردم، کار را به خشونت کشاندند. حضور نیروهای نظامی- امنیتی در این روزها، فضای سالهای تلخ دوران جنگ و سختی آتش و ویرانی را تداعی می کند و شوربختانه هنوز مردم با گذشت سه دهه از پایان جنگ خرابیهای موشک ها، خمپاره ها و آوارهای شهر خود را نظاره گر هستند و گویا در شرایط جنگ بسر می برند.
شنبه ۹ تیر مردم مجددا به خیابانها آمدند. حضور نیروهای امنیتی در این دو شهر به شکل چشمگیری افزایش یافت و علاوه بر پلیس ضد شورش، نیروهای لباس شخصی نیز در گوشه و کنار شهر با مردم معترض برخورد و تعدادی از معترضان را دستگیر کردند. در این وضعیت دستکم یک نفر کشته و تعدادی مجروح شدند.
در حال حاضر ماهشهر، سربندر و اهواز از مردم خرمشهر و آبادان حمایت گسترده ای را آغاز کرده اند.
شرایط بسیار اسفناکی در جای جای این سرزمین حاکم شده و مردم با آنها دست به گریبانند و مسئولان حکومتی نه تنها پاسخگوی مطالبات مردم نیستند بلکه دست به سرکوب شدید اعتراضات می زنند.
گذشته از محرومیت مردم خوزستان، فروش آب این جلگه سرسبز به کشورهای منطقه، زندگی مردم را به مخاطره انداخته است. چرا باید در منطقه ای که بیش از شش رودخانه در آن جادی است، مردم از کمبود آب رنج ببرند؟ این چه برخوردی است که با مردم می شود؟ منابع اقتصادی و کارخانه های عظیم تعطیل می شود، منابع عظیم آبی خشک می گردد، آلودگی هوا به درجه اعلا می رسد، بیکاری و فقر بیداد می کند… .
مردم زحمتکش خوزستان که همیشه زیر شدیدترین فشارهای محرومیت ناشی از جنگ و… بوده اند این بار متحدانه برای دفاع از زندگی و زنده ماندن، یکپارچه فریاد می زنند.
این بار مردم خرمشهر؛ شهری که پس از گذشت ۳۰ سال از جنگ ایران و عراق هنوز ویران است به خیابان آمدند و یک صدا آب سالم را می خواهند. ولی جواب تشنگی آنان سرکوب است.
گروه اتحاد باز نشستگان با این مردم تشنه که به حق خواستار حیاتی ترین خواسته خود هستند، اعلام همبستگی می نماید وضمن محکوم کردن اعمال سرکوبگرانه، خود را ملزم به انعکاس این فریاد های حق خواهی می نماید.
” گروه اتحاد بازنشستگان”
۹۷/۴/۱۲
*- چالش رانندگان شرکتهای اتوبوسرانی خصوصی ادامه دارد؛
رانندگان: مبلغ ۶ دُنگ را از ما گرفتند ولی سندِ ۴ دُنگ به ناممان زدند/اتوبوسرانی: طبق قانون عمل کردهایم
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، دوازدهم تیرماه آمده است : اتوبوسرانان شرکت بیسیم ایرانیان و راهبر سبز پایتخت مدعی شدند که این دو شرکت خصوصی اتوبوسرانی در فاصله سالهای ۸۹ و ۹۰ به هر راننده یک دستگاه اتوبوس با وعدهی مالکیت؛ اتوبوس با شرایط معین واگذار کرده است.جمعی از این رانندگان به ایلنا گفتند: در آن سالها با صحبتهای صورت گرفته مقرر شد، با پرداخت ۱۷ تا ۲۰ میلیون که بر حسب مدل و نوع اتوبوس تعیین میشد؛ ۲ دُنگ از اتوبوس به نام رانندگان شود. سپس با پرداخت ماهی ۳۰۰هزار تومان به مدت ۶۰ ماه، سند ۶ دُنگ اتوبوس به نام رانندگان زده شود. آنها در ادامه بیان کردند: ما با پرداخت مجموع ۲۰میلیون و اقساط ۶۰ ماهه، ارزش کل اتوبوس را به شرکت واحد پرداخت کردیم. این در حالیست که این دو شرکت خصوصی پس از اتمام اقساط در مجموع تنها ۴ دُنگ از اتوبوس را به نام رانندهها کردهاند. آنها افزودند: ما در تمام این سالها به شورای شهر، شهرداری و فرمانداری اعتراض کردهایم اما تا امروز به هیچ نتیجهای نرسیدهایم. البته رانندگانی که در این مدت اعتراضاتی را مطرح کردهاند، موفق شدهاند از شرکت سندِ ۶ دُنگ اتوبوسها دریافت کنند اما بلافاصله شرکت واحد اتوبوسرانی خطوط را از رانندگانِ معترض گرفته و به دیگر رانندگان واگذار کرده است. این گروه از رانندگان در نهایت مجبور به فروشِ اتوبوسهای خود شدهاند.
*- بی آبی گسترده در ایران :
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست :بیش از ۷۰ درصد جمعیت ایران در معرض «بیآبی» قرار دارند.!
بی آبی در منطقه بشاگرد:
بشاگرد در شرق تنگه هرمز قرار دارد که پیشتر بخشی از جاسک به حساب میآمد بیش از 40 هزار نفر جمعیت دارد که بیش از نیمی از جمعیت بیکار هستند
*- اقدام به خودکشی کارگر ساختمانی در خیابان اشرفی اصفهانی به خاطر حقوق های معوقه:
برپایه خبر منعکش شده در سطح شبکه های مجازی در تاریخ دوازدهم تیر آمده است : یک کارگر ساختمانی در اشرفی اصفهانی تهران قصد دارد از بالای یک ساختمان چندطبقه خود را به پایین پرتاب کند.
حوالی ساعت ده صبح امروز (دوازدهم تیرماه) یک کارگر ساختمانی در بزرگراه اشرفی اصفهانی تهران، جنب مجتمع تیراژه، اقدام به خودکشی کرده است. این کارگران میگویند: همکاران ما در محل حاضر شدهاند و قصد دارند که کارگر را پایین بیاورند.
براساس گفته آتشنشانها، این کارگر ساختمانی برای یک پیمانکار کار میکرده و چند ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارد.
*- اعتراض دانشجویان به هر شکلی ادامه دارد :
طرح بورد اعتراضی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه در اعتراض به احکام ستگین و ناعادلانه برای دانشجویان ، بعنوان سطحی دیگر از اعتراض توسط دانشجویان دنبال می گردد.
*- تاخیر شش ماه در پرداختِ دستمزد کارگران «راهسازی بروجرد به اراک»
به گزارش خبرنگار دولتی ایلنا، دوازدهم تیرماه آمده است : منابع کارگری استان لرستان به خبرنگار ایلنا گفتند که کارگران این پروژه عمرانی از طریق شرکت پیمانکاری «رامان» در پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک مشغول کارند. در حال حاضر رابطه استخدامی کارگران پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک ادامه دارد و به صورت مشخص این کارگران بابت دستمزد شش ماه گذشته طلبکارند.گفته میشود؛ دلیل پرداخت نشدن به موقع طلب مزدی این کارگران تاخیرهایی است که وزارت راه و شهرسازی در مقام کافرمای اصلی در پرداخت صورتوضعیتهای پیمانکار انجام میدهد.بنا بر ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع مزد آنان و سایر هزینههای جانبی را ندارد و در نتیجه علاوه بر کند شدن روند اجرای پروژه آنها هماکنون با مشکل مالی مواجه هستند.به گفته آنان، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیتهای مالی پیمانکاران پروژه راهسازی باند دوم تور بروجرد به اراک باتوجه به تعویق افتادن حقوق ۶ ماهه کارگران باعث کاهش چشمگیر سرعت احداث این پروژه راهسازی شده است….
*- واگذاری ۲۰۰ بنگاه به صورت غیررقابتی:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190641
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ دوازدهم تیر 97 آمده است : معاون وزیر اقتصاد ضمن دفاع از عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم در واگذاریها گفت: از مجموع هزارو 330 شرکت در لیست واگذاری ۵۲ درصد به فروش رسیده و ۴۸ درصد باقیمانده در لیست واگذاری قرار دارند. به گزارش سازمان خصوصیسازی، میرعلی اشرف عبدالله پوریحسینی در ارزیابی عملکرد سازمان خصوصیسازی گفت: این سازمان در سال ۱۳۸۰ با تغییر اساسنامه و اهداف شرکت مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی فعالیت خود را آغاز کرده است. رئیس کل سازمان خصوصیسازی افزود: در ۱۷ سال گذشته تعداد هزارو 992 بنگاه در لیست واگذاریهای این سازمان قرار گرفته که از این تعداد حدود ۴۵۰ شرکت به دلایل مختلف از جمله انحلال، ورشکستگی، ادغام و… از لیست واگذاریهای دولت خارج شدهاند. وی ادامه داد: همچنین از هزارو 516 بنگاه باقیمانده حدود ۲۰۰ شرکت در این سالها به صورت غیررقابتی در قالب رد دیون دولت یا سهام عدالت و بدون برگزاری مزایده واگذار شدهاند. معاون وزیر اقتصاد و دارایی، اضافه کرد: بر این اساس از هزارو 330 شرکت باقیمانده نیز که در لیست واگذاریها قرار گرفتند، حدود ۵۲ درصد تاکنون به فروش رسیدهاند و حدود ۴۸ درصد نیز در لیست واگذاریها قرار دارند. پوریحسینی افزود: بر این اساس میتوان گفت تا امروز نیمی از راه واگذاریها پیموده شده و نیم دیگر آن باقی مانده است. رئیس کل سازمان خصوصیسازی افزود: در این راستا در ارزیابیاي که انجام دادیم مشخص شد آن بخش از سهام دولت که تاکنون واگذار شده، بیشتر مربوط به سهام خرد و مدیریتی شرکتها بوده و درحالحاضر شرکتهایی که در لیست واگذاریها هستند، بیشترشان دارای سهام کنترلی هستند. ضمن اینکه از زمان آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون بیش از دو برابر، دوره 12ساله قبل از شروع دولت یازدهم سهام کنترلی فروخته شده است.
*- شغل تازه صداوسیما: واردات ذرت؟!
به نوشته کانال تلگرامی اردوی کار آمده است : شرکت جام جم بازرگانی پیشرو» وابسته به #صداوسیما که با هدف فعالیت در خدمات طراحی مهندسی و تامین تجهیزات و کارگزاری تجاری در سال ۸۶ تاسیس شده بود، حالا ۱۶۲ هزار یوروی دولتی برای واردات خوراک دام دریافت کرده است.
دستبرد زدن به ارز دولت ورشکسته، که از پرداخت دستمزد کارکنان، ترخیص ترانس های برق از گمرک، پرداخت سهمیه اش به تامین اجتماعی و… مواردی از این دست ناتوان است در حالی از سوی صدا و سیما صورت گرفته که، این سازمان عریض و طویل غیرپاسخگو به مردم ۱۶۰۰ میلیاردتومان بودجه از خزانه می گیرد؛ امسال ۱۰۰میلیون دلار هم از صندوق توسعه ملی بودجه میگیرد و هزینه تبلیغاتش برای هر ۳۰ ثانیه آگهی در مسابقات فوتبال جام جهانی ۳ میلیاردتومان بوده است.
*- گزارش: علی رفاهی از کاهش تولید چای /۱۳هزار هکتار از باغات چای رها یا تغییر کاربری داده شد:
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی رفاهی در سیزدهم تیر 97 آمده است : چای ازجمله مواد غذایی است که حضور روزمره و غالبی در زندگی مردم در ایران دارد. …اخیرا در فهرست دریافتکنندگان ارز دولتی برای واردات که از سوی بانک مرکزی منتشر شده و واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته، اسامی بالغ بر ۶۰ شرکت به عنوان دریافتکننده ارز دولتی برای واردات چای آورده شده است. این نکته شبهاتی را برای بعضی فراهم آورده که آیا تولیدات چایکاران زحمتکش کشورمان در سطحی نیست که بتوان فارغ از واردات چای شد؟ آیا تخصیص چنین رقم بالایی برای واردات، واجب است؟… موثقی در ارتباط با جریان واردات چای به کشور، گفت: واردکنندگان از هندوستان، سیلان (سریلانکا) و کنیا چای به داخل کشور میآورند…. مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای شمال درباره وضعیت تولیدات چای در کشور، گفت: در گذشته و تا قبل از سال ۱۳۷۹، تولید چای سالانه کشور در حدود ۷۰ هزار تن بود و نزدیک به ۳۳ هزار هکتار باغ چای تحت کشت بود. اما از سال ۱۳۷۹-۸۰ به این طرف، دولت تلاش کرد ساختار تشکیلاتی چای را اصلاح کند. نتیجه این مداخلات و اقدامات عجولانه، آسیبهای زیادی بود که به صنعت چای وارد آمد. حدود ۱۳ هزار هکتار از باغات چای یا رها شد و یا تغییر کاربری داده شد چراکه چایکاری برای کشاورزان دیگر بهصرفه نبود. تولید چای نیز به شدت کاهش یافت و سال گذشته به ۲۴ هزار و پانصد تن رسید. اکنون نیز، نهایتا ۲۰ هزار هکتار مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
*- اطاقور یکی از مناطق پر آب کومله شهرستان لنگرود :
خشک شدن رودخانه اطاقور در منطقه پر آب و باران گیلان از مشکلات بی آبی در گیلان هم است .
*- امروز سیزدهم تیر 97 ، محمد حبیبی معلم نام آشنای ما 57 روز در بازداشت است :
57روز ازبازداشت معلم-نویسنده وفعال صنفی معلمان،محمد حبیبی میگذرد.او درزندان تهران بزرگ بیمارشده ودسترسی اولیه به امکانات پزشکی ندارد.
*- تاخیر سه ماهه در پرداخت دستمزد کارگران پیمانکاری شهرداری «الوند»/پیمانکار: دستمزد فروردین ماه امروز پرداخت میشود:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : برخی منابع کارگری در شهرداری الوند گزارش دادند: کارگرانی که در شهرداری الوند بهصورت پیمانی تحت مسئولیت شرکت «تارا نام آسیا» مشغول کارند، دستکم ۳ ماه حقوق معوقه طلب دارند.این کارگران با بیان اینکه مهمترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه افزودند: درحالی مطالبات مربوط به سه ماهه نخست سال جاری خود را از پیمانکار دریافت نکردهایم که کارفرما مدعی است صورت وضعیت مالی خود را از شهرداری دریافت نکرده است.کارگران شهرداری به دلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد در ۳ ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شدهاند.آنها همچنین اعلام کردند: بارها از شهردار و شورای شهر درخواست کردهایم حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی مسئولان تنها قول میدهند و در عمل کاری انجام نمیشود….
*- نرخ کاهش مشارکت زنان در بازار کار ایران :
…به نوشته کانال تلگرامی زنان کارگر آمده است : از ۲۷ میلیون زن ایرانی در سن کار، فقط ۳ میلیون نفر کار می کنند. با این حال تمامی زنان جامعه چه آنهایی موفق شده اند در بازار كار شغلى داشته باشند، چه آنهایی که موفق نشده اند، چه افرادی که خانه نشين شده ويا به شاغلين غير رسمى پيوسته اند و چه زنانی كه به دلايل مختلف ،كار در خانه را به عنوان يك شغل در پيش گرفته اند، با مشكلاتى روبرو هستند كه باعث می شود نرخ مشاركت زنان در عرصه هاى اقتصادى كشور ما تا اين اندازه کاهش داشته باشد.
@Zane_karegar
*- سخنگوي سپاه: سپاه آبرساني به خوزستان را تا 15 تير تكميل ميكند:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190709
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری دولتی ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تلاشهای سپاه برای نقشآفرینی و کمک به رفع مشکل آب شرب مردم استان خوزستان گفت: همانگونه که فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا اعلام کردند، به فضل الهی و با تلاش مجاهدان عرصه سازندگی و آبادانی کشور در این قرارگاه تا پانزدهم تیرماه جاری پروژه آبرسانی به چهار شهر دارخوین، شادگان، خرمشهر و آبادان تکمیل و نهایی خواهد شد و مردم این شهرها از آب شرب مناسب استفاده خواهند کرد.
*- نه به حجاب اجباری در رفسنجان :
من کوهنوردم و این حجاب اجباری و همه جا بهمون تحمیل میکنن! من از رفسنجان هستم، با اینکه شهر کوچکی هست اما خیلیا رو میشناسم که مخالف حجاب اجباری هستند.
*- حدود 60 هزار کارگر کاشانی در انتظار رسیدگی فوری و رفع تعطیلی کارخانه های خود هستند:
سید جواد ساداتی نژاد، نماینده مجلس از کاشان و اران و بیدگل با اشاره به شرایط بحرانی صنایع کاشان گفته: فضای کارگری در کاشان اورژانسی شده است و اگر به آنها رسیدگی نشود همه در آستانه تعطیلی پیش می رود.
وی افزود 60 هزار کارگر کاشانی و حدوددو هزار تولیدکننده ریسندگی و بافندگی در این منطقه در انتظار رسیدگی فوری به مشکلاتشان و رفع تعطیلی کارخانجات خود هستند.
ساداتی نژاد، با توجه به نوسانات بازار ارز و شرایط حساس و خطیر کاهش تولیدات نساجی و فرش ماشینی در کاشان بدنبال کاهش نقدینگی برای تامین مواد اولیه گفت: اکنون این خطوط تولید شرایط لازم برای تأمین الیاف ندارند و در تأمین الیاف برای تهیه نخ ازنظر مالی دچار مشکل شدند و در بحران تعطیلی و توقف تولید و بیکاری کارگران خود هستند
*- سفره کارگران کمرنگ بود، کمرنگتر شد/بحرانهای اقتصادی موجب فقیرتر شدن طبقه کارگر شدهاست:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : حبیب صادقزاده تبریزی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، تأکید کرد: دولتمردان باید درنظر داشته باشند کاهش قدرت خرید کارگران تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسیاری را در پیخواهد داشت که عزم و اراده مسئولان و ارایه راهکار جهت از خروج این بحران اقتصادی را میطلبد. کارگران دیگر تاب و توان تحمل این سختیها را ندارند.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب اقتصادی این روزها برای کارگرانی که حقوقی پایینتر از خط فقر دریافت میکنند، اظهار داشت: این موضوع فشاری مضاعف بر کارگران وارد کرده به گونهای که در این شرایط روز به روز شاهد فقیرتر شدن این طبقه هستیم.وی خاطرنشان کرد: سفره کارگران کمرنگ بود، کمرنگتر شد. به طوری که کل حقوق یک ماه کارگران تنها صرف هزینههای جاری چند روز میشود که در نهایت موجب میشود کارگران علیرغم تلاش و فعالیتهای بسیار در طول یک ماه حتی نمیتوانند از پس هزینههای ابتدایی خانواده خود بر آیند…. صادقزاده تصریح کرد: متاسفانه نوسانات نرخ ارز و شرایط نابسامان اقتصادی تمامی معادلاتی که برای افزایش نرخ حقوق کارگران انجام شد را به هم زد.
در ناآراميهاي خرمشهر ۳۵ نفر شناسايي و 10نفر دستگیر شدند
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190711
به نوشته روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری «میزان» ، در سیزدهم تیر 97 آمده است : از شناسایی ۳۵ نفر از «عاملین انتشار فراخوانهای دعوت به آشوب» و دستگیری ۱۰ نفر از آنها خبر داده است. این خبرگزاری دیروز نوشت: «بنا بر اعلام منابع مطلع، از زمانی که عدهای، اعتراضات بحق مردم در شهرستانهای آبادان و خرمشهر را به اغتشاش کشاندند، تعداد ۳۵ نفر از عاملان انتشار فراخوانهای دعوت به آشوب و سوءاستفاده از مطالبات مردمی شناسایی شدند. آنطور که منابع مطلع گزارش دادهاند، تاکنون ۱۰ نفر از این آشوبطلبان با همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی دستگیر شدهاند. آخرین فرد دستگیرشده بهعنوان یکی از عوامل انتشاردهنده اصلی فراخوانهای دعوت به آشوب در خرمشهر است که تلاش داشتند اعتراضات بحق مردم را به آشوب بکشند. این فرد ادمین سه گروه تلگرامی با دستور کار ترغیب به اعمال تروریستی و گرایشات تجزیهطلبانه نیز محسوب میشود. تحقیقات از این فرد کماکان ادامه دارد».
اعتراضات در پي بيآبي
«تعدادی از معترضان خرمشهری که از ساعت ۲۰ شنبهشب در میدان اصلی شهر تجمع کرده بودند، پس از دعوت پلیس به متفرقشدن، با مأموران درگیر شدند. معترضان در مواردی اقدام به پرتاب چوب و سنگ به مأموران کرده و پس از بهراهافتادن در خیابانها اقدام به تخریب برخی اموال عمومی کرده و حتی بخشی از پل جدید خرمشهر را آتش زدند. مأموران انتظامی نیز در مواردی اقدام به پرتاب گاز اشکآور کرده و معترضان را متفرق کردند». این بخشی از گزارش «ایرنا» است از آغاز ناآرامیها در خوزستان. مردم خرمشهر و آبادان مدتی است که با کمبود شدید آب و شوری بیش از حد آب لولهکشی دستبهگریبان هستند. غلامرضا شرفی، نماینده مردم آبادان، نیز در پی ناآرامیهای بهوجودآمده گفته بود: «یکسالونیم است که وضعیت امروز آبادان و خرمشهر را شفاهی، کتبی و حضوری و تلفنی به ریزودرشت مسئولان تذکر دادم. …. حتی گفتیم اگر نزولات جوی نسبت به سالهای پیش 20 یا 15 درصد کمتر شود، فاجعه به وجود میآید، اما به خرج کسی نرفت». مقامات مسئول، از جمله وزیر کشور و استاندار خوزستان با اشاره به بهرهبرداری از طرح آبرسانی به خوزستان – طرح غدیر– ابراز امیدواری کردند که مشکلات بهوجودآمده، بعد از بهرهبرداری رفع شوند.
*- خرمشهر و مشکل آب و دستگیری ها :
عبدالرضا عساکره برادر یونس عساکره دستفروش خرمشهری که خودسوزی کرد هم جزو دستگیرشدگان اعتراض به شوری آب در خرمشهر است و این دستگیری ها همچنان دنبال می گردد تا مسئله را به ضد ش بدل سازند و مردم را رد برابر بازداشتگاهها معطل سازند و دنبال نخود سیاه بفرستند و بعد هم پرونده سازی و وثیقه های میلیونی برای آزادی آنان از خانواده ها مطالبه نمانید.
*- شبنم نعمت زاده دختر وزیر صنعت سابق ، ژن برتر ( دزد خوب تر ) بر سریر قدرت دارویی کشور:
شبنم نعمتزاده دختر وزیر صنعت سابق دولت روحانی از ژن خوب ها ( دزد خوب ی ) ی است که صنعت دارویی کشور را به بحران کشانده است . شبنم که از سال 92 شرکت رسا فارمد (گروه دارویی رسا) را ثبت کرده با ادعای توزیع و پخش دارو از استرداد 350 میلیارد تومان بدهی و پاس چک ها به شرکتهای شفا داروی اصفهان، جابر، فارابی و.. خودداری کرده و صنعت دارویی کشور را به مشکلات مالی کشانده است. بدهی ۶۰ میلیاردی یک ژن خوب مسألهساز شد. شبنم دختر وزیر صنعت سابق و بدهی ۳۵۰ میلیاردی به داروسازان در برابر ما است.
*- دغدغههای کارگران بخش ساختمان در کردستان؛ عادلانه نیست کارگر ساختمانی از نانِ شب خانوادهاش بزند تا حق بیمه را بپردازد :
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : کارگران ساختمانی در سال جدید، باید مبلغ بیشتری بابت سهم بیمه بپردازند. افزایش سهم بیمه پرداختی کارگران ساختمان در شرایطی که رکود ساختوساز ادامه دارد، انتقاداتی را متوجه تصمیمگیرندگان و تعرفهگذاران تامین اجتماعی کرده و طبیعیست که این انتقادات در مناطق کمتربرخوردار که توانمندی مالی مردم محلی و در نتیجه فرصتهای شغلی بخش ساختمان کمتر است، پررنگتر میشود.
در روزهای گذشته، انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان از شهرهای مختلف این استان، از مریوان و سرواباد، سقز، بانه، کامیاران، دهگلان، دیواندره و قروه، راهی پایتخت شدند و با نمایندگان مجلس دیدار کردند. مهمترین موضوع بحث در این دیدارها، ناتوانی کارگران ساختمانی در پرداخت افزایش حق بیمه بود. نمایندگان مجلس نیز وعده دادند که خواستههای این کارگران را پیگیری میکنند. در دیدار با نمایندگان مجلس، نامهای در ده بند، توسط انجمنهای صنفی به آنها تحویل دادهشد؛ ده خواسته در این نامه به شرح زیر مطرح شده، کارگران ساختمانی در بخشی از نامه خود آورده اند : همه کارگران کشور با ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی و با ۵۰ سال بازنشسته میشوند ولی کارگران ساختمانی با توجه به اینکه کارشان سخت و زیانآور است با ۳۵ سال بیمه پردازی و ۶۵ سال بازنشسته خواهند شد و به نظر شما با توجه به این قانون و سختی کار، آیا کارگران ساختمانی، بازنشستگی خود را خواهند دید؟ و همچنین حذف موانع تشکلیابی کارگران و به رسمیت شناختن تشکلهای کارگری به عنوان نماینده کارگر از سوی کارفرمایان و ادارات دولتی.…
*- قطع برق دارد عمومیت می یابد :
قطع برق به بازار تبریز هم رسید .
*- حذف اضافهکاری کارگران معدن البرز شرقی؛کارگران: برای تامین مخارج زندگی دچار مشکل شدهایم:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : بیش از ۷۰۰ کارگر شاغل در معدن زغال سنگ البرز شرقی از حذف مزایای اضافهکاری و تعطیلکاری خود در سه ماه گذشته خبر میدهند.کارگران شاغل در معدن زغال سنگ البرز شرقی میگویند: از سه ماه بیش کارفرما؛ مزایای اضافهکاری و تعطیلکاری کارگران را به بهانه کاهش هزینهها حذف کرده است.به گفته آنها، با حذف اضافهکاری از حقوق هر یک از کارگران معدن البرز شرقی؛ حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان کسر شده است.کارگران مدعی هستند که تنها ۵۰ درصد از مزایای آخرین اضافهکاری آنها ازسوی کارفرما همزمان با حقوق خرداد ماه پرداخت خواهد شد.کارگران معدن البرز شرقی میگویند: دلیل حذف اضافهکاری و تعطیلکاری آنها بهکارگیری نیروی جدید کار به بهانه توسعهی اشتغال در منطقه است….کارگران البرز شرقی اعتقاد دارند که درآمد فعلی مخارج زندگی خانوادهایشان راتامین نمیکند. آنها تاکید دارند که با حذف اضافهکاری و تعطیلکاریها برای تامین مخارج زندگی دچار مشکل شدهاند
*- ۲۰سال حبس؛احکام جدید برای ۴زن درویش محبوس در زندان قرچک
به گزارش #مجذوبان_نور؛ احکام صادره در #دادگاه_انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده برای چهار زن درویش محبوس درزندان قرچک ابلاغ شد.
*- نامه کارگران کیش چوب خطاب به مسئولان/مطالباتمان را پیگیری کنید:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : کارگران کارخانه «کیش چوب» که به دنبال بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود هستند، طی نامهای خطاب به مسئولان منطقه آزاد کیش در استان هرمزگان خواستار پیگیری مشکلات صنفی خود شدند.
در این نامه که به امضای ۸۰ نفر از کارگران کارخانه کیش چوب رسیده، کارگران ضمن بیان تعویق دستکم ۱۲ تا ۱۳ ماهه مطالبات مزدی خود از مسئولان منطقه آزاد کیش خواستهاند راهحل مناسبی برای بازگشایی محل کارشان و پرداخت مطالبات معوقه کارگران کیش چوب پیدا کند.
در ابتدای این نامه آمده است: کیش چوب تقریباً ۱۵ سال است که به عنوان بزرگترین شرکت صنایع چوب کشور در حال فعالیت در جریره کیش است و بدون درنظر گرفتنِ پرسنلِ دفتر مرکزی در تهران و نمایندگیهای متعدد شرکت صنایع چوب کیش که در شهرهای مختلف کشور فعالیت میکردند و شامل طراح، نقشهکش، نصاب و سیستم مالی و مدیریتی بودند، ۳۰۰ نفر پرسنل بهطور مستقیم در این کارخانه مشغول به کار بودند…. با گذشت زمان و افزایش مطالبات مزدی تا ۶ ماه نارضایتی کارگران بیشتر شد تا اینکه در مهر ماه سال ۹۶ کارفرما کارخانه را به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی تعطیل اعلام کرد و کارگران با بیش از ۱۲ماه مزد معوقه از کار بیکار شدند. کارگران کیش چوب در بخش دیگری از نامه با اشاره به بیپاسخ ماند وعدههای داده شده از سوی کارفرما و نمایندگان سازمان منطقه آزاد کیش در پیگیری مطالبات صنفی کارگران افزودند: در ابتدای سال جاری کارگران با اعتماد به وعدههای داده شده مبنی بر بهروز شدن دستمزدها و پرداخت معوقات مزدی سال گذشته به صورت قسطی، علارغم همه بدقولیها و نارضایتیها از مدیریت مجموعه آماده کار وتولید بودند که محقق نشد…. کارگران از مسئولین منطقه خواستاد پیگیری مشکلات خود شده اند .
*- واکنش عضو شورای شهر به برخورد خشونتآمیز پیمانکاران پسماند با یک پیرمرد؛ خاطیان احضار و مورد پرسش قرار گرفتند:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : فیلمی از برخورد خشونتآمیز دو نفر از پیمانکاران پسماند شهرداری منطقه ۱۹ در فضای مجازی پخش شده است. در این فیلم مشاهده میکنیم که آنها با خشونت پیرمرد را هل داده و با فحشهای رکیک او را تحقیر میکنند. این فیلم توسط یکی از شهروندان گرفته شده و اکنون در فضای مجازی پخش و موجبات واکنش اعضای شورای شهر را فراهم کرده است.افشین حبیبزاده (عضو شورای شهر تهران) در واکنش به این برخورد خشونتآمیز به ایلنا گفت: کسانی که این برخورد را کردند عوامل پیمانکار پسماند طرف قرارداد شهرداری منطقه بودند. آنها کارگر شهرداری نبوده و براساس آخرین اطلاعات احضار شدهاند.حبیبزاده با تاکید بر اینکه مساله را پیگیری خواهد کرد، افزود: آنها مورد پرسش قرار گرفته و قطعا با پیمانکار شهرداری برخورد میشود و ارتباطات پیمانکار با شهرداری منطقه تحت تاثیر این اتفاق قرار خواهد گرفت.
*- در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
پیشبینی روند خشکسالی در ایران تا سال ۲۰۹۰/ معضل خشکی با بارورسازی ابرها رفع نمیشود:
به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : صادق ضیاییان (رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت خشکسالی در کشور به کاهش ۲۶ درصدی بارشها اشاره کرد و گفت: همچنین امسال با افزایش دما مانند سالهای گذشته روبرو بودهایم. تغییر اقلیم باعث شده است تا در ۱۱ سال گذشته هیچ سال پربارشی را نداشته باشیم…. رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با تاکید براینکه باید سازگاری با شرایط را ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: دوره خشکسالی تا دهه ۲۰۹۰ ادامه دارد و معنی آن این است که مانند گذشته میتوانیم مصرف آب داشته باشیم، بلکه باید تغییر نگرش در مصرف آب داشته باشیم، چرا که با روند خشکسالی مواجه هستیم.ضیاییان در پاسخ به این سوال که بارور سازی ابرها چقدر میتواند برای مقابله با این وضعیت به ما کمک کند، گفت: در دنیا هیچ کشوری خشکسالی را با باروری ابرها حل نکرده است، بنابراین رفع خشکسالی از این طریق در هیچ جا انجام نشده و عمدهترین موضوعی که میتواند در کاهش تبعات خشکسالی به ما کمک کند مدیریت مصرف آب است…. رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی درباره ابردزدی و برف دزدی از کشور که اخیرا مطرح شده، گفت: از لحاظ علمی این موضوعات اثبات شده نیست و شاید شدنی نباشد و من در این زمینه با هیچ مستندات علمی برخورد نکردهام.
*- نماینده بجنورد: ۸۰۰ شهرداری در حال ورشکستگی هستند:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در سیزدهم تیر 97 آمده است : علی قربانی در موافقت با یک فوریت اصلاح بند ۱۱۰ تغییرات متفرقه قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را گفت: هزار و ۲۵۵ شهر و ۳۳ هزار دهیاری داریم که کمبود منابع مالی عمدهترین مشکل مدیران آن است. وی با بیان اینکه ۷۳۱ شهر با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر در کشور وجود دارند، بیان کرد: شهرداریها ۶ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند ولی ۳ درصد بودجه کشور را کسب میکنند.وی افزود: ۴۰ درصد بودجه شهرهای کوچک و دهیاریها از محل اعتبارات سوخت تأمین میشود و تقاضا کردیم که فوریت طرح تصویب شود تا منابع پایداری برای شهرداریهای کوچک و دهیاریها تعیین شود زیرا اکنون ۸۰۰ شهرداری در حال ورشکستگی هستند.وی در مجلس گفت: یک نفر اخیراً در آبادان به دلیل عدم پرداخت مطالباتش دست به خودسوزی زده که امیدواریم در این شرایط فوریت این طرح تصویب شود.
*- هجوم شنها به سیستان:
«خبري كه در رسانه ها بهش پرداخته نميشه اينه كه وضعيت هجوم شن ها به سيستان بي نهايت دردناك هست، يعني فكر كن شب خوابيدي صبح پاشي هركاري كني در باز نشه، فكر اساسي به مهار اين شنها كرده بشه و گرنه اين منطقه بزودي تبديل به گورستان خواهد شد». این توییت آقای خلیل الله بلوچی ست که همراه با این تصویر منتشر کردند.
*- امام جمعه برای جوشکاری لوله غدیر به کمک آمد و نشد که نشد :
به گزارش ایسنا، در هفتهی اخیر به دنبال شکسته شدن خط لولهی انتقال آب غدیر که آب شرب شهرهای خرمشهر و آبادان و مناطق همجوار را تأمین میکرد، مردم این دو شهر با مشکل جدی آب شرب مواجه شدند. در پی این مسئله، موسویفرد امامجمعهی خرمشهر ضمن حضور در کنار کارگران تعمیر این خط لوله در هویزه، بهصورت نمادین و برای تسریع امور اقدام به جوشکاری این خط لوله کرد و از نزدیک پیگیر حل مشکل آب شرب مردم منطقه شد. متاسفانه لولههای ورودی طرح غدیربه آبادان یک روزبعد ازافتتاح شکست.دیشب ساعت ۲۲ باحضور وزیر دفاع افتتاح شد. امروزعصرشکست. شایدامام جمعه خرمشهر توجهش به عکس بوده خوب جوش نداده است. خامنه ای هم در پیامی شفاهی از اقدام پیگیرانه و حضور میدانی امام جمعه ی خرمشهر برای رفع مشکل آب شرب شهرهای خرمشهر و آبادان و روساهای همجوار قدردانی کردند .
*- بگیر که فرمایش جدیدی آمد : آقا ابرهای ایران را هم می دزدند :
صادق ضیاییان رئیس؛ مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی درباره ابردزدی و برف دزدی از کشور که اخیرا مطرح شده، گفت: از لحاظ علمی این موضوعات اثبات شده نیست و شاید شدنی نباشد و من در این زمینه با هیچ مستندات علمی برخورد نکردهام.
*- تکذیب ابردزدی!
روابط عمومی سازمان پدافند غیرعامل، با هدف ماست مالی کردن خبط رئیسش در باره «ابردزدی!» گفته:
«برخلاف فضاسازیها، موضوع مورد اشاره درباره سرقت ابرها و تغییرات عامدانه اقلیمی صرفا یک نگاه آیندهنگرانه علمی بوده و الزاما به معنای رقم خوردن آن در مقطع کنونی نیست و موضوع سرقت ابرها رویایی بیش نیست».
این حرف غلامرضا جلالی که گفته «تیمهای مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور میکنند» چطور ممکن است «یک نگاه آینده نگرانه علمی» باشد؟ این نوع تکذیب های رسواکننده که جعل آشکار است دست کمی از اصل نظر جلالی که آن هم جهل آشکار است ندارد.
*- نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد هنگام ورود به کشور برای ساعاتی در فرودگاه بازداشت شدند:
به نوشته کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه در تاریخ پنجشنبه۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد در هنگام ورود به کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اعتراض بسیار شدید اعضای سندیکا و خانواده هایشان، پس از یک ساعت و نیم آزاد شدند. در مدت بازداشت وسایل همراه آنان را بصورت غیرمعمول بازرسی و برخی کتاب ها و گزارشات جلسات و سمینارهای کارگری که در آن حضور یافته بودند، پرچم و نمادهای اتحادیه های کارگری که به آنان اهداء شده بود، همچنین پاسپورت آقای داود رضوی را توقیف کردند.
آقایان رضا شهابی و داود رضوی بعنوان نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با دعوت کلکتیو سندیکاهای کارگری فرانسه برای حضور در سازمان جهانی کار و دیدار با مسولان آن سازمان و دیدار با مسئولانی از کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری ( ITUC ) و فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل ( ITF )، همچنین دیدارهایی با سندیکاهای کارگری کشورهای فرانسه، سوئد، نروژ و آلمان در روز پنجم خرداد از کشور خارج و در روز سیزدهم تیر به کشور بازگشتند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برخود امنیتی پلیسی با نمایندگان خود را محکوم می کند و خواهان منع تعقیب از اعضای خود همچنین کلیه فعالین کارگری و صنفی می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۴ تیر ۱۳۹۷
t.me/vahedsyndica/2139
*- عکس از تبریز، چهارراه شریعتی است :
یک جوان در گوشهای از پیادهرو ضمن فهرست بخشی از مطالبات و مشکلات فعلی کشور با شعار «آزادی، صلح، عدالت» تحصن کرد.
*- آمار بیکاری در ایران :
*- انتشار جدول خاموشیهای احتمالی در 5 استان:
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190750
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: بر اساس برآوردهای صورتگرفته، شرکت توزیع برق پنج استان اصفهان، مشهد، همدان، البرز و کرمانشاه اقدام به انتشار جدول احتمالی خاموشیها کردهاند و قرار است در استانهایی که پیشبینی میشود در برخی نقاط خاموشی داشته باشیم، این جداول منتشر شود. محمودرضا حقیفام که از سوی معاون وزیر نیرو بهعنوان سخنگوی صنعت برق تعیین شده است، در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر این مسئله که انتشار این جدول به معنای خاموشیهای برنامهریزیشده نیست، تصریح کرد: با افزایش درجه حرارت و مشکلاتی که ممکن است در شبکه اتفاق بیفتد، احتمال دارد در برخی نقاط با محدودیتهایی مواجه شویم که در این بین کنترل مدیریت مصرف از سوی مشترکان میتواند مانع از اعمال خاموشی شود. او تصریح کرد: براساس قراری که در وزارت نیرو گذاشتهایم، در مناطقی که با احتمال محدودیت روبهرو هستند، بهمنظور افزایش آگاهی مشترکان جداولی را برای اطلاعرسانی منتشر کردهایم. معاون هماهنگی توزیع توانیر با تأکید بر این مسئله که این مسئله بههیچعنوان به معنای خاموشیهای برنامهریزیشده نیست، عنوان کرد: هدف این است که با افزایش آگاهی مشترکان مدیریت مصرف در منطقه مذکور افزایش یابد و بهطور مثال ممکن است اگر امروز در یک منطقه با محدودیت مواجه هستیم، روز بعد دیگر با مدیریتهایی که صورتگرفته، شاهد محدودیت نباشیم. حقیفام با اشاره به لزوم مدیریت مصرف در شرایط فعلی گفت: اگر مردم مدیریت مصرف را پیشه کار خود کنند، قطعا با مشکلات خاموشی مواجه نخواهیم شد. هدف از انجام این کار نیز توسعه کارهای مدیریتی در حوزه مصرف بوده است.
*- خاموشیها هیچ ارتباطی با تحریم ندارد:
به نوشته خبرگزاری دولتی ایسنا آمده است : مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنانگفته است که خاموشیهای اخیر در کشور هیچ ارتباطی با تحریمها ندارد و مهمترین دلیل آن رشد مصرف مشترکین ناشی از افزایش دمای هوا و همچنین کاهش حدودا 5000مگاواتی تولید نیروگاههای برقآبی در کشور است.
*- استاندار رانت خوار کردستان به جای رسیدگی به مشکلات مردم مشغول واردات با ارز دولتی است:
شرکت«فجر اعتبار»سومین دریافت کننده بزرگ ارز دولتی، متعلق به بهمن مراد نیا استاندار روحانی در کردستان است. او برای رفع فقر و محرومیت و تبعیض و بیکاری در کردستان گمارده شده ولی به تجارت ذرت و سویا با رانت و ارز دولتی مشغول است. #دلار/ توئیتر.
مهدی رفائی
@RefaeiMahdi
*- ۱۴ تیر ۱۳۹۹ (دو سال بعد) پایان دوران زندان آتنا دائمی است:
این فعال مدنی حقوق کودک هماکنون در زندان به سر میبرد و در طی این مدت، از نظر سلامتی دچار مشکلات فراوان شده است.*- *- *- بازداشت گسترده فعالان در شمال غرب کشور:
قلعه بابک که به نامهای قلعه بابک، دژ بابک، بذ و قلعه جمهور هم معروف است دژ و مقر سردار ایرانی، بابک خرمدین بوده است که علیه خلافت عباسی شوریده بود و این قلعه پایگاه او بود. این قلعه در زمان ساسانیان ساخته شده است. در همین قلعه بود که بابک و یارانش توانستند به مدت بیست و چند سال به مبارزه خود ادامه دهند. طی سال های اخیر فعالان آذری برای انجام مراسم به این قلعه میروند و با دستگری و هزینه روبرو می گردند . تعداد بازداشت های امنیتی در شمال غرب کشور به ۲۹ تن رسید. به مناسبت گردهمایی سالانه در قلعه بابک از چند روز پیش چندین فعال ترک گرا بازداشت شدهاند. استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل و تهران استانهایی هستند که شاهد بازداشت فعالان ترکگرا بودهاند.
به گزارش وبسایت هرانا، “کیومرث اسلامی” در مغان، “فرج نوری” در اهر و “مرتضی یزدانی” در ارومیه، “رحیم غلامی“، “مهدی هوشمند” و “عبدالله هوشمند” در اردبیل، “رحیم ساسانی” و “سجاد صدقی” در تبریز، “مرتضی محمدی” در اهر، “ابراهیم نوری“، “جعفر رستمیراد” و “سجاد جولانی” در تهران و “مجتبی عبدلی” در بستان آباد و نیز “عسگر اکبرزاده“، “علی واثقی“، “سعید صادقیفر” و “عباس لسانی” در اردبیل از جمله فعالانی هستند که طی روزهای گذشته توسط ماموران امنیتی ادارههای اطلاعات بازداشت شدهاند. علاوه بر آن تعدادی افراد دیگر هم احضار و تهدید شدند.
قلعه بابک که به نامهای قلعه بابک، دژ بابک، بذ و قلعه جمهور هم معروف است دژ و مقر سردار ایرانی، بابک خرمدین بوده است که علیه خلافت عباسی شوریده بود و این قلعه پایگاه او بود. این قلعه در زمان ساسانیان ساخته شده است. در همین قلعه بود که بابک و یارانش توانستند به مدت بیست و چند سال به مبارزه خود ادامه دهند.
*- جلوی دزدی آشکار مخابرات را بگیریم / پیام شهروندی:
شرکت مخابرات در ازای هر پیامکی که در خصوص در دسترس نبودن بشما میدهد،(مشترک مور نظر در دسترس نمیباشد ، تماس شما از طریق پیامک به ایشان اعلام خواهد شد,مبلغ ۵۰۰تومان بحساب شما منظور میکند و نام این سیستم را ” تماس بان ” نامیده است ! جهت غیر فعال نمودن این سیستم، عدد ۵ را به ۹۹۱۴ ارسال نمایید این پیام را به گروه های دیگر بفرستید تا همه از این دزدی آشکار آگاه گردند.»
*- ناچار بودیم ارز دولتی بگیریم:
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : نماینده فروش یکی از شرکتهای خودروساز خارجی در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی گفت این شرکت آمادگی دارد ارز دولتی تخصیصیافته را به دولت بازگرداند. به گزارش مهر، این شرکت واردکننده در نامهای به ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، با گلایه از نحوه انتشار لیست واردکنندگان خودرو دریافتکننده ارز دولتی نوشته است: این شرکت از سال ۱۳۹۱ تمام ثبت سفارشهای خود را از محل ارز متقاضی انجام میداده است، اما از ۲۱ فروردین امسال، با بخشنامه جدید ارزی دولت، حسب الزام خرید ارز از سامانه نیما و سیستم بانکی، ناگزیر به دریافت ارز دولتی شده است. در این نامه با اشاره به اینکه میزان ارز دولتی تخصیصیافته در ماههای اخیر، درصد بسیار ناچیزی از نیازهای ارزی این شرکت را تأمین کرده، آمده است: ارز تخصیصیافته تنها دو درصد از کل ارز موردنیاز این شرکت در چهارماهه اول امسال بوده است. در ادامه آمده: این شرکت آماده است ضمن برگشت ارز تخصیصدادهشده فوق به سیستم بانکی از طریق بدون انتقال ارز، نسبت به تأمین کامل ارز مورد نیاز خود از بازار ثانویه اقدام کند. این شرکت که براساس لیست بانک مرکزی، یکمیلیونو ۲۰۰هزار یورو ارز دولتی در ماههای اخیر دریافت کرده است.
*- قطع برق در تهران و سلامتی شهروندان در خطر است :
گزارشی درباره مشکلات و مصائب قطع سلسلهوار برق برای شهروندان
ویزیت بیماران در پارک
http://www.sharghdaily.ir/fa/Main/Detail/190781
به نوشته روزنامه شرق در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : جمعيت ابتداي باغ فردوس روبهروي كافه راك يا روي صندليهاي پارك نشستهاند يا در حال قدمزدن هستند. كمي جلوتر كه ميرويم سه پزشك روي صندليهاي پلاستيكي روبهروي كافه راك نشستهاند و در حال ويزيت بيماران هستند؛ برق آسانسور كه قطع شد پرفسور بابك باباپور، جراح مغز و اعصاب و دستيارانش دكتر بهزاد آيرملو و دكتر مريم رحيمي تصميم گرفتند بيماران را روبهروي ساختمان مطب يعني باغ فردوس ويزيت كنند.
زهرا آيرملو كه جراح زنان است و براي كمك به همسرش به اينجا آمده، دراينباره به «شرق» ميگويد: «مطب همسرم روبهروي باغ فردوس قرار دارد، بههميندلیل پس از قطع برق آسانسورها همسرم نگران حال بيماران شدند و در نهايت با صحبتهايي كه با هم داشتيم تصميم گرفتند بيماران را در باغ فردوس ويزيت كنند. امروز اداره برق يكي از فازهاي برق ساختمان را كه براي آسانسورها بود، قطع كردند، با اداره برق كه تماس گرفتيم گفتند مصرف برق ساختمان بالاست و بههميندلیل برق را قطع كردهاند، بعد از اين اتفاق چندباري با اداره برق تماس گرفتيم براي آنها توضيح داديم اينجا مطب دكتر است و بيماران ما بهدليل مشكلات نخاعي و ستون فقرات نميتوانند هشت طبقه از پلهها بالا بيايند كه در جواب گفتند اينقدر با ما تماس نگيريد، برق قطع است. بعد از اينكه مطمئن شديم قرار نيست برق وصل شود، پروندههاي پزشكي را جمع كرديم و به اينجا آمديم»…ساعت نزديك 10 شب منشي جوان به بيماران خبر ميدهد برق آسانسور وصل شده و از بيماران ميخواهد به مطب بروند. بعد از چند دقيقه وارد مطب ميشويم، صندليها تقريبا پر است و جاي نشستن نيست. ساعت 10:30 كه از در مطب خارج ميشويم، زن ميانسالي با عصا همراه پسرش تازه وارد مطب ميشود تا دكتر ويزیتش كند.
*- گفتگوی رادیو ندا با شهروندان : 40 شهر و 8 هزار روستای سیستان و بلوچستان غرق در گرد و خاک :
یکی از شهروندان در زابل در گفتگو با راديو ندا با ارائه تصويري از اوضاع فاجعه بار زندگي در سيستان و بلوچستان، با بيان اينكه ” كسي صداي سيستان [و بلوچستان] را نمي شنود”، گفت : ” فاجعه كه شده است به داد مردم برسند!” لینک این گفتگو را در زیر گوش کنید :
http://www.radioneda.de/2018/07/06/Zabol180705.mp3
*- علیرضا حیدری در نقدِ خروجِ داروهای OTC از پوشش بیمهها:
دفترچههای بیمه در هشتاد درصد مراجعات بلااستفاده میشود/سرازیر شدن سرمایه از جیب مردم به حسابهای بانکی پزشکانِ متخصص
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : طبق تصمیم شورای عالی بیمه و سلامت که یکی از نهادهای تحت مدیریت وزارت بهداشت است، هشتاد قلم دارو از پوشش بیمه خارج شدهاند؛ این تصمیم از ابتدای تیرماه، به سازمانهای بیمهگر ازجمله سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شدهاست. خروج داروهای OTC یا داروهایی که نیاز به نسخه پزشک ندارند از پوشش بیمهها، بیمهشدگان سازمانهای مختلف را با مشکلات جدید روبرو میکند؛ در این میان، کارگرانِ کمدرآمد یا بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی، شرایط دشوارتری دارند….
*- یاری کاپیتان فوتبال مسعود شجاعی در آب رسانی به مردم آبادان :
«مسعود شجاعی» – کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران – برای کمک به رفع مشکل آب مردم آبادان در این شهر حضور پیدا کرد و همراه مردم به یاری آنان شتافت!
*- در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
تولیدکنندگان مواد اولیه خود را آزاد میخرند اما خودروسازها با ارز دولتی چای وارد میکنند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است : عبدالرحیم مفیدی (مدیر هیات امنای شهرک صنعتی سلیمان صباحی) با اشاره به مشکلات کنونی پیشروی واحدهای تولیدی فرش ماشینی و کاهش تولید تعدادی از واحدها به علت کمبود مواد اولیه اظهار داشت: مفیدی در رابطه با گرانی مواد اولیه شرکتهای ریسندگی BCF گفت: خوراک پتروشیمیها با دلار ۴۲۰۰ تومانی است ولی تولید آنها به قیمت ارز آزاد در بازار فروخته میشود. متاسفانه در فهرستی هم که منتشر شد، نشانی از تعلق گرفتن ارز۴۲۰۰ به تولید داخلی نیست. وی ادامه داد: کشوری که خودش چای و حبوبات تولید میکند؛ چه دلیلی دارد که این اقلام را آنهم با این حجم بالا وارد کند؟! شرکتهای خودروسازی به اسم وارد کردن چای؛ ارز۴۲۰۰ دریافت کردهاند این درحالیست که ما تولیدکنندگان داخلی؛ مواد اولیه خود را بدون ارز دولتی خرید میکنیم.
*- کانون صنفی معلمان تهران در بیانیهای مطرح کرد؛
بازنشستگان ۹۶ اولین گروه از فرهنگیان نیستند که پرداخت پاداش آنها با تأخیر همراه شده است:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۷ آمده است :کانون صنفی معلمان تهران در بیانیهای، نسبت به تاخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان انتقاد کرد.
در این بیانیه آمدهاست: یکی از نواقص اصلی و کاستیهای مهم آموزش و پرورش ما که مبنایی برای بسیاری از مشکلات بزرگ و کوچک دیگر آن محسوب میشود، کسری بودجه مزمن در این دستگاه است. اینکه بگوییم آموزش و پرورش اولویت هیچیک از دولتها از گذشته تا اکنون نبوده است، جملهای به غایت تکراری است. اما آنچه موجب می شود پیامدهای این عدم اولویت دستکم در بخش بودجهی آن مجدداً خودنمایی کند، اعتراضات ناگزیر جمعی از بازنشستگان سال ۹۶ این وزارتخانه است. اینکه پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش با تأخیر طولانی و در چند مرحله پرداخت شود، موضوع جدیدی نیست. اما آنچه اعتراض این گروه را برانگیخته، اوضاع نابسامان اقتصادی کشور است. …در ادامهی این بیانیه، روند متداول سالهای گذشته نقد شدهاست: بازنشستگان ۹۶ اولین گروه از فرهنگیان نیستند که پرداخت پاداش آنها با تأخیر طولانی همراه شده است، اگر باور دارید که فردای این کشور در کلاسهای درس امروزش رقم میخورد؛ شیوهی کنونی توزیع منابع راه به فردایی روشن نمیگشاید. آموزش و پرورش نیاز به تغییرات بنیادی و بودجهی آن نیاز به افزایشی چند برابری دارد. بازنشستگان۹۷ در راهند…
*- همچنان سپاه پاسداران و قرارگاه خاتم انبیاء اش همچنان پول پارو می کنند :
طرح آبرسانی غدیر ۲، برای آبرسانی به آبادان و خرمشهر و شادگان، توسط سپاه پاسداران که چندروز اخیر صحنه ناآرامی و اعتراض به شوری و کمآبی بودند، همچنان در کارند تا به مردم تشنه آب برسانند ؛ طرحی که از سال ها پیش به این سو ناکام ماند !
*- پاسخ کارگران به درخواست سخنگوی دولت محمد باقر نیکبخت مبنی بر سپردن ارز و طلای خود به دولت در پنج پرده :
1*- پاسخ یک کارگر هپکو به خواست سخنگوی دولت محمد باقر نیک بخت مبنی برسپردن ارز و طلای مردم به دولت :
به گزارش پروین محمدی خبرنگار ایلنا در پانزدهم تیر 97 آمده است : فرهاد بهادری، کارگر ۵۰ سالهی اهل اراک است که در شرکت هپکو مشغول به کار است. از این ۵۰ سال، ۲۰سال در بخش تولید این کارخانه به کارگری سپری شده است.
بهادری به ایلنا میگوید: تا قبل از خصوصیسازی سه برابر حقوقمان دریافتی داشتیم به همراهِ مزایا و اضافهکاری اما حالا همان حداقل حقوق را هم با تاخیر به ما میدهند. خیلی از خانوادهها در این مدت از هم پاشیده شد. امروز دیگر چیزی برایمان نمانده. کارگران اگر طلا و سرمایهی اندکی هم داشتند که ماحصلِ ذره ذره پسانداز حقوقها بوده، پای وامهایی رفت که در این سالها از بانکها گرفتهاند. آیا میدانی وقتی جلوی چشمات پرایدی که همکارت برای مسافرکشی خریده را ببرند، یعنی چه؟!
وقتی با او خبرهای این روزهای اقتصاد ایران را مرور میکنیم، میگوید: اگر اعتمادی بود و اگر اندوختهای داشتیم، چرا نمیدادیم؟ این کشور اگر درست شود؛ برای خودمان است. مگر غیر از این است؟ اما کدام اعتماد؟ کدام اندوخته؟ دیگر نه اصلاحطلبش برای ما فرقی میکند نه اصولگرایش. کارگرها هم چیزی ندارند که به دولت بدهد. مردم ما از دیرباز یاد گرفتهاند که پسانداز کنند اما چقدر و کجا؟ آیا جمعِ تمام پساندازهای تمام کارگران ایران به اندازهی یک ملکِ برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس میشود؟! برای ما زندگی یعنی همین مرغی که امروز گران شده، نانی که گران شده، پنیری که گران شده است .
2*- پاسخ یک کارگر هپکو به خواست سخنگوی دولت محمد باقر نیک بخت مبنی برسپردن ارز و طلای مردم به دولت :
به گزارش پروین محمدی خبرنگار ایلنا در پانزدهم تیر 97 آمده است : توکل محمدی، کارگر بازنشسته ملایر است.۵۶ ساله است و به گفتهی خودش دو دختر دانشجو در شهرستان دارد. همان اول که تیتر خبرها را برایش میخوانیم، میگوید: ۲۵ سال در کارخانه کارگری کردم و شبها هم در خانه تا صبح ترجمه کردم تا خرج خانوادهام تامین شود. پاداش پایان خدمتم هرچه که بود در بانک گذاشتم. دست آخر موسسه مالی آرمان ورشکست شد و هرچه بود؛ سوخت شد. حالا من ماندهام با دو دانشجو در شهرستان و حقوقی که بیمه پرداخت میکند.
صدایش بالا میرود، عصبی شده، میگوید: ۴۰سال است که طلبکاریم حالا چه چیز را باید به چه کسانی بدهیم؟! چیزی مانده که بدهیم؟
3*- پاسخ یک کارگر هپکو به خواست سخنگوی دولت محمد باقر نیک بخت مبنی برسپردن ارز و طلای مردم به دولت :
به گزارش پروین محمدی خبرنگار ایلنا در پانزدهم تیر 97 آمده است :جمیله مشکینی، معلم بازنشسته تاریخ و اهل اصفهان است. مشکینی هنوز در مدارس غیرانتفاعی درس میدهد. میگوید: همسرم اعتیاد داشت. همه زندگی را به تنهایی اداره کردم. پاداش پایان خدمت را برای پسرم یک ماشین خریدم که مسافرکشی کند و بخش دیگرش را برای جهیزیه و عروسی دخترم خرج کردم. دیگر چیز زیادی برایم نماند تا با سودش گذران زندگی کنم. خرجها را که میبینید. برای همین هنوز در مدارس غیرانتفاعی درس میدهم.
مشکینی با همان لحنِ مخصوصِ تمام معلمها از پشتِ تلفن میگوید: نه اینکه فکر کنید این طرح جدید باشد، مرحوم مصدق سال ۳۱ اوراق قرضه ملی را راه انداخت. اولین و بیشترین کسی که اوراق قرضه را خرید؛ خود مصدق و پسرش بود. اما حالا آقازادهها و خانمزادهها در خارج از کشورند. آنوقت اینها از مردم طلا و ارز میخواهند. واقعا نمیدانند یا خود را به ندانستن زدهاند؟ به دولت از جانبِ منِ معلمِ بازنشسته بگویید مردم فقط همینقدر دارند که روزشان را شب کنند، چیزی دیگر برای فرداها نمانده است. آنها که سالها سر سفره انقلاب بودهاند، پا پیش بگذارند و اندوختههایشان را به میدان بیاورند.
4*- پاسخ یک کارگر هپکو به خواست سخنگوی دولت محمد باقر نیک بخت مبنی برسپردن ارز و طلای مردم به دولت :
به گزارش پروین محمدی خبرنگار ایلنا در پانزدهم تیر 97 آمده است :دَدَه افسانه، زن ۴۰سالهی کرمانشاهی است. در زلزله با او و خانوادهاش آشنا شدیم. کل روستا را یک نفره اداره میکند. در خرابیها و بحبوحههای زلزله همه حواسش به کل روستا بود. پیش از ورود به روستا همه چیز را کف دستمان میگذاشت. هر خانه و اینکه چه میخواهد و چه ندارد… به دَدَه که زنگ میزنیم، میگوییم؛ دده جان دولتیها میگویند اگر طلا داری به آنها بده تا خرج تولید در کشور کنند، میگوید: دده جان! زمستان؛ که ما چادرنشین بودیم، الان هم هنوز چادرنشینیم، نه چیزی که گرممان کند و نه چیزی که در این گرما با آن خنک شویم، داریم. کل زندگیمان زیر آوار رفت. آبِ باران چادرها را برد. کاش آن روزها که بچههایمان در سرما جان میدانند هم ما را میدیدند.
دَدَه افسانه میگوید: پسر بزرگم کولبر بود. تیر خورد، تیر آنقدر در پایش ماند تا چرک کرد. الان پایش قطع شده. پسر کوچکترم هم کولبری میکند. چندوقتیست که مرزها را بستهاند.
میخندد و میگوید: گیان (عزیزم) بگو مرزها را باز کنند تا ما طلادار شویم و بدهیم به خودشان، برگه سبزیست تحفهی درویش. اما الان یک چادر برای ما مانده است و بس. اینهم پیشکش.
5*- پاسخ یک کارگر هپکو به خواست سخنگوی دولت محمد باقر نیک بخت مبنی برسپردن ارز و طلای مردم به دولت :
به گزارش پروین محمدی خبرنگار ایلنا در پانزدهم تیر 97 آمده است :زنگ میزنیم به اهواز. ابورحمان رهنما، فعال محیطزیست ساکن اهواز است. از اهواز و آبادان و بیآبی میپرسیم. ابورحمان، دانشجو و کارگر فصلی است. درباره طرح دولتیها میگوید: اینجا یک روز خودسوزی از روی استیصال داریم، یک روز هجوم گرد و غبار، یک روز انفجار پالایشگاه، یک روز شوری آب، یک روز تلخی سرنوشت، یک عمر غفلت و کمکاری و بیتوجهی مسئولان و دیگرانی که بدهکارمان هستند و با لحن طلبکار پاسخمان را میدهند. ما چهکار میتوانیم بکنیم؟!
ابورحمان میگوید: شهر ما تقسیم شده میان شرکت نفت و منطقه آزاد. شهری با زرق و برق و ویراژ ماشینهای میلیاردی اما نالههای تشنگیاش شنیده نمیشود و مردمش از این زرق و برق نصیبی ندارند. درآمدهای میلیاردی که نه حتی میلیونیاش برای از ما بهترانها بود. از این پولها چیزی نصیب آبادانیها نشد. ما شدیم کارگرانی که زیر چرخدنده جان میکنند تا آقازداه به خارج از ویرانی که پدرش ساخته است، برود.
دل ابورحمان پر است و میگوید: نه اینکه فکر کنی این دولت تنها مقصر این قائله است. نه! در هر دولتی با هر بهانهای شیرهی جان خوزستان را مکیدند و بردند. سد پشت سد. بعد از جنگ هم تنها لقلقهی زبانشان شدیم که از این محفل تا آن محفل با نام و یاد شهدای ما سخن برانند اما فقط نام شهدای ما را بردند. این دولت و آن دولت هم ندارد. آداب سیاستشان این است. اگر دو جناح در ایران حاکم باشد، در ظاهر در تقابل باهماند اما در باطن به هم نان قرض میدهند. من اگر پولی و طلایی هم داشته باشم، با آن بطری آبِ معدنی میخرم که ۳۰۰۰ تومان شده. زنده ماندن الان دغدغهی من است.
*- چین به تهدید نفتی ایران واکنش نشان داد:
به نوشته روزنامه اعتماد آمده است : حسن روحانی رییس جمهور ایران چند روز پیش گفته بود: اگر ایران نتواند نفت صادر کند پس دیگران هم نباید چنین کاری کنند. این موضوع در رسانهها و محافل سیاسی جهان با عنوان تهدید ایران به بستن تنگه هرمز برای جلوگیری از صادرات نفت کشورهای عربی تعبیر شد و واکنش ارتش آمریکا را نیز در پی داشت.
حالا دستیار وزیر خارجه چین از ایران خواسته جریان آزاد انرژی از خلیجفارس را تضمین کند. وی از تهران درخواست کرده با کمک همسایگان عرب خود صلح و آرامش منطقه را تضمین کنند.
*- کشور را با خامفروشی تاراج میکنند به قیمت چاق شدن چند صد آدم ، می خواهند 80 میلیون را بیچاره کنند:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پانزدهم تیر 97 آمده است : فرشاد مومنی (اقتصاددان و رئیس موسسه پژوهشی دین و اقتصاد) میگویند راه نجات در ایجاد بازار ثانویه است. بازار ثانویه یعنی باز کردن راه یک سوداگری غیرعادی دوباره در حوزه نرخ ارز. طنز تلخ ماجرا این است که بخش بزرگی از مایحتاج تولیدکنندگان و فرودستان را به این نرخ ارز صادرات غیر نفتی وصل میکنند. عدهای هم اکنون میگویند اگر صادرات نفت بد است ما برویم خامفروشیهای دیگر را راه بیندازیم. خدا میداند که از این ناحیه تاکنون چه بر سر ایران آمده است. برای مثال، رئیس انجمن سنگ در مصاحبهای در سال 1395، گفته بود در ازای صادرات 15 میلیون تن سنگ، 200 میلیون دلار درآمد ارزی ایجاد شده است. یعنی هر 75 کیلو سنگ را یک سنت فروختهایم. ببینید چطوری منابعی را که متعلق به همه ملت است به تاراج داده میشود و زمینگیری ما را از طریق خامفروشی، عمق میبخشند. به قیمت چاق شدن چند صد آدم، میخواهند 80 میلیون نفر را بیچاره کنند. وی سپس جدول اقلام کلیدی صادرات غیرنفتی کشور در سال 1396 را نشان داد. در این جدول کالاهایی از قبیل کود اوره، قیر نفت، پلیاتیلن غیرپودر، اتیلن گلیکول، سایر گازهای نفتی، گاز بوتان، متانول، پروپان، پلیاتیلن گرید فیلم، روغنهای نفتی سبک و میعانات گازی بود. وی در این باره تصریح کرد: این 15 قلم کالا شاگرد اول صادرات غیرنفتی هستند. ما اسم اینها را اقلام صادرات غیرنفتی کشور گذاشتهایم. واقعا مضحک است و ما آمدهایم به این شکل کاریکاتوری و منحط واقعیت را دستکاری میکنیم برای اینکه منافع یکعدهای که به رانت متصلند، تضمین شود بهبهای وابستگی ذلتبار به خارج و شکنندگی تولیدگران و کارد به استخوان فرودستان رسیدن.
*- قطع برق در بیمارستان خمینی و راه فرار مردم از گرما با پنکه :
۱۵ تیر، ساری، بیمارستان امام؛ به دلیل گرمای زیاد در بیمارستان و خراب بودن کولرها، همراهان بیمار مجبورند از منزل پنکه بیاورند.
*- نماینده گیلان در شورای عالی استانها گفت:برداشت روزانه ۱۰ تا ۵۰ وانت چوب از جنگلهای شفت:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پانزدهم تیر 97 آمده است : سید حین موسوی، نماینده گیلان در شورای عالی استانها با انتقاد از مشکلات این استان، با بیان این مطلب که این استان از مشکلات بسیاری رنج میبرد که تنها یکی از آنها آلودگی آب است، گفت: بیشترین علت آلودگی آب استان مربوط به قدیمی بودن لولههای آزبست است که از مدتها پیش تاکنون تعویض نشدهاند.وی گفت: شرکت آب و فاضلاب استان باید کاری برای پایان دادن به مشکل آلودگی آب انجام دهد. متاسفانه انباشت زبالهها و سر ریزشدن شیرابههای آن در رودخانههای استان یکی از دلایل بیکیفیت شدن و آلودگی آب شرب مردم است. اگرچه آب باکیفیت یکی از مطالبات مردم است، اما مشکل استان تنها آب نیست.عضو شورای شهر شفت گفت: اغلب مدیران استان از کسی حرفشنوی ندارند در غیر اینصورت چرا باید این همه از منابع طبیعی استان برداشت شود و صدای کسی هم درنیاید؟ برای مثال برداشت بیرویه شن و ماسه از رودخانههای امامزاده اسحاق و ابراهیم چه معنایی دارد؟ چرا هر روز باید شاهد قطع درختان جنگلهای امامزاده ابراهیم و شفت باشیم؟ اگر یک روستایی برای تامین معاش خود یک درخت را ببرد خیلی زود اداره منابع طبیعی استان با او برخورد میکند اما شاید باورتان نشود افرادی که معلوم نیست چه کسانی و از کجا هستند؛ روزانه 10 الی 50 وانت چوب از جنگل برداشت میکنند و کسی هم جلوی آنها را نمیگیرد!
*- جزئیات دستگیری محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، قائم مقام “قالیباف” و پرونده «یاس» :
به نوشته خبرگزاری دولتی ایسنا آمده است : هاشمی با بیان اینکه موضوع فساد به یک قراردادی فیمابین شهرداری و یاس بر میگردد که مربوط به ۱۰ هزار میلیارد تومان تبادلات مالی بود که باید به انواع مختلف در اقتصاد شهری فعال میشده است، تصریح کرد: حالا این قرارداد منجر به ایجاد یک پرونده فساد شده که در حال رسیدگی است و از آنجا که رسیدگی از بالا در حال انجام است ما منتظر رسیدگی هستیم اما آنچه که برای ما مهم است اینکه موضوع طلب شهرداری از یاس پیگیری شود. گروهی در نیروهای مسلح و دادسرای نظامی قوه قضائیه مشغول به بررسی ابعاد این پرونده هستند که به نتایجی نیز رسیدند به گونهای که منجر به دستگیری حدود پنج نفر شد که برخی با وثیقه آزاد و برخی هنوز در زندان هستند.
*- درخواست افزایش دوباره قیمت روغن داده شد/ افزایش 200 تومانی قیمت برنج در بازار:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پانزدهم تیر 97 آمده است : محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران، برنج و حبوبات در خصوص افزایش قیمت روغن در بازار اظهار کرد: از قبل از ماه رمضان مجوز افزایش قیمت 9 درصدی قیمت روغن داده شده بود اما این افزایش قیمت مجددا درخواست شده است.وی افزود: افزایش قیمت روغن توسط ارگان های وابسته به دولت انجام می شود و مجوزهای آن توسط دولت داده می شود. از اول هم شرکت ها درصد بیشتری برای افزایش قیمت میخواستند اما دولت تنها با 9 درصد موافقت کرد.وی در خصوص قیمت برنج در بازار خاطر نشان کرد: قیمت برنج هندی در بازار افزایش یا کاهش نداشته و با همان قیمت قبل عرضه می شود اما برنج ایرانی بنابر میزان مرغوبیت چند درصد افزایش داشته است. البته این افزایش قیمت در آخر فصل طبیعی است.آقاطاهر افزود: قیمت برنج ایرانی از 8هزار تومان تا حدود 13 هزار تومان متغیر است که این قیمت به مرغوبیت انواع برنج بستگی دارد که در حال حاضر 100 تا 200 تومان افزایش قیمت داشته است.
*- یک نماینده مجلس در گفتوگو با ایلنا:
گتوند اشتباهی استراتژیک در سدسازی / آمریکا سالانه چندین سد خود را منفجر میکند
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پانزدهم تیر 97 آمده است : عباس پاپیزاده نماینده دزفول به خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: آب سد غدیر از کرخه و دز تامین میشود و در مسیر خود آب شهرهای دزفول، اندیمشک، آبادان، خرمشهر، اهواز و شادگان را تامین میکند.وی تصریح کرد: خوزستان دو رود دز و کارون را دارد که از کوههای زاگرس نشات میگیرند و به هم ملحق شده و وقتی وارد جلگه خوزستان میشوند تبدیل به کارون بزرگ میشوند، این کارون بزرگ به سمت اهواز، خرمشهر و آبادان، اروند و سپس وارد خلیج فارس میشود. طبیعت قانون مشخصی دارد که اگر ما به یکی از اجزای طبیعت دست بزنیم تمام اجزای دیگر را به هم میزند این رودخانه شرایط طبیعی بر آن حاکم بوده که با دخالت انسان به هم ریخته است.وی خاطرنشان کرد: انتقال آب کارون بزرگ به فلات مرکزی باعث کاهش چشمگیر دبی رود شده و ما اکنون نزدیک 3 دهه دچار مشکلاتی هستیم که ناشی از سیاستهای غلط وزارت نیرو در حوزه مدیریت آب است. در فلات مرکزی مجوز کارخانجات بزرگ فولادی و یا توسعه کشاورزی را دادهاند که به شدت آببر هستند و باعث شده جمعیت هم در آنجا ساکن شده و مصرف آب بالا برود. از دهه قبل که انتقال آب از سرشاخه های کارون انجام شده یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب از حجم رودخانه کم شد که این میزان معادل 4 برابر آب مصرفی دو استان اصفهان و یزد بود…. وی احداث سد گتوند را نیز از دیگر عوامل شوری آب منطقه عنوان کرد و گفت: این سد در بالا دست اهواز، خرمشهر و آبادان است و یکی از سیاستهای غلط ساخت این سد بوده که تاثیر زیادی روی شوری کارون گذاشته است طرحی غلط که هر قدر اصرار کردیم که این سد از دور خارج شود متاسفانه ساخته شد، وقتی کارون از زاگرس به خوزستان وارد میشود به اولین نقطهای که میرسد سد گتوند است و در همان جا شور شده و بعد وارد خوزستان میشود و مشکلات را عدیدهتر می کند. پاپی زاده با اشاره به تخصیص منابع از محل صندوق توسعه ملی گفت: 300 میلیون دلار از محل صندوق توسعه برای آب و فاضلاب در نظر گرفته شده که از این رقم 70 میلیون دلار برای طرح های آبرسانی به خوزستان اختصاص مییابد، ضمن اینکه این انتقاد را داریم که از 3 درصد درآمد نفتی که قرار بود برای مناطق محروم و نفتخیز در نظر گرفته شود به شدت کاسته شده است.
*- رادیو ندا در گفتگو با امجد حسین پناهی در باره آخرین وضعیت و خطر اجرای اعدام رامین حسین پناهی از زبان امجد:
امجد حسين پناهي، برادر رامين، در گفتگو با راديو ندا از آخرين وضعيت برادرش و اقدامات رذيلانه نيروهاي امنيتي مي گويد! وي با بيان اينكه ” هر لحظه ممكن است حكم اعدام رامين اجرا شود”، گفت : ” عليه حكم اعدام بايد مبارزه كرد! لینک گفتگو را دز زیر گوش کنید :
http://www.radioneda.de/2018/07/06/Ramin_H180705.mp3
*- کمبود آب مردم ایذه را کلافه کرده است:
کمبود و قطعی آب در برخی مناطق ایذه، باعث شده که بعضی از مردم این شهر در گرمای طاقتفرسای تابستان، آب مورد نیاز خود را از تانکرهای آب سیار تهیه کنند.
شهرستان ایذه با وجود قرار گرفتن در میان دریاچه چندین سد بزرگ، با معضل آب و برق روبه رو است و این موارد نارضایتی شهروندان ایذهای را از وضعیت موجود در پی داشته است.
شورای هماهنگی اعتصابات واعتراضات عمومی خواهان ایجاد شوراهای آب توسط مردم مناطق محروم از آب می باشد تا خود مردم امور آب را از بهینه سازی وتولید تا توزیع را برعهده گیرند وهمچنین آب شیرین باید بطور رایگان در اختیار مردم قرار گیرد .
*- کرهجنوبی خرید نفت از ایران را متوقف میکند:
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پانزدهم تیر 97 آمده است : خبرگزاری رویترز به نقل از منابع نفتی مدعی شده است که برای نخستین بار طی شش سال گذشته، شرکتهای نفتی و پالایشگاههای کرهجنوبی در ماه جولای- ماه جاری میلادی- سفارشی برای خرید نفت و میعانات گازی به ایران نخواهند داد و واردات نفت از ایران در ماه آینده متوقف میشود.رویترز نوشت، انتظار میرود توقف خرید نفت از ایران در ماههای بعد هم ادامه یابد مگر اینکه دولت کرهجنوبی بتواند موافقت دولت آمریکا با معافیت از تحریمهای آمریکا را به دست آورد…کره جنوبی، ژاپن و چین خریداران عمده نفت خام ایران هستند. در حال حاضر، مقامهای کره جنوبی مذاکراتی را با دولت آمریکا آغاز کردهاند با این امید که بتوانند مجوز خرید مقادیری نفت از ایران پس از آغاز تحریمها را دریافت کنند.