اخبار کارگری-اخبار کارگری بخش ایران:  نسان نودینیان بخش بین المللی داوود رفاهی

اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

٧ اردیبهشت؛ دومین روز تجمع اعتراضی کارکنان مرکز بهداشت استان هرمزگان نسبت به نداشتن امنیت شغلی،کاهش حقوق وعدم پرداخت بموقع، مقابل استانداری و مرکز بهداشت

روزپنج شنبه ششم اردیبهشت برای دومین روزمتوالی، کارکنان مرکز بهداشت استان هرمزگان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی،کاهش حقوق وعدم پرداخت بموقع دست به تجمع زدند.

این کارکنان روز گذشته مقابل استانداری هرمزگان وامروز مقابل ساختمان معاونت اموربهداشتی ومرکز بهداشت این استان اجتماع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،کارکنان مرکز بهداشت استان دیروز و امروز در این مکان تجمع کردند و خواستار دریافت مطالبات و امنیت شغلی خود شدند، تا کنون ٢٠٠ نفر از کارمندان در جمع معترضان حضور داشته اند.

یکی از کارکنان معترض مرکز بهداشت استان اظهار کرد: ما کارکنان طرح تحول نظام سلامت هستیم که سه سال پیش در بندرعباس آغاز شد و در ابتدا با توجه به احتیاجی که به ما داشتند، رفتار خوبی می کردند اما در سال گذشته ، در پی افزایس سطح خدمات نظام سلامت تغییر رویه دادند.

وی با تاکید بر پرداخت نشدن مطالبات، تصریح کرد: به بهانه های مختلف چون پایش مطالبات کارکنان را پرداخت نمی کنند، حتی کسانی که نمره کامل پایش را دریافت می کنند نیز از این قاعده مستنثنی نیستند و ما اکنون ١٢ ماه است که هیچ پایشی دریافت نکرده ایم.

این کارمند معترض در ادامه افزود: برخی از کارکنان هنوز حقوق سال ٩٥ را دریافت نکرده اند و علاوه بر این شرکت های طرف قرارداد با مرکز بهداشت مطالباتش را از حقوق ما برداشت کرده است و در سال جدید مبلغ سه میلیون ریال از حقوق ما کسر شده است و پایه حقوق ما به یک میلیون و ١٠٠ هزار ریال رسیده، این در حالی است که پایه حقوق یک فرد بدون سابقه کار و ساعت کار این مقدار است.

وی با اشاره به اینکه هیچ قراردادی با این کارمندان بسته نشده است، عنوان کرد: من دو سال و نیم است که در اینجا مشغول به کار هستم و هرگز با هیچ کدام از ما قرارداد نبسته اند و این مسئله خلاف قانون کار است و باید توجه کرد که در اینجا افرادی با سابقه کار زیاد در شغل های پرستار، ماما، روانشناس و… داریم.

این کارمند با تاکید بر اینکه از این نیروها برای کاهش هزینه استفاده می شود، خاطرنشان کرد: در طول این مدت ما کارهایی را انجام داده ایم که جز وظایفمان نبود و صرفا برای کاهش هزینه ها و ذخیره بودجه از ما سواستفاده می کردند؛ ما دو برابر نیروهای رسمی کار می کنیم حقوقی معادل یک سوم حقوق آنان دریافت می کنیم.

 

اعتصاب و تجمع در شرکت پتروشیمی ایلام

روز پنجشنبه ٦ اردیبهشت ٩٧ کارگران شاغل شرکت پتروشیمی ایلام  در اعتراض به استخدام فامیلی و پارتی بازی مسولین دولتی در پتروشیمی برای چندمین روز متوالی اعتصاب کردند.

مردم علیه بیکاری جوانان دست به  تجمع  اعتراضی زده اند.

اعتراض کارگران زحمتکش شرکت فولاد قزوین(تاکستان)

اعتراض کارگران زحمتکش شرکت فولاد قزوین(تاکستان) به دلیل عدم پرداخت حقوق و بیمه از سال ٩٦ جلوی درب شرکت

 

بیانیه فعالین گروه ١٩اسفند در محکوم کردن بازداشت کارگران در روز جهانی کارگر.

بدنبال فراخوان و برگزاری مستقل و غیرحکومتی مزدبگیران برای برگزاری روزجهانی کارگر در مقابل مجلس، ودر حالیکه مراسم با خواندن قطعنامه رو به پایان بود. نیروهای امنیتی با حضور بسیارگسترده خود با حلقه کردن تجمع کنندگانی که برای آزادی یکی از همکاران بازداشت شده خود پافشاری میکردند، مراسم مسالمت آمیز را رفته رفته به خشونت کشاندند.

در ادامه این خشونت و تلاش برای پراکنده کردن تجمع کنندگان، نیروهای امنیتی تعداد ٨ نفر از آنان از جمله دو نفر از خانمهای بازنشسته را دستگیر و به مراکزپلیس امنیت منتقل کردند که همچنان در بازداشت بسر میبرند.

ما در شرایطی مراسم این روز را برگزارکردیم که سرمایه داری حاکم با انواع ترفند های آشکار و پنهان

برای رهائی از وضعیت اقتصادی خودساخته و بحران های اجتماعی و سیاسی خود ، زندگی مزدبگیران را هدف گرفته و با تعرض دائم به سطح معیشت کارگران و زحمتکشان جهت تخفیف بحران ساختاری سرمایه داری و برون رفت از شرایط فلاکت باری که نتیجه ٤ دهه از حاکمیت سرمایه داری کنونی ست، هیچ مفر قانونی از جمله اعتصاب، تجمع و دیگر اشکال اعتراضی را حتی در روز جهانی کارگر بر نمی تابد.

یورش به سطح معیشت کارگران بصورت قرارداد های موقت و سفید امضا، به تعویق انداختن دستمزدها ، اعلام حداقل دستمزد کارگران کمتر از چهار برابر زیر خط فقر، وضع قوانین به نفع سرمایه داران و به ضرر کارگران، تعطیلی کارخانه و بنگاه های تولیدی، خصوصی سازیها فله ای، و اخراج روز افزون توده ی کارگر و دیگر زحمتکشان، افزایش نرخ ارز و تاثیرآن درگرانی مایحتاج کارگران، وغارت صندوق بازنشستگان را، از طرف حاکمیت سرمایه داری شاهد هستیم.

در چنین شرایطی است که بخشی از نیروهای کار مزدی، در گرامی داشت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، مقابل مجلس مورد تهاجم نیروی های پلیس و امنیتی قرار گرفته، و با خشونت تعدادی از آنها را بازداشت میکنند.

این پاسخ حکومت به روزجهانی کارگر است.

ما جمعی از فعالین گروه نوزده اسفند

چنین اعمالی را شدیداً محکوم کرده، و ضمن اعلام حق ایجاد تشکلهای مستقل غیر حکومتی و برگزاری تجمعات و اعتراض های برحق خود در دفاع از سطح معیشت و زندگی مان، آزادی فوری و بیقید وشرط و بدون وثیقه و ضمانت و تعهد این عزیزان را خواستاریم.

چرا که اعتقاد داریم، خواسته ی این عزیزان،همان خواسته ی اکثریت قریب به اتفاق کارگران و دیگر زحمتکشان این جامعه است.

تجمع و بیان خواسته ها، حق قانونی ماست

اعتراض به ادامه وضعیت مشقت بارموجود حق ماست.

برپایی تجمعات کارگری مستقل غیر حکومتی، از حقوق طبیعی ما مزد بگیران است.

بدون تردید کارگران و زحمتکشان، در برابر ادامه این تعرضات و سرکوب ها ساکت نخواهند نشست.

فعالین گروه نوزده اسفند .

 

١١ اردیبهشت، روز جهانی کارگر، اعتراضات در محیط های کارگری

کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان در روز کارگر تجمع کردند و خواهان قراردادهای دائم شدند.

تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده آی.تی.آی شیراز مقابل کارخانه!

روز١١اردیبهشت ماه در آستانه روزجهانی کارگر،کارگران آی.تی.آی شیراز دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و سنوات پرداخت دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. این کارگران ٣٠ میلیارد تومان حقوق و حق سنوات خود را از سال ٨٥تاکنون طلب دارند.

كارگران بندر ماهشهر در مقابل شهرداری با پهن كردن یك سفره خالی نسبت به عدم پرداخت شش ماه حقوق خود اعتراض كردند

تجمع آتش‌نشانان مشهدی دراعتراض به عدم امنیت شغلی و برای افزایش دستمزد مقابل ساختمان شورای شهر!

صبح روز١١اردیبهشت ماه، تعدادی از آتش‌نشانان بخش خصوصی در اعتراض به میزان دریافتی و عدم امنیت شغلی خود مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر مشهد تجمع کردند.

اعتصاب کارگران پالایشگاه نفت خلیج بندر عباس در روز جهانی کارگر

کارگران پالایشگاه نفت ستاره خلیج همزمان با روز جهانی كارگر؛ در بندرعباس در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند كه با وعده وعید كارفرمایان مواجه شدند. كارفرمایان این شركت طی چند روز گذشته ٣٠ تن ازكارگران را به بهانه نبود كار اخراج كرده اند و روزانه دست به اخراج تعدادی از كارگران می زنند.

تجمع بازنشستگان فولاد در اصفهان

روز ١١ اردیبهشت کارگران بازنشسته فولاد اصفهان به مناسبت روز جهانی کارگر در اعتراض به وضعیت حقوق و وضعیت معیشت خود مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در این شهر تجمع کردند

ادامه تجمع اعتراضی کارکنان در اولویت استخدام پتروشیمی ایلام

روز سه‌شنبه١١اردیبهشت‌ماه٩٧ همزمان با روز جهانی کارگر، کارکنان در اولویت استخدام پتروشیمی ایلام، برای چندمین روز متوالی مقابل این شرکت تجمع کردند

 

ویژه مراسم های روز کارگر

علیرغم همه فشارها و دستگیری ها مراسم اول مه در نقاط مختلف کشور برگزار شد

کارگران، معلمان و بازنشستگان، مدافعین حقوق زن و نهادها و تشکل های متعدد دیگر در ادامه یکسال مبارزات پرشور خود، با فراخوان ها و بیانیه های متعدد به استقبال اول مه رفتند و هر جا توانستند تجمعات خود را برگزار کردند.

در تهران در مقابل مجلس به فراخوان تشکل های کارگری و بازنشستگان تجمع اول مه برگزار شد. شرکت کنندگان در این تجمع پلاکاردهای متعددی در دست داشتند. سرکوبگران به تجمع حمله کردند و تعدادی از شرکت کنندگان از جمله حسین آذرگشسب، محسن ثقفی و پیمان محمد را دستگیر کردند و کارگران با شعار کارگر بازداشتی آزاد باید گردد به تجمع خود ادامه دادند.

در تهران در مقابل خانه کارگر رژیم، در وحشت از خارج شدن کنترل مراسم دولتی روز جهانی کارگر، مجوز راهپیمایی لغو گردید اما این اقدام به اعتراض کارگران علیه دولت و تشکل ضد کارگری خانه کارگر تبدیل شد. کارگران شروع به شعار دادن کردند و شعار درود بر کارگر مرگ بر ستمگر را به گردانندگان مراسمی که برای کنترل کارگران سازمان داده شده بود، تحمیل کردند.

در هفت تپه کارگران مراسمی برگزار کردند و درمورد تاریخچه اول مه صحبت کردند.

در ماهشهر کارگران با پهن کردن سفره خالی در وسط خیابان به بالاکشیدن شش ماه حقوقشان توسط مفتخوران اعتراض کردند.

شهرهای کردستان شاهد مراسمهای متعدد در روز جهانی کارگر بود

گزارش تکمیلی مراسم اول ماه مه در مقابل مجلس شورای اسلامی/ یورش به تجمع و بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان در مراسم

اتحادیه آزاد کارگران ایران

بدنبال فراخوان تشکلهای مستقل کارگری برای برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی، علیرغم فضای امنیتی شدیدی که در اطراف مجلس برقرار شده بود صدها نفر از کارگران، بازنشستگان و جمعهایی از معلمان ودانشجویان از ساعت ده صبح امروز ١١ اردیبهشت ماه دست به تجمع در مقابل مجلس زدند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحایه آزاد کارگران ایران، شرکت کنندگان در این مراسم علاوه بر در دست داشتن بنرها و پلاکاردهایی پیرامون روز جهانی کارگر و مطالبات کارگران و معلمان بازنشسته و شاغل، به طور مرتب تا پایان مراسم شعارهایی از قبیل نان مسکن آزادی حق مسلم ماست، حقوق های نجومی فلاکت عمومی – کارگر معلم دانشجو اتحاد اتحاد – معیشت منزلت حق مسلم ماست – کارگر زندانی آزاد باید گردد – معلم زندانی آزاد باید گردد- زندانی سیاسی آزاد باید گردد – اعتراض، تشکل، اعتصاب حق مسلم ماست – خط فقر ٥ میلیون حقوق ما یه میلیون – تا حق خود نگیریم از پای ننشینیم و … سر میدادند.

بنا بر این گزارش در ادامه این تجمع که تحت کنترل شدید نیروهای انتظامی و امنیتی ادامه پیدا کرد حوالی ساعت ١١ و بدنبال قرائت قطعنامه گروه اتحاد بازنشستگان و کمیته برگزاری مراسم اول ماه مه (متشکل از سندیکای نقاسان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، اتحادیه آزاد کارگران ایران و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران) مامورین انتظامی و امنیتی با یورش به تجمع کنندگان و پاره کردن پلاکاردها و بنرها که توام با مقاومت تجمع کنندگان بود آنان را به نقطه ای در جلوی مجلس راندند و با ایجاد دیواری از فنس در دور تا دور تجمع کنندگان، اقدام به بازداشت تعدادی از آنان کردند.

اسامی تعدادی از دستگیر شدگان این تجمع که علیرغم مقاومت شدید تجمع کنندگان صورت گرفت به شرح زیر است: حسین آذرگشسب، محسن ثقفی، پیمان احمدی، مصطفی آقایی، بابک….، افشین حیرتیان و تهمینه خسروی

بدنبال این بازداشتها و انتقال دستگیر شدگان به نقطه ای در داخل مجلس، تجمع کنندگان با ایستادگی و سر دادن شعار خواهان آزادی بازداشت شدگان شدند اما آنان با یورش نیروهای انتظامی و امنیتی بناچار مجبور به ترک محل شدند. یورش به تجمع کنندگان و راندن اجباری آنان از محل تجمع تا داخل مترو ادامه داشت.

در این تجمع شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران طی سخنان کوتاهی با تاکید به حق کارگران برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر، با بر شمردن مصائبی که میلیونها خانواده کارگری با آن مواجه هستند گفت: ما اینجا جمع شده ایم تا اعتراض شدید خود را به فقر و فلاکت و بی حقوقی مان اعلام کنیم و …

اتحادیه آزاد کارگران ایران با تاکید بر حقوق خدشه ناپذیر کارگران ایران برای برگزاری مستقلانه مراسم روز جهانی کارگر، تعرض به مراسم این روز جهانی را قویا محکوم میکند و با اعلام همبستگی با بازداشت شدگان این مراسم و فراخوان به اعتراض علیه بازادشتهای صورت گرفته، خواهان آزادی فوری همه بازداشت شدگان این مراسم و همچنین مراسم روز جهانی کارگر در شهر سقز می باشد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١١ اردیبهشت ماه ١٣٩٧

یک صدا و با قدرت خروش خواهان آزادی فوری بازداشت شدگان در مراسم امروز، روز جهانی کارگر شویم

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

امروز ١١ اردیبهشت، نیروهای سرکوبگر با حمله به صفوف کارگران شرکت کننده در مراسمات روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی در تهران ، حسین آذرگشسب، محسن ثقفی، پیمان احمدی، مصطفی آقائی، افشین حیرتیان، تهمینه خسروی….. و در میدان کارگران ساختمانی «چمی ولی خان» سقز تعدادی از کارگران از جمله عثمان اسماعیلی را بازداشت کردند.

روز جهانی کارگر، روز فریاد اعتراض طبقه کارگر به ستم، نابرابری، فقر، گرانی و بیکاری و هر نوع قوانین ضد انسانی است و این روزمتغلق به ما است. برپائی مراسمات مستقل، راهپیمائی و تظاهرات های خیابانی در اعتراض به هر آنچه برخلاف میل و اراده خود بر کارگران تحمیل شده است، حق بی چون و چرا و خدشه ناپذیر کارگران است.

امروز که سرکوبگران و بر پا کنندگان زندان ها و شکنجه گاهها علیه کارگران و معترضان به وضع موجود و حامیان تحمیل دستمزد ٥ برابر زیر خط فقر در مقابل عزم و اراده شرکت کنندگان در مراسمات روز جهانی کارگر تاب تحمل نیاورند و به صفوف همکاران و همرزمان ما یورش برده و تعدادی را بازداشت نموده اند، متقابلا باید وسیعا از هر طریق ممکن فریاد اعتراض خود را بر سر سرکوبگران بر آوریم و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان شویم.

زنده باد اول ماه «می» روز جهانی کارگر

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ١١ اردیبهشت ١٣٩٦

کارگران به استقبال روز جهانی کارگر میروند.

فراخوان و بیانیه ٥ تشکل کارگری

فراخوان تشکلهای مستقل کارگری برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر

اول ماه مه برابر با یازده اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر است. این روز، روز ما کارگران در سراسر جهان است. ما این روز را که حاصل مقاومت، ایستادگی و جانفشانی میلیونها کارگر و انسان مبارز و از جان گذشته در اقصی نقاط دنیا برای پایان دادن به فقر و نابرابری و نابودی بهره کشی انسان از انسان است گرامی می داریم.

برگزاری مراسم مستقل و غیر دولتی روز جهانی کارگر یکی از بدیهی ترین و خدشه ناپذیرترین حقوق اجتماعی ما کارگران است.

ما پیشاپیش اعمال هر گونه محدودیتی در برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و یا دادن رنگ و بوی دولتی به آنرا قویا محکوم میکنیم و با فراخوان به کارگران در سراسر کشور بویژه به کارگران مراکز مهم تولیدی و صنعتی همچون صنایع فولاد، خودرو سازی، معادن، حمل و نقل، نفت و گاز و پتروشیمی ها برای برگزاری هر چه شکوهمندانه تر مراسم این روز، دست در دست هم و متحدانه راس ساعت ده صبح روز سه شنبه ١١ اردیبهشت ماه در مقابل مجلس ” شورای اسلامی” گرد هم میائیم و بطور یکپارچه ای خواهان پایان دادن به فقر و فلاکت و گرانی، افزایش فوری حداقل مزد بالاترازخط فقر(٥ میلیون تومان)، برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری، لغو قراردادهای موقت و پایان دادن به کل شرایط مصیبت باری می شویم که به ما کارگران و همه مزدبگیران زحمتکش شاغل و بازنشسته تحمیل شده است.

کمیته برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر: اسامی تشکلهای امضا کننده:

سندیکای نقاشان استان البرز

کانون مدافعان حقوق کارگر

انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه

اتحادیه آزاد کارگران ایران

کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران

***

بیانیه جمعی از فعالین و نهادهای مدافع حقوق زن، ادمین کانالهای تلگرامی و دختران خیابان انقلاب بمناسبت اول ماه مه (١١اردیبهشت ١٣٩٧) روز جهانی کارگر

امسال در شرایطی به استقبال روز جهانی کارگر می رویم که جنبش کارگری و جنبش زنان در ایران بیش از پیش بهم پیوند خورده است. این پیوند با حمایت تشکل ها و فعالین شناخته شده کارگری از دختران خیابان انقلاب که علیه حجاب اجباری و علیه سرکوب از دل خیزش دیماه ٩٦ عروج کردند، مستحکم تر شد.

خیزش دیماه ٩٦ علیه فقر، گرانی و شکاف طبقاتی، و اعتراض گسترده به حجاب اجباری و هر گونه سرکوب، اعتراض مردمی بوده است که با بحران های عمیق اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند؛ با این وجود حداقل دستمزد سال ٩٧ حدود یک میلیون تومان اعلام شده است و این در حالیست که خط فقر در شهریور ماه ٩٦ برابر چهار میلیون و٩٦٠ هزار تومان اعلام شد.

دستمزد حجم وسیعی از مزدبگیران و حقوق بگیران، چندین برابر زیر خط فقر است، بیکاری و اختلاف طبقاتی بیداد می کند و حتی طبق آمار دولتی، یک سوم مردم ایران در”فقر مطلق” بسر می برند. اصلاحیه قانون کار بیش از پیش دست طبقه حاکم، دولت و کارفرمایان را برای استثمار بیش از پیش نیروی کار باز گذاشته است و ناامنی شغلی گریبانگیر اقشار مختلف جامعه شده است. اختلاس ها، حقوق های نجومی و ثروت های عظیم “ژنِ خوب ها” و در مقابل، فلاکت عمومی، اعتیاد، تن فروشی و کودکان کار بیداد می کند.

در این میان “زنان” هم به عنوان نیروی کار ارزان و به عنوان تشکیل دهنده بخش عظیمی از جمعیت بیکاران کشور، تحت ستم و استثمار مضاعفی هستند.

در این شرایط است که اعتراضات کارگران، پرستاران، معلمان، دانشجویان، جوانان، بازنشستگان، دستفروشان،فعالین حفظ محیط زیست و اب، فعالین وسرکوب شدگان کشاورزان ، جویندگان کار و زنان علیه فقر، گرانی، بیکاری، شکاف طبقاتی و بیحقوقی های اجتماعی سراسر ایران را فرا گرفته است. لذا روز جهانی کارگر در ایران فرصتی است برای عزم سراسری بخش عظیم مردمی که خواهان تغییر وضعیت موجود بسمت یک جامعه انسانی هستند. این روز فرصتی است برای بیان مطالبات همه اقشاری که خواهان معیشت و منزلت هستند.

بدینوسیله ما جمعی از فعالین و نهادهای مدافع حقوق زنان، ادمینهای کانالهای تلگرامی و دختران خیابان انقلاب ضمن اعلام همبستگی با بیانیه تشکلهای کارگری بمناسبت اول ماه مه (١١ اردیبهشت ١٣٩٧ ) روز جهانی کارگر، به همه انسانهای برابری طلب، آزادیخواه و عدالتخواه، فراخوان همبستگی حول مطالبات فوری بشرح زیر میدهیم؛

– حمایت قاطعانه از مبارزات زنان علیه قوانین ضد زن، علیه تبعیض و تحقیر، علیه حجاب اجباری و علیه جنس دوم شمردن زن.

– خواست فوری پنج میلیون تومان حداقل دستمزد برای کارگران، همه شاغلین و بازنشستگان.

– تضمین شغل و امنیت شغلی برای همه افراد مشمول کار، تضمین امنیت شغلی زنان در دوره بارداری و پس از مرخصی زایمان.

– لغو قراردادهای موقت و سفید امضا و تبدیل همه آنها به قرارداد دائم.

– اعتراض به سونامی بیکاری در ایران و خواست بیمه بیکاری برای همه بیکاران.

– اعتراض به هرگونه تبعیض جنسیتی، قومیتی و ملّیتی در محل کار.

– ممنوعیت به کار گیری کودکان در بازار کار و لغو هرگونه کار کودک.

– حمایت و اعلام همبستگی با اعتراضات و اعتصابات جاری، بویژه کارگران هپکو، هفت تپه،‌ فولاد، بازنشستگان، معلمان، دانشجویان و زنان.

– آزادی بی قید و شرط و فوری کارگران زندانی، معلمان زندانی و همه زندانیان سیاسی.

– حق تشکل مشخصا حق تحزب، حق اعتراض و اعتصاب و لغو احکام امنیتی کردن اعتراضات و اعتصابات.

– همبستگی اقشار مختلف علیه سرکوب کارگران مهاجر و اقدامات نژادپرستانه.

– تعطیلی رسمی اول ماه مه روز جهانی کارگر در تقویم.

لیست امضا کنندگان بیاینه از شهرهای مختلف:

١-  اندیشه اسکندری از دختران خیابان انقلاب  ٢-  ونوس مرادی – فعال حقوق زنان و دانشجویی ٣-  شیما بابایی فعال حقوق زنان و حقوق بشر ٤-  پریسا رهام – فعال حقوق زنان و دانشجویی، از دختران خیابان انقلاب ٥-  جمیله – نویسنده و فعال حقوق زنان و کارگری ٦-  جمعی از دانش آموزان دبیرستان دخترانه فرزانگان ٧-  انجمن دانشجویان دانشگاه پیام نور مریوان ٨-  ترانه صائینی مدافع حقوق زنان

٩-  آتنا مهرمنش – فعال حقوق زنان ١٠-  نگین سلطانی – مدافع حقوق زنان ١١-  شهناز رضایی – فعال حقوق زنان و شاعر ١٢-  کانال تلگرامی پیشتازان ١٣-  کانال تلگرامی ادبیات مستقل ١٤-  کانال تلگرامی درد مشترک ١٥-  کانال تلگرامی کاتب ١٦-  نازنین مطلبی – فعال حقوق زنان ١٧-  نه به ز سنه مدافع حقوق زنان ١٨- بیتا حسینی مدافع حقوق زنان ١٩-  شیدا مقیمی مدافع حقوق زنان ٢٠-  آستاره بختیاری فعال حقوق زنان و خبرنگار ٢١-  آرزو صادقی فعال حقوق زنان و رنگین کمانان ایرانی LGBTQها، مدافع حقوق حیوانات ٢٢-  سرکوت فعال مدنی ٢٣-  کیانا مدافع حقوق زنان  ٢٤-  بهار مدافع حقوق زنان  ٢٥-  فخری مدافع حقوق زنان  ٢٦-  سپیده مدافع حقوق زنان  ٢٧-  سینا ساعی  مدافع حقوق زنان ٢٨-  شایسته صادقی مدافع حقوق زنان ٢٩-  ساینا مدافع حقوق زنان  ٣٠-  آذر ناظری  فعال حقوق زنان ٣١-  نرگس صادقی  فعال حقوق زنان ٣٢-  روشنک محمدی مدافع حقوق زنان ٣٣-  محمد محمدی مدافع حقوق زنان ٣٤-  بهمن قنبری مدافع حقوق زنان ٣٥-  زهرا نعمتی مدافع حقوق زنان ٣٦-  سونیا نعمتی مدافع حقوق زنان  ٣٧-  ادریس قنبری مدافع حقوق زنان

٣٨-  پانیا خلجی مدافع حقوق زنان ٣٩-  مجتبی موسوی مدافع حقوق زنان ٤٠-  مهدیه بروجردی مدافع حقوق زنان ٤١-  سجاد ملکی مدافع حقوق زنان ٤٢-  سبحان کرمانی مدافع حقوق زنان ٤٣-  علیرضا شکوری مدافع حقوق زنان ٤٤-  مسعود شاهرودی مدافع حقوق زنان ٤٥-  شیما حنفی مدافع حقوق زنان ٤٦-  ثریا بیگدلی مدافع حقوق زنان ٤٧-  حمید بیگلدی مدافع حقوق زنان  ٤٨-  سمانه پاکزاد مدافع حقوق زنان ٤٩-  وحید نوروزی مدافع حقوق زنان ٥٠-  مریم نوروزی مدافع حقوق زنان

٥١-  غزل بیگدلی مدافع حقوق زنان ٥٢-  مهستی بیدل مدافع حقوق زنان ٥٣-  غزل پارسی مدافع   قوق زنان ٥٤-  سمیرا سامانی مدافع حقوق زنان و فعال دانشجویی ٥٥-  آزاده فرح پور مدافع و فعال حقوق زنان ٥٦-  سراب احیائی فعال محیط زیست و مدافع حقوق حیوانات ٥٧-  کاکتوس – کارتونیست

٥٨-  نارگل مهربان فعال حقوق زنان ٥٩-  نوشین سورانی فعال حقوق زنان و مدافع حقوق حیوانات

٦٠-  پرستو شایان فعال حقوق زنان و دانشجویی ٦١-  ریحانه سروانی فعال حقوق زنان و محیط زیست و مدافع حقوق حیوانات ٦٢-  فریبا شفیعی مدافع حقوق زنان ٦٣-  رویا احدی فعال حقوق زنان

٦٤-  پرستو شکوهی مدافع حقوق زنان ٦٥-  فرزان ابریشمی مدافع حقوق زنان ٦٦-  مهرناز علی بیگی مدافع حقوق زنان و دانشجو ٦٧-  مینا قندی فعال حقوق زنان ٦٨-  نازنین پارسامهر فعال حقوق زنان ٦٩-  سودابه هنردوست فعال حقوق زنان ٧٠-  کانال تلگرامی رویای ری را ٧١-  ستاره کویر مدافع حقوق زنان ٧٢-  ناهید روشن مدافع حقوق زنان ٧٣-  آتوسا مدافع حقوق زنان ٧٤-  نازنین پارسامهر فعال حقوق زنان ٧٥-  فرشته فرهادی فعال حقوق زنان و بشر ٧٦-  کیومرث مظفری فعال مدنی ٧٧-  مطهر عبدالعظیمی  هنرمندو فعال جنبش زنان و دانشجویان ٧٨-  معصومه توكلی، فعال حقوق زنان ٧٩-  انجمن کاکتوس

این لیست بروز رسانی می شود؛ شما همراهان گرامی هم اگر تمایل به امضا بیانیه دارید می توانید با پیامگیر انقلاب زنانه تماس بگیرید.

روز جهانی کارگر ندای انسانیت است!

اول ماه مه روز جهانی کارگر و روز اعتراض به نابرابری و ستم بر همه ی انسانهایی است که در ازای داشتن حداقلی از آنچه که خود ساخته اند همه ی زندگی خود و خانواده شان را به گرو گرفته اند ، فریاد کسانی که نمیخواهند زندگی کنند برای کارکردن و بردگی مزدی را سر منشا همه فلاکت موجود میدانند.

اول ماه مه روزی است که زنان به عنوان یک انسان به میدان می آیند و نهیب میزنند که نگاه جنسیتی دون شان بشر میباشد و این پیامی است که دختران خیابان انقلاب با بر چوب گرفتن حجاب ،نماد تحمیل و اجبار در برابر چشم جامعه قرار داد.صدایی که نه به حکم قضایی و نه با هیچ خشونت و ارعابی ساکت نخواهد شد.

در شرایطی که زنان به حکم جنسیتشان مهر فرودستی بر خود دارند و هزاران زن به عنوان لشگر بیکاران فوق ارزان ،سودآوری سرمایه داران حاکم را تضمین میکنند، فریاد برابری با روز جهانی کارگر همنوا خواهد بود.

همچنانکه پرچم اول ماه مه تا نابودی همه نابرابری ها از زندگی بشر برافراشته است و هیچ مانع و سرکوبی نخواهد توانست عزم میلیونها نفری که برای داشتن یک زندگی با استانداردهای انسانی مبارزه میکنند را در هم بشکند.

روز جهانی کارگر نوید برابری همه انسانها فارغ از جنسیت و نژاد و قومیت و روز ندای انسانیت است!

روز جهانی کارگر روز اعتراص و فریاد رهایی همه ی انسانها از فلاکتی است که سرمایه داران حاکم ایجاد کرده اند.

داشتن یک زندگی استاندار شاد و برابر حق همه انسانهاست و ما خواهان:

-رفع هر گونه تبعیض حقوقی و قانونی از زندگی زنان و ایجاد شرایط برابر برای کسب موقعیت شغلی

ایجاد بیمه بیکاری و تامین مسکن مناسب برای همه افراد بیکار و مشغول به تحصیل

-وجود بیمه درمانی و بهداشت رایگان برای افراد

-تامین تحصیل رایگان و رفع هرگونه تبعیض و تفکیک جنسیتی در محیط ها ی کاری و تحصیلی

-تامین امنیت جانی و شغلی برای زنان در محیط های عمومی و کاری

-لغو تمام طرحهایی که سبب بی ثباتی شغلی زنان در محیط های کاری می شود

-تامین مهد های کودک رایگان برای کودکان

-تامین امنیت شغلی برای زنانی که از مرخصی زایمان و شیر دهی استفاده می کنند

-لغو تمام قوانین و طرح هایی که شکاف جنسیتی را رواج میدهد

_پرداخت دستمزد برابر و تعیین ٥ میلیون تومان پایه حقوق برای همه زنان و مردان شاغل و تاخیر در پرداخت حقوق کارگران باید مشمول جریمه شود و دولت موظف است پرداخت حقوق به همه مزدبگیران را با تعیین جرائم تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان ، تضمین کند.

_تعیین دوروز مرخصی برای دوره پریود زنان

-تعطیلی رسمی روز جهانی کارگر و لغو ممنوعیت برگزاری مراسم های اول ماه مه

١١ اردیبهشت روز جهانی کارگر را به روز جشن اعتراضی میلیونها نفری بدل کنیم که سازندگان و گردانندگان جامعه هستند و با تحمیل تعطیلی کار به صاحبان قدرت و سرمایه نشان دهیم که زندگی به دست ماست و آن را آنگونه خواهیم ساخت که کار کنیم برای زندگی کردن و تن به بردگی زیر خط فقر نخواهیم داد و اعتراض خود را به دستمزد های تعیین شده در شورای عالی کار اعلام می داریم.

اتحاد سراسری ما همراه با کارگران و کل جامعه تنها راه مقابله با فقر و فلاکت و همه مصاعب سرمایه داری حاکم می باشد. و در روز اول ماه مه همگام با همه کارگران جهان فریاد سر خواهیم داد که تا برپایی دنیای شاد برابر و مرفه مارش خیابانی روز جهانی کارگر ،روز صاحبان جامعه پابرجاست!

روز_جهانی_کارگر_زنان_برابری

ندای زنان ایران

اردیبهشت ٩٧

بیانیه گروه ١٩ اسفند

کارگران، معلمان ، پرستاران ، بازنشستگان ، لشکرعظیم بیکاران وهزاران کودک کارو خیابان بار دیگر دربزرگداشت یک مقاومت ورویائی مزدبگیران درمقابل حاکمیت سرمایه داری دریک حرکت متحدانه بعنوان روز کارگر ومعلم به مصاف شرایط بیسابقه ای از فقر و فلاکتی که گریبان زندگی شان را گرفته میروند.

این روز که بعنوان روز همبستگی طبقاتی مزدبگیران علیه کل سیستم و نظم موجود جهانی شکل گرفته ، درایران برآیند یک کشمکش سرنوشت ساز اجتماعی علیه کل شرایطی است که بوجودآورنده فقر و تنگدستی و مشقات اقتصادی،اجتماعی گردیده و کل زندگی مردم را به مخاطره جدی کشانده است.

درطول سال گذشته علیرغم اعتراضات و تجمعات و راهپیمائی ها و اعتصابات گسترده، واعتراض سراسری مردم در شهرهای مختلف علیه شرایط موجود، حاکمیت همچنان به تعرض خود به اندک منافع باقیمانده کارگران و معلمان ادامه میدهد. مبارزات و مقاومت معلمان و کارگران برای بدست آوردن مطالبات طبیعی و قانونی وحق طلبانه شان که خود نتیجه تعرض ٤ دهه دست اندازی دولتهای مختلف به سطح معیشت و زندگی شان بوده با تصویب افزایش دستمزدی تحقیرآمیزبرای سال جاری و زندانی کردن ، تبعید و پیگرد معلمان وکارگران مبارز، وبا سرکوب و بازداشت و زندانی کردن فعالین این جنبش های مطالباتی پاسخ گرفته است.

رهائی و برون رفت از شرایط فعلی و نجات زندگیمان از ادامه وضعیت کنونی با دورنمائی از فقر و فلاکت غیر قابل پیش بینی ، در اتحاد و یکپارچگی مزد بگیران جامعه و در حضور و اعتراضات سراسری ماست.

گروه ١٩ اسفند با محوریت اتحاد معلمان و کارگران ، با پیوستن به فراخوان تجمع اتحاد بازنشستگان و سایر تشکلهای مستقل در مقابل مجلس، روز جهانی کارگر،اول ماه مه« ١١ اردیبهشت» را بعنوان روز همبستگی سراسری مزد بگیران ، فریاد دادخواهی اش را علیه وضعیت موجود بیان کرده واعضای خودرا به حضورو پیوستن به این مراسم دعوت مینماید.

پاسخ ارعاب و تهدیدات فعالین کارگری را با برگزاری مراسمات گسترده و سراسری در روز جهانی کارگر بدهیم.

دستگاههای سرکوب هر ساله در آستانه روز جهانی کارگر دست به احضار، تهدید و بازداشت فعالین کارگری زده اند تا بلکه با ایجاد فضای رعب و وحشت در میان کارگران از برگزاری مراسمات مستقل کارگری در روز جهانی کارگر جلوگیری کنند و به موازات این نوع اقدامات سرکوبگرانه با براه انداختن نمایشات فریبکارانه برگزاری مراسمات ضد کارگری توسط نهادهایی مانند خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار و غیره سعی در وارونه جلوه دادن خواستها و مطالبات کارگری و مهمتر از آن انکار وجود اعتراضات و مبارزات گسترده کارگری علیه وضع موجود داشته اند.

امسال نیز در حالیکه مدتهاست که همه بخشهای دولتی از وزارت کار و تشکل ضد کارگری زیر مجموعه اش (خانه کارگر) گرفته تا بقیه وزارتخانه ها، دستگاههای قضائی، امنیتی، انتظامی و نظامی برای رویاروئی با کارگران در روز جهانی کارگر کلاهخود و سپر و نیزه پوشیده و به خود وصل کرده اند، دستگاههای قضائی پیش دستی کرده و یک هفته مانده به اول ماه «می» برابر با ١١ اردیبهشت، روز جهانی کارگر اقدام به احضار ٥ تن از فعالین کارگری سنندج به نامهای: شریف ساعد پناه، حبیب اله کریمی، مظفر صالح نیا، خالد حسینی و غالب حسینی ومحاکمه ٨ تن از کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت تپه به نامهای: عبدالرحیم بسحاق، اسماعیل بخشی، کرامت پام، سید حسن فاضلی، حسین حمدانی، عادل سماعین و رستم عبداله زاده کرده اند.

این نوع اقدامات سرکوبگرانه که از سر ضعف و ناتوانی در برآورده نمودن مطالبات کارگران هر ساله انجام گرفته، نتوانسته اند اندک خللی در عزم و اراده طبقه کارگر ایران برای رسیدن به حقوق انسانی خود ایجاد نمایند و امسال وجود شرایط و فضای اعتراضی وسیع و توده ای در تمام سطوح جامعه و بخصوص توازن قوای کنونی طبقه کارگر، چنین تقلاهای بیهوده ای را به ضد خود تبدیل خواهد کرد.

نه-به-احضار-و-محاکمه-فعالین-کارگری

نه-به-ایجاد-رعب-و-تهدید

پیش به سوی برگزاری مراسمات شکوهمند روز جهانی کارگر

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ٥/٢/١٣٩٧

 

بیانیه ٤ تشکل کارگری سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه،گروه اتحاد بازنشستگان کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در گرامیداشت روز جهانی کارگر

گرامی باد اول ماه مه روز جهانی کارگر!

اول ماه مه (١١ اردیبهشت) روزی نمادین برای اتحاد و مبارزه مشترک کارگران در سراسر جهان علیه سرمایه داری است. صد و سی و دو سال پیش صدها هزار کارگر در سراسر آمریکا برای انسانی تر کردن شرایط طاقت فرسای کار و برقراری هشت ساعت کار روزانه، دست از کار کشیدند. تظاهرات کارگران شیکاگو که از شرکت کنندگان مهم این جنبش بودند در یکم ماه مه با سرکوب خشن و خونین پلیس مدافع سرمایه داری روبرو شد. به رغم دستگیری و اعدام رهبران و کارگران مبارز، جنبش اعتراضی کارگری با رشادت ادامه یافت و از آن پس، یکم ماه مه روز جهانی کارگر نام گذاری گردید.

در کشور ما سال هاست وضع معیشت کارگران و مزدبگیران به نسبت گذشته سقوط می کند؛ دستمزد چند برابر زیر خط فقر، پرداخت نشدن مزد کارگران برای ماه های متوالی، اخراج و بیکار سازی گسترده، فساد گسترده دستگاه های دولتی، پولی سازی آموزش در مدارس و دانشگاه ها، تورم افسار گسیخته و گرانی، سیاست های غلط زیست محیطی که زندگی در برخی از نقاط کشور را غیر ممکن ساخته، بی توجهی به مطالبات بحق کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و غیره زندگی را برای کارگران و مزدبگیران و اکثریت عظیم مردم غیر قابل تحمل کرده است. در این میان دارائی های کشور و سپرده های اندک مردم نزد مؤسسات مالی نیز غارت می شود و فریادرسی نیست.

خیزش گسترده مردم در دی ماه گذشته واکنشی طبیعی به فقر عمومی جامعه بود که هرچند با خشونت و زندان از شدت آن کاسته شده ولی همچنان در شهرهای مختلف ادامه دارد.

تشکل یابی کارگران و مزدبگیران و اتحاد سراسری در برابر ظلمی که به آنان تحمیل می شود تنها راه تغییر شرایط طاقت فرسای كنونی است.

ما امضاء کنندگان بیانیه مطالبات خود را به شرح زیر اعلام و برای دستیابی به آن مبارزه خواهیم کرد:

١- تعیین حداقل مزد کارگران بالاتر از خط فقر، که میزان آن برای سال ٩٧ بیش از پنج میلیون تومان است.

٢ – پرداخت بدون تاخیر حقوق کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و مجازات کسانی که عامل معوق شدن حقوق هستند.

٣- پرداخت مستمری بیکاری مکفی به تمام بیکاران جوینده کار.

٤- تعیین مستمری بازنشستگان حداقل به میزان پنج میلیون تومان در ماه، تامین بیمه های اجتماعی کامل و کارآمد، نظارت نمایندگان منتخب بازنشستگان بر صندوق های بازنشستگی و شرکت در مدیریت آنها.

٥- قراردادهای موقت و سفید امضای کار، فقدان امنیت شغلی و وجود شرکت های پیمانکاری و واسطه ای؛ حوادث، بیماری ها و سوانح مرگبار ناشی از فقدان ایمنی و بهداشت کار، به ویژه در بخش های ترابری، معادن و ساختمان سازی، همواره از معضلات و مشکلات توان فرسای کارگران در کشور بوده است. ما کارگران ضمن اعتراض به چنین وضعیت ناگواری، خواهان برچیده شدن قراردادهای موقت و سفید امضا، حذف شرکت های پیمانکاری و واسطه ای، قرار گرفتن کلیه کارگران شاغل از کارگاههای کوچک گرفته تا کارگران مناطق آزاد، تحت پوشش کامل قانون کار و اجرای فوری بیمه کارگران ساختمانی و در یک کلام پایان دادن به شرایط سخت و زجرآور کار در مراکز و محیط های کار و تولید هستیم.

٦- حق ایجاد سندیکاها و تشکلات مستقل برای کارگران.

٧- اخراج و تعقب پلیسی – امنیتی – قضایی کارگران، معلمان و دیگر فعالان صنفی متوقف گردد و کارگران و معلمان زندانی بدون قید شرط آزاد باید گردند.

٨- آزادی اعتصاب، راه پیمایی، اعتراض، گردهمایی، عقیده و بیان

٩- در شرایط تورم و گرانی روز افزون اعمال سیاست های اقتصادی مخالف عدالت اجتماعی معروف به سیاست های ریاضتی همچون رها سازی قیمت ها، تعدیل کارکنان و خصوصی سازی های منجر به اخراج کارگران و مقررات زدایی حقوق کار و نابود سازی دستاوردهای چند ده ساله حقوق کارگری و تعرض ضد کارگری به قانون کار را محکوم کرده و خواهان پایان بخشی به این سیاست های اقتصادی ضد کارگری و ضد عدالت اجتماعی هستیم.

١٠- اکثر بازنشستگان کارگری در شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی روزگار می گذرانند و به لحاظ کمک های غذایی بهداشتی دچار کمبود های اساسی می باشند. ما ضمن اعتراض به این وضعیت اسفناک خواستار برخورداری همه بازنشستگان به ویژه بازنشستگان حداقل بگیر از یک زندگی خوب و شایسته هستیم.

١١- ممنوعیت کار کودکان و نوجوانان.

١٢- برابری کامل حقوق زنان و مردان در تمام شئون زندگی از جمله برابری مزد زن و مرد برای کار یکسان.

١٣- ما به همراه عموم كارگران ایران و جهان، سیاست های مداخله گرانه، جنگ افروزانه و تجاوزكارانه از جانب هر دولت متجاوزی را علیه مردم كشورها محكوم نموده و خواهان برقراری صلح، امنیت، رفاه و پیشرفت برای تمامی مردم ایران، منطقه و جهان هستیم.

١٤- خواهان رفع هر گونه تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارگران مهاجر به ویژه کارگران افغان در ایران و نیز سایر کارگران مهاجر در سراسر جهان می باشیم.

١٥- اول ماه مه، روز جهانی كارگر باید تعطیل رسمی اعلام شده و در تقویم رسمی كشور گنجانده شود. ما خواهان لغو هرگونه محدودیت در برگزاری مراسم این روز جهانی هستیم .

١٣٩٧/٢/٨

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه،گروه اتحاد بازنشستگان کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

 

ما کارگران در عسلویه همراه با کارگران در سراسر ایران اول مه، روز جهانی کارگر را گرامی میداریم

ما فقر نمیخواهیم. تبعیض نمیخواهیم بلکه خواستار یک زندنگی شایسته انسان هستیم. ما بر روی خواستهای فوری زیر تاکید میکنیم و حق خودمان میدانیم که اگر وضعیت به همین روال ادامه یابد با اعتراضات گسترده تر و سراسری تر خواستهایمان را پیگیر شویم:

در عین حال بر خواستهای سراسری همه کارگران تاکید داریم بنابراین ما خواستار:.

ما به دستمزدهای چند بار زیر خط فقر شورایعالی کار اعتراض داریم و خواستار حدا اقل دستمزد ٥ میلیون و برچیده شدن حقوقهای نجومی هستیم

ما خواستار پرداخت بموقع حقوقها هستیم. نپرداختن بموقع دستمزد باید جرم محسوب شود.

ما خواستار دائمی شدن قرار دادها هستیم

ما خواستار لغو قوانین برده وار مناطق ویژه اقتصادی هستیم

ما خواستار برابری زن و مرد هستیم

ما خواستار ممنوعیت کار کودکان و تامین زندگی آنها هستیم. خانواده هایی که ناگزیر به خارج کردن کودکانشان از چرخه تحصیل و فرستادن آنها به سر کار میشوند، باید تحت پوشش حمایت دولت قرار گیرند و زندگی شان تامین شود.

ما خواستار ایمن شدن محیط های کار هستید. باید به قتل کارگران در محیط های کار بخاطر ناایمنی آنها خاتمه داده شود.

تشکل،تجمع، اعتصاب، حقوق پایه ای ما هستند. ما به امنیتی کردن مبارزات اعتراض داریم و خواستار آزادی همه کارگران زندانی، معلمان زندانی و زندانیان سیاسی هستیم و تمامی احکامی امنیتی صادر شدن برای فعالین کارگری، معلمان و مردم معترض باید لغو شود

معیشت، منزلت، حق مسلم ماست

زنده باد اول مه روز جهانی کارگر

کارگران عسلویه

پیش بسوی اعتصابات سراسری در اعتراض به دستمزدهای زیر خط فقر

 

بیانیه کانون نویسندگان به مناسبت روز جهانی کارگر:

فرخنده باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر

اول ماه مه است; روز جهانی کارگر. گزافه نیست اگر بگوییم از سیصد و شصت و پنج روز سال، بیش از سیصد و شصت روز آن پایکوب سرمایه داران، استثمارگران ریز و درشت، ستاره های رسانه ای، مدیران وُ کلّاشان وُ قلّاشان وُ مفتخوران وُ «کارآفرینان» است و تنها یک روز ، روز طبقه ی کارگر جهانی است، روزی که در خاستگاه خود به خون سرخ کارگران رنگین شده است.

در این روز، در هر جای این جهان ستم زده، جهان «متمدن»، هر جا که مجال دم زدنی هست، کارگران از زن و مرد، دست از کار می کشند، کوی و برزن را از جشن و پایکوبی و سرودِ شادی خود سرشار می کنند، به خیابان ها می آیند، راهپیمایی می کنند و فریاد بر می آورند:

“آهای! این ماییم، ما را ببینید، ثروت این جهان و آنچه در اوست از دسترنج ماست. ما این جهان سراسر فقر و تبعیض و بهره کشی را نمی خواهیم. نمی خواهیم در هراسِ از دست دادن کار و نان، عمری را در اضطرابِ «چه کنم چه کنم»، سر کنیم. ما به صد زبان امّا به یک صدا فریاد می کنیم ، ما جهانی را نمی خواهیم که به ساده ترین زبان، عرصه ی «کار کردن خر و خوردن یابو» است. همه ی ثروت و مکنت این جهان از گوشت وُ خون وُ رگ وُ پی ماست. ما حق داریم از همه ی مواهبی برخوردار شویم که برازنده ی انسان آزاد و برابر و مدرن است. با ما تنها از آزادی و برابری و جهان نو سخن بگویید. مسلّم بدانید زبان ستم و سرکوب و تبعیض در ما نمی گیرد. بیهوده نکوشید این جهان کهنه ی رو به زوال را بزک کنید.”

در ایران امّا ماجرا یکسر رنگی دیگر گونه دارد . در سرزمینی که حدّاقل دستمزد کارگر، مطابق آمار رسمی، چهار برابر پایین تر از خط فقرِ سیاه است و پرداخت همین دستمزد ناچیز گاه شش ماه و هشت ماه و بلکه یک سال به تعویق می افتد، پاسخ هر اعتراض حق طلبانه و هر اعتصاب کارگری، سرکوب است و سرکوب است و سرکوب. کارگر از حق ایجاد تشکل های مستقل و آزاد محروم است و کارفرمایان و گردنه گیران دین پناه، غرق در ثروت و ناز و نعمت در حال انفجارند… و سرانجام، حاکمیت هر سال می کوشد با اعلام «هفته ی کار و کارگر» به هر بهانه و به لطایف الحیل، روز اول ماه مه را لوث کند و از به خیابان آمدن کارگران به ضرب چماق سرکوب جلوگیری کند.

کانون نویسندگان ایران، کانون کارگران فکری و فرهنگی، روز اول ماه مه را به همه ی کارگران ایران و جهان شادباش می گوید و بر خواست همیشگی خود، حق آزادی بیان کارگران و حق ایجاد تشکل های آزاد و مستقل کارگری، پای می فشارد.

کانون نویسندگان ایران

٨ اردیبهشت ١٣٩٧

علیرضامعینیان فعال سندیکایی کارگری

علیرضامعینیان فعال سندیکایی کارگری روز سوم اردیبهشت ماه جهت تکمیل پرونده و مراحل بازپرسی به شعبه ١٩دادسرای تبریز احضار و قرار کفالت وی به وثیقه ١٠٠میلیونی تغییر یافت، به این فعال کارگری سه روز فرصت جهت تامین قرار وثیقه داده شده است ودرصورت عدم تامین وثیقه حکم بازداشت وی صادر خواهد شد.

در این مرحله از بازپرسی اتهام تبلیغ علیه نظام و شرکت در تجمعات غیرقانونی به وی تفهیم شده است

شایان ذکراست که این فعال کارگری پیشتر در تجمعات دیماه ٩٦بازداشت و دردادسرای تهران به اتهام شرکت درتجمعات تفهیم اتهام و با قرار کفالت به صورت موقت آزاد شده بود.

جوانان کمونیست

گزارش

 

کارگر شرکت زراعی بهکده خراسان شمالی ٥٠ میلیون تومان حقوق طلبکارند

٥٠ میلیون تومان حقوق٩٣ کارگر شرکت زراعی بهکده خراسان شمالی پرداخت نشده است.

درتاریخ٥اردیبهشت،مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان شمالی گفت:

مشکل عمده شرکت سهامی زراعی مربوط به کارگران است به‌طوری‌که تعداد ٩٣ کارگر در این مجموعه مشغول کار هستند که سالانه ٣ میلیارد تومان هزینه دارد که اکنون ٥٠ میلیون تومان معوقه پرداخت حقوق کارگران را داریم.

 

اعتراض مردم پارچین تهران به کلاهبرداری جدید  سران حکومت اسلامی

از هر خانواده ٢٠ میلیون پول گرفتن که خونه دارشون کنن ولی هیچ اقدامی نکردن و از زیر پول و سند و …در رفتن.

 

بین المللی

ک ک٥٢٠

یونیسف نیم میلیون کودک افغان با خطرات ناشی از خشکسالی روبرو هستند

 

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرده است که خشکسالی در افغانستان ٥٠٠ هزار کودک را با خطر سوء تغذیه و کم‌آبی مواجه کرده است.

این نهاد در تازه‌ترین خبرنامه خود هشدار داده است که نباریدن باران در اواخر سال ٢٠١٧ و اوایل سال ٢٠١٨ در افغانستان، منجر به فقدان امنیت غذایی و کمبود آب آشامیدنی سالم و افزایش سوء تغذیه در میان کودکان شده است.

به گزارش این نهاد خشکسالی بر شرایط ٢٢ ولایت افغانستان اثر گذاشته و اکنون آثار آن بر زندگی یک میلیون نفر از مردم این کشور محسوس است و درماه آینده بیشتر از دو میلیون نفر در معرض آسیب‌های ناشی از خشکسالی قرار خواهند گرفت.

این نهاد سازمان ملل افزوده که ١٠ ولایت افغانستان گرفتار نبود امنیت غذایی و کمبود آب آشامیدنی هستند. در این ولایت‌ها ٢٠ تا ٣٠ درصد منابع آبی خشک شده‌اند.

 

ارمنستان – اعتراضات گسترده و استعفای نخست وزیر

در پی بیش از ده روز تظاهرات و تجمع معترضان در شهرهای مختلف ارمنستان، سرژ سرکیسیان، نخست وزیر این کشور اعلام کرد که از مقام خود استعفا می‌کند.

او در بیانیه‌ای گفت “جنبش خیابانی مخالف ماندن من در قدرت است. من خواسته شما را برآورده می‌کنم.”

مخالفان آقای سرکیسیان او را متهم می‌کنند که بعد از ده سال ریاست جمهوری همچنان تلاش دارد به عنوان نخست وزیر قدرت را در ارمنستان در دست داشته باشد.

سرژ سرکیسیان سه شنبه گذشته در میان اعتراضات مخالفان به سمت نخست وزیری ارمنستان منصوب شد.

او در بیانیه کناره‌گیری خود که در خبرگزاری رسمی ارمنستان منتشر شد، گفته است که “برای آخرین بار به عنوان رهبر این کشور… تمام شهروندان جمهوری ارمنستان را مورد خطاب قرار می‌دهد.”

آقای سرکیسیان اذعان کرده است “من اشتباه کردم. این موقعیت چندین راه حل دارد، که من هیچ کدام از آنها را انتخاب نخواهم کرد. این انتخاب‌ها مال من نیست. من رهبری کشور در مقام نخست وزیری را رها می‌کنم.”

در جریان این ناآرامی‌ها دو سیاستمدار مخالف دیگر و حدود ٢٠٠ معترض هم دستگیر شده بودند.

سرژ سرکیسیان متهم بود که به وضعیت بد اقتصادی و فقر گسترده در ارمنستان توجهی ندارد و سیاست‌های مناسبی در قبال تنش‌های با کشورهای آدربایجان و ترکیه در پیش نگرفته است.

دولت او همچنین به دلیل رابطه بسیار نزدیک با روسیه هدف انتقاد شدید بود.

او بر خلاف وعده‌ای که قبلا داده بود بعد از طی شدن حداکثر مجاز دوره ریاست جمهوری به مدت ده سال، مقام نخست‌وزیری را به عهده گرفت تا قدرتش را حفظ کند.