طوفان توییتری با هزاران توییت در حمایت از رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام
شب گذشته طوفان توییتری در حمایت از رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام برپا شد. در این طوفان توییتری که به خواسته خانواده این زندانی سیاسی و جمعی از فعالان مدنی بود، دهها هزار پست توییتری و همچنین عکس در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، رامین حسین پناهی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام که هم اکنون ممنوع الملاقات نیز می باشد، این فعالان سیاسی کُرد در روز دوم تیرماه از سوی نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت شد، این زندانی سیاسی روز ۲۵ ژانویه برابر با ۵ بهمنماه ۱۳۹۶، در حالی که تنها یک جلسهی دادگاهی برای او برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کومله به مجازات اعدام محکوم شد.
پرونده رامین حسین پناهی در حال حاضر به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در شهر قم ارسال شده تا مورد بررسی قرار گیرد. به گفته خانواده این زندانی سیاسی، دستگاه قضایی با فرستادن پرونده رامین به قم، قصد اعدام وی را دارد.
سازمان عفو بینالملل هم با صدور اطلاعیهای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسینپناهی، زندانی کرد ایرانی شد. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده برای رامین حسینپناهی به دنبال یک محاکمه به شدت ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافیجویانه رامین حسینپناهی را به سلول انفرادی منتقل کردهاند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بینالمللی است و باید لغو شود.
برخی از نوشتههای توییتری را در زیر بخوانید:
رامین حسین پناهی برای برچیدن بساط ننگ و ذلت و برقراری آزادی؛ عدالت اجتماعی؛ دمکراسی و حقوق بشر برخاست، وی یکی از مبارزان علیه اعدام و حامیان زندانیان سیاسی بود، هم اکنون خود با خطر اعدام مواجهه است، پس صدایش باشیم و نگذاریم یک آزادیخواه دیگر اعدام شود.
پدرو مادر #رامین_حسین_پناهی، دو فرشته از جنس انسان که هیچ گاه نه خود و نه فرزندانشان ظلم را قبول نکرده اند،
سال ۹۶ را با حکم اعدام محمد ثلاث به پایان بردیم و سال ۹۷ را با فریاد براى لغو حکم اعدام #RaminHosseinPanahi آغاز مى کنیم. زمستان و بهارمان را با مرگ عجین کرده اند. زندگیمان را با مرگ گره زده اند. تا ج.ا هست، سایه مرگ و تباهى هم بر فراز سر ماست.
روزی #رامین_حسین_پناهی صدای زندانیان #سیاسی بود اما امروز خودش در زندانە و با خطر مرگ روبرو میباشد.
من پدرآتنا دائمی هم چون آتنای عزیزم کشتاررادرهرنقطه ازجهان محکوم میکنم رامین حق زندگی دارد رامین رابه مادرش بگردونید
امشب صدای مظلومیت دایه شریفه باشیم سالهاست که چشمانش به در است تا فرزندانش برگردند دیگر بس است برای این مادر
با اعدام هر کسی، به هر جرمی، در هر سنی و با هر وابستگی گروهی و جناحی و ملی مخالفم. دادگاه و مجازات عادلانه و شفاف کمترین و بنیادینترین درخواست برای هر متهمی است.
نگذاریم جوانی دیگر طعمه ضحاک شود
رامین را ممنوع الملاقات کردند فکر کردند صدایش به بیرون نخواهد رسید ما امروز فریاد رامین هستیم
ومدم برای رامین توییت بزنم، یه توییت خوندم که #گلرخ_ایرایی به کما رفت! از چی بنویسم؟ که هرچی بگم پر از درده….
#RaminHosseinPanahi
برای پدر و مادری بنویسیم که خون دل می خورند و تنها دلخوشی شان دیدن فرزندشان از پشت میله هاست و هر روز با دلهره ی خبر اعدام تا شب سیر می کنند ولی الان این دیدار را هم از آنها دریغ کرده اند #RaminHosseinPanahi
رامین و رامینها را قربانی دعواهای شخصی روزنامهنگاران، سیاسیونِ مثلا مستقل کورد و غیر کورد نکنیم. فارغ از تمام مرزبندیها باید صدایش بود.
تهنیا له ماوهی ١۰ ساڵی رابردوودا زیاتر له ۵۰ ئهندامی بنهماڵهی #حوسهینپهناهی له #ئێران دهستگیر و بانگهێشت و زیندانی کراون. دهشێ خهباتی ئهم بنهماڵهیه چهنده مهزن و کاریگهر بێ وا حکوومهتێکی زل و زهبهلاحی ئاوا خستۆته تهنگانهوه. #RaminHosseinPanahi
دیکتاتور در حماقت خود فکر می کنند با چیدن گل هایمان، ازبین می رویم. بیچاره خبر ندارد که ما از جنس ریشهایم.
دردوران اعتدال واصلاحات حق ما یا کشته شدن در کوره راهها است
یا کشته شدن درخیابان یاحکم اعدام گرفتن پس ازشکنجه بسیاراست
#RaminHosseinPan
تاریخ مبارزات آزادیخواهانه در ایران گواه طولانی ترین لیست کشتار انسان هایی است که بدست مستبدین نظام حاکم در راه آزادی جان باخته اند و رژیم جمهوری اسلامی برای حفظ و تداوم این مناسبات انسانیت زدا، بخصوص در کردستان از بدو حاکمیت خود لحظه ای در این امر تردیدی روا نداشته است.
#RaminHosseinPanahi
#رامین_حسین_پناهی
اعدام یک جنایت سازمان یافته است که مدرن ترین رژیم ها نیز از آن در جهت منافع خود بهره می برند و بدون شک دیکتاتوری ها در انواع و اقسام آن مهم ترین جنایت پیشگانی هستند که از اعدام برای سرکوب و ارعاب معترضین و مخالفین خود استفاده می کنند.
خانواده “رامین حسینپناهی”، فعالین مدنی کردستان و سازمانهای حقوق بشری بارها از مقامات حکومت ایران درخواست کردهایم که برای این زندانی سیاسی یک دادگاه علنی با رعایت مفاد آیین دادرسی عادلانه برگزار شود. #RaminHosseinPanahi
سازمان عفوبین الملل تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافیجویانه رامین حسینپناهی را به سلول انفرادی منتقل کردهاند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بینالمللی است و باید لغو شود.
حکم اعدام برای رامین برای زهر چشم گرفتن از مردم کردستان و ایران بود، رامین در دادگاهی چند دقیقه ای و بدونه اینکه بگذارند از خودش دفاع کند، به اعدام محکوم شد. #RaminHosseinPanahi
نقض حقوق رامین حسینپناهی به دوران حضور او در بازداشتگاههای اطلاعات و سپاه محدود نبوده و او در زندان سنندج نیز از ملاقات محروم شده است. در پرونده رامین آیین دادرسی عادلانه از زوایای مختلف نقض شده است.
به یاد فرزاد کمانگر , و همه ی زندانیان سیاسی صدای رامین باشیم
و هزاران تویت دیگر که در حمایت از این فعال سیاسی محکوم به اعدام منتشر شد، همچنین در شبکه های اجتماعی دیگر از جمله فیس بوک نیز فعالان کورد و مدافعان حقوق بشر نیز بطور گسترده در حمایت از رامین حسین پناهی نوشتند و علیه حکم اعدام وی و ممنوع الملاقات شدن وی اعتراض کردند.
آیین دادرسی عادلانه در پروندهی رامین حسینپناهی نقض میشود
عملکرد دستگاه امنیتی قضائی در رابطه با زندانی سیاسی رامین حسینپناهی اعتراضات پیدرپی سازمانهای حقوق بشری را در پی داشته است. پس از صدور حکم اعدام در دادگاه انقلاب سنندج پرونده به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور که در قم مستقر است فرستاده شده است. از زمان دستگیری رامین حسینپناهی در ۲ تیر ۱۳۹۶ جزئیات پرونده از وکیل، خانواده و افکار عمومی پنهان نگه داشته شده است.
به گزارش اطلس زندانهای ایران، امجد حسینپناهی برادر رامین حسینپناهی در این باره اظهار داشت که اعضای خانواده و وکیل در ماههای گذشته اطلاعی از چگونگی رسیدگی به اتهامات رامین حسینپناهی نداشتهاند. به گفته او رامین حسینپناهی پیش از برگزاری دادگاه غیر از یک ملاقات کوتاه با وکیلش، دیدار دیگری با او نداشته و مقامات امنیتی پرونده را از وکیل پنهان نگه داشتهاند.
بر پایه اظهارات امجد حسینپناهی نقض حقوق رامین حسینپناهی به دوران حضور او در بازداشتگاههای اطلاعات و سپاه محدود نبوده و او در زندان سنندج نیز از ملاقات محروم شده است. امجد حسینپناهی تاکید میکند که در پرونده برادرش آیین دادرسی عادلانه از زوایای مختلف نقض شده است.
بر پایه اطلاعاتی که این منبع دربافت کرده، وزارت اطلاعات تلاش میکند که حکم اعدام رامین حسینپناهی هر چه سریعتر اجرا شود. این منبع آگاه به اطلس گفته است که «اطلاعاتیها سعی میکنند که حتی عرف قضائی جمهوری اسلامی نیز که فاصله بسیاری با آیین دادرسی عادلانه دارد، در این پرونده اجرا نشود.»
خانواده رامین حسینپناهی، فعالین مدنی کردستان و سازمانهای حقوق بشری بارها از مقامات حکومت ایران درخواست کردهاند که برای این زندانی سیاسی یک دادگاه علنی با رعایت مفاد آیین دادرسی عادلانه برگزار شود.
دستگاه قضائی امنیتی از سالها پیش به دلیل فعالیتها سیاسی و مدنی خانواده حسینپناهی، آنها را تحت تعقیب قرار داده است. اسامی ۱۳ تن از بستگان و نزدیکان این خانواده که در سالهای اخیر بازداشت شدهاند، در اطلس زندانهای ایران ثبت شده است. علاوه بر بازداشتهای پیدرپی، دستگاه قضائی برای دو تن از برادران حکم اعدام صادر کرده است.
انور حسینپناهی اولین عضو خانواده بود که به اتهاماتی از قبیل «همکاری با یکی از احزاب کُردی» به اعدام محکوم شد. چند ماه پیش از صدور این حکم، برادر او اشرف حسینپناهی که پیگیر این پرونده بود در یک حادثه رانندگی مشکوک جان خود را از دست داد. برخی از فعالین محلی معتقدند که این تصادف ساختگی بوده و اشرف حسینپناهی به دست نیروهای امنیتی کشته شده است. کمی بعد افشین حسینپناهی، فرزند دیگر خانواده به خاطر پیگیری پرونده انور و چگونگی تصادف اشرف دستگیر شد. در چند سال بعد حدود ۵۰ تن از بستگان و نزدیکان خانواده حسینپناهی بازداشت شدند. حکم اعدام انور حسینپناهی چندی بعد لغو شد و به شش سال حبس کاهش یافت.
با افزایش تعداد دستگیریها دامنه اتهامات نیز گسترده شد. همکاری با احزاب کرد، دیدار با اعضای خانواده در کردستان عراق یا حتی برگزاری مراسم نوروز به شکلی که با سلیقه دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی سازگار نباشد، به عنوان اتهام در کیفرخواستهای متعدد ثبت شدند.
رامین حسینپناهی برای اولین بار در ۱۶ سالگی دستگیر شد و برای حدود دو ماه در بازداشتگاه اطلاعات سنندج محبوس بود. طبق یک گزارش از هرانا او در سال ۱۳۹۳ نیز به سپاه احضار شده است. به گفته یک منبع مطلع او پیش از خروج از ایران عمدتا در حوزههای حقوق بشر و دفاع از زندانیان سیاسی فعالیت میکرده است. رامین حسینپناهی مدتی بعد ایران را ترک کرد و در عراق به یکی از احزاب کُردی پیوست.
در دوم تیر سال ۱۳۹۶ سپاه پاسداران به یک اتومبیل حامل هواداران و اعضای یکی از احزاب کُردی در سنندج حمله کرد. حامد سیفپناهی، بهزاد نوری و صباح حسینپناهی در پی حمله سپاه کشته شده و رامین حسینپناهی مجروح و بازداشت شد. سپاه پاسداران و شبکه افق که به این نهاد نظامی وابسته است، از ساعات اول اقدام به پخش تصاویری از مقداری اسلحه و پیکر کشتهشدگان کردند. از آنجایی که سپاه در موارد متعدد شهروندان غیرنظامی را هدف حملات خود قرار داده و مخالفین سیاسی را با تشدید اتهامات مرعوب میکند و دستگاه قضائی امنیتی با خودداری از شفافیت قضائی، حاضر به تشکیل دادگاههای علنی و رعایت آیین دادرسی عادلانه نیست، ادعاهای سپاه و رسانههای آن همواره محل تردید است. حزب وی همواره تاکید کرده که نیروهایش را برای کار سیاسی و حفظ ارتباط با اهالی کردستان ایران به داخل کشور میفرستد و اعلام کرده است که ممانعت جمهوری اسلامی از تبلیغات سیاسی دگراندیشان و مخالفین، تاثیری در اراده این حزب در حفظ ارتباط با مردم داخل کشور ندارد.
امجد حسینپناهی در رابطه با ادعای سپاه و رسانههای وابسته به آن به اطلس گفته است که سرنشینان اتومبیل مسلح نبودهاند و سپاه بدون اخطار قبلی به اتومبیل حامل این چهار نفر شلیک کرده است. به گفته او تصاویر پخششده از سلاحها ارتباطی با این چهار تن نداشته است. امجد حسینپناهی تاکید میکند که عکسهایی که برادرش در آنها مسلح دیده میشود، مربوط به کردستان عراق است و او به هیچ وجه در ایران مسلح نبوده است. او میگوید که حمل سلاح در کردستان عراق به وفور دیده میشود و رامین حسینپناهی در این کشور مجوز حمل سلاح داشته است.
پس از دستگیری، رامین حسینپناهی چند مرتبه بین بازداشتگاههای سپاه و اطلاعات جابهجا شد. بیش از یک ماه بعد خانواده حسینپناهی خبر زنده بودن او را دریافت کردند. مدتی بعد گزارش شد که شدت شکنجههایی که روی او اعمال میشود به حدی است که یکی از کلیههایش عفونت کرده است. در ۱۹ دی ۹۶ حدود شش ماه پس از بازداشت، وی که در اعتراض به عدم انتقال به زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، به زندان سنندج منتقل شد.
پس از حادثه دوم تیر بار دیگر مامورین امنیتی در شهرهای مختلف اعضای خانواده و نزدیکان رامین حسینپناهی را دستگیر کردند. آنها با حمله به منزل خانوادگی رامین حسینپناهی خواهر او پروانه حسینپناهی و پدر سالخورده خانواده را مورد ضرب و شتم قرار دادند. زبیر، احمد، انور، افشین، کیوان و عباس حسینپناهی در ساعات، روزها و هفتههای بعد دستگیر شدند. آزار و اذیت خانواده مخالفین اعتراض سازمانهای حقوق بشری را برانگیخت.
در این مدت علاوه بر خانواده حسینپناهی بیانیههای مختلفی در دفاع از او به عنوان یک فعال سیاسی صادر شده و بر حقوق او به عنوان یک متهم پافشاری شده است.
در ۲۵ دی ۱۳۹۶ رامین حسینپناهی در دادگاه انقلاب سنندج حاضر شد و اتهام «بغی از طریق حمل سلاح و مشارکت در درگیری مسلحانه» را رد کرد. قاضی سعیدی و قاضی قلعه در این جلسه حضور داشتند. حدود ۱۰ روز بعد حکم اعدام رامین حسینپناهی به وکیلش حسین احمدینیاز ابلاغ شد. چند هفته بعد با اعتراض وکیل و متهم پرونده برای بررسی مجدد به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
رامین حسینپناهی که در هفتههای اخیر مجددا از ملاقات محروم شده است، در ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ در نامهای از زندان سنندج نوشت که با مشاهده زندگی کارگران، رنج کودکان کار، نقض حقوق زنان و نبود آزادی به فعالیت سیاسی و مدنی روی آورده است و مثل دیگرانی که سوالهایی از این دست داشتهاند با اتهاماتی چون محاربه و ضدیت با انقلاب مواجه شده است.
شایان ذکر است که تاکنون چندین هزار نفر از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی با امضای طومار و نامه، صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را محکوم کردهاند. همچنین بالغ بر ۳۲ تن از نمایندگان پیشین مجلس، اساتید دانشگاهها، وکلا، طی نامهای به رییس دستگاه قضایی ایران، خواستار توقف حکم اعدام رامین حسین پناهی شدهاند. همچنین ۲۴ نهاد فعال مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیهای خواهان لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.
سازمان عفو بینالملل هم با صدور اطلاعیهای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسینپناهی، زندانی کرد ایرانی شد. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده برای رامین حسینپناهی به دنبال یک محاکمه به شدت ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافیجویانه رامین حسینپناهی را به سلول انفرادی منتقل کردهاند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بینالمللی است و باید لغو شود.
تداوم بازداشت سعید اقبالی فعال مدنی در بند ۲۰۹ زندان اوین
سعید اقبالی که ۱۲ بهمن سال گذشته به همراه تنی چند از فعالین مدنی در نقاط مختلف ایران از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، پس از ۶۲ روز بازداشت کماکان در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعید اقبالی که در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ در کرمانشاه همزمان با شیما بابایی و همسرش داریوش زند، دربهبهان، محمود معصومی، سعید سیفی جهان، نادر افشاری و بهنام موسیوند، در تهران، از سوی مأموران امنیتی بازداشتشده بود، پس از گذشت ۶۲ روز بازداشت به دلیل عدم تأمین وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی کماکان دربند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشود. این در حالی است که ۶ فعال مدنی دیگر با تأمین وثیقه بهصورت موقت از زندان اوین آزادشدهاند.
👈بیش تر بخوانید: http://www.kampain.info/archive/18568.htm