“انسانیت مشترک” با فاشیسم ترامپ
در باره نامه گروهی از ایرانیان به ترامپ
سیاوش دانشور
٢٢ نفر از ایرانیان مقیم آمریکا اعم از هنرمند و بازرگان و وکیل و روزنامه نگار در آستانه سال نو به ترامپ فاشیست نامه فدایت شوم نوشتند. در این نامه ترامپ را از “جنگ با ایران” برحذر داشتند و ضمن نصیحت به وی از نتایج جنگ با عراق و خارج نشدن از معاهده برجام سخن گفتند. تلاش کردند “دایه مهربانتر از مادر” برای سربازان جنایتکار آمریکا شوند و به سیاستمداران آمریکا مشورت دهند. از این بگذریم که فرض اینان اینست که گویا آمریکا “اشتباها” و “بدون محاسبه” به عراق حمله کرد. این درک از ضرورت جنگ برای هیئت حاکمه آمریکا در طول تاریخ آن زیادی عجیب و ساده انگارانه است.
اما شاه بین این نامه به “عالیجناب ترامپ” اینست که سخنرانی وی را “تاریخی” خواندند، در آن فصل مشترک “انسانیت” شان را با ترامپ فاشیست جستجو کردند و راه حل شان یعنی “انقلاب مخملی” را زیر جارگن “حمایت اخلاقی” طرح کرده اند:
“آقای رئیسجمهور و اعضای کنگره، ما شما را به انتخاب راه سوم بر پایه انسانیت مشترکمان فرا میخوانیم، چنانچه در منشور سازمان ملل متحد نیز منقوش است. در کنار مردم ایران بایستید و اطمینان داشته باشید که مانند آنچه در اروپای شرقی رخداد، در ایران نیز زندگی بر مرگ، آزادی بر اسارت، و بخشندگی بر قساوت چیره خواهد شد. مردم ایران سزاوار پشتیبانی اخلاقی ما هستند.”
این مسالمت جویان که ظاهرا مخالف جنگ هستند، میدانند که جنگ با ایران در راه نیست و سیاست هیئت حاکمه آمریکا در حال حاضر حمله نظامی به ایران نیست. معلوم نیست ایجاد این وحشت کاذب میان مردم چه مبنائی دارد. ضدیت صوری با جنگ را طرح می کنند تا ترامپ را “دوست” مردم ایران قلمداد کنند و از وی بخواهند سیاست آنتی کمونیسم دهه هشتاد ریگان و تاچر را پیش بگیرد. اشاره به اروپای شرقی در این نامه بیهوده نیست بلکه حساب شده است. اعمال فشار به رژیم ایران، حمایت از اپوزیسیون های دست ساز و نیروهای فاشیست مشابه آنچه در اکراین و کشورهای سابق بلوک سرمایه داری دولتی شرق روی داد، سازماندهی اشکالی از حمایت دولت آمریکا از “مبارزات مردم” که به “انقلاب های رنگی و مخملی” معروف شد، باضافه ناسیونالیسم و حقوق بشر و اعاده سرمایه داری جوهر سیاست نویسندگان این نامه است. اینان به ترامپ یادآور میشوند که همه ما “آدم” هستیم و نباید اجازه بدهیم که تروریستها “انسانیت مشترک” مان را زیر سوال ببرند! احسنت! واقعا باید به نویسندگان این نامه یک اُسکار اخلاق و امانتداری سیاسی داد. باید بسیار جانبدار سیاستهای آمریکا اعم از جنگ طلبی و میلیتاریسم و تحریم و دیپلماسی بود تا دولت آمریکا را از لیست تروریسم دولتی و تروریست ها خارج کرد! باید بسیار شیفته فاشیسم و ناسیونالیسم ترامپ بود که “انسانیت” مشترک خویش را در ترامپ جستجو کرد و حق بشر را از وی و سازمان ملل گدائی کرد! باید بسیار در ضدیت با عمل انقلابی و سرنگونی خواهانه مردم ایران بود که توصیه “راه سوم” یعنی “مانند آنچه در اروپای شرقی رخداد” را به ترامپ و سیاستمداران مذهبی و راست و فاشیست توصیه کرد!
“انقلاب مخملی” نسخه خیالی و پوچی است که تنها در ذهن نویسندگان این نامه و امثال روزنامه کیهان میتواند واقعیت داشته باشد. مسالمت جوئی با حکومت مبتنی بر ترور و وحشت و اعدام در خیابانهای ایران پاسخ گرفته است و بعید است این حضرات از آن بی خبر باشند. آنچه می ماند، یک ژست توخالی مخالفت با حمله نظامی به ایران است که نه در دستور است و نه آمریکا قصد حمله به ایران شبیه سناریوی عراق را دارد و نه امکان عینی آنرا دارد.
این نامه پراکنی ها به ترامپ فاشیست از جانب عناصر و شاخه های ناسیونالیسم ایرانی و اپوزیسیون راست ایران را باید در بی افقی مُفرط سیاسی آنان از یکسو و چشم انداز پایان جمهوری اسلامی از سوی دیگر تلقی کرد. یک خصوصیت جالب تشدید مبارزه طبقاتی اینست که با سرعت حیرت انگیزی همه نیروهای ظاهرا متضاد و مختلف را در جای واقعی شان قرار می دهد. حیف پرویز صیاد که به این کمپ پیوست! مشخصه اساسی و اهمیت اصلی این نامه نه نصایح و مشورت دادن سیاسی به ترامپ، نه خطر جنگ و حمله نظامی به ایران، بلکه اعلام اشتراک انسانی مسخ شده نویسندگان با منفورترین سیاستمدار بورژوازی و فاشیسم از یکسو و آنتی کمونیسم آنان از سوی دیگر است.
خانم ها و آقایان! پیامتان دریافت شد. مردم زحمتکش و کارگر و انقلابی باید دوستان و دشمنانشان را بشناسند. مشغول جشن نوروز با عالیجناب باشید. گیلاس هایتان را به سلامتی ناسیونالیسم و سرمایه داری و حقوق بشر کذائی سر بکشید تا “انسانیت مشترک” تان را پیدا کنید!
٢٢ مارس ٢٠١٨