اخبار کارگری
بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
دومین روز اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه ایران پوپلین
روزیکشنبه بیستم اسفندماه حدود ٢٠٠ نفر از کارگران ایران پوپلین در رشت برای دومین روزمتوالی، به اعتصاب وتجمعشان دراعتراض به عدم پرداخت ٣ ماه حقوق ،عیدی وحق سنوات ادامه دادند. بنا بر خبر روز نوزده اسفند دراولین روزاعتصاب* ،عیدی کارگران و در بیستم اسفند دردومین روزاعتصاب حقوق ماه های دی وبهمن پرداخت شد .اما حق بیمه کارگران کارخانه ایران پوپلین که از حقوشان کسرشده است کماکان به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است وازپرداخت حق سنوات این کارگران هم خبری درمیان نیست. کارگران در این تجمع در بنرنوشته هایی نسبت به نحوه مدیریت این شرکت اعتراض کردند. در این بنرها، نوشته شده بود: «مدیران نالایق عامل بروز بحران در شرکت ایران پوپلین»، مدیران شرکت ایران پوپلین زندگی می کنند کارگران شرکت گدایی می کنند». به گفته کارگران مسئولان شرکت ٢ماه از بیمه سال ٩٢ و ٣ماه از ٩٣ و ١ماه از بیمه آبان ٩٥ کارگران شرکت را رد نکرده اند و با مشکل تمدید دفترچه های بیمه خود و همان حداقل امکانات درمانی محروم مانده اند..
از سرگیری اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع فولاد وذوب آهن نطنز
روز شنبه نوزدهم اسفندماه، کارگران مجتمع فولاد و ذوب آهن نطنز دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق اعتصاب وتجمعاتشان را از سرگرفتند. مدیر عامل شرکت فولاد و ذوب آهن نطنز دو ماه پیش قول داده بود که حق بیمه تامین اجتماعی کارگران پرداخت و حقوق بهمن و دو ماه حقوق معوق و در اسفند هم دو ماه حقوق معوق به اضافه عیدی کارگران را پرداخت خواهند کرد که تا امروز فقط حق بیمه آنان پرداخت شده است. در پی تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع فولاد نطنز و ذوب آهن روز یکشنبه ٢٠ فرماندار شهرستان ،اعضای شورای تامین و مسئولان کمیسیون کارگری شهرستان از این مجتمع بازدید کردند. کارگران خواستار پرداخت فوری طلبهایشان هستند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان استان کهگیلویه و بویراحمد
روز یکشنبه بیستم اسفندماه،جمعی از بازنشستگان استان کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به عدم همسانسازی حقوق وپرداخت نشدن مطالباتشان دست به تجمع مقابل استانداری زدند. کارگران میگویند پاداش مرخصی مناطق محروم از سال ٦٧ تا ٨٥ را دریافت نکردند و طرح همسازیسازی که مسؤولان بارها از تلویزیون آن را مطرح کردند هم اجرا نشده است. همچنین حقوق و مطالبات شاغلین ٣٠ درصد افزایش داده شده است، اما حقوق بازنشستگان افزایش پیدا نیافته است . بعلاوه کهگیلویه و بویراحمد تنها استانی است که به کارگران پاداش مرخصی مناطق محروم را پرداخت نشده است.
اعتصاب کارگران راه آهن زاگرس و تجمع آنان در مقابل اداره
روز ٢١ اسفند ٣٢٠ نفر از کارگران راه آهن زاگرس بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه حقوق خود دست از کار کشیده و در مقابل اداره راه آهن تجمع کردند.
راهپیمایی اعتراضی کارگران كارخانه كاشی و سرامیك حافظ شیراز
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن ٩ ماه حقوق ها
تجمع اعتراضی کارگران و پیمانکاران راه آهن دورود خرم آباد شرکت امیدپارس خاتم انبیاء در اعتراض به ٩ ماه عدم دریافت حقوق در روز ٢١ اسفند
تجمع بازنشستگان صنایع فولاد در مقابل وزارت کار در تهران
امروز١٩ اسفند.در تهران تعدادی از بازنشستگان صنایع فولاد بنا بر قرار قبلی مقابل وزارت کار تجمع داشت. از طرف صندوق یک نفر به سراغ کارگران آمد و آنها خواستار حضور ربیعی وزیر کار شدند. ولی او نیامد و چندین تماس با کارگران گرفته شد که تجمع خود را پایان دهند. احمدی از سوی حراست به میان بازنشستگان آمد. کارگران پاسخ او را دادند. تا سرانجام قرار شد حقوق بهمن ماه این کارگران را تا فردا ٢٠ اسفند واریز کنند. عیدی آنها نیز تا آخر هفته پرداخت خواهد شد. کارگران پیگیر مساله درمان خود شدند که جوابی نشنیدند. کارگران قرار و مدار گذاشتند که هفته آینده دوشنبه از سراسر کشور در مقابل وزارت کار تجمع کنند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد خوزستان
امروز در اهواز نیز بازنشستگان فولاد خوزستان مقابل صندوق بازنشستگی تجمع کردند و بعد در خیابانهای شهر راهپیمایی کردند.
بیست و یک روز اعتصاب، تجمع و راهپیمایی
کارگران گروه ملی فولاد اهواز امروز هم تجمع و راهپیمایی داشتند
روز ٢١ اسفند کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در بیست و یکمین روز اعتصابشان، به تجمعات اعتراضی خود در مقابل استانداری خوزستان ادامه دادند و سپس در وسط شهر دست به راهپیمایی زدند. شعارهای کارگران در مقابل استانداری عبارت بودند از: مرگ بر ستمگر، این همه بیعدالتی،هرگز ندیده ملتی، “همشهری به هوش باش،ما کارگریم نه اوباش”
در این روز کارگران از مسیر خیابان فلسطین به سمت کیان پارس راهپیمایی کردند. شعارهای پر شور کارگران از جمله شعار کارگر میمیرد،ذلت نمیپذیرد در فضای شهر طنین انداخته بود.
مقارن ظهر این روز ١٠ نفر از کارگران برای پیگیری وعده پرداخت حقوق که هفته گذشته توسط فرماندار اهواز در جمع کارگران متحصن مقابل استانداری صورت گرفت به دفتر میرزایی فرماندار مراجعه نمودند و پاسخ فرماندار این بود که براساس قول و گفته موسوی سهامدار شرکت آن وعده را داده است و هیچ مسئولیتی درقبال پرداخت حقوق آنها ندارد و از این لحظه به بعد برای گرفتن مطالبات شان به شخص موسوی مراجعه نمائید. او با گستاخی تمام اظهار داشت که مشکلات کارگران برای آنها اهمیت چندانی ندارد و گرسنگی و خالی بودن سفره آنان هم برای وی مهم نیست. بدین ترتیب او از انجام تعهداتی که در قبال پرداخت حقوق و تامین مواد اولیه برای راه اندازی کارخانجات داده بود سرباز زد و برای دریافت تسهیلات درنظر گرفته شده از تامین وثیقه های لازم خودداری کرد. اکنون اعتراضات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز گسترده تر جریان دارد. اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی فولاد اهواز شهر را به تحرک در آورده است.
خواستهای فوری کارگران گروه ملی اهواز عبارتست از: پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب .
شهلا دانشفر
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن ١٢ ماه حقوق ها
٢١ اسفند کارگران کاشی و سرامیک حافظ شیراز در اعتراض به عدم پرداخت ١٢ ماه حقوق در دهمین روز اعتصابشان دست به راهپیمایی زدند. کارخانه کاشی حافظ با هزار نفر کارگر درشهرک زرقان در پانزده کیلومتری شرق شیراز(جاده شیراز به اصفهان) واقع شده است.
تجمع اعتراضی شرکت ملی فولاد اهواز
روز ٢٠ اسفند کاارگران بازنشسته شرکت ملی فولاد اهواز در مقابل دفتر امور بازنشستگان تجمع کرده و خواستار طلبهایشان شدند. تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعار میدادند: صندوقو خالی کردین، مار وبیجاره کردین! یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه!
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن ٤ ماه حقوق ها
– ١٠٠ نفر ازکارگران مناطق ٢، ٣ و٤ شهرداری همدان، در اعتراض به عدم پرداخت ح٤ ماه دستمزد و حق بیمه شان دست به تجمع اعتراضی زدند. در این حرکت اعتراضی کارگران درخواست مدیریت برای مذاکره را بخاطر خلف وعده های کارفرما رد کرده و شرط آنرا پرداخت فوری طلبهایشان عنوان کردند. کارگران اعلام کردند که اگر پاسخ نگیرند در روزهای آتی همراه با خانواده های خود در مقابل استانداری تجمع خواهند کرد.
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن ٤ ماه حقوق ها
– پرسنل شرکت خودروسازی زامیاد در اعتراض به تاخیردر پرداخت حقوق آخر سال و عیدی خود دست به تجمع زدند.
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن حقوق ها
– کارگران شرکت آبفای اهواز بدلیل تعویق در پرداخت حقوق ماهانه شان دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع اعتراضی
-روز ٢٠ اسفند کارگران شاغل و اخراجی فولاد ارومیه در اعتراض به اخراجها و تعویق پرداخت یکسال دستمزدشان و کارگران بیکار شده در مقابل استانداری تجمع کردند. مقامات مسئول وعده داده بودند که تا بیستم اسفند نیمی از حقوق آنها پرداخت خواهد شد. اما در این روز خبری از حقوق نشد.
تجمع اعتراضی
– امروز یکشنبه٢٠ اسفند، اعتراضات تعدادی از رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار٢و٣ مقابل شورای اسلامی شهرتهران وارد.بیست وششمین روز خود شد.
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن حقوق ها
– کارگران کاشی سازی کویر یزد در اعتراض به بیکاری و پرداخت نشدن حقوق خود، پس از تجمع مقابل استانداری این شهر، دست به راهپیمایی زدند. کارگران شعار میدادند و روی بنرهایی که در دست داشتند نوشته شده بود: “ما کارگران کاشی کویر گرسنهایم”، “کاشی کویر مساویست با فقر و بدبختی”.
تجمع اعتراضی
– معلمان مدارس دبیرستان سرداران شهریار و معلمان شیراز حمایت خود را از محمد حبیبی که طی روزهای گذشته در محل کار خود هنرستان تهران طی ضرب و شتم وحشیانه ماموران بدنام اطلاعات بازداشت شده است اعلام کرده و خواستار آزادی فوری وی شدند.
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن حقوق ها
-تجمع اعتراضی کارکنان موسسه ملل (وحدت) بدلیل اخراج و پرداخت نکردن حقوق ها و عیدی و مزایا آخر سال خود در خرم آباد.
–
اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه ادامه دارد
اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه ادامه دارد.به گزارش منتشر شده در گروه تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران، در هشتمین روز اعتصاب این کارگران په دستور مدیریت رئیس اداره اطلاعات شوش که در محل کارخانه حضور پیدا کرده بود اقدام به روشن کردن کوره بخار کرد.
این درحالیست که در روز قبل جلسه ای در شورای اسلامی تامین شهر شوش با شرکت اعضای آن و پانزده نفر از نمایندگان کارگران برگزار شد و در آن جلسه به جای بررسی خواستهای کارگران، این نمایندگان مورد تهدید قرار گرفتند و کارفرما فقط وعده پرداخت یکماه از طلبهای کارگران را برای هفته آینده داد. اما علیرغم این تهدیدات کارگران متحدانه به اعتصابشان ادامه دادند. همچنین خبر از تشکیل شورای اسلامی کارخانه را دادند، اما کارگران که با قدرت مبارزه شان سندیکای خود را ایجاد کرده اند مخالف تشکیل شورای اسلامی در این کارخانه هستند. بنا بر خبر بنا بر این گزارش، در پی تداوم اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران در محوطه کارخانه و ایستادگی کارگران در برابر تصمیمات ضد کارگری شورای تامین شهر شوش، رئیس اداره کار به همراه مامورین امنیتی و انتظامی وارد شرکت شد و با حضور در جمع کارگران با دادن وعده هایی از جمله اصلاح قراردادهای آنان، از کارگران خواست تا به اعتصاب خود خاتمه دهند. اما کارگران با تاکید بر پرداخت دستمزدهای معوقه خود، حاضر به پایان اعتصاب نشدند.
در پی این وضعیت بود که در روز ٢٠ اسفند فراخوانی از سوی رستمی و اسد بیگی از سهامداران عمده شرکت مبنی بر تشکیل جلسه به تمامی مدیران و سرپرستان داده شد که این جلسه بدون حضور نماینده های کارگران برگزار گردید و در پی آن و اتمام ساعت کاری که کارگران شیف صبح کارخانه را ترک کرده بودند رئیس اداره اطلاعات شوش اقدام به روشن کردن کوره بخار کارخانه کرد و به کارگران نیز اعلام شد روز شنبه آینده یکماه از حقوق معوقه آنان پرداخت خواهد شد و چنانچه کارفرما بتواند عیدی آنان نیز پرداخت خواهد شد!!!
گفته میشود انجام این کار به خاطر سفر محسن رضایی به شوش و عادی کردن اوضاع این مجتمع صورت گرفته است. اما کارگران شرکت نیشکر هفت تپه اعلام کرده اند در مقابل این زورگوئی ها از سوی مسئولین امنیتی ساکت نخواهند نشست و اعتراضات خود را همچنان ادامه خواهند داد.
تجمع اعتراضی
-تجمع اعتراضی نیروی کار شاغل در شرکتهای تعاونی سهام عدالت همزمان با برگزاری مراسم نکوداشت سهام عدالت و روبروی محل برگزاری آن در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی و عدم پرداخت معوقات مزدی
تجمع اعتراضی به پرداخت نشدن حقوق های پرداخت نشده!
یکشنبه٢٠اسفندماه٩٦ کارگران کاشی سازی کویر یزد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود و بیکاری پس از تجمع مقابل استانداری در این شهر دست به راهپیمایی زدند.کارگران شعار میدادند:«عزا عزاست امروز روز عزاست امروز زندگی کارگر رو به هواس امروز».کارگران ٢بنر به همراه داشتند که روی یک از آنها نوشته بود:«ما کارگران کاشی کویر گرسنهایم» و روی بنر دوم نوشته بود«کاشی کویر مساویست با فقر و بدبختی».
اعتصاب کارگران سد شفارود دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وعده های توخالی مسئولان شهرستان واستان
تهدید کارگران معترض به اخراج از کار
روز پنج شنبه هفدهم اسفندماه، کارگران سد شفارود دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وعده های توخالی مسئولان شهرستان واستان دست به اعتصاب زدند.
کارفرما وعواملش بجای پاسخگویی به مطالبات کارگران،با ایجاد جوارعاب معترضین را به اخراج از کار تهدید کرد.
کارگران شرکت ژیان ٤ ماه حقوق معوق و عیدی و سنوات سال ٩٦ را به عنوان مطالبه دارند و کارگران یکی دیگر از پیمانکاران هم ٥ ماه حقوق معوق و عیدی و سنوات را دریافت نکردهاند.
اعتصاب کارگران شهرداری بوشهردراعتراض به قراردادهای سفید امضا.
(شانزدهم اسفن ماه)، کارگران شهرداری بوشهردراعتراض به به قراردادهای سفید امضا و کاهش حقوق دست به اعتصاب زدند واز جمع آوری زباله ها خود داری کردند.
چهاردهمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فواد آهوا – بازداشتی ها آزاد شدند
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز چهاردهمین روز اعتصاب خود ر ا با تجمع اعتراضی در مقابل استانداری خوزستان ادامه دادند. همکاران بازداشت شده ی آنان امروز با قرار وثیقه های ٥٠ میلیون تومانی آزاد شدند و به کارگران اعتصابی پیوستند.
به گزارش اتحادیه ی آزاد کارگران ایران، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در چهاردهمین روز اعتصاب، تجمعات متحدانه ی خود را در مقابل استانداری خوزستان ادامه دادند و همزمان جمع دیگری از آنان به همراه خانواده های کارگران بازداشتی برای استقبال از همکاران خود که با کفالت آزاد شدند در مقابل زندان مرکزی اهواز حضور پیدا کردند.
در پی بازداشت نه نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در شب پنج شنبه هفته گذشته، تجمعات کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در مقابل استانداری خوزستان با شرکت بسیار گسترده کارگران انجام شده است، بطوری که بنا بر اظهار کارگران، تجمع چند روز گذشته بویژه تجمع روز گذشته و امروز آنان در مقابل استانداری خوزستان بی نظیر بوده است.
بنا بر این گزارش در پی تجمع امروز کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان، فرماندار اهواز به همراه فرمانده انتظامی این شهر در جمع کارگران حاضر شدند و طی سخنانی اعلام کردند در روزهای آینده مطالبات آنان پرداخت خواهد شد و با این وعده ها خواهان توقف اعتصاب و تجمعات اعتراضی آنها شدند. اما کارگران بطور متحدانه و یکصدائی اعلام کردند تا زمان پرداخت مطالبات خود و آزادی همکارانشان به اعتصاب و تجمعات اعتراضی ادامه خواهند داد.
تجمع متحدانه ی امروز کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان در حالی برگزار شد که از صبح امروز روند آزادی کارگران بازداشتی این مجتمع صنعتی با قبول قرار کفالت آغاز شده است.
سومین رو اعتصاب متحدانه در نیشکر هفته تپه
امروز سه شنبه ١٥ اسفند ماه ، کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در سومین روز اعتصاب خود با در دست داشتن پلاکاردهایی دست به تجمع اعتراضی در محوطه شرکت زدند.
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بر روی بنرهایی نوشته بودند: “ما کارگران هفته تپه گرسنه ایم گرسنه” و ” ما کارگران هفته تپه خانواده هایمان نیاز به پول دارند”
در پی این تجمع متحدانه از سوی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اسماعیل بخشی یکی از نماینده های کارگران طی سخنان پرشوری با یاد آوری تعهدات کارفرما از قبیل بروز رسانی حقوقها، اصلاح فرم قراردادها، برچیده شدن شرکت پیمانکاری اقبالی، قراردادای شدن کارگران روز مزد و…، که در پی اعتصاب شش روزه کارگران در آذر ماه سالجاری کارفرمای شرکت، فرماندار و مسئولین اداره کار شوش وعده تحقق آنها را داده بودند بر تحقق خواستهای کارگران تاکید کرد و در ادامه اعلام داشت: تحقق خواستهای ما نیازی به مذاکره ندارد و این فقط جهانگیری معاون رئیس جمهور است که به عنوان مسئول واگذاری شرکت به بخش خصوصی باید بیاید و پاسخگوی ما کارگران باشد. او همچنین با اشاره به اختلافات میان سهامداران شرکت و عدم توانمندی آنان در اداره شرکت بدلیل عدم آشنائی آنان با صنعت نیشکر، بر توانمندی کارگران برای اداره شرکت تاکید گذاشت.
بنا بر این گزارش حین سخنرانی اسماعیل بخشی نیروهای انتظامی حاضر در محل تلاش کردند مانع سخنرانی او شوند اما با سر دادن شعارهایی از سوی کارگران از این اقدام خود صرف نظر کردند.
همچنین امروز در پی تداوم اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، تعدادی زیادی از کارگران از جمله حسن الکثیر، امیر الکثیر، مجید امیری، محمد خنیفر و ٨ نفر دیگر از کارگران از طریق تماس تلفنی به اداره اطلاعات شوش احضار شده اند. پیش تر اسماعیل بخشی، کرامت پام، رمضان علیپور و رحیم بسحاق از فعالین کارگری و اعضای سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز به شعبه سوم دادیاری دادگستری شوش احضار شده اند.
بر اساس برخی خبرهای تایید نشده، در پی تداوم اعتراضات کارگری در شرکت نیشکر هفت تپه و اختلافات میان سهامداران شرکت، بسیاری از مدیران این مجتمع بزرگ کشت و صنعت در حال استعفا هستند و تصویر استعفای درخشانی مدیرکارخانه در بین کارگران پخش شده است.
بنابر اخرین گزارشها در پی تجمع اعتراضی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، جز احضار تعدادی زیادی از کارگران به اداره اطلاعات شوش، هیچکس پاسخگوی مطالبات بر حق آنان نشد.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در شرایطی که کمتر از دو هفته به پایان سال باقی مانده است حقوق ماههای دی و بهمن خود را دریافت نکرده اند و هیچ وعده ای نیز از سوی کارفرما برای پرداخت حقوق این ماهها و حقوق اسفند و عیدی و پاداش کارگران داده نشده است و علاوه بر اینها هیچ اقدامی از سوی کارفرما و مسئولین شهرستان شوش برای تحقق دیگر خواستهای آنان که پیش تر در پی اعتصاب شش روز آنها در آذر ماه سالجاری به این کارگران داده شده بود انجام نشده است.
فیلم تجمع کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و سخنرانی اسماعیل بخشی از نماینده های آنان بر روی کانال تلگرامی اخبار روز قابل مشاهده است.
حرکت اعتراضی زنان مالباخته در رشت با چسب زدن بر دهانهایشان
مالباختگان موسسه کاسپین رشت شعبه گلسار در یک حرکت اعتراضی اقدام به چسب زدن دهانهایشان کردند.
روز سه شنبه ١٥ اسفند ماه ٩٦ جمعی از غارت شدگان کاسپین در رشت در مقابل شعبه گلسار این شهر در اعتراض به غارت اموالشان تجمع اعتراضی برگزار کردند. انها دریک اقدام اعتراضی دهانهای خود را با چسب بستند.
اعتصاب کارگران شرکت کیسون در عسلویه
روز سهشنبه ١٥ اسفندماه ٩٦ کارگران شرکت کیسون در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت ٦ماه حقوقشان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
ویدئوی اعتصاب کارگران را در کانال تلگرامی اخبار روز ببیند.
تجمع اعتراضی کوره داران با شعار مرگ بر نون حلال
کوره داران در مقابل فرمانداری جهرم با شعار طعنه آمیز مرگ بر نون حلال دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارگران همچنین شعار می دهند: مرگ بر کارگر درود بر ستمگر
بازداشت زن و مرد کفن پوش در مقابل بنیاد شهید
روز دوشنبه ١٤ اسفند؛ زن و مردی که برای اعتراض در برابر غصب و فروش ملکشان از سوی بنیاد شهید در مقابل ساختمان این بنیاد در خیابان طالقانی تهران کفن پوش شده بودند و یک بنر اعتراضی در دست داشتند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران
صبح امروز (پانزدهم اسفند) بیش از صد نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل صندوق بیمه کشاورزی تجمع کردند.
معترضان میگویند: مدتهاست طرح جذب ما، در انتظار طرح در صحن علنی مجلس ماندهاست و اکنون که بررسی لایحه بودجه در مجلس به پایان رسیده، بازهم وعده مطرح شدن طرح به سرانجام نرسیده است.
شرکتکنندگان در تجمع، همچنین از زمزمههایی که مبنی بر ایجاد شرکتهای خصوصی در سراسر کشور برای جذب کارگزاران شنیده میشود، ابراز نگرانی کرده و گفتند: در طرح جذب، تصریح شده که ما باید جذب بدنه دولت شویم و از مسئولان میخواهیم ما را به اجبار به دامان شرکتهای خصوصی نیندازند.
به گفته آنها، استخدام در شرکتهای خصوصی، منافع صنفی کارگزاران را تامین نمیکند.
معترضان میگویند: پس از خاتمه تجمع امروز به مجلس شورای اسلامی میرویم تا از نمایندگان بخواهیم هرچه سریعتر طرح جذب را در صحن علنی مطرح کنند.
اعتصاب کارگران صنعت نفت و گاز در جنوب ایران
بنا به گزارشات دریافتی روز دوشنبه ١٤اسفند بیش از صد تن از کارگران شرکت یوتاتک از صنایع نفت و گاز جنوب ایران در بوشهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقالزحمههای خود که بین یک تا ٧میلیون تومان برای هر کارگر است اقدام به اعتصاب کردند. کارگران تهدید کردند که در صورت پرداخت نشدن حق الزحمه به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
بنا به این گزارش این کارگران زحمتکش مستمراً از طرف کارفرما تهدید به اخراج و دستگیری میشوند. کارگران نسبت به دیرکرد در پرداخت دستمزدها و وضعیت خوابگاهها و خدماتی که فاقد حداقلهای ضروری است اعتراض دارند.
* منبع گزارش ها: اتحادیه ی آزاد کارگران ایران
کارگران
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران شرکت نیشکر هفت تپه هفتمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم اعلام تعطیلی شرکت از سوی کارفرما که از صبح دیروز صورت گرفت و امروز هم ادامه داشت کارگران اعتصابی این مجتمع بزرگ کشت و صنعت طی دیروز و امروز دست به تجمع اعتراضی در محوطه کارخانه زدند و خواهان پرداخت مطالبات خود شدند.
دیروز در پی تعطیلی شرکت از سوی کارفرما و همچنین برچیدن دستگاه کارت زنی حضور و غیاب کارگران از سوی کارفرما، کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه در اقدام اعتراضی دیگری با حضور در دفتر حراست خواهان منع ورود مسئولین شرکت بویژه اسد بیگی و رستمی به شرکت شدند و اعلام کردند آنان حق ندارند به شرکت بیایند و از این پس ما خود کارها را اداره خواهیم کرد.
در پی این وضعیت و اعتراض شدید کارگران، مسئولین حراست با ابراز بی اطلاعی از برچیده شدن دستگاه کارت زنی، آنرا به سرجای خود بازگرداندند و به کارگران معترض اعلام شد بعد از ظهر جلسه ای با حضور مسئولین فرمانداری و کارفرما و نماینده های کارگران جهت رسیدگی به خواستهای آنان تشکیل خواهد شد اما کارگران با رد این مسئله و ابراز اینکه نیازی به مذاکره نیست، ما مطالباتمان را میخواهیم اعتراض خود را ادامه دادند و نهایتا با میانجی گری برخی از نماینده هایشان اعتراض را پایان دادند.
بنا بر این گزارش، کارفرما که با هدف خسته کردن کارگران و در هم شکستن اعتصاب آنان دست به تعطیلی کارخانه زده است همچنان از پرداخت حقوق دی ماه کارگران که از روز شنبه ١٢ اسفند ماه اقدام به توزیع فیشهای آن کرده است خودداری میکند و طی روزهای گذشته علیرغم اعتراضات کارگران و درگیریهای که پیش آمد تلاش دارد با برگزاری جلسات مذاکره، وقت کشی کرده و در آخرین روزهای پایان سال از پرداخت معوقات هزاران کارگر خودداری کند و یا حداکثر یکماه از معوقات آنان را پرداخت کند.
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با اشراف به این شگرد از سوی کارفرما و علیرغم اینکه امروز نیز کارفرما شرکت را تعطیل اعلام کرده و سرویسهای ایاب و ذهاب نیز تعطیل بود با ماشینهای شخصی و کرایه ای عازم شرکت شدند و از صبح امروز دست به تجمع اعتراضی در محوطه شرکت زدند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران از شرکت صنعت نیشکر هفت تپه، علیرغم اعلام برگزاری جلسه شورای تامین شهر شوش که تا لحظه مخابره این خبر (ساعت ١ ظهر) ادامه دارد، از آنجا که این جلسات نتیجه مثبتی برای دست یابی کارگران به خواستهایشان نداشته است آنان عازم بستن جاده ترانزیتی شوش – اهواز شدند که با تبادل نظری که میان کارگران انجام گرفت تصمیم بر این شد امروز را هم به عنوان آخرین مهلت برای پرداخت مطالبات خود در نظر بگیرند و چنانچه جلسه امروز شورای تامین شهر شوش منجر به پرداخت مطالبات معوقه آنان نشد اعتراضات خود را تشدید کنند.
بنا بر اظهار کارگران شرکت نیشکر هفت تپه هم اکنون زمزمه هایی در میان کارگران برای رفتن به شهر اهواز و برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل استانداری خوزستان در صورت عدم اقدام فوری مسئولین شهر شوش برای پرداخت معوقاتشان در گرفته است و کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با توجه به پایان سال اعلام کرده اند تا پرداخت دستمزدهای معوقه خود لحظه ای از پای نخواهند نشست.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٩ اسفند ماه ١٣٩٦
اعلامیه ی مشترک ٥٣ تشکل کارگری
ما به دستمزد پایین تر از خط فقر برای کارگران نه میگوییم!|
حقوق اولیه یک انسان یا شفاف تر بگوییم اولیه ترین حقوق هر انسان تامین مسکن، پوشاک، دارو، بیمه، تامین تحصیل کودکان وغذا است. درجامعه ما که شعا رعدالت و برابری سر لوحه آن است، هنوز کسانی هستند که از تامین این نیازهای اولیه خود محرومند. آری کارگرانی که از چتر رفاه، عدم تبعیض وعدالت محرومند. این صدای خسته کارگرانی است که خط فقر بر خط رفاه واسودگی آنها خط بطلان کشیده است. این صدا باید شنیده شود تا دستهای از جنس خودمان برای گرفتن دستهای پینه بسته مان دراز شود. کسانی که با ما درد مشترک ندارند، کسانی که خط فقر از پایین نظاره گر آنهاست نمی توانند برای ما قانون ودست مزد تعیین کنند. بدون حضور ما بحث درباره ی سفره و دستمزد ما واهی و بیهوده است. این فریاد حق طلبی ما باید شنیده شود، باید دغدغه ی ما دیگر سفره خالیمان نباشد، باید فاصله ای بین گرفتن دست مزدمان باعرق جبینمان نباشد، بایداین قشر عظیم ستمدیده را دید وصدای خسته شان را شنید. آمارها، جداول و حتی ارقام، شرم سار کارگرانی است که بی حقوق واقع شده اند. کوچکتر شدن سفره کارگران، اختلاف فاحش دستمزد کارگران با میزان خط فقر، ظلم ناروای کارفرمایان، بیمه کارگران و بازنشستگی کارگران این ها همه و همه باعث شده اند که این قشر فراتر از قبل به فکر دادخواهی خود باشند. در سال١٣٩٦ این سفره کوچک و کوچکتر شده کمترین میزان دست مزد در دنیا به کارگران زرخیز کشورمان رسید این درحالی است که مخارج زندگیمان در حد کشورهای پیش رفته است. در آمارهای اعلام شده توسط اقتصاددانان در کشورمان که خط فقر نزدیک به ٤ میلیون تومان است، اما دستمزد کارگران خیلی پایین تر از خط فقراست.
امسال فریاد بلند کارگران بیشتر ازهر زمان دیگری گوش های سنگین مسولان را به لرزه در آورد است. اعتصاب و اعتراض کارگران باید منجر به زندگی با رفاه بیشتر در این جامعه برای کارگران شود. این درد دل دلهای زخم دیده ایست که دیگر نمی خواهند با فقر، بی عدالتی، تبعیض و نابرابری دست و پنجه نرم کنند.
(به زبان ساده بگوییم اگر سری به آمار و جداول بزنیم میزان خط فقر برای یک خانوار چهار نفر نزدیک به چهار میلیون تومان است پس ما خواهان دستمزد بالاتر از خط فقر هستیم)
١- انجمن صنفی کارگران ساختمانی کامیاران ٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد ٣- کانون کارگران ساختمانی استان قم ٤- انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه ٥- انجمن صنفی کارگران ساختمانی دهگلان ٦- انجمن صنفی کارگران ساختمانی کرمانشاه ٧- انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهریار ٨- انجمن صنفی کارگران ساختمانی بوکان ٩- انجمن صنفی کارگران ساختمانی ابهر وخرمدره ١٠- انجمن صنفی کارگران ساختمانی نقده ١١- انجمن صنفی کارگران ساختمانی آبادان ١٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی هویزه ١٣- انجمن صنفی کارگران ساختمانی گتوند خوزستان ١٤ -انجمن صنفی کارگران ساختمانی میاندوآب ١٥- انجمن صنفی کارگران ساختمانی نی ریز ١٦ -انجمن صنفی کارگران ساختمانی رشت ١٧- انجمن صنفی کارگران ساختمانی شوش دانیال ١٨- انجمن صنفی کارگران ساختمانی سبزوار ١٩- انجمن صنفی کارگران ساختمان بوئین زهرا ٢٠- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خرمدره زنجان ٢١- انجمن صنفی کارگران ساختمانی کامشر ٢٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خراسان جنوبی ٢٣- انجمن صنفی کارگران ساختمانی بندر امام خمینی ٢٤- انجمن صنفی کارگران ساختمانی کازرون ٢٥-انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرمسار ٢٦-انجمن صنفی کارگران ساختمانی تبریز ٢٧-انجمن صنفی کارگران ساختمانی کرمان ٢٨- انجمن صنفی کارگران ساختمانی دورود ٢٩- انجمن صنفی کارگران خباز مریوان وسرواباد ٣٠- انجمن صنفی کارگران ساختمانی بندر انزلی ٣١- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خنج فارس ٣٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خراسان رضوی ٣٣- انجمن صنفی کارگران ساختمانی فیروزآباد فارس ٣٤- انجمن صنفی کارگران ساختمانی مراغه ٣٥- انجمن کارگران ساختمانی اسالم گیلان ٣٦- کانون کارگران ساختمانی خوزستان ٣٧- انجمن صنفی کارگران اسفالت کار تهران ٣٨- انجمن صنفی کارگران ساختمانی مرودشت ٣٩- کانون کارگران ساختمانی خراسان رضوی ٤٠-انجمن صنفی کارگران ساختمانی کاشان
٤١-انجمن صنفی کارگران ساختمانی قوچان ٤٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی نیشابور٤٣- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خروزبرخان ٤٤- انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان رضوانشهر گیلان ٤٥- انجمن صنفی کارگران ساختمانی پاکدشت ٤٦- انجمن صنفی کارگران ساختمانی فردیس البرز ٤٧- انجمن صنفی کارگران ساختمانی خلیل آباد ٤٨- انجمن صنفی کارگران ساختمانی دلیجان ٤٩- انجمن صنفی کارگران ساختمانی تربت حیدریه ٥٠- انجمن صنفی کارگران ساختمانی اصفهان ٥١- کانون انجمن کارگران ساختمانی خواف ٥٢- انجمن صنفی کارگران ساختمانی سرآسیاب ملارد
٥٣- انجمن صنفی کارگران ساختمانی اردبیل
پیام از طرف خانواده آرش رئیس محمدی کارگر گروه ملی فولاد ارسالی به کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران خطاب به همکاران آرش
” مرگ پایان کبوتر نیست “
اندوه و ماتم ما از فراق ” آرشِ ” مهربان
چنان سنگین است که شکیبایی میخواهد سترگ و صبری عظیم بااین وجود حضور پرشور و حق شناسانه شما کارگران گروه ملی فولاد و همکاران آن عزیزِ سفر کرده موجبات تسلی و تشفی آلام جانکاهمان گردید.
بی شک روح آرش نظاره گر محبت و همدردی شما با خانواده اش بوده و هست و یقین داریم در حق طلبی و تلاش شما برای دستیابی به حقوق از دست رفته تان در کنارتان خواهد بود.
صمیمانه ترین سپاس هایمان را نثارتان میکنیم و آرزومندیم هرگز حقی از کارگران این سرزمین ضایع نگردد.
از طرف خانواده روانشاد “آرش رئیس محمدی”
شاپور احسانی راد: کارفرمایان هفت تپه، فولاد اهواز و… در جهنمی که برای زندگی کارگران ساخته اند، خواهند سوخت
حادثه تعرض کارگران به کارفرمای هفت تپه اصلا تصادفی نیست، شاید کارفرمای هفت تپه، خودکشی چند روز پیش نقدی را فراموش کرده است، شاید کارفرمای فولاد مرگ ارش محمدی برایش اهمیتی نداشته باشد، شاید سرمداران قدرت و سرمایه داران برایشان عادی شده باشد که سطل زباله، زندگی عده ای از فرودستان شده است، اما کارگران در جهنمی که دولت و کارفرمایان برایشان درست کرده اند چندین سال است در حال سوختن هستند ، چندین سال است که هفت تپه، فولاد، هپکو و خیل عظیم صنایع در ایران مثل گوشت قربانی به عرصه سهم خواهی باندهای مافیایی قدرت درون حکومتی مبدل شده است و تنها چیزی که برای این باندهای قدرت مهم نیست، تولید، کار و زندگی میلیونها انسان شاغل در این صنایع است.
سالهاست باندهای قدرت و مباشرین کارفرمایی آنها، کارگران را در فقر و فلاکت، اضطراب، استرس و استیصال و درماندگی از گذران فرو برده اند. کارگران سالهاست در حال سوختن هستند و از بد روزگار دولت و صاحبان سرمایه، این سوختن اصلا عادت نمی شود و این رویایی باطل است که به نظرشان می رسد کارگران « می سوزند و می سازند،» اما اقایان باید بدانند که کارگران با ذره ذره سوختن همسر، کودک و خودشان، ذره ذره خشم و نفرت و کینه را در حال ساختن هستند.
با خودکشی نقدی در هفت تپه و مرگ دردناک آرش در فولاد اهواز و دهها کارگر دیگر در طول سال در سطح کشور، این خشم و نفرت و کینه در حال تکمیل آخرین خشت های ساختمان جهنمی هستند که اقایان کارفرماها و سرمداران قدرت با همدیگر برای کارگران ساخته اند، انها بدلیل سرگیجه قدرت، نمی دانند که در این ساختمان جهنمی که سالهاست کارگران در آن می سوزند چنان کینه و نفرتی پدید آمده است که دیگر کارگران دست از مرگ تدریجی، خود زنی ، خودکشی و خودسوزی برخواهند داشتد و این کارفرمایان هفت تپه، فولاد و....، و همه سرمداران قدرت خواهند بود که در این جهنم خودساخته خواهند سوخت.
حمله و تعرض کارگران هفت تپه به کارفرمایی که بویی از انسان و انسانیت نبرده است، هشداری به او و امثال اوست که آخر و عاقبت در جهنمی که برای زندگی ما ساختید بصورتی خواهید سوخت که هرگز تصور نخواهید کرد .
اقایان ، این جهنم دست پخت خود شماست، بر ما کارگران خرده نگیرید.
رحمان گلچهره :با سرکوب ،به کجا چنین شتابان !
ما کارگران ، معلمان ، پرستاران و کولبران ، ما نیروی کارمزدی و همه زحمتکشان ، در برابر تمام اقدامات ضد کارگری و تعرض شما مالکان و مدافعان سرمایه به مزد و معیشت مان و به سرکوب علیه زندگی مان ،قاطعانه پاسخ میدهیم! هیچ راه گریزی نیست !
شما مالکان و مدافعان سرمایه،با تمام ارکان و نهادهای اعمال قدرت،حتی به قوانین عقب مانده نیم بند ،که خود برای بهره کشی از نیروی کار ما ساماندهی کرده اید ،پای بند نیستید!
اعتراضات به چندرغاز حقوق و مطالبات به گرو کشیده مان را با فریب وعده و یا باطوم و بگیر و ببند پاسخ میدهید، تمام قد به دفاع از مالکان و کارفرماهای غارتگر و شیاد به صف شده اید.
در بد ترین شرایط غیر متعارف جامعه ،در یک توازن نابرابر به عقب رانده شده ، طی چندین دهه، نا عادلانه ترین قوانین را در تعیین سهم مان از زندگی رقم زدید. تمام دستآوردهای حاصل بیش از چندین دهه از جدال ما نیروی کارمزدی با سرمایه را به یغما بردید.
با ثروت حاصل از بهره کشی دست رنج مان ،دولت ها و نهادهای اعمال قدرت تان را سازمان دادید، مجالس قانون گذاری ،دادگاه ها و زندانها را ، با پول و کار ما ، در دفاع از سرمایه و سرمایه داران و بر علیه ما بر پا کردید!
ابتدائی ترین ابزار چانه زنی در خرید و فروش نیروی کارمزدی (تشکلات سندیکایی و اتحادیه ای و… )با سرمایه را از ما سلب کردید،
حق تشکل و اعتصاب را به بهانه های اقدام علیه امنیت مدافعان سرمایه سرکوب کرده اید،.هزاران کارگر و معلم و ….، انسان های آزاده را به قل و زنجیر کشیده اید.
ما کارگران و معلمان و….،یعنی تمام نیروی کارمزدی، در کشاکش دائمی علیه نظم سرمایه،اگر به عقب رانده شدیم، اما شکست نخوردیم، هر بار به زمین خوردیم، اما دوباره بر خاستیم.
بر متن یک جدال نابرابر ،با تحمیل فقر و فلاکت ، با تعرض دائمی علیه معیشت و زیست مان ، با قشون کشی یا هزار و یک قانون آشکار و پنهان ضد کارگری ،. از احضار تا زندان و شکنجه کارگر و فعالین جنبش های کارگری و مدنی ، از اخراج فله ای تا گرفتن حق حیات و تحمیل خودکشی بر کارگر، ازکشته های ما کارگران در خاتون آباد و دفن مان در معدن آزاد شهر، تا احکام بغایت عقب مانده شلاق علیه کارگران و فعالین و رهبران چادر ملو و…، از تعرض به نان و سفره و زیست مان گرفته تا پرونده سازی امنیتی،
اما، ما عقب ننشستیم!
سپرده های حاصل از یک عمر رنج و زحمت مان را وقیحانه در سرگردنه غارت و سود، بنام بانک ربودید.
ما انسانها ، و کودکانمان را ، با هزاران آرزو ، به زیر تلی ازخاک و ویرانه های زلزله کرمانشاه و…..، به حال خود رها کرده اید.
در هفت تپه ، در هپکو و در فولاد و….، در دفاع از منافع سرمایه، بر سرمان قشون ریختید و هر روز ما کارگران را به محاکمه میبرید.
در مرزهای کولبری ، سفره و نان ما با خونمان آغشته است ،اما تمکین نکردیم ، و عقب ننشستیم،در هفت تپه ، در فولاد اهواز، در هپکو ، در تجمعات و اعتراضات معلمان و بازنشستگان،در همه جا، و نه تنها عقب ننشستیم، که جلوتر آمده ایم،
به ما زنان کارگر و کارمزدی نگاه کن! شانه به شانه مردان به دفاع از حقوق و خواست انسانی مان
ایستاده ایم.
جنبش اجتماعی ما زنان ، دیگر اساس پیشروی جنبش اعتراضی کارمزدی و جامعه بطورکل علیه وضعیت فقر موجود ست.
اکنون در هفت تپه ، فولاد ،هپکو و آذر اب ، در عسلویه و ماهشهر…..، در جنبش بازنشستگان و معلمان ، در جنبش رهایی زن،
جلوتر آمده ایم، انعکاس پیشروی ما ، در چهره و رفتار شما مالکان و مدافعان سرمایه نمایان است، هم اکنون، جنبش اجتماعی ما کارگران و نیروی کارمزدی ، در این کشمکش نابرابر برای تغییر و بهبود معیشت و شرایط زیست خود به میدان آمده است.
برای ما کارگران، در هفت تپه، در فولاد اهواز و در هپکو، قدرت اتحاد و اعتصاب مان وصف نشدنی ست، اراده مستقیم جمعی ما کارگران ، دستاورد چشمگیر بجلو آمدن ماست، در کشاکش ما کارگران هفت تپه با کارفرما، ما کارگران به جرم دفاع از حقمان به دادگاه کشانده میشویم،
بگیر و ببند شبانه ما کارگران فولاد خوزستان، سهم مان در کشمکش با کارفرماست، در هپکو ، در آذر اب ، در…..، این همه تهدید ، این همه بگیر و ببند و دندان قروچه رفتن به ما کارگران برای چیست ، برای ما، بطور قطع پیش از آنکه نشان از قدرت و مشروعیت تان باشد، بیانگر ضعف، دست پاچگی و فرار رو بجلوی شماست! برای ما کارگران ، معلمان، بازنشستگان و همه کارمزدی،
برای ما زنان نشان از پیشروی ست!
ما ، با یک زبان مشترک در یک همسرنوشتی، در نپذیرفتن فقر و فلاکت موجود ، نیروی اجتماعی مان را در تلاش برای تغییر وضع معیشت و زیست مان به صف کرده ایم !
نامه کارگر محکوم بە زندان بە شریک زندگیش بە مناسبت ٨مارس روز گرامیداشت زن
همسر عزیزم با توجه به تجربه ای که در این سالها به دست آورده ای ازشما میخواهم وقتی که من به زندان رفتم بخندید بخندید بخندید تا سرمایه داری فکر نکند که من با زندان رفتن دست از باورم میکشم.
خانم عزیزم ،مروارید شریف پور،بچه های عزیزم، من از شما ها سپاسگزارم که در تمام فراز و نشیبهای زندگی سیاسی، من را تحمل کردید و یارو یاور من بودید وهستید. امیدوارم در عرصه ی زندگیتان شاد وموفق و انسانهای خوبی باشید برای جامعه. شماها آزاد هستید هر باوری را انتخاب کنید، من و هیچ کس نمیتوانیم باورهایمان رابه شما تحمیل کنیم. این شما هستید که باور انسانی انتخاب میکنید وخدمت گزار جامعه بشری میشوید. مروارید جان! من از شما معذرت خواهی میکنم که درحقوق برابری تو کوتاهی کردم. من سپاسگزارم که در طی این ٣٤ سال زندگی مشترک شما به خاطر باور من، تبعید و زندان من را باجان و دل تحمل کردی و با دار وندار من ساخته اید. من هم تمام این سختی ها را فقط برای خوشبختی شما و همنوعانت تحمل کرده ام. میکوشیم جامعه ای انسانی، برابر و بە دور از هرگونه تبعیض طبقاتی، جنسیتی، ملی و نژادی را بسازیم. وخواهان قانونی هستم که تمام انسانهای کره خاکی به ویژه ایران کە توان کار دارند کار کنند و همه هم به اندازه ی نیازشان برداشت کنند. تمام این خواسته ها بدون هزینه به دست نمی آید.
همسر عزیزم و دخترهای گلم! پیشاپیش ٨ مارس روز جهانی زن را به شما و تمام زنان ایران و جهان تبریک عرض میکنم
زنده باد برابری زن و مرد
عثمان اسماعیلی چهار شنبه٩٦/١٢/٩
بین المللی
آمریکا – خطر بیکار شدن میلیونها نفر در پی افزایش تعرفه واردات فلزات
در پی تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه واردات فلزات (فولاد و آلومنیوم) به این کشور موجی از نگرانی درباره بیکاری صدها هزار کارگر به راه افتاده است. در دو دهه گذشته با سیاستهای فعلی این کشور؛ ٥٠ هزار کارگر آمریکایی در این صنعت بیکار شدهاند و حالا دونالد ترامپ بار دیگر به منظور راه انداختن یک جنگ تجاری با کشور چین، بر طبل ناعادلانه بودن طراز تجاری آمریکا با دیگر کشورها میکوبد.
وبسایت شبکه سی.ان.ان گزارش داده است که افزایش ٢٥ درصدی تعرفه واردات فولاد و ١٠ درصدی آلومنیوم به آمریکا اشتغال ١٤٠ هزار کارگر را تهدید میکند؛ چراکه شرکتهای آمریکایی فلزات ارزان قیمت وارداتی از چین و دیگر کشورها را به فلزات گران قیمت تولید شده در آمریکا ترجیح میدهند و در صورت عملی شدن تصمیم ترامپ ناچار میشوند که به منظور کاهش هزینههای خود، تعداد بسیار زیادی از کارگران خود را تعدیل کنند.
علاوه بر کارگران آمریکایی، صدها هزار کارگر در دیگر کشورهای صادر کننده فولاد به آمریکا بیکار میشوند. سی.ان.ان رقم دقیق کارگرانی که اشتغالشان به واسطه این جنگ تجاری از بین میرود را ذکر نکرده، اما تاکید کرده است که تعداد زیادی از آنها در مکزیک و کانادا کار میکنند. در آمریکا هم بیشتر کارگرانی که از لجاجت رئیسجمهور متضرر میشوند در ایالتهای پنسیلوانیا و ایندیانا مشغول به کار هستند.
در آمریکا علاوه بر این ١٤٠ هزار کارگر که مستقیما بیکار میشوند، ٦,٥ میلیون کارگر نیز بهصورت غیرمسقیم در خطر از دست دادن مشاغل خود هستند، بیشتر آنها در صنایع خوروسازی این کشور کار میکنند؛ صنایعی که اکثرا بار ایجاد اشتغال را بر دوش میکشند، با این حال دونالد ترامپ مصر بر افزایش تعرفههای واردات به آمریکا است و گوش شنوایی هم در مقابل انتقادات ندارد. ترامپ در آخرین توییت خود تاکید کرده است که این تصمیم درستی است؛ چراکه تراز تجاری آمریکا با چین را منصفانه میکند.
در سال ٢٠٠٠ جورج دبلیو بوش، رئیسجمهوری آمریکا به مدت دو سال دست به افزایش تعرفه واردات فلزات به آمریکا زد، اما پس از بیکاری ٥٠ هزار کارگر و متضرر شدن صنایع فولاد تصمیم خود را ملغی اعلام کرد؛ با این حال ترامپ با شعار ” اول آمریکا ” به دنبال حرکت معکوس در مسیر تجارت جهانی است.
افغانستان -صدها معترض شاهراه کابل-خوست را مسدود کردند
صدها باشنده ولسوالی نادرشاه کوت ولایت خوست در جنوبشرق افغانستان شاهراه کابل-خوست را مسدود کردند.
معترضان ادعا دارند که نیروهای دولتی موسوم به “کمپین” با حمله به یک خانه در ولسوالی نادرشاه کوت، دو زن و دو مرد را کشته و چهار نفر دیگر را نیز با خود بردند.
نیروهای کمپین در خوست، سربازان محلی هستند که از سوی نظامیان آمریکایی تجهیز، آموزش و تمویل میشوند.
معترضان میگویند تا زمانی که بازداشت شدگان رها نشوند و تصمیم گرفته نشود که دیگر نیروهای کمپین در منطقه آنها عملیات نکنند، شاهراه کابل _ خوست را باز نخواهند کرد.
خبرنگاران محلی میگویند معترضان خشمگین شیشههای خودروها را شکستند و به پلیس نیز حمله کردند. معترضان نیز ادعا دارند که سربازان پلیس شلیک کرده و یک نفر از معترضان نیز زخمی شده است.
عبدالحنان آمر امنیت فرماندهی پلیس خوست تایید میکند در رویدادی که معترضان از آن شاکیاند، در ولسوالی نادرشاه کوت سه نفر کشته شدند.
معترضان در ولایت غزنی در جنوب افغانستان برای سومین روز شاهراه کابل-قندهار را مسدود نگه داشتند.
خبرنگار محلی بیبیسی در غزنی میگوید که شمار معترضان نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته و اکنون شمار آنها نزدیک به دو هزار نفر است.
گفته میشود که این درگیری بر سر تقسیم آب بین مردم دو منطقه شیرآباد و نیخته آغاز شده است.
معترضان درغزنی خواهان بازداشت و مجازات عاملین رویداد قره باغ و تامین امنیت در منطقه هستند.
اسپانیا – میلیونها زن در اعتراض به نابرابری دست به اعتصاب زدند
زنان اسپانیا روز هشت مارس برای شرکت در اولین اعتصاب سراسری سر کار حاضر نشدند. هدف از این اعتصاب برجستهتر کردن تبعیض جنسیتی، خشونت خانگی و شکاف در حقوق میان مردان و زنان است.
از زنان خواسته شد تا دست از کار در خانه هم بکشند و پولی خرج نکنند. تاثیر این اعتصاب در رسانهها به خصوص رادیو و تلویزیون محسوس بوده و صدای هیچ زنی پخش نشده است.
طبق تحقیقی که اخیرا صورت گرفته، زنان اسپانیایی ١٣ درصد کمتر از مردان حقوق میگیرند. شرایط کاری آنها همچنین نامساعدتر از شرایط کاری مردان است.
اعتراضات زنان در اسپانیا از بامداد روز هشت مارس، در روز جهانی زن شروع شد و زنان در مادرید با کوبیدن به قابلمهها و سر دادن شعارهایی خواهان پایان دادن به تبعیض میان زنان و مردان شدند.
بانیان اعتصاب امروز گفتهاند بیش از ٥ میلیون نفر در این اعتراضات شرکت کردهاند.
اتحادیههای کارگری و شماری از سیاستمداران زن در اسپانیا از جمله شهرداران زن مادرید و بارسلون از این اعتصاب ٢٤ ساعته حمایت کردهاند.
در شهرهای مختلف اسپانیا تجمعات اعتراضی برگزار شده است.
روزنامه الپائیس اسپانیا میگوید شرکتکنندگان این اعتصاب بیسابقه خواهان برابری میان مردان و زنان هستند.
طبق یک نظرسنجی، ٨٢ درصد اسپانیاییها معتقدند برگزاری این اعتصاب “عادلانه” است.
آرژانتین – اعتصاب و تظاهرات هزاران تن از معلمان
هزاران تن از معلمان مدارس در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین، ضمن اعتصاب، تظاهرات اعتراض آمیز برپا کردند و خواستار افزایش حقوق خود برای مقابله با تورم بالای این کشور شدند. این اعتصاب که دو روز به طول می انجامد، حدود ٥ میلیون دانش آموز مدارس دولتی را تحت تاثیر قرار می دهد.
ایتالیا – تظاهرات مهاجران افریقایی تبار بر علیه نژاد پرستی
مهاجران آفریقایی در ایتالیا با برگزاری تظاهرات در شهر فلورانس با سر دادن شعارهای ضد نژادپرستی به کشته شدن یک مهاجر دست فروش سنگالی بدست یک ایتالیایی اعتراض کردند.
پلیس ایتالیا به دنبال این حادثه اعلام کرد این دستفروش سنگالی بر اثر شلیک شش گلوله از فاصله نزدیک توسط مردی ایتالیایی به نام روبرتو پیرونه در اوایل روز دوشنبه ٦ مارس کشته شد.
این تیراندازی و تظاهرات متعاقب آن یک روز پس از انتخابات سراسری ایتالیا اتفاق افتاد که بسیاری از نامزدهای حاضر در آن، مهاجران خارجی را به شکل جنایتکار ترسیم می کردند و خواستار اخراج دسته جمعی آنان شدند.
یکی از نمایندگان جامعه سنگالی های مقیم ایتالیا گفت جو حاکم بر رقابت های انتخاباتی و موفقیت اتحادیه ضد مهاجرت در آن باعث این قتل شده است و ایتالیا در حال تبدیل شدن به کشوری است که در خیابان های آن خیلی راحت به سیاهپوستان شلیک می کنند. ماه گذشته نیز یکی از هواداران احزاب ضد مهاجرت در ایتالیا با شلیک به مهاجران آفریقایی در شهر ماسراتا دست کم شش نفر را زخمی کرد.