اخبار کارگری-بخش ایران:  نسان نودینیان بخش بین المللی داوود رفاهی

اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

١٣ اسفند؛ راه پیمایی کارگران هپکو بطرف تهران

حرکت دسته جمعی پرسنل هپکو بسمت تهران و تجمع  جهت اعتراض به سیاست های اشتباه سازمان خصوصی سازی در انتخاب سهامدار و بازی با آینده هزاران کارگر و خانواده های ایشان در آستانه عید نوروز

تحصن کارگران شرکت هپکو  مقابل سازمان خصوصی سازی در پی عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص رفع مشکلات معیشتی کارگران

١٣ اسفند تجمع اعتراضی

کارگران راه آهن آذربایجان در اعتراض به حقوق معوقه خود تجمع کردند

 

اعتصاب و اعتراض همه بخشهای نیشکر هفت تپه

١٣ اسفند تمام بخشهای شرکت اعم از ، کشاورزی ،کارخانه ،تجهیزات،خدمات و پشتیبانی و مهندسی در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست از کار کشیدند و در محوطه شرکت تجمع کردند  در این بین آقای غفاری مدیر بخش خوراک دام مانع پیوستن کارگران این قسمت به اعتصابیون شده است طبق خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران  دیشب آقای سیفوری با الفاظ توهین وار حواله های ٢٥ کیلویی شکر پرسنل را پاره کرده و به صورت کارگران بازنشسته پرت میکند و میگوید از شکر خبری نیست . همین امر کارگران را بشدت عصبانی کرد و امروز همه ی بخشهای نیشکر هفت تپه به اعتراض دست از کار کشیدند . بعد از اینکه کارگران با سوت زدن  همدیگر را برای اعتصاب همه گیر فرامیخواندند، سیفوری به سرعت  از شرکت خارج شد و زمانی که کارگران برای خاموش کردن بخش کارخانه به آنجا مراجعه کردند ،درخشانی مدیر کارخانه مانع اینکار شد و باعث درگیری بین او و کارگران گردید و در آخر کارگران موفق شدن کارخانه را خاموش کنند. طبق گزارشات رسیده بعد از شدت گرفتن اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه آقایان اسماعیل بخشی ، رمضان علیپور ،کرامت پام و رحیم بساق از نمایندگان کارگران به دادگستری شهر شوش احضار شدند و همگی عازم آنجا شدند

خواست کارگران :

١- *حقوق دی و بهمن*

٢- *عیدی و پاداش*

٣- *هشت ماه بن کارگری*

٤- *حواله ی شکر*

٥- *حق رهبری*

٦- *تغییر وضعیت قراردادها*

٧- *تغییر وضعیت کارگران اقبالی*

٨- *دریافت عناوین شغلی*

٩- *دریافت سهمیه ی لوازم تحریر سال تحصیلی جاری*

در ضمن طبق گفته ی کارگران بیمه ی ماههای  فروردین اردیبهشت و تیرماه از سال ٩٥ کلیه کارگران که در آن زمان به صورت روزمزد زیر نظر شرکت دریایی زئوس مشغول بودند واریز نشده است

خبرهای تکمیلی متعاقبا منتشر خواهد شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران

١٣ اسفند ٩٦

١٣  اسفند؛ تجمع اعتراضی جایگاه داران سوخت در مقابل ساختمان وزارت نفت

خواسته ها:

-درخواست تعدیل سال ٩٦ با توجه به افزایش هزینه ها و تورم

-جلوگیری از طرح برندینگ

١٢ اسفند: تجمع کارگران پیمانکاری پتروشیمی‌های بندر ماهشهر مقابل فرمانداری.

کارگران شعار میدهند: تا حق خود نگیریم، اعتصاب ادامه دارد.

 

 

کارگران گروه ملی فولاد اهواز با قدرت ایستاده اند

خانواده ها وارد میدان شدند

امروز ١٢ اسفند کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به بازداشت ١٠ نفر از همکارانشان و برای پیگری خواستهایشان در مقابل استانداری تجمع کردند و خیابانهای شهر را به صحنه اعتراض قدرتمند خود تبدیل کردند. امروز خانواده ها نیز وارد میدان شدند و ٤ هزار کارگر گروه ملی فولاد اهواز همراه با خانواده هایشان نیروی بزرگی هستند که شهر را به تحرک در آورده اند. کارگران شعار میدهند. کارگران خشمگین با سردادن شعارهایی همچون کارگر_زندانی آزاد باید_گردد”، “دزدا بیرونن، کارگران زندانن”، “می ایستیم، می میریم، حقمون رو می گیریم” “ما کارگریم، نون می خوایم، دوا و درمون می خوایم”، مرگ بر موسوی، کارگر زندانی، حمایتت میکنیم، نیروی انتظامی به هوش باش، ما کارگریم نه اوباش.

بدین ترتیب کارگران گروه ملی اعتراض خود را علیه، سرکوب، فقر، بیحقوقی و توحش سرمایه داری حاکم اعلام کرده و خواستار آزادی فوری همکاران دربندشان هستند. خواستار دستمزدهای به سرقت رفته و یک زندگی انسانی هستند. کارگران قبلا اولتیماتوم داده بودند و گفته بودند که تا حساب ها پر نشه، اهواز قیامت میشه و امروز فریاد زده و میگویند، می ایستیم، می میریم، تا حق خود بگیری. کارگران گروه ملی فولاد اهواز با اعتراض قدرتمند و شعارهای کوبنده خود صدای اعتراض همه کارگران و همه مردم هستند. اعتراض این کارگران آینه روشنی از جامعه ایست که علیه فقر، گرانی، تبعیض و نابرابری و کل بساط دزدسالار سرمایه داری حاکم به پا خواسته است و میگوید جمهوری اسلامی نمیخواهیم. تا کنون تشکلهای کارگری مختلف از این اعتراضات حمایت کرده اند.

خواستهای فوری کارگران گروه ملی اهواز عبارتست از: پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب . اعتراضات کارگران گروه ملی اهواز انعکاسی از فضای اعتراض کل کارگرن و کل جامعه است.

حمایت و همبستگی خود را وسیعا از کارگران گروه ملی فولاد اهواز اعلام کنیم. خواستار آزادی دستگیر شدگان شویم. خواستار پاسخ به خواستهای فوری این کارگران شویم. و با نیروی اعتراضی عظیم مان با خواست حداقل دستمزدها ٥ میلیون، اعتراض خود را علیه زندگی فقر و جهنم جمهوری اسلامی اعلام کنیم. زنده باد کارگران گروه ملی فولاد اهواز. زنده باد همبستگی کارگری.

اسامی کارگران دستگیر شده فولاد ملی اهواز عبارتند از: فرهاد اکبریان ، مرتضی اکبریان ، میثم علی قنواتی، امین مؤمن پور، حسین نیسی، باقر دلفی، تقی حسن زاده، هادی عفراوی، مهدی عادل زاده ‍

(منبع صفحه فیس بوک کارگران در فیس بوک)

١٣ اسفند: ادامه اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی فولاد اهواز. همراه با خانواده

مشکل ما حل نشه ، اهواز قیامت میشه

صبح روز ١٣ اسفند جمعیت کثیری از کارگران گروه ملی فولاد اهواز همراه با خانواده هایشان در مقابل استانداری تجمع کردند. صدای شعارهای کارگران در خیابانهای شهر طنین انداخته و کارگران شعار میدهند: مشکل ما حل نشه، اهواز قیامت میشه، عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، گروه ملی بیچاره صاحب عزاست امروز.

همزمان در صبح امروز جداری فروغی وکیل ٩ کارگر بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز به اتفاق تعدادی از خانواده‌های کارگران بازداشتی به شعبه ١٢ بازپرسی واقع در ساختمان دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کرده و به او اعلام شد که به دلیل برگزاری یک همایش، “قضات” در محل حضور ندارند و آنها باید برای پیگیری وضع دستگیر شدگان فردا مراجعه کنند. به گفته علی جداری گویا یکی از بازداشتی‌ها روز گذشته آزاد شده است و هشت نفر دیگر آنان همچنان در بازداشت بسر میبرند.

کارگران گروه ملی خواستار آزادی فوری ٩ همکار بازداشتی خود و تمامی طلبهایشان هستند

کارگران تمامی بخشهای نیشکر هفت تپه امروز شنبه ١٢ اسفند ماه به طور گسترده دست به اعتصاب زدند.

کارگران اعتصابی از ساعت ٨ و سی دقیقه در محوطه کارخانه و روبروی دفتر مدیریت تجمع خود را شروع کرده و خواستار دریافت دستمزد های عقب افتاده دی ماه و همچنین پاداش و عیدی پایان سال شدند.

طبق اخبار دریافتی جمعی از کارگران بازنشسته امروز در جمع اعتراضی کارگران حضور داشتند. بارنشستگان بعد از اینکه جوابی دریافت نکردند به دفتر آقا رستمی رفته و با او درگیر شدند

که با دخالت نیروی انتطامی ، رستمی از محل شرکت فراری داده شد.

تا زمان دریافت خبر، کارگران هیچ جوابی از کارفرما دریافت نکرده اند.

لازم به توضیح است که طی چند روز گذشته مدیریت شرکت در همراهی با چند نفر از اعتصاب شکن ها تلاش زیادی انجام دادند تا با ایجاد توهم ، تفرقه و دو دلی، از اعتصاب کارگران هفت تپه جلو گیری کنند .این نمایندگان خود خوانده ، عنوان کرده بودند که ” آرامش” را به هم نزنید که چرا کارفرما قول داده مشکلات را حل کند. اما خوشبختانه ما امروز شاهد حضور کارگرانی بودم که فریب اینگونه توطئه ها را نخورده و می خواهند به نیروی خود مطالبات خود را بدست آورند.

زنده باد کارگرانی که برای حق و حقوق خود دست به مبارزه می زنند.ک

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

١٢ اسفند

حداقل مزد ٠٠٠ ٠٠٠ ٥ تومان ، خواست سراسری ما کارگران است

تجمع اعتراضی قدرتمند کارگران گروه ملی اهواز

ما کارگریم نون میخوایم، دوا و درمون میخوایم

کارگر زندانی آزاد باید گردد

تجمع قدرتمند امروز ١٢ اسفند کارگران گروه ملی در مقابل دادگستری. کارگران شعار میدهند کارگر زندانی آزاد باید گرد. ما کارگران نان میخوایم. دوا و درومان میخواهیم. شعارهای کوبنده کارگران گروه ملی فریاد اعتراض همه مردم علیه فقر، گرانی ، سرکوب و کل جهنم جمهوری اسلامی است. کارگران خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود هستند. از این اعتراضات وسیعا حمایت کنیم.

 

تجمع اعتراضی  ١١ اسفند کارگران گروه ملی اهواز

کارگران گروه ملی امروز هم تجمع کردند. کارگران خواستار آزادی همکارانشان و پرداخت یکجای طلبهایشان هستند.

اسامی نه نفر از کارگران دستگیر شده عبارتند از: فرهاد اکبریان ، مرتضی اکبریان ، میثم علی قنواتی، امین مؤمن پور، حسین نیسی، باقر دلفی، تقی حسن زاده، هادی عفراوی، مهدی عادل زاده ‍

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران

روز چهارشنبه ٩ اسفند بازنشستگان فولاد تهران بنا بر فراخوان قبلی در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند. بازنشستگان شعار میدادند

«نوروزی خجالت خجالت»

ادامه اعتراضات ٤ هزار کارگر گروه ملی

از صبح روز پنجشنبه١٠ اسفند ٩٦ کارگران و کارکنان گروه ملی فولاد اهواز برای نهمین روز متوالی در اعتراض به حقوق معوقه چند ماهه و وعده های دروغین کارگزاران دولتی در مقابل درب استانداری. تجمع کردند.

٨ اسفند؛ تجمع اعتراضی اپراتورهی پست ها فشار قوی برق سراسر کشور مقابل وزارت نیرو

صبح امروز هشتم اسفند بیش از دویست نفر از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق سراسر کشور (کلاه‌زردها ) به نمایندگی از همکارانشان در شهرهای مختلف در مقابل وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. این کارگران خواستار انعقاد قراردادهای دائم هستند و در رابطه با این موضوع بارها تجمع کرده و پاسخی نگرفته اند. زیر فشار اعتراضات این کارگران خردادماه سال جاری، طرح کارگر دائم اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق توسط وزیر نیرو به امضا رسید اما تا کنون اجرایی نشده است. این اعتراضات ادامه دارد.

٨  اسفند؛ اعتصاب نیرو های شرکت نیکنام صدرا بوشهر برای حقوق برج ٧.٨.٩.١٠.١١

روز هشتم اسفند کارگران شرکت لوله سازی بندرماهشهر بعد ازچندماه عدم دریافت حقوق اعتصاب کردند.به دنبال ‌اعتصاب،مدیریت شرکت در آستانه عید،تصمیم به تعطیلی شرکت گرفته است و کارگران به اعتراضشان ادامه میدهند.

راهپیمایی کارگران و بازنشستگان گروه ملی فولاد اهواز

روز ٩ اسفند کارگران گروه ملی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات متحدانه و قدرتمند خود همراه با بازنشستگان این کارخانه در مقابل استانداری تجمع کرده و بدنبال آن در وسط شهر راهپیمایی کردند. امروز نیز شعارهای کوبنده کارگران گروه ملی بر فضای شهر اهواز طنین انداخته بود. کارگران شعار میدادند: موسوی حیا کن، گروه ملی را رها کن، استاندار بی عرضه نمیخواهیم، نمیخواهیم، حقوق کارگر را نمیدن، میرن هتل میخرن، با اعتبار شرکت می‌رن یونان پز می‌دن. با این شعارها کارگران اعتراض خود را علیه به سرقت رفتن دستمزدهایشان اعلام کردند. در این حرکت اعتراضی بار دیگر کارگران با شعار طعنه آمیز مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر اعتراض خود را علیه ستمگری و توحش سرمایه داری حاکم اعلام داشتند. این اعتراضات با قدرت ادامه دارد.

شهلا دانشفر

اعتصاب

٧ اسفند: اعتصاب کارگران و پیمانکاران فولاد خراسان، شرکت پترو صنعت دنیز بابت ١٣ ماه عقب افتادن دستمزد و حقوق خود.

 

هفتمین روز اعتصاب

هفتمین روز اعتصاب متحدانه و همگانی بیش از ٤٠٠٠ کارگر گروه ملی فولاد اهواز و تجمع مجدد هم اینک مقابل ساختمان استانداری خوزستان. بخاطر تعویق پرداخت دستمزدهایشان

 

تجمع کارگران پیمانی پالایشگاه گاز ایلام دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات

صبح روزیکشنبه ششم اسفندماه، جمع زیادی از کارگران پالایشگاه پیمانی گاز ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات ٥ ساله خود، دست به تجمع مقابل درب ورودی این شرکت زدند.پالایشگاه گازایلام واقع دربخش چوار یکی ازشرکت های تابعه شرکت ملی گاز ایران است

 

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه فولاد ارومیه نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری آذربایجان غربی

روزشنبه پنجم اسفندماه،جمعی از کارگران کارخانه فولاد ارومیه دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. کارگران کارخانه فولاد ارومیه حقوق ٨ ماه تا یک سال خود را از این شرکت مطالبه دارند.

 

٧ اسفند؛ تجمع کارگران شرکت فولاد قزوین و پارس آرمان شفق

تجمع کارگران شرکت فولاد قزوین و پارس آرمان شفق در مقابل فرمانداری تاکستان. این کارگران چندین ماه است که حقوق نگرفته اند.

 

اعتراض به پرداخت نشدن ٨ماه حقوق

روز دو‌شنبه٧اسفندماه٩٦ کارکنان انبار نفت جدید ارومیه در اعتراض به پرداخت نشدن ٨ماه حقوق و بیمه خود در مقابل ساختمان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در تهران دست به تجمع زدند.

 

تجمع و اعتراض

روز دوشنبه٧اسفند٩٦ کارگران شرکت صدر فولاد خرم آباد برای سومین روز متوالی دست به تجمع و اعتراض زدند. اعتراض این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت ١٠ ماه حقوق و دستمزدهایشان است.

 

اعتصاب کارگران شرکت صدرا بوشهر ادامه دارد

حدود دو هزار نفر ازکارگران صدرا از زیرمجموعه‌های قرارگاه خاتم سپاه، ٦ ماه است حقوق نگرفته‌اند.

تجمع بازنشستگان در مقابل وزارت کار

ساعت ده صبح امروز هشتم اسفند جمعی از بازنشستگان کشوری، فرهنگیان، پرستاران، تامین اجتماعی و لشگری برای پیگیری خواستهایشان در مقابل وزارت کار تجمع کردند. معترضین دست نوشته های با مضامینی چون” آخرین درس ما بازنشستگان به حاکمان- کاخ تبعیض؛ بی‌عدالتی و ستم به بازنشستگان سست‌تر از خانه‌ی عنکبوت است”، آیا حقوقهای کلان هم حتی یکروز به تاخیر می افتد، ما خواستار افزایش حقوق به میزان ٤میلیون تومان خط فقر می‌باشیم، دیگر به ما وعده ندهید، ما به اعتراضاتمان ادامه خواهیم داد، اعتراض خود را به حقوقهای زیر خط فقر و کل این بساط تبعیض و نابرابری حاکم اعلام داشتند.

در این تجمع اعتراضی بازنشستگانی از استان های دیگر نیز شرکت داشتند. در این روز نیروهای سرکوب حکومت که تجربه تجمعات بزرگ هزاران نفره بازنشستگان را دارند، از ترس به پا شدن یک تجمع بزرگ دیگر، آنهم در شرایط امروز جامعه اجازه جمع شدن در جلوی وزارت تعاون و کار را به آنان ندادند و آنها را به داخل سالن هدایت کردند. ضمن اینکه عده ای از بازنشستگان را با این عنوان که تجمع نیست برگرداندند. در برابر این حرکت بازنشستگان می کوشیدند که از طریق مدیای اجتماعی همکاران خود را با خبر کنند که به محل سالن بیایند و به جمع آنان بپیوندند. در این حرکت اعتراضی علی ربیعی در جمع بازنشستگان حاضر شد و با شعار اعتراضی فریاد، فریاد از اینهمه بیداد پاسخ گرفت و همانجا یکی از بازنشستگان طی سخنانی با گفتن اینکه. «آقای وزیر شما حقوق سی میلیونی میگیرید، نمایندگان مجلس هم همینطور، ولی حقوق من یک و نیم میلیون بطور واقعی اعتراض کل مردم را به حاکمیت سرمایه داری وحشی حاکم اعلام داشت. سپس هنگامیکه سهیلا جلودار زاده نماینده مجلس اسلامی در تهران از این صحبت کرد که حقوق بازنشستگی او ٢/٧ میلیون است ، همگی با شعار دروغه، دروغه مانع ادامه سخنرانی وی شدند. مچنین بازنشستگان با شعار اختلاسا کم بشه، مشکل ما حل میشه کل بساط دزدسالار حاکم را به چالش کشیدند.

اعتراض قدرتمند کارگران پالایشگاه ایلام بخاطر دستمزدهای پرداخت نشده

استاندار کجایی منتظریم، بیایی

طی روزهای ششم و هفتم اسفندماه، تجمع بزرگی از سوی کارگران پالایشگاه پیمانی گاز ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات ٥ ساله خود، مقابل درب ورودی این شرکت و استانداری تجمع کردند. کارگران معترض فریاد میزنند: استاندار کجایی، منتظریم بیایی. در این تجمع کارگرا ن دست نوشته هایی در دست داشتند که رویش نوشته بود: «چرا مطالبات ٥ ساله‌ی ما پرداخت نمی‌شود» . تعداد این کارگران ٥٠٠ نفر است.

پالایشگاه گازایلام واقع دربخش چوار یکی ازشرکت های تابعه شرکت ملی گاز ایران استو

اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز

امروز هفتم اسفند ماه کارگران گروه ملی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات متحدانه خود در مقابل استانداری شهر جمع هستند و با کف زدن و فریاد شعارهای کوبنده خود، پیگیر طلبهایشان هستند. شعارهای کارگران عبارتند از: اینهمه بیعدالی هر گز ندیده ملیت، عزا، عزاست امروز، روز عزاست امروز، گروه ملی اهواز روی هواست امروز. کارگران با شعار طعنه آمیز مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر کل بساط ستم و چپاول سرمایه داری حاکم را به چالش میکشند. ٤٠٠٠ کارگر این کارخانه با خانواده هایشان نیروی بزرگی هستند و همه توجه ها را بطرف این کارگران جلب کرده است. یک شعار مهم این کارگران در راهپیمای دو روز قبلشان، شعار حساب ما پاک نشه، اهواز قیامت میشه بود و این چنین است که اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی فولاد اهواز شهر اهواز را به تکان در آورده است.

خواستهای فوری کارگران گروه ملی اهواز عبارتست از: پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب . اعتراضات کارگران گروه ملی اهواز نمایی از فضای اعتراض کل کارگرن و کل جامعه علیه جهنم جمهوری اسلامی است. زنده باد کارگران گروه صنعتی فولاد اهواز

کارگران

 

احضارکارگران شرکت نیشکر هفت تپه را به دادگاه قویا محکوم میکنیم

بدنبال اعتصاب صبح امروز کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، پلیس امنیت شوش ساعت ١١ قبل از ظهر طی تماسی با چهار نفر از کارگران این مجتمع کشت و صنعت آنان را به محل این نهاد فرا خواند و احضاریه ای از شعبه ٣ دادیاری دادگستری شوش را تسلیم آنها کرد.

طبق این احضاریه آقایان اسماعیل بخشی، قربان علیپور، کرامت پام و رحیم بسحاق از اعضای سندیکا و فعالین کارگری شرکت نیشکر هفت تپه می باید راس ساعت ٨ صبح روز سه شنبه ١٥ اسفند ماه خود را به شعبه سوم دادیاری دادگستری شوش معرفی کنند.

احضار ٤ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه در حالیست که این کارگران به همراه ٥ هزار نفر از همکارانشان از ماهها پیش به عدم پرداخت دستمزدهای خود و مصائب بیشماری که به آنان توسط کارفرمای شرکت نیشکر هفت تپه تحمیل شده است معترضند و بارها دست به اعتصاب زده اند اما علیرغم تعهداتی که فرمانداری، اداره کار و کارفرمای این مجتمع بزرگ کشت و صنعت برای بروزسانی دستمزدها و تحقق دیگر خواستهای آنان داده اند و در شرایطی که کمتر از سه هفته به پایان سال باقی مانده است همچنان هزاران کارگر را که بدلیل عدم دریافت دستمزدهایشان در شراط به غایت مشقت باری قرار دارند سر می دوانند.

از طرف دیگر این کارگران در حالی به شعبه سوم دادیاری دادگستری شوش احضار شده اند که هم اینک ٩ نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با دستور دادستانی این شهر در بازداشت بسر میبرند.

بازداشت ٩ کارگر گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و احضار ٤ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه به دادگاه و تلاش کارفرمایان و حکومتگران برای واداشتن ما کارگران بکار با شکم گرسنه از طریق داغ و درفش، تلاشی برای تحمیل سازماندهی یک بردگی آشکار و یادآور دوران ننگین برده داری در تاریخ بشر است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن تداوم بازداشت کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و احضار کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به دادگاه، بار دیگر توجه تمامی نهادهای بین المللی کارگری را به تلاش دولت ایران و کارفرمایان برای وادار کردن کارگران بکار با شکم گرسنه و سازماندهی عریان و بی کم و کاست مناسبات برده دارانه قرون و اعصار گذشته جلب میکند و بدینوسیله از افکار عمومی مردم خوزستان و شهرهای اهواز و شوش و کارگران همه کارخانه ها و مراکز تولیدی و صنعتی در این استان میخواهد همراه با کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و شرکت نیشکر هفت تپه، دست به اعتراضات گسترده علیه تصمیمات ظالمانه قضائی که زندگی و هستی کارگران این مراکز بزرگ تولیدی را نشانه رفته است بزنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٣ اسفند ماه ١٣٩٦

 

شاپور احسانی راد :امضای “حداقل دستمزد ” چند برابر زیر خط فقر جنایت مستقیم علیه زندگی میلیونها کارگر است

شاید کسانی خرده بگیرند که واژه ” جنایت ” برای افرادی که حداقل دستمزد را تعیین، مصوب و امضای خود را زیران می گذارند، خیلی سنگین است اما وقتی بطور واقعی ببینند که تعیین ” حداقل دستمزد، چگونه سرنوشت میلیونها انسان را زیر و رو می کند به ما حق خواهند داد که این واژه را بکار ببریم.

برای اینکه ابعاد این جنایت روشن شود باید نقاب از چهره دست اندرکارانی که ” سهم ما کارگران را از زندگی” با “تعیین حداقل دستمزد” رقم می زنند برداشته شود و نیز دستان پلیدی که امضایشان “چگونگی زیستن ” ما کارگران و حتی کودکانی از طبقه ما که هنوز متولد نشدند را تعیین می کند افشا شود دراین مورد لازم است به دو رویداد که در گذشته برایم پیش امده است نگاهی بیاندازم

رویداد اول برمیگردد به اواخرسال ٩٢، زمانی که ما به عنوان هماهنگ کنندگان طومار افزایش دستمزد، سی هزار امضای این طومار را ضمن تجمع در مقابل وزارت کار به این نهاد تحویل دادیم که پیرو ان جلسه ایی با حضور چهار نفر از ما و معاونت اجرایی وزیرکار اقای هفده تن و سه نفر از معاونینش در مورد افزایش دستمزد تشکیل شد، ما در دفاع از افزایش دستمزد به غیر از موارد کلی تعین حداقل دستمزد، به دو مورد تعین کننده روی میز مذاکره گذاشتیم، این دو مورد عبارتند از:

١- در ایران سهم مزد در قیمت تمام شده کالا زیر پنج درصد است و یعنی استثمار کارگران توسط کارفرمایان و دولت از حد گذشته و باید “غارت” نامیده شود

٢- افزایش دستمزد بصورت واقعی و عادلانه تورم زا نیست زیرا حتی با افزایش ٦٠ درصدی دستمزد، طبق تورم همان موقع و سال بعد، همه دستمزد کارگر هزینه و مصرف خواهد شد و پس اندازی باقی نخواهد ماند که تورم زا باشد

در این جلسه که حدود دو ساعت طول کشید با توضیح مفصل و مستدل در باره افزایش دستمزد به روشنی کل پروسه انجماد دستمزدها را از سال ٥٩ شروع جنگ تا سال ٩٢ تشریح و بر همین اساس و استدلال قانع کننده دو مورد بالا، ضرورت و ذیحق بودن کارگران را برای افزایش دستمزد، اثبات کردیم و اتفاقا تمام بحث و استدلات ما مورد پذیرش اقایان قرار گرفت اما وقتی که گفتیم حالا که قانع شده و قبول کرده اید پس این افزایش دستمزد را بدهید اقای هفده تن گفت نمی توانیم این دستمزد را بدهیم بالایی ها قبول نمی کنند اینجا بود که ما گفتیم اگر بیکاری، اخراج ، به گرو گرفتن ماهها حقوق کارگران و سرکوب نبود و ما می توانستیم ده هزار کارگر برای مطالبه افزایش دستمزد به مقابل وزارت کار می اوردیم شک نداشتیم که ” افزایش دستمزد” مورد نظر کارگران در شورای عالی کار تصویب می شد اما این عدم توازن قوا، از جرم نابخشودنی شماها در به تصویب رساندن تعیین حداقل دستمزد زیر خط فقر نخواهد کاست و در این جلسه صریحا به آنها گفتیم شما که به یمن قدرت حکومتی، حق فروش نیروی کار ما کارگران را به نفع سرمایه داران مصادره می کنید اشکارا در حق ما جنایت می کنید.

رویداد دوم برمیگردد به سال پیش که اقای علی خدایی یکی از اعضای شورای عالی کار در شبکه های مجازی با شور و شعف به کارگران مژده داد: “که ما در کمیته تخصصی مزدی که شورای عالی کار تعیین کرد با نمایندگان دولت و کارفرماها به جمع بندی سبد هزینه خانوار به مبلغ نزدیک دو میلیون پانصد هزارتومان به توافق رسیدیم” من این مطلب اقای خدایی را نقد کردم و ان را ریاکاری و دغلکاری دست اندرکاران شورای عالی کار نامیدم که سعی بر فریب و خاک پاشیدن بر چشم کارگران و فضاسازی برای تحمیل حداقل مزدی زیر خط فقر دارند، ایشان تماس تلفنی گرفت و به دفعات قصد و امرشان را دفاع از منافع کارگران دانست و گله داشت که چرا جریان شما در برابر هر عمل و حرکت تشکلهای دست ساز دولتی، علم مخالفت بلند می کند، من در این مباحثه، با این پرسش که اگر مبلغی کمتر از سبد هزینه خانوار که اعلام کرده و همگی بر ان به توافق رسیدید در شورای عالی کار مطرح شد، حاضرید که انرا امضا نکنید و جلسه را ترک کنید؟ و اگر جلسه را ترک نکرده و امضایتان را زیر مصوبه گذاشتید در حق کارگران ظلم و جنایت کرده اید؟ با این پرسش ها نظرات ایشان را به چالش کشیدم، درست چندین روز بعد شورای عالی کار با وجود انهمه کارشناسی، فضاسازی و توافقات سه جانبه شورای عالی کار و اعلام رسمی ان مبنی بر دومیلیون و پانصد هزارتومان سبد هزینه خانوار که خود نیز از حداقل های سطح معاش یک خانواده اخذ شده بود را به بایگانی سپردند و دشمنی اشکار خود را با امضای حداقل دستمزد ٩٣٠ هزارتومانی به طبقه کارگر نشان دادند.

مبارزات مستمر و دائمی کارگران در تمام این سالها، اعم از طومار چهل هزار امضا، اعتصابات، اعتراضات و تجمعات در مقابل وزارت کار و مجلس، برای افزایش دستمزد، تلاش همه جانبه کارگران را برای قدرتمند شدن به یک نیروی اجتماعی نشان میدهد تا توازن قوا و کفه ترازو را به نفع طبقه کارگر سنگین کنند

و در نتیجه ان بتوانند افزایش دستمزد و دیگر مطالبات انباشته خود را بدست بیاورند، خیزش دی ماه نتیجه این همه تلاش مستمر بود که جنبش فرودستان را علیه فقر و گرانی به خیابانها کشاند و شکی نیست این مبارزات تا تحقق مطالبات طبقه کارگر و همه جامعه، با قدرت به پیش خواهد رفت

جدا از مبارزات مستمرکارگران برای احقاق مطالتاشان، نتیجه دو رویداد بالا نشان می دهد که همه دست اندارکاران حکومتی از صدر تا ذیل، از جمله سران تشکلهای دست ساز دولتی و اعضای شورای عالی کار که در تصمیم سازی و تصمیم گیری برای حق معاش کارگران نقش دارند با امضا و تصویب دستمزد زیر خط فقر، سهمی بسزا در ستم و جنایت در حق میلیونها خانواده کارگری دارند.

در انتها لازم است تاکید کنم هر خانواده کارگری که در اثر فقر و فلاکت، طلاق و اعتیاد فرو بپاشد، هر خانواده کارگری در اثر نداری به کلیه فروشی، نوزاد فروشی و خودفروشی تن می دهد، هر فردی که در اثر بیکاری به کارتن خوابی، گورخوابی، بزهکاری، سرقت روی می اورد، همه کسانی که در اثر استرس، افسردگی و اختلالات روحی روانی دست به خودکشی و خودسوزی می زنند، به پای دست اندرکاران دخیل در تصویب دستمزدهای زیر خط فقر نوشته می شود و مطمئن باشید طبقه کارگر مسبب این همه جنایت در حق خود را بزودی به پای میز محاکمه خواهد کشاند.

١٣ اسفند ٩٦

 

جمعی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز بدنبال کسب خبر از بازداشت همکاران خود در مقابل دادگستری مرکزی اهواز دست به تجمع زدند

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بعد از ظهر امروز جمعی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در پی آگاهی از بازداشت همکاران خود که دیشب رخ داده بود بدنبال تجمع در مقابل مصلای اهواز، بعد از ظهر امروز دست به تجمع اعتراضی در مقابل دادگستری مرکزی این شهر زدند و خواهان آزادی همکاران بازداشتی خود شدند.

بنا بر این گزارش، بدنبال این تجمع مسئولین دادگستری به کارگران تجمع اعلام کرده اند همکاران بازداشتی آنها را فردا برای تعیین تکلیف به شعبه ١٢ دادگاه انقلاب اعزام خواهند کرد.

بنا بر اظهار کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، کارفرما و مسئولین امنیتی این شهر با این دستگیریها در پی آن هستند تا نوک پیکان خواست کارگران را از روی مطالبات معوقه آنان به بازداشت همکارانشان معطوف کنند و با مشروط کردن آزادی کارگران بازداشتی به بازگشت بکار کارگران، اعتصاب آنها را بدون پرداخت مطالباتشان در هم بشکنند.

به همین دلیل کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز اعلام کرده اند از فردا صبح اعتراضات خود را تشدید و در حمایت از همکارانشان در محل این شعبه دادگاه حاضر خواهند شد و تا زمان دریافت مطالباتشان به اعتصاب خود پایان نخواهند داد.

لازم به یاداوری است شب گذشته مامورین اطلاعات نیروی انتظامی اقدام به بازداشت بیش از ده نفر از کارگران گروه ملی صنعتی اهواز کردند و تا بعد از ظهر امروز تلاش زیادی از سوی عوامل کارفرما و مسئولین امنیتی اهواز بکار گرفته شد تا همکاران این کارگران از بازداشت آنان مطلع نشوند. اسامی ٩ نفر از این کارگران به شرح زیر است:

١- فرهاد اکبریان ٢- مرتضی اکبریان  ٣- میثم علی قنواتی  ٤- امین مؤمن پور ٥- حسین نیسی  ٦- باقردلفی ٧- تقی حسن زاده ٨- هادی عفراوی٩- مهدی عادل زاده

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١١ اسفند ماه ١٣٩٦

 

بیش از ده نفر از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با هجوم شبانه مامورین امنیتی به منازلشان بازداشت شدند.

در نهمین روز اعتصاب متحدانه کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و تجمعات پی در پی آنان در مقابل استانداری خوزستان و راهپیمائی در سطح شهر اهواز، پلیس اطلاعات نیروی انتظامی  این شهر، شب گذشته با در دست داشتن لیستی از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز به درب منازل آنان مراجعه و اقدام به بازداشت های گسترده آنها کرد.

این بازداشتهای شبانه در مقابل چشمان خانواده های کارگران گروه ملی صنعتی فولاد  اهواز در حالی رخ میدهد که بدنبال پرداخت حقوق آذر ماه کارگران در روز چهارشنبه،  نیمه های شب همانروز(چهارشنبه) هیئتی ده نفره وارد شرکت شده و اعلام کرده بودند برای بازدید و بررسی اعتراضات کارگران و توقف تولید از طرف وزرای کار و صنعت، معدن و تجارت آمده اند که با اعتراض و سوال کارگران حاضر در شیفت شب مبنی بر اینکه اگر با هدف بررسی اعتصاب و دلایل توقف تولید آمده اید چرا نیمه شب را برای اینکار انتخاب کرده اید، مواجه شدند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، تا لحظه دریافت این خبر (صبح جمعه) بازداشت بیش از  ١٠ نفر از کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد اهواز توسط اطلاعات نیروی انتظامی قطعی است. اسامی سه نفر از این کارگران فرهاد اکبریان ، مرتضی اکبریان و میثم علی قنواتی می باشد و  هنوز اسامی دیگر کارگران بازداشتی بدست اتحادیه آزاد کارگران ایران نرسیده است.

بنابر این گزارش، این بازداشتهای گسترده با دستور دادستانی اهواز صورت گرفته و علاوه بر بیش از ده کارگری که بازداشت شده اند اطلاعات نیروی انتظامی اهواز طی تماسی با بسیاری از کارگران آدرس منازل آنان را طلب کرده است.

هجوم شبانه مامورین اطلاعات نیروی انتظامی به منازل کارگران گروه ملی فولاد اهواز و بازداشت آنان در مقابل چشمان خانواده هایشان در شرایطی که آنها ماههاست دستمزدی نگرفته و خود و خانواده هایشان در وضعیت به غایت مصیبت باری برای گذران زندگی قرار دارند، نه بیانگر وجود حکومتی برای اداره جامعه در این کشور، بلکه مبین وجود برده دارانی مطلق العنان با حمایت حکومتگرانی است که با ژست مستضعف پناهی در چهل سال پیش اختیار این جامعه را بدست گرفتند و اینک با هجوم شبانه به منازل ما کارگران، بطور بی شرمانه ای در تلاشند تا ما را با ضرب و زور و توسل  به دار و درفش با شکم گرسنه وادار بکار کنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با هشدار به ادامه سیاست سرکوب اعتراضات کارگری در سطح کشور،  بازداشت کارگران گروه ملی فولاد اهواز را قویا محکوم میکند و با تاکید به آزادی فوری و بی قید و شرط آنان، تبعات و مسائل ناشی از تداوم اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز را که بازداشت همکارانشان میتواند تشدید کننده آن باشد مستقیما به عهده مسئولین استانی و دولت روحانی میداند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١١ اسفند ماه ١٣٩٦

 

دستمزد درد مشترک

با نزدیک شدن به پایان سال، آوار مخارج زندگی چندین برابر زیر خط فقر بر دوش همه مردم سنگینی می کند.

تورم افسار گسیخته و روند پرسرعت افزایش قیمتها دره بین سطح درآمد با میزان مخارج را هر چه عمیق تر ساخته است و #دستمزدهای تعیین شده در سالهای گذشته چندین بار زیر خط فقر بوده است و این درد مشترک، خشم همه اقشار مزدبگیر جامعه را برانگیخته است.

کسانیکه کار می کنند و ثروت می آفرینند و نقشی در تعیین سطح دستمزدها ندارند و با حقوق های زیر خط فقر شاهد بدبختی و فلاکت بیشتری می باشند.

زنان چه به عنوان کارگر و کارمند و یا زنانی که به تنهایی بار زندگی را به دوش می کشند و چه به عنوان زنان خانه دار با پوست و گوشت خود طعم فاصله عمیق بین فقر و ثروت را درک می کنند .

امسال شاهد آن بودیم که فریاد مرگ بر گرانی در سطح خیابانها از سوی هزاران زن و مرد در جامعه طنین انداخت. فریادی که به فاصله بین سطح دستمزدها و مخارج زندگی مشت می کوبد .اعتراضی که به حقوق های نجومی و فلاکت عمومی زبانه می کشد.

بازنشستگانی که از این همه بیداد، فغان بر می آورند و کارگرانی که به حقوق های نجومی در برابر فلاکت عمومی مردم اعتراض می کنند و در میان همه صفوف معترضان به معیشت، زنان در صف مقدم فریاد می زنند. زنانی که در کنار همه تبعیض ها و بی حقوقی های جنسیتی از نداشتن حداقل های رفاهی برای خود و خانواده شان در رنج هستند.

از این رو ما در کنار همه کسانی که دیگر حاضر نیستند شاهد تباهی زندگی در زیر خط فقر باشند و همگام با همه محافل و نهادها و تشکل های مختلف در یک خواست عمومی از سوی جامعه خواهان تعیین ٥ میلیون تومان به عنوان حداقل حقوق هستیم این حق همه مردم است که رفاه داشته باشند و از امکاناتی که به دست خود ساخته می شود بهره مند باشند.

ندای زنان ایران

نسرین جوادی : ما کارگران در جنگی نابرابر برای رسیدن به حق و حقوق انسانی خود مبارزه خواهیم کرد

نزدیک به چهار دهه است که از فقر، فلاکت، بیکاری، گرسنگی و فساد گرفته تا کلیه فروشی، خودفروشی و خودکشی را بر ما کارگران تحمیل کردند تاکی ما تحمل کنیم ؟!!

مگر ما انسان نیستیم مگر ما زندگی را دوست نداریم

ولی متاسفانه ، حق انسانی از ما گرفته شده اگرچه آنرا با دست خالی با نیروی متحد و متشکل و با مبارزه خواهیم ستاند، در برابر کارفرمایان که همه گونه قدرت سرکوب را از دولت دارند و به همان پشتوانه هر فلاکتی بر سر کارگران آوار میکنند هرگز سکوت نخواهیم کرد

ما کارگران کارد به استخوان رسیده در مقابل هر گونه تعرض به حق و حقوق انسانی خود ساکت نخواهیم ماند، اینهمه ، نابرابری، ظلم و تحقیر دیگر تحمل ناپذیر شده است

تاکی هر روز خبر های درد ناک از خودکشی کارگر و زحمتکش، اعتراض کارگر و به زندان افتادن و بیکار شدنشان، “کارگری از بلندی سقوط کرد و کشته شد”، “کارگرمقنی دچار گاز گرفتی شد”، نه یک نفر، نه دو نفر، بلکه روزی چندین نفر از کارگران به خاک می افتند، امن نبودن جاده ها، امن نبودن وسایل نقلیه و…….

جامعه دائم در التهاب خبر های ناگوار از این دست میباشد،

کدام‌ جامعه هست که کارگرانش همان حقوق حداقلی چند برابر زیر خط فقر را هم سه ماه، شش ماه، و عمق فاجعه تا یکسال و دو سال هم شده که حقوق های عقب افتاده دارند

در کجای دنیا کارگر نیروی کارش را به رایگان در اختیار کارفرما یا سرمایدار قرار می‌دهد و اجازه هیچگونه اعتراض هم ندارد؟!!

کارگران شعار مرگ بر کارگر درود بر ستمگر می‌دهند چرا شعار وارونه می دهند؟!!

با شعارهایی از این دست از این همه نابرابری و ظلم، طلب مرگ می کنند و کارگرانی که طلب مرگ می کنند دیگر هرگز سکوت نمی کنند و از هیچ چیزی نخواهند ترسید

در خاتمه خواسته ما کارگران و مزد بگیران حقوق مطابق با تورم واقعی نه تورم دستکاری شده و غیر واقعی بانک مرکزی است، حقوق و دستمزدی متناسب با سبد هزینه یک خانوار کارگری که بتوانیم یک زندگی شرافتمندانه و انسانی داشته باشیم

ما کارگران تا رسیدن به حقوق انسانی خود ایستادگی و مبارزه خواهیم کرد چون دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم چون حتی از مرگ نیزعبور کردیم

ما کارگران در برابر بیداد گری و ظلم مضاعفی که بر ما روا داشته اند مبارزه بی امان خود را برای مطالباتمان محکم و متحد ادامه خواهیم داد

نسرین جوادی کارگر بازنشسته تامین اجتماعی

٩ اسفند ١٣٩٦

شاپور احسانی راد: کارگران‌ حق طلب گروه ملی صنعتی فولاد اهواز آزاد باید گردند

بازداشت شبانه کارگرانی که دستمزدشان را طلب کرده اند تاکنون در قاموس هیچ قانون انسانی نیامده است، کسانی که  حکم  بازداشت  کارگران را صادر کردند و نیز انهایی که ضابط این حکم هستند باید تحت تعقیب، بازداشت و محاکمه شوند.

کارگرانی که نزدیک به ده روز فریاد کشیدند نزدیک به ده روز  برای خواست بر حق شان ،  دستمزدشان ، برای معاش خانواده شان در مقابل  همه ارگانها و نهادهای قدرت فریاد بلند اعتراض شان را  رساندند، معلوم نیست چطور و با چه  جراتی شبانه به انها تعرض، حمله کردند و بازداشت شدند، ایا نمی دانند این تعرض، اتش خشم کارگران را از دزدان دستمزدشان ، دو صد چندان می کند، ایا نمی دانند که با بازداشت این ده کارگر فولاد، اتش کینه و نفرت  همه طبقه کارگر را از حاکمان سرمایه دامن می زنند ایا تصور می کنند می توانند با این عمل ننگین خود،  در دل  کارگران حق خواه وحشت و رعب ایجاد کنند، اما  و سرمایه داران و حامیان انها باید بدانند کارگران اعتصابی و معترضی که  سفره بدون نان خود را جلوی استانداری، پیش چشم سودپرستان نامردمی پهن کردند که شاید فریاد رسی باشد،  کارگرانی که در  بدترین و دشوار تربن شرایط اب و هوایی‌ در  کارهای سخت و زیان اور با  فولاد دست و پنجه نرم می کنند، کار می کنند، عرق می ریزند و از این همه گرسنگی و‌ بی حقوقی، از این همه بی عدالتی با شعار مرگ با کارگر، مرگ خود را طلب می کنند دیگر از هیچ سرکوب و بازداشتی واهمه نخواهند داشت و زودتر از انچه تصورش را کنید قدرتمندانه به خیابانها خواهند امد و نه تنها دوستان خود را ازاد خواهند کرد بلکه تا همه مطالبات به حق خود را نگیرند یک قدم عقب نخواهند گذاشت و جواب کارفرمای گروه فولاد و همه کسانی را  که دیشب  ناجوانمردانه‌ در جواب شکم‌ گرسنه، همسران و کودکان کارگران، حکم حمله و تعرض شبانه و بازداشت کارگران را صادر کردند، خواهند داد.

کارگران می دانند زور،  قدرت و ثروت فرادستان از کار، زحمت و تلاش  فرودستان است،  در مقابل کارفرما و همه حافظان سرمایه، که‌ دسترنج ،حق کارگر و دستمزد زحمتکشان را اشکارا می دزدند، کارگران ناچارند با قدرت اتحاد، دستمزدشان را با زور و  قدرت از حلقوم انها دراورند، امروز برای کارگران فولاد و همه کارگران ایران  دزدی دستمزدشان، ظلم و ستم، حسرت و گرسنگی و این همه سرکوب و تحقیر دیگر تحمل ناپذیر شده است، طاقت کارگران دیگر طاق شده است،  بنابراین ما کارگران ایران دیگر  به هیج وجه بازداشت و سرکوب هم طبقه ایی های خود را تحمل نخواهیم کرد و متحدانه به یاری همه کارگران ایران انها را از دست دزدان دستمزد ازاد خواهیم کرد.

 شاپور احسانی راد نماینده اخراجی کارگران پروفیل ساوه و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران

١١ اسفندماه ١٣٩٦

پروین محمدی : یا مرگ یا زندگی

هر روز شاهد خودکشی کارگران بخاطر فقر و تنگدستی تحمیل شده به آنان هستیم. کارگران یک روز چون بیژن قلوزی کارگر کارخانه اسفالت کامیاران با ١١ ماه حقوق معوقه خود را از خشم بی پاسخی کارفرما به آتش میکشد و روزی دیگر همانند علی نقدی پور کارگر جوان نی بر نیشکر هفت تپه که برای گرفتن بخشی از مطالباتش به کارفرما مراجعه میکند و با جواب نه این کارفرما ، خودش را در در رودحانه غرق میکند.

کارگرانی که خودکشی نمیکنند نیز در حال جنگ با مرگ تحمیل شده از طرف دزدان حاکم بر شرکتها و مسئولینی هستند که با این دزدان همکاری میکنند و زندگی به غایت ضد انسانی را به میلیونها خانواده های کارگری تحمیل کرده اند.

خبرهای حقوق های معوقه وحشتناک است به نوشتن ساده، ولی در عمل نشان دهنده فاجعه ا ی عظیم در زندگی میلیونها انسان است.

کارگران گروه ملی فولاد اهواز ، نیشکرهفت تپه ، هپکو، فولاد ارومیه، فولاد خراسان ، کارگران شهرداری ها و الی آخر، شرکتی نیست که دستمزدهای پنج برابر زیر خط فقر کنونی را بموقع پرداخت کند و هیچ مسئولی زبان باز نمیکند که این چه سرنوشتی است که برای ما کارگران رقم زده اند.

کارگران به درست در تجمعاتشان فریاد میزنند نمیتوانید کارخانه و جامعه را اداره کنید لطفا بکشید کنار، اما به جای چنین کاری خود دست اندر کار گفتن بلایایی شده اند که بر سر کارگر آورده اند.

سوالم اینجاست شما که واقف هستید به اینکه در چهل سال اداره این جامعه آنرا به نابودی کشاندید چند سال دیگر لازم دارید تا درست رفتار کنید آیا اصلا بلد هستید درست کار کنید که البته اگر بلد بودید چهل سال گذشته زمان کمی نبود.

آیا متوجه هستید خودکشی ما کارگران یعنی چه؟ یعنی ما دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم و برای زندگی مان خواهیم جنگید و نخواهیم گذاشت بیش از اینها ما را برای خاطر لقمه نانی به خودکشی سوق دهید.

٨ اسفند ٩٦

بیانیه اتحادیه های کارگری بریتانیا در حمایت از اسماعیل عبدی

کنگره اتحادیه های کارگری بریتانیا طی بیانیه ای از همه اعضای خود خواسته است که حمایت های کمپینی خود را برای آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی، ادامه دهند. علاوه بر اسماعیل عبدی مختار اسدی، محمود بهشتی و محسن عمرانی نیز در زندانند. امروز ١٢ اسفند نیز محمد حبیبی یکی دیگر از معلمان معترض بازداشت شد. به این دستگیری ها وسیعا اعتراض کنیم. احکام امنیتی صادر شده برای کارگران، معلمان و تمامی فعالین سیاسی باید فورا لغو شود. اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محسن عمرانی، محمود بهشتی، رضا شهابی، آتنا دائمی، تمامی کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز و دیگر زندانیان سیاسی همه و همه باید فورا آزاد شوند. صدای اعتراض این عزیزان در سطح جهانی باشیم.

کمپین برای آزادی کارگران زندانی

http://free-them-now.com/

متن بیانیه اتحادیه های کارگری بریتانیا در حمایت از اسماعیل عبدی را در زیر میخوانید:

فراخوان کنگره اتحادیه های کارگری بریتانیا برای آزادی اسماعیل عبدی معلم در بند

کنگره اتحادیه های کارگری بریتانیا فراخوان جدیدی در بولتن شماره ١٧٣ ماه مارس خود برای آزادی اسماعیل عبدی داده است.

در این فراخوان مسئول روابط بین المللی کنگره اتحادیه های کارگری بریتانی “اوئن تودر” از همه اعضای خود خواسته است که حمایت های کمپنی خود برای آزادی اسماعیل عبدی ادامه دهند.

در این فراخوان آمده است که اسماعیل عبدی یکی از لیدر های اتحادیه معلمان بعد ازادی موقت در ٩ ژانویه در روز ٢٠ ژاویه علیرغم مشکلات جسمی ناشی از زندان و علیرغم تشخیص پزشکان برای استراحت در بیرون از زندان، به زندان اوین برگردانده شد.

اسماعیل عبدی به دلیل فعالیت های صنفی و در دفاع از آموزش رایگان و حقوق معلمان به ٦ سال زندان محکوم شده است.

برای کمک به آزادی اسماعیل عبدی TUC از اعضای خود خواسته است که به کمپین لیبر استارت بپیوندند.

برگرفته از تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران

کارگران بازنشسته خشمگین شرکت نیشکر هفت تپه همچنان در داخل شرکت به اعتراضات خود ادامه میدهند

بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه که از صبح امروز ١٢ اسفند در محوطه شرکت برای دستیابی به مطالباتشان تجمع کرده و بدلیل عدم پاسخگوئی مسئولین شرکت مانع خروج رستمی یکی از سهامداران عمده از شرکت شده و وی را به ساختمان مدیریت منتقل کرده بودند در ادامه کشمکش خود با مدیران شرکت، سیفوری یکی دیگر از مسئولین شرکت را در ساختمان مدیریت نگه داشته اند.

تداوم اعتراض کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه تا ساعت مخابره این خبر(١٩:٢٠)، در حالی است که بدنبال ممانعت کارگران از خروج رستمی از شرکت در حوالی ظهر امروز، ایشان وعده پرداخت مطالبات کارگران را تا بعد از ظهر امروز داده بود. اما بدلیل عدم تحقق وعده ای که رستمی داده بود تا ساعت دریافت این خبر تجمع کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه در حالی که رستمی و سیفوری یکی دیگر از میران شرکت را در ساختمان مدیریت نگه داشته اند ادامه دارد.

بنابر این گزارش، در پی این حرکت معترضانه از سوی کارگران بازنشسته و بدنبال مذاکراتی که بین آنان و رستمی و سیفوری انجام شد نهایتا آنان اعلام کردند فقط دو میلیون و پانصد هزار تومان از طلب پنجاه الی هفتاد میلیونی کارگران را میتوانند بدهند و مابقی آنرا در ابانماه سال ٩٧ پرداخت خواهند کرد که این امر خشم کارگران را برانگیخت.

در پی این وضعیت و خشم و عصبانیت کارگران، سیفوری نیز اقدام به پاره کردن حواله ٢٥ کیلیوئی شکر که قرار بود به کارگران شاغل داده شود نمود که این مسئله باعث خشم بیشتر کارگران و بروز درگیری شد که طی آن شیشه های ساختمان مدیریت شرکت شکسته شد.

بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران تا لحظه دریافت این خبر(ساعت ٢٠/٧) مامورین انتظامی نیز در محل حضور پیدا کرده اند اما تا این لحظه در درگیری کارگران بازنشسته و رستمی و سیفوری دخالتی نکرده اند و در حال حاضر کارگران با هدف دستیابی به خواستهای برحق خود، همچنان مانع خروج رستمی و سیفوری از شرکت هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٢ اسفند ماه ١٣٩٦

بین المللی

ایتالیا – فعالان ضد فاشیست در پایتخت ایتالیا تظاهرات کردند

هزاران تن از ساکنان رم بعد از ظهر شنبه ٢٤ فوریه به دعوت چپگرایان ایتالیا و در مخالفت با فاشیسم دست به تظاهرات زدند.

تظاهرات ضد فاشیسم در رم که به دعوت ” انجمن ملی حامیان ایتالیا ” شکل گرفته بود در هوایی بارانی و جوی آرام برگزار شد و پرچم های سرخ و سبز سندیکاهای کارگری در بین جمعیت معترض موج می زد. رسانه ها در عین حال از درگیری پراکنده میان گروهی دیگر از تظاهرکنندگان و پلیس در شهر پایتخت خبرداده اند.

ریتا سولو، فعال پنجاه ساله یکی از سندیکاهای کارگری که برای شرکت در این تظاهرات از ساردینیا خود را به پایتخت رسانده بود در گفتگو با خبرنگاران حاضر در محل ” مخالفت با فاشیسم ” را انگیزه اصلی خود برای حضور در این تجمع اعتراضی اعلام کرد و گفت: ” در برحه کنونی نشانه های زیادی از این جریان ناسالم همه جا دیده می شود و باید به گونه ای عمل کرد که شاهد بازگشت چنین جریانی نباشیم “

جدا از تظاهرات بر ضد فاشیسم و نژادپرستی، شهر رم روز شنبه محل برگزاری دو تجمع دیگر اعتراضی در زمینه اصلاح قانون کار بود که برای کنترل امنیت این تظاهرات بیش از سه هزار نیروی پلیس ایتالیا بسیج شده بودند.

به گزارش یک منبع پلیس در میلان همزمان پانزده هزار تن برای حمایت از کارزار انتخاباتی ماتئو سالوینی، رئیس جریان راست افراطی «لیگ شمال» که از متحدان جبهه ملی فرانسه است مقابل کلیسای بزرگ این شهر تجمع کردند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، ساعاتی پیش از برپایی این تجمع انتخاباتی صدها تن از مخالفان فاشیسم که در میان آنها جوانانی با پرچم های حزب کمونیست دیده می شدند در اعتراض به میتینگ انتخاباتی آقای سالوینی و دیگر تجمع برگزار شده در صبح شنبه توسط حامیان Fratelli d’Italia، دیگر حزب راست افراطی فعال در این کشور، دست به تظاهرات زده بودند. این تظاهرات به درگیری با نیروهای پلیس انجامید.

حوادث خشونت آمیز که منشا آنها تقابل فعالان ضد فاشیست و هواداران راست افراطی گزارش شده از چند هفته پیش و در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور افزایش یافته است.

آخرین مورد از اقدام های خشونت آمیز به روز سوم فوریه باز می گردد که یک فعال اتحادیه راست افراطی در اقدامی نژادپرستانه به سوی تعدادی آفریقایی تبار آتش گشود. در جریان این تیراندازی دست کم شش مهاجر آفریقایی زخمی شدند.

بلژیک – تظاهرات ١٠هزار نفری برای همبستگی با آوارگان

هزاران نفر از مردم بلژیک به منظور همبستگی با آوارگان و درخواست از دولت این کشور برای اتخاذ سیاست مهاجرتی «انسانی تر»، تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری بلژیکی بلگا، تظاهرات کنندگان که در بروکسل پایتخت بلژیک تجمع کرده بودند با در دست گرفتن پلاکارد و سردادن شعار با اعلام حمایت از آوارگان و مهاجران خارجی تاکید کردند؛ “ما فقط انسانیت بیشتری را درخواست می‌کنیم”

حدود ١٢ انجمن و سازمان غیر دولتی از جمله اتحادیه حقوق بشر یا پزشکان جهانی و “پلتفرم شهروندی برای استقبال از پناهجویان” بلژیک سازماندهی این تظاهرات را بر عهده داشتند.

آلکسیس دسواف رئیس اتحادیه پزشکان جهانی بلژیک در این تجمع خاطر نشان کرد؛ “اگر کاله* دومی در بلژیک ایجاد نشده است، صرفاً به لطف شهروندان است نه دولت”.

یکی از اعتراضات تظاهر کنندگان به یک پیش نویس قانونی بود که در پارلمان بلژیک در حال بررسی است و هدف از آن دادن اختیار به قاضی به عنوان آخرین چاره برای دیدار از یک منزل برای بازداشت یک مهاجر برای دادن دستور ترک خاک بلژیک است. پیش نویس این قانون واکنش‌های خشمگینانه‌ای را برانگیخته است.

شهر کاله در شمال فرانسه از شلوغ ترین بنادر کانال مانش و نزدیکترین بندری است که اروپا را به خاک بریتانیا وصل می کند؛ این منطقه محل استقرار صدها تن از پناهجویانی است که به امید زندگی بهتر در تلاش برای رسیدن به مرزهای بریتانیا هستند. از زمان تخلیه حدود ٩ هزار آواره از جنگل کاله در پاییز سال ٢٠١٦، سیاست های دولت مرکزی و مقامات محلی فرانسه برجلوگیری از تجمع آوارگان به هر قیمتی در این منطقه  متمرکز شده است به طوری که  تمامی امکانات در نظر گرفته شده برای آوارگان اعم از اسکان، آب و غذا  را حذف کرده و تعقیب بی وقفه پناهجویان را در دستور کار خود قرار داده اند.

فرانسه – احتمال از سر گیری دور جدید اعتصابات کارگری

به گزارش گاردین فرانسه به زودی شاهد دور جدیدی از اعتراضات به لایحه اصلاح قانون کار، خواهد بود؛ چرا که دولت این کشور به رهبری امانوئل ماکرون تصمیم گرفته که هرچه سریع‌تر از طریق پارلمان این کشور که اکثریت هم‌جهت با سیاست‌های اقتصادی خود دارد، این لایحه را قانونی کند؛ لایحه‌ای که در درجه اول از قدرت چانه‌زنی سندیکاهای کارگری می‌کاهد و در درجه دوم  دست کارفرمایان را برای پایین نگه داشتن سطح دستمزدها، افزایش ساعات کار و انعقاد قراردادهای موقت کار باز می‌گذارد.

دولت راست‌گرای فرانسه قانون کار جدید این کشور را در جهت انعطاف‌پذیر کردن بازار کار ضروری می‌داند. با این حال مخالفان تاکید دارند که دولت با هدف جلب رضایت سرمایه‌گذارران و ایجاد اشتغال در پی ارزان سازی کارگران است.

افزایش احتمالی سن بازنشستگی از ٥٧ سال به ٥٩ سال، گران کردن خدمات عمومی ، سیاست‌های ریاضت اقتصادی از دیگر مواردی است که سندیکاهای کارگری به آن اعتراض دارند و خواهان عقب نشینی دولت از اجرای آنها هستند.

از آنجا که “ماکرون” با اکثریت قاطع آرا در انتخابات ریاست جمهوری بر سر کار آمده است، دست خود را برای اجرای اصلاحات باز می‌بیند. با این حال سندیکاهای کارگری در دور جدید اعتراضات چندان دست بسته نیستند و می‌خواهند از ابزار همیشگی خود یعنی اعتصابات سراسری و فلج کننده استفاده کنند.