رضا مقدم –وزارت کار و کارفرمای هفت تپه برای کارگران نماینده جعلی تعیین کردند

وزارت کار و کارفرمای هفت تپه برای کارگران نماینده جعلی تعیین کردند

رضا مقدم – 11 اسفند 1396

امشب، جمعه 11 اسفند، در کانال تلگرام هفت تپه که توسط مدیریت این شرکت اداره می شود اطلاعیه ای منتشر شده با امضای نمایندگان جعلی کارگران (فریدون نیکوفر – رضا رخشان و منوچهر نوروزی) و شرح داده که “پس از پیگیری های بسیار زیاد و چانه زنی های گسترده با مدیریت و رئیس هئیت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه” و با “حضور خانم محمودی بعنوان نماینده وزارت کار” به توافقاتی با کارفرما رسیده اند و افزوده که “ما (آقایان نیکوفرد، رخشان و نوروزی) از کارگران عزیز  میخواهیم تا با اعتماد شایسته ی خود و بدون توجه به شایعات برخی عناصر که در پی بر هم زدن آرامش موجود در شرکت هستند با صبر و بردباری و فضایی آکنده از صمیمیت و پشتکاری در محیط کار خود، زمینه توسعه و رونق دوباره ی هفت تپه را بوجود آوریم. هرچند برای نیل به چنین هدفی، هم  کارگر وهم کارفرما باید مشترکا بکوشند”.

سندیکای نیشکر هفت تپه در آستانه ده سالگی است. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و نمایندگان آن از 1387 تا کنون در معرض اخراج، احضار، تهدید، دستگیری و زندان بوده اند اما اجازه ندادند رژیم اسلامی و کارفرما برای آنها شورای اسلامی بسازد و یا نماینده تعیین کند. کارگران نیشکر هفت تپه طبعا اکنون نیز اجازه نمی دهند کارفرما و وزارت کار برایشان نماینده تعیین کند.

ماههاست که کارگران هفت تپه فریب وعده های پوشالی کارفرما را نمی خورند و برای از جمله دریافت دستمزدهای معوقه بارها اعتصاب و اعتراض کرده اند. استقامت و پافشاری کارگران هفت تپه بر مطالباتشان در کنار اعتراضات کارگران هپکو در اراک و تظاهرات کارگران فولاد اهواز نمونه های شاخص اراده جنبش کارگری برای گرفتن حقشان از کارفرما و دولت است. کارفرمای هفت تپه که از رویارویی مستقیم با کارگران و سندیکای آنها عاجز شده و سرکوب مستقیم و از جمله اخراج و زندانی کردن علی نجاتی را بی نتیجه یافته از مدتها قبل در صدد بر آمد تا سندیکای کارگران را توسط تعدادی سست عنصر از درون تضعیف کند که یکی از آنها رضا رخشان است.

سالها قبل عده ای که باید از خود شرم کنند، کوشیدند رضا رخشان را علیه نمایندگان صدیق و وفادار به منافع کارگری بکار گیرند و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکردند. تبانی این دوره رضا رخشان با کارفرما و نماینده وزارت کار علیه کارگران و سندیکای هفت تپه، ادامه همان راهی است که این جریانات وی را برای آن پرورش دادند. چندی پیش رضا رخشان امضای سندیکای هفت تپه را جعل کرد و اطلاعیه ای با نام سندیکای خوشنام کارگران نیشکر هفت تپه منتشر کرد. عمل کوته بینانه این متقلب خیلی زود افشا شد و سندیکای هفت تپه عضویت وی در هیات مدیره سندیکا را به حالت تعلیق در آورد. پروژه دولت و کارفرما در ساختن سندیکای جعلی برای کارگران هفت تپه شکست خورد و حال از سر استیصال پروژه از پیش شکست خورده ساختن نمایندگان جعلی برای کارگران را کلید زده اند.

با اعتراضات مردم ایران در دیماه دوره نوینی آغاز شده است که یکی از طبعات آن در جنبش کارگری ایجاد تشکلهای مستقل از دولت و کارفرماست که نمایندگان صدیق و وفادار به کارگران در راس آن باشند تا بتوانند در این دوره بسیار خطیر ناکافی بودن دستمزدها و فقر و فلاکتی که گریبان دهها میلیون کارگر و خانواده هایشان را گرفته است، از منفعت کارگران در مقابل کارفرما و دولت تا پای جان دفاع کنند. پایان دوران شوراهای اسلامی که اساسا برای اخراج، دستگیری و تحویل فعالین کارگری به رژیم برای شکنجه و اعدام ایجاد شدند به معنای ادامه همان راه شوراهای اسلامی اما این بار بدون “ریش و پیشانی پینه بسته” نیست.

جنبش کارگری ایران به مبارزات تا کنونی کارگران هفت تپه و سندیکایشان افتخار می کند. مبارزه جانانه کارگران هفت تپه طی بیش از یک سال، کارفرما و دولت را ناچار ساخته تا بعضی از خواستهای کارگران را بدهند. از جمله تحصن چند روزه کارگران نیشکر هفت‌ تپه در مرداد امسال که به بازداشت ۱۴ تن از کارگران منجر شد. در دیماه امسال نیز بیش از ۳۰ تن از کارگران معترض دستگیر و پس از سپردن وثیقه یا کفالت به صورت موقت آزاد شدند. بعلاوه و به ویژه پس از اینکه علی نقدی با 27 سال سابقه کار، صبح روز سه شنبه، (سه روز پیش) پس از مراجعه به امور اداری کارخانه و عدم پاسخ به خواسته هایش که خواسته همه کارگران نیشکر شکر هفت تپه بود به همکارانش اظهار کرد که خسته شده و با انداختن خود به کانال آب مزارع نیشکر خودکشی کرد و جان باخت، کارفرما و دولت ناچار شده اند برای کنترل جو بر افروخته در نیشکر هفت تپه بعضی از خواستهای کوچک کارگران را بدهند.

آشکار است که هر موفقیت کارگران هفت تپه به تحکیم رابطه سندیکا و کارگران کمک می کند و این یک پیروزی طبقاتی است و می تواند دیگر بخشهای جنبش کارگری را به کنار زدن شوراهای اسلامی و ایجاد تشکلهای محل کار تشویق و ترغیب کند. به همین دلیل کارفرما و وزارت کار در نوع پذیرش این ناچاری یک هدف مهم و بلند مدت طبقاتی خود را دنبال می کنند و آن جلوگیری از تحکیم رابطه کارگران هفت تپه و سندیکایشان است. هدف کارفرما و دولت دادن این درس غلط به کارگران است که موافقت با بعضی از خواستها نتیجه مبارزات، جاده بستن و اعتصاب کارگران تحت هدایت سندیکای هفت تپه نیست بلکه نتیجه “پیگیری های بسیار زیاد و چانه زنی های گسترده با مدیریت و رئیس هئیت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه” توسط سه نماینده جعلی است. کارفرما و دولت موافقت با بعضی از خواستهای کارگران را در گرو کنار زده شدن سندیکا و قبول نمایندگی جعلی این سه نفر قرار داده است تا به کارگران گوش زد کند که ایجاد تشکل و انتخاب نمایندگان وفادار به منافع کارگران و مبارزه کارساز نیست و موفقیت در قبول تعیین نمایندگان جعلی برای کارگران توسط کارفرما و دولت است.

کارگران هفت تپه همانند دهها میلیون کارگر و خانواده هایشان در شرایط دشوار جهنمی هستند که رژیم اسلامی با دفاع از منافع صاحبان سرمایه و صنایع ایجاد کرده اند اما سندیکا فروش نیستند. کارگران هفت تپه در کنار سندیکایشان هرگز تسلیم شرایط نشدند و برای بهبود اوضاع با سر افراشته مبارزه کرده اند و در کنار سندیکای واحد تنها کارگرانی هستند که با افتخار تشکل محل کارشان را نزدیک به  ده سال پیش ایجاد کرده اند. کارفرما و دولت با این سه (فریدون نیکوفر، رضا رخشان و منوچهر نوروزی) نماینده جعلی راه بجایی نمی برند. بهترین خدمتی که این سه نفر می توانستند به کارفرما و وزارت کار بکنند این بود که کارگران شجاع هفت تپه و سندیکایشان را دست کم نگیرند و به آنها توهین نکنند. چه توهینی بزرگتر و بالاتر از اینکه نمایندگان جعلی دست در دست کارفرما و دولت بپندارند که می شود کارگران هفت تپه را خرید.

این سه نماینده جعلی بدانند موافقت کارفرما و وزارت کار با بخش کوچکی از خواست کارگران هفت تپه نتیجه چانه زنی آنها نیست بلکه فوریت آن حاصل جان باختن علی نقدی است که دیگر طاقت وعده های پوشالی کارفرما را نداشت و مرگ اندوه بارش یک جو ملتهب در میان کارگران ایجاد کرده است. هیات مدیره و صاحبان شرکت نیشکر هفت تپه مسبب قتل علی نقدی هستند و برای فرار از آن و آرام کردن جو ملتهب در میان کارگران ناچار از تسلیم به بخشی از خواستهای کارگران شده اند. بهای جان زنده یاد علی نقدی را بجای “پیگیری های بسیار زیاد و چانه زنی های گسترده با مدیریت و رئیس هئیت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه” نگذارید. از خودتان شرم نکنید چون لیاقت داشتن شرم را ندارید.