۲۳دانشآموز و ۲فرهنگی درحادثه زلزله کرمانشاه جانباختند
شمس الدین امانتی
در میان آوارهای بجا مانده از وقوع زلزله مهیب شب ۲۱ آبانماه ۱۳۹۶، تاکنون ۴۷۴نفر جان خود را از دست داده، ۹۳۸۸نفر زخمی و مصدوم شده، ۲۳دانش آموز و دو معلم جان باختند و ۴۰نفر از دانش آموزان و معلمان نیز زخمی شدند.
طبق آمار رژیم اسلامی، وقوع این زلزله به هفت شهرستان و ۱۹۵۰روستای استان کرمانشاه خسارت واردکرده است که می توان به تخریب کلی و جزیی حدود ۴۰ هزار واحد مسکونی اشاره کرد در ضمن از ۶۶۶ «فضای آموزشی و پرورشی»در این پنج شهر و روستاهای تابعه آن ۴۴مدرسه تخریب و غیر قابل استفاده شده است.
آن تعداد از دانش آموزانی که از این حادثه اسفناک و تلخ جان سالم بدر برده اند علاوه بر چهاردیواری محقر و غالبآ اجاره ای محل زندگی خود و خانواده های آنها که اکنون به ویرانه ای تبدیل شده است، خانه دوم و تنها محل دیدار و سرگرمی دانش آموزان تحت نام مدرسه و «فضای آموزشی»تخریب و به گورستان همکلاسی های آنها تبدیل شده است، و آن بخش از دیوارهای مدارس باقی مانده که ریزش و تخریب نشده اند ترک برداشته و احتمال فروریز این مدارس قریب الوقوع است.
مرمت و پیشگیری از ریزش این نوع از مدارس نه اینکه از نظر فنی و ساختمان سازی علمی در توان مسئولین رژیم اسلامی حاکم بر ایران نیست، بلکه فساد گسترده در سیستم اداری و به سرقت بردن ۸۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق ذخیره فرهنگیان در وزارت آموزش و پرورش رژیم، اجازه احداث و ترمیم مدارس امن را به قدمت عمر رژیم اسلامی، نداده و نخواهد داد.
علاوه بر تلفات ناشی از حادثه تأسفبار زلزله اخیر، آتش گرفتن بخاری های نفتی در کلاس درس، تصادف و واژگون شدن وسائل نقلیه حامل دانش آموزان در کاروانهای اجباری و حکومتی«راهیان نور»که در واقع راهیان مرگ به مناطق جنوب است و رفت و آمد معلمان و دانش آموزان با وسیله شخصی و سرویس مدارس و تصادف این نوع از وسائل نقلیه فرسوده در جاده های غیر استاندارد سالانه تلفات جانی گسترده ای برای این قشر از جامعه ایران را به همراه داشته که علیرغم نگرانی و دلواپسی والدین دانش آموزان در رابطه با این نوع از تلفات متأسفانه به امری عادی و روزمره تبدیل شده است.
باز سازی و ترمیم ساختمان های مدارس آسیب دیده ناشی از زلزله استان کرمانشاه نه تنها در سال جاری تحصیلی غیر ممکن است بلکه ساخت حداقل ۴۴ مدرسه در نقاط مرزی و ترمیم دیوار های ترک خورده سایر مدارس به زمان بیشتری نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری فرهنگیان، «بطحایی»وزیر آموزش و پرورش رژیم گفت «۱۰۰۰میلیارد تومان به معلمان بدهکاریم و در تلاشیم تا قبل از مهر ماه قسمتی از معوقات فرهنگیان راپرداخت کنیم.؟! وزارتی که سالها است قادر به پرداخت حقوق معوقه معلمان شاغل خود نیست چگونه میتواند مدارس تخریب شده را تعمیر و باز سازی کند؟
به گزارش ایسنا، «مرزبان نظری» مدیر نوسازی مدارس استان کرمانشاه، گفت «هم اکنون به ۲۵۰دستگاه کانکس برای استقرار دانش آموزان برای ادامه تحصیل آن ها تا زمان بازسازی مدارس نیاز داریم.» این نوع اظهارات عمق فاجعه معضل کنونی دانش آموزان استان زلزله زده را به روشنی نشان خواهد داد.
اما آنچه که بعد از وقوع این زلزله و تلفات تلخ و مصیبت بار ناشی از آن به وقوع پیوست، هم دردی و همبستگی عاطفی، انساندوستانه و عملی مردم سایر شهر های ایران، به ویژه مردم مناطق کردنشین با مردم ستم دیده کرمانشاه، در تقابل با لاقیدی و سهل انگاری دستگاه های امداد رسانی، جار و جنجال و دروغ پراکنی سپاه پاسداران و ارتش رژیم اسلامی در کمک به زلزله زدگان، سخنان فریبکارانه روحانی در سفر به کرمانشاه و اظهارات توخالی و بدون پشتوانه وزرای دولت روحانی از مصائب و زیانهای مادی و روحی آسیب دیده گان تا حدودی کاست.
به گزارش شبکه راه دانا «روز ۲۳ آبان اولین کاروان کمکهای مردم شریف و آزادیخواه شهرستان بانه به زلزله زده گان کرمانشاه که مواد مورد نیاز؛ شامل مواد خوراکی، البسه و چادر بود و ارزش ریالی این اقلام که بالغ بر دویست میلیون ریال بود عازم سرپل ذهاب در استان کرمانشاه شد.»
«خلیلی» مدیر کمیته امداد شهرستان بانه گفت «کمک های مردمی مذکور توسط جمعی از خیرین شهرستان بانه و اهالی روستای مرزی «چومان» این شهرستان جمع آوری و اهدا شده است.»
این همبستگی طبقاتی مردم زحمتکش شهرستان بانه و روستاهای اطراف آن که بخشی از هزینه این کاروان کمکی توسط کولبران و خانواده آنها تأمین شده است، در شرایطی انجام می گیرد که هر ساله تعدادی از سرپرست این خانواده ها هنگام کولبری و عبور از مرز توسط نیروهای نظامی و مرزبانان کشته و زخمی میشوند. کشتار روزانه کولبران ستمکش نه تنها خللی در روابط انسانی مردم زحمتکش و تحت ستم در شهر ها و روستا های کردستان ایجاد نکرد بلکه اقدام انسانی مردم زحمتکش بانه نشان از تعلق طبقاتی و هم سرنوشتی آنان با آسیب دیدگان این حادثه ناگوار ستودنی
و قابل ستایش است.
مردم مبارز و آزادیخواه شهرستان بانه، چومان و روستاهای اطراف آن علاوه بر ابراز تعلق طبقاتی و هم
سرنوشتی با مردم ستم دیده کرمانشاه، با این اقدام خود و دست آورد مثبت حاصل از این همبستگی طبقاتی به الگویی تبدیل شد که نه تنها مردم عادی سایر شهر های ایران به تبعیت از این اقدام به جمع آوری نیازمندی های زلزله زدگان و ارسال آن به کرمانشاه را در پیش کرفتند، بلکه تعدادی از ورزشکاران از جمله؛
«رامین غیاثوند»دارنده مدال طلای مسابقات کانوپولوی مردان آسیا مدال طلای خود را به زلزله زده گان استان کرمانشاه هدیه کرد.
«کیانوش رستمی»که دربازی های المپیک ریو موفق به کسب مدال طلای مسابقات وزنه برداری شد، این مدال را برای کمک به زلزله زدگان کرمانشاه به حراج گذاشت.
«ساره جوانمردی»عضو تیم ملی تیراندازی بانوان و قهرمان تیراندازی جهان و پارالمپیک با ابراز همدردی با مردم زلزلهزده استان کرمانشاه، مدال طلای ریو ۲۰۱۶ خود را در حمایت از آسیبدیدگان غرب کشور به معرض فروش گذاشت.
۲۲ تن از هنرمندان سرشناس کشور نیز به منظور کمک و همدلی با مردم زلزله زده و جذب و جمع آوری کمکهای مردمی در پارک درخشان کرمانشاه حاضر شدند.
مردم مبارز و انقلابی شهرهای کردستان، با ارسال کمک های انسانی به ضرورت همیاری و گسترش کمکهای مردمی به زلزله زدگان استان کرمانشاه پاسخ مثبت، شایسته، انسانی و متحدانه دادند.
مردم مبارز و مقاوم کردستان با اتحاد و همیاری خود در برابر این بلای ناخواسته و طبیعی که توسط انسان توانمند امروزی قابل کنترل است و در تقابل با رژیم ضد انسان و سرکوبگر جمهوری اسلامی که ۳۸ سال است در برابر آن تسلیم نشده اند، بار دیگر زنده بودن روح انساندوستی و هم سرنوشتی جنبش انقلابی کردستان در شکل و شمایل دیگر، در سازماندهی کاروانهای کمک رسانی به زلزله زدگان استان کرمانشاه، در ایجاد شبکه ها و کمیته های مردمی خود جوش، دست رد زدن به سینه قاتلان فرزندانشان و واگذار نکردن کمک های خود به یک عده دزد و غارتگر، ده ها نمونه دیگر از انسان دوستی را به جهانیان نشان دادند. ۲۶ آبان ۱۳۹۶