آزادی قلم در پناه سرداران نظامی حکومت اسلامی ایران
در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت2017
انسانهای آزاده، مسئولین نمایشگاه کتاب بینالمللی فرانکفورت!
عَلَم اسلامی حالا دیگر فقط حکومت اسلامی، و سرکوب اندیشه، قلم و بیان، و زبانهای مختلف صرفاً در خود ایران نیست. این بدویت و استعدادِ «ذاتی فرهنگ اسلامی»، حالا دیگر جهان گستر شده و راه به جهان پهناور گشوده است. تاریخ این فرهنگ پر از شکستن ها، سوختن ها، دوختن ها، و و …. کشتن ها بوده است.
تنها این نیست که در ایران با سابقه ترین و ارجمندترین نهاد فرهنگی، یعنی «کانون نویسندگان ایران» همواره تهدید و سرکوب شده و حتا مجاز به برگزاری «مجمع عمومی سالانه» خود نیست، و نویسندگان در ایران طعم ترور و زندان و شکنجه را در تاریخچه خود ثبت نموده اند؛ بلکه اکنون قلم شکنان و ماموران سرکوب با کمک سرداران نظامی شان وارد گود شده، تا تحت عنوان «ادبیات دفاع مقدس» فضای فرهنگی جهان را نیز آلوده به «فرهنگ جنگ» و ترس نمایند. سفیران سانسور میآیند تا با ورودشان منطق خشونت را گسترش داده و رخنه گاه های تازه بجویند و آشغال کنند.
هماکنون نویسندگان، روزنامه نگاران، کارگران، پرستاران و معلمین در ایران، حتا قادر به استیفای حقوق اولیه خود نیستند، که حکومت اسلامی ایران اینگونه «بزرگوارانه» با طرح «غرفه ملی» ناشران و نویسندگان ویژه ای را به نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت می آورد، تا با ژستی جهانی، سرکوب های خود را در پس آنان پنهان نماید و در عین حال فضای فرهنگی را نیز در خارج از ایران توسط چنین ناشران و نویسندگانی و در همدستی با افراد، کانون ها و انجمنهای فرهنگی مشخصی در اینسو، آلوده نماید.
جای هیچگونه تعامل و مماشاتی نیست. این دیگر قصه و تأویل متن نیست، این واقعیت حضور سرکوبگران آزادی و اندیشه، همفکران، همکاران و همدستان آنها در پناه گاهی ست، که نویسندگان، و همه دیگر آزاد اندیشان و آزادیخواهان زخمش را بر تن و روان خود دارند. کمیته دفاع از آزادی قلم و بیان- فرانکفورت علاوه بر اعتراض خود به چنین وضعیت و مناسباتی که حضور سرکوبگران را در فضاهای فرهنگی مجاز می سازد، به تمامی نویسندگان و ناشران ایرانی اعلام میدارد تا حیثیت فرهنگی خود را وسیلهای برای توجیه حضور سرکوبگرانِ آزادی اندیشه، بیان و قلم ننمایند.
این حکومت در طول بیش از چهار دهه فرمانفرمایی، و تحمیل عقبمانده ترین قوانین بر کل جامعه، هر چیز و هر کس را تنها در خدمت خود گرفته و به تصویری در مقابل دوربین ها تبدیل نموده و هر آینه و از هر ناحیه نیز احساس بینیازی و خطر نموده، به سادگی آن را پاکسازی کرده است.
فتوای قتل سلمان رشدی توسط «خمینی»، هنوز در فضای فرهنگی جهان طنین توحش و ترس خود را از دست نداده، و کماکان توسط مجریان و کاروانِ ادبیاتچی هایِ «دفاع مقدس» و «فضای معنوی جبهه»ی حکومت اسلامی نمایندگی و دنبال می شود.
همراه و همصدا با هم، ضمن اعتراض به حضور سرکوبگران و عوامل جمهوری اسلامی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، فریاد خود را به هرگونه سانسور و سرکوب اهل قلم و اندیشه در ایران و جهان و عدم نشر آزاد آثار نیز بلند کنیم و با قلم خود وجدان بیدار جامعه باشیم.
کمیته دفاع از آزادی قلم و بیان- فرانکفورت
۱۱ اکتبر ۲۰۱۷