اخبار کارگری – اخبار کارگری بخش ایران: نسان نودینیان بخش بین المللی: داوود رفاهی

اخبار کارگری

بخش ایران: نسان نودینیان

بخش بین المللی: داوود رفاهی

تجمع کارگران بیکارشده پتروشیمی جم مقابل مجلس اسلامی

صبح امروز١٩ مهر ٧ کارگر بیکار شده پتروشیمی جم مقابل مجلس تجمع کردند. این کارگران می‌گویند برخلاف ادعای مدیریت پتروشیمی، تا آخر سال قرارداد داشتیم. این کارگران که در خردادماه بیکار شده اند، روز گذشته با خانواده های خود به تهران آمدند و مقابل وزارت کار تجمع کردند. این کارگران می‌گویند از آنجا که از تجمع روز گذشته پاسخی نگرفته‌اند برای پیگیری مطالبات خود و با خواسته بازگشت به کار، مقابل مجلس اسلامی تجمع اعتراضی برپا کرده اند.  کارگران می‌گویند: هنگامی که کارگران، آنها را پیش از خاتمه قرارداد اخراج کرده به آنها گفته مجوز اشتغال در منطقه ویژه پارس جنوبی ندارید در حالیکه مجوز داشتیم اما به زعم کارفرما ثبت نشده بود. پس از آن که مجددا برای گرفتن مجوز اقدام کردیم و توانستیم این مجوز را بگیریم، کارفرما گفت دیگر نیازی به ما ندارد.

 

 

اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه و پرتاب کردن میزو صندلیهای دفتر حراست به بیرون

صبح امروز یکشنبه ١٨ مهر بیش از ٥٠٠ نفر از کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل دریافت نکردن ٣ ماه حقوق و همچنین اخراج های فله ای کارگران دست از کار کشیده ودر محوطه بخش صنعتی کارخانه تجمع کرده اند. حراست شرکت ورود و خروج را ممنوع کرده است. به گفته کارگران کارفرما کمیته انضباطی را تشکیل داده و عباس خنی فر را که رییس حراست کارخانه می باشد به ریاست این کمیته منصوب کرده است. کارفرما به عناوین مختلف کارگران را به کمیته انضباطی احضار کرده و آنان را اخراج می کند. بر اساس خبرهای منتشر شده مدیریت نیشکر هفت تپه اعلام کرده است هر کسی دست از کار بکشد و و تجمع کند از عوامل بیگانه می باشد. این برخورد مدیریت و همچنین فشار روحی ناشی از مشکلات معیشتی به دلیل عدم دریافت ٣ ماه حقوق و اخراج کارگران باعث عصبانیت کارگران شده و کارگران خشگمین وارد دفتر حراست شرکت شده و تمام میز و صندلی ها را به بیرون پرت کرده اند. درپی این تجمع تاکنون هیچ یک از مسئولین کارخانه جهت پاسخگویی حاضر نشده است و نیروی انتظامی مسلح به اسلحه و باتوم وارد کارخانه شده است. فرمانده نیروی انتظامی با کرگران صحبت کرده و به آنان اعلام کرد که از کارخانه خارج شوند. کارگران نسبت به حضور نیروی انتظامی داخل شرکت اعتراض کردند و گفته اند که کارخانه خانه ما است و نیروی انتظامی حق حضور در محل کار و زندگی ما را ندارد. اینجا استانداری و فرمانداری نیست که کارگران را تهدید کنند. این اعتصاب در پی نامه ای است که کارگران به مدیریت، استانداری و فرمانداری نوشته و در آن موارد اعتراض و مطالبات فوری شان را قید کرده اند، بر پا شده است. اعتراض کارگران به مواردی چون پرداخت نکردن حقوقها، عدم پرداخت حق بیمه ٤ درصد بیش از٧٥٠ نفرازکارگران که درخواست بازنشستگی طرح زیان اور انها تایید شده است، برچیدن تعاونی مصرف کارگران، پرداخت نکردن شش ماه بیمه کارگران روزمزد و حقوق بهمن ‌و اسفند ٩٤ و مرداد و شهریور آنان، پرداخت نشدن حقوق مرداد و شهریور کارکنان دائم، تشکیل کمیته انضباطی در کارخانه، نداشتن قرارداد اکثر کارگران روزمزد؛ (در حالی که کارگران روزمزد به کاردائم و مستمرمشغول هستند ولی قرارداد انها یاکوتاه مدت می باشد یا هیچ گونه قراردادی ندارند.)، تصمیم گیری دلبخواهی و یکجانبه درخصوص وضعیت شغلی پرسنل بدلیل نداشتن نماینده توسط کارگران؛ وابسته دانستن کارگران به بیگانه توسط مدیریت شرکت طی مصاحبه با صدای کرخه ؛ بدلیل اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات طبق قانون، پرداخت نکردن بیمه کارگران نی بر با توجه به مصوبه مجلس که هنوز اجرایی نشده که در صورت پرداخت مبلغ مذکور حدود ٢٠٠ نفراز کارگران نی بر بازنشسته میشوند، بی تفاوتی اداره کارشهرستان و مدیران اداره به شکایات و وضعیت شغلی کارگران.

—–

طبق آخرین خبر از کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری نیروی انتظامی با كارگران معترض نیشكر هفت تپه درگیر شده اند. بنا بر این خبر در پی تجمع و اعتراض امروز (١٨ مهر ) كارگران نیشكر هفت تپه به دلیل عدم پرداخت ٣ ماه حقوق و اخراج های بی رویه و برخوردهای غیر قانونی كارفرما، نیروی انتظامی برای متفرق كردن كارگران معترض به زور متوسل شده و با كارگران درگیر شده است. درب اصلی ورودی و نرده های جانبی به علت مقاومت كارگران و گرفتن نرده ها به عنوان ستون و تكیه گاه از جا كنده شده است. كارگران اعلام كرده اند كه نیروی انتظامی بایستی هر چه زودتر از كارخانه خارج شود.

 

تجمع کارگران کارخانه اشی مشی شلمزار

تجمع کارگران کارخانه اشی مشی شلمزار دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری! روزشنبه١٧ مهر،کارگران کارخانه اشی مشی شلمزار دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها دست به تجمع مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری زدند.

 

دومین روز تجمع اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در شوش

شمار زیادی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در ادامه اعتراض روز گذشته خود و همکارانشان صبح روز ١٩ مهر نیز مقابل ساختمان مدیریت کارخانه تجمع کردند. این کارگران در روز قبلی در مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع داشتند.  اعتراض کارگران به موارد زیر است: پرداخت نکردن حقوقها، عدم پرداخت حق بیمه ٤ درصد بیش از٧٥٠ نفرازکارگران که درخواست بازنشستگی طرح زیان اور انها تایید شده است، برچیدن تعاونی مصرف کارگران، پرداخت نکردن شش ماه بیمه کارگران روزمزد و حقوق بهمن ‌و اسفند ٩٤ و مرداد و شهریور آنان، پرداخت نشدن حقوق مرداد و شهریور کارکنان دائم، تشکیل کمیته انضباطی در کارخانه، نداشتن قرارداد اکثر کارگران روزمزد؛ (در حالی که کارگران روزمزد به کاردائم و مستمرمشغول هستند ولی قرارداد انها یاکوتاه مدت می باشد یا هیچ گونه قراردادی ندارند.)، تصمیم گیری دلبخواهی و یکجانبه درخصوص وضعیت شغلی پرسنل بدلیل نداشتن نماینده توسط کارگران؛ وابسته دانستن کارگران به بیگانه توسط مدیریت شرکت طی مصاحبه با صدای کرخه ؛ بدلیل اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات طبق قانون، پرداخت نکردن بیمه کارگران نی بر با توجه به مصوبه مجلس که هنوز اجرایی نشده که در صورت پرداخت مبلغ مذکور حدود ٢٠٠ نفراز کارگران نی بر بازنشسته میشوند،  در حرکت اعتراضی روز قبل نیروی انتظامی وارد کارخانه شد و کارگران اعلام كرده اند كه نیروی انتظامی بایستی هر چه زودتر از كارخانه خارج شود.

 

١٨ مهر: اعتراضات کارگران ازنا . اخراج ٥٠٠ کارگر

چند روزی است که کارگران کارخانه فروآلیاژ در اعتراض به اخراجها با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه فریاد اعتراض خود را سر داده و خواستار بازگشت به کار و تمدید قرارداد های کاری شان هستند. این شرکت با حدود ٦٣٠کارگر و به عنوان بزرگترین تولیدکننده فروسیلیسیم در ایران و یکی از فعال ترین کارخانه جات استان لرستان و بزرگترین کارخانه شهرستان ازنا با خاموشی هر سه کوره تولیدی اش و اعلام صریح کارفرما مبنی بر اخراج ٥٠٠نفر از پرسنلش ، در حال تعطیل شدن است. بنا بر خبر مشکلات کارگران از سال گذشته شروع شده و حقوق و مزایای آنها به طرق مختلف هر ماه نسبت به ماه قبل کمتر شده است . از جمله حقوق هر کدام از آنها نسبت به پارسال حدود ٧٠٠ هزار کمتر شده و فشار اقتصادی سنگینی بر کارگران وارد شده است. همچنین قرارداد های کاری این کارگران از سال گذشته به این سو چند بار دست خوش تغییرات شده و از ٦ ماه به ٣ماه و در نهایت به یک ماه رسیده است و اکنون دارند کارگران را اخراج میکنند. بدین ترتیب کارگری که پانزده سال است برای این شرکت که جز شرکت های سخت و زیان آور است کار کرده و سلامتی خود را از دست داده است، بدون هیچ تامینی دارد از کار بیکار میشود.

اعتراضات کارگران فروآلیاژ ادامه دارد.

 

تجمع اعتراضی کارگران معترض نیشکر هفت تپه

صبح روز ١٨ مهر شماری از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در اعتراض به تعویق پرداخت ٤ ماه دستمزد و ٦ ماه حق بیمه شان ‌در مقابل ساختمان مدیریت کارخانه تجمع کردند.

به گفته کارگران در میان آنها کارگران رسمی ، قراردادی و روزمزد حضور دارند و علاوه بر آن افراد دیگری نیز هستند که در ماه‌های گذشته توسط کارفرما راهی منازل خود شده بدون آنکه رابطه استخدامی آنها خاتمه یافته باشد. این مشکلات در مجموع تا یک‌ هزار و دویست نفر را در بر میگیرد. بنا بر خبرکارگرانی هستند که بدون قطع شدن رابطه کاری و صدور حکم بازنشستگی توسط کارفرمای کنونی نیشکر هفت‌تپه خانه نشین شده‌اند ‌که جمعیت آنها تا حدود ٦٥٠ نفر می‌رسد. این گروه از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول شرایط بازنشستگی قانون مشاغل سخت وزیان آور شده‌اند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم ٤درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، از طرف سازمان تامین اجتماعی هیچ حکم بازنشستگی صادر نشده است و در عمل هنوز کارگر کارخانه نیکشر هفت تپه تلقی می‌شوند اما وجهی بابت مزد دریافت نمی‌کنند. از سوی دیگر حدود ٧٠ نفر از رانند‌های وانت‌های باری استیجاری به همراهحدود ٥٠ نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب کارگران بابت سه تا ٦ ماه مزد معوقه طلبکارند. بدین ترتیب نیشکر هفت تپه به کانونی از اعتراض تبدیل شده است. و کارگران حق و حقوقشان را میخواهند.

 

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی پتروشیمی جم مقابل مجلس

صبح روز ١٨ مهر هفت کارگر بیکار شده پتروشیمی جم که روز گذشته با خانواده های خود به تهران آمده اند، در اعتراض به اخراج ها مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شده و خواستار پرداخت فوری طلبها و بازگشت به کارشان شدند. قرارداد این کارگران یکساله است و زمان خاتمه اش اسفند ماه ٩٥ است و علیرغم این کارفرما قبل از خاتمه قرارداد آنها را بیکار کرده است. خواست کارگران دائمی شدن قرارداد است.

 

ادامه اعتصاب کارگران پتروشیمی اروند دراعتراض به کاهش حقوق!

کارگران پیمانکاری شرکت پتروشیمی اروند روز پنجشنبه، نسبت به پاسخگو نبودن مسئولان شرکت و کسر حقوق و مزایای خود اعتراض کردند. «کارگر در این شماره و شماره های منتشر شده اخبار کارگران پتوشیمی را پوشش خبری داده است.»

 

اعتصاب دو ساعته کارگران کارخانه نوشابه سازی زمزم کرمانشاه

بر اساس خبر دریافتی روز دوشنبه ١٢/٧/٩٥ کارگران شرکت نوشابه سازی زمزم کرمانشاه، شامل بخش هایی از تولید و قسمت هایی از شرکت مانند پیمانکاری ها، شرکتی ها و رانندگان قسمت فروش به دلیل تاخیر دستمزد ماهیانه و مساعده و پاداش های معوقه، با هماهنگی و تصمیم قبلی دست به یک اعتصاب دو ساعته زدند.

 

اعتصاب وتجمع رانندگان شرکت اتوبوسرانی شهرداری رشت دراعتراض به عدم پرداخت٤ ماه حقوق!

امروز١٥ مهرماه،٦٠ تن از رانندگان اتوبوس شهری حمل و نقل شهرداری رشت با ١٠ اتوبوس به دلیل عدم دریافت معوقات و حقوق ماهیانه ٤ ماه اخیر خود در میدان دکتر حشمت رشت تجمع اعتراض آمیز کردند. یک راننده معترض گفت: در حال حاضر به‌دلیل تجمع اعتراضی از سوی بازرسی اتوبوسرانی احضار شده‌ایم در حالی‌که تنها خواستار حق و حقوقمان برای ادامه زندگی هستیم. واظهار کرد به اینکه ٤ ماه است که حقوقی از سوی شهرداری رشت به آنها پرداخت نشده است.

 

اعتراض کارکران صنایع معادن و فلزی خلیج فارس

٢٠٠ نفراز کارکران صنایع معادن و فلزی خلیج فارس در اعتراض به عدم واگذاری بخش اصلی شرکت به پیمانکار مقبال استانداری هرمزگان تجمع کردند .

 

تجمع مربیان پیش دبستانی گیلان دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری!

صبح روز١٥مهر، جمعی از مربیان پیش دبستانی دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری گیلان تجمع کردند

 

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه فروآلیاژ ازنا!

١٤مهر، کارگران فروآلیاژ ازنا با تجمع در درب ورودی کارخانه در اعتراض به تعطیلی کارخانه و اخراج قریب الورودشان اعتراض و  مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع  کردند. به گزارش امروزتابناک درهمین رابطه، در ادامه تعطیلی واخراج کارگران در صنایع وکارخانه های لرستان اخباری مبنی بر اخرج ٥٠٠کارگر جوان وفنی شرکت فرو آلیاژازنا به گوش می رسد . مدتی است اخباری مبنی برتعطیلی کوره های شرکت فروالیاژ ازنا به دلیل مشکلات مالی و واردات بی رویه سلیس به گوش میرسید.

 

تجمع اعتراضی کارگران شرکت سپنتا مقابل فرمانداری اهواز!

(١٣مهر) جمعی از کارگران شرکت سپنتا که از سال ٩٤ تاکنون حقوق شان با وعده های بی اساس مدیران پرداخت نشده جهت اعلام اعتراض خود مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند. کارگران معترض می گویند:ما تعدادی کارگر هستیم از مهندس گرفته تا آبدارچی فرقی نمیکنه همون حقمون بین اول شرکت سپنتا بین الملل و دوم مناطق نفتخیز و سوم مسئولین که به آنها پناه آوردیم اما به هر دلیلی از سال ٩٤ تا الان ما را با انواع گفته های پوچ وعده داده اند. با پیگیری نماینده های کارگران لیستی از اداره کار که شکایت کرده بودن تهیه و طی جلسه ای که استانداری و فرمانداری و اداره کار و شرکت سپنتا داشتن و طبق طلبی که شرکت سپنتا از مناطق داشته و دارد .

 

اعتراض کارگران پیمانکاری در پتروشیمی اروند

روز ١٥ مهر حدود ٤٠ نفر از نیروهای پیمانکاری شرکت پتروشیمی اروند با اعتراض به کسر حقوق و مزایای خود دست به اعتراض زده و خواستار مابقی دریافتی هایشان شدند. در پاسخ به این اعتراض کارگران ابراهیم چگینی مسئول روابط عمومی پتروشیمی اروند گفته است کهه یک سال است که گزینه ای به نام ترمیم مزایا به اشتباه حدود ١٠ برابر حق واقعی، به کارگران این شرکت پرداخت می شده که با بر سر کار آمدن پیمانکار جدید، این گزینه اصلاح شده است. بدین ترتیب دستمزد زیر خط فقر کارگران رسما کاهش یافته است و کارگران به آن اعتراض دارند. شرکت پتروشیمی اروند در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی واقع است.

 

ادامه اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی پردیس

بنا بر اخبار ١٥ مهر دور دوم اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی پردیس که از ٥ مهرماه شروع شده، همچنان ادامه دارد.و کارگران با خودداری از خوردن غذای کارخانه اعتراض خود را نسبت به اجرایی نمودن طرح چهار شیفت در کارخانه اعتراض خود را اعلام کرده اند. به گفته کارگران با این تغییرات دستمزد آنان کاهش یافته و فشار کارشان بالا رفته است. کارگران حتی فرصت دیدن خانواده هایشان را ندارند و بعضا ناگزیرند در امکان موجود در محل سکونت کنند.

 

مهلت ١٥ روزه معاون پارلمانی وزیر به کارکنان شرکتی های مخابرات

روز ١٤ مهر با تجمع کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات لرستان همگام با دیگر استانها، مقابل مجلس شورای اسلامی مهلت ١٥ روزه تغییر وضعیت نهایی گردید. در پی تجمع اعتراضی اکثریت کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات توابع استانها مقابل مجلس شورای اسلامی، جهت خواست حقوق تضییع شده خود، شرایط استخدامی، بهبود وضعیت شغلی، قراردادمسقیم با شرکت مخابرات و حذف واسطه وطرح طبقه بندی مشاغل، تغییر وضعیت در دستور کار قرار گرفت.  د رتجمع روز ١٤ مهر معاون پارلمانی وزیر ارتباطات با حضور در جمع تحصن کنندگان قول داد تا ١٥ روز آینده نسبت به تغییر وضعیت کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات اقدام کند. بنا بر خبر بعد این تجمع جلسه ای با حضور نماینده تام الاختیار و رییس حراست شرکت مخابرات ایران، رییس حراست مجلس شورای اسلامی و همچنین نماینده پارلمانی وزارت با نمایندگان بخش خصوصی از چندین استان مختلف برگزار و نهایتا با تعیین ظرف زمانی ١٥ روز نسبت به تغییر وضعییت کلیه کارکنان بخش خصوصی به توافق رسیدند و این صورتجلسه در دبیرخانه مجلس شورای اسلامی به ثبت رسید تا برای تجمع کنندگان قابل پیگیری باشد.

 

اعتراض کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک به تحریف مطالبات مزدی

روز ١٤ مهر تعدادی از کارگران پیمانکاری ماشین سازی اراک نسبت به رویه بی‌توجهی که از سوی مجموعه کارفرمایان این واحد صنعتی در خصوص شرایط کارگران پیمانکاری اتخاذ شده‌است، تجمع اعترای برپا کردند.  این کارگران که تعداد آنها ٢٠٠ تا ٣٠٠ نفر است به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند و ظاهرا در قراردادهای کاری آنها به صورت کامل در مورد مسائل مهمی همچون نحوه محاسبه و میزان مزایای سنوات، مرخصی، هزینه رفت و برگشت، ناهار، عیدی اشاره نشده است.این کارگران بالای ٨ سال سابقه‌کاری دارند و به ازای انجام ٨٨ ساعت کار در ماه کمتر از یک میلیون تومان دریافت می کنند.

 

اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به عدم پرداخت ٦ ماه حقوق!

ظهرامروز١٣مهر،بیش از ١٢٠ کارگر شهرداری بیجاردراعتراض به عدم پرداخت٦ماه حقوق دست از کارکشیده ودرپارکینگ شهرداری تجمع کردند.زیر فشار این تجمع اعتراضی شهردار بیجار در این تحصن به کارگران و نیروهای شهرداری وعده پرداخت ٢ ماه از حقوق معوقه را قبل از عاشورا و تاسوعا داد.

 

تجمع اعتراضی کارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان برای همسان سازی حقوق مقابل شرکت سهامی برق!

از ساعت ٩ صبح روز ١٣ مهر جمعی از کارکنان اپراتور پست های فشار قوی برق استان کرمان در اعتراض به بی عدالتی در پرداخت حقوق و مزایا به آن ها در مقابل شرکت برق منطقه ای استان کرمان تجمع کردند و خواستار همسان سازی حقوق و مزایای خود با سایر کارکنان اپراتورها در کشور شدند. این کارگران با داشتن بنرهایی اعتراض خود را اعلام داشتند. به گفته کارگران آنها نیروهای شرکتی هستند و این چندمین بار است در اعتراض به وضعیت کاری خود تجمع میکنند و تا کنون جوابی نگرفته اند. کارگران میگویند که از سال ٩٢ مصوب شده است که به آنها سختی کار پرداخت شود ولی الان با گذشت سه سال از این مصوبه هیچ سختی کاری به آنان پرداخت نشده است. و باز طبق انون کار آنها باید هفته ای ٣٦ ساعت کار میکنند ولی در حال حاضر هفته ای ٤٤ ساعت کار می کنند و بازنشستگی شان باید ٢٠ ساله باشد ولی در برخی موارد ان را نقض می کنند .همچنین طبق بند ٦١ بودجه سال ٩٥ هم، دستور یکسان سازی پرداخت حقوق و مزایای اپراتور های کل کشور در برق منطقه ای صادر شده است ولی به آن عمل نشده و فقط وعده میدهند. اعتراض دیگر این کارگران اینست که در کل کشور کارکنان اپراتورها از سال ٩٢ علاوه بر حقوق پایه، سختی کار،حق مدرک، حق جذب حداکثری و … را هم می گیرند ولی در کرمان هیچ کدام از این موارد پرداخت نمی شود . و بدین ترتیب سطح حقوق های نازل و نقض حتی قوانین خودشان از موضوعات اعتراضات این کارگران است.این کارگران در ١٢ مهر مه نیز تجمع داشتند

 

تجمع اعضای تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت نفت مقابل وزارت نفت!

روز١٣مهر،جمعی از اعضای تعاونی مسکن شرکت ملی نفت به نمایندگی از ٨٠٠ خانوار در مقابل وزارت نفت تجمع کردند و خواستار ورود وزیر برای حل این مساله شدند. بنا بر خبر  ٨٠٠ خانوار در سال ٩٠ به تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت نفت مبالغی را از ١٠٠ میلیون به بالا پرداخت کردند تا ظرف سه سال خانه‌های خود را تحویل بگیرند و امروز پس از گذشت پنج سال حتی کلنگ این پروژه ها که قرار بود درشهر زیبا، کیاشهر و چیتگر اجرا شود، زده نشده است. مبلغ این تخلف نیز نزدیک به ١٠٠ میلیارد تومان است.

 

تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی های مخابرات در مقابل مجلس شورای اسلامی

به گزارش منتشر شده در سایت تحادیه آزاد کارگران ایران: از اول صبح امروز سیزدهم مهر ماه صدها نفر از کارکنان شرکتی های مخابرات از سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. این کارگران پیشاپیش فراخوان این تجمع را داده بودند و اعلام کرده بودند که این تجمع را بمدت دو روز ادامه خواهند داد.  کارکنان شرکتی های مخابرات کشور خواهان حذف شرکتهای پیمانکاری، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و به رسمیت شناخته شدن شان به عنوان نیروی کار کارفرمای اصلی یعنی شرکت مخابرات و انعقاد قرارداد مستقیم با آن هستند. این اولین بار نیست که این کارگران در مقابل مجلس دست به تجمع میزنند، آنان تا به حال بارها از مجاری مختلف قانونی و از طریق تجمع در مقابل مجلس و ادارات مراکز استانی مربوطه خواهان رسیدگی به خواستهای خود شده اند اما تا کنون مسئولین مخابرات و مجلس شورای اسلامی اقدامی در راستای دست یابی آنان به خواستهایشان انجان ناده اند. این کارگران اعلام کرده اند تا دست یابی به خواستهای بر حق خود به اعتراضات و تجمعات شان ادامه خواهند داد.

 

محیط های کار همچنان از کارگران قربانی میگیرد

فروپاشی سقف کارخانه سیمان بهبهان و جان باختن ]چهار کارگر

جانباختن این کارگران را به خانواده شان، به همکارانشان و به همگان تسلیت میگوییم.

بنا بر خبر رسیده به صفحه کارگران در فیس بوک صبح امروز ١٢ مهر در کارخانه سیمان بهبهان کارگرانی که تحت نظر پیمانکار مشغول زدن سقف بتونی به ارتفاع٢٩متربودند به دلیل عدم ایمنی و وجود راهکارهای مهندسی ونظارتی ، سقف بتونی که در حال ساخت آن بودند ریزش میکند ودر همان لحظه ٤نفراز کارگران کشته می شوند و تعدادی دیگر زخمی می شوند که حال زخمی شدگان وخیم است. سایت ایلنا از جانباختن سه کارگر به اسامی «حسین قطب نشان» ، «محمد پروازی » و«حسین جوانمردیان » و زخمی شدن دو کارگر به اسامی «صمد طیب» و«رحمان دولت پرور » که در بخش مراقیت های ویژه بیمارستان بهبهان بستری‌اند، خبر میدهد. این اتفاق نمونه دیگری از سودجویی های سرمایه داران صاحب کار است که حتی حاضر نیستند کمترین هزینه ای برای ایمنی محیط کار بکنند و این سودجویی ها باعث قتل هر روزه کارگران در محیط های کار شده است.  پاسخ سودجویی مشتی سرمایه دار مفتخور و دزد که هر روزه سلامت و زندگی کارگران را به خطر می اندازد اعتراض گسترده کارگران است.

 

کارگران

بهنام ابراهیم زاده : دنیا بدون جنگ و خشونت از هم نمی پاشد

کودکان مقدمند بر هر مصلحت سیاسی٫نظامی٫اقتصادی

ضمن تبریک ١٦ مهر روز جهانی کودک به همه فعالان و دوستداران کودکان و با امید به توقف جنگ و خشونت در این روز در ٨ اکتبر روز جهانی کودک یاد می کنیم از هزاران کودکی که طی این چند سال قربانی قوانین تحجرگرایانه حاکمان بی مسئول کودک کش ایران شدند. از اعدام دختر نقاش دلارا دارابی٫بهنود شجاعی مهر مرگ کودکانی چون ستایش ها٫از کودکان شین آباد مرگ سیران یگانه٫ سارینا رسول زاده که قربانی آتش بی تدبیری حاکمان بی مسئول شدند.  در بعد جهانی از آیلان کردی همان کودک غرق شده ای که به همراه خانواده اش از صحنه درگیریهای شدیدی کوبانی فرار کردند اما در جستجوی امنیت و فرار از جنگ جان خود را از دست داد.با مرگ آیلان انسانیت خجالت کشید. این تراژدی بزرگ بار دیگر عبارت نفرین بر جنگ را برای هر انسانی تداعی می کند.مرگ آیلان جدای از مرگ هزاران کودکی است که در حوادث طبیعی٫ سیل و طوفان و زلزله جنگ و خشونت٫ آوارگی و آتش سوزیها و غیره جان خود را از دست داده اند و همچنان قربانی می گیرند٫می باشد.  جامعه جهانی و فعالان و دوستداران حقوق کودک در حالی به استقبال ٨ اکتبر٫روز جهانی کودک که یادآور حقوق فراموش شده کودکان می باشد٫می روند که یکی از طبیعی ترین حقوق کودکان که همانا لذت بردن از کودکی و شادی و امنیت و سرخوشی است در سایه فقر و آوارگی جنگ و خشونت ٫یتیمی و حبس و بردگی و کار اجباری که بزرگترها بر آنان تحمیل می کنند٫زائل می شود. این محرومیتهاست که کودکان را به بزرگترین و مظلومترین قربانیان جامعه تبدیل کرده است.کودکان در کنار گروههایی همچون کارگران اقلیتها پناهندگان معلولان و زنان از محدود گروههایی هستند که مستوجب حمایتهای خاص حقوق بین الملل به شمار می روند.  حدود بیست و سه سال از الحاق کشور ایران به کنوانسیون حقوق کودک سال ١٩٨٩می گذرد.اما با وجود این پس از گذشت ٢٣سال همچنان چالشهای جدی موجود در مقابل پیشرفت حقوق کودک در ایران مانع ایجاد می کند. بخشی از این چالشها از ماهیت حقوقی برخوردارند.اما بخش اعظم آنها رنگ اقتصادی اجتماعی و فرهنگی به خود می گیرند.با این حال متاسفانه هنوز هیچ ساز و کار و ابزار مناسبی برای حمایت اجتماعی از کودکان در ایران وجود ندارد.در کنار فروش کودکان نوزادان آزار کودکان که به پدیده ای رو به گسترش می باشد٫بهره کشی از کار کودکان٫بردگی٫بندگی٫زباله گردی٫کاراجباری٫کارگر جنسی ٫کودک آزاری٫فعالیت در گروههای قاچاق و مواد مخدر و … که جزو بدترین اشکال کار کودک است٫سو استفاده جنسی از کودکان٫حضور کودکان در کوره های آجرپزی٫ کارگاههای پنهان ٫خیابانها٫زیر پلها٫زیرزمینها و دیگر مناطق پنهان تراژدی جریحه دار نوع دیگری از استثمار کودکان می باشد. در حال حاضر سالانه بیش از چهل هزار مورد ازدواج در کودکان زیر ١٨ سال در ایران ثبت می شود.بیشتر ازدواجهای کودکان نتیجه فقر اقتصادی و فقر فرهنگی و وجود نابرابریها و شکافهای طبقاتی در جامعه است.  اغلب این ازدواجها مربوط به دختران و کودکان زیر ١٨ سال می باشد.این افراد قبل از اینکه انتخاب عقلانی پیدا کنند٫تحت فشار ناهنجاریها قرار گرفته و تن به ازدواج داده اند. یکی دیگر از هنجارهای اخلاقی و اجتماعی کودک آزاری و آزار جنسی کودکان است هر روز صدها و شاید هزاران کودک در ایران و سراسر جهان از سوی افرادی که بیماریهای روانی و انحرافات اخلاقی مبتلا هستند قربانی خشونت کودک آزاری می شوند.

هر سال بیش از سه میلیون کودک از درس و تحصیل باز می مانند.بیشتر این کودکان که از آموزش و پرورش محکوم می گردند قربانی اوضاعی هستند که به سلامتی و آسایش آنان آسیب می زند. در بعد جهانی بیش از یک و نیم میلیون کودک در جهان بی خانمان و تعداد زیادی از عدم امنیت قضایی رنج می برند. بیش از ١٦٨ میلیون کودک کار حتی الامکان به کار گرفتن آنان در تمامی زنجیره ها از کشاورزی گرفته تا تولید خدمات و ساخت و ساز و تا جذب گروههای مسلح و شرکت در باندها دارد. در جامعه ما گسترش آشکار کودکان کار نشاندهنده تغییر جامعه هدف اعتیاد و بی سوادی٫بزه٫ فقر٫فساد ٫فحشا٫بیماری و انواع بلاهای دیگر از بزرگسال به کودکان است. فرجام سخن اینکه اگر چه هنرمندان٫نویسندگان٫ روشنفکران٫ دوستداران و فعالان حقوق کودک و سازمانها و نهادهای انسان دوست حقوق بشری در مقابل زندان و حصر و اعدام و قصاص و تراژدی کشتار و خشونت بی حد و حصر کودکان و سو استفاده های جنسی سکوت نکرده اند اما هنوز لازم و ضروری است که برای یک دنیای بهتر کودکان ٫اقدامهای مثبت ترو منسجم تری در اعتراض به وضعیت وخامت بار کودکان برداشته شود. امید که با رفع خلأهای موجود رویکردی تازه در حمایت از حقوق کودکان در ایران و جهان شکل گرفته و انسان مداری و حفظ حرمت حقوق بشر از بدو تولد دستمایه رشد و توسعه قرار گیرد. با امید به گسترش صلح و دوستی شاد و خلاق برای یکایک جهان

بهنام ابراهیم زاده .فعال حقوق کودکان. عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان. زندان رجایی شهر

مهر ماه

 

 

انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه : محاکمه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد و حکم رد تقاضای اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده

جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از اعضاء هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که در جریان مبارزات و اعتصابات سال گذشته کارگران کارخانه نورد و لوله صفا در ساوه توسط اداره اطلاعات ساوه بازداشت و بعد مدتها نگهداری در سلولهای انفرادی اداره اطلاعات، توسط دادگاه انقلاب ساوه به اخلال در نظم، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تبلغ علیه نظام متهم وبا سپردن وثیقه موقتا آزاد شده بودند، به دنبال اعتصاب غذای ٦٣ روزه جعفر عظیم زاده در اعتراض به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و اجتماعی که جنبشی جهانی را حول خود ایجاد کرد، دستگاه قضائی به قصد مقابله با این جنبش جهانی و تشدید فشارهایش برجعفر عظیم زاده برای به تسلیم واداشتنش، در حالی که در زندان و در حال اعتصاب غذا بود، پرونده وی را در دادگستری ساوه به جریان انداختند و او را به آن دادگستری احضار نمودند. هنوز یک هفته از مرخصی جعفر عظیم زاده نگذشته بود و وی درشرایط بسیار نامناسب جسمی ناشی از ٦٣ روز اعتصاب غذا بود که دادگستری ساوه مجددا او را احضار نمود. سرانجام جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد روز ١٤ مهر ٩٥ به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام» با مصادیق تشکیل و مدیریت اتحادیه آزاد کارگران ایران و نوشتن مقاله ها و انجام مصاحبه های پیرامون مسائل صنفی در شعبه یک دادگاه انقلاب ساوه محاکمه شدند و تقریبا همزمان با محاکمه آنان در دادگاه انقلاب ساوه، حکم رد تقاضای اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده توسط شعبه ٣٣ دیوان عالی کشور صادر می شود! اما همین دستگاه قضائی که فعالین و رهبران جنبش کارگری و کارگران، معلمان، بازنشستگان و کلیه مزدبگیران و بیکاران معترض که چیزی جز حق برخورداری از داشتن شغل و دستمزد کافی برای تأمین زندگی خود نخواسته اند را به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم و تبلیغ علیه نظام» محکوم به زندان و شلاق و پرداخت جزای نقدی می کند. در حالی که اختلاس گران و چپاولگران ثروتها و اموال عمومی جامعه را آزاد گذاشته است، به طوری که با اطمینان خاطر از عدم امکان تعقیب و مجازات، هر روز در مؤسسات مالی، بانکها و هر جا که ثروتی در آن جمع گردیده است، اشخاصی اقدام به اختلاس می کنند. سال های سال است که به طور سیستماتیک در مراکز تجمع ثروت اختلاس می گردد و صدها و هزاران نفر مستقیما در اختلاسها دست داشته اند، اما هنوز هیچ پرونده ای به طور جدی آن طور که علیه فعالین جنبش کارگری و مزدبگیران و بیکاران معترض به فوریت تشکیل می گردد،علیه دست اندرکاران در اختلاس ها و فسادهای نجومی مالی تشکیل نشده است. هنوز حکمی برای عاملان اختلاس ١٢ هزار میلیارد تومانی در بخشهای مختلف بانکی، مالیاتی و گمرکی، اختلاس ٣ هزار میلیارد تومانی در سازمان تأمین اجتماعی و واگذاری حدود ١٥٠ شرکت زیر مجموعه آن، اختلاس ٨٠٠٠ میلیاردی صندوق فرهنگیان و صدها مورد اختلاس های صدها میلیاردی دیگر صادر نگردیده و همه آنها آزاد و اکثرا مشغول در پستهای خود هستند و فقط تعدادی پستهایشان تغییر یافته است. مدیران نجومی بگیر که علاوه بر حقوق های نجومی وامهای هزاران میلیاردی بدون الزام به باز پرداخت (اعطای ٣٢٠٠ میلیارد تومان وام معدوم الوصول از صندوق ذخیره فرهنگیان به ٣ نفر) گرفته اند، محاکمه و مجازات نمی شوند و حتی از سوی نوبخت سخنگوی دولت از مدیرانی مانند صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی، یکی از نجومی بگیران و کسی که ٣٠٠ میلیون تومان وام قرض الحسنه دریافت کرده است، به عنوان ذخائر انقلاب تقدیر می گردند. روی دیگر سکه ای که این اختلاس ها و فساد های مالی را به نمایش می گذارد، گسترش بیکاری دهها میلیونی، فقراکثریت مطلق جامعه، تنگدستی، فحشا، اعتیاد، کودکان کار در خیابان، زباله گردی که روزانه دهها و صدها هزار نفر درمانده و ناامید از یافتن کار به آن روی آورده اند، ١١ میلیون حلبی نشین، ١٨ میلیون حاشیه نشین و ٢٤ میلیون گرسنه می باشد. رد اعاده دارسی جعفر عظیم زاده و محاکمه او به همراه شاپور احسانی راد، مقابله برنامه ریزی شده دولت و تمام دستگاههای ذیربط با طبقه کارگر به منظور عقب راندن مزدبگیران جامعه از موضع قدرتمند خود برای بازپس گیری حقوقشان است که امروز توسط اختلاسگران و چپاولگران به غارت رفته است. اما این تقلای تلافی جویانه از رهبران، فعالین و مزدبگیران معترض با اعتراضات و مبارزات قدرتمند طبقه کارگر جواب خواهد گرفت. انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه   ١٦ مهر ٩٥

 

 

ضرب و شتم بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری و دفاع از حقوق کودک در زندان

بهنام ابراهیم‌زاده هنگام مراجعه جهت حل مشکلات پزشکی‌اش مورد ضرب و شتم مسئول مددکاری زندان گوهردشت قرار گرفت. صبح روز یکشنبه ١٨ مهرماه ٩٥ هنگامی که رئیس مددکاری زندان رجایی شهر به بند ٧ زندان مراجعه کرده بود؛ زندانی سیاسی بهنام ابراهیم‌زاده با هماهنگی مسئول بند ٢ مهدی فر جهت دنبال کردن مشکلات دندانپزشکی و درمانی‌اش به رئیس مددکاری زندان؛ مهرآبادی مراجعه کرد. اما هنگامی‌که این زندانی در حال طرح مشکلات پزشکی خود بود مورد توهین و فحاشی مهرآبادی قرار گرفت.

وقتی ابراهیم‌زاده به توهین و فحاشی رئیس مددکاری اعتراض کرد؛ وی اقدام به کتک زدن و ضرب و شتم این زندانی کرد. این اقدامات در حضور رئیس بند ٧ و شخصی به‌نام زارعی رئیس اجرای احکام و تعدادی از زندانیان صورت گرفت. بهنام ابراهیم‌زاده ماههاست که مشکلات درمانی و دندانپزشکی خود را دنبال می‌کند ولی تابحال هیچ پاسخی دریافت نکرده و امروز پس از طرح حضوری مورد ضرب و شتم قرار گرفت بهنام ابراهیم زاده از سال ٨٩ در زندان است و علیرغم سپری کردن ٥ سال حکم زندانش ، در حکم جدیدی به هفت سال و ده ماه دیگر محکوم شد. جرم او دفاع از حقوق کارگران، کودکان و انسانیت است و با انگ های امنیتی چون اخلال در نظم و امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و غیره جوانی اش را در زندان میگذراند. بهنام باید فورا آزاد شود. بهنام ابراهیم زاده به چنین احکامی معترض است و با پیوستن به کارزار علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض خواستار باطل شدن پرونده خود و همه فعالین سیاسی شده است.

 

 

گزارش

تعطیلی دست کم ٥٥ واحد کوره پزخانه در پاکدشت

ایلنا: تعطیلی دست کم ٥٥ واحد کوره پزخانه فعال در این شهرستان طی چند سال گذشته خبر داد.از مجموع ٦٢ واحد باقی مانده تولید آجر سنتی در منطقه پاکدشت، امروز حدود ٧ واحد آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهند و و ادامه روند کنونی منجر به تعطیلی این تعداد کوره خواهد شد.                                                                                                                                           او با بیان اینکه عامل اصلی تعطیلی این واحد کوره پزخانه افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تبعات کسادی بازار ساخت و ساز بر تولید آجر،بوده است  تاکید کرد: در کنار این واحد ها ی تولید کننده آجر های سنتی چند هزار کارگر فصلی ودائمی به صورت مستقیم وغیر مستقیم مشغول کار بودند که این موضوع باعث بیکاری آنها شده است. مهم‌ترین دلایل پدید آمدن شرایط فعلی رکود بازار ساخت ساز مسکن، عدم افزایش قیمت آجر در دو سال اخیر وهمچنین افزایش سرسام آور قیمت گازطی چند سال گذشته بوده است که به مرورکارفرمایان را واردار به تعطیلی واحد‌های آجر پزی خود کرده است.

 

بین المللی

بلغارستان – تصویب ممنوعیت پوشش برقع در اماکن عمومی‌

پارلمان بلغارستان، قانون ممنوعیت پوشش برقع را به تصویب رساند. برخی‌از نهادهای حقوق بشری تصویب این قانون را محکوم کردند. بنا بر گزارش خبرگزاری‌ها پس از بلژیک، هلند و فرانسه، پوشاندن صورت با نقاب و برقع در اماکن همگانی در بلغارستان نیز ممنوع اعلام شد. بر اساس این قانون خاطیان به پرداخت جریمه‌ای بالغ بر ١٠٠ یورو محکوم می‌شوند. این میزان در صورت تکرار به ٧٥٠ یورو می‌رسد. زنانی که به دلایل شغلی یا بیماری ناگزیر از استفاده از برقع هستند، شامل این قانون نمی‌شوند. پوشاندن صورت با نقاب و برقع اما در مساجد آزاد است.

 

هند – کارگران اخراجی شرکت هیوندا دست به اعتصاب غذا زدند

بیش از دو هفته از اعتصاب غذای ٥ کارگر اخراجی شرکت هیوندا در هندوستان می‌گذرد. آنها در عین حال که  می‌خواهند به سر کار بازگردند،خواستار تغییر قوانین ظالمانه‌ای هستند که به اخراج آنها انجامیده است. در هشتمین روز از این اعتصاب یکی از این معترضین به خاطر وخامت حال، به بیمارستان منتقل شد اما حاضر به شکستن اعتصاب خود نشد. یکی از این کارگران رهبر اتحادیه کارگران خودروساز هیوندا نیز در بین این اعتصابیون است. او به اتفاق همکاران اخراجی‌اش هم قسم شده‌اند که تا زمان بازگشت به کار به این اعتراض سخت، ادامه دهند. از فوریه سال جاری، کارگران هیوندا در هند اعتراضات بسیاری را ساماندهی کردند و تلاش کردند صدای مطالبات خود را به گوش کارفرما برسانند. با این وجود، مدیران کمپانی در بسیاری از موارد حاضر به مذاکره با نمایندگان کارگران نشده‌اند.

 

مجارستان – بی‌اعتباری نتیجه رفراندوم بدلیل کمبود تعداد شرکت کنندگان

همه‌پرسی روز یکشنبه ٢ اکتبر در مجارستان در باره‌ی تصمیم اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر “تقسیم پناهجویان” و پذیرش سهمیه‌ی پناهجویان در این کشور به دلیل عدم حضور کافی شرکت کنندگان در این همه‌پرسی اعتبار ندارد. گرگلی کواچ، معاون حزب حاکم مجارستان روز یکشنبه ٢ اکتبر در باره دلیل ملغی شدن همه‌پرسی گفت تنها حدود ٤٥ درصد واجدان شرایط در همه‌پرسی روز یکشنبه در مجارستان شرکت کردند. این در حالی است که شرط قبول نتایج، شرکت بیش از ٥٠ درصد واجدان بوده است. در مجموع ٣/ ٨ میلیون نفر در مجارستان واجد شرایط رای بودند. آنها باید در باره‌ی تصمیم اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر “تقسیم  پناهجویان” و سهمیه‌بندی مهاجران در این کشور رای می‌دادند.  سوال همه‌پرسی در مجارستان این بود: آیا با تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر اسکان اجباری مردم غیرمجار در مجارستان حتی بدون موافقت پارلمان مجارستان موافقید یا مخالف. بسیاری این همه‌پرسی را خارجی ستیزانه و سوال همه‌پرسی را جهت دار می‌دانستند.

 

انگلیس – ریاضت اقتصادی هزاران معترض را به خیابان ها کشاند

هزاران انگلیسی مخالف سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت، در بیرمنگام تظاهرات گسترده ای برپا کردند. معترضان شعارهای “ما با ریاضت اقتصادی مخالفیم” ، “حزب محافظه کار گم شو” و… سردادند.

بر اساس این گزارش، هزاران نفر از مخالفان ریاضت اقتصادی در انگلیس با برپا کردن تظاهراتی اعتراض آمیز در بیرمنگام نارضایتی خود را از سیاست های دولت این کشور اعلام کردند. این تظاهرات اعتراض آمیز درحالی در بیرمنگام انگلیس برگزار شد که کنفرانس حزب محافظه کار این کشور در این شهر آغاز شده بود. در این راهپیمائی، معترضان به سوی Eastside Park حرکت کردند. سخنرانان نیز که از شخصیت های برجسته بزرگترین اتحادیه های کشور به همراه نمایندگانی از ائتلاف ضد جنگ بودند، به اظهاراتی درباره مخالفت با طرح های ریاضت اقتصادی در این کشور پرداختند. معترضان شعارهای “ما با ریاضت اقتصادی مخالفیم”، “حزب محافظه کار گم شو” و “آوارگان خوش آمدید”‌را سر می‌دادند.

 

ترکیه – تجمع زنان در اعتراض به ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در ایران

گروهی از زنان در استانبول در اقدامی اعتراضی با شعار “فتوا نمی‌تواند برایمان مشکل‌ساز شود، زن به دوچرخه‌سواری ادامه می‌دهد” به ممنوعیت دوچرخه سواری زنان در ایران واکنش نشان دادند. شرکت‌کنندگان در این تجمع یک ساعته که با نصب پوسترهایی بر دوچرخه‌ها در پارک “یوقورتچو” شکل گرفت، به شکل نمادین مسیری را به دوچرخه سواری پرداختند. زنان ایرانی مقیم استانبول نیز در این اقدام اعتراضی شرکت کردند.  به دنبال اعلام کارزاری در دفاع از محیط زیست با عنوان سه‌شنبه‌های بدون خودرو، شماری از زنان در شهرهای مختلف ایران به دوچرخه‌سواری پرداختند، خامنه ای دوچرخه سواری زنان را در انظار عمومی حرام اعلام کرد.

 

ترکیه – تجمع اعتراضی در استانبول در پی تعطیل شدن ٢٣ شبکۀ رادیو و تلویزیونی

صدها نفر شامگاه سه شنبه ٣ اکتبردر پی تعطیل شدن ٢٣ شبکۀ رادیو و تلویزیونی در ترکیه با تجمع در میدان تقسیم شهر استانبول به این اقدام دولت اعتراض کردند.  معترضان که بیشتر آنها خبرنگاران رسانه های تعطیل شده هستند، این اقدام دولت را مخالف دموکراسی می دانند. فعالیت این شبکه های رادیو و تلویزیونی به دستور دادگاهی در ترکیه ممنوع اعلام شده و به طور همزمان صبح سه شنبه با استفاده از نیروی پلیس تعطیل شدند. ریئس اتحادیۀ روزنامه نگاران ترکیه که در میان تجمع کنندگان بود، تک صدایی در این کشور را خطرناک می داند و می گوید: “روزی خواهد رسید که تمام شبکه های مخالف تعطیل و همۀ صداها ساکت شوند. امروز ٢٣ تلویزیون [و رادیو] بسته شدند، فردا شاید ١٥ شبکۀ دیگر به اینها اضافه شود. ما مجبور خواهیم بود درست مانند دهه های ٨٠ و ٩٠، همه ببینندۀ یک شبکه باشیم و آنهم شبکۀ پروپاگاندای دولت خواهد بود. ما صداهایمان را بالا خواهیم برد و اجازه نمی دهیم این اتفاق بیافتد.” بسیاری از این رسانه ها به ارتباط با جنبش گولن یا حزب کارگردان کردستان پ.کا.کا متهم شده اند که از آنجمله می توان به شبکۀ کرد زبان “آی ام سی تی وی” ( IMCTV) اشاره کرد. روز سه شنبه پلیس پس از ورود به دفتر این شبکۀ تلویزیونی و ضبط کامپیوترها، خبرنگاران و کارکنان آن را مجبور به ترک محل کار خود کرد. تعطیلی این رسانه ها در ادامۀ فشارهای دولت ترکیه بر مخالفان بویژه کردها و هواداران جنبش گولن در پی کودتای صورت گرفته در این کشور است. در همین رابطه، پلیس ترکیه روز سه شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد در زمان حالت فوق العاده در این کشور که از فردای کودتا به اجرا گذاشته شده است تاکنون ١٢.٨٠١ پلیس دستیگر یا از کار معلق شده اند. بر اساس آخرین آمار، تاکنون ٣٢ هزار نفر از زمان کوتادی روز پانزدهم ژوییه در این کشور دستیگر شده اند و ٧٠٠٠٠ نفر نیز تحت بازجویی یا تحقیقات قرار گرفته اند. بیشتر دستگیر شدگان از میان روزنامه نگاران، قضات و وکلا، پلیس، معلمان و اساتید دانشگاه و ارتش هستند.

 

اتیوپی – معترضان ضد دولتی به زندان و پلیس حمله و زندانیان را آزاد کردند

مقامات منطقه اورومو در اتیوپی می گویند که معترضان به یک کارخانه سیمان متعلق به الیکو دانگوت، سرمایه دار نیجریه ای و ثروتمندترین مرد آفریقا، حمله کرده اند.  آن ها همچنین مقر پلیس را مورد حمله قرار داده اند، زندانیان را آزاد کرده اند و خودروهای متعلق به دولت را آتش زده اند. آن ها به کشته شدن ده ها نفر در اورومو در جریان یک جشنواره فرهنگی که به خشونت کشیده شد اعتراض می کردند.  روز ٢ اکتبر در منطقه اورومیا در اتیوپی ده ها تظاهرکننده در پی یورش نیروهای امنیتی به یک جشنواره، زیر فشار جمعیت کشته یا زخمی شدند. سیوم تشوم، وبلاگ نویس برجسته که در مورد تظاهرات ضد دولتی مطلب می نوشت بازداشت شده است. بسیاری از مفسران، روزنامه نگاران و گروهی از مخالفان دولت در اتیوپی در زندان هستند. نیروهای امنیتی اتیوپی به تلاش برای سرکوب مخالفان در منطقه اورومیا متهم می شوند که مردم در آن خواهان آزادی سیاسی بیشتر هستند. مردم در اورومیا و آمهارا دولت را متهم می کنند که آنها را از نظر اقتصادی و سیاسی به حاشیه رانده است. صدها نفر از مردم در تظاهرات اخیر کشته شده اند، چیزی که در دو دهه اخیر در اتیوپی سابقه نداشته است. حزب حاکم اتیوپی و متحدان آن در انتخابات سال گذشته همه ٥٤٦ کرسی پارلمانی را از آن خود کردند، اما احزاب مخالف گفته اند که نتایج انتخابات دستکاری شده و برگزاری آن آزاد و منصفانه نبوده است.

 

اروپا – تداوم گسترده حرکت پناهجویان و تلفات آنها در دریاها

گارد ساحلی ایتالیا می گوید طی ٤٨ ساعت گذشته نزدیک به یازده هزار پناهجوی گرفتار در آبهای مدیترانه نجات یافته اند. اجساد نزدیک به پنجاه پناهجو از جمله کودک هم از آب گرفته شد. در این عملیات جدا از گارد ساحلی ایتالیا گروه های مختلف بین المللی هم مشارکت داشتند. کشتی های ایتالیایی پناهجویان را به سواحل سیسیل در جنوب کشور منتقل کرد. و در میانه مسیر سه زن باردار نوزادشان را به دنیا آوردند. قبل از نجات پناهجویان در ٣٣ قایق از جمله ٢٧ قایق بادی در میان آبها سرگردان بودند. بیشتر این پناهجویان اتباع کشورهای نیجریه، اریتره، گینه، گامبیا، سودان، ساحل عاج و سومالی هستند که برای زندگی بهتر در آنسوی آبها دل به دریا زده اند. آنها حالا باید مراحل اداری ثبت درخواست پناهندگی را پشت سر گذارند تا ببیند سرنوشتشان در کدام کشور و شهر اروپا رغم خواهد خورد. از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ١٤٢ هزار پناهجو در آبهای ایتالیا نجات یافته اند و ٣١٠٠ نفر هم طعمه امواج دریا شده اند.