بیانیەی کانون مدافعان حقوق بشر کردستان به مناسبت ۱۰ اکتبر روز جهانی علیه اعدام
دهم اکتبر روز جهانی مبارزه علیه اعدام است. نخستین بار در سال ۲۰۰۳ در اروپا این روز به عنوان اقدامی در دفاع از حرمت انسانی، «روز جهانی علیه اعدام» نامیده شد. طبق آمارهای منتشر شده بیش از ۹۰ درصد اعدامها در جهان تنها در ۶ کشور چین، ایران، عربستان سعودی، ایالات متحده آمریکا و یمن شکل گرفته است.
اعدام، قتل عمد دولتی است و در همه جای دنیا باید ممنوع شود.
لغو مجازات اعدام و ارزش نهادن به جان انسان، اولین گام در مبارزه با فرهنگ آدمکشی در جامعه است. مجازات اعدام شنیعترین شکل قتل عمد است؛ چون یک نهاد سیاسی، با اعلام قبلی، از قول جامعه، و در نهایت حق به جانبی و خونسردی، تصمیم به کشتن کسی میگیرد و روز و ساعت واقعه را هم اعلام میکند. در جامعهای که کشتن انسانها مطابق قانون مجاز باشد، هرگز نمیتوان جلوی تکرار همین عمل در میان اتباع جامعه را گرفت. اعدام خود یک رقم بزرگ در آمار قتل و جنایت است.
در طول سی و هفت سال گذشته، درصد مجازات اعدام در ایران به شدت افزایش یافته و بیشترین آمار اعدام نوجوانان و جوانان در جهان متعلق به این کشور است. به جوخه مرگ سپردن صدها نفر از اعضا و هواداران سازمانهای سیاسی، تنها به جرم دگراندیشی و مبارزه سیاسی در مدتی کوتاه پس از انقلاب ضد استبدادی بهمن و یا اعدام بیش از ۵ هزار نفر از زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ و همچنین اعدام صدها نفر از متهمان به قاچاق مواد مخدر از جمله موارد نقض شدید حقوق بشر در ایران است.
در چند سال اخیر باز هم شاهد رشد تصاعدی اعدام در ایران هستیم و هر هفته رسانههای حکومتی اعم از تلویزیون، رادیو، روزنامهها خبر از اجرای احکام اعدام میدهند. بنابه گزارش بخش آمار نهاد کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، از زمان انتخاب حسن روحانی تاکنون حدود هزاران نفر در ایران اعدام شدهاند، که از این تعداد زیادی از آنها از فعالان سیاسی و عقیدتی بودهند.
بنابه آخرین گزارشات، هماکنون بیش از دەها فعال سیاسی و عقیدتی نیز در ایران حکم اعدام دارند که بیشتر آنها کُرد هستند و حکم بیشتر آنها در دیوان عالی کشور به تایید رسیده است و احتمال اجرای حکم اعدامشان وجود دارد.
از این رو باید برای پایان دادن به صحنههای دردناک گرفتن جان انسانها، برای پایان دادن به رعب و وحشت در جامعه، برای والا نگه داشتن حرمت انسانی، برای دفاع از اسیران بیدفاع، باید یکصدا شد و این صدا را به فریادی گسترده در عرصه جهانی تبدیل نمود که: «ما خواهان پایان دادن به حکم اعدام هستیم.» بنابراین، همگام با خواستههای جامعه که مخالف مجازات اعدام و خواهان لغو این مجازات ضد انسانی هستند؛ ما به عنوان کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، همگام با فعالان حقوق بشر در ایران برای پاسخ دادن به خواستههای به حق جامعه ایران اقدام به تهیه فراخوانی نمودهایم که خواستار لغو مجازات اعدام در ایران هستیم، و از کلیه نمایندگان و فعالان و سازمانهای حقوق بشری جهانی میخواهیم برای توقف هر چه سریعتر اجرای حکم اعدام در ایران، از اهرمهای فشار بیشتری علیه نظام جور و ستم جمهوری اسلامی بهره بجویند.
در پایان ضمن گرامیداشت این روز و مبارزه بیوقفه برای پایان صدور و اجرای حکم و با تاکید مجدد در مخالفت با اعدام شهروندان تحت هر اتهامی، خواهان حذف حکم اعدام از قوانین جزایی ایران هستیم. این نهاد حقوق بشری مدافع زندانیان، همچنین مجامع حقوق بشری و جامعه جهانی را نسبت به نجات جان ۵٣ زندانی سیاسی کُرد که در انتظار اجرای حکم اعدام به سر میبرند فرامیخواند.
کانون مدافعان حقوق بشر کردستان
دوشنبه، ۱۹ مهر ماه ۱۳۹۵ برابر با ۱۰-۱۰-۲۰۱۶
http://www.hrkurd.com/archive/1800.htm