سنندج به زندگی رای داد!
امروز سه شنبه ۲ شهریور جوانی متهم به قتل از پای چوبه دار برگشت. او بار رضایت خانواده مقتول از اعدام نجات یافت.
در سال ۹۱ نزاعی بین دو جوان در می گیرد که در جریان آن متاسفانه دلیراحمدی ۲۳ ساله جان می بازد. جوانی به نام رشاد رشیدی به اتهام این قتل دستگیر و راهی زندان می شود. امروز سه شنبه ۲ شهریور قرار بود که او اعدام شود که خوشبختانه با رضایت خانواده احمدی، رشاد رشیدی از مرگ نجات یافت. یک اقدام انسانی که شایسته تقدیر و سپاسگزاری فراوان است.
و اما این حرکت انسانی چگونه میسر شد؟ از همان سه سال پیش که رشاد رشیدی روانه زندان شد و به اعدام محکوم گردید، از سوی فعالین اجتماعی و مدنی شهر سنندج از جمله سیمین چایچی شاعر و فعال مدافع حقوق انسان، مظفر صالحنيا، سهراب جلالى، خانواده مجيدى، حامد محمدى و شيث امانى و … تلاش هایی برای متقاعد کردن خانواده مقتول بمنظور بخشش وی آغاز شد. در روزهای اخیر و همزمان با قطعی شدن روز اعدام رشاد رشیدی این تلاش ها شدت بیشتری یافت.
فعالان مدنی شهر سنندج به منزل مقتول رفتند و بار دیگر با خانواده وی دیدار کردند. سيمين چايچى در مصاحبه با بی بی سی گفته است که خانواده مقتول با “خوشرویی” پذیرای آنان شدند.
از سوی دیگر محمد امین کمانگر فعال کمیته بین المللی علیه اعدام که در تلاش های انسانی برای نجات جان رشاد رشیدی مشارکت داشته، در فیس بوک خود نوشت که شامگاه دوشنبه اول شهریور گروههایی از مردم شریف شهرسنندج در جلوی زندان اجتماع کردند و تا صبح یعنی هنگام اجرای مراسم اعدام آنجا بودند. شاهدان در صحنه گفته اند زمانی که طناب دار بر گردن رشاد رشیدی قرارگرفت، مادر دلیر احمدی ( مقتول) وی را بخشید و طناب دار را باز کرد.
فعالان مدنی شهر سنندج از مردم خواستهاند، برای قدردانی از خانواده شاکی، روز پنجشنبه، ۴ شهریور ماه، با حضور در قبرستان بهشت محمدی سنندج، مزار مقتول را گلباران کنند.
در چند سال گذشته بخششها بطور چشمگیری افزایش یافته است و این دارد به یک رفتار همه گیر تبدیل می شود که خانواده های داغداربخشش را بجای مجازات اعدام انتخاب کنند. ابن بخشش ها پاسخ محکمی ار سوی مردم به دستگاه آدم کشی جمهوری اسلامی است که هر روز برای ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه جان شماری را از طریق اعدام می گیرد.
کمیته بین المللی علیه اعدام از خانواده احمدی برای این کار انسانی قدردانی می کند و یاد دلیر احمدی را عزیز و گرامی می دارد. ما همچنین به فعالین مدنی در سنندج که با تلاشهای خستگی ناپذیرشان این کار انسانی را میسر ساختند صمیمانه درود می فرستیم.
به جرات میتوان گفت که امروز جامعه ایران یک جامعه ضداعدام است و خواست لغو مجازات اعدام یک خواست مهم عموم مردم است. همراه با سرنگونی حکومت اسلامی، مجازات شنیع و ضدانسانی اعدام، یعنی قتل عمد دولتی، نیز برای همیشه در ایران به پایان خواهد رسید.
کمیته بین المللی علیه اعدام
۲۳ اوت ۲۰۱۶- ۲ شهریور ۱۳۹۵