اخبار کارگری نسان نودینیان داوود رفاهی اخبار اعتراضات كارگری

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

اخبار اعتراضات كارگری

 

تجمع كارگران قند اهواز ادامه دارد

(یکشنبه هشتم بهمن ماه) تعداد ٥٠ نفر از کارگران قند و تصفیه شکر اهواز برای دومین روز متوالی، این بار به همراه خانواد‌های‌شان در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند. ٨بهمن دومین روز تجمع کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر در هفته اخیر برای احقاق حقوق معوقه برگزار شد. تا کنون هیچ عکس العمل قانع کننده‌ای از سوی مسئولان استانی در این زمینه مشاهده نشده است. میزان معوقات حقوقی کارگران کارخانه قند را ٢٥ ماه میباشد.  با وجود اینکه در سال اخیر بارها در مقابل استانداری و درب کارخانه تجمع کاوگران برپا شده، اما به دلایلی که کارگران از آن بی‌اطلاعند، به مشکلات بیش از ٨٠ کارگر این کارخانه رسیدگی نمی‌شود.
***

***

٣بهمن؛ ده ماه است حقوق نگرفته‌ایم!  تجمع در مقابل مجلس

جمعی از کارگران مخابرات استان خراسان رضوی و خوزستان امروز در مقابل مجلس تجمع کردند‌. ‌. کارکنان مخابرات استان خوزستان با در دست داشتن پلاکاردی که بر روی آن نوشته شده بود ده ماه است حقوق نگرفته‌ایم خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس به مشکلاتشان شدند.

***

ادامه تجمع كارگران شركت جهاد نصر كردستان

٧بهمن؛ ده ها نفر از کارگران اخراجی شرکت جهاد نصر کردستان، جهت پیگیری خواسته‌ها و مطالبات خود در مقابل اداره کار سنندج تجمع کردند. کارگران تجمع کننده اعلام کردند که روز بعد در مقابل شرکت جهاد نصر تجمع خود را ادامه خواهند داد و تا زمانی که نامه‌ی کتبی اخراج را دریافت نکنند آنجا را ترک نخواهند نمود. لازم به ذکر است که ١١٠ نفر از کارگران این شرکت چندی پیش به صورت دسته جمعی و بدون ارائه‌ی نامه رسمی اخراج شدند.

***

کارگران بیش از پنج نوبت در محل فرمانداری، دفتر نماینده و شورای اسلامی شهر اردکان تجمع و تحصن کرده اند.

٢بهمن مهر،هشت ماه پیش ٤٥ زن کارگر از یکی از کارخانه های بزرگ اردکان اخراج شدند که اغلب آنها سرپرست خانوار بوده اند اما اکنون بعد از گذشت این مدت از بیکاری آنها، هنوز کسی پاسخگوی مشکلات آنها نیست. خدیجه سرافراز از کارگران اخراجی کارخانه پوشش گستر اردکان درباره مشکلات به وجود آمده برای زنان شاغل در این واحد تولیدی اظهار داشت: کارخانه پوشش گستر اردکان در سال ١٣٨٠ با هدف تولید روکش فابریک صندلی خودرو و با ایجاد اشتغال برای ٤٠٠ نفر از زنان و مردان اردکانی کار خود را آغاز کرد. این کارگر اخراجی اضافه کرد: متاسفانه به علت سوء مدیریت و تعویض پیاپی مدیران عامل، این کارخانه در ٢٠ تیرماه امسال تعطیل و ورشکسته اعلام شد. سرافزاز تصریح کرد: متاسفانه بدهی کارگران از سال ١٣٨٦ تاکنون پرداخت نشده و هر یک از کارگران که بیشتر آنان بی سرپرست یا بدسرپرست هستند بین ٩٠ تا ١٥٠ میلیون ریال از این کارخانه طلب دارند و تلاش آنان برای توقیف بخشی از ساختمان یا دستگاه های کارخانه نیز به جایی نرسیده است. سمیه فتاحی یکی دیگر از کارگران اخراجی نیز گفت: متاسفانه از تیرماه سال جاری که کارخانه به صورت رسمی تعطیل شده، حتی یک ریال به عنوان بیمه بیکاری به هیچ یک از کارگران پرداخت نشده و کارگران برای رفع نیازهای اساسی زندگی خود دچار مشکلات عدیده ای هستند. وی افزود: در حال حاضر بانک تجارت کارخانه را مصادره کرده و طبق قانون باید حق و حقوق کارگران اخراجی را پرداخت کند اما مسئولان این بانک نیز جوابگو نیستند.

***

***

اعتصاب ٢٠٠ نفر از رانندگان کامیون های شهرداری تبریز

٣بهمن، حدود ٢٠٠ نفر از رانندگان کامیون های شهرداری مناطق ده گانه ی تبریز ٢ روز است که در حال اعتصاب می باشند . به دلیل قطع بیمه ی تامین اجتماعی رانندگان کامیون ها از طرف شهرداری ها و نیز اخراج برخی از رانندگان ( در حال واگذار شدن شهرداری به بخش خصوصی ) از روز شنبه مورخه ی ٣٠/١٠/٩١ در حال اعتصاب هستند. به گفته ی یکی از رانندگان : قطع بیمه تامین اجتماعی و اخراج برخی از رانندگان در حالی صورت گرفته که قرارداد های بین رانندگان و شهرداری تمام نشده قبلا نیز در مورد این اقدام به رانندگان کامیون ها هیچ اطلاع رسانی نشده است. پیش از این نیز از طرف شهرداری در بعضی مواقع بیمه ی تامین اجتماعی رانندگان قطع می شد که با اعتراض رانندگان روبه رو می شد.

***

تجمع اعتراضی کارگران مخابرات خوزستان و خراسان رضوی مقابل مجلس

کارکنان مخابرات استان خوزستان پلاکاردی دردست داشتن که بر روی آن نوشته شده بود ده ماه است حقوق نگرفته‌ایم. کارکنان استان خراسان رضوی نیز در پلاکاردهایی که در دست داشتند خواستار رسیدگی به وضع اشتغال خود بودند.

کارگران پالایشگاه آبادان به اعتراض ادامه میدهند

کارگران زندانی پالایشگاه باید فورا آزاد شوند

در اطلاعیه دو روز قبل خبر دادیم که سرکوبگران جمهوری اسلامی به تجمع کارگران شرکت ساختمانی پالایشگاه آبادان در روز ٦ بهمن حمله کرده و تعدادی را دستگیر کردند. طبق گزارشی که امروز به حزب رسیده است، کارگران بازداشتی همچنان در زندان بسر میبرند. کارگران در تجمع روز ٦ بهمن اعلام کرده بودند که به تجمع اعتراضی خود علیه اخراج و سایر خواست های خود ادامه میدهند. کارگران دیروز و امروز ٧ و ٨ بهمن، به تجمعات خود ادامه دادند و خواهان بازگشت به کار و آزادی کارگران بازداشتی شدند. جالب است که تعدادی از جوانان بیکار شهر نیز در این تجمع شرکت کرده و خواهان کار بودند. کارگران اعلام کردند که به تجمعات خود همچنان ادامه خواهند داد.

حزب کمونیست کارگری کلیه کارگران پالایشگاه را فرامیخواند که متحد و یکپارچه دست به اعتراض بزنند و خواهان آزادی فوری کارگران زندانی و بازگشت به کار ٥٠٠ کارگر اخراجی شوند. حزب از خانواده های کارگران بازداشتی میخواهد دست به تجمع بزنند و اجازه ندهند بیش از این عزیزانشان در زندان بمانند. کلیه جوانان و کارگران بیکار و همه کارگران و مردم آزاده آبادان را فرامیخوانیم که همبستگی خود را با کارگران پالایشگاه و کارگران زندانی اعلام کنند، در تجمعات اعتراضی شرکت کنند و اجازه ندهند کارگران بخاطر خواست های برحقشان حتی یک ساعت در زندان باشند.

مرگ بر جمهوری اسلامی

زنده باید جمهوری سوسیالیستی

زنده باد انقلاب انسانی برای حکومت انسانی

حزب کمونیست کارگری ایران

٨ بهمن ١٣٩١، ٢٧ ژانویه ٢٠١٣

تشكلهای كارگری

مراسم یادبود جانباختگان معدن مس خاتون آباد

صبح روز جمعه ٦/١١/٩١ مراسم یادبود جانباختگان معدن مس خاتون آباد، با شرکت جمع زیادی از کارگران و فعالین کارگری و اعضای شورای کارگران بیکار، اتحادیه آزاد کارگران و کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، در اطراف شهر سنندج برگزار شد. مراسم در ساعت ٩ صبح با یک دقیقه سکوت به یاد تمام جانباختگان راه آزادی و برابری انسانها شروع و سپس با سرود انترناسیونال، سرود همبستگی طبقاتی کارگران، ادامه یافت. سپس بیانیه‌ی کمیته‌ی هماهنگی در یادبود و محکومیت کشتار کارگران معدن مس خاتون آباد، توسط یکی از حاضرین خوانده شد. همچنین بیانیه‌ی  شورای کارگران بیکار نیز توسط نماینده‌ی آنان برای جمع قرائت شد. پس از حدود یک ساعت، مراسم با یک سرود کارگری دیگر، و سپس بحث و گفت و گوی کارگران در مورد ضرورت اتحاد عمل کارگران و فعالین کارگری، از جمله برای مقابله با اخراج و بیکار سازی‌های گسترده و دسته جمعی کارگران، به پایان رسید.

***

جمعی از فعالین کارگری به ملاقات فرزند بهنام ابراهیم زاده رفتند

عصر روز سه شنبه ٣/١١/٩١ جمعی از فعالین کارگری و اعضای کمیته­ ی هماهنگی سنندج به ملاقات فرزند بهنام ابراهیم زاده (نیما) در بیمارستان محک تهران رفتند. در این دیدار، حاضرین مراتب همبستگی و همدردی را با بهنام ابراهیم زاده و فرزند دلبندش ابراز داشتند و همچنین اعلام کردند که از هر نوع کمک مادی و معنوی به بهنام ابراهیم زاده و خانواده اش دریغ نخواهند کرد و از هر طریق ممکن آنان را حمایت و پشتیبانی خواهند کرد. لازم به ذکر است این فعال کارگری و عضو کمیته­ ی پیگیری، چند روز قبل با وثیقه­ ی ٢٠٠ میلیون تومانی به مرخصی فرستاده شده است.

***

“شورای کارگران بیکار”

٧بهمن؛ “شورای کارگران بیکار” با انتشار اطلاعیه به مناسبت سالگرد کشتار کارگران معدن مس خاتون آباد، یاد و خاطره کارگران جانباخته را گرامی داشت. در بخشی از این اطلاعیه از جمله آمده است: “کارگران خاتون آباد نه اولین و نه آخرین قربانیان نظم سرمایه اند و تاریخ مبارزات طبقه کارگر هر دم با حروفی از آتش و خون به ثبت رسیده است. زیرا پایان بخشیدن به فقر و فلاکت و سیه روزی و خروج از قربانگاه نظم سرمایه مستلزم پیکاری طبقاتی می باشد. اما بی شک طبقه کارگر ثمره این مقاومت ها و جانفشانی های خود را خواهد دید. روزی که کارگران سراسر جهان با شکستن ساختارها و مناسبات طبقاتی نظام سرمایه داری، بر ویرانه های آن به جشن و سرور بپردازند و یاد تمامی جانباختگانی را که در راه رهایی انسان از یوغ اسارت و بندگی و برپایی جهانی آزاد و برابر جان عزیزشان را فدا نمودند،گرامی بدارند.”

***

دیدار کارگران سنندج با رضا شهابی

٤ بهمن؛ صبح روز سه شنبه ٣/١١/٩١ جمعی از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی سنندج به دیدار رضا شهابی فعال کارگری و عضو سندیکای شرکت واحد تهران و حومه رفتند. حاضرین در این ملاقات بر ضرورت انسجام و اتحاد عمل طبقاتی از جمله برای افزایش دستمزد کارگران تاکید کردند؛ و ایجاد تشکل های مستقل کارگری را برای دستیابی به حقوق انسانی خود و هم طبقه هایشان را یک ضرورت و نیاز طبقاتی امروز کارگران دانستند. در این دیدار، پیامی از طرف شورای کارگران بیکار سنندج به نمایندگی یکی از آنان خوانده شد؛ و همچنین متن پیام تبریک و شادباش کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی سنندج تقدیم رضا شهابی شد که متن این پیام به شرح زیر است. امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که کارگران ایران چگونه در اوج فقر و فلاکت و بی حقوقی های مطلق اجتماعی و سیاسی به سر می برند. نابرابری ها و فاصله ی طبقاتی، روز به روز در حال گسترش است. و خانواده های کارگران را با معضلات و ناهنجاری های اجتماعی از جمله فساد، فحشا، دزدی، اعتیاد و … درگیر کرده است.

تورم دیوانه وار و بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی، زندگی روزمره ی میلیون ها کارگر را در لبه ی پرتگاه مرگ قرار داده است. کارگران هر روز بیشتر از روز قبل، قدرت خریدشان را از دست می دهند. این مرگ خاموش کارگران را در تعطیلی کارگاه ها و کارخانه ها می توان جست. هر روز هزاران کارگر با اخراج و بیکار شدن، به ارتش ذخیره ی بیکاران می پیوندند، و دستمزدهای معوقه شان ماه ها و گاهی سال ها پرداخت نمی شود. با این وجود کارگران ایران و فعالین کارگری، از جمله رضا شهابی نظاره گر به تباهی کشیده شدن هستی و بقای خود نخواهند بود و از طریق حق طبیعی و حقوقی خود و برای تغییر دادن این زندگی فاجعه بارِ استثمار گرایانه، دلیرانه مبارزه می کنند و با ایجاد تشکل های خود ساخته و مستقل کارگری پا به میدان مبارزه می گذارند و با اعتراض و اعتصاب، خواسته ها و مطالبات بر حق خود را به کرسی می نشانند. و گام به گام در عرصه های مختلف، سرمایه داران را به عقب می رانند. هرچند سرمایه داران و حافظان آن با این حق خواهی کارگران مقابله می کنند و کارگران و فعالین کارگری پیشرو را بازداشت و زندانی و صدای حق خواهی آنان را سرکوب می کنند؛ اما بدون تردید مقاومت کارگران و فعالین کارگری در تمام میادین مبارزه ی طبقاتی حتی در زندان های نظام سرمایه داری، نشان می دهد که طبقه ی کارگر از تمام خواسته های بر حق خود از جمله حق ایجاد تشکل و حق اعتراض و اعتصاب، به هیچ وجه عقب نشینی نخواهند کرد. دوست و رفیق و هم طبقه ی عزیزمان «رضا شهابی» با تحمل بیش از دو سال و نیم زندان و با وجود فشار و درد و بیماری که با آن مواجه شده بود حتی برای یک لحظه از دفاع از منافع کارگران و رسیدن به حقوق و مطالبات بر حق خود و هم طبقه هایش غافل نشد. مقاومت شجاعانه و دلیرانه ی رضا شهابی، این کارگر آگاه و پیشرو که با حمایت بسیاری از کارگران، تشکل های کارگری و انسان های آزادی خواه و برابری طلب و نهادهای انساندوست همراه شد، درس دیگری برای جنبش کارگری ایران بود، تا جدا از هر گونه عقیده و نظر و گرایش درون جنبش کارگری، بتوانند حول خواسته های مشترک و بر حق کارگران گرد هم بیایند. لذا ما کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگریِ سنندج، حضور رضا شهابی را در میان اعضای خانواده، دوستان و همکاران خود از جمله کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تبریک و شادباش گفته و خواستار آزادی بدون قید و شرط ایشان و تمام کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی از جمله پدرام نصراللهی، محمد جراحی، شاهرخ زمانی، بهنام ابراهیم زاده، نسرین ستوده، فریبرز رئیس دانا و … هستیم. این دیدار عصر همان روز، در یک فضای عاطفی و دوستانه و قدردانی جمع حاضر از روحیه ی مقاوم خانواده ی رضا شهابی از جمله همسر فداکارش «ربابه رضایی» به پایان رسید.

***

انتقال محمد مولانایی و واحد سیده به زندان مرکزی مهاباد

٤بهمن؛ به گزارش رسیده، روز یکشنبه ١/١١/١٣٩١، محمد مولانایی و واحد سیده فعالین کارگری و از اعضای کمیته ی هماهنگی در مهاباد نیز به زندان مرکزی مهاباد انتقال داده شدند. یوسف آب خرابات نیز در ٢٨ دی به زندان مرکزی مهاباد انتقال داده شده بود. فعالین کارگری بازداشتی حدود ٢٠ روز است که در بازداشت به سر برده و هنوز پرونده آنان به دادگاه ارجاع نشده است. کمیته ی هماهنگی ضمن محکوم کردن بازداشت یوسف آب خرابات، محمد مولانایی و واحد سیده خواهان آزادی فوری و بی قید شرط آنان و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین دربند و زندانیان سیاسی می باشد.

***

مرخصی بهنام ابراهیم زاده با قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی

براساس گزارش رسیده، روز یکشنبه اول  بهمن ماه ١٣٩١ ساعت ٨ شب، بهنام ابراهیم زاده  فعال کارگری و عضو کمیته پیگیری  با قرار وثیقه ٢٠٠ میایون تومانی برای مدت چهار روز به مرخصی آمد. لازم به ذکر است که فرزند این فعال کارگری، نیما ابراهیم زاده به دلیل بیماری سرطان در بیمارستان کودکان محک بستری است و پزشکان تاکید کرده‌اند که حضور بهنام در کنار فرزندش، تاثیر به سزایی در کمک به امر درمان نیما دارد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن ادامه بازداشت و زندانی بهنام ابراهیم‌زاده، خواهان آزادی بی قید و شرط وی و کلیه کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به  ایجاد تشکل های کارگری-١ بهمن ١٣٩١

***

عیادت اعضای سندیکا با رضا شهابی

رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از تاریخ بیست و دوم خرداد هشتاد ونه دستگیر و در زندان به سر می برد پس از عمل جراحی سنگینی که انجام داد روانه زندان گردید و پس از گذشت چند ماه با موافقت مسئولین زندان به مرخصی آمد. اعضای هیئت مدیره و فعالین سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه روز دوشنبه دوم بهمن ماه نود و یک برای عیادت و احوالپرسی با حضور در منزل اقای رضا شهابی با ایشان ملاقات کردند. سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن آرزوی سلامتی برای این عضو زحمتکش ، آرزو دارد هر چه سریعتر شاهد آزادی بی قید و شرط ایشان باشیم. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دوم بهمن نودویک

***

به یاد نهمین سال کشتار کارگران خاتون آباد

چهارم بهمن سال ١٣٨٢، یادآور روزی خونین، تلخ و دردناک در تاریخ جنبش کارگری ایران است. در این روز جمع کثیری از کارگران اخراجی معدن مس خاتون آباد برای حق بازگشت به کار و حفظ امنیت شغلی خود تصمیم به مسدود کردن جاده شهر بابک – خاتون آباد گرفتند. این اقدام پس از بی جواب ماندن اعتراض و تحصن چند روزه آنها توسط صاحبان معدن و مقام های اداری، انجام گرفت. پس از این حرکت بود که مامورین امنیتی و انتظامی از زمین و هوا و توسط هلی کوپتر، کارگران را مورد اصابت گلوله قرار دادند. پس از جان باختن یکی از کارگران، آنها به سمت شهر بابک حرکت می کنند، اما در آنجا نیز مورد حمله مسلحانه قرار می گیرند و چهار نفر به نام های ریاحی، جاویدی، مومنی، واحدی و دانش آموزی به نام پورامینی جان خود را از دست می دهد و تعداد زیادی دیگر زخمی می شوند. کشتار کارگران خاتون آباد در بهمن سال ٨٢ که فقط برای حق کار و امنیت شغلی تجمع نمودند را باید یکی از فجایع حاکمیت سرمایه داری در ایران دانست؛ کشتاری که هیچ گاه عاملان و آمران آن معرفی و مجازات نشدند. اما در سال های بعد سرکوب اعتراض های کارگری متوقف نشد و هم چنان به شکلی گسترده، ادامه یافت. هجوم گسترده و حمله به کارگرانی که اقدام به بازگشایی سندیکای واحد تهران و نیشکر هفت تپه نمودند؛ ضرب و شتم و بازداشت و زندانی کردن فعالین کارگری و شرکت کننده گان در مراسم های اول ماه شهرهایی مانند تهران، سنندج و سقز؛ سرکوب اعتصاب ها و تجمع های مختلف کارگران در اعتراض به بی حقوقی ها، از نمونه های بارز سرکوب در دهه ٨٠ بود. این در حالی است که شرایط سخت معیشتی و دستمزدهای زیر خط فقر و مرگ در معادن و دیگر مراکز کارگری به بخشی از واقعیت های زندگی کارگران و خانواده های شان تبدیل شده است.

ما اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری یاد و خاطره کارگران خاتون آباد که در چهارم بهمن سال ٨٢ در شهر بابک جان باختند را گرامی می داریم. بدون شک کارگران باید بدانند که برای جلوگیری از چنین فجایعی و به دست آوردن خواسته و مطالبات خود و داشتن زندگی شایسته و امروزی نیاز به اتحاد و همبستگی و ایجاد تشکل های خود دارند. تشکل هایی که بتواند با اتکا به اراده و خواست کارگران ایجاد شده و بتواند به نیروی خود آنها، از مطالبات شان آنها دفاع کند. گرامی باد یاد کارگران جان باخته خاتون آباد زنده باد اتحاد و همبستگی کارگری کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-٢ بهمن ١٣٩١

***

هشدار کانون صنفی معلمان به وزیر اموزش و پرورش

کانون صنفی معلمان در اعتراض به فقر روزافزون فرهنگیان بیانیه ای صادر کرده است. در بخشهایی از بیانیه  آمده است:

بر کسی پوشیده نیست که وضعیت اقتصادی نابسامان و آشفته ی کنونی ایران،یکی از بزرگ ترین دل نگرانی های زندگی روزمره ی قشرهای گسترده ای از مردم است. دغدغه ی بزرگ قشرهای فرودست و طبقات متوسط جامعه،تآمین معاش روزانه و برخورداری از بهداشت و خدمات درمانی ضروری زندگی است. رشد سرسام آور قیمت ها و تورم و گرانی افسار گسیخته – هرچند از سوی برخی کارگزاران و کاربدستان مملکتی انکار شود- واقعیتی است که روز به روز بر تاثیر ویرانگرش افزوده می گردد و ابعاد گوناگون فرهنگی،اجتماعی و سیاسی نمایان تری می یابد.

بی گمان آموزش نیز، یکی از گستره هایی است که از چنین شرایط نابسامانی آسیب ها دیده و می بیند.

در این چند سال که نرخ میانگین تورم رسمی،دست کم چیزی نزدیک به سی درصد اعلام شده و می شود، میانگین افزایش حقوق سالیانه ی فرهنگیان،نزدیک به ده – دوازده درصد انجام گرفته است،البته همگان می دانند که هم نرخ تورم رسمی،اختلاف چشمگیری با تورم واقعی دارد و هم افزایش قیمت کالاهای ضروری زندگی،بالاتر از نرخ تورم است.

اما در این شرایط و وضعیت نابهنجار،چندین ماه است که حق التدریس(اضافه کار)آموزگاران و برخی دیگر از دستمزدهای آنها پرداخت نگردیده است. نزدیک به یک سال است که اضافه کار نیروهای ستادی مدرسه ها(مدیران،معاونان و …) پرداخت نشده،چهار ماه است که اضافه کار فرهنگیان و به ویژه معلمان واریز نگردیده است،چندین ماه است که آموزش و پرورش،سهم بیمه ی طلایی فرهنگیان شاغل را نپرداخته،دستمزد آموزگارانی که در آزمون های نهایی خردادماه گذشته،حضور داشته و یافته اند- چه در حوزه های اجرایی و چه در حوزه های تصحیح برگه- واریز نشده،پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته که برابر گفته ی وزیر قرار بود یک هفته پس از بازنشستگی پرداخت شود هنوز پس از گذشت ماه ها به دست شان نرسیده، دو سال است که از سرانه ی آموزشی مدرسه ها خبری نیست و تنها درصد ناچیزی از آن به برخی از مدرسه ها داده شده،و بسی مطالبات دیگری که هم اکنون ماه هاست به تعویق افتاده است.

کانون صنفی معلمان ایران،مسئولان را دعوت می کند که سری به دفتر مدرسه ها بزنند و از نزدیک،به سخنان و گلایه ها و اعتراض های آنها گوش فرادهند. ما چنین شرایطی را،بحران آفرین ارزیابی می کنیم و به مسئولان هشدار می دهیم،و بر این باوریم که دگرگونی بنیادین در آموزش و پرورش،بدون دگرگونی راستین در معیشت فرهنگیان روی نخواهد داد و تغییرات شتاب زده ی صوری،نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد که بی گمان بر آشفتگی ها و نابسامانی ها خواهد افزود.

کانون صنفی معلمان ایران

سوم بهمن ٩١

 

حقوق و دستمزدهای پرداخت

 

 ٥٠٠٠كارگر در خطر اخوارج سازی

تعویق در پرداخت حقوق كارگران «گروه صنعتی گیتی پسند» به دلیل کمبود نقدینگی.  در حال حاضر گروه صنعتی گیتی پسند كج دار و مریز به فعالیت خود ادامه می‌دهد و کماکان کار می‌کند اما کمبود نقدینگی و حقوق معوقهٔ کارگران این مجموعه، این واحد بزرگ صنعتی را دچار مشکل کرده است. حقوق معوقه و کاهش شیفت‌های کاری، زندگی بیش از ٥ هزار کارگر این کارخانه را با مشکلات جدی رو به رو کرده است.

اخراج و بیكارسازی ها

تعطیلی ٥٠درصد واحدهای صنعتی استان كردستان

 به اذعان رئیس “اتاق صنعت، معدن و تجارت” رژیم در کردستان ٥٠ درصد واحدهای صنعتی این استان تعطیل هستند. نامبرده که با خبرگزاری حکومتی “فارس” گفتگو می کرد، در همین ارتباط افزوده است: “با وجود ظرفیت های بالای استان در زمینه های مختلف کشاورزی، معدنی، توریستی و تجاری، ٥٠ درصد از واحدهای صنعتی استان تعطیل و درصد بالایی از بقیه آن هم با ظرفیت کم کار می کنند.” وی همچنین گفته از نظر وضعیت اقتصادی در بین ٣١ استان، کردستان رتبه ٢٩ و در رده های آخر قرار دارد و نیز در بخش درآمد سرانه، رتبه ٢٨ کشوری را داراست.

***

سنندج؛ اخراج و بیاكرسازی!

 شرکت پیمان کاری جهاد نصر کلیهٔ کارگران خود را از کار اخراج کرد و کارگران اخراجی در اعتراض به اخراج خود در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در سنندج دست به تجمع زدند. بنا به گزارش کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کارگران شرکت پیمان کاری جهاد نصر که ١١٠ نفر می‌باشند در روز یکشنبه اول بهمن ماه از ساعت ٩ صبح در اعتراض به اخراج خود در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در سنندج دست به تجمع زدند. قابل ذکر است که این تجمع تا نزدیکی ظهر طول کشید و کارگران دسته جمعی به اداره کار مراجعه کردند. در نتیجه این اعتراض، کارفرما ناگزیر شد در جمع کارگران حضور یابد و علت اخراج را نداشتن بودجه و طلبکار بودن ٩ میلیارد تومان از اداره امور آب و اداره راه و ساختمان اعلام کرد. کارفرما و همکارانش به کارگران قول دادند که حقوق معوقه چهارماه کارگران را در چند روز آینده پرداخت نمایند. کارگران در اعتراض به سخنان کارفرما خواستار پرداخت حقوق معوقه، دریافت حقوق اضافه کاری، حق شیفت شب و حقوق ایام تعطیلات رسمی و بازگشت به کار با انعقاد قرارداد دسته جمعی و دایم در حضور نماینده اداره کار شدند. کارگران همچنین تاکید کردند تا رسیدن به خواسته‌هایشان از جمله بازگشت به کار همچنان به تجمعات خویش ادامه خواهند داد و در صورت عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان اعتراضاتشان را با تجمع در مقابل استانداری ادامه خواهند داد.

***

٦٠٠٠نفر بازنشسته

شركت ریسندگی، بافندگی و نساجی كاشان پیش از این حدود ٦٧٠٠ نفر كارگر داشت/ با استفاده از قانون بازنشستگی پیش موعد مصوب سال ٨١، تعداد كارگران این واحد درحال حاضر به ٦٠٠ نفر كاهش یافته و مابقی آنان نیز در آینده نزدیك بازنشست خواهند شد. رئیس اداره كل تامین اجتماعی شهرستان كاشان گفت: از ابتدای تصویب قانون بازنشستگی پیش ازموعد تاكنون شش هزار و پنجاه نفر نفر از كارگران شركت ریسندگی، بافندگی و نساجی كاشان با استفاده ازاین قانون بازنشست شده اند

 

نا امنی محیط كار

 

مرگ ١٧کارگر در مازندران طی٨ماه

مرگ های ناشی از کار در بخش کارگران، تاکنون ١٧ مورد،  که سه مورد در بخش صنعت و ١٤ مورد دیگر مربوط به کارگران ساختمانی است. تعداد حوادث بخش کارگری در مازندران در سال ٨٩ را ٥٩٥ مورد و  نصف حوادث ثبت شده در بخش کارگری مربوط به کارگران ساختمانی میباشد. ٥٠ درصد حوادث در بخش کارگری مربوط به کارگران ساختمانی است.

***

کشته شدن یک کارگر در شهریار بر اثر آتش‌سوزی كارگاه         

به گزارش٤بهمن ایلنا،آتش سوزی در یک کارگاه مبل سازی در شهریار باعث کشته شدن یک کارگر شد.

برپایه این گزارش، آتش سوزی عصر روز گذشته (سوم بهمن ماه) در یک کارگاه مبل سازی در سعید آباد شهریار، خیابان آزادگان باعث مرگ یک کارگر و مصدومیت دو مامور آتش نشانی شد.

***

 ٣بهمن؛ یک کارگر ساختمانی در زنجان با سقوط از طبقه ششم جان خود را از دست داد.

 در ساختمانی در حال ساخت واقع در شهرک «پونک» زنجان روی داد، کارگر ساختمانی ٤٠ ساله به نام «حسین-ق» با سقوط از ارتفاع جان باخت.

***

در ٩ ماهه سال جاری ٤٢ نفر بر اثر حوادث کار در استان کردستان جان خود را از دست داده اند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی کردستان در ٩ ماهه سال جاری تعداد فوت شدگان بر اثر حوادث کار ٤٢ مورد بوده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت شدگان حوادث كار ١٧ نفر بود، ١٤٧ درصد رشد نشان می دهد. براساس این گزارش از كل فوت شدگان حوادث کار این استان شش نفر بر اثر برق گرفتگی(مرد)، ١٥ نفر بر اثر اصابت جسم سخت(مرد)، ١٩ نفر بر اثر سقوط از بلندی (١٨مرد و یک زن) و  دو نفر بر اثر سایر موارد جان خود را از دست داده اند.

***

٣بهمن؛ زنجان،سقوط از طبقه ششم جان كارگری را گرفت

بیک کارگر ساختمانی در زنجان با سقوط از طبقه ششم جان خود را از دست داد. این حادثه در ساختمانی در حال ساخت واقع در شهرک «پونک» زنجان روی داد، کارگر ساختمانی ٤٠ ساله به نام «حسین-ق» با سقوط از ارتفاع جان باخت.

***

کشته شدن یک کارگر در شهریار بر اثر آتش‌سوزی كارگاه         

٤بهمن؛ آتش سوزی در یک کارگاه مبل سازی در  سعید آباد شهریار، خیابان آزادگان باعث کشته شدن یک کارگر شد.

***

کشتە شدن یک کولبر ١٧ ساله در مرز بانه

٣بهمن، در مناطق مرزی شهرستان بانە یک کولبر کُرد با شلیک نیروهای انتظامی جانش را از دست داد. بنابهمین گزارش، شامگاه روز دوشنبە، ٢ بهمن‌ماه، نیروهای انتظامی مستقر در یکی از پایگاه‌های مرزی شهرستان بانە، تعدادی از کولبران کُرد را مورد هدف مستقیم گلولە قرار دادند و در نتیجە یک جوان بە نام “صابر آلتون”، جان سپرد. “صابر آلتون” کە ١٧ سال سن دارد، فرزند “جلال” و از اهالی روستای “نمینجە”ی پیرانشهر می‌باشد. این شهروند بە علت نبود فرصت‌های شغلی در پیرانشهر، بە کسب درآمد پر مخاطرە کولبری روی بردە بود. منبع «كردپا»

معلمان

معلمان سراسر ایران هنوز اضافه کار چهار ماه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند

یک عضو کانون صنفی معلمان ایران اعلام کرد: معلمان سراسر ایران هنوز اضافه کار چهار ماه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند و افزود که حقوق معلمان پایین‌تر از تورم رسمی است. به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌مهدی بهلولی همچنین گفت: نزدیک به یک سال است که حق مدیریت مدیران و معاونان مدارس پرداخت نشده است. به گفته او،‌ دستمزد معلمان برای مراقبت در حوزه امتحانی و پاداش بازنشستگی چند ماه اخیر معلمان بازنشسته هنوز پرداخت نشده است. این فعال مدافع حقوق معلمان با اشاره به اینکه وزارت آموزش وپرورش از دو سال پیش سرانه آموزشی مدارس را پرداخت نکرده است،‌ گفت:«مسئولان مدارس از طریق کمک‌های مردمی مدارس را اداره می‌کنند..

جوانان

٣بهمن؛ یش از چهار ماه از سال تحصیلی ٩٢-٩١ می گذرد، ولی اداره آموزش وپرورش استان بوشهر به معلمین حق التدریس، اضافه تدریس نیروهای رسمی و اضافه کار مدیران و معاونین پرداختی نداشته است.

بازنشستگان

٨٧

 هزار نفر بازنشسته فولاد ٣ ماه حقوق نگرفته‌اند

نماینده مردم قائم و جویبار در مجلس شورای اسلامی: ٨٧ هزار بازنشسته مظلوم صنعت فولاد سه ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند آیا اگر ما یک ماه حقوق خود را دریافت نکنیم می‌توانیم مشکلات گرانی‌های موجود در کشور را تحمل کنیم. من به وزیر تذکر می‌دهم که نسبت به این موضوع رسیدگی کند و مشکلات را حل کند..

گزارش

گزارشات زیر از آبادان، تهران و شهریار به حزب کمونیست کارگری رسیده است

آبادان:

در پالایشگاه آبادان به کارگران گفته اند هر کس عضو بسیج شود ٥ درصد حقوقش اضافه میشود. کسی نرفت. بعد گفتند ١٠ درصد اضافه میشود باز کسی جواب نداد و نرفت. کارگری میگفت مردم همه ناراضی اند. اگر بچه مان از گرسنگی هم بمیرد بسیج نمیشویم. فقط همین مانده که دشمن مردم و همکاران خودمان هم بشویم و فردا مردم بریزند سرمان. ده درصد توی سرشان بخورد. حقوقمان را باید اضافه کنند. اینها مزدور میخواهند، اما کور خوانده اند.

برای پرداخت قبض های برق در آبادان خیلی فشار آورده اند. حتی اگر یکماه نپردازی میریزند قطع میکنند. به مردم میگویند ما نمیتوانیم این کار را نکنیم. باید حقوق کارگران را با این قبض ها پرداخت کنیم!

خانواده هایی هستند که نان آورانشان خانواده را رها کرده و رفته اند. چون جواب خانواده و فرزندانشان را نمیتوانند بدهند.

 الان مردم با صدای بلند در اتوبوس و سوار موتور و در خیابان به خمینی و خامنه ای و احمدی نژاد فحش میدهند. به کل نظام فحش میدهند. داد میزنند و فحش میدهند بطوری که همه در اطراف میشنوند و مزدوران هم اگر بشنوند جرات نمیکنند کاری بکنند. اینکه به خمینی هم فحش دهند، نشانه ریختن ترس هاست. فضا طوری است که هر لحظه ممکن است مردم دست به طغیان بزنند.

شهریار:

روز دوشنبه ٢ بهمن در صف برنج در شهریار بین مردم درگیری میشود. سه نفر زخمی میشوند. یک نفرشان سرپایی معالجه و دو نفر دیگر به بیمارستان سجاد در شهریار منتقل میشوند. نیروی انتظامی به محل می آید. مردم معترض صدایشان علیه گرانی بلند بود. همه به رژیم و خامنه ای بد و بیره میگفتند. اوضاع بسیار انفجاری است.

قاسم آباد:

در قاسم آباد هم در صف برنج درگیری شده است.

تهران:

سه شنبه ٣ بهمن ساعت هشت شب یک طلافروش مورد سرقت مسلحانه قرار میگیرد و صاحب آن به اسم حسن کشته میشود. مردم زیادی جمع میشوند. نیروی انتظامی هم بلافاصله میرسد. حرف مردم این بود که آنقدر فقر و گرانی است که مردم دست به این کارها میزنند. صدای فحش علیه حکومت و سرانش بلند بود.

مردم میگفتند ما را برای اتم قربانی کرده اند.

سرقت خیلی زیاد شده است. در روزهای گذشته در اکبرآباد دست یک زن را که دستبند طلا داشته قطع کرده اند.

گرانی بیداد میکند. الان روغن ٥ کیلویی که ٢٢ هزار تومان بوده شده ٨٠ هزار تومان.

برنج ١٨ هزار تومانی شده ٤٥ هزار تومان.

اوضاع به بمب انفجاری شبیه است.

***

دومین اعتصاب سندیكای كارگران شركت واحد

نشانگر اتكای سندیكا بر اعضای سندیکا

داوود رضوی فعال سندیكایی

٨ بهمن ١٣٨٤ ساعت ٣٠/٤ بامداد هنوز هوا تاریك بود. هر روز صبح اولین ترددكنندگان شهر تهران، رانندگان شركت واحد هستنند كه با اتوبوس های سرویس از دورافتاده ترین نقطه تهران  به محل كارخود می روند. معمولا اولین اتوبوس سرویس رانندگان  در ساعت ده دقیقه به پنج صبح  به  توقفگاه اتوبوس ها می رسند. آن روز با روزهای دیگر فرق داشت. طبق اطلاعیه سندیكای كارگران شركت واحد، رانندگان قرار بود اعتصاب كنند. قرار براین بود با حاضر شدن در محل كار، خود بطور آگاهانه دست از كار بكشند. از آنجایی كه مقامات  اطلاعاتی وامنیتی و مدیر عامل شركت واحد و حراست شهرداری با مذاكره كنندگان سندیكایی به توافق نرسیده بودند، اكثر اعضای هیات مدیره سندیكا و بخشی از فعالین را دو روز قبل از اعتصاب بازداشت كرده بودند.

سال ها بود كه تهران چنین فضای امنیتی را در سطح شهر به خود ندیده بود. شاید بتوان گفت بعد از وقایع كوی دانشگاه  در سال ٧٨ این اولین باری بود كه حضور گسترده ای از یگان های ویژه و مامورین لباس شخصی ها در خیابان های تهران به چشم می خورد. توقفگاه های شركت واحد در مناطق ٢٢ گانه شهر تهران قرار دارد، به دلیل این پراكندگی و اهمیت سركوب این اعتصاب كه بسیار مهم بود، شاید بتوان گفت ده ها هزار نیروی یگان ویژه در سركوب این اعتصاب  شركت داشتند. به طور مثال هر چند توقفگاه منطقه یك و دو در آن زمان در خیابان هنگام بعد از میدان رسالت قرار داشت، اما حضور ماموران و لباس شخصی ها از پل سید خندان به طور پراكنده و فشرده در كل بزرگراه رسالت تا درب توفقگاه به چشم می خورد

در میدان رسالت  از رهگذران كارت شناسایی می خواستند و هر كه راننده سندیكایی شركت واحد بود، قبل از رسیدن به محل كارش بازداشت می شد. در مناطق مختلف اتوبوسرانی در داخل توقفگاه ها حضور یگان های ویژه حتی از تعداد رانندگان بیشتر بود. در منطقه چهار اتوبوسرانی در محله نازی آباد، تونل بزرگی از مامورین یگان ویژه در مقابل درب توقفگاه درست شده بود و رانندگان باید از این تونل عبور می كردند و به داخل می رفتند. از تک تک آنها سوال می شد آیا كار می كنی یا نه ؟ آنهایی كه كار نمی كردند تا ته صف برسند زیر ضربات باتون قرار می گرفتند  و داخل اتوبوس هایی انداخته می شدند که از قبل آماده شده بود. معمولا اكثرا از این ضربات بی نصیب نمی ماندند. در منطقه ٩ اتوبوسرانی آنقدر حضور مامورین یگان ویژه زیاد بود كه سطح توقفگاهاز این حضور سیاه رنگ به نظرمی رسید.

البته این مطالب را از این جهت عنوان كردم كه بگویم چقدر برای عوامل اطلاعاتی مهم بود كه این اعتصاب صورت نگیرد و به همین دلیل از تمام نیرو و امكان خود استفاده كرده بودند و حتی تعدادی از نیروهای سپاه و بسیج به عنوان راننده در روز ٨ بهمن ٨٤ به جای رانندگان در خطوط كار می كردند. اكثر كارخانه ها هم سرویس های خودشان را در اختیار شركت واحد گذاشته بودند، اما آنقدر همكاری رانندگان سندیكایی  و تلاش كار جمعی منظم و حساب شده بود كه باز هم این اعتصاب شكل گرفت. تردد مردم در بخش هایی از شهر با مشكل مواجه شده بود.

مطابق خاطرات رانندگان، در داخل توقفگاه ها مامورین لباس شخصی بعد از شناسایی سندیكایی ها، گونی های مخصوصی را که داشتند از سر تا پای راننده می كشیدند که با كشیدن نخش بسته می شد و سپس رانندگان اعتصابی  بسته بندی شده را داخل اتوبوسهایی می انداختند که به همین منظور آماده کرده بودند. به همین ترتیب  صدها نفر از رانندگان معترض بازداشت شدند و صدها نفر هم محل كار خودشان را ترك كردند. این نوع برخورد هم نتوانست باعث عقب نشینی رانندگان از خواسته هایشان شود، بلكه آنها را مصمم تر كرد تا بروی خواست هایشان پافشاری كنند. البته با وجود با تدابیری كه انجام داده بودند و بازداشت  اكثریت اعضای هیات مدیره سندیكا و فعالین سندیكایی دو روز قبل از شكل گیری اعتصاب، تا ساعت ده صبح در سطح شهر كمبود اتوبوسها به وضوح به چشم می خورد.

این حرکت خود نشانه ای از كار جمعی و تشكیلاتی بود. اعتصاب دوم رانندگان سندیكایی ثابت كرد كه سندیكای كارگران شركت واحد علیرغم آگاهی از برخورد نیروهای امنیتی، به اتفاق آرا تصمیمی آگاهانه و یك پارچه گرفت. از دو روز قبل از اعتصاب، اكثریت اعضای هیات مدیره صدها ساعت مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند تا از اعتصاب جلوگیری شود، اما هیات مدیره سندیكا پایبندی خودش را به تصمیم و خرد جمعی نشان دادند و هیچكدام از این اعضا حاضر به متوقف كردن اعتصاب نشدند. به همین دلیل در ساعت ١١ شب پنجشنبه مورخ ٦/١١/٨٤ اعضای هیات مدیره از دادگاه انقلاب (كه تنها مشتریانش در آن وقت شب بود) مستقیم به بند ٢٠٩اوین منتقل شدند. در این اعتصاب بیش از ٥٠٠ تن دستگیر شدند و بیش ٤٠٠ تن از كار اخراج شدند كه با پایداری و تلاش اعضای سندیكای شركت واحد تقربیا اكثرا از زندان آزاد و بعد از مدتی به سر كار خود بازگشتند.

این اعتصاب ثابت كرد كه سندیكای كارگران شركت واحد متكی به فرد نیست و با وجود زندانی شدن اكثریت اعضای هیات مدیره اش، باز هم بدنه این تشكل واقعی كارگری از حركت نایستاد و تا امروز با تمام فشارها و سركوب ها به حیات خودش ادامه  داده و می دهد.

گرامی باد نام تمامی كسانی كه با از خودگذشتگی و تلاش خود باعث تغییراتی عظیم و باورنكردنی در شركت واحد و جامعه كارگری كشور شده اند و هرگز نامشان در جایی شنیده نشده است. ما به تمام این انسانهای گمنام و تلاشگر درود می فرستیم.

به امید آینده ای روشن برای كارگران و حق آزادی تشكل های واقعی كارگری در كشور

منبع:  http://kanoonmodafean١.blogspot.com/٢٠١٣/٠١/blog-post_٢٨.html#more  کانون مدافعان حقوق کارگر

***

 

 

مسئولان  کارخانه طلای زره شوران تکاب از تحویل مدارک و پرونده های پزشکی و بهداشتی کارگران کارخانه به خودشان خودداری می کنند

کارگران کارخانه طلای زره شوران تکاب به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محیط کار روزانه در معرض مواد آلاینده صنعتی ناشی از فعالیت استخراج و تولید طلا به ویژه سیانور و آرسنیک هستند. مسئله آلودگی محیط کار در کارخانه تولید طلای زره شوران سالهاست روح و روان کارگران این کارخانه را آزار می دهد و آنها از ترس از دست دادن شغل خود مجبورند آلودگی ها را به جان بخرند و دم نزنند چرا که آلوده شدن به مواد سمی را به بیکاری و بی پولی ترجیح می دهند. خط تولید این کارخانه در فضایی نامناسب داخل یک کانکس روی مخزن اکسیداسیون و در احاطه بخارات جیوه و سیانور است که منشا آلودگی محیط کار به شمار می رود. ……..تمامی پرسنل سایت پایلوت زره شوران از خط تولید گر فته تا بخش های خدماتی آن با سیانور و بخارات مواد سمی سر و کار دارند و کارگران هنگام تمیز کردن مخازن طلا و محوطه سایت بصورت مستقیم با بخارات جیوه و سم سیانور تماس دارند در حالی که لباس کار و ماسک مورد استفاده کارگران ایمن و مناسب کار در چنین محیط خطرناکی نیست. نکته دیگری که کارگران شاغل در کارخانه تولید طلای زره شوران تکاب به آن اشاره کردند آن است که مسئولان این کارخانه از تحویل مدارک و پرونده های پزشکی و بهداشتی کارگران کارخانه به خودشان خودداری می کنند. در این مورد دو نفر از کارگرانی که به گفته خودشان از ناراحتی اعصاب، بی خوابی، بی حسی اندامهای حرکتی و درد معده و اختلالات گوارشی به شدت رنج می برند توضیح می دهند: تا قبل از اشتغال در این کارخانه دچار اینگونه بیماری ها نبودیم و پزشکان معتمد کارخانه نیز اطلاعات دقیقی از وضعیت پزشکی ما ارائه نمی دهند. قراردادهای یک طرفه و نامطمئن کارگران مشکل بعدی کارگران کارخانه طلای زره شوران تکاب «قراردادهای موقت یک طرفه و یک ماهه و پرداخت با تاخیر حقوق» است. یکی از این کارگران: قراردادهای کارگران این کارخانه کاملا یک طرفه و در مدت زمان یک یا دو ماهه بوده که پس از انجام کار ماهانه ذکر شده در مدت قرارداد توسط مسئولان کارخانه به امضای کارگران می رسید و کارگران باید بدون اینکه موافقت یا مخالفتی با مفاد این قراردادها داشته باشد آنها را امضا کنند. و پیش از کار قراردادی امضا نمی شود.  مفاد این قراردادها کاملا یک طرفه و به نفع کارفرما (شرکت پیشتازان فناوری طلا) بوده و در آنها ذکر شده مسئولیت حفاظت فردی کارگران در برابر مواد سمی و خطرناک از جمله سیانور، آرسنیک وغیره بر عهده کارگران است. حقوق کارگران نیز با تاخیرهای فراوان پس از ٦ ماه پرداخت می شد و به دلیل اینکه قراردادهای کارگران با کارفرما کاملا یک طرفه و به نفع شرکت است، کارگران امکان پیگیری حقوق و مطالبات خود را ندارند.

 

اخبار بین المللی

اسپانیا – تظاهرات در چندین شهر در اعتراض به فساد مالی

به گزارش خبرگزاری ها هزاران معترض با برپایی تظاهرات در چندین شهر اسپانیا، خشم و اعتراض خود را به فساد مالی در این کشور ابراز کردند. بر این اساس معترضان خشمگین، روز جمعه ١٨ ژانویه (٢٩ دی) نزدیک مقر حزب راست‌نخست وزیر اسپانیا در مادرید، پایتخت این کشور تجمع کردند و در اعتراض به اوضاع این کشور شعار سر دادند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که این ساختمان با حصارهای فلزی و نیروی پلیس ضد شورش حفاظت می‌شد. تظاهرات و اعتراضات در اسپانیا پس از گزارش اخیر روزنامه ال موندو مبنی بر فساد مالی اعضای برجسته “حزب مردم” برپا شد. بر اساس این گزارش، اعضای برجسته این حزب مبالغ و حقوق‌های اعلام نشده‌ای را به طور عمده از شرکت‌های خصوصی، دریافت کرده‌اند. بر اساس گزارش روزنامه ال موندو، لوئیس بارسناس، خزانه‌دار سابق حزب مردم اسپانیا، افزون بر حقوق‌های رسمی در این دو دهه، پاکت‌هایی به مقامات حزب داده است که حاوی ٥٠٠٠ تا ١٥٠٠٠ یورو (٦٥٠٠ تا ٢٠ هزار دلار) بوده‌اند. این درحالی است که رسانه‌های اسپانیا، ١٦ ژانویه، گزارش دادند، بارسناس به همراه چند تن دیگر، یک حساب بانکی با حدود ٢٢ میلیون یورو موجودی در سوئیس دارند. یکی از معترضان می‌گوید: “دزدان، کل پول را می‌برند. بی شک، این فقرا هستند که از تبعات آن آسیب می‌بینند.” اسپانیا از نیمه دوم سال ٢٠٠٨ میلادی با رکود شدید اقتصادی مواجه است که در اثر آن میلیون‌ها نفر شغل خود را از دست داده‌اند. نرخ بی‌کاری در این کشور ٢٥ درصد گزارش شده است.

قطر – ممنویت کار زنان در مدارس پسرانه

به گزارش گلف نیوز بدستور وزارت آموزش قطر معلمان و کارمندان زن از این پس حق کار در مدارس پسرانه را ندارند. این دستور باید بلافاصله اجرایی شود.  بر اساس همین گزارش کارمندان زن قطری باید بلافاصله به مدارس دخترانه منتقل بشوند و کارمندان زن خارجی‌(غیر قطری) از کار اخراج میشوند و فقط به آنها فرصتی داده میشود تا در جای دیگری کاری بیابند. آنها دلیل این اقدام را ممانعت از پیشگیری از رفتار و عادات زنانه از جانب دانش آموزان پسر عنوان کرده اند. این اقدام وزارت آموزش قطر با انتقادات زیادی روبرو شده است.

آلمان – اعتصاب اخطاری کارگران شرکت کوکا کولا

به گزارش AP روز دوشنبه ٢١ ژانویه (٢ بهمن) هزاران کارگر شرکت کوکا کولا با خواست افزایش دستمزد دست به اعتصاب اخطاری زدند. این اعتصاب توسط کارگران ٢ کارخانه در استان باواریا صورت گرفت که قرار است در صورت عدم پذیرش خواست کارگران مبنی بر افزایش ٦ در صد دستمزد، در ٥٠ کارخانه دیگر آلمان نیز صورت بگیرد. این اقدام بمنظور فشار بر مدیریت این شرکت و دست بالا داشتن در مذاکرات بعدی که قرار است روز ٣٠ ژانویه برگزار شود، صورت می‌گیرد. اعتصاب های اخطاری معمولا چند ساعت بطول می‌انجامد و بطور گسترده توسط اتحادیه‌های کارگری در آلمان بکار گرفته میشود. اتحادیه کارگری NGG برای ١٠ هزار و ٦٠٠ کارگر شاغل در شرکت کوکا کولا خواهان ٦ درصد اضافهٔ دستمزد شده است ولی‌کارفرمایان با ٢.٥ درصد برای امسال و ٢ درصد برای سال آینده موافقت کرده اند.

بوسنی و هرزگوین – اعتصاب کارمندان دولت در اعتراض به ریاضت کشی‌اقتصادی

به گزارش رویترز روز دوشنبه٢١ژانویه (٢ بهمن) کارمندان دولت از جمله معلمان و مأمورین جمع آوری مالیات پس از اینکه دولت اقدام به عملی‌کردن تصمیم خود مبنی بر کاهش ١٠ درصد دستمزد‌ها کرد، دست به اعتصاب زدند. دولت اعلام کرده که دستمزد‌ها نیمه اول سال ١٠ درصد کاهش می‌یابد ولی‌در نیمه دوم دستمزد‌ها به جای اول خود باز میگردند. معترضین می‌گویند این اقدام به هیچ وجه قابل قبول نیست و دولت باید این تصمیم را ملغی اعلام کند. متوسط دستمزد معلمان در بوسنی و هرزگوین ٨٠٠ تا ١١٠٠ مارکا (٥٤٥ تا ٧٥٠ دلار) است. دولت به منظور دریافت وام از صندوق بین المللی پول دست به تهیه و اجرایی کردن برنامه ریاضت کشی‌و از جمله کاهش دستمزد کارمندان زده است.

یونان – اعتراض مردم در اتن به قطع برق خانه هایشان

به گزارش خبرگزاریها روز سه شنبه ٢٢ ژانویه (٣ بهمن) تعدادی از مردم در اتن پایتخت یونان در مقابل اداره برق (PPC) تجمع کردند و خشم خود نسبت به قطع برق خانه‌هایشان را نشان دادند. دولت برق منازل آنها را بدلیل قادر نبودن به پرداخت قبض برقشان، قطع کرده است. آنها می‌گویند بدلیل سیاست‌های ریاضت کشی‌اقتصادی دولت، خیلی‌‌ها از کار بیکار شده اند و تعداد بیشتری دستمزد‌هایشان کاهش یافته است و به همین دلیل دیگر قادر نیستند هر ماه سر وقت پول قبض برقشان را بپردازند. شرکت تولید برق در یونان در اختیار دولت است و توسط دولت اداره میشود.

تایلند – اعتراض کارکنان بانک بانکوک برای افزایش دستمزد

به گزارش بانکوک پست روز سه شنبه ٢٢ ژانویه (٣ بهمن) بیش از ١٠٠ تن‌از کارکنان بانک بانکوک(Bangkok Bank)  در جلوی دفتر مرکزی این شرکت در خیابان سیلوم دست به اعتراض زدند. آنها خواهان افزایش دستمزد‌ها و بازگشت به سیستم قبلی‌پرداخت پاداش و مزایا هستند. بر اساس سیستم قبلی،‌این کارمندان هر سال ٤ دستمزد به عنوان پاداش دریافت میکردند که هم اکنون به ٢ ماه تقلیل یافته است، همچنین در هنگام بازنشستگی مبلغ ٤٥٠ هزار بات به آنها تعلق می‌گرفت که بر طبق قانون جدید ابن مبلغ به ٣٠٠ هزار بات کاهش می‌یابد. آنها همچنین خواهان ٦ درصد اضافهٔ دستمزد هستند ولی‌کارفرمایان فقط با ٣ درصد موافقت کرده اند. اتحادیه کارکنان بانک‌ها هشدار داده اند که چنانچه کارفرمایان به مطالبات‌شان توجه نکنند با کارکنان بانک‌های دیگر تایلند دست به یک اقدام اعتراضی هماهنگ خواهند زد.

کویت – سرکوب معترضین توسط نیروهای پلیس

به گزارش AFP پلیس با صد‌ها معترض که خواهان انحلال پارلمان بودند روز سه شنبه ٢٢ ژانویه (٣ بهمن) با گاز اشک آور و نارنجک‌های بی‌حس کننده حمله کرد. شاهدان عینی گفته اند که تعدادی از معترضین در اثر استنشاق یک نوع گاز اشک آور که برای اولین بار توسط پلیس استفاده میشود، قادر به تنفس نبودند. این اعتراض در شباهیا در ٣٠ کیلومتری شهر کویت صورت گرفت. این سومین اعتراض مخالفین در ماه جاری میلادی است. معترضین خواهان انتخابات آزاد هستند و بر این عقیده هستند که خاندان شیوخ حق حاکمیت خودسرانه که بمدت ٢٥٠ سال است ادامه دارد را ندارند و مسئولین کشور باید بر اساس رای مردم انتخاب بشوند.

اسلونی – اعتصاب ده‌ها هزار نفر در اعتراض به ریاضت اقتصاد

به گزارش خبرگزاری ها ده‌ها هزار کارگر در اعتراض به سیاست‌‌های ریاضت ‌ اقتصادی دولت اعتصاب کرده‌اند. این اعتصاب درحالی روز چهارشنبه ٢٣ ژانویه ( چهارم بهمن) در لیوبلیانا، پایتخت اسلوونی برگزار شد که دولت این کشور با رسوایی فساد مالی مواجه است. کنفدراسیون اتحادیه‌های بخش عمومی اسلوونی اعلام کرد، صد هزار معترض اعم از آموزگار، استاد دانشگاه، مقامات گمرکی، پزشک و پرستار در این اعتصاب عمومی شرکت کرده‌اند. کارکنان بخش عمومی با برپایی این اعتصاب در حالی بر خواست خود مبنی بر اصلاحات و تغییر برای بهبود اوضاع، تاکید کردند که دولت ائتلافی اسلوونی به دنبال کاهش پنج درصدی حقوق آنان است. مقامات این اتحادیه همچنین از دولت اسلوونی خواسته‌اند، تضمین کند که هیچ کاهش اشتغال و حذف شغل در سال ٢٠١٣ و ٢٠١٤ صورت نمی‌گیرد. دولت اسلوونی قصد دارد به منظور کاهش کسری بودجه این کشور در سال ٢٠١٣ میلادی، از هزینه‌های دولت و میزان مستمری بازنشستگان بکاهد و مالیات و سن بازنشستگی را افزایش دهد.اعتصاب روز چهارشنبه در ادامه موج تظاهرات و اعتراضات ضد دولتی در اسلوونی برگزار شده است. هزاران تن از مردم اسلوونی روز١١ ژانویه نیز با برپایی تظاهرات در لیوبلیانا، پایتخت این کشور، علیه فساد دولتی این کشور اعتراض کردند و کناره‌گیری نخست وزیر و شهردار این شهر را خواستار شدند. معترضان در این تظاهرات تصاویر یانیز یانسا، نخست وزیر اسلوونی و زوران یانکوویچ، شهردار لیوبلیانا را آتش زدند و شعارهای ضد دولتی سر دادند. اعتراضات دسامبر ٢٠١٢ نیز به استعفای شهردار ماریبور، دومین شهر مهم اسلوونی منجر شد.

آلمان – اعتصاب کارکنان بخش امنیت ٢ فرودگاه

به گزارش یورو نیوزاعتصاب ماموران بخش امنیت دو فرودگاه کلن- بن و دوسلدورف آلمان، در روز پنجشنبه ٢٤ ژانویه (٥ بهمن)باعث لغو ده‌ها پرواز شد.  با بسته بودن تمامی خروجی‌های پرواز در صبح پنجشنبه، شرایط در فرودگاه کلن- بن بد‌تر از فرودگاه دوسلدورف بود. کارکنان بخش امنیت فرودگاه خواهان افزایش دستمزد از ٨٠. ١١ یورو در ساعت به ٥٠. ١٤ یورو هستند. یکی ازکارمندان اعتصاب کننده می‌ گوید: “دیگر نمی‌پذیریم که باید ٢٣٠ ساعت در ماه کار کنیم تا دستمزدی بگیریم که فقط قادرمان می‌کند تا زنده بمانیم، خانواده‌ای را سیر کینم و بنزین کافی بخریم تا به سر کار برسیم.”  در فرودگاه دوسلدورف بیش از ٩٠ پرواز لغو گردید و انتظار می‌رود اعتصابِ حدود ٣٧٠ نفر از پرسنل امنیتی باعث لغو پروازهای بیشتری در این دو فرودگاه در ساعات آتی شود.