٢٦ ژانویه دفاع جهانی از کارگران زندانی
ناصر اصغری
در فضای ناسالم حاكم بر بخش كوچكی از جنبش كارگری، از اطلاعیه سندیكای واحد در رابطه با اخراج منصور اسانلو گرفته، تا كمپین تخریب محمود صالحی و ادامه بحران در “كمیته هماهنگی”، تا جنگ و دعوای بی پایان و اساسا شخصی شده بین مهدی كوهستانی و طرف مقابلش حول “سالیداریتی سنتر”، روز ٢٦ ژانویه نقطه عطفی در جنبش كارگری بود. می گویم “بخش كوچكی از جنبش كارگری” چرا كه جنبش كارگری همچنان رو به پیش است و كارگران هر روز و با قدرت تر در حال جنگ و گریز با جمهوری اسلامی بر سر نفس ماندن و رفتن جمهوری اسلامی هستند.
روز ٢٦ ژانویه ٢٠١٣، روز دیگری از روزهای اعتراض به سركوب و اعدام در ایران، و روز دفاع از كارگران زندانی و اعتراض به در زندان نگه داشتن دهها رهبر و فعال جنبش كارگری در ایران بود. روز ٢٦ ژانویه، یك روز از كمپین دفاع از كارگران زندانی بود كه به فضای اعتراضی در ایران و به روحیه اعتراضی خود كارگران زندانی در ایران وصل است. “كمپین برای آزادی كارگران زندانی” و یا (Free Them Now) مدتهاست كه به همت شهلا دانشفر و بهرام سروش و صدها فعال و آكتیویست جنبش كارگری در سراسر جهان صدای جنبش كارگری و فعالین دربند این جنبش شده است كه سراغ صدها اتحادیه و سازمان كارگری، رسانه ها، پارلمانهای كشورهای اروپایی، نهادهای دولتی و غیردولتی و حقوق زنان، كودكان و غیره، و علی العموم در غرب رفته و بی حقوقی كارگران و اعتراض فعالین كارگری دربند را با این نهادها در میان گذاشته است. آكسیون ٢٦ ژانویه، از كانادا و آمریكا تا بریتانیا و نروژ، سوئد، آلمان و هلند گرفته تا تركیه و بغداد، ادامه مبارزه كارگران در ایران، ادامه نامه ٢٢ فعال کارگری به رضا شهابی برای شكستن اعتصاب غذایش و حفظ سلامت جسمی اش، ادامه فراخوان شاهرخ زمانی از درون سیاهچالهای رژیم اسلامی برای شركت در این آكسیون و ادامه نامه های اعتراضی ٧ زندانی سیاسی از رجائی شهر تحت عنوان “علیه اعدام و شکنجه و آزادی زندانیان سیاسی به پا خیزید”، ادامه نامه بیش از ٢٥ زندانی سیاسی و از جمله رسول بداغی، افشین اسانلو و شاهرخ زمانی تحت عنوان “حمایت زندانیان سیاسی – عقیدتی زندان رجایی شهر از رضا شهابی” و دهها اعتراض و فعالیت كارگران و فعالین كارگری و زندانیان سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی بود. این فعالیت های مهم كه از جانب خود رهبران کارگری زندانی و نهادهای کارگری در داخل کشور مدام به پیش برده می شود، جنبش کارگری و جنبش همبستگی با کارگران ایران را در موقعیت ویژه ای برای پیشروی قرار داده است.
٢٦ ژانویه ٢٠١٣، همچنین ادامه اعتراض ١٢ ژانویه به حكم اعدام لقمان و زانیار مرادی بود. امروزه دو جنبش علیه اعدام و دفاع از فعالین کارگری و زندانی سیاسی در هم تنیده شده اند. فعالین كارگری دربند، مسئله لغو اعدام را یكی از مطالبات خود می دانند و در نامه های مشترك خود در این رابطه، پرچمدار این جنبش نیز بوده و به این جنبش صدای قدرتمندی داده اند.
جمهوری اسلامی به خیال خود رهبران و فعالین جنبش كارگری را، مثل منصور اسانلو، رضا شهابی، ابراهیم مددی و دیگر فعالین و اعضای سندیكای واحد، علی نجاتی و دیگر فعالین سندیكای نیشكر هفت تپه، شاهرخ زمانی، بهنام ابراهیم زاده، محمد جراحی و دیگر اعضای كمیته پیگیری، پدرام نصر اللهی، كورش بخشنده، محمود صالحی و دیگر اعضای كمیته هماهنگی برای كمك …، شیث امانی، صدیق كریمی، شریف ساعدپناه، مظفر صالح نیا و دیگر اعضای اتحادیه آزاد كارگران ایران، رسول بداغی، هاشم خواستار و دیگر فعالین كانون صنفی معلمان و دهها فعال كارگری دیگر را به سیاه چالها انداخت كه نه تنها دیگر فعالین كارگری را مرعوب و صدایشان را خفه كند، بلكه فضای ارعاب و ترس بر كل جامعه و جنبش اعتراضی حاكم كند و چند روز بیشتر بر عمر سیاهش بیافزاید. اما نگرفت و شاهد هستیم كه همین زندانیان دربند امروز از درون زندانها فراخوان اعتراض می دهند و از رژیمی كه آنها را روزانه شكنجه می كند بعنوان “رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی” نام می برند. و بارها گفته اند كه: “تنها امید ما زندانیان٬ احزاب و نهادهای جهانی علیه سیاستهای ضد بشری موجود هستند.” روز ٢٦ ژانویه ٢٠١٣، در واقع جواب به همین فراخوان این فعالین كارگری دربند و دیگر زندانیان سیاسی بود كه امیدشان احزاب و نهادهای جهانی علیه رژیم ضدبشری جمهوری اسلامی است.
٢٦ ژانویه فقط یك روز از اعتراض جهانی به سركوب و خفقان و شكنجه زندانیان سیاسی و فعالین كارگری و بساط كشتار و اعدام در ایران بود. فعالین كارگری دربند و فعالین اجتماعی و همه زندانیانی كه قربانی وضعیت حاكم بر جامعه اند، مردم آزادیخواهی كه مترصد فرصتی هستند تا از شر حكومت كشتار و جهل و جنایت در ایران خلاص شوند، خاطرشان جمع باشد كه یك دم از رساندن صدایشان به گوش جهانیان غافل نمی مانیم.
٢٧ ژانویه ٢٠١٣