زندانیان اهل سنت قبل از اعدام شکنجه شدەاند
منابع نزدیک به خانوادەهای زندانیان اهل سنت کُرد فاش کردند، که فرزندانشان پیش از اعدام، به طرز وحشیانەای شکنجه شدەاند.
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، روز سه شنبه ۱۲ مرداد ماە ۱۳۹۵، درپی حمله گارد ویژه سیاهپوش زندان ۳۶ زندانی محکوم به اعدام که در سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شدند با دستبند-پابند و چشم بند و تحت تدابیر شدید امنیتی به سلول انفرادی منتقل شدند و حکم ۲۵ تن از این زندانیان اجرا شد. که ۲۲ تن از اعدامیها زندانیان اهل سنت کُرد بودند.
به گفته خانوادەهای این زندانیان، فرزندانشان پیش از اعدام، به طرز وحشیانەای شکنجه شدەاند.
خانواده یکی از زندانیان به « کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» گفت هنگامی که جنازه را دیدەاند که آثار شکنجه روی بدن فرزندانشان نمایان بوده، بطوری که استخوان دست و پایش شکسته و بیرون آمده بود.
خانواده یکی دیگر از این زندانیان ضمن تایید این خبر به کانون گفت که بله تمامی کسانی که اعدام شدند، قبل از اعدام شکنجه شده بودند، وی گفت که آثار شکنجه بر این اعدامیان نمایان بوده که بعضی از آنها استخوان پا و دستشان شکسته و بیرون آمدە و اکثرشان صورتهایشان سیاه و کبود شده و جای شکنجه و تعذیب بر آنها ظاهر و مشخص بود.
یک فعال حقوق بشر در سنندج در این مورد به «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» گفت که تا جای که من اطلاع پیدا کردەام، اکثر خانوادەها از شکنجه شدن بچەهایشان قبل از اعدام می گویند، ولی مشکل اینجاست که همشان توسط وزارت اطلاعات به شدت تهدید شدەاند که نباید حرفی بزنند.
وی همچنین گفت کە هنگام بازگشت خانوادەها از تهران، نیروهای وزارت اطلاعات در گردنه صلوات آباد جلوی ماشینهایشان را میگیرنند، که بعد از پیاده کردن آنها، تهدیدشان می کنند که حق هیچگونه حرف زدن یا مراسمی را ندارد.
شایان ذکر است که طی روزهای گذشته چندین تن از فعالان سنی مذهب در سنندج به اداره اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفتەاند.
حسن امینی، مدیر مدرسه علوم دینی امام بخارا در سنندج و مفتی و حاکم شرع این شهر و هاشم حسین پناهی از جمله آنهای بودند که به اداره اطلاعات سنندج احضار شده و در آنجا مورد بازجویی قرار گرفتەاند..
آقای امینی میگوید که به دلیل انتشار بیانیهای که در روز ۱۳ مرداد ماه منتشر کرده و در آن به اعدامهای دستهجمعی اخیر در زندان رجایی شهر کرج اعتراض کرده، احضار شده است. تن دیگر “اتهامات” او «دیدار با خانوادههای اعدامشدگان، تشویش اذهان عمومی، مخالفت با نظام و زیر سوال بردن قوه قضائیه» اعلام شده است.
گفتنی است روز سه شنبه ۱۲ مرداد ماە ۱۳۹۵، درپی حمله گارد ویژه سیاهپوش زندان تعداد ۳۶ زندانی سنی مذهب محکوم به اعدام که در سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شدند با دستبند-پابند و چشم بند و تحت تدابیر شدید امنیتی به سلول انفرادی منتقل شدند. طبق آخرین گزارش حکم ۲۵ تن از این زندانیان اجرا شده است. که ۲۲ تن از اعدامیها, زندانیان اهل سنت کُرد بودند.
طبق آخرین گزارش“کانون مدافعان حقوق بشر کردستان”، اسامی این ۲۵ تن عبارت: از «کاوه ویسی ، طالب ملکی ، بهروز شاه نظری ، کاوه شریفی، آرش شریفی ، کیوان مومنی فر ، وریا قادری ، عالم برماشتی ، بهمن رحیمی ، مختار رحیمی ، یاور رحیمی ، شاهو ابراهیمی، امیدپیوند، آدریس نعمتی ، احمد نصیری ، فرزاد هنرجو، امجدصالحی ، محمد غریبی ، شهرام احمدی ، کیوان کریمی ، امید محمودی ، پوریا محمدی به همراه ۳ تن دیگر بنامهای حکمت عراقی ، حمزه عراقی و علی عراقی» که همگی در سحرگاه روز سهشنبه ۱۲ مرداد در زندان رجایی شهر اعدام شده اند.
اکثر این زندانیان طی سالهای ۸۸ تا ۹۰ در کُردستان توسط “مأموران وزرات اطلاعات” بازداشت شده و پیش از محاکمه، بدون دسترسی به وکیل و یا ارتباط با خانواده، برای چندین ماه در سلول انفرادی نگهداری شدهاند و این نگرانی وجود دارد که آنها در این دوران شکنجه شده و یا مورد بدرفتاری قرار گرفتهاند.
http://www.hrkurd.com/archive/1533.htm
بازداشت شهروندان کُرد در مناطق کُردنشین همچنان ادامه دارد
بازداشتها در مناطق کُردنشین همچنان ادامه دارد، بطوری موجی از احضارها و بازداشتهای خودسرانه از سوی نهادهای امنیتی شهرهای کُردستان را فرا گرفته است.
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، در ادامە احضار و بازداشت های خودسرانە شهروندان کُرد در مناطق کردنشین، در دو ماه اخیر بیش از دەها نفر بازداشت و یا به اداره اطلاعات احضار شدەاند.
آخرین مورد ” آهوند نصیری” یک جوان مهابادی است که توسط ماموران وزارت اطلاعات این شهر بازداشت شده است.
یک منبع مطلع در این باره به «کانون مدفعان حقوق بشر کردستان» گفت که آقای نصیری دانشجو و در رشته مهندسی درس می خواند، نامبرده روز سه شنبه ۱۹مردادماه سال جاری در منزل عمەاش توسط ماموران لباس شخصی وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
این منبع افزود؛ پس از بازداشت وی٬ خانواده عمەاش به خانواده آهوند اطلاع دادند که او توسط ماموران اطلاعات در منزل ما بازداشت و ضمن تفتیش و بازرسی آهوند وی را با خود برده و مقاومت ما در مقابل آنها ناکام ماند.
گفتنی است که پس از گذشت ۸ساعت از بازداشتش ماموران به منزل پدری آهوند رفته و ضمن تفتیش و بازرسی کامل منزل٬ یک دستگاه لب تاب و تبلت وی را ضبط کردند و خانواده اش از وضعیت فرزندشان ابراز نگرانی می کنند.
همچنین روز گذشته « محمد عبدی پور» فعال کارگری برای بار دوم در این مدت، توسط اداره اطلاعات شهر سقز احضار و دو ساعت مورد بازجویی قرار گرفت.
از طرفی دیگر طی مدت اخیر دو دختر جوان کُرد به اتهامات نامعلومی بازداشت و اکنون از سرنوشت هر آنان اطلاعی در دست نیست.
یک فعال حقوق بشر کُرد در این باره به « کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» در۲۳تیرماه سال سال جاری، چند تن از نیروهای امنیتی٬ دختر دانشجوی کُرد «سحرفیضی» را به علت شرکت در اعتصاب عمومی کردستان٬ بازداشت و تا هم اکنون مسؤلین امنیتی در مورد بازداشت و محل نگهداری این دانشجوی کُرد ابراز بی اطلاعی کردند و خانوادهاش در طول این مدت چندین بار به نهادهای امنیتی مراجعه کرده اما مسؤلین همچنان در خصوص اتهام ایشان و محل نگهداری وی خودداری می کنند.
پس از گذشت یک ماه٬ از بازداشت وی می گذرد٬ ولی هنوز حق ملاقات با خانواده اش و یا امکان دسترسی به وکیل را نداشته است.
همچین طبق گفته این فعال حقوق بشر در داخل کردستان ایران، «منیژه فاتحی» هم ۲۲ساله اهل بوکان پس از گذشت ۵ماه بازداشت همچنان از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.
وی در تاریخ ۱۵اسفند سال گذشته توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان بوکان در منزل پدری اش بازداشت و پس از بازرسی خانه او را به مکان نامعلومی منتقل کرده و تا هم اکنون خانواده اش از وضعیت دخترشان اطلاعی ندارند.
پس از گذشت پنچ ماه هیچ نهادی مسؤلیت بازداشت منیژه فاتحی را برعهده نگرفته و همین شرایط باعث نگرانی شدید خانواده اش شده است و با توجه به مراجعه مکرر اعضای خانواده اش به نهادهای قضایی-امنیتی٬ همچنان از اتهام و دلیل بازداشت فرزندشان بی اطلاع هستند.
گفتنی است که طبق آمار« کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» طی دوماه اخیر بیش از 70 شهروند کُرد در شهرهای اشنویه، سنندج، مریوان، مهاباد، نودشه، سقز، بوکان، سروآباد، سردشت ، دهگلان و … بازداشت و به سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات در این شهرها انتقال یافتهاند، که سرنوشت بسیاری از آنان همچنان در هالهای از ابهام است.
براساس گفته بسیاری از خانواده های بازداشتی، نیروهای وزارت اطلاعات برای بازداشت هیچ یک از این افراد حکم قضائی بهمراه نداشته اند. همچنین مقام های قضائی پس از مراجعه خانواده شماری از بازداشت شده ها از بازداشت این افراد ابراز بی اطلاعی کرده و تاکید کرده اند که حکمی مبتنی بر بازداشت اعضای این خانواده ها از سوی آنان صادر نشده است.
ادارە اطلاعات با بازداشت های خودسرانە، سعی بر ایجاد فضایی امنیتی در کردستان را دارد و همچنین باعث تشدید فشارها بر مردم کُردستان و باعث نگرانی خانوادەهای بازداشتی شدە است.
http://www.hrkurd.com/archive/1520.htm