اخبار کارگری
نسان نودینیان. داوود رفاهی
٣٠ خرداد؛ تجمع کارگران آدنیس مقابل درب ورودی کارخانه
جمعی از کارگران کارخانه لوازم خانگی آدنیس در مشهد، صبح امروز در اعتراض به تعویق حقوق و سایر مطالبات صنفیشان در مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. یکی از کارگران معترض گفت: تجمع کنندگان کارگرانی هستند که بعد از اعلام تعطیلی کارخانه (اسفند ماه ٩٣) بیکار شده وهنوز نتوانستهاند مطالبات معوقه مزدی خودرا دریافت کنند.
٣٠ خرداد؛ ششمین روزاعتصاب کارگران شرکت زراعی دشت نازبرای امنیت شغلی و قرارداد دائمی!
برای ششمین روزاعتصاب کارگران قرارداد موقت شرکت زراعی دشت ناز ساری وابسته به بنیاد مستضعفان برای داشتن امنیت شغلی وقرارداد دائمی ادامه پیدا کرد. کارگران خواستار دائمی شدن قراردادشان با این شرکت پس از حدود ١٥ سال کارکردن شدند.
٣٠ خرداد؛ تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه کاشی حافظ مقابل سازمان صنعت فارس!
جمعی از کارگران کارخانه کاشی و سرامیک حافظ، در اعتراض به اظهارات علی همتی، مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در مقابل این سازمان تجمع کردند. برخی از کارگران معوقات خود را دریافت نکردند؛ حق بیمهشان پرداخت نشده و بازنشستگان هم مطالباتی دارند.١٤٠ نفر اخراج شدند و مابقی هم درانتظار اخراج شدن هستند درصورتی که همچنان محصولات کارخانه به فروش میرسد و ما اطلاعی از درآمد و هزینه کردها نداریم.
تجمع کارگران بازنشسته نئوپان گنبد مقابل درب کارخانه
٢٩خرداد؛ کارگران بازنشسته کارخانه نئوپان گنبد با تجمع مقابل درب ورودی این واحد صنعتی خواستار دریافت سنوات پایان خدمت خود مطابق عرف کارگاه شدند. این کارگران بازنشسته علت برگزاری این تجمع را اعتراض به عملکرد کارفرمای کارخانه در پرداخت سنوات پایان خدمت خود عنوان کردند. کارگران نئوپان گنبد که همگیآنها در حال حاضر بازنشسته شدهاند؛ میگویند؛ تا پیش از خرداد ماه سال ٩٤ کارگرانی که از این واحد تولیدی بازنشسته میشدهاند مطابق عرف کارگاه معادل ٦٠ روز سنوات دریافت میکردند اما بعد آن بیش از ١٦ کارگری که تا به امروز بازنشسته شدهاند تنها معادل ٤٥ روز سنوات دریافت کردند
کارگران فولاد زاگرس به تهران آمدند
روز ٢٣ خرداد ٢٨ کارگر کاخانه فولاد زاگرس در اعتراض به تعویق پرداخت ٩ ماه دستمزد خود به تهران آمدند تا در وزارت کار پیگیر طلبهایشان شوند. به گفته کارگران، پس از انحلال کارخانه فولاد زاگرس در اسفند ٩٢، مصوب شده بود که ٢٨کارگر برای نگهبانی و کارهای جانبی در کارخانه باقی بمانند و سهامداران کارخانه شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق کارکنان فولاد و تامین اجتماعی دستمزد این کارگران را پرداخت کنند.
اما این وعده انجام نشده و هم اکنون کارگران ٩ ماه دستمزد نگرفته اند. کارگران خواستار دستمزدهای پرداخت نشده خود هستند.
تجمع اعتراضی کارگران ارج مقابل درب کارخانه
صبح روز ٢٣ خرداد حدود ٢٠ نفر از کارگران بیکار شده ارج پشت درب این کارخانه جمع شدند تا اعتراض خود را به اخبار کاذب صدا و سیما ی جمهوری اسلامی و علیه بیکارسازیها نشان دهند. از قرار معلوم در شب های گذشته، صدا وسیما با پخش گزارشی از کارخانه ارج مدعی شده است که تولید در این کارخانه ادامه دارد. کارگران می گویند که این کارخانه مدتهاست که خطوط تولید را متوقف کرده و آخرین بیکارسازی کارگران نیز اسفندماه گذشته انجام شده است.
اعتراضات کارگران شهرداری اهواز و بازداشت ٢٤ کارگر
در پی تجمع اعتراضی ٧٠ کارگر پیمانکاری شهرداری منطقه ٤ اهواز در ٢٤ خرداد ماه، ٢٤ نفر از کارگران بازداشت شدند. مدتهاست که این کارگران بخاطر اینکه از آغاز سال جاری دستمزدی دریافت نکرده اند، در اعتراض و مبارزه هستند. شهرداری اهواز یکی از مراکز داغ اعتراضات کارگری در این شهر است و آنها بارها و بارها در وسط شهر اهواز تجمع کرده اند. اعتراضات این کارگران در کنار دیگر اعتراضات کارگری در این منطقه آنچنان فضایی ایجاد کرده است که حکومت اسلامی از منطقه خوزستان و ازجمله شهر اهواز به عنوان یکی از مناطق “بحرانی” کارگری سخن میگوید. در رابطه با این موضوع صدها جلسه بحران تشکیل داده اند، ابلاغیه داده و اعتصاب را ممنوع اعلام کرده اند، کارگران را به اخراج و دستگیری تهدید کرده اند، اما نتیجه آن گسترده شدن اعتراضات کارگری بوده است. و اکنون از سر استیصال ٢٤ کارگر شهرداری اهواز را دستگیر کرده اند. آخرین خبر ها حاکی از اینست که این کارگران همچنان در بازداشت به سر میبرند و قرار است برای تشکیل پرونده قضایی به دادگاه منتقل شوند. دستگیری ٢٤ کارگر شهرداری اهواز مورد دیگری از دستگیری کارگران تحت عنوان “اخلال در نظم” است. پاسخ این دستگیری ها گسترش اعتراضات کارگران و پیوستن به کارزار اعتراض علیه امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم جامعه در دفاع از معیشت و زندگیشان و برای یک زندگی بهتر است. به دستگیری ٢٤ کارگری شهرداری اهواز وسیعا اعتراض کنیم.
اسامی ١٩ نفر از کارگران بازداشت شده به قرار زیر است:
١- منصور طرفی-٢- طاها عفراوی-٣- کاظم عفراوی-٤- حسن حیادر-٥- حمید هویش –
٦- کاظم مزرعه٧- موسی سواری٨- علی احمدی فر٩- عدنان مجدم١٠- حسین منصوری
١١- ناصر دحیمی١٢-علی بچیه١٣- جاسم پور احمدی١٤- عبدالکریم ثعلبی١٥- سید عدنان موسوی١٦- عبدالله سلیمانی١٧- کاظم عفری١٨- حسن مجدم١٩- جواد سواری
خودکشی عباس شاورودی کارگر شهرداری شایگان
با کمال تاسف به اطلاع میرسانیم که اسماعیل شاوردی (خنافره)، ٣٠ ساله، متأهل، کارگر شهرداری شادگان در استان خوزستان در بخش خدمات شهرداری روز جمعه ٧ خردادماه ١٣٩٥ به دلیل عدم دریافت حدود ٦ ماه حقوق از شهرداری، اقدام به خودسوزی نمود و جان خود را از دست داد. جانباختن وی را به خانواده اش و به همگان تسلیت میگویم.
آنچه بر سر کارگران شهرداری اهواز آمده است، جانباختن اسماعیل شاوردی و دستگیری ٢٤ کارگر، نتیجه آن بهشت امنی است که برای سرمایه داران میسازند. و وقتی کارگر اعتراض میکند و حق و حقوقش را میخواهد تحت عنوان “اخلال در نظم و امنیت ” دستگیر و زندانی میشود. کارگران به این بردگی اعتراض دارند.
اعتصاب کارگران کارخانه فولاد دماوند امیرآباد
روز ٢٥ خرداد ، کارگران کارخانه فولاد دماوند امیرآباد دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم پرداخت حقوق وحق بیمه دست از کارکشیده ودراداره تأمین اجتماعی تجمع کردند.
تحصن کارگران شرکت زراعی دشتناز؛
کارگران شرکت زراعی دشتناز بهدلیل عدم پرداخت حقوق و مزایای این شرکت از صبح ٢٥ خرداد دست به اعتصاب زدند.
اعتراض رانندگان شرکت واحد به انتخابات شورای اسلامی کار و بازداشت مرتضی کمساری
در روزهای گذشته، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرنی تهران و حومه به انتخابات شورای اسلامی کار و جمع آوری رای اجباری از رانندگان اعتراض کردند. براساس اطلاعات منتشره از سوی سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه این اعتراضات تا امروز ٢٤ خرداد ادامه داشته است. بنا بر خبر منتشر شده از سوی سندیکای شرکت واحد مرتضی کمساری از اعضای این اتحادیه امروز دستگیر شد. متن خبر را در زیر میخوانید:
مرتضی کمساری از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد در سامانه ٣توسط نیروهای انتظامی دستگیر شد.
خبرهای رسیده از سامانه سه شرکت واحد که در حال برگزاری انتخابات فرمایشی و انتصابی تحت حمایت اداره کار استان تهران و مدیریت و حراست شرکت واحد می باشد، مرتضی کمساری همچنان در بازداشت نیروهای انتظامی و حراستی شرکت واحد می باشد. نیروی انتظامی و حراست شرکت واحد در صدد بازرسی گوشی آقای کمساری می باشد ولی آقای کمساری اجازه بازرسی نمی دهد و تحت فشار نیروهای انتظامی و حراستی قرار گرفته است حضور نیروی انتظامی و عوامل مدیریت و حراست در برگزاری انتخابات نمایشی، فرمایشی و انتصابی تحت حمایت اداره کار استان تهران و مدیریت و حراست شرکت واحد خلاف قانون کار و آیین نامه ها می باشد. بنابراین بازداشت مرتضی کمساری راننده سامانه سه در محل برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار فرمایشی تخلف محسوب می گردد و عوامل دستگیر کننده باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه
٢٤ خرداد
اعتراض کارگران معدن طرزه و خانواده هایشان به فروش کوی سازمانی کارگران
همزمان با شروع دومین روز از تجمع اعتراضی گروهی از خانوادههای کارگران معدن البرز شرقی در کوی سازمانی این معدن، گروهی از کارگران معدن طزره نیز در حمایت از این تجمع اعتراضی در محل کارخود تجمع کردند.
بنا بر خبر از صح روز ٢٣ خرداد تعداد قابل توجهی از اعضای خانوادههای کارگرانی که در کوی سازمانی معدن زغال سنگ البرز شرقی ساکن هستند، د راعتراض به فروش این کوی و خطر از دست دادن سرپناهشان در مقابل درب وردی مجتمع رفاهی واقامتی این منطقه تجمع کردهاند.
همچننی روز ٢٤ خرداد گروهی از کارگران این معدن به نشانه همراهی با خانواده ها در محل کار خود تجمع اعتراضی برپا کردند. بنا بر خبرهای منتشر شده، تجمع روز ٢٣ خرداد زمانی آغاز شد که گروهی از عوامل شهرداری شاهرود ابتدا در پوشش رسیدگی به فضای سبز این مجتمع وارد محل شدند و سپس با با آوردن چند خودروی سنگین عمرانی در صدد تخریب قسمتی از مجتمع برآمدند. البته پیش از این نیز از سوی شهرداری شاهرود برای گروهی از ساکنان این منطقه اخطاریه تخلیه فرستاده شده بود . بنا بر خبر منتشر شده در سایت دولتی ایلنا مالکیت مجتمع مسکونی رفاهی کارگران معدن البرز شرقی که در خیابان تهران شهر شاهرود استان سمنان قرار دارد سال گذشته همزمان با واگذاری معدن زغال سنگ البرز شرقی به شرکت فولاد اصفهان به شهرداری شاهرود واگذار شده است. در کوی سازمانی طرزه حدود ٨٠ خانوار کارگری سازمانی سکونت دارند .
احکام زندان و شلاق فعالین کارگری و معلمان را متوقف کنید
کارگران، مردم شریف ایران!
روزهای پایانی خرداد ماه برای کارگران و مزدبگیران در حالی به سختی سپری می شود که کماکان روند اخراج سازی ها رو به افزایش است. بیکاری به معضلی بزرگ برای آحاد مردم بویژه خانواده های کارگری بدل گشته که عواقب منفی آن را در جامعه روزانه در اخبار و جراید مشاهده می نماییم. افزون بر آن گرانی و تورم حاکم، با وجود دستمزدها٨١٢٠٠٠ تومانی زندگی اکثر کارگران و مزدبگیران را تحت الشعاع قرار داده، به گونه ای که این دستمزدها حتی درصد ناچیزی از هزینه های یک خانوار چهار نفره اعم از خوراک، پوشاک، آموزش، بهداشت و درمان، مسکن و…. را تامین نمی نماید.
در چنین شرایط ناگواری بسیاری از کارگران در کارگاه ها، کارخانه ها، معادن، میادین نفت و گاز و…. معوقات مزدی خود را از کارفرما طلب دارند. بسیاری از کارگران شاغل در معادن کشور همچنان به شرایط سخت کاری خود، پایین بودن سطح دستمزدها، قراردادهای موقت، وجود شرکتهای پیمانکاری و واسطه ای و… معترض هستند. دستمزد کارگران خباز در سراسر ایران حدود دو سال است که افزایش پیدا نکرده است. کارگران ساختمانی در شرایطی مشمول بسیاری از قوانین کار نمی شوند که سالانه تعداد زیادی از آنان به دلیل عدم امنیت جانی در محیط های کار قربانی سودپرستی صاحبان کار می شوند که متاسفانه در بسیاری از این حوادث این کارگران یا نقص عضو گشته اند و یا جان خود را از داده اند.
در چنین شرایطی است که اواخر اردیبهشت ماه احکام شلاق، زندان و جریمه ١٧ تن از کارگران معدن طلای آق دره که در سال ١٣٩٣ در اعتراض به اخراج و عدم تمدید قراردادهایشان از سوی کارفرما، همراه با ٣٥٠ نفر دیگر از کارگران اقدام به تجمع و اعتصاب کرده بودند؛ به اجرا درآمد. هنوز از شوک اجرای احکام شلاق کارگران آق دره بیرون نیامده بودیم که قوه قضاییه در شهر بافق ٩ نفر از کارگران معدن سنگ آهن این شهر را که در جریان تجمعات و اعتصابات این معدن در سال ٩٣ که به خصوصی سازی و اخراج کارگران، معترض بودند، به زندان و شلاق محکوم کرد. صدور و اجرای چنین احکام غیر انسانی برای کارگرانی که تنها خواستار ابتدایی ترین حقوق خود هستند، اولین بار نیست که از سوی دادگاه های عمومی و انقلاب صادر می گردد، در جریان اعتراضات گسترده و سراسری معلمان طی دو سال اخیر تعدادی از معلمان به زندان محکوم گردیدند، ٥ نفر از کارگران معدن چادرملو در پی اعتراض این کارگران به شلاق و زندان محکوم شدند، همچنین در احکام مشابهی دادگاه عمومی ( جزایی ) بندر امام خمینی برای ٤ نفر از کارگران معترض پتروشیمی رازی حکم زندان و شلاق صادر نمود. احکام زندان و شلاق بیشتر این کارگران به دلیل نداشتن سابقه محکومیت قبلی به حالت تعلیق درآمده است. برخوردهای تند قضایی با فعالین کارگری و معلمین در حالی است که ماده ١٤٢ قانون کار بروز اختلاف دسته جمعی و حتی اعتصاب در محیط کار را، برخلاف تصور برخی ها که در پی بروز این امر به دنبال عوامل سیاسی و امنیتی می گردند، آن را جزو طبیعت محیط کار و روابط کارگر و کارفرما می داند و حل این گونه مسایل در محیط کار را به هیات های تشخیص و مراجع حل اختلاف ( موضوع ماده ١٥٧ ) محول گردانیده است، نه قوه قضاییه.
ما کارگران و تشکلهای کارگری امضا کنده این بیانیه ضمن اینکه همه کارگران را به اتحاد و همبستگی برای ایجاد تشکل مستقل سراسری کارگران فرامی خوانیم ، صدور و اجرای احکام زندان و شلاق را برای فعالین کارگری و معلمان را قویا محکوم می کنیم و خواستار لغو هر چه سریع تر این احکام می باشیم و همراه و همسو با دیگر فعالین کارگری و معلمین خواهان برداشته شدن اتهامات امنیتی از پرونده فعالین صنفی هستیم .
خرداد ماه ١٣٩٥
انجمن صنفی کارگران چادرملو ( آسفالت طوس )
انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان
انجمن صنفی کارگران خبازی های سنندج و حومه
انجمن صنفی کارگران خبازی های مریوان و سروآباد
نامه اعتراضی بزرگترین اتحادیه کارگری کانادا٬در حمایت از جعفر عظیم زاده و..
به نمایندگی از اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا، ما ناراحتی عمیق خود را در ارتباط با حکم بی رحمانه شلاق علیه ١٧ کارگر معدن طلای آق دره در ماه مه ٢٠١٦ در ایران ابراز می کنیم. این کارگران برای امنیت شغلی و علیه بیکارسازیها دست به اعتراض زده بودند. صدور چنین احكام غیرانسانی ای علیه کارگران معترض نقض آشکار مقاوله نامه های بین المللی شناخته شده دررابطه با حقوق کارگری و انسانی می باشد.
علاوه بر این، ما همچنین نگران وضعیت جعفر عظیم زاده، رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، که از ٢٩ آوریل ٢٠١٦ در اعتصاب غذا به سر می برد هستیم. او از نومبر ٢٠١٥ برای گذراندن حکم شش سال حبس تعزیری با اتهام ” اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی”که به دلیل فعالیتهای کارگری ایشان بوده است، در زندان اوین محبوس است. جعفر در یک اعتصاب غذای نامحدود علیه این اتهام های ساختگی به سر می برد، و ما نگران هستیم که حکومت ایران بطور روتین از این اتهامات ساختگی علیه فعالینی که سیاستهای ضدکارگری روزافزون دولت ایران را محکوم می کنند استفاده میکند.
ما نگران سلامتی و تندرستی جعفر عظیم زاده و دیگر کارگران زندانی در ایران هستیم، و خواست آزادی فوری و بدون قید وشرط آنها را انعکاس می دهیم. ما قویا احکام بی رحمانه شلاق علیه کارگران معدن طلای آق دره را محکوم می کنیم؛ شلاق یک عمل بشدت بی رحمانه و نوعی از شکنجه است و باید بلافاصله متوقف و ممنوع شود. ١٣ ژوئن ٢٠١٦
به آزار و اذیت فعالین سندیکایی کارگری در ایران پایان دهید!
دو سندیکای بزرگ کارگری سوئد در نامه ای که به مقامات ایران نوشته اند، خواهان پایان دادن به آزار و اذیت فعالین سندیکایی کارگری در ایران و آزادی فعالیت های سندیکایی در این کشور شده اند.
متن این نامه به شرح زیر است:
سازمان سراسری کارگران سوئد، ال.او و سندیکای کارگران حمل و نقل سوئد طی سالهای اخیر از نزدیک موقعیت جنبش سندیکایی مستقل و آزاد در ایران را پیگیری کره اند. این سندیکاهای مستقل و آزاد در جهت ایجاد شرایط برابر و رعایت و احترام به حقوق کارگران در ایران فعالیت میکنند. خواست های آنها برخورداری از دستمزد مکفی، تامین ایمنی کار و اعتراض به خصوصی سازیها بویژه در حوزه آموزش و پرورش میباشد.
عکس العمل رژیم و مقامات امنیتی به اعتراضات این سندیکاها خشونت آمیز، شدید و همراه با دادن مجازات های سنگین، به موازات برداشته شدن تحریم های اقتصادی جهنی در رابطه با ایران بوده است. آنچه که باید مد نظر باشد این است که همپیوندی بیشتر ایران با اقتصاد جهانی می بایست در برگیرنده و در جهت بهبود وضعیت و شرایط کارگران در بازار کار نیز باشد.
طبق گزارشات حاصله رهبران این سندیکاها با اتهامات واهی تحت عناوین “تهدید علیه امنیت عمومی”، “شرکت در تجمعات غیرقانونی”، “تشویش اذهان عمومی” و “اخلال در نظم عمومی” در دادگاههای فله ای به زندان های طویل المدت محکوم میشوند. این گونه رفتارها متعاقب مرگ تاسف بار شاهرخ زمانی، نماینده سندیکاهای نقاشان تهران، در زندانها انجام میگیرد. شاهرخ زمانی در ١٣ سپتامبر ٢٠١٥ به اتهام “تهدید علیه امنیت ملی” به ١١ سال زندان محکوم شده بود.
در طول سالهای ٢٠١٥ و ٢٠١٦ کانون صنفی معلمان تهران و سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه شدیدا تحت فشارهای امنیتی قرار داشته اند. رهبران این تشکلات دستگیر و در دادگاههای انقلاب به اتهامات واهی “تهدید علیه امنیت ملی” محاکمه و زندانی شده اند. ایران بدلیل عضویت در سازمان جهانی کار،آی.ال.او، موظف به رعایت و احترام به حقوق بنیادین کار، آزادی تشکل و حق ایجاد تشکلات مستقل کارگری میباشد. رفتار کنونی دادگاههای انقلاب درست برعکس رعایت این اصول می باشند.
سازمان سراسری کارگران سوئد، ال.او، که از حمایت بیش از یک میلیون و سیصد هزار عضو برخوردار میباشد مصرانه از شما میخواهد که به دستگیریها، محاکمه ها و رفتارهای نادرست با فعالین سندیکاهای مستقل پایان دهید. تعداد زیادی از رهبران این سندیکاها هم اکنون محکوم به زندانهای طویل المدت بوده، در شرایط سخت بسر برده و مجبور به پرداخت وثیقه های سنگین و اخراج از محل کار فقط به دلیل فعالیت های سندیکایی و در دفاع از حقوق ابتدایی خود میشوند. این حقوق، از جمله حق ایجاد تشکلات مستقل سندیکایی، در مقاوله نامه های سازمان جهانی کار برسمیت شناخته شده است.
ما مصرانه از شما میخواهیم:
١. آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه فعالین سندیکایی زندانی در ایران
٢. پایان دادن به دستگیریها، محاکمات و آزار و اذیت فعالین سندیکایی و نمایندگان آنها
٣. بازگشت به کار کلیه فعالین سندیکایی اخراجی
٤. برسمیت شناختن حق ایجاد تشکلات سندیکایی
٥. رعایت ماده ٢٣ کنوانسیون جهانی حقوق بشر و اجرای مقاوله نامه های ٨٧ و ٩٨ سازمان جهانی کار در رابطه با حق ایجاد تشکلات مستقل سندیکایی کارگری و حق مذاکراه جمعی د رابطه با دستمزد
سازمان سراسری کارگران سوئد، ال.او
اتحادیه سراسری کارگران حمل و نقل سوئد
٢٩ مه ٢٠١٦
پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد- ایران:
به برخوردهای قرون وسطایی در روابط کار پایان دهید!
در دی ماه ٩٣ کارگران معدن طلای آق دره در اعتراض به حکم اخراج ٣٥٠ کارگر در مقابل این شرکت تجمع کردند. درپی شکایت کارفرما در اواخر اردیبهشت ماه ٩٤ دادگاه قضایی احکام زندان بین ٣٧ ماه تا ٥ سال زندان به همراه ٢٠ تا ٥٠ ضربه شلاق و جریمه نقدی برای ١٧ کارگر معترض را صادر کرد.
شلاق زدن مجرم به عنوان یکی از اشکال مجازات قرون وسطایی در دنیای امروز یه عنوان یکی از اشکال شکنجه شناخته میشود. استفاده از این نوع شکنجه در مناسبات میان کارگر و کارفرما ما را شگفت زده کرده است و آن را به شدت محکوم میکنیم. تجمع، اعتراض و تظاهرات طبق قوانین بین المللی کار حق ابتدایی و بدیهی کارگران است و واکنش کارفرما به آن نیز می بایست در چهارچوب رعایت همین قوانین و حقوق کارگری انجام گیرد.
از نظر ما واکنش کارفرما در استفاده از خشونت توسط نگهبانان شرکت علیه تجمع کارگری و از آن مهمتر صدور حکم زندان و شلاق علیه ١٧ کارگران معترض تخطی از این قوانین بوده و مسببین آن نیز باید طبق قوانین بین المللی مجازات شوند. ما اکیدا خواستار لغو احکام قرون وسطایی از جمله حکم ارتجاعی و غیرانسانی شلاق در جامعه و بطور اخص در روابط کار در ایران میباشیم.
پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد- ایران
١٣ ژوئن ٢٠١٦
رفتم به دیدنش ….(قاسم فلاح معلمی از اسلامشهر)
باسلام.شنیده بودم که او در بیمارستان سینا بستری شده است.به همین خاطرامروز صبح عزم خود را جزم کردم که بروم و او را ملاقات کنم.در برخورد اولیه علی رغم ضعف و بی حالی شدید که در اثر ٥٢ روز اعتصاب غذا حسابی لاغر شده بود او با بی حالی شدید از جایش بلند شد و من را در آغوش گرفت و از آمدن یک معلم بر بالینش بسیار خوشحال شد.در این مدت کم ملاقات (شاید ١٥ دقیقه)او همچنان از ادامه کار خود مبنی بر اعتصاب غذا بطور نامحدود حرف می زد.مقاومت او واقعا ستودنی است.نمی دانم کار او درست است یا نادرست.از یک طرف او راهی رفته است که به حق درست است.دفاع از حقوق چند میلیون کارگر که توسط کارفرماها در حال نابودی یا استثمار است و دفاع از خود برای برداشته شدن اتهام امنیتی و از طرف دیگر جان خودش در خطر است.کبد و کلیه هایش آسیب دیده است.هر آن احتمال خطر سکته مغزی یا قلبی وجود دارد.اینجاست که بین دو واقیت قرارمی گیریم.واکنش حکومت هم نسبت به اعتصاب او تا الان بی نتیجه بوده است.نهاد های حکومتی ظاهرا از جامعه معلمین بیشتر از جامعه کارگری حساب می برد.آقا جعفر با اون حالش برای من تعریف می کرد که علت این موضوع اینست که شما معلمین انسجام بیشتری دارید. روحیه بالای او مرا به وجد می آورد.او می گفت من از سال های اول انقلاب از شما معلمین خیلی چیزا یادگرفتم.او می گفت معلمین به من درس شجاعت و پایداری یاد دادند.خلاصه تواین مدت کم او با ناخوشی و ضعف زیاد حاضر نشد روی تخت دراز بکشد و به احترام من تقریبا نشسته با من صحبت می کرد.از او خواهش کردم که به خاطر سلامتی خود و خانواده و همسر محترمشان دیگر به اعتصاب خود پایان بدهید.به او گفتم که دنیا صدا تو شنید.اما او گفت نه.من راهی را که با اسماعیل عبدی شروع کردم ادامه می دهم.جعفر عظیم زاده فعال کارگری یک انسان وارسته از هر چیزی است.او ٥٢ روز است لب به غذا نبرده است.او ٥٢ روز است فقط آب و چای می خورد.١٧ کیلو لاغر شده است.اما ایستاده است.مقاومت کرده است.همسر شجاع او نیز در این مدت پابه پای او با او بوده است.او مرا بر بالین همسرش برد.باید به او نیز بابت داشتن چنین مرد شجاعی تبریک گفت.کم کم باید می رفتم.صدای پچ پچ سه سرباز می امد که زودتر باید بروم.ازو او خدا حافطی کردم.اواز دیدن من خیلی خوشحال بود.وقتی خود را به عنوان معلم معرفی کردم صورتم را با عشق بوسید. موقع خداحافطی نیز همینطور بود.ناخدا گاه اشکم جاری شد.او در آخرجمله ای به من گفت که اتحاد معلم و کارگر باید حفط شود.ومن بعد از خدا حافظی از او و در مسیر بازگشت به خانه به این ملاقات فکر می کردم و امروز را جز یکی از بهترین روزهای زندگی خود می دانم.به امید آزادی جعفر عظیم زاده.لطفا برای آزادی او هر کاری می توانید دریغ نکنید
.قاسم فلاح معلمی از اسلامشهر٣٠/٣/٩٥
اخبار بین المللی
بریتانیا – حذف هزاران شغل در بخش نفت و گاز
سقوط شدید قیمت نفت موجب شده بین سالهای ٢٠١٤ تا ٢٠١٦ حدود ١٢٠ هزار شغل و پست در بخش نفت و گاز دربریتانیا حذف شود. فدراسیون حرفه ای بخش نفت و گاز بریتانیا در گزارشی تعداد نیروی کار استخراج و بهره برداری از میادین نفتی دریای شمال را ٤٥٠ هزار نفر در سال ٢٠١٤ گزارش کرد. به گفته این سازمان در سال گذشته میلادی (٢٠١٥) حدود ٨٤ هزار نفر از این تعداد حذف شده است. همچنین پیش بینی شده در سال جاری میلادی تعداد حذف مشاغل این بخش به ٤٠ هزار نفر برسد.
یونان – اجبار به تنفروشی در بین پناهجویان مرد
به گزارش بیبیسی شماری از پناهجویان مرد جوان از جمله نوجوانان در آتن، پایتخت یونان به تنفروشی روی آوردهاند. بسیاری از این افراد مایل هستند که به اروپای شمالی بروند اما تغییر قوانین مرزی باعث شده تا در یونان بمانند و از آنجایی که به طور قانونی نمیتوانند کار کنند، شماری از آنها مجبور شدهاند برای تامین معاش، دست به تنفروشی بزنند. یکی از این افرادی که بیبیسی با آنها صحبت کرده، مرد ٢٥ سالهای از ایران است که در مصاحبه با بیبیسی از شرم خود به دلیل برقراری رابطه جنسی با مردان بزرگتر از خود سخن گفته است. او برای این روابط جنسی ٥ تا ١٠ دلار دریافت میکرد. گزارشگر بیبیسی، نوجوانانی را در پارکهای مرکز آتن دیده که منتظر مشتری بودند. در یک مورد، یک پناهجوی جوان افغان که تنفروشی میکند، گفت حتی نوجوانان ١٥ ساله هم دست به این کار زدهاند. مقامهای یونان میگویند نزدیک به ٦٠ هزار پناهجو در اردوگاههای مختلفی در این کشور به سر میبرند.
نشریه اینترنتی گلوبال پست هم اخیرا در گزارشی نوشته بود که شماری از پناهجویان مرد از افغانستان و سوریه که در یونان هستند، برای آن که بتوانند نیازهای روزمره خود و خانواده را تامین کنند، مجبور به تنفروشی میشوند.
تنفروشی در یونان مجاز است اما این کار تنها در روسپیخانههای مجاز آزاد است. گلوبال پست نوشته بود که این مردان حتی برای ده یورو آماده هستند تا رابطه جنسی برقرار کنند و مواردی بوده که آنها برای چنین رابطهای دو یورو دریافت کردهاند.
آلمان – اعتراض هزاران نفر به علمیات هواپیماهای نظامی بی سرنشین آمریکا
چندین هزار تظاهرکننده در اعتراض به عملیات هواپیماهای بدون سرنشین ارتش آمریکا، حول پایگاه نظامی ایالات متحده در جنوب غربی آلمان زنجیر انسانی تشکیل دادند. تظاهرات فوق را اتحاد “رمستین را متوقف کنید- نه به جنگ درون” سازماندهی کرد. این سازمان می گوید اطلاعات عملیاتی میان اپراتورهای در آمریکا و هواپیماهای بدون سرنشین در کشورهایی مثل عراق، افغانستان، پاکستان، یمن و سوریه، از طریق پایگاه رمستین ردو بدل می شود. پلیس آلمان می گوید در زنجیر انسانی روز یکشنبه دور پایگاه رمستین سه الی چهار هزار نفر شرکت داشتند. همزمان سازمان دهندگان تظاهرات شمار شرکت کنندگان را پنج الی هفت هزار نفر تخمین زده اند. رمستین پایگاه اصلی عملیات هوایی ارتش آمریکا در اروپا است. عملیات هواپیماهای نظامی بی سرنشین آمریکا در آلمان مسئله مناقشه برانگیزی است. مخالفان می گویند اجازه دادن به هماهنگی عملیات نظامی در خاک آلمان برخلاف قانون اساسی آلمان است و خواستار بسته شدن بخش ماهواره ای این پایگاه هستند.
مکزیک – تظاهرات در اعتراض به دستگیری رئیس اتحادیۀ معلمان
اعلام خبر دستگیری رئیس اتحادیۀ معلمان در منطقۀ اوآکساکا در مکزیک به اتهام فساد توسط دولت روز یکشنبه موجب به خیابان آمدن هزاران نفر از مخالفان برنامۀ اصلاحات آموزشی در این کشور و درگیری با پلیس شد. دادستان کل مکزیک ساعاتی پیش از این تظاهرات در یک کنفرانس خبری اعلام کرده بود روبن نونز به اتهام دریافت رشوه بازداشت شده است. خوآن گارسیا، یکی از رهبران این اتحادیۀ معلمان با دعوت از مردم برای ادامۀ این مخالفت ها گفت: “من به آنها می گویم، ما تسلیم نخواهیم شد و خطاب به رهبر و رفیق مان روبن نونز می گویم هر جا که باشید بدانید اینجا در اوآکساکا کارکنان بخش آموزش با قدرت، پشت سر این حرکت ایستاده اند. ” این اتحادیه در اعتراض به دستگیری رهبر خود مردم را به تظاهرات در روزهای سه شنبه و جمعۀ پیش رو کرده است. دادستان کل مکزیک روبن نونز را متهم کرده است که به موجب یک توافق با موسسات تولیدی در این ایالت جنوبی مکزیک، ٣.٥ درصد از فروش محصولات این موسسات را دریافت کرده و در جهت منافع شخصی خود هزینه کرده است.
قطر- دادگاه زن هلندی را که مورد تجاوز قرار گرفته بود گناهکار شناخت
دادگاهی در قطر یک زن هلندی را به اتهام زنا به یک سال حبس تعلیقی محکوم کرد. او گفته در تاریخ ١٤ مارس در یک کلوب شبانه دوحه مسموم شده و مورد تجاوز قرار گرفته بود. زن ٢٢ ساله هلندی که رسانه ها می گویند “لارا” نام دارد، هنگامی که واقعه رخ داد در تعطیلات به سر می برد. او پس از آن که ماجرا را به پلیس قطر اطلاع داد بازداشت و زندانی شد. دادگاه علاوه بر یک سال حبس تعلیقی لارا را به پرداخت ٨٠٠ دلار نیز محکوم کرده است. او به محض پرداخت جریمه قطر را ترک می کند. سفیر هلند در دوحه که در دادگاه حاضر بود به خبرنگاران گفت سفارت هلند به لارا کمک می کند تا قطر را ترک کند. فرد مهاجم به این زن هلندی که عمر عبدالله الحسن معرفی شده در داشتن رابطه خارج از ازدواج که در قطر غیرقانونی است گناهکار شناخته شده و به صد ضربه شلاق به خاطر زنا و ٤٠ ضربه شلاق دیگر به خاطر نوشیدن الکل محکوم شده است.
یونان – اعتراض خیابانی در اتن علیه سیاست ریاضت کشیدولت
هزاران نفر از مردم آتن در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت به خیابانها آمدند و در شعارهای خود خواهان استعفای نخست وزیر شدند. موج جدید اعتراضها در یونان پس از آن آغاز شد که پارلمان این کشور اصلاحات پیشنهادی در زمینه ریاضت اقتصادی از جمله کاهش حقوق مستمری بگیران و افزایش مالیاتها را تصویب کرد. این اصلاحات از جمله شروطی است که وام دهندگان بین المللی برای اعطای وام به دولت یونان تعیین کرده اند. یکی از معترضان می گوید: “مردم حاضر در اینجا به طور خودجوش آمده اند. همه آنها از دولت به اصطلاح چپگرا ناراضی هستند. دولتی که حالا به نظر می رسد درواقع راستگراست.” فرد دیگری می گوید: “مردم به دروغهای بی پایان واکنش نشان می دهند. دروغهای سیاسی که دولت به مردم تحمیل می کند. آنها قدرت گرفتند اما فقط دروغ می شنویم.” یک زن می گوید: “من دو بار به سیپراس رای دادم. او به هیچ کدام از وعده هایش عمل نکرد. آنها مستمری بازنشستگی من را نصف کرده اند.”
گزارشگر یورو نیوز از اتن میگوید: “فقط دو ماه بعد از پیروزی دوباره سیریزا در انتخابات سراسری، نظرسنجیها نشان می دهند که محبوبیت دولت چپگرای افراطی رو به کاهش شدید است. با توجه به چشم انداز سیاستهای ریاضتی بیشتر در آینده، این تظاهرات خیابانی شاید شروع موج فراگیرتری از اعتراضها علیه نخست وزیر و دولت ائتلافی او باشد.”
فرانسه – تظاهرات میلیونی علیه “اصلاح” قانون کار
به گزارش خبرگزاری ها، روز سه شنبه ٢٥ خرداد، مخالفان قانون کار در فرانسه از شهرهای مختلف به پاریس آمده و بزرگترین تظاهرات سه ماه گذشته را شکل دادند. در ادامه مبارزات مخالفان اصلاح قانون کار فرانسه معترضان میخواهند رکورد تظاهرات ٣١مارس را بشکنند. در آن زمان، تعداد تظاهرکنندگان به گفتۀ برگزار کنندگان یک میلیون و دویست هزار نفر برآورد شده بود. این در حالی است که در مناطق مختلف کشور علاوه بر اعتصاب، آکسیون های مبارزاتی هم راه افتاده اند. همچنین سندیکالیست ها با پخش تراکت فراخوان شرکت گسترده کارگران را اعلام می کنند. این تظاهرات گسترده بعد از هشت روز تظاهرات پراکنده، در سراسر فرانسه رخ میدهد. اعتراضات اخیر با اعتصاب های بیشتر مراکز حساس اقتصاد کشور، مانند پالایشگاه ها، راه آهن، مراکز سوخت زباله ها، مراکز تولید انرژی همراه بوده است.
خبرهای کوتاه
جهان
سازمان بین المللی کار همزمان با روز جهانی منع کار کودکان، اعلام کرده ٨٥ میلیون از کودکان جهان در کارهای پرخطر فعالیت می کنند. بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار، باوجود قوانین منع کار کودکان بیش از ١٦٨ میلیون کودک در جهان مشغول به کار می باشند که نیمی از آنها در کارهای پرخطر فعالیت دارند. همچنین بیشتر کودکان کار، اغلب در کشورهای آسیایی و اقیانوسیه زندگی می کنند و در کشور های جنوب صحرای آفریقا کودکان کار بیشترین آسیب را می بینند. برآوردهای این سازمان نشان می دهد کار در مزارع بخش مهمی از کار کودکان در جهان است و ٩٨ میلیون نفر معادل ٥٨ درصد از کودکان کار کشاورزی می کنند.