سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان – محمد صدیق کبودوند برای مدت ۴ روز به مرخصی آمد وادامه اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی کُرد و وخامت حال وی

محمد صدیق کبودوند برای مدت ۴ روز به مرخصی آمد


«محمد صدیق کبودند» روزنامه‌نگار؛ رئیس «سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان» و زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین برای مدت ۴ روز به مرخصی اعزام شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، «محمد صدیق کبودوند» پس از سپری کردن ۳۴ روز اعتصاب غذای اعتراضی ،روز یکشنبه ۲۳ خرداد ماه برای مدت ۴ روز به مرخصی اعزام شده است.

«محمد صدیق کبودند» از روز نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ در اعتراض به ایراد “اتهامات جدید” و همچنین رد ماده ۱۳۴ قانون مجازات جدید” تجمیع جرائم ” در مورد او در اعتصاب غذا به سر می‌برد و اتهامات منتسب داده شده را رد کرده و خواهان آزادی بدون قید و شرط بود. او در نهایت در روز جمعه ۲۱ خردادماه اعتصاب غذای خود را به مدت یک ماه متوقف کرده بود.
کبودند روز سه‌شنبه چهارم خردادماه ۱۳۹۵ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «محمد مقیسه» به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه شد.
«محمد صدیق کبودند» پیش تر در دهم تیرماه سال ۱۳۸۶ بازداشت و زندانی‌شده است. او در نهایت در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره “سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان” به ده سال حبس و از بابت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق ارتباط و مراوده با سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و ارتباط و مکاتبه با شخص «کوفی عنان» دبیر کل وقت سازمان ملل متحد و گفتگو با رسانه‌های عمومی به یک سال حبس و جمعاً به یازده سال حبس محکوم شد که حکم صادره در شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ده سال حبس از بابت تأسیس سازمان، مورد تائید قرارگرفت و قطعی شده است.
او در پرونده مربوط به فعالیت روزنامه‌نگاری، به اتهام «تشویش اذهان عمومی از طریق درج مطالب در هفته‌نامه پیام مردم» توسط دادگاه عمومی و انقلاب سنندج به یک سال حبس تعزیری، ۵ سال محرومیت از روزنامه‌نگاری و مدیریت نشریه و ابطال پرونده انتشار پیام مردم محکوم شد که پس از تأیید در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، میزان محکومیت حبس در دیوان عالی کشور به ۶ ماه تقلیل یافت. باوجود پیگیری زیاد و قول مسئولین قضایی هنوز قانون تجمیع جرائم درباره پرونده وی اعمال نشده است. مطابق ماده ۱۳۴ قانون مجازات جدید، در صورت تجمیع جرائم، تنها حکم ده‌ساله آقای کبودند قابلیت اجرا دارد و حبس شش‌ماهه او اجرا نخواهد شد. آقای کبودند پرونده‌ای نیز مربوط به انتشار کتابچه‌ای در مورد زنان و نقض حقوق آنان در ایران، در دادگاه انقلاب آذربایجان غربی داشت که از این اتهام تبرئه شد.
http://www.kampain.info/archive/12750.htm

ادامه اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی کُرد و وخامت حال وی

وضعیت محمد عبدالهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در پانزدهمین روز اعتصاب غذا در زندان مرکزی ارومیه وخیم گزارش می‌شود. با اینحال همچنان مسئولان به خواسته‌های او توجهی نکردەاند.
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، محمد عبدالهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان مرکزی ارومیه که چندی پیش نسبت به اجرای حکمش نیز هشدار داده شد و در اعتراض به حکم «ناعادلانه» و نحوه رسیدگی به پرونده از روز نهم خردادماه دست به اعتصاب غذای نامحدود زده، از هفته گذشته در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و دو روز پیش با وخامت حال به بهداری زندان منتقل شد.
برادر این زندانی سیاسی محکوم به اعدام در این باره به “کانون مدافعان حقوق بشر کردستان” گفت که بنابه گفته هم بندیهای این زندانی و تا جایی که ازش اطلاع داریم، وی در وضعیت وخیم جسمی قرار دارد و مدت شش روز است که در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و دو پیش هم با وخامت حال به بهداری زندان منتقل شد.
گفتنی است که چند روز پیش مسئولین زندان این زندانی سیاسی را احضار کرده از او خواسته اند که به اعتصاب غذای خویش پایان دهد ولی محمد عبدالهی این درخواست را رد کرده است.
لازم به ذکر است که پیش تر رئیس زندان ارومیه با احضار محمد عبدالهی، به او اعلام داشته بود که اجرای حکم وی نزدیک است و بهتر است با تقاضای عفو برای نجات خود تلاش کند.
محمد عبدالهی در ۴ فروردین ماه سال ۸۹ در منطقه مسکونی «باغ شایگان» بازداشت شد. وی در هنگام بازداشت مورد تیراندازی مستقیم نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران قرارگرفته و در پی اصابت گلوله به یکی از بیمارستان‌های نظامی سپاه در ارومیه منتقل و بعد از چند ساعت بستری شدن به بازداشتگاه حفاظت اطلاعات سپاه در شهر ارومیه منتقل شد.
این زندانی سیاسی کُرد در مدت بازجویی در بازداشتگاه امنیتی ارومیه، علیرغم وضعیت نامساعد جسمانی ناشی از اصابت گلوله، بار‌ها از سوی بازجویان سپاه برای گرفتن اعترافات اجباری مورد ضرب شتم شدید با کابل و باتوم قرارگرفته، به‌طوری که دست و پای وی دچار شکستگی شدند.
بعد از ۹۱ روز نیروهای سپاه از بازداشتگاه حفاظت اطلاعات سپاه به زندان مهاباد منتقل و بعد از ۱۱ بار محاکمه و تفهیم اتهام عضویت در یکی از احزاب کُرد، در دادگاه شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی جوادی‌کیا، به اعدام محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر و پس‌ازآن از سوی دیوان عالی کشور تأیید گردید.
لازم به ذکر است که این زندانی سیاسی کُرد در مراحل بازپرسی از حق داشتن وکیل محروم بوده است.

http://www.hrkurd.com/archive/1218.htm