اخبار و گزارشات کارگری ٢٩ مهرماه ١٣٩١ اخبار کارگرى

اخبار و گزارشات کارگری ٢٩ مهرماه ١٣٩١

اخبار کارگرى

akhbarkargari2468@gmail.com
– علی نجاتی امروز محاکمه شد
تلاش برای پرونده سازی جدید علیه علی نجاتی را قویا محکوم میکنیم
– بازپرسی علی نجاتی در شعبه 2 دادگاه انقلاب شوش
– محرمیت کارگران بوشهری ازحق بدی آب وهوا
– كارگران مطب‌خانه‌های سیستان وبلوچستان از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردارند
– فیلم خیابانی کارگران فصلی اصفهان
– طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن «کک خیز» پرداخت نمی‌شود
– بانک ‌مرکزی اعلام کرد:نرخ تورم شهریور ماه 24 درصد
– مرگ جانگدازچهارکارگردرتهران
– بریتانیا؛ تظاهرات گسترده علیه تدابیر ریاضت اقتصادی
علی نجاتی امروز محاکمه شد
تلاش برای پرونده سازی جدید علیه علی نجاتی را قویا محکوم میکنیم
امروز شنبه 29 مهر ماه، علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بر اساس احضاریه ای که سه روز پیش به وی ابلاغ شده بود در شعبه اول دادیاری دادگستری شهرستان شوش حاضر شد.
در این دادگاه به علی نجاتی اعلام شد شما بر اساس مستندات سی دی ایی که بر روی پرونده همسرتان است سال گذشته به کردستان رفته و در آنجا سخنرانی کرده و ترانه حماسی و تحریک کننده “دایه دایه وقت جنگه” را خوانده اید. علی نجاتی نیز اعلام کرد ما در یک جمع بزرگ خانوادگی حضور داشتیم و در چنین جمع هایی طبیعی است که آدمها صحبت بکنند یا آواز بخوانند، اینکه جرمی نیست. در ادامه این بازجویی از سوی دادیار شعبه یک دادگستری شهرستان شوش، وی با تعیین وثیقه ده میلیون ریالی برای آزادی علی نجاتی اعلام کرد ما این سی دی را جهت تحقیقات و تکمیل پرونده به دادگستری استان کردستان خواهیم فرستاد و چنانچه دادگستری این استان قصد محاکمه شما را در آنجا نداشته باشد همینجا به پرونده شما رسیدگی خواهیم کرد.
هنوز یک ماه از آزادی علی نجاتی از زندان نگذشته است. اتهامات وارده بر علی نجاتی آنچنان یک بهانه جویی ساده انگارانه است که هیچ چیزی جز تداوم آزار و اذیت این فعال کارگری توجیه گر برگزاری چنین دادگاهی برای وی نیست. این یک پرونده سازی آشکار و ناشیانه بر علیه علی نجاتی است و ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنرا قویا محکوم میکنیم.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام میدارد بر پایی تشکل کارگری و اعتراض کارگران به وضعیت مشقت بار کنونی یکی از پایه ای ترین حقوق انسانی طبقه کارگر ایران است و احضار و محاکمه کارگران معترض به هر بهانه ای، خدشه ای در تلاش و مبارزه ما کارگران در دفاع از زندگی و هستی مان وارد نخواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 29 مهر ماه 1391
بازپرسی علی نجاتی در شعبه 2 دادگاه انقلاب شوش
به گزارش رسیده علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه امروز شنبه 29 مهر در شعبه 2 بازپرسی داگاه انقلاب شوش به اتهام واهی اقدام علیه امنیت ملی از طریق ارتباط با کارگران کردستان و خواندن آواز لری!! مورد بازپرسی قرار گرفت.
بعد از دفاعیات علی نجاتی، بازپرس برای وی قرار کفالت به مبلغ ده میلیون ریال صادر و نامبرده با قید کفالت آزاد گردیده است. این اقدام در حالی صورت گرفته است که بازپرس به وی ابلاغ کرده است که پرونده وی برای بررسی بیشتر به دادگاه انقلاب کردستان در سنندج فرستاده خواهد شد. لازم به ذکر است که علی نجاتی بعد از تحمل یک سال زندان به تازگی در سوم مهرماه 1391 از زندان آزاد شده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک ضمن محکوم کردن احضار نامبرده، چنین اتهاماتی را در راستای فشار بر کارگران و فعالین کارگری می داند و خواهان رفع اتهام از وی و همچنین آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-29 مهر ماه 1391
محرمیت کارگران بوشهری ازحق بدی آب وهوا
شایسته نیست کارگرانی که در گرمای طاقت فرسای تابستان در استان به فعالیت های بدنی مشغول بوده و سلامتی خود را در معرض خطر قرار می دهند، اینگونه مورد بی مهری قرار گیرند.
به گزارش 29مهربوشهرنیوز،فوق العاده بدی آب و هوا مدتی است از فیش حقوقی کارکنان دولت در استان بوشهر حذف شده و همین موضوع نگرانی هایی در بین کارمندان به وجود آورده است.
اما زمانی این مشکل حادتر و البته نگران کننده تر می شود که بدانیم کارگران بوشهری علی رغم انجام فعالیت بدنی در گرمای طاقت فرسای تابستان از این حق محروم بوده و ریالی از بابت کارکردن در شرایط سخت به آن ها تعلق نمی گیرد.
با نگاهی بر فعالیت بدنی کارگران بوشهری در برخی شرکت ها به خصوص کارخانجات استان مشاهده می شود که این کارگران برای به دست آوردن لقمه ای حلال با سلامتی و جان خود بازی کرده و این مهم وظیفه دولت را برای جبران زحمات تلاش های کارگران بیش از پیش سنگین می کند.
چه بسا اگر کارگران استان در گرمای تابستان کار را رها کرده و حاضر به انجام آن نباشند چرخ های تولید و صنعت استان بوشهر که یکی از استان های مهم و تولیدکننده کشور به شمار می آید خواهد ایستاد و این موضوع چندان خوشایند نیست.
كارگران مطب‌خانه‌های سیستان وبلوچستان از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردارند
از آنجایی که در استان سیستان و بلوچستان کارخانه‌های صنعتی برزگ و فعال یک پدیده نادر تلقی می‌شود بیشتر کارگران در واحدهای صنفی کوچک مشغول به کار هستند و عموم کارفرمایان این واحد‌ها نیز با بهانه قراردادن وضع نامطلوب اقتصادی از پرداخت مطالبات کامل کارگران خود خودداری می‌کنند.
به گزارش29مهرایلنا،در استان سیستان وبلوچستان دستمزد بیشتر کسانی که در مطب خانه (مطب پزشکان) کار می‌کنند ۲۰ تا ۵۰ درصد کمتر از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار است وبرای بیشتر این افراد از سوی کارفرما حداکثر ماهانه ۱۵ روز حق بیمه رد می‌شود .به این ترتیب كارگران «مطب‌خانه‌ها» از مزایای قانون كار بی‌بهره و از محدودیت‌هایش برخوردار می‌شوند.
براساس این گزارش،کارکنان مطب خانه‌ها زنان و مردان کارگری هستند که برای تامین معاش خانواده خود در مطب پزشکان به انجام کارهای توامانی چون منشی‌گری و نظافت مشغول هستند، گفت: متاسفانه این پدیده به یک عرف جاری در استان تبدیل شده است.
از آنجایی که در استان سیستان و بلوچستان کارخانه‌های صنعتی برزگ و فعال یک پدیده نادر تلقی می‌شود بیشتر کارگران در واحدهای صنفی کوچک مشغول به کار هستند و عموم کارفرمایان این واحد‌ها نیز با بهانه قراردادن وضع نامطلوب اقتصادی از پرداخت مطالبات کامل کارگران خود خودداری می‌کنند.
فیلم خیابانی کارگران فصلی اصفهان
اینجا میدان است، میدان قراردادهای نانوشته میدان کارگران فصلی، کشاورزان دیروز و کارگران بیکار امروز، اینجا میدان است با کلی آدم‌هایی که در سرما و گرما منتظرند و گویی اکنون خزان کارگران فصلی فرا رسیده است.
همیشه او را می بینی، همیشه کلاه بافتنی خاک گرفته بر سر دارد، همیشه با یک سطل و کلی طناب سر میدان احمد آباد با انبوهی مثل خودش منتظر است. پشتش کمی خمیده و پیرهن و شلوارش کهنه و گاهی سوراخ است. پوستش آفتاب سوخته و دهانش بدون دندان است. همیشه اخم کرده و گاهی٬ انگار که با خودش حرف بزند ٬ سرش را بالا وپائین تکان می دهد. بند بند انگشتانش محکم و بزرگ و پینه بسته است.انگشتانش آدم را یاد زمینهای گندم می اندازد یا برنج شاید. همه چیزش به یک کشاورز زحمت کش آفتاب خورده می ماند.”کارگر نمی خواهید؟”این دیالوگ معروف مش حسین است کسی که هیچکس حال و حوصله اش را ندارد.پیرمرد را کمتر کسی به حساب می آورد. نه دعایت می کند نه التماس.
رضا اما اخم کرده و عصبانی است: “زندگیمان در همین میدان است، نه مرخصی داریم، نه از عیدی و پاداش خبری هست، هر روز هم که کار نکنی، مزد نداری، بیمه هم که نیستیم، الان هشت سال است که کارگری می کنم .به هزار امید و آرزو زمین فروختیم آمدیم اینجا .آمدیم شهر.رضا ساده و بی ریا است. بدون حاشیه در حاشیه زندگی می کند. اهل کوهپایه است و وقتی تکه زمین پدریش را فروخته ،وقتی زمینشان تشنه شده بقچه اش را زده زیر بغل آمده اینجا تا به نوایی برسد.حالا سه تا بچه قد و نیم قد دارد. کارگران ساختمانی همه همینطورند از سن پایینشان گرفته تا پیرمرد.همه این کارگران به نوعی فصلی و دست به دامان طبیعت هستند.
علی فرهمند اهل کرمان است، دیپلم دارد و پنج سالی می شود که ساکن همین میدان شده تا کاری گیر بیاورد.خانه اش حوالی حصه است در هفته خیلی نصیبش نمی شود اما همین نان بخور و نمیر برای اهل خانه بس است به کم قانعند.
خانواده اش با او زندگی نمی کنند، نه می تواند نه می خواهد آنها دربه در شهر شوند.زیرلب به خودش لعنت می فرستد: از صبح تا شب کارمان همین است. او هم یک کارگر ساختمانی است نه بیمه دارد و نه حقوقی که بتواند پشتوانه اش باشد.
بقیه اوضاعشان بهتر نیست ابراهیم اهل جنوب است، این را از لهجه اش خوب متوجه می شوی گرم و داغ زده می گوید: انگار ما در آمار هیچ دستگاهی نمی گنجیم اصلا انگار همه با ما قهرند.ما کارگرانی هستیم که به هیچ دل بسته هستیم همین.
برای کارگران ساختمانی و فصلی نه قانونی هست نه آیین نامه ای، کارفرما است که قانون را مشخص می کند او رنج قیمت را بر اساس روزمزدی و نیروی بدنی کارگران مشخص می کند.
آنها زندگی می کنند برای کار، خواب اول صبح وقت خروس خوان تقریبا برای آنها حکم رویا دارد آنها جمع می شوند تا انتخاب شوند و زمان را با قدمهایشان می شمارند تا صبح غروب شود و شاید در این ثانیه ها و دقیقه ها هیچکس سراغی نگیرد نه کسی که نیاز به ساختمان دارد نه کسی که عمله بخواهد برای سیمان کاری و …
به پاتوق کارگران که پا بگذاری همه این دردها مثل یک فیلم خیابانی برایت اکران می شود.دغدغه این کارگران تنها یک لقمه نان است و بس شاید این شده تمام زندگی کارگرانی که خود را به سرنوشت سپرده اند.
با اینکه مدیر کل تامین اجتماعی استان اصفهان چندی پیش از بیمه کارگران ساختمانی در استان اصفهان سخن گفته بود اما در همین رابطه حاج رسولیها رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با اظهار نظر در مورد این افراد گفت: بیمه این کارگران امکانپذیر نیست.
بر اساس ماده 41 قانون کار، شورای عالی کار موظف است، بر اساس درصد تورم سالانه اعلام شده توسط بانک مرکزی، حقوق کارگران را افزایش دهد.
اما این اتفاق نادر می افتد و به همین خاطر شک و شبه پیش می آید و همین جاست که این قانون زیر سوال می رود واقعیاتی که مربوط به دستمزدهای این کارگران می شود و بی عدالتیهایی که در کارگاههای زیرزمینی و غیر رسمی اتفاق می افتد.
منبع:مهر-29مهر-بخش هایی ازیک گزارش
طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن «کک خیز» پرداخت نمی‌شود
ایلنابتاریخ29مهرطی گزارشی ، از طلب ۱۰۱ میلیونی کارگران معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران از مسئولان این معدن خبر داد.
این گزارش حاکیست،کارگران معدن زغال سنگ کک خیز استان مازندران، نزدیک به ۲ سال است که با مراجعه به وزارت کار و دادگستری به دنبال وصول طلب ۱۰۱ میلیونی خود از مسئولان شرکت هستند.
درهمین رابطه،مسئولان وزارت کار و دادگستری اعلام کرده‌اند به دلیل عدم وجود اعتبار و نقدینگی شرکت کک خیز، امکان پرداخت این مبلغ به کارگران وجود ندارد.
بنا بهمین گزارش، کارگران این معدن قصد دارند تا با تشکیل یک شرکت تعاونی، این معدن را دوباره راه اندازی کنند.
بانک ‌مرکزی اعلام کرد:نرخ تورم شهریور ماه 24 درصد
اداره آمار بانک ‌مرکزی نرخ تورم در شهریورماه 1391 را معادل 24 درصد اعلام کرد.
به گزارش29مهرایسنا،‌ خلاصه نتایج به دست‌آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر‌اساس سال پایه 100=1383 در شهریورماه 1391 به شرح زیر است:
– شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریورماه 1391 به عدد 348.8 رسید.
– نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریورماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریورماه 1390 معادل 24 درصد است.
برپایه این گزارش،از سوی بانک مرکزی نرخ تورم در فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر و مردادماه امسال نیز به ترتیب معادل 21.8 22.2 22.4 22.9 و 23.5 درصد اعلام شده بود.
مرگ جانگدازچهارکارگردرتهران
سقوط مرگبار کارگران آسانسور در شهرک ولیعصر
به گزارش 29مهرپایگاه خبری 125، رعایت نكردن اصول ایمنی هنگام کار با آسانسور مرگ دو كارگر نصاب رادر شهرك ولیعصر، خیابان سجاد جنوبی، كوچه سعیدی رقم زد.
مهدی فتحی(افسر آماده منطقه پنج عملیات) در این باره اظهار داشت: در این حادثه یکی از كارگران كه در طبقه چهارم مشغول بكار بود براثر بی احتیاطی به روی كابین آسانسور كه در طبقه دوم قرار گرفته بود سقوط كرده و جان خود را از دست می دهد كارگر دوم نیز به كمك فرد سقوط كرده می شتابد كه وی نیز بعلت اتصالی برق كابین آسانسور دچار برق گرفتگی شده و در دم فوت کرده بود.
برخورد جرثقيل با كابل برق فشار قوي 20هزار ولتي فاجعه آفريد
به گزارش26مهر پايگاه اطلاع رساني پليس،روز25مهربر اثر برخورد يک دستگاه جرثقيل خاور با كابل برق فشار قوي20هزار ولتي در برزگراه محلاتي تهران،راننده بخت برگشته را در کسري از ثانيه تبديل به خاکستر کرد.
اين گزارش حاکيست، راننده جوان يک دستگاه خودرو چرثقيل سبز رنگ که “حميد رضا” نام داشت قسمت جرثقيل خودرو با كابل برق فشار قوي 20هزار ولتي برخورد کرده و راننده بخت برگشته غافل از اينکه تمام خودرو بر اثر اتصال با کابل برق فشار قوي، برق دار شده هنگام پياده شدن از خودرو و دست زدن به درب آن دچار برق گرفتگي شده است.شدت برق گرفتگي به حدي بالا بوده که دست راننده جوان در کسري از ثانيه قطع و لحظاتي بعد خود وي نيز سوخته و در نهايت فوت نموده است.
جان باختن کارگرساختمانی به علت سقوط از طبقه 17 در پروژه آفتاب
بنا به گزارش ديگري ازهمین منبع بتاریخ26مهر،روز25مهرمرد جواني به نام “جواد” که اهل استان ايلام و به عنوان كارگر ساختماني در پروژه آفتاب واقع در آدرس اتوبان آزادگان نرسيده به شهرك راه آهن مشغول به کار بوده به علت سقوط از طبقه 17 مجتمع به شدت مجروح و در دم فوت نموده است.
شايان ذکر است،با هماهنگي مقام قضايي پيکر بي جان کارگر جوان جهت سير تشريفات قانوني به پزشکي قانوني منتقل و کارفرماي پروژه مذکور به کلانتري 141 شهرک گلستان احضار و تحقيقات پلسيي به منظور مشخص شدن علت اصلي حادثه ادامه دارد.
بریتانیا؛ تظاهرات گسترده علیه تدابیر ریاضت اقتصادی
به گزارش20اکتبریورونیوز، دهها هزار نفر در لندن و همچنین در اسکاتلند و ایرلند شمالی علیه تدابیر ریاضت اقتصادی تظاهرات کردند.
از آتشنشان و پرستار و معلم گرفته تا افراد بیکار و نمایندگان سندیکاها و احزاب مخالف دولت محافظه کار دیوید کامرون، در این تظاهرات گسترده شرکت داشتند.
دیو پرنتیس، دبیر کل سندیکای “یونی سان” در این باره می گوید: “ما از یک طرف شاهد حذف 700 هزار شغل در بخش دولتی و آسیب پذیری اقشاری چون پرستارها و کارکنان خدمات درمانی و از طرف دیگر شاهد ثروتمندتر شدن ثروتمندان در کشورمان هستیم. این روند باید متوقف شود.”
نگرانی از آینده و افزایش اختلاف طبقاتی در جامعه بریتانیا از دغدغه های تظاهرکنندگان بود.
یکی از آنها می گوید: “پیام من این است که نمی خواهیم فرزندانمان در جامعه ای بزرگ شوند که شانس برابر را به همه نمی دهد.”
دیگری هم می گوید: “ما خیلی ناراحتیم زیرا نمی خواهیم سیستم تامین اجتماعی که در سراسر اروپا وجود دارد برداشته شود. ما برای آن باید مبارزه کنیم.”
بیست ونهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com