اخبار کارگری -اخبار کارگری ٣١ فروردین ١٣٩٥نسان نودینیان . داوود رفاهی

اخبار کارگری

٣١ فروردین ١٣٩٥

نسان نودینیان . داوود رفاهی

اعتراضات

تجمع اعتراضی ٥٠٠٠ کارگر بازنشسته صنایع فولاد به همراه خانواده ها

روز ٢٩ فروردین حدود ٥هزار نفر از بازنشستگان صنعت فولاد همراه با خانواده هایشان در اعتراض به تعویق پرداخت حقوقها و مشکلات بیمه درمان خود مقابل مجلس تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی پلاکاردهایی دیده میشد که خواستهایشان بازنشستگان روی آن نوشته شده بود. تعداد زیادی هم از بازنشستگان از اصفهان به تهران آمده بودند. همزمان با این تجمع جمعی از معلمان سوادآموزی نیز در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و قراردادی بودن کار خود در مقابل درب جنوبی مجلس تجمع داشتند.  روز ٣٠ فروردین در دومین روز اعتراض بازنشستگان صنعت فولاد٬ بیش از ٥٠٠ نفر از آنان مقابل مجلس تجمع کردند. برای این تجمعات بازنشستگان صنعت فولاد از سراسر کشور به تهران آمده و شب گذشته را در این شهر بسر بردند. این تجمعات بزرگ اعتراضی انعکاس بسیاری داشت . بطوریکه کمیسیون تلفیق مجلس در بعد از ظهر امروز ٣٠ فروردین بطور اضطراری تشکیل داد تا در خصوص اختصاص هزار و هشتصد میلیارد به صندوق بازنشستگی فولات برای پرداخت حقوق معوقه سال ٩٥ این کارگران تشکیل جلسه داد.

بازنشستگان اعلام کردند که در صورتیکه این جلسه به جواب مثبتی نرسد، آنها فردا نیز در همین محل تجمع خواهند رد. ٨٥ تا ٩٠ هزار بازنشسته صنایع فولاد به عدم پرداخت کامل حقوق اسفند ٩٤ و مشکلات بیمه خدمات درمانی خود که از یک سال و نیم پیش به بخش خصوصی واگذار شده، اعتراض دارند.

 

٣٠فروردین: تجمع  کارگران کارخانه پارسیلون

کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد دراعتراض به عدم پرداخت٢سال حقوق و٥ماه حق بیمه،برای هفتمین بار دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زدند. یکی از کارگران کارخانه پارسیلون: در حال حاضر چهار ماه حقوق و بیمه کارگران پرداخت‌ نشده و در سال‌های گذشته نیز ١٩ ماه طلب عقب‌افتاده داریم که هنوز پرداخت‌ نشده است. ما مشکلات خاص خود را داریم و به جد پیگیر مطالبات خود هستیم.  با وجود اعتراضات مکرر این کارگران هنوز گره از مشکلاتشان باز نشده و کسی پاسخگوی آن‌ها نیست به‌ طوری‌که هر چند وقت یک‌ بار شاهد تجمع‌ این کارگران هستیم.

٢٩ فروردین: خاتمه موقت تجمعات اعتراضی کارگران فاز ١٩ عسلویه

 ٢٨٠ کارگر پیمانکاری فاز ١٩ عسلویه پا وعده پرداخت معوقات مزدی خود برای روز اول اردیبهشت ماه موقتا به تجمع اعتراضی خود خاتمه دادند. بنا بر خبر طی جلسه ای که روز ٢٩فروردین با حضور کارفرما، نماینده کارگران معترض و مسئولان اداری منطقه ویژه عسلویه برگزار شد ، مقرر گردید که که تمامی معوقات مزدی کارگران تا روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) پرداخت شود.

٢٩قروردین: تجمع كارگران اعتصابی کارخانه لاستیك سازی خوزستان مقابل فرمانداری گتوند!

كارگران اعتصابی کارخانه لاستیك سازی خوزستان دراعتراض به تحمیل قراردادهای یک ماهه، برای باردیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری گتوند زدند. كارگران كه نسبت به نحوه انعقاد قرارداد و شرایط سخت و طاقت فرسای كاری در این شركت معترض بودند با برپایی تجمع خواستار پیگیری و رفع مشكلات این شركت از سوی مسوولان ذیربط شدند.

 ٢٩فروردین: اعتصاب ٤٠٠کارگرکارخانه لاستیک سازی خوزستان٢هفته راپشت سرگذاشت!

یکی ازکارگران کارخانه لاستیک‌سازی خوزستان گفت: با توجه به دست از کار کشیدن حدود ٤٠٠ نفر از کارگران شرکتی و پیمانکاری این کارخانه، خط تولید از روز ١٤ فروردین تا الان متوقف شده است و کارگران شرکتی به علت اخراج٢٥ نفر از کارگران شرکتی و کارگران پیمانکاری به دلیل مشکلات حقوقی و حقوق و عیدی معوقه ٣ تا ٤ ماهه از رفتن به سرکار خودداری کردند.

٢٩قروزدین: اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه بین‌المللی قزوین در اعتراض به کیفیت پایین غذای سلف!

بیش از ٢٠٠نفر  از دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین در اعتراض به کیفیت پایین غذا، ضمن چیدن ظروف غذا در محوطه دانشگاه، اقدام به برگزاری تجمع کردند.  یکی از دانشجویان تجمع کننده در توضیح این تجمع گفت: این تجمع در اعتراض به کیفیت پایین غذای سلف صورت گرفته است، و دانشجویان از رئیس دانشگاه خواستار رسیدگی هستند.

 

٢٩فروردین: تجمع جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس

جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به تبدیل نكردن وضعیت قرارداد خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع كردند.

٢٨ فروردین: کارگران شهرداری سردشت موفق به گرفتن طلب هایشان شدند.

بنا بر خبر های منتشر شده بدنبال اعتراضات کارگران شهرداری سردشت، عصر روز ٢٨ فروردین پس از وصول بدهی‌های شهرداری ، مطالبات مزدی همه کارگران از جمله آتش نشانان، کارگران خدماتی و دفتری پرداخت گردید. با این حال برخی از کارگران شهرداری سردشت دو ماه حق بیمه طلبکارند که قرار است بدهی‌های بیمه‌ای شهرداری به تامین اجتماعی، در روزهای آتی پرداخت شود. و کارگران میگویند طلبهای شهرداری به آنها ربطی ندارند. آنها دستمزدهی پرداخت نشده شان را میخواهند.

٢٨ فروردین: تجمع کارگر معدن چشمه پودنه مقابل استانداری کرمان

فروردین بیش از ٧٠ کارگر معدن چشمه پودنه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود مقابل استانداری استان کرمان تجمع کردند.

٢٥٧ کارگر این معدن از شهریور تا دی ماه مزدی دریافت نکرده و هرکدام مبلغی معادل شش میلیون تومان با احتساب عیدی و پایان کار از کارفرمای خود طلبکارند. بدنبال اعتراضاتی که این کارگران داشتند در دوم اسفند ماه جلسه ویژه‌ای در استانداری استان کرمان با حضور مسئولین استان و شهرستان کوهبنان و کارفرمای معدن برگزار شد. در این جلسه کارفرما متعهد شد در سه مرحله مطالبات را کارگران را به حساب آن‌ها واریز کند و زمینه را برای بازگشایی معدن در ابتدای اردیبهشت ماه فراهم نماید. اما به این وعده ها عمل نشد. کارگران خواستار فوری طلبها و بازگشت به کارشان هستند.

 

٢٨ فروردین: تجمع کارگران بخش خدمات مجتمع آلومینیوم المهدی

 حدود ٦٠٠ کارگر بخش خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزگان در اعتراض به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود در محوطه این کارخانه تجمع کردند.

این کارگران عمدتا به کارهای خدماتی همانند نگهداری ازفضای سبز ،آبدارخانه ،نظافت و غیره تحت مسئولیت پیمانکار با ٢ تا ١٥ سال سابقه کار مشغول به کار هستند. به گفته کارگران کارفرما که از تقریبا از یکسال پیش مدیریت این واحد را بر عهده گرفته است بعد از پایان سال ٩٤ که موعد قرارداد کار پیمانکار بخش خدمات خاتمه یافت، درصدد برآمد تا به کار کارگران خاتمه داده و آنها را اخراج کند. در این مجتمع حدود ٢٤٠٠ کارگر حدود کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ٦٠٠نفر در بخش خدمات فعالند و از قرار معلوم کارگران خدماتی علاوه بر آنکه سال جدید وضعیت شغلی مشخصی ندارند دستمزد اسفند ٩٤ وعیدی سال ٩٥خودرا از پیمانکار سابق طلبکارند.

همچنین کارگران خدماتی پیگیر یکسان سازی حقوق و ‌سایر مزایای شغلی خود همانند دیگرهمکاران شاغل در کارخانه بوده اند که تاکنون این خواسته آنها محقق نشده است.

 

٢٨ فروردین: تجمع کارگران سدید ریخته گر مقابل درب ورودی کارخانه

جمعی از کارگران کارخانه«سدید ریخته گر»، صبح امروز در اعتراض به تعویق ١٢ ماه حقوق و بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان در مقابل درب ورودی این کارخانه در شهرستان اسلامشهر تجمع کردند.

بنا بر خبر در سال ٩٤ از مجموع ١٠٤ کارگر این کارخانه حدود ٦٠ نفر از آنان در دو مرحله (خرداد وشهریور ماه ) به بهانه های مختلف از کار اخراج شده و در حال حاضر تعداد کارگران شاغل در این وا حد به ٤٤ نفررسیده است. در این کارخانه قبلا ٥٠٠ کارگر اشتغال داشتند. که به بهانه های مختلف به مرور اخراج شده اند. این کارگران بابت دو ماه بیمه دی و بهمن ٩٣ به همراه ده ماه حق بیمه سال ٩٤ نیز طلبکارند.

 

٢٧ فروردین: تداوم اعتراضات کارگران فاز ١٩ عسلویه

 ٢٠٠ کارگر فاز ١٩ عسلویه با بر پا کردن تجمع اعتراضی در اطراف محیط کارشان بازهم پیگیر ٤ ماه دستمزد پرداخت نشده خود شدند. بنا بر خبرها کارفرما وعده داده است که تا نیمه اردیبهشت به تعهدات انجام نشده خود عمل خواهد کرد. اما کارگران به این وعده ها اعتمادی ندارند و خواست پرداخت فوری طلبهایشان هستند. این اعتراضات ادامه دارد.

 

٢٣ فروردین: تجمع اعتراضی کارگران فازهای ١٧ و ١٨ عسلویه

کارگران فازهای ١٧ و ١٨ عسلویه بخاطر تعویق ٧ ماه دستمزد خود دست به تجمع زدند. این تجمع با یورش نیروهای حراست و انتظامی روبرو شد. کارگران همچنان پیگیر خواستشان هستند.

٢٤ فروردین: تجمع کارگران شرکت معدنی ««الماس مته » در معدن پرورده طبس

 ٣٠٠ کارگر معدن زغال سنگ پرورده طبس ، به دلیل پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و سطح نازل آن و همچنین در اعتراض به نوع قرار داد کار مقابل این واحد معدنی تجمع کردند. به گفته کارگران هر سال کارفرما مطابق قرار دادی که با کارگران دارد دستمزد آنان را پرداخت نمی کند و در سال جاری نیز با همه کارگران قرار داد های کوتاه مدت سه ماهه منعقد شده است . و این درحالیست که آنها از حداقلهای مزدی نیز محرومند.

 

آخرین اخبار درباره اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع مس میدوک وکارگران بازداشتی معترض!

به نقل از سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران: یکی از کارگران معترض مجتمع مس میدوک گفت : حکم بازداشت ٣٦ نفر از بچه هایی که در شرکت های النگ و مبین کار می کردند از سوی دادستانی کرمان به علت شکایت روسای این دو شرکت صادر شده بود که تنها ٢٤ نفر بازداشت شدند و بعد از چند ساعت با قرار وثیقه آزاد شدند . وی ادامه داد: حتی بعضی از افراد حکم  یک ماه زندان هم شامل آنها می شد که البته این اتفاق نیافتاد و ما بعد از آزادی دوباره در استادیوم ورزشی گرد هم جمع شدیم.اما مسئولین این دو شرکت حاضر نشدند اندکی از خواسته خود کوتاه بیایند

هفته گذشته درست در چنین روزی یک اعتصاب کارگری در مجتمع مس میدوک و چاه فیروزه از سوی کارگران شرکت خصوصی النگ و مبین رخ  داد، درخصوص جزئیات این اتفاق باید گفت؛ که ساعت ٧ صبح تعداد ٧٠٠ نفر از کارگران این مجموعه در مقابل درب ورودی این مجتمع  یک تحصن کوتاه و مسالمت آمیز انجام دادند.این کارگران بعد از تجمع نیم ساعته و گرفتن عکس به خانه های خود رفته و داخل خانه متحصن شدن و اعتراض خود را با نیامدن بر سر کار نشان دادند .

گزارش

٩ کارگر بافق یزد محاکمه شدند

روز ٢٣ فروردین ٩ کارگر معدن بافق یزد محاکمه شدند. این کارگران بخاطر مبارزات درخشان ٥٠٠٠ کارگر این معدن در سال گذشته که تمام شهر را به تحرک درآورد، مورد پیگرد و محاکمه قرار گرفته اند و این سومین محاکمه آنها بود.. در دو نوبت قبل دادگاه از نگرانی اعتراض ٥٠٠٠ کارگر این معدن و خانواده ها و فضای اعتراضی شهر نتوانست تصمیم بگیرد. در کیفرخواست این کارگران اتهاماتی از قبیل “اخلال در نظم و آسایش عمومی” آمده است. و این نوع دادگاهها و این نوع اتهامات همان چیزی است که جعفرعظیم زاده و اسماعیل عبدی دربیانیه مشترکشان به آن اعتراض دارند. دادگاههایی که ابزار فشار بر روی رهبران و فعالین کارگری برای عقب زدن اعتراضات کارگران برای داشتن یک زندگی انسانی است. انتظار است که ٥٠٠٠ کارگر معدن بافق یزد در دفاع از ٩ همکار خود که مورد محاکمه دستگاه قضایی قرار گرفته اند، و در دفاع از همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی از خواسته های این بیانیه اعتراضی ای جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی حمایت کنند. پرونده قضایی تشکیل شده برای ٩ کارگر بافق یزد باید لغو و هر نوع تهدید و فشار بر روی آنان فورا متوقف شود. خواستهای کارگران بافق یزد، خواست افزایش دستمزدها، خواست امنیت شغلی، خواست داشتن محیطی امن و سالم برای کار، و.. خواستهایی برحق است و باید فورا پاسخ گیرد.

کارگران

ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد در شعبه ٢٦دادگاه انقلاب محاکمه شد.

بنا به خبر منتشر شده از سوی سندیکای شرکت واحد ابراهیم مددی عضو هیئت مدیره و نایب رئیس این سندیکا روز ٢٨فرودین به جرم “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی” در دادگاه انقلاب شعبه ٢٦ محاکمه شد. در این دادگاه ابراهیم مددی اتهامات واراده را رد و داشتن فعالیت در سندیکا و حق اعتراض را از جمله حقوق مسلم خود خواند. اتهام وارده به ابراهیم مددی همان اتهامی است که جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی دو تن از رهبران کارگری و معلمان معترض طی بیانیه ای مشترکی نسبت به آن اعتراض و خواستار لغو چنین اتهاماتی و احکام زندان صادر شده بر اساس آن برای فعالین کارگری، معلمان و کلیه زندانیان سیاسی شده اند.

انتظار است که کارگران سندیکای واحد نیز در دفاع از ابراهیم مددی، در دفاع از رضا شهابی که با همین اتهام یک سال حکم زندان دیگر گرفته است و قبلا نیز ٥ سال را در زندان گذراند است، و در دفاع از داود رضوی و دیگر همکارانشان که با همین اتهامات پرونده قضایی داشته و تحت پیگرد هستند، از بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی حمایت کنند. بیانیه جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی ، بیانیه ای علیه فقر و دستمزدهای چند بار زیر خط فقر، بیانیه ای علیه سرکوب فعالین و رهبران کارگری و کلیه فعالین سیاسی و پلاتفرمی برای اتحاد برای گرامیداشت اول مه، روز جهانی کارگراست. وسیعا از این بیانیه حمایت و پشتبانی کنیم .

علی اشرافی ، معلم بازنشسته: ما همه عظیم زاده و عبدی هستیم

و با صدای بلند اعلام می كنیم این بندیان اگاه و راستكار و پاك اندیش  و انسان محور كه موقعیت و وضعیت میلیون ها مزد و حقوق بگیر را آینه گی می كنند از مایند و برای ما است كه در پیكار و گرفتارند. به احترامشان بر می خیزیم و برای دفاع از سلامتی و تحقق خواست هایشان به پا می خیزیم. تأیید و تأكید می كنیم كه انان از پیشقراولان و شكل دهندگان و راهبران حركت و مبارزه به خاطر نان و كرامت انسانی اند.  بیانیه كوتاه و جامع “اتحادیه ازاد كارگران ایران ” نشان دهنده ی مبارزه ی كارگران و معلمان و تمام به جان امدگانی است  كه  برای زیستن و انسان زیستن، برای نان و امنیت و اگاهی و ازادی  هستی و سلامت خود را هزینه كرده اند. نشان كوره ی همواره گدازانی  است  كه عظیم زاده ها و عبدی ها و بداغی ها در ان ابدیده شده اند. اینه های فولادینی شده اند كه شكسته نمی شوند به سرمایه های بزرگی برای طبقه ی خود و جامعه امروز ایران بدل شده اند. اكنون كه بناگزیر و بنا بر اعلام، شكل دیگر مبارزه در زندان  را بر گزیده و بر سلامتی خویش شوریده اند، راه های مختلفی برای هم صدایی و همراهی با انان  وجود دارد: ما بسیاریم صدایشان را كه از دیوارهای قطور اوینتان گذشته است، پژواك خواهد یافت. و همین جا و هم اكنون اعلام می كنیم، هم انگونه كه از اغاز به بند كشیدنشان، اكنون و از این پس شما مسئول سلامتی جسم و جان جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی هستید.

اخراج و بیکارسازی

 

 

بیکاری خاموش ٢٤٠ هزار نفر

آمارها نشان می‌دهند در فاصله پاییز تا زمستان ٩٤ اوضاع بازار کار بدتر شده و با افزایش ١.١ درصدی نرخ بیکاری، ٢٤٠ هزار نفر در شب عید شغل خود را از دست داده و به آمار بیکاران افزوده شده‌اند.

 

٢٩فروردین: بیکاری٣٠٠٠کارگر بدنبال تعطیلی ٢٠٠ واحد سنگ‌بری

رئیس هیئت مدیره کانون سنگ ایران گفت: ٢٠٠ واحد سنگ‌بری در استان لرستان تعطیل و ٣٠٠٠ کارگر در این حوزه بیکار شده است. در حال حاضر ٥٥٠ واحد سنگ‌بری در سطح استان لرستان وجود دارد که حدود ٢٠٠ واحد از آن‌ها تعطیل‌شده و مابقی نیز زیر ٣٠ درصد ظرفیت خود مشغول کار هستند.

بیکاری٢٠٠کارگرکارخانه ارج درپی توقف خط تولید!

خط تولید لوازم خانگی ارج از ابتدای سال جدید تعطیل است و حدود ٢٠٠ کارگر باسابقه این کارخانه بیکار شده‌اند.

٣٠ کارگر کارخانه عرف ایران اخراج شدند

٣٠کارگرکارخانه عرف ایران دراول فروردین ماه سال جاری از کاراخراج شدند. کارگران این واحد صنعتی واقع در تهران میگویند: این اخراج در تاریخ اول فرودین  ماه  سال جاری صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آنها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار شکایتی را مطرح کرده‌اند.

اخبار بین المللی

یونان – اعتراض کارکنان بخش دولتی به ریاضت کشی‌اقتصادی

کارمندان و کارکنان بخش دولتی در یونان در اعتراض به اصلاحاتی که دولت در پی درخواست طلبکاران در صدد اعمال آن در نظام تامین اجتماعی و مالیاتی است، روز پنجشنبه ٧ آوریل دست به اعتصاب و تظاهرات زدند.  بر اثر اعتصاب روز پنجشنبه پروازها در یونان لغو شد و بیمارستانها با حداقل پرسنل به فعالیت پرداختند. یک شهروند یونان می‌گوید: “اگر دولت بخواهد می تواند بودجه لازم برای بازنشستگان را پیدا کند. دولت باید بجای تحمیل بار سنگین بیشتر بر دوش مردم با وام دهندگان در افتد و از پرداخت وام سربازند. ” دیگری می‌گوید: “مردم تمام امیدشان را به حزب سیریزای حاکم بر دولت بستند اما متاسفانه می بینند که این دولت هم تفاوتی با دولت های پیشین ندارد. ” خبرنگار یورونیوز می گوید: “تنها کارکنان بخش دولتی نیستند که به اصلاحات دولت در نظام تامین اجتماعی واکنش نشان می دهند. بخش خصوصی اقتصاد یونان نیز معترض است و نگران. معترضان تهدید کرده اند تظاهراتشان را زمانی که دولت بر سر لایحه مربوط به حقوق بازنشستگی با وام دهندگان موافقت و آن را به پارلمان ارائه می کند، تشدید خواهند کرد. “

آمریکا – لغو کنسرت راک در اعتراض به تبعیض علیه تراجنسی ها

بروس اسپرینگستین، خواننده سرشناس راک آمریکایی، کنسرت خود در ایالت کارولینای شمالی را در اعتراض به یک قانون این ایالت لغو کرده است. منتقدان گفته‌اند این قانون، حقوق همجنسگرایان و ترنس‌جندرها (تراجنس‌ها) را نقض می‌کند. این قانون، اقداماتی را که برای رفع تبعیض علیه این گروه از افراد به کار گرفته می‌شد، لغو کرده است. طبق این قانون، افراد تراجنس، باید در زمان استفاده از دستشویی‌های عمومی، از دستشویی متناسب با جنسیت خود در بدو تولد استفاده کنند و نه از دستشویی متناسب با هویت فعلی. آقای اسپرینگستین، در پیامی که روی وب سایتش منتشر کرده، از این قانون به شدت انتقاد کرده و گفته است “در زندگی چیزهایی هست که از برگزاری یک کنسرت موسیقی راک، اهمیت بیشتری دارند؛ از جمله مبارزه با پیش‌داوری و کوته فکری.” در پی شدت گرفتن مخالفت‌ها با این قانون، شرکت پی‌پل اعلام کرد طرح توسعه فعالیت‌های این شرکت در ایالت کارولینای شمالی را متوقف می‌کند. سازندگان یک سریال تلویزیونی نیز که قرار بود در این ایالت فیلمبرداری شود، اعلام کرده‌اند که فیلمبرداری در کانادا انجام خواهد

یونان – مرگ ٥ پناهجو در دریای اژه

در پی واژگون شدن قایق حامل پناهجویان در نزدیکی جزیره ساموس یونان چهار زن و یک کودک خردسال جان خود را از دست دادند و چهار نفر نیز ناپدید شدند.  این قایق کوچک سی و نیم متری ١٤ سرنشین داشت که پنج نفر آنها نجات پیدا کرده اند. همچنین فردی که اقدام به قاچاق پناهجویان کرده بود نیز بازداشت شد. این نخستین حادثه در دریای اژه از زمان اجرایی شدن توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر پناهجویان است. بر اساس این توافق، پناهجویانی که به صورت غیرقانونی وارد یونان شده اند به ترکیه بازگردانده می شوند و تا پایان بررسی درخواست پناهندگی در اردوگاه اسکان داده خواهند شد.  با وجود اینکه این توافق مورد انتقاد سازمان های مدافع حقوق بشر قرار گرفته اما تا کنون ٣٢٥ پناهجو از یونان به ترکیه بازگردانده شدند.  اما علیرغم این سختیگری ها سیل ورود پناهجویان به یونان همچنان ادامه دارد. به گفته آتن تنها در ٢٤ ساعت ١٤٩ پناهجوی جدید وارد جزایر یونان شده اند.

صندوق بین‌المللی پول: نرخ بیکاری در ایران در دو سال آینده افزایش می‌یابد

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که نرخ بیکاری در ایران امسال و سال آینده افزایش پیدا خواهد کرد. این نهاد بین‌المللی در این گزارش، نرخ بیکاری در ایران در سال ٢٠١٥ را ١٠ و دهم ٨ درصد خوانده و گفته است امسال این نرخ به ١١ و ٣ دهم و در سال آینده به ١١ و ٦ دهم افزایش پیدا خواهد کرد. صندوق بین‌المللی پول در گزارش تازه خود که امروز ١٢ آوریل منتشر شده، بار دیگر گفته است که انتظار بهبود قابل توجهی در اقتصاد جهان در سال ٢٠١٦ نمی‌رود. این نهاد مالی بین المللی در مورد رشد اقتصاد ایران که سال پیش صفر درصد بود گفته است که به دنبال لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران، پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی ایران امسال به چهار درصد و سال بعد به ٣ و ٧ دهم درصد برسد. صندوق بین المللی پول در باره ایران پیش بینی کرده که تراز حساب جاری ایران که در سال ٢٠١٥ چهار دهم درصد تولید ناخالص داخلی بود، امسال به منفی ٨ دهم درصد و سال آینده به صفر درصد برسد. تراز حساب جاری شامل تراز صادرات و واردات کالا و خدمات و تراز سرمایه‌گذاری است. این صندوق پیش‌بینی سابق خود از اقتصاد جهان را بار دیگر تغییر داده و گفته است که رشد اقتصاد جهان امسال ٣ و ٢ دهم درصد خواهد بود. این برای دومین بار در سال جاری است که صندوق بین‌المللی پول، پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی جهان را کاهش می‌دهد. کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول، اخیرا گفته بود که سال ٢٠١٦ برای رشد اقتصاد جهان سالی ناامیدکننده خواهد بود.

خبر‌های کوتاه

مقدونیه

نیروهای پلیس مقدونیه با حمله به تجمع صدها تن از پناهجویان مستقر در “ایدومنی” در مرز یونان و مقدونیه، دهها نفر را زخمی کردند. به گزارش خبرگزاری “رویترز”، این درگیری ها هنگامی روی داد که صدها تن از پناهجویان که در امتداد مرز در یونان تجمع کرده بودند، تلاش کردند از حصار مرزی رد شده و وارد مقدونیه شوند. پناهجویان قبل از تلاش برای شکستن حصار مرزی، از پلیس خواسته بودند مرز را به روی آنها باز کند. نیروهای پلیس با استفاده از گاز اشک آور، گلوله های پلاستیکی و ماشین های آب پاش به پناهجویان حمله کرده و دهها نفر را زخمی کردند. هم اکنون بیش از ١١ هزار پناهجو در مرز بین مقدونیه و یونان گرفتار شده اند.

انگلستان

هزاران نفر در تظاهرات گسترده ای با درخواست استعفای “دیوید کامرون” تخست وزیر بریتانیا در لندن پایتخت این کشور شرکت کردند. تظاهرات در خیابان داونینگ در مرکز لندن آغاز شده و سپس برخی از تظاهرات کنندگان به سوی هتلی در “کونت گاردن” که کامرون در آنجا با فعالان حزب محافظه کار دیدار داشته، حرکت نمودند. این تظاهرات در پی افشای اوراق پاناما برگزار شد. تظاهرکنندگان از دیوید کامرون خواستند تا در پی انتشار اسناد پاناما که فریب و ریاکاری وی را به اثبات رسانده، از مقام خود استعفا دهد.

اتیوپی

طبق گزارش سازمان های بین المللی فعال در زمینه کمک های بشردوستانه، با تشدید مشکل خشکسالی و قحطی، بحران غذایی جان شش میلیون کودک را در اتیوپی تهدید می کند. برپایه این گزارش، مشکل خشکسالی در اتیوپی بار دیگر بحران ساز شده است. در ماههای اخیر این مشکل سبب تشدید بحران قحطی در این کشور فقیر آفریقایی شده است. دستکم شش میلیون کودک در اتیوپی با مشکل جدی کمبود مواد غذایی مواجه هستند. این کودکان با خطر جدی سوء تغذیه و ابتلا به بیماری های مسری مواجه هستند که از طریق آب آلوده منتقل می شود. خشکسالی سبب بروز مشکلات جدی برای حدود سی میلیون نفر در اتیوپی شده است. بیش از یک سوم این افراد به کمک های غذایی فوری نیاز دارند.

آلمان

هزاران نفر از کارگران فولادسازی آلمان در اعتراض به سیاست های دولت این کشور در واردات فولاد از چین دست به تظاهرات زدند.  به گزارش “رویترز” این کارگران خواهان حفاظت از مشاغل آلمانی برای کارگران این کشور هستند، چرا که آینده شغلی خود را در معرض خطر می بینند. تظاهرکنندگان همچنین به سیاست های کمیسیون اروپا در مورد صنایع آلوده کننده اعتراض دارند.

رومانی

معدنچیان عضو فدراسیون اتحادیه تجارت انرژی رومانی روز دوشنبه١١ آوریل راهپیمایی به طول ٣٢٠ کیلومتر را به مقصد بخارست، پایتخت این کشور آغاز کردند. این حرکت در اعتراض به شرایط کاری و مشکلات فراوان در صنایع انرژی رومانی است.  آنان در این مسیر با استقبال هم میهنان خود رو به رو شده اند. مجموعه تاسیسات انرژی اولتنیادر نیمه ماه میلادی مارس تصمیم به کاهش و حتی تعطیلی فعالیت تعدادی از شعبه های خود گرفت. این مجموعه اعلام کرده که در سال گذشته میلادی بالغ بر ٢٠٠ میلیون یورو زیان کرده است.

بلژیک

اعتصاب کارکنان برج مراقبت فرودگاه زاونتم بروکسل باعث خشم مقامات دولتی بلژیک شده است. اعتصاب این کارکنان اعتراضی است به افزایش سنوات برای بازنشستگی. در پی این اعتصاب بیش از ٢٠٠ پرواز از ٤٠٠ پرواز این فرودگاه لغو شده است. شارل میشل نخست وزیر بلژیک در این باره گفته است: “نمی پذیریم که یک اقلیت غیرمسئولانه ما را به چالش بکشند. اینکار آنها بنوعی باج گیری است و پزشکان که مرخصی استعلاجی آنها را تایید کرده اند غیرمتعهد هستند و آنها را تنبیه خواهیم کرد. این یک پیام ویژه به این پزشکان است.”

آلمان

هزاران نفر از کارگران فولادسازی آلمان در اعتراض به سیاست های دولت این کشور در واردات فولاد از چین دست به تظاهرات زدند.  به گزارش “رویترز” این کارگران خواهان حفاظت از مشاغل آلمانی برای کارگران این کشور هستند، چرا که آینده شغلی خود را در معرض خطر می بینند. تظاهرکنندگان همچنین به سیاست های کمیسیون اروپا در مورد صنایع آلوده کننده اعتراض دارند.