اخبار کارگری -اخبار کارگری ٢٤ فروردین ١٣٩٥ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢٤ فروردین ١٣٩٥

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

 

٢٢فروردین: تجمع بازنشستگان ذوب آهن دراعتراض به قطع بیمه درمانی مقابل بیمارستان فولادشهراصفهان!

٣٠٠ نفر از بازنشستگان ذوب آهن دراعتراض به قطع بیش از یکسال بیمه درمانی مقابل درب بیمارستان فولادشهر اصفهان تجمع کردند. مدیرعامل کانون بازنشستگان فولاد اصفهان گفت: با وجودیکه بیش از ٧ هزار بازنشسته ذوب آهن مبتلا به بیماری های صعب العلاج هستند اما یکسال است که بیمه درمان بازنشستگان ذوب آهن قطع شده است. تعداد بازنشستگان ذوب آهن ٤٦ هزار نفر است و تعداد کل بازنشستگان فولاد مبارکه بالغ بر ٨٦ هزار نفر است. از این تعداد بازنشستگان بالغ بر هفت تا هشت هزار نفر مبتلا به بیماران صعب العلاج هستند که نیاز مبرم به درمان دارند.

 

٢٢فروردین؛ کارگران تونل‌های ٤ و ٦ معدن پابدانا تجمع کردند

در دو نقطه جداگانه از معادن زغال سنگ پابدانای جنوبی تعدادی از کارگران معدنچی در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند. تجمع نخست که در آن حداقل ٢٠٠ کارگر شرکت داشتند در تونل شماره ٤ برگزار و در دومین تجمع نیز بصورت جداگانه در تونل شماره ٦ برگزار شد حدود ١٠٠ کارگر  دیگر شرکت داشتند. کارگران به دلیل پرداخت نشدن دستمزد  ٤ ماه پایانی و عیدی و پاداش سال گذشته، با وجود گذشت بیش از بیست روز از شروع سال جدید  دست به تجمع اعتراضی زده اند.

 

 

٢٢فروردین: ادامه اعتراض کارگران فاز ١٩ به پرداخت‌نشدن ٥ ماه طلب مزدی

نزدیک به ٢٠٠ نفر از کارکنان پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز‌ ١٩  عسلویه به دلیل معوقات مزدی خود تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران پیمانکاری شاغل در فاز ١٩ پارس جنوبی در محل ورودی این فاز خواستار پرداخت معوقات پنج ماهه حقوقی شدند. شرکت مادر بدون توجه به خواسته کارگران از افراد قوی هیکل برای پراکنده ساختن این کار گران روی آورده است.

 

٢٢فروردین: تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل فرمانداری قروه

بیش از ٥٠ نفر از کارگران بیکار شده ی فولاد زاگرس جلوی فرمانداری قروه دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران فولاد زاگرس که  باسابقه ١٠الی١٢سال،درسال ٩٢ازسوی کارفرمااخراج شده اند ، دراداره کارقروه طرح شکایت نمودند و در هیاتهای تشخیص وحل اختلاف اداره کار قروه، اخراج آنان ، براساس بند دال ماده ٢١قانون کار غیرموجه وبازگشت بکارشان راصادرنمودند. اما کارفرما دست به انحلال شرکت فولاد زاگرس زد ،هرچندانحلال شرکت وتعیین مدیرتسویه مطابق ماده ١٢قانون کاردلیل برقطع رابطه کاری کارگران  نمی باشد . به گفته کارگران فولاد زاگرس “کارفرما باردیگر ،باکمک مدیران استان باگرفتن مهلتی اندک برای واگذاری و یا احیای مجدد کارخانه،کارگران را  به بیمه بیکاری معرفی نمود”. اکنون ٢٥ماه ازاستفاده بیمه بیکاری این کارگران  میگذرد و هیچ اقدامی برای احیای کارخانه واشتغال مجددکارگران انجام نگرفته است وشرایط سنی و صدمات کار سخت و زیان آوری که به جسم آنان وارد گردیده  فرصت کاریابی را از آنان سلب کرده است. سه نفر از کارگران به نمایندگی از آنان با فرماندار  قروه وارد مذاکره شدند  و اذعان نمودند تا حصول مطالباتشان دست از پیگیری  برنخواهند داشت.

 

٢١فروردین: اعتراضات ٧٠٠نفر از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه نسبت به خصوصی سازی، عدم پرداخت حقوق،حق بیمه وعیدی ادامه دارد!

در تجمع  اعتراضی مجتمع نیشکر هفت‌تپه، دست‌کم حدود ٧٠٠ نفر از کارگران حضور داشتند.

کارگران معترض که از بخش‌های مختلف مجتمع نیشکر هفت‌تپه آمده بودند علاوه بر پیگیری معوقات مزدی پرداخت نشده، بار دیگر نگرانی خود را از واگذاری مدیریت و مالکیت مجتمع نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی اعلام کرده‌اند. این کارگران می‌گویند چند سال است که کارفرمای  دولتی مجتمع نیشکر هفت تپه به بهانه شرایط بد اقتصادی، دستمزد و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است و همزمان شدن این اتفاق با خصوصی سازی این واحد صنعتی باعث تشدید نگرانی‌های آنها شده است. در حال حاضر استمرار وضعیت نامعلوم کنونی دغدغه‌های فکری کارگران بخش‌های مختلف نیشکر هفت تپه را تشدید کرده و دست‌کم باعث شده است تا کارگران نی‌بر و کارگران حمل و تخلیه به جای فعالیت عادی در این اجتماع اعتراضی شرکت کنند.

 

٢١فروردین: بدنبال تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه واگن سازی زرند باخانواده هایشان ،قراردادشان برای٣ماه تمدیدشد!

علی صادق زاده معاون سیاسی فرماندار زرند: در حال حاضر مشکل اخراج کارگران واگن سازی زرند حل و فصل شده است. امروز با حضور در جمع کارگران اخراجی و خانواده های آنان که جلوی کارخانه اعتصاب کرده بودند خبر تمدید قرارداد آنان را برای ٣ ماه دیگر به آنان دادم. در هفته های گذشته ٣٩ کارگر از  کارخانه  واگن سازی را اخراج کردند که این موضوع سبب اعتصاب و تجمع کارگران و خانواده های آنان جلوی درب ورودی این کارخانه شده وی با بیان اینکه تعدیل نیرو غیر قانونی بوده است گفت: پیش از این نیز با ارسال مصوبه شورای تامین استان مبنی بر ممنوع بودن تعدیل نیرو به واحدهای صنعتی شهرستان بدون هماهنگی فرمانداری ها به آنان گفته بودیم حق تعدیل نیرو ندارند و در حال حاضر هم مقاومت کردیم که خوشبختانه مشکل حل و فصل شد.

 

١٩ فروردین:  اعتصاب هفت روزه کارگران شهرداری خفاچیه

اعتصاب ٧ روزه کارگران شهرداری خفاجیه همچنان ادامه دارد. کارگران شهرداری خفاجیه به علت پرداخت نشدن حقوق‌های معوقه، بیمه و عیدی‌شان، در مقابل محل شهرداری این شهر تجمع نمودند. این کارگران با نصب پلاکاردهایی، نسبت به عدم پرداخت ٥ ماه دستمزدشان اعتراض کرده و خواستار پرداخت فوری آن شدند.

 

ادامه اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه

صبح روز ١٩فروردین شماری از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در واکنش به عملی نشدن وعده پرداخت حق پاداش وبهر ه برداری خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

در روز‌های پایانی سال گذشته بدبنال اعتراضاتی که این کارگران داشتند، کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را حداکثرتا ١٥فروردین داده بود.اما به وعده خود عمل نکرد و کارگران طلبهایشان را میخواهند.

 

١٩ فروردین: تجمع کارگران نیشکر هفت تپه در محوطه مجتمع

کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در واکنش به عملی نشدن وعده پرداخت حق پاداش وبهر ه برداری خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند. در آخرین تجمعات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه که در روز‌های پایانی سال گذشته انجام شد کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را حداکثر ١٥ فروردین داده بود. به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز اتفاق خاصی نیافتاده وکارفرما نسبت به پرداخت مطالبات آنان بی توجه ای نشان می دهد.

 

١٨فروردین: تجمع اعتراضی کارگران کارخانه پارسیلون خرم آباد مقابل استانداری لرستان برای سومین روزمتوالی!

تجمع اعتراضی بیش  از ١٠٠ نفر از کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در محل استانداری لرستان. یکی از کارگران کارخانه پارسیلون خرم‌آباد گفت: پارسیلون خرم‌آباد کارخانه مادر و بزرگترین کارخانه خاورمیانه است و از زمانی که آن را به بخش خصوصی واگذار کردند نابود شد.

 

١٨فروردین: تجمع آتش نشانان اراک دراعتراض به وضعیت استخدامی و تبعیض درپرداخت مزایا، حقوق مقابل ساختمان شورای اسلامی!

كاركنان آتش نشانی كلانشهر اراك با حضور در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر خواستار رسیدگی به مشكلاتشان شدند. آتش نشانان معترض كه تعداشان به حدود ٤٠ نفر می رسید خواستار رفع تبعیضات پرسنلی و برقراری عدالت از سوی مسئولان امر شدند. آنها توماری با امضاء ٥١ نفر برای پیگیری وضعیت به رئیس شورای اسلامی كلانشهر اراك ارائه دادند.

 

١٧فروردین: ١٥ کارگر بازداشتی معادن مجتمع مس میدوک شهر بابک آزاد شدند

١٥ کارگر بازداشت شده مجتمع مس میدوک شهر بابک با قرار وثیقه آزاد شدند. این کارگران در جریان تجمعات اعتراضی کارگران این معدن در اعتراض به وضعیت استخدامی شان در روز ١٦ فروردین دستگیر شدند. البته اخبار متناقضی از این دستگیریها منتشر شده است، که خود فضای اعتراض در این معادن را به نمایش میگذارد. روز گذشته خبرگزاری ایلنا تعداد دستگیر شدگان را ١٥ نفر اعلام داشت. در خبر روز ١٨ فروردین خبر حاکی از آزادی ١٠ کارگر بازداشتی است. در عین حال در خبری پیرامون همین موضوع به نقل از مسئولان قضایی شهرستان شهر بابک که در رسانه های محل منتشر شده است، در کل موضوع بازداشت کارگران تکذیب شده و فقط از اعلام شکایت کارفرما علیه ٧ کارگر سخن در میان است. در حال حاضر کارگران مجتمع مس میدوک در حرکتی متحد اعتراضشان را به پیش میبرند و یک جنبه مهم این اعتراضات فشار آنها برای آزادی همکاران بازداشتی شان بوده است. قضیه از این قرار است که ٧٠٠ کارگر پیمانکاری شاغل در مجتمع مس میدوک با برپایی تجمعی اعتراضی خواستار دسترسی برابری به مزایای همکاران قرارداد مستقیم خود شده اند. از جمله استفاده از مزایایی همچون برابری پاداش، حق طرح طبقه بندی مشاغل و برخوداری از امنیت شغلی خواسته‌های فوری این کارگران است. این کارگران قبلا نیز در همین رابطه تجمعاتی داشته اند که به آنها وعده پاسخگویی داده شده بود و چون این وعده ها عملی نشده است، کارگران اعتراضاتشان را از سر گرفته اند. روز ١٨ فروردین نیز تعدادی از کارگران این معادن در ادامه اعتراضاتشان در یکی از فضاهای ورزشی منطقه تجمع داشته و پیگیر خواستهایشان شدند. مجتمع مس میدوک شهر بابک که هم اکنون به مجتمع مس کرمان (حوزه شهر بابک) شهرت دارد از سه واحد معدنی به اسامی ایجو ،چاه فیروزه ومیدوک تشکیل شده است؛ این واحد ها با بیش از ٧٠٠کارگر پیمانی از سوی چهار شرکت به اسامی مبین ،اولنگ،آریا جنوب وتوس نصیر به بهره برداری می رسند.

 

١٨فروردین: تجمع اعتراضی کارگران پارسیلون علیه اخراجها

كارگران بیكار شركت پارسیلون خرم آباد جلوی استادنداری لرستان تجمع کرده و خواستار بازگشت به کارشان شدند.

 

١٧فروردین: درگیری ماموران شهرداری با دست فروشان خیابان ولی عصر

در نزدیک میدان ولیعصر تهران مأموران شهرداری که بساط دستفروشان را به هم ریخته و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند، با مقابله دستفروشان روبرو شده و در این درگیری دو تن از مأموران شهرداری توسط دستفروشان از ناحیه سر و صورت زخمی شدند. مأموران شهرداری که مجهز به باتون و شوکرهای دستی بودند، وسایل دستفروشان را تخریب یا مصادره میکردند. حمله ماموران انتظامی با اعتراض مردم حاضر در محل نیز روبرو شد.

 

١٧فروردین: تجمع اعتراضی کارگران شرکت شاهو در ایلام

کارگران شرکت شاهو در اعتراض به پرداخت نشدن ٤ ماه دستمزد و ٦ ماه حق بیمه شان در محل این شرکت در شهرک صنعتی ششدار تجمع کردند.

 

١٧فروردین: تجمع اعتراضی کارگران شرکت صنعت سبز غرب سنندج

کارگران ن شرکت صنعت سبزغرب در سنندج در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزد ها و شرایط نا بسامان کاری شان در محل این شرکت در شهرک صنعتی تجمع کردند .

 

گزارش

تقریبا همه معلمان زیر خط فقر قرار دارند

«محمد حبیبی» عضو کانون صنفی معلمان،  معلمان با مشکلات  مختلف از قبیل بیمه های درمانی نامناسب ،عدم اطمینان شغلی ،عدم دریافت دستمزد در روزهای تعطیل و تعطیلات تابستانی روبرو هستند همین حداقل دستمزد دریافتی هم به این معلمان پرداخت نمی شود. در واقع این معلمان باید ماهها انتظار بکشند تا این دستمزدهای ناچیز را دریافت کنند. تقریبا همه معلمان چه رسمی و چه غیر رسمی بنابر آمارهای رسمی اعلام شده توسط خود مراکز دولتی ، زیر خط فقر قرار دارند. درنتیجه بسیاری از معلمان رسمی برای جبران مشکلات معیشتی یا به کارهای دوم و سوم می پردازند یا علاوه بر بیست وچهار ساعت متعهد به انجام اضافه کاری در قالب فعالیت حق التدریسی می گیرند. در طول هفت ماه گذشته ،این معلمان رسمی هم فقط یک ماه از حق التدریس خود را دریافت کرده اند و همچنان با وجود وعده های مسئولان در طی ماههای گذشته خبری از پرداخت اضافه کاری ها نیست.واقعا جای تعجب و تاسف است که یک معلم برای جبران مشکلات معیشتی خود ،اضافه کار می گیرد ولی شش ماه باید منتظر باشد تا پول خود را دریافت کند.

 

٢٠قروردین: اخراج دسته جمعی کارگران معترض توسط مدیرعامل شرکت!

حدود ١٥ نفر از كارگران یك واحد تولیدی گنبدكاووس با مراجعه گروهی به اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی این شهرستان خواستار دخالت و پیگیری مسئولان ذیربط در خصوص پرداخت مطالباتشان شدند. كارگران معترض پرداخت نكردن سه ماه حقوق، عیدی و پاداش آخر سال و نیز واریز نكردن پنج ماه حق بیمه كارگران از سوی كارفرمای یك شركت تولیدی را  اعلام كرده اند  و گفتند: مدیر عامل شركت مزبور به خاطر اعتراض كارگران و مراجعه آنان به اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی، حكم اخراج دسته جمعی آنها را صادر كرده است.

 

 

اخراج و بیکارسازی

اخراج١٥٠٠کارگرکارخانجات نساجی استان خراسان رضوی طی روزهای گذشته.

در روزهای گذشته حدود ١٥٠٠ کارگر در چند مجموعه نساجی در شهرستان‌های استان بیکار شدند که دلیل اصلی آن ورود بی‌رویه کالاهای خارجی است.

 

نرخ بیکاری جوانان رکورد زد/ بیکاری ٣ قفله شد!

بی‌پولی بیکاری را قفل کرده و باعث شده وعده دولت در حل بحران بیکاری جوانان روی زمین بماند. نرخ بیکاری جوانان زیر ٣٠ سال هم اکنون ٤٨.٧ درصد شده و این نرخ در مورد زنان تا ٨٥.٩ درصد رسیده است. حالا در سومین سال از فعالیت دولت مسئولان دولتی و برخی وزرا می گویند درآمد دولت به پایین ترین حد سال‌های اخیر رسیده و بی پولی قدرت انجام هر کاری را از دولت گرفته است. آنها می گویند تا پول نباشد نمی توانند فکری برای حل بحران بیکاری جوانان بکنند. بررسی وضعیت بیکاری جوانان در استان‌های مختلف کشور، اوضاع را بحرانی تر نشان می دهد. نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله در استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان امسال به ٤٨.٧ درصد رسیده و این نرخ در مورد جوانان ١٥ تا ٢٩ ساله معادل ٤٧.٤ درصد در کرمانشاه است. این آمارها نشان می‌دهند تقریبا از هر دو جوان جویای کار، یکی موفق به یافتن شغل دستکم در کوتاه مدت نمی شود و این موضوع باعث انباشت تقاضای کار از سوی صدها هزار جوان شده است، بیکاری همچنان به عنوان یک مسئله بزرگ در کشور خودنمایی می کند.

 

٥٠ کارگر قرار دادی یخچال سازی «زاگرس» اخراج شدند

از مجموع حدود ٢٠٠ کارگر کارخانه یخچال سازی زاگرس که در زمینه ساخت یخچالهای صنعتی وآب سرد کن  فعالیت دارد  حدود ٥٠ نفر  با وجود داشت قرار داد کار به د لیل عدم نیاز کارفرما  اخراج شده اند.

 

نرخ بیكاری سال ٩٤ اعلام شد

مركز آمار ایران، میانگین نرخ بیكاری سال ١٣٩٤ را ١١ درصد اعلام كرد.این نرخ برای مردان ٩.٣ و زنان ١٩.٤درصد است. به گزارش ایرنا، براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی كار در سال ١٣٩٤ كه مركز آمار ایران منتشر كرده ، این نرخ بیكاری برای افراد ١٠ سال سن و بیشتر است. همچنین در سال گذشته معادل ٣٨.٢ درصد جمعیت ١٠ سال سن و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیكاران قرار گرفته اند. از نظر بازار كار جمعیت « شاغل و بیكار» جمعیت فعال شناخته می شود. میانگین نرخ بیكاری در سال ١٣٩٣ معادل ١٠.٦ درصد بود كه میزان بیكاری سال ١٣٩٤ رشد ٠.٤ درصدی نسبت به آن داشته است. نتایج این طرح نشان می دهد تعداد جمعیت فعال (شاغل و بیكار) در كشور ٢٤میلیون و ٧٠١ هزار و ١٧٧ نفر است كه از این تعداد ٢ میلیون و ٧٢٩ هزار و ٩٢ نفر بیكار هستند. نرخ بیكاری برای سال ١٣٩٤ در مناطق شهری كشور ١٢.٢ و در نقاط روستایی ٨.١درصد گزارش شده است. بر اساس گزارش مركز آمار ایران، بیكاری جوانان ١٥ تا ٢٤ساله معادل ٢٦.١ درصد است كه برای مردان این گروه ٢٢.٣ و زنان ٤٢.٨درصد اعلام شده است. همچنین ١٨ درصد از شاغلان كشور در بخش كشاورزی ،٣٢.٥درصد در بخش صنعت و ٤٩.٤ درصد در بخش خدمات فعال هستند. سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص زمانی در كشور ٩.٨ درصد است كه این نسبت برای مردان ١٠.٨ و زنان ٤.٥درصد است. اشتغال ناقص زمانی شامل تمام شاغلانی است كه در هفته مرجع (هفته سرشماری شده) حاضر در سركار یا غایب موقت از كار به دلایل اقتصادی نظیر ركود كاری و پیدا نكردن كار با ساعت كار بیشتر ، قرار داشتن در فصل غیركاری … بودند و كمتر از ٤٤ ساعت كار كرده و آماده برای انجام كار اضافی در هفته مرجع بوده اند.  اشتغال ناقص زمانی از نسبت جمعیت دارای اشتغال ناقص زمانی به جمعیت شاغل محاسبه می شود. بر اساس گزارش مركز آمار ایران، سهم شاغلان ١٥سال و بیشتر با ساعت كار معمول ٤٩ ساعت در هفته و بیشتر ٣٨ درصد در سال ١٣٩٤ بوده كه این نسبت به تفكیك جنسیت برای مردان ٤٢.٧ و زنان ١٣.١ درصد است.

 

 

اخراج تعداد زیادی از کارگران کارخانجات کاشی میبد!

تعداد زیادی از کارگران کارخانجات کاشی و سرامیک میبد اخراج و از کار بیکار شده اند که با ادامه این روند پیش بینی میشود دامنه این اخراج هاوسعت یابد.

 

١٥ نفر از کارکنان شرکت حمل و نقل بین المللی ایران و روسیه

اخراج ١٥ نفر از کارکنان شرکت حمل و نقل بین‌المللی ایران و روسیه ایرسوتربا یکسال حقوق ومطالبات معوقه!

 

ادامه بلاتکلیفی ١٦٠کارگراخراجی سازه سیم پویش( پویا خودرو)

در روزهای پایانی سال ٩٤ قرارداد ١٦٠ کارگر پویا خودرو تمدید نشد و این کارگران با سابقه های مختلف کاری پس از سالها کار در این واحد تولیدی از کار بیکار شدند.

 

تعطیلی ١٥ كارخانه آهن و فولاد در سال گذشته به دلیل ركود!

 

رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد با بیان اینکه اکثر واحدهای صنفی آهن فروش با تشدید مشکلات تعطیل شده اند، گفت: در بخش واحدهای تولیدی نیز در سال گذشته ١٤ تا ١٥ واحد تعطیل شدند، سایر کارخانه ها نیز با کمتر از ظرفیت فعالیت می کنند.

اخبار بین المللی

ترکیه – عفو بین الملل: ترکیه پناهجویان سوری را به سوریه بازمی گرداند

سازمان عفو بین الملل ترکیه را متهم کرد که پناهجویان سوری را به زور وادار به بازگشت به کشورشان می کند. در تازه ترین گزارش این سازمان آمده است که ترکیه از اواسط ماه ژانویه امسال روزانه حدود یکصد سوری را مجبور کرده است که به سوریه بازگردند. جان دا ل هیوسن٬ مدیر دفتر اروپا و آسیای میانه سازمان عفو بین الملل٬ این اقدام ترکیه را نقض آشکار قوانین بین المللی خواند و گفت: «دولت ترکیه باید به این اقدام غیرانسانی و مشخصا غیرقانونی خاتمه دهد. بازپس فرستادن افراد به منطقه جنگی غیر قابل قبول است. اتحادیه اروپا هم باید از ترکیه بخواهد که این کار را نکند. آخر این غیرقابل تصور است که سوری ها به ترکیه فرستاده شوند در حالی که این خطر وجود دارد که ترکیه ممکن است آنها را به سوریه بفرستد.» در حالی که عفو بین الملل می گوید ترکیه کشوری امن برای بازگرداندن پناهجویان نیست٬ اتحادیه اروپا و ترکیه به توافق رسید ه اند و پارلمان یونان هم این توافق را پذیرفته که پناهجویان سوریی را که وارد جزایر یونان شده اند و تقاضای پناهندگی شان رد شده است٬ به ترکیه بازپس بفرستند.

 

ویکی لیکس: حمایت مقامهای صندوق بین المللی پول از بحران در یونان

دولت یونان خواهان توضیح صندوق بین المللی پول درباره افشاگری جدید ویکی لیکس شده است.

وب سایت افشاگر ویکی لیکس فاش کرده است که صندوق بین المللی پول از ایجاد بحران برای یونان استقبال می کند تا این کشور با عزم جدیتری اصلاحات اقتصادی را پیگری کند. بنا به اسناد منتشر شده دو مقام بلندپایه صندوق بین المللی پول از روند کند اصلاحات اقتصادی در یونان گلایه کرده بودند و گفته بودند که این کشور فقط زمانی با جدیت روند اصلاحات را پیگیری می کند که با خطر ورشکستگی روبرو است. به همین دلیل وقوع یک بحران می تواند به انجام اصلاحات کمک کند. این گفتگو حدود دو هفته قبل میان رئیس دفتر اروپای صندوق بین المللی پول و رئیس پروژه یونان این صندوق و در جریان یک کنفرانس راه دور رخ داد. سخنگوی دولت یونان از صندوق بین المللی پول خواسته است که درباره این که آیا ایجاد شرایط ورشکستگی برای یونان سیاست رسمی این صندوق است یا خیر پاسخ بدهد. از طرف دیگر، اسناد منتشرشده در ویکی لیکس، صندوق بین المللی پول را متهم کرده است که آنگلا مرکل را برای اعطای کمکهای مالی به یونان تحت فشار گذاشته بود. صندوق بین المللی پول، خانم مرکل را تهدید کرده بود که اگر آلمان اعطای کمکهای مالی به یونان را تصویب نکند، این صندوق گروه سه عضوی وام دهندگان بین المللی را ترک می کند.

 

یونان – مسدود کردن یک بزرگراه در اعتراض به بسته ماندن مرزها

دهها تن از پناهجویان در اعتراض به سیاستهای ضد مهاجرتی اتحادیه اروپا یکی از بزرگراههای شمال یونان را مسدود کردند. پناهجویانی که از طریق دریا به یونان می رسند بدلیل بسته نگاه داشتن مرزها در یونان گرفتار می شوند و با توجه به توافق جدید اتحادیه اروپا و ترکیه، دولت یونان می تواند این پناهجویان را راهی ترکیه کند. یکی از شهروندان سوری که در این حرکت اعتراضی حضور یافته می گوید: “چه کسانی این مرزها را می بندند، در مقابل ما، سوریها، ما جنگزده ایم، تصور کنید که کشورتان درگیر یک جنگ شده است، چکار می کنید؟ ما ناگزیر سوریه را ترک کردیم.”

در شهر مرزی دیکیلی ترکیه هم ٣٠٠ تن از شهروندان علیه حضور پناهجویان در منطقه محل زندگی شان دست به اعتراض زدند.

 

جهان – افشاگری بی سابقه میلیونها سند درباره پولشویی رهبران ٧٢ کشور

اسناد محرمانه ای که بتازگی به مطبوعات درز کرده ابعاد جدید و بی سابقه ای را از فرار مالیاتی افراد قدرتمند سیاسی و افراد مشهور و ثروتمند نشان می دهد. حدود یازده میلیون سند متعلق به یک شرکت حقوقی به نام “موساک فونسکا”  نشان می دهد که این شرکت چگونه به مشتریان خود در سراسر جهان کمک می کند تا به اقداماتی نظیر پولشویی یا فرار مالیاتی دست بزنند. یک بانک روسی که به ولادیمیر پوتین نزدیک است، در این اسناد به پولشویی مبلغی بیش از یک میلیارد دلار متهم شده است. از این شرکت پانامایی به عنوان یکی از مرموزترین شرکتهای حقوقی جهان نام می برند. در این اسناد که یک نشریه آلمانی آنها را منتشر کرده است علاوه بر نام افراد مشهور از جمله لیونل مسی، بازیکن صاحب نام آرژانتینی، نام رهبران ٧٢ کشور به چشم می خورد. از جمله این رهبران عبارتند از: حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه. نام ایران هم در این اسناد وجود دارد.

 

فرانسه – اعتراض مهمانداران ایرفرانس به حجاب اجباری در پروازهای ایران

شماری از مهمانداران زن شرکت هواپیمایی ایرفرانس به اینکه مجبورند در پروازهای خود به ایران حجاب داشته باشند اعتراض کرده‌اند. بنا به اعلام اتحادیه ملی خدمه پروازی فرانسه، ایرفرانس از مهمانداران زن خود خواسته است که پس از ورود به ایران و هنگام خروج از هواپیما موهای خود را بپوشانند و در هنگام پرواز نیز نباید کت و شلوار تنگ بپوشند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، یکی از مقامات این اتحادیه اعلام کرده است که تعدادی از مهمانداران ایرفرانس با اتحادیه تماس گرفته و اعلام کرده اند که نمی‌خواهند موهای خود را بپوشانند. این در حالیست که احتمال جریمه شدن این افراد در صورت نپوشیدن حجاب وجود دارد. ایرفرانس قرار است پس از حدود هشت سال پروازهای مستقیم پاریس به تهران را از اواسط آوریل امسال حدود دو هفته دیگر از سر بگیرد. مسئولان ایرفرانس در واکنش به اعتراض شماری از مهمانداران زن به حجاب اجباری در پروازهای ایران اعلام کرده‌اند که داشتن چنین پوششی در پروازهای ایران تازگی ندارد و تمامی شرکت‌های هوایی بین‌المللی این محدودیت ها را رعایت می‌کنند.

 

ایسلند – تظاهرات هزاران نفر با خواست استعفای نخست وزیر

هزاران نفر از مردم ایسلند با شرکت در تجمعی اعتراضی خواهان استعفای نخست وزیر شدند. نخست وزیر ایسلند اما می گوید که تسلیم فشارهای احزاب مخالف برای استعفا نمی شود و به کار خود ادامه خواهد داد. آقای گونلاگسون گفت: “من قطعا استفعا نخواهم داد. چرا که همسر من همیشه مالیات خود را پرداخت کرده است. همچنین ما اطمینان حاصل کرده ایم که او با سرمایه گذاری در شرکتهای ایسلندی هیچ وقت دچار تضاد منافع نشده است. ” بر اساس مدارک موسوم به “اسناد پاناما” که بتازگی منتشر شده سیگموندور گونلاگسون، نخست وزیر ایسلند متهم به پنهان کردن داراییهایش شده است.

آقای گونلاگسون پیش از انتشار این اسناد هم درباره این موضوع تحت فشار بود. او حدود یک هفته قبل از سوالهای خبرنگار یک رسانه سوئدی درباره شرکتی که او و همسرش مالک آن بودند خشمگین شد و مصاحبه را به نشانه اعتراض ترک کرد. نخست وزیر ایسلند به همراه همسرش شرکتی خارجی را به نام وینتریس در سال ٢٠٠٧ میلادی خریداری کرده بودند. اما هنگامی که آقای گونلاگسون در سال ٢٠٠٩ وارد پارلمان شد، بر خلاف قانون، سهم خود در این شرکت را به پارلمان اعلام نکرد. نخست وزیر ایسلند هشت ماه بعد از ورود به پارلمان نیمی از سهام این شرکت را قیمت یک دلار به ازای هر سهم به همسرش فروخت. مخالفان دولت ایسلند می گویند هدف نخست وزیر از این اقدامات خودداری از پرداخت مالیات بوده است. از طرفی نخست وزیر ایسلند در حالی با طلبکاران خارجی بر سر عدم پرداخت بدهیهای بانکهای ایسلندی چانه زنی می کرد که این مساله می توانست بر ارزش شرکت وینتریس تاثیر مستقیمی بگذارد. چرا که این شرکت در بانکهای بزرگ ایسلندی که در جریان بحران مالی ورشکسته شدند سرمایه گذاری هنگفتی کرده بود.

 

ایسلند – نخست وزیر مجبور به استعفا شد

پس لرزه های انتشار “اسناد پاناما” دامن نخست وزیر ایسلند را گرفت و او را مجبور به استعفا کرد.

سیگموندور گونلاگسون، به پنهان کردن میلیون ها دلار سرمایه تحت پوشش یک شرکت در خارج از مرزهای ایسلند متهم است. این رسوایی موجب بالا گرفتن اعتراض ها در احزاب مخالف دولت و همین طور در میان افکار عمومی شد. نخست وزیر ایسلند که پیش تر گفته بود استعفا نمی کند، سرانجام استعفای خود را تقدیم رئیس جمهوری کرد. نخست وزیر ایسلند به همراه همسرش شرکتی خارجی را به نام وینتریس در سال ٢٠٠٧ میلادی خریداری کرده بودند. اما هنگامی که آقای گونلاگسون در سال ٢٠٠٩ وارد پارلمان شد، بر خلاف قانون، سهم خود در این شرکت را به پارلمان اعلام نکرد. تا این که هشت ماه پس از ورود به پارلمان نیمی از سهام این شرکت را به قیمت یک دلار به ازای هر سهم به همسرش فروخت.

 

فرانسه – تداوم اعتراضات علیه “اصلاح” قانون کار

تظاهرات روز سه شنبه٥ آوریل دانشجویان و دانش آموزان فرانسوی در پاریس علیه لایحۀ جدید اصلاح قانون کار دولت به زدوخورد با پلیس کشیده شد. دولت سوسیالیست فرانسه برغم تعدیل و عقب نشینی هایی چند در اصلاحات مورد نظر خود در قانون کار، به اجرایی شدن آن مصمم است و کمیته ای در پارلمان فرانسه بررسی قانون کار را آغاز می کند.  اتحادیه های کارگری و معترضان، اصلاحات را به سود شرکتها و کارفرمایان و به زیان کارمندان و کارگران می دانند. یکی از جوانان معترض در پاریس می‌گوید: “بخاطر باورهایمان اینجا هستیم، نیامده ایم تا بشکنیم و ماموران پلیس را کتک بزنیم. آمده ایم تا صدایمان را به گوش آنهایی که می خواهیم برسانیم و اینجا خواهیم ماند. ” جوان دیگری می‌گوید: “هنوز دبیرستانی هستم و چند سالی را برای وارد شدن به بازار کار در پیش رو دارم. اما امروز باید بدنبال ایجاد تغییر برویم و منتظر فردا نمانیم چرا که ما نسل فردا هستیم. ” تا امروز پنج تظاهرات عمده علیه لایحه اصلاح قانون کار در شهرهای مختلف فرانسه برگزار شده است.

 

بنگلادش – قتل دانشجوی سکولار توسط جنایتکارن اسلامی

روز پنجشنبه، ٧ آوریل رسانه‌های خبری بنگلادش گزارش کردند که نظام‌الدین صمد، ٢٨ ساله و دانشجوی دوره دکترای حقوق، هنگامی که شامگاه گذشته پس از پایان کلاس شبانه در دانشگاه همراه با یک دانشجوی دیگر عازم محل سکونت خود بود، در یکی از محله‌های داکا، پایتخت، هدف حمله افراد مسلح به قمه و اسلحه گرم قرار گرفت و کشته شد. به نقل از پلیس محلی گزارش شده است که مهاجمان موتور سوار راه را به روی نظام‌الدین بستند و در حالیکه شعار “الله اکبر” می‌دادند، با قمه به او حمله کردند. پس از اینکه نظام‌الدین به زمین افتاد، مهاجمان برای اطمینان از کشته شدن او، گلوله‌ای به سرش شلیک کردند و سپس از محل دور شدند. این حمله در محله‌ای پرجمعیت روی داد. نظام‌الدین صمد از مدافعان سکولاریسم و آزادی دینی در کشورش بود و با استفاده از فیسبوک خود، به تبلیغ نظراتش می‌پرداخت. اخیرا او “کمپین دین ندارم” را به راه انداخته بود و ضمن انتقاد شدید از اسلامگرایان و طرفداران اختلاط دین و سیاست، دولت را هم به عدم توانایی یا تمایل به مقابله با بهره‌برداری از اسلام برای مقاصد سیاسی متهم می‌کرد. او از طرفداران اجرای قوانین شرعی به شدت انتقاد می‌کرد و در یکی از نوشته‌های خود اظهار نظر کرده بود که “بگذارید قوانین شریعت تنها برای پنج سال در بنگلادش اجرا شود، آنگاه یکهزار و چهارصد سال طول خواهد کشید تا کشور دوباره به یک کشور متمدن و مدرن تبدیل شود.” این نخستین بار نیست که طرفداران سکولاریسم و مخالفان اسلامگرایان تندرو در بنگلادش هدف حمله قرار می‌گیرند و به قتل می‌رسند. سال گذشته دست کم پنج نفر از نویسندگان و وبلاگ‌نویسان که چنین عقایدی را تبلیغ می‌کردند به طرز فجیعی کشته شدند.

خبر‌های کوتاه

اسپانیا

بانک اسپانیایی سانتاندر در نظر دارد در سال جاری میلادی فعالیت حدود ١٣ درصد از شعب خود در کشور معادل ٤٥٠ مرکز را متوقف کند. افزایش میزان عملیاتهای بانکی آنلاین موجب شده این بانک بزرگ تعطیلی شعب کوچک خود را در دستور کار قرار دهد و برای توسعه بیشتر فعالیتهای آنلاین برنامه ریزی کند. علاوه بر این، اجرای یک طرح تجدیدساختار نیز در دست بررسی است. احتمال دارد اجرای این برنامه ها به حذف حدود هزار پست منجر شود. سانتاندر در اسپانیا صاحب ٣ هزار و ٤٦٧ شعبه است. نیروی کار این بانک به رقم ٣٠ هزار نفر می رسد.

 

قطر

بنابه گزارشات منتشره، سازمان جهانی کار ضمن هشدار به دولت قطر، یک سال مهلت داده تا قوانین کار خود را تغییر دهد. سازمان جهانی کار هشدار داد که در صورت عدم تغییر در قوانین کار قطر، تحقیقات ویژه ای را بر روی قوانین کار در این کشور انجام می دهد. شرایط کار در کشور قطر پس از آن مورد انتقاد سازمان بین المللی کار و اتحادیه های جهانی کارگری قرار گرفت که وضعیت کارگران خارجی شاغل در این کشور نامطلوب گزارش شد. این کارگران خارجی که عمدتا از کشورهای آسیای شرقی و آفریقا هستند در پروژه های ساختمانی ویژه برگزاری جام جهانی ٢٠٢٢ مشغول کار هستند. ناظران سازمان های حقوق بشری کارفرمایان قطری را به سوءاستفاده از نیروی کار، قاچاق انسان و نگه داشتن کارگران در شرایط بد زندگی محکوم کرده اند.

 

سوئد

بنابه گزارشات منتشره، اعتراضات و پیگیری های متداوم کارگران صنایع فلزی سوئد در خصوص دستیابی به خواسته هایشان با موفقیت به پایان رسید. برپایه این گزارشات، اتحادیه صنایع فلزی سوئد با کارفرما به توافق رسیدند. اعضای اتحادیه صنایع فلزی كه قرارداد سالانه آنان به پایان رسیده بود در حین بستن قرارداد جدید، خواستار افزایش دستمزدها شدند. بعد از مذاکرات، توافق شد كه ٢/٢ درصد دستمزد ٦٠٠ هزار كارگر شاغل در این بخش افزایش یابد.