اخبار کارگری -اخبار کارگری ١٧ فروردین ١٣٩٥ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٧ فروردین ١٣٩٥

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

برگزاری مجمع عمومی کارگران ساختمانی با شرکت ٦٠٠ نفر از کارگران و استادکاران!

روز سه شنبه دهم فرورین مجمع عمومی کارگران و استادکاران ساختمانی در شهرستان کامیاران برگزار شد. بیش از ٦٠٠ نفر از کارگران و استادکاران ساختمانی با حضور و مشارکت خود در این مجمع عمومی به رای گیری برای انتخاب نمایندگان خود پرداختند. در پی رای گیری های صورت گرفته، ٧ تن از کارگران به عنوان نماینده انتخاب شدند.

 

١٥ فروردین:تجمع کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق مقابل مجتمع میدوک شهربابک!

کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل مجتمع میدوک شهربابک،زدند. کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه که از عدم برابری حقوق خود با دیگر کارگران مس ناراضی بودند، وقتی بعد از نامه نگاری با مسئولین مربوطه به جایی نرسیدند،از ساعات ابتدایی صبح امروز(یک شنبه) مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.

١٥ فروردین: تجمع کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله  دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل شورای شهر کوت عبدالله!

 ٨٠ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله به دلیل عدم پرداخت بیمه،حقوق و عیدی روبروی درب شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردند. یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله گفت:ما ٨٠ نفر کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله هستیم که چند ماه بیمه،حقوق و عیدی ما پرداخت نشده است و الان چند ماه است بدون بیمه مشغول به کار هستیم. وی افزود:سه روز پیش یکی از کارگران فضای سبز در محل کار خود بر اثر حادثه ای پای آن شکست و به دلیل نداشتن بیمه هیچ کس تقبل هزینه های درمانی آن را نکرد و همه مسئولین در جریان این موضوع هستند،ما نه مسئولی داریم ما را قبول کند و نه کسی است که صدای ما را میشنود و هیچ کس اعتنا نمی کند.

 

١٥فروردین: تجمع کارگران یک مرغداری آمل دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق مقابل فرمانداری!

کارگران یکی از شرکت های مرغداری آمل برای دریافت مطالبات معوقه خود در مقابل فرمانداری شهرستان تجمع کردند.

١٤فروردین؛ تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه کاشی وسرامیک ایفا سرام مقابل ساختمان شورای شهر!

کارگران اخراجی کارخانه کاشی وسرامیک ایفا سرام  دراعتراض به بیکارشدن دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهراردکان،زدند.

تجمع کارگران نساجی مازندران در مقابل فرمانداری قائمشهر

 ٢٥٠ نفر از کارگران نساجی مازندران در اعتراض به شرایط جدیدی که کارفرمای این واحد نساجی برای اشتغال آنها در نظر گرفته است مقابل ساختمان فرمانداری قائم شهرتجمع کردند. براساس بخشنامه‌ای که  به تازگی از سوی کارفرما منتشر شده است تمامی کارگرانی که از این پس در نساجی مازندران مشغول به کار شوند باید علاوه بر داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و اعتیاد، به کارفرما سفته و تعهد کتبی نیز ارائه کنند. تا واپسین روز کاری سال گذشته نزدیک به ٤١٢ کارگر در کارخانه نساجی مازندران مشغول کار بودند و برپایه اطلاعاتی که از طریق همین کارگران بدست آمده است، مدیریت کارخانه نساجی مازندران قصد دارد که دست کم تا پایان ماه جاری (فروردین ٩٥) فعالیت این واحد صنعتی را به حالت نیمه تعطیل نگهدارد. ظاهرا در اطلاعیه‌ منصوب به کارفرمای نساجی مازندران آمده است که این تصمیم در راستای انعقاد قرارداد کارمزدی میان مدیریت و مشتریان کارخانه صورت گرفته است. بصورت میانگین بیشتر کارگران نساجی مازندران تا حدود ١٦ سال سابقه کار دارند و تعداد قابل توجهی از آنها در آستانه بازنشستگی پیش از موعد هستند و وضعیت پیش آمده در حالی است که از دو سال قبل فعالیت همگی آنها به صورت روزمزدی درآمده است. کارگرانی که در جریان تجمع اعتراضی امروز حضور داشتند، می‌گویند آنچه باعث نگرانی آنها شده این است که در نهایت کارفرما با استفاده از این شیوه اداره کارخانه تعداد نامعلومی از کارگران باسابقه  را تعدیل کند.

کارگران

آزادی حسن رسول نژاد

به گزارش رسیده حسن رسول نژاد فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری روز ١٣ فروردین بعد از گذراندن ٦ ماه بازداشت اززندان آزاد گردید. وی در ١٩ مهرماه برای گذراندن ٦ ماه حبس به زندان بوکان منتقل شده بود. این فعال کارگری در ٢٩ بهمن ٩٢ توسط نیروهای اداره اطلاعات بوکان بازداشت شده بود که بعد از ٨ روز با وثیقه ٤٠ میلیون تومانی آزاد گردید. حسن رسول نژاد در دادگاه بدوی به یکسال حبس تعزیری بابت عضویت در کمیته هماهنگی محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ٦ ماه حبس تبدیل گردید. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی حسن رسول نژاد ، خواهان آزادی سایر کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. ١٤  فروردین ١٣٩٥

 

دغدغه های کارگرا ن اخراجی فولاد زاگرس

کارخانه ذوب آهن کردستان واقع در٣٧کیلومتری شمال غربی قروه این کارخانه تنهاترین کارخانه وبزرگترین واحدتولیدی این  استان در٣٠کیلومتری چند معادن سنگ آهن ومنگنزازمردادسال٩١تاکنون متوقف می باشد. این کارخانه درسال ٧٤به منظوراشتغال زایی وجلوگیری ازخام فروشی معادن استان احداث گردید سرانجام درسال٨٢بابکارگیری حدودچهارصدنفرپرسنل بومی وتعدادی غیربومی باظرفیت سالانه ٧٠هزارتن تولید شمش چدن به بهره برداری رسید که درسالهای ٨٦و٨٥جزو واحد نمونه برند کشورمعرفی گردید دراواخر سال٨٩باتغییر مدیران بومی دچارچالش گردید ودرسال٩١نیزسهام شرکت ایمیدرو٤٩%به سازمانهای تامین اجتماعی وبازنشستگی کشوری واگذارگردید.کوره بلندکارخانه به بهانه تعمیرات درمردادماه نودویک توقف داده شدوهشتادنفرازپرسنل همان سال به بیمه بیکاری معرفی شدند پرسنل باقی مانده تاتیرماه نودویک هشتاد در صد تعمیرات را انجام داده اما سهامداران حاضربه ادامه کارکارخانه نشدند و اقدام به اخراج کارگران نمودند این اقدام با وجود سابقه ١٢تا١٠سال موجب نگرانی واعتراض کارگران شد وباطرح شکایات درهیئتهای اداره کارقروه بازگشت بکارکارگران براساس بند(دال)ماده ٢١قانون کار صادرشد اما سهامداران دراواخراسفند٩٢انحلال شرکت رااعلام نمودند هرچندانحلال شرکت وتعیین مدیرتسویه دلیل برقطع رابطه کاری نمی باشدمطابق ماده ١٢قانون کار کارفرمای جدید قائم مقام کارفرمای جدید می باشد اما این بارسهامداران باکمک مدیران استان وگرفتن مهلتی اندک برای واگذاری یااحیای مجدد،تعداد٢٦٥نفربه بیمه بیکاری معرفی شدند اکنون ٢٥ماه ازاستفاده بیمه بیکاری گذشته وتنها یک ماه ازاستفاده مقرری بیکاری باقی مانده سهامداران ومدیران استان هیچ اقدامی برای واگذاری یااحیای کارخانه نکردن وباتوجه به شرایط سنی کارگران اشتغال آنان درنهادها یاارگانهای دیگه مقدورنبوده وموجب نگرانی کارگران شده است. کارگرن اخراجی  فولاد زاگر س  فروردین ٩٥

گزارش

دولت یازدهم و چالش بیکاری! ١٣.٨میلیون شهری کار ندارند

در دوره ٣ ساله ٧٢٢ هزار خانوار شهری شاغلان خود را از دست دادند و حالا تقریبا ٢٦ درصد خانوارهای ساکن شهرها با جمعیت ١٣.٨ میلیون نفر بدون فرد شاغل اداره می‌شوند و مشخص نیست دقیقا منبع درآمدی آنها چیست. به گزارش مهر، سال ٩٤ در حالی به پایان رسید که موضوع مهم بیکاری و اشتغال جوانان حل نشده مانده و دولت در دوره فعالیت خود نتوانسته آنچنان که باید در این حوزه گام بردارد. با این وجود مرتبا عنوان می شود بیکاری بزرگترین و مهمترین چالش داخلی کشور است و بسیاری از خانوارها با این مسئله مواجه هستند. کارشناسان بازار کار می گویند این مسئله آنقدر جدی است که بسیاری از خانواده ها آن را لمس کرده و به سد بیکاری جوانان خود برخورده اند، همچنین عنوان می شود در شرایط فعلی بازار کار، کمتر خانواده ای را می توان یافت که در آن دستکم یک یا دو جوان فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار وجود نداشته باشد و اغلب جوانان خود را آماده می کنند پس از دانشگاه، یک دوره بیکاری را تجربه کنند. براساس آخرین آمارهای موجود در حال حاضر حدود نیمی از کل بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند و تعداد جوانان بیکاری که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند بیش از یک میلیون و ٢٠٠ هزار نفر عنوان می شود. بنابراین جامعه انتظار دارد دولت بخش مهمی از اقدامات و تلاش های خود را در بُعد مسائل داخلی کشور به حل معضل بیکاری اختصاص دهد و برای آن طرح و برنامه عملیاتی ارائه کند.

نصف بیکاران کشور تحصیل کرده‌اند

با این وجود، بر پایه آخرین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار بیش از ٣ میلیون و ٩٦١ هزار خانوار ساکن در شهرهای کشور در بدترین شرایط بیکاری به سر می برند و در این خانوارها حتی یک فرد شاغل نیز وجود ندارد. هر چند احتمالا بخشی از این خانواده ها را بازنشستگان و گروه های تحت پوشش سازمان های حمایتی تشکیل می دهند، اما به نظر می رسد فشار بیکاری و ناتوانی افراد در یافتن شغل به بدترین شکل ممکن در صدها هزار خانوار ساکن در شهرهای کشور نمود داشته باشد. در آخرین سرشماری انجام شده در کشور، تعداد خانوارهای ساکن در شهرهای کشور ١٥ میلیون و ٤٢٧ هزار و ٨٤٨ خانوار اعلام شده که با در نظر گرفتن بُعد خانوار ٣.٥ نفر، مجموعا می توان گفت ٥٣ میلیون و ٩٩٧ هزار نفر از مردم کشور ساکن شهرها هستند؛ بنابراین با وجود هزینه های بالای زندگی در شهرها به ویژه کلانشهرها، نه تنها خانوارها نیازمند داشتن شغل مناسب با درآمد مکفی هستند، بلکه نداشتن شغل می تواند مشکلات اساسی برای خانواده های شهرنشین ایجاد کند. وزارت کار می گوید آخرین بررسی ها نشان می دهد در شهرهای کشور ٢٥.٦٨ درصد خانوارها فاقد حتی یک فرد شاغل هستند که جمعیتی بالغ بر ١٣ میلیون و ٨٦٦ هزار نفر خواهند شد. این آمار میلیونی حکایت از آن دارد که مسئله بیکاری و نبود شغل در هزاران خانوار ساکن در شهرهای کشور چقدر جدی و یافتن شغل چقدر حیاتی است. با وجود اینکه تعداد افراد خانوارهای شهری ایران ٣.٥ نفر عنوان می شود، اما متوسط تعداد افراد دارای درآمد در خانواده ها ١.٤ نفر است؛ بنابراین می توان گفت اگر درآمد افراد شاغل خانواده ها مناسب باشد قطعا خانوار شرایط بهتری برای تامین هزینه ها خواهد داشت و در غیر اینصورت اشتغال کمتر از دو نفر در خانوارهای شهری کشور، تامین کننده هزینه ها نخواهد بود.

خانوارهای فاقد شاغل ٧٢٢ هزار مورد بیشتر شد

آمارها نشان می دهد با وجود اینکه حدود ٤ میلیون خانوار بدون فرد شاغل و با درآمدهای نامعلوم روزگار می گذرانند، ١٥ هزار و ٤٢٧ خانوار به تعداد ٥٣ هزار و ٩٩٤ نفر با ٥ نفر در بازار کار فعالیت دارند. یعنی از هر خانوار ٥ نفر هر روز در بازار کار حضور داشته و کسب درآمد می کنند. از سویی، ٦٤ هزار و ٧٩٧ خانوار نیز با جمعیت بالغ بر ٢٢٦ هزار نفر با ٤ فرد شاغل در بازار کار کشور حضور دارند. بر پایه آمارهای موجود، مهم ترین گروه موجود در این بخش خانوارهایی است که با یک فرد شاغل اداره می شوند. طبق آمارها، ٩ میلیون و ٢٠٨ هزار و ٨٨٢ خانوار با جمعیتی بالغ بر ٣٢ میلیون و ٢٣١ هزار نفر که صرفا ساکن شهرهای کشور هستند در حال حاضر با یک نفر شاغل روزگار می گذرانند. همچنین ٨٦٨ هزار و ٣١٢ خانوار شهری کشور با جمعیتی بالغ بر ٦ میلیون و ٥٣٩ هزار نفر با دو نفر شاغل امورات خود را می گذرانند و بالاخره ٣٠٨ هزار و ٥٥٦ خانوار نیز با جمعیتی بیش از یک میلیون و ٧٩ هزار نفر با ٣ شاغل اداره می شوند.

هشدار عفو بین الملل نسبت به نقض حقوق کارگران در پروژه های جام جهانی فوتبال ٢٠٢٢ قطر

سازمان عفو بین الملل قطر را متهم کرده که در جریان ساخت ورزشگاه اصلی جام جهانی فوتبال ٢٠٢٢ کارگران مهاجر را مجبور به کار اجباری کرده است. به گزارش٣١مارس یورونیوز،عفو بین الملل گفته است که در جریان ساخت استادیوم خلیفه، مقامات قطر کارگران مهاجر را مجبور کرده اند در سکونتگاه های کثیف اقامت کنند، مبالغ هنگفتی در ازای استخدام بپردازند، دستمزد محدود بگیرند و همچنین مقامات گذرنامه هایشان را مصادره کرده اند. آدری گوگران، مدیر تحقیقات جهانی سازمان عفو بین الملل می گوید: «فیفا در این مورد مسئول است و می تواند کارهای زیادی انجام دهد. جام جهانی کسب و کار اصلی آنهاست. آنها جام جهانی را به کشوری سپرده اند که کارگران مهاجر بطور نظام مند از نظر حقوق کار مورد سوء استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر فیفا باید دست به اقدام بزند چرا که در ارتباط با قراردادهای مرتبط با جام جهانی آنها در خطر سوء استفاده هستند.» عفو بین الملل در گزارش خود گفته است که سوء استفاده از کارگران پروژه های جام جهانی لکه ننگی بر وجدان فوتبال جهان خواهد بود. رئیس کمیته برگزاری جام جهانی ٢٠٢٢ قطر گفته است که سوء رفتارهایی با برخی کارگران صورت گرفته که دوحه در حال حل این مشکلات است.

در سالی که تورم ١١.٣درصد اعلام شد آب، برق و سوخت با ٣٤.٧درصد رکورد گرانی ٩٤ را شکست

در سالی که نرخ تورم از سوی مرکز آمار ایران ١١.٣درصد اعلام شد، آب، برق و سوخت با تورم ٣٤.٧درصد رکورد گرانی را در سال ٩٤ شکست. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرکز آمار ایران نرخ تورم در پایان اسفند ماه را با ٠.٥ درصد کاهش نسبت به ماه قبل ١١.٣ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در این ماه را با ٠.٤ درصد کاهش ٨.٥ درصد اعلام کرد. اعلام تورم ١١.٣درصدی نرخ تورم از سوی مرکز آمار ایران در سال ٩٤ در حالی است که بررسی جزئی تورم در کشور نشان می‌دهد، سرفصل آب، برق و سوخت در سال ٩٤ با تورم ٣٤.٧درصدی رکورددار گرانی در سال گذشته بوده است. آموزش با تورم ١٦.٥ درصد، میوه و خشکبار با تورم ١٥.٥ درصد و بهداشت و درمان با تورم ١٥ درصد در رتبه‌های بعدی گرانی در سال ٩٤ بودند.

از مرگ یک کارگر تا بیکار شدن چند هزار کارگر در کرمان

سال ٩٤ برای جامعه کارگری بدترین سال بود زیرا هم مرگ نماینده کارگری در آن رخ داد وهم کارگران زیادی از کار بیکار شدند، ٨٥٠ واحد تولیدی ،٨ معدن ،٢ خودرو سازی ،سه کارخانه بزرگ تعطیل شده که سفال مساک نیز در بین آن ها بود که ٤٠٠ کارگر آن هم تعدیل شدند . به نقل از “پایگاه خبری تحلیلی کارگران کرمان “شاید سال ٩٤ از نظر دولتی ها سال خوبی بود و با گزارشاتی سعی داشتند تا رشد تولید را در سطح کشور به مردم اثبات کنند اما این رشد تولید نه تنها اتفاق نیافتاد بلکه باعث بیکاری تعداد زیادی از کارگران در واحد های تولیدی شد و حتی این بیکار شدن موجبات مرگ تعدادی از کارگران را نیز درکل کشور فراهم کرد. شاید از نظر دولتی ها مرگ یک کارگر آن هم در زمان اعتراض به بیکار شدن و درخواست احقاق حق خود برای تعویق سه ماهه حقوقشان  چندان هم مهم نباشد،  اما باید یادآور شویم به دولت محترم که اقتصاد کشور از کف همین کارخانه ها معادن و واحد های تولید رخ میدهد و به نظر می آید ارزش نهادن به کارگر، کاری است که در توان افرادی چون انبیا ءقرار داد زیرا بعد از بوسیدن دست کارگر  توسط پیامبر خاتم تا به امروز هنوز مسئولی برای ارزش گذاری به کارگران تلاش مضاعفی نداشته است. گرچه رهبر بزرگ ایران بارها به ارزش گذاری  این قشر تاکید بسیاری نموده و حتی در زمان هایی از کارگران تجلیل نموده است وخود را خادم آنان دانسته است  اما دولتی ها انگار نه کارگر را می شناند و نه خود نان کارگری خورده اند زیرا کارگران را افردی بی سواد و بی ارزش می پندارند. در سال گذشته شاید بدترین اتفاقات جامعه کارگری بیکار شدن از واحد های تولیدیشان بود اما از همه بدتر مرگ کارگری بود که به عنوان نماینده کارگران شرکت معدنی سعی در احقاق حق دیگر کارگران داشت که بسیار برای جامعه معدنی سنگین تمام شد. «محمد علی میرزایی» که در اثر برخورد با تریلر حامل زغال جان خود را از دست داد  کارگری بود حدودا ٤٠ ساله ،دارای دو فرزند ، صبح ٢٦ خرداد ماه  ٩٤ به همراه سایر کارگران شرکت معدنجو در اعتراض به ٣ ماه بلاتکلیفی پس از تعطیلی معدن در ابتدای جاده پابدانا حضور یافته بود. در این تجمع صنفی، حدود ٦٠ نفر از کارگران شرکت معدنی معدنجو از ساعت ٦ صبح ٢٦ خردادماه) در اعتراض به توقف فعالیت این معدن و بیکاری بیش از ٣٥٠ کارگر با تجمع در ابتدای جاده پابدانا، اقدام به بستن جاده کرده بودند. که در همین هنگام محمدعلی میرزایی که از ناحیه چشم آسیب دیده بود و دید خوبی نداشت، ناگهان با تریلر حامل زغال که قصد عبور از بین تجمع کنندگان را داشت برخورد کرد و جان خودر ا از دست داد واین فاجعه را برای جامعه معدنی به وجود آمد. سال گذشته بدترین سال برای معادن ذغال سنگ کرمان بود درست زمانی که شرکت ذغال سنگ تحت پوشش صندوق ورشکسته فولاد قرار گرفت ، خود این صندوق که دچار مشکلات عدیده ای برای پرداخت حقوق بازنشستگانش بود داعیه حمایت از معادن ذغال استان را بر عهده گرفت . این سئوال مطرح بود صندوقی که سه ماهی یکبار حقوق بازنشستگان خودر ابه سختی و هر بار با اعتراض بازنشستگانش پرداخت می کند چطور می تواند حق کارگران معادن را بپردازد . همین سئوال درطول سال گذشته بیشترین اعتصابات را به وجود آورد زیرا این صندوق توان پرداخت هزینه های ذغال سنگ را نداشت و کارگران هر دو سه ماه یکبار معترض شده و اعتصاب می کردند تا حقوق خود را دریافت کنند . ٦٥٠٠ اعتصاب کارگری در کرمان جای تعجب بسیار دارد که چرا درست در زمانی که رهبر انقلاب مسئولین را متوجه ظرفیت بزرگ معادن می کند در کرمان ٨ معدن بزرگ تعطیل می شوند و کارگران آن اخراج می شوند و بیمه بیکاری دریافت می کنند . بدترین سال برای خانواده معادنی ذغال سنگ درکرمان در سال ٩٤ رقم خورد، درشرکت ذغال سنگ نیز مشکلات عدیده ای حاصل شده بود که بزرگترین آن تعویض سه مدیر عامل درطول یک سال بود. درسال گذشته حقوق کارگران افزایش یافت  اما قیمت ذغال بالا نرفت و شرکت ذوب آهن اصفهان ادعا کرد که با مشکل فروش روبه روشده و حاضر به پذیرفتن افزایش قیمت ذغال نشد و حتی پول ذغال های خریداری شده از کرمان را نیز نمی پرداخت که این عوامل بر مشکلات شرکت ذغال سنگ می افزرود . البته این که شرکت ذغال سنگ دچار مشکل شده نشان از عدم تدبیر بود این اتفاق نه تنها درمعادن بلکه در صنعت هم رخ داد و دو کارخانه بزرگ خودرو سازی کرمان با نام های کرمان خودرو وراین خودرو  “در ارگ جدید بم  تعطیل شد وحدود ١٠٠٠ کارگر را خانه نشین کرد وتعداد ٧٥٠٠ خودرو را در انبار دپو نمود . ٨٥٠واحد تولیدی شهرک های صنعتی نیز تعطیل شدند  و ما بقی به صورت نصف ظرفیت تولید داشتند که همان هم فقط برای سر پا نگه داشتن واحد تولیدی بود لذا این سئوال مطرح می شود که چرا دولتی که داعیه حل معضلات و مشکلات  اقتصادی در ١٠٠ روز بود،  کشور را به سمت بیچارگی سوق داد و تمام تلاش خود را برای مسائل سیاسی گذارد به نظر می آید این دولت نیازی به وزرای دیگرش ندارد و تنها وزیر موثر این دولت وزیر امور خارجه بود و مابقی تماشاچیان این بازی سیاسی بودند ،که البته وزیر امور خارجه هم مثبت عمل نکرده است وبا برجام مشکلات عدیده ی دیگری را بر ایران واقتصاد آن تحمیل کرد دولت مردان محترم از شما متشکریم

 

اخراج و بیکارسازی

قرداد حدود ٥٠٠ کارگر نساجی بروجرد تمدید نشد

در ابتدای سال جدید که قرار است توسعه و اشتغال به همراه تولید داخلی و رفع بیکاری در اولویت قرار گیرد در ابتدا  ٥٠٠  نفر از کارگران در نساجی بروجرد از کار بیکار شدند.

 

٥٢ کارگر باسابقه فولاد لوشان اخراج شدند

کارگران کارخانه فولاد لوشان  گفته‌اند تا پیش از شروع سال ٩٥ حدود ٢٤٠ بودیم اما ظاهرا مدیریت در آغاز سال جدید تصمیم به تعدیل ٥٢ کارگر گرفته است.

با شروع سال جاری؛ ١٥٠ کارگر دیگر معدن جو در طبس اخراج شدند

 از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به ١٥٠کارگر قراردادی شرکت معدنی زغال سنگ «معدن جو» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند.

کارخانه «ستبر گرانول» با ٦٠ کارگر تعطیل شد

کارخانه ستبر گرانول که در زمینه تولید انواع گرانول کاشی کف، دیوار، پرسلان و گرانیت در شهرستان تاکستان فعالیت دارد، از اول اسفند ماه سال ٩٤ به دلیل رکود بازار مواد اولیه کاشی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند. این کارگران که بصورت میانگین بین ١٥ سال سابقه کار دارند، می‌گویند: کارفرما پیش از اخراج کارگران از اول آبان ماه اعلام ورشکستگی کرده واعلام کرده بود دیگرتوان ادامه تولید ندارد.

 

بر اثر رکود اقتصادی، درخواست مطالبات و کمبود نقدینگی ٧٠ نفر از کارگران نخستین کارخانه تولید اکسید منیزیم کشور از کار بیکار شدند

بر اثر رکود اقتصادی، درخواست مطالبات و کمبود نقدینگی حدود ٧٠ نفر از کارگران نخستین کارخانه تولید اکسید منیزیم کشور از کار بیکار شدند. کارخانه اکسید منیزیم در پنج کیلومتری شهر سربیشه قرار دارد و نخستین کارخانه تولید اکسید منیزیم در کشور است و اخیراً حدود ٧٠ نفر از کارگران کارخانه تولید اکسید منیزیم شهرستان سربیشه از کار بیکار شدند.

برخی از این کارگران که شاید سابقه کار آنها در این کارخانه به بیش‌از ١٠ سال می‌رسد و با توجه به شرایط سنی برخی از آن‌ها که بالای ٤٠ سال سن دارند، امروزه دیگر کاری برای گذران زندگی نمی‌توانند پیدا کنند.

تعطیلی ٣٣ درصد واحدهای صنعتی سمنان/ ٦٢١ کارخانه در انتظار نقدینگی

استاندار سمنان؛ تعداد واحد های صنعتی و تولیدی استان هم اکنون یک هزار و ٧٩٢واحد است، گفت: از این بین٦٢١واحد یا ٣٣درصد، به دلیل مشکل نقدینگی تعطیل هستند.

اخبار بین المللی

١ آوریل: ادامه اعتراضات به پیش نویس قانون کارالخمری با نام«شب ایستاده»!

جوانان معترض به پیش نویس قانون کارالخمری پنج شنبه وجمع شب را درمیدان جمهوری پاریس به سحر رساندند ودربامدادروزشنبه بدنبال یورش پلیس متفرق شدند وپس ازچندساعت دوباره چادراعتراضیشان را دراین میدان برپاکردند. به گزارش یورونیوز،باد و باران بهاری پاریس هم باعث نشد که معترضان به تغییرات در قانون کار پنجشنبه شب خیابانها را ترک کنند. پس از تظاهرات خیابانی گسترده این روز، بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان فرانسوی در خیابان ها ماندند و در میدان ریپوبلیک یا جمهوری پاریس با برپایی چادرهای موقت شب را به صبح رساندند. دلیل اصلی اعتراضهای سراسری در فرانسه تغییرات گسترده ای است که قرار است در قوانین کار اعمال شود. تغییرات قانون کار شامل طیف گسترده ای از اصلاحات می شود. از جمله تغییرات در ٣٥ ساعت کار هفتگی و آسان تر شدن شرایط برای اخراج کارمندان از سوی کارفرمایان.  کشور فرانسه در یک ماه اخیر شاهد چهار تظاهرات گسترده سراسری بوده است. اما تظاهرات روز پنجنشنبه بزرگترین اعتراض بود. در این روز صدها هزار نفر در شهرهای مختلف به خیابانها آمدند. به گفته وزیر کشور بیش از صد نفر از معترضان بازداشت شدند. بنا به گزارشات منتشره بتاریخ٢آوریل، جوانان معترض به پیش نویس قانون کارالخمری پنج شنبه وجمع شب را درمیدان جمهوری پاریس به سحر رساندند ودربامدادروزشنبه بدنبال یورش پلیس متفرق شدند وپس ازچندساعت دوباره چادراعتراضیشان را دراین میدان برپاکردند.

نتیجه مذاکرات اتحادیه کارگران صنایع در سوئد با کارفرما

اتحادیه صنایع فلزیIF METALL  – سوئد – در روز پنج شنبه، ٣١ مارس، بعد از چانه زنی به توافق رسیدند. اعضای اتحادیه صنایع فلزی كه قرارداد سالانه آنها به پایان رسیده بود در حین بستن قرارداد جدید خواستار افزایش ٨/٢ درصد ی افزایش دست مزدها شدند. بعد از چانه زنی های طولانی مدت مابین نمایندگان اتحادیه صنایع با كارفرمایان، توافق شد كه ٢/٢ درصد دستمزدكارگران این بخش که حدودا ٠٠٠/٦٠٠ نفر هستند افزایش یابد.

عدم توافق اتحادیه کارگران ساختمانی با کارفرما در ٣١ مارس

بر اساس آخرین گزارش ها تاکنون هیج توافقی مابین اتحادیه کارگران ساختمانی- سوئد – Byggnadsarbetare، با کارفرمایان حاصل نشده است. اتحادیه کارگران ساختمانی اعلام کرد که ٢٦٠٠ عضو این اتحادیه که در ٦٠ شرکت مختلف به فعالیت مشغولند، اعتصاب خواهند کرد. دلیل این اعتصاب اختلاف نظر با کارفرما اعلام شده است. یوهان لیندهلم سخنگوی اتحادیه کارگران ساختمانی، می گوید:«ما آماده همه چیز هستیم. درخواست ما افزایش حداقل ٣.٢ درصدی حقوقهاست و همچنین خواستار تعیین یک حداقل دستمزد مشخص هستیم. از سوی دیگر، ماتس اکرلیند، رییس مذاکرات اتحادیه کارفرمایان صنعت ساختمان، می گوید که افزایش ٢.٢ درصدی دستمزدها، سقف افزایشی ست که اتحادیه او بر اساس قرارداد جاری، قادر به پذیرش آن است. نماینده کارگران ساختمانی گفته است در صورت عدم توافق در تاریخ ١٢ اپریل دست به اعتصاب خواهند زد .

 

کشته شدن ٥کارگر درپی انفجار در معدن زغال‌ سنگ پاکستان

انفجار در معدن زغال‌سنگ در منطقه «اورکزئی ایجنسی» از مناطق قبایلی پاکستان ٥ کشته بر جای گذاشت؛ این در حالی است که ١٣ نفر از کارگران نیز زیر آوار به دام افتاده‌اند. به گزارش داون، علت انفجار جمع شدن گاز در قسمتی از معدن بود که سبب شد قسمت زیادی از آن تخریب شود. پزشکان حال ٥ نفر از زخمی‌های این حادثه را وخیم گزارش کردند این در حالی است که تلاش نیروهای امدادی برای نجات بقیه معدن‌چی‌ها ادامه دارد. بیشتر معدن‌چی‌ها اهل منطقه شانگله واقع در ایالت خیبر‌پختونخواه هستند که برای کار به منطقه اورکزئی نزدیک مرز افغانستان رفته بودند. بیش از ٤ هزار نفر در معدن زغال‌سنگ اورکزئی کار می‌کنند که ٣ هزار نفر از آنها به استخراج زغال از داخل مسیرهای خطرناک معدن اشتغال دارند. حدود ٣ هفته قبل نیز انفجار در معدن زغال‌سنگ اورکزئی سبب شد ٧ کارگر جان خود را از دست بدهند. در ژوئن سال ٢٠١٥ نیز ٦ معدنچی در این معدن خطرناک کشته شدند.

 

فاکس کان، شارپ را خرید

قرارداد خرید ٦٦ درصد سهام شرکت شارپ توسط فاکس کان روز شنبه رسما میان این دو غول بزرگ بازار الکترونیک جهان امضا شد. مبلغ این قرارداد ٣ میلیارد و ششصد میلیون یورو است. ارزش کل سهام شرکت شارپ در توافق اولیه ٩٠٠ میلیون یورو بیشتر برآورد شده بود، اما در مذاکرات بعدی شرکت فاکس کان مبلغ پیشنهادی را کاهش داد. مذاکرات میان شرکت تایوانی فاکس کان، با نام رسمی هون های پرسیژن اینداستری و شرکت ژاپنی شارپ ٥ سال به طول انجامید. با این قرارداد فاکس کان، به ویژه بخش تولید نمایشگرهای قدرتمند شرکت شارپ را در اختیار می گیرد و موقعیت خود را در بازار آسیایی نمایشگرها بیش از همیشه مستحکم خواهد کرد. شارپ تولید کننده نمایشگرهای آیفون و آیپد شرکت اپل است و سرمایه گذاری جدید می تواند موجب تحول مهمی در بازار جهانی تولید نمایشگر شود.

 

اعتراض مردم دیکیلی به انتخاب شهرشان به عنوان مقصد پناهجویان

بلافاصله پس از این که شهر دیکیلی به عنوان یکی از مقصدهای احتمالی مهاجران بازگردانده شده به ترکیه انتخاب شد، مردم این شهر بندری در استان ازمیر ترکیه به نشانه اعتراض به این تصمیم به خیابانها آمدند. دولت ترکیه بتازگی توافقنامه ای را با اتحادیه اروپا امضا کرده است که هدف آن جلوگیری از تجارت «قاچاق انسان» به اروپا اعلام شده است. بر اساس این توافقنامه همه مهاجران غیرقانونی که از ترکیه به جزایر یونان می روند باید به ترکیه برگردانده شوند. اتحادیه اروپا هزینه بازگرداندن این مهاجران را به عهده گرفته است. نیروهای گارد ساحلی دیکیلی قایق ٦٣ مهاجر را در دریا توقیف کردند. این مهاجران که اغلب آنها سوریه ای هستند قصد داشتند خود را به جزیره لسبوس یونان برسانند. کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در کنار نهادهای حقوق بشری دیگر از منتقدان توافقنامه اخیر است. این سازمان گفته است که در پروژه بازگرداندن مهاجران به ترکیه مشارکت نمی کند اما بر اساس وظیفه اش بر نحوه اجرای آن نظارت خواهد کرد. بر اساس توافقنامه امضاشده بین ترکیه و اتحادیه اروپا به ازای هر یک سوریه ای که از یونان به ترکیه بازگردانده می شود، یک سوریه ای ساکن ترکیه باید بتواند به طور قانونی در اروپا اقامت کند.

درگیری شدید میان دانشجویان و پلیس پرو

درگیری میان دانشجویان خشمگین و پلیس پرو در پامپاس، جنوب این کشور موجب زخمی شدن دست کم بیست نفر شد. این برای سومین روز متوالی است که دانشجویان در اعتراض به عدم باز شدن ساختمان جدید دانشگاه راهپیمایی می کنند. ساخت این ساختمان در سال ٢٠١١ پایان یافته اما تا کنون افتتاح نشده است. وزیر کشور پرو در واکنش به خشونت های چند روز گذشته گفت: «من همیشه گفته ام و اکنون هم تکرار می کنم، اعتراض یک بحث است و خشونت موضوع دیگری. ما همیشه از نیروهای پلیس و افسرانمان حمایت می کنیم، به ویژه زمانی که برای انجام وظایفشان قربانی و زخمی می شوند.» در این درگیری ها چندین مامور پلیس زخمی و چهار افسر به مدت بیست ساعت توسط معترضان دستگیر شدند. یک افسر نیز به علت شدت جراحت به بیمارستان منتقل شد. یکی از معترضان به بازنشدن ساختمان جدید دانشگاه می گوید: «پنج سال از ساخت ساختمان جدید می گذرد و در تمام این مدت آنها تقلب کردند. به همین دلیل است که مردم امروز دست به اعتراض زده اند.» علاوه بر دانشجویان، ساکنان محلی نیز در اعتراض ها شرکت کرده اند. قرار است به زودی هیاتی از معترضان با وزیر آموزش دیدار کنند.

 

سائوپولو؛ ادامه اعتراضات مخالفان علیه دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل

صدها تن از مخالفان دولت برزیل در سائوپولو به خیابان آمدند و خواستار استیضاح دیلما روسف، رییس جمهوری کشورشان شدند. رئیس جمهوری برزیل متهم است که بودجه های دولتی را مخدوش و دستکاری کرده تا به این نحو، کسری بودجه فزاینده برزیل را مخفی کرده باشد. مجلس نمایندگان برزیل قرار است در ماه جاری موافقت یا مخالفت خود را با استیضاح دیلما روسف در مجلس سنای این کشور اعلام کند.

اعتراض پناهجویان و حامیان حقوق بشر در آتن: مرزها را باز کنید

حدود یک هزار پناهجو بهمراه فعالان حقوق بشر و حامیان پناهجویان روز چهارشنبه در برابر پارلمان یونان و دفتر کمیسیون اروپا در آتن راهپیمایی کردند. خواسته معترضان باز شدن مرزهای اروپا به روی پناهجویان بود. «لغو توافقنامه نژادپرستانه اتحادیه اروپا و ترکیه» مخالفت خود را با این توافق نشان دادند. بر اساس این توافقنامه که از ٢٠ مارس به اجرا درآمده پناهجویانی که از طریق ترکیه وارد یونان شوند به ترکیه باز گردانده می شوند. یک پناهجوی افغانستانی حاضر در این راهپیمایی می گوید: «ما از دولت یونان چیزی نمی خواهیم. آنها خودشان اکنون با مشکلات اقتصادی مواجه اند. ما از کشورهای بزرگ جهان می خواهیم مرزها را به روی ما باز کنند. ما برای پول به اینجا نیامده ایم. ما در جستجوی یک جای امن به اینجا آمده ایم و بدنبال سرزمینی هستیم که در آن صلح برقرار باشد». حدود ٥١ هزار پناهجوی اغلب سوری، عراقی و افغانستانی در حال حاضر در یونان بسر می برند و برخی از معترضان برای شرکت در این راهپیمایی از اردوگاه موقت پناهجویان در بندره پیره به آتن آمده اند. برپایه این گزارش،سیاست مرزهای بسته باعث ناامیدی هزاران پناهجویی شده است که در حال حاضر به یونان آمده اند. آنها از اتحادیه اروپا می خواهند که توافق با ترکیه اجرا نشود تا بتوانند به سفرشان در اروپا ادامه دهند.

افشاگری بی سابقه میلیونها سند درباره پولشویی افراد مشهور

اسناد محرمانه ای که بتازگی به مطبوعات درز کرده ابعاد جدید و بی سابقه ای را از فرار مالیاتی افراد قدرتمند سیاسی و افراد مشهور و ثروتمند نشان می دهد. حدود یازده میلیون سند متعلق به یک شرکت حقوقی به نام «موساک فونسکا» نشان می دهد که این شرکت چگونه به مشتریان خود در سراسر جهان کمک می کند تا به اقداماتی نظیر پولشویی یا فرار مالیاتی دست بزنند. یک بانک روسی که به ولادیمیر پوتین نزدیک است، در این اسناد به پولشویی مبلغی بیش از یک میلیارد دلار متهم شده است. از این شرکت پانامایی به عنوان یکی از مرموزترین شرکتهای حقوقی جهان نام می برند. در این اسناد که یک نشریه آلمانی آنها را منتشر کرده است علاوه بر نام افراد مشهور از جمله لیونل مسی، بازیکن صاحب نام آرژانتینی، نام رهبران ٧٢ کشور به چشم می خورد. از جمله این رهبران عبارتند از: حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر، معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه. نام ایران هم در این اسناد وجود دارد.