سيف خدايارى -فاجعه تروريستى لاهور كودكان قربانيان تروريسم اسلامى

فاجعه تروريستى لاهور

كودكان قربانيان تروريسم اسلامى

سيف خدايارى

يكشنبه بيست و هشتم مارس روز تاريكى براى ميليونها نفر در پاكستان و قربانيان تروريسم در جهان بود. تروريست هاى اسلامى در يكى از هولناك ترين صحنه هاى جنايت، پارك گلشن اقبال شهر لاهور كه مملو از صدها تن از كودكان بود را به قتلگاهى تبديل كردند و بدين ترتيب تاريك انديشى و جنايت پيشگى خود را به شنيع ترين شكل ممكن نشان دادند. در اين فاجعه تروريستى بيش از هفتاد نفر كه اغلب كودك بودند به قتل رسيده و سیصد نفر مجروح شده و نيز صحنه اى دهشتناك را براى بازماندگان و شاهدان اين جنايت آفريدند تا عمرى را در كابوس و وحشت زندگى كنند.

گروه تروريستى جماعه الاحرار كه از شاخه هاى تحريك طالبان پاكستان و به تبع آن از شركاى داعش است مسئوليت اين جنايت را برعهده گرفت. این گروه در بیانیه اش انگیزه این اقدام را “مقابله با مسیحیان” و “پیامی به نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان” اعلام کرده است. همزمان با جنایت تروریستی در لاهور، روز یکشنبه تظاهراتی در راولپندی در بزرگداشت ممتاز قادری، قاتل والی پنجاب و به مناسبت چهلم وی انجام شد. ممتاز قادری در سال ۲۰۱۱ سلمان تاثیر فرماندار پنجاب را به جرم “کفرگوئی” به ضرب ۲۸ گلوله در ملاءعام به قتل رساند.

جنايت پارك گلشن و قتل عام كودكان اولين و آخرين جنايت نيروهاى تروريستى عليه شهروندان بى دفاع جوامع مختنق و استبدادى در خاورميانه و شبه قاره نيست. دستكم در چند سال گذشته دهها هزار نفر و از ميان آنها كودكان قربانى تروريستهاى اسلامى و جنگهاى مذهبى از بنگلادش تا اسرائيل و از سوريه تا بروكسل بوده اند. پاكستان در سه دهه اخير و پس از عروج جریانات اسلامى همواره در آتش جنگهاى فرقه اى و مذهبى سوخته است و پس از هر جنايتى از سوى دولت اعلام شده است كه تروريسم را ريشه كن خواهند كرد! هر ناظر آگاهى كه اندكى آشنايى با جغرافياى سياسى پاكستان دارد، وعده هاى دولت را جدى نمى گيرد. در چند دهه گذشته پاكستان بر بطن سياستهاى جهانى و در همدستى با تروريسم بين المللى كانون پرورش نيروهاى تروريست اسلامى بوده است. هيأت حاكمه دست راستى پاكستان بدون همراهى جریانات اسلامى نمى توانست جامعه نسبتاً چپ و راديكال پاكستان را به نفع خود قطب بندى كند. وجود هزاران مدرسه مذهبى كه مستقيماً محل پرورش و تعليم تروريست هاى اسلامى است و سيطره طالبانيسم بر اركان اساسى جامعه از قبيل آموزش و پرورش و دادگسترى و حتى ارتش از مشخصات جامعه پاكستان است كه در ترور و جنايت روزمره و عقبگرد جامعه بازتوليد مى شود.

مبارزه با مذهب و تروريسم اسلامی و مذهبى به يكى از ضرورتهاى عاجل جوامع امروزى تبديل شده است. ميليونها نفر از انسانهاى آزاديخواه و كمونيست در سرتاسر جهان اين ضرورت را درك مى كنند و براى دنيايى عارى از مذهب به عنوان يكى از اركان “نظم” موجود تلاش مى كنند. مبارزه با ارتجاع و جنايات مذهبى اما علاوه بر ضرورت كوتاه كردن دست صنعت مذهب از كليه شئونات زندگى، بدون تغيير مناسبات اجتماعى كه انعكاسى از مناسبات اقتصادى – سياسى هر جامعه است ره به جايى نمى برد. رشد تروريسم اسلامى نه فقط محصول سياستهاى جهانى و منطقه اى قدرتهاى سرمايه دارى، بلكه محصول فلاكت و استيصال بخشى از جامعه است كه افقى انسانى و خوشبختى را از آنان گرفته اند. مبارزه با تروريسم اسلامی و تروريسم دولتى به تقويت هر چه بيشتر افق سوسياليستى و جامعه اى برابر و آزاد گره خورده است. *