اخبار کارگری – اخبار کارگری ٣ فروردین ١٣٩٥ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٣ فروردین ١٣٩٥

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

٢٨ اسفند: اعتصاب ٥٠٠کارگر ورزشگاه نقش جهان دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان!

در آستانه آغاز سال نو و در شب عید، ٥٠٠کارگر ورزشگاه نقش جهان به دلیل عدم پرداخت حق و حقوقشان دست به اعتصاب زدند و راه‌های ورود و خروج به ورزشگاه هم بسته شده است. کارگران مشغول به کار در این پروژه دست از کار کشیدند، جرثقیل‌ها از کار افتاد و حتی گفته می‌شود اعتصاب کنندگان تهدید کردند که قصد دارند سازه‌های تعبیه شده در ورزشگاه را باز کرده و تخریب کنند.

 

26اسفند: تجمع اعتراضی کارگران قراردادی شرکت مخابرات آمل

کارگران قراردادی شرکت مخابرات آمل در اعتراض به واریز نشدن حقوق دو ماه خود در آستانه سال نو، در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.

26 اسفند: تجمع کارگران شهرداری اندیمشک مقابل فرمانداری

بیش از 200 نفر از کارگران شهرداری اندیشمک در اعتراض به پرداخت نشدن 11ماه دستمزد و همچنین عیدی و پاداش آخر سال  در مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع  زدند

٢٥ اسفند؛ کارگران سابق معدن البرز غربی مانع خروج تجهیزات شدند

کارگران سابق معدن ذغال سنگ البرز غربی با همراهی تعدادی از اهالی منطقه عمارلو با برپایی تجمعی در محوطه این واحد معدنی مانع خروج ماشین آلات و تجهیزات این واحد معدنی شدند.بر اساس خبر روز گذشته قرار بوده تا به دستور مدیران دولتی معدن البرز غربی قسمتی تجهیزات معدن از جمله یک محموله ۲۴ تنی از آرک‌های معدن (نوعی پروفیل مستحکم فولادی که از آن‌ها برای استحکام دیوارو سقف تونل‌های معدن استفاده می‌شود) توسط یک دستگاه تریلی به خارج از این منطقه منتقل شود.  تجمع کنندگان که از کارگران سابق و جمعی از اهالی منطقه عمارلو هستند نسبت به تصمیم مدیریت دولتی معدن ذغال سنگ البرز برای خروج ماشین آلات و تجهیزات این معدن و انتقال آن‌ها به واحد معدنی دیگر معترض‌اند و می‌گویند در روزهای گذشته نیز قسمت‌های دیگری از ماشین آلات این معدن از جمله یک دستگاه لودر بادی که از آن برای عملیات استخراج زیر زمینی استفاده می‌شود به دستور مدیران معدن خارج شده است. کارگران این اقدامات را در جهت تعطیلی معدن و بیکارسازی خود میدانند. معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) در منطقه عمارلو شهرستان رودبار استان گیلان قرار دارد که در دو سال گذشته فعالیت آن با حدود ۳۵۰ کارگر متوقف شده است. به گفته کارگران در گذشته نیز نزدیک به ۴ هزار کارگر در بخش‌های مختلف معدن ذغال سنگ البرز غربی مشغول به کار بودند.

 

٢٥ اسفند؛ تجمع کارگران فاز ۱۹ برای معوقات مزدی

حدود صد نفر از کارگران فاز ۱۹ عسلویه بابت معوقات مزدی سه ماه خود تجمع کردند. این تجمع اعتراضی در مقابل درب‌های ورودی محل کار این کارگران برگزار شده بود و تا حوالی ساعت ۱۷ ادامه یافته است. به گفته کارگران مطابق عرف رایج در منطقه ویژه عسلویه هرسال پرداخت دستمزد اسفند ماه به فرودین ماه سال بعد موکل می‌شود، جدا از مزایای مزدی پرداخت نشده مربوط به ماه‌های آذر، دی و بهمن ، کارگران بابت پرداخت نشدن مزایای عیدی و پاداش پایان سال خود نیز نگران هستند.

٢٥ اسفند؛ تجمع اعتراضی کارگران معدن چشمه پودنه

بیش از ٣٠٠نفر از کارگر معدن چشمه پودنه کرمان به دلیل پرداخت نشدن مرحله دوم معوقات مزدی خود در محدوده جاده دشت خاک مقابل این واحد معدنی تجمع کردند. به گفته کارگران قرار بود قسمت دوم معوقات مزدی آنها در فاصله روزهای ١٥ تا ٢٠ اسفند ماه پرداخت شود که تا این لحظه چنین اتفاقی نیفتاده است. بخش اول معوقات آنان بعد از اعتراضاتی که داشتند در ٥ اسفند پرداخت شد. با تعطیلی معدن چشمه پودنه و برپایی چند نوبت تجمع کارگری برای معوقات مزدی در نهایت استانداری کرمان برای بررسی موضوع تشکیل جلسه داد و قرار شد تا مطالبات مزدی در سه‌مرحله به حساب آنها واریز شود. اما با وجود گذشت حدود ده روز از زمان واریز مرحله دوم مطالبات کارگران هنوز مبلغی به حساب آنها واریز نشده است.

 

تجمعات پرستاران گیلان،مازندران،فارس و کهگیلویه و بویراحمددراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

در ادامه اعتراضات پرستاران شهرهای گیلان و آمل در خصوص تأخیر بیش از حد معوقات خود، پرستاران شهرهای شیراز و یاسوج با تجمع در مقابل دفتر مدیریت بیمارستان های خود، خواستار دریافت فوری معوقات اضافه کاری و کارانه خود شدند.

24 اسفند: تجمع  چند باره کارگران بیکارشده کارخانه صابون‌سازی خرمشهر مقابل فرمانداری دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

کارگران بیکارشده کارخانه صابون‌سازی خرمشهر: «ما گرسنه‌ایم»،« بابا نان ندارد» و « سه سال محروم از حقوق» کارگران بیکارشده کارخانه صابون‌سازی خرمشهربرای چندمین بار دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان،دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند.. کارگران  با به دست گرفتن تابلوهایی که بر روی آن جملاتی همچون« ما گرسنه‌ایم»،« بابا نان ندارد» و « سه سال محروم از حقوق» اعتراض خود را به فرمانداری خرمشهر نشان داند. بکارگران و کارکنان شرکت صابون سازی، سه سالی است که ریالی را دریافت نکردند و با وعده و وعیدها روزهای خود را سپری می‌کردند

24اسفند: تجمع  اعتراضی تاکسیرانان تهرانی مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی!

تاکسیرانان پایتخت که حق بیمه خود را به شرکت کارگزار پرداخت کرده اند در اعتراض به ثبت نشدن حق بیمه خود،مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی واقع در خیابان ملک تهران اجتماع کردند. یک میلیون ریال حق بیمه سه ماه خود را به شرکت کارگزاری پرداخت کرده اند اما شرکت کارگزار با پرداخت نکردن آن به تامین اجتماعی باعث شده تا در امور بیمه آنها بویژه تعویض یا تمدید دفترچه بیمه درمانی شان با مشکل روبرو شود. یکی از اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی تاکسیرانی گفت: حق بیمه این افراد تا عصر امروز به بیمه پرداخت خواهد شد و تاکسیرانان می توانند با مراجعه به دفاتر تامین اجتماعی اقدام به تعویض یا تمدید دفترچه های بیمه خود کنند. شرکت تعاونی تاکسیرانی تهران 25 هزار نفر عضو دارد.

تجمع دستفروشان در خیابان پیروزی، هفت تیر و ولیعصر

گزارش: ترافیک سنگینی ایجاد کرده‌اند، آنقدر سنگین که خودروها به زحمت و پس از گذشت دقایقی می‌توانستند چند سانتی متری جابجا شوند و حرکت کنند؛ دلیل این ترافیک سنگین را هر اتفاقی می‌توان پیش‌بینی کرد الا وجود دستفروشان…یکی از دستقروشها؛  بعضا گشت‌های شهربان و ماموران سدمعبر شهرداری با خودروهای های لوکس سیاه خود در خیابان پیروزی مستقر می‌شوند و مانع بساط گستری می‌شوند می‌گوید: خودروهای گشتی شهرداری چراغ دار است و از دور شناسایی می‌شوند و به محض رویت چراغهای گردانشان بساط‌هایمان را جمع می‌کنیم و منتظر رفتن آنها می مانیم. بساط دستفروشان از میدان شهدا آغاز و تا ورودی بزرگراه امام علی (ره) ادامه دارد و کمی جلوتر خودروی ماموران سدمعبرشهرداری خودنمایی می‌کند و صحبت‌های مامور شهرداری با یکی از اهالی که نسبت به ترافیک اعتراض دارد شنیدنی است؛ می‌گوید:«چون به آنها می‌گویم بساط خود را جمع کنید به من می گویند اسرائیلی ،زورمان به آنها نمی‌رسد چهارنفریم اما دستفروشان صد نفرهستند.» به گزارش ایسنا، پس از خیابان 15خرداد، ولیعصر(عج)، هفت تیر و جمهوری این بار نبض خیابان پیروزی به دستان دستفروشان افتاده و با اینکه شب را برای حکمرانی خود انتخاب کرده‌اند؛ به نظر می رسد ماموران راهنمایی و رانندگی و همچنین شهرداری منطقه باید در این زمینه چاره اندیشی داشته باشند.

اعتراضاتی گسترده و بی وقفه کارگران در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی

چندین ماه است که اعتراضات در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی از جمله در عسلویه و پتروشیمی در جریان است. یک خواست محوری کارگران پرداخت فوری دستمزدهای پرداخت نشده شان است. گستردگی این اعتراضات ، منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی را به یکی از کانون های داغ اعتراضات کارگری تبدیل کرده است. بنا بر خبر ها روزهای ٢٦ و ٢٧ تعداد وسیعی از کارگران شرکت IPMI دراعتراض به عدم پرداخت ٣ تا ٦ ماه دستمزدشان در مقابل این شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی دست به تجمع زدند. زیر فشار این حرکت اعتراضی برخی از مقامات مسئول شرکت مانند مشاور عالی مدیر عامل و رئیس حراست قول پرداخت بخشی از مطالبات کارگران را دادند. اما کارگران میگویند وعده کافی نیست. باید پول به حسابهایشان واریز شود و همه طلبهایشان را میخواهند.  همچنین روز ٢٦ اسفند کارگران فازهای ٢٠ و ٢١ و چند مجمتع پتروشیمی در منطقه ویژه پارس جنوبی به دلیل عدم پرداخت چندماه حقوق ومطالباتشان تجمعات اعتراضی برپاکردند. کارگران معترض عسلویه میگویند که قرار بوده طلبهای آنان تا قبل از ٥ اسفند پرداخت شود ولی هیچکدام از وعده هایشان عملی نشده است.

کارگران

پیام جعفر عظیم زاده ،کارگر زندانی

ارابه ی تحمیل فقر و سیه روزی بر میلیونها خانواده کارگری در حال تاختن است. حداقل مزد کارگران برای سال 95،به مبلغ روزانه 27 هزار تومان، معادل 800 گرم گوشت و ماهیانه حداکثر دو سوم اجاره بهای منزل مسکونی یک خانواده چهار نفره (در مناطق کارگر نشین شهرهایی مانند تهران)تعیین شد. معنای دهشتناک چنین میزانی از مزد برای زندگی و بقای یک خانواده چهار نفره،ناگفته بر هر انسان منصف و حتی غیر منصفی روشن است.  به همین دلیل برای مقایسه مایحتاج ماهیانه یک خانوار چهار نفره،نیازی به برآورد کالری روزانه مورد نیاز یک انسان برای بقا و یا برآورد هزینه های مسکن،خوراک،نوشاک،پوشاک،بهداشت و درمان،آموزش و تحصیل و طیف متنوعی از دیگر نیازهای حیاتی یک خانواده چهار نفره نیست تا فاجعه بار بودن و به معنای دقیق تری، جنایت بار بودن تحمیل چنین مزدی را بر میلیونها کارگر به اثبات رساند. تعیین چنین سطحی از مزد برای زندگی و بقای میلیونها خانواده کارگری امری نیست که مختص به امسال و یا چند سال گذشته باشد. سیکل افت قدرت خرید کارگران و تحمیل فلاکت بیشتر بر آنها و به موازات آن تشدید سرکوب اعتراضات کارگری ،سالهاست بی وقفه ادامه دارد،سالهاست ارابه ی تحمیل فقر و سیه روزی بر میلیونها خانواده کارگری در حال تاختن است و هر دم شتاب فزون تری به خود میگیرد. بدون تردید همچناکه طبقه ی کارگر ایران و فعالین و پیشروان آن،علیرغم محکومیتهای طویل المدت،گسترش سرکوب به محیط های کار،بازداشت و اخراج و زندانی شدن،به گلوله بسته شدن و اعلام رسمی ممنوعیت اعتصاب و تجمع(خوزستان)،سر تمکین و تسلیم در برابر وضعیت موجود فرود نمیاورند و روزانه دهها اعتصاب و تجمع سازمان دادند در سال پیش رو نیز با تشدید فقر و فلاکت با مزد 812 هزار تومانی و علیرغم هر ممنوعیت و سرکوبی ،متحد و مصمم تر از پیش،قدمهای استوار و تعیین کننده ای برای دست یابی به مطالبات انسانی شان برخواهند داشت

جعفر عظیم زاده – بند 8 زندان اوین-26 اسفند 1394

 

فشار بیشتر بر جعفرعظیم زاده

حدود 5ماه قبل که جعفر عظیم زاده در یک فرجه اندک برای تحمل حبس به زندان اوین احضارشد٬ انبوهی از مشکلات و مسائل جاری خانواده اش لاینحل برجای مانده ست.حکم تجدید نظر جعفر که هیچگاه به رویت او نرسید از تیرماه 94 صادر و بیش از چهارماه یعنی تا آبان ماه ( زمان احضار به زندان اوین ) به وی ابلاغ نشد. در نتیجه فرصت لازم برای سروسامان دادن به زندگی ومشکلات فراوان خانوادگی  قبل از رفتن به زندان برایش ممکن نشد.   اصرارمکرر همسر ایشان برای گرفتن مرخصی بمنظور حل معضلات خانوادگی تاکنون بجایی نرسیده است.  در آخرین تلاش ها،اجازه مرخصی به جعفر عظیم زاده را موکول به جلب رضایت ضابتین(بازجوها) اعلام نموده اند. باتوجه به مقاومت حق طلبانه ایشان درطی بازجویی ها و خشم و کینه بازجویان از این کارگر مبارز٬ چنین رضایتی ناممکن ست و عملاً سنگ اندازی  مقامات امنیتی در صدور مرخصی به ایشان میباشد. جعفر عظیم زاده در سالن 8 بند 8 زندان اوین حدود 5ماه در شرایط نامناسب این بند با محدودیتهای مختلف ازجمله غذای بسیار نامناسب ،حتی دوهفته قبل نیز جای مناسبی برای خوابیدن نداشت. ایجاد ممانعت برای اجازه مرخصی و فضای نامناسب این بند زندان در راستای فشارهرچه بیشتر  و سخت ترکردن شرایط تحمل حبس برای زندانیان از جمله جعفر عظیم زاده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران 26 اسفند 94

محاکمه ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد 28فروردین ماه 95در دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد! آقای صالح نکیبخت وکیل آقای ابراهیم مددی طی تماسی با سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام داشتند که محاکمه ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه در بیست و هشتم فروردین ماه سال نود وپنج در دادگاه انقلاب شعبه بیست و شش برگزار خواهد شد. مددی از اعضای هیئت مدیره سندیکا که قرار بود در سوم اسفند ماه نود و چهار به علت فعالیت های سندیکایی  در شعبه بیست وشش محاکمه شود، بخاطر مشکلات جسمی وبیماری در روز تعیین شده از سوی دادگاه نتوانست حاضر شود  و به همین دلیل وکیل نامبرده آقای نیکبخت با ارائه مدارک پزشکی و موافقت قاضی تاریخ دادگاه را به 28 فروردین ماه سال آینده موکول کردند،اتهامات این فعال سندیکایی اجتماع وتبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و ایجاداخلال در نظم عمومی اعلام شده است.از سوی همین شعبه بیست وشش داود رضوی دیگر عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد در تاریخ 23دی ماه با همین اتهامات محاکمه شد و به شش سال حبس تعزیری محکوم گردید که توسط وکیلش آقای صالح نکبخت در شانزده اسفند ماه 94 لایحه اعتراضی تنظیم گردیده و به دادگاه تجدید نظر ارسال شده است و رضا شهابی عضو دیگر هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که همچنان پایان دوران شش سال محکومیت خود را می گذارند توسط همین شعبه 26 دادگاه انقلاب به یک سال حبس دیگر محکوم گردیده که دادگاه تجدید نظر هم عین حبس یکسال را تایید کرده است . سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه 26 اسفند94

عبدالرضا قنبری معلم زندانی آزاد شد

عبدالرضا قنبری” معلم زندانی که ابتدا به اعدام، سپس ۱۵ سال و در ‌‌‌نهایت ۱۰ سال زندان محکوم و در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شد با توجه به حذف ماده ۱۸۶، لحظاتی پیش از این زندان آزاد شد.

آزادی علی‌اکبر باغانی و آمادگی برای تبعید به زابل

به گزارش کانون صنفی معلمان علی اکبر باغانی ار معلمان زندانی به اتهام عضویت در کانون صنفی معلمان و شرکت در تجمعات صنفی به یک سال حبس و تبعید به شهرستان زابل محکوم شده بود . با پایان یافتن دوران محکومیت وی ،بنابر نظر دادستانی عمومی تهران تاقبل از اعزام به تبعیدگاه با قرار وثیقه در مرخصی کوتاه مدت خواهد بود و پس از آن به شهرستان زابل تبعید خواهد شد.

پیام اتحادیه آزاد کارگران ایران بمناسبت سال نو! کارگران وانسانهای شریف و زحمتکش ایران!

سال 1394 رادرشرایطی پشت سر میگذاریم که : با تلخکامیهای بسیارهم به لحاظ شرایط معیشتی برای اکثریت عظیم جامعه ایران، وهم به لحاظ ادامه و تعمیق شرایطی دردناک برای بشریت درمقیاس جهانی و بویژه در منطقه خاورمیانه که حاصل آن، کشتار و ترورو آواره کردن میلیونها انسان بی دفاعی ست که در مسیر فرار از جهنم ایجاد شده، بسیاری جان خود را از دست دادند. سالی که درآن طبقه کارگرایران با یورشی برنامه ریزی شده،ازصدوربخشنامه های قضایی علیه اعتراضات  وتجمعات کارگران تااحضارودستگیری وزندان فعالین ورهبران کارگران ومعلمان درابعادی کم سابقه،تلاش برای تدوین قوانین ریاضت کشانه در “برنامه ششم توسعه” ودرانتهای سال،تعیین حداقل مزدخفت بار،بمنظورتحمیل بدترین شرایط وتنگناهای معیتشی باهدف حل بحران سرمایه داری برگرده کارگران ومردم ایران همراه بود.سالی که پایانش، آغاز گر سال سونامی میلیونی بیکاری و اوضاع معیشتی بدتر برای طبقه کارگر و همه انسانهای کم درآمد خواهد بود. اماازطرفی سال گذشته برای کارگران ایران سالی مملوازمقاومت واعتراض واعتصاب وتجمعات بی وقفه کارگری درمقابل موج بیسابقه اخراج وبیکاری وحقوقهای معوقه وتعطیلی مراکزکاربود. همچنین سال گذشته در سطح جهانی سالی که طی آن موج وسیع انسان دوستی و دفاع از انسانیت با استقبال بشریت متمدن از انسانهای فراری از جنگ، خشونت، نا امنی و گرسنگی، علی رغم مقابله آشکار و نهان دولتهای غربی نسبت به پذیرش مهاجران شکل گرفت، بود اتحادیه آزاد کارگران ایران بااستقبال وگرامی داشت ازفرصت اندک ایام شادی وسرورمیلیونی ناشی ازسنت آغازسال نو خورشیدی،با اشتیاق وامید برای پایان دادن به این شرایط زندگی غیر انسانی ومشقت باری که نظام سرمایه داری به واسطه تحمیل آن جامعه بشری رابه قهقرا برده وبرای نیل به یک زندگی مرفه وانسانی،در صف جلو جنبش کارگری مصمم ترازهرزمانی تلاش خواهدکرد. اتحادیه آزاد کارگران ایران 26 اسفند 94

 

پیام علی نجانی

دوستان عزیز.! موج ابراز محبت و همدردیهای گسترده شما عزیزان٬ بار سنگین غم  از دست دادن مادرم را برایم قابل تحمل و راحت تر کرد. بدون شک پدرو مادران طبقه ما گرچه سالها تحت حاکمیت و ستم سرمایه داری عمر خودرا بر متن شرایطی لز فقر و فلاکت و درد ورنجهای بسیار گذراندند٬ اما میلیونها فرزند متحد و همبسته دارند که در فقدانشان یادشان را گرامی داشته و برای پایان دادن به رنج و مشقات آنها وهمه انسانها باتمام سختیها تلاش میکنند. بدینوسیله از تمامی محافل٬ سازمانها و تشکلهای جامعه کارگری داخل و خارج، دوستان و همکاران و عزیزان دور و نزدیک که به هر وسیله ای پیام همدردی خودرا بمناسبت درگذشت مادرم ابراز داشته اند صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم و شادی و سلامتی همه را در دنیایی عاری از ظلم و ستم آرزومندم. پیشاپیش آغاز سال نو را به همه کارگران و زحمتکشان و عموم مردم تبریک گفته وعلیرغم پشت سرگذاشتن سالی تلخ توأم بافشارهاوتنگناهای شدید زندگی٬ دنیایی بهتر را برای همه آرزو میکنم. 25  اسفند 94

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران درباره حداقل مزد 95

شورای عالی کار در نشست هیجدهم اسفند ماه خود حداقل دستمزد ماهیانهٔ کارگران برای سال ۱۳۹۵ را با ۱۴% افزایش نسبت به سال جاری، رقم ۸۱۲ هزار تومان تصویب کرد. دستمزد شکل پولی‌یی است که به کارگران در ازای فروش نیروی کارشان پرداخت می‌شود؛ سطح دستمزد‌ها قیمت نیروی کار است. اما نیروی کارِ کارگران «جان» آن هاست و جان کالایی نیست که بتوان قیمت آن را در بازار و متاثر از قانون عرضه و تقاضا تعیین کرد. قیمت «جان» رانمی توان و نباید جهت ایجاد رونق در فضای کسب و کار، پایین آورد. اما به هر حال نادرست و در شرایط موجود این ناکالا خرید و فروش و بر سر قیمت آن چانه زنی می‌شود این اقدام شورای عالی کار در وضعیتی صورت می‌گیرد که براساس برآورد کار‌شناسان – دولتی و مستقل- داشتن درآمد ماهیانهٔ دو و نیم الی سه و نیم میلیون تومان برای یک خانوار ایرانی زندگی روی خط فقر است و حداقل دستمزد تصویب شده حتا با در نظر گرقتن حق اولاد و مسکن و خوار وبار و… تا خط فقر فاصلهٔ ۵۸ درصدی دارد. این اقدام بر خلاف بند دوم ماده ۴۱ قانون کار، بند سوم ماده ۲۳ میثاق جهانی حقوق بشر، توصیه نامه ۱۳۵ سازمان بین المللی کار، همچنین برخلاف قول و وعده‌های وزیر کار و رئیس جمهوری است که قبل از تصدی این مسولیت چندین بار وعدهٔ پرشدن فاصله و شکاف بین دستمزد و هزینه‌های حداقل معیشت را داده بودند. متاسفانه روند تعیین مزد سال ۹۵، به نسبت سال گذشته ناعادلانه‌تر بود چرا که بن خواروبار کارگران نیز افزایش نیافت و افزایش حق مسکن نیز با تردیدهای جدی روبرو است. روزنامه نگاران کشور از جمله نیروی کار خدماتی محسوب می‌شوند که در رسانه‌های دولتی یا خصوصی مشغول به کار هستند. تا جایی که به وضعیت دستمزد و بیمه آن‌ها مربوط است بسیاری از آن‌ها فاقد بیمه و از لحاظ مزدی حداقل بگیر هستند. بنابراین تعیین حداقل مزد کارگران کمتر از خط فقر و به گونه‌ای که کفاف تامین معیشت آن‌ها را نمی‌دهد، نه تنها زیست انسانی روزنامه نگاران را با چالش روبرو می‌کند و آن‌ها نمی‌توانند نیازهای زندگی خود را تامین کنند بلکه موجب افت کیفیت شغلی آن‌ها نیز می‌شود. نبود امنیت شغلی، کارهای موقتی و قراردادهای کوتاه مدت، زندگی بیشترین شمار کارگران و از جمله روزنامه نگاران را تهدید می‌کند. در شرایطی که بسیاری از روزنامه نگاران جوان حتا از داشتن قرارداد کوتاه مدتِ مکتوب هم محرومند و برای گریز از بیکاری، ناگزیر به پذیرش کار با درآمدی بسیار کمتر از حداقل تعیین شده هستند، کاهش هر روزهٔ حداقل مزد نسبت به هزینه‌های واقعی زندگی، امنیت و آسایش خانواده‌ها را هرچه بیشتر به خطر می‌اندازد.  «انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران» باور دارد حداقل دستمزد پایین موجب افت کیفیت زندگی روزنامه نگاران می‌شود و از تبعات صنفی این مسئله می‌توان به افت کیفی آثار روزنامه نگاران و همچنین به رواج فضای ناسالمی اشاره کرد که در ‌‌نهایت تحدید استقلال رای و نظر روزنامه نگاران و نگارش مطالب سفارشی را در پی دارد.

کارگران خط و ابنیه راه آهن ایران و کارخانه تراورس بتنی اندیمشک چند ماه حقوق طلب دارند  

اتحادیه آزاد کارگران ایران: حدود 8000 کارگرخط و ابنیه راه آهن و کارخانه تراورس بتنی اندیمشک که زیر مجموعه راه آهن ایران میباشند ،حقوق ماههای بهمن و اسفند و عیدی و پاداش آخر سال رادریافت نکرده اند کارگران تولیدی تراورس که با کاری سخت و خطرناک و با ساعت کار طولانی به کار مشغول هستند،آخر سال دست خالی به استقبال بهار میروند به گفته یکی از کارگران بارها برای گرفتن حقوق حقه ی خود اعتصاب کردند و هربار با اخراج دوستانشان روبرو شده اند و کارفرما کارگران اخراج شده را مجبور به دادن تعهد برای برگشت به کار،نموده است 29  اسفند 94

گزارش

٢٧ اسفند؛ عدم پرداخت 2ماه حقوق وعیدی 1400کارگرمعدن البرز شرقی!

کارگران معدن البرز شرقی در استان سمنان دستمزد بهمن، اسفند و عیدی خود را دریافت نکرده‌اند. تعداد کارگران البرز شرقی 1400 نفر است که از این تعداد 1280 نفر قرارداد موقت و بیشتر از 100 نفر قرارداد دائمی هستند. این کارگران پیش از این بارها به دلیل پیگیری مطالبات خود دست به تجمعات اعتراضی زده بودند.

طلب مزدی کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه پرداخت نشد

در این روزهای پایانی سال کارگران فازهای مختلف عسلویه و پتروشیمی در پارس جنوبی بر مبارزات خود شدت داده اند. خبرها از فاز ١٩ عسلویه حاکیست که کارفرما نه تنها طلبهای کارگران را پرداخت نکرده است، بلکه احتمال اخراج سه نفر از آنان وجود دارد. کارگران اعلام کرده اند که به اعتراضاتشان برای گرفتن طلبهایشان و جلوگیری از اخراج ها ادامه میدهند. این کارگران سه ماه دستمزد طلب دارند. به سه کارگر شاغل در این فاز گفته شده است که از سال اینده به کارشان بازنگردند و فقط منتظر دریافت باقیمانده طلب هایشان باشند. فضای عسلویه کاملا اعتراضی است.

معلمان حق التدریسی یک ماه از ٦ ماه طلبشان راگرفتند

در روزهای پایانی سال تنها یک ماه از طلب ٦ ماهه معلمان حق التدریسی پرداخت شد.

نامه سرگشاده کارکنان صنعت نفت دراعتراض نسبت به وضعیت مالی کارکنان شرکت ملی نفت وعدم پرداخت بموقع حقوق ومطالباتشان!

28اسفند شد اما از حقوق خبری نشد! کارکنان شاغل در مناطق نفتخیز جنوب طی نامه ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی نسبت به وضعیت مالی کارکنان شرکت ملی نفت وعدم پرداخت بموقع حقوق ومطالباتشان اعتراض کردند. بخش هایی از این نامه که بتاریخ26اسفندماه در عصرنفت درج شده است بقرازیراست: امروز چهارشنبه مورخ 26 اسفندماه 1394 تا این لحظه حقوق به حق کارکنان خدوم و سختکوش صنعت نفت واریز نشده چنانچه اهم این زحمتکشان در عرصه تولید جان برکف و دست بر شیرهای تولید نفت با پایین ترین حقوق انجام وظیفه می نمایند و هنوز محتاج وجوه رایانه های دولت میباشند .سال گذشته نیز با کمال تاسف شاهد آن بودیم حقوق کارکنان در آخرین روز سال یعنی شب 29 اسفند پرداخت شد. گوش شنوایی در وزارت نفت برای بیان نابرابری حقوق و هزینه های زندگی قشر پایین دست بخصوص کارکنان عرصه تولید وجود ندارد و هیچکس پاسخگوی نیازها و کمبودهای این قشر که اهم آنها در کارخانجات فرآورشی جنوب کشور شاغلند نیست. اکنون که تحریم ها برداشته شده انتظارخادمین صنعت نفت این بود که اوضاع معیشتی کارکنان بهبود یابد ولی هر روز شاهد بی حرمتی به کارکنان پایین دست تولید و صنعت نفت هستیم. مدتهاست حقوق کارکنان در روز دوم و سوم هر ماه پرداخت می شود و از سوی دیگر ساعات اضافه کاری کارکنان بخشهای فنی و فرآورشی با یک دستورالعمل و بخشنامه کاهش بودجه کسر شده و کسی علت آن را بیان نداشته و جبران زحمات کارگران و کارمندان مذکور نمیشود.

در مجلس اسلامی اعلام شد؛  چرخ معیشت مردم همچنان لنگ می زند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سیاست آقای روحانی چرخش چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها بود گفت: امروز چرخ معیشت مردم همچنان لنگ می زند و این درحالی است که در دو ماه گذاشته حتی یک گرم اورانیوم غنی سازی شده تولید نشده است و عملا دستگاه ها اگر هم می چرخند هیچ بازدهی ندارند. محمد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری بسیج، با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور اسلامی مبنی بر اینکه در دولت قبل شغلی ایجاد نشده است گفت: طرح این سخنان از جانب آقای رئیس جمهور بعید است و اینکه مدام بخواهیم مشکلات امروز را به دولت قبل حواله کنیم نمی تواند افکار عمومی را اقناع کند. وی با اشاره به اینکه اگر قرار بر این باشد دولت بعدی نیز  تمام مشکلات کشور را ناشی از عملکرد دولت فعلی بداند، گفت: پس چه زمانی باید کار کرد و به مطالبات مردم پاسخ داد؟ امروز چرخ معیشت مردم همچنان لنگ می زند و این درحالی است که در دو ماه گذاشته حتی یک گرم اورانیوم غنی تولید نشده است و عملا دستگاه ها اگر هم می چرخند هیچ بازدهی ندارند.

 

در مجلس اسلامی اعلام شد؛  با ۸۰۰ هزار تومان حتی نمی‌شود ۵ روز زندگی کرد

مؤید حسینی صدر، عضو کمیسیون صنایع مجلس اسلامی؛  با توجه به شرایط موجود در کشور با ۸۰۰ هزار تومان حتی نمی‌شود ۵ روز زندگی کرد، اکنون بیشترین میزان درآمد کارگران، صرف اجرای مسکن می‌شود و گاهی کارگران باید همه دریافتی خود را برای اجرای یک مسکن متوسط کنار بگذارند.

26 اسفند: پایان بی‌نتیجه هشتمین جلسه بررسی مطالبات کارگران بافق

هشتمین جلسه کارگروه پیگیری مطالبات کارگران شرکت سنگ آهن بافق بدون نتیجه پایان یافت. موضوع واگذار مالکیت 15 درصد از سهام معدن بافق به شهر بافق یکی از موضوعاتی بوده است که در این جلسه به عنوان یکی از مطالبات کارگران معدن بافق مطرح شده اما در نهایت وضعیت آن هنوز نامشخص باقیمانده است. همچنین موضوع اقدام انجام نشده وزیر اقتصاد و امور دارایی در خصوص لغو واگذاری 28.5 درصد سهام معدن بافق به بخش خصوصی نیز یکی دیگر از مباحث جلسه مورد نظر بوده که ظاهرا آن نیز به نتیجه مشخصی نرسیده است.

 

دادگاه تجدید نظر حکم سه سال حبس رسول بداقی را تایید کرد

پس از گذراندن شش سال حبس بدون حتی یک روز مرخصی ، حکم سه سال حبس مجدد برای رسول بداقی، معلم زندانی در دادگاه تجدید نظر تایید شد. رسول بداقی در دهم شهریور ماه ۱۳۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلامشهر بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی” به ۶ سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شد. او ابتدا به بند ۴ زندان گوهردشت کرج و بند ۲۰۹ زندان اوین و زندان گوهردشت کرج و سپس به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد. در اردیبهشت ۹۴ مجددا به زندان اوین منتقل شد و مدت زیادی را در انفرادی گذراند. و نهایتا به بند هشت زندان اوین منتقل شد. مدت ۶ سال حبس او که در مرداد ماه ۱۳۹۴ به پایان میرسید نه نتها به آزادی او منحر نشد بلکه پس از پایان حکم، رسول مجددا با حکم جدیدی به مدت سه سال مواجه شد . اعتراض به حکم سه ساله  او نیز راه به جایی نیافت و اخیرا دادگاه تجدید نظر هم حکم دادگاه بدوی را تایید نموده است . این معلم که تنها جرمش فعالیت های صنفی قانونی است، در تمام دوران محکومیت خود اجازه مرخصی نیافت.( حقوق معلم و کارگر)

اخراج و بیکارسازی

24 اسفند: کارخانه هپکواراک تعطیل وکارگرانش با ماه ها حقوق معوقه درآستانه نوروزبه مرخصی اجباری فرستاده شدند!

کارخانه هپکو اراک که چند ماهی است با مشکلات مختلفی از جمله مسائل مالی و تجمعات دنباله دار کارگری مواجه بود اکنون مرخصی اجباری برای کارگران را تا ۱۴ فروردین در دستور کار قرار داده است. کارگران شرکت هپکو اراک که به دلیل تاخیر شش ماه حقوقشان روز سه شنبه ۱۱ و 15 اسفندماه مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند و از سوی مسئولان استانی وعده هایی برای رفع مشکلشان داده شد که این قول ها هنوز به صورت کامل عملیاتی نشده است و اعتراضات دنباله دار کارگران را به همراه دارد.

خبرکوتاه:40کارگرمعدن سربیشه اخراج شدند!

فارس طی گزارشی بتاریخ28اسفند از اخراج حدود40کارگرمعدن سربیشه،خبرداد.

اخبار بین المللی

عفو بین الملل – توافق اتحادیه اروپا و ترکیه غیر انسانی‌است

سازمان عفو بین الملل ضمن اعتراض به طرح اتحادیه اروپا و ترکیه برای مقابله با ورود پناهجویان، این طرح را غیر انسانی و غیر قانونی عنوان کرد. به گفته رئیس سازمان عفو بین الملل، این طرح افراد آسیب پذیر را به خطر می اندازد. بر اساس توافق اولیه ای که بین اتحادیه اروپا و ترکیه حاصل شده، ترکیه پناهجویانی را که از طریق خاک این کشور وارد اروپا می شوند به خاک خود باز می گرداند و در مقابل، اتحادیه اروپا با پرداخت پول، ایجاد تسهیلات برای صدور ویزا برای اتباع ترکیه و تسهیل مذاکرات پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، این مسئله را برای دولت ترکیه جبران می کند. به گفته عفو بین الملل، اروپا باید سهم خود را از میلیون ها آواره ای که دنبال پناهندگی هستند، بپذیرد و بودجه بیشتری خرج کسانی کند که در منطقه مانده اند.

برزیل – میلیون‌ها نفر دست به تظاهرات ضدّ دولتی زدند

صدها هزار نفر از مردم برزیل در در تظاهراتی سراسری در شهرهای مختلف این کشور خواهانی استعفای دیلما روسف، رئیس جمهوری شدند. این خواسته در روزهای اخیر از زبان شماری از سیاستمداران حزب رقیب هم مطرح شده بود. بر اساس تخمین پلیس برزیل، بیش از سه میلیون نفر در ۱۵۰ شهر این کشور در این تظاهرات سراسری به خیابانها آمدند. جنجالهای اخیر درباره اتهامات فساد مالی علیه لولا داسیلوا، رئیس جمهوری سابق برزیل که از متحدان خانم روسف محسوب می شود این بحران سیاسی را برای رئیس جمهوری کنونی پدید آورده است. اتهامات مطرح شده علیه آقای داسیلوا مربوط به تحقیقات درباره فساد گسترده در شرکت نفت دولتی پتروبراس است.

خانم روسف هفته گذشته در پی بالاگرفتن فشارها بر او برای استعفا گفت که به هیچ وجه قصد استعفا ندارد.

برزیل که سالها از رشد اقتصادی بالایی نسبت به همسایگانش بهره مند بود، در حال حاضر بزرگترین بحران اقتصادی خود در ۲۵ سال گذشته را تجربه می کند.

ساحل عاج – قتل عام گردشگران توسط جنایتکارن اسلامی

جنایتکارن اسلامی در ساحل عاج در حمله به هتلی در اقامتگاه ساحلی گراند بسام در مجاورت شهر ابیجان، چندین نفر را به ضرب گلوله کشتند. تا کنون کشته شدن دست کم ۱۴ غیرنظامی و دو سرباز گزارش شده است.

افراد مسلح که چهره هایشان را پوشانده بودند به هتل لتوال دو سود (L’Etoile du Sud) واقع در چهل کیلومتری ابیجان حمله کردند و گردشگرانی را که در ساحل بودند به رگبار بستند. این هتل در بین گردشگران خارجی و ساکنان محلی محبوبیت دارد. در پی این حادثه نیروهای نظامی و افراد پلیس سریعا به این منطقه اعزام شدند و مقامات ساحل عاج این حمله را یک “اقدام تروریستی” توصیف کرده اند. گروه القاعده در مغرب اسلامی مسئولیت حمله را به عهده گرفته است. یک شاهد عینی به خبرگزاری فرانسه گفته است که بسیاری از گردشگران را دیده که از ساحل به اطراف می گریختند. القاعده در مغرب اسلامی مسئولیت حمله ماه نوامبر به هتلی مجلل در مالی و حمله ماه ژانویه به هتلی در بورکینا فاسو را به عهده گرفت. این گروه که در جریان جنگ داخلی الجزایر در دهه ۱۹۹۰ ظهور کرد در سال های اخیر فعالیت خود را در منطقه ساحل در جنوب صحرا گسترش داده است.

چین – هزاران کارگر معدن ذغال سنگ دست به اعتراض زدند

روز شنبه ۱۲ مارس هزاران کارگر معدن ذغال سنگ در شمال شرقی‌چین در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد دست به راهپیمایی زدند. دستمزد این کارگران ۱۰۰۰ یوهان (۱۵۳ دلار) است ولی‌خیلی‌از آنها می‌گویند، که دستمزد دریافتی‌شان فقط ۸۰۰ یوهان (۱۲۳ دلار) بوده است. شاهدان عینی می‌گویند که تعدادی از کارگران توسط پلیس بازداشت شده اند. کاهش قیمت ذغال سنگ دلیل اصلی‌اخراج سازی‌ها و عدم توانائی کارفرمایان در پرداخت دستمزد‌ها عنوان شده است.

اسرائیل – محکومیت اسرائیل توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای تصمیم اسرائیل برای تصاحب بیش از ۲۰۰ هکتار اراضی فلسطینی در نزدیکی اریحا، در کرانه باختری را با لحن کم سابقه‌ای محکوم کرده است. اتحادیه اروپا گفته این تصمیم تعهد اسرائیل به تلاش برای رسیدن به صلح و تشکیل دولت مستقل فلسطینی را زیر سوال می‌برد در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: “هر تصمیمی که به گسترش شهرک‌ها منجر شود، که امری خلاف قوانین بین‌المللی و مانعی در برابر صلح است، تنها به درگیری بیشتر طرفین منجر می‌شود.” اتحادیه اروپا به طور جدی با سیاست اسرائیل درباره شهرک‌ها و اقدامات مرتبط با آن، مثل تخریب خانه‌ها، مصادره‌ها، تخلیه اجباری و اعمال محدودیت تردد [برای فلسطینیان] مخالف است.” گفته شده که تصمیم اخیر اسرائیل بزرگترین اقدام به تصاحب اراضی فلسطینی در سال‌های اخیر است. به گفته مقام‌های فلسطینی بخش زیادی از زمین‌های مصادره شده در اریحا مزارع زیتون بوده‌اند.

فرانسه – دولت در مقابل کارگران دست به عقب نشینی زد

دولت فرانسه روز دوشنبه ۱۴ مارس با انجام چند تغییر کلیدی در پیش نویس اصلاح قانون جنجالی کار، در برابر اعتراضات کارگران و اتحادیه ها مجبور به عقب نشینی شد. با تغییرات جدید در پیش نویس قانون کار، دولت سقفی را برای حق سنوات خدمت کارکنان اخراجی تعیین و تحمیل نمی کند و دادگاه های کارگری در ارزیابی وضعیت شرکت ها و ادارات زمانی که کارگران را اخراج می کنند، آزادی عمل بیشتری می یابند. طی روزهای اخیر هزاران نفر از کارگران، اتحادیه های کارگری، دانشجویان و دانش آموزان در شهرهای مختلف فرانسه در اعتراض به اصلاح قانون کار این کشور دست به تظاهرات گسترده زدند.

مقدونیه – صدها پناهجو بازداشت و به یونان رانده شدند

پلیس مقدونیه صدها پناهجو که حصار مرزی را شکسته و وارد خاک آن کشور شده بودند بازداشت و هر یک را به پرداخت ۲۵۰ یورو جریمه محکوم کرد. مقدونیه پناهجویان را به یونان بازگرداند. آنها از چند هفته پیش در منطقه مرزی سرگردانند.  پلیس مقدونیه صدها تن از پناهجویان را روز سه‌شنبه ۱۵ مارس به یونان بازگرداند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس این برخورد پلیس با پناهجویان یک روز بعد از آن رخ داد که پناهجویان یکی از حصارهای ساخته شده از سیم خاردار در مرز مقدونیه را خراب کردند تا بتوانند به حرکت خود به سمت دیگر کشورهای اروپا ادامه دهند. پلیس مقدونیه عده‌ای از نیروهای داوطلب و امدادرسان به پناهجویان را متهم کرد که به پناهجویان در تخریب دیوار مرزی کمک کردند. روز دوشنبه ۱۴ مارس نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از پناهجویان توانستند بخشی از دیوار مرزی مقدونیه را پشت سر گذاشته و وارد خاک مقدونیه شوند. این پناهجویان هفته‌ها بود که در چادرهای مندرس در این منطقه مرزی در انتظار به‌سر می‌بردند.

خبر‌های کوتاه

 

فنلاند : بنا به گزارشات، کشاورزان فنلاندی در اعتراض به سیاست های سخت ریاضت اقتصادی و کم کردن خدمات اجتماعی توسط دولت این کشور دست به تجمع زدند.  براساس این گزارش، کشاورزان با بیش از ٥٠٠ تراکتور از اقصا نقاط فنلاند به مرکز شهر “هلسینکی” آمده و با حضور هزاران نفر، به کم کردن کمکهای دولت به امر تولید و همچنین کاهش نرخ محصولات کشاورزی اعتراض نمودند.  در یک سال اخیر بیش از ٤٠% از درآمد این کشاورزان کاسته شده است. اعتراض کشاورزان درحالی صورت میگیرد که در هفته گذشته کشور فنلاند شاهد اعتراض گسترده دانشجویان به خاطر کمبود کمک هزینه های تحصیلی بود.

فلسطین : دهها تن از شهروندان معلول فلسطینی که بر اثر حملات رژیم اسرائیل صدمه دیده اند، با برگزاری راهپیمایی در شهر “غزه” خواستار همبستگی جهانی بر علیه رفتار ضد بشری اسرائیل شدند.  شرکت کنندگان در این راهپیمایی با حضور در خیابان های غزه و با در دست داشتن پارچه نوشته هایی خواهان باز شدن گذرگاه “رفح” و لغو محاصره “غزه” شدند. در شش سالی که رژیم اسرائیل سه جنگ علیه غزه به راه انداخته، هزاران فلسطینی کشته و دهها هزار نفر نیز معلول و زخمی شده اند.

 

فرانسهدر ادامه اعتراضها به اصلاحات جنجالی در قانون کار فرانسه٬ هزاران دانش آموز و دانشجو روز پنجشنبه ۱۷ مارس در شهرهای این کشور دست به تظاهرات زدند. این اعتراضها به درگیری با نیروهای پلیس انجامید.