اخبار کارگری – اخبار کارگری ٢٤ اسفند ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

 

اخبار کارگری

٢٤ اسفند ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

 

اعتراضات

٢٣ اسفند: تجمع اعتراضی کارگران فاز‌های ٢٠ و ٢١ عسلویه

٤٧٠ کارگر پیمانکاری فاز‌های ٢٠ و ٢١ عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی در محوطه کارگاه تجمع کردند. درخواست اصلی این کارگران که در یک شرکت پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند، پرداخت دستمزد بهمن ماه و عیدی و سنوات پایان سال است. کارفرمای این کارگران با حضور در جمع کارگران معترض وعده داده است در روزهای آینده دستمزد بهمن ماه را پرداخت کند اما به کارگران گفته است که عیدی و سنوات به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

 

٢٣ اسفند: تجمع کارگران پیمانکاری شهرداری گرگان مقابل شورای شهردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق!

٣٠ نفر از  کارگران پیمانکاری شهرداری گرگان با تجمع اعتراض آمیز مقابل شورای این شهر خواستار دریافت حقوق معوقه خود در آستانه نوروز و سال نو شدند.

 

٢٢ اسفند: بیش از ٦٠٠نفر از کارگران  کارخانه هپکو در سومین اقدام اعتراضیشان دست به راهپیمایی درخیابان های شهراراک زدند!

این سومین بار است که کارگران شرکت هپکو اراک(شرکت تولید تجهیزات سنگین)  در پی دریافت حقوق خود و در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئولین شرکت و استان تجمع کرده و دست به راهپیمایی زدند. کارکران معنرض از خود از درب کارخانه به سمت خیابان دانشگاه ، تا مرکز شهر راهپیمایی کردند. برای اولین بار این کارگران به دلیل تاخیر شش ماه حقوقشان روز سه شنبه ١١ اسفندماه مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند و از سوی مسئولان استانی وعده هایی برای رفع مشکلشان داده شد که این قول ها هنوز به صورت کامل عملیاتی نشده است و اعتراضات کارگران را به همراه دارد.  تا هفته بعد از این تجمع بخشی از حقوق یک ماه کارگران به حسابشان واریز شد و این موضوع باعث شد تا کارگران هپکو بار دیگر شنبه ١٥ اسفندماه دست از کار برداشته و با حضور در محوطه شرکت بار دیگر اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. پس از این تجمع بخشی از معوقات کارگران پرداخت شد اما همچنان تاخیر در پرداخت کامل حقوق کارگران و عیدی آنها  با توجه به شرایط تورم و اقتصاد جامعه  مشکلات معیشتی کارگران را حل نکرده باقی گذاشت و سبب تجمع آنها از صبح امروز در شرکت و سپس راهپیمایی آنها به سمت مرکز شهر شد. شرکت هپکو یکی از شرکت های قدیمی شهر اراک است که دو سالی می شود کارگرانش به دلیل عدم پرداخت به موقع و کامل حقوق هایشان گاه و بیگاه دست به اعتصاب می زنند و کمتر حمایتی از سوی مسئولان نسبت به آنها صورت می گیرد.

 

٢٢ اسفند: خاتمه موقت تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه با وعده پرداخت معوقات مزدی

روز ٢٠ اسفند تجمعات اعتراضی بیش از هزار و٥٠٠کارگر صنعتی وکشاورزی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، با وعده کارفرما برای پرداخت دستمزدهای پرداخت نشده آنان موقتا خاتمه یافت در این روز مدیران خصوصی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با نصب اطلاعیه‌ای بر روی تابلوی اعلانات کارخانه نی‌شکر، نحوه پرداخت مطالبات مزدی کارگران را تشریح کردند. به گفته کارگران آنها بابت ماه‌های بهمن واسفند و عیدی وپاداش سال جاری دستمزدشان را طلب دارند که ‌طبق اطلاعیه نصب شده از سوی کارفرما بخش خصوصی، قرار است مطالبات مربوط به اسفند ماه تا پایان روز ٢٤ اسفند ماه (سه‌روز دیگر) پرداخت شود. همچنین در مورد مزایای مربوط به عیدی وپاداش پایان سال کارگران نیز گفته شده است که تا پایان ماه جاری معادل نصف طلب هر کارگر پرداخت و باقیمانده نیز در پایان فروردین ماه سال ٩٥پرداخت می‌شود.

 

٢٢ اسفند: تجمع چغندرکاران مقابل کارخانه‌ قند یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

روز ٢١ مارس کارخانه قند یاسوج به عنوان مادر ٤٩ساله صنعت کهگیلویه و بویراحمد از یک سال پیش تاکنون تعطیل شده و کارگران بلاتکلیفند. کشاورزان چغندرکار استان فارس طلب‌کار از این کارخانه بعد از نزدیک به ٢ سال بلاتکلیفی در جلوی در این کارخانه تعطیل تجمع کردند و خواستار پرداخت حق و حقوقشان شدند .

 

 

 

١٩ اسفند: تجمع ٥٠٠نفر از  کارگران کارخانه آلومینیوم هرمزآل مقابل استانداری هرمزگان

بیش از ٥٠٠ نفر از کارگران کارخانه هرمزآل  در اعتراض به مشکلات مدیریتی این واحد صنعتی ،مقابل استانداری هرمزگان تجمع کرده بودند، پس از مذاکره و توافق نمایندگان آنان با معاون استاندار هرمزگان محل را ترک کردند.  تجمع کنندگان با اعلام نارضایتی از عملکرد مدیریتی این مجموعه پس از واگذاری آن به بخش خصوصی، با امضای توماری خواستار رسیدگی به وضعیت این واحد تولیدی شدند. به گفته تجمع کنندگان، در واگذاری این کارخانه که بر اساس اصل ٤٤انجام شده تخلفات قانونی روی داده و پس از تحویل آن به بخش خصوصی، حقوق کارکنان به شیوه های مختلف نادیده گرفته شده یا از بین رفته است. کارگران معترض همچنین در بیانیه جداگانه ای، خواسته ها و دلایل نارضایتی خود را شرح داده و در اختیار رسانه ها و مسئولان استانداری هرمزگان قرار دادند. در این بیانیه پرداخت نشدن حق بیمه تکمیلی کارکنان از سوی کارفرما با وجود کسر آن از حقوق پرسنل به عنوان یکی از دلایل نارضایتی اعلام شده است. واریز پاداش های مصوبه هیات مدیره و دادن سبد کالای عید و همچنین ارائه گزارش شفاف از صندوق قرض الحسنه، شفاف سازی سهام ترجیحی و …از دیگر درخواست های فهرست شده در این بیانیه است. تعهد مالک جدید برای تعدیل نشدن نیروها، تامین امنیت شغلی نیروهای خدماتی با لغو قرارداد موقت و تعهد خریدار جدید برای تجزیه نشدن شرکت نیز از دیگر بندهای درخواستی کارکنان در بیانیه یاد شده است.

 

٢٢ اسفند: جمع بازنشستگان شرکت مخابرات خوزستان دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

٤٥ نفر از کارمندان بازنشسته شرکت مخابرات خوزستان  در اعتراض به پرداخت نکردن حقوقهایشان  در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. رئیس روابط عمومی شرکت مخابرات خوزستان بیان کرد: در حدود ٢٦٠ نفر از کارمندان مخابرات خوزستان در تاریخ های ٣٠ آبان و آذر امسال بازنشسته شدند که به دلیل کمبود اعتبار هنوز پاداش این افراد پرداخت نشده است.

 

١٩ اسفند؛ تجمع کارگران نی بر مجتمع نی شکر هفت تپه مقابل ساختمان اداری

صبح روز ١٩ اسفند در پی تشدید اعتراضات کارگران مجتمع «نیشکر هفت تپه، ٢٠٠نفر از کارگران «نی بر» در اعتراض به خصوصی سازی وعدم دریافت حقوق برای چندمین بار در این هفته ساختمان اداری این مجتمع تجمع کرده‌اند. ٥٠٠ کارگر نی بر میگویند که چند سال است که کارفرمای مجتمع نی شکر هفت تپه به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است و دیگر این را قبول نمیکنند. بعلاوه اینکه با خصوصی شدن این شرکت خطر بیکاری آنان را تهدید میکند. بنا بر خبر ها در این روز کارگران نی بر با مسدود کردن درب‌های واحد آسیاب کارخانه مانع ورود کامیون‌های حامل خوراک نی به آسیاب شده‌اند. کارگران اعلام کرده اند که تا جواب نگیرند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. این اعتراضات از ١٤ اسفند شروع شده است.

 

١٨ اسفند؛ دومین روز تجمع اعتراضی کارگران سپنتا بین الملل

٥٠نفر از کارگران شرکت سپنتا بین الملل در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه دستمزد خود برای دومین روز مقابل اداره کار شرق اهواز تجمع کردند. در روزهای گذشته، رئیس اداره کار شرق اهواز به این کارگران وعده داد بود که پیگیر پرداخت معوقات این کارگران شود تا شرکت مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارفرمای اصلی به جای مدیران شرکت سپنتا بین الملل معوقات کارگران را پرداخت کنند. ١٥٠ کارگر این کارخانه ١ میلیارد و ٣٠٠میلیون تومان بابت سه ماه کار از سازمان مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارفرمای اصلی طلب‌کارند.

 

١٨ اسفند؛ ادامه اعتراضات کارگران نی شکر هفت تپه

بیش از ٣٥٠ کارگرشیفت صبح بخش صنعت مجتمع کشت وصنعت هفت تپه برای چندمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی و تهدید شلغی خود و نیز تاخیر در پرداخت دستمزدهایشان مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. روز قبل از آن نیز ١٥٠ نفر از کارکنان بخش اداری این مجتمع که تحت شمول قانون نظام هماهنگ در این واحد شاغل هستند در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود در محوطه مجتمع تجمع کرده بودند.  ١٥٠٠ کارگر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه دستمزد بهمن و نیز پاداش پایان سال خود را طلب دارند. همچنین به دلیل افرایش بدهی‌های مالی مجتمع نی شکر هفت تپه به تامین اجتماعی از یک هفته پیش دفتر چه‌های درمانی کارگران تمدید نمی‌شود. کارگران اعلام کرده اند تا پاسخ نگیرند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.

 

١٨ اسفند؛ چهارمین روز تجمع کارگران کشتی‌سازی صدرا در بوشهر

اعتصاب بیش از ١٠٠ کارگر نفر از کارگران و کارکنان شرکت کشتی‌سازی صدرا در بوشهر وارد چهارمین روز خود شد. دور جدید اعتراضات کارگران صدرا از ١٤ اسفند شروع شده است. این کارگران از شهریور ماه تاکنون مزدی دریافت نکرده و حق بیمه آنان نیز پرداخت نشده است. در تجمعات ماههای قبل این کارگران مقامات مسئول وعده دادند که به زودی مطالبات مزدی آنها را پرداخت خواهند کرد. اما این وعده ها عملی نشده است. کارگران کشتی سازی صدرا با اشاره به پایان سال و زمان پرداخت عیدی و سنوات پایان سال از اینکه کارفرما مطالبات آنان را پرداخت نکند نگرانند و میگویند تا به خواستشان نرسند به تجمعات خود ادامه خواهند داد.

 

١٩ اسفند: اعتصاب سه روزه کامیون داران شرکت ره سازان کانال آب کشاورزی بخش بن رود!

اعتصاب ٣ روزه بیش از ١٠٠کامیون دار کمپرسی شرکت ره سازان کانال آب کشاورزی بخش بن رود به پایین بودن نرخ کرایه انجام گرفت.  به گفته رانندگان این شرکت به علت کمبود میزان کرایه این اعتصاب صورت گرفته و تا ٣روز ادامه دارد.

 

١٩ اسفند: تجمع کارگران بیکارشده کارخانه صابون سازی فرمانداری ویژه خرمشهر

بیش ار ٥٠ نفر از  کارگران کارخانه تعطیل شده صابون سازی خرمشهر برای چندمین بار پیاپی دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر، زدند.

حمایت بین المللی از فعالین کارگری در ایران

دو کنفدراسیون حمل ونقل بین الملی با بیش از ١٨٠ میلیون عضودرجهان در نامه ای به روحانی خواستار لغو احکام زندان ودادگاه دو عضوهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحدشدند. اسفند ٤, ١٣٩٤

کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل ونقل

موج جدید علیه اتحادیه های کارگری!  خطاب به رئیس جمهور

کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل ونقل (آی تی اف) یک کنفدراسیون بین المللی از اتحادیه های کارگران حمل ونقل است. آی تی اف نماینده ٧٠٠ اتحادیه که بیش از ٥/٤ میلیون نفر در ١٥٠ کشور عضو دارد می باشد و یکی از چندین کنفدراسیون اتحادیه های جهانی متحد با کنفدراسیون اتحادیه بین المللی کارگران (آی تی یو سی ) می باشد. ما بار دیگر برای شما می نویسیم و در رابطه با این موضوع که به اتحادیه های کارگری توجه کنید و به دولت شما برای بی توجهی به حقوق اساسی مندرج در پیمان نامه های کارگری آی ال او اعتراض می کنیم و خواهان پی گیری می باشیم. در ٣٠ آپریل ٢٠١٥ آی تی اف و آی تی یو سی مشترکا به دستگیری داود رضوی و ایراهیم مددی دونفر از اعضای سندیکای واحد وابسته به آی تی اف را که دلیلی موجه نداشته اند اشاره کردیم. ما همچنین یکبار دیگر خاطر نشان می کنیم که محمود صالحی و عثمان اسماعیلی از اعضایی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که در این دوره بازداشت شدند. در همان زمان ما محتاطانه آزادی دستگیر شدگان را خیر مقدم گفتیم ، اخیرا روشن شد که در روز ١٧ فوریه دادگاه انقلاب شعبه ٢٦ تهران ، داود رضوی را به ٥ سال زندان به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و مختل کردن آرامش و نظم عمومی ” برای شرکت در تجمع غیرقانونی محکوم کرده است. اشاره کرده ایم که ابراهیم مددی نیز هفته بعد به همین اتهامات محاکمه خواهد شد. ما از این فرصت استفاده می کنیم و صریحا تکرار کنیم که ما قاطعانه این سرکوبها را محکوم می کنیم، این سرکوبها بطور جدی بخطر می اندارد و مخدوش می کند حقوق مشروع فردی و سندیکایی این فعالین اتحادیه های کارگری. ما درخواست می کنیم به عنوان یک موضوع عاجل و ضروری به داود رضوی و ابراهیم مددی آزادیهای مدنی کامل اعطا شود تا آنها بتواند به فعالیت اتحادیه ای و کارگری اشان بپردازند، استانداردهای کارگری و بین المللی متضمن این اصل می باشند. ارادتمند شما. استیون کاتون – دبیر کل آی تی اف

١٨ فوریه ٢٠١٦

 

موج جدید سرکوب علیه اتحادیه های کارگری

خطاب به رئیس جمهور! کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری(آی تی یو سی) به نمایندگی از ١٨٠ میلیون کارگر از ٣٣٣ اتحادیه در ١٦٢ کشور ومنطقه ، می نویسیم تا اعتراض خود را نسبت به موج اخیر آزار و سرکوب علیه رهبران اتحادیه های کارگری و فعالین را اعلام کنیم . داود رضوی یکی از اعضا هیئت مدیره سندیکای کارگران اتوبوس رانی شرکت واحد تهران وحومه (سندیکای واحد ، وابسته به کنفدراسیون حمل ونقل بین المللی کارگران (آی تی اف) می باشد) در دادگاه انقلاب تهران شعبه ٢٦ محکوم به ٥ سال زندان شده است. رضوی در ١٣ ژانویه ٢٠١٦ محاکمه شده بود. اتهامات او” تجمع وتبانی به معنی فعالیت علیه امنیت ملی و مختل کردن آرامش ونظم عمومی بوسیله شرکت در تجمع غیر قانونی” است. نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای واحد، ابراهیم مددی ، ٢٢ ژانویه محاکمه و با اتهام مشابه” اجتماع غیرقانونی ومختل کردن نظم عمومی و اقدام علیه منافع امنیت ملی”محکوم شد. سندیکای شرکت واحد در سال ٢٠٠٥ تاسیس شد.این دو نفر از اعضا همچنین بطور مداوم تحت آزار و شکنجه توسط دولت برای حق شان تشکیل اتحادیه کارگری رانندگان شرکت واحد بوده اند، حقوق بنیادینی که همه دولتها به آن احترام می گذارند وباید از آن حمایت کنند. آی تی یو سی همچنین دستگیری ٢٨ تن از کارگران معدن مس خاتون آباد در٨ فوریه را محکوم کرده ،جامعه بین المللی فریاد و فشارخود را تا رهایی آنها پی گیری می کند، گرچه ما مطلع هستیم که این کارگران اخیرا آزاد شده اند،اعضای اتحادیه برای هیچ وفقط برای شرکت در تظاهرات صلح آمیز برای اعتراض به وضعیت قرارداد کاری ١٧٠ تن از کارگرانی که شغل دائمی داشتند دستگیر شدند. آی تی یو سی بشدت مخالف محکومیت ابراهیم مددی به زندان ، همچنین ارعاب ،اذیت وشکنجه علیه اتحادیه های کارگری و فعالین سازمانهای مستقل کارگری می باشد.ما از دولت ایران مصرا می خواهیم که داود رضوی ،ابراهیم مددی همه کارگران زندانی و فعالین کارگری را بدون معطلی آزاد کرده و از حقوق بنیادین کارگران برای سازماندهی اتحادیه های صنفی شان در جهت توسعه موقعیت شغلی شان در ایران حمایت کند. دو اصل آزادی تشکلات و حق تشکل بخشی از حقوق بشر است که در میثاق (پیمان) حق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی می باشد. ایران این میثاق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ICESC را در سال ١٩٧٥ را امضا کرده است وبر این اساس یک تعهد قانونی بین المللی دارد، عهدنامه شماره ٨ این مقاوله نامه تضمین می کند: الف- حق هر انسانی است که اتحادیه صنفی خود را تشکیل دهد وبه اتحادیه ای که انتخاب کرده بپیوندد.موضوع فقط علاقمندی به قوانین سازمان ، برای پیشرفت و حمایت از اقتصادشان و علاقمندیهای اجتماعی است

ب- حق تشکیل سندیکا اصلی است باید آزادانه باشد که بهیچ وجه نمیتوان آنرا محدود کرد و باید از آن محافظت شود در رابطه با دیگر حقوق و آزادیها بعلاوه ایران بعنوان عضوی از سازمان جهانی کار موظف است که احترام بگذارد به اصول پایه ای حق تشکل . کمیته آزادیهای تشکلات سازمان جهانی کار تاکید می کند بر حق تشکل و آزادی جلسات کارگران را ، اندازه گیری سرکوب فعالیتهای سندیکای تناسب دارد به تعداد بازخواستها و سوال جواب کردن فعالین کارگری در مقاطع کوتاه که جلوگیری می کنند برای پیدا کردن فعالیتهای سندیکای. شارون بارو – دبیر کل آی تی یو سی

کارگران

با خواست حداقل دستمزد ٣ میلیون و ٥٠٠هزار تومان، علیه دهن کجی شورای عالی کار خواهیم ایستاد

روز سه شنبه ١٨ اسفند ٩٤ آخرین جلسه شورای عالی کار با شرکت هر سه بخش مدافع منافع کارفرمایان (نمایندگان دولت، کارفرمایان و شوراهای اسلامی کار و خانه کارگر) برگزار شد و میزان حداقل دستمزد سال ٩٥ را برای کارگران ایران تعیین کردند. اتفاق روز سه شنبه نتیجه تلاشهای بی وقفه  از جانب هر سه بخش ضد کارگری دخیل در شورای عالی کاراست، که مطابق سالیان گذشته از شش ماه قبل برای توجیه اقدام مشترکشان در مقابل کارگران در جهت محکوم کردنشان به تحمل شرایط فلاکت بار و به مراتب نسبت به سال گذشته نابود کننده تر براه افتاد. از همان ابتدا که مدام شرایط بد اقتصادی و ناتوانی کارفرمایان به پرداخت مزد بیشتر توسط کارشناسان اقتصادی و توجیه گران ادامه وضعیت موجود برای کارگران از ربیعی وزیر کار گرفته تا نمایندگان کارفرمایان و شوراهای اسلامی کار و خانه کارگریها یادآوری وتکرارمی شد، معلوم بود که اراده  شورای عالی کار برنادیده گرفتن “خواست افزایش دستمزد متناسب با تأمین هزینه معیشت خانواده های کارگری” قرارگرفته است.

افزایش ١٤ درصدی دستمزد سال ٩٥ نسبت به سال ٩٤ یعنی تعیین حداقل مزد ٨١٢هزار و ١٦٦ تومان، دهن کجی آشکار به خواست افزایش دستمزد ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار تومانی کارگران است که بخصوص در مدت سال جاری به شیوه های مختلف توسط کارگران به طور جدی مطرح و برای تحقق آن مبارزه کردند و با بیانیه ٧تشکل کارگری که اعلام کردند حداقل دستمزد باید بدون هیچ عذر و بهانه و توجیهاتی از قبیل رکود اقتصادی و غیره، به ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار تومان افزایش یابد و متعاقبا مورد حمایت بخشهای کارگری قرار گرفت، به اوج خود رسید.

این مبلغ تحقیر آمیز نباید پذیرفته شود. ما کارگران ایران این نمایش تعیین مزد را که بدون اراده مستقیم کارگران و بدون دخالت تشکلهای مستقل و واقعی مان سالهاست در یک تشکل خودساخته “یکجانبه” ، سرنوشت میلیونها خانواده کارگری را رقم میزند به رسمیت نمیشناسیم  و در پاسخ به بی اعتنائی و شانه بالا انداختن شورای عالی کار نسبت به خواست اساسی و سراسری افزایش دستمزد، متحدانه باید دست به اعتراض زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران. انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه ٢٠اسفند ٩٤

 

بیانیه ی کانون نویسندگان ایران درباره ی صدور احکام سنگین زندان برای فعالان کارگری و مدنی

علی امیرقلی ٢١ سال، آرش صادقی ١٩ سال، محمود صالحی ٩ سال، گلرخ ابراهیمی ایریایی ٦ سال، اسماعیل عبدی ٦ سال، جعفر عظیم زاده ٦ سال، داود رضوی ٥ سال، بهنام موسیوند ١ سال (و ٢ سال تعلیقی)، نوید کامران ١ سال، رضا شهابی ١ سال، عثمان اسماعیلی ١ سال و… . اینها احکام زندان است که در ماه های اخیر در کمال «گشاده دستی» نثار فعالان کارگری و اجتماعی و مدنیِ نام برده شده است، احکامی حیرت انگیز که فقط و فقط با هدف به تسلیم کشاندن این فعالان از طریق بالابردن هزینه ی فعالیت های کارگری و سیاسی و تشدید فضای اختناق و سرکوب صادر شده است، و در مواردی نیز با تحمیل تبعید و درواقع نفی بَلَد به این فعالان آنان را ناگزیر به مهاجرت از کشور می کند. طُرفه آن که فعالیت هایی که دستاویز این محکومیت های سنگین قرارگرفته حتی بر اساس «لایحه ی جرم سیاسی»، که این روزها مورد بحث مجلس است و قرار است تصویب شود، جرم به شمار نمی آیند و، به تعبیر حقوقی، فاقد وصف مجرمانه اند. شگفت-انگیزتر، همزمانیِ صدور این احکام با فضای انتخابات اخیر مجلس است، فضایی که در آن از «مردم سالاری» و «حق رأی» برای آحاد مردم فراوان سخن به میان آمد و حتی «مخالفان نظام» به شرکت در انتخابات دعوت شدند. کانون نویسندگان ایران به این احکام اعتراض می کند، آنها را ظالمانه می داند و خواهان آزادی تمام فعالان اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و عقیدتیِ دربند است. آزادی بیان حق مسلم این فعالان است و کانون بر اساس منشور خود موظف است از آزادی بیان همگان بی هیچ حصر و استثنا دفاع کند. کانون نویسندگان ایران ١٨ اسفند ١٣٩٤

 

جوانمیر مرادی: افتادن نقاب از چهره فریبرز رئیس دانا!

روز یکشنبه شانزدهم اسفند در جلسه ای تحت عنوان جامعه و دستمزد در دانشگاه تهران با هدف مخالفت با خواست عمومی کارگران یعنی افزایش ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار تومانی دستمزد برگزار شد که بانیان آن شوراهای اسلامی کار و شرکایش بودند. سخنرانان این جلسه، فریبرز رئیس دانا، محمد مالجو،فرشیدیزدانی،حسین حبیبی و کاظم فرج الهی بودند. آنچه که از زبان سخنرانان این جلسه جاری شده، همانطور که همیشه در چنین نشستها و سخنرانیها یی امثال این افراد انتظار می رود، حول تفسیر وخامت اوضاع اقتصادی و توجیه غیرممکن بودن افزایش دستمزد متناسب با تأمین هزینه های زندگی بالای خط فقر بود.هدف از نوشتن این مطلب، نقد  برگزاری این جلسه و موضوعاتی که سخنرانان به طور عموم بر سر آنها سخن گفتند، نیست. بارها این نوع تلاشهای تبیلغاتی از طریق به کارگیری مبلغان و کارشناسان خدمت گذار به سرمایه داری مورد نقد واقع گردیده و در میدان عمل نیز توسط توده کارگر معترض پس زده شده اند. امادر صحبتهای سخنرانان جلسه، برخی موارد در سخنان رئیس دانا که همیشه با ژست مدافع حقوق کارگر ظاهر می شود،    شنیدنی تر و جالب توجه تراست.رئیس دانا که سالیانی است سعی کرده پشت نقاب دفاع از حقوق کارگر با حفظ هویت ارادتمندیش به نظام سرمایه داری برای خود وجهه ای هر چند حقیرانه هم در میان کارگران  پیدا کند، در این جلسه به خاطر حساسیت موضوع و فشار شکل گرفته جنبش کارگری حول خواست افزایش دستمزد به بالای خط فقر، نتوانست نقاب را نگه دارد. او ضمن تأکید مجددش بر فاقد دانش اقتصادی بودن طبقه کارگر و به تبع آن ناتوانی از محاسبات هزینه های زندگی، از اینکه کارگران قبل از طرح و مطالبه کردن دستمزد به او مراجعه نمی کنند تا میزان مزد را برایشان محاسبه نماید، عصبی می شود و به فقان می آید واین به زعم ایشان خودسری کارگران و بی میلیشان به مشاوره گرفتن از او را به باد انتقاد شدید می گیرد.رئیس دانا بعد از مخالفت شدید با مبلغی که از سوی بخشهای مختلف کارگری برای حداقل دستمزد (٣٥٠٠٠٠٠ تومان ) درخواست شده، نتیجه تحقیقات و محاسبات کارشناسانه اش به عنوان اقتصاد دان در مورد دستمزد به طور کلی و عدد مناسب برای تعیین حداقل مزد سال ٩٥ را یک میلیون و پانصد هزار تومان اعلام می کند که به نظر ایشان مبلغ کارشناسی شده و قابل دفاعی در برابر مخالفت کارفرمایان است. آقای رئیس دانا که این بار با مخالفت شدیدش با خواست واقعی افزایش دستمزد کارگران نتوانست ماهیت ضد کارگریش را پنهان نگه دارد، به خاطر حفظ موقعیت شدیدا متزلزلش در میان محافل بسیار محدود ازکارگرانی که تا حالا نسبت به وظیفه او در منحرف کردن مبارزات کارگری و به سازش کشاندنشان توهم داشتند، بلافاصله اقدام به نمایشی مفتضحانه کرد! تهدید بی مایه نمایندگان شوراهای اسلامی کار و خانه کارگر و شرکا،نمایش مشمئز کننده رئیس دانا در جلسه مذکور بود. او نمایندگان تشکلهای وابسته به دولت که در شورای عالی کار مصوبه تعیین حداقل مزد سالیانه را امضاء می کنند، تهدید کرد که چنانچه پای مصوبه مزد کمتر از یک میلیون و پانصد هزار تومان را امضاء کنند، نامشان را فاش خواهد کرد!فشار متأثر از آبرو رفتگی در اینکه رئیس دانا فراموش کرده بود نام امضاء کنندگان مصوبه تعیین مزد هر ساله به طرق مختلف رسمی و غیر رسمی اعلام می شود،قابل درک است.خود او خوب می داند که اگر هم کارگران در سطح وسیع با نام امضاء کنندگان مصوبات مزد آشنا نباشند، یا به خاطر مشغله های فراوانی که در زندگی دارند نام آنها را فراموش کنند، اما نام خود تشکلهائی که همگام و هم نظر با بخشهای دیگر دولتی و کارفرمائی در شورای عالی کار، سطح زندگی ای بیشتر از پنج برابر زیر خط فقر را برای بیش از ٤٠ میلیون نفر رقم می زنند، برای کارگران آشنا و یادآور بقاء اوضاع فلاکتبارشان است.بنابراین لازم به زحمت آقای رئیس دانا نیست که نام امضاء کنندگان را فاش کند. او ماهیت واقعی خودش را فاش کرد وبه این ترتیب اندک شانس فخر فروشیش به اندک شمارکارگرانی که تا کنون وی را خوب نشناخته بودند، از دست داد. اما ما کارگران در برابر لطفی که رئیس دانا کرده و اهداف و نیات واقعی اش که پشت نقاب مدافع حقوق کارگرپنهان کرده و امروز نمایان ساخته است، به ایشان مدیون هستیم. در نتیجه به پاس این اقدام، ما هم توصیه ای دلسوزانه می کنیم که در جنبش کارگری هیچ جایگاهی برایش نمانده و تحقیقات و محاسبات اقتصادیش ربطی به واقعیات معیشتی کارگران و برآورد هزینه های آن ندارد و در نتیجه در میان کارگران نیز خریداری برایش پیدا نخواهد شد. بنابراین برای کسب روزی، جائی دیگر بساطش را پهن کند.   ٢٣/١٢/١٣٩٤

گزارش

بخشهایی از بیانیه کانون صنفی معلمان ایران خطاب به فرهنگیان سراسر کشور

اسفندماه برای معلمان عضو یا علاقه‌مند به کانون صنفی معلمان، پیش از آن‌که نویدبخش پایان فصل سرد و آغاز روشنایی بهار باشد، یادآور تداوم تیرگی در نگاهی است که حضور و رشد تشکل‌های مستقل را برنمی‌تابد. یادآور برخورد پرخشونت و غیرقانونی با معلمان در ٢٣ اسفند ١٣٨٥ توسط دولتی است که کوس رسوایی دولت‌مردانش در سوء مدیریت، حیف‌ومیل اموال عمومی، جنجال‌آفرینی و کشاندن کشور به شرایط دشوار و خطرناک دست‌کم اکنون برای همگان آشکارشده است. در حالی در آستانه ٢٣ اسفند قرار داریم که احکام صادرشده برای همکاران ما در طی روزهای اخیر این مسئله را برای ذهن تداعی می‌کند که به‌رغم تغییر دولت‌ها نگاه امنیتی به فعالیت صنفی، همچنان نگاهی مسلط است. برخورد خشن و دستگیری معلمان در مقابل پاستور در سال ١٣٨٠، دستگیری و بازداشت گسترده اعضای کانون‌های صنفی در سراسر کشور در سال ١٣٨٥ و برخوردهای اخیر بخصوص بازداشت دست جمعی فعالین در ٣١ تیر ٩٤ و صدور احکام سنگین برای اعضای کانون در همین سال، بخصوص صدور احکام جدید برای اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، مهدی بهلولی و محمدرضا نیک نژاد و رسول بداقی و ادامه حبس علی‌اکبر باغانی هریک مصداقی از این مدعا است که فرارستان در قدرت و حاکمیت هیچ‌گاه فعالیت صنفی مستقل را برنتابیده‌اند.

همکاران فرهنگی عزیز: همان‌طور که می‌دانید سال ١٣٩٤ برای کانون‌های صنفی سراسر کشور و کانون صنفی معلمان ایران (تهران) سال پرفرازونشیبی بود سالی که ریشه تحولات آن را بایستی در سال پیش و بخصوص ١٠ اسفند ١٣٩٣ مورد تحلیل قرارداد. شما بی‌شک تجمعات مسالمت‌آمیز سکوت در ١٠ اسفندماه سال گذشته را به خاطر می‌آورید. ١٠ اسفند از این منظر برای ما اهمیت دارد و یک سرفصل تلقی می‌گردد که در طی روزهای قبل از آن ما شاهد طرح مطالبات سراسر توسط همکاران در سراسر کشور بودیم. اعتراضات دی و بهمن ٩٣ که به‌صورت خودجوش و بر اساس واقعیت عینی و ملموس تبعیض در اعتراض به وضعیت معیشت و رفاه موجودِ معلمان شکل گرفت، مجموعه شورای هماهنگی و کانون‌ها را به این جمع‌بندی رساند که یک تشکل صنفی مستقل باید در کنار بدنه بایستد. پیش از هر اقدامی توسط تشکل‌ها، معلمان آگاه ایران براثر فشار تبعیض‌ها و نارسایی‌ها، به مدد شبکه‌های اجتماعیِ مجازی که پلی ارتباطی میان صدها هزار فرهنگی در سراسر کشور بود، مسیر و افق جدیدی برای تحقق مطالبات خود گشودند. در اصل ما در ١٠ اسفند با بدنه فعال و مطالبه محور همگام شدیم و کانون‌ها به‌واسطه برخورداری از اعتماد و پایگاه اجتماعی در بین معلمان توانستند تجمع ١٠ اسفند را با عقلانیت و امید به بهبود وضعیت مدیریت نمایند.

١٠ اسفند ازنظر ما بیش از هر چیز بیانگر رشد جامعه‌ی معلمان در پیگیری قانونی حقوق صنفی خود با تکیه ‌بر توان جمعی‌شان بود. ولی ١٠ اسفند پایان راه نبود چراکه به خاطر عدم پاسخگویی دولت و مجلس به مطالبات بر حق، روند اعتراضات در سال ٩٤ ادامه یافت، تجمع سراسری ٢٧ فروردین ١٣٩٤ که به ابتکار فعالین سراسر کشور و به کمک سازمان‌دهی گسترده معلمان در فضای مجازی برنامه‌ریزی و اجرا شد، نشان داد که معلمان قادر هستند از هر ظرفیت ممکن برای بیان خواست‌های بر حق خود استفاده کنند. این تجمع سراسری بدون دخالت کانون‌ها به وقوع پیوست و صحنه زیبایی از اتحاد و همدلی معلمان را رقم زد. باوجوداین همچنان مطالبات از سوی مجلس و دولت نادیده گرفته شد.

اما هر چه کانون‌ها با سکوت و طرح مسالمت‌آمیز مطالبات به اتکای مرام و مسلک معلمی به‌پیش رفتند دستگاه‌های امنیتی مختلف و موازی مسیر دیگری را پیمودند. احضارها و تهدیدهایی که از ١٠ اسفند شروع‌شده بود شدت بیشتری یافت و با بازداشت محمدرضا نیک نژاد و مهدی بهلولی و متعاقب آن محمود بهشتی لنگرودی، در شهریورماه و در آستانه بازگشایی مدارس، وارد مرحله‌ی جدیدی شد. بدین ترتیب مهر سال ٩٤ را ما در حالی شروع کردیم که ٦ تن از اعضای برجسته کانون پشت میله‌های زندان بودند. بسان نوروز ٨٦ که بیش از ٢٠ نفر از فعالین صنفی به خاطر بازداشت ٢٣ اسفند، زمان تحویل سال نو را در انفرادی ٢٠٩ سپری کردند.

فعالان صنفی سراسر کشور، پیشکسوتان و معلمان عزیز: همان‌طور که می‌دانید این فعالیت‌ها بی‌نتیجه نبوده است. ما نسبت به گذشته بیشتر متحد شده‌ایم و بر سر اصول مشترک صنفی بیشتر تأکید می‌کنیم. دستاوردهایی نظیر تغییر ضریب افزایش حقوق معلمان و نزدیک نمودن آن به مصوبه‌ی قانونی و یا اجرای شتاب‌زده‌ی طرح رتبه‌بندی از شروع سال تحصیلی جاری، نتیجه همین تلاش معلمان و فعالان سراسر کشور است؛ همچنین تبدیل مطالبات معلمان به مسئله‌ای اجتماعی و درگیر نمودن اذهان جامعه با این مسئله، بالا رفتن روحیه‌ی اتحاد و همدلی در معلمان برای پیگیری مطالبات برحقشان و معرفی فعالان صنفی جوان و پیگیر به جامعه‌ی معلمان از دستاوردهای انکارناپذیر در یک‌ساله‌ی اخیر بوده است. لیکن متأسفانه هزینه‌هایی را نیز به تشکل‌ها به‌ویژه کانون تهران تحمیل نمود که آخرین آن‌ها صدور احکام سنگین زندان برای چهار تن از اعضا و مرتبطان با کانون صنفی معلمان است.

همکاران گرامی!

بازنشستگان و معلمان شریف سراسر کشور می‌دانند کانون‌ها خواسته‌ای به‌جز مطالبات اکثریت معلمان و خانواده‌های دانش آموزان را مطرح نمی‌نمایند. از این منظر است که تأکیدداریم مطالبات محقق نشده را مرور کنیم تا برای همگان یادآوری شود که ما خواهان چه چیزی هستیم. ١ـ  بهبود معیشت و افزایش حقوق به بالاتر از خط فقر برای عموم فرهنگیان شاغل و بازنشسته با اجرای کامل دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری، به‌گونه‌ای که فرهنگیان کشور از همه‌ی حقوق و مزایایی که سایر کارکنان دولت برخوردارند، بی‌هیچ تبعیضی برخوردار گردند. ٢ـ آزادی معلمان زندانی و صدور قرار منع تعقیب برای معلمانی که دارای حکم هستند. ٣ـ بهبود وضعیت بهداشت و درمان معلمان با برقراری یک نوع بیمه‌ی درمانی مؤثر، کارآمد و فراگیر، با حق بیمه‌ی معقول و منطقی. ٤- حق تشکل یابی صنفی مستقل، با تأکید بر تمدید پروانه کانون و صدور مجوز برای برنامه‌های کانون. ٥ـ تأکید بر آموزش کیفی و برابر و رایگان برای تمام کودکان ایران و توقف برنامه‌های خصوصی‌سازی که موجب کالایی شدن آموزش و کاهش کیفیت آموزشی و فشار بر اقشار فرودست جامعه و محرومیت بخشی از کودکان این سرزمین از حق برخورداری از آموزش عمومی می‌شود. ٦ـ تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و پیمانی که از حداقل امنیت شغلی نیز برخوردار نیستند؛ و حمایت از حقوق صنفی و آموزشی معلمان شاغل در مدارس غیردولتی. ٧ـ مشارکت معلمان و تشکل‌های صنفی در ساختار نظام آموزشی با تأکید بر حق مشارکت در سیاست‌گذاری‌ها. برای اطلاع همگان یادآوری می‌نماییم، تنها اتهامی که به این مطالبات نمی‌چسبد اتهام امنیتی است و ما به‌عنوان نمایندگی بخشی از بدنه معلمان برای پیگیری این مطالبات تلاش می‌کنیم و نیک می‌دانیم که مسیر پیموده شده تاکنون عاری از نقص نبوده است. برای آسیب‌شناسی حرکت‌های خود درگذشته و گشودن افق‌های جدید برای فعالیت صنفی کانون، انتقادهای بدنه فعال صنفی و منتقدانی که دل در گروه ارتقای فعالیت‌های صنفی و رشد جامعه فرهنگی و ارتقا آموزش کشور دارند را باجان و دل می‌پذیریم. کانون صنفی معلمان ایران (تهران)  ٢٣/١٢/١٣٩٤

 

کاهش قردادهای کار٢٠٠٠  کارگران نساجی بروجرد

کارفرما این واحد تولید کننده انواع پارچه از ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) مدت قرار داد کار حدود هزار کارگرقرار دادی‌های شش ماه تا یکساله آنها  را به یک ماه کاهش داده است.  با کاهش قراردادهای کار  ٤٦٠ نفر از کارگران نساجی بروجرد با خطر بیکاری و اخراج قرار  خواهند گرفت. براساس گفته  کارگران در حال حاضر فعالیت بخشهای ریسندگی، بافندگی وچاپ کارخانه متوقف شده و کارگران شاغل در این بخش کاری برای انجام دادن ندارند.

 

هشت مارس در کارخانه آریاک دکور در شهرک صنعتی آمل

در این روز جمعی از کارگران زن با دادن کارت تبریک که رویش نوشنه شده بود هشت مارس مبارک و با ٱرزوی یک دنیای بهتر، با پخش شیرینی در مورد روز جهانی زن صحبت کردند. بدنبال این برنامه زنان كارگر شاغل در کارخانه از برگزاری این مراسم چنین روزی در دنیا وجود دارد که در مورد مشکلات و تبعیض علیه زنان صحبت میشود، ابراز خوشحالی کردند.

گزارش روز هشت مارس در شهر رشت

مراسمی با حضور جمعی از زنان و مردان مدافع حقوق زن در شهر رشت بر گزار شد. در این مراسم سخنرانان به مسائل مختلف پرداختند و در آخر در تریبون آزاد تعدادی از شرکت کنندگان به بحث و گفتگو نشستند و همچنین پس از ارائه مطالب تریبون آزاد با محوریت نقش مردان در جنبش برابری خواهانه زنان برگزار شد. در انتهای مراسم نیز گروه موسیقی زنان به اجرای برنامه پرداخت.. اقتباس از نشریه الکترونیکی بیدار زنی

 

دستمزد حدود ٣٠٠ کارگرنساجی الگانت با تاخیر پرداخت می‌شود

کارخانه الگانت که در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت دارد حدود ٣٠٠کارگر دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر سه تا چهار ماهه پرداخت می‌شود. به گفته یکی از کارگران این واحد تولیدی در طول ماههای گذشته کارگران تنها مبالغی را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.

 

در یازده ماه نخست سال جاری رخ داد: مرگ ٤٩ نفر بر اثر حوادث شغلی در آذربایجان شرقی

روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی  در یازده ماه نخست سال جاری ٤٩ نفر بر اثر حوادث کاری در استان آذربایجان شرقی جان خود را از دست داده‌اند که این تعداد نسبت به یازده ماه مشابه سال گذشته ٤ درصد افزایش دارد. در مدت زمان مشابه سال گذشته ٤٧ نفر بر اثر  حوادث کار جانشان را از دست داده بودند. بر اساس همین گزارش درطی این مدت تعداد یکهزارو٢٢٥ نفر نیز بر اثر حوادث کار در این استان مصدوم شدند که از این تعداد ٢٥ نفر زن و یکهزارو٢٠٠ نفر مرد بودند.

 

جمعی از کارگران کاشی و سرامیک میبد: به کارگران بیش از این فشار وارد نکنید/ سهم کارگران در دوران رونق نیز ناچیز بود

جمعی از کارگران میبدی طی یک نامه سرگشاده خطاب به مدیران صنعت کاشی و سرامیک شهرستان میبد، در خصوص اخراج کارگران از واحدهای صنعتی و تبعات و بحرانهایی که در پی خواهد داشت، هشدار دادند و نسبت به عدم امنیت شغلی خود در سال آینده اعتراض  کردند. در بخش‌هایی از این نامه آمده است: این روز‌ها رکود اقتصادی حاکم بر کشور، سبب ایجاد مشکلات زیادیی برای صنایع مختلف شده است که نشانه‌های آن را در صنعت کاشی و سرامیک میبد نیز می‌توان به وضوح دید؛ علایمی که اگر برای درمان آن راهکارهایی ارائه نشود، احتمالا به زودی شاهد اتفاقات بسیار ناگوارتری خواهیم بود. بازار کنونی هشداری است برای مدیران این صنعت، تا با نگاه به گذشته و درس گرفتن از اشتباهات، قدری تامل کنند و مسیری صحیح برای آینده انتخاب کنند. توسعه نامتوازن این صنعت، بدون در نظر گرفتن جوانب اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی آن در کنار رکود اقتصادی شدید حاکم بر کشور، عوامل اصلی بحران این روزهای صنعت کاشی و سرامیک میبد است؛ مسئله‌ای که بار‌ها تذکر داده شده بود ولی مسئولین امر به هر دلیلی، اندک توجهی به این هشدار‌ها نکردند. حالا متاسفانه زمزمه‌هایی نه چندان خوشایند در بعضی از کارخانه‌های کاشی و سرامیک میبد، کارگران را دچار سرگردانی و بیم از خدشه دار شدن امنیت شغلی خود در سال آینده نموده است. نگرانی و ترسی که در چند ماه اخیر در بعضی از کارخانه‌های میبد و اردکان تبدیل به واقعیت شده و تعداد قابل توجهی از کارگران شغل خود را از دست دادند.

 

١٤ هزار کارگر ساوجی در معرض ریسک بالای خطرات حوادث شیمیایی

معاون دارو و درمان دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: ١٤ هزار نفر از جامعه کارگری شهرستان ساوه با ریسک بالای خطرات حوادث شیمیایی مواجهند. این تعداد کارگر در ١٥٠ شرکت تولیدی و صنعتی شهرستان ساوه اشتغال دارند.

 

لشکر کشی نیروی انتظامی به دستفروشان بی بضاعت

در ماههای گذشته به ویژه در ماه پایانی سال پلیس نیروی انتظامی ومامورین شهرداریها بیرحمانه به دستفروشان کالاها چه در مترو و چه در اماکن سطح شهر هجوم برده و دارایی بسیار اندک آنان را که در شرایط فقر وبیکاری مجبور به عرضه بعضی کالاهای مورد نیاز مردم در این روزهای نزدیک سال نو میشوند، وحشیانه جمع آوری و لگدکوب میکنند. پلیس به بهانه اعتراض  “کسبه محترم” و پاسخ به درخواست و حمایت از این کسبه مداخله کرده و بساط دستفروشان زن و مردی که درآمدی جز این ندارند واغلب نان آور خانواده اند را به تاراج میدهد. قبلا در اخباررسانه هاهجوم پلیس نیروی انتظامی به دستفروشان دختر و پسر جوانی را که با کمترین درآمد قابل تصور در مترو کالای خودرا به مسافرین عرضه میکردند وپشتیبانی دلسوزانه مردم از دستفروشان در مترو را بارها شنیدیم. اینک ابعاد این هجوم  در این روزها در سطح شهر وجلوی چشم جامعه وسیع ترو وقیحانه تر شده است. سرمایه داری حاکم توزیع کالا را جدا از شبکه و سیکل مافیایی “بازار تحت کنترل” بر نمی تابد. نهادهای قدرتمند حاکم از طریق مجامع امور صنفی، کنترل اقتصادی و سیاسی و امنیتی گسترده ای را بر بازار توزیع اعمال کرده و قیمت کالاهارا بسود مافیاهای میلیاردر بازار تضمین میکنند و متقابلا از حمایت و پشتگرمی رهبران قدرتمند بازاری در عرصه های اقتصادی و سیاسی سود میبرند. چگونه ست که پلیس به بهانه اعتراض کسبه که مالیات پرداخت میکنند اینچنین پرانگیزه بساط فقیرانه هزاران دستفروش را بهم میریزد اما در طول سالها در اعتراضات بیشمار و گسترده کارگران که علیه دستمزدهای پرداخت نشده و اخراج ها و مطالبات قانونی خود تجمع و اعتراض میکنند بسود کارفرما علیه کارگران برای سرکوب مداخله کرده تا جاییکه در “شهرویه” بهبهان کارگران معترض بیکار را به گلوله میبندد؟!! کارگرانی که قبل از دریافت حقوق ماهیانه،  مالیات ها را از همین دستمزد های زیر خط فقرشان کم میکنند و اعتراض شان را به عدم بموقع دستمزد سرکوب کرده و یا رهبرانشان را تحت پیگرد قضایی قرارمیدهند. برمتن فقر وبیکاری میلیونی که گاه به خودکشی بیکاران و دستفروشان انجامیده و درجهت تلاش برای زنده ماندن جز مشاغل حاشیه ای و کسب درآمدهای حقیرانه چه حق اشتغال قانونی و یا بیمه بیکاری مناسب در شآن انسانی برای بیکاران باقیمانده است؟ این هجوم وقیحانه و ضدانسانی به محتاج ترین اقشار طبقه کارگر باید از طرف کل جامعه محکوم شده و با خواست “کار مناسب یا بیمه بیکاری مکفی برای همه بیکاران جویای کار” به حمایت از دستفروشان و مقاومت در مقابل تعرض نیروی انتظامی و مامورین شهرداریها به این زحمتکشان اقدام کنیم.  صف مقاوم و معترض مردم در مقابل این تعرض، آنان را بعقب خواهد برد.  ایمیل ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٢ اسفند ٩٤

 

احراج و بیکارسازی

٢٢ شسفند: ادامه بیکاری ٧٠٠ کارگر  بیکارشده معدن زغال سنگ معدنجو زرند!

شرکت معدنجو در شهرستان زرند استان کرمان تعطیلی معدن زغال سنگ خود را از ابتدای امسال به مدت ٦ ماه دیگر تمدید کرد. یکی از کارگران این واحد معدنی یادآور شد:  پیش از این شرکت معدنجو از ابتدای سال ٩٤ فعالیت‌های معدن زغال سنگ خود را متوقف کرده بود در نتیجه بیش از ٧٠٠ کارگری که در این واحد معدنی مشغول کار بودند برای مدت ١ سال به بیمه بیکاری معرفی شدند. وی بابیان اینکه در یک سال گذشته مقرری بیمه بیکاری به هیچ وجه پاسخ گوی هزینه‌های زندگی او و دیگر کارگران بیکار شده معدنجو نبوده است، افزود: از قرار معلوم اکنون که موعد یک ساله تعطیلی این واحد معدنی رو به اتمام است زمزمه‌های تمدید این تعطیلی برای مدت شش ماه دیگر شنیده می‌شود. این کارگر معدن افزود امیدواریم موضوع تمدید مهلت شش ماهه توقف فعالیت معدن عملیاتی نشود و همه ما به کار سابق خود بازگردیم. وی افزود: صرف نظر از ناکافی بودن مقرری که در یک سال گذشته از صندوق بیمه بیکاری دریافت کرده‌ایم در حاضر این مسئله نیز وجود دارد که در صورت ادامه تعطیلی معدنجو آیا در ٦ ماه پیش رو بازهم به کارگران بیکارنگه داشته شده مقرری بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد.

اخبار بین المللی

مقدونیه – وضعیت اسف بار کودکان پناهجو در نواحی مرزی

با افزایش ورود پناهجویان به مرز مقدونیه و یونان و شرایط بد زندگی آنها در هوای سرد، آژانسهای امداد رسانی هشدار داده اند که بسیاری از آنها بخصوص کودکان دچار بیماری شده اند. پدر یک کودک بیمار که در صف پزشک ایستاده می گوید: “او دو روز است که چیزی نخورده. نه آب، نه چای و نه غذا. او هر پنج یا ده دقیقه یک بار حالت تهوع دارد.”  یک پزشک “سازمان پزشکان بدون مرز” هم ضمن وخیم خواندن وضعیت این پناهجویان در هوای سرد و بارانی، می گوید: “شما به وضوح می بینید که شرایط زندگی این افراد سلامتی کودکان را تحت تاثیر قرار داده. وقتی باران می بارد آنها سرپناهی ندارند و سرما می خورند و دچار بیماریهای تنفسی می شوند.” او همچنین می افزاید : “بزرگترین ترسمان این است که نمی توانیم به همه کمک کنیم. وقت کافی برای درمان همه را نداریم. چادر به اندازه کافی برای همه نیست. شاید غذا هم برای همه نباشد.” بسته شدن تدریجی مرزهای کشورهای اروپایی باعث شده که این افراد نتوانند خود را به دیگر کشورها همچون آلمان و سوئد برسانند.

 

فرانسه – راهپیمایی سراسری در١٤٠ شهر در اعتراض به طرح جدید قانون کار

اعتراض ها به طرح دولت برای “اصلاحات” قوانین کار در فرانسه ادامه دارد و در همین رابطه مخالفان این طرح روز چهارشنبه٩ مارس به دعوت اتحادیه هایی نظیر “قدرت کارگران” و “کنفدراسیون عمومی کار” به خیابان ها می آیند. قرار است در بیش از ١٤٠ شهر اعتصاب و راهپیمایی برگزار شود. این طرح از سوی وزیر کار فرانسه ارائه شده و به طرح “الخومری” معروف است. قرار بود این طرح روز چهارشنبه٩ مارس در شورای وزرا بررسی شود اما در پی اعتراض ها از سوی اتحادیه های کارگری و احزاب سیاسی این امر به روز بیست و چهارم مارس موکول شده است. این طرح در صورت تصویب در شورای وزرا، به پارلمان فرانسه ارائه می شود. اتحادیه های کارگری می گویند این قوانین در جهت منافع کارفرمایان است و حقوق کارکنان و کارگران را تامین نمی کند. مارتین اوبری، شهردار لیل و رهبر سابق حزب سوسیالیست فرانسه در جلسۀ اعضای رهبری این حزب این طرح را خطرناک خوانده و خواستار تغییرات اساسی در بندهای مختلف آن شده است. تعدادی از اتحادیه ها خواهان کنار گذاشتن این طرح شده اند و از روز هفتم مارس مذاکرات با مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه را برای پیدا کردن یک تفاهم آغاز کرده اند. بندهای مربوط به ساعات کاری و تعیین سقف مستمری در صورت اخراج غیرقانونی، بیش از دیگر بخش های این طرح با اعتراض روبرو شده است. در کنار این راهپیمایی های عمومی، اتحادیۀ کارکنان راه آهن فرانسه نیز از اعتصاب در روز چهارشنبه٩ مارس خبر داده است.

 

عراق – تجمع در اعتراض به ربوده شدن زنان ایزدی

صدها ایزدی که اکثر آنها زن بودند، به مناسبت روز جهانی زن در کردستان عراق گرد هم آمدند، تا توجه جامعه جهانی را معطوف سرنوشت هزاران زن و دختر جوانی بکنند که از حدود دو سال پیش در اسارت داعش به سر می برند. سوسن سفر، برگزار کننده این تجمع، در این باره می گوید: “ما می خواهیم به همه جامعه جهانی بگوییم که زنان ایزدی از بیش از یک سال و نیم پیش کشته می شوند، مورد تجاوز قرار می گیرند و در بازار به عنوان برده به فروش می رسند. ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم ولی همچنان شاهد فروخته شدن زنان به عنوان برده هستیم. ما به قرون وسطی بازگشته ایم.” این زنان هنگام اشغال سنجار به دست گروه داعش در تابستان سال ٢٠١٤ ربوده شده اند.

 

انگلستان – اعتصاب پزشکان جوان انگلستان به تغییر شرایط کار  پزشکان جوان انگلستان در پی اقدام دولت بریتانیا در تحمیل شرایط جدید کاری که منجر به کاهش حقوقشان می شود، اعتصاب ٤٨ ساعته ای را از روز چهارشنبه ٩ مارس آغاز کردند. دولت بریتانیا قصد دارد با وجود مخالفت اتحادیه پزشکان، در شیوه پرداخت به پزشکان جوان تغییراتی را بوجود آورد و از جمله آنکه روز شنبه را برای پرداخت دستمزد، نه یک روز تعطیل بلکه یک روز عادی در نظر بگیرد. دکتر هولی کوپر، یکی از اعتصاب کنندگان می گوید: ” این کارِ بسیار پراسترس و پرتنشی است. ما دولت و بخش سلامتی داریم که به ما می گوید حرفتان را گوش نمی دهیم و گرچه شما این اصلاحات را نامناسب می دانید و آن را نمی خواهید، اما ما آن را به شما تحمیل می کنیم. ” دکتر آلکس تروات، دیگر پزشک معترض می گوید: ” در تمام دوران کارم به عنوان یک پزشک، هرگز تا به این اندازه نشنیده بودم که پزشکان بگویند به ترک کامل این حرفه فکر می کنند و یا حداقل ترک این کشور و کار کردن در جایی دیگر. ” در بریتانیا پزشکان جوان که یک سوم کادر پزشکی این کشور را تشکیل می دهند، برای یک دهه باید تحت این وضعیت کار کنند.

 

اسپانیا  –اعتصاب کارگران بخش جمع آوری زباله در مالاگا 

اعتصاب کارگران بخش جمع آوری زباله در مالاگا وارد دهمین روز خود شد و خیابانهای این شهر در اسپانیا را با بحران جدی روبرو کرده است. آنها به کاهش دستمزدها اعتراض دارند و خواهان بهبود شرایط کار اند. شهروندان این شهر هم که از بوی تند و نامطبوع زباله ها به تنگ آمده اند خواستار پایان دادن به این اعتصاب و یافتن راه حلی برای این معضل هستند. چهار هزار تن زباله از در و دیوار مالاگا بالا می رود و به این شهر توریستی ظاهری ناخوشایند داده و به تهدیدی علیه سلامت عمومی تبدیل شده است. اعضای شورای شهر و کسبه مالاگا می گویند اگر مشکل کارگران بخش جمع آوری زباله حل نشود شهرت و اعتبار این شهر که در ” هفته مقدس” (هفته منتهی به عید پاک) میزبان گردشگران داخلی و خارجی است خدشه دار می شود. ساکنان این شهر از جمله صاحبان فروشگاهها و میکدهها و رستورانها روز چهارشنبه٩ مارس در اعتراض به بحران زباله در برابر ساختمان شهرداری تجمع کردند. آنها نگران هستند که این معضل صنعت گردشگری کوستا دل سول٬ از مهمترین مقصدهای گردشگری اسپانیا را تحت تاثیر قرار دهد.

 

خبر‌های کوتاه

هندوراس: قتل یک فعال محیط زیست در هندوراس، اعتراض صدها دانشجو را در پایتخت این کشور به همراه داشت. تجمع دانشجویان به درگیری با پلیس منجر شد و پلیس ضد شورش برای متفرق کردن معترضان نسبت به پرتاب گاز اشک آور اقدام کرد. برتا کاسرس که در سال ٢٠١٥ به دلیل نقشش برای جابجایی یک پروژه ساخت سد جایزه محیط زیست را از آن خود کرده بود، روز پنجشنبه به ضرب گلوله دو مرد مسلح کشته شد. این فعال محیط زیست پیشتر اعلام کرده بود از سوی پلیس، نیروهای امنیتی و زمین داران محلی تهدید به مرگ شده است.

 

برزیل: رشد اقتصادی برزیل، از جمله قدرتهای نوظهور اقتصادی در سال ٢٠١٥ با افت سنگینی معادل ٣.٨ درصد روبرو بوده است. این بیشترین کاهش آهنگ رشد اقتصادی این کشور از سال ١٩٩٠ میلادی ارزیابی شده است.  اقتصاد برزیل از سه ماهه دوم سال ٢٠١٥ وارد رکود شده و پیش بینی می شود تا پایان سال ٢٠١٦ نیز از رکود خارج نشود.این کشور با معضلاتی چون نرخ تورم بالا وحجم بدهی های سرسام آور درگیر است. از سوی دیگر طی سال ٢٠١٥ آهنگ تعدیل نیروی کار در بخشهای مختلف در این کشور بشدت بالا بوده و حذف مشاغل به رقم ١.٥ میلیون نفر رسیده است.

 

ترکیه: دست کم ١٨ نفر از پناهجویانی که قصد داشتند خود را به یونان برسانند، در آب های سواحل ترکیه غرق شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه ٦ مارس به نقل از یک خبرگزاری غیردولتی ترک گزارش داد که سه نفر از کشته شدگان، کودک بودند. در همین حال، خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه گزارش داده است که ماموران گارد ساحلی این کشور ١٥ نفر دیگر را در دریای اژه در عملیات جستجو و نجات، از آب گرفتند. بسیاری از پناهجویان سوری و عراقی سعی می کنند از طریق ترکیه خود را به کشورهای اروپایی برسانند. اروپا در همین حال تلاش می کند ورود پناهجویان را مهار کند.