اخبار کارگری
٩ اسفند ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
١١ اسفند؛ تجمع اعتراضی کارگران اخراجی قطار شهری اهواز
صبح روز ١١ اسفند حدود ١٠٠ کارگر اخراجی قطار شهری اهواز و نیز در اعتراض برقرار نشدن همان چندرغاز “بیمه بیکاری ” از سوی تامین اجتماعی مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع زدند. بنا بر خبر دوازدهم آبان ماه سال جاری، شرکت پیمانکاری کیسون حدود ٣٨٠ نفر از کارگران بخشهای مختلف پروژه قطار شهری اهواز را با اتمام قرارداد کار اخراج کرد. به گفته کارگران آنها در ابتدای آذر ماه به بیمه بیکاری معرفی شده اند، اما اداره تامین اجتماعی اهواز نیز به بهانه مغایرتشرایط اخراج آنان با دستورالعمل جدید برقراری بیمه بیکاری ، از پرداخت بیمه به آنان خودداری میکنند. بدین ترتیب ٣٨٠ کارگر این شرکت بدون هیچگونه تامینی از کار بیکار شده اند. بنا بر خبر طبق دستور العمل مورد اشاره تنها به کارگران پیمانی بیکار شدهای مقرری بیمه بیکاری پرداخت میشود که قرارداد کاری آنها به اتمام رسیده باشد و یا اینکه پروژه کاری که آنها در آن مشغول کار ند خاتمه یافته باشد. بهانه تامین اجتماعی نیز اینست که چون این کارگران قبل از پایان اتمام زمان پروژه اخراج شده و هیچ کارگری جایگزین آنها نشده است، و این درحالیست که این کارگران در هنگام اخراج بطور میانگین ٦ سال سابقه بیمه پرداخت کرده اند. بدین ترتیب کارگران اخراجی قطار شهری بین شرکت کیسون و تامین اجتماعی سرگردانند. این کارگران در ماههای گذشته نیر در رابطه با این موضوع بارها دست به اعتراض زده اند . ولی با گذشت بیش از سه ماه هنوز “بیمه بیکاری” به آنان پرداخت نشده است. کارگران اخراجی قطار شهری اهواز خواستار حق و حقوقشان هستند. بیمه بیکاری مکفی حق همه کارگران بیکار اعم از زن و مرد است.
١١ اسفند؛ تجمع اعتراضی دوباره بازنشستگان البرز شرقی مقابل دفتر کارفرما در تهران
روز ١١ اسفند ٣٠ نفر از بازنشستگان البرز شرقی به نمایندگی از سوی ١٨٣ همکار خود بدلیل عمل نکردن مسئولان شرکت ذوب آهن اصفهان به وعدههای داده شده بار دیگر به تهران آمده و در مقابل دفتر کارفرما در ساختمان شرکت ذوب آهن اصفهان در ابتدای خیابان کریم خان تجمع کردند.بنا بر خبر حدود ١٨٣ نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره واحد البرز شرقی که از نیمه دوم سال ٩٢ تاکنون بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند. این کارگران در ٢٤ بهمن ماه گذشته نیز در اقدامی مشابه برای تجمع اعتراضی به تهران آمده و یک شبانه روز در تهران بودند و سرانجام با وعدهای که یکی از مسئولان شرکت ذوب آهن در مورد رسیدگی به مشکلاتشان داده بود به محل سکونت خود بازگشتند. بر طبق وعده ای که به این کارگران داده شده بود، قرار بود که تا پایان روز دهم اسفند سنوات پایان کار همه ١٨٣ کارگر بازنشسته معدن طزره پرداخت شود، اما با گذشتن این مدت زمان اقدامی صورت نگرفته است. کارگران بازنشسته البرز شرقی پیش از آن نیز چندین بار در استان مقابل ساختمان اداری شرکت البرز شرقی وفرمانداری شاهرود تجمع داشته اند، اما کسی جوابگو نشده است. به گفته کارگران هر کدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود بصورت میانگین از ٩٠ تا ١٥٠ میلیون تومان و کارگران قراردادی بازنشسته نیز بین ٣٠ تا ٤٠میلیون تومان طلبکارند.
تجمع کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق
٩ اسفند؛ کارگران شهرداری شادگان به نشانه اعتراض و درخواست ٤ ماه حقوق معوقه خود در مقابل ساختمان این اداره ایستادند.
تجمع اعتراضی پرستاران درمانگاه فخر رازی سنندج
٩ اسفند؛ گروهی از پرستاران درمانگاه امام محمد فخر رازی در سنندج در اعتراض به پرداخت نشدن ٣ ماه حق اضافه کاری در محل این درمانگاه در شهرک حاجی آباد سنندج تجمع کردند.
اعتراض کارگران ستاره خلیج فارس با پرداخت دو ماه از طلبهایشان موقتا خاتمه یافت
٩ اسفند؛ با پرداخت دو ماه از مطالبات مزدی، اعتراض چند روزه کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس خاتمه یافت. این کارگران دو ماه دیگر دستمزد طلب دارند. به آنان وعده داده شده که یکماه دیگر از طلبهایشان به همراه دستمزد اسفند ماه و عیدی آخر سال تا قبل از پایان سال پرداخت خواهد شد. بنا بر خبر حدود ١٠٠٠کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در شرکتهای پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، در روزهای گذشته در اعتراض به چهارماه مطالبات مزدی تجمعات اعتراضی ترتیب داده بودند. پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بیست کیلومتری مرکز شهر بندرعباس واقع است و چند شرکت پیمانکار اصلی در این پالایشگاه مشغول به کار هستند که هر کدام از آنها چندین شرکت پیمانکاری زیرشاخه دارند.
اعتصاب و اعتراض کارکنان بخش قطار دودی شهرداری در بازار
٨ اسفند؛ کارکنان بخش قطار دودی در بازار تهران، در یک اقدام هماهنگ در میدان توپخانه و کاخ گلستان، متوقف شدند. همچنین برخی دیگر از کارکنان شهرداری از جمله کارکنان داخلی بازار و نگهبانی از بازار و نگهبانان طرح ممنوعیت حمل و نقل، نیز در این اعتصاب شرکت داشتند. علت اعتصاب آنها نبود قرارداد مناسب کاری و سطح نازل دستمزد است. شهرداری اعلام کرده که آنها باید برای تسویهحساب به مرکز بروند و طبق روند قبل به حساب آنها رسیدگی شود.
١٠اسفند؛ ادامه تجمع صنفی کارگران پیمانکاری عسلویه!
کارگران پیمانکاری فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ منطقه ویژه عسلویه به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند.
به دلیل حضور وسیع کارگران تجمع اعتراضی به اطراف مسیرهای منتهی به دفتر پیمانکار که در محل اجرای پروژه قرار دارد نیز کشیده شده است. این کنش اعتراضی در حالی رخ میدهد که در ابتدای اسفندماه قراردادهای کاری این کارگران به دلیل تکمیل این پروژهها تمدید نشده است و در عین حال پیمانکار پروژه هنوز در خصوص تسویه حساب و پرداخت معوقات مزدی آنها و تجمع آنان تاکنون اقدامی نکرده است. در عین حال تجمعات اعتراضی جداگانه کارگری مشابه در فازهای ٢٠ و ٢١ منطقه ویژه عسلویه برگزار شده که در آن تعداد کارگران شرکت کننده تا نزدیک به ٢٠٠ نفر برآورد میشود. برپایی این اجتماعات در شرایطی است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ٥ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.
٩ اسفند؛ تداوم تجمع اعتراضی کارگران نی شکر هفت تپه
٥٠٠نفر از کارگران صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه، در اعتراض به پرداختن نکردن دستمزد ماههای دی و بهمن سال جاری و نیز پاداش پایان سال بیش از ١٥٠٠ کارگر و علیه خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان اداری این واحد صنعتی تجمع کردند. کارگران نی شکر هفت تپه میگویند در شرایط کنونی که مدیریت کنونی مجتمع همواره مدعی مواجه بودن با مشکل کمبود منابع مالی است، ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی میتوان از منظر آنها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود. معوقات حقوقی حدود ٧٠٠ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه میرسد و تعدادی از (حدود ٨٠ نفر) رانندههای کامیون که با ماشینهای استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعیاند در ٦ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.
٥ اسفند؛ راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران در خیابان های قائمشهر وتجمع مقابل فرمانداری دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و حق بیمه!
کارگران کارخانه نساجی مازندران دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه دست به راهپیمایی درخیابان های قائم شهر وتجمع مقابل فرمانداری زدند. در پی عدم پرداخت مطالبات و حقوق چند ماهه کارگران کارخانه نساجی مازندران در قائمشهر کارگران این کارخانه از صبح دیروز با جمعیتی بیش از ٣٠٠نفر بهصورت راهپیمایی از پل تلار به سمت داخل شهر و احتمالا مقصد نهایی فرمانداری این شهر حرکت کرده اند تا دو روز مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی حرف خود را به گوش مسئولان برسانند.
٥ اسفند؛ تجمع بیش از ٢٠٠ نفر از کارگران فاز ١٤ در پی پرداخت نشدن ٨ماه معوقات مزدی
کارگرانی که در عسلویه کار میکنند با اعلام این خبر گفتند، این کارگران تا نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند. کارگران در محدوده مسیرهای منتهی به محل پروژه و کارگاههای مجاور برگزار شده است. تجمع اعتراضی کارگران فاز ١٤ مشابه تجمع اعتراضی روزهای اخیر کارگران پیمانکاری فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ منطقه ویژه عسلویه است. برپایی تجمع های اعتراضی از آغاز هفته جاری در شرایطی رخ داده است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ٥ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.
٤اسفند؛ تداوم تجمعات اعتراضی کارگران معدن ذغالسنگ تخت دراعتراض به حقوق معوقه!
کارگران سپس در مقابل فرمانداری شهرستان مینودشت حضور پیدا کردند تا اعتراض خود را از این طریق به گوش مسئولان ذی ربط برسانند. بدنبال تجمع درمقابل فرمانداری با دعوت فرماندار شهرستان مینودشت کارگران معترض،در سالن اجتماعات فرمانداری حضور پیدا کردند و در جلسه ای که فرماندار، رئیس دادگستری، دادستان، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی، رئیس تامین اجتماعی و رئیس این معدن حضور داشتند شرکت کردند. اسرافیل وزیری فرماندار شهرستان مینودشت در خصوص این جلسه گفت: امروز حقوق یک ماه این کارگران پرداخت شد و به گفته رئیس معدن قرار است باقی مانده مطالبات این کارگران نیز تا آخر سال واریز شود.
٣ اسفند؛ تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی ایران مقابل فرمانداری شهرستان البرز دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه وبد رفتاری مدیرکارخانه!
در واپسین روزهای پایانی سال و در زمانی که تشکل های بظاهر مدافع حقوق کارگر در حال چرتکه اندازی منافع شخصی خود در حمایت از کاندیدایی خاص بسر می برند، کارگران شرکت کنتورسازی ایران در تجمعی اعتراضی مقابل فرمانداری شهرستان البرز حضور یافته و خواستار پرداخت حفوف های خود شدند. از ٤ماه گذشته تا کنون، مدیر کارخانه و مدیر مالی شرکت بجز دادن وعده، اقدام دیگری انجام نداده اند و اگر کسی بخواهد حقیقت را دانسته و یا مطالبات خود را طلب نماید، بدون حق و حقوق اخراج خواهد شد تا شاید پس از یکسال رفت و آمد در محاکم قضایی بتواند بخشی از حقوق خود را دریافت نماید.
٤اسفند؛ اعتراض کارگران رینگ مشهد به کاهش مزایای شغلی
از روز گذشته (دوشنبه سوم اسفند ماه) تا کنون کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد در اعتڤراض به کاهش دستمزنها و برای پیگیری معوقات مزد خود در اعتراض به سر میبرند. کارگران میگویند: نزدیک به هزار نفر هستیم که نسبت به رویهای که مدیریت جدید کارخانه برای پردخت مزایای مزدی در پیش گرفته است اعتراض داریم. به گفته کارگران از ١٥ اردیبهشت ماه سال جاری که مدیریت کارخانه رینگ سازی مشهد تغییر کرده است علاوه بر تاخیر ١٥ روزه در پرداخت دستمزد، ارزش ریالی برخی مزایای مربوط به حق افزایش تولید، آکورد، حق پاداش، بهره برداری و کمکهای غیر نقدی که در سالهای گذشته به آنها پرداخت میشد، کاهش و حتی در برخی موارد بطور کامل قطع شده است.
جمعی از زیان دیدگان «بنیاد تعاون ناجا» مقابل مجلس تجمع کردند
١٠ اسفند؛ حدود ٢٠٠ نفر از زیان دیدگان شرکت «سازهپایدار» بنیاد تعاون ناجا بهدلیل آنچه که آنها «عدم انجام تعهدات و تاخیر غیرمتعارف در تحویل واحدهای مسکونی، تجاری و اداری پروژههای باران، یاس، گل مریم، طوبی، لاله ملارد، پرنیان اندیشه، و پروژههای دیگر و عدم پاسخگویی مسئولان بنیاد تعاون ناجا»، میخواندند، مقابل درب ورودی مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی هرچه سریعتر به خواستههایشان شدند. به گفته یکی از تجمعکنندگان این پروژهها باید در سال ٩٢ تحویل داده میشد، اما تاکنون هیچکدام از تعهدهای ارائه شده به سرمایهگذاران عملی نشده است.
تعداد جان باختگان معدن روسیه به ٣٦ نفر رسید
در پی دو انفجار در یک معدن ذغال سنگ در نزدیکی ورکوتا در شمال روسیه٬ تا کنون ٣٦ نفر باخته اند.
کارگران
مرگ یک کارگر ٣٨ساله در بارانداز بندرانزلی
اتحادیه آزاد کارگران ایران : محمد سلطانی، کارگر ٣٨سالهی بارانداز بندر انزلی، بر اثر برخورد با ماشین لیفتراک حین کار کشته شد. وی که اهل آستانه بود، همراه با همسر و دو پسر ١١ساله و ٦ماهه، برای کار در انزلی ساکن بود، در دومین روز اسفندماه بر اثر حادثهی حین کار، در بندر کشته شد. علیرغم ادعای مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان که بندر انزلی به عنوان یکی از بنادر مهم و فعال مجهز به امکانات مدرن تخلیه و بارگیری است. همواره شاهد تلفات و صدمات جانی به کارگران بندر هستیم. که اخبار آن نیز محرمانه بوده و اعلام نمیشود. ضمن همدردی با خانوادهی شریف این کارگر درگذشته، خواهان رسیدگی به وضعیت ایمنی کار و بیان شفاف آمار و اطلاعات حوادث کار و مخاطرات عملیاتهای تخلیه و بارگیری حین توسعه بنادر هستیم. مدیران بندر، در روزهای اخیر از تجهیزات مدرن آن سخن گفتهاند و درها را برای تجارت پسابرجام گشودهاند و شرایط را مهیا میدانند. در حالیکه بیشتری فشار بر کارگران وارد آمده و در سال گذشته شاهد خسارتهای فراوان جانی و صدمات حین کار به کارگران بودهایم که باخبار آن همواره سانسور شده و اعلام نمیشود. زمانی میشود به بندر انزلی لقب مجهزترین بندر شمال کشور را داد که ایمنی و حقوق کارگران آن نیز تجهیز و مهیا باشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٦ اسفند ٩٤
هیس…معلم ها فریاد نمی زنند…
رضا شهابی به یکسال زندان تعزیزی محکوم واین حکم در دادگاه تجدید نظر تایید شد
رضا شهابی از اعضای هیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از سوی شعبه ٢٦دادگاه انقلاب به یکسال زندان تعزیری محکوم و این حکم دردادگاه تجدید نظر تایید شد. رضا شهابی در آذر ماه سال ٩٣ضمن اینکه در مرخصی پزشکی به سر می برد به دادسرای اوین احضار و به خاطر اعتراضات زندانیان بند ٣٥٠ اوین در ٢٨فروردین ما سال ٩٣ مورد بازجویی قرار گرفت و پرونده ای در این رابطه تشکیل و به شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب ارسال شد. ایشان در اردیبهشت ماه سال ٩٤ محاکمه و به یک سال حبس تعزیری محکوم گردید. این حکم در شعبه ٢٦ تجدید نظر دادگاه انقلاب در روز ٢٠آذر ماه سال ٩٤ تایید و برای اجرای حکم به اجرای احکام زندان اوین ارسال گردید. رضا شهابی عضو هییت مدیره سندیکا از سال ٨٣ به عضویت هیات موسس سندیکای کارگران شرکت واحد در آمد و فعالیت سندیکایی خود را شروع کرد و در روز١٣ خرداد ماه سال ٨٤ در انتخابات مجمع عمومی سندیکای کارگران شرکت واحد با رای کارگران به عنوان نماینده کارگران شرکت به عضو هییت مدیره سندیکا در آمد و به همراه دیگر اعضای سندیکا برای پیگیری مطالبات کارگران شرکت واحد تلاش کرد و بارها توسط عوامل امنیتی و اطلاعاتی و حراست شرکت واحد تهدید و دستگیر شد. شهابی در اعتصاب رانندگان شرکت واحد در سال ٨٤ در منطقه ١٠ اتوبوسرانی دستگیر و بعد از آزادی از محل کار اخراج شد و در طول ٤ سال اخراج ضمن پیگیری بازگشت بکار خود و اعضای اخراجی همچنان به فعالیت سندیکای خود ادامه داد. ایشان با وکالت نامه ی محضری از رانندگان شرکت واحد که به بهانه های واهی اخراج می شدند در هیات های تشخیص و حل اختلاف اداره کار دفاع می کرد. شهابی با پیگیریهای مستمر به همراه دیگر اعضای اخراجی سندیکا از دیوان عدالت اداری رای بازگشت بکار گرفت و در تیرماه سال ٨٨ به محل بازگشت وهمچنان به فعالیت سندیکایی خود ادامه داد. مدیریت وقت شرکت واحد برای متوفف کردن فعالیت های رضا شهابی دائم مناطق و خطوط ایشان را جابجا می کرد و با پرونده سازی از جمله ادعای عدم انتقال اتوبوس بعد از پایان کار به توفقگاه با هماهنگی مدیریت وقت منطقه ١٠ شرکت واحد و حراست و مدیریت مرکز قصد اخراج وی را داشتند. شهابی بدلیل فعالیت سندیکایی و ارتباط با رانندگان و گفتگو و دعوت آنها به سندیکا و پیگیری مطالبات کارگران مورد غضب مدیریت و حراست شرکت واحد قرار گرفت و با پرونده سازی در روز ٢٢ خرداد ٨٩توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در حین کار با اتوبوس شرکت واحد و در حضور بیش از ٣٠تن ازمسافران با ضرب و شتم دستگیر و بعد از تفتیش منزل ایشان، به بند ٢٠٩زندان اوین منتقل و ١٩ ماه در سلول انفرادی با قرار بازداشت موقت زیر سخت ترین فشارها زندانی شد. با جود اینکه شعبه ٢ دادسرای اوین ٦٠ میلیون تومان وثیقه برای آزادی وی تعیین کرده بود و خانواده وثیقه را تودیع کرده بودند اما با فشار نیروهای اطلاعاتی شهابی آزاد نشد. شهابی در این مدت از ناحیه مهره های گردن و کمر و سمت چپ بدن دچار اسیب شدید و بی حسی شد و در نهایت به دلیل عدم رسیدگی به وضعیت خودش دست به اعتصاب غذا زد و بعد از ٢٢ روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد و ٣ مردادماه سال٩١ از ناحیه مهره های گردن تحت عمل جراحی قرار گرفت و بعد از عمل به بند ٣٥٠زندان اوین منتقل شد که بعد از چند روز محل جراحی عفونت کرد. رضا شهابی در اسفند ماه سال ٩٠ از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی، و اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام وتشکیل دسته و گروه بعد از ٢٢ ماه بلاتکلیفی و بازداشت موقت به شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیت های سندیکایی و اجتماعی و هفت میلیون تومان جریمه نقدی محکوم گردید و این رای ١٣ تیر ماه ٩١در شعبه ٣٦ دادگاه تجدید نظر قطعی شد. رضا شهابی به دلیل شرایط سخت و غیر قانونی زندان و عدم رسیدگی پزشکی در چند نوبت ٣٠ ،٢٠،٧روزه و آخرین آن به علت تبعید غیر قانونی به زندان رجایی شهردر خرداد ماه سال ٩٤ که به مدت ٥٢ روز طول کشید دست به اعتصاب غذا زد. ایشان بعد از ٥٢ روز اعتصاب غذا و به خاطر وخامت وضعیت جسمی و افت فشارخون و ضعف شدید به بیمارستان هزار تخت خوابی تهران منتقل شد وپس از تثبیت شرایط عمومی جسمی اش در روز ١١شهریور ماه ٩٣از ناحیه کمر تحت عمل جراحی قرار گرفت. رضا شهابی با وجود اینکه بدلیل دو عمل سنگین از ناحیه گردن و کمراز مهر ماه در مرخصی پزشکی بسر می برد، روز ١٨ بهمن ماه ٩٤ به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و بنا بر آنچه بازجوی وی ادعا کرده به دلیل مراجعه و اعتراض در وزارت کار و شهرداری و دریافت حق عضویت برای سندیکا از رانندگان و پخش پیک سندیکا و تحریک کارگران به اتهام اخلال در نظم عمومی و تشویش اذهان عمومی سه ساعت مورد بازجویی قرار گرفت و پرونده ی جدیدی برای ایشان تشکیل شد. رضا شهابی در حال حاضر به دلیل تشخیص پزشکی قانونی کشور در مرخصی پزشکی به سر می برد و در حال حاضر به دلیل تحت فشار بودن و تهدیدها به اجبار در شهرستان و دور از همسر و فرزندان زندگی می کند. سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان توقف اذیت و آزار رضا شهابی و آزادی فوری و بی قید و شرط او، بازگشت به کار و پرداخت خسارت به رضا شهابی بابت صدمات شدید جسمی در دوران حبس می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه تاریخ ٦.١٢.١٣٩٤
کارگران سندیکای واحد نیز خواستار حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار تومان شدند
سندیکای شرکت واحد طی بیانیه ای ضمن اشاره به سطح نازل دستمزدها و گرانی قیمت ها خواستار افزایش حداقل دستمزد ها به رقمی بالاتر از خط فقر شده و بر خواست حداثل دستمزد سه میلیون و نیم تومان تاکید کرده است. قبلا نیز هفت تشکل کارگری اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری طی بیانیه ای بر این تاکید گذاشته بودند. بدنبال این اقدام مشترک کارگران پروژه ھای پارس جنوبی، جمعی از کارگران پتروشیمی ھای منطقۀ ماھشھر و بندر امام ، فعالان کارگری جنوب ،جمعی از کارگران محور تھران – کرج ، فعالان کارگری شوش و اندیمشک طی بیانیه ای از این خواست حمایت کردند. خواست افزایش دستمزدها به رقمی بالای خط فقر خواستی اجتماعی است. این خواست کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و بخش عظیمی از حقوق بگیران جامعه است. متن بیانیه سندیکای واحد را در زیر میخوانید: بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد در رابطه با حداقل دستمزد سال ٩٥
دستمزد کارگران در سالیان گذشته با انواع بهانه ها نظیر به وجود آوردن رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال، تحریم ها وغیره هر سال چند برابر زیر خط فقر تعیین شده است. در حالی که مزد کارگر سهم ناچیزی از قیمت تمام شده را دارد و کارگران در بوجود آمدن شرایط نابسامان اقتصادی در کشور نقشی ندارند. متاسفانه در این سال ها شاهد رکود شدید اقتصادی در کشور هستیم و ورشکستگی کارگاهای تولیدی و صنعتی باعث فشار مضاعف بر کارگران شده و در دهه گذشته قدرت خرید کارگران به حداقل ترین سطح رسیده و کارگران توان پرداخت هزینه های مسکن، خوراک، پوشاک و هزینه های درمانی و بهداشتی و آموزشی را ندارند. دستمزد های چند برابر زیر خط فقر با هزینه های واقعی زندگی هم خوانی ندارند و سفره کارگران هر روز خالی تر از روز قبل میشود. در این آشفته بازار بیشترین بهره را کارفرمایان از کارگران می برند بطوری که حتی حقوق و دستمزد کارگران به تاخیر می افتد و کارفرمایان بطور یک طرفه حق اخراج کارگران را دارند و در بسیاری از موارد حتی هیچ قراردادی بین کارگرو کارفرما منعقد نمی شود. یارانه های کالاها حذف میشود و بهای ناچیز پرداختی در مقابل افزایش قیمتها به عنوان یارانه نقدی و آزادسازی سرسام آور قیمت ها همه علیه کارگران و معیشت آنهاست. همه اینها در حالی اتفاق می افتد که دستمزد کارگران را متناسب با افزایش هزینه ها تعیین نمی کنند، و برخوردهای پلیسی، امنیتی و قضایی با کارگران معترض به طور روزمره جاری است. خشونتی که نسبت به کارگرانی که در راستای حقوق اولیه انسانی و قانونی و بین المللی خود تشکل های مستقل کارگری ایجاد کرده اند بسیار شدید تر از برخوردی است که با افرادی که اموال مردم را به تاراج برده اند داشته اند. ما کارگران با عنایت به موارد فوق و به منظور اعلام نظر خود در راستای داشتن یک زندگی شرافتمندانه خواهان تعیین حداقل دستمزد بالاتر از خط فقر (که کف آن در سال جاری سه و نیم میلیون تومان در ماه است) هستیم. بدین منظور، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان اجرای بند ٢ ماده ٤١ قانون کار و تعیین دستمزد کارگران متناسب با یک زندگی انسانی و منطبق با استانداردهای متعارف و بالای خط فقر می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد حق خود می داند برای تحقق حداقل دستمزد بالای خط فقر اقدامات مقتضی و ضروری را در دستور کار خود قرار دهد. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ٥اسفند٩٤
آموزش بین الملل خواهان آزادی اسماعیل عبدی شد
سایت رسمی آموزش بین الملل در صفحه اول خود گزارشی در مورد حکم شش سال زندان برای اسماعیل عبدی همراه با عکسی از او درج کرده است. در این گزارش ضمن اشاره به آغاز کوشش های تازه برای آزادی عبدی، آمده است که آموزش بین الملل یک بار دیگر خواهان آزادی بدون قید شرط عبدی است. ترجمه این گزارش را در زیر می خوانید: خشم اتحادیه های کارگری از حکم ٦ سال حبس اسماعیل عبدی کوشش های تازه ای برای آزادی اسماعیل عبدی بعد ازآنکه دادگاه انقلاب در ٢٢ فوریه این معلم و فعال سندیکایی را با ادعای ارتکاب جرایم مربوط به فعالیت اتحادیه ای محکوم کرد، در جریان است. حکم دادگاه علیه این رهبر کانون صنفی معلمان ایران ( تهران) بعد از آن صادر می شود که ایشان در راه سفر به ارمنستان برای اخذ ویزای کانادا دستگیر شد. عبدی قصد داشت برای شرکت در کنگره جهانی آموزش بین الملل در شهر اوتاوا به کانادا مسافرت کند. عبدی که از هنگام بازداشت در حبس به سر می برد به “تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن نظم عمومی” و ” تبلیغ علیه نظام” متهم شده است. همکاران او می گویند که این اتهامات به دلیل فعالیت های مشروع سندیکایی و داشتن نقش رهبری، به او نسبت داد شده است. آموزش بین الملل یک بار دیگر آزادی فوری و بدون قید شرط عبدی را در خواست می کند. دبیر کل آموزش بین الملل، آقای فرد وان لیوون در نامه ای که برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران ارسال شد ، اعلام کرد که: بازداشت عبدی ” بیانگرنقض بسیاری از میثاق های بین المللی در مورد حقوق بشر ازجمله میثاق هایی است که از آزادی بیان و تشکل حمایت می کند”. کوشش های قبلی برای آزادی عبدی، از جمله کارزار نامه نگاری و به همراه آن طومار “لیبر استارت” که به کمک آموزش بین الملل صورت گرفت و ١٢٠٠٠ نفر آن را امضا کردند (توسط دولت ایران) نادیده گرفته شد. بعد از ضبط پاسپورت عبدی در مرز ارمنستان، به او دستور داده شد که به تهران باز گردد و خود را به دادستانی معرفی کند. در روز ٢٧ ژوئن ٢٠١٥ عبدی در حالی که ٧٠ نفر از یارانش او را همراهی می کردند خود را به دادستانی تهران معرفی کرد و همان جا دستگیر شد.
مهدی فتحی / دبیر ریاضی ناحیه یک سنندج
هر دولتی که بر سر کار آمد چیزی از این معلمان کَند ، و ما معلمان هیچ نگفتیم . پاداش روستا را قطع کردند و باز هیچ نگفتیم . حق یک ماه مرخصی پایان سال را حذف کردند و دوباره چیزی نگفتیم . اضافه کارهایمان را قطع کردند و کلاس هایمان را تا حدی که دیگر جا برای دانش آموز دیگری نباشد پرجمعیت و متراکم کردند و باز ما معلمان ساکت شدیم ، کلاس رفتیم و چیزی نگفتیم ! حتی حق الزحمه هایمان را چندین ماه بعد ، آن هم بصورت نصفه نیمه و در چند قسط پرداخت کرده و گاهی بعضی از آن ها را آنقدر پرداخت نکردند که به قول خودشان به دیون رفت و باز سکوت کردیم و چیزی نگفتیم . کارانه و سالانه و حق ماموریت و امتیازات ویژه و… هم که به حمدالله نداریم . تمام مناسبت های ملی را توسط ما و دانش آموزانمان برگزار کردند و شیرینی اش را به حساب کارکنان بقیه ارگان ها واریزکردند و دوباره ما چیزی نگفتیم و ادامه دادیم… تبعیض بین حقوق معلمان و کارکنان دیگر ادارات را به جایی رساندند که حتی صدای فلک هم بلند شد و این بار نیز سکوت کردیم و چیزی نگفتیم . چیزی نگفتیم و نگفتیم و نگفتیم . حتی برای آن جوک هم نساختیم . هر کاندیدایی که آمد چه نامزد نمایندگی مجلس و چه نامزد ریاست جمهوری با وعده وعید های خوش رنگ و لعاب ، ما معلمان را بطرف خود کشاند و ما نیز با رویای تغییر بالایش کشاندیم و بر کرسی اش نشاندیم . ولی باز آش همان آش بود کاسه همان کاسه… حتی بعضی هایمان را که آمدند و حرف زدند و اعتراض کردند . نه پشتشان را گرفتیم و نه حمایتشان کردیم و نه حتی تشویقشان کردیم . و جالب تر اینکه توسط خودمان ساکتشان کردیم و گفتیم : هیس… معلم ها فریاد نمی زنند… به خدا نجابت هم حدی دارد و قناعت هم حدودی . آنقدر چیزی نگفتیم تا کارد به استخوان مان رسید و داد خانواده و فرزندان مان گوش فلک را کَر کرد . و به تبع آن داد خودمان هم بلند شد . اما باز آنقدر بلند نشد که از دهانمان بیرون بیاید . بلکه آن را نیز در گلو آنقدر نگهداشتیم تا خفه مان کند . و همچنان سکوت کردیم . حتی تجمع اعتراضی هم که انجام دادیم در قالب سکوت بود . گفتیم مبادا دشمنان صدایمان را بشنوند و از آن سوء استفاده کنند . و دوستان نیز فکر کنند که ما علیه امنیت ملی اقدامی کرده ایم . احضارمان کردند . فلّه ای بازداشتمان کردند . تهدیدمان کردند . و خلاصه هر آنچه از دستشان بر آمد را بر سرمان آوردند و باز چیزی نگفتیم . انگار زیر خط فقر بردن معلمان و در همان حالت نگهداشتن شان نه اتفاقی بوده و نه بر اساس بی تدبیری و بی برنامگی . و انگار تر اینکه براساس تدبیر و سیاستی از پیش تعیین شده و برنامه ای هدف دار بوده است . چون ما زیاد هستیم و با اعتبار . اندیشمند هستیم و قلم به دست . نبض حرکت و افکار جوانان جامعه در دستمان است و این خطرناک است . پس باید همیشه محتاج باشیم . بترسیم و محتاطانه عمل کنیم . و این ترس نیز باید تا جایی باشد که اگر حقوقمان را نصف نیز بکنند و از این فلاکت بار تر نیز بر سرمان بیاورند باز سرمان را پایین بیاندازیم و کلاس هایمان را تعطیل نکنیم و تمامیت خواهان را راضی نگهداریم . حال جالب تر اینکه موسم انتخابات که می شود ، همه معیشت و منزلت معلمان به یادشان می افتد ، و از کثرت آنها که در همه مواقع بجز انتخابات و راهپیمایی ها دست و پاگیر و معضل است استفاده لازم را برده ، و از قدرت نفوذ معلمان که در همه موارد بجز انتخابات و حمایت از کاندیداها خطرناک و آسیب زا است نردبانی می سازند برای بالا رفتن خود از دیوارهای ترقی و عبور از درب های ورودی مجلس و ساختمان ریاست جمهوری و داستان همیشگی فراموشی پس از گذر از این درب ها… داستانی که همچنان بوده و هست و خواهد بود . و تنها وجه مشترک معلمان و کاندیداها همان حافظه ضعیفشان است . همان حافظه ضعیفی که در معلمان چهار سال بعد نمود پیدا می کند و در کاندیداها یک یا دو روز بعد از عبور از درب های طلایی قدرت و ثروت و مکنت و… درب هایی که در تمامی کشورهای متمدن و پیشرفته دنیا نه تنها به ثروت و مکنت ختم نمی شوند ، بلکه بجز دردسر و زحمت و خطر چیزی نداشته و ندارند…التماس تفکر…
کارگران در هفته ای که گذشت! جمعه, ٧ام اسفند, ١٣٩٤
کارگران و انتخابات؛ یک نکته جالب در هفته گذشته این بود که کمیته مزد جمهوری اسلامی در جلسه ٢٨ بهمن ماه خود، برگزاری جلسه تصمیم گیری بر سر میزان حداقل دستمزد کارگران را به بعد از انتخابات موکول کرد، به این دلیل که از “بهره برداری سیاسی” از تعیین مزد سال ٩٥ جلوگیری کند. از همین نگرانی میتون فهمید که چه خوابی برای کارگران دیده اند. و منظور از جلوگیری از “بهره برداری سیاسی” نیز از سر گذراندن آرام اوضاع پر از تنش و اضطراب پیشا انتخاباتی شان است. اوضاعی که در اظهاراتشان آشکارا خطر تکرار اتفاقی را که در سال ٨٨ افتاد به هم گوشزد کرده و هشدار میدهند. وحشت اینان از اعتراضات گسترده کارگری است. علاوه بر این وزیر نفت جمهوری اسلامی بخشنامه داد و در آن بر پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران تا قبل از ٥ اسفند تاکید کرد. مفاد این بخشنامه از سوی حراست نفت طی نامه ای در سی ام بهمن ماه خطاب به مسئولین تمامی مراکز وابسته به نفت در جنوب ابلاغ گردید و دلیل این تصمیم گیری انتخابات پیش روی مجلس خبرگان و حساسیت اوضاع و ممانعت از “هرگونه سوء استفاده های تبلیغاتی” اعلام شده بود. در خبری دیگر در رابطه با انتخابات حکومتی میخوانیم که: بهنام ابراهیم زاده از رهبران کارگری در زندان طی نامه ای از زندان نوشته است:” من قبلا هم اعلام کرده ام انتخابات ها برای من به عنوان کارگری که جوانیم را در زندان گذرانده ام، برای من که همسرم و خانواده ام همراه با من در زیر فشار و آزار دائم قرار داشته اند، جایی ندارد. انتخابات برای ما کارگران که نپرداختن دستمزد به روشی معمول در جامعه تبدیل شده است و سی و چند سال است که زندگی زیر خط فقر فرزندانمان و جانمان را تباه کرده است، معنا و مکانی ندارد. این چیزی است که داریم با اعتراض هر روزه مان در کارخانجات مختلف فریاد میزنیم. این چیزی است که من و امثال من بخاطرش در زندانیم. ما در این انتخابات شرکت نمیکنیم. ما به آنچه بر سر من کارگر و توده محروم مردم آمده است اعتراض داریم. ما به ستم ملی که همواره مردم کردستان را در حاشیه نگاهداشته است، اعتراض داریم. اعتراض خواست ما مردم آزادی، برابری ، عدالت اجتماعی است.” همچننین هاشم خواستار معلم معترضی که در طول یک دهه گذشته مورد اذیت و آزار دائم رژیم قرار داشته در مورد انتخابات این دوره رژیم اسلامی می گوید: “اگر ایران را به باغی تشبیه کنیم که دارای ٨٠ میلیون سهم و به ٨٠ میلیون ایرانی بصورت مساوی تعلق دارد، باغبان برای ملت ٨٠ میلیونی تعدادی از میوه های کرمو را آورده و میگوید این سهم شماست. … فقط خلاصه بگویم کشور در حال پوست اندازی است. کشور در بن بست کامل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و بخصوص سیاسی قرار دارد و زایمان در پیش است.” این اخبار به روشنی گویای فضای جنبش کارگری و حرف و سخن کارگران است.
کمیته مزد چه خوابی برای کارگران دیده است؛ تصمیم دولت و شورایعالی کار بر سر میزان حداقل دستمزد سال آتی روشن است. اینان بر سر تحمیل دستمزدهای بازهم چند بار زیر خط فقر به کارگران به اجماع رسیده اند. اینرا از ادعاهای دروغینشان بر سر پایین آمدن نرخ تورم و آمارهای مهندسی شده بر سر خط فقر و اظهارات ضد و نقیضشان بر سر سبد هزینه کارگران و… به روشنی میتوان فهمید. اعلام ٩ درصد افزایش حقوق برای کارمندان، مقدمه این تعرض بود. نشست برای تصمیم گیری نهایی را به بعد از انتخابات موکول کردند چون در بحبوحه مضحکه انتخابات و در شرایطی که بر سر گرفتن کرسی بیشتر در مراجع تصمیم گیری قدرت چنین به جان هم افتاده اند و نیز در فضای پر التهاب جامعه و اعتراضات گسترده کارگری، از اعلام تصمیم نهایی شان به کارگران و کل جامعه وحشت دارند. بنا بر خبر در جلسه ٢٨ بهمن کمیته مزد، هر سه جانب شورایعالی کار، یعنی نمایندگان دولت، کارفرمایان و تشکلهای دست ساز حکومتی تحت عنوان نماینده کارگران بر سر هزینههای خانوار و سبد جدید معیشت کارگران، به نتیجه رسیده اند. اما ظاهرا موارد اختلاف بعدی شان بر سر ابعاد خانوار کارگری و کالری لازم برای بدن کارگران است. اینها به اسم کمیته مزد نشسته اند و حتی در مورد میزان غذای کارگر و اینکه تا کجا میتوانند به سطح دستمزدها تعرض کنند که جانی برای کارگر برای کار کردن باقی بمانند، بحث میکنند. تصمیمات شورایعالی کار جمهوری اسلامی برای کارگران اعتباری ندارد. کارگران با تشکلهایشان و با اعتراضاتشان دارند این را بیان میکنند. هفت تشکل کارگری اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در ٢١ بهمن طی بیانیه ای خواهان افزایش فوری دستمزدها تا سطح سه میلیون و پانصد هزار تومان شدند. بدنبال این اقدام مشترک کارگران پروژه ھای پارس جنوبی، جمعی از کارگران پتروشیمی ھای منطقۀ ماھشھر و بندر امام ، فعالان کارگری جنوب ،جمعی از کارگران محور تھران – کرج ، فعالان کارگری شوش و اندیمشک طی بیانیه ای از این خواست حمایت کرده اند. و این خواست امروز خواست کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و بخش عظیمی از حقوق بگیران جامعه است. به این صف بپیوندیم. علاوه بر افزایش دستمزدها، کارگران و کل جامعه باید از بیمه های اجتماعی چون درمان رایگان، تحصیل رایگان، بیمه بیکاری ، تسهیلات برای تامین مسکن و غیره برخوردار باشند.
اعتراضات گسترده کارگری در هفته ای که گذشت؛ اعتراضات کارگری با شتاب جلو میرود. از نکات قابل توجه در این هفته اعتراضات سراسری و گسترده در فازهای مختلف عسلویه و در معادن است. در عسلویه چندین هزار کارگر در فازهای ١٤، ١٧، ١٨، ١٩، ٢٠ و ٢١ بخاطر پرداخت نشدن دستمزد هایشان دست به تجمعات اعتراضی هر روزه زدند و با استناد به بخشنامه وزارت نفت خواهان پرداخت طلبهایشان تا قبل از ٥ اسفند شدند. نکته قابل توجه اینکه در فضای پر تحرک اعتراضی در این مناطق زمزمه دو خواست مهم یکی لغو قوانین ویژه اقتصادی و دیگر کوتاه شدن دست پیمانکاران از سرکارگران بالا گرفته است. در این مناطق بدلیل حساسیت صنایع نفت و موسسات وابسته به آن که از مراکز کلیدی کارگری هستند، تحت عنوان مناطق تجاری- آزاد قوانین سختگیرانه تری بر کارگران حاکم است. این قوانین منجر به تحمیل شرایط برده وار تر کاری و حاکم شدن فضای امنیتی بالاتری در این مناطق شده است. جلو آمدن این خواستها در میان کارگران نفت و صنایع وابسته به آن یک گام مهم به جلو در جنبش کارگری است.
در معادن نیز اعتراضات گسترده است و این اعتراضات در چند ماه اخیر در اشکال نوینی خود را نشان داده است. اعتراضات همزمان کارگری در معادن مختلف و یا در مواردی چون معدن سرچشمه شرکت خانواده های کارگری در اعتراضات، از جمله نقاط قدرت این مبارزات است. در هفته ای که گذشت ما شاهد اعتراضات سه روزه هزار و هشتصد کارگر شرکت معدنی زغال سنگ کرمان که از ٥ واحد زیر مجموعه «همکار»، «هشتونی»، «پابدانا»، «هجدک باب نیزو» و «آبنیل» تشکیل شده ، اعتراضات کارگران معدن چشمه پودنه ، اعتراضات بیش از ١٠٠٠ کارگر معدن طرزه و دو روز تجمع اعتراضی کارگران معدن تحت در مینو دشت بودیم. از اعتراضات قدرتمند دیگر کارگری در هفته گذشته راهپیمایی کارگران نساجی مازنداران در ٥ اسفند در وسط شهر، تجمع اعتراضی بیش از هزار کارگر صنعتی مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به خصوصی سازی ها و خطر از دست دادن کارشان، اعتصاب رانندگان اتوبوسرانی بی، آر، تی در تهران و اولتیماتوم معلمان خوزستان به اعتصاب در اعتراض به عدم پرداخت حق اضافه کاری شان است. علاوه بر این ها دو روز تجمع اعتراضی کارگران رینگ مشهد، تجمع اعتراضی کارگران شرکت اولک، تجمع اعتراضی کارگران الیاف پرند، تجمع اعتراضی کارکنان خدماتی شهرداری، تجمع اعتراضی کارکنان شرکتی و خدماتی شهرداری ایلام، تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهرداری منطقه ٢ کرمانشاه، تجمع اعتراضی کارگران شرکت تولیدی لوله پلیکاری تک ستاره، از جمله سرتیترهای مهم اخبار اعتراضات کارگری در هفته گذشته بودند.
بدین ترتیب در هفته ای که گذشت هزاران کارگر در اعتراض و مبارزه بودند. در این اعتراضات و در آخرین ماه از سال و موعد تعیین میزان حداقل دستمزدها برای سال آتی، جنب و جوش بر سر خواست افزایش دستمزدها شدت بیشتری یافته است و کارگران با بیانیه ها و اعلام خواستهایشان، بر خواست افزایش دستمزدها تاکید میکنند. همچنین با نزدیک شدن به سال نو و فشار اقتصادی سنگین بر کارگران، خواست پرداخت دستمزدهای معوقه به امری اضطراری تر برای بخش عظیمی از کارگران است که با این معضل روبرویند.
اعتراضات گسترده کارگران پاسخ درخور به مضحکه انتخابات رژیم اسلامی و سیاست تشدید ریاضت اقتصادی و سرکوبگری های دولت بعد از برجام است.
گزارش
پاسخ جنبش کارگری به زندان و خشونت، شدت بخشیدن جسورانه به مبارزات متحد و همبسته ست
به دنبال مبارزات گسترده و حق طلبانه ی معلمان و پرستاران به عنوان بخشهائی از طبقه کارگر همراه با اعتراضات وسیع کارگران در بخشهای مختلف کارگری طی یک سال گذشته در سراسر ایران که در تقابل با آنها همه دستگاهها و ارگانهای سرکوب بسیج شدند و نهایت تقلایشان برای یورش به تجمعات، بازداشت، محاکمه، صدور احکام و زندانی کردن رهبران اعتراضات به خصوص در نیمه دوم سال جاری به کار گرفتند٬ حالا در هفته های پایانی سال و در حالیکه از زمان صدور احکام زندان برای داوود رضوی و عثمان اسماعیلی ١٠ روز نمی گذرد، احکامی دیگر برای دو تن از فعالین طبقه کارگر، اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان و رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از سوی دستگاه قضائی صادر گردیده است. اسماعیل عبدی دبیرکانون صنفی معلمان ایران که ازتیرماه گذشته دربازداشت موقت به سر میبرد٬ درشعبه ١٥ دادگاه انقلاب به ٦ سال حبس تعزیری محکوم شده و همچنین رضاشهابی جدا از شش سال زندان قبلی که توأم بافشارها و صدمات جسمی بود اینک در پرونده ای دیگرحکم یکسال زندان صادر و توسط شعبه ٢٦ دادگاه تجدیدنظرتأیید شده است. رضا شهابی به علت اعتصاب غذا ها و فشارهای فیزیکی که در دوره های قبلی زندان بر وی اعمال شده با تأیید پزشک متخصص تحمل شرایط زندان را ندارد. ضمن اینکه هم اکنون به حکم دادگاه به دور از همسر و فرزندانش در شهر شبستر در تبعید بسر می برد بدون تردید این گستردگی از دامنه تقابل خشونت بار نسبت به اعتراضات جاری، پیش از هر چیز وسعت، استحکام و قدرتمندی مبارزات طبقه کارگر را به نمایش می گذارد. مبارزاتی که سرمایه داری ناتوان از برآورده نمودن مطالبات پایه ای و اساسی ده ها میلیون انسان طلبکار را دچار مخمصه و دستپاچگی نموده است. باید واقعیت دست به خشونت زدن و بسیج کلیه نهادهای سرکوب را در موقعیت جدید جنبش کارگری دید که به هیچ وجه قصد تعدیل فشارهای اعتراضیش را ندارد و همچنان با شدت و حدت فزون تر تا رسیدن به اهدافش به پیش می رود. جنبش کارگری پاسخش به هر شیوه و با هر درجه ای از خشونت در سرکوب را از قبل داده و با جسارت و اعتماد به نفس بالاتر بر آن اصرار خواهد ورزید. اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن محکوم کردن شدید این احضار و بازداشت و بگیر و ببندها و زندانی کردن کارگران و معلمان ٬ خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط و رفع تعقیب قضائی از همه کارگران و معلمین دربند میباشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٨ اسفند ٩٤
یکمیلیون و٢٠٠هزار ایرانی به بیماریهای نادر مبتلا هستند که ٧٥درصد آنها کودکان هستند.
به گزارش حمیدیه نیوز به نقل از رهیاب: یکمیلیون و٢٠٠هزار ایرانی به بیماریهای نادر مبتلا هستند که ٧٥درصد آنها کودکان هستند. همه اینها درشرایطی است که گفته میشود بسیاری از این بیماران پنهان هستند و خیلی از آنها به دلیل نرسیدن دارو، جانشان را از دست میدهند
٤اسفند؛ ٤کارگر معدن طزره بازداشت شدند!
به گفته کارگران معدن طزره آقایان «بهرز افروز» و «عباس آبادی مقدم» از واحد ترانسفور و «محمد رضا مخبریان» و «علی اصغر کشاورزیان» از واحد خدمات فنی تونل کارگران بازداشت شده را تشکیل میدهند. در این رابطه یکی از مسئولان فرمانداری دامغان گفت:موضوع جلب این کارگران به دستگاه قضایی مربوط میشود.
استقرار پلیس ضد شورش در بازار تهران
رئیس شورای شهر تهران گفت: صبحها در بازار تهران پلیس ضد شورش مستقر میشود تا دستفروشان بساط خود را پهن نکنند. وی با بیان اینکه صبحها در بازار تهران پلیس ضد شورش مستقر میشود تا دستفروشان بساط خود را پهن نکنند، در خصوص عرضه میوههای قاچاق نیز عنوان کرد: از تلاش تعزیرات، وزارت صنعت و پلیس در برخورد با عرضه میوه قاچاق تشکر میکنم اما این اقدامات کافی نیت چرا که در میدان اصلی ترهبار فروش میوه خارجی قاچاق هنوز انجام میشود و شنیدهام که گیلاس کیلویی ١٠٠ هزار تومان نیز در میدان و در این فصل ارائه میشود که باید فقها اعلام کنند که آیا خرید گیلاس کیلویی ١٠٠ هزار تومان در این شرایط حلال یا حرام است؟ و امیدوارم دستگاههای مربوطه در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.
حمله مأموران شهرداری به کودکان باربر در مولوی با اعتراض مردم روبهرو شد
صبح روز ٩ اسفند عده ای از ماموران شهرداری وارد بازار مولوی نزدیک چهارراه مولوی شدند و با خشونت تمام خواستند کودکان باربر را خود ببرند. این تعرض با مخالفت و اعتراض مردم روبهرو شد، و هنگامی که یکی از ماموران به یک بازاری سالخورده توهین کرد، به درگیری مردم با آنان منجر گردید. و بالاخره مردم توانستند مامورین سرکوبگر شهرداری را به ترک بازار وادار کنند. و آنها را فراری دادند.
دستان خالی کارگران ارگ بم!
در حالی حقوق کارگر ارگ بم شش ماه به تعویق افتاده است که سازمان میراث فرهنگی دست به دامان سازمان برنامه و بودجه شده تا از خجالت کارگران بیرون بیاید اما تماسهای تلفنی کارگران نشان از آن دارد که با وجود نزدیک شدن به سال نو جیب آنها همچنان خالی است و با شرمساری تنها به خانوادههای خود وعده میدهند.
افزایش ٤٠ درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث شغلی در استان ایلام
در نه ماهه نخست سال جاری آمار مرگ و میر ناشی ار حوادث شغلی در استان ایلام نسبت به مدت مشابه سال قبل ٤٠ درصد افزایش داشته است.
کارگران بازداشتی البرز شرقی آزاد شدند
«بهروز افروز»، «فرامرز عباس آبادی مقدم» و «محمد رضا مخبریان»از کارگران معدن طزره آزاد شدند. سه کارگری که در جریان اعتراضات روزهای سه شنبه وچهارشنبه (چهارم وپنجم اسفند ماه) بازداشت شده بودند در روزهای گذشته با اخذ تعهد وقرار وثیقه ٥٠ میلیونی آزاد شدهاند.
بخشهایی از بیانیه کانون صنفی معلمان ایران در ارتباط با صدور حکم سنگین زندان برای اسماعیل عبدی دبیر کل کانون!
بیش از یک سال از آغاز تجمعات قانونی و مسالمت امیز معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی شان و شرایط اموزشی حاکم بر مدارس،می گذرد. در این میان کانون های صنفی سراسر کشور بنابر وظایف ذاتی، ضمن درک شرایط معلمان و همراهی با آنان، با تدوین و جمع بندی مطالبات و خواسته ها، تلاش داشته اند اعتراضات در مسیری قانونی و مسالمت آمیز پیگیری و انجام شود. برگزاری سه تجمع سراسری با حضور هزاران معلم از سراسر کشور، بدون هیچ گونه رفتار غیرمدنی و در آرامش کامل، ضمن اینکه نشان از بلوغ مدنی معلمان این سرزمین دارد، توانایی و ظرفیت کانونهای صنفی برای هدایت مجموعه اعتراضات در بستری مسالمت آمیز را نشان می دهد. با این حال به جای دادن پاسخ معقول به مطالبات برحق معلمان از جانب دولت و مجلس و به رسمیت شناختن حق اعتراضات صنفی، شاهد اجرای احکام معلق و مسکوت مانده ی برخی فعالین و بازداشت تعدادی دیگر از فعالین صنفی توسط قوه ی قضائیه بودیم. با این همه و با وجود رفتارهای غیرقانونی برخی متولیان نسبت به کانون و اعضای زندانی آن، تلاش کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی، مبتنی بر تعامل با مسئولین حکومتی از قوای سه گانه و رایزنی برای حل مشکلات معلمان دربند بوده است. حال در چنین شرایطی شاهد صدور حکم ناعادلانه دیگری در چند روز گذشته برای اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان بوده ایم. این فعال صنفی که از تیرماه گذشته، با وجود پایان دوران بازجویی، به صورت غیرقانونی در بازداشت موقت به سر می برد، به اتهام تلاش برای احقاق حقوق صنفی معلمان، در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب، به ٦ سال حبس تعزیری محکوم شده است. صدور چنین حکمی بیش از هرچیز، به تلاشهای صورت گرفته در طی این یکسال برای ایجاد ارتباطی سازنده میان کانونهای صنفی و دستگاه های مسئول لطمه می زند. کانون صنفی معلمان ایران ضمن اعلام اعتراض شدید خود نسبت به صدور این حکم سنگین برای دبیرکل خود، از تمامی ظرفیت ها قانونی موجود، برای تغییر آن استفاده خواهد کرد. ما معتقدیم چنانچه همین قوانین موجود رعایت شوند، نه تنها اسماعیل عبدی بلکه هیچ فعال صنفی دیگری نیز به دلیل پیگیری مطالبات صنفی مورد تعقیب قرار نخواهد گرفت. بر همین مبنا خواسته ی مشخص ما در حال حاضر تجدیدنظر در احکام تمامی معلمان دربند، آزادی آنان و پایان دادن به برخوردهای فراقانونی نسبت به تمدید پروانه کانون است. کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
کمپین بین المللی: « عبدی را آزاد کنید»
مبارزه برای حقوق کارگران یک مبارزه بی پایان به نظر می رسد. با توجه به تجربه ی آشنا بودن با این موضوع، امروز ما این کمپین را با هدف طنین انداختن این صدای بسیار آشنا رسانه ایی می کنیم. «اسماعیل عبدی» یک عضو پیشرو اتحادیه معلم در ایران است. در سال گذشته، به درخواست آموزش و پرورش بین المللی (EI) ، ما یک کمپین اینترنتی را، پس از اینکه او به خاطر شرکت در یک کنگره (EI) بازداشت و زندانی شد، با حمایت هزاران نفر از او به راه انداختیم. این هفته، اسماعیل عبدی به خاطر فعالیت بعنوان یک فعال صنفی به شش سال زندان محکوم شد. او هیچ جرمی مرتکب نشده است. لطفأ با ثبت نام در کمپین اینترنتی «حمایت از عبدی» به ما در زمینه آزادی او کمک کرده و لینک کمپین را امضا ومنتشر کنید. http://www.labourstart.org/go/freeabdi
پسا برجام کارگران و معلمان درایران
اوئن تودر عضو جایگزین کمیته اجرایی کنفدراسیون اتحادیه های کارگری اروپا (ETUC) و کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (آی تی یو سی) می باشد. اخباروگزارشات کارگری:تقربیا این نوشته در حال اتمام بود که روزدوشنبه خبر بسیار غم انگیز حکم ٦ سال زندان توسط شعبه ١٥ دادگاه انقلاب به اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بدست مان رسید. پیش ازاین نوشته سازمان عفو بین المللی در باره عبدی رادر خبرهای قبلی منتشر کردیم که عفو بین الملل آقای اسماعیل عبدی را زندانی شده به خاطر آگاهی از مسائل معلمان نامید. در همین حال محمود بهشتی لنگرودی که موقتا به دنبال اعتصاب غذا در دسامبر ٢٠١٥ از زندان آزاد شده بود، حکم مرخصیش تمدید شد ودر ١٤ ژوئن ٢٠١٦ او را مجبور به بازگشت به زندان اوین کردند. در حال حاضر رسول بداقی، علی اکبر باغانی، علیرضا هاشمی و عبدالرضا قنبری در زندان هستند. پس از برجام؛ محاصره اقتصادی ایران به دلیل برنامه نیروگاه های هسته ای در ایران به پایان خود رسید و ایران در حال برگشت به جامعه جهانی است. در طول بن بست دیپلماتیک، اتحادیه ها در سطح جهانی و در بریتانیا، همچنان به تقاضای خود، ورای هراتفاقی که بیافتد، در اجرای تعهدات بین المللی ایران جهت احترام به حقوق کارگران – به ویژه آزادی تشکل و حق اعتصاب – ادامه خواهند داد. ما با تهدید به جنگ مخالف هستیم، اما در عین حال با سرکوب فعالان اتحادیه های کارگری و جلوگیری از ایجاد تشکل مستقل کارگری و دست یابی کارگران به دستمزد روزانه مناسب از طرف رژیم اسلامی را محکوم می کنیم. حال که تحریم ها برداشته شده است و بدون یک تهدید خارجی،بهانه های دولت ایران در سرکوب فعالین کارگری کمتر و کمتر قابل باور است. با رشد روزافزون تجارت در مقطع کنونی، پول باید برای بر آوردن مطالبات عملی نشده تاکنونی برای پرداخت حقوق و دستمزد بالاتر در دسترس دولتمردان ایران باشد. اما ما نگران آن هستیم که رژیم ایران قادر به تامین امنیت برای کارگران نبوده و آزار و اذیت و حملات فیزیکی اعضای اتحادیه های کارگری پس از برجام فروکش نکند. در ماه گذشته، ٢٨ تن از کارگران خاتون آباد معادن مس، در ٢٦ژانویه پس از شرکت در یک تظاهرات مسالمت آمیز که خواستار بازگرداندن ١٧٠ کارگر قراردادی که به آنها وعده قرارداد دائمی داده شده بود دستگیر شدند. مانند بسیاری از صنایع ایران، معادن مس خاتون آباد متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران ، بخشی از یک مجتمع بزرگ صنعتی که توسط دولت کنترل می شود. کارگران دستگیر شده خاتون آباد با قرار وثیقه در تاریخ ١٥ فوریه آزاد شدند، اما همچنان در منتظر حکم دادگاه هستند. اعتراضات جهانی که توسط فدراسیون اتحادیه تولید صنایع جهان رهبری می شد و منجر به آزادی موقت این کارگران گردید حتی توسط خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، هم پوشش داده شده ، اما متاسفانه بعدا از وب سایت ایلنا برداشته شد! در تاریخ ٣٠ ژانویه کارگران نیشکر هفت تپه اعتصاب کردند و تقاضای پرداخت دستمزد های عقب افتاده بودند، در تاریخ ١٣ فوریه با ٧ کیلو متر راهپیمایی به طرف دفتر مقامات مسئول در شوش خواستار پرداخت دستمزد های معوقه خود شدند. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه که یک اتحادیه مستقل است و در سال ٢٠٠٨ در پی اعتصاب ٤٢ روزه تاسیس شد. رهبران این اتحادیه مانند علی نجاتی و رضا رخشان از زمان تاسیس این اتحادیه تا کنون در لیست سیاه قرار داده شده اند و مورد آزار و ارعاب قرار گرفته اند. کارگران مواد غذایی در جهان، فدراسیون اتحادیه آی یو اف، که نماینده کارگران نیشکر هفت تپه در این اتحادیه هستند، در ٥ فوریه، از زبان یک خبرگزاری محلی در استان گلستان خبر تمرین آموزشی برای آماده سازی بسیج که یک سازمان دولتی شبه نظامی است و توسط حاکمیت حمایت مالی می شود را در سراسر کشور برای سرکوب و دستگیری کارگران معترض را گزارش می دهد. بنابراین، با ” احترام” به بازگشت ایران به جامعه جهانی ، کارگران و اتحادیه های آنها همچنان توسط دولتمردان در ایران مورد حمله قرار می گیرند. ما نباید اجازه بدهیم که با کاهش تنش ها در منطقه حقوق کارگران به فراموشی سپرده شود. نوشته شده توسط: اوئن تودر عضو جایگزین کمیته اجرایی کنفدراسیون اتحادیه های کارگری اروپا (ETUC) و کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (آی تی یو سی) می باشد. منبع:وب سایت TUC کنگره سراسری اتحادیه های کارگری در بریتانیا- ٢٣ فوریه ٢٠١٦
حوادث کاری دراستان تهران طی ١٠ماه جان ٢٧٢کارگر را گرفت!
در ده ماه امسال ٢٧٢ مورد ناامنی محیط کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ٣٠.٦ کاهش یافته است. مرگ ناشی از حوادث کار در ١٠ماه امسال ٢٦٨ نفر مرد و چهار نفر زن بوده است.
اخراج و بیکارسازی
٧٠٠ معدن سنگ تعطیل شد
رئیس انجمن سنگ از تعطیلی ٧٠٠ معدن سنگ در طی ٣ سال اخیر خبر داد و گفت: تعطیلی معادن سنگ، میزان تولید این صنعت را ٣٥ درصد کاهش داده است. در حال حاضر حدود ٤٠ درصد معادن سنگ غیرفعال هستند. کارخانههای سنگبری به دلیل رکود و کاهش تولید مجبور به تعدیل و اخراج بخشی از نیروی کار خود شدهاند. تعطیلی ٣ معدن در آذربایجان غربی و بیرجند که هر کدام ٦٠ تا ٧٠ کارگر داشتهاند، منجر شده. از هزار و ٧٠٠معدن فعال در صنعت سنگ، طی سالهای ٩٢، ٩٣ و ٩٤حدود ٧٠٠معدن تعطیل شدند و اکنون هزار معدن فعال در این بخش وجود دارند.
بیکاری بیش از ٣٠٠ معدنکار در پی تعطیلی معدن چشمه پودنه کوهبنان
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چند روزی است که معدن زغالسنگ چشمه پودنه شهرستان کوهبنان به علت مشکلات امنیتی و مالی و در آستانه سال جدید تعطیل شده است . این معدن بعد از حادثه دلخراش سال ٩٢ که منجر به کشته شدن ٣ معدنکار شد به دلیل رعایت نشدن نکات امنیتی به حالت نیمه تعطیل درآمد و فقط بخش هایی از آن همچنان در چرخه اقتصادی ماند . بعد از این حادثه و در پی اعتراض و اعتصاب کارگران این معدن چند تن از معدنکاران اخراج شدند و این روند به بهانه های مختلف از سوی مسئولین معدن ادامه پیدا کرد تا زمانی که حقوق معوقه کابه بیش از ٦ ماه رسید و مسئولین معدن علناً اعلام کردند که امکان پرداخت حقوق کارگران را ندارند و نمی توانند با این وضعیت این معدن را مدیریت کنند.
اخراج ٥٥ کارگر فولاد البرز
«فولاد البرز» در تاکستان اعلام کردند قرارداد کار حدود ٥٥ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه فولاد البرز از ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است. کارگران این واحد تولیدی از تیر ماه سال جاری دستمزد نگرفتهاند. علاوه بر دستمزد، کارگران عیدی سال ٩٣ و حق بن سال ٩٣ و ٩٤ خود را از کارفرما طلب دارند.
اخراج ٣٠ کارگر معترض در عسلویه
در حالیکه اعتراضات کارگران در پروژههای فازهای ١٤، ١٩، ٢٠ و ٢١ منطقه ویژه عسلویه برای دریافت معوقات مزدی ادامه دارد، رسانه های حکومتی از اخراج حدود سی نفر از کارگران فازهای ٢٠ و ٢١ کارگران خبر می دهند. کارگران به همراه دیگر همکاران معترض خود در اجتماعات روزهای اخیر پیگیر معوقات مزدی شده بودند که روز پنجشنبه از کار اخراج میشوند. مطالبات کارگران هنوز پرداخت نشده است
بیکاری کارگران صنایع ابرکوه در آستانه عید!
شرکت کاشی آبنوس ابرکوه علنا تعطیل شد و طی آن بیش از ٣٠ کارگر در آستانه سال جدید بیکار شدند.
٨٨نفر از کارگران کاشی کسری اخراج شدند!
کارفرمای شرکت کاشی کسری تحت عنوان مرخصی ٨٨نفر از کارگران را اخراج کرده است. اخراج کارگران شرکت کاشی کسری در شرایطی عملی شده که گارگران مطالبات چند ماه خود از جمله حق.ق و دستمزدهایشان را دریافت نکرده اند.
اخبار بین المللی
مصر – تظاهرات هزاران پزشک علیه پلیس و مقامات دولتی
هزاران پزشک مصری به تعرض هفته گذشته پلیس به دو پزشک در بیمارستان “المطریه” واقع در قاهره و بازداشت آنها اعتراض کرده و در مقابل بیمارستانها تظاهرات کردند. در این تظاهرات پزشکان خواهان محاکمه و محکومیت ماموران پلیس شده اند که از دو پزشک خواسته بودند تا برای آنها گواهی پزشکی تقلبی صادر کنند. عبدالناصر راسلان، یکی از پزشکان معترض می گوید: “هیچ اقدامی علیه ماموران مهاجم پلیس صورت نگرفته است. دادسرا آنها را به قید وثیقه آزاد کرده است. هیچ کس عدالت را برای ما برقرار نکرده است. ” نمایندگان نظام پزشکی مصر اعلام کرده اند در صورتی که ماموران خاطی توسط دستگاه قضایی محکوم نشوند تدابیری از جمله ویزیت مجانی بیماران در بیمارستانهای دولتی، اعتصاب و یا جلوگیری از ورود افراد مسلح به بیمارستانها مورد اجرا قرار می گیرد.
ترکیه / یونان – مرگ ٢ کودک پناهجو در روز
نهادهای مختلف سازمان ملل متحد روز جمعه ١٩ فوریه با اعلام آماری تکان دهنده، از غرق شدن روزانه دو کودک در مدیترانه از ماه سپتامبر تاکنون خبر دادند. سازمان ملل متحد اعلام کرد، از ماه سپتامبر تاکنون دستکم ٣٤٠ کودک در دریای مدیترانه غرق شده اند. بیش تر کودکان غرق شده نوزاد و کودکان نوپا هستند. این گزارش می افزاید، از ابتدای سال جاری میلادی یعنی کمتر از دو ماه، دست کم ٤١٠ نفر در تلاش برای عبور از مدیترانه و رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده اند. بنابه خبری دیگر در همین ارتباط، روز جمعه ٣٠ بهمن، گارد ساحلی ایتالیا از واژگون شدن قایق حامل پناهجویان و جانباختن دو مهاجر دیگر خبر داد.
عراق – درگیری عشایر فلوجه و داعش بر سر حجاب زنان
زد و خورد شدیدی بین عشایر فلوجه و جنایتکارن اسلامی داعش صورت گرفته است که عامل آن تذکر داعش به زنی در بازار برای پوشاندن دستهایش و الزام استفاده از دستکش بوده است. عشایر فلوجه در اعتراض به این اقدام، یک پاسگاه داعش را آتش زدهاند. سکنه محلی میگویند منازعه در این شهر در غرب استان انبار از روز جمعه ١٩ فوریه با تیراندازی رزمندگان قبائل و عشایر و واحدهای موسوم به الحصبه آغاز شد و مسبب آن اجرای قوانین شریعت بود.
مقامات عراقی میگویند که درگیری در شمال و مرکز فلوجه در تمام شب ادامه داشت. نیروهای عشایر که جزء قبیله الحریصات و المحمده هستند، یک پاسگاه کنترل داعش را به آتش کشیدهاند. پلیس عراق گفته است که دلیل درگیری، تذکری بوده که یکی از اعضای واحد “الحصبه” داعش، به زنی در بازار فلوجه داده و این که چرا دستکش به دست ندارد. اعتراض عشایر محلی به داعش گسترده شده و رهبران قبیله الحریصات از دولت مرکزی عراق کمک خواستهاند. فلوجه همانند موصل، در کنترل نیروهای داعش قرار دارد. نیروهای دولت مرکزی به تازگی برای جلوگیری از فرار عناصر داعش از فلوجه، این شهر را محاصره کردهاند.
هند – تظاهرات گسترده کشاورزان برای زندگی بهتر
ایالت هاریانا در هند صحنه تظاهرات یک هفته ای کشاورزان روستایی است. آنان خواستار حمایت های دولتی و اجتماعی هستند از جمله استخدام در مشاغل دولتی و تحصیل دانشگاهی. هزاران نیروی پلیس برای متفرق کردن معترضان در خیابانها مستقر شده اند. اعتراضها در ایالت هاریانا باعث ایجاد اختلال در شبکه آبرسانی شهر دهلی نو شده است. معترضان به منزل وزیران ایالتی حمله کردند و ایستگاه های راه آهن را به آتش کشیدند و در مسیر راه آهن تحصن کردند. آنها همچنین تجهیزات آبرسانی را در یکی از تصفیه خانه هایی که آب شهر دهلی نو را تامین می کند از کار انداختند. در جریان این اعتراضها تا کنون حدود ده نفر کشته شده اند. یکی از مقامهای دولتی دهلی می گوید: ” به دلیل ادامه ناآرامیها در هاریانا، شبکه تامین آب دهلی نو دچار اختلال شده است. به همین دلیل از دو روز قبل آب به این منطقه نمی رسد. همین مساله بحرانی را در شهر دهلی نو پدید آورده است. ” اختلال شبکه آبرسانی در شهر بیست میلیونی دهلی، باعث تعطیلی چندین کارخانه شده است. دولت فدرال هند، شمار نیروهای امنیتی در ایالت هاریانا را از چهار هزار نفر به پنج هزار نفر افزایش داد. نیروهای ارتش هم برای کمک به نیروهای محلی پلیس به خیابانها آمده اند.
در یکی از جاده ها در غرب دهلی نو حدود دو هزار نفر از معترضان یک بزرگراه را مسدود کردند و مانع حرکت خودروها شدند.
مقدونیه – بستن مرزها بروی پناهجویان افغان
مقدونیه روز یکشنبه ٢١ فوریه مرزهای خود را به روی پناهجویان افغان که قصد عبور از این کشور را دارند، بست و تنها به مهاجران اهل سوریه و عراق اجازۀ ورود به این کشور را می دهد. مهاجران سوری نیز برای ورود به خاک مقدونیه مجبور هستند پاسپورت و کارت شناسایی معتبر معرفی کنند در غیر اینصورت امکان ورود و عبور از این کشور را ندارند. به گفتۀ این مهاجران، حتی برگه های ثبت نام در اردوگاههای یونان نیز از سوی مقامات مرزی مقدونیه معتبر شناخته نمی شوند. این اقدام مقدونیه بلافاصله پس از تصمیم دولت صربستان برای ممانعت از ورود مهاجران افغان به خاک این کشور صورت می گیرد. تا پیش از این، تنها به مهاجرانی از کشورهای ایران، پاکستان و آفریقای شمالی نظیر مراکش و الجزایر اجازۀ ورود به مقدونیه داده نمی شد و مهاجران افغان در کنار پناهجویان سوری و عراقی می توانستند به سفرشان به سمت اتریش ادامه بدهند. همزمان با این تصمیم مقدونیه، اتریش نیز از استقرار ٤٥٠ نیروی نظامی در مرزهای این کشور برای کنترل ورود مهاجران و مقابله با هرگونه اقدام اعتراضی در مرزهای این کشور خبر داده است. این کشور روز بیستم فوریه همچنین اعلام کرد از این پس و بطور روزانه تنها ٣٢٠٠ مهاجر می توانند برای ادامۀ سفر به سمت اروپای شرقی وارد این کشور شوند. اتریش علاوه بر تعیین سقف عبور مهاجران، از این پس هر روز ٨٠ مهاجر آنهم به شرط درخواست پناهندگی را در این کشور اسکان می دهد. این کشور چندی پیش نیز قوانین شنگن را برای جلوگیری از ورود گستردۀ مهاجران به طور به حالت تعلیق درآورد.