اخبار کارگری -اخبار کارگری ٢ اسفند ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢ اسفند ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

٢ اسفند؛ تداوم  تجمع اعتراضی کارگران طزره! 

بلاتکلیفی وضعیت معدن،٣ ونیم ماه پرداخت مزد معوق به همراه پرداخت نشدن ١٦ ماه حق بیمه بیش از هزارو ٢٠٠ کارگر دلیل استمرار تجمع اعتراضی  کارگران معدن البرز شرقی است. روز شنبه اول اسفند کارگران در محوطه معدن و مسیر منتهی به معدن تجمع اعتراضی را شروع کرده بودند. در همین رابطه یکی از کارگران حاضر در تحمع میگوید؛  خواسته او و همکارانش تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است، افزود: پس از حضور کارگران در مسیرهای منتهی به معدن به ویژه سه‌راهی مهماندوست در محور شاهرود -دامغان  تعدای از مسئولان منطقه از جمله فرمانداری دامغان در میان آنها حاضر شدند و با جلب نظر کارگران به اجتماع اعتراضی برپا شده خاتمه دادند اما چون تا به این لحظه هیچ پاسخی به خواسته‌های مشخص تجمع کنندگان داده نشده و در نتیجه امروز(یکشنبه دوم اسفند)  هم اعتراض مشابهی برپا شده است. او گفت: به دنبال تجمع صبح روز گذشته مسئولان استانی تصمیم به برگزاری جلسه‌ای در محل استانداری کردند که قرار بود در آن در خصوص مشکلات کارگران معادن البرز شرقی موضوعاتی را مطرح کنند که در ‌‌نهایت جلسه فوق برگزار نشد واین موضع باعث شد تا کارگران دوباره تجمع کنند.

٢٨بهمن؛ تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری فازهای ٢٠ و ٢١ عسلویه!

حدود ٤٠٠ نفر از کارگران پیمانکاری فازهای ٢٠ و ٢١ عسلویه در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی مقابل دفتر مدیریت پیمانکار اصلی تجمع کردند. با مداخله نمایندگان کارفرما و قول مساعد جهت پرداخت معوقات، کارگران معترض به خوابگاه‌ها بازگشتند. خواسته اصلی این کارگران پرداخت تمام مطالبات مزدی تا قبل از پنجم اسفندماه برطبق دستور کتبی ارسالی وزارت نفت به کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری است.

 

٢٧ بهمن؛ تداوم تحمع اعتراضی  کارگران صنایع چوب اسالم!

کارگران شرکت صنایع چوب و کاغذ اسالم برای روز دوم در مقابل درب ورودی این شرکت تجمع کردند. روز گذشته، کارگران صنایع چوب اسالم نسبت به عدم پرداخت حقوق چند ماهه خود تجمع کرده بودند و به گفته شاهدان عینی، برخی کارگران با سر دادن شعار، خواستار عزل و یا استعفای مدیر عامل این شرکت شدند.

٢٧بهمن؛ پس از یک روز اقامت در تهران: کارگران البرز شرقی با وعده رسیدگی به تجمع خود خاتمه دادند!

کارگران معدن طزره (البرز غربی) در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و دستمزدهایشان حق بیمه تامین اجتماعی به  کارفرما و مسئولان استانی به تهران آمده بودند، با دادن وعده رسیدگی به خواستهایشان تهران را ترک کردند.

 

٢٧بهمن؛ تجمع اعتراضی  کارگران معدن ذغال سنگ کرمان!

٢٠٠ نفر از کارگران معدن ذغال سنگ همکار راور در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماهه شان از رفتن به درون معدن خود داری کردند.

 

٢٦بهمن؛ تجمع اعتراضی کارگران کارخانه واگن پارس!

کارگران واگن پارس اراک برای چندمین بار طی سال جاری در اعتراض به عملکرد مدیریت این شرکت در زمینه تعطیلی خطوط تولید و همچنین پرداخت نشدن بیش از چهار ماه از حقوق و مزایای خود دست به تجمع مقابل  کارخانه زدند. کارگران معترض کارخانه واگن پارس اراک علاوه بر درخواست پرداخت حقوق معوقه، خواهان راه اندازی مجدد خطوط تولید هستند تا کارخانه از وضعیت فعلی خارج شود. یک سال است که کارخانه واگن پارس اراک هیچ فعالیتی در زمینه تولید واگن نداشته در حالی که این شرکت ظرفیت تولید سالانه یک هزار واگن باری و مسافری را دارد و کارخانه ای که ظرفیت فعالیت بیش از پنج هزار نفر را دارد در حال حاضر فقط ٨٠٠ کارگر دارد .

 

٢٦بهمن؛ اعتراض کارمندان و کارگران  آب منطقه ای زاهدان!

کارمندان و کارگران  آب منطقه ای زاهدان در اعتراض به پرداخت نشدن ٣ماه حقوق معوقه خود در اداره آب منطقه ای سیستان و بلوچستان تجمع کردند.

بیانیه معلمان استان خوزستان و اعلام اعتصاب در اعتراض به عدم پرداخت حق اضافه کاری خود!

رسالت اصلی ما در این دنیا بیدار شدن و بیدار کردن است” ما معلمان فهیم و فرهیخته استان خوزستان،به دلیل عدم پرداخت اضافه کاری و اهمال و سستی مسئولان ادارات و سازمان و وزارت آموزش و پرورش،تا وصول کامل وجه اضافه کاری سال تحصیلی ٩٤-١٣٩٣ و همچنین اضافه کاری مهر تا بهمن ماه ١٣٩٤، ساعات اضافه کار از روز شنبه یکم اسفند ١٣٩٤ را زمین خواهیم گذاشت و تا وصول کل مبلغ اضافه کار، در کلاس درس حضور پیدا نخواهیم کرد.همکاران عزیز بیایید در این کار خطیر، دست به دست هم بدهیم تا یکدست شویم زیرا که دست معلمان یکدست را هیچ تیغی نمی خراشد.

کارگران

صدور احکام سنگین زندان علیه فعالین کارگری در آستانه اعلام حداقل دستمزد سال ٩٥!

درآستانه اعلام حداقل مزد برای سال ٩٥ که کارگران از ماه ها قبل به طور گسترده به شیوه های مختلف اعتراضی مجدانه خواهان افزایش آن متناسب با تأمین هزینه های زندگی بوده اند و در رأس این اعتراضات برای افزایش دستمزد، هفت تشکل کارگری طی بیانیه مشترکی اعلام کردند که باید حداقل دستمزد به بالای خط فقر یعنی ٣ میلیون و پانصد هزار تومان افزایش یابد، که این اقدام خود می تواند با پیوستن بخشهای مختلف دیگر کارگری به جنبشی وسیع و همبسته تبدیل گردد و از آنجا که در این مقطع حساس کارگران به طور ویژه توجه شان به موضوع افزایش حداقل مزد معطوف است و در صورت تأمین نشدن خواستشان یقینا اقدامات درخور را به کار خواهند گرفت، دستگاه قضائی که همیشه در کنار نهادهای دیگر در سرکوب کارگران شریک بوده، به منظور حفظ شرایط برده وار و پائین نگه داشتن دستمزدها از طریق  صدور احکام سنگین زندان علیه فعالین کارگری به قصد ایجاد فضای رعب و وحشت برای جلوگیری از گسترش اعتراضات کارگری بخصوص بر سر خواست افزایش دستمزد با تمام توان به یاری دولت شتافته و اقدام به صدور احکام جدیدی نموده است. داود رضوی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه وازچهره های فعال کارگری درتاریخ٢٨ بهمن ماه ٩٤ ازسوی دادگاه انقلاب شعبه ٢٦ بااتهاماتی ازقبیل اجتماع وتبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشوروایجاداخلال درنظم وآرامش عمومی ازطریق حضوردرتجمعات غیرقانونی محاکمه وبه ٥ سال حبس تعزیری محکوم گردید،ابراهیم مددی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه نیزقراراست بااتهامات مشابه درسوم اسفند ماه درشعبه٢٦دادگاه انقلاب محاکمه شود. عثمان اسماعیلی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری درتاریخ١٠و١١شهریورماه١٣٩٤درشعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان به یکسال زندان تعزیری محکوم شد. جعفرعظیمزاده دبیرهیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به جرم فعالیت برای افزایش دستمزد به ٦ سال زندان محکوم گردیدوهم اکنون درحال گذراندن این حکم ضد کارگری است. مجموعه این واکنشهای شدید وگسترده شدن ابعاد بازداشتهاوحبس وزندانها،نشان از ناتوانی درپاسخگوئی به مطالبات کارگران ودستپاچگی ازگستردگی مقاومت واعتلاءجنبش کارگری دردفاع ازمنافع وزندگیشان را دارد که بیتردید بامقاومتها و مبارزات دامنه دارترووسیعترکارگران ناکارآمدیشان بیشترازپیش نمایان خواهدگشت. اتحادیه آزاد کارگران ایران هر گونه تعرض وسرکوب کارگران رابشدت محکوم میکند وخواستارلغواحکام صادره،منع تعقیب قضائی وآزادی فوری کارگران زندانی میباشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران. ١ اسفند ٩٤

 

ابراهیم مددی و داود رضوی به زندان محکوم شدند

داود رضوی از اعضای اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحدامروز ٢٨ بهمن ماه ٩٤ از سوی دادگاه انقلاب شعبه ٢٦ به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردید ،  رضوی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در ٢٣دی ماه سال جاری در این دادگاه محاکمه شده بود از سوی این شعبه حکم ٥سال حبس تعزیری  به وی ابلاغ شد اتهامات نامبرده الف-اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور ب- ایجاداخلال در نطم و آرامش عمومی از طریق حضور در تجمعات غیر قانونی ای صالح نیکبخت وکیل داودرضوی امروز در دادگاه ایشان را همراهی می کردندو بابت این حکم ابراز تاسف کردند. رضوی که از فعالین سندیکایی کارگران شرکت واحد می باشد  از اواخر سال ٨٣ فعالیت های سندیکایی را در شرکت واحد آغاز کرد و در  ١٣خرداد ٨٤در انتخابات مجمع سندیکای کارگران شرکت واحد بر اساس رای کارگران به عنوان نماینده سندیکایی و عضو هیئت مدیره سندیکا انتخاب گردید و از همان ابتدا تمام توان وتلاش خود را برای احقاق حقوق رانندگان و کارگران شرکت واحد گذاشت و بارها توسط عوامل امنیتی و اطلاعاتی دستگیر و زندانی شد رضوی در اعتصابات رانندگان شرکت واحد در سال ٨٤ دستگیر  و در دادگاه انقلاب شعبه١٤ به یک سال حبس تعلیقی در سه سال محکوم گردید و از همان سال ٨٤ توسط عوامل امنیتی و کارفرما از کارش اخراج گردید در سال ٨٨ با تلاش ها و پیگیری های زیاد و کمک سندیکای کارگران شرکت واحد توانست از دیوان عدالت اداری رای بازگشت بکار بگیرد و بکارش بازگردد از همان شروع بکارش در محیط کار  باز هم به فعالیت های سندیکایی ادامه داد و در سال ٩٠ بازنشسته شد هر چند که بازنشستگی نامبرده خارج از اراده بود اما به علت فشارهای بیش از حد که از سوی حراست و مدیریت شرکت واحد در محیط کار برای ایشان وود داشت به حکم بازنشستگی اعتراضی نکرد .رضوی نماینده مسکن در سپیدار دو و سه هم می باشد و یکی از عمده اتهامات نامبرده شرکت و سازماندهی تجمعات مقابل شهرداری  و وزارت کار برای دستمزد سال ٩٤بوده که با هماهنگی سندیکای کارگران شرکت واحد صورت گرفته است .سندیکای واحد برای حق مسکن رانندگان و کارگران شرکت واحد موفقیت هایی چشمگیر در گرفتن حق مسکن بلاعوض داشته ،سندیکای کارگران شرکت واحد از ابتدا تا امروز برای رانندگان و کارگران شرکت واحد مطالبات بسیاری را پیگیری کرده و دست آورده های بیشماری را بدست آورده است . سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن حکم ٥سال زندان برای آقای داود رضوی ،هرگونه  تهدید فشار ومحکومیت علیه فعالین سندیکایی و فعالین مستقل کارگری را محکوم نموده و خواستار برچیده شدن فضای امنیتی برای کارگران حق خواه و فعالین کارگری می باشد و خواستار آزادی تمامی کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ٢٨بهمن ٩٤

ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد سوم اسفند ٩٤در دادگاه انقلاب شعبه ٢٦ محاکمه میشود.

ابراهیم مددی  نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتو بوسرانی تهران و حومه سوم اسفند ماه در شعبه ٢٦دادگاه انقلاب  به اتهام  اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور – ایجاداخلال در نطم و آرامش عمومی از طریق حضور در تجمعات غیر قانونی محاکمه میشود ، در نیمه های شب ٨اردیبهشت ماه سال جاری هم زمان ساعت یک نصف شب مامورین وزارت اطلاعات به منازل ابراهیم مددی و داوود رضوی هجوم بردند که بعد از بازرسی و ضبط وسایل شخصی و کامپیوتر و تلفن های همراه  ،نامبردگان  را در ساعت دو و سی دقیقه بامداد به بند ٢٠٩ زندان اوین در انفرادی های جداگانه منتقل کردند و بعد از ٢٢ روز بازداشت مددی و رضوی هر کدام با قرار کفالت صد میلیون تومانی از زندان آزاد می شوند که داود رضوی در ٢٣دی ماه در شعبه ٢٦دادگاه انقلاب محاکمه  و به ٥ سال حبس تعزیری محکوم گردید. آقای ابراهیم مددی فعالیت های سندیکایی خود را از دهه ٧٠ آغاز کرد و درنیمه دوم سال ٨٣ بطور رسمی فعالیت های سندیکایش را در شرکت واحد آغاز نمود و در ١٣خرداد  سال ٨٤ با کمک دیگر همکاران و رفقایش انتخابات سندیکای کارگران شرکت واحد را برگزار کردند که از همان ابتدا موردتعقیب و مراقبت عوامل امنیتی قرار گرفت. مددی بارها توسط مامورین امنیتی و اطلاعاتی بازداشت شد و حتی در پی حمله عوامل چماقدار شوراهای اسلامی کار و خانه کارگر به محل سندیکا مورد ضرب وشتم دارو دسته خانه کارگر و قدارکش ها قرار گرفت که در این حمله ابراهیم مددی مصدوم هم گردید .مددی در طی فعالیت های سندیکایی در شرکت واحد چندین بار بازداشت و در دادگاه انقلاب محاکمه شد که یک بار از سوی شعبه ١٤به دلیل اعتصابات سندیکای کارگران شرکت واحد به ٣سال شش ماه محکوم گردید که بدون مرخصی تا آخرین روز محکومیتش را در زندان سپری کرد و  از سوی کارفرما هم  در بهمن سال ٨٤ از کارش اخراج گردید و  با توجه به اینکه از دیوان عدالت اداری رای بازگشت بکار گرفته بود با فشار عوامل امنیتی و کارفرما هرگز نتوانست بکارش بازگردد. یک بار هم به دوسال زندان از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر تبرئه گردید،اما هرگز این فشارها نتوانست مانعی بر تلاش های مددی در راه دفاع از حقوق کارگران بگذارد. سندیکای کارگران شرکت واحد حق تشکل خواهی و داشتن تشکیلات سندیکایی وایجاد تشکل های مستقل کارگری را حق مسلم کارگران دانسته و هرگونه فشار و تهدید ،زندان و محکومیت فعالین سندیکایی  و کارگری را محکوم می کند و خواستار برداشتن فضای امنیتی برای کارگران و فعالین کارگری می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه ٢٨ دی ماه ٩٤

کارگران کارخانه ذوب فلز مس خاتون آباد آزاد شدند!

آزادی کارگران بازداشتی کارخانه ذوب فلز مس خاتون آباد برخانواده های مبارز آنان وهمه کارگران و تشکلها ونهادهای کارگری که ازاعتراضات این کارگران دفاع کردند مبارک باد. بعد از حدود بیست روز و در سه نوبت دستگاه قضائی شهر بابک ناچار به آزادی همه ٢٨ کارگر بازداشت شده کارخانه ذوب فلز مس خاتون آباد در ازای گرو گرفتن سند ٥٠ میلیون تومانی برای هر یک از آنها شد. این کارگران که به همراه تعداد زیادی از همکاران و خانواده هایشان حدود یک هفته در اعتراض به اخراجشان درمقابل ادارات مربوطه شهربابک و سپس درمحل کارخانه اقدام به تجمع کرده بودند، همانند بقیه کارگران معترض در هر گوشه ایران با یورش یگان ویژه و سرکوب و ضرب وشتم و بازداشت پاسخ گرفتند. این سیاست و نورم دولت تدبیر و امید سرمایه داران برای سرپا نگه داشتن اقتصاد زمین خورده است که تنها راه حل را در ترغیب سرمایه داران از طریق باز گذاشتن دستشان برای چپاول و هر گونه دست اندازی به جان و مال کارگران، به سرمایه گذاری می بیند و در این راستا تمام شیوه های سرکوب را به طور سیستماتیک برای به سکوت کشاندن کارگران به هر قیمتی به کار می بندد. در این کشمکش طبعا کارگران هم در مقابل، راهی جز مبارزه و مقابله وسیع با اجحافات، تعدیات و به طور کلی چپاول و به نیستی کشیده شدنشان توسط کارفرمایان که با پشت گرمی و حمایتهای آشکاردستگاههای قضائی و امنیتی صورت می گیرد، نیافته اند. کارگران با براه انداختن ده ها و صدها اعتصاب و اعتراض طی یک سال گذشته در عمل نشان داده اند که نه تنها با تشدید فشار سرکوبها به عقب نرفته اند، بلکه جسورانه تر و قدرتمندتر در میدان ظاهر شده اند. این واقعیت نشان از آن دارد که هیچ درجه از شقاوت و بی رحمی در سرکوب، توان مهار این جنبش طبقاتی و توده ای را که بر محور دفاع از انسانی زیستن شکل گرفته است، نخواهد داشت. اکنون که کارگران بازداشت شده کارخانه ذوب فلز خاتون آباد زیر فشار مبارزات و اعتراضات گسترده کارگری آزاد شده اند، باید با اتکاء به این قدرت اجتماعی برای حفظ دستاوردها و پایان دادن به تهدید ات و ارعاب و همچنین تأمین معیشت و بازگشت به کار آنها گامهای دیگری را برداشت. باید خواهان منع تعقیب، لغو وثیغه ها و بازگشت به کار فوری آنها شد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٦ بهمن ١٣٩٤

کارگران و دولت روحانی بعد از برجام!

ایجاد مشوقه برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی سیاست اعلام شده دولت بعد از برجام است. یک محور اصلی این سیاست، تاکید بر اقتصاد مقاومتی و تشدید ریاضت اقتصادی بر کارگران و کل جامعه است. ابزار مهم پیشبرد این سیاست نیز وضع قوانین و آیین نامه های جدید برای بازگذاشتن بیشتر دست کارفرمایان و سرمایه داران در استثمار بیشتر کارگران و تشدید سرکوبهاست.  در برابر این اوضاع جنبش اعتراضی کارگری هر روز گسترده تر و در اشکال نوین و تعرضی تری شکل میگیرد. و این یک صف آرایی در مقابل رژیمی است که برای تامین مشوق های لازم برای سرمایه داران می خواهد چوب حراج به زندگی و معیشت کارگران بزند.

اعتراضات پی در پی ١٥٠٠ کارگر ایران صدرا در بوشهر، اعتراضات پی در پی کارگران عسلویه ، راهپیمایی کارگران نیشکر هفت تپه، تجمع اعتراضی کارگران در کارخانجات واگن پارس اراک، چوب اسالم، معادن البرز شرقی ، همکار راور و هشونی در پابدانا، گچ بیجار، اعتراض کارگران در شرکت خدمات فجر شاهو، شرکت سوله ساز کاویان غرب کرمانشاه، کارگران ورزشگاه قدس همدان، لبنیات بیستون، آب منطقه ای زاهدان، اداره آب و فاضلاب ایلام، اعتراض مردم سرخه دز سنندج به خاطر محرومیت از امکانات اولیه زیستی و همایش اخیر پرستاران و اعلام خواستهایشان بر سر افزایش حقوقها، از جمله موارد اعتراضات کارگری در هفته گذشته بودند. و در هر هفته هزاران کارگران در ایران برای خواستهای خود در اعتراض و مبارزه هستند. بعلاوه اکنون که بحث بر سر تعیین میزان حداقل دستمزدها داغ است، کارگران خواستار افزایش دستمزدها به رقمی بالای خط فقر هستند و هفت تشکل کارگری طی بیانیه ای مشترک خواستار افزایش با اعلام خواست حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار پرچم این مبارزه را برافراشتند. این جنبشی است که بایدوسیعا به آن پیوست و با این کار اعتراض خود را به شورایعالی کار و تعیین دستمزدها از بالای سر کارگران اعلام داشت.(منبعWorkers in Iran کارگران در فیس بوک)

آمارهای ضد و نقیض!

علی ربیعی وزیر کار دولت روحانی در همین هفته از تک رقمی شدن نرخ بیکاری سخن میگوید، اما در کنار طرح گسترش خصوصی سازی ها، تحت عنوان “تعدیل نیروی کار” از کار بیکار میشوند و با به تعطیلی کشیده شدن کارخانجات کارگران بیشتری کارشان را از دست میدهند. بعلاوه اینکه گزارشات از وارد شدن ٥ میلیون نیروی آماده کار فارغ التحصیل دانشگاهها به بازار کار خبر میدهد. از همین رو یک محور مهم اعتراضات کارگری از جمله در هفته ای که گذشت اعتراض علیه بیکارسازی ها، و نپرداختن دستمزدها است. مثال بارزش گسترش اعتراضات در معادن است.  از تک رقمی شدن نرخ تورم صحبت میکنند، تا دستمزد کارگر را افزایش ندهند. ازجمله از نرخ تورم نقطه به نقطه ٩ درصدی خبر میدهند تا زمینه را برای افزایش سطح دستمزدها نهایتا حول و حوش دوازده درصد بر همین ٧١٢ هزار تومان حداقل دستمزد کنونی، آماده کنند.  ارائه آمارهای متفاوت از نرخ خط فقراز جمله موارد دیگر است. برای مثال در دی ماه ٩٤ هزینه ماهانه خانوارهای کارگری را بیش از سه میلیون تومان اعلام کردند. اکنون در آخرین محاسباتشان رقمشان به مبلغ ٢٧٤٤٠٠٠کاهش یافته است. در حالیکه گزارشات حاکی از افزایش سرسام آور قیمت هاست. دلیل این ضد و نقیض گویی ها نیز نگرانی از گسترش جنبش اعتراضی کارگری و مشخصا گسترش جنبش برای خواست افزایش دستمزدها با خواسته افزایش آن به رقم بالای خط فقر یعنی مبلغ سه میلیون و پانصد هزار تومان است. خصوصا اینکه با نزدیک شدن به روزهای آخر سال و موعد اعلام میزان حداقل دستمزدها، جنب و جوش اعتراضی بر سر خواست افزایش دستمزدها نیز بیشتر شده است. کارگران خواستار افزایش دستمزدها به رقمی بالای خط فقر هستند و هفت تشکل کارگری طی بیانیه ای مشترک خواستار افزایش با اعلام خواست حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار پرچم این مبارزه را برافراشتند. جمع هایی از کارگران در کارگران پروژه های پارس جنوبی، پتروشیمی های منطقۀ ماهشهر و بندر امام، و فعالین از کارگران جنوب و کارگران محور تهران- کرج نیز طی بیانیه ای حمایت خود را از این خواست اعلام کرده اند. این جنبشی است که ابعاد اجتماعی دارد و قبلا معلمان نیز خواست افزایش حقوقها بالاتر از خط فقر را اعلام کرده بودند و یک خواست مهم پرستاران که در این هفته همایشی نیز داشتند همین موضوع است. بایدوسیعا به جنبش افزایش دستمزد بالاتر از خط فقر و خواست حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار پیوست. (منبعWorkers in Iran کارگران در فیس بوک)

 

گزارش

٢٧بهمن؛ دومین جلسه دادگاه کارگران معترض معدن سنگ آهن بافق برگزارشد!

جلسه دوم رسیدگی به پرونده کارگران سنگ آهن بافق امروز (سه‌شنبه بیست و هفتم بهمن‌)در شعبه ١٠٥ دادگاه کیفری ٢ یزد برگزار شد و قرار شد با توجه به دفاعیات وکیل کارگران جلسه بعدی دادگاه ١ ماه دیگر برگزار شود. محمد علی جداری فروغی وکیل کارگران با اعلام این خبر گفت: دادگاه امروز در دو نوبت در ساعت ١٠ و ١١ صبح برگزار شد که در دادگاه اول نسبت به شکایت  دو کارگر متهم  و در دادگاه دوم نسبت به شکایت ٧ کارگر متهم دیگر رسیدگی شد. وی ادامه داد: در یکی از این دو پرونده تنها شاکی کارگران دادستان بافق بود و در نتیجه از جنبه عمومی به اتهامات وارده رسیدگی شد اما در دادگاه دوم که عناوین اتهامی مشابهی به کارگران وارد شده بود به غیر از دادستان بافق شکایت دیگری از سوی مدیریت معدن سنگ آهن بافق مطرح شده بود و در نتیجه متهمان اخیر علاوه بر شاکی عمومی با شاکی خصوصی نیز مواجه بودند. جداری فروغی بایادآوری اینکه نماینده حقوقی کارفرمای کارگران سنگ آهن بافق هم در جلسه قبلی و هم در جلسه امروز رضایت خود را نسبت به عدم پیگیری پرونده اعلام کرده است، افزود: اما با توجه به جنبه عمومی جرم حضور دادستان بافق در جلسات بعدی دادگاه ضروری است.

 

٢٦بهمن؛ حمله اوباشان مزدور شهرداری به دست فروشان!

ساعت ٣٠. ١٧ روز دوشنبه ٢٦ بهمن، در محدوده خروجی متروی شادمان، مسافران در حال خروج از ایستگاه، با صحنه درگیری ماموران شهرداری با چرخی‌های میوه‌فروش مواجه شدند. حدود ١٠ نفر از ماموران شهربان – حریم‌بان عصر روز دوشنبه برای برخورد با سد معبر، با دو ماشین‌شاسی‌بلند که هیچ اثری از شماره منطقه و ناحیه شهرداری بر روی آنها نبود و فقط آرم شهرداری داشتند، در خیابان آزادی حاضر شده و اقدام آنها جهت برخورد با دست‌فروشان و چرخی‌های مقابل خروجی مترو به درگیری و مجروح شدن شماری از دستفروشان منجر شد. این اتفاق به فاصله یک هفته از ماجرای پربازتاب درگیری بین این ماموران و کارگران کارواشی در سعادت‌آباد تهران روی داده است؛ حادثه‌ای که طی آن چند کارگر زخمی شدند و برخی اموال کارواش نیز تخریب شد. در این حادثه شهردار منطقه ٢ تهران استعفا کرد و شهردار تهران نیز برای رسیدگی به ماجرا دستور داد. چند نفر از شاهدان حاضر در صحنه درگیری روز دوشنبه نیز با اشاره به استفاده ماموران از باتوم و شوکر که در حادثه اخیر نیز گزارش شده بود، اظهار داشتند: متاسفانه ماموران شهرداری بدون بیان تذکر و هشدار و بدون مقدمه از ماشین‌ها پیاده شدند و شروع به برهم ریختن و واژگونی چرخ‌دستی‌ها کردند که این کار باعث درگیری شد. با ادامه درگیری‌ها که موجب مجروح شدن چند تن از فروشندگان شد، ماموران شهرداری با رهاکردن خودروهایشان صحنه را ترک کردند و مردم نیز با تماس با اورژانس برای مداوای مجروحان اقدام کردند. یکی از دستفروشان حاضر نیز از این «حادثه ناگهانی» با ترس یاد کرد و به ماموران پلیس گفت: «در یک چشم‌به‌هم‌زدن از ماشین‌ها پیاده شدند. هیچ توضیحی ندادند. فقط فحش می‌دادند. کاسه و کوزه‌مان را که به هم ریختند، اعتراض کردیم. به جای اینکه جوابمان را بدهند، با باتوم و شوکر به جانمان افتادند و تا می‌خوردیم، زدند. اگر مردم نبودند، تا همین الان هم داشتیم کتک می‌خوردیم».  او سپس به پسر جوانش اشاره کرد و گفت: «دندان‌ها و بینی پسرم را شکستند. این هم خواهرزاده‌ام است که به این روز افتاده».

طی ١٠ماه گذشته در استان آذربایجان شرقی٤٧کارگرکشته و١١٤٧کارگردیگرمصدوم شدند!

روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی؛ درده ماهه منتهی به دیماه سال جاری ٤٧ نفر بر اثر حوادث کار در استان جان خود را از دست دادند که نسبت به ده ماه مشابه سال گذشته ٧ درصد افزایش دارد.

اعترافات وزیر دولت روحانی! فقر اقتصادی بیش از پنج میلیون نفر در تهران!

فقر اقتصادی بیش از پنج میلیون نفر در تهران! وزیر راه و شهرسازی گفت: در کلانشهر تهران بزرگ که جمعیتی بین ١٢ تا ١٦ میلیون نفر زندگی می کنند، بیش از پنج میلیون نفر در فقر اقتصادی مشکلات زیادی را متحمل می شوند. علاوه بر مشکلات اقتصادی وجود ناهنجاری های اجتماعی در کلانشهر وضعیت نامناسبی را برای زندگی به وجود آورده است. گسست بی هویتی عده زیادی در تهران نیازمند اثبات نیست و مسایل زیست محیطی زندگی افراد را در این شهر با چالش های بزرگی مواجه کرده است. به گفته وزیر راه و شهرسازی وضعیت توسعه شهری از جهت امکان زندگی در شهرهای ایران مراتب خوشایندی ندارد. وی با بیان این که امکان نفس کشیدن در تهران در فصل زمستان با مشکل جدی مواجه شد، گفت: زندگی در این شهر با وجود مشکلات زیادی که وجود دارد با چالش های بزرگی مواجه است. مشکلات تردد مردم و هدر رفت وقت شهروندان مفهوم حرکت را در این شهر دچار چالش های بنیادی کرده به طوری که رضایتمندی طبقات مختلف اجتماعی در این شهر بسیار اندک است. وی تاکید کرد چالش های فرارو در زندگی شهری تبعات سنگینی دارد که نمی توان به سادگی از آن چشم پوشی شود.

زخمی شدن ١٠ کارگر کارخانه سایپا کاشان

پنج شنبه (٢٩ بهمن)، واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل کارگران سایپا کاشان در جاده کاشان- بادرود نطنز منجر به زخمی شدن ده کارگر شد.

اخراج و بیکارسازی

سپنتا بین الملل تعطیل شد!

پس از تعطیلی کارخانه در آخر آبان ماه، حدود ٤٠٠ کارگر این شرکت بیکار شده‌اند. با گذشت چند ماه از تعطیلی شرکت حفاری سپنتا بین الملل در اهواز معوقات مزدی کارگران همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.

 

رئیس اتحادیه آهن‌فروشان: رکود امسال باعث شده تا بیش از ١٠٠ واحد آهن‌فروشی تعطیل شوند!

محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن‌فروشان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه بازار خرید و فروش آهن در رکود بسیار بدی به سر می‌برد، گفت: در حال حاضر عمده آهن‌فروشان در تمام استان‌ها تغییر شغل داده‌اند. وی در ادامه اظهار داشت: عرضه در بازار زیاد است اما خریداری وجود ندارد، حتی برخی فروشندگان کالاهای خود را زیر قیمت بازار به فروش می‌رسانند تا از گرفتاری‌های مالی رها شوند.

اخبار بین المللی

یونان – مقابله پلیس با گاز اشک آور با کشاورزان معترض!

کشاورزان یونانی در اعتراض به برنامه های جدید ریاضت اقتصادی در مقابل ساختمان وزارت کشاورزیتجمع کردند. هنگامی که شماری از آنها تلاش کردند وارد ساختمان وزارتخانه بشوند، درگیریهایی بین آنها و نیروهای پلیس رخ داد. نیروهای پلیس ضدشورش یونان برای متفرق کردن معترضان که در حال پرتاب سنگ و گوجه فرنگی به سمت ساختمان وزارت کشاورزی بودند، از گاز اشک آور استفاده کردند. حدود هشتصد کشاورز از جزیره کرت یونان خود را به آتن رساندند تا در این تجمع شرکت کنند. شماری از کشاورزان معترض در میدان سینتاگمای آتن چادرهایی را برپا کرده اند. این میدان در سالهای اخیر شاهد رویارویی های خشونت بار بین معترضان و نیروهای پلیس بوده است. بر اساس برنامه جدید دولت یونان، حق تامین اجتماعی که کشاورزان این کشور باید بپردازند، سه برابر خواهد شد. این برنامه، بخشی از تعهدات دولت یونان به وام دهندگان بین المللی است. دولت یونان می گوید این گام، برای صنعتی که تاکنون تقریبا به طور کامل با اتکا به یارانه های دولتی به حیات خود ادامه داده است، ضروری است.

استرلیا – حمایت مردم از دختر بچه پناهجو!

دهها نفر از فعالان حقوق بشر در استرالیا با تجمع در مقابل یک بیمارستان از پزشکانی که مانع ترخیص دختربچه یک پناهجو شدند حمایت کردند.  به گفته پزشکان بیمارستان در صورتی که این کودک یک ساله مرخص شود، مقامات دولتی وی و مادرش را به بازداشتگاه پناهجویان نائورو باز می گردانند.  این دختربچه در همین بازداشتگاه دچار سوختگی شده بود. یکی از تظاهرکنندگان می گوید: “ما گزارش های وحشتناکی از شرایط کودکان و بزرگسالان در این بازداشتگاه دریافت کرده ایم. قطعا پزشکان بسیار نگرانند که چه اتفاقی برای دختربچه پس از بازگشت به بازداشتگاه خواهد افتاد. ما اینجا هستیم تا همبستگی خودمان را نشان دهیم و از خانواده، پزشکان و بیمارستان حمایت کنیم.” این بازداشتگاه در جزیره نائورو میان اقیانوس آرام و در سه هزار کیلومتری سرزمین اصلی استرالیا قرار دارد و بیش از پانصد پناهجو در آن نگهداری می شوند. تا کنون گزارش های متعددی از شرایط بسیار سخت، بدرفتاری و سو استفاده از کودکان و زنان از این بازداشتگاه منتشر شده است.

جهان – مرگ بیش از ٥ میلیون نفر در اثر آلودگی‌هوا!

تحقیقات جدید نشان می دهد که بیش از ٥ میلیون و پانصد هزار نفر هر ساله در سراسر جهان به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودهنگام می شوند. بیش از نیمی از مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا در کشورهای چین و هند است. کارخانه ها، خودروها و گازی که از سوختن چوب و زغال سنگ متصاعد می شود از جمله عوامل اصلی این آلودگی ها عنوان شده است. تنفس ذرات سمی کوچک خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی، نارسایی های تنفسی و حتی سرطان را به دنبال دارد. در حالی که کشورهای توسعه یافته در دهه های گذشته توجه زیادی به این مشکلات کرده اند، شمار افرادی که در کشورهای در حال توسعه در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، رو به افزایش است. براساس این تحقیقات، آلودگی هوا بیش از عوامل خطرناک دیگری نظیر سوءتغذیه، چاقی و مواد مخدر باعث مرگ و میر می شود. کارشناسانی که جزئیات تحقیقاتشان را در بزرگترین فسیتوال علوم در واشنگتن در معرض عموم قرار داده اند از دو کشور چین و هند خواسته اند برای محدود کردن انتشار گازهای سمی، به استفاده از تکنولوژی های تمیزتر و جدیدتر اولویت دهند.

مجارستان – هزاران معلم و دانش آموز دست به راهپیمایی زدند!

هزاران تن از دانش آموزان، معلمان، اعضای اتحادیه ها و هواداران آنها روز شنبه١٣ فوریه در بوداپست، پایتخت مجارستان راهپیمایی کردند. این افراد به سیاست جدید دولت ویکتور اوربان مبنی بر متمرکزسازی نظام آموزشی و افزایش جمعیت در مدارس اعتراض دارند. یکی از معلمان می گوید: ” تعداد دانش آموزان بیش از حد است و در هفته ٣٥ تا ٣٨ ساعت کلاس دارند. تازه این غیر از ساعات درس خواندن در منزل است. بنابراین ساعات درس خواندن آنها از ساعات کار کردن بزرگسالان هم بیشتر می شود.” یک دانش آموز دبیرستانی هم می گوید: “سیاست آموزشی دولت شرم آور است. من نمی خواهم یک عضو منفعل در این نظام آموزشی باشم. می خواهم که صدایم و خواسته هایم به عنوان یک دانش آموز شنیده شود.” قرار است اتحادیه های صنفی معلمان در مورد اعتصاب سراسری در مجارستان در هفته آینده تصمیم گیری کنند.

افغانستان – ٢٠١٥ خونین ترین سال برای غیرنظامیان!

سازمان ملل متحد می گوید در سال ٢٠١٥ بیش از ١١ هزار غیرنظامی در خشونتهای افغانستان کشته و یا زخمی شده اند. این سازمان که از سال ٢٠٠٩ مرتبا آمار قربانیان درگیریها در افغانستان را منتشر می کند سال گذشته را خونین ترین سال برای غیرنظامیان افغان خوانده است. بر مبنای آمار منتشر شده در گزارش سالانه سازمان ملل، در درگیریهای سال گذشته در افغانستان٣٥٤٥ نفر کشته و ٧٤٥٧ نفر دیگر نیز زخمی شده اند و این آمار نسبت به سال ٢٠١٤ چهار درصد افزایش را نشان میدهد. نیکولا هیسم، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان روز یکشنبه ١٤ فوریه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت ” آسیب های تحمیل شده به غیرنظامیان غیرقابل قبول است” و  سازمان ملل از عاملان آن میخواهد ” برای حفاظت از غیرنظامیان و پایان دادن به کشتار و معیوب کردن آنان” اقدام کنند. گزارش سازمان ملل درگیریها و حملات انفجاری در مناطق پرجمعیت از جمله مراکز شهرها را عامل عمده کشته شدن غیرنظامیان توصیف و از تصرف چند روزه شهر قندز در سال گذشته بدست گروه طالبان بعنوان نمونه ای از این حملات یاد کرده است. با این حال نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان امروز گفت ” آمار داده شده، وحشت ناشی از خشونت هارا بازتاب نمی دهد” و ” بهای اصلی را باید در وجود کودکان معیوب شده، پدران و مادران داغدار در مرگ نزدیکان شان و خانواده های بدون درآمد اندازه گرفت. ” بر اساس گزارش سازمان ملل، کودکان و زنان افغان، قربانیان اصلی خشونت های سال گذشته در این کشور بوده اند بگونه ای که از هر ٤ قربانی یک نفر آن کودکان و از هر ١٠ قربانی یک نفر آن زنان بوده اند. آمار داده شده از سوی سازمان ملل در مورد کودکان و زنان، نسبت به سال ٢٠١٤ به ترتیب ١٤ و ٣٧ درصد افزایش را نشان میدهد.

کوزوو – تظاهرات هزاران نفره ضدّ دولتی در پایتخت!

هزاران نفر روز چهارشنبه١٧ فوریه در پریشتینا مرکز کوزوو در یک تظاهرات ضد دولتی شرکت کردند. آنان دولت کوزوو را آلوده به فساد مالی دانسته و خواستار استعفای آن شدند.  مخالفان دولت همچنین نسبت به توافق صورت گرفته با صربستان برای عادی سازی روابط با این کشور معترضند. صربستان، استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته و همچنان آن را یکی از ایالتهای خود می داند.  این تجمع اعتراض آمیز همزمان با هشتمین سالگرد استقلال کوزوو و پس از برگزاری یک رژه نظامی در مرکز شهر پریشتینا برگزار شد. مخالفان دولت ماههاست که دست به برگزاری تظاهرات ضد دولتی می زنند. در ابتدای ماه ژانویه حدود ٣٠ نفر در جریان یک تظاهرات ضد دولتی زخمی شدند.

دیدبان حقوق بشر: طالبان از کودک سربازان برای عملیات انتحاری استفاده می کند!

سازمان دیدبان حقوق بشر می‌گوید به اسنادی دست یافته است که براساس آن طالبان کودکان را برای عملیات نظامی و انتحاری آموزش می دهند. براساس گزارش، طالبان از مدرسه‌های مذهبی برای “شستشوی مغزی” و سپس آموزش نظامی کودکان بین سنین ١٣ الی ١٧ سال استفاده می‌کنند. در این گزارش آمده که ولایت قندوز، تخار و بدخشان از جمله مناطقی هستند که طالبان اقدام به استفاده از کودک سربازان کرده است. دولت افغانستان نیز بارها از بازداشت کودکانی خبر داده که به منظور انجام حملات انتحاری، از سوی گروه طالبان آموزش یافته اند. پیشتر گزارشهایی منتشر شده بود که در آن اشاره شده بود کودکان برای آموزش نظامی به وزیرستان پاکستان اعزام می شدند اما یافته‌های این گزارش اخیر حاکی از آن است که اکنون این آموزشهای نظامی در داخل خاک افغانستان در مناطق تحت کنترل طالبان انجام می‌شود

خبر‌های کوتاه

عراق!

در ادامه اعتصاب و اعتراضات کارگران و کارکنان در اقلیم کردستان عراق، کشاورزان استان سلیمانیه نیز دست به اعتراض زدند. کشاورزان استان سلیمانیه نسبت به ارائه تولیدات خود به حکومت اقلیم و عدم پرداخت بهای محصولات خود معترض هستند. به گفته معترضان، حکومت اقلیم هنوز بهای تولیدات سالهای گذشته را به آنان پرداخت نکرده است. از سوی دیگر گزاشات حاکی است که اعتصاب معلمان شهر سلیمانیه نیز همچنان ادامه دارد. معلمان معترض پیشتر اعلام کرده بودند که تا احقاق حقوق و رسیدن به مطالباتشان به اعتصاب و اعتراض خود ادامه خواهند داد.

روسیه!

مسئولان روس هفته گذشته در مسکو، بلدوزرها را به سراغ صدها دکه و دکان و کسب و کار کوچک فرستادند. مسئولان روس این اماکن را غیرقانونی و ناامن خوانده و از این رو تخریب آنها را توجیه می کنند. این اقدام خشم صاحبان این کسب و کارها و منتقدان را در پی داشته است.

گینه!

روز سه شنبه ٢٧ بهمن، اتحادیه های کارگری در کشور “گینه” از اعتصاب سراسری در سطح این کشور خبر دادند.  روز سه شنبه در نخستین روز اعتصاب عمومی در گینه فعالیت در پایتخت و سایر شهرهای این کشور به طور کامل فلج شد. این اعتصاب نامحدود به درخواست اتحادیه کارگران گینه و کنفدراسیون ملی کارگران این کشور برنامه ریزی شده است. یکی از مهمترین دلایل این اعتصاب، اعتراض به قیمت بالای سوخت و درخواست برای کاهش آن است.

کنگو!

به گزارش “یورونیوز”، روز سه شنبه ٢٧ بهمن، اعتصاب عمومی در “کنگو” به منظور اعمال فشار بر رئیس جمهوری این کشور برای ترک قدرت، فعالیت های اقتصادی در پایتخت را فلج کرد.  بر اساس قانون اساسی، رئیس جمهوری این کشور نمی تواند بار دیگر در انتخابات ماه نوامبر شرکت کند؛ اما معترضان معتقدند که او می خواهد با تغییر قانون و با به تاخیر انداختن انتخابات در قدرت بماند. کشور کنگو در ماههای گذشته شاهد اعتراضات متعدد مردم علیه دولت بوده است.