زبان مادری حق پایمال شدە در ایران
زبان مادری یک حق است و این حق نه تنها با بزرگ شدن کودکان از بین نمیرود بلکه لازم به توسعه و شکل گیری صحیح این مطالبه انسانی کودک است و محیط مدرسه بهترین مکان برای رشد و تعالی این امر مهم بشری است که در کشورهایی که مبنا بر مرکز گرایی و توجه بر یک زبان خاص دارد امر امورش روند سرکوب بە خود میگیرد. حق آموزش به زبان مادری، در بسیاری از اسناد و معاهدات حقوق بشری مانند منشور زبان مادری، اعلامیه جهانی حقوق زبانی، بندهای ۳ و ۴ ماده ۴ اعلامیه حقوق اشخاص متعلق به اقلیتهای قومی، ملی، زبانی و مذهبی، ماده ۳۰ کنوانسیون حقوق کودک، ماده ۲۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و دها مورد دیگر به عنوان یک حق اصلی وانسانی در همه دنیا پذیرفته شده است. اما حاکمان و دولتمردان ایران سیاست یک ملت یک زبان را کە میراث بجامانده از دولتهای پیشین ایران میباشد را تحکیم کردەاند.
طبق اصل ۱۵ قانون اساسی “زبان و خط رسمی ایران زبان فارسی است اما استفاده از زبانهای قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس زبان آنها در مدارس در کنار زبان فارسی آزاد است” باوجود اینکە این قانون خود نقض حقوق بشر است زیرا کە زبانی را بر دیگر زبانها ارجعیت بخشیده است افراد زیادی را از ملیتهای غیر فارس کە بە نقض همین قانون اعتراض کردەاند در زندانهای جمهوری اسلامی ایران میتوان یافت کە انها توسط دستگاه قضایی دولت جمهوری اسلامی ایران بە زندانهای دراز مدت و یا اعدام با برچسب هایی مانند تجزیه طلب و محارب محکوم شدەاند.
جمعیت حقوق بشر کردستان روز جهانی حقوق بشر خواستار هر چە بیشتر متشکل شدن نیروهای ازادی خواە و طرفداران حقوق بشر در برابر تبعیض و استبداد حاکم بر ملتهای جغرافیای ایران میباشد. و یادآوری میکند کە پیوندهای اجتماعی بدون رعایت و تضمین حقوق و آزادیهای تمام اقشار اجتماعی اعم از نژاد، رنگ، جنسیت، زبان، مذهب، عقاید سیاسی ، خاستگاه اجتماعی و ملی، وضعیت دارایی، محل تولد، میسر نخواهد بود. .
جمعیت حقوق بشر کردستان
2016.02.21
لینک سایت http://farsi.kmmk.info/
ادارە اطلاعات شهرستان بوکان “سیروان کمالی” کارگر کورد را ربودە است
به گزارش جمعیت حقوق بشر کوردستان:”سیروان کمالی” فرزند “حسن” متولد سال ۱۳۶۹ در شهر بوکان شرق کوردستان، روز ٢١ بهمن ماه سال 1394 ( چهارشنبه 10 فوریه 2016 ) توسط سە تن از مامورین ادارە اطلاعات بوکان در منزل پدریش ربودە و تاکنون از مکان نگهداری و سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست .
“سیروان کمالی “مانند بیشتر جوانان کورد بە شغل کارگری مشغول بودە، او مخارج خانوادە خود را تامین می کردە است بنا به گزارشی کە بە دست جمعیت حقوق بشر کردستان رسیدە است پدر سیروان بە دلیل پیری و مریضی مدت یک دهە است کە خانە نشین شدە است و توان کار کردن را ندارد و سیروان مسئولیت تامین هزینە خانوادە را بە عهدە داشتە است .
“دایە زلیخا “مادر “سیروان “به کرات بە ادارە اطلاعات بوکان مراجعە کردە است و ماموران ادارە اطلاعات در جواب سوال او کە پسرم کجاست بە او گفتەاند “کە پسرت مفسد است. و منتظر بازگشت او بە خانە مباش” .
طبق گفتە شاهدان عینی مادر سیروان بسیار نگران فرزند ش است. او اوقات خود را با گریه سر می کند. و از زمانیکە هوا روشن میشود تا زمانیکە تاریک میشود را جلوی درب ادارە اطلاعات و یا سپاە پاسدارن سپری می کند.
طبق آمارهای جمعیت حقوق بشر کردستان مامورین وزارت اطلاعات ایران در شرق کردستان روزانە جوانان کورد را بدون دلیل دستگیر کردە و آنها را مدتهای طولانی بدون دادن هیچگونە اطلاعاتی در مورد سرنوشت و دلیل دستگیریشان به خانواده آنها، این جوانان در زندانهای خود حبس می کنند.
حقوق بشراتحادیە اروپا چند ماە پیش در رابطە با دستگیر کردن خودسرانە مردم توسط نیرواهای امنیتی ،دولت ایران را مورد مواخذە قرار دادە و از دولت ایران خواستە بود کە بە قوانین حقوق بشری پایبند باشد.
جمعیت حقوق بشر کردستان
20/02/2016
لینک خبر http://farsi.kmmk.info/2016/02/20/sirwan-kamaliiran-bokan/
اعلام اعتصاب غذای رمضان کمال احمد
رمضان کمال احمد زندانی سیاسی کورد در زندان رجایی شهر طی ارسال نامەایی بە مسئولین زندان اعلام اعتصاب غذا کرد. او در نامە خود بە ریس زندان نوشته است کە پس از عمل جراحی کە سە ماە پیش بر دست او انجام شد انگشتان دست راست او دیگر قادر بە حرکت نیستند.
متن نامە
موضوع درخواست: اعلام اعتصاب غذا بە دلیل عدم رسیدگی های پزشکی و عدم اعزام بە بیمارستان
بە: مدیریت زندان رجایی شهر و دادیار زندانیان سیاسی و امنیتی فاضله بر زندان.
همانگونه کە استحضار دارید بیش از سە ماە پیش عمل جراحی بر روی دستم انجام گرفتە است کە متأسفانه پس از این عمل انگشتان دست راستم کە تا پیش از این عمل سالم بودە پس از ان عـل از کار افتاده است و علی رغم مکاتب های قبلی بە شما و مسئولین بهداری زندان هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
ڵذا با توجە بە این کە این جانب در طول این چند ماە بارها بە اقدام بە نامهنگاری نمودەام و در اخرین نامەایی کە حدوداً سە هفته پیش نوشته بودم و اعلام کرده بودم در صورت عدم رسیدگی پزشکی و اعزام بە بیمارستان ناچارا مجبورم دست بە اعتصاب بزنم
لذا با توجە بە عدم هر گونه پاسخگویی ناجارا از امروز یکم اسفند ماە ١٣٩٤ (٢٠ فوریە ٢٠١٥) اعلام اعتصاب غذای تر می کنم و تا زمان رسیدگی و اعزام بە بیمارستان بە اعتصاب خود ادامه میدهم و در صورت عدم پاسخگویی ناچارا دست بە اعتصاب غذای خشک خواهم زد.
لازم بە یا داوری ا ست کە رمضان احمد کمال، در سال ١٣۸۷ به همراه سه تن از اعضای پ ک ک (حزب کارگران کوردستان ) که به صورت اشتباهی وارد مرزهای ایران شده بودند، دستگیر شد. او در حالی بازداشت شد که در حال حرکت به سمت مرزهای عراق بود و ماموران مرزبانی ایران با شلیک چند گلوله به شکم، کتف چپ و ران مانع از فرار او شدند، این گلولهها هنوز با گذشت هفت سال از بدن او خارج نشدهاند
این زندانی کورد غرب کوردستان، به اتهام عضویت در پ ک ک (حزب کارگران کوردستان ) در دادگاه انقلاب شهر خوی به اعدام محکوم شد، اما این حکم دردیوانعالی کشور مورد تجدید نظر قرار گرفت و حکم او به ١٠ سال حبس تعزیری تغییر یافت
سازمان عفو بینالملل در روز ٢۶ ژانویه ٢٠١۶ با صدور بیانیهای خواستار «اقدام فوری» در خصوص وضعیت رمضان احمد کمال، زندانی کورد اهل روژاوای کوردستان محبوس در زندان رجاییشهر کرج شد.
عفو بینالملل در این بیانیه مینویسد: «رمضان احمد کمال، زندانی کورد که در حال گذراندن ١٠ سال حکم خود در ایران است به مراقبتهای پزشکی از جمله جراحی نیاز فوری دارد. روز ٣٠ دسامبر ٢٠١۵ در حالی که او را به بیمارستان برای درمان عفونتهای پس از جراحی میبردند، مقامات زندان او را کتک زدند و پس از دو هفته بدون آنکه مراقبتهای پزشکی لازم برای او انجام شده باشد، او را به زندان بازگرداندند.»
پیش از این رمضان احمد کمال با نوشتن نامهای به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، از ضرب و شتم خود به وسیله ماموران زندان رجاییشهرخبر داده بود.
احمد کمال، هیچ خویشاوندی در ایران ندارد و این امر خود وضعیت این زندانی را بیشتر از دیگر زندانیان سیاسی زندانیان مورد تبعیض قرار میدهد ، بیشتر زندانیان سیاسی سابق که با او هم بند بودهاند، پیگیر مداوا و رسیدگی به وضعیت او هستند.
جمعیت حقوق بشر کردستان بار دیگر از تمامی محافل و تجمّعات مدنی ، سیاسی و حقوق بشری میخواهد کە دولت ایران را مجبور کنند کە اقدام فوری در خصوص وضعیت رمضان احمد کمال زندانی سیاسی کورد شوند.
جمعیت حقوق بشر کردستان
2016/02/20
لینک مطلب
http://farsi.kmmk.info/2016/02/20/aetesab-ghaza/