اخبار کارگری
٢٤بهمن ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
٢٤بهمن؛ راهپیمایی کارگران نیبر هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات بیمهای!
حدود ٢٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نیشکر اشتغال دارند) در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ٦ ماه حق بیمه دست از کار کشیدند. کارگران معترض به قصد تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهرشوش مسافت ٧ کیلومتری محل کار تا ورودی شهر را راهپیمایی کردند. علارغم پرداخت نشدن ١٠ میلیارد تومان از مطالبا ت بیمهای کارگران فصلی نی برکه مربوط به سالهای ٦٨ تا ٩٠ میشود، شرکت کشت وصنعت هفت تپه حق بیمه سال جاری کارگران نی بر را پرداخت نکرده است.
٢٤بهمن؛ تجمع بازنشستگان زغال سنگ البرز شرقی مقابل دفتر ذوب آهن اصفهان!
کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ طزره (البرز شرقی) در اعتراض به پرداخت نشدن سنوات بازنشستگی خود، صبح امروز (شنبه ٢٤ بهمن) با سفر به تهران مقابل شرکت ذوب آهن اصفهان تجمع کردند. یکی از کارگران در تشریح علت اعتراض امروز کارگران بازنشسته گفت: در کل حدود ١٨٣ نفر هستیم که از نیمه دوم سال ٩٢ تاکنون بازنشسته شدهاند اما کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی سنوات پایان کارمان را پرداخت نکرده است. با وجود آنکه پیش از این چندین بار در مقابل ساختمان اداری شرکت البرز شرقی وفرمانداری شاهرود در استان سمنان اجتماع انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت امروز راهی تهران شدیم تا در خصوص مشکلاتمان با مسئولان شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مالک اصلی شرکت ذغال سنگ البرز شرقی صحبت کنیم.
٢٤بهمن؛ تجمع اعتراضی کارگران گچ بیجار!
کارگران کارخانه گچ بیجار در اعتراض به اخراج و بیمارسازی در کارخانه گچ و اعلام تارضایتی از میزان دستمزدها، مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند. کارگران دو سالی است که اخراج شده اند و کارفرما چندین ماه است پرداخت دستمزد کارگران را به تاخیر انداخته است و حدود ٢ سال بیمه انان را به تامین اجتماعی واریز نکرده است. در این تجمع اعتراضی چند نفر از کارگران با فرماندار دیدار داشتند و به آنها وعده رسیدگی داده شد. کارگران خواستار فوری طلبها و روشن شدن وضع کاری خود هستند.
٢٤ بهمن؛ اعتصاب کارگران اخراجی شرکت لبنیات بسیتون !
کارگران اخراجی شرکت لبنیات بیستون در اعتراض به اخراج ناگهانی و بلاتکلیفی وضعیتشان در محل شرکت تجمع کردند و خواهان بازگشت به کار شدند.
٢٤بهمن؛ تجمع اعتراضی کارکنان شرکت خدمات فجر شاهو در سنندج!
کارکنان شرکت خدماتی فجرشاهو که طرف قرارداد شرکت مخابرات سنندج هستند برای چندمین بار بهدلیل پرداخت نشدن حقوق دیماه و سه ماه حق اضافه کاریشان در محل شرکت در خیابان انقلاب سنندج تجمع کردند.
٢٤بهمن؛ تجمع اعتراضی کارگران شرکت سوله ساز کاویان غرب کرمانشاه!
کارگران شرکت سوله سازی کاویان غرب در کرمانشاه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق در محل این شرکت در شهرک صنعتی فرامان تجمع کرده و خواهان پرداخت فوری دستمزدهایشان شدند.
٢٠بهمن؛ چهارمین روزاعتصاب وتجمع کارگران شرکت ایران صدرا مقابل استانداری! بوشهر!
١٥٠٠ نفر از کارگران شاغل در شرکت ایران صدرا از هشت ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند و صرفا طی این مدت مساعده هایی گرفته اند که نمی تواند تکافوی هزینه های زندگی شان را بدهد. جدا از معوقات مزدی، کارفرما هنوز در خصوص پرداخت حق بیمه ماههای گذشته نیز اقدامی نکرده و در نتیجه از این جمع کارگرانی که برای تمدید دفترچه بیمههای خود اقدام کردهاند با مشکل مواجه شدهاند. طی روزهایی که تجمعات کارگران صدرا برگزار می شده، هیچ مسئولی از استانداری حاضر نشده به جمع آنها بیاید و به گفته نمایندگان معترضان، نشست هایی هم که با برخی از مسئولان داشته اند، در خصوص مطالبات آنها گره گشا نبوده است. به گزارش بوشهر نیوز درهمین رابطه، معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر گفت: براساس مصوبه کمیسیون کارگری این استان در نشست روز سه شنبه(٢٠همن) بخشی از مطالبات کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) هفته جاری پرداخت می شود. بخش دوم طلبی کارکنان شرکت صدرا تا پایان بهمن ماه و مابقی نیز قبل از پایان سال جاری پرداخت خواهد شد.
١٩بهمن؛ در پی تعطیلی کامل کارخانه: کارگران کاشی کویر یزد تجمع کردند!
بیش از ١٠٠نفر از کارگران کاشی کویر در اعتراض به اخراج و بیکارسازی ها در مقابل استانداری یزد دست به تجمع اعاراضی زدند.
١٨بهمن؛ اعتصاب رانندگان اتوبوس در آبادان بخاطر پرداخت نشدن حقوق دو ماهه!
٨٥ راننده اتوبوس شرکت واحد آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود دست از کار کشیده و هیچ مسافری را جابجا نکردند. در حالی که خطوط مختلف اتوبوسرانی آبادان در روزهای گذشته حداکثر هر ١٥دقیقه یکبار در ایستگاه ها سوار اتوبوس مقصد می شدند، در روز اعتصاب اتوبوسی وارد ایستگاه ها نشد و تعداد بیشماری از شهروندان به ناچار از تاکسی و وسایط شخصی خود برای رسیدن به مقصد استفاده کردند.
١٩بهمن؛ تاخیر مسابقه بدلیل ورود کارگران ورزشگاه قدس همدان در زمین فوتبال
در ورزشگاه قدس همدان پیش از دیدار تیم های فوتبال پاس همدان ونساجی مازندران کارگرانی که حقوقشان پرداخت نشده بود وارد چمن بازی شدند که این اقدام آنها باعث شد مسابقه با تاخیر شروع شود و با دخالت ماموران انتظامی مواجه شدند.
١٩بهمن؛ در اعتراض به معوقات مزدی: کارگران پیمانکاری فاز ١٩ عسلویه تجمع کردند!
٣٠٠نفر از کارگران فاز ١٩ عسلویه در اعتراض به ٤ ماه معوقات مزدی در محوطه کارگاه تجمع کردند. کارگران که همه از نیروهای فنی متخصص هستند در شرکتهای پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند. خواسته اصلی کارگران پرداخت تمام مطالبات مزدی تا قبل از پنجم اسفندماه برطبق دستور کتبی ارسالی وزارت نفت به کارفرمایان شرکتهای پیمانکاری
١٨بهمن؛ در اعتراض به معوقات مزدی: تجمع اعتراضی کارگران باغ کتاب تهران به روز دوم کشیده شد!
١٣٠ نفر از کارگران شاغل در پروژه باغ کتاب تهران صبح ١٨بهمن برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن ٩ ماه معوقات مزدی در محوطه باغ کتاب در اراضی باغ کتاب تهران تجمع کردند. یکی از کارگران بااشاره به بی نتیجه ماندن اجتماع اعتراضی روز گذشته گفت: در نه ماه گذشته دستمزد و مزایای مزدی ما پرداخت نشده است و هیچ پاسخی نیز از پیگیری ها و رایزنی های مکرر دریافت نکرده ایم. به گفته کارگران، شرکت کیسون علت به تاخیر افتادن مطالبات مزدی پرداخت نشده را کمبود نقدینگی عنوان کرده و مدعی شده که شهرداری تهران در مقام کارفرمای مادر هنوز صورت وضعیتهای مالی ماههای گذشته را پرداخت نکرده است.
١٧بهمن؛ کارگران نساجی قائم شهر مقابل استانداری مازندران تجمع کردند!
٢٥٠نفر از کارگران نساجی مازندران (قائم شهر) در ادامه پی گیری های مطالبات معوقات خود، با سفر به ساری در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه پیش از این نیز او و همکارانش در واکنش به بیتفاوتی کارفرما در خصوص پرداخت مطالباتشان برای مدت چهار روز در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان فرمانداری قائمشهر تجمع کردهبودند؛ افزود: تا این لحظه تنها یک ماه از مجموع ٤ ماه دستمزد معوقه پرداخت شده است. به گفته وی علاوه بر سه ماه مزد معوقه آن کارفرما هنوز بابت حق بیمه ماههای خرداد، مرداد و شهریور ٤٠٠ کارگر کارخانه نساجی مازندران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
١٨بهمن؛ تجمع کارگران بازنشسته معدن طزره در مقابل ساختمان اداری معدن!
بیش از ١٠٠ نفر از کارگران بازنشسته و شاغل معدن زغال سنگ البرز شرقی واقع در طزره در اعتراض به تسویه حساب نشدن مطالبات مزدی و حقوقی و در اعتراض به رویه کارفرما در مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کردند. کارگران بازنشسته میگویند؛١٨٣٣ نفر هستند که از نیمه دوم سال ٩٢ تاکنون بازنشسته شدهاند اما هرکدام بصورت متوسط بین ٣٠ تا ٤٠میلیون تومان سنوات پایان کار پرداخت نشده طلبکارند.
١٨بهمن؛ راه پیمایی کارگران کارخانه نساجی ساری!
کارگران کارخانه نساجی مازندران به دلیل طلب چند ماهه حقوق عقبمانده در سطح خیابانهای مرکز استان مازندران راهپیمایی اعتراضی کردند. کارگران معترض کارخانه نساجی با راهپیمایی از بلوار ارتش به سمت سبزمیدان در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند و خواستار دیدار با استاندار مازندران و یا معاون سیاسی امنیتی استانداری شدند. کارگران معترض پس از دقایقی تجمع در مقابل استانداری مازندران به تحصن در پیادهروی مقابل ساختمان استانداری پرداختند. نیرویهای امنیتی استانداری مازندران با قرار دادن میلههای آین و کوچک کردن فضای مقابل استانداری موجب عقب رفتن معترضان تا پیادهرو و قسمتی از خیابان انقلاب شدند که همین مسئله موجب ترافیک سنگین در خیابان انقلاب ساری تا میدان ساعت و خیابان قارن شد.
١٧بهمن؛ کارگران کارخانه کاشی ایفاسرام اعتصاب کردند!
کارگران کارخانه کاشی ایفا سرام به دلیل عقب افتادن حقوق و مزایای خود اعتصاب کردند .
١٧بهمن؛ اعتراض کارگران خدمات شهری فضای سبز شهرداری خرمشهر!
٥٠ نفر از کارگران بخش خدمات شهری و فضای سبز شهرداری خرمشهر با برگزاری تجمع اعتراضی روبروی شهرداری خرمشهر، پرداخت حقوق و معوقات خود را خواستار شدند. به گفته این کارگران، ٢٠٠ نفر از کارگران بخش خدمات شهری و فضای سبز زیر پوشش پیمانکار منطقه آزاد اروند به مدت چهار ماه حقوق و مزایا دریافت نکرده اند و این روزها زندگی سختی را می گذرانند.
اخباری از همایش اخیر پرستاران و خواستهایشان!
پرستاران یک بخش محروم جامعه هستند. بارها در اعتراض به حقوق های زیر خط فقر، فشار بالای کاری، اضافه کاری های اجباری، تبعیض در پرداخت ها و فاصله عمیق کارانه ها اعتراض داشته اند. بخش بسیاری از پرستاران بصورت پیمانی کار میکنند، استخدام رسمی آنان یک خواست مهم پرستاران است. استخدام تعداد مورد نیاز پرستار و لغو اضافه کاری های اجباری و بالا بردن استاندارد بیمارستان از جمله موضوعات دیگر اعتراضات پرستاران بوده است. اخبار زیر حکایت از همایش اخیر آن و اعتراضاتشان است.
دو مراسم در یک روز!
اجرای نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بعد از گذشت ٨ سال و ٧ ماه از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی(ششم تیر ١٣٨٦)، شکاف در اختلاف پرداختی پزشک و پرستار، توجه نکردن به خواسته های معقول و منطقی پرستاران ، عدم امنیت شغلی پرستاران شرکتی، تبعیض در برخورد با دانشجویان پرستاری و…، به عنوان ملاک های انتقاد آنان از “نظام سلامت” ، باعث شده تا سازمان نظام پرستاری کشور در دوره جدید، همایش پرستاری را جایگزین جشن پرستاری کند. خواسته های پرستاران شرکت کننده در همایش برج میلاد پرستاران شرکت کننده در همایش بزرگ پرستاری مرکز همایش های بین المللی برج میلاد با صدوربیانیه ای خواسته های زیر را اعلام داشتند. به گزارش ٢٤ بهمن پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری،خواسته های پرستاران بقرارزیراست: ١- جاری شدن عدالت در همه اجزای نظام سلامت با تغییر ساختار فعلی وزارت بهداشت. ٢- اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مصوب مجلس شورای اسلامی. ٣- برخورداری کارکنان پرستاری از مزایای کامل قانون ارتقای بهره وری و سخت وزیان آور. ٤- ایجاد امنیت شغلی با اخذ مجوز استخدام رسمی برای پرستاران . ٥- تفویض اختیار و اعطای قدرت تصمیم گیری و مشارکت در تصمیم سازی مدیران پرستاری در سطوح مختلف بسته به مسئولیت های واگذار شده. ٦- برقراری عدالت همه جانبه در نظام سلامت. عدم پرداخت ٣ماه حقوق پرستاران استان های زاهدان و کهکیلویه! وزارت بهداشت نمیتواند پرستاران را استخدام رسمی و امنیت شغلی برای آنها ایجاد کند، ضمن اینکه حقوق آنها نیز رعایت نمیشود به طوریکه در حال حاضر در چند استان از جمله کهکیلویه و بویر احمد و همچنین زاهدان پرستاران شرکتی حقوق خود را ٣ ماه است که دریافت نکردهاند.
سه مورد از همبستگی جهانی کارگری با کارگران زندانی در ایران!
یک نوع قابل توجه از همبستگی جهانی کارگری در حمایت از مبارزات کارگران ایران، حمایت از کارگران زندانی است. نامه مشترک دبیرکل سندیکاهای CFDT، CFE-CGC، CFTC، CGT، FSU، اتحادیه سندیکاهای همبستگی و UNSA به فرانسوا اولاند رئیسجمهور و لوران فابیوس وزیر، همزمان با سفر روحانی به این کشور، نامه حمایتی اتحادیه جهانی کارگران صنعتی ار کارگران مس خاتون آباد، و نامه جان کلارک رهبر ائبلاف علیه فقر در کانادا در محکومیت محاکمه ٩ کارگر بافق یزد از جمله نامه های حمایتی از کارگران زندانی در ایران ، با خواست آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان از زندان است. در زیر بخش هایی از این نامه های حمایتی را میخوانید: ١ــ تشکلهای مختلف کارگری در فرانسه در نامه مشترک خود خواستار آزادی کارگران و معلمان زندانی در ایران شده اند. در این نامه به موارد متعددی همچون شاهرخ زمانی که در زندان جان باخت، و نیز به بازداشت تعداد زیادی از معلمان اشاره شده است. در بخشی از این نامه آمده است: “رژیم ایران بهصورت گسترده ناقض حقوقبشر و سندیکاها در ایران است. یک اقدام ساده برای دفاع از حق سندیکایی منجر به مجازات چند سال زندان میشود. یک فعال سندیکایی اخیراً در بازداشت بدلیل بدرفتاری درگذشت و چند فعال دیگر حقوق کارگری، در معرض خطر مرگ هستند. به بهانه دیپلوماسی اقتصادی، فرانسه نمیتواند موارد نقض حقوقبشر در ایران را نادیده بگیرد. رژیم ایران یکی از آزادی کش ترین رژیمها در کره زمین است.”
در بخش دیگری از این نامه چنین آمده است:”شاهرخ زمانی، کارگر ساختمان و فعال حقوق مدنی و سندیکایی، به دلایل ناشی از شرایط بسیار نامساعد بازداشت، در زندان جان سپرده است. مسئولیت دولت ایران با توجه به وخامت وضعیت جسمانی نامبرده و رفتار خشونتبار زندانبانان که او شخصاً در نامهیی بر آن تأکید کرده بوده، غیرقابل انکار است.”سندیکاهای فرانسه در ادامه نامه خود با اشاره به وضعیت شمار دیگری از فعالان کارگری و معلمان که هماکنون در زندانهای رژیم اسلامی در وضعیت خطرناک جسمی قرار دارند، خواستار پیگیری وضعیت این زندانیان و آزادی آنها و متوقف کردن پیگیرد کارگران و فعالان کارگری در ایران شده اند. ٢ــ یرکی راینا، دبیر کل اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (اینداستریال)، که ٥٠ میلیون کارگر در صنایع انرژی، معادن و تولیدی را در ١٤٠ کشور جهان نمایندگی می کند، در حمایت از کارگران بازداشتی بیانیه ای صادر کرده و در آن ضمن حمایت از خواستها و مبارزات کارگران خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگران بازداشتی مجتمع مس خاتون آباد شده است. در بخشی از این نامه چنین آمده است:”اینجانب به نمایندگی از اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (اینداستریال)، که ٥٠ میلیون کارگر در صنایع انرژی، معادن و تولیدی را در ١٤٠ کشور جهان نمایندگی می کند، از دولت ایران می خواهم که فورا جهت تضمین آزادی ٢٨ کارگر معدن مس خاتون آباد، که هنگام برگزاری تظاهراتی مسالمت آمیز جهت بازگشت به کار ١٧٠ نفر از کارگران قراردادی بازداشت شدند، مداخله نماید.” ٣ــ جان کلارک رهبر ائبلاف علیه فقر در کانادا طی نامه ای محاکمه ٩ کارگر معدن بافق یزد را که بخاطر مبارزات با شکوه ٥ هزار کارگر این معدن در سال گذشته، قرار است در ٢٧ بهمن ماه برگزار شود، محکوم کرده است. در بخشی از این نامه چنین آمده است: ” ما سیاست دولت شما که با استفاده از قدرت خود تلاش میکند مبارزه کارگران برای دستمزد مناسب و شرایط امن کاری را سرکوب کند محکوم میکنیم. ما از دولت شما میخواهیم که کارگران بافق از تمام اتهامات تبرئه شوند و حق انها برای مبارزه برای عدالت برای خود و سایر معدنچیان برسمیت شناخته شود.”
کارزار برای جلب همبستگی جهانی در حمایت از کارگران ایران در جریان است. ٥ نفر از کارگران خاتون آباد به قید وثیقه آزاد شده اند، ٢٣ نفر دیگر آنان همچنان در زندانند. بعلاوه جعفر عظیم زاده، بهنام ابراهیم زاده، محمد جراحی، رسول بداقی، اسماعیل عبدی، عبدالرضا قنبری، علیرضا هاشمی، علی اکبر باقی، اسماعیل عبدی، از جمله چهره های شناخته شده کارگری و معلمان معترض هستند که در کنار شمار بسیاری دیگر از فعالین سیاسی در زندان بسر میبرند. تمامی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. پرونده های تشکیل شده برای فعالین کارگری باید لغو و دادگاه ٩ کارگر بافق یزد فورا متوقف شود.
ویژه افزایش دستمزدها!
اختلاف در کمیته مزد و توسل به مجمع تشخیص مصلحت. امروز ٢١ بهمن پنجمین جلسه شورایعالی کار برای تعیین میزان حداقل دستمزد کارگران برای سال ٩٥، تشکیل شد. گزارشات مربوط به این نشست از بن بست کمیته مزد در برابر کارگران حکایت دارد . علی خدایی نماینده کانون عالی شوراهای اسلامی، این تشکل دست ساز دولتی در شورایعالی کار، با اعلام اینکه بالاخره بعد از چند هفته وقفه و حضور گروه کارفرمایی، پنجمین نشست کار گروه مزد ٩٥ تشکیل گردیده است، از پایان بی نتیجه آن و برگزاری جلسه بعدی در ٢٦ بهمن ماه خبر میدهد. او در رابطه با این نشست میگوید:” از آنجا که در تعیین معیار قانونی محاسبه سبد هزینههای زندگی میان شرکای اجتماعی هنوز اختلافنظر وجود دارد در جلسه امروز پیشنهاد شد که شورایعالی کار در این مورد از مجمع تشخیص مصلحت نظام به نهادی قانونی تصویب کننده قانون کنونی کار استعلام نماید.” این خبر نشانگر بالاگرفتن نزاع در درون کمیته مزد و مخمصه آنان بر سر تعیین میزان حداقل دستمزدهاست. این خبر نشانگر هراس از فضای اعتراضی در میان کارگران و کل جامعه بر سر معیشت و زندگی شان است. ربیعی از افزایش دستمزدها به رقمی بالاتر از نرخ تورم سخن گفت. در آمارها از نرخ تورم ١٣ تا ١٥ درصد و بعد هم از خط تورم نقطه به نقطه ٩ درصدی سخن گفتند تا سطح دستمزدها را در حول و حوش همین ارقام رقم زنند و نهایتا صد هزار تومانی به ٧٢٠ هزار تومان فعلی افزایش یابد. اکنون با جنبشی بر سر خواست افزایش دستمزدها روبروییم که میگوید اگر خط فقر سه میلیون و پانصد هزار تومان است، دستمزد ما نیز باید به همان میزان افزایش یابد. بیانیه مشترک هفت تشکل کارگری، اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگرف کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بر سر خواست افزایش دستمزدها و اعلام اینکه حداقل دستمزدها، نباید کمتر از خط فقر یعنی رقم سه میلیون و پانصد هزار تومان باشد، پرچم این جنبش است. سیاست دولت در قبال میزان حداقل دستمزد کارگران ادامه سیاست ریاضت اقتصادی آن و تحمیل دستمزدهای باز هم چند بار زیر خط فقر است. اما کارگران ایستاده اند و آنرا قبول نمیکنند. و این جنگ بطور واقعی جدالی اجتماعی بر سر معیشت است . بیانیه ٧ تشکل کارگری بر سر دستمزد بطور واقعی پرچم مبارزه بر سر خواست افزایش دستمزدها برای همه کارگران، معلمان، پرستاران ، بازنشستگان و کل حقوق بگیران جامعه است. باید آنرا به گفتمان خود در مجامع عمومی کارگری در تمام مراکز کارگری تبدیل کنیم و حول این بیانیه گرد آییم. امسال سال اعتراضی سراسری بر سر خواست افزایش دستمزدهاست.(منبع صفحه فیس بوک کارگران در فیس بوک)
کارگران
بیانیه تشکل های کارگری در رابطه با دستمزد سال ٩٥!
کارگران ایران در سال ٩٤ مانند سالیان گذشته زندگی سخت و پر مشقتی را همراه با فقر و فلاکتی جانکاه تجربه کردند. سالی که بر خلاف وعده های سرمایه داران و دولت “تدبیر و امید”، مبنی بر بهبود وضعیت معیشتی کارگران و افزایش قدرت خرید آنان، سال مواجهه کارگران با کاهش شدید قدرت خرید، افزایش هرچه بیش تر فاصله حداقل دستمزد با خط فقر،آزاد سازی گسترده قیمت ها وتحمیل مالیات بر ارزش افزوده ی ٩ درصدی بر کالاها و هزاران درد و مصیبت ناشی از پایین نگه داشتن دستمزدها بود. این دولت نیز که مانند دولت های گذشته وظیفه ای جز دفاع از منافع سرمایه داران در همه ی اشکال و صور آن نداشته است تا به امروز غیر از دست اندازی هرچه بیش تر به سطح معیشت کارگران و ایراد توجیهات و بهانه هایی چون “تحریم” و وجود “بحران های حاد اقتصادی”، چیز دیگری برای عرضه به کارگران در چنته ندارد. اگر چه این گونه توجیهات و بهانه ها هیچ گاه برای ما کارگران پذیرفتنی نبوده و از اساس فاقد ارزش و اعتبار است. اخراج و بیکارسازی گسترده کارگران و وضعیت نامناسب و اسف بار بیمه های تأمین اجتماعی آنان؛ تحمیل قراردادهای موقت و سفید امضای کار به طیف گسترده ای از کارگران که بر اساس آخرین آمار رسمی حدود ٩٣ درصد آنان را شامل می شود و گسترش بیش از پیش شرکت های واسطه ای و پیمانکاری، خود از نمونه های دیگر این ستم و استثمار طبقاتی است.
واقعیت این است که ما کارگران دیگر نمی توانیم چنین وضعیتی را تحمل کنیم و نمی توانیم بپذیریم که صاحبان سرمایه با پایین نگه داشتن سطح عمومی دستمزدها و تحمیل انواع ستم و بی حقوقی ، طبقه کارگر را بیش از پیش به سوی خانه خرابی و دربه دری سوق داده، از هستی ساقط نمایند. اما حالا که تحریم ها برداشته شده و دیگر امکان توسل به بهانه ی آن از بین رفته، مقامات دولتی چه خود به طور مستقیم و چه با فعال کردن عوامل دست نشانده در نهادهای ضدکارگری (خانه کارگر، شوراهای اسلامی کار و…) باز هم در تقلای کسب فرجه برای عدم پاسخگویی از طریق طرح توجیهات و بهانه های جدید هستند. حمایت از کارفرمایان و بسترسازی امن برای جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای خروج اقتصاد از بحران در دوره لغو ترحیم ها یا انداختن تقصیر وجود فاصله بین حداقل دستمزد باخط فقر به گردن دولت های پیشین، از دلایل و توجیهات امسال برای پایین نگه داشتن دستمزدها هستند. بنا بر این ما تشکل های مستقل در جنبش کارگری ایران، اعم از سندیکاها و اتحادیه ها وسایر تشکل های کارگری، برای افزایش دستمزد اعلام می داریم که: میزان دستمزد با اجرای بند ٢ ماده ی ٤١ قانون کار، باید متناسب با یک زندگی انسانی، مطابق با استانداردهای مدرن و متعارف و بالای خط فقر (٣.٥٠٠.٠٠٠ تومان ) تعیین شود و فارغ از هر وضعیتی که اقتصاد سرمایه داری، خارج از اراده کارگران به آن دچار گشته و در آن دست و پا می زند، محقق گردد. ما کارگران همچنین حق خود می دانیم که در صورت تأمین نشدن چنین خواستی، هر اقدامی را که برای پیش برد این امر خطیر مناسب تشخیص می دهیم، در دستور کار گذاشته و برای آن تلاش و مبارزه نمائیم.
چهارشنبه ٢١ بهمن ١٣٩٤. تشکلها به ترتیب حروف الفبا. اتحادیه آزاد کارگران ایران. انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه. سندیکای نقاشان استان البرز. کانون مدافعان حقوق کارگر. کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
فشاروتهدید حراست در بازپس گیری شکایت کارگران صنایع فولاد اهواز!
اتحادیه آزاد کارگران ایران : حدود یکماه پیش در “سایت اتحاد” خبری از شکایت کارگران در شرف بازنشستگی صنایع فولاد اهواز منتشر شد ، که این کارگران معترض برای پرداخت نشدن مبلغ ٤% سختی کار از طرف پیمانکاران مربوطه طی سالهای قبل وبا مشکل برخوردن کردن سوابق بیمه ای ، شکایتی را علیه کارفرمای اصلی صنایع فولاد تنظیم وبه سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده و پیگیر مطالبات قانونی خودشدند. اما از آنجائیکه امکان مقصر بودن کارفرمای اصلی صنایع فولاد در بازپرداخت دیون کارگران بعلت تعهدات قانونی اش در این شکایت میبود، حراست در دفاع از مدیریت صنایع فولاد مداخله و بمنظور جلوگیری از پرداخت خسارت احتمالی صاحبان شرکت به کارگران ، آنان را با تهدید و فشار، مجبور کرد که شکایت خودرا پس بگیرند. طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، حراست صنایع فولاد ازاین کارگران خواست که شکواییه خود نزد تامین اجتماعی را پس گرفته ودرغیر اینصورت مبادرت به اخراج این کارگران خواهد کرد.کارگران به خاطر اخراج نشدن، شکوائیه خود را پس گرفتند وآشکارا از این حق قانونی و پایمال شده خود عقب نشینی کردند تا مبادا شغل کنونی خود را با اخراج از دست بدهند. این ظلم آشکار و زیر پانهادن بدیهی ترین و قانونی ترین خواسته کارگران با توجه به حربه کثیف “ترس از اخراج” در شرایط فلاکتبار کنونی جامعه، یکبار دیگر ماهیت حراست مجتمع را در حراست و دفاع از منافع سرمایه داران علیه کارگران نشان داد. در ایران شبکه های حراست کارخانجات، صرفا” حراست از دستگاهها وتاسیسات صنعتی نیست، بلکه بعنوان یک نهاد سرکوب و ضد کارگری وظیفه حراست از منافع صاحبان صنایع را بعهده دارند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢١ بهمن ٩٤
رزمایش فجر انقلاب بسیج به منظور آمادگی مقابله با کارگران!
سایت کلاله خبر، روز جمعه ١٦ بهمن گزارشی از رزمایش نیروهای بسیج سپاه که به منظور نمایش آمادگی در برخورد با کارگران برگزار شده بود را با عنوان “اغتشاشگران کلاله دستگیر شدند” به همراه عکسهائی از ضرب و شتم کارگران فرضی توسط بسیجیان منتشر کرد. متن خبر: اغتشاشگران کلالهای دستگیرشدند! کارگران کارخانه ای درکلاله که دست به اغتشاش زدند،توسط نیروهای ضد اغتشاش وناارامی بسیج سپاه کلاله دستگیرشدند. به گزارش کلاله خبر،دررزمایش فجرانقلاب گردانهای بیت المقدس کلاله به منظورامادگی کامل نیروهای بسیج ضداغتشاش،این نیروهاباکارگرانی که دست به اغتشاش(بصورنمایشی) زده بودند برخوردکردند. نمایش آمادگی نیروی نظامی برای مقابله و درگیری با کارگرانی است که به هر شیوه ای به مصائب و بلاهائی که سرمایه داران و کارفرمایان بر سرشان بیاورند،اعتراض کنند! پیام واضح است. به کارگران اخطار داده می شود که صفوف اعتراضیتان، همان گونه که در عکسهای رزمایش فجر انقلاب به تصویر کشیده شده اندبا یورش گردانهایی نظیر بیت المقدس در هم خواهد شکست! ما قبلا هم شاهد نمایش مانورهائی از این قبیل علیه شهروندان به طور عمومی به خصوص در تهران با نام رزمایش ضد اغتشاش شهری بوده ایم، اما حالا این رویاروئی با مرزبندی مشخص تری برای مقابله با کارگران ترسیم شده و با وضوح و شفافیت نقش و وظیفه نیروهای انتظامی و نظامی از جمله بسیج در برابر اکثریت جامعه به نمایش گذاشته می شود. تصاویری که از این رزمایش گرفته شده اند نشان می دهند که چگونه بسیجیان در صفوف منظم اسلحه هایشان را رو به کارگران اغتشاشگر فرضی گرفته اند و به طرفشان یورش می برند، چگونه آنها را روی زمین می کشند و از پشت به دستشان دست بند می زنند. شنیدن این خبر و دیدن عکسهای مشمئز کننده اش، هر انسان دارای درک و شعوری را متنفر و منزجر می گرداند. چرا کارگران که تولید کنندگان و سرپا نگهدارندگان جامعه هستند و یک روز بدون کار و تلاش آنها هیچ چیز سر جایش قرار نخواهد گرفت، باید اینگونه برچسب اغتشاشگر، مخرب ، برهم زننده نظم و غیره بگیرند و نیروی بسیج خود را برای حمله به بیش از ٤٠ میلیون انسان آماده کند؟ دلیل اجرای این رزمایش، وجود جنگ واقعی ده ها میلیون کارگر با سرمایه داری بر سر حق زندگی و دفاع از انسانیتشان و اعتراضات گسترده و مهار نشدنی ای هستند که اقدامات سرکوبگرانه مدافعان سرمایه داری را تا به امروزبی تأثیر کرده است. اکنون که این نیروی معترض ده ها میلیونی دارای تجارب ارزنده مبارزاتی در موقعیتی قدرتمندتر قرار گرفته، مقابله عریان تر با مشخصات جنگی (جنگ با دشمن) با آن در دستور کار نیروهای حفاظت از منافع سرمایه داران قرار گرفته است. نیروی نظامی ای که آنطور در بیان گفته می شود باید در مقابل دشمن خارجی بایستد، دشمنی خود را با بخش عظیم جامعه اعلام کرده و عملا به جنگش آمده است! اما همچنانکه تا کنون تهدیدات، ارعاب، بازداشت، زندان و حتی کشتار نتوانسته است در عزم ما کارگران برای دست یابی به زندگی ای در شأن انسان قرن بیست ویکمی خللی ایجاد کند، در ادامه نیز نه رزمایش فجر انقلاب گردانهای بیت المقدس، نه حتی گسیل گردانها و لشکرها برای سرکوب در میدان واقعی (کارخانه ها و مراکز کارگری)، نخواهند توانست ما را از طلب حقوق انسانیمان منصرف کنند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٠ بهمن ٩٤
جوانمیر مرادی : یارانه حقوق، لفاظی جدید!
کارگران معدن طرزه شاهرود بعد از شش روز اعتصاب متوالی در داخل و محوطه معدن در اعتراض به تمدید نشدن دفترچه های درمانی و سه ماه و نیم حقوق پرداخت نشده که از سوی مقامات مسؤل جوابی نگرفته بودند، محل اعتراض خود را به مقابل ساختمان اداری معدن در شهر شاهرود انتقال داده بودند. به گفته کارگران وقتی که در اعتراض به تمدید نشدن دفترچه های درمانی شان مقابل اداره تأمین اجتماعی شاهرود تجمع کرده بودند ، رئیس اداره تأمین اجتماعی اعلام کرده که کارفرما به مدت ١٦ ماه حق بیمه آنها را نپرداخته است. با حضور کارگران معترض در اداره تأمین اجتماعی دامغان، فرمانداربرای رسیدگی به وضعیت کارگران حاضر شده ودرجریان تماسی تلفنی که فرماندار دامغان درحضورکارگران معترض با مدیریت فولاد اصفهان درمقام کارفرما ومالک اصلی معدن البرزشرقی برقرارکرده،کارفرما اعلامکردهبود درحال حاضرتنها این امکان وجود دارد که به هرکارگرتنها معادل یکماه حقوق به عنوان یارانه داده شود! کارفرمای فولاد اصفهان حاضر نیست سه ماه و نیم حقوق به عقب انداخته کارگران را بدهد، اما با زبان بازی ضمن طفره رفتن از پرداخت حقوقهایشان وانمودمی کند که کارگرانی که حقوقشان را گرو گرفته است نه طلبکار، بلکه مسکینان درمانده ای هستند که مورد الطاف و بخششهای خیرانه او واقع می گردند.این شارلاتانی است که در فضای امروز جامعه هر فرصت طلب و سودجوی به راحتی و بدون وجود هر مانع ومحدودیتی به خاطر اجحاف و دست اندازی به حقوق انسانهای شریف و رنج دیده به آن متوسل می شود. “یارانه حقوق”، لفاظی جدیدی است که کارفرمایان با هدف شانه خالی کردن از پذیرش مسؤلیت ایجاد مشکلات برای کارگران،مکارانه به آن توسل می جویند. این دیگربرای اکثریت مردم واضح است که یارانه به معنای آن است که بخشی از قیمت کالا ها و خدمات را دولت بایدبه تولید کنندگان آنها بپردازد تا این کالاها و خدمات با قیمت پائین تر ازقیمت بازار آزاد به مصرف عموم برسند. اما کارفرما که خودش خریدارومصرف کننده مستقیم نیروی کاراست چه کسی میخواهد یارانه حقوق به کارگربپردازد؟! کارفرمای فولاد اصفهان سه ماه و نیم حقوق کارگران را گرو گرفته و خودش بدهکار واقعی است، آنوقت زبان بازانه آنها را بدهکار و خود را بستانکار می نمایاند و گستاخانه قول پرداخت معادل یک ماه حقوق به عنوان یارانه حقوق می دهد! آیا کارفرما منظورش از یارانه حقوق این است که می خواهد رعایت انصاف و عدالت کند و جبران دیرکرد در پرداخت به کارگران کند؟! که یقینا بر پیشانی هیچ کارفرمائی ذره ای از رعایت انصاف و عدالت حک نشده است.بنابراین برای کارفرمایانی که با این نوع زبان بازیها (یارانه حقوق، مساعده و غیره) سعی در وارونه جلوه دادن واقعیت جایگاه کارگر به عنوان طلبکار و خود به عنوان بدهکار دارند، نمی توان واژه ای با معنایی کمتر از حقه بازی تلقی کرد. “مساعده” هم واژه ی دیگری است که ده ها سال است برای کارفرمایان کاربرد توجیه نپرداختن به موقع حقوق کارگرانرا دارد. ماهها حقوق کارگر را نمی دهند اما ممکن است هر ماه و گاها بعد از چند ماه بخش ناچیزی از همان حقوقهای معوقه را تحت عنوان مساعده به او بدهند! اساسا چرا کارگر باید محتاج به تقاضای مساعده از کارفرما باشد؟ در شرایطی که دستمزد کارگر ٥ برابر زیر خط فقر است واضح است که اگر هم به موقع پرداخت شود، نمی توان حتی یک هفته هم با ٧١٢ هزار تومان زندگی کرد. بنابراین کارگر ناچار است به سوی هر کسی از جمله کارفرمایش دست دراز کند و قرض یا مساعده طلب کند. انسانی که روح و جسمش را در محیط کار فرسوده می کند باید از حقوق و مزایای کافی برای تأمین زندگی مرفه برخوردار باشد، نه اینکه مجبور به پذیرش تحقیر در برابر کارفرما برای گرفتن چندرغازی از دستمزد خود تحت عنوان مساعده شود.کارگر شایسته این تحقیر نیست، باید معیشتش با مدرن ترین معیارها تأمین و به کرامتش احترام گذاشته شود. ٢٠ بهمن ٩٤
عثمان اسماعیلی فعال کارگری به یک سال زندان تعزیری محکوم شد!
کارگران و مردم آزاده. عثمان اسماعیلی فعال کارگری که در تاریخ ٨/٢/٩٤ در شهر سقز توسط نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر شد.ایشان بعد از ١٢ روز بازداشت در سلول انفرادی با قرار وثیقه ٧٢ میلیون تومانی از زندان آزاد و در تاریخ های ١٠ و ١١ شهریور ماه ١٣٩٤ درشعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان سقز به اتهام ١- تبلیغ به نفع گروهای مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران ٢ – عضویت در کومه له کمونیست توسط قاضی سید جعفر رحیمی محاکمه و طی دادنامه شماره ٩٤٠٩٩٧٨٧٤١٠٠٠٨٤٤ تاریخ تنظیم ٢٠/٨/٩٤ با شماره پرونده ٩٤٠٩٩٨٨٧٤١٩٠٠١٤٧ به یک سال زندان تعزیری محکوم شد. رای صادره در تاریخ ١٧/١١/٩٤ به خانواده عثمان اسماعیلی ابلاغ شده که ظرف مدت ٢٠ روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدید نظر استان کردستان می باشد. منبع:سایت کمیته دفاع از محمود صالحی
گزارش
نهادهای بینالمللی کارگری خواستار شدند:رسیدگی به وضعیت کارگران مس خاتونآباد!
اتحادیه جهانی صنایع (Industri ALL) با انتشار نامهای خواستار رسیدگی به وضعیت کارگران مس خاتونآباد و بازگشت آنها به کار شد. در متن نامه این اتحادیه جهانی کارگری از دولت ایران خواسته شده برای آزادی کارگران مجتمع مس خاتونآباد، که در زمان برگزاری تجمع صنفی که با هدف بازگشت به کار ١٧٠ نفر از کارگران قراردادی انجام و درنهایت منجر به بازداشت تعدادی از آنها شده است؛ مداخله نماید. به علاوه در این نامه از دولت خواسته شده از شرکت ملی صنایع مس ایران که کارفرمای مجتمع مس خاتونآباد محسوب میشود؛ بخواهد تا کارگران قراردادی تعدیل شده را دوباره استخدام کند. اتحادیه جهانی صنایع (Industri ALL) یکی از اعضای سازمان جهانی کار (ILO) محسوب میشود که در ١٤٠ کشور جهان بیش از ٥٠ میلیون عضو دارد. در همین رابطه، چندین تشکل کارگری دیگر ازجمله اتحادیههای کارگری فرانسه نیز با ارسال نامههای جداگانه خطاب به مقامات ایران؛ خواستار آزادی کارگران مس خاتونآباد شدهاند. انجام این مکاتبات درحالیست که در روزهای گذشته با پیگیری وکیل کارگران مس خاتونآباد؛ ٥ نفر از ٢٨ کارگر بازداشتی با قرار وثیقه آزاد شدهاند.
٥ کارگر مس خاتون آباد هنوز در زندانند !
از ٢٨ کارگر بازداشتی مس خاتون آباد، در روزهای گذشته ٢٣ نفر با قرار وثیقه آزاد شدهاند و پنج نفر همچنان در زندان به سر می برند. «سمیه محمودی» وکیل کارگران مجتمع مس خاتون آباد در تماس با ایلنا از آزادی ٢٣ کارگر بازداشتی در روزهای گذشته با قرار وثیقه خبر داد. از قرار معلوم هرکدام از این کارگران در روزهای گذشته با قرار وثیقه ٥٠ میلیون تومانی از زندان شهر بابک آزاد شدهاند. آزادی این کارگران در گروههای مختلف و در روزهای متوالی هفته گذشته انجام شده است. در این گزارش آمده است ٥ کارگر باقیمانده نیز قرار است به زودی با قرار وثیقه آزاد شوند.
اخراج و بیکارسازی
کورههای داغ ذوب آهن سهند غرب در سرمای بازار فولاد یخ زد!
تبریز؛ کارخانه ذوب آهن سهند غرب، یکی از کارخانههای تولید شمش فولادی آذربایجان شرقی در سرمای صنعت فولاد تعطیل شد تا نزدیک به ٤٠٠ کارگر به جمع بیکاران استان اضافه شود.
اخبار بین المللی
عراق – اعتصاب کارگران گمرک در اعتراض به عدم دریافت دستمزد!
کارگران گمرک عراق در مرز قصر شیرین از روز چهارشنبه ١٤ بهمن دست به اعتصاب زدهاند. این اعتصاب روند صادرات کالاهای ایران از مرز پرویزخان قصر شیرین را مختل کرده است. کارگران گمرک عراق در مرز قصر شیرین از روز چهارشنبه ١٤ بهمن (٣ فوریه) در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالباتشان دست به اعتصاب زدهاند. این کارگران چهار ماه است که مطالباتشان را دریافت نکردهاند و با این اعتصاب قصد دارند اعتراضشان را به مسئولان اقلیم کردستان عراق اعلام کنند. بر اساس این گزارش در دومین روز این اعتصاب، روند صادرات کالاهای ایران از طریق بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین به سلیمانیه عراق دچار اختلال شده است. در حال حاضر ٥٤ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی ایران به عراق از طریق مرز پرویزخان قصرشیرین انجام میشود.
اندونزی – تظاهرات کارگران در اعتراض به سطح نازل دستمزد ها!
بیش از ٣٠ هزار کارگر اندونزیایی در اعتراض به سطح نازل حقوق و افزایش قیمت ها و همچنین عدم امنیت شغلی خود در “جاکارتا” پایتخت این کشور تظاهرات کردند. کارگران اندوزیایی در بسیاری از شهرهای دیگر این کشور نیز تظاهرات مشابهی برگزار کردند. کارگران با تجمع در مقابل کاخ ریاست جمهوری در ” جاکارتا” خواستار افزایش حقوق و کاهش نرخ کالاها شدند. تظاهرکنندگان همچنین با اشاره به اخراج هزاران کارگر در شرکت های بزرگ الکترونیکی بین المللی، خواستار تامین امنیت شغلی شان هستند. اتحادیه های کارگری معتقدند، ١٠ هزار کارگر اندونزیایی با توجه به رکود اقتصادی کنونی و تعدیل نیروی انسانی، کار خود را از دست می دهند.
عراق – تظاهرات در بغداد علیه کمبود خدمات رفاهی و فساد مالی!
روز شنبه ١٧ بهمن ماه مردم بغداد پایتخت عراق در اعتراض به کمبود خدمات رفاهی و فساد مالی در دولت، دست به تظاهرات زدند. معترضان در چهارراه “الدرویش” واقع در شرق بغداد تجمع کرده و این چهار راه را مسدود کردند. تظاهرکنندگان با سردادن شعار و حمل پلاکاردهایی، خواستار بهبود خدمات دهی و مجازات مقامات فاسد شدند. کمبود خدمات و امکانات رفاهی و فساد مالی مقامات دولت عراق، موجب خشم و اعتراضات وسیع مردم این کشور شده است.
سومالی – بیش از ٥٠ هزار کودک در معرض خطر مرگ!
سازمان ملل متحد می گوید که بیش از ٥٠ هزار کودک سومالیایی به دلیل خشکسالی طولانی با “خطر مرگ روبرو هستند.”. دفتر هماهنگ کننده امور انساندوستانه سازمان ملل (OCHA) وضعیت سوءتغذیه کودکان در این کشور را “هشداردهنده” توصیف کرد.. این سازمان افزود که تقریبا یک میلیون سومالیایی، یعنی یک دوازدهم جمعیت این کشور، “برای رفع نیازهای غذایی خود در تقلاست.” خشکسالی جاری در سومالی تا حدودی به دلیل پدیده جوی ال نینیو است که بخش های مختلف جهان از جمله شرق و جنوب آفریقا را تحت تاثیر قرار داده. آسیب دیده ترین نواحی کشور بخش هایی از پونتلند و جمهوری خودخوانده “سومالیلند” است. بسیاری از نیازمندان کسانی هستند که در اثر سال ها مناقشه داخلی از محل زندگی خود رانده شده اند. در مجموع ٤.٧ میلیون نفر که تقریبا ٤٠ درصد جمعیت این کشور است نیازمند نوعی کمک رسانی انساندوستانه هستند. پیتر دی کلرک هماهنگ کننده امور انساندوستانه سازمان ملل گفت با شدت گرفتن خشکسالی در این کشور “شمار خیلی بزرگتری در ورطه سقوط مجدد به وضعیت بحرانی قرار دارند.” او با پررنگ کردن وضعیت کودکان گفت که ٥٨ هزار و ٣٠٠ کودک هستند که “اگر مراقبت نشوند خواهند مرد.” آقای دی کلرک خواستار کمک بیشتر شد تا امکان کمک رسانی سریع فراهم شود. در اتیوپی واقع در همسایگی سومالی هم بیش از ١٠ میلیون نفر به دلیل خشکسالی به کمک غذایی نیاز دارند. زیمبابوه هم در بعضی بخش های کشور وضعیت فاجعه دیده اعلام کرده است.
سوریه: دولت بشار اسد مرتکب جنایت جنگی شده است!
کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد درباره سوریه دولت بشار اسد را متهم به کشتار جمعی زندانیان و جنایت جنگی کرده است. در گزارش این کمیسیون آمده است که هم نیروهای وفادار و هم مخالف دولت مرتکب جنایت جنگی شدهاند. بر اساس این گزارش بسیاری از بازداشتشدگان زیر شکنجه یا از شدت ضرب و شتم کشته شدهاند و بسیاری نیز از سوء تغذیه، تشنگی یا نبود خدمات پزشکی جان باختهاند. گزارش سازمان ملل متحد بر اساس مستندات و مصاحبههای انجام شده، از زمان اولین تظاهرات مردمی در مارس ٢٠١١، تنظیم شده است. طبق این گزارش در طی چهار سال و نیم گذشته هزاران نفر در بازداشگاههای طرفهای درگیر جنگ داخلی کشته شدهاند. گفته میشود بیشتر قربانیان مربوط به بازداشتگاههای مناطق تحت کنترل دولت سوریه هستند. در این گزارش آمده است که دولت سوریه نقش اصلی را در ارتکاب این جنایات دارد، اما گروههای مخالف دولت از جمله گروه دولت اسلامی (داعش) نیز مرتکب شکنجه و کشتار بازداشت شدگان شدهاند. سرجیو پینیرو، از اعضای کمیسیون تحقیق سازمان ملل، در بیانیهای گفت: “مقامات دولتی شرایط زندگی را در بازداشتگاهها و زندانها عمدا آنقدر سخت میکنند که برای زندانیان خطر جانی دارد. آنها از کشتار جمعی زندانیان باخبرند.” سازمان ملل متحد برآورد کرده است که جنگ داخلی سوریه ٢٥٠ هزار کشته به جای گذاشته است، حدود ٤ میلیون و ٦٠٠ هزار نفر از مردم سوریه به کشورهای دیگر فرار کردهاند و در سوریه نیز ٦ میلیون نفر آواره وجود دارد.
اتیوپی- قحطی و خشکسالی جان میلیون ها نفر را تهدید می کند!
بی سابقه ترین خشکسالی طی پنجاه سال گذشته در اتیوپی زندگی بیش از ١٠ میلیون نفر در این کشور را در معرض خطر قرار داده است. به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا، برای کمک رسانی به این افراد به بیش از یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار کمک مالی تنها در سال ٢٠١٦ نیاز هست در غیر اینصورت باید در انتظار یک فاجعۀ انسانی بود. مقامات این نهاد بین المللی می گویند تنها ٣٠ درصد از این بودجه را در اختیار دارند که در پایان ماه فوریه به اتمام می رسد. به گفتۀ مقامات اتیوپی، بیش از ٤٠٠.٠٠٠ هزار کودک کمتر از پنج سال از سوءتغذیه شدید رنج می برند و باید بلافاصله تحت مداوا قرار گیرند. علاوه بر این تعداد، یک میلیون و هفتصد هزار کودک دیگر نیز با خطر گرسنگی قرار دارند.
خبرهای کوتاه
آلمان!
هواداران تیم فوتبال بورسیا دورتموند آلمان در اعتراض به افزایش قیمت بلیط های مسابقات تیم محبوبشان بازی دورتموند مقابل اشتوتگارت را به مدت بیست دقیقه با پرتاب توپ های تنیس به زمین مسابقه متوقف کردند. بورسیا دورتموند پس از ادامه بازی که در چارچوب یک چهارم نهایی جام حذفی باشگاه های آلمان برگزار می شد، توانست اشتوتگارت را با نتیجه سه بر یک شکست بدهد و به مرحله نیمه نهایی صعود کند. قیمت تماشای بازی های فوتبال در بوندسلیگا رو به افزایش است به طوریکه هزینه دیدار روز سه شنبه ٩ فوریه ٧٠ یورو بود.
انگلستان!
دهها هزار پزشک شاغل در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس روز سه شنبه٩ فوریه برای دومین بار طی یک ماه گذشته، دست به اعتصاب گسترده و فلج کننده ای به مدت ٢٤ ساعت زدند. پزشکان انگلیسی نسبت به طرح جدید دولت در خصوص قراردادهای کاری خود معترض هستند. براساس طرح جدید دولت، قرار است پزشکان مراکز خدمات بهداشت ملی این کشور در تمام ایام هفته فعال باشند، اما حقوق پرداختی به آنان در روزهای تعطیل و شب ها همانند روزهای عادی خواهد بود. به گفته معترضان، این امر سبب کاهش حقوق پزشکان در بیمارستان های عمومی خواهد شد. دولت محافظه کار انگلیس در حال حاضر به منظور کاهش کسری بودجه، به دنبال کاهش هزینه های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.