اسماعیل ویسی – همسویی طیف ملون ناسیونالیزم و اصلاح طلبان کرد در راستای چه اهدافی است؟

اسماعیل ویسی

همسویی طیف ملون ناسیونالیزم و اصلاح طلبان کرد در راستای چه اهدافی است؟

مضحکه انتخابات مجلسین خبرگان و شورای اسلامی در ایران قرار است در اسفند ماه 1394 برگزار شود. تمامی ارگانها و نهادهای حکومت اسلامی از خامنه ای، جناحهای ملون قوم- مذهبی و بویژه جریانات رنگارنگ وابسته به جنبش بورژوا ناسیونالیستی کرد، و اخیرا هم عبداله مهتدی، خالد عزیزی، جبهه متحد کرد و زاهدی استاندار کردستان، طور عملی متحد شده اند، تا در کردستان مردم را ترغیب و تشویق کرده و  به پای صندوق های رای بکشانند.  انها در تلاشی نامیمون برای ایجاد تجمع در محل های رای گیری و آری گفتن به مضحکه اتنخابات بسیج شده اند و  میکوشند تحت عناوین  من درآوردی سرنوشت ساز و دوران ساز که عملا چیزی بجز حفظ بقاء حکومت اسلامی سرمایه داران نمی باشد با دستیابی به  اهداف و جهت گیری سیاسی ارتجاعی خود برسند. تلاش میکنند به حاکمیت ننگین جمهوری اسلامی مشروعیت بدهند و یکبار دیگر در عرصه آزمایش قدرت به مصاف مردم و توده زحمتکش جامعه بروند . بسیج نیرو و ایجاد تجمع در محل های رای گیری، یکی از اهداف اساسی رژیم اسلامی است. به همین خاطر است که ” علی خامنه ای در راس هرم حکومت اسلامی در سخنرانی خود در 19 دیماه 1394 عاجزانه درخواست میکند حتی کسانی که نظام اسلامی و وی را نیز قبول ندارند، بخاطر ایران و … در این رای گیری شرکت کنند.

قطعا شرکت و تشویق مردم در چنین مضحکه ای،  برای جریانات سیاسی سرنگونی طلب چپ و کمونیست که برای سرنگونی رژیم اسلامی و برپایی جامعه ایی برابر و عاری از استثمار تلاش می کنند محلی از اعراب ندارد و نمیتوان آن را انتخابات نامید. این به اصطلاح انتخابات به منافع اکثریت توده مردم که برای سرنگونی ارتجاع اسلامی حاکم در ایران روز شماری و مبارزه میکنند ربطی ندارد.

در راستای داغ کردن تنور تبلیغاتی این مضحکه انتخاباتی در روزهای اخیر خالد عزیزی همراه با عبداله مهتدی دو فعال اصلی احزاب سیاسی جنبش ناسیونالیستی کرد، بعنوان رهبران سازمان رحمتکشان کردستان ایران و حزب دمکرات کردستان، در برنامه ای بمناسبت انتخابات اسلامی در ایران، در تلویزیون رووداو  که در کردستان- عراق بزبان کردی پخش می شود در برنامه ای تحت عنوان مژار MEZHAR (سوژه، مناظره) شرکت کره اند.  خالد عزیزی طبق روال معمول سیاست همیشگی جنبش بورژوا ناسیونالیست کرد که همیشه با صراحت، بیان داشته اند با رژیم اسلامی در ایران هیچ مشکلی ندارند، اینبار نیز از مردم کردستان درخواست کرد در انتخابات پیش روی شرکت کنند. عبداله مهتدی نیز هر چند با کمی این پا و آن پا کردن، بر موضع سیاسی و عملکرد عزیزی که ناظر بر کل سیاست و عملکرد جنبش ناسیونالیستی کرد میباشد تاکید می کند و یکبار دیگر پرچم سفید تسلیم طلبی را با تمام توانشان در مقابل حاکمیت جمهوری اسلامی به اهتزاز درمیاورند.

در این میان جبهه متحد کرد نیز چون شاخه دیگری از جنبش بورژوا ناسیونالیستی کرد و یار و یاور همیشگی حکومت اسلامی  بیانیه انتخاباتی خود را را منتشر کرده و چنین میگوید “با علم بر این که انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها مجرای ورود در امر تصمیم گیری و قدرت در سطح کلان حکومتی برای مناطقی چون کردستان است، مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را در برنامه کاری خود قرار داده و در این راستا جبهه متحد کرد امیدوار است از سوی نهادهای نظارتی و مسئول در امر انتخابات چون نیرویی مثبت و مؤثر در عرصه سیاسی کردستان و ایران پذیرفته شده و این فرصت را به مردم کرد بدهند تا انتخابی متنوع داشته و انتخاباتی متفاوت را تجربه کنند”.  در واقع و عملا بنا بر عادت همیشگی در یوزه گی این طیف و تحت عنوان ایجاد فرصت برای مردم در کردستان، تلاش مضاعف و ریاکارانه ایی را  برای کشاندن مردم به محل های رای گیری در جهت تثبیت و بقای رژیم اسلامی و شریک شدنشان در قدرت سیاسی و استثمار هر چه بیشترکارگران و زحمتکشان در کردستان  در برنامه خود قرار داه اند. انتخابات فرمایشی و تایید کاندیداتوری اصلاح طلبان هیچ ارتباطی با ایجاد فرصت و دخالت موثر مردم در سرنوشت خود نه در کردستان  و نه در کل ایران ندارد. تمام این تلاش مذبوحانه فقط برای بقاء رژیم اسلامی و حفظ موجودیت این طیف معلوم الحال است.  در ادامه تلاش هماهنگ طیف اصلاح طلبان و ناسیونالیزم کرد برای شرکت در مضحکه انتخابات ، چند وقت پیش نیز عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان در مصاحبه ای با ماهنامه ژیوار، از زاویه  دیگری تحت عنوان کردستان نمی بایست این قدر عقب نگه داشته می شد به تبلیغات انتخاباتی پرداخته  و میگوید….کردستان با ظرفیت هایی که دارد نمی بایست تا این حد عقب نگه داشته می شد. ایجاد زیرساختِ حمل و نقل و آب و سرمایه گذاری در صنایع فولاد و پتروشیمی در کردستان در اولویت دولت قرار دارد. وی در رابطه با  بیکاری ناچارا اذعان کرده است که بیکاری در کردستان در سطحی بحرانی قرار دارد و  به برشمردن راه حل های خود و دولتش برای رفع بیکاری حفظ مشاغل موجود و رونق دادن به مشاغل کوچک در شهرها و روستاها است میپردازد. در ادامه این مصاحبه طولانی زاهدی عوامفریبانه تاکید میکند که بدلیل اعتقاد به عدالت در تظاهرات “اول نوامبر 2014 روز همبستگی با مفاومت کوبانی” در سنندج شرکت کرده و در صفحه فیسبوکش از مردم کوبانی دفاع کرده است!!!

بیشرمی این مهره رژیم اسلامی حد و مرزی ندارد. آکسیون حمایتی که در همبستگی جهانی با مردم کوبانی برگزار گردید با یورش نیروهای امنیتی- انتظامی تحت فرمان وی  در خیابان فردوسی به شرکت کنندگان و دستگیری تعدادی از جوانان سنندج بر هم زده شد. مردم اگاه کردستان میدانند  الدرم بلدرم های امروز زاهدی صرفا پروپاگاند تبلیغاتی است، وگرنه کارنامه زاهدی و کل حکومت اسلامی در ایران و کردستان که ارمغانی بجز دامن زدن به فقر و فلاکت، بیکاری و گرسنگی  نداشته اند روشن است و نیازی به دلیل و مدرک ندارد. هدف سفر مرداد ماه روحانی به کردستان نیز جز تلاشی برای متحقق شدن منافع و اهداف سیاسی و تثبیت و تحکیم پایه های سیاسی- اجتماعی رژیم اسلامی در کردستان چیز دیگری نبود. اساس سخنان روحانی خطاب به مردم کردستان در این سفر جز وعده های پوچ در جهت رفع بیکاری و  ایجاد  تحول در شرایط اقتصادی کردستان چیز دیگری نبود.  فقط اشاره به یک نمونه از این وعده های پوچ گویای هدف این نوع سفرهاست….در طی عمر دولت روحانی برای ایجاد مراکز کاریابی و اشتغال، طرح های متفاوتی چون توسعه و اشتغال در کردستان،  سرمایه گذاری در کردستان، تبدیل شهرهای  بانه و مریوان به منطقه آزاد تجاری، سازماندهی بازارچه های مرزی، ایجاد صنایع پایه ایی در زمینه فولاد و پتروشیمی ارائه شده اما تاکنون با گذشت بیشتر از سه سال از وعده های حسن روحانی این معضلات نه تنها  هیچ پاسخی نگرفته و تحولی در زندگی اکثریت مردم بیکار ایجاد نشده، بلکه طی این سالها بیکاری همچنان سیر صعودی را طی کرده است و دامنه آن تا سطح یک بحران اجتماعی گسترش پیدا کرده است. طبق گفته استاندار کردستان حدود 40 درصد از واحدهای تولیدی استان تعطیل است. استان کردستان صنعت بومی ندارد. بنابراین باید شرکت های تولیدی بزرگ بیایند و سرمایه گذاری کنند تا بخش خصوصی هم برای سرمایه گذاری رغبت پیدا کند.

تلاش جنبش طیف ملون ناسیونالیسم کرد و اصلاح طلبان  را باید به شکست کشانید

جنبش ناسیونالیستی در کردستان ایران به مثابه جنبش سیاسی بورژوازی کرد با بخش علنی احزاب سیاسی مستقر در کردستان عراق، فراکسیون نمایندگان کرد زبان در مجلس شورای اسلامی، جبهه متحد کرد، انستیتوی کرد، انجمن کردهای مقیم مرکز و غیره در کنار سنت و فرهنگ و عادات ناسیونالیستی موجود در جامعه اجزاء سیاسی متشکل جنبش ناسیونالیستی کرد میباشند. ناسیونالیسم جنبشی اجتماعی و فعال در جهت دستیابی به منافع طبقاتی خود می باشد.  از تلاش عبدالرحمان قاسملو برای اعلان بیعت با خمینی در فرانسه برای شریک کردنش در قدرت سیاسی از قبل از بقدرت خزیدن اسلامیون و سخنرانی هایش در شهر مهاباد تا بشکست کشانیدن هیئت نمانیندگی کرد، قانع شدن به خودگردانی اسلامی و در سالهای اخیر مذاکرات گاه و بیگاه این حزب با هر مهره امنیتی  نشان از تلاش  بورژوازی کرد  برای شریک شدن در قدرت هرچند در پایین ترین سطح بوده…. تلاش ناسیونالیزم کرد این بوده که در زیر لوای حل و رفع  ستم ملی و استفاده ابزاری از آن در جهت سهم خواهی از قدرت سیاسی و شراکت در استثمار طبقه کارگر در ابعاد سراسری به رسمیت شناخته شود. ناسیونالیسم کرد و احزاب آن همچنان در تلاشند نه تنها در قدرت سیاسی بازی داده شوند، بلکه بعنوان بخشی از این سیستم، از سوی دیگر گرایشات اپوزیسیون بورژوائی هم برسمیت شناخته شوند.

در راستای چنین جهت وسیاست تاریخی است که موضع گیری اخیر خالد عزیزی و عبداله مهتدی و به تکاپو افتادن جبهه متحد کرد را میتوان توضیح داد.  بدون دلیل نیست عبداله مهتدی همچون یکی از سران جنبش ناسیونالیسم کرد فراخوان لغو نظارت استصوابی بر انتخابات – اولین گام به سوی انتخاباتی دمکراتیک، آزاد و سالم همراه جمعی دیگر از کسانی که هیچگاه خواهان  سرنگونی  رژیم اسلامی نبوده اند و عملا مدافع حفظ بقاء آن بوده اند را امضاء کرده است. گویا اگر نظارت شورای نگهبان از بین برود، مضحکه انتخابات را میتوان  آزاد ، دمکراتیک و سالم خواند.

مردم آزادیخواه کردستان دراین انتخابات شرکت نکنید.

فریب وعده و وعیدهای ریاکارانه این طیف ملون  اصلاح طلب، ناسیونالیست و سران بورژوازی کرد چه در قدرت و چه به اصطلاح در خارج از قدرت را نخورید. اصلاح طلبان کرد همراه و همگام با بورژای حاکم بر مسند قدرت، در تحمیل  وضعیت فلاکتبار امروز به اکثریت مردم زحمتکش در جامعه کردستان نقش اساسی داشته اند. آنها خود بانی این وضعیت ، آمر و عامل این شرایط و مجرم هستند. تلاش شرم آور آنها برای کشاندن مردم به محل های راگیری برای دستیابی به اهداف سیاسی و در نهایت برای حفظ و بقاء تداوم حکومت اسلامی سرمایه داران است. دست بالا پیدا کردن هرکدام از جناحهای موجود در جمهوری اسلامی برای آنها مسئله نیست، زیرا فقط یک هدف را دنبال میکند شریک شدن در قدرت سیاسی!! افاضات عبداله مهتدی، خالد عزیزی و جبهه متحد کرد و سخنان سراپا فریب و دروغ زاهدی استاندار کردستان هدفی جز بسیج مردم در محل های رای گیری ندارد و صرفا در جهت حفظ بقاء این سیستم و تلاش برای ادامه وضع موجود است ودر  نهایت شریک شدن در قدرت  و استثمار مضاعف کارگر و  زحمتکش جامعه .

فعالین کارگری و جنبش های اجتماعی چپ و رادیکال در این شرایط وظیفه خطیری بر عهده دارند. لازم است بطور هدفمند و برنامه ریزی شده دست بکار شد تا تلاش های کل جنبش ناسیونالیسم کرد با عدم شرکت شما در انتخابات به شکست کشیده شود. را ه چاره واقعی متحقق شدن هر خواسته ایی در جهت بهبود زندگی همین امروز تنها در گرو مبارزه همبسته و متحدانه مردم درابعاد سراسری در ایران و کردستان برای سرنگونی رژیم اسلامی است. در حوزه های رای گیری حضور پیدا نکنید. با عدم حضورتان نفرت و بیزاری خود را از موجودیت این رژیم که بانی اصلی هر ناهنجاری و فقر و فلاکت است نشان دهید، اجازه ندهید حامیان وضع موجود با آوردن مردم به پای صندوق های رای برای خود و برای حاکمیت ننگین جمهوری اسلامی کسب اعتبار کنند.

اسماعیل ویسی-27 دیماه 1394- 17 ژانویه 2016

esmail.waisi@gmail.com