اخبار کارگری
١١بهمن ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
١١بهمن: ٥٠٠نفر از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه دست به تجمع اعترضی زدند!
در این تجمع ٥٠٠ نفر از کارگران بخش صنعتی شرکت همراه باکارگران کشاورزی وهمچنین کارگران نی بر شرکت داشتند مدیر عامل شرکت ،ضمن حضور در بین کارگران، به انان وعده پرداخت یک ماه دستمزد راداد. اما کارگران ، بعد از سخنرانی مدیر شرکت، وی را با شعار دروغگو،دروغگو ، تا درب دفتر شرکت همراهی کردند.
١١بهمن: تجمع کارگران معدن طزره به شاهرود کشیده شد!
در ادامه تجمع اعتراضی کارگران معدن زغال سنگ طزره برای ششمین روز متوالی، گروهی از این کارگران دراعتراض به تعویق پرداخت سه ماه و نیم دستمزد و عدم تمدید دفتر چه های بیمه شان مقابل ساختمان اداری معدن البرز شرقی در شاهرود تجمع کردند. در مراجعه کارگران به تامین اجتماعی رئیس این اداره به کارگران گفته است که چون کارفرمای طرزه سهم ١٦ ماه خود را پرداخت نکرده است، دفترچه های آنان تمدید نشده است. در جریان این حرکت اعتراضی طی تماسی تلفنی که فرماندار دامغان در حضور کارگران معترض با مدیریت فولاد اصفهان در مقام کارفرما و مالک اصلی معدن البرز شرقی برقرار کرد، اعلام شد در حال حاضر تنها این امکان وجود دارد که به هر کارگر تنها معادل یک ماه حقوق به عنوان یارانه داده شود. کارگران همه طلبهایشان را میخواهند.
١١ بهمن: تداوم تجمع اعتراضی کارگران معدن ذغال سنگ زمستان یورت (قشلاق)به همراه خانواده هایشان!
کارگری معدن ذغال سنگ زمستان یورت (قشلاق)به همراه خانواده هایشان علیه پرداخت نکردن ١١ماه حقوق و دستمزدهایشان مقابل ساختمان فرمانداری ازاد شهر در استان گلستان تجمع کردند. طبق اخبار منتشر شده ٢٠٠نفر از کارگران از ٧ تا ١٠ بهمن دست به اعتصاب زده اند. کارگران معترض معدن زمستان یورت میگویند: امروز شنبه که مصادف با سومین روز شروع اعتراض آنها بود،بیش از ١٠٠ نفر از اعضای خانواده هایشان آنان را در برپایی اجتماع صنفی که مقابل ساختمان فرمانداری آزادشهر برپا شده است همراهی کردند. کارگران در خصوص معوقات مزدی خود و همکارانش می گویند: این معوقات مزدی شامل دو ماهه آخر سال ٩٣ و نه ماه در سال جاری (٩٤) میشود و علاوه بر این حق بیمه کارگران نیز با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت میشود که به تبع آن دفترچههای درمانی تعداد زیادی از کارگران و اعضای خانوادههایشان فاقد اعتبار شده است.
١٠بهمن: تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان کوثر ایلام!
پرستاران بیمارستان کوثر ایلام برای دومین بار در اعتراض به پرداخت نشدن حق کارانه به مدت٦ ماه در محل این بیمارستان تجمع کرده خواهان گرفتن مطالبات خود شدند.
١٠ بهمن: اعتصاب وتجمع کارگران شرکت شفارود !
کارگران شرکت جنگل شفارود دراعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان در مقابل درب ورودی شرکت تجمع کردند. بنا بر خبر حقوق قرقبانان به مدت ٤ ماه و کارگران به مدت دو ماه پرداخت نشده است. این تجمع اعتراضی با وعده یک هفته ای برای پرداخت حقوق معوقه کارگران ساعت ١١ صبح این روز به پایان رسید.
١٠بهمن: اعتراض چند صد نفر از کارگران پیمانکاری فازهای ٢٠ و ٢١عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی
کارگران که از نیروهای فنی متخصص شاغل در فازهای ٢٠ و ٢١ عسلویه هستند، حدود ٤ ماه مطالبات مزدی معوقه دارند. کارگران از اوایل صبح ١٠بهمن دست از کارکشیدند و در محوطه کارگاهها تجمع کردند.
١٠بهمن: تداوم اعتراضات کارگران معدن طزره در اعتراض به معوقات مزدی!
دهم بهمن بیش از پانصد کارگر معدن ذغال سنگ طرزه در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدشان مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود تجمع کردند. بنا بر خبر در ٧بهمن در در سه راه مهماندوست (جاده اصلی منتهی به معدن) تجمع کردند. و ٦بهمن کارگران ابتدا در محوطه معدن جمع داشتند ولی وقتی با بی توجهی کارفرما روبرو شدند، مسافتی ٧٠ کلیومتری را راهپیمایی کردند و در مقابل دفتر اداری معدن در شاهرود تجمع کردند. کارگران معدن طرزه در حال حاضر بابت نیمی از مزد مهرماه و تمامی مزد ماههای آبان و آذر طلبکارند.همچنین علاوه بر مطالبات مزدی بیمه کارگران نیز از آبان ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
٦ بهمن ماه: اعتراض کارگران و کارکنان پتروشیمی های ماهشهر، عسلویه و هلدینگ خلیج فارس در مقابل ساختمان مجلس
روز دوشنبه ٥بهمن کارگران در مقابل ساختمان وزارت نفت تجمع کرده بودند. کارگران تجمع کننده در مقابل مجلس به نمایندگی از طرف ٧٠٠٠ کارگر پتروشیمی ها به تهران آمده اند. تجمعات پی در پی کارگران پتروشیمی ها نمایندگان مجلس را وادار کرد امروز(٦بهمن) در جمع کارگران حاضر شوند و قول رسیدگی به خواست های کارگران بدهند. لازم به توضیح است که روز ٢٧ دیماه نیز ٣٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی های اراک، تبریز، اصفهان و پتروشیمی امیرکبیر در ماهشهر در اقدامی مشترک دست به تجمع اعتراضی در مقابل وزارت نفت در تهران زدند و به نمایندگی از جانب هزاران نفر از همکاران خود خواهان پیگیری خواست های خود شدند.
٦بهمن: چهارمین تجمع اعتراضی کارگران نساجی مازندران !
بیش از ٢٠٠کارگر کارخانه «نساجی مازندران» در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدشان برای چهارمین بار در ده روز گذشته مقابل فرمانداری قائم شهر تجمع کردند. بنا بر خبر در پی برپایی تجمعات اعتراضی ای که این کارگران در روزهای ٢٥ و٢٦ دی ماه داشتند، شورای تأمین شهرستان قائم شهر مصوب کرد که کارفرما یک ماه از مجموع ٤ ماه مزد عقب افتاده آنها را تا پایان دیماه پرداخت کند. اما هنوز پرداخت نشده است. و کارگران طلبهایشان را میخواهند. شمار این کارگران ٤٠٠ نفر است.
٦بهمن: تداوم اعتصاب کارگران معادن البرز شرقی(منطقه طزره دامغان) وتجمعاتشان در اعتراض به ماهها عدم پرداخت حقوق وحق بیمه!
بیش از ٦٠٠ نفر از کارگران شاغل در معادن ذغالسنگ منطقه طزره دامغان متعلق به شرکت ذغالسنگ البرز شرقی بار دیگر دست از کار کشیدند و با تجمع اعتراض آمیز در محل مجموعه اداری این شرکت در شهرستان شاهرود خواهان رسیدگی مسئولان به مشکلات آنان بهویژه عدم پرداخت چندین ماه حقوق معوق کارگران علیرغم وعدههای ماههای گذشته شدند. کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی که فعالیت آنان جزء سخت و زیانآورترین مشاغل محسوب میشود در طول ماههای اخیر بارها برای رفع مشکلات خود مجبور به تجمع در مراکز دولتی شهرستانهای شاهرود و دامغان شدهاند ولی علیرغم دیدار نمایندگان آنها با مسئولان شرکتی، فرمانداران، نمایندگان مجلس و حتی وزیر صنعت و معدن گرهای از مشکلات آنان باز نشده است. کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی گفتند:امروز ابتدا در محوطه مستقر در کارگاه معدن تجمع کردیم اما در نهایت چون به خواسته ما از سوی کارفرما توجهی نشد با طی یک مسافت ٧٠کیلومتری تجمع خود را به مقابل دفتر اداری معدن در شهر شاهرود انتقال دادیم.
٦بهمن: راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران در خیابان های قائمشهروتجمعشان مقابل فرمانداری!
بیش از ٣٠٠ نفر از کارگران کارخانه نساجی مازندران در واکنش به پرداخت نکردن حقوق های معوقه ٥ماه گذشته و محقق نشدن وعده مسئولان استانی وشهرستانی، با داشتن پلاکارد در خصوص عدم تحقق مطالبات خویش دست به راهپیمایی اعتراض آمیزی در مسیر خیابانهای اصلی قائمشهرزدند. کارگران پس از عبور از خیابان های اصلی قائمشهر در مقابل فرمانداری تجمع نمودند و خواستار پاسخگویی مسئولین هستند. کارگران می گویند بعد از گذشت ٥ ماه حقوق ما از سوی شرکت پرداخت نشده است و این در حالی است که هم تولید و فروش داریم. کارگران کارخانه نساجی مازندران دلیل اعتراض امروز (٦بهمن) به مثابه چهارمین بار در ده روز گذشته رابیتوجهی کارفرمای کارخانه به اجرای مصوبه شورای تامین شهرستان درخصوص پرداخت یک ماه از مجموع مطالبات معوقه آنها است. کارگران یادآور شدند: در پی برپایی تجمعات اعتراضی که در روزهای ٢٥ و٢٦ دی ماه انجام شد، شورای تأمین شهرستان قائم شهر مصوب کرد که کارفرما یک ماه از مجموع ٤ ماه مزد عقب افتاده آنها را تا پایان دیماه پرداخت کند. این کارگران که شمار آنها در حدود ٤٠٠ نفر است، افزودند: با گذشت بیش از پنج روز از شروع ماه بهمن هنوز کارفرمای کارخانه نساجی قائم شهر به وعده خود عمل نکرده است.
٦بهمن: ٦بهمن: اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در مقابل استانداری قزوین
کارگران شرکت کنتورسازی استان قزوین در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و به طوررسمی اعتصاب خود را اعلام کردند. یکی از کارگران شرکت کنتورسازی قزوین درباره علت اعتصاب کارگران این شرکت گفت: کارگران شرکت کنتورسازی حدود پنج ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و در مقابل تنها با وعدههای مدیران این مجموع مواجه شدهایم این در حالی است که در آخرین مصوبه که به تایید دادستان، مدیرعامل و اعضای شورای نیز رسیده است قرار بود تا مطالبات معوقه کارگران این شرکت در سه قسط تا بهمن ماه پرداخت شود که این مهم محقق نشد. وی گفت: از دیگر عوامل اعتصاب کارگران شرکت کنتورسازی قزوین میتوان به عدم پرداخت معوقات بازنشستگان این مجموعه اشاره کرد، به گفته کارگران شرکت کنتورسازی بسیاری از بازنشستگان این مجموعه حدود یک سال است که حق سنوات خود را دریافت نکردهاند. یکی از کارگران شرکت کنتورسازی قزوین اظهار داشت: کارگران شرکت کنتورسازی استان قزوین حدود ٤ سالی است که با مشکلاتی همچون عدم پرداخت حقوق و مزایا به صورت مرتب روبهرو هستند ولی در سال ٩٤ تنها سه ماه نخست سال بیمه کارگران پرداخت شده است. وی افزود: بسیاری از کارگران با مشکلات درمانی مواجه شدهاند چرا که دفترچههای بیمه کارگران این شرکت به دلیل عدم پرداخت بیمه باطل شده است، در حال حاضر فرزند من در بیمارستان بستری است ولی به دلیل مشکلات بیمه نمیتوانیم از خدمات بیمه استفاده کنیم و مشکلات بسیاری برای ما به وجود آمده است، هیچکس نیست تا پاسخگوی کارگران این مجموعه باشد بنابراین تصمیم به اعتصاب در مقابل استانداری قزوین گرفته شد.
تجمع کارگران کاشی حافظ شیراز مقابل استانداری فارس !
جمعی از کارگران کارخانه کاشی حافظ شیراز با تجمع در مقابل ساختمان استانداری فارس خواستار پرداخت ٤ ماه حقوق معوقه خود شدند.
کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تبریز در تجمع مقابل اداره کل کار: ١١ماه است حقوق نگرفتهایم!
کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تبریز در اعتراض به عدم دریافت ١١ ماه حقوق و دستمزدهای خود، مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. پس از گذشت حدود چهار ماه از اعلام ورشکستگی شرکت ماشین آلات صنعتی تبریز، و اخراج ٢٧٥ کارگر این واحد صنعتی نامعلوم است.
٥بهمن: تجمع اعتراضی کارگران شهرداری آبادان!
٧٠نفر از رفتگران شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماهه حقوق و دستمزدهایشان، روبروی فرمانداری شهرستان آبادان حاضر شده و رسیدگی به مشکلات خود را خواستار شدند. حاضران در این جمع، مدعی شدند:از مهرماه امسال تاکنون، حق و حقوق ما از سوی پیمانکار شهرداری پرداخت نشده است و هیچکس جوابگو نیست. آنها اظهار داشتند:قرار بود حقوق معوقه ما زیر نظر شهرداری منطقه ٢ پرداخت شود، اما تاکنون این پرداخت صورت نگرفته است.
تسلیم شدن وزیر نفت در برابر خواسته دانشجویان صنعت نفت !
به دنبال اعتراضات دامنه دار دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در آبادان، تهران و اهواز، وزیر نفت رژیم در شیوه نامه جدید استخدامی نفت، مجوز استخدام دانش آموختگان ممتاز را صادر کرد. دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در شهرهای آبادان، اهواز و تهران در اعتراض به تصمیم وزارت نفت در خصوص لغو استخدام این دانشجویان در وزارتخانه مربوطه، به مدت ١٠ روز دست به تجمع اعتراضی زده و از حضور در جلسه امتحانات و سلف سرویس امتناع کردند. در حالی که وزیر نفت رژیم در پاسخ به دانشجویان معترض دانشگاه صنعت گفته بود، هیچ کس را با اعتصاب و تحصن استخدام نمی کند، به دنبال این اعتراضات، ناچار شد مجوز استخدام دانش آموختگان ممتاز دانشگاه صنعت نفت و دیگر دانشگاه های کشور را صادر کند.
٩بهمن: تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور اینبار در شهریار!
جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور شهریار در اعتراض به پرداخت شهریه متغیر و کلاس های الکترونیکی این واحد دانشگاهی مقابل دفتر ریاست این دانشگاه تجمع کردند. قانون جدیدی که دانشگاه پیام نور برای انتخاب واحد و تحصیل این ترم دانشجویان وضع کرده است موجب اعتراض دانشجویان این دانشگاه را در سراسر کشور موجب شده است.
کارگران
مریم محمدی: زنان دستفروش!!
موضوع معیشت وتامین هزینه های هولناک زندگی هر روزبیش ازقبل گریبان زندگی بیش از نود درصد مردم را گرفته است اما در این میان زنان از موقعیت بسیار اسفناک تری برخوردارند.وقتی هر از گاهی در لابلای اخبار تیترهایی مانند: مهمترین ویژگی بیکاری در ایران بالا بودن نرخ بیکاری زنان،جوانان و افراد تحصیل کرده است به طوریکه این نرخ بیکاری برای زنان ١٩.٢،جوانان ٢٠.٩درصد،زنان جوان ٤٣.١و فارن جوان ٤٣.١ وفارغ التحصیلان دانشگاهی بین ٣٦تا ٤٨ درصد است. ویا اینکه: ٥٧درصد مردان و ١٠.٧ درصد زنان در سن کار شاغل هستند. در پشت ارقام بی جان این قبیل آمارها زندگی زنانی نهفته است که باید با معضلاتی مانند گرانی، نداشتن مسکن و هزینه های سرسام آورزندگی دست و پنجه نرم کنند و برای زنانی که دارای فرزند هستند مخارج تحصیل و نگهداری فرزندان نیز بر همه مشکلات اضافه میشود.و این درحالیست که هیچ گونه خدمات اجتماعی از قبیل کمک هزینه مسکن و بهداشت و درمان و تحصیل رایگان وجود ندارد وحاصل این شرایط ،بالا رفتن امارهای خودکشی زنان و حتی کودکان دانش اموزاست. با گسیل شدن بسیاری از زنان و کودکان به شغل هایی بدون وجهه و امنیت شغلی هر روز شاهد بالا رفتن دستفروشان زن و کودک در مراکز پرجمعیت مانند مترو میباشیم. هرچند که برخورد اکثریت مردم با دستفروشان بسیار انسانی است ،اما آنچه که ترازدی زندگی زنان را پیچیده تر میسازد این است که راه حلی که مسولان و قانونگذاران برای حل این معضل یافته اند مقابله قهر آمیز و خشن با دستفروشان است و تلاش میکنند صورت مساله را به نوعی از چهره جامعه پاک کنند و به جای طرح قوانین حمایتی برای حل معضل بیکاری و رفاه جامعه، هزینه های سنگینی رابرای خیل نیروهای نظامی و کنترلی به مراکز مترو و تهیه بیل بوردهای تبلیغاتی با مضمون مقایسه دستفروشی با یک بیماری واگیردار!!! صرف میکنند و این در حالیست که درواقع باید دستفروشانی مدعی باشند که نه از مزایای شغلی ونه ازبیمه وبازنشستگی برخوردارنیستند. و در این میان زنانی که اینچنین برای کسب درآمد بی حرمت میشوند از گزند خشونتها وآزارهای جنسی مصون نمی باشند و به دلیل اینکه همواره باید با تعقیب و گریز، خودشان را در میان جمعیت مخفی کنند هیچ ارگان حقوقی برای مقابله با دست اندازی ها و گرو کشی های جنسی در حمایت از زنان وجود ندارد و زندگی زنان را بسیاردردآورتر کرده است و معضلاتی مانند رعب و وحشت و تعقیب و گریز و آزار های جنسی به مصیب های این زنان افزوده شده است. و تنها راه حل انسانی برای سر و سامان دادن به چنین وضعیتی تنها تامین شغل مناسب ویا پرداخت بیمه بیکاری به تمامی افراد جویای کاراست تا دیگر شاهد خودکشیهای فجیع دستفروشان و لگد مال شدن حرمت انسانها برای داشتن حداقل های زندگی نباشیم . بهمن ٩٤
جوانمیر مرادی:روانپزشکی هم علیه کارگران به خدمت گرفته شد!
در خبرها آمده بود که ساعت ٨ شب پنجم بهمن ماه ،کارگری به خاطر اختلاف با کارفرمای کارخانه ذوب فولاد یزد به بالای پشت بام کارخانه رفته و قصد خود کشی کرده بود. حسین اسدبیگی رئیس اورژانس اجتماعی کشور در ادامه از اعزام نیروهای اورژانس اجتماعی به محل گفته و اینکه با تلاشهای به قول خودشان کارشناسانه و روانشناسانه بعد از پنج ساعت و نیم توانسته بودند این کارگر ٥٠ ساله را از اقدام به خودکشی منصرف کنند. بعد از پایین آمدن این کارگر از پشت بام، متخصصین اورژانس اجتماعی او را به انجام درمان دربیمارستان یامراجعه به مراکزمداخله دربحرانهای فردی،خانوادگی واجتماعی به زیستی دعوت میکنند! عجب اقدام انسان دوستانه و مدرنی! تا حالا از این شیوه برخوردهای لطیفانه نسبت به کارگران به جان آمده خبری نبوده! حالا چه اتفاقی افتاده که نگران اوضاع روحی و روانی کارگران شده اند؟ می شود باور کرد این ظاهر رئوفانه نقابی نیست که زیر آن نقشه های خشونت باری نهفته باشد؟ در حالیکه هر کارگر یا فرد جویای کاری در بدو استخدام و قبل از شروع به کار باید گواهی سلامت از پزشک معتمد بگیرد و در صورت عدم تأید سلامت (داشتن بیماری یا داشتن سابقه بیماری) توسط پزشک معتمد استخدام نخواهد شد، و در حالیکه بارها کارگرانی که به دلایل مشابه و برای اینکه کارفرما یان نسبت به تقاضای دریافت مبلغی از حقوق به عقب افتاده شان بی اعتناعی کرده اند اقدام به خودکشی نموده بودند، به جرم اخلال در نظم با دست بند نیروهای انتظامی روانه بازداشتگاه می شدند، این تظاهر به ابراز عطوفت چه معنائی دارد؟ چه معنائی دارد وقتی که در بیمارستان بخیه فرزند یک کارگر را به خاطر عدم توانائی در پرداخت هزینه ١٥٠ هزار تومانیش باز می کنند و او را با صورت خونین روانه خانه می کنند؟ چه معنائی دارد وقتی که یکی از نوزادان دوقلو یک کارگر را به خاطر ناتوانی در پرداخت هزینه بیمارستان بیش از ٢٠ روز به گروگان می گیرند؟ اینها موجب ضربات مهلک بر روح و روان والدین کارگر این بچه ها نشدند و آنها را تا حد تشنج و رعشه نکشانده بودند؟ باید آنها را هم به بیمارستان روانی فرستاد؟ آیا کارفرمائی که یک طرف پدید آوردن ماجرای اقدام به خودکشی کارگر مذکور بوده مورد بازخواست قرار گرفت؟ پایین آوردن این کارگر هیچ نیازی به حضور امدادگر اجتماعی نداشت. کافی بود نیاز (شاید احتیاج به دریافت مبلغی از حقوق خودش بوده) او که کارفرما آن را برآورده نکرده، برآورده می شد تا سریع و بدون اتلاف وقت از قصدش منصرف شود و از پشت بام پائین بیاید. مطمئنا خودکشی راه حل خلاصی از وضعیت موجود نیست و باید از آن فاصله گرفت، با خودکشی فقط خود و به تبع آن خانواده هایمان را نابود می کنیم. اما با توجه به وجود این واقعیات (شرایطی که کارگران را دچار خشم، عصبانیت و ناهنجاریهای شدید روانی می کند) که در پناه حمایتهای رسمی رقم می خورند، تردیدی نیست که روانه کردن کارگران مستأصل به بیمارستانهای روانی نه به خاطر تسکین و التیام دادن، بلکه روشی دیگر در حمایت از کارفرما و ممانعت از ابراز اعتراض است. چنین اقدامی قبل از هر چیز شأن و حرمت کارگر را در بین همکاران و نزدیکانش لگد مال می کند و این خود از نظر روحی به شدت به اوآسیب می رساند. سپس اینکه تشکیل پرونده روانپزشکی امکان اخراج کارگر را بدونهیچ محدودیتی و بدون تحمل هیچ هزینه ای برای کارفرما فراهم می نماید. ما کارگران که خود همیشه زیر فشار مشکلات اقتصادی و معیشتی بوده ایم و کارفرمایان در حمایت دستگاههای دولتی با پشت پا زدن به تعهداتشان از جمله نپرداختن ماهها حقوق جان به لبمان کرده اند و هر یک بارها در اوضاع بحران روانی، اضطراب، تشنجو عصبانیت قرار گرفته ایم، فرا تر از درک شرایط روحی همکارمانمی توانیم وضعیتش را هم حس کنیم. شاید برای کسانی این سؤال پیش آید چه تفاوتی بین درک کردن و حس کردن هست؟ حتما تفاوت هست. هر کسی یا بخصوص هر پزشکی با دیدن بیماری که از درد به خود می پیچد می تواند درک کند و قبول کند که فرد بیمار دارد دردمی کشد ولی کسی غیر از خود بیمار نمی تواند درد را حس کند. ما این درد را بارها حس کرده ایم. هم ما و هم کسانی که ما را به این وضع دچار کرده اند می دانیم علت از کوره در رفتن، عصبانیت و در نهایت بحران و از دست دادن کنترل ذهنی کارگران که روزانه به تعداد زیاد اتفاق می افتد، کارفرمایان هستند که انواع فشارهامی آورند و حتی حاضر نیستند ماهها چندرغاز حقوقشان را بپردازند و گستاخانه با تحقیر و توهین جوابشان می دهند. واقعیت غیر عادی بودن وضعیت روحی و روانی کارگران که غرق در مشکلات عدیده معیشتی هستند وعلاوه بر آن هر روزه با شانه بالا انداختنهای کارفرماها در جواب به تقاضاهای به حقشان مواجه می شوند و یا با مراجعه به مراجع رسیدگی کننده برای رسیدگی به شکایاتشان با بی اعتناعی و گاها با تهدید روبرو می گردند، بر کسی پوشیده نیست.راه حل ودرمان این درد مزمن باسابقه دههاساله را ما کارگران می دانیم که دهها سال است برای آن می جنگیم. درمان این درد و دردهای بی شمار دیگری که بخش عظیم انسانها از آنها به خود می پیچند، تأمین معیشت و حفظ کرامت انسانی است، نه تباه کردن زندگی و بی حرمتی و دست آخر روانه کردن به بیمارستان روانی. ١٠بهمن ١٣٩٤
بهرام عابدینی: تلاش کارگر برای معیشت اقدام علیه امنیت ملی یا امنیت سرمایه!
طی سال های گذشته تعداد زیادی از کارگران،رهبران عملی و پیشروان کارگری دستگیر و تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی محاکمه و محکوم به زندان شده اند.کارگران که برای مقابله با شرایط فلاکت بار اقتصادی و تامین یک زندگی حداقلی تلاش میکنند از سوی دستگاه های امنیتی و قضایی مورد پیگیرد قرار میگیرند.به دلیل هجوم گسترده ی سرمایه داری به معیشت کارگران و افزایش فشار زندگی بر آنان با تحمیل شرایط غیر انسانی و برده وار درسطح داخلی و وجود بحران سرمایه داری در سطح جهانی در چند سال گذشته وضعیت کارگران و مزدبگیران به شکل مضاعف و چندین برابر وخیم تر شده و خیل عظیمی از این کارگران دچار فقر و فلاکت شده اند. بالا رفتن آمار جرم و جنایت و افزایش آسیب های اجتماعی در اشکال مختلف،رشد و گسترش پدیده های کریه و شوم همچون اعتیاد و تن فروشی،قاچاق مواد مخدر،بی خانمانی و کارتون خوابی،افزایش زنان و دختران کارتون خواب، کودکان کار و خیابان و افزایش آمار زندانیان، پایین آمدن سن اعتیاد در جوانان و…….. همه حاکی ازبدتر شدن شرایط زندگی اقشار محروم و مزدبگیر جامعه است. باتوجه به اینکه اولین کسانی که در معرض آسیب های اجتماعی قرار میگیرند اقشار محروم و کم درآمد جامعه از جمله کارگران هستند پس این حق طبیعی آنان هست تا برای خلاصی از این وضعیت تلاش بنمایند. با توجه به پایین بودن سطح دستمزدها و تورم افسار گسیخته، نبود امنیت شغلی، تحمیل قراردادهای موقت و سفید امضاء و اخراج و بیکارسازی های فله ای، نبود قوانین حمایتی، عدم برخورداری کارگران از تشکل های مستقل خود، مجموعاً شرایط بسیار دهشتناکی را برای کارگران فراهم نموده است.سطح پایین دستمزدها که حتی تامین کننده ی اجاره بهای یک خانه مسکونی برای یک خانواده ی متوسط کارگری را در محلات پایین شهر را هم نمیکند،دستمزدهایی که چندین برابر زیر خط فقر هستند و همین دستمزدهای بسیار ناچیز نیز گاهی چندین ماه متوالی پرداخت نمیگردد.آیا در چنین وضعیتی فعالیت کارگران برای بهبود شرایط زندگی با مطالبه افزایش دستمزد جرم است و می توان آن را مصداق اقدام علیه امنیت ملی قلمداد کرد.زمانی که صحبت از امنیت ملی میشود بطور ناخواسته اذهان متوجه کلمه ملی و منتسب به ملت میگردد.آیا خواست افزایش دستمزد از سوی کارگر با کدام یک از منافع و مصالح ملت در تضاد است.اگر کلمه ی ملی و منتسب به ملت همان توده های مردم باشند که در واقع چنین هست در آن صورت اکثریت عظیم این ملت همان کارگران و مزدبگیران و خانواده های آنان میباشند و گر نه اگر منظور از کلمه ی ملی منصوب و منتسب به ملت، یک اقلیت بسیار ناچیز سرمایه داران و متولیان آنان باشد در آن صورت موضوع چیز دیگری است و استفاده از جمله اقدام علیه امنیت ملی در واقع خاک پاشیدن به چشم جامعه و ملت است.در حالی که یکی از شیوه های پذیرفته شده و جاری در نظام سرمایه داری چانه زنی هر مالک و صاحب کالایی است که می خواهد کالای خود را به قیمت مناسب در بازار عرضه و تقاضا بفروشد و ضمنا این عمل هم با توجه به قوانین حاکم جرم نمیباشد،چانه زنی هر صاحب کالایی بر سر قیمت کالای خویش حق طبیعی و مسلم آن فرد یا گروه میباشد.بنابراین تلاش کارگر نیز برای افزایش سطح دستمزد خود چانه زنی کارگر بر سر کالای خویش یعنی همانا قیمت نیروی کار خود میباشد.زمانی که تلاش کارگر برای افزایش دستمزد اقدام علیه امنیت ملی محسوب میگردد.زمانی که تلاش کارگر برای دستیابی به تشکل مستقل خود اقدام علیه امنیت ملی محسوب میگردد.زمانی که اعتصاب کارگر برای مطالبات معوقه و خواست صنفی خویش اقدام علیه امنیت ملی قلمداد میگردد در آن صورت کارگران برای دفاع از حقوق خویش چه عملی را میتوانند انجام دهند که اقدام علیه امنیت ملی نباشد.طی چند ساله گذشته تعدادی از کارگران برای افزایش سطح دستمزدها متناسب با میزان سطح تورم و برای تامین یک زندگی آبرومندانه و با توجه به ماده٤١ قانون کار اقدام به جمع آوری امضاء از کارگران در سطح سراسری نموده که طی آن تعداد ٤٠٠٠٠ امضاء از کارگران صنایع مختلف از سراسر کشور جمع آوری گردید.طومار امضاءهای جمع شده از طرف مسئولین و هماهنگ کنندگان طرح در چندین نوبت به مراجع ذیربط از جمله وزارت کار و امور اجتماعی و مجلس شورای اسلامی ارائه گردید.در طول این مدت نه تنها هیچ پاسخی به این درخواست های کارگران داده نشد بلکه در عوض تعدادی از هماهنگ کنندگان طومار امضاءها مورد پیگرد قضایی قرار گرفته، دستگیر و در نهایت محکوم به زندان گردیدند.این در حالی است که سفره کارگران هر روز خالی تر از روز قبل میگردد و از ابتدایی ترین حقوق خود محروم بوده و کمترین خواست آنان با مجازات شلاق و زندان پاسخ میگیرد، اما در عوض صاحبان سرمایه و کارفرمایان در قبال تمام بی حقوقی هایی که به کارگران تحمیل میکنند کمترین مجازاتی را متحمل نمیشوند.هر روز شرایط زندگی برای کارگران و خانواده های ایشان سخت تر شده و محرومیت های بیشتری را متحمل میشوند.تحمیل ریاضت اقتصادی، تامین هر چه بیشتر سود سرمایه با حذف و زدن از میزان سوبسیدها و تحمیل هزینه های اجتماعی به عهده ی اقشار محروم و مزدبگیر از جمله سیاست هایی است که در راستای برنامه های توصیه شده صندوق بین المللی پول و بانک تجارت جهانی صورت میگیرد.از سوی دیگر باوجود تمام مشکلاتی که گریبانگیر طبقه کارگر و مزدبگیران جامعه میباشد آیا تلاش و فعالیت کارگر برای بهبود شرایط معیشتی و کاستن از بار مشقات زندگی جرم است و مترادف با اقدام علیه امنیت ملی میباشد.اگر چنین است پس کارگر برای رهایی از این وضعیت چه باید بکند.در حالی که یکی از سنت های اعتراضی کارگران در پیگیری مطالباتش برگزاری تجمعات در محیط های کار یا خارج از آن مانند مقابل ادارات کار مربوطه، مقابل وزارت کار و مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای دولتی بوده است و پیرو همین امر و در پی تجمعات اعتراضی کارگران پتروشیمی های بندر امام، دادگستری استان خوزستان ضمن انتشار بخشنامه ای مبنی بر غیر قانونی بودن این تجمعات، اعلام نموده است که کارگران بعد از این تاریخ حق ندارند برای پیگیری مطالباتشان اقدام به تجمع نمایند و توصیه گردیده که کارگران برای پیگیری خواست های خود از طریق قوانین کار و یا از طریق دادگستری اقدام نمایند.اولاً باید یادآور شد وقتی کارگران دست به تجمع اعتراضی در محیط کار یا خارج از آن میزنند این بدان معنی است که آنها قبلا بیشتر راه های قانونی را طی کرده ولی نتیجه ای نگرفته اند.دوماً بندر امام و برخی دیگر از مناطق، جزء مناطق آزاد بوده و دارای قوانین ویژه اشتغال میباشند و قوانین کار مشمول حال این مناطق نبوده و کارگران برای پیگیری دعاوی و مطالباتشان نمی توانند از طریق قانون کار و ادارات مربوطه اقدام نمایند.سوماً اینکه دعوا و اختلافات موجود بین کارگر و کارفرما از طریق دادگستری و ارگان های متبوعه قابل طرح و پیگیری نبوده و دادگستری صلاحیت رسیدگی به این شکایات را ندارد.و توصیه به این امر در وافع موکول به محال کردن موضوع و فرستادن کارگران به دنبال …………میباشد.به هررو کارگران برای بدست آوردن حقوق شان هر جا که لازم باشد تجمع می نمایند.به همین خاطر مبارزات کارگران از جمله اعتصابات، تجمعات اعتراضی، اقدام به ایجاد تشکل های مستقل کارگری و فعالیت برای جمع آوری امضاء جهت افزایش دستمزد، برپایی مجامع عمومی در محیط کار و اقداماتی از این قبیل جزء ابتدایی ترین حقوق آنان بوده و کاملا در چهارچوب امور صنفی قرار دارد و مجموعه ی این اعمال نه اقدام علیه امنیت ملی است و نه مخل نظم و یا تشویش اذهان عمومی.در اصل این صاحبان سرمایه و متولیان آنها هستند که با پایمال کردن حقوق کارگران امنیت و آرامش جامعه را بر هم می زنند.آنها باید محاکمه و مجازات شوند نه کارگران. بهمن ٩٤
کارگران کارخانه ذوب فلز خاتون آباد شایسته حمایت هستند!
خبرهای متفاوتی از بازداشت ٢٠ نفر در کارخانه ذوب فلز خاتون آباد منتشر شده اند. خبری حکایت از آن دارد که شب سه شنبه ٧ بهمن در ادامه اعتراضات کارگران بیکار شده کارخانه ذوب فلزخاتون آباد، یگان ویژه با درخواست مسؤلین شهرستان شهر بابک به محل تجمع آنان در نمازخانه کارخانه یورش برده و ٢٠ نفر از آنها را بازداشت کرده اند. این کارگران بعد ازآنکه مسؤلین شهرستان شهربابک برای بازگشت به کارآنان کاری نکردند (همانهائی که به یگان ویژه دستور سرکوب و بازداشت کارگران را صادر کردند)، روز سه شنبه مقابل درب کارخانه تجمع کردند. خبر دیگر می گوید که افراد بازداشت شده کسانی هستند که در آزمون استخدامی نمره لازم را کسب ننموده اند. علت تجمع در این کارخانه آشکار و غیر از حافظان وضع موجود و در این مورد بخصوص مسؤلین سیاسی امنیتی شهر بابک که بیکاری و به تبع آن به تباهی کشاندن زندگی توده های میلیونی کارگران امری طبیعی می دانند، برای هر انسانی قابل فهم و در خور حمایت است. این انسانهای شریف و به ورطه نابودی سوق داده شده، که به بیکاری یا به اخراج خود معترض بوده و تنها علت تجمعشان استخدام یا اگر بر اساس یکی از خبرهای منتشره بازگشت به کار بوده، پاسخ مسؤلین حفظ امنیت برای سرمایه داران و کارفرمایان، همان گونه که بویژه طی دو ماه گذشته در شهرویی، عسلویه، بافق و دورود اتفاق افتاد،گسیل نیروهای امنیتی، انتظامی و یگانهای ویژه بوده تا آنها را به گلوله ببندند و یا بازداشت کنند.در شرایط امروز پسا تحریم، سرمایه داری ایران با امید به عملی کردن سرمایه گذاریها از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای نجات اقتصادش از بحران، پاسخی غیر از رویاروئی و خشونت عریان ندارد.عملکرد هم سو و یک دست دو ماه گذشته دستگاههای دخیل در سرکوب، کشتار و بازداشت کارگرانی که خواستار پرداخت حقوقهای به عقب افتاده خود یا کار و یا بازگشت به کار بوده اند، وضعیت زندگی فلاکت بار و روزگار وحشتناک کارگران در دوران طلائی بعد از لغو تحریمها که از مدتها قبل وعده اش به صاحبان سرمایه داده می شد را ترسیم کرده است. اما با وجود سبعانه ترین حملات، کارگران دست از مبارزه برای دفاع از حق طبیعی حیات و دیگر حقوق انسانی خود بر نداشته و همچنان با جسارت بیشتر و همراه خانواده هایشان با وسعت گسترده تر و قدرتمندتر بر حق خواهی خود مصر و پا بر جا هستند. خانواده های کارگران با حضور خود در کنار کارگران که بارها در به ثمر رساندن اعتراضات یا آزادی بازداشت شدگان تأثیر بسزا داشته اند، ثابت کرده اند که دارای قدرتی تعیین کننده هستند و این پیام را به گوش مسؤلین می رسانند که اگر شما با گردانهای انتظامی و یگانهای ویژه می آئید، ما نیز با نان آورانمان می آئیم. اتحادیه آزاد کارگران ایران حمایت خود را از مبارزات کارگران بیکار شده و یا بیکاران جویای کار در محل کارخانه ذوب فلز خاتون آباد اعلام و از حضور و پشتیبانی دلیرانه خانواده های آنان تقدیر می کند، ضمن اینکه از بقیه کارگران شاغل در این کارخانه می خواهد که از خواست هم سرنوشتیان خود حمایت کنند، خواستار آزادی فوری بازداشت شدگان و تحقق خواست آنها است. داشتن کار یا بیمه بیکاری برای تمام افراد بیکار حقی انکار ناپذیر است و هیچ بهانه ای برای طفره رفتن از بر آورده کردن آن قابل پذیرش نیست. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٨ بهمن ٩٤
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران:به شکنجه کارگر زندانی محمد جراحی پایان دهید!
محمد جراحی کارگر زندانی و عضو کمیته پیگیری بیش از ٥ سال است که در زندان تبریز به سر می برد. محمد جراحی اخیرا” تحت توهین و اهانت به اذیت و آزار و همچنین ضرب و شتم زندانبانان به نام های عسگر نقوی و علی آهنگر و حسین بقال قرارگرفته است . زندانیان و به ویژه زندانیان سیاسی دارای حقوق اولیه می باشند. عدم رعایت حقوق زندانی سیاسی به مثابه شکنجه بشمار می رود. علاوه برآن رفتار ناشایست و غیرانسانی زندانبانها به عمد و با دستور مافوق های خود می باشد. ما کارگران و همکاران و خانواده محمد جراحی از قوه قضائیه می خواهیم که به اینگونه رفتارها که مصداق کامل آشکار شکنجه به شمار می رود، پایان دهد . امنیت جانی این کارگر زندانی برعهده قوه قضائیه می باشد.
آیت نیافر: حداقل دستمزد ما کارگران باید تأمین کننده واقعی معیشت خانواده باشد!
ما کارگران، می خواهیم زنده بمانیم و از زندگی شایسته انسانی برخوردار باشیم . سالهاست که دولت اعلام می کند دستمزدها را افزایش دادیم . افزایش حداقل دستمزد با افزایش نرخ تورم تعیین شده، براساس ماده ٤١ قانون کار می باشد. ما کارگران معتقدیم این نحوه محاسبه حداقل دستمزد، تأمین کننده دستمزد واقعی نیست . زیرا که اولا” تورم واقعی موجود ، مبنای محاسبه حداقل دستمزد قرار نمی گیرد. دوما” در شرایط سیاسی و اقتصادی جامعه ما ، تورم از میزان ثبات عمومی برخوردار نمی باشد. نرخ تورم مداوم درحال تناوب و افزایش قراردارد. سوما” بر اساس دلایل فوق ، تعیین میزان حداقل دستمزد سالانه د رآخرین روزهای سال جاری مشخص می گردد. درحالی که ما با سال آینده ای روبرو هستیم که رشد تورم از ماههای ابتدای سال رو به افزایش است. درصورتی که زمان تعیین حداقل دستمزد اگر با نرخ تورم واقعی محاسبه شده باشد ، حداقل دستمزد از تورم واقعی موجود عقب مانده است . تکرار این نحوه محاسبه حداقل دستمزد ، طی سالیان گذشته ، موجب آن گردیده که فاصله هزینه زندگی با حداقل دستمزد فوق العاده زیاد و متفاوت شده است . چنانچه طبق محاسبات مالی بانک مرکزی و کمیسیون مربوطه مجلس خط بقاء در ایران را ٢،٥٠٠،٠٠٠ تومان مشخص کرده اند و خط فقر نیز ٣،٥٠٠،٠٠٠ تومان محاسبه شده است . تفاوت حداقل دستمزد ٧١٢،٠٠٠ تومان با خط بقاء بیش از ٣ برابرپایین تر است و تفاوت خط فقر با این دستمزد چیزی در حدود ٥ برابر زیر خط فقر می باشد.
آنچه بر زندگی ما کارگران جاری ساخته اند، بسیار بیش از این است که با اعداد و ارقام محاسبه گردد . زندگی ما با فقر و فلاکت واقعی همراه است . گذراندن عمرما ، دیگر با لغت ها و کلمه مرسوم زندگی غیرقابل توصیف است . گذراندن عمر بردگی ما کارگران به اینجا ختم نمی شود. بیکاری رو به افزایش ، نهایت عمق و گستردگی فقر و فلاکت است. تنها درآمد خانواده کارگر بیکار ، از آن مبلغ ٧١٢٠٠٠ تومان که سه برابر زیر خط بقاء نیز تهی شده است . زندگی که دیگر به معنای واقعی کلمه نه نامش زندگی می ماند و نه با هیچ لغات و کلمه ای به توصیف و تصویر کشیده نمی شود. ما کارگران می گوییم تمام زحمات این جامعه ، ازجمله تولید ، خدمات و کلیه کارهای موجود فیزیکی و ذهنی بر دوش ما کارگران است . ما کارگران تولید کنندگان و خالق ثروت اجتماعی هستیم ، پس چرا باید از ابتدایی ترین حقوق انسانی برخوردار نباشیم. ما کارگران ، به این اعتقاد رسیده ایم که زندگی ما درصدد یک فاجعه انسانی قرارگرفته است . این فاجعه انسانی زندگی همه شهروندان ٩٩ درصدی جامعه را دربرگرفته است . همچنین زمانی نخواهد گذشت که امنیت زندگی آن یک درصد جامعه نیز از بین برود. ما کارگران اعلام می کنیم : ما انسانیم و شایسته یک زندگی مرفه انسانی هستیم. اعتراضات جاری ما کارگران درحال به هم پیوستن است . زمانی که متحد شویم (که آن زمان دور نیست ) یک دنیای بهترپی خواهیم ریخت . چهره کریه فقر و فلاکت را از زندگی خود کنار خواهیم زد و نظام سرمایه داری و دولتش را محو می نمائیم. حداقل دستمزد ما کارگران باید تأمین کننده معیشت و زندگی مناسب با عزت انسانی باشد. همچنین حقوق بیمه بیکاری نیز باید و باید افزایش یابد، چنانکه تأمین زندگی خانواده کارگران بیکار را پوشش بدهد. آیت نیافر! عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران
گزارش
هزاران کارگر قالیباب آذربایجان غربی بیمه ای ندارند.!
روزنامه “آراز آذربایجان” در شماره روز پنجشنبه ٢٤ دی ماه ٩٤ خود ادعا کرده است که ” مشکل بیمه قالی بافان و فعالان صنعت فرش آذربایجان غربی حل شده است”. این روزنامه گزارش داده که گویا جلساتی بین وزارت کار و مقامات حکومتی و تامین اجتماعی برگزار شده است. این ادعای این روزنامه حکومتی در باره حل مشکلات بیمه هزاران کارگر قالیباف یک دروغ محض است.
٦بهمن: اتهامات وارده به کارگران معترض معدن سنگ آهن بافق غیر قانونی است!
وکیل ٧ نفر از کارگران معدن سنگ آهن بافق میگوید: به استناد مندرجات پرونده، اتهامات وارده به کارگران غیر قانونی است. جداری فروغی وکیل ٧ نفر از کارگران بافق با اشاره به قراربرگزاری جلسه دوم دادگاه کارگران در بیست و هفتم ماه جاری گفت: در جلسه اول دادگاه که بیست و ششم دی ماه برگزار شد، نماینده شرکت سنگ آهن حضور داشت و اظهار نمود هیچ گونه شکایتی علیه کارگران ندارد. وی ادامه داد: با توجه به اعلام رضایت شرکت سنگ آهن و مطالعه پرونده، نظر من این است که اتهامات وارده به کارگران هیچ کدام بر مبنای قانونی صورت نگرفته است. فروغی در پایان ابراز امیدواری کرد که در جلسات آتی حکم تبرئه کارگران صادر شود.
کمپین نه به غصب اماکن عمومی کامیاران!
مردم کامیاران با اتحاد و تلاش خود توانستند حکم دادگاه در مورد پلمپ مرکز بهداشت این شهر را فک پلمپ کنند. این تلاش همچنان ادامه دارد تا بتوانند بقیه مراکز عمومی شهر را از دست مالکان و غاصبین خارج کنند و به مردم شهر بازگردانند. اهالی محترم شهرستان کامیاران،جوانان پر شور وتلاشگر….! همانگونه مستحضر هستید، باسعی وتلاش جمع کثیری از شما همشهریان گرامی، در شفاف سازی واطلاع رسانی درخصوص غصب اماکن عمومی کامیاران،پس از جمع آوری مدارک بسیار زیاد وهمکاری عده ای از زارعین قدیم در تهیه وجمع آوری این مدارک وپیگیری وتحویل آنها به مراجع مربوطه وهمچنین شرکت فعال وپیگیرانه تعداد زیادی از همشهریان در کمپین نه به غصب اماکن عمومی. فضای شهر ومباحث درون خانوادها وادارات ودیگر محافل مالامال از تاثیر نقش برجسته این حرکت برحق اجتماعی بوده وهست. برکسی پوشیده نیست که این حرکت اجتماعی، بزرگترین چالش را در ذهنیت و عمل غاصبین ومتجاوزین به حقوق شهروندیمان ایجاد کرده است. باسعی وتلاش وپیگیری همه شما خانواده بزرگ کامیاران ، موفق به کوتاه کردن دست غاصبان وچپاول گران اموال عمومی واجتماعی شهر در خصوص بهداری شماره یک شدیم. این پیروزی نتیجه مشارکت اجتماعی همه شهروندان در اعتراض به این بی عدالتی واحکام صادره در این خصوص است. نتیجه بیداری ودخالت وایفای نقش همه شما همشهریان گرامی در امور واقع در پیرامون زندگیتان است. نتیجه وجود یک نیروی مهم(قدرت اجتماع) وتعیین کننده است، نیرویی که قانون نیز باید درخدمات رسانی به آنها دخالت کند ونه در محروم کردن آنها از همین حداقل های موجود. نیرویی فراتر از مالکین وغاصبین وهمه کسانی که این دنیا را بین خود تقسیم کرده اند. که عملا ما را به شهروندان درجه دوم تبدیل میکنند. باز پس گیری این مکان (بهداری شماره یک) بدونه دخالت ومشارکت این نیرو امکان پذیر نبود. این یک پیروزی مهم برای همه مردم آگاه وفعال شهر ومنطقه محسوب میشود. ما این پیروزی را به همه مردم هوشیار کامیاران تبریک می گوییم ، ودر این راستا از همه انسانهای شریف ومتعهد که در این امر مهم در هرسطحی دخالت داشته اند کمال تقدیر وتشکر را داریم. زنده باد اتحادوهمبستگی اجتماعی شهروندان
افزایش٥٠درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث کار درلرستان!
آمار مرگ ناشی از حوادث کار طی نه ماهه سال ١٣٩٤ در استان لرستان در حالی ٥٠ درصد افزایش یافت كه آمار مصدومین این حوادث کار با كاهش ٢١ درصدی مواجه بود. به گزارش روابط عمومی پزشکی قانونی استان لرستان، طی نه ماهه سال ١٣٩٤ تعداد ١٥جسد (١ زن و ١٤ مرد) به دلیل مرگ ناشی از حوادث کار در مراکز پزشکی قانونی استان لرستان مورد معاینه قرار گرفتند. این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ١٠ نفر (١ زن و ٩ مرد) بود، ٥٠ درصد افزایش داشته است.
افزایش، مرگ کارگران در اثر حوادث ناشی از کار در استان کردستان!
بنا به اظهارات مدیر کل پزشکی قانونی استان کردستان در ٨ ماه امسال یعنی تا پایان آبان ماه ،٢١ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار در استان کردستان جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل مرگ ناشی از کار ١٢نفر بوده اند یعنی افزایش ٥٠درصدی این حوادث.
اخبار بین المللی
لهستان – تظاهرات در اعتراض به قوانین جدید دول!
هزاران لهستانی روز شنبه ٢٣ ژانویه در اعتراض به تصویب یک رشته قوانین جدید٬ در شهرهای مختلف از جمله پایتخت ورشو تظاهرات کردند. بر اساس این قوانین٬ دولت می تواند روسای رادیو و تلویزیون ملی و قضات دادگاه قانون اساسی را انتخاب کند. سازمان های اطلاعاتی و امنیتی نیز قادر خواهند بود نظارت بیشتری بر داده های اینترنتی اعمال کنند. سردبیر یک روزنامه محلی می گوید: ” ما که در لهستان ترویست نداریم. این تدابیر فقط بهانه است برای کنترل بیشتر مردم و حفظ و تقویت قدرت دولت بر مردم.» یک معترض دیگر می گوید: «با این قوانین دیگر رسانه آزاد نخواهیم داشت. پلیس امنیتی حتا می تواند اینترنت را کنترل کند.” کمیسیون اروپا٬ هفته پیش در اقدامی بی سابقه٬ اعلام کرده بود که این قوانین را بررسی خواهد کرد تا معلوم شود آیا آنها با ارزش های دموکراتیک اتحادیه اروپا مطابقت می کند یا خیر. گابور کوواچ٬ خبرنگار یورونیوز از ورشو می گوید: ” باوجود سرمای هوا ده ها هزار تن روز شنبه به خیابان آمدند و به تصویب این قوانین اعتراض کردند. آنها می گویند دولت نه تنها حق آزادی بیان و استقلال قوه قضا را زیر سئوال برده بلکه در تلاش است فضایی امنیتی و پلیسی در کشور بسازد. سازمان های حقوق بشری حاضر در این تظاهرات هم با ابراز نگرانی از این موضوع خواستار تغییر و تصحیح این قوانین شدند. “
تونس – تداوم اعتراضات مردم به بیکاری و وضعیت اقتصادی!
تونس همچنان صحنه ناآرامی ها و اعتراضات است. معترضان با انتقاد از اوضاع نابسامان اقتصادی و بیکاری خواهان بهبود شرایط هستند. یکی از معترضان می گوید: “ما اینجا برای کار آمده ایم. ما می خواهیم که به خواسته های ما توجه داشته باشید و آنها را جدی بگیرید. فرزندان مقامات را استخدام نکنید. مردم نیازمند را به حال خود رها نکنید. ما می خواهیم که مردم نیازمند را استخدام کنید. نه رشوه٬ نه فساد٬ نه بی عدالتی٬ نه سرکوب و نه استبداد. ” نرخ بیکاری در بین جمعیت تونس ١٥ درصد عنوان شده است. این رقم در بین افرد تحصیل کرده به ٣٢ درصد می رسد. یک معترض دیگر میگوید: ” ما از آنها می خواهیم که تحصیل و شغل و خدمات اجتماعی و بیمارستان در اختیار ما قرار دهند. به چیزی آسیب نرسانده ایم و چیزی را نسوزانده ایم. ما نمی خواهیم هرج و مرج و اغتشاش ایجاد کنیم. ما فقط دنبال کار می گردیم. “ناآرامی ها در تونس از یک هفته پیش و در اعتراض به معضل بیکاری٬ در شهر قصرین آغاز شد و در پی مرگ یک جوان بیکار دامنه آن به دیگر شهرهای این کشور گسترش یافت. این جوان که به نشانه اعتراض به بیکاری و اوضاع نابسامان اقتصادی از تیر چراغ برق بالا رفته بود، بر اثر برق گرفتگی جان باخت. آنچه این روزها در خیابان های تونس می گذرد یادآور اعتراضات دسامبر سال ٢٠١١ است که با خودسوزی محمد بوعزیزی، جوان دستفروش آغاز شد و با فراری دادن زین العابدین بن علی انقلاب تونس را آفرید و الهامبخش موج بهار عربی در کشورهای منطقه شد.
ترکیه – احتمال صدور حکم حبس ابد برای دو روزنامه نگار!
روزنامه ترک زبان “صباح” که از مواضع دولت ترکیه پشتیبانی میکند، روز چهارشنبه ٢٧ ژانویه گزارش داد که احتمال میرود، جان دوندار، سردبیر “جمهوریت” و اردم گل، رئیس دفتر این روزنامه در آنکارا به حبس ابد محکوم شوند.
دستگیری این دو نفر در ماه نوامبر موجی از اعتراضهای داخلی و بینالمللی را برانگیخت. جو بایدن، معاون رئیس جمهور ایالات متحده نیز از دولت ترکیه به دلیل دستگیری روزنامه نگاران و محدود کردن آزادی رسانهها انتقاد کرد. مقامات قضایی ترکیه دو روزنامهنگار مسئول “جمهوریت” را به “تبلیغات تروریستی”، “جاسوسی” و “تلاش برای سرنگونی دولت” متهم کرده بودند، اما برخی رسانهها نوشتند که دلیل اصلی دستگیری آنها انتشار خبر ارسال احتمالی جنگ افزاراز سوی ترکیه به گروههای افراطی شبهنظامی در سوریه بوده است. “جمهوریت” علاوه بر این بارها مقالات انتقادی علیه سیاستهای دولت ترکیه منتشر کرده و پس از ترور کارکنان مجله فرانسوی شارلی ابدو اقدام به چاپ شماری از کاریکاتورهای این مجله طنز کرده بود. این روزنامه در سال ٢٠١٣ نیز در رابطه با برملاشدن فساد مالی در دولت اردوغان چند گزارش انتقادی منتشر کرده بود. به گزارش روزنامه “صباح” پرونده قضایی ٤٧٣ صفحهای دوندار و گل حاوی این گزارشهای انتقادی است. پس از دستگیری این دو روزنامهنگارهفتهنامه آلمانی زبان اشپیگل مقالهای از دوندار منتشر کرد. او در این مقاله اتحادیه اروپا را متهم کرد که به دلیل بحران پناهجویی به دموکراسی در ترکیه اهمیتی نمیدهد.
مصر – سه سال حبس برای یک نویسنده به جرم توهین به عید قربان!
دادگاهی در مصر، یک نویسنده زن در این کشور را به جرم توهین به مقدسات به سه سال حبس محکوم کرده است. فاطمه نعوت، در روز عید قربان در صفحه فیسبوک خود در عبارتی خلاصه و انتقادی نوشته بود: ” (عید) خونریزی مبارک.” مقامهای قضایی مصر روز سهشنبه ٢٦ ژانویه اعلام کردند که فاطمه نعوت، نویسنده مصری که در روز عید قربان در عبارتی انتقادی در صفحه فیسبوک خود نوشته بود “(عید) خونریزی مبارک” به جرم توهین به مقدسات اسلامی به سه سال زندان محکوم شده است. نعوت همچنین نوشته بود: ” هرساله این مراسم خونریزی به خاطر کابوس یک پیامبر درباره پسرش، برقرار است. آن کابوس برای آن پیامبر و فرزندش خاتمه یافت، اما همچنان هر سال حیوانهای بیپناه هزینه آن کابوس را میپردازند.” به گزارش روزنامه دولتی “الاهرام” مصر، فاطمه نعوت، سال گذشته پس از عید قربان به خاطر همین پست فیسبوکی به دادگاه احضار شد و سرانجام پس از یک سال، حکم نهایی دادگاه علیه او صادر شده است. او همچنین باید جریمهای ٢٥٥٠ دلاری به دادگاه بپردازد. ریشخند سنت دیرینه مسلمانان در قربانی کردن حیوانات و خون ریختن به قصد تقرب به درگاه الهی، هزینهای سنگین برای فاطمه نعوت در پی داشته است. او در پی شکایت وکیلی به نام محمد عفیفی به دادگاه جرایم قاهره، با احضار دادستانی مواجه شد. فاطمه نعوت که در توییتر خود بیش از نیم میلیون فالوئر دارد.
یونان – اعتصاب گسترده در اعتراض به سیاستهای ریاضت کشی اقتصادی!
روز پنجشنبه هشتم بهمن ماه، خبرنگاران، کشاورزان، کارکنان دولتی، وکلا و پزشکان و داروخانه های سراسر یونان در اعتراض به ادامه سیاست ریاضت اقتصادی دست به اعتصاب زدند. از روز پنجشنبه خبرنگاران سراسر یونان در اعتراض با ادامه سیاست ریاضت اقتصادی و انجام اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی دست به اعتصاب ٢٤ ساعته زدند. بر اثر اعتصاب ٢٤ ساعته، کلیه خبرنگاران و کارکنان رسانه های نوشتاری، گفتاری و سامانه های خبری دولتی و خصوصی دست از کار کشیده اند. خبرنگاران در حالی دست به اعتصاب زده اند که کشاورزان یونانی نیز به نشانه مخالفت با انجام اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی تمام بزرگراه های کشور را مسدود کرده، وکلا برای مدت یک هفته دست به اعتصاب زده اند و پزشکان و داروخانه های کشور نیز در اعتصاب بسر می برند. دولت یونان قبل از انتخابات قول داده بود که حقوق بازنشستگان و کارکنان اداری را افزایش خواهد داد ولی تحت فشار اتحادیه اروپا و وام دهندگان خارجی مجبور به اجرای طرح اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی شده که منجر به کاهش حقوق و مزایای بازنشستگان، کارکنان ادارات دولتی و خصوصی می شود.
خبرهای کوتاه
فرانسه!
هزاران نفر در شهر کاله فرانسه به منظور حمایت از پناهجویانی که به امید رسیدن به بریتانیا در جنگل های این شهر بندری چادر زده اند، دست به راهپیمایی زدند. شرکت کنندگان اعلام کردند که این راهپیمایی در حمایت از تمامی مهاجران به ویژه پناهجویان شهر کاله، برگزار شده است. به گفته آنان، این حمایت از کسانی است که از جنگ، خشونت، گرسنگی و فجایع زیست محیطی گریخته اند. بیش از ٤ هزار مهاجر سالها است که در کمپی به نام “جنگل” که در بندر کاله قرار دارد، در شرایطی بسیار سخت و بدون برخورداری از حداقل امکانات زندگی به سر می برند. شامگاه شنبه ٢٣ ژانویه نیروهای پلیس با حمله به دهها پناهجو که سعی داشتن با یک کشتی مسافربری خود را به بریتانیا برسانند، آنان را بازداشت کردند. در سال های اخیر تعداد زیادی از این پناهجویان هنگام تلاش برای عبور از مرز جان خود را از دست داده اند.
بنگلادش!
بنا به گزارشات منتشره، در اثر انفجار دیگ بخار در کارخانه ای در بنگلادش دستکم ١٦ کارگر کشته و زخمی شدند. در این حادثه که روز شنبه سوم بهمن ماه در یک کارخانه تولید لاستیک در بنگلادش روی داد، دستکم ٦ کارگر کشته و ١٠ تن دیگر زخمی شدند. دو سال پیش نیز، ریزش یک ساختمان تولیدی پوشاک در “داکا” پایتخت بنگلادش جان یکهزار و ١٢٩ کارگر را گرفت.
آذربایجان!
نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان با یورش به تظاهرات کنندگان در شهرهای مختلف، اقدام به بازداشت دهها تن از معترضان نمودند. جمهوری آذربایجان که از کاهش بهای نفت آسیب دیده، وارد بحران اقتصادی شده و این امر باعث اعتراضات مردمی بی سابقه ای شده است. در طول هفته اخیر، درگیری خشونت آمیزی میان پلیس ضد شورش و هزاران معترضی که در سراسر این کشور به خیابان ها آمده بودند، به وقوع پیوست. تظاهرات کنندگان علیه افزایش قیمت ها و بیکاری اعتراض کرده و نیروهای امنیتی با استفاده از گاز اشک آور و ماشین های آبپاش این اعتراضات را سرکوب و حدود یکصد تن را بازداشت نمودند.
بریتانیا!
بانک بریتانیایی بارکلیز هزار نفر از نیروی کار خود را در بخشهای مربوط به فعالیتهای سرمایه گذاری این نهاد می کاهد. اکثر این حذف مشاغل در شعب این بانک در قاره آسیا صورت می گیرد. این برنامه تعدیل نیروی کار در چهارچوب تدوین پروژه کاهش هزینه ها و بالابردن بازدهی این نهاد به مرحله اجرا در می آید. طی سه سال اخیر بارکلیز حدود ٧ هزار نفر از کارکنان خود در بخش سرمایه گذاری را حذف کرده است. تعداد کل نیروی کار این نهاد در این بخش به رقم ١٧ هزار نفر می رسد.
جهان!
سازمان برنامه جهانی غذا اعلام کرد، ١٤ میلیون نفر در سراسر جهان در معرض گرسنگی قرار دارند. برنامه جهانی غذا اعلام کرد پدیده “ال نینو” موجب خشکسالی گسترده در سراسر منطقه جنوب آفریقا شده و محصولات کشاورزی این منطقه را از بین رفته برده است. برنامه جهانی غذا هشدار داد با توجه به بروز خشکسالی در بسیاری مناطق و فراهم نبودن زمینه کشت غلات در بسیاری از کشورها، چشم انداز تاریکی پیش بینی می شود و شمار افراد محروم از مواد غذایی در ماه های آینده افزایشی چشمگیر خواهد داشت. سازمان برنامه جهانی پیشتر نیز اعلام کرده بود که در سراسر جهان حدود ٨٠٥ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.