اخبار کارگری
٢٨دی ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
٢٧دی: کارکنان پتروشیمی در تهران تجمع کردند!
سیصد نفر از کارکنان پتروشیمی های اراک، تبریز، اصفهان و امیرکبیر در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت استخدامی پس از واگذاری واحدهای پتروشیمی به بخش خصوصی، در تهران تجمع کردند. تعدادی از این تجمع کنندگان گفتند: ابتدا قصد مراجعه به ساختمان مجلس را داشتیم اما در نهایت تجمع اعتراضی خود را در مقابل وزارت نفت برپا کردیم. کارکنان پتروشیمی عدم امنیت شغلی و شرایط نامناسب بازنشستگی پس از واگذاری پتروشیمی ها به بخش خصوصی را دلایل برگزاری تجمع اعتراضی عنوان کردند. عدم پاسخگویی وزارت نفت به مطالبات کارکنان پتروشیمی ها پس از برگزاری تجمعات پی در پی هفته ها و ماههای گذشته، علت اصلی برگزاری تجمع مشترک در تهران عنوان شده است.
٢٧دی: در اعتراض به وضعیت معیشتی نابسامان: بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس تجمع کردند!
حدود صد نفر از فرهنگیان بازنشسته در اعتراض به وضعیت معیشتی نابسامان مقابل مجلس تجمع کردند. وضعیت معیشتی نابسامان بازنشستگان فرهنگی و عدم اجرای ماده ١٢٥ قانون خدمات مدیریت کشوری را دلیل برگزاری این تجمع عنوان کردند.
٢٦دی: تجمع رادیولوژیست ها مقابل وزارت بهداشت!
صدها نفر از رادیولوژیست ها ( متخصصین پرتو نگاری) در اعتراض به نظام خودارجاعی و تبعیض آشکار در ساختار نظام درمانی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. تعدادی از تجمع کنندگان در توضیح خواستههای خود که منجر به برپایی تجمع شده است گفتند: نظام خودارجاعی در ساختاردرمانی که وظیفه تشخیص بیماری و درمان ،هر دو را بر عهده پزشک می گذارد، نقش متخصصین رادیولوژی را کمرنگ کرده است. یکی دیگر از مطالبات جامعه رادیولوژی رفع تبعیض آشکار در نظام سلامت است و آنها میخواهند تا در این خصوص مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت دیدار و گفتوگو داشته باشند.
٢٦دی: تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت وارد نهمین روز شد!
دانشجویان دانشکده صنعت نفت در واکنش به تصمیم وزارت نفت درخصوص لغو استخدام این دانشجویان در وزارتخانه مربوطه تحصن کردند. اعتراضات در تهران و اهواز و آبادان همچنان ادامه دارد. یکی از تحصنکنندگان گفت قرار است دانشجویان روز شنبه ٢٦دی ماه در مقابل ساختمان وزارت نفت تجمع کنند. تحصنکنندگان خواستار آناند که وزارت نفت به تعهدات خود درقبال استخدام دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت عمل کند.
٢٦دی: تداوم اعتراض کارگران سبلان پارچه!
بیش از ١٠٠ نفر از کارگران کارخانه سبلان پارچه اردبیل با حضور در جلوی استانداری اردبیل با اعتراض به مالک قبلی کارخانه در عدم پرداخت حقوق، مزایا و سنوات سختی کار اعلام کردند که با واگذاری کارخانه به آرتا تجارت سبلان از سالهای گذشته این مستاجر کارخانه گرفتاریها و بلاهای متعددی را سر کارگران آورده به طوری که به رغم انجام کار در شرایط سخت و زیانآور و ارتباط مستقیم با مواد شیمیایی در هنگام تسویه، صاحب قبلی کارخانه حاضر نشد تا حق و حقوق واقعی کارگران به ویژه سنوات کار و زیانآور بودن آن را پرداخت کند و حتی در برخی موارد حق و حقوق واقعی کارگران را پرداخت نکرد. کارگران اعلام کردند که حتی بانک تجارت که صاحب قبلی این کارخانه بوده حاضر نشد سخنان کارگران را در این ارتباط بشود و بخواهد در این زمینه تصمیمگیری کند در حالی که همچنان بدهیهای قبلی ادامه دارد و هیچکس نیز در این زمینه جوابگو نیست.
٢٦دی: الزام کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران نساجی قائمشهر!
جمعی از کارگران شاغل نساجی مازندران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان فرمانداری قائم شهر تجمع کردند. در هفته گذشته کارگران تجمع مشابهی را در مقابل فرمانداری قائم شهر برگزار کرده بودند اما پس از تجمع ٢٦دی مسئولان اداری استان برای بررسی خواستههای آنها تشکیل جلسه دادند. در جلسه ٢٦دی که در محل فرمانداری قائم شهر برگزار شده است معاون سیاسی استانداری مازندران، فرماندار قائم شهر، دو نفر از نمایند گان مجلس به همراه نمایندگانی از سرمایه گذار وکارگران حضور داشتند و در نتیجه کارفرما مکلف شد که تا پایان هفته جاری معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند. کارگران میگویند: دلیل اجتماع ٢٦دی و هفته گذشته پرداخت نشدن ٤ ماه دستمزد با احتساب دی ماه جاری است علاوه بر آن کارفرما حق بیمه ٤٠٠ کارگر این کارخانه را که به ماهای خرداد، مرداد وشهریور مربوط میشود را هنوز پرداخت نکرده است.
٢٥دی: تجمع اعتراضی کارگران راوری معدن پابدانا و خانواده هایشان در مقابل فرمانداری راور!
کارگران معدن پابدانا زرند که از اهالی روستاهای خورند، ریحان، بغیجان، طاشک و تیران از توابع شهرستان راور بودند با حضور در مقابل فرمانداری راور تجمع کردند. در این تجمع که خانواده های کارگران نیز حضور داشتند، کارگران نسبت به جابجایشان از معدن پابدانا زرند به معدن همکار اعتراض داشتند و خواهان لغو این تصمیم مسئولان شدند.
٢٤دی: تداوم اعتراضات کارگران سیمان درود!
کارگران سیمان درود در چهارمین روز تجمع خود علاوه بر پیگیری مطالبات خود خواهان آزادی همکاران بازداشتشده خود شدند.در چهارمین روز تجمع کارگران کارخانه سیمان درود که در محوطه این واحد صنعتی برگزار شد، کارگران شرکت کننده در کنار پیگیری برای آغاز به کار دوباره این کارخانه تعطیل شده خواهان آزادی همکاران تازه بازداشت شده خود شدند. به دنبال اعتراضات گسترده کارگران سیمان دورود دار و دسته های شوراهای اسلامی رژیم هم به تقلا و تلاش برای مهار و کنترل و به کجراهه بردن این اعترضات دارند. این باندها جزیی از حکومت بوده و کارگران نبابد فریب حلیه های این باندها را بخورند. همه کارگران دستگیر شده باید فورا آزاد شوند
٢٣دی: تجمع بازنشستگان البرز مرکزی جلوی ساختمان استانداری مازندران!
دهها تن از بازنشستگان البرز مرکزی که ساکن کیاسر و قائمشهر هستند با تحصن در مقابل استانداری مازندران خواستار پرداخت حقوق آذرماه، دیماه و مطالبات گذشته خود شدند. هفتههای گذشته نیز بازنشستگان البرز مرکزی در مقابل نهاد ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی حضور یافته بودند که محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور قول پرداخت علیالحساب به صندوق بازنشستگی را داد که هنوز محقق نشده است. صنعت فولاد بیش از ٨٠ هزار نفر بازنشسته دارد که بیش از ٦ هزار و ٦٠٠ نفر آنها بازنشسته البرز مرکزی و مستمریبگیر آن هستند.
٢٣دی: هفتمین روز اعتصاب دانشجویان دانشگاه صنعت نفت وتهدید وزیرنفت!
تحصن و اعتصاب غذا و امتحان دانشجویان دانشگاه صنعت نفت وارد هفتمین روز شد و این در حالی است که مسئولان وزارت نفت هیچگونه اقدام موثری برای جلوگیری از ادامه تجمع و رفع مشکل انجام نداده اند.
٢٣دی: برای چندمین بار متوالی؛ مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند!
مربیان پیش دبستانی در اعتراض به وضعیت استخدامیشان مقابل مجلس تجمع کردند. به گفته نماینده این تجمعکنندگان، آنها که سابقه چند سال خدمت در حوزه پیش دبستانی دارند و از شهرستانهای سراسر کشور آمدهاند، هنوز به صورت مرتب حقوق دریافت نمیکنند و با وجود مصوبه مجلس، همچنان وزارت آموزش و پرورش به مشکل آنها رسیدگی نکرده است. یکی از تجمعکنندگان گفت که وزارت آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی و آموزشیاران حقالتدریس که مدت ٥ سال و بیشتر سابقه کار دارند، اقدام کند. این تجمعکنندگان که برای چندمین بار است مقابل مجلس تجمع میکنند، خواستار حقالتدریسی شدن، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی هستند.
٢٣دی: نامه کارگران بندر امام برای رسیدگی به خواستهایشان! به دنبال برپایی اعتراضات کارگری که در روز یکشنبه، بیستم دی ماه سال جاری در مقابل دفتر اداره کار منطقه ویژه بندر امام برگزار شد، شرکت کنندگان در این اجتماع از طریق امضا نامه مشترکی پیگیری مطالبات خود را خواستار شدند. در جریان تجمع اعتراضی مذکور حدود ٦٠٠ نفر ازکارگران موقت بندر امام خمینی علیه تبعیض در محاسبه و پرداخت دستمزد و مزایا و عدم امنیت شغلی در مقابل اداره کار منطقه ویژه بندر امام تجمع کرده بودند. این نامه که در پایان اجتماع مورد نظر توسط کارگران شرکت کننده امضا شدهاست به مسئولان اداره سایت شماره ١ منطقه ویژه بندر امام و سایر مسئولان مربوطه تحویل شده است. در این نامه خطاب به رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام آمده است: ما پرسنل مدت موقت پتروشیمی بندرامام حاضر در اداره کار که جهت دریافت صدور دریافت صدور رأی اداره کار در مورد پرونده اینجانبان مراجعه نمودهایم با توجه به عدم اعلام رأی، کما فی السابق خواهان احقاق حق بوده و خواهشمندیم که هر چه سریعتر اعلام رأی بفرمائید.
٢٣دی: اعتراض کارگران کارخانه نساجی قائمشهر!
کارگران شیفت شب کارخانه شماره سه نساجی قائمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوقشان در حالی که همکاران شیفت روزشان پشت دستگاههای کارخانه مشغول به کار بودند، وارد فرمانداری این شهرستان شدند و دست به تجمع اعتراضی زدند. و خواهان دریافت چهار ماه حقوقهایشان شدند. هماکنون ٤٠٠ نفر کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند که از مهر امسال هیچ حقوق و مزایایی دریافت نکردند.
٢٣دی: تجمع اعتراضی دانشجویان دختر دانشگاههای قزوین!
دانشجویان دختر دانشگاههای قزوین با اعلام نارضایتی از وضعیت خوابگاههای دانشجویی مقابل استانداری و فرمانداری این استان تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.
٢١دی: تجمع کارگران سیمان دورد در مقابل کارخانه!
کارگران سیمان درود در استان لرستان، (٢١ دی ماه) در اعتراض به اخراج ٧٥٠نفر از همکارانشان در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. یکی از کارگرانی که در این تجمع اعتراضی گفت: بی توجهی اعضای هیت مدیره سیمان درود به درخواستهای مکرر آنها درخصوص بهبود وضعیت شغلی کارگران در نهایت منجر شد تا این اجتماع را برپا کنند. مشکلات کارگران سیمان درود تقریبا از حدود چهار ماه پیش که کارفرما با متوقف کردن خطوط تولیدی این کارخانه کارگران را بیکار کرد آغاز شده است.
اخراج و بیکارسازی
سونامی اخراجهای نوروزی شاغلان/ ٢٠.٨ میلیون قرارداد موقت شد!
بزودی و در نوروز قرارداد کاری میلیونها نفر به اتمام میرسد و برخی سال آینده به محل کار خود بر نخواهند گشت. هم اکنون٢٠.٨میلیون نفر قرارداد موقت هستند و تنها ١.٥میلیون نفر قرارداد دائم دارند.
صدها کارگر معدنی در طبس اخراج شدند!
صدها کارگر معادن طبس طی دو ماه اخیر اخراج شدند؛ برخی معادن طبس هم تعطیل شده و روند اخراج کارگران همچنان ادامه دارد؛ تعداد زیادی از کارگران اخراج شده از کارفرمایان خود شکایت کردهاند؛ پرداخت حقوق بسیاری از کارگران شاغل هم تا ٣ ماه معوق است. از ابتدای آذر امسال تاکنون حداقل ٢٠٠ کارگر معادن طبس متعلق به ٢شرکت معدنی اخراج شدند؛ این در حالی است که برخی آمار حکایت از اخراج بالغ بر ٦٠٠ نفر کارگر دارد.
٢٠٠ کارگر معدن زغال سنگ «معدن جو» اخراج شدند!
اخراج ٢٠٠ کارگر معدن زغال سنگ «معدن جو» واقع در طبس با سه ماه حقوق معوقه. در این واحد تولیدی حدود هزارو ١٠٠کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای دی ماه سال جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «کمبود منابع مالی» عنوان شده است، تعداد ٢٠٠کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ١٠ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شدهاند. این کارگران میگویند کارفرما مدعی است این واحد معدنی در زمینه دریافت مطالبات مالی خود از خریداران زغال سنگ دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینههای جاری معدن در مرحله نخست ٢٠٠ نفر از کارگران را اخراج کرده است.
کارگران
٢٧دی: تبصره های ٢٤و٣٣لایحه برنامه ششم توسعه حذف شدند!
سرانجام دربرابراعتراضات شدید وروبه گسترش وهرروزه وغیرقابل مهارکارگران، مقامات مسئول در مقابل این عزم و اراده تسخیر ناپذیر برای دفاع از حق زندگی و شأن انسانی که نشان داده است به هیچ وجه حاضر به سر فرود آوردن و پذیرش حقارت نیست ، مجبور به عقب نشینی شده وتبصره های ضد کارگری را از لایحه برنامه ششم توسعه حذف نمودند. تا هم اینجا برای مبارزات رو به اعتلا و تعظیم ناپذیر ما کارگران، یک پیروزی دیگر و کسب وجه ای سنگین تر در موزانه قدرت و جدال با سرمایه داری است که باید از آن برای تحقق مطالبات و گرفتن دیگرحقوق پایمال شده امان بهره برداری کنیم. این اولین بار نیست که ما کارگران با مبارزات بی امان خود بندها، تبصره ها، بخشنامه ها و آئین نامه های ضد کارگری را باطل کرده ایم. به همین اعتبار در این مسیر تجارب ارزنده ای را به دست آورده ایم و قطعا در ادامه راه تا رسیدن به کلیه حقوق امان به کار خواهیم گرفت. اما در رابطه با حذف تبصره های ٢٤ و ٣٣ لایحه، هنوز ضرورت ادامه مبارزه وجود دارد. ضرورت ادامه این مبارزه از آنجا،آنطور که در صحبتهای ربیعی وزیر کار و حسین حبیبی دبیرکانون شورای اسلامی کاراستان تهران که در خبرها منتشر شده اند ابهامات وتوهم افکنی های مشهودی که راه را برای گنجاندن طرحهای ضد کارگری دیگری باز گذاشته اند به چشم می خورند، احساس می شود. اتحادیه آزاد کارگران ایران همانگونه که به محض انتشارمتن لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه بیانیه ای درمحکوم کردن چنین اقدام ضد کارگری سازمانیافته ای داد وخواستارحذف تبصره های مذکوروجایگزینی آنها باخواست کاهش سن بازنشستگی ازمیزان فعلی وافزایش فوری حداقل دستمزد به بالای خط فقر شد، اکنون یک بار دیگر تأکید می کند که با کسب این موفقیت باید با روحیه ای قوی ترمبارزات خود را تاجایگزینی این تبصره ها باخواست کاهش سن بازنشستگی ازمیزان فعلی وافزایش فوری حداقل دستمزد به بالای خط فقرادامه داد.
٢٦دی: اسم ما را از لیست امضا کنندگان بیانیه تان بردارید.!
در بیانیه همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران در باره انتخابات مجلس دهم، اسم من بهنام ابراهیم زاده کارگر زندانی در زندان رجایی شهر و پدرم رحمان ابراهیم زاده همراه با اسامی دیگری آمده است. ما در جریان متن کامل این بیانیه نبوده ایم. خصوصا در بخشی از این بیانیه با استناد به قانون اساسی از دولت خواسته شده است که شرایط انتخاباتی دمکراتیکی را فراهم کند. ما آنرا توهمی بیش نمیدانیم و شدیدا مخالف آنیم. انتخابات ها برای من به عنوان کارگری که جوانیم را در زندان گذرانده ام، برای من که همسرم و خانواده ام همراه با من در زیر فشار و آزار دائم قرار داشته اند، جایی ندارد. انتخابات برای ما کارگران که نپرداختن دستمزد به روشی معمول در جامعه تبدیل شده است و سی و چند سال است که زندگی زیر خط فقر فرزندانمان و جانمان را تباه کرده است، معنا و مکانی ندارد. این چیزی است که داریم با اعتراض هر روزه مان در کارخانجات مختلف فریاد میزنیم. این چیزی است که من و امثال من بخاطرش در زندانیم. ما در این انتخابات شرکت نمیکنیم. ما به آنچه بر سر من کارگر و توده محروم مردم آمده است اعتراض دارم.. بهنام ابراهیم زاده زندانی سیاسی از زندان رجایی شهر. رحمان ابراهیم زاده پدر زندانی سیاسی بهنام ابراهیم زاده
محاکمه داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد!
داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد چهارشنبه ٢٣دی ماه در شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب محاکمه شد .داود رضوی در نیمه های شب ٨اردیبهشت ماه ٩٤ در منزلش توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر شد و پس از ٢٢روز از بند ٢٠٩ اوین با قرار صد میلیون تومانی آزاد شد اتهامات این عضو سندیکای کارگران شرکت واحد عبارتند از الف- اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور ب- ایجاداخلال در نطم و آرامش عمومی از طریق حضور در تجمعات غیر قانونی ، رضوی از سال ٨٤ تا کنون به علت شرکت در اعتراضات و اعتصابات رانندگان و کارگران شرکت واحد چندین بار دستگیر و زندانی شده است وکلای رضوی آقایان صالح نیکبخت و پرویز خورشید می باشند که از سال ٨٤ تا کنون در نوبت های مختلف از اعضای زندانی سندیکای کارگران شرکت در دادگاه انقلاب دفاع کرده اند ، در این پرونده آقای صالح نکیبخت از اتهامات وارده به داود رضوی عضو هیئت مدیره سندیکا دفاع کرد .آقای صالح نیکبخت ضمن دفاع از خواسته های به حق سندیکای کارگران شرکت واحد ،با استناد به مدارک موجود،سندیکای کارگران شرکت واحد را قانونی دانسته و اتهامات وارده را غیر حقوقی و بدون مستندات قانونی دانسته و در خواست تبرئه آقای رضوی را از دادگاه کرده اند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: مرگ ٢کارگر در کارخانه قند نقده!
به گزارش رسیده امروز ٢١ دی ماه بر اثر انفجار مخزن کارخانه قند نقده متاسفانه ٢ کارگر به نام های رسول محمد نژاد و منصور باقری جان خود را از دست دادند. همچنین ٣ تن از کارگران بر اثر این حادثه مصدوم شدند که ٢ نفر از آنان در بیمارستان نقده بستری شدند و نفر سوم به دلیل وخامت حالش به ارومیه اعزام شد. هر دو کارگر فوت شده از اهالی نقده می باشند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن عرض تسلیت به خانواده و دوستان رسول محمدنژاد و منصور باقری ، بروز چنین حوادثی در محیط های کار را ناشی از سودخواهی کارفرمایان دانسته و خواهان برقراری استانداری ایمنی در محیط های کار جهت حفظ جان کارگران می باشد.
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران در حمایت از کارگران فازهای ٢٢،٢٣ و ٢٤ عسلویه!
به خاطرتجمع و پیگیری حقوقهای معوقه که از نظر مقامات مسؤل منطقه (قضائی، امنیتی و انتظامی) مصداق بر هم زدن نظم عمومی است ١٠، نفر ازکارگران فازهای ٢٢،٢٣ و ٢٤ عسلویه بازداشت شده اند. به گفته کارگران ٤٠نفر به نمایندگی از بقیه برای پیگیری دریافت حقوقها به فرمانداری کنگان رفتند. ولی جواب مقامات به کارگران، بازداشت ١٠ نفر از آنها بوده است. طبق خبر ایلنا، یک مقام مسؤل گفته: ازآنجاکه درجریان اعتراضات صنفی اخیرحدود ١٠ نفرازکارگران به عنوان عامل برهم زننده نظم عمومی شناخته شده بودند تعدادی ازآنها باتصمیم مقامات مسئول بصورت جداگانه توسط عوامل انتظامی بازداشت شدهاند. نحوه بازداشت این ١٠ نفر هر چه باشد تغییری در نفس سرکوب کارگرانی که خواهان دریافت دستمزدهای به تأخیر افتاده خود هستند ،ایجاد نمی کند. تلاش مقامی که با چسباندن اتهام “برهم زدن نظم عمومی” می خواهد برای این اقدام ضد کارگری، آبرو داری و مقبولیت و مشروعیت بخرد ، بی نتیجه است. این نوع اتهامات بیشتر از حد نخ نما و فاقد تأثیر مرعوب کنندگی و بازدارندگی شده اند.امروز کارگران بیش از گذشته متوجه هستند که کارفرمایان باپشتگرمی و حمایت کامل ارگانهای قدرت جسارت دزدی و چپاول از تتمه زندگیشان و در عین حال دهن کجی و لاقیدی در پاسخ به مطالباتشان را به خود می دهند. شعبه قضائی بندرامام برای کارگران پتروشیمی های ماهشهر بخشنامه صادر میکند و درعسلویه اجرا میشود. اما کارگران معترض برای دستیابی به مطالباتشان نه در آنجا ونه در عسلویه در برابر بسیج همگانی، آشکار و عریان دستگاهها ونهادهای قضائی واجرائی برای سرکوب کردن اعتراضات وخفه کردن فریادهایشان به عقب نخواهند رفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط بازداشت شدگان و پرداخت فوری حقوقهای معوقه کارگران فازهای ٢٢،٢٣ و ٢٤ عسلویه و همچنین مجازات کارفرمایان به جرم ایجاد اخلال در نظم زندگی و به خطر انداختن سلامت و امنیت خانواده های کارگران می باشد. ٢٣ دی ٩٤
٢٦دی: وضعیت مخاطره آمیز زندانیان سیاسی!
وقتی یک متهم در روند دادگاههایی غیرمعمول و جدا ازشاخص های پذیرفته جهانی و با اتهاماتی کلیشه ای بعنوان زندانی وارد اسارتگاهی به نام زندان میشود، چنین تصور میشود که برای تحمل حبس احکام ظالمانه ای که برایش صادرشده روزگار میگذراند. اما حوادث مکررپیش آمده ازیورش گاه وبیگاه وسازمانیافته تا تحریک لات و لمپنهایی که برای خلاصی از اسارت ، تسلیم وبرده قدرت میشوند حکایت از آن دارد که زندانی “سیاسی وامنیتی” برای کشیدن حبس معمول خود امنیت جانی ندارد وشرایط مخاطره آمیزی را همراه با تشویش و دغدغه میگذراند. طی روزهای گذشته در بند ٨ زندان اوین بار دیگر یکی از اشرارو گردنکش های زندانی به بهانه درگیری که هفته پیش بوجودآمده بود، با چاقوکشی ، دادوبیداد راه انداخت تا جوی از رعب وترس ایجاد کند. بعد درحمام رفته و با زخمی کردن بدن خود بیرون آمده و در تمام طبقات عربده کشان زندانیان سیاسی را به باد ناسزا گرفت. بدنبال این حرکت، زندانیان همگی در اعتراض به این وضعیت دم سالن هایشان تجمع کرده واعلام کردند که باید به این وضعیت که عواقب غیرقابل پیش بینی و مخاطره آمیز برای زندانیان دارد پایان داده شود. روزبعد از حادثه نیزباز افسر نگهبان خزائی برای چندمین باربا زندانیان درگیر شده است که باز زندانیان با مراجعه به رئیس بند خواستار انتقال وی شدند. ودر ادامه پافشاری زندانیان علیه ایشان ناچارمجبور به عذر خواهی شده اما مورد قبول زندانیان قرار نگرفت و خواستار اقدام عملی در مورد ایشان شدند. بند ٨ زندان اوین بدنبال انعکاس یورش به بند معروف ٣٥٠ اوین که به ضرب و شتم و زخمی شدن تعدادی از زندانیان منجر شده بود و اعتراضات گسترده ای را در داخل و خارج کشور بهمراه داشت ، با پراکندن وتغییر دادن زندانیان سیاسی ، بند ٨ زندان اوین شکل گرفت که بدترین شرایط ، فشارها ومحدودیت ها با کمترین امکانات را برای زندانیان دارد. جعفر عظیم زاده رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزادکارگران ایران و تعدادی از رهبران معلمین در این بند نگهداری میشوند. یورش های گاه به گاه به زندانیان به بهانه های مختلف و جلوی صحنه فرستادن اوباش های عربده کشی که با پشتگرمی مدیریت زندان مسبب حوادث و اتفاقات غیر قابل پیش بینی میشوند مصادیق بارز آزار و اذیت و شکنجه جسمی و روحی به زندانیان است. ادامه این وضعیت بشدت خانواده ها را مضطرب ونگران کرده است. اتحادیه آزادکارگران ادامه این وضعیت غیر انسانی با زندانیان را بشدت محکوم کرده و خواستار جدائی زندانیان سیاسی از سایر جرائم عادی میباشد. و اعلام میداریم که تامین سلامت و امنیت زندانیان توام با امکانات و تضمین شرایط مناسب روحی و جسمی برای آنان بعهده قوه قضائیه و سازمان زندان هاست. در نتیجه مسئولیت عواقب حوادثی از این قبیل بعهده مراکز فوق میباشد.
در محکومیت بازداشت کارگران سیمان دورود!
١٢ تن از کارگران سیمان دورود استان لرستان روز چهارشنبه ٢٣ دی، و در سومین روز اعتراض کارگران این کارخانه با شکایت کارفرما، توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند. جرم این کارگران این بوده که نگران امنیت شغلی وزندگی خود وخانواده شان بوده اند.کارگران کارخانه سیمان دورود که به ویژه از بعد از تصدی مدیریت جدید این کارخانه شاهد کاهش فروش ،توقف بعضی از خطوط تولید و قطع پاره ای از مزایای خود بوده اند به درستی تشخیص داده اند که چنین روندی در نهایت به چیزی جز بیکارسازی کارگران منجر نخواهد شد. لذا در اعتراض به این روند رو به افت، در محوطه کارخانه دست به تجمع می زنند و کارفرما متقابلا از انها شکایت می کند و به دنبال این شکایت١٢ نفر از کارگران بازداشت می شوند. به دنبال این واقعه بقیه کارگران در محوطه کارخانه دست به تجمع زده و علاوه بر امنیت شغلی، خواهان آزادی رفقای خود می شوند. این نخستین بارنیست که کارگران به دنبال اعتراض بازداشت می شوند ومشخص است که سرمایه در این مورد شمشیر را ازرو بسته است. اخیرا نیز تعدادی از کارگران معترض فاز٢٤و٢٣عسلویه بازداشت شدند وپیشتر نیزکارگران چادرملو وبافق بازداشت شده بودند.بازداشت و محاکمه کارگران ونمایندگان کارگری که روز به روز بیشتر و بیشتر می شود تنها نشان دهنده ترس سرمایه از اوج گیری اعتراضات کارگری است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بازداشت کارگران وفعالین کارگری را محکوم نموده خواهان آزادی هرچه سریع تر کارگران بازداشت شده کارخانه سیمان دورود می باشد. دی ماه ١٣٩٤
گزارش
٢٦دی: کارگران بافق دادگاهی شدند! جلسه دادگاه ٩ نفر از کارگران بافق برگزار شد.
این در حالی است که مسئولان پیش از این وعده لغو پیگیری قضایی این کارگران را داده بودند. از قرار معلوم در این جلسه کارگران تفهیم اتهام شدهاند و به آنها اتهاماتی از قبیل اخلال در نظم و جلوگیری از فعالیت و تولید معدن وارد شده است. به گفته کارگران، جلسه بعدی دادگاه به حدود بیست روز دیگر موکول شده است پیگیری قضایی کارگران معترض بافق در حالی انجام میشود که یکی از مصوبات شورای تامین استان یزد در سال گذشته توقف لغو پیگیری قضایی کارگران معترض این واحد معدنی بوده و در عین حال نیز مدیریت شرکت سنگ آهن بافق شکایت طرح شده علیه این کارگران را پس گرفته است. در عین حال اوایل ماه جاری استاندار یزد نیز در گفتگو با یک رسانه محلی عنوان کرده است: ما همراه و همدل هستیم و چنانچه شاکی رضایت داده باشد طبق قوانین قضایی پرونده مختومه اعلام میشود.
٢٣دی: باشکایت کارفرما صورت گرفت: ١٢کارگر سیمان درود بازداشت شدند!
در سومین روز از آغاز اعتراض کارگران سیمان درود ١٢ نفر از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت شدند. کارگران سیمان درود که از سه روز پیش برای در اعتراض به متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه وتامین امنیت شغلی خود در اعتراض هستند.
٢٣دی: کشته وزخمی شدن ١٦کارگر در حادثه واژگونی سرویس حامل کارگران!
چهارشنبه شب(٢٣دی) در اثر واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران شهرک صنعتی مورچه خورت در استان اصفهان، دو کارگر جان خود را از دست دادند و ١٤ کارگر دیگر زخمی شدند.
٢٣دی: کشته وزخمی شدن ٣کارگربدنبال سقوط از ارتفاع در پروژه فولاد زرند ایرانیان!
سقوط ٣ کارگر در دو حادثه جداگانه سبب مرگ یکی از کارگران، به کما رفتن یک کارگر و آسیب دیدن دست کارگری دیگر شد.
٢٧دی: با وعده مسئولین: تجمع دانشجویان دانشکده صنعت نفت آبادان خاتمه یافت!
دانشجویان دانشکده صنعت نفت آبادان که در اعتراض به لغو استخدام در وزارت نفت تحصن کرده بودند روز جمعه خاتمه یافت. روز جمعه ٢٥دی ماه دانشجویان دانشکده نفت آبادان به تحصن ده روزه خود در در اعتراض به تصمیم وزارت نفت مبنی بر لغو استخدام دانشجویان خاتمه دادند. خاتمه اعتراض دانشجویان نتیجه جلسهای است که چهارشنبه هفته گذشته بین نمایندگان دانشجویان با مسئولان محلی و دهدشتی نماینده آبادان برگزار شد قرار شده است. همچنین به گفته دانشجویان برخی از مسئولان دانشگاه نیز به آنها وعده دادهاند که به مشکل استخدامی آنها تا دو هفته دیگر رسیدگی میشود. این حالی اس که به گفته دانشجویان پیش از این وزیر نفت نیز به آنها گفته بود، موضوع استخدام صرفا بر اساس و تقاضای کار نیاز است .
٢٧ دی: آزادی کارگران بازداشتی سیمان دورود با قرار وثیقه! در جلسه شورای تامین ٢٦دی ماه در محل فرمانداری شهرستان دورود مقرر شد که کارگران بازداشتی با قرار وثیقه آزاد شوند. این جلسه تا حوالی عصر ٢٧دی ماه ادامه داشته و در نهایت با توافق در مورد تعیین قرار وثیقه برای آزادی کارگران بازداشت شده خاتمه یافته است.
اخبار بین المللی
برزیل – هزاران نفر در اعتراض به افزایش کرایه حمل و نقل عمومی دست به تظاهرات زدند!
افزایش کرایه حمل و نقل عمومی در برزیل بار دیگر معترضان خشمگین را به خیابان ها کشاند. این اعتراضات در سائوپائلو با حضور نزدیک به ده هزار نفر صورت گرفت. پلیس ضد شورش برای پراکنده کردن معترضان از گاز اشک آور و گاز فلفل استفاده کرد. دست کم ده تن بازداشت و دو نیروی پلیس هم زخمی شده اند. معترضان در دیگر شهرها چون ریودوژانیرو و بلو هوریزونت نیز دست به تظاهرات زدند. آخرین گزارش ها حاکی از آن است که کرایه حمل و نقل عمومی در بسیاری از شهرهای برزیل هشت تا نه درصد افزایش داشته است. یک دانشجوی معترض گفت: “ما اینجا هستیم تا به بالا رفتن کرایه حمل و نقل عمومی که زندگی بخش قابل توجهی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد اعتراض کنیم ” یکی دیگر از معترضان هم افزود: “این یک اعتراض مردمی است و هرچه تعداد بیشتری جمع شوند بهتر است. همانند سال گذشته ما می خواهیم از خیابانها به آنها فشار بیاوریم تا نرخ کرایه را کاهش دهند. ” اعتراضات اخیر در برزیل یادآور اعتراضات خشونت آمیز سال های ٢٠١٣ و ٢٠١٤ علیه افزایش تعرفه حمل و نقل عمومی است. بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین وخیمترین شرایط اقتصادی را طی ٢٥ سال گذشته طی می کند. طی نه ماه نخست سال گذشته میلادی بیش از یک و نیم میلیون نفر در برزیل شغل خود را از دست داده اند.
عربستان – عفو بین الملل خواهان آزادی رائف بدوی شد!
به مناسبت اولین سالگرد اجرای حکم شلاق رائف بداوی، وبلاگ نویس عربستانی، سازمان عفو بین الملل روز جمعه در برابر سفارت عربستان سعودی در لندن تجمع اعتراض آمیز برگزار کرد. رائف بداوی، سال گذشته در ملا عام در شهر بندری جده، پنجاه ضربه از مجموع هزار ضربهای که به آن محکوم شده است را دریافت کرد.
این وبلاگ نویس جوان، سه سال پیش در پی انتقاد از حکومت سعودی که مقامات عربستان آن را “توهین به اسلام” تلقی کردند، بازداشت و روانه زندان شد. سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که قرار است طوماری با بیش از ٢٥٠ هزار امضا که خواستار آزادی این وبلاگنویس عربستانی هستند را به سفارت این کشور در لندن تحویل خواهد داد. دادگاه عربستان رائف بدوی ٣١ ساله، را به تحمل ١٠ سال زندان و هزار ضربه شلاق محکوم کرد.
یونان – تظاهرات کارگران و بازنشستگان در اعتراض به طرح دولت برای کاهش دستمزد!
صدها تن از کارگران و بازنشستگان یونانی در اعتراض به طرح دولت برای کاهش دستمزد بازنشستگان، در مرکز شهر آتن، پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند. معترضان می گویند، دولت می خواهد از مردم حتی در سالهای پیری نیز کار بکشد، بی آنکه به آنان مستمری بپردازد و یا خدمات بهداشتی ارائه دهد. طبق طرح جدید دولت، سن بازنشستگی در یونان تا سال ٢٠٢٢ میلادی به ٦٧ سال خواهد رسید و مستمری کسانی که پایین تر از این سن بازنشسته شده اند ١٠ درصد کاهش خواهد یافت. مردم یونان در ماههای اخیر با برگزاری تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف این کشور علیه اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی توسط دولت، دست به اعتراض زده اند.
مراکش – برگزاری تظاهرات ضدّ دولتی!
صدها نفر از مردم مراکش در اعتراض به سرکوب تظاهرات اساتید دانشگاهها توسط پلیس، در شهر “رباط” پایتخت این کشور دست به تظاهرات ضد دولتی زدند. به گزارش “خبرگزاری فرانسه” تظاهرکنندگان با حمل تصاویر اساتید زخمی شده و سردادن شعار، علیه دولت این کشور اعتراض کردند. روز پنجشنبه هفته گذشته نیروهای امنیتی با حمله به استادان دانشگاههای مراکش که در اعتراض به کاهش سطح حقوق خود به خیابانها رفته بوده، آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. مطبوعات مراکش، این روز را به خاطر برخورد خشونت آمیز نیروهای امنیتی “پنجشنبه سیاه” توصیف کردند.
عراق – اعتصاب کارکنان و معلمان در شهرهای اقلیم کردستان!
معلمان و کارکنان برخی از ادارات دولتی اقلیم کردستان در شهرهای سلیمانیە، حلبچە و کلار در اعتراض بە عدم پرداخت حقوق خود دست بە اعتصاب زدند. بنابه گزارش منتشره، روز یکشنبه ٢٠ دیماه معلمان شهر سلیمانیه با اعلام اعتصاب خود، در مقابل ساختمان ادارە آموزش و پرورش این شهر دست به تجمع زده و بر تداوم اعتصاب و اعتراض خود تا پرداخت معوقات مزدیشان تاکید کردند. همزمان کارکنان برخی از ادارات دولتی از جمله نهادهای قضایی و شهرداری ها در حلبچه و کلار نیز دست به اعتصاب زدند. عدم پرداخت حقوق کارکنان اقلیم کردستان از سوی دولت، مشکلات معیشتی، نارضایتی عمومی گستردە و بحران اقتصادی را در اقلیم بە وجود آوردە و موجب اعتصابات و اعتراضات حقوق بگیران شده است.
بریتانیا – اعتصاب گسترده پزشکان غیر متخصص!
بیش از ١٦ هزار پزشک در اعتراض به تغییر شرایط کاری و دستمزد پایین دست به اعتصاب یک روزه زدند. جرمی هانت وزیر بهداشت بریتانیا خواستار بازگشت پزشکان به میز مذاکره شده و این اعتصاب را “غیر ضروری” خوانده است. دکتر جان مالاوانا رییس کمیته پزشکان غیر متحصص اتحادیه پزشکی بریتانیا (BMA) این اعتصاب را “پیامی روشن” برای دولت خواند و گفت: “ما از هرگونه نابسامانی ناشی از اعتصاب عمیقا متاسفیم اما این مبارزه برای محافظت بیماران در دراز مدت و زندگی کاری پزشکان غیر متخصص است.” این اولین روز از سه روز اعتصابی است که اتحادیه پزشکی بریتانیا با رای اعضا تصویب کرده است. دو اعتصاب بعدی برای دو هفته بعد و یک ماه بعد در نظر گرفته شده است. در دو اعتصاب اول پزشکان غیرمتخصص در اورژانسها به اعتصاب ملحق نمیشوند اما در اعتصاب سوم اورژانسها هم اعتصاب خواهند کرد. در این اعتصاب پرستاران، پزشکان متخصص و پزشکان خانواده (GP) شرکت ندارند. از ٥٥ هزار پزشک غیر متخصص در بریتانیا – یک سوم کل پزشکان- ٣٧ هزار نفر عضو اتحادیه پزشکی بریتانیا هستند که بیش از ٩٨ درصد آنها ماه گذشته رای به اعتصاب دادند. ابتدا سه روز اعتصاب در ماه دسامبر در نظر گرفته شده بود اما پزشکان آن را به تعویق انداختند تا شاید با دولت به توافق برسند و نیازی به اعتصاب نباشد. اعتراض پزشکان به تصمیم دولت برای تغییر قرارداد پزشکان غیر متخصص است و آن را “ناعادلانه” برای پزشکان و “خطرناک” برای بیماران میدانند. دولت استدلال میکند که آمار مرگ در دو روز آخر هفته بالا میرود و قصد دارد روز شنبه (که در بریتانیا روز تعطیل است) و تا ساعت ده شب هر روز را ساعت عادی کار محسوب کند و برای آن پرداخت اضافه در نظر نگیرد. اتحادیه پزشکی بریتانیا ادعای دولت را در مورد افزایش آمار مرگ و میر در تعطیلات آخر هفته مخدوش میداند و معتقد است با توجه به حقوق نسبتا پایین پزشکان غیر متخصص، آنها مجبور هستند با کار کردن در روزهای تعطیل یا ساعتهای”غیر اجتماعی” درآمد خود را افزایش دهند. با اینکه دولت پس از تهدید پزشکان به اعتصاب، به آنها پیشنهاد ١١ درصد افزایش حقوق داد اما پزشکان میگویند با قرارداد جدید درآمد آنها برای کار مشابه بین سی تا چهل درصد کاهش پیدا میکند در نتیجه آنها مجبور خواهند بود ساعتهای بیشتری کار کنند. آنها میگویند خستگی پزشکان به دلیل کار طولانی، احتمال خطا را افزایش میدهد که خطر آن متوجه بیماران خواهد شد. با اینکه دولت سعی کرده این اعتصاب را بیتوجهی به مخاطراتی که ممکن است برای بیماران بوجود آید جلوه دهد، نظرسنجیای که به سفارش بیبیسی انجام شده نشان میدهد ٦٦ درصد مردم با این اعتصاب موافقند و فقط شانزده درصد مخالف آن هستند.
بریتانیا – شرکت نفتی بی پی ٤ هزار تن را اخراج میکند!
شرکت نفتی انگلیسی ‘بی پی’ (بریتیش پترولیوم ) روز سه شنبه اعلام کرد که اقدام به تعدیل ٤ هزار تن از نیروهایش در سطح جهان از جمله در حوزه فعالیتش در دریای شمال خواهد کرد. اقدام شرکت نفتی ‘بی پی’ به دنبال کاهش هفتاددرصدی سود این شرکت متعاقب کاهش شدید بهای نفت خام در بازارهای جهانی و تصمیم آن برای کاهش میزان سرمایه گذاری هایش صورت می گیرد. شرکت نفتی ‘بی پی ‘ گفته است که کاهش نیروهای یاد شده در حوزه اکتشافات و نیز حفاری های این شرکت انجام خواهد شد. این غول نفتی در سراسر جهان بیش از ٨٠ هزار نیرو دارد که٣هزار تن از آنها در کشور انگلستان مشغول فعالیت هستند. یک سخنگوی شرکت ‘بی پی ‘ گفته است: هدف از این اقدام ساده سازی زیرساخت ها و کاهش هزینه های این شرکت بدون آسیب وارد شدن به ایمنی آن صورت می گیرد. شرکت های بزرگ نفتی از جمله ‘بی پی ‘ در دو سال گذشته برای مواجهه با افت شدید درآمدهایشان که در نتیجه کاهش قیمت نفت خام اتفاق افتاده، اقدام به کاهش هزینه های خود کرده اند. این کاهش هزینه ها منجر به اخراج هزاران کارمند و تعطیلی بسیاری از پروژه های جدید آنها شده است.
خبرهای کوتاه
هنگ کنگ!
هزاران نفر در هنگ کنگ در اعتراض به ناپدید شدن پنج تن از کارکنان یک دفتر انتشاراتی منتقد حکومت چین به خیابان ها ریختند. معترضان از نقش پکن در این رویداد خشمگین و خواستار روشن شدن سرنوشت این پنج نفر هستند. این رویداد مشکوک سایه ترس و وحشت را به حوزه نشر کتاب در هنگ کنگ گسترانده و برخی از کتابفروشان کتاب هایی را که رهبران چین را به انتقاد گرفته از قفسه ها جمع کرده اند. بعضی از آنها هم ترجیح می دهند سوالات خبرنگاران را در این زمینه بی پاسخ بگذارند.
یمن!
روز یکشنبه ٢٠ دیماه، در جریان حمله موشکی به یک مرکز درمانی سازمان پزشکان بدون مرز در شمال یمن، شماری کشته و زخمی شده اند. سازمان پزشکان بدون مرز می گوید که درمانگاه این سازمان در منطقه “رازح” در شمال استان “صعده” در یمن هدف موشک قرار گرفته و در جریان این حمله حداقل ٣ نفر کشته و ١٠ تن دیگر زخمی شده اند. لازم به یادآوری است پزشکان بدون مرز ماه پیش نیز جنگنده های عربستان را به حمله به یکی دیگر از درمانگاه های این سازمان در تعز متهم کرد که باعث زخمی شدن ٩ نفر شده بود.
آرژانتین!
دهها هزار تن از مردم آرژانتین در اعتراض به سیاست های جدید دولت این کشور به ویژه در خصوص محدود کردن آزادی مطبوعات دست به تظاهرات گسترده زدند. به گزارش “خبرگزاری فرانسه” تظاهرکنندگان با تجمع در مقابل کاخ ریاست جمهوری آرژانتین در “بوینس آیرس” پایتخت این کشور، علیه لغو قانون عدم انحصار رسانه ها از سوی رئیس جمهوری، اعتراض کردند. براساس سیاست های جدید دولت آرژانتین، رسانه های این کشور که تاکنون زیر نظر شورای فدرال خودگردان سرویس های ارتباطی و صوتی- تصویری قرار داشتنتد، از این پس تحت فرمان ریاست جمهوری آرژانتین خواهند بود.
جهان!
صندوق کودکان سازمان ملل متحد “یونیسف” در آخرین گزارشات خود اعلام کرد، ٢٤ میلیون کودک در سن مدرسه در مناطق درگیر جنگ و بحران از حق تحصیل محروم هستند. یونیسف با اعلام این موضوع گفت که این آمار به این معنا است که تقریبا یک کودک از هر چهار کودک در جهان از تحصیل باز مانده است. بیشتر این کودکان در کشورهای سودان جنوبی، سودان، افغانستان و نیجریه هستند. وضع سودان جنوبی که بیش از نیمی از کودکان آن مدرسه نمی روند، از سایر کشورهای بحران زده وخیم تر است. در حال حاضر ٢٢ کشور عضو سازمان ملل متحد درگیر جنگ و بحران هستند.