اخبار کارگری- اخبار کارگری ٧دی ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٧دی ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

کارگران پست های فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت در تهران تجمع کردند

٣٠٠ کارگر به نمایندگی از طرف ٤٧٠٠ کارگر شرکت های برق منطقه ای خواهان افزایش حقوق از طریق اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و استخدام دائم و امنیت شغلی هستند. یکی از کارگران میگوید: «حدود ٤٧٠٠ کارگر متخصص هستیم که در شرکت‌های برق منطقه‌ای سراسر کشور، کار سخت و زیان آور انجام می‌دهیم و با وجود مستمر بودن این حرفه هنوز رتبه بندی مشاغل در مورد ما اجرایی نمی‌شود.» یکی از مطالبات کارگران تبدیل وضعیت از قراردادی به دائمی است. این کارگران در سالهای پایانی دهه ٨٠ پس از برگزاری تجمعات اعتراضی متعدد موفق شدند وضعیت استخدامی خود را به قرارداد مستقیم تبدیل کنند. اما اکنون نگران از دست دادن شغل خود در سال آینده هستند. و این موجب نگرانی و اعتراض ٤٧٠٠ کارگر در شرکت های برق منطقه ای شده است. کارگران در ماههای گذشته دست به تجمع اعتراضی در مقابل مجلس زدند اما به مطالبات آنها پاسخی داده نشد. اما کارگران آموخته اند که برای گرفتن ذره ذره حقوق خود راهی جز اعتراض ندارند.

تداوم اعتصات هزاران کارگر پالایشگاه های عسلویه

کارگران فازهای ٢٢ و ٢٤ امروز ٦ دیماه چهل و چهارمین روز اعتصاب را پشت سر گذاشتند و کارگران فازهای ٢٠ و ٢١ امروز در محل کار حاضر شدند اما از کار خودداری کردند. پیمانکار فازهای ٢٠ و ٢١ به کارگران وعده داده است که حقوق معوقه آنها را تا دوشنبه یا سه شنبه پرداخت کند. کارگران این فازها میگویند تا زمانی که حقوق های معقوقه به حسابشان واریز نشود به اعتصاب ادامه خواهند داد. طبق گزارشی که از منطقه پارس جنوبی عسلویه به ما رسیده است، هزاران کارگر در منطقه پارس جنوبی عسلویه در اعتصاب به سر میبرند. اعتراض کارگران به عدم پرداخت چندین ماه حقوق است. این مجموعه متعلق به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و وابسته به سپاه پاسداران است. کارگران فازهای ٢٠ و ٢١ و همچنین ٢٢ و ٢٤ در این منطقه از چندین هفته قبل مدام دست به اعتصاب زده اند. در ادامه این اعتصابات، کارگران پالایشگاه شرکت اویک پیمانکاری های متین گستر، کوراوند و البرز نوین در فاز ٢٠ و ٢١ بخاطر پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق معوقه، روز سوم دیماه دست به اعتصاب مجدد زدند. در این روز بخشی از کارگران علیرغم اینکه سرویس در اختیار آنها گذاشته نشده بود، مسیر ٥-٦ کیلومتری را پیاده طی کرده و در ساعت ٤ و نیم صبح درهای پالایشگاه را بستند، جلوی ورود نیروها و ماشین آلات به داخل فاز را گرفتند و پالایشگاه را تعطیل کردند. کارگران پتروسینا و فاز ٢٢ و ٢٤ نیز در اقدامی مشابه درها را بستند و کارخانه را به تعطیلی کامل کشاندند. کارگران درها را با جوشکاری مسدود کردند تا نیروهای سرکوب نتوانند خود را به محوطه برسانند. کارگران به نمایندگانی که از طرف وزارت نفت اعزام شده اند اعلام کرده اند که اگر حقوق ماههای مرداد، شهریور و مهر را امروز جمعه ٤ دیماه و حقوق ماههای آبان و آذرماه روز شنبه ٥ دیماه به حساب کارگران واریز شود، به سر کار برمیگردند در غیر اینصورت به اعتصاب ادامه خواهند داد. بدنبال این اعتصاب وزارت نفت حقوق مرداد و شهریور را به حساب کارگران واریز کرد اما کارگران با خواست پرداخت فوری بقیه معوقه همچنان به اعتصاب ادامه میدهند. کارگران این فازها در حال بحث و تبادل نظر برای دست زدن به اقدامات بعدی خود میباشند. لازم به توضیح است که کارگران فازهای ١٣، ١٤، ١٥ و ١٦هم در وضعیت مشابهی به سر میبرند و مدام در حال اعتصاب هستند.

کارکنان آتش نشانی تهران خواهان اجرای فوری خواست های خود هستند

کارگران آتش نشانی تهران میگویند: «علیرغم گذشت دو هفته از اعتراضی آنها به شرایط شغلی نامناسب و اجرایی نشدن آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، همچنان به مطالبات آنها بی توجهی شده و کارگران خواهان اجرای فوری خواست های خود میباشند. مدیران آتش نشانی وعده داده اند که از ابتدای سال آینده مزایای کارمندان اداری در مورد آتش نشانان عملیاتی نیز اجرایی شود. اما درمورد اجرای آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور هیچ قولی به کارگران داده نشده است. آتش نشانان همچنین از کاهش ساعات شیفت کاری و تنزل مزایای شغلی خود خبر میدهند. سازمان آتش نشانی، کارکنان معترض را تحت فشار قرار داده است. کارگران راهی جز تشدید مبارزه برای خواست های خود و جلوگیری از فشار به نمایندگان خود ندارند.

تداوم تجمعات اعتراضی کارگران اردل

٢ دی  ٣٤ نفر از کارگران  معترض کارخانه آردل برای دومین روز متوالی تجمع کردند. کارگران در جلسه‌ای در دفترمدیر عامل خواسته‌های خود را پرداخت حدود ٦ ماه مزد معوقه و مشخص شدن نحوه محاسبه و پرداخت سنوات پایان کار  را  مطرح کردند. همچنین به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران اردل که بین ٢٠ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند مشمول مقررات سخت و زیان آور هستند اما چون کارفرما ٤درصد حق بیمه اضافی را به پرداخت نمی‌کند امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.

تجمع اعتراضی کارگران پیمانی شرکت رجا در اعتراض به اخراج و بیکارسازی ها!

٢دی بیش از ٢٠٠ نفر از کارگران پیمانی شرکت رجا در اعتراض به اخراج و بیکارسازی ها در شرکت رجا در  مقابل درب ورودی راه آهن تجمع کردند. یکی از این کارگران در توضیح این مسئله گفت: به تازگی با جابجا شدن پیمانکاران رجا صحبت‌های در مورد تجیمع و اخراج کارگرانی که به واسطه همین پیمانکاران در شرکت رجا مشغول کارند شنیده می‌شود. وی افزود: این مسئله در کنار تاخیر‌هایی که همواره در بحث پرداخت نکردن حقوق ها از سوی پیمانکاران رجا وجود دارد باعث تشدید نگرانی او و همکارانش شده است.

تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری بویراحمد

٢دی کارگران فضای سبز شهرداری در اعتراض به عدم پرداخت ٢٤ ماه حقوق خود در فرمانداری بویراحمد تجمع کردند و خواستار دریافت دوسال حقوقهای پرداخت نشده خود شدند.

تجمع کارگران ورزشگاه آزادی مقابل اداره کار

٢دی کارگران ورزشگاه آزادی در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوقهایشان  مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمال‌غرب تهران تجمع کردند. کارگران ورزشگاه آزادی نزدیک به سه ماه قبل نیز مقابل وزارت ورزش و جوانان تجمع کرده بودند.

تحمع کارمندان اخراجی جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد

١٦ نفر از کارکنان راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد  در اعتراض به  اخراج و بیکارسازی ها، جلوی محل استانداری این استان تجمع کردند. این ١٦ نفر متأهل و همگی دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی بودند.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه نفت برای اشتغال

برای دومین روز دانشجویان دانشگاه نفت، علیه تعلیق و لغو استخدامی مقابل وزارت نفت تجمع کردند. براساس قوانین تامین نیروی انسانی وزارت نفت، دانش آموختگان این دانشگاه پس از فراغت از تحصیل متعهد به انجام خدمت در وزارت نفت بوده و این موضوع در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری نیز به صراحت اشاره شده است. اما در خردادماه ١٣٩٤ مهندس زنگنه، وزیر نفت طی ابلاغیه ای هر گونه جذب در وزارت نفت را ممنوع کرده و این موضوع باعث ایجاد مشکل در روند استخدام دانشآموختگان صنعت نفت شده است.

اخراج و بیکارسازی

موج تازه تقاضا برای شغل؛ گزارش جدید از حال و روز اشتغال/ ١٠ میلیون بیکار در راه است

قائم مقام وزیر کار؛ به روزرسانی صنایع باعث بیکاری ٤٠٠ هزارنفر خواهد شد، با ٥.٥ میلیون دانش آموخته و ٤.٥ میلیون در حال تحصیل، به‌زودی ١٠ میلیون نفر جویای کار می‌شوند. در شرایطی که بازار کار بین ٢٠ تا ٢٥ میلیون نفر است، کل کسانی که در بخش صنعت کار می کنند، با تمام سرمایه گذاری های سنگینی که در این بخش شده ٣.٥ میلیون نفر است و تنها به همین میزان شغل ایجاد شده.  در شرایطی که سالانه ٦٠٠ هزار نفر وارد بازار کار می شوند، انجام این کار مقدور نیست و بنابرین باید از مدل سرمایه محور مبتنی بر رقابت و سود، بدون لحاظ مسئولیت‌های اجتماعی بیرون بیاییم که این کار فقط از عهده بخش تعاون بر می آید و زمینه آن هم در کشور فراهم است.

اخراج و بیکاری ١٣٠ کارگر نخ البرز

١٣٠ کارگر شاغل در واحد تولید نخ البرز واقع در شهر صنعتی البرز قزوین در طی دو ماه گذشته با اتمام قرار داد کار اخراج و بیکار شده‌اند.

اخراج و بیکارسازی در شرکت حمل و نقل «خلیج فارس»

در سال ٩٤ بیش از ٤٠٠  نفر از رانندگان شرکت حمل و نقل «خلیج فارس» بیکار شده اند. هم اکنون و در روند بیکارسازی ها ٣٠٠ نفر از رانندگان این شرکت در معرض اخراج و بیکارسازی قرار گرفته اند.

اخراج و بیکارسازی در کارخانه کنستانتره اسدآباد

به علت افت قیمت سنگ آهن در ماه گذشته این کارخانه بیش از ٦٠٠ میلیون تومان متضرر شده است که برای ادامه کار و عدم ورشکستگی بنابر تصمیمات اتخاذ شده ٤٠ درصد از نیروهای خود را اخراج و بیکارمی‌کند.

اخراج و بیکارسازی در شرکت سویاب صنعت

٢٠نفر از کارگران شرکت سویاب صنعت اخراج و بیکار شدند.

بیکاری ماهانه ٣٠٠ کارگر در صنعت کاشی یزد

هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران از بیکاری ماهانه ٣٠٠ کارگر در صنعت کاشی یزد خبرداد.

بیش از ٦میلیون بیکار در ایران وجود دارد

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس؛ در حال حاضر بیش از ٦ میلیون بیکار در ایران وجود دارد.

کارگران

عدم دریافت به موقع حقوق در شرکت سهامی مهندسی برق مشانیر اتحادیه آزاد کارگران ایران : شرکت مهندسی برق مشانیر از سال ٩٣ تا کنون حقوق کارکنان خود را با تاخیر پرداخت میکند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران شرکت خدمات مهندسی برق مشانیر باقریب به ٤٠ سال سابقه و ٧٠٠ نفر کارگر که عمدتا از مهندسین با سابقه صنعت برق کشور هستند از ابتدای سال ٩٣ تا پایان آذر ماه ٩٤ حقوق خود را بطور نا منظم  و نصفه پرداخت نموده ، بنحوی که حقوق یک مهندس از ابتدای سال جاری  تا  کنون ، یک  میلیون تومان پرداخت شده است. طبق همین گزارش ،کارکنان از ترس اخراج و تعدیل سکوت کرده اند و هیچ کس نیز پاسخگو نمیباشد.در این شرایط عده ای از مدیران حقوق خود را تمام و کمال دریافت میکنند گویی که بار شرکت تنها بر دوش کارشناسان شرکت می باشد.در حال حاضر هیچ برنامه ای برای پرداخت معوقات سال قبل و همچنین امسال وجود ندارد. درصورتی  که حقوق کارشناسان این شرکت ،  بسیار پایین تر از مهندسین شاغل در سایر مشاوران است.کارکنان این شرکت میگویند ،هر گاه اعتراض میشود بهانه های واهی می آورند که طلب های خود را از کارفرمایان که عمدتا “مادر تخصصی برق ایران “و یا شرکت توانیرمیباشد، وصول نگردیده است  طبق گفته یکی از کارکنان این شرکت ،اینها فقط حرفهای باطل است و سود صاحبان سهام هر ما به موقع پراخت می شود.این کارگر در ادامه میافزاید، ما کارکنان این شرکت در وضعیت بسیار بدی بسر می بریم و از پس مخارج یک زندگی ساده نیز عاجز ماندیم  ٤ دی ٩٤

 یکی از کارگران عسلویه از درد و رنج و مبارزه کارگران میگوید! صدای ما هم باشید!

ما کارگران و صنعتگران منطقه گازی پارس جنوبی عسلویه فاز ٢٠ و ٢١ شرکت اویک امروز چهارم دی ماه دومین روز اعتصاب خود را به خاطر پرداخت نکردن حقوق برج های ٥ و ٦ و ٧ ادامه میدهیم. آنچه ما را به سوی ناکامی و گریز از دولتمردان و حاکمیت جمهوری اسلامی می برد توطئه های دشمنان خارجی نیست. نکبت زدگی و غارتگری و برده داری سیستم پیمانکاری در این رژیم است که ما را به بیگاری می کشاند و سرگردان و آواره نموده است. وقتی که غارت پروری ملایان هیچ تمامی ندارد و اکثریت مردم ایران به خاطر لقمه ای نان و کمترین حقوق شان اینچنین خوار و ذلیل می شوند، ما کارگران عسلویه این رژیم را به رسمیت نمی شناسیم. ما حقوق از دست رفته خود را خواستاریم و دست از مبارزه برنمیداریم. برای گرفتن حقوق برج ٥ نزدیک به چهل روز پیش اعتصاب کردیم که نزدیک به یک هفته اعتصاب طول کشید. وقتی که برج ٥ را به حساب ریختند ما اعتصاب را تمام کردیم. بعد از اعتصاب کم کم و نفر به نفر به بهانه اتمام کار یا مرخصی اجباری تعدادی را تسویه حساب دادند و حقوق آنها را هم پرداخت نکردند. البته بایستی بگویم که کارمندها را اصلا پول ندادند و بعضی کارگران را فقط نصف برج ٥ را پرداخت کردند. به بعضی ها هم فقط یک سوم دادند و هیچ تضمینی هم نیست که کی پرداخت کنند. در فاز ٢٣ و ٢٤ هم تعدادی از کارگران “شرکت پایندان” را تسویه حساب کردند. تعدادی از آنها که تسویه شده اند پول تسویه شان را به آنها ندادند. پیمانکاران و کارفرمایان ابتدا که قرارداد می بندند میگویند دو ماه یکبار پول نقد میدهیم. ولی کم کم به سه ماه و چهار ماه و پنج ماه میکشد و خیلی از مزایا را هم میزنند. در این شرکت خبری از عیدی و سنوات و حق مرخصی و … نیست. هر چند روز و هفته و ماه کار بکنیم، اگر به تعویق نیندازند دستمز را بدون مزایای قانونی فوق پرداخت میکنند. روزی ١٠ ساعت هم کار میکنیم با شرایط جوی سخت و فشار کاری بالا و محیط خطرناک و آلوده که تحملش واقعا کار سختی است. کارگری که مونتاژکار ساپورت است به ازای ٢٤٠ ساعت کار در ماه یعنی حدود دو برابر یک ساعت کار معمولی دو میلیون و سیصد هزارتومان بدون هیچگونه مزایایی دستمزد میگیرد. پیمانکار در قبال کار این کارگر چیزی حدود سه ونیم تا چهار میلیون تومان از شرکت اصلی دریافت میکند. یعنی ما کارگران حدود نصف دستمز خود را دریافت میکنیم و نصف دیگرش را پیمانکار به جیب میزند. غذای غیر بهداشتی و به درد نخوری که فقط شکم سیر کن باشد به ما میدهند. در این رابطه تا کنون دهها بار اعتراض کردیم و حتی از خوردن غذا امتناع کردیم. پاسخ کارفرما به ما این بوده است:«شرایط کار ما همین هست. اگه شرایط را دوست ندارید تسویه کنید». کارگران بارها از غذا عکس گرفته و به کار فرما داده اند که رسیدگی کند ولی هیچ تغییری حاصل نشده است. موتور جوش و ابزار کار کارگران هم عمدتا دست دوم و خرابند و همین باعث شده است که ایمنی کار و خطر کار کردن با آنها بالا باشد.به همه بگویید که با ما کارگران، تکنیسینها و صنعتگران این شرکت مانند برده رفتار میشود. ما دستمزد و مزایای کارگری خود را سر وقت می خواهیم. کار تمام وقت سخت انجام می دهیم و از شرایط سخت هم هراسی نداریم. اما طبیعی است که باید سر وقت دستمزدهای ما پرداخت بشود. اما نه سرمایه داران و کارفرمایان و نه دولت حاکم این حق اولیه ما کارگران را برسمیت نمشناسند. نان بر سر سفره هایمان نیست، قسطهای بانکی عقب افتاده اند و بانکها سود دیر کرد وام را از ما می گیرند. از تورم بیشترین زیان را می بینیم. علاوه بر گرسنگی سود دیر پرداخت وامها را هم باید از دهن بچاهایمان بگیریم و پرداخت کنیم. تأمین هزینه های درمانی افراد خانواده برایمان سخت و دردناک است. از تفریح هم که نباید حرف زد. مرخصی رفتن ما نتیجه اش فقط تنشی آشتی ناپذیر برای ما و خانواده هایمان به دنبال دارد. ما بیکار نیستیم بلکه برای کارفرمایان و اربابان قدرت بیگاری می کنیم. می گویند پول نیست ولی من میگویم خزانه های مملکت چرا برای جنگ افروزی آخوندها پول دارد اما برای پرداخت دستمزد ما کارگران پول ندارد. چرا برای دزدهای میلیاردی و آقازاده ها کسی نمیگوید پول نداریم اما به ما کارگرانکه میرسد صندوق و خزانه دولت و سرمایه داران خالی اعلام میشود. امروز کارگران شرکت پیمانکاری کوراوند، درب پایینی پالایشگاه فازی ٢٠ و ٢١ را به نشانه اعتصاب بستند و کارگران شرکت “متین گستر و ستاره تاراز” هم در کارگاه اعتصاب کرده بودند و شرکت البرز نوین هم اصلا داخل فاز نیامدند. این اعتصابات به دلیل پرداخت نشدن دستمزدها است. کارگران اعلام کرده اند اعتصاب تا واریز کردن دستمزدها ادامه دارد. ما دستمزدهای برج ٦ و ٧ را با هم میخواهیم ولی دولت و کارفرما معلوم نیست دنبال چه هستند. اعلام شده است که شرکتهای تولیدی سر برج دستمزدهایشان را دریافت میکنند ولی تا اعتراض نکنیم پولی نمیدهند. پیمانکاران با تسویه حساب و اخراج کارگران و اینکه نیروی جدید و بعضا هم فامیل و آشنا استخدام میکنند تا حدودی حلقه های اعتصاب را می شکنند. اما حتی پیمانکاران هم بعضی مواقع دوست دارند که ما اعتصاب کنیم زیرا شرکت اصلی در مواقعی پول آنها را هم با تاخیر پرداخت میکند. آنها هم هرکدام سعی میکنند سهم بیشتری از استثمار ما را به جیب بزنند. به همین خاطر گاهی به جان هم می افتند و اختلافاتشان بالا میگیرد. و این گاهی شرایط را برای مبارزه هم بیشتر فراهم میکند. دشمنان هم همین جا هستند، خانگی هستند، از پیمانکار و مدیر و کارفرما تا دولت و قانون و نیروی انتظامی همه در مقابل ما هستند. اما ما حق خود را خواستاریم و دست از مبارزه برنمیداریم.

زنده باد جنبش دیوار مهربانی!

در حالیکه نظام سرمایه داری برای نجات اقتصاد به بن بست رسیده خود آخرین رمقهای مردم کارگر و زحمتکش را گرفته و با ایجاد بیکاری و بی تأمینی، روزگار توده های وسیعی از انسانهای جامعه را به تباهی و سیاهی کشانده، در حالیکه پدیده های شوم کارتن خوابی، گرسنگی، تن فروشی و اعتیاد به واقعیتهای ملموس جامعه تبدیل شده اند، در حالیکه جمع کثیر انسانها به خاطر حفظ منافع یک اقلیت صاحب سرمایه له می شود و پرده ای تاریک بر رخسارجامعه کشیده شده است، اما انسانیت همچنان و به شیوه های مختلف در دل تاریکیها و با عبور ازهر دیواری صف خود را به جلو می کشد و بارقه های امیدش ژرفای این تاریکی را می شکافد. دیوار مهربانی که فعالین آن با احساس مسؤلیت نسبت به همنوعان گرفتار در فقر خود دست به کار جمع آوری برخی ضروریات هر چند محدود برای آنها شده اند ودرعین حال بیان کننده عمق فاجعه فقروفلاکت وسیع اجتماعی ست تازه ترین شیوه ی خودنمائی این صف انسانیت است. این اقدام در زمانی اتفاق افتاد که مدافعان سرمایه داری وحشیانه به گرسنگان و بی خانمانهای کارتن خواب که قربانیان خود نظام سرمایه داری هستند، حمله بردند و تنها سرپناهایشان که چادرها و نایلونهای پاره پاره ای بودند را به آتش کشیدند و با افتخار به آن بالیدند. اقدامات انسان دوستانه دیوار مهربانی که در مدت زمان اندکی محلات و خیابانهای شهرهای زیادی را فراگرفته باید به یک بستروسیع و سراسری در دفاع ازجنبش دفاع از معیشت و منزلت تبدیل شود.جنبشی که کارگران و معلمان با خواست افزایش دستمزد بالای خط فقر و بیکاران با خواست کار یا پرداخت بیمه بیکاری پرچم دارش هستند.این حرکت وسیع و اجتماعی که انسانهای شریف و آگاه فعال در آن با قرار دادن اندک امکانات خود در اختیار انسانهای رنج دیده از فقر و بیکاری از قبیل غذا، پوشاک و کفش وغیره که بعضا ممکن است خود به آن نیازمند باشند، اگر چه درمان کننده حتی یکی از هزاران درد و مصیبتی که  این میلیونها انسان در نتیجه این شرایط ضد انسانی خلق شده توسط سرمایه داری عنان گسیخته به آن دچار شده اند، نیست، اما می توان امیدوار بود با گسترش آن و همزمان حمایت از مطالبات کارگران و معلمان و در رأس آنها خواست افزایش فوری حداقل دستمزد بالای خط فقر و بیمه بیکاری که تحقق آنها راه حل فوری برای زدودن چهره دردناک فقر از جامعه است به این آرزوی انسانی دست یافت. اتحادیه آزاد کارگران ایران٧ دی ١٣٩٤

گزارش

١٧کشته و زخمی در تصادف وانت حامل کارگران کشاورز شوشتر

در حادثه برخورد یک دستگاه کمپرسی و یک دستگاه وانت در محور دزفول – شوشتر، ٤ نفر کشته(٣کارگر زن و ١ کارگر مرد) و ١٣ نفر زخمی شدند.  این حادثه ساعت ٨صبح  (٦ دی) در کیلومتر ٢٠ محور دزفول – شوشتر رخ داد. ١٧ سرنشین خودرو وانت، کارگران کشاورزی بودند که برای حاضر شدن در محل کار خود، از شهرک شهید شرافت شوشتر به سمت زمین‌های کشاورزی در جاده دزفول می‌رفتند.

نشریه کا رگر کمونیست بخانواده کارگران جانباخته حادثه دلخراش دزفول ــ شوشتر   تسلیت میگوید.

٤٧میلیون در ایران‌ تغذیه ناسالم دارند!

معاون وزیر بهداشت؛ از ٣٨٠ هزار مرگ سالیانه در ایران ٩٢ هزار مورد آن متعلق به سکته قلبی، ٤٣هزار مورد مربوط به سکته مغزی، ١٠٠٠مرگ مربوط به حوادث و ٣٠ هزار مورد نیز مربوط به سرطان است. سالیانه در ایران ٩٠هزار نفر مبتلا به سرطان می‌شوند که ٣٠ هزار نفر از آنها  میمیرند.

مرگ ٢٤٣ نفر بر اثر حوادث کار

اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، تا پایان آبان ماه امسال ٢٤٣ مورد مرگ ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد مرگ ناشی از حوادث کار ٣٢١ نفر اعلام شده بود ٢٤ درصد کاهش یافته است.

اخبار بین المللی

افغانستان – اجرای حکم شلاق توسط جنایتکارن اسلامی طالبان

ساکنان منگور در حومه شهر غزنی در جنوب افغانستان گفته‌اند که گروه طالبان در این منطقه، سه نفر را “به اتهام دزدی و نخواندن نماز” دره (تازیانه) زدند. به گفته ساکنان محل این حکم عصر دیروز، پنجشنبه ٢٧قوس (آذر) و به دستور یک محکمه صحرایی اجرا شده است. گفته شده که این محکمه و اجرای حکم علنی بوده و یکی از این افراد هشتاد دره و دو تن دیگر هر کدام ٤٥ دره خورده‌اند. نزدیکان این سه نفر گفته‌اند که آنها معتاد هستند و دست به دزدی‌های کوچک می‌زدند. یک فرمانده گروه طالبان در محل نیز با تایید این موضوع به خبرنگاران گفته که این افراد “در زمین خدا گناه می‌کردند.” او گفته که این سه نفر یک سه‌چرخه را از شهر غزنی به کرایه گرفته بودند و در مسیر راه در حد فاصل منطقه قره‌باغی و اسفندی تصمیم داشتند که دارایی راننده سه‌چرخه را بدزدند که نیروهای گروه طالبان از موضوع باخبر شدند. این فرمانده با اشاره به اینکه متهمان براساس حکم قضات گروه طالبان محاکمه شده‌اند، گفت که جرم آنان به حدی نبود که موجب قطع دست‌شان شود، لذا حکم دره بر آنان اجرا شد. او گفت که با سرد شدن هوا و کاهش تحرک نیروهای گروه طالبان، دزدی در این محل زیاد شده‌ است. به گفته مقامات محلی چندی قبل نیز در این روستا گروه طالبان سه نفر را به اتهام قتل یک دکتر و خانمش تیرباران کرده بودند.

یونان – هزاران نفر خواهان باز شدن مرزهای اروپایی شدند

هزاران نفر در یونان با شرکت در یک راهپیمایی در آتن، پایتخت این کشور از کشورهای اروپایی خواسته‌اند تا مرزهای خود را روی پناهجویان باز کنند. شماری از پناهجویان که به دلیل بسته شدن مرزها، در یونان مانده‌اند، در این راهپیمایی شرکت کردند. ماه پیش کشورهای همسایه یونان مرزهای خود را روی مهاجران بستند. مقدونیه و دیگر کشورهای حوزه بالکان تنها به پناهجویان کشورهای سوریه، عراق و افغانستان اجازه می‌دهند که در مسیر عبور خود به شمال اروپا، از مرزهای خود عبور کنند. در همین حال رهبران اتحادیه اروپا توافق کرده‌اند که به منظور جلوگیری از ورود سیل مهاجران به کشورهای این اتحادیه، نیروی مرزبانی مشترک تشکیل دهند. ایتالیا و یونان در مورد نحوه عملکرد و فعالیت این نیروها ابراز نگرانی کردند. نگرانی این دو کشور از این بابت بود که چنین نیرویی می‌تواند بدون اجازه دولت یک کشور، در داخل آن کشور وارد عمل شود.

بریتانیا – تعطیلی آخرین معدن زغال سنگ و بیکاری ٤٥٠ کارگر

آخرین معدن فعال زغال سنگ بریتانیا در منطقه “یورک شر شمالی” تعطیل شد. عدم مقرون به صرفه بودن بهره برداری از معادن زغال سنگ دلیل توقف کامل کار این نوع معادن عنوان شده است. بریتانیا در نظر دارد تا سال ٢٠٢٥ اکثر نیروگاههای حرارتی کشور که با زغال سنگ کار می کنند را نیز تعطیل کند. یکی از کارگران این معدن در واکنش می گوید: “هشت سالی است که ما اینجا کار می کنیم. هنوز زغال سنگ زیادی برای بهره برداری وجود دارد. اما گفته می شود استخراج آنها به صرفه نیست. توقف عملیات بهره برداری از این معدن بسیار غم انگیز است” تعطیلی این معدن زغال سنگ حذف ٤٥٠ پست در منطقه را در پی دارد. در دهه ٢٠ میلادی یعنی اوج فعالیت معادن زغال سنگ حدود هزار معدن در شمال انگلستان، در اسکاتلند و ولز فعالیت داشتند و ١ میلیون و ٢٠٠ هزار نفر را به کار گرفته بودند.

یمن – کمیسر عالی‌ سازمان ملل عربستان را مسول کشتار غیر نظامیان دانست

کمیسر عالی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر، عربستان سعودی و همپیمانانش را مسئول کشتار غیر نظامیان در یمن دانست. وی با انتقاد از طرف های درگیر، حملات هوایی عربستان و نیروهای ائتلاف را نامتناسب خواند و گفت که این حملات زیرساخت های یمن را نابود کرده است. کمیسر عالی سازمان ملل همچنین از شورای امنیت خواست تا از تمام توانش برای مهار حملات و رعایت اصول اولیه حقوق بشر دوستانه استفاده کند. وی افزود: “با نگرانی هرچه تمام تر شاهد ادامه حملات زمینی و هوایی در مناطق با تراکم بالای جمعت غیرنظامی هستیم. همینطور زیرساخت ها به ویژه مدارس و بیمارستان ها توسط همه طرف های مخاصمه نابود می شوند، اما نقش حملات هوایی نیروهای ائتلاف بیشتر به نظر می رسد” به گفته سازمان ملل متحد از زمان آغاز حمله نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان حدود شش هزار نفر از جمله سه هزار غیرنظامی و ششصد کودک در یمن کشته شده اند. گزارش سازمان ملل همچنین نشان می دهد که هشتاد درصد از جمعیت بیست و یک میلیون نفری یمن به طور مستقیم قربانی جنگ شده اند. این گزارش می افزاید که یکی از بزرگترین فجایع انسانی در این کشور در حال شکل گیری است. گروههای حقوق بشری از آمریکا، بریتانیا و سایر کشورهای غربی به دلیل فروش سلاح به عربستان انتقاد می کنند و می گویند که عربستان با همین سلاح ها یمن را مورد حمله قرار می دهد.

ترکیه -غرق شدن قایق حامل گروهی از پناهجویان در آبهای اطراف ازمیر

قایق حامل گروهی از پناهجویان که راهی جزیره لیسبوس در یونان بود در آبهای اطراف ازمیر در ترکیه غرق شد. تعداد سرنشینان این قایق حدود ٤١ نفر از حمله ١١ کودک عنوان شده است. گروه های نجات تاکنون توانسته اند ٢١ تن از سرنشینان این قایق را نجات دهند و جستجو برای یافتن دیگر سرنشینان نیز ادامه دارد. دلیل واژگون شدن این قایق تعداد بیش از حد سرنشینان بوده است. مقام های رسمی تاکنون لیستی از ملیت سرنشینان قایق ارایه نداده اند اما تمامی آنها پناهجویانی بوده اند که سعی داشتند خود را به اروپا برسانند. به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، تعداد پناهجویانی که طی سال ٢٠١٥ موفق شدند از طریق دریا و یا خشکی خود را به اروپا برسانند از مرز یک میلیون نفر گذشته است. در این مدت حدود ٣ هزار و ٧٠٠ پناهجو نیز کشته و یا ناپدید شده اند. حدود نیمی از پناهجویان شهروندان سوری هستند که از جنگ می گریزند و از طریق ترکیه و سپس یونان راه اروپا را در پیش می گیرند.

خبر‌های کوتاه

لهستان

هزاران تن از مردم لهستان در شهرهای مختلف این کشور روز شنبه١٩ دسامبر برای دومین بار در ماه میلادی جاری به خیابان آمدند تا به سیاست های حزب محافظه کار قانون و عدالت اعتراض کنند. معترضان دولت تازه کار این کشور را به تلاش برای اعمال قدرت در دادگاه قانون اساسی متهم می کنند.

چین

طی دو حادثه جداگانه در معادن شمال شرقی چین دستکم ٣٦ کارگر دیگر براثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند. بنابه گزارش خبرگزاری ها، در پی آتش سوزی در یک معدن در استان “لیائونینگ”، ١٧ معدنچی جان خود را از دست داده و ده تن دیگر مجروح شدند. همزمان در یکی دیگر از معادن شمال چین، ١٩ کارگر دچار حادثه شده و در دل زمین گرفتار شدند. به گفته امدادگران، با توجه به شرایط، امیدی به زنده ماندن آنان نیست. تنها در سال گذشته میلادی نزدیک به یکهزار کارگر در معادن چین براثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده اند.

کره جنوبی

بنا به گزارشات منتشره، هزاران کارگر شرکت “ماشین سازی هیواندا”ی کره جنوبی در اعتراض به تلاش دولت برای تغییر قانون کار به نفع سرمایه داران، دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب که از سوی “کنفدراسیون اتحادیه های کارگری کره” سازماندهی شده بوده روز چهارشنبه ٢٥ آذرماه با شرکت بیش از ١٧ هزار کارگر صورت گرفت. کارگران معترض در همان روز در ١٢ شهر دست به تظاهرات زدند.

ژاپن

شرکت ژاپنی توشیبا یک سوم کل نیروی کار خود معادل ٦ هزار و ٨٠٠ نفر در بخش ساخت دستگاههای الکترونیکی را حذف می کند. پیش از این نیز این کمپانی یک هزار و یکصد نفر از کارکنان خود را به شرکت سونی انتقال داده بود. هزینه بالای اجرای این برنامه تعدیل نیروی کار موجب شده است که توشیبا میزان ضرر و زیان خود بین ماههای آوریل سال ٢٠١٥ تا مارس ٢٠١٦ را ٤ میلیارد و ٢٠٠ میلیون یورو پیش بینی کند.