اخبار کارگری – اخبار کارگری ٢٣ آذر ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢٣ آذر ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

صدها نفر از آتش نشانان تهران دست به تجمع اعتراضی زدند

٢٢ آذر  ٣٠٠ نفر از کارگران  آتش نشانی تهران در اعتراض به عدم اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور درباره خود و همکارانشان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری تهران تجمع کردند. پلاکاردی در دست کارگران بود که روی آن به طعنه نوشته شده بود «شغل آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت نیست!» «کوچک‌ترین خواسته پرسنل آتش‌نشانی سختی کار». کارگران آتش نشانی چند روز قبل در نامه ای به قالیباف، شهردار تهران، موارد اعتراض خود را بیان کرده بودند: «سوء استفاده از موقعیت های شغلی (عمدتا توسط مدیران)، اعمال نظر غرض ورزانه در قردادهای مالی، توجه نامناسب به سرمایه های انسانی، ایجاد تنش و فشار روانی در پرسنل، زیر سوال بردن شخصیت اجتماعی و کاری پرسنل، عدم وجود برنامه های درون سازمانی در جهت اهداف سازمانی، استفاده از رانت جهت استخدام پرسنل با کارایی پایین، وجود هیئت مدیره غایب در جلسات، انتصاب مدیران فاقد تخصص و کارایی».  تصمیم به تجمع اعتراضی در روز یکشنبه ٢٢ آذرماه یکی دیگر از اقدامات اعتراضی کارگران بود. بدنبال این تصمیم و علنی کردن آن، دستگاه های سرکوب حکومت کارگران را تهدید به اخراج کردند تا آنها را مرعوب کنند و جلو تجمع را بگیرند. حتی فرمی به کارگران داده شده که کتبا تعهد بدهند که در تجمع روز ٢٢ آذر ماه امسال شرکت نخواهند کرد! علیرغم این طبق گزارش رسانه های وابسته به حکومت ٣٠٠ کارگر آتش نشانی در تجمع امروز شرکت کردند و خواهان سختی کار و سایر مطالبات خود شدند.

دومین روز تجمع اعتراضی کارگران حمل و نقل پالایشگاه آبادان در اعتراض به متن قراردادهای پیمانکار؛

٢٢ آذر نزدیک به ٨٥ نفر از کارگران بخش حمل و نقل پالایشگاه آبادان در اعتراض به شیوه تنظیم قراردادهای جدید کاری خود از سوی پیمانکار مقابل درب شماره ١٨ این پالایشگاه تجمع کردند. پیمانکار جدید پس از آنکه برای دومین سال در مناقصه بخش حمل ونقل پالایشگاه برنده شد، از ابتدای آذر ماه سال جاری فشار خود را به کارگران برای امضاء قرار داد‌های‌ که یکسویه وبصورت غیر قانونی تنظیم وتدوین شده است  بیشتر کرده است. به گفته آنان درمتن قرار داد‌های کار جدید موادی همانند تاریخ شروع و پایان  عقد قرار داد کار و همچنین میزان دستمزد دریافتی کارگران طبق قوانین کار مناطق آزادمشخص نشده وجای آن را سفید وخالی گذاشته شده است.کارگران می گویند علی رغم سابقه بالایی که در پالایشگاه دارند با قراردادهای جدید از بسیاری از حقوق خود محروم می شوند. آنها یادآور می‌شوند در گذشته نیز تجربه انعقاد چنین قراردادهای کاری را داشته‌اند که در نتیجه آن مدیران پیمانکاری در مقام کارفرما توانسته بودند با سلب امکان هرگونه اعتراض از کارگران به راحتی مطالبات مزدی آنها را جابجا کنند. به گفته این کارگران چنانچه اصرار کارفرما برای وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد کار یکسویه به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد.

دو روز تجمع اعتراضی ١٠٠٠نفر از بازنشستگان صنعتی و معدنی فولاد

١٥و١٦ آذر ١٠٠٠نفر از بازنسستگان صنعتی و معدنی فولاد در سطح سراسری در اعتراض به پرداخت نکردن حقوق و مزایای ماه ها آبان و آذر٨٦هزار نفر از بانشستگان صنعت فولاد، در برابر وزارت اقتصاد و دارایی دست به تجمع زدند. در این تجمع اعتراضی متاسفانه یک نفر از شرکت کنندگان ــ منصور جمالی ــ  به دلیل ایست قلبی جانباخت.

تشکیل زنجیره انسانی کارکنان پتروشیمی خلیج فارس

٢٣ آذر  ١٥٠٠ نفر از کارکنان رسمی واحدهای زیر مجتمع پتروشیمی هلندینگ خلیج فارس ــ کارگران مجتمع‌های بندرامام، بوعلی سینا، تندگویان، اروند، فجر خوزس   در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت مزایای شغلی در محدوده اطراف محل کار خود زنجیره نیروی انسانی تشکیل دادند. اعتراض به مدت یک ساعت و نیم ادامه داشت.  شرکت کنندگان در این زنجیره انسانی با در دست داشتن پلاکارت‌هایی بر خواسته های خود مبنی بر برخورداری از مزایای استخدامی و بیمه‌ای قانون وزارت نفت تاکید داشته‌اند. از زمان شروع این اقدام اعتراضی (چهاردهم آذرماه) تا ٢٣آذر   برای مدت ١٠ روز ادامه داشته است و تنها از (دوشنبه ٢٣ آذرماه) کارگران معترض  برای اثبات حسن نیت خود تصمیم گرفتند تا بعد از تشکیل زنجیره انسانی به نخوردن غذای کارخانه خاتمه دهند.

تداوم تجمع مربیان پیش دبستانی

٢٢ آذر معلمان پیش دبستانی برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس تجمع کردند. به گفته یکی از تجمع کنندگان، مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. وی با تاکید بر اینکه معلمان تجمع کننده سابقه چندین سال فعالیت در حوزه پیش دبستانی را دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش با توجه به مصوبه مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است.

اعتصاب کارگران پتروشیمی بندر ماهشهر

٢٠ آذر سه هزار نفر  از کارگران  شش واحد پتروشیمی اروند، مبین ، خوزستان ، بوعلی سینا ، بندر امام و تندگوبان  در اعتراض به کاهش مزایای پرداختی از جمله سختی کار، ودیعه مسکن و مزایای شغلی  دست از کار کشیدند. کارگران معترض خواستار پرداخت حقوق آنان بر اساس قانون کار و تامین اجتماعی شده اند.

اعتراض دانش آموزان یک مدرسه درخرم آباد به عدم وجود سیستم گرمایشی

خرم آباد-  دانش آموزان و اولیای مدرسه ابتدایی هیات امنایی شهدای جهاد خرم آباد  در روزهای گذشته نسبت به سرمای مدرسه و کلاس های درس و همچنین عدم وجود سیستم گرمایشی در مدرسه اعتراض خود را به آموزش وپرورش ناحیه یک خرم آباد اعلام کرده بودند. یکی از اولیای دانش آموزان گفت: کلاس های درس این مدرسه فاقد هرگونه سیسم گرمایشی بوده و بسیاری از دانش آموززان به دلیل سرمای شدید مدرسه دچار بیماری شده اند.  در هفته جاری چندین بار این موضوع به مسوولان مدرسه و ناحیه ١ آموزش و پرورش خرم آباد انتقال داده شده که تاکنون هیچ اقدامی نسبت به این موضوع انجام نشده است.  بر همین اساس در اقدامی هماهنگ و با هماهنگی اولیای دانش آموزان اقدام به عدم حضور دانش آموزان در کلاس های درس نموده تا شاید مسوولان امر برای این مهم چاره اندیشی کنند.

تجمع بازنشستگان دانشگاه‌ها مقابل مجلس در اعتراض به تبعیض‌ درپرداخت حقوق و مزایای خود!

٢٢ ‌آذر کارمندان بازنشسته دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در اعتراض به تبعیض‌های موجود در حقوق و مزایای خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع کنندگان نسبت به تبعیض‌های موجود در حقوق و مزایای خود با وجود یکسانی گروه و طبقه شغلی خود، با بازنشستگان فعلی اعتراض دارند؛ تجمع‌کنندگان همچنین اعلام کردند که تاکنون با وجود مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی و مراجعه به مسئولان، مشکل آنان حل نشده و خواستار پیگیری این موضوع در مجلس هستند.

سریال تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

٢٢ آذر مربیان پیش دبستانی برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گفته یکی از تجمع کنندگان، مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. وی با تاکید بر اینکه معلمان تجمع کننده سابقه چندین سال فعالیت در حوزه پیش دبستانی را دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش با توجه به مصوبه مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است.

اخراج و بیکارسازی

طی دو ماه ونیم گذشته؛ ٢٥٠ کارگر تاژ بیکار شدند

از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون نزدیک ٢٥٠ کارگر قرار دادی وپیمانی کارخانه «تاژ» در قزوین به دلیل تمدید نشدن قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند.

«فولاد بویرصنعت» در آستانه تعطیلی/بیکاری در انتظار ٢٠٥ کارگر

یاسوج – کارخانه تولید فولاد بویرصنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد در آستانه تعطیلی قرار گرفت. به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات شرکت بویرصنعت (واحد تولید فولاد شهرستان بویراحمد) ظهر چهارشنبه١٨‌آذر در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی بررسی شد که مدیرعامل این شرکت خبر از توقف خط تولید و تعطیلی این واحد صنعتی تا دو هفته آینده داد.

نزدیک شدن شتربیکاری به درب خانه ٣٧٠کارگر کارخانه فولاد سهند غرب!

وضعیت  کارخانه فولاد سهند غرب با توجه به معوقات بانکی و بدهی‌های زیاد، بحرانی است. کمبود نقدینگی موجب تعطیلی واحدهای صنعتی عجب‌شیر شده است.

کارگران

ناهید خداجو : حق جعفر عظیم زاده و هیچ انسانی زندان نیست!

جعفر عظیم زاده دبیرهیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و یکی از فعالین و رهبران جنبش کارگری را به اتهامات واهی از قرار اجتماع وتبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی وبرهم زدن نظم عمومی ونیز تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی  به ٦ سال حبس و ٢سال محرومیت ازفعالیتهای اجتماعی و صنفی سیاسی محکوم کردند  که در روز ١٧ ابان ٩٤ برای گذراندن حبس راهی زندان شد. راستش نمیدانم به کدامیک از اتهاماتی که به جعفر نسبت داده شده اشاره کنم چون هر چه بیشتر اتهامات و مصادیقشان را مرور میکنم بیشتر به واقعیتهای باورنکردنی که در ادامه به آن میپردازیم پی میبرم. واقعیت های تلخ پیش روی جامعه  ازقبیل بیکاری، فقر، اخراج سازیها، حقوقهای معوقه ،دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر، قراردادهای سفیدامضاء ، عدم دسترسی به امکانات بهداشتی درمانی مناسب، وقوع حوادث ناشی از کار،  نداشتن بیمه بیکاری و نهایتا به گروگرفتن معیشت انسانها واقعیتهای انکار ناپذیری است که روزمره هزاران هزار خانواده کارگری را به لب پرتگاه سوق داده وپیامدها وتبعات اجتماعی آن ازجمله: اعتیاد، طلاق ،کودکان کار، فحشاء ، فروش نوزادان ، بی خانمانی، کلیه فروشی وخودکشی ومسائلی از این قبیل برای همان خیل عظیم (طبقه کارگر) را به ارمغان آورده است. این طبقه بزرگ اجتماعی که تمام امکانات و رفاهیات ونعمات موجود در جامعه راتولید میکنند  محروم از بهره مندی از تولیدات خودهستند. در چنین شرایطی است که ادامه چنین زندگی مشقت باری برای کارگران غیر ممکن میشود و مدام بدنبال راه چاره ای برای برون رفت از این شرایط میباشند. دقیقا در همین راستا است که کارگران برای تغییر وضعیت غیرقابل تحمل خود با ایجاد تشکل های مستقل کارگری بعنوان ظرفی که بتوانند وضعیت معیشتی خودرا بهبود ببخشند و از ان طریق به حق و حقوق تضییع شده شان برسند اقدام میکنند . “اتحادیه آزاد کارگران ایران” هم درپاسخ به این ضرورت تشکیل شد وتمام فعالیتهای “اتحادیه” ازقبیل جمع اوری امضاء دراعتراض به حداقل دستمزدها و تجمعات در مقابل مجلس و وزارت کار و ارتباط گیری با دیگر تشکلات کارگری همچون کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری سندیکای شرکت واحد وسندیکای هفت تپه و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های کارگری و نامه اعتراضی به وزیر کار بدلیل عدم توجه و پاسخگویی به طوماراعتراضی چهل هزار نفری کارگران و شرکت در روز جهانی کارگر (که در همه جای جهان مراسم مستقلی از طرف کارگران درگرامیداشت این روزبرپا ست اما در ایران کارگر به خاطر برگزاری مراسم روز جهانی کارگر باید به زندان برود) و عناوین دیگری که درمتن حکم آمده تماما” فعالیتهای صنفی وتلاش های طبیعی و حق طلبانه کارگران است  که درپاسخ به تعرض مستمر کارفرمایان و صاحبان سرمایه به زندگی و معیشت کارگران بطور روشن و علنی صورت گرفته وحداقل مطالبات وسهم کارگران ایران از زندگی درشرایط کنونی است . و اما آخرین ومضحک ترین مصداق اتهام جعفر عظیم زاده این است که نامبرده در اوایل انقلاب تحت تاثیر فردی بنام قادرمظاهری در روستای شوط از توابع شهرستان ماکو، مارکسیست بدنیا امده است. راستش تا به حال کسی با چنین اتهامی روبرو نشده بود. نه شنیده و نه دیده بودم که کسی از بدو تولدش مارکسیست بدنیا امده باشد. ازآنجائیکه اقایان ،برای موجه جلوه دادن ٦ سال حکم ناعادلانه به جعفر به زمین وزمان متوسل شده تا بلکه بتوانند به حکم مثلا” وجاهت قانونی بدهند بنده ترجیح میدهم چیزی نگویم و تفسیرش را به افکارعمومی بسپارم. تمام مصادیق و اتهاماتی که من گذرا به ان اشاره کردم هیچ مورد غیر قانونی مشاهده نمیشود که بتوان با آنها انسانی را به ٦ سال حبس محکوم کرد. در واقع چیزی که مد نظر سرمایه و حامیانش میباشد اینست که شما حداقل حقوقتان چند برابر زیر خط فقر باشد ،چند ماه به چند ماه همان حقوق تعریف شده راهم نگیرید، اخراج سازی در ابعاد وسیع باشد تا جائیکه زندگی و هستی تان ساقط شود، اما شما حق هیچ گونه اعتراض، تجمع و یا اعتصابی ندارید. باید سکوت کنید . صحبت اینجاست اگر کارگران در بستری طبیعی حق و حقوقشان به رسمیت شناخته میشد و بطور معمول در مقابل کارشان مزدشان را دریافت میکردند دیگراعتراضات به این ابعادگسترده و وسیع رخ نمیداد. طی این سالها در هرکجا چه در کارخانه چه در تجمعات بیرون از کارخانه و چه از طریق تشکلات کارگری اگر تجمعی اعتراضی و یا اعتصابی بر علیه زندگی مشقت باری که برای میلیونها کارگری که زندگیشان به فلاکت رسیده و پایانی هم ندارد شکل گرفته ، تحت عناوین  “اقدام علیه امنیت ملی”  و “برهم زدن نظم عمومی”  و نهایتا “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی”  به کارگران تعرض کرده و آنها را با تهدید به دستگیری و زندان عقب رانده اند . این عناوین بظاهرقانونی به ابزاری برای سرکوب و ساکت کردن کارگران در مبارزات صنفی شان تبدیل شده!! جعفر عظیم زاده هم مستثنی از این قاعده نیست اوکارگر جوشکار لوله های گاز، مشمول همین  شرایط فلاکت بارموجود میباشد. جعفر هم همچون کارگران دیگر با شرایط سخت و مشقت باری زندگی میکند. چنین انسان شریفی تمام تلاشش این بود که بتواند زندگی خود و هم طبقه ای هایش را که درد مشترکی دارند بگونه ای بهبود بخشد که در شان انسان معاصرباشد. چرا که کارگران یک زندگی انسانی ومرفه مطابق با معیارهاواستاندارهای امروزی را حق طبیعی خود میدانند .جعفر یکی از شش نفری بود که برای جمع اوری طومار چهل هزار امضاء کارگران دراعتراض به حداقل دستمزدها وسایر مطالبات کارگری تلاش کرد. ونیز یکی از شاکیان پرونده تامین اجتماعی مرتبط با پرونده سعید مرتضوی و دیگرانی بود که با همدستی مرتضوی ها صندوق تامین اجتماعی را که نتیجه سالها کار و زحمت واندوخته میلیونها کارگر بوده و هیچ ربطی به مرتضوی ها نداشته تا در زمان بازنشستگی بتوانند ازآن استفا ده کنند را به تاراج بردند.  چنین تعرض ودستبردی به این صندوق بازنشستگی هیچوقت به عنوان جرمی که امنیت ملی را بخطر انداخته یا نظم جامعه را برهم زده  محسوب نشد. اما اگر کارگران خواهان افزایش حداقل دستمزدها که به اعتبار آن بتوانند زندگی انسانی داشته باشند و خواهان متوقف شدن اخراج سازیها و حقوق های معوقه شان باشند و یا بگویند چرا صندوق تامین اجتماعی که متعلق به ما میباشد راغارت کرده اید و یا تجمعی را برای پاسخ گرفتن به ارائه طومار چهل هزارنفری کارگران به اعتراض به حداقل دستمزدها را داشته باشیم بلافاصله نیروهای امنیتی و انتظامی قبل از حضور نماینده کارفرما ویا هر مسئول دیگری در محل تجمع و اعتراض حاضرشده و در مقابل اعتراض و تجمع کارگران صف آرا یی کرده و به حمایت از کارفرما کارگران را تهدید به اخراج و دستگیری و زندان میکنند . واقعا چه کسانی نظم جامعه  و امنیت ملی را به قول اقایان بخطر می اندازند؟! تهدید و فشار و زندانی کردن کارگران وجلوگیری از تجمع واعتراضشان وبکارگیری شیوه ها واتهامات امنیتی نمیتوانند جلو اعتراضات و اعتصاب موجود در جامعه را بگیرند بلکه جامعه با وجود ادامه چنین شرایطی شاهد اوج گیری تجمعات و اعتصابات خواهد بود چرا که شکم گرسنه از تهدید و زندان نمی ترسد. جعفر عظیم زاده کارگر آگاه و فعال را به ٦ سال حبس محکوم کرده اند تا شاید بتوانند از طریق محکوم کردن فعالینی چون جعفرجنبش کارگری را عقب رانده تا با خیال راحت تر سود آوری سرمایه را تضمین کرده باشند . سالهای سال است فعالین کارگری را تحت عنوان بخطر انداختن امنیت ملی و برهم زدن نظم عمومی دستگیر و به زندان محکوم کرده اند. اما این کارگران آگاه و مبارز در متن مبارزات وفعالیتهای اعتراضی کارگران ، درحقیقت امنیت سرمایه را بخطر انداخته ودر نظم استثمارگرانه سرمایه اخلال میکنند. این قبیل احکام بعنوان وسیله وابزاری برعلیه مبارزات حق طلبانه کارگران وبرای خاموش کردن آنان بکارمیرود تا شاید به خیالشان بتوانند جرات و جسارت واراده حق طلبی را ازطبقه کارگر بگیرند. اما به گواه تاریخ چندصدساله جنبش کارگری جهان با همه فراز و نشیب هایش ، کارگران از سطح زندگی و معیشت خود همواره دفاع خواهندکرد. جعفرعظیم زاده وسایر کارگران زندانی که جرمی جز تلاش برای بهبود شرایط زندگی و دفاع از مطالبات کارگران نداشته اند باید بی قید وشرط آزاد شوند. ١٧آذر ٩٤

گزارش

آمار مرگ آنفلوانزا به ٣٦ نفر رسید!

معاون بهداشت وزارت بهداشت، مرگ  ٣٦ نفر بر اثر ابتلا به آنفلوانزا.  آنفلوانزا افراد سالمند، بیماران قلبی، مبتلایان به آسم، کودکان و… را بیشتر تهدید می کند.

تهران ٥٨ هزار «بیسواد» دارد/ از ٢٥ هزار کودک کار، فقط ١٥٠٠ نفر تحت پوشش‌اند

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران از ایجاد دو مدرسه ویژه کودکان کار در منطقه ١٢ تهران با هماهنگی سمن‌های فعال در این حوزه خبر داد و گفت: پیش از این، کودکان در اماکنی که از آموزش و پرورش مجوز نداشتند؛ جمع می‌شدند و نظارتی بر تحصیل آن‌ها وجود نداشت، اما امسال با نظارتی که صورت گرفت امر تحصیل آن‌ها سر و سامان گرفته است. اسفندیار چهاربند (مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با اعلام آخرین آمار بیسوادی در تهران اظهار داشت: سوادآموزی بین ١٠ تا ٤٠ سال جزو ماموریت ماست که تقریبا ٥٨ هزار نفر را شامل می‌شود؛ بخشی از این آمار اولیا هستند که حدود ١٨ هزار نفر می‌شوند.

اخبار بین المللی

فرانسه – افزایش نرخ رشد بیکاری در این کشور

نرخ بیکاری در فرانسه در سه ماهه سوم سال جاری میلادی روندی صعودی به خود گرفته و به بالاترین حد خود طی ١٨ سال اخیر رسیده است. براساس داده های موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه نرخ بیکاری در این زمان به رقم ١٠.٦ درصد جمعیت فعال این کشور رسیده است. این نرخ در مقایسه با یک سال گذشته ٠.٢ درصد افزایش دارد. این آمار معادل افزایش ٧٥ هزار نفری تعداد افراد بیکار است. این رقم برای اولین بار طی هشت سال اخیر از میانگین نرخ بیکاری در منطقه پولی یورو فراتر رفته است. در این بین نرخ بیکاری بین افراد رده سنی ١٥ تا ٢٤ سال به رقم ٢٤.٦ درصد جمعیت این قشر می رسد. این آمار خبر خوبی برای دولت فرانسه که اولویت خود را مهار نرخ بیکاری در کشور اعلام کرده بشمار نمی رود.

کره جنوبی -تظاهرات ده‌ها هزارنفری بر ضدّ سرمایه داری

دست‌کم ٣٠ هزار تن روز شنبه ٥ دسامبر با راهپیمایی در خیابان های سئول،‌ پایتخت کره جنوبی،‌ از پارک گِئون های،‌ رئیس جمهوری این کشور،‌انتقاد کردند و خواستار استعفای او شدند. به ‌گزارش خبرگزاری فرانسه‌،‌ معترضان رئیس جمهوری کره جنوبی را متهم کردند که به گفته آنان،‌ کارگران و روستاییان را قربانی سرمایه داران بزرگ کرده است. آنها همچنین از رئیس جمهوری کره جنوبی را به خاطر تغییر متون کتاب های درسی انتقاد کردند. بر اساس این گزارش، ‌بسیاری از تظاهرکنندگان ماسک بر صورت داشتند. پیش از این، دولت کره جنوبی زدن ماسک در تظاهرات را ممنوع کرده بود. تظاهرات در شرایطی برگزار شد که پلیس برگزاری آن را غیرقانونی دانسته و سازمان دهندگان آن را تهدید به بازداشت کرده بود.

آذربایجان – جان باختن ده‌ها کارگر در اثر آتش سوزی یک سکوی نفت

شرکت ملی انرژی آذربایجان می‌گوید در حال جست‌وجو برای یافتن سی کارگری است که در آتش‌سوزی گسترده در یک سکوی نفتی آذربایجان در دریای خزر گرفتار شده‌اند. سخنگوی این شرکت گفته است که تا کنون ٣٣ نفر از این حادثه نجات پیدا کرده‌اند. کمیته حمایت از کارگران نفتی آذربایجان به بی‌بی‌سی گفته است که سی نفری که نجات پیدا نکرده‌اند احتمالا جان خود را از دست داده‌اند. به گفته شرکت دولتی انرژی آذربایجان این آتش‌سوزی روز جمعه ٤ دسامبر، بعد از آسیب دیدن یک خط لوله گاز در اثر توفان در سکوی شماره ده میدان نفتی گونشلی آغاز شده و به سرعت گسترش یافته است.

حدود ٦٠ درصد از نفت تولیدی شرکت انرژی آذربایجان از همین سکوی نفتی عبور می‌کند. مقام‌های آذربایجان می‌گویند عملیات نجات و اطفای حریق به دلیل هوای طوفانی و امواج بلند دریا با مشکل روبرو شده است.

چین – بازداشت چندین فعال کارگری

خبرگزاری فرانسه، روز یکشنبه ٦ دسامبر / ١٥ آذر اعلام کرد که پلیس ایالتی چین «ژنگ فی‌یانگ»، مدیر یک مرکز کمک به کارگران مهاجر و «زو شیائومِی» از فعالان باسابقه کارگری را روز جمعه ٤ دسامبر / ١٣ آذر بازداشت کرده است. این دو چهره شناخته‌شده به طور فعال برای کمک به کارگران، به‌ویژه کارگران مهاجر از مناطق روستایی تلاش می‌کنند تا آن‌ها بتوانند حقوق معوقه، حق بیمه و یا کمک‌های تضمین‌شده اجتماعی که در قوانین چین ذکر شده است را از کارفرمایان بگیرند. آقای «ژنگ» و خانم «زو» متهم به سازماندهی «تجمع غیرقانونی» و «اخلال در نظم عمومی» شده‌اند. همچنین «هه شیائوبو»، مدیر یک انجمن کمک به قربانیان آسیب‌های شغلی در شهر «فشون»، واقع در جنوب چین بازداشت شده است. اتهام او «اختلاس در چارچوب فعالیت‌هایش» عنوان شده است. در روزهای اخیر، گوانگدونگ، استان جنوبی چین که مرکز آن گوانگژو است، صحنه بازداشت‌های گسترده فعالان حقوق کارگری بوده است. پلیس ١٥ نفر از آن‌ها را روز پنج‌شنبه گذشته بازداشت کرد. پس از ساعاتی برخی از این فعالان آزاد شدند اما از سرنوشت بیشتر آن‌ها اطلاعی در دست نیست. به دلیل ترس از ظهور جنبش مستقل کارگری، حزب کمونیست چین تنها اجازه فعالیت به یک سندیکای رسمی را می‌دهد. مقامات حکومتی نظارت شدیدی بر این سندیکا دارند و این نهاد که قرار است از حقوق کارگران دفاع کند اغلب در کنار مدیران شرکت‌ها و کارخانه‌ها قرار می‌گیرد.

انگلستان – شرکت “آنگلو آمریکن” ٨٥ هزار تن‌ را اخراج می‌کند

شرکت معدنی انگلیسی «آنگلو آمریکن» سه شنبه اعلام کرد به شدت نیروهای خود را کاهش خواهد داد و شمار آنان را از ١٣٥ هزار نفر کنونی به کمتر از ٥٠ هزار نفر خواهد رساند. این شرکت علت این کاهش را ، سقوط قیمت های سنگ معدن آهن و فلزات صنعتی اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، این گروه در زمان ارائه گزارش به سرمایه گذاران توضیح داد به شدت شمار کارکنان رسمی و پیمانی را که مستقیما برای این شرکت کار می کنند کاهش خواهد داد. شمار کارکنان این شرکت که سال ٢٠١٣،‌ ١٦٢هزار نفر بود قرار است در سال ٢٠١٦ به ٩٩ هزار و در سال ٢٠١٧ به ٩٢ هزار نفر و در آینده به کمتر از ٥٠ هزار نفر کاهش یابد.

افغانستان – راهپیمایی اعتراضی مردم بمناسبت روز جهانی‌ حقوق بشر

همزمان با روز جهانی حقوق بشر، صدها نفر از فعالان مدنی در کابل دست به راهپیمایی زدند. راهپیمایان خواهان محاکمه کسانی شدند که در جریان جنگ‌های داخلی افغانستان مرتکب جنایات جنگی و نقض حقوق بشر شده‌اند. فیض محمد زلاند، از فعالان مدنی و برگزارکنندگان این راهپیمایی در کابل گفت که آنها خواهان تامین عدالت و مجازات ناقضان حقوق بشر هستند. او گفت: “از دهه هفتاد تا حالا مردم کشته می‌شوند، اموال مردم تاراج می‌شود و به خانه‌های مردم تعرض می‌شود. باید تمام جنایتکاران جنگی افشا و مجازات شوند.” راهپیمایان همچنان از نهادهای حقوق بشری انتقاد کردند که نتوانستند تاکنون ناقضان حقوق بشر را در افغانستان افشا کنند و به میز محاکمه بکشانند. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در یک برنامه وسیع جنایات جنگی در افغانستان را مستندسازی و گزارش عدالت انتقالی را تهیه کرده اما این گزارش تا به حال منتشر نشده است. راهپیمایان به عدم انتشار این گزارش نیز اعتراض کردند. راهپیمایی‌های دیگری نیز در برخی ولایات افغانستان به مناسبت روز جهانی حقوق بشر برگزار شده است. همچنان گردهمایی جداگانه‌ای در زندان پلچرخی کابل به یادبود از قربانیان جنگ برگزار شد. دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان نیز امروز با نشر اعلامیه‌ای از وضعیت حقوق بشر در این کشور ابراز نگرانی کرده است. این سازمان از دولت افغانستان خواسته به تعهدات خود در تامین عدالت و رعایت حقوق بشر توجه کند.

خبر‌های کوتاه

یمن

“برنامه جهانی غذا” طی گزارشی هشدار داده که با وخامت اوضاع مواد غذایی در یمن، این کشور جنگزده در معرض قحطی قرارگرفته است. براساس این گزارش، نیمی از جمعیت یمن در آستانه قحطی قرار دارد و ده استان از ٢٢ استان یمن با ناامنی غذایی در سطح “اضطراری” روبرو هستند.

بلژیک

روز سه شنبه ١٧ آذر، کارگران بخش حمل و نقل و فرودگاه های بلژیک در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت این کشور، دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب که توسط اتحادیه های کارگری بلژیک برنامه ریزی شده است،  قرار است تا یک هفته ادامه داشته باشد. به علت اعتصاب گسترده کارگران حمل و نقل،  نزدیک به نیمی از پروازهای فرودگاه بین المللی بروکسل لغو شده است. علاوه بر این، مسافرت بین شهری در بروکسل به علت توقف خطوط اتوبوس ها و قطارهای بین شهری، با تاخیر بسیار همراه می باشد.

ترکیه

بر اثر واژگون شدن یک قایق پلاستیکی در روز سه‌شنبه ١٧ آذر که گروهی از پناهجویان را از ترکیه به سوی یونان می‌برد، شش کودک پناهجوی افغان غرق شدند.  به گزارش خبرگزاری دولتی ترکیه، پنج پناهجوی دیگر از جمله یک پسر ١٢ ساله که جلیقه‌های نجات بر تن داشته و روی آب شناور بودند، نجات پیدا کرده‌اند. جستجو برای دو پناهجوی دیگر که در این حادثه مفقود شده‌اند ادامه دارد. 

جمهوری چک

روز یکشنبه، ششم دسامبر، تجمعی در مقابل یکی از بازداشتگاه‌های پناهجویان در «دراهونیس» در جمهوری چک صورت گرفت. شرکت‌کنندگان در این تجمع به وضعیت پناهچویان اعتراض کردند و از دولت جمهوری چک خواستند به درخواست پناهندگی این پناهجویان پاسخ مثبت دهد.