اخبار کارگری
٩آذر ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
تداوم اعتراضات کارگران واگن پارس اراک
٨ آذر تداوم اعتراضات کارگران واگن پارس اراک برای دومین روز.
٨ آذر دها نفر از کارگران واگن پارس اراک در اعتراض به مسدود شدن حسابهای بانکی کارخانه از سوی اداره مالیات ، برای چند ساعتی دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان اداره امور مالیاتی استان مرکزی در اراک تجمع کردند. کارگران این واحد میگویند وضعیت پیش آمده (مسدود شدن حسابهای بانکی) بهانهای شده تا کارفرما نتواند به موقع دستمزد کارگران را پرداخت کند. این در حالی است که طی٤ ماه گذشته کارگران واگن پارس دستمزدی دریافت نکردهاند. کارگران واگن پارس روز ٥ آبان ماه در واکنش به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی داشته اند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان
٨ آذر ٣٠٠ نفر از بازنشستگان صندوق فولاد اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه و همچنین مشکلات بسیاری که مسئولان وزارت تعاون بابت حق و حقوق شان برای آنها ایجاد کرده اند، هماهنگ با بازنشستگان این صندوق در سراسر کشور، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
اعتصاب کارکنان و کارگران شهرداری سیسخت
٨ آذر کارکنان شهرداری سیسخت در اعتراض به عدم پرداخت ٤ماه حقوق و معوقات چندین ماهه خود دست به اعتصاب زدند.
اعتراض کارگران شهرداری سردشت
٣ آذر تجمع اعتراضی کارگران در مقابل درب شهرداری برگزار شد، کارگران به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود و وعده های شهردار مبنی بر پرداخت معوقات تا دو ماه آینده اعتراض کردند. به گفته کارگران، پس از برگزاری تجمع کارگری، یک جلسه فوق العاده با حضور حدود ١٢٠ کارگر معترض و اعضای شورای شهر سردشت، شهردار، نماینده فرماندار و چند تن دیگر از مسئولان شهر در سالن اجتماعات شهرداری برگزار گردید. از قرار معلوم کارگران در این جلسه خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود تا پایان ماه جاری شده اند که گویا شهردار در این زمینه هیچ قولی به معترضین نداده است و جلسه بدون حصول نتیجه به پایان رسیده است.
اعتراضات مداوم کارگران پیمانی ورزشی آزادی
٣ اذر کارگران پیمانی مجموعه ورزشی آزادی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی پیمانکار سابق حدود یک ساعت کار خود در مجموعه ورزشی آزادی را متوقف کرده و مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند. این کارگران که قبل از مرداد ماه سال جاری بمدت ٥ سال دراستخدام شرکت پیمانکاری «ورزش یاران ایرانیان» مشغول بکار بودند میگویند؛ که پیمانکارسابق بدون آنکه مطالبات مزدی حدود ١٠٠ کارگر را پرداخت کند از مجموعه ورزشگاه آزادی خارج شده است. بر پایه این اطلاعات کارگران میگویند پیمانکار پیشین علاوه بر مطالبات معوقهای که به هر کارگر ٥ تا ٦ میلیون بدهکار است در زمان فعالیت در مجموعه آزادی سایر مزایای قانونی کار را در ارتباط با کارگران در نظر نمیگرفت ورعایت نمیکرد. به گفته یکی از کارگران معترض به غیر از این پیمانکار سابق بابت بخشی از حق بیمه ماههای پیشین مبالغی را از مزدشان کسر اما آنرا به سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده است. وی افزود: در ارتباط با این موضع پیشتر او و همکارانش مقابل ساختمان وزارت ورزش وجوانان انجام دادهاند اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است.
اعتراضات کارگران شرکت عرف ایران
یکی از کارگران حاضر در تجمع اعتراضی گفت: نگرانی نامشخص بودن شرایط آینده عرف ایران همچنان ادامه دارد. وی افزود: مسائلی نظیر تعدیل بیضابطه تعویق و بینظمی در پرداخت حقوق و حق بیمه، افزایش مطالبات پرداخت نشده کارگران، هرچه کوتاهتر شدن مدت قراردادهای کار ادامه دارد. کارگران معترض با تاکید براینکه کارکنان شرکت متشکل از متخصصینی با سابقه در حوزه علائم و تجهیزات استاندارد ترافیکی در سطح منطقه خاورمیانه هستند و بعنوان شهروندان تهران از اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواستارند طبق بندهای ٢. -٣-٨-١٤-١٧-٣٠ آیین نامه وظایف شورا به پرسشهای آنها پاسخ بدهند: ١ – شرکت عرف ایران تحت کدام نظارت و با چه استاندارد و قانون مشخصی واگذار و یا خصوصی شده است؟ ٢-نقش شورای شهر در این واگذاری چه بوده است؟ ٣ -چه نهاد یا سازمان رسیدگی کنندهای بر جریانات مالی و حسابهای شرکت عرف ایران نظارت کرده است که حال با انبوه بدهی روبرو شده است؟ ٤- آیا به نظر نمیرسد که مالک جدید شرکت عرف ایران از طریق تعدیل پرسنل کارآمد باعث مختل شدن فعالیت های جاری و دور شدن این شرکت از مسیر اصلی شده است؟ ٥-آیا نباید طبق اصل ٤٤ قانون اساسی و سیاستهای بالادستی کشور مبنی بر ترجیح و اولویت واگذاری هر بنگاه دولتی به پرسنل همان شرکتها، خود پرسنل شرکت عرف ایران در اولویت قرار میگرفتند؟
تجمع کارگران شرکت مهندسی خط ابنیه فنی شمالغرب (تراورس) دراعتراض به عدم پرداخت٣ماه حقوق و٧ماه حق بیمه!
٣آذر کارگران شرکت مهندسی خط ابنیه فنی شمالغرب دراعتراض به عدم پرداخت٣ماه حقوق و٧ماه حق بیمه دست به تجمع درزنجان زدند. به گفته تجمعکنندگان مشکلات کارکنان این شرکت که به صورت پیمانکار برای راه آهن کار میکنند مختص به استان زنجان نبوده و همه کارکنان در شهرها و استانهای قزوین و آذربایجان شرقی با آن دست به گریبان هستند. یکی ازکارگران با اشاره به رفتار مسئولان شرکت با معترضان میگوید: متأسفانه کارگرانی که خود سالها در راه آهن مشغول به کار هستند هنگام اعتراض با رفتار های متفاوتی روبرو میشوند، گاهی اوقات مسئولان قرارداد افرادی که اعتراض میکنند را تمدید نکرده و آنها از کار بیکار میشوند.
تجمع کارگران اخراجی دربال میاندورود مقابل فرمانداری
کارگران از ابتدای سال جاری به دلیل عنوان شده”عدم صرفه اقتصادی” از کار منفصل شده اند و وضعیت بیمه ای و حقوقی مناسبی را ندارند. کارگران این مجموعه تاکنون جلسات و تجمعات متعددی برای تعیین تکلیف خود در مکانهای مختلف برگزار کرده اند اما هنوز کورسویی از حل مشکلات را ندیده اند. اگرچه در ماه های اخیر یک سوم کارگران این شرکت مجددا به کار گیری شده اند اما پرداخته نشدن ٩ ماه حقوق این کارگران و بیکاری در این مدت ، پرداخت نشدن حق بیمه ٢ ماهه آنان و خطر ایجاد وقفه در سوابق بیمه ای آنان موجب تجمع در مقابل فرمانداری میاندورود شد.
تجمع ٦٠٠ نفری ساکنان “بن بست شیده”مقابل مجلس
٦٠٠ نفر از متقاضیان مسکن از شرکت تعاونی هواپیمایی در اعتراض به واگذار نشدن واحدهای مسکونی و سکوت ١٠ ساله مدیرعامل شرکت مقابل مجلس تجمع کردند. یکی از معترضان این اقدام گفت: شرکت تعاونی مسکن هواپیمای کشوری حدود ١٠ سال است از ٣٥٠٠ نفر مبلغ ٢٠٠ میلیارد تومان برای ساخت واحدهای مسکونی پول گرفته اما تاکنون هیج واحدی واگذار نشده پیشرفت کار در طول ١٠ سال ٦٠ درصد و برخی صفر بوده است.
تجمع کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبزمقابل شهرداری
٤ آذر ١١٠نفر از کارگران شرکتی سازمان پارکها و فضای سبزشهرداری آمل دراعتراض به اجرای طرح تجمیع کارگران مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. کارگران شرکتی فضای سبز شهردار آمل با تاکید براینکه هر یک از این کارگران چندین سال در این سازمان مشغول کار هستند، ابراز داشتند: اکنون هر یک از ما با تصمیمات جدید حقوق و با اجرای طرح تجمیع ششصد هزار تومان از حقوقمان کسر شده است. در این تجمع کارگران با بیان اینکه در سال ٨٩ براساس مصوبه مقرر شد این تعداد کارگران جذب استخدامی شهرداری درآیند، یادآور شدند: متاسفانه نه تنها با اجرا نشدن این مصوبه کارگران در اجرای طرح تجمیع قرار گرفتند و این موجب کاهش ٦٠٠ هزار تومانی حقوق آنها شد. آنها بیان کردند: ما نسبت به اجرای طرح تجمیع مخالف هستیم زیرا با توجه به اینکه شهرداری آمل طبق قرارداد به پیمانکاران بالغ بر ٥ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان اعتبار با ٢ میلیارد تومان اضافه نسبت به سال گذشته اعتبار داده که با این افزایش متاسفانه حقوق کارگران کاهش یافت.
کارگران شرکتی فضای سبز شهردار آمل با تاکید براینکه هر یک از این کارگران چندین سال در این سازمان مشغول کار هستند، ابراز داشتند: اکنون هر یک از ما با تصمیمات جدید حقوق و با اجرای طرح تجمیع ششصد هزار تومان از حقوقمان کسر شده است. آنها گفتند: ظاهرا اجرای این طرح نه تنها در این شهرستان بلکه استان در دستور کار قرار گرفته و شهرداری باید نسبت به این طرح پاسخگو باشد. این کارگران خاطرنشان کردند: این کارگران با تلاش شبانهروزیشان با اضافه کاری ماهیانه یک میلیون و ٥٠٠ هزار تومان دریافت میکنند که با اجرای این طرح اصلا توزیع حقوق منصفانه نیست.
اعتصاب و تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت از حضور در بیمارستان و کلاس درس امتناع کردند و اعتصاب و تجمعی را به راه انداختند. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک به دلیل ابلاغیه ٥٠/٨٧٠ وزارت بهداشت که قرار است دانشجویان پرستاری بدون حضور در دانشگاه و با طی کردن یک دوره کوتاه آموزشی در بیمارستانها ، به عنوان پرستار بکار گرفته شوند از حضور در بیمارستان و سر کلاس ها امتناع و اعتصاب و تجمعی را ایجاد کردند
اخراج و بیکارسازی
بیکاری در اصفهان سر به فلک کشیده است
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: بیکاری در استان اصفهان سر به فلک کشیده ، کارخانه ها یکی پس از دیگری دچار مشکل هستند و کارخانه داران به جای کارخانه داری، انبارداری می کند.
اخراج کارگران پیمانکاری شرکت راه آهن رجا
در طول ماههای گذشته تعدادی نیروهای خدماتی و فنی شرکت راه آهن رجا که طرف قرارداد با شرکت های پیمانکاری مختلف بوده اند، پس از خاتمه زمان قرارداد یا به بهانه کاهش حجم قراردادد شرکت پیمانکار با کارفرمای مادر تعدیل شده اند. شمار کارگران تعدیل شده که در بخشهای مختلف فنی و مهمانداری مشغول کار بودند تا حدود یکصد نفر برآورد میشود.
اخراج کارگران در کارخانه سروش گلد ایران
از ابتدای سال جاری شمار کارگران این واحد از ٧٠ کارگر به ٩ کارگر رسیده است و در طول ماههای گذشته، بقیه کارگران به تدریج تعدیل شدهاند.
اخراج کارگران در واحد بسته بندی پارس
در پی توقیف کامل واحد بسته بندی پارس از سوی بانک توسعه صادرات ٤٠کارگر بیکار شدند.
بحران بیکاری در روستاها. ١٠ میلیون روستایی بیکارند
جدیدترین گزارش وزارت کار از وضعیت اشتغال و بازار کار در روستاها نشان می دهد که از مجموع ١٧ میلیون و ١٨٤ هزار جمعیت روستایی، ٦ میلیون و ٣٤٠ هزار نفر شاغل و ٤٧٨ هزار نفر جویای شغل هستند. نکته حائز اهمیت در این بخش اینکه ١٠ میلیون و ٣٦٥ هزار نفر از جمعیت روستایی کشور از نظر اقتصادی غیرفعال و در واقع دچار بیکاری هستند و ٩٠٠ هزار نفر نیز دارای درآمد بدون کار هستند.
کارگران
بخشنامه دادگستری خوزستان علیه کارگران پتروشیمی ها
نویسنده: جوانمیر مرادی! دادگستری خوزستان طی بخشنامه ای به تاریخ ١٩/٨/٩٤ به کارگران منطقه ویژه بندر امام خمینی اعلام کرد که هر گونه اعتراض و تجمعی از سوی کارگران این منطقه ممنوع است و اقدام به چنین حرکاتی جرم محسوب می شود و با کسانی که با تجمع باعث اخلال در نظم پتروشیمی ها شوند برخورد قضائی صورت می گیرد! در این بخشنامه ضمن محکوم نمودن تجمعات کارگران بعضی از شرکتهای پتروشیمی به خاطر مطالبه حقوقهای معوقه خود آمده است: چنانچه کارگرانی اعتراض داشته باشد می توانند به دادگاه مراجعه نماید و دادگاه نیزبا اداره کار مکاتبه کند. درصورتیکه حقوق ایشان طبق قانون پرداخت نمیشود مسئولان مربوطه موظف میشوند نسبت به پرداخت حقوق کارگر وفق مقررات اقدام نمایند. به رسمیت نشناختن حق پایه ای و مسلم اعتصاب و اعتراض برای کارگران و جرم تلقی شدن اقدام به این اعمال به عنوان تنها ابزار مطالبه و کسب حقوق پایمال شده، موضوع جدیدی نیست. این بی حقوقی نسبت به کارگران از قبل به عنوان قانون مصوب بوده است. ولی کارگران با مبارزات مداوم خود برای رسیدن به خواسته هایشان عملا از این قید عبور کرده و اعتصاب و اعتراض را برای خود به عنوان حقی طبیعی به کرسی نشانده اند. بازداشتهای دسته جمعی ده ها ، صدها و حتی هزار نفره (بازداشت هزار کارگر شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه سال ٨٤ ) نه تنها نتوانستند کارگران را از بهره گیری از این حق خود باز دارند، بلکه پافشاری و اراده مستحکم طبقه کارگر بر تداوم مبارزاتش باعث شده تا امروز علی رغم ادامه بگیر و به بندهای کارگران معترض و رهبران آنان شاهد گسترش اعتراضات و عمیق تر شدن مضمون مطالبات کارگری باشیم.بنابراین ما اکنون در سطح بالاتری از مبارزه و اعتراض قرار گرفته ایم و در نتیجه طبیعی است که صاحبان سرمایه و حامیان آنها نیزدست به تهاجم وسعیتری علیه کارگران بزنند. صدور چنین بخشنامه ای در شرایط کنونی درادامه دور جدیدی ازتشدید فشارها بر کارگران است که مدتهاست با بازداشت های گسترده فعالین کارگری و صدور احکام سنگین علیه آنها شروع شده است. محکوم و ممنوع اعلام کردن تجمع کارگران آن هم به خاطر نپرداختن حقوقهای چندین ماهه توسط کارفرمایان که این اقدام کارفرمایان تخطی از بند ب ماده ٣٧ قانون کار است “طبق این بند باید در پایان هر ماه حقوق کارگر پرداخت شود”. معنائی جز تلاش برای ایجاد رعب و وحشت به منظور به سکوت واداشتنکارگران در مقابل خواست سرمایه داران و امتناع از هر گونه اعتراضی نسبت به هر بلائی که کارفرمایان بر سرشان بیاورند ندارد. این دور جدید از فشارها علیه کارگران بر متن ایجاد فضایی امن برای جذب سرمایه ها دردوران بعدازلغوتحریمها انجام میگیرد. وجود نیروی کار ارزان و کارگران رام و آرام یکی از اصلی ترین جذبه ها برای جذب سرمایه های خارجی است که تلاش می گردد به هر طریق ممکن میسر شود. در بخشنامه تنها راه برای بیان اعتراض، مراجعه به دادگاه مجاز دانسته شده است! کارگران ایران انواع شیوه های بیان اعتراض، از طرح شکایت به دادگاه و نوشتن طومار تا تجمعات را به کار گرفته و تجربه کرده اند و در ازای هر یک از این تجارب هزینه هائی از قبیل اخراج، بازداشت و زندان داده اند. اگر چنانچه کارگران با مراجعه به دادگاه و ادارات و ارگانهای ذیربط می توانند به حقوقشان برسند چرا نماینده یک هزار کارگر شاکی از مرتضوی رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی و همچنین یکی از هماهنگ کنندگان طومار ٤٠ هزار امضاء برای افزایش حداقل دستمزد در زندان است؟ مگر ٤٠ هزار امضاء کننده طومار خواستی غیر از اجرای ماده ٤١ قانون کار داشتند؟ مگر نفس نپرداختن حقوق کارگران جرم نیست و مگر چنین جرمی برای دادگاهها محرض نیست پس چرا تا حالا هیچ کارفرمائی به این جرم مجازات نشده است؟ چرا هیچ کارفرمائی به جرم تحمیل قرارداد سفید امضاء بازداشت نشده است؟ بیشتر از ٩٠% از کارفرمایان با زیر پا گذاشتن تبصره ماده ١٠ قانون کار که بر اساس آن کارفرما موظف است قرارداد کار با کارگر را در ٤ نسخه تنظیم کند و یک نسخه به کارگر و نسخه ای هم به اداره کار منطقه بدهد، از وظیفه ای که قانون بر او اجبار نموده است سر باز می زند تا بتواند بخشهائی از مزایای قانونی کارگر را غصب کند. مطمئنا هیچ یک از این اعمال کارفرمایان از دید ارگانها و مراکز رسیدگی کننده پنهان نیستند اما کارفرمایان همچنان مصون ولی کارگرانیکه از این همه اجحاف و تضییعی که در حقشان می شود کارد به استخوانشان رسیده و دست به اعتراض می زنند، مجرم محسوب می شوند. کارگران با تجربه دریافته اند که اگر فردی به دادگاه و اداره کار مراجعه کنند (با فرض اینکه درست رسیدگی شود و حقوق پرداخت نشده را از کارفرما بگیرند) به خاطر داشتن قراردادهای کوتاه مدت حتی یک ماهه، به فوریت با اتمام زمان قرارداد اخراج می شوند. در نتیجه تنها راه رسیدن به خواسته هایشان را اعتراضات جمعی می بینند و به درست آن را به کار می گیرند. ٤آذر ٩٤
حاصل دسترنجم کو؟!(مصائب زنان از نگاه زن کارگر خانه دار)! هیچ کس تا کنون نگفته که زندگی ما بی مشکل بوده است, همه ما در مسیر پر پیچ وخم زندگی با مشکلات بسیار دست وپنجه نرم می کنیم. انباشته شدن مشکلات بدون بر طرف شدنشان, احساسمان را خسته وجسم مان را فرسوده میکند, وروال طببعی زندگیمان را به هم میریزد,وباعث کاهش انرژی درما می گردد, ودقیقا به همین خاطر است که باید مشکلات شخصی ؛خانوادگی؛ را در جامعه ریشه یابی کنیم. این که من در زندگی شخصی علیرغم تلاش زیاد از لحاظ اقتصادی در تنگنا میباشم, این که من در زندگی شخصی علیرغم تلاش زیاد در روابط خانوادگی سالم با همسرم وفرزندانم نتیجه مطلوب را نمی گیرم, همسرم lمرا متهم به کار هایی میکند,که دقیقا انرا رد می نمایم! وفرزندانم مرا مسبب مشگلاتشان می دانند,که : ؛برای انها در زندگی گامی بر نداشته ام ؛! اینکه از صبح تاشب برای زندگی خانواده ام برنامه های منطقی جدول بندی می کنم وبا اعضای خانواده ام به شور مینشینم,ولی از طرف انها استقبال نمشوم, همه در اجتماع باید ریشه یابی شوند. ریشه مشکلات شخصی وخانوادگی در زندگی اجتماعی تفسیر میشوند. من در خانه این اجتماع کوچک هر چقدر نظم, عدالت,را طراحی کنم, از ان جایی که خانه من با اجتماع بیرون از ان وقوانین حاکم بر جامعه گره میخورد, دیگر شخصی نیست. پس چه باید کرد ؟ زیرا این مشکلات نه تنها در دستان من همسرو فرزندانم گره گشایی نمی شوند, بلکه هر روز به گره های ان افزوده می گردد… همسرم از صبح تا پاسی از شب کار میکند, ودر اول هر ماه مبلغی را بابت خرج زندگی به من پرداخت مینماید ؛ انتظار او از ان مبلغ نه تنها هم خوانی ندارد,بلکه به من به دیده یک معجزه گر نگاه میکند ومتوقع است. فرزندانم نه تنها هر روز چند بار خواسته های خود را لیست میکنند, بلکه مر که به خواسته های انها بی توجهم متهم مینمایند!!, ومن خانه تنها کسی هستم,نه تنها در امار نمیباشم, بلکه خواسته ای هم نباید داشته باشم. این کمبود ها که خود نقطه اغاز اختلاف وجر وبحث های خانوادگی است را من ریشه در نا برابری ؛نبود عدالت اجتماعی, نداشتن تامین اجتماعی می دانم. امروز در قرن بیست یک در بسیاری از کشورها, که کارگران برای داشتن روزانه چهار ساعت کار در روز با کار فرمایشان بحث دارند, در کشور من ایران نه تنها کار گران بیش از دوازده ساعت,کار میکنند,که همان هشت ساعت برایشان محسوب میشود,؛بلکه دستمزد همان هشت ساعت کار راهم,یا نمیدهد,یا ماهها وحتی سالها به عقب می اندازد وکارفرما اورا یا وعده به اینده ویا تهدید میکند.همسر من در کار خانه, وقتی با کار فرمایش بر سر دستمزدش جدال میکند, کار فرما یک برگه سپید به بهانه تمدید قرار داد به دستش میدهد,تاا امضا کند,؛ هیچ کجا در هیچ کتاب حقوقی کارگری این عمل کار فرما توجیه نشده است, ولی در کار خانه اتفاق می افتد. هیچ نهادی,کار فرما را زیر سوال نمیبرد, در نتیجه این اتفاق در کار خانه در رفتار همسرم در خانه نمود پیدا میکند وبامن در خانه جروبحث میکند, ایا این مشکل من با همسرم در خانه به خاطر وضع نابسامان اقتصادی یک مشکل خانوادگی محسوب میشود؟؟؟ من می گویم اری خانوادگی است که ریشه ان درجامعه نا برابر سرمایه داری نهفته است. این حق من است که بگویم :یک کار گرم اگر چه سمتم خانه داری است. به ظاهر کار فرمایی ندارم, ساعت کار ندارم,اضافه کار ندارم یک کارگر بیست و چهار ساعته ام,دستمزدی ندارم. من تعطیلی ندارم مرخصی ماهانه,سالانه ندارم عیدانه ندارم من شاغل در خانه ام. به خانواده ام خدمات میدهم,بدون کمترین چشم داشتی,,نه دستمزدی, نه پاداشی,بلکه بر عکس!!! به دلیل تنها بودن ودر خانه ماندن,همیشه اماده شدید ترین بر خوردهایم. اگر اقتصاد خانواده بحرانی گردد,من زیر سوال میروم,اگر خواسته های فرزندم به دلیل فقر اقتصادی بی حواب بماند زن خانه دار نشانه گیری میشود. سنگ صبور تر از زن خانه کسی را سراغ دارید؟؟؟ اوست که صبورانه لبخند میزند.عشق را به همسرو فرزندانش حواله میکند, اگر چه یک حواله یک طرفه باشد, چرا؟ چون : نا توان از حل مشکلات اقتصادی است. . او در یک جامعه طبقاتی چگونه میتواند عمل کند ؟؟, زن خانه دار کارگری است که استثمار مضاعف میشود, انهم نه از نوع مدرن, بلکه استثمار مضاعف عقب افتاده,….. من ان زن خانه دارم.کارگرم. کارگری که کار فرمایم مقابلم نیست, کارگری که برگه سپید امضا به دستش نداده اند,اما در عوض با امضاهای سند ازدواجش ؛عقد ؛نامه, ؛ امضای دایمی اش را کرده است, او تعهد داده است,که تا اخرین نفس کارگر بی مزد در خانه باشد,یک خانه دار,……. من ان کارگر خانه ام, به ظاهر ازادم, حتی در کتابهای مذهبی,به بالاترین مقام صعود میکنم,ولی به لحاظ حقوق انسانی در صفحه های تاریخ گذشته خاک میخورم,ونادیده ام میگیرند,جانم را نصف وارثم را رانصف مرد ارزیابی میکنند,شهادتم را وقتی میپذیرند, که یک شاهد دیگر حاضر باشد, جنینم را,که من در وجودم پرورش میدهم اگر پسر باشد,دو برابر من ارزشیابی میشود. من کارگر خانه دار یک مادر, در کارت ملی فرزندانم جایگاهی ندارم,واسمی از من نیست. نام مرا از فرزندم گرفته اند,همان هایی که بهشت را زیر پایم قرار داده اند. همان هایی که با وعده های انشا خوانی جهنم را در این دنیا برایم هدیه اورده اند. مجسم کنید کارگر در قبال برگه سپید امضا اعتراض کند, در پشت در کار خانه بیکاران زیادی در صف ایستاده اند تا در صورت اخراج یک کارگر,یکی از انها را جایگزین کند!!! چه وحشتناک!!!!!؟؟؟؟ تنها چیزی که در این معامله در نظر گرفته نمیشود حقوق کارگر وخانواده اش است, حال من, زن خانه دار کارگری نیستم که در کارخانه با کارفرمایم بحث داشته باشم در منزل از طرف همسر کارگرم مورد بی مهری واقع میشوم. من همسر کارگرم, مادر کار گران اینده ام. شبها که همسرم خسته به خانه میاید,من اوراحمایت میکنم,تا تجدید قواکند,تا روز بعد بتواند نیروی کارش را در ازا برگه سپید امضا باحد اقل دستمزد زندگی ؛زیر خط فقر؛ بفروشد. من مادر کارگر اینده ام,اگر چه سمتم خانه داری است.فرزاندانم را پرورش میدهم تا وقتی بزرگ شدند,چون پدر کارگرشان توسط کار فرما استثمار شوند,وسرمایه سرمایه دار راچاق چاق تر کنند. زن خانه دار, کار گر خانه دار,نه تشکلی,نه صنفی,نه اتحادیه و سندیکاری,هیچ ندارد ودقیقا به همین خاطر در خانه است. ومحروم از تمامی انها صبور چون کوه,پشتیبان همسر کارگرش در خانه استثمار میشود,واین نظام سرمایه داری حاکم است,که این استثمار مضاعف را به کارگران خانه دار روا میدارد, به خاطر خانه دار بودنشان, به خاطر تنها بودنشان,در خانه اند!!!, اما اگر کارگران خانه دار در جامعه خواسته های صنفی خود را مطالبه کنند,با همکاران خانه دارشان تشکیلات صنفی داشته باشند, وصدای خود را به گوش هم طبقه ای های خود برسانند,دیگر تنها نیستند,ودر حرکتهای اجتماعی میتوانند به خواسته های صنفی اشان برسند. کارگران خانه دار ستون محکمی هستند در حمایت همسرانشان و در پیشبرد اهداف طبقه کارگر ایران پرچم دار مبارزه طبقاتی علیه نظام طبقاتی می باشند….. پایان(منبع ایمیل ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران ٦آذر ٩٤
محمود صالحی:به رفقای هیئت مدیره واعضای سندیکاهای کارگری فرانسه با درود های گرم.!
رفقا، و اعضای گرامی،شخصا” اقدامات تروریستی اخیر در کشورهای ترکیه، لبنان،عراق، سومالی،مالی، فرانسه و تمام جهان را که صدها انسان بیگناه را قربانی کرده است محکوم میکنم و از صمیم قلب به شما و خانواده جانباخته گان این جنایتهای فجیع تسلیت عرض می نمایم و برای همگی شما آرزوی دنیایی عاری از ستم و جنایت را دارم. همچنین بدینوسیله از شما رفقای عزیزم، برای حمایت های بی دریغتان از جنبش کارگری ایران و به طور مشخص نامه حمایتی شما ها که اخیرا بصورت جمعی ارسال نموده بودید کمال تشکر را دارم و سپاسگزار زحماتتان هستم.حمایت سندیکا های فرانسه از کارگران و مزدبگیران ایران از جمله معلمان و فعالین کارگری در بند، نشان از این دارد که ما کارگران ایران در مبارزات هر روزمان تنها نیستیم. دفاع و همبستگی بین المللی جنبش کارگری و به ویژه سندیکاهای کارگری فرانسه از تلاشها ی کارگران و به ویژه فعالین کارگری در دیگر کشورها مایه ی دلگرمی و تقویت روحیه مبارزاتی کارگران خواهد شد.شخصا” یک بار دیگر از شما رفقای گرامی بابت دفاع و زحمات بی دریغتان از کارگران ایران تشکرمیکنم. زنده با اتحاد طبقاتی کارگران در سراسر جها. با صمیمانه ترین درود ها محمود صالحی ٥/٩/٩٤
اخراج کارگران شرکت مبلمان آراد گستر گیتی رشت
٧نفر از کارگران شرکت مبلمان آراد گسترگیتی رشت به علت اعتراض به اضافه کاری اجباری اخراج شدند. کارگران این کارگاه از طرف کارفرما مجبور می شدند نه تنها روزهای تعطیل بلکه بعضی از روزهای جمعه نیز کارکنند، همچنین در روزهای عادی هفته نیز کارفرما برخلاف ماده ٥٩ قانون کار و تبصره مرتبط، آنها رامجبور می کرد بیشتر از حد مجاز قانونی (٤ ساعت در روز) اضافه کاری کنند. علاوه براین، برخلاف قول اولیه کارفرما مبنی بر پرداخت کامل اضافه کاری، مبلغ کامل این اضافه کاری اجباری نیز به آنها پرداخت نمی شد. به همین دلیل کارگران به عنوان اعتراض به این رویه نادرست یک روز جمعه برسر کار حاضر نشدند و کارفرما نیزدر مقابله با این اعتراض دسته جمعی، آنها را اخراج نمود. این کارگران شکایتی علیه کارفرمای زورگو تنظیم نموده و ضمن تقاضای بازگشت به کار و دریافت دستمزد ایام بلاتکلیفی و کلیه حقوق پرداخت نشده، ازجمله حق بیمه خود، طبق ماده ١٧٤ قانون کار، خواهان مجازات کارفرما شده اند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٩ آبان ٩٤
گزارش
شکایت کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری از دولت در ILO
از طرف کنفدراسیون های بین المللی اتحادیه های کارگری ITUC))
به گای رایدر دبیر کل سازمان جهانی کار! موضوع : به روز رسانی شکایات ٢٥٠٨ و ٢٨٠٧ کمیته آزادیهای تشکلات CFA برعلیه دولت جمهوری اسلامی ایران. مقدمه؛ دولت جمهوری اسلامی از “قوانین امنیتی” برای سرکوب ابراز مخالفتهای عمومی استفاده می کند. بسیاری از فعالان به “تبلیغ علیه نظام” و “به خطر انداختن امنیت ملی” از سوی دادگاههای انقلاب بدون توجه به استانداردهای بین المللی دادرسی محکوم شده اند. کارگرانی که برای سازماندهی و تشکیل اتحادیه های مستقل خود تلاش می کنند مورد اعمال خشونت آمیز، بازداشت وحبس قرار می گیرند. بعضی از آنها محکوم و به زندانهای طولانی مدت محکوم شده اند، اغلب در بخش ٢٠٩ زندان اوین که متعلق به زندانیان سیاسی است بسر می برند. گزارش میشود بد رفتاری با فعالان اتحادیه های کارگری توسط مقامات زندان زیاد است. گزارش های مکرر کمیته آزادی تشکلات سازمان جهانی کار در رابطه با ایران شاهدی بر این وضعیت حزین ( بی حفاظ) است. دولت یکی از بالاترین افسران اطلاعاتی عالی رتبه را به پست وزیر کار منصوب کرده است. اطلاعات و پرسنل امنیتی در وزارت کار کاملا مستقر می باشند و عوامل اطلاعاتی اغلب در محل کار بر فعالیت های کارگران نظارت و به دولت و کارفرما اطلاع رسانی می کنند. کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (ITUC)، همگام با تعدادی از فدراسیون های اتحادیه های جهان (GUFs)، همبسته با تشکلات مستقل کارگری در ایران برای بهبود این وضعیت تلاش و کار کرده اند. گاها هیئت های نمایندگی آی تی یو سی و فدراسیونهای جهانی (گلوبال یونیون) با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی در ژنو ملاقات کرده و در بسیاری از موارد نگرانی های خود از موارد نقض حقوق کارگران و از جمله حق آزادی تشکل بیان نموده اند که بی فایده بوده است. ما اطلاعات تکمیلی را در دو مورد (شکایات ٢٥٠٨ و ٢٨٠٧) که در حال حاضر در کمیته آزادی تشکل در رابطه با ایران قرار دارد را ارائه می کنیم.
الف- زندانی کردن، کمیته آزادی تشکلات سازمان جهانی کار به این نتیجه رسیده است که در موارد متعددی فعالان تشکلات کارگری برای فعالیت مسالمت آمیز خودشان بازداشت و زندانی شده اند که این عمل نقض پایه ای حق آزادی تشکل است. علاوه بر این، کمیته آزادی تشکل همواره از جمهوری اسلامی ایران خواهان آزادی سریع فعالین و سایر زندانیانی که به اطلاع کمیته رسیده است بوده و باید بلافاصله به اتهامات آنها پایان دهد (به عنوان مثال، مورد شکایت ٢٥٠٨ کمیته آزادی تشکل). در زیر موارد جدید اضافه شده است.
پرونده جعفر عظیم زاده!
در ٨ فوریه، ٢٠١٥، جعفر عظیم زاده، رئیس اتحادیه آزاد (اتحادیه آزاد کارگران ایران) و جمیل محمدی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب به ترتیب به ٥/٣ و ٦ سال حبس برای فعالیتهای اتحادیه کارگری خود محکوم شدند. آنها هماهنگ کننده کمپین ٤٠٠٠٠ امضا برای درخواست افزایش حداقل دستمزد بودند. به طور خاص، آقای عظیم زاده به اتهام جمع آوری و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و برهم زدن نظم عمومی (ماده ٦١٠ قانون مجازات اسلامی) به ٥ سال ، و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی (ماده ٥٠٠ قانون مجازات اسلامی) به یک سال زندان محکوم شد. اعلام شده همچنین او از عضویت در احزاب و گروه های سیاسی و فعالیت از طریق اینترنت و رسانه به اتهام فعالیت های غیر قانونی (ماده ٢٣ از قانون مجازات اسلامی) به مدت دو سال منع شده است. عطف (مراجعه ) به تصویب نامه پنج صفحه ای برعلیه او که در زیر به کارهای او اشاره شده است در قضاوت نهایی است. موسس اتحادیه آزاد کارگران ایران، اتحادیه ملی کارگران بیکارشده و کمیته پیگیری تشکیل تشکلهای آزاد، هدایت کارگران به تظاهرات در سال ٢٠٠٥
شرکت در راهپیمایی روز جهانی کارگر در پارک لاله در سال ٢٠٠٩، سازماندهی، برنامه ریزی و مدیریت تجمعات کارگری در طی دولت کنونی و تهدید به فراخوان برای تظاهرات و اعتصابات مارس ٢٠١٣، جمع آوری ٤٠٠٠٠ امضا از کارگران برای طومار حداقل دستمزد و رهبری تظاهرات در خارج از مجلس و وزارت کارف تهدید به برگزاری تجمع روز جهانی کارگر امسال در خارج از وزارت کار در اعتراض به اعلام سطح حداقل دستمزد، که زیر هزینه های زندگی است، تسلیم شکایت، به نمایندگی از ١٠٠٠ نفر از کارگران، در رابطه با سعید مرتضوی (دادستان سابق دادگاه انقلاب اسلامی، و دادستان کل تهران)، و دیگران که از صندوق رفاه اجتماعی تا ٣٠٠٠ میلیارد تومان اختلاس کردند. هدایت تظاهرات علیه اصلاحات ضد کارگری در قانون کار، نشست با دیگر سازمان های مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، اتحادیه کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری،کمیته پیگیری تشکیل تشکلهای آزاد کارگری، مصاحبه با وب سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران و تعدادی از رسانه های خبری بین المللی. مابا خبر می باشیم که آقای عظیم زاده مجموعا با قید وثیقه (٢٠٠ میلیون تومانی، معادل ٦٠٠٠٠ دلار امریکا در ١١ ژوئن سال ٢٠١٥ از زندان آزاد شده است). با این حال، به نظر می رسد که همه اتهامات عنوان شده علیه او در انتظار او باقی می باشد. دیگر موارد. در سال ٢٠١٤، حکم بهنام ابراهیم زاده یک بار دیگر به نه سال و نیم تمدید شد.
او پنج سال در زندان بوده و اخیرا به اتهام تبانی بر علیه نظام و برای ارتباط با احمد شهید و سازمان مجاهدین خلق ایران MEK محکوم شده است. پلی اکریل یک شرکت متخصص در تولید پلی استر و پنبه اکریلیک و فیبر است. ١٥٠٠ کارگر در زیر مجموعه ده واحد از شرکت های تابعه جداگانه شاغل بودند. مدیریت شرکت تصمیم گرفت فعالیتهای شرکت را به واحدهای بیشتری تقسیم کند ، و کارگران شرکت های تابعه را مجبور کردن که قرارداد دوباره ببندند. این عمل نگرانی ها زیادی را برای کارگران بوجود آورد در مورد امنیت شغلی است، که منجر شد به اولین تظاهرات کارگران پرواکریل در تاریخ ٣٠ اکتبر و همچنین در تاریخهای ٢ و ٣ و ٥ نوامبر سال ٢٠١٣. در گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) “دور دوم تظاهرات کارگران پلی اکریل بیشتر برای امنیت شغلی در تاریخ ١٦ نوامبر در شهر اصفهان آغاز شد،. بیش از ٧٠٠ نفر از کارگران شب در تاریخ ١٨ نوامبر در مسجد کارخانه گذراندند منتظر مانند که تعداد بیشتری از همکارانشان به آنها بپیوندند. در حدود ١٠٠٠ نفر از کارگران روز بعد به اعتراض خود ادامه دادند. تظاهرات با تجمع در محوطه کارخانه در ١٧، ١٨، ١٩ و ٢٠ نوامبر ادامه یافت . ” در نامه ١٠ ماده ای، کارگران خواستار استعفای برخی از اعضای هیئت مدیره این شرکت و تجدید نظر در اقدامات هئیت مدیره شدند. کارگران همچنین خواستار بازگشت به کارهمکاران خود در شورای اسلامی کار که به دلیل فعالیتهای اتحادیه ای اخراج گردیدند شدند. این شرکت شورای اسلامی کار را یک سال تعطیل و نیم پیش تعطیل کرده و فعالان مرتبط با شورا را از شرکت اخراج نمود. از ٢١ نوامبر روزانه ازساعت ٧ تا ٨ صبح و ٣ تا ٤ بعد از ظهر تظاهرات اعلام شده بود. در همان روز، چهار نفر ازکارگران پلی اکریل، جواد لطفی، عباس حقیقی، کیومرث رحیمی و احمد صابری دستگیر و به شهرستان دستگرد در ١٣ کیلومتری شمال اصفهان منتقل شدند. در روز یکشنبه، ٢٩ دسامبر ٢٠١٣ کارگران کارخانه سیمان لوشان در شهرستان رشت در جلو اداره استانداری برای اعتراض به بسته شدن کارخانه تظاهرات کردند . آنها توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. در سال ٢٠١٤، دادگاه دیگری چهارنفراز کارگران پتروشیمی را به پنجاه ضربه شلاق و شش ماه زندان محکوم کرد. در سال ٢٠١٤ جمیل محمدی به سه سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. او عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران است. در اول مارس ٢٠١٥، میلاد درویش زمانی که گروهی از معلمان در اعتراض به بررسی طرح طبقه بندی مشاغل در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شد. در ٥ آوریل ٢٠١٥، یک دادگاه پنج نفر ازکارگران معدن را به دلیل اعتراض، به یک سال زندان و ضربه شلاق برای “اخلال در نظم عمومی” محکوم کرد؛ کارفرمایان شرکت معدن این پنج تن ازکارگران را به عنوان رهبران تظاهرات معرفی و خواسته بودند که با آنها با جدیت برخورد شود. در طول دو سال گذشته، بیش از یک هزار نفر از کارگران معدن سنگ آهن چادرملو، واقع در استان مرکزی یزد ، برای اعتراض به اخراج دستجمعی و حقوق پایین یک سری تجمع ، تظاهرات و اعتصاب برگزار کردند. ده ها تن از کارگران دستگیر و یا به درخواست کارفرمایان به دادگاه احضار شدند. یک گروه از ٣٨ نفر در فوریه ٢٠١٤ دستگیر شدند، اما چند روز بعد آزاد شد. گروهی ٣١ نفره دیگری نیز ازکارگران بودند که در یک سال گذشته به دادگاه احضار شدند. در اول ماه مه سال ٢٠١٤، دولت شاپور احسانی راد، پروین محمدی و کارگران دیگر اتوبوسرانی تهران را بازداشت کرد. در سال ٢٠١٥، فعال کارگری محمد جراحی بارها مورد آزار و اذیت در زندان مرکزی تبریز قرار داشته است. اومتهم به تهدید علیه امنیت ملی شده است. او در زندان تبریز در معرض تهدید و آزار و اذیت توسط ماموران زندان است. او بدلیل خستگی از بی خوابی و از دست دادن هوشیاریش رنج می برند. نگهبانان زندان به درخواست های او برای مراقبت های پزشکی توجه نمی کنند.
شاپور احسانی راد، عضو اجرایی اتحادیه آزاد کارگران ایران
در روز شنبه ١٦ ماه مه سال ٢٠١٥ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر شد. او به دستور دادستان ساوه دستگیر و به “تحریک کارگران از صفا لوله و نورد کارخانه” متهم شده بود. ما همچنین در جریان هستیم که آقای احسانی راد به تازگی با قید وثیقه آزاد شد.
ب- محدودیت کارگران در حق تشکیل و پیوستن به اتحادیه خودشان. در زمینه موارد ٢٥٠٨ و ٢٨٠٧، در میان سایر موارد ، نگرانی تعدادی از دادخواهان است که قصور(ممانعت) دولت بطور قانونی وعملی در اجازه به کارگران برای تشکیل و پیوستن به اتحادیه انتخابی شان را مطرح کرده اند. کارگران متعددی از شکل گیری و پیوستن به اتحادیه انتخابی خود منع می شوند. ما ازپرداختن دولت به اصلاحات قانون کار وهر یک از مسائل مطرح شده بی اطلاع می باشیم.
نتیجه گیری؛ ما اصرار داریم که جمهوری اسلامی ایران گام های لازم را برای تطبیق با اصول آزادی انجمن بردارد. ما مطمئن هستیم که موافقت بلافاصله زندگی و کرامت میلیون ها نفر از زنان و مردان کارگر ایران را بطور قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد. لطفا این ارتباط را برای کمیته آزادی تشکل بفرستید تا در طول جلسه نزدیکشان رسیدگی شود. امضا – دبیر کل کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری.
توضیح پیرامون شکایت فوق: شکایات شماره ٢٥٠٨ و ٢٨٠٧ شکایاتی است که از سال ١٣٨٥ در کمیته آزادی تشکل ILO بر اساس شکایات و گزارشات خبری تشکلها و نهادهای مستقل کارگری ایران از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، سندیکای کارگران فلزکار مکانیک و…، باز شده است و هر ساله بر اساس مسائل کارگری به آن اضافه شده است موضوعاتی که از ماههای گذشته به این دو شکایت اضافه شده است بر اساس نامه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون دستگیری جعفر عظیم زاده، جمیل محمدی و شاپور احسانی راد به آی تی یو سی و گزارشات خبری دیگر تشکهای مستقل کارگری می باشد که توسط کنفدراسیون اتحادیه های کارگری (بخش کارگری سازمان جهانی کار) به کمیته آزادی تشکلها داده شده است. بخاطر گستردگی اخبار و گزارشها در مواردی تاریخها و اسامی در اصل شکایت فوق جابجا شده است اما در ترجمه تصحیح و به اطلاع آی تی یو سی نیز رسیده است.
این شکایات هر ساله در دو نوبت در ماههای اردیبهشت و شهریور بررسی می شود و دولت ایران ملزم به ارائه پاسخهای لازم در رابطه با موارد درخواستی است. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٢ مرداد ماه ١٣٩٤. متن اصلی شکایت آی تی یو سی از دولت جمهوری اسلامی در سازمان جهانی کار ILO
رکوردی جدید در اقتصاد ایران
روزنامه “ابرار اقتصادی” در جدیدترین شماره خود به نقل از رئیس كنفدراسیون صادرات ایران اعلام كرد: “وضعیت اقتصادی كشور خوب نیست و براساس معیارهای مربوطه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد”. محمد لاهوتی گفته است: “رشد تولید ارتباط مستقیمی با وضعیت عرضه و تقاضا دارد و براساس وضعیت بد اقتصادی كنونی ایران رشد فروش در بازارهای ایران عبارتست از ١١.٥-%”. وی در ادامه خاطرنشان كرد:” باتوجه به وضعیت حاكم و كمبود فروش در بازارها، رشد تولید داخلی نیز در تابستان امسال ١٣.٥-% بوده است. به عبارت دیگر سطح تولید در مقایسه با تقاضا افت داشته كه یكهی از عمدهترین دلایل آن وجود نقدینگی بی حدومرز در جامعه است”.
مرگ ٣٥٢کارگر
براساس آمار سازمان پزشکی قانون طی سه ماهه نخست امسال ٣٥٢ کارگر در حوادث مربوط به کار جان خود را از دست دادند.
مرگ ٥٤ کارگر ساختمانی در استان مازندران در سال ١٣٩٤.
بر اساس اعلام رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران سال گذشته نیز ٨٠ کارگر ساختمانی بعلت سقوط از ارتفاع، سقوط اجسام، ریزش آوار و دیواره گود برداری و برق گرفتگی در مازندران جان باختهاند. حدود ٨٠ درصد از حوادث به وقوع پیوسته در کارگاههای ساختمانی اعم از آسیب دیدگی و مرگ با رعایت مقررات ایمنی ابتدایی و صرف هزینه ناچیز قابل پیشگیری است که میتوان در این بخش به نصب حفاظهای موقت درسمت پرتگاه، مهارکردن بالابرهای حمل مصالح، استفاده اجباری از لوازم حفاظت فردی (کلاه، کفش، کمربند ایمنی) و رعایت فواصل ایمنی کار در مجاورت خطوط برق فشار قوی اشاره کرد.
١٠٠ هزار کودک در سیستان و بلوچستان از تحصیل بازماندهاند
٧آ ذر علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان از بازماندن ١٠٠ هزار کودک این استان از تحصیل خبر داد و گفت حدود ٣٠ درصد این دانش آموزان در شهرستان «سرباز» هستند.
اخبار بین المللی
کانادا – ابتکار انساندوستانه یک زوج برای کمک به پناهجویان
یک زوج ساکن تورونتو برنامه خود را برای برگزاری یک مراسم ازدواج بزرگ و پرهزینه لغو کردند و از مهمانان دعوت شده خواستند به جای کادو پول نقد هدیه کنند، و موفق شدند از این طریق هزاران دلار برای حمایت از یک خانواده پناهجوی سوری جمع کردند. به گزارش شبکه خبری سی.بی.سی، سامانتا جکسون و فرزین یوسفیان مراسم سنتی عروسی را با تمام تجملات آن برای ماه فروردین تدارک می دیدند، که ده ها هزار دلار هزینه در بر داشت. یک سالن رزرو کرده و افرادی را برای پذیرایی از مهمانان استخدام کرده بودند. در ماه سپتامبر آنها تصاویر جسد بی جان یک پسر خردسال کرد را که آب آن را به سواحل ترکیه برده بود دیدند؛ تصویری که به بحران آوارگان سوریه بعدی جهانی بخشید. همین تصویر بود که موجب شد سامانتا و فرزین برنامه ازدواج را تغییر دهند و این ابتکار را به خرج دهندبرای کمک به یک خانواده آواره چهار نفری اختصاص دهند. جکسون به شبکه تلویزیونی گفت “ما فکر کردیم این رویداد باید فرصتی باشد که از مراسم ازدواج در کنار دوستان و فامیل به عنوان راهی برای بوجود آوردن تغییری در آنچه به یک بحران انسانی تبدیل شده است، استفاده کنیم.” سامانتا، دانشجوی مقطع دکترا، گفت او همسرش هنگام برنامه ریزی برای ازدواج اغلب درباره بحران جهانی آوارگان حرف می زدند و می خواستند بدانند چگونه می توانند کمک کنند.
فرزین یوسفیان گفت “همانطور که فکر می کردیم، ناگهان راه بهتری به نظرمان رسید. با توجه به شرایط، نیاز داریم توجه خود را به بحران متمرکز کنیم، مردم را آگاه کنیم و به جمع آوری پول بپردازیم.” او اضافه کرد “فکر می کنم بهترین بخش تمام این روند، دیدن واکنش مردم بود، و این که آنها چقدر در مورد یافتن راهی برای سهیم شدن و کمک به ما به وجد آمدند.”
افغانستان – ٢٠ مسافر در مسیر قندهار-غزنی گروگان گرفته شدن
منابع محلی در ولایت زابل در جنوب افغانستان تائید کرده اند که دستکم ٢٠ مسافر هزاره که از ولایت کابل به سمت قندهار در حرکت بودند توسط افراد مسلح ناشناس گروگان گرفته شدند. یک مقام محلی که خواست نامی از او برده نشود به بیبیسی گفت که این افراد در منطقه ناورک ولایت زابل در مسیر شاهراه کابل-قندهار ربوده شدهاند. بیبیسی موفق به صحبت با یکی از رانندگان این اتوبوسها شدهاست. این راننده مدعی شده که افراد مسلح در منطقه ناورک در حدود ٥٠٠ متری یک پاسگاه پلیس اتوبوسها را متوقف و مسافران هزاره را پایین میکردند. او گفته که این افراد چندین اتوبوس را متوقف و او نمیداند که دقیقا چند نفر را به گروگان گرفتهاند. هنوز هویت ربایندگان مشخص نیست. این حادثه در رسانههای اجتماعی و سایر رسانههای افغانستان نیز تاکنون به صورت گسترده نشر شدهاست. در ده ماه گذشته هشت مورد گروگانگیری در ولایت غزنی و زابل در جنوب افغانستان ثبت شدهاست. ٨٣ نفر به گروگان گرفته شدهاند و از این جمله ٢٢ نفر کشته شده و از سرنوشت ٥ نفر اطلاعی در دست نیست و بقیه نیز رها شدهاند. روز ١٧ آبان مقامات محلی اعلام کردند که افراد وابسته به داعش هفت گروگان به شمول دو زن، یک دختر ٩ ساله و ٤ مرد را سر بریدند. مرگ آنان با اعتراض گسترده و تظاهرات بیسابقه در کابل همراه شد. به گفته منابع محلی این افراد حدود یک ماه و نیم قبل در ولسوالی گیلان ولایت زابل ربوده شده بودند.
عربستان سعودی – حکم اعدام به اتهام ارتداد به یک شاعر
دیدهبان حقوق بشر گزارش داده که دادگاهی در عربستان سعودی اشرف فیاض را به اعدام محکوم کرده است. این شاعر و هنرمند فلسطینی ٣٠ روز وقت دارد تا از دادگاه تقاضای تجدید نظر در این حکم را کند. اشرف فیاض، شاعر و هنرمند ٣٥ سالهای است که آثارش در بینیال ونیز به نمایش درآمده. او یکی از اعضای حلقه نقاشان “لبه عربستان” است که به خاطر تلاششان برای گذار از سنت و عرف و نوآوریهایی در عرصه هنرهای تجسمی شهرت دارند. در سال ٢٠١٤ دادگاهی در شهر “ابها” در جنوب غربی عربستان سعودی این شاعر و هنرمند فلسطینی را به چهار سال زندان و تحمل ٨٠٠ ضربه شلاق محکوم کرده بود. اشرف فیاض تقاضای تجدید نظر در حکم شلاق و زندان را کرد، ماه گذشته دادگاه تازهای تشکیل شد و اکنون این دادگاه حکم اعدام او را صادر کرده است. پیش از این رائف بدوی، وبلاگنویس سعودی در سال ٢٠١٢ به اتهام ارتداد، توهین به شخصیتهای مذهبی، توهین به دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود، راهاندازی وبسایت برای ایجاد بحث پیرامون وهابیت، تشویش اذهان عمومی و بر هم زدن امنیت عمومی به ١٠ سال زندان و تحمل یکهزار ضربه شلاق و همچنین پرداخت جریمه نقدی معادل ٢٦٧ هزار دلار محکوم شده بود
.
آمریکا – تظاهرات هزاران نفر علیه خشونت پلیس
شیکاگو سه شنبه شب ٢٤ نوامبر شاهد تظاهرات هزاران نفر علیه خشونت پلیس نسبت به سیاهپوستان بود. این تظاهرات پس از انتشار تصاویر ویدئویی ضبط شده از صحنۀ کشته شدن لاکوآن مک دونالد و به صورت خودجوش آغاز شده است. این تصاویر که توسط دوربین پلیس شیکاگو در شب تیراندازی ضبط شده پس از درخواست مکرر مردم و با حکم یک دادگاه روز سه شنبه منتشر شد. لاکوآن مک دونالد، جوان ١٧ سالۀ سیاهپوست در روز بیستم اکتبر سال گذشته توسط جیسون وان دایک، پلیس شیکاگو به ضرب ١٦ گلوله کشته شد. پلیس می گوید این جوان در حالیکه چاقویی حمل می کرده به اخطارها بی توجهی نشان داده و قصد حمله به پلیس را داشته است اما ویدئوهای ضبط شده خلاف این امر را نشان می دهد. طی دو سال گذشته، چندین سیاهپوست در جریان دستیگری های خشونت بار توسط پلیس کشته شده اند که از آنجمله می توان به مرگ مایکل براون در شهر فرگوسن و اریک گارنر در شهر نیویورک اشاره کرد. در پی این خشونت ها که همگی توسط پلیس های سفید پوست صورت گرفته است، شورش هایی در برخی از شهرهای آمریکا در اعتراض درگرفت. در تمامی این موارد، دادگاه پلیس ضارب را از اتهام قتل تبرئه و اقدام آنها را دفاع از خود عنوان کرده بود.
بازداشت جیسون وان دایک به اتهام قتل عمد این جوان ١٧ سالۀ سیاهپوست از موارد بسیار نادر در آمریکاست.
عربستان سعودی – احتمال اعدام دهها نفر در یک روز
سازمان عفو بین الملل هشدار داده که ممکن است عربستان سعودی قصد داشته باشد دهها نفر را ظرف یک روز اعدام کند. مبنای نگرانی عفو بینالملل گزارشهایی است که در رسانههای سعودی منتشر شده است. روزنامه عکاظ، چاپ جده، گزارش کرد که ٥٥ نفر به خاطر “جرایم تروریستی” در صف اعدامند و روزنامه الریاض هم در وبسایت خود نوشت که ٥٢ نفر به زودی اعدام میشوند. الریاض این گزارش خود را پس از انتشار پاک کرد. تصور میشود که چند نفر از منتقدان شیعه که در اعتراضات ضدحکومتی شرکت داشتند جزو اعدامیهای احتمالی باشند. شیخ باقر نمر، روحانی شناخته شده شیعه و علی نمر برادرزاده او از شیعیانی هستند که برایشان حکم اعدام صادر شده است. روزنامه عکاظ نوشت که احتمالا برخی اعدامیها اهل شهر عوامیه، در منطقه شیعه نشین قطیف، و برخی دیگر از مرتبطان گروه القاعده باشند. عفو بین الملل میگوید با توجه به افزایش اعدامها در عربستان سعودی گزارشهای منتشرشده را جدی میگیرد. این نهاد حقوق بشری میگوید در سال جاری میلادی ١٥١ نفر در عربستان سعودی اعدام شدهاند که چنین تعدادی از سال ١٩٩٥ بیسابقه است.
خبرهای کوتاه
چین
براساس گزارش منتشره، در جریان آتش سوزی در یک معدن زغال سنگ در چین، دهها کارگر کشته و مفقود شدند. این حادثه که در یک معدن زغال سنگ واقع در استان “هیلونگ جیانگ” چین روی داد منجر به جانباختن دستکم ٢١ معدنچی و مفقود شدن یک تن دیگر گردید. قابل ذکر است در زمان وقوع آتش سوزی ٣٨ کارگر در معدن مشغول به کار بودند که ١٦ نفر از آنان موفق به فرار گردیده و ٢٢ نفر دیگر در معدن گرفتار شده بودند.
عراق
روز جمعه ٢٠ نوامبر هزاران نفر از مردم عراق با برگزاری تظاهرات در استان های مختلف این کشور، بار دیگر علیه فساد اداری و فقدان امکانات رفاهی اعتراض کردند. معترضان با تجمع در میدان “التحریر” در مرکز بغداد، خواستار پایان دادن به “دزدی و غارت” و محاکمه مقامات فاسد شدند معترضان همچنین خواهان پایان دادن به آزار و اذیت فعالان سیاسی و تحقق حق آزادی بیان و بهبود وضعیت خدماتی خود شدند. جمعه گذشته نیز هزاران تن از مردم عراق در استان های “بغداد، بصره، ذی قار” و چندین شهر دیگر نسبت به وضعیت موجود اعتراض کرده و تاکید کردند که اصلاحات ظاهری “حیدر عبادی” با خواسته های مردم معترض در تظاهرات سه ماه گذشته هیچ همخوانی ندارد.
جهان
صندوق کودکان ملل متحد، “یونیسف” به مناسبت ٢٠ نوامبر، روز جهانی کودک، طی گزارشی اعلام کرد، جهان همچنان سرشار از بی عدالتی برای فقیرترین و محروم ترین کودکان است.
بنابه گزارش یونیسف، کودکان تقریبا نیمی از جمعیت فقیر جهان را تشکیل می دهند. نزدیک به ٢٥٠ میلیون کودک در کشورهای خشونت زده و جنگ زده سکونت دارند. شمار کودکان محروم و فقیری که به دلیل عدم درسترسی به امکانات بهداشتی جان خود را پیش از ٥ سالگی از دست می دهند، دو برابر و تعداد کودکانی که از تحصیل محروم می شوند، پنج برابر شده است. این گزارش می افزاید، ازدواج دختران زیر ١٨ سال در خانواده های فقیر چهار برابر بیشتر است و بیش از ٦٦٠ میلیون کودک همچنان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند.
فرانسه یک هفته پس از حملات ترویستی پاریس، مردم فرانسه در شهرهای مختلف این کشور ضمن ابراز همبستگی با قربانیان این واقعه دلخراش و خانواده های آنان، حملات ترویست های اسلامی را محکوم کردند. بنابه گزارش خبرگزاری ها، در شهر “تولوز” فرانسه بیش از ١٠ هزار نفر در محکومیت خشونت و وحشی گری تروریست های اسلامی، در راهپیمایی همبستگی شرکت کردند. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی در دفاع از آزادی و صلح، علیه “بربریت” اعتراض کردند. معترضان همچنین حملات نژادپرستانه و فاشیستی علیه پناهجویان را محکوم و خواستار صلح و وحدت میان اقشار مختلف جامعه فرانسه شدند.
آمریکا
در پی اعتصاب کارگران کم درآمد آمریکا در ٢٧٠ شهر این کشور در ١٩ آبانماه، کارگران ٧ فرودگاه این کشور نیز علیه سطح پایین دستمزدها دست به اعتصاب و اعتراض زدند. در این اعتصاب که در ٧ فرودگاه بزرگ این کشور برگزار شد، کارگران حمل بار، نظافتچی و بخش مراقبت فرودگاه ها شرکت داشتند. یکی از مطالبات و خواست های اصلی کارگران معترض در آمریکا، افزایش دستمزد به ١٥ دلار برای هر ساعت و رفع موانع سر راه ایجاد اتحادیه های صنفی برای کارگران کم درآمد است. کارگران فرودگاههای آمریکا به طور متوسط ١٠ دلار در هر ساعت و کارگران فست فود حدود ٧ دلار و ٢٥ سنت برای هر ساعت دستمزد می گیرند.
هزاران نفر از بازنشستگان مستمری بگیر در مرکز شهر آتن در اعتراض به تشدید سیاستهای ریاضت اقتصادی راه پیمایی کردند. تدابیر ریاضتی مثل افزایش مالیاتها، کاهش مزایا و اخراج کارکنان دولت راه حلهای دولت یونان برای عمل کردن به تعهد خود نسبت به وام دهندگان بین المللی است. معترضان علیه نخست وزیر یونان که وعده توقف سیاستهای ریاضت اقتصادی را داده بود شعار می دادند.
نهاد ناظر بر فعالیتهای نهادهای مالی در بریتانیا جریمه سنگینی معادل ٧٢ میلیون پوند علیه بانک بارکلیز درنظر گرفته است. این نهاد ادعا دارد بارکلیز در کنترل نقل و انتقالات مالی برخی از مشتریان ثروتمند خود که مظنون به ارتکاب جرایم مالی هستند سهل انگاری کرده است. این نقل و انتقالات بین سالهای ٢٠١١ و ٢٠١٢ ثبت شده اند. پیش از این نیز بارکلیز توسط دادگستری آمریکا به اتهام دستکاری در بازار مبادلات ارزی به پرداخت جریمه سنگینی معادل ٦٣٥ میلیون دلار محکوم کرده بود.