اخبار کارگری
٢آذر ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
کارگران پست برق مقابل سازمان مدیریت تجمع کردند
١ آذر کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی میگویند که از سراسر کشور به نمایندگی از ٤٧٠٠ همکار خود به تهران آمدهاند تا در این تجمع شرکت کنند. این کارگران در توضیح علت تجمع خود گفتند با وجود تخصصی و مستمر بودن ماهیت شغلمان هنوز در پرونده استخدامی ما هیچ اشارهای به مدرک تحصیلی، تخصص و سمت شغلی نشده است. این گروه از کارگران معترض با یادآوری اینکه در میان آنها میانگین سابقه کار در پستهای فشارقوی برق تا حدود ١٥ سال هم میرسد، افزودند: سالها قبل به عنوان اپراتور شرکتی در این مجموعه کارکردیم و در سالهای پایانی دهه ٨٠ پس از برگزاری تجمعهای اعتراضی متعدد توانستیم از مصوبه دولت وقت استفاده کرده و وضعیت استخدامی خود را به قرارداد مستقیم تبدیل کنیم.
هزاران کارگر در اطراف ساختمان سازمان تأمین اجتماعی مخالفت خود را با طرح تجمیع بیمههای درمانی اعلام کردند.
٢٩ آبان هزا ان کارگران در اعتراض به ادغام بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی در طرح سلامت وزارت بهداشت و برای دائمی شدن قراردادهای موقت جلوی این سازمان تجمع کردند. کارگران از دولت حسن روحانی خواستند تا براساس قانون، استقلال مالی و اداری تمام بخشهای این سازمان را تضمین کند. این کارگران از نقاط مختلف استان تهران آمده و در مقابل سازمان تأمین اجتماعی، با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار تضمین امنیت شغلی و منتفی شدن طرح (تجمیع بیمه ها) شدند. وزارت بهداشت قصد دارد بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی را در طرح سلامت این وزارتخانه با دیگر بیمهها ادغام کند و کارگران معترض این کار را باعث خدشهدار شدن استقلال این سازمان میدانند. این تجمع که همزمان با بیستوپنجمین مراسم سالروز تصویب قانون کار در ایران برگزار شد با انجام چندین سخنرانی و صدور قطعنامهای به کار خود پایان داد. کارگران میگویند؛ که اجرای این طرح باعث کاهش بیشتر خدمات رسانی تأمین اجتماعی به کارگران شاغل و بازنشسته خواهد شد.
دهمین روز از اعتراضات کارگران فاز ١٣ پارس جنوبی
٣٠ آبان ٢٠٠ کارگر پیمانکاری فاز ١٣ پارس جنوبی در اعتراضاتی مداوم که از روز ٢١ آبان آغاز شده است؛ کارگران معترض در خوابگاهها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری میکنند. اعتراض کارگران به عدم پرداخت حقوقهایشان سازماندهی شده است. کارگران میگویند که از خردادماه به جز موارد معدودی پرداخت علی الحساب به چند تن از کارگران، پرداخت مطالبات مزدی آنها به تعویق افتاده است. مراجعات متعدد کارگران به فرمانداری و استانداری بوشهرتا کنون بینتیجه بوده است و علیرغم وعدههای مسئولان، مطالبات این کارگران تا این لحظه پرداخت نشده است.
تجمع کارکنان سازمان پارکها و فضای سبز آمل مقابل شهرداری دراعتراض به کاهش حقوق!
٣٠ آبان بیش از ٦٠ نفر از کارکنان شرکتی سازمان پارکها و فضای سبز در مقابل ومحوطه شهرداری آمل تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان دلیل این تجمع را کاهش حقوق کارکنان اعلام کرده است. وی با بیان اینکه تقریبا هر کارگری با اضافه کاری ماهیانه یک میلیون و پانصد تومان حقوق دریافت می کرده است اظهار کرد: با تصمیمات جدید حقوق ما حدود پانصد هزار تومان کاهش می یابد که این برای کارگران بسیار سخت است.
اعتراض کارگران جهاد نصرلرستان!
جمعی از کارگران جهاد نصر لرستان برای عدم پرداخت حقوقشان که پنج ماه به طول انجامیده اعتراض کردند.
تجمع کارگران کارخانه فولاد یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد!
٢٧آبان کارگران معترض از طرف کارفرما تهدید به اخراج شدند! کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج (بنیاد برکت)دراعتراض به عدم پرداخت٨ ماه حقوقشان مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. کارفرمایان کارگران را تهدید کردند که اگر اعتراضی کنید شماها را اخراج و به جای شماها کارگرانی دیگررا جایگزین میکنیم. سال ٩٣ کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج به بنیاد برکت وابسته به*… فروخته شد، کارگران از دوره گذشته تا کنون ٨ ماه حقوق از مسئولان کارخانه مطالبه دارند. کارگران میگویند: ٨ ماه حقوق از کارخانه مطالبه داریم ولی هیچگونه اقدامی برای پرداخت آنها نکردهاند و با وعدههای توخالی به ما جوابهای سر بالا میدهند. مسئولان کارخانه ما را تهدید کردند که اگر اعتراضی کنید شماها را اخراج و به جای شماها کارگرانی دیگررا جایگزین میکنیم. از سال ١٣٩٠ تاکنون عیدی، سنوات، پاداش و اضافه کاری به ما پرداخت نشده است. یکی دیگر از کارگران این کارخانه نیز بیان کرد: از برخی از مسئولان این مسایل و مشکلات خود را پیگیری کرده ایم که پاسخ قانع کننده ای به ما داده نشد.
اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج ادامه دارد!
٢٦ آبان اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت بیش از١١ماه حقوق که وارد دومین هفته شده است،کماکان ادامه دارد. یکی از کارگران سد تنگسرخ که از شهرستان قیر و کارزین استان فارس برای کار به سد تنگسرخ آمده است اظهار کرد: در پروژه سد تنگسرخ یاسوج از پارسال تاکنون کار میکنم و بیش از ١١ ماه است هیچ حق و حقوقی به کسی تعلق نگرفته و شخص خودم الان خانهام توقیف شده و نتوانستهام به دلیل بدهی و اقساط وام، مخارجی برای فرزندان خود در شهرستان قیر و کارزین بفرستم.
اخراج و بیکارسازی
١٤٠هزار دکتر بیکار در راه است
٤.٦ میلیون جوان بهزودی متقاضی شغل میشوند که اگر شرایط اشتغال آنها فراهم نشود با متقاضیان فعلی کار، ٧.٤ میلیون بیکار خواهیم داشت، همچنین بهزودی ١٤٠هزار نفر دکتر و ٥٨٠هزارنفر هم کارشناس ارشد میشوند. آمارها نشان میدهند بازار کار ایران در حال یک چرخش شدید است. این بازار طی یکی دو دهه به سرعت از حالت سنتی و شاغلان با تحصیلات پایین به سمت بازاری مردن با شاغلانی تحصیل کرده در حرکت است تا جایی که براساس آمار، به زودی بیش از ٤ میلیون و ٦٠٠ هزارنفر از دانشگاهها فارغ التحصیل و جویای شغل می شوند.
تعداد بیکاران بیشتر شد! مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در تابستان امسال را ١٠.٩ درصد اعلام کرد که نسبت به تابستان ٩٣ حدود ١.٤ درصد و نسبت به بهار امسال ٠.١ درصد افزایش نشان میدهد. به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ١٣٩٤ را اعلام کرد. برهمین اساس، بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ١٠ ساله و بیشتر نشان میدهد ٣٨.٩ درصد جمعیت در سن کار (١٠ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بودهاند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش ١.٧ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩٣) و ٠.٩ درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار ١٣٩٤) است. در همین حال، بررسی نرخ بیکاری جمعیت ١٠ ساله و بیشتر نشان میدهد ١٠.٩ درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩٣)، ١.٤ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ١٣٩٤) ٠.١ درصد افزایش نشان میدهد.
کارگران
پایان موفقیت آمیز اعتراض و اعتصاب کارگران نورد و لوله صفا! اتحادیه آزاد کارگران ایران : بدنبال ١٧ روزکشمکش بین کارگران کارخانه نورد و لوله صفا از یکسوبا مدیریت کارخانه و مسئولین شهرستان ساوه از سویی دیگر، بالاخره اعتصاب کارگران با پذیرش بخش عمده مطالبات انباشته شده کارگران توسط رئیس کارخانه ، با موفقیت پایان یافت. طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این کشمکش از زمانی آغاز شد که مدیریت کارخانه پس ازعقد قرادادجدید با قرارگاه خاتم الانبیاء برای ساخت لوله هایی با قطر ٢.٥ متر، ازکارگران برای پذیرش شرایط سخت دوشیفت ١٢ ساعته درخواست نمود وبرای این منظوروعده هایی داد. کارگران با این امید که با این توافق گشایشی در زندگیشان صورت گیرد بصورت دوشیفت ١٢ ساعته مشغول بکار شدند . اماپس از شروع بکار وبعد ازگذشت یکهفته باخلف وعده کارفرما مواجه شدند. درنتیجه کارگران ازشیفت شب ١١/٨/٩٤ دست از کار کشیدند. وکارخانه تعطیل گردید. کارگران این کارخانه که حدود ٨٠٠ نفر بودند ازساعت ٩ صبح روز دوشنبه ٢٥ آبان ٩٤ بعد از ١٥ روز تعطیلی و بلاتکلیفی ،جهت احقاق دستمزدهای معوقه ومطالبات بیمه ای خود در جلوی فرمانداری ساوه تجمع کردند که بعداز مذاکرات مسئولین شهر با نمایندگان انتخابی کارگران ، کارفرما درمقابل انبوه مطالبات عقب افتاده کارگران تنها دستمزد خرداد ماه را پرداخت کرد. کارگران دراعتراض به این پاسخ ناکافی و تحقیرآمیز، از جلوی فرمانداری به کارخانه برگشته اما بدون کارکردن، اعتصاب متحدانه خودرا تا روز چهارشنبه ٢٧/٨/٩٤ ادامه دادند. در این روز یعنی دیروز چهارشنبه ٢٧/٨/٩٤ “محمد رستمی” رئیس با نفوذ کارخانه در جمع کارگران معترض و اعتصابی حضور یافت و طبق اطلاعیه ای که به روئیت عمومی رسید و ضمیمه همین گزارش است موارد زیر را متعهد گردید: پرداخت اضافه کاریهای گذشته ، حداکثر تا روز پنجشنبه مورخ ٥/٩/٩٤ پرداخت گردد. کسری حقوق تیر ماه ، حداکثر تا روز پنجشنبه مورخ ٥/٩/٩٤ پرداخت گردد. حقوق مردادماه ، حداکثر تا روز دوشنبه مورخ ٣٠/٩/٩٤ پرداخت گردد. وضعیت بیمه های پرسنلی حداکثر تا روز دوشنبه ٣٠/٩/٩٤ مشخص خواهدشد بطوریکه پرسنل بتوانند از دفترچه های درمانی خود استفاده نمایند. حقوق ها از شهریور ماه لغایت آذرماه بنحوی پرداخت گردد که در پایان سال جاری حداکثر سه ماه حقوق عقب افتاده باشد. عیدی پرسنل حداکثر تا روز سه شنبه مورخ ٢٥/١٢/٩٤ پرداخت گردد. قراردادهای کلیه پرسنل تا پایان اسفند ماه تمدید گردد. قراردادهای سال ١٣٩٥ برای شش ماه اول و سپس برای شش ماه دوم تنظیم گردد. این پذیرش خواسته کارگران بصورت تعهدات کتبی از طرف مدیریت ، که بخش عمده واصلی مطالبات کارگران را شامل میشود، پس از ١٧ روز مقاومت و اعتراض یکپارچه و متحدانه کارگران کارخانه لوله نورد صفا بدست آمد . و یکبار دیگر نشان داد که ایستادگی و پافشاری متحدانه همراه با تجمع کارگران ، ابزاری موثرو تعیین کننده برای دستیابی به مطالباتی ست که اغلب از طرف کارفرما مورد تعرض قرار میگیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٨آبان ٩٤
اخبار مرتبط با اعتراضات کارگران لوله ونورد صفا، منتشره از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران
ادامه اعتراض و اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا! اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران لوله و نورد صفا در روز دوشنبه و سه شنبه هفته جاری کماکان به اعتراض خود ادامه دادند. طبق اخبار سایت اتحاددر مورد اعتصاب کارگران کارخانه لوله نورد صفا که روز دوشنبه هفته جاری منتشر گردید ، کارگران این کارخانه که حدود ٨٠٠ نفر بودند ازساعت ٩ صبح روز دوشنبه ٢٥ آبان ٩٤ بعد از ١٥ روز تعطیلی و بلاتکلیفی ،جهت احقاق دستمزدهای معوقه ومطالبات بیمه ای خود در جلوی فرمانداری ساوه تجمع کردند که بعداز مذاکرات مسئولین شهر با نمایندگان انتخابی کارگران ، کارفرما درمقابل انبوه مطالبات عقب افتاده کارگران تنها دستمزد خرداد ماه را پرداخت کرد. کارگران دراعتراض به این پاسخ ناکافی ، اندک وتحقیرآمیز، تجمع خودرا در جلوی فرمانداری پایان دادند ، و اعلام کردند ، گرچه روز سه شنبه درکارخانه حاضرمیشوند اما بدلیل برآورده نشدن خواسته هایشان کارنخواهند کرد و به اعتصاب خود ادامه میدهند. درنتیجه از روز دوشنبه هفته جاری کارگران شیفت شبکار سرکار نرفتند و از صبح سه شنبه ٢٦/٨/٩٤ به صورت دوشیفت باهم سر کارحاضر شدند ولی به اعتراض خود ادامه دادند و خواهان پرداخت مطالبات انباشته ی خود شدند به گفته ی کارگران، مدیریت تصمیم دارد با همین یکماه حقوق پرداختی کارگران را متقاعد به ادامه کارکند . آنهم در شرایط سنگین جدیدی که کارگران باید بصورت دوشیفت ١٢ ساعته سرکارباشند. اما کارگران زیر بار این شرایط نرفتند و تا پایان سه شنبه همچنان در اعتصاب به سر بردند. لازم به ذکراست که علاوه بر حقوق معوقه، کارگران مطالبات عقب افتاده دیگری نیز دارند.ازجمله ٩ ماه حق بیمه پرداخت نشده ازطرف کارفرما از سال ١٣٩٢ و سه ماه از سال ١٣٩٣ و همچنین چهار ماه از سال جاری! اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٧ آبان ٩٤
اعتصاب و تجمع کارگران لوله نورد صفا درساوه! اتحادیه آزاد کارگران ایران : طبق قراردادی که مدیریت کارخانه با قرارگاه خاتم الانبیا منعقد کرده بود مقرر گردید که لوله هایی با قطر ٢.٥ متربرای این متقاضی تولید نماید. با توجه به حجم قرارداد ، کارخانه باید در بخش اسپیرال (یکی ازچهارسالن کارخانه صفا) بمدت دوسال بصورت دوشیفته کار کند. طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، کارگران به شرطی حاضر به قبول این شرایط شدند که روند نامنظم ومعوقه دستمزدها، با نظم و توافق پرداخت شود. لذا برای شروع کارو تشویق کارگران، مدیریت دروز چهارشنبه تاریخ ٦/٨/٩٤ مبلغ ٥٠٠ هزارتومان به هر کارگر پرداخت کرد و متعهد گردید که روز دوشنبه هفته بعد درتاریخ ١١/٨/٩٤ حقوق خردادماه و درتاریخ ٢٨/٨/٩٤ حقوق ماهی دیگر را که از آن زمان تاکنون به تعویق افتاده بود پرداخت نماید. طبق اخبار رسیده کارگران با این امید که با این توافق گشایشی در کارشان صورت گیرد بصورت دوشیفت ١٢ ساعته مشغول بکار شدند . اما در روز دوشنبه مذکور، باخلف وعده کارفرما مواجه شده و پرداختی انجام نشد. لذا ازشیفت شب همان روز دست از کار کشیدند. وکارخانه تا دیروز مورخه یکشنبه ٢٤/٩/٩٤ بصورت تعطیل درآمد و خبری از پرداخت حقوق های معوقه نشد. لازم به ذکراست که علاوه بر حقوق معوقه، کارگران مطالبات عقب افتاده دیگری نیز دارند.ازجمله ٩ ماه حق بیمه پرداخت نشده ازطرف کارفرما از سال ١٣٩٢ و سه ماه از سال ١٣٩٣ و همچنین چهار ماه از سال جاری! کارگران کارخانه صفا که حدود ٨٠٠ نفر میباشند تصمیم گرفتند که امروز دوشنبه ٢٥/٨/٩٤ ساعت ٩ صبح در جلوی فرمانداری ساوه تجمع کنند. لذا امروز از ساعت ٩ تا ١٢ ظهر کارگران تصمیم خودرا عملی ودر جلوی فرمانداری ساوه تجمع کردند. لازم بذکر است که حدود ٤٠ روز پیش ١١ نفر از کارگران ،از جمله دو تن از نمایندگان کارگران را بنامهای مهدی نوری و فرهود قریشی را اخراج کردند. امروز دوشنبه از طرف این تجمع ، کارگران ٤ نفررا به داخل فرمانداری فرستاده و پس ازمذاکره آنان با نماینده فرماندار، رئیس اداره کار ، رئیس بیمه و یک سرهنگ از نیروی انتظامی بالاخره همان حقوق وعده داده شده خردادماه را پرداخت کردند. و وعده دادند که ٢٨/٨/٩٤ هم حقوق ماهیانه دیگر پرداخت خواهد شد. با این درخواست که کارگران به سر خود برگردند. کارگران در پاسخ به این اقدام گفتند ما به کارخانه برمیگرَدیم اما کار نمیکنیم. چون این پول همین الان کفاف بدهی های کرایه خانه و هزینه مدرسه و قبوض آب و برق و گاز را هم نمیدهد. واستارت کار را نپذیرفتند. لذا فردا سه شنبه مشخص خواهدشد که این کشمکش بین کارگران از یکسو و مدیریت کارخانه و مقامات مسئول حکومتی در شهر ساوه به کجا خواهد انجامید. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٥ آبان ٩٤
فردین میرکی فعال کارگری پس از سپری نمودن ٨ ماه حبس، از زندان مرکزی سنندج آزاد شد! کارگران، تشکل های کارگری و انسانهای شریف و آزاده!. فردین میرکی فعال کارگری ظهر روز چهارشنبه مورخ ٢٧ آبان ماه سال جاری پس از سپری نمودن ٨ ماه حبس، از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. گفتنی است فردین میرکی اول آذر ماه سال ٩٣ توسط نیروهای امنیتی سنندج دستگیر و پس از ٦٢ روز بازداشت با قرار وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی به طور موقت آزاد گردید سپس نامبرده از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنندج به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و تبلیغ علیه نظام به تحمل ٩ ماه حبس تعزیری محکوم شد. ما اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن تبریک آزادی فردین میرکی به خانواده، دوستان و طبقه کارگر ایران؛ خواستار آزادی بدون قید و شرط کلیه فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند هستیم.
کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
ویژه جعفر عظیم زاده!
جعفر عظیم زاده را آزاد کنید! انسان برای اینکه بتواند به زندگی ادامه دهد ؛نیاز به داشتن, حداقل امکانات زندگی میباشد, این امکانات کدامند؟ /کار نان ؛مسکن/ سه مقوله جدایی نا پذیر در زندگی بشریت میباشند. بدون هرکدام از این سه مقوله است که ادامه زندگی به مخاطره میافتد. تامین این سه /کارو نان؛ومسکن /وظیفه دولت است. کارگر باید:کار داشته باشد ؛سفره خانه اش نان داشته باشد ؛برای آسایش خود وخانواده اش بایدسرپناه داشته باشد, تا بتواند به زندگی اجتماعیش ادامه دهد. کارگران را از کار خانه اخراج میکنند, آنها کارشان را از دست میدهند,سفره خانه اشان بی نان میشود,به خاطر نداشتن پول,ناتوان از پرداخت اجاره خانه, بی سر پناه میشوند,بدون هیچ تامین احتماعی آواره خیابانها میشوند,وسر چهار راهها به دنبال خریدار نیروی کارشان ساعتها به انتظار مینشینند, کسی صدایش در نمی اید که :چرا این گونه است!!!……. حال اگر کار گران از خواسته های اساسی خود حرف بزنند وآنها را طلب کنند,تبلیغ علیه نظام محسوب میشود؟؟؟!!!!!! این یکی از اتهامات جعفر عظیم زا ده میباشد,/تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی/ طبقه کارگر ایران نه تنها این اتهامات را علیه کارگران رد میکند بلکه آن را یک توطئه علیه کارگران میداند. چرا وقتی کارگرانرا دسته دسته از کارخانه اخراج میکنند جمهوری اسلامی سکوت میکند!؟ ولی زمانی که کارگران نسبت به اخراجشان اعتراض مینمایند, نیروی سرکوبگرش را در خیابان مقابل کارگران قرار میدهد؟حال شما قضاوت کنید مجرم کیست؟ کارگران ، یا سرمایه داران و حامیانشان ؟ حاکمان سرمایه باید به طبقه کارگر جوابگو باشند, زیرا که ماهیچ جرمی مرتکب نشده ایم, ما از زندگی انسانی دفاع کرده ایم. ما کار گران آزادی جعفر عظیم زاده را هر چه سریعتر خواهانیم,واین گونه اتهامات راعلیه طبقه کارگر محکوم میکنیم. ما کارگران میگوییم : باید دولت برای کارگران اخراجی کار ایجاد کند. خانوده کار گران باید در رفاه و اسایش زندگی کنند. عدالت اجتماعی باید در جامعه برقرار گردد, زیرا که ما یکی از کشور های ثروتمند جهان میباشیم, توزیع عادلانه ثروت باید در جامعه انجام شود این صحبت ما کارگران است : جعفر عظیم زاده ودیگر کارگران زندانی آزاد باید گردند…… مطالبه یک کارگر ایمیل ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٦ آبان ٩٤
گزارش
سفره کارگران کوچکتر میشود؟
کارگران میگویند با وجود کاهش نرخ تورم، اما چیزی به قدرت خرید آنها اضافه نشده و حالا سفرههای اقشار کم درآمد تنها با سرعت کمتری کوچک میشود و هزینه یک خانوار ٤ نفره در ماه دستکم ٣.٢ میلیون تومان است. به گزارش خبرنگار مهر، مرکز آمار ایران به تازگی آماری را منتشر کرده که طی آن، هزینه هر خانوار که معمولا مبنای آن ٤ نفر در نظر گرفته می شود، در سال گذشته ٢٣ میلیون و ٨٠٠ هزارتومان و درآمد نیز ٢٤ میلیون و ١٠٠ هزارتومان اعلام شد. به عبارت دیگر، هر خانوار در سال ٩٣ ماهیانه یک میلیون و ٩٨٣ هزار تومان هزینه و ٢ میلیون و ٨٣ هزارتومان هم درآمد داشته است. کارگران معتقدند هزینه تامین هر خانوار ٤ نفره کارگری و شاغل در بازار کار ایران به ویژه در کلانشهرها در هر ماه دستکم ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان است و بسیاری از آنها هرگز چنین درآمدهایی را ندارند. اگر هم چنین ارقامی تامین شود یا حاصل کار کردن چند عضو خانواده با یکدیگر است و یا اینکه فرد مجبور است در دو یا سه شیفت شبانه روز فعالیت داشته باشد، در غیر این صورت وجود کسری معیشتی در زندگی آنها قطعی خواهد بود. دریافتی ١٠ میلیون شاغل نهایتا ١.٢ میلیون در ماه. اقشار حقوق بگیر و کم درآمد جامعه می گویند سالهاست که قیمتها در بازار رشد می کند که گاهی تند و با شتاب و گاهی نیز با کُندی مواجه است ولی رشد قیمتها متوقف نشده است. آنها می گویند محال است قیمت چیزی از سبد معیشتی اقشار ضعیف کاهش یابد و یا به قیمت های چند سال قبل خود بازگردد.
دو هزار کارگر بندر امام معطل صدور احکام بازنشستگی هستند! شعبه سازمان تامین اجتماعی در بندر امام با بازنشستگی پیش از موعد نزدیک به دو هزار کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور مخالفت میکند. تمامی این کارگران که هم اکنون در واحدهای پتروشیمی بندر امام کار می کنند مشمول مشااغل سخت و زیان آور هستند و بیش از بیست سال سابقه کار دارند. از قرار معلوم سخت و زیان آور بودن مشاغل این کارگران از سوی کمیته رسیدگی کننده به مشاغل سخت و زیان آور که در اداره کار بندر امام قرار داردتایید شده اما اداره تامین اجتماعی شهر بندر امام حکم بازنشستگی این کارگران را صادر نمی کند. به نقل از این کارگران گفته میشود که سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که سوابق بیمهای کارگران مورد نظر مخدوش است و یا هنوز تکلیف ٤ درصد حق بیمه اضافی هنوز روشن نشده است از صدور حکم بازنشستگی آنها خودداری میکند. در این رابطه گفته میشود که در نتیجه سختگیریهای سازمان تامین اجتماعی هم اکنون نزدیک به یک سال و نیم از بازنشستگی تعدادی از این کارگران میگذرد.
جان باختن٦٩کارگربراثرحوادث کاری دراستان خراسان رضوی در٧ماه اول سال جاری! دراستان خراسان رضوی طی ٧ماهه امسال ٦٨ مرد و یک زن در حوادث کار جان خود را ازدست داده اند که سقوط از بلندی با ٣٠ کشته سهم ٤٣ درصدی از این آمار را به خود اختصاص داده است.
گزارش ایسنا؛ حقوق ٨٠ درصد کارگران به یک میلیون تومان نمیرسد ! ایسنا: رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور معتقد است: درحالیکه ٤٠ میلیون نفر از جمعیت کشور را خانوارهای کارگری تشکیل میدهند، اعلام رقم دو میلیون تومان بهعنوان متوسط درآمد ماهانه خانوار غیرقابلپذیرش است. وی اظهار کرد: درحالحاضر بخش اعظمی از کارگران فاقد درآمد ماهانه دو میلیون تومان هستند و با پایه حقوق ٧٠٠ هزار تومان امرار معاش میکنند چه برسد به اینکه پسانداز کنند. او گفت: شاید ١٠ درصد کارگران که جزء مدیران مجموعههای کارگری و متخصصان هستند درآمد بالای دو میلیون تومان داشته باشند اما بیش از ٨٠ درصد کارگران زیر خط فقر قرار دارند و حقوق و دستمزد آنها به یک میلیون تومان هم نمیرسد. بیات اظهار کرد: اگر امسال همچون سالهای قبل، حقوق و دستمزد کارگران مخصوصا پایه حقوق ترمیم نشود، دیگر نمیتوان امیدی به بهبود زندگی خانوارهای کارگری داشت.
اخبار بین المللی
عراق – کشف گور دسته جمعی زنان ایزدی در شنگال
مقامهای کردستان عراق میگویند یک گور دستهجمعی زنان ایزدی رادر شهر سنجار (شنگال) کشف کردهاند. کشف این گور دستهجمعی یک روز پس از پس گرفتن این شهر از جنایتکاران اسلامی داعش صورت گرفته است. این گور دستهجمعی در حومه شهر است و هنوز به طور کامل حفر نشده است، اما یک مقام ارشد کردستان عراق گفته است که اجساد نزدیک به هشتاد زن در این محل دفن شدهاند.
در ویدیویی که ظاهرا از این گور دستهجمعی گرفته شده، لباسهایی دیده میشود که مختص زنان ایزدی است. اقلیت ایزدی از قرنها پیش در عراق ساکن بودهاند و از زمان شکلگیری گروه داعش و پیشرویهای آن در عراق، بسیاری از آنها توسط این گروه کشته شدهاند. نیروهای داعش مردان این اقلیت را کشته و زنان را به بردگی گرفته یا مورد تجاوز قرار دادهاند. داعش اقلیت ایزدی را کافر می داند و با زنان آنها به عنوان “غنیمت جنگ با کافران” برخورد میکند. شهر سنجار که بسیاری از ساکنان آن از کردهای ایزدی هستند، تابستان سال گذشته به تصرف نیروهای داعش در آمد.
افغانستان – تظاهرات هزاران نفره در اعتراض به سر بریدن ٧ شهروند
هزاران نفر دراعتراض به قتل هفت غیر نظامی هزاره که روزیکشنبه ٨ نوامبر در ولایت زابل در جنوب افغانستان سر بریده شدند، مقابل ساختمان ولایت هرات در مرکز این شهر تجمع اعتراضی بر پا کردند. شرکت کنندگان این تجمع اعتراضی شامل افرادی از گروههای مختلف سنی و همچنین زنان بودند. در این اعتراض نمایندگان نهادهای مدنی، اتحادیه دکتران، کسبه کاران و دانش آموزان ولایت هرات نیز حضور داشتند. معترضین با در دست داشتن عکسهای کشته شدگان، خواهان امنیت و عدالت شدند. یکی از شرکت کنندگان این تجمع اعتراضی گفت:” گرد هم آمدیم تا صدای خود را به گوش حکومت و نهادهای حقوق بشری برسانیم. فرق نمیکند جلال آباد، دایکندی، غزنی و یا هر جای دیگر که باشد، همه خواهران و برادران ما اند و عوامل خشونتها باید گرفتار شوند.” این راهیپمایی با تدابیر شدید امنیتی و به صورت مسالمت آمیز ادامه یافت و موردی از خشونت تاکنون دیده نشدهاست. دو روز پیش نیز دهها نفر از فعالان جامعه مدنی در شهر هرات در اعتراض به ناامنی و مخصوصا حادثه زابل تجمع اعتراضی برپا کرده بودند. با انتشار خبر سر بریدن این افراد، فعالان مدنی و جوانان افغان اجساد آنها را به کابل منتقل کردند. روز چهارشنبه گذشته هزاران شهروند افغان در کابل با حمل اجساد این افراد، در اعتراض به افزایش ناامنیها در این کشور راهپیمایی بزرگی را راهاندازی کردند. راهپیمایان تابوت کشتهها را تا دروازه ارگ ریاست جمهوری افغانستان بردند و تا نیمه شب آنجا ماندند.
ترکیه – تجمع مخالفان سرمایه داری در اعتراض به اجلاس گروه بیست در آنتالیا
اجلاس گروه بیست روز یکشنبه ١٥ نوامبر در آنتالیای ترکیه و تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. اما در حاشیه این نشست صدها نفر از مخالفان سرمایه داری با تجمع در مرکز شهر و دورتر از محل اجلاس مخالفت خود را با سیاستهای این گروه نشان دادند. آنها با حمل پلاکاردها و سردادن شعارهایی از نظم سرمایه داری حاکم بر جهان انتقاد کردند. یکی از معترضان گفت: “واقعیت این است که این همه گرسنه در خیابان ها ریخته و آنتالیا پر از گداست. به همین دلیل فکر می کنم برگزاری اجلاس گروه بیست غیر منطفی است.” دیگری افزود: “کاپیتالیستها و امپریالیستها در آنتالیا دور هم جمع شدند و درباره تقسیم خاورمیانه بین خودشان گفت و گو می کنند” و شهروند دیگری هم گفت: “به دلیل سرمایه داری فقر بیداد می کند و طبیعت آلوده شده و ترور روز بروز بیشتر می شود. ما نمی خواهیم گروه بیست در کشور ما باشد” در جریان این تجمع اعتراضی پلیس به شدت معترضان را کنترل کرد و آنهایی که مقاومت کردند بازداشت شدند. خبرنگار یورونیوز از آنتالیا می گوید: “با حضور سنگین نیروهای پلیس مخالفان گروه بیست نتوانستند به محل برگزاری اجلاس نزدیک شوند و از راه دور پیام خود را به سران قدرتهای بزرگ اقتصادی رساندند”
جهان – افزایش ٨٠ درصدی آمار قربانیان تروریسم
نتیجه یک پژوهش بینالمللی نشان میدهد که شمار قربانیان حملات تروریستی در دنیا به شدت بالا رفته است. در سال ٢٠١٤ جهان شاهد رشد کمسابقه تلفات انسانی در پی عملیات تروریستی بوده است. به گزارش انستیتو صلح و اقتصاد در لندن، ٣٢ هزار و ششصد و پنجاه نفر در حملات تروریستی کشته شدهاند که این آمار افزایشی ٨٠ درصدی نسبت به سال ٢٠١٣ را نشان میدهد.
پیامدها و خسارات تروریسم تنها به کشورهای غربی محدود نبودهاند بلکه شامل افغانستان، عراق، نیجریه، پاکستان و سوریه نیز میشوند. ٧٨ درصد ترورها در کشورهای یادشده رخ دادهاند. گزارش انستیتوی یادشده روز سهشنبه ١٧ نوامبر در لندن منتشر شد. وخیمترین وضعیت در عراق عنوان شده؛ کشوری که آمار قربانیان حوادث تروریستی آن در سال ٢٠١٤ حدود ده هزار نفر بوده است.
بازیگران اصلی حملات تروریستی، شبه نظامیان گروه “دولت اسلامی” (داعش) و بوکوحرام در آفریقای غربی هستند. طبق مستندات موجود، این دو گروه مسئول ٥١ درصد از کشتارها و خونریزیهای تروریستی بودهاند.
نیجریه – قتل عام مردم بیگناه توسط جنایتکاران اسلامی
روز چهارشنبه چند حملۀ انتحاری در دو شهر نیجریه رخ داد که در نتیجۀ آن دست کم ٤٨ نفر کشته شدند. نزدیک به ٢٠٠ نفر نیز در این حملات تروریستی مجروح شده اند. یکی از این حملات در بازار فروش موبایل در شهر کانو رخ داده و هر دو انتحارکننده زن بودند. یکی از مجروحان این حادثه می گوید: “کنار میز فروش غرفه ام ایستاده بودم و تنها چیزی که یادم هست صدای بلند و مهیبی بود که شنیدم. بعد متوجه خونی شدم که از سرم می ریخت. دور و برم پر از مردمی بود که برای نجات جانشان فرار می کردند.” همزمان با این انفجارها، یک حملۀ انتحاری دیگر نیز در شهر یولا به وقوع پیوسته که در نتیجۀ آن دست کم ٣٤ نفر کشته شده اند. بیش از ٨٠ نفر نیز در این حادثه مجروح شده اند. جنایتکاران اسلامی بوکوحرام مسئولیت این حملات انتحاری را به عهده گرفته است. این حملات انتحاری همزمان با انتشار نام خطرناک ترین گروههای تروریستی بر اساس شاخص تروریسم جهانی بوقوع می پیوندند. در این رتبه بندی، چهار گروه داعش، بوکوحرام، القاعده و طالبان بیشترین حملات تروریستی را در جهان صورت داده اند و مسئول بیش ٧٨ درصد از این حملات هستند.
خبرهای کوتاه
ایتالیا! بانک ایتالیایی “یونی کردیت” با اجرای یک برنامه تعدیل نیروی کار تا سال ٢٠١٨ بیش از ١٨ هزار نفر از کارکنان خود را حذف خواهد کرد. بدین ترتیب تعداد کل نیروی کار این نهاد به رقم ١١١ هزار نفر خواهد رسید. هدف از اجرای این برنامه وسیع حذف مشاغل صرفه جویی اقتصادی تا سقف ١ میلیارد و ٦٠٠ میلیون یورو گزارش شده است. ارزیابی های بانک نشان می دهد این میزان از صرفه جویی عامل رسیدن به سود خالصی معادل ٥ میلیارد و ٣٠٠ میلیون یورو در سال ٢٠١٨ خواهد بود.
بریتانیا! شرکت بریتانیایی “بی ای ئی سیستمز” فعال در بخش هوا فضا و صنایع دفاعی برنامه تعدیل نیروی کار خود را در دست اجرا دارد. براین اساس ٣٧١ پست از این کمپانی بزرگ حذف خواهد شد.
کند شدن روند تولید هواپیماهای جنگنده “تیفون” این شرکت که بر روی بیلان سالانه آن تاثیر منفی می گذارد عامل اصلی اجرای برنامه حذف مشاغل عنوان شده است. درآمد ناشی از فروش این جنگنده ها تا پایان سال جاری میلادی به رقم ١ میلیارد و ٣٠٠ میلیون و تا سال ٢٠١٦ با ٢٠٠ میلیون پوند افت به رقم ١ میلیارد و ١٠٠ میلیون پوند خواهد رسید.
یونان! گارد ساحلی یونان اعلام کرد: دوشنبه شب١٦ نوامبر بر اثر واژگون شدن یک قایق حامل پناهجویان در دریای اژه، دستکم هشت نفر جان خود را از دست دادند. به گفته گارد ساحلی یونان شش جسد را از آب گرفته و اجساد دو قربانی دیگر شناسایی شده است. همچنین هفت تن از سرنشینان این قایق نجات پیدا کردند و سه تا پنج نفر هم ناپدید شده اند. بنا بر اعلام سازمان بین المللی مهاجرت، ٥١٢ نفر از ابتدای سال کنونی میلادی در مسیر بین ترکیه و یونان جان باخته اند.
سنگال! دولت سنگال پوشیدن برقع را ممنوع اعلام کرد. در حالی که بر هراس از افراط گرائی اسلامی در کشور آفریقایی سنگال افزوده می شود، وزیر کشور روز چهارشنبه ١٨ نوامبر گفت زنان دیگر اجازه نخواهند داشت از برقع استفاده کنند. او یادآور شد این تصمیم یک مساله امنیت ملی است و هدف این است که تروریست ها نتوانند از آن برای پنهان کردن هویت خود استفاده کنند. مقامات ابراز نگرانی می کنند که ممکن است گروه افراطی اسلامی بوکوحرام، در شمال شرقی نیجریه، در صدد برآید محدوده عملیات خود را گسترش دهد. چند روز پیش، پلیس سنگال پنج نفر را به ظن ارتباط با بوکو حرام دستگیر کرد. سنگال در ممنوع ساختن برقع تنها کشور در آفریقای غربی نیست. امسال کامرون و چاد نیز دستورهای مشابهی به دلایل مشابه صادر کردند.