اخبار کارگری -اخبار کارگری ٢٦آبان ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢٦آبان ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

کارگران ایران تایر! اعتراض به حجمی شدن شرایط کار

۲۵ آبان   کارگران پیمانی وقرا دادی کارخانه ایران تایر در اعتراض به حجمی شدن شرایط کاری خود در مقابل وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی تجمع کردند. کارگران میگویند؛ از ابتدای سال جاری مدیریت کارخانه با تغییر پیمانکار تامین نیروی انسانی به پیمانکار حجمی امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری کارخانه ایران تایر را تهدید کرده است. به گفته کارگران، در حال حاضر خطوط اصلی تولید «لاستیک بایاس» کارخانه به پیمانکار حجمی محول شده و قرار است در ادامه سیاست گذاری‌های مدیریتی کارخانه همه خطوط تولیدی به این پیمانکار واگذار شود. هم اکنون از مجموع ۷۰۰ کارگرشاغل در این کارخانه نزدیک به ۴۰۰ کارگر بصورت پیمانکاری، ۱۵۰ کارگر بصورت رسمی ومابقی کارگران بصورت قرار دادی در خطوط تولید ایران‌تایر مشغول کارند که اکثر آن‌ها ٢٥ آبان در اعتراض به وضع موجود برای چند ساعت در محوطه کارخانه تجمع کردند.

هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد مقابل وزارت اقتصاد تجمع کردند

٢٥آبان حدود یک هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد مقابل وزارت اقتصاد تجمع کردند. اما متأسفانه دولت تا کنون حقوق حقه این بازنشستگان را پرداخت نکرده است. ۸۰ هزار نفر از بازنشستگان صندوق فولاد با مشکلات مالی روبرو هستند

اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج وارد دومین هفته شد!

٢٥آبان حدود 80 نفر از کارگران سد تنگ سرخ یاسوج  برای دومین هفته متوالی با تجمع در برابر استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. در این تجمع کارگران سد تنگ سرخ خواستار پرداخت معوقات خود از بهمن ماه سال گذشته تاکنون شدند و اینکه از سال گذشته تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکردند و با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

چهارمین روز اعتراض  کارگران پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه

٢٤آبان تجمع کارگران معترض در محل خوابگاه آغاز شد. تجمع کنندگان از کارگران پیمانکاری هستند که در پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳ مشغول کارند. پرداخت مطالبات مزدی این کارگران که شمار آنها تا حدود دویست نفر برآورد می‌شود از خرداد ماه سال جاری به تاخیر افتاده است و به همین دلیل کارگران از چهار روز پیش با تجمع در محل کار و یا اجتماع در مقابل فرمانداری کنگان خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شده بودند.

یازدهمین روزاعتصاب کارگران سد چپرآباد اشنویه

کارگران سد چپرآباد اشنویه حدود ١١روز است که بعلت بدقولی های مسئولان و کارفرمایان سد عملاً دست از کار کشیده اند و با اعتصاب خود خواستار دریافت حقوق و مزایای ٩ماه گذشته هستند. به گزارش کردپرس، (احمد.م) یکی از کارگران شاغل در این سد در عصر روز دوشنبه(١٨ آبان ماه) در یک گفتگوتلفنی گفت: با توجه به اینکه از اسفندماه سال گذشته تا کنون حتی یک ریال هم بابت حقوق و دستمزد از مسئولان سد چپرآباد اشنویه دریافت نکرده ایم تصمیم گرفتیم که دست به اعتصاب بزنیم و موضوع را رسانه ای نمائیم. وی ادامه داد: کارگران سد چپرآباد اشنویه حدود ١١روز است که بعلت بدقولی های مسئولان و کارفرمایان سد عملاً دست از کار کشیده اند و با اعتصاب خود خواستار دریافت حقوق و مزایای ٩ماه گذشته هستند.

تجمع مربیان پیش دبستانی و کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس

٢٤ آبان جمعی از مربیان پیش دبستان و کارگزاران بیمه کشاورزی در اعتراض به وضعیت استخدام خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع کنندگان که برای چندمین بار است مقابل مجلس تجمع می کنند، خواستار حق التدریسی شدن، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی هستند.

تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی مقابل مجلس

کارگزاران بیمه کشاورزی نیز اعتراض نسبت به وضعیت استخدامی خود را اعلام کردند. نماینده این تجمع کنندگان نیز گفت: از سال 82 با وضعیت قراردادی مشغول خدمت در بیمه کشاورزی هستیم و قرار بود رسمی شویم که هنوز به این موضوع رسیدگی نشده است.

اخراج و بیکارسازی

اخراج تدریجی حدود ۳۸۶کارگر «فولاد ارسباران»

در شهرستان تاکستان حدود ۳۸۰ کارگر کارخانه تولید می‌لگرد «فولاد ارسباران» طی یک سال گذشته اخراج شده اند.   در عین حال این کارگران درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند که کارفرما به غیر دستمزد ماه جاری نزدیک به سه ماه مزد بدهکار است. به گفته کارگران فولاد ارسباران کارفرمای این واحد تولیدی در عین واحد مالک چندین کارخانه فولاد همانند آرمان شفق، فولاد قزوین، فولاد کاسپین، وچندین واحد دیگر در استان قزوین وشهرستان تاکستان است.

اخراج ١٤٠٠ کارگر کارخانه های تولید خودرو ارگ بم

تمام کارخانه های ارگ جدید بم به علت رکود در تولید خودرو مجبور به اخراج کارگران شده اند که پیش بینی شده است ١٤٠٠نفر ازکارگران کارخانه های تولید خودرو ارگ بم تاکنون اخراج شده باشند.

در پی کاهش تولید خودرو در کشور و به ویژه در شرکت کرمان موتور، بیش از ٨٠٠ نفر از کارگران این کارخانه اخراج شدند.

تعطیلی ۴۰ واحد کوره پزخانه در ورامین طی دو سال گذشته

تعطیلی بیش از ۴۰واحد کوره پزخانه فعال در شهرستان ورامین در ۲سال گذشته.  از مجموع واحد باقی مانده تولید آجر فشاری در منطقه ورامین، امروز ۵واحد‌ با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهند و ادامه روند کنونی منجر به تعطیلی این تعداد کوره خواهد شد.

کارگران

اعتصاب  و تجمع کارگران لوله نورد صفا درساوه!  اتحادیه آزاد کارگران ایران : طبق قراردادی که مدیریت کارخانه با قرارگاه خاتم الانبیا منعقد کرده بود مقرر گردید که لوله هایی با قطر 2.5 متربرای این متقاضی تولید نماید. با توجه به حجم قرارداد ، کارخانه باید در بخش اسپیرال (یکی ازچهارسالن کارخانه صفا) بمدت دوسال بصورت دوشیفته کار کند. طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، کارگران به شرطی حاضر به قبول این شرایط شدند که روند نامنظم ومعوقه دستمزدها،  با نظم و توافق پرداخت شود. لذا برای شروع کارو تشویق کارگران، مدیریت دروز چهارشنبه تاریخ 6/8/94 مبلغ 500 هزارتومان به هر کارگر پرداخت کرد و متعهد گردید که  روز دوشنبه هفته بعد درتاریخ 11/8/94 حقوق خردادماه و درتاریخ 28/8/94 حقوق ماهی دیگر را که از آن زمان تاکنون به تعویق افتاده بود پرداخت نماید. طبق اخبار رسیده کارگران با این امید که با این توافق گشایشی در کارشان صورت گیرد بصورت دوشیفت 12 ساعته مشغول بکار شدند . اما در روز دوشنبه مذکور،  باخلف وعده کارفرما مواجه شده و پرداختی انجام نشد. لذا ازشیفت شب همان روز دست از کار کشیدند. وکارخانه تا دیروز مورخه  یکشنبه 24/9/94 بصورت تعطیل درآمد و خبری از پرداخت حقوق های معوقه نشد. لازم به ذکراست که علاوه بر حقوق معوقه، کارگران مطالبات عقب افتاده دیگری نیز دارند.ازجمله 9 ماه حق بیمه پرداخت نشده ازطرف کارفرما از سال 1392 و سه ماه از سال 1393 و همچنین چهار ماه از سال جاری! کارگران کارخانه صفا که حدود 800 نفر میباشند تصمیم گرفتند که امروز دوشنبه 25/8/94 ساعت 9 صبح در جلوی فرمانداری ساوه تجمع کنند.  لذا امروز از ساعت 9 تا 12 ظهر کارگران تصمیم خودرا عملی ودر جلوی فرمانداری ساوه تجمع کردند. لازم بذکر است که حدود 40 روز پیش 11 نفر از کارگران ،از جمله دو تن از نمایندگان کارگران را بنامهای مهدی نوری و فرهود قریشی را اخراج کردند. امروز دوشنبه از طرف این تجمع ، کارگران 4 نفررا به داخل فرمانداری فرستاده و پس ازمذاکره آنان با نماینده فرماندار، رئیس اداره کار ، رئیس بیمه و یک سرهنگ از نیروی انتظامی بالاخره همان حقوق وعده داده شده خردادماه را پرداخت کردند. و وعده دادند که 28/8/94 هم حقوق ماهیانه دیگر پرداخت خواهد شد. با این درخواست که کارگران به سر خود برگردند. کارگران در پاسخ به این اقدام گفتند ما به کارخانه برمیگرَدیم اما کار نمیکنیم. چون این پول همین الان کفاف بدهی های کرایه خانه و هزینه مدرسه و قبوض آب و برق و گاز را هم نمیدهد. واستارت کار را نپذیرفتند.  لذا فردا سه شنبه مشخص خواهدشد که این کشمکش بین کارگران از یکسو و مدیریت کارخانه و مقامات مسئول حکومتی در شهر ساوه به کجا خواهد انجامید. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٥ آبان ٩٤

۲۲آبان ۹۴مهدی بهلولی : زندان و زندگی! در زندان هم زندگی جریان دارد؛زندگی با شادی ها و اندوه هایش،با خنده ها و گریه هایش،با تازگی ها و کهنه هایش- گرچه شادی ها و خنده ها و تازگی هایش،با آنچه در بیرون است فرق دارد. زندگی در زندان هم جریان دارد : دوستی و دشمنی،کار و بی کاری ،نواندیشی و کهنه اندیشی. و اینها همه نشان می دهند که در دنیای زندانی ها هم زندگی هست : شطرنج،کتاب،ورزش باستانی، زیبایی اندام،ورزش صبحگاهی و خیلی چیزهای دیگر مثلا سیگارکشیدن. اندوه و دوری و دلهره و ناامیدی هم هست. گاهی از کنار کسی که دارد تلفن می زند می گذری و می بینی اشک در چشمانش حلقه زده و دارد گریه می کند، دستی می کشی بر شانه هایش و رد می شوی- یک بار در همین حال بر شانه های من هم دست کشیدند. خب زندان است دیگر و سختی ها،محدودیت ها،کم و کاستی های و دنیای خودش را دارد. می بینی که طرف در کار و کاسبی اش،چند میلیون تومان کم آورده و هم اکنون سه چهار سال است که در زندان است؛تازه،دختر بچه ای بیمار هم دارد و پیاپی از بیرون،خبر سلامتی و یا بیماری اش را می گیرد. یا آن یکی که در جریان پرونده ای مالی،حبس ابد خورده و هم اکنون سال هاست که در زندان است و کمابیش کار همیشگی اش به ناگزیر شده شطرنج. پای صحبت شان که می نشینی هر کدام دنیایی از اندوه و نگرانی اند. برخی امید به آزادی و عفو و گشایشی دارند و برخی هم ناامید ناامیدند و گویا به چیزی که نمی اندیشند آزادی است. برخی ها در زندان،فراموش شدگانند،نه به کسی تلفنی می زنند و نه کسی به ملاقات شان می آید. مدت زندان که زیاد می شود آهسته- آهسته زندانی از یادها می رود،یا زندانی بودنش عادی می شود. مدت زندان که زیاد می شود رفته- رفته دیگران فکر می کنند که طرف از همان آغاز در زندان به دنیا آمده و زندگی اش با زندان پیوندی ناگسستنی دارد! هر زندانی،یک داستان است،یک سرگذشت است. برخی شان چیزهای زیادی می دانند،دنیا دیده اند،سرد و گرم روزگار چشیده اند،کتاب خوان،اهل اندیشه و اهل هنرند،اخلاق شناس و اخلاق مدارند،و در کل بسیار دوست داشتنی اند. برخی پیر و برخی جوان اند. برخی بسیار امیدوار و با انرژی و باانگیزه اند. بستگی به خودت دارد که چگونه با زندان برخورد کنی. البته اگر شانس بیاوری و پیش چند تا از همین دوست داشتنی ها و اهل اندیشه بیفتی می توانی در هر روز زندان چیزهای زیادی یاد بگیری. نمی گویم که زندان از بیرون بهتر می شود اما می توانی از وقت تلفی ها و دل تنگی ها و اعصاب خردی های زندان بگریزی و چیزهای زیادی یاد بگیری. پول- چونان همیشه و همه جا- در زندان هم نقش مهمی بازی می کند. آنکه پول دارد نه چندان در اندیشه دخل و خرج خودش است و نه آنچنان دل نگران بی پول ماندن خانواده اش. وضع خورد و خوراکش هم بد نیست. بدبخت بیچاره ها البته داستان دیگری دارند. بی پولی بر دل نگرانی دوری از خانواده افزون می شود و وضع اندوه باری پدید می آورد. من ِ آموزگار بارها با خود می اندیشیدم که ای کاش می شد هر ماه از هر یک میلیون همکارم،تنها هزار تومان کمک می گرفتم و با آن یک میلیارد تومان،ما فرهنگیان،ماهانه ده ها زندانی را آزاد می کردیم

ویژه جعفر عظیم زاده! ایمیل ارسالی از یک کارگر زن بازنشسته :درباره اتهامات واهی به جعفر عظیم زاده. من یک کارگرزن  بازنشسته تامین اجتماعی هستم وقتی خبراتهامات و مصادیق آنهارا به اقای جعفر عظیم زاده دبیر هییت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران را شنیدم شوکه شدم که این انسان شریف که تمام دغدعه اش تنها و تنها دفاع از حقوق کارگران بوده  چگونه این چنین حکم ظالمانه جهت داری را دریافت و برای اجرا شدن آن راهی زندان اوین میشود ، تعجب میکنم که این فرزند شریف و خلف ایران به کدامین گناه باید حکم ناعادلانه شش سال زندان را پشت سر بگذارد.  اتهام اول اقدام علیه امنیت ملی : از کدام امنیت ملی سخن میگویند؟ کسانی که اموال کشور را به غارت و تاراج برده اند تنها حکمش پرداخت جریمه دویست هزار تومانی می شود که صندوق سازمان تامین اجتماعی رابه یغما برد و گویا بودجه آن صندوق ،  ارث پدری آقای مرتضوی بود که حالا هم بازنشسته ها و شاغلین  تامین اجتماعی اینگونه در فلاکت و بدبختی زندگی کنند! البته که نامش دیگر زندگی نیست و مرگ تدریجی جامعه کارگری است . کارگری که استثمار میشود بیشترین نیروی کارش را میدهد تا کمترین دستمزدی که سه بار زیر خط فقر است  را دریافت  کند واگر خود یا خانواده اش دچار بیماری شود که دیگر وا مصیبتا . بله آقای جعفر عظیم زاده برای دفاع از حقوق کارگر ان و زحمتکشان با صدای بلند  دزدی افرادی که حمله کردن به صندوق زحمتکشان را اعلام تا به گوش جامعه برساند تا بلکه همراه بقیه شاکیان حقوق به یغما رفته را برملاکند, ایا این گناه اوست شما را خبر کند ای دولتمردان آیا اینگونه چپاول صندوق تامین اجتماعی  حق کارگر است با کمترین دستمزد ؟! تا سیل نشده به فکر زحمتکشان باشید نگذارید فاجعه عظیم بپا شود. ٢- برهم زدن نظم عمومی : کدام نظم عمومی را آقای جعفر عظیم زاده بر هم زده چون از حقوق کارگر که زیرخط فقر قرار دارد سخن گفته؟ از کارگران اخراجی که زیر فشار کارفرما تحت ظلم قرار گرفته و از سر درد مندی و استیصال ناچار به امضاء قرارداد های سفید میشود. ؟  تازه آن هم با بیشترین ساعت کاری ده تا دوازده ساعت و گرفتن حداقل دستمزد و این باعث شده کارگر از شدت فشار کارو زندگی دست به خودکشی زده یا  سکته میکنند. آقای جعفر عظیم زاده برای دفا ع از حقوق کارگران از زندگی خود گذشته بدون هیچگونه چشم داشتی حتی از حقوق خود گذشته. او فریاد شرایط فلاکتبار حدا قل دستمزد بگیرزیر خط فقر بود حال جعفر عظیم زاده نظم عمومی را بر هم زده یا سعید مرتضوی و بابک زنجانی ها یا اون خاوری دزد چندصد میلیاردی که فرارکرد کانادا ما غارتگران کشور را فراموش نخواهیم کرد.  ای دولتمردان!  طبقه کارگر کارد به استخوانش  رسیده است از ظلم و ستم روا داشته شده بر او.  ۳-  تبلغ عیله نظام : چگونه یک کارگر زحمتکش صادق که حتی در صفحه سفید پرونده اش نقطه سیاهی وجود ندارد را این گونه متهم میکنید.  به جرم صداقت و دفاع از محروم ترین طبقه کارگر و فقط از حقوق قانونی این طبقه زحمت کش مانند من و امثال من دفاع کرده تا واقعیت به گوش دولتمردان برسد. آیا دفاع از حقوق کارگران وتلاش برای افزایش دستمزد و سطح معیشت زندگی و یا جمع آوری امضاء برای بیان خواسته های قانونی وبرحق کارگران و اعتراض به نحوه افزایش مزد تبلیغ علیه نظام است ؟  این بگیر و ببدندها تا کی میخواهد ادامه داشته باشد چرا نمیخواهید صدای در گلو خفته کارگران زحمت کش و محروم از حداقل زندگی را بشنوید, این کارگر فعال در دل چند صد هزار کارگر و زحمتکش جای دارد چون فقط از حقوق کارگران دفاع کرده و دزدان میلیاردی و کلاهبردارن از تامین اجتماعی را افشا کرده.  آیا وا قعیت های دزدی ازدسترنج طبقه کارگر را گفتن جرم است ؟ آیا با به بند کشیدن فعالین شاخص جنبش کارگری و معلمان مشکل را حل می کنید یا برمشکلات بیش از بیش افزوده خواهد شد ؟  جامعه در برابر این حکم های نا عادلانه وبه زندان افکندن کارگران و معلمین  ایستادگی خواهد کرد و آرام نخواهد نشست و روزی چون سیل خروشان روان خواهد شد. من بعنوان یک کارگرزن  بازنشسته خواستار ازادی بدون قید و شرط آقای جعفر عظیم زاده و دیگر فعالین جنبش کارگری وجنبش معلمانمان امثال آقا رسول بداقی و دیگر عزیزان در بندهستم. یک کارگر زن بازنشسته ٢٥ آبان ٩٤

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری! کارگران! تشکل های کارگری! مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان! سرانجام جعفر عظیم زاده، دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از تأیید حکم شش سال زندان خود توسط شعبه پنجاه و چهارم دادگاه تجدید نظر و به دنبال آن، ابلاغیه ی شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه 33 زندان اوین، حاکی از معرفی نامبرده به این زندان، در روز یکشنبه 17 آبان، برای تحمل دوره شش سال زندان خود، به دادسرای مستقر در زندان اوین مراجعه و به بند عمومی این زندان منتقل شده است. وی در نیمه شب روز دهم اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از تحمل 49 روز حبس در بند 209 زندان اوین، با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی موقتاً آزاد شد. این فعال کارگری در شعبه 15 دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی صلواتی محاکمه و به اتهام “اجتماع و تبانی بر ضد امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام”، در مجموع به 6 سال حبس تعزیری محکوم شده است. حکم 6 سال زندان برای جعفر عظیم زاده و 9 سال زندان برای محمود صالحی و احکام سنگینی از این دست برای دیگر کارگران  و فعالان جنبش کارگری و جنبش های اجتماعی، آشکارا نشان از بغض و کینه انباشته شده و فزاینده سرمایه داری حاکم، نسبت به این جنبش ها و به ویژه جنبش کارگری دارد.  از نظر صاحبان سرمایه، کارگران و فعالانی که برای افزایش دستمزدهای تا چهار برابر زیر خط فقر، که همه ساله از جانب عوامل سرمایه و به اصطلاح “شورای عالی کار” ( بخوان مجمع مدافع سرمایه و سرمایه داران ) به کارگران تحمیل می شود، اعتراض می کنند؛ کارگرانی که حقوق و مزایای معوقه و پرداخت نشده ی خود را از کارفرمایان طلب می نمایند؛ فعالانی که خواهان امنیت شغلی و لغو قراردادهای موقت و سفید امضا به عنوان قراردادهایی اسارت بار و قرون وسطایی هستند؛ کوشندگانی از جنبش کارگری که جلوگیری از اخراج و بیکارسازی کارگران و هم طبقه ای های خود را وجهه همت خویش قرار داده اند؛ کارگران آگاه و پیشرویی که برای برخورداری طبقه کارگر و توده های زحمتکش مردم از بیمه بیکاری و انواع بیمه های اجتماعی تلاش و کوشش می کنند و سرانجام کارگران و فعالانی که برای بهبود زندگی و معیشت این طبقه و رهایی میلیون ها کارگر از فقرو فلاکت و تیره روزی و در بدری و در یک کلام مناسبات نابرابر و نکبت بار سرمایه داری فعالیت و مبارزه می کنند و . . . همگی مخل”نظم و امنیت عمومی”ــ که در واقع اسم رمز “امنیت و منافع مشتی سرمایه دار، برای بهره کشی و استثمار هرچه بیرحمانه تر کارگران است ــ به شمار آمده و باید به عنوان اقدام کنندگان علیه “نظم عمومی” و “امنیت ملی” با آن ها برخورد شود و برای سال های طولانی در کنج زندان ها محبوس باشند. این قبیل اعمال و رفتارها البته تازگی ندارند. طبقه سرمایه دار، به حکم ماهیت طبقاتی خویش، در طول تاریخ حیات خود، همواره تلاش نموده است تا با توسل به انواع فشارها و تضییقات، از جمله دستگیری و زندان و گاه حتی اعدام کارگران و فعالان آگاه و پیشرو این طبقه و این جنبش، و از این طریق ایجاد فضای رعب و وحشت، حتی المقدور کارگران را از پیگیری اهداف و خواست های خویش باز داشته، از تلاش و مبارزه برای به کرسی نشاندن آن ها منصرف نماید. دستگیری و زندانی کردن جعفر عظیم زاده و محمود صالحی و احکام صادره علیه بسیاری دیگر از کارگران، معلمان و فعالان دلسوز و مخلص کارگری، همچون شاهرخ زمانی وکوروش بخشنده و بسیاری دیگر را که حتی جان خود را در این راه گذاشته اند، تنها می توان در این راستا ارزیابی نمود. از نظر سرمایه داران و عوامل آنان، کارگران آگاه، معلمان، پرستاران و فعالین این جنبش ها که خواهان از میان برداشتن مصائب ومعضلات عدیده نظام سرمایه داری همچون فقر، بیکاری، فحشا، گرانی، بی خانمانی و مصائبی از این دست، مبارزه می کنند و برای تحقق آن ها، از جمله حق ایجاد تشکل و حق اعتصاب، و سایر حقوق سیاسی و اجتماعی کارگران دفاع می نمایند، باید به عنوان “اخلال گر” و افرادی که علیه “نظم و امنیت ملی” اقدام می کنند از حرکت بازداشت و به کنج زندان ها افکند. کارگران  و فعالان کارگری ای چون جعفرعظیم زاده، محمود صالحی، محمد جراحی،  بهنام ابراهیم زاده، هادی تنومند، جمال مینا شیری، محمد کریمی، قاسم و ابراهیم مصطفی پور،  حسن رسول نژاد، رسول بداقی ، اسماعیل عبدی، علی اکبر باغانی، محمود بهشتی، هاشمی که با چنین اتهامات و بهانه هایی روانه زندان شده، یا در معرض اجرای حکم زندان هستند، در واقع تاوان دفاع و حمایتشان از طبقه کارگر و جنبش کارگری و  مطالبات برحق آن ها را پس می دهند.  کارگران آگاه و وجدان های بیدار و عدالت طلب جامعه خود شاهد بوده اند که عوامل سرمایه طی این سال ها، چگونه با تشدید فشار و سرکوب و ایجاد فضای پلیسی و امنیتی و در این راستا تهدید، احضار، بازداشت و زندانی کردن کارگران پیشرو، معلمان آگاه، فعالین کارگری و فعالان دیگر جنبش های اجتماعی، سعی در مرعوب کردن کارگران و مردم به جان آمده نموده و در جهت متوقف کردن طبقه کارگر و مردم ستمدیده از پیگیری خواست ها و مطالبات برحق آنان در عرصه های مختلف، ازجمله انحلال تشکلهای مستقل ومتکی به خود کارگران، از هیچ کوششی فروگذارنکردند. تا آن جا که بارها و بارها کارگران و فعالین کارگری را به بهانه ¬های واهی از قبیل”تبلیغ علیه نظام”، “اقدام علیه امنیت ملی”، “تجمع به قصد تبانی” و برچسب هایی از این دست به دادگاه ها و محاکم قضایی ِ حامی سرمایه کشانده و به حبس ها و زندان های طولانی مدت محکوم نموده اند.  اما تاریخ جنبش کارگری، متقابلاً گواه این حقیقت نیز بوده و هست که اِعمال این گونه فشارها و سرکوب ها علیه کارگران آگاه و فعالین پیشرو و دلسوز کارگری هیچگاه نتوانسته و نمی تواند برای همیشه این جنبش و این فعالین را از تلاش و ممارست برای پیگیری خواست و مطالبات برحق کارگران و اقشاز زحمتکش مردم بازداشته و آن ها را از تلاش و فعالیت برای دستیابی به یک زندگی در خور انسان، که چیزی جز رهایی کارگران از ستم و استثمار سرمایه و ایجاد جامعه ای انسانی و برابر نیست باز دارد.   کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن احکام صادره علیه جعفر عظیم زاده و دیگر کارگران و فعالان کارگری و اعلام حمایت از اهداف انسانی و برحق آنان، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این عزیز و دیگر کارگران و فعالان کارگری دربند بوده و به سهم خود از همه ی کارگران، تشکل های کارگری و مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان می خواهد که در حد توان از آزادی تمامی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی و عقیدتی دفاع نمایند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ٢١ نوامبر ١٣٩٤

معلم بازنشسته : بی نظمی حاصل مدیریت سرمایه داران است,نه کار گران

جعفر عظیم زاده کارگر جوشکار,برای گذراندن ۶سال محکومیتش به زندان فرا خوانده شد.. به چه جرمی ؟ بر هم زدن نظم عمومی!!!!!؟ ما کارگران جهان را ساخته ایم ونظم را در جهان ایجاد کرده ایم,نظمی که خودمان از ان بی نصیب میباشیم وسرمایه داران از ان سود میبرند وبرای ما کارگران چیزی جز بی نظمی در توزیع ثروت, چیزی نمی گذارند. سرمایه داران چگونه میتوانند صحبت از نظم عمومی کنند,وقتی که در سراسر ایران بی نظمی حاکم است؟از بی نظمی های اقتصادی,تا بی نظمی در صنعت مواد غذایی, بی نظمی در مدیریت بانکها, بیمه ها,وبیمه تامین اجتماعی بطور اخص از کدامشان باید گفت؟؟؟ از نظمی که دانش اموزش به خاطر پولی که از او خواسته وپدر بیکارش ناتوان از دادن پول, به زندگی خود پایان میدهد وخود را حلق اویز میکند, از خود سوزی کارگر اخراجی در جلوی کارخانه بگویم ؟ اری ما کارگران اینهارا بی نظمی می دانیم وشما سرمایه داران را مسول این بی نظمی در جامعه میبینیم. وخود را مبرا از تمامی این اتهامات میدانیم. این سرمایه داری حاکم است که بر هم زننده نظم در جامعه میباشد,نه کارگر ………… سرمایه داری در ایران باگسترش بیکاری فقر,فحشا گرانی واختلاس های میلیاردی درشت درشت بر هم زننده نظم میباشد,نه کارگری که عمری را در تلاش و زندگی را به سختی میگذراند. ما کارگران نه تنها این اتهامات را رد میکنیم,بلکه میگوییم : چرا ایران با داشتن این همه ثروت عظیم ومنابع زیر زمینی,بیشتر مردمش زیر خط فقر میباشند ؟ ایا این خود نشانگر بی نظمی در جامعه نیست؟ ان وقت کارگر را به این جرم متهم میکثید؟!! طبقه کارگر ایران علیرغم فشارها,بیکاریها,داشتن سفره خالیها,طراح نظم در جامعه میباشد, کسی نمیتواند مارا به بی نظمی وبر هم زدن نظم متهم کند,بی نظمی حاصل مدیریت سرمایه داران است,نه کار گران.. اتحادیه آزاد کارگران ایران (ایمیل ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران)

جعفر عظیم زاده کارگر جوشکار برای گذراندن ٦ سال زندان به اوین رفت! ایا این دنیای وارونه نظام سرمایه داری  ضد انسانی نباید نابود گردد؟ ایا کارگرانی همچون جعفر عظیم زاده که برای  مطالبات حداقلی خود معترض می شوند ،  باید به 6 سال زندان محکوم شوند؟ حداقل حقوقی که ماهها پرداخت نمی گردد.حداقل دستمزدی که چندین برابر زیر خظ فقر قرار دارد.قراردادهای موقت که عدم امنیت شغلی است. نداشتن تشکل کارگری که از حقوق بدیهی کارگران  به شمار میرود.  سرکوب  تجمعات ،اذیت وازار کارگران معترض،تشکیل بی دادگاهای پی درپی برای محکومیت فعالین و نمایندگان کارگران، به زندان انداختن کارگران معترض ونمایندگا نشان همان وارونه بودن این نظام سرمایه داری و دولتشان است. کارگران تولید کنندگان  ثروتهای اجتماعی وهستی بخش جوامع انسانی صاحبان اصلی  این جهانند.وشایسته یک دنیای بهتر برای همه انسانها. ما کارگران از تمامی سازمانها و اتحادیه های کارگری ودیگر سازمانهای مدافع حقوق بشر می خواهیم که برای ازادی کارگران  زندانی ، ما کارگران  ایران را یاری دهند. کارگر زندانی   زندانی سیاسی ازاد باید گردد. کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران ٢١آبان ٩٤

جوانمیر مرادی : کارگران و امنیت ملی! روز 17 آبان 94 جعفر عظیم زاده دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از فعالین سرشناس جنبش کارگری ایران برای گذراندن حکم 6 سال زندان راهی زندان اوین شد. مجموعه فعالیتهای جعفر طی ده ساله گذشته در دفاع از حق حیات خود به عنوان یک کارگر و دیگر کارگران هم سرنوشتش، از سوی قاضی پرونده مصداق اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام تشخیص داده شده و بنابراین حکم 6 سال زندان بر علیه او صادر کرده است. یکی از مؤخر ترین اقدامات جعفر ایفای نقش به عنوان یکی از هماهنگ کنندگان جمع آوری 40 هزار امضاء کارگران در اعتراض به پایین بودن دستمزد بوده است. این نمونه ای است از جرمهائی که کارگران مدام به خاطر شرایط اسفبار زندگیشان مرتکب می شوند و جعفر عظیم زاده هم به عنوان یک کارگر که هزاران مصیبت از جانب سرمایه داران بر او روا داشته شده است و به این وضعیت اعتراض داشته، مرتکب این گناه کبیره گشته است. طی ده ها سال گذشته کارگران زیادی به خاطر شرکت در اعتراضات نسبت به عدم پرداخت حقوقهای چندین ماه به تعویق افتاده یا پایین بودن سطح دستمزد و وجود دیگر مشکلاتی که کارفرمایان بانی انها بوده اند، از سوی حراست و نیروی انتظامی و اطلاعاتی احضار، بازداشت و زندانی شده اند. کلام مشترک همه بازجوها در برخورد به کارگران بازداشتی، جمله هائی از قبیل به مخاطره انداختن امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی بوده. چرا باید کارگر به این موارد متهم شود؟ چه خصومت و بیگانگی ای میان کارگر و این نوع نظم و امنیت هست؟ آنچه که به تجربه می شود  از معنا و مفهوم این جملات طی بیش از سه دهه گذشته فهمید، این است که ما دهها میلیون کارگر به همراه خانواده هایمان از دایره امنیت خارج بوده و نظم در زندگیهایمان رخت بر بسته است. ما حق ورود به این دایره را نداریم و اگر بخواهیم مشمول امنیت قرار گیریم، امنیت ملی را به مخاطره می اندازیم! ما حق نداریم امنیت شغلی داشته باشیم، حق نداریم سر ماه دستمزد 5 برابر زیر خط فقرمان را بگیریم، حق برخورداری از بیمه بیکاری، دستمزد بالای خط فقر، سرپناه مناسب، بهداشت و درمان نداریم ، فرزندانمان به خاطر فقر و نداری باید از تحصیل باز بمانند و تبدیل به کودکان کار شوند تا گرفتار باندهای مواد مخدر و فحشاء گردند و به دلیل وجود این مصائب که از جانب سرمایه داری بر ما اعمال گشته، شیرازه زندگی یعنی همان نظم، از هم پاشیده و باعث فروپاشی زندگیها، خودکشیها، اعتیاد، فحشاء و دهها بدبختی دیگر شود. اینها فقط گوشه ای از تاوانهای بی شماری است که کارگران باید برای حفظ امنیت و منافع ملی بپردازند. امنیتی که خود کارگران خارج از آن قرار دارند و چنانچه خواهان برخورداری از امنیت و حفظ نظم و از هم نپاشیدن شیرازه خانواده هایشان شوند،یعنی کار یا بیمه بیکاری بخواهند، سرپناه و درمان بخواهند و به طور کلی بخواهند از یک شرایط انسانی برای زندگی برخوردار باشند، در تعارض و ضدیت با امنیت ملی قرار می گیرند و باعث اخلال در نظم می شوند!وجود صدها هزارکارتن خواب، حاشیه نشین و کودکان کار که همگی از خانواده های کارگری ای هستند که یا کارشان را از دست داده و یا به خاطر کفایت نکردن دستمزدشان به چنین وضعیتهائی گرفتار شده اند، همه لازمه حفظ منافع و امنیت سرمایه های سرمایه داران است. باید این بخشهای وسیع و میلیونی جامعه از بدیهی ترین ملزومات زندگی، حتی از نان خوردن محروم شوند و هیچ امنیت و پناهی نداشته باشند و در عین حال صدایشان در نیاید تا سرمایه داران در آرامش و امنیت کامل به چپاول از کارگران و همه انسانهای کم درآمد که اکثریت جمعیت جامعه را تشکیل می دهند، بپردازند. امنیتی که کارگران معترض به جرم به خطر انداختنش بازداشت، محاکمه و زندانی می شوند، چیزی جز تعرض به منافع سرمایه داران و به هم خوردن آرامش آنها و فضائی که بتوانند کارگران را به وحشیانه ترین و قرون وسطائی ترین شیوه تحت فشار گذاشته و مورد بهره کشی قرار دهند، نیست. اگر غیر از این بود این کارگران هستند که به عنوان تولیدکنندگان و اکثریت انسانهای جامعه می بایست از هر حیث از امنیت برخوردار می بودند. واقعیت آن است که این کارگران هستند که امنیتشان همواره به خطر افتاده و نظم اداره زندگیشان دچار شدیدترین اختلالات شده است و بنابراین و در واقع کارگران هستند که خواهان امنیت و وجود نظم می باشند. امنیتی که در آن شرایط زندگی انسانی برای همه انسانها تضمین و تأمین باشد و به آن نظم ببخشد. ٢٠آبان ١٣٩٤

گزارش

حقوق کارگران ایران خودرو و ساپیا چقدراست؟/ ١٢ نکته درباره صنعت خودرو ایران. اقتصاد نیوز نوشت:ایران خودرو و سایپا در مجموع بیش از ٢٠٠ هزار نفر کارگر و کارمند دارند و ماهانه بالای ٢٠٠میلیارد تومان حقوق به کارکنان خود پرداخت می کنند. بررسی آمار هفت ماهه تولید خودرو در ایران نشان می‌دهد که ١٨ کارخانه تولید خودرو با تیراژ حداقلی مشغول کارند و توانسته‌اند بیش از ٢٠٠ هزار نفر از جمعیت شاغل را در خود جذب کنند که در این میان محصولات پژو در چهار استان کشور به تولید می‌رسد. در صنعت خودرو ایران ناگفته هایی وجود دارد که در ذیل به ١٢ نکته اساسی که بهتر است درباره این صنعت بدانیم، اشاره شده است. ١ــ ١٨کارخانه خودروسازی در ایران وجود دارد. ٢ایران خودرو در ٥ استان تهران، فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و مازندران کارخانه تولید خودرو دارد. ٣ـ  سایپا پنج کارخانه در ایران دارد که سه کارخانه سایپای مرکزی، پارس خودرو و بن‌رو در تهران و دو کارخانه در آذربایجان شرقی و کاشان مشغول فعالیت هستند. ٤ــ  استان کرمان به عنوان قطب سوم خودروسازی کشور سه کارخانه راین، مدیران و کرمان موتور را در خود جای داده و بخش بزرگی از خودروهای چینی را به تولید می رساند. ٥ــ  ایران خودو ١٠ نوع سواری به تولید می رساند که یک آن نوع چینی، یک نوع ژاپنی، یک نوع از رنو، سه برند ملی و ٤ برند آن پژو را به خود اختصاص داده است. ٦ــ  سایپا نیز در شرکت های خود پنج نوع خودرو پراید، برلیانس، سراتو، تیبا و ال٩٠ را تولید می کند. ٧ــ از مجموع ١٨ کارخانه در هفت ماه گذشته ١١کارخانه زیر ٥٠ هزار دستگاه و ٧ کارخانه زیر پنج هزار دستگاه به تولید پرداخته اند. ٨ــ ٩کارخانه خودروساز در مهر ماه با رشد منفی مواجه بوده‌اند. ٩ــ پژو پارس، پژو ٢٠٦و سمند پر تیراژترین خودروهای ایران خودرو در هفت ماه نخست امسال بوده اند.  ١٠ــ ایران خودرو و سایپا در مجموع بیش از ٢٠٠هزار نفر کارگر و کارمند دارند و ماهانه بالای ٢٠٠ میلیارد تومان حقوق به کارکنان خود پرداخت می کنند.١١ــ .ایران خودرو روزانه ٤٠میلیارد تومان به قطعه سازان پرداخت می کند.  ١٢ــ ١٩نوع خودرو سواری چینی در ایران مونتاژ می شود و ١٠درصد مونتاژ خودرو در ایران را در اختیار خود گرفته است.

دستگیری ۳ و نیم میلیون نفر طی ۱۱ سال در حوزه مواد مخدر

ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۳ و نیم میلیون نفر طی۱۱ سال گذشته در حوزه مواد مخدر دستگیر‌ شده‌اند، در شش ماهه اول امسال بیش از ۲۰۰ هزار نفر در حوزه مواد مخدر دستگیر شدند که ۷۰ درصد آن‌ها قاچاقچی هستند.

اخبار بین المللی

ایتالیا – اعتصاب کارکنان فروشگاه‌ها و توزیع کنندگان مواد غذایی

روز شنبه ۱۶ آبان، کارکنان فروشگاه ها و توزیع کنندگان مواد غذایی در ایتالیا در اعتراض به دستمزدهای نازل و قراردادهای کاری خود، دست به اعتصاب زدند. اعتصاب کنندگان، خواستار تمدید قراردادهای کاری و نیز بهبود دستمزد های خود هستند. در همین زمینه، دبیر فدراسیون کارکنان تجاری و گردشگری ایتالیا، اعلام کرد: “هزاران نفر از کارگران زن و مردم در این اعتصاب شرکت کرده اند. هدف از برگزاری این اعتصاب نیز دستیابی به یک قرارداد عمومی اشتغال در سطح ملی است. ”  وی همچنین در مورد دستمزد دریافتی کارگران مشغول به کار در فروشگاه ها و توزیع کنندگان مواد غذایی، گفت: “برخی از کارکنان در این بخش ها، از حدود دو سال پیش تا کنون موفق به دریافت حقوق خود نشده اند. “

افغانستان – اعتراض فعالان مدنی به سنگساریک دختر درغور

فعالان مدنی افغان در کابل، روز جمعه ۱۵ آبان، در واکنش به سنگسار یک دختر جوان در ولایت غور در مرکز افغانستان، دست به راهپیمایی و تجمع اعتراض‌آمیز زدند. مقام‌های محلی در ولایت غور ده روز پیش، از سنگسار این دختر که رخشانه نام داشت، به دست مخالفان مسلح دولت افغانستان خبر دادند. عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی غور به بی‌بی‌سی گفت که این دختر در یک دادگاه صحرایی در ۴۵ کیلومتری شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت، به اتهام “زنا” به سنگسار محکوم شده بود. به گفته آقای خطیبی محل برگزاری این دادگاه و اجرای حکم در کنترل شورشیان مسلح مخالف دولت افغانستان است. یک هفته پس از تایید این خبر از سوی مقام‌های محلی، رادیو اروپای آزاد، ویدئویی را از جریان اجرای حکم سنگسار رخشانه منتشر کرد. شرکت‌کنندگان در تجمعی که در کابل برگزار شد با انتقاد از دولت مرکزی و مقام‌های محلی ولایت غور، خواستار برخورد جدی با عاملان این قضیه و تحقیق در مورد عملکرد مسئولان و مقام‌های امنیتی ولایت غور شدند. این شرکت‌کنندگان شعارهایی علیه خشونت و افراط‌گرایی سر دادند. حدود دو ماه پیش نیز قاضی یک دادگاه دولتی در غور، دو جوان را “به جرم زنا” به شلاق محکوم کرد و حکم آنها در ملاء عام به اجرا گذاشته شد.

اسپانیا – هزاران نفر علیه بد رفتاری با زنان دست به تظاهرات زدند

“خشونت علیه زنان را متوقف کنید”. این شعار هزاران تظاهرکننده اسپانیایی است که روز شنبه۷ نوامبر برای اعتراض به بدرفتاری های خانگی و خشونت های جنسی علیه زنان به خیابان های مادرید، پایتخت اسپانیا آمدند. اولگا آرانزا که یک معلم ۴۵ ساله و خود قربانی خشونت خانگی است، می گوید: “این مهم است که افرادی مثل من امروز راهپیمایی می کنند. من یک نمونه از زنانی هستم که از خشونت خانگی نجات یافته اند و این یعنی تمام زنان قربانی بدرفتاری می توانند از خشونت رهایی بیابند، زیرا لیاقت زندگی بهتر را دارند. شما واقعا می توانید آزاد شوید. ” یکی دیگر از تظاهرکنندگان می گوید: “به نظر من مهم است که ما مردان هم سهمی در این اعتراض داشته باشیم. پیام روشن ما به زنها این است که آنها در این کارزار علیه خشونت جنسی تنها نیستند و ما با آنهائیم. اگر بخواهیم به یک جامعه دموکراتیک تری برسیم، مبارزه با خشونت مرحله مهمی است. ” تنها از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون در اسپانیا ۴۱ زن بر اثر خشونت مردان جان خود را از دست داده اند. در عین حال خشونت علیه زنان در اسپانیا از سال ۲۰۰۸ به این سو کاهش یافته است. موارد خشونت خانگی علیه زنان در سایر کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و ایتالیا بسیار بیشتر از اسپانیاست. از سوی دیگر در میان کشورهای جهان، دولت ها و سازمان های مردم نهاد اروپایی از جمله فعال ترین ها برای دفاع از حقوق زنان بوده اند. به گزارش شورای اروپا، اسپانیا در این میان با قانونی که در سال ۲۰۰۴ تصویب کرد، پیشتاز مبارزه با خشونت علیه زنان در اروپا شناخته می شود.

آرژانتین – تظاهرات دگر باشان جنسی‌ در بوئنوس آیرس

صدها نفر در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین در راهپیمایی سالانه ای که به منظور حمایت از حقوق برابر و مخالفت با تبعیض علیه دگرباشان جنسی برگزار می شود، شرکت کردند. تظاهرکنندگان که خواستار “پذیرش” بیشتر دگرباشان جنسی در اجتماع بودند، پیش از رفتن به سوی پارلمان مقابل کاخ ریاست جمهوری آرژانتین تجمع کردند. سازماندهندگان این تظاهرات می گویند با اینکار هم دست آوردهای گذشته را جشن گرفته اند و هم خواستار حقوق اجتماعی بیشتری برای دگرباشان شده اند. آرژانتین اولین کشور آمریکای لاتین است که پنج سال پیش ازدواج همجنسگرایان را قانونی اعلام کرد.

آلمان – اعتصاب بی‌سابقه کارکنان شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا

اعتصاب خدمه پرواز شرکت لوفتهانزا آلمان در سومین روز از آغاز آن باعث لغو نزدیک به یک هزار پرواز در فرودگاه های فرانکفورت، دوسلدورف و مونیخ شد. خدمه پرواز شرکت لوفتهانزا بخاطر کاهش هزینه ها و اختلاف بر سر مستمری و مزایای بازنشستگی زودتر از موعد مقرر اعتصاب کرده اند، اعتصابی که اگر تا روز جمعه ادامه پیدا کند در تاریخ ۶۰ ساله لوفتهانزا بی سابقه خواهد بود.  نیکولای بائوبلیس، رئیس اتحادیه خدمه پرواز شرکت هواپیمایی لوفتهانزا می گوید: “حضور در اعتصاب به خاطر شرکت کارکنانی هم که عضو اتحادیه نیستند چشمگیر است. ۹۵ درصد تمامی پروازها لغو شده اند. لوفتهانزا حتی از انجام پروازهای اضطراری بازمانده است. انتظار این همه استقبال از اعتصاب را نداشتیم، استقبالی که نشان از خشم کارکنان نسبت به این شرکت دارد. “

اعتصاب کارکنان لوفتهانزا برای این شرکت هواپیمایی در سال جاری ۱۳۰ میلیون یورو زیان وارد کرده است.

عربستان-  میزان اعدام‌ها در۲۰ سال گذشته بی‌سابقه است

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون حداقل ۱۵۱ نفر در عربستان اعدام شده‌اند. این سازمان حقوق بشری می‌گوید که این، بالاترین میزان اعدام در عربستان سعودی از سال ۱۹۹۵ به این سو است. در سال ۱۹۹۵ عربستان سعودی ۱۹۲ نفر را اعدام کرده بود. تازه‌ترین مورد اعدام در عربستان سعودی روز دوشنبه صورت گرفت که مردی که به قتل یک مأمور پلیس متهم شده بود، اعدام شد. عفو بین‌الملل در گزارش خود گفته است که در سال ۲۰۱۵ تا کنون، به طور متوسط هر دو روز یک نفر در عربستان سعودی اعدام شده است. سال پیش ۹۰ مورد اعدام در عربستان صورت گرفت. عفو بین‌الملل روند محاکمه افراد محکوم به اعدام در عربستان را ناعادلانه و سیاسی خوانده است. از ۱۵۱ نفری که امسال تا کنون اعدام شده‌اند، ۷۱ نفر آنها شهروند سایر کشورها بودند. دو روز پیش وزارت کشور عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه شهروند ایرانی را به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام کرده است. اعدام در عربستان سعودی در بیشتر موارد از طریق گردن زدن با شمشیر صورت می‌گیرد. عفو بین‌الملل هشدار داده است که اتباع خارجی، به خصوص کارگران خارجی که از کشورهای در حال توسعه هستند، به دلیل آن که با زبان عربی آشنایی ندارند و در روند دادگاه به مترجم دسترسی کافی ندارند، آسیب‌پذیر هستند. این نهاد حقوق بشری همچنین نگرانی خود را از استفاده عربستان سعودی از مجازات اعدام برای سرکوب مخالفان شیعه در این کشور ابراز کرده است. از جمله شیخ نمر باقر النمر ، روحانی سرشناس شیعه این کشور به مرگ محکوم شده است.

در جریان دادگاه سال ۲۰۱۳ این روحانی شیعه، دادستان خواهان به صلیب کشیدن او شده بود. این مجازات در عربستان شامل گردن زدن و نمایش آن در ملاء عام می‌شود.

افغانستان- هزاران نفر بر علیه حکومت دست به اعتراض زدند

کابل شاهد تظاهراتی هزاران نفره در واکنش به سربریده شدن هفت هزاره به دست جنایتکارن اسلامی بود. معترضان کوشیدند به ارگ ریاست جمهوری افغانستان وارد شوند اما پلیس آنها را با تیراندازی هوایی متفرق کرد. هزاران نفر از مردم افغانستان روز چهار‌شنبه ۱۱ نوامبربه خیابان‌های کابل ریختند تا به اقدامات جنایتکارانه طالبان و بی‌ تفاوتی‌ حکومت اعتراض کنند. این بزرگترین تظاهرات در کابل از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ بود.  مردم در شعارهای خود خواستار واکنش دولت به قتل هفت هزاره بودند. تظاهرکنندگان کوشیدند وارد مقر ریاست جمهوری شوند، اما پلیس با تیراندازی هوایی مانع آنها شد.  طبق اظهارات سجاد گل آقا روحانی، معاون رئیس پلیس به کسی در این میان آسیبی نرسیده، اما گزارشگر بخش دری دویچه‌وله گفته است که دست کم ۸ نفر در کشاکش تلاش پلیس برای متفرق کردن جمعیت مجروح شده‌اند. تظاهرکنندگان با تابوت کشته‌شدگان مسیری طولانی را از دشت برچی در غرب کابل در مسیر ارگ ریاست جمهوری پیمودند. آنها دولت افغانستان را به بی‌کفایتی در قبال اقدامات طالبان و چشم بستن به روی جنایات اسلامگرایان متهم کردند. شمار تظاهرکنندگان ۲۰هزار نفر برآورد شده است. کشته‌شدگان (شش زن و یک کودک) از اهالی ولایت غزنی بودند که ماه گذشته در حین سفر، ربوده و گروگان گرفته شده بودند. این عده اوایل هفته جاری در ولایت زابل سر بریده شدند. اجساد کشته شدگان، یک بار در روز سه شنبه ۱۰ نوامبردر شهر غزنی از سوی هزاران نفر تشییع شده و سپس به تصمیم خانواده‌های قربانیان به کابل منتقل گردیدند. این جنازه‌ها سه‌شنبه شب به کابل رسیدند و مردم در طول شب با در دست داشتن شمع، در کنار تابوت‌ها به سوگواری پرداختند. بدنبال اعتراض وسیع مردم، ریس جمهور و معاونش و مجلس به دست و پا افتادند و اعلام کردند که این یک جنایت است و عاملان آن را مجازات خواهند کرد. تظاهرکنندگان در قطعنامه پایانی تجمع خود از سازمان ملل خواسته‌اند هر چه در توان دارد برای تامین امنیت در افغانستان انجام دهد. زنان و دختران و هنرمندان افغان در تظاهرات روز چهارشنبه کابل حضور پررنگی داشتند.

یونان – تظاهرات بزرگ و اعتصاب سراسری علیه دولت

یونان روز پنجشنبه۱۲ نوامبر شاهد اولین اعتصاب سراسری و اعتراض بزرگ ضد دولتی علیه حزب حاکم سیریزا بود. تظاهرات در آتن با درگیری هایی همراه بود و پلیس برای پراکندن تظاهرات کنندگان، گاز اشک آور شلیک کرد. تظاهرات روز پنجشنبه اولین اعتراض بزرگ علیه دولت چپگرای یونان محسوب می شود اما با توجه به فشاری که این دولت از سوی وام دهندگان روبروست به نظر می رسد آخرین تظاهرات از این دست نخواهد بود. دولت سیپراس سومین بسته نجات مالی ۸۶ میلیارد یورویی را با این تضمین به وام دهندگان دریافت کرد تا مالیات ها را افزایش و هزینه های دولت را کاهش دهد. یکی از تظاهرات کنندگانی که روز پنجشنبه در آتن به خیابان آمده بود گفت: “این تظاهرات هشداری به دولت است تا بداند مردم آگاه و هوشیارند.” دیگری گفت: “باید به جای سیاست های کاهش حقوق و مزایای بازنشستگی راه های جایگزینی برای ارائه خدمات درمانی و امنیت اجتماعی پیدا کنیم”

تظاهرات کننده دیگر گفت: “فرزندانمان باید در این کشور بمانند و کار کنند و خانواده تشکیل دهند. امروز ما برای زنده نگاه داشتن یونان می جنگیم.” با فراخوان دو اتحادیه کارگری اصلی یونان موسوم به “کنفدراسیون عموم کارگران یونان” و “کنفدراسیون کارمندان یونان” به اعتصاب سراسری، سیستم حمل و نقل یونان روز پنجشنبه مختل و بسیاری از پروازها لغو شد.

خبر‌های کوتاه

آلمان! ادامۀ اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی “لوفت‌هانزا” در فرودگاه های فرانکفورت و دوسلدورف، به لغو ۵۲۰ پرواز و سرگردانی ۵۸ هزار مسافر منجر شد.  در نتیجۀ این اعتصاب، شرکت هواپیمایی “لوفت‌هانزا” روز جمعه ۶ نوامبر، ۱۶۰۰ اتاق در هتل های مختلف برای اسکان مسافران سرگردانش کرایه کرد.  مطالبات صنفی از قبیل افزایش دستمزدها، پیشگیری از اخراج کارکنان و حقوق آنان در دورۀ بازنشستگی، از جمله دلایل اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی “لوفت‌هانزا” بوده اند که قرار است تا ١٣نوامبر ادامه یابد.

هائیتی! کارکنان وسایل حمل و نقل عمومی در پایتخت هائیتی اعتصاب دوروزه خود را آغاز کردند. خیابانهای پایتخت هائیتی که معمولا بسیار شلوغ هستند، روز دوشنبه ۹ نوامبر تقریبا خالی بودند. اعتصاب کنندگان به افزایش کرایه حمل و نقل و همچنین افزایش هزینه ها معترض هستند. هائیتی حدود نه ماه قبل هم اعتصاب گسترده ای را در اعتراض به افزایش قیمت سوخت تجربه کرد.

آمریکا

روز سه شنبه ۱۹ آبان کارگران کم درآمد آمریکا در بیش از ۲۷۰ شهر این کشور به طور سراسری دست به اعتصاب زدند. از جمله خواست و مطالبات اصلی کارگران، افزایش حداقل دستمزد ساعتی و ایجاد نهادهای کارگری برای کارگران شاغل در واحدهای خدماتی همچون رستوران ها است. این کارگران که اکثرا متعلق به رستوران های زنجیره ای فست فود می باشند، خواستار ۱۵ دلار دستمزد ساعتی هستند. کارگران می گویند، دستمزد کارگران فست فود در حال حاضر ۷ دلار و ۲۵ سنت در هر ساعت است. این اعتصاب قرار است در چند روز آینده در بیش از ۵۰۰ شهر آمریکا گسترش یابد و کارگران دیگر نظیر کارگران خدماتی و کارگران مهد کودکها نیز به این اعتراض بپیوندند.