نمایش فیلم “آب”
18 ژانویه 2013 ـ ساعت 18ـ پیانوفابریک بروکسل
دوستان و رفقا، شما را دعوت میکنیم تا روز 18 ژانویه ساعت 18 در مجتمع پیانوفابریک، به بررسی موضوع “تجاوز به زنان” بپردازیم. در روزهایی که بحث تجاوز گروهی به زن جوانی در هند موضوعی برای مبارزهی زنان در هند و جنبش بینالمللی زنان شده و توجه همهی رسانهها را به خود جلب کرده است، ما نیز به سهم خودمان قصد داریم برای عمق بخشیدن به این بحث که در مرکز آن روابط مردسالارانه قرار گرفته است و بررسی ساختار و چگونگی بروز آن در شرایط کشوری مثل ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی گامی برداریم و با نمایش فیلمِ “آب” (Water) شما را به تماشای آن و بحث و گفتگو در مورد فیلم و موضوع تجاوز دعوت میکنیم.
فیلم “آب” به کارگردانیِ Deepa Mehta یکی از سهگانههای معروفِ “آب – خاک – آتش” است و روایتِ تاریکی از زنان بیوهی روستاییِ هند در سالهای دههی 1940 است که تا امروز به قوت خود باقی مانده است. این فیلم، موضوعات بحث برانگیز مانند زن ستیزی و طرد اجتماعی را در بر میگیرد. داستانِ فیلم در سال 1938 و هندِ تحتِ استعمار بریتانیا سِیر میکند، در سالهایی که زنان بیوه در فرودستیِ کاملِ اجتماعی زندگی میکردند، اجازهی ازدواجِ مجدد نداشتند و باید تا آخر عمر به عبادتِ خدا و در فقر و تنفروشی برای بقا بسر میبردند. ماجرای فیلم، حولِ زندگیِ Chuyia دختر هفت سالهای که شوهر خود را از دست داده میگردد. او تاکنون رابطهی جنسی نداشته و هنوز با عروسکهایش بازی میکند، وقتی شوهرش میمیرد او را مطابق سنّت با ساریِ سفید تحویل یک مرکز نگهداریِ بیوهها میدهند. او با زنان بسیاری که با فقر و فلاکت و … در آنجا روزگار میگذرانند آشنا شده و با جوانترین و زیباترینِ آنها دوست میشود. تا این زمان، Chuyia گمان میکرد که اقامتِ او در این مرکز موقتی است و مادرش بزودی برای بردنِ او خواهد آمد. در اثر یک سری اتفاقات Chuyia میفهمد که این مکان، محل اقامت او تا آخر عمر خواهد بود و تمام زنان این مرکز توسط زنِ پیر و مسئولِ آنجا برای دادنِ سرویس جنسی به مشتریان محلی فروخته میشوند تا با این شرط امکانِ استفاده از غذا و جای خواب در این مرکز را دارند! از اینجا به بعد شاهد صحنههایی از واقعیتهای خشن زندگیِ این زنان و Chuyia خردسال هستیم و ماجراهای در پیِ آن را خواهیم دید. فیلم با برجسته کردنِ سنت و مذهب در جامعهی هند و امکاناتی که از یک سو به مردان و طبقات مرفه میدهد و از دیگر سو زنان و طبقات محروم را به قهقهرا میکشاند؛ به خوبی توانسته جایگاه فرودستی زنان را ترسیم کند. در طولِ فیلم با کشمکش سنت و مذهب و حفاظت قانون از آنها در به بردگی کشاندنِ زنان روبهرو هستیم و سکسیم عریان را در پس روابط پوسیده و عقبماندهی اجتماعی خواهیم دید… این فیلم به زبان اصلی و با زیرنویس فارسی و فرانسه پخش میگردد.
همچنین کمیتهی ما در این فرصت پیشاپیش شما را در جریان برنامههای آتیِ خود قرار میدهد:
سومین جمعهی ماه فوریه (22/02/2013) ساعت 18 برنامهای “پیرامونِ انقلاب 57”
سومین جمعهی ماه مارس (15/03/2013) ساعت 18 برنامهی ویژهی “روز جهانیِ زن”
که در تلاش هستیم جزئیاتِ این برنامهها، سخنرانان و … را به زودی در اختیار شما قرار دهیم. این برنامهها به روالِ همیشه در پیانوفابریک برگزار خواهد شد.
زمان: جمعه 18 ژانویه، ساعت 18
مکان: سالن کازابلانکا (۲) در پیانوفابریک – خیابان فورت شماره ی ۳۵ – سنت ژیل
PianoFabriek) Casablanca II) Rue du Fort 35, 1060 Saint-Gilles
نزدیکترین ایستگاه مترو: ترامهای شماره ۳ و ۴ و ۵۱ ایستگاه Parvis de Saint-Gilles
کمیتهی دفاع از مبارزات مردم ایران – بلژیک
شورای دانشجویان و جوانان چپ ایران ـ کمیته بلژیک
۰۴۸۶۴۸۴۳۶۵
http://committeebe.blogspot.be http://shorayejavanan.com
committeebe@gmail.com iranianfederation@gmail.com
توجه: از ماه اکتبر، کمیتهی دفاع از مبارزات مردم ایران – بلژیک و شورای دانشجویان و جوانان چپ؛ در سومین جمعهی هر ماه، ساعت 18 در سالن شمارهی (۲)کازابلانکای پیانوفابریک جمعنشینی خواهد داشت و تلاش میشود که با همکاریِ شما عزیزان، برنامههای متناوبی اجرا شود. از علاقهمندان خواستاریم برای ارائهی پیشنهادات، مباحث سیاسی، اجرای برنامههای فرهنگی – هنری با رفقای کمیته تماس حاصل کنند. شما می توانید برای سوال یا دریافت اطلاعات بیشتر با تلفن تماس:۰۴۸۶۴۸۴۳۶۵ با ما در تماس باشید؛ و دوستانی که برای شرکت در این برنامه نیاز به «پرستار بچه» دارند میتوانند پیشتر از طریق تلفن ما را در جریان قرار دهند تا هماهنگیهای لازم را انجام دهیم. به امید دیدارتان
کمیته جوانان بلژیک
Youth Committee of Belgium
http://committeebe.blogspot.com