اخبار کارگری
١١ آبان ١٣٩٤
نسان نودینیان. داوود رفاهی
اعتراضات
تجمع اعتراضی کارگران معدن پابدانای جنوبی زرند کرمان
١١ آبان کارگران(٤٠نفر) معدن پابدانای جنوبی زرند کرمان در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه دستمزد خود دست به تجمع زدند. این اعتراض در هفتم آبان شروع شد و مدیریت قول داده بود که طلب کارگران تا روز ٨ مهر پرداخت خواهد شد. اما بدلیل خلف وعده کارفرما در این روز کارگران دوباره دست به تجمع زدند.
تداوم اعتراضات کارگران زغال سنگ البرز شرقی
١١ آبان نزدیک به ١٠٠٠ نفر از کارگری معدن البرز شرقی به همراه خانواده هایشان با تجمع در مقابل دفتر نماینده مجلس در شاهرود واقع در خیابان ١٧ شهریور خواستار توقف واگذاری زمینهای این واحد معدنی به شهرداری شاهرود شدند. با واگذاری این تاسیسات اشتغال، مسکن و امکانات زیستی کارگران در خطر قرار میگیرد. بنا بر خبر همزمان با تجمع کارگران معادن شرکت زغالسنگ البرز شرقی برای بیان مطالباتشان، کارکنان و کارمندان ساختمان مرکزی این شرکت نیز دفاتر خود را تعطیل و به اجتماع کارگران معترض پیوستند.
تجمع اعتراضی کارگران معدن سنگرود (ذغال سنگ البرز غربی)
١١ آبان کارگران معدن سنگرود (ذغال سنگ البرز غربی) به دلیل عدم اجرای مصوبه هیئت دولت در خصوص بازنشستگی شان؛ با سفر به تهران در مقابل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی تجمع کردند. بنا بر خبر ١٢٨ کارگر شاغل معدن زغال سنگ سنگرود که هم اکنون مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری اند، میبایستی با محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند.
تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته
١١ آبان جمعی از معلمان بازنشسته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود برای چندمین بار در سال جاری، از ساعت ده صبح مقابل سازمان برنامه تجمع کردند.
تداوم تجمعکارگران ایران کلاچ برای مزد پرداخت نشده
٩ آبان کارگران(٤٠نفر از کارگران) قراردادی شرکت کلاچ در اعتراض به دریافت نکردن حقوق و دستمزدهای خود، برای ششمین روز پیاپی، مقابل دفتر این شرکت در تهران تجمع کردند. کارگران میگویند: همه ما کارگران فنی و مهندسی هستیم که در بهار و تابستان سال جاری برای مدتی چند ماهه بصورت پیمانی به عنوان جوشکار، برقکار و… در پروژه نیروگاه شط البصره عراق کار میکردیم. بصورت مشخص هرکدام از ما از یک ماه تا سه ماه در عراق بودیم و در تکمیل پروژه نیروگاه بصره فعالیت کردیم اما تا این لحظه تنها مقدار ناچیزی از مزد خود را دریافت کردهایم. یکی دیگر از معترضان نیز گفت: در عراق به ما گفته شد که دستمزدمان را باید از دفتر تهران دریافت کنیم اما تا امروز هنوز وجهی بابت مزد و حق بیمه به ما پرداخت نشده است
اعتصاب کارگران پتروشیمی خوارزمی
٩ آبان کارگران(٨٠نفر) خدماتی شرکت خوارزمی پتروشیمی بندر امام در اعتراض به کاهش حقوق و اضافه کاری هایشان دست از کار کشیده و مقابل ساختمان مرکزی شرکت پتروشیمی بندر امام تجمع کردند. تجمع کارگران تا ساعت ده و نیم صبح ادامه داشت، و در حالیکه کارگران به محل کارشان برگشتند اما به اعتصاب خود ادامه دادند. کارگران اعلام کرده اند که تا جواب نگیرند به اعتراض خود ادامه میدهند.
تجمع کارگران کارخانه آونگان اراک مقابل استانداری مرکزیبرای دومین روزمتوالی!
١٠ آبان برای دومین روز متوالی کارگران شرکت آونگان اراک به دلیل پرداخت نشدن ١٠ ماه از حقوق و مزایای مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.
ادامه اعتراض کارگران قطار شهری اهواز مقابل دفتر اداری شرکت کیسون
٦آبان کارگران قطار شهری اهواز (بیش از ٥٠٠کارگر)در واکنش به محقق نشدن وعده پرداخت بخشی از مطالباتشان برای سومین بار در بیست و ششمین روز از اعتراض مقابل ساختمان اداری شرکت کیسون در خیابان اقبال تجمع کردند. کارفرما از روز پنجشنبه ٣٠ مهر ماه وعده پرداخت بخشی از مطالبات کارگران را داده است که تا هم اکنون محقق نشده است. به گفته یکی از کارگران معترض طی یک هفته جاری هر روز پیمانکاربا پی گیری برخی مسئولان وعده پرداخت بخشی از مطالبات ٨ ماهه کارگران را داده است اما هر روز کارفرمابه ما می گویند هنوز چکی که قرار بود برای پرداخت بخش از مطالبات کارگران هزینه شود تامین اعتبار نشده است. کارگران گفتند: برای پی گیری مشکلاتمان ٤ نفر از کارگران را به نمایندی از سایر ین به دفتر قطار شهری اهواز فرستادیم.امروزمعاون قطار شهری اهواز در پاسخ به نمایندگان کارگران گفته است حداکثر تا صبح شنبه ٩آبان -پرداخت بخش از مطالبات کارگران عملی می شود به همین دلیل کارگران امروز با این وعده به اعتراض خود خاتمه دادند.
تحمع اعتراضی کارگران واگن پارس
٥آبان کارگرکارخانه واگن پارس(بیش از ٢٠٠کارگر) اراک در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود در خیابان مجاور کارخانه تجمع کردند. کارگران در این تجمع اعتراضی خوستار دریافت مطالبات معوقه و تغییر مدیریت این واحد تولیدی شدند.
تجمع معلمان پیش دبستانی مقابل مجلس
٦آبان معلمان پیش دبستانی برای چندمین بار در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس تجمع کردند.. یکی از این تجمع کنندگان گفت: مجلس چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که متاسفانه هنوز اجرایی نشده است. وی با تاکید بر این که معلمان تجمع کننده سابقه چندین سال فعالیت در حوزه پیش دبستانی را دارند، گفت: وزارت آموزش و پرورش با توجه به تصویب مصوبه مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است. این معلم پیش دبستانی اضافه کرد: ما خواستار حق التدریسی شدن، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی و همچنین خواستار پرداخت به موقع حقوقمان هستیم.
تجمع اعتراضی کارگران معدن چشمه پودنه مقابل فرمانداری کوهبنان
٩ آبان کارگران معدن زغال سنگ چشمه پودنه کوهبنان به دلیل تعویق پرداخت چند ماه دستمزد، نداشتن امنیت شغلی، عدم ایمنی محیط کار، قراردادهای کاری موقت ٢٩ روزه، و اخراج کارگران در برابر هر اعتراض، در مقابل فرمانداری کوهبنان تجمع کردند. به گفته کارگران از دی ماه سال گذشته تا کنون ١٢ – ١٣ نفر از این معدن اخراج شده اند و قبل از آن نیز وضع بر همین روال بوده است. کارگران خواستار متوقف شدن این اخراجها هستند. و میگویند کارگران اخراجی باید سرکارشان بازگردند.کارگران میگویند که جدا از همه این مشکلات نحوه محاسبه مزایای آنها نسبت به مزایای مزدی کارگران معادن مجاور کمتر است و از اواسط فصل بهار تاکنون بابت مزایای مزدی خود طلبکارند. تعداد کارگران این معدن که در سال گذشته بیش از ٢٩٠کارگر بود در حال حاضر به کمتر از ١٥٠ نفر رسیده است . معدن چشمه پودنه ١٠ سال است که تاسیس شده است و در ٤٥ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد.
اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه اراک!
١٠ آبان جمعی از دانشجویان دانشگاه اراک اعتصاب غذا کرده و به نشانه اعتراض ظروف غذای خود را در مقابل غذاخوری پردیس دانشگاه اراک واقع در سردشت ردیف کردند. اعتراضات دانشجویان نسبت به غذا و عملکرد غذاخوری دانشگاه از ترم قبل به تدریج آغاز شد و اعتراضات نسبت به بهداشت غذا بود. حجم غذا در هر وعده کم بوده و تنها هفتهای یکبار میوه در کنار غذا سرو میشود، که دانشجویان به هر دو مورد معترض هستند، دانشجویان به رفتار نامناسب برخی کارکنان سلف و در کل نحوه سرویسدهی آن معترض هستند.
نارضایتی کارگران پیمانکاری شهرداری سنندج از نحوه محاسبه مزد
کارگران پیمانکاری شهرداری سنندج از اینکه مصوبات مزدی شورای عالی کار در مورد آنها اجرا نمی شود انتقاد دارند. حدود ٢هزار کارگر شهرداری سنندج که به صورت فصلی و به واسطه چند شرکت پیمانکاری در نقاط مختلف شهرسنندج مشغول کار هستند. به گفته آنان پیمانکاری طرف قرارداد شهرداری سنندج است در محاسبه دستمزد کارگران مصوبات شورای عالی کار را لحاظ نمیکند. هر ماه بخش عمدهای از مزد آنها توسط پیمانکار برداشت میشود و با این شیوه محاسبه دستمزدهای پرداختی پاسخگوی هزینههای زندگی آنهانیست. معوقات مزدی کارگران شهرداری سنندج از دو تا هشت ماه بر آورد می شود. طبق این اظهارات ، کارگران به غیر از چند ماه مزد پرداخت نشده بابت مقدار معینی از مانده مرخصی نیز طلبکارند و جدا از آن هنوز طرح طبقه بندی مشاغل برای این آنها اجرا نمی شود و علاوه بر این به دلیل پیمانی بودن ماهیت قرارداد هرلحظه احتمال بیکاری آنها وجود دارد.
اعتراض مردم چیتاب به وضعیت نامطلوب مراکز درمانی
٨ آبان مردم شهر چیتاب از وضعیت بد و نامطلوب مراکز درمانی و نبود پزشک در این شهر اعتراض کردند. مردم این شهر به نبود امکانات لازم درمانی در این شهر و بخش کبگیان به خصوص کمبود پزشک اعتراض دارند. به گفته مردم به دلیل این محرومت در سه سال اخیر ١٣ نفر جان خود را از دست داده اند. مردم میگویند که دیگر نباید کسی بخاطر عدم امکانات درمانی جانش را از دست دهد و پیگیر این موضوع هستند.
اخراج و بیکارسازی
بیکاری ٨٠٠کارگرسیمان درود بدنبال تعطیلی کارخانه بدلیل قطع شدن گاز!
به دلیل قطع شدن گاز مصرفی کارخانه سیمان درود ٨٠٠ کارگر این کارخانه بیکار شدند.
تعطیلی تبریز کف ٢٠٠ کارگر اخراج شدند.
یکی از کارگران تبریز کف گفت از ابتدای فصل پاییز این واحد تولیدی بطور کامل تعطیل و تمامی ٢٠٠ کارگر شاغل در آن بیکار شدند.
٢٠ کارگر دیگر فولاد ارسباران اخراج شدند
اخراج ٢٠ کارگر کارخانه «فولاد ارسباران» واقع در شهرستان تاکستان. از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به ٣٤ کارگر کارخانه «فولاد ارسباران» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شدهاند. کارگران میگویند؛ از مجموع ٧٠ کارگر این کارخانه تعداد ١٤نفر از این کارگران در ماههای نخستین سال جاری تعدیل شده بودند که به تازگی (اول آبان ماه) نزدیک به ٢٠ کارگر دیگر نیزبا سوابق کار ٢ تا ١٤ سال به جمع آنها اضافه شدهاند.
کارگران
سناریوی توطئه آمیز علیه کارگران رسمی و باسابقه شرکت صنایع فلزی ایران!
اتحادیه آزاد کارگران ایران :بدنبال تجمع کارگران شرکت صنایع فلزی ایران که روزشنبه ٣آبان دراعتراض به تداوم اخراجشان وممانعت از ورودشان به کارخانه صورت گرفته بود، رئیس اداره کار اسلام شهر به میان کارگران آمد وبه کارگران قول داد که روز سه شنبه هفته ی جاری باحضوردر شرکت ، با مدیرعامل آن دیداری خواهد کرد تا درباره حل مشکلات پیش آمده چاره اندیشی کنند. طبق گزارشات رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران رئیس اداره کاراسلامشهر با یک روزتآخیرامروزچهارشنبه ٧آبان همراه با بازرس و منشی اداره ، به شرکت آمد و علیرغم اکراه مدیرعامل دراستقبال وپذیرش از آنان درنهایت بدورازحضورکارگران اخراجی (یا نمایندگانشان) بامدیریت گفتگو و بدون اشاره به “غیرقانونی اعلام کردن انحلال شرکت از طرف مدیریت” تنها نظر وخواست مدیریت را درمیان جمع کارگران اینگونه اعلام نمود: ازآنجائیکه عمده کارها به پیمانکاران محول شده ، کارگران باسابقه و رسمی شرکت درصورت تمایل به ادامه کارمیتوانند بصورت قراردادی ورقابت آمیزبا پیمانکارها درشرکت کارکنندو درصورت رضایت از کارشان همچنان درشرکت باقی خواهندماند! و درصورت عدم رضایت ، پس از پایان قراردادیکساله با آنان تسویه حساب خواهدشد. و کارگران را ترغیب نموده که اگر به این شرایط اعلام شده نمیخواهند تن بدهند میتوانند شکایت کنند. لذا، سناریوی توطئه گرانه مدیریت با حمایت اداره کاراینطوراجراء میشود که مدیریت علیرغم اینکه کارخانه درحال کاروتولیدست وپیمانکارهایی درآنجا کارمیکنند دراقدامی غیرقانونی انحلال شرکت را اعلام نموده ، وبدینوسیله کارگران رسمی و با سابقه این شرکت را اخراج واز ورود آنان به کارخانه ممانعت نموده . این تصمیم مدیریت موجب اعتراض شدید کارگران و تجمعات اخیر آنان است. اعمال این طرح که با ترفندهای شکاف افکنانه بین کارگران نیز پیش میرود، باهدف تحمیل شرایط برده وار همراه با عدم امنیت شغلی برای این قبیل کارگران که همواره در دفاع از حقوقشان پیشقدم بوده اند، موجب پراکندگی صفوف آنان و تمکین وخاموشی کارگردرمقابل فشارهای مدیریت خواهدشد. لذا، مدیریت وصاحبان شرکت باخیالی آسوده تروباقدرت مانوربیشتر دراستثمارو بیحقوقی کارگران، به انباشت سود و منافع خود ادامه خواهند داد و در این راه طبق معمول از حمایت های توجیه گرانه مسئولین اداره کارنیز برخواردارند. اتحادیه آزاد کارگران ایران
دست اندازی دولت به صندوق درمان تامین اجتماعی، حمله ای جدید به کارگران
بر اساس اخبار منتشره وزارت بهداشت ضمن طرح ادعایی مبنی بر وجود بدهی های برخی صندوق های درمان به بیمارستان های دولتی، اعلام کرده است که قصد تملک “صندوق درمانی سازمان تامین اجتماعی” را دارد. برخلاف ادعای کذب ، بدهی سازمان تامین اجتماعی، این دولت است که مبالغ بسیار هنگفتی که بالغ بر صد هزار میلیارد تومان است به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است . سازمان تامین اجتماعی نهادی است که باید به دست نمایندگان کارگری اداره و سازماندهی شود و تاکنون مدیریت دولتی و ضد کارگری حاکم بر این سازمان باعث شده است که بسیاری از منابع مالی کارگران به هدر رفته و همچنین مطالبات کارگری مرتبط با این سازمان برآورده نشود. در چنین شرایطی طرح ادعای دروغین طلب وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی به هدف تصرف و تملک صندوق درمان این سازمان، چیزی جز ادامه ی روند اجرای سیاست های ضد کارگری در جامعه ی ما نیست . کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن ادعاهای واهی وزارت بهداشت، خواهان پرداخت بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی و نیز خواهان اجرایی شدن اداره ی کلیت سازمان تامین اجتماعی به دست کارگران و تشکل ها و نمایندگان مستقل کارگری میباشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٩ آبان ١٣٩٤
آرام و فواد زندی آزاد شدند
به گزارش رسیده امروز ٥ ابان ماه ٩٤، آرام وفواد زندی از فعالین کارگری شهر سنندج بعد از گذراندن مدت محکومیت شان در زندان مرکزی شهر سنندج آزاد شدند. این دو فعال کارگری در روز ٢٥ فروردین ٩٤ با یورش نیروهای اداره اطلاعات شهر سنندج در منزل شخصی بازداشت و مدت ٤٧روز در آن اداره مورد بازجویی قرار گرفتند و سپس هر کدام با وثیقه ١٠٠میلیون تومانی آزاد گردیدند. نامبردگان در شعبه اول دادگاه انقلاب به اتهام فعالیتهای کارگری از جمله شرکت در مراسمهای روز جهانی کارگر، روز جهانی زن، گلگشت های کارگری، همکاری با کمیته هماهنگی، دفاع از کارگران زندانی و شرکت در راهپیمایی در حمایت از مردم کوبانی هر یک به چهار ماه حبس تعزیری محکوم شدند. لازم به ذکر است که قرار بود این فعالین کارگری روز دوشنبه ٤ آبان آزاد شوند که در این ارتباط جمعی از فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی و خانواده نامبرده گان جهت استقبال از این دو فعال کارگری در اطراف منزل آنان جمع شده بودند که مقامات زندان جهت جلو گیری از تجمع فعالین، آزادی این فعالین کارگری را به امروز موکول کردند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی آرام و فواد زندی به همه کارگران و خانواده و دوستان آنان، خواهان آزادی فوری سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری. ٥ آبان ١٣٩٤
اعتراض ریاست اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی کانادا نسبت به بازداشت فعالین صنفی در ایران!
آقای پل موریس رئیس کشوری اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی کانادا، که یکی از اتحادیه های بزرگ کانادا می باشد و قبلا هم از حقوق و مطالبات معلمان، بارها دفاع کرده و نامه های اعتراضی به مقامات دولتی ایران نوشته است اخیرا در رابطه با مرگ شاهرخ زمانی فعال کارگری بیانیه ای صادر کرده و مرگ او در زندان را محکوم کرده است. در این بیانیه آمده است: به نمایندگی از طرف بیش از ششصد هزار عضو اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی (CUPE) ما همبستگی خود را با جنبش کارگری ایران بعد از مرگ غم انگیز شاهرخ زمانی در زندان اعلام می داریم. در این بیانیه آمده است که شاهرخ زمانی در مدتی که در زندان بسر می برده است ” ملاقات ممنوع و از دسترسی به تلفن و درمان محروم شد و مورد خشونت فیزیکی و روانی قرار گرفت. شاهرخ زمانی به دلیل شجاعت اش به یکی مشهورترین و محترم ترین فعالین کارگری زندانی در ایران بدل شد.” آقای پل موریس رئیس اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی کانادا همچنین نگرانی خود را از محکومیت محمود صالحی به ٩ سال زندان با وجود از دست دادن هر دو کلیه خود اعلام کرده است و خواهان مختومه اعلام کردن همه اتهامات به محمود صالحی شده است. در این بیانیه همچنین آمده است که: ” شوربختانه لیست فعالین کارگری و صنفی که توسط دولت ایران مورد اذیت و آزار قرار دارند، چنان بلند است که نمی توان نام همه را در اینجا بر شمرد. اما ضروری است اشاره کنیم که علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، از ١٥ سپتامبر تا کنون در حبس بسر می برد. رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان ایران که حکم شش سال زندان را اخیرا گذارنده است دو باره، سه سال حکم زندان گرفته است. بهنام ابراهیم زاده علاوه بر حکم زندان قبلی به ٧ سال زندان محکوم شده است . به همین گونه محمود بهشتی لنگرودی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان و سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران ایران ( تهران) که در ٦ سپتامبر ٢٠١٥ توسط نیروهای امنیتی در منزلش دستگیر شد، هنوزدر حبس است . اسماعیل عبدی دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران ( تهران) و نیز تعدادی از معلمان بر جسته از جمله علی اکبر باغانی، علیرضا هاشمی همچنان در زندان بسر می برند. ” در پایان این آقای پل موریس رئیس مرگ شاهرخ زمانی در زندان را محکوم کرده و خواهان آزادی بدون قید وشرط همه فعالین کارگری و معلمان در بند شده است. منبع:وبسایت اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی کانادا. ترجمه و تنظیم: اسکندر لطفی. برگرفته از حقوق معلم و کارگر
گزارش
کارتنخوابی ٢٠٠ هزار نفر در منطقه ١٢ تهران
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران از کارتن خوابی حدود ١٥٠ هزار تا ٢٠٠ هزار نفر در منطقه ١٢ تهران خبر داد . بیشترین مشکلات در حوزه شبمردگی در منطقه ١٢ است که روزانه یک و نیم میلیون نفر در این منطقه رفت و آمد دارند. این موضوع منجر به پدیدهای به نام شبمردگی شده است و علت آن تجاری شدن منطقه و اسکان کارگران فصلی و کارگران بازار در خانههای قدیمی است. وی از تبدیل شدن محلههایی مانند هرندی ، شوش ، دره فرحزاد و لالهزار به مراکز اقامت موقت معتادان و کارتنخوابها. در بین این افراد از فارغالتحصیلان مقطع دکترا از دانشگاههای معتبر خارجی تا افراد بیسواد و بیکار و فاقد هر گونه شرایط مناسب اجتماعی دیده می شود.
٦٠درصد کارگران حمل و نقلهوایی با مشکل تبعیض مزدی مواجهند!
«حمید نجف» با بیان اهمیت ایمنی در صنعت حمل و نقل هوایی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت شغلی کارکنان این صنعت، تبعیض ناشی از دریافت حقوق و مزایا مهمترین عامل نارضایتی شغلی کارکنان صنعت هواپیمائی کشور را رقم زده است و چه بسا تداوم آن خسارات جبرانناپذیری را به این صنعت وارد خواهد کرد. چیزی حدود ٦٠تا ٧٠درصد از کارکنان صنعت حمل و نقل هوایی را نیروهای قراردادی و شرکتی تشکیل میدهند اما بهدلیل عدم ارتقای شغلی و حقوق پایه ثابت و بسیاری از مشکلات دیگر میزان رضایت شغلی خود را از دست داده و سرخورده شدهاند. شکاف پرداختی در این صنعت بهاندازهای زیاد است که برخی از آنان به نان شب و حتی کرایه خانه خود محتاجند و برخی دیگر از زندگی لوکسی برخوردارند. در دولت قبل نزدیک به ٦تا هزار نفر از کارکنان قرارداد شرکتی را به قرارداد مستقیم تبدیل شدند که تمام امتیازات کارکنان رسمی را دارا بود و سالانه تمدید میشد اما مسئولان ناوگان حمل و نقل هوائی این قراردادها را یکطرفه تنظیم و بندهایی را به قرارداد اضافه کردند که دریافتی کارکنان از حالت شرکتی نیز کمتر شد و یک پله پائینتر نیز آمد. نظامپرداختی کارکنان شرکتی زیر پوشش تأمین اجتماعی بود اما با تغییر قراردادها به قرارداد مستقیم، نظامپرداختی کارکنان زیر پوشش قانون خدمات کشوری قرار گرفت. بخش عمدهای از نیروهای قراردادی دارای تحصیلات عالیه هستند اما از ارتقای شغلی آنان خبری نیست؛ افرادی با ١١٥سال سابقه کاری بهدلیل تسویه حساب آخر سال به عنوان یک کارمند تازه استخدام و صفر محسوب میشوند.
١٣٦هزار کلاس درس در معرض خطر آتشسوزی
سلامت نیوز: اگر در تهران این گزارش را میخوانید، دمای هوا نزدیک به ٢٢درجه است که البته چندان هم سرد نیست. اما تقریبا ٦٠٠كیلومتر دورتر از شما در «شین آباد» دمای هوا ١٧درجه و البته در جایی مثل «تكاب» هم ١٤ درجه است. حالا تصویری از نامه وزارت نیرو هم منتشر شده كه نشان میدهد، زمستان بسیار سرد و پر بارشی در پیش است؛چیزی شبیه به زمستان سرد سال ٨٦. هوا بهزودی در بسیاری از نقاط كشور سردتر خواهد شد.عمده این مناطق البته در نقاط محروم و روستایی هستند؛ جایی كه در آنها همچنان كلاسهاس درس با استفاده از بخاریهای غیرایمن گرم میشوند كه هر لحظه احتمال تكرار «شین آباد» دیگری وجود دارد. ١٣٦هزار كلاس همچنان فاقد سامانه گرمایشی استاندارد هستند كه بهگفته رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كشور تا پایان امسال ٤٠هزار كلاس درس دیگر به سامانه گرمایشی استاندارد حرارت مركزی شامل پكیج و رادیاتور مجهز میشوند؛ پایان امسال یعنی وقتی بهار آمده و بخاریهای جدید نوشدارویی برای سالهای آینده خواهند بود. هنوز ١٠٠هزار بخاری غیراستاندارد در مدارس، جان دانشآموزان را تهدید میكند. درصورت تأمین ٧٠٠میلیارد تومان اعتبار همه كلاسها به سامانههای گرمایشی استاندارد مجهز می شوند.»
روایت یک کارگر ایرانی از شرایط کار در اقلیم کُردستان عراق
کار در اقلیم کُردستان عراق، شرایط خاص خودش را دارد. خلا های بیشمار قانونی دامن بسیاری از کارگران ایرانی را گرفته است. شرایط زمانی برای ایرانی سخت تر می شود که در هنگام کار دچار سانحه شده باشند. آمارهای غیر رسمی از اشتغال بیش از ٥٠هزار ایرانی در اقلیم کُردستان عراق تا پیش از سال ٩٢خبر می دهند. کمال جوانی ٣٢ساله است، حدود ده سال در کارگاه بلوک زنی کار کرده است وی در سال ٩٢به دلیل مشکلات مالی و کسادی بازار، کارگاه کوچک بلوک زنی اش را با بدهی های فراوانی جا می گذارد و به کُردستان عراق مهاجرت می کند. به قول خودش خیلی ها رفتند و با سرمایه خوبی بازگشتند. این استاد بلوک زنی در شرکتی که پیمانکار احداث سوله های کارگاهی است استخدام می شود، با دستمزدی که تقریباً هفت برابر آن درآمدی بود که از کارگاه بلوک زنی برایش باقی می ماند. به قول کمال ٣٠٠هزارتومان کفاف هزینه های زندگی خود و همسر و دختر یازده ساله اش و پرداخت اجاره ٢٠٠هزارتومانی نمی داده است. در کرکوک مشغول به کار شدم، در منطقه ای به نام داقوق، سرگرم نصب سوله بودم. حدود ٢٠روز از اقامتم در عراق می گذشت. هنوز حقوق ماه اول کارم را نگرفته بودم به ناگاه از روی سوله که پایه اش درست در بتن محکم نشده بود از ارتفاع تقریبا ١٥متری بر روی زمین افتادم. به علّت شدت ضربه ای که به کمرم وارد شده بود، چند مهره پشتم دچار شکستگی شد. امکانات پزشکی محدودی در بیمارستان محل بستری ام در کرکوک وجود داشت، همان جا فهمیدم دچار خون ریزی داخلی شده ام دکترهای عرب زبان را با هزار بدبختی به این باور رساندم که از من آزمایش بگیرند. بعد از معاینه پزشکان، سریعاً به اتاق عمل منتقل شدم، بعد از چند روز به بیمارستانی در سلیمانیه انتقال یافتم. پدر پیرم، که کارگر ساده است با پولی که از دوست و آشنا قرض گرفته بود خودش را به عراق رساند. دکترها به او گفته بودند که دچار له شدگی نخاع در ناحیه کمر شده ام. صاحب شرکت همان روز اول در کرکوک به بیمارستان آمد از خلا قانونی در اقلیم کُردستان استفاده کرد و ناپدید شد. همه هزینه های بیمارستان را از جیب خودم پرداخت کردم «عجب شانسی، رفته بودم برای کار و کسب و درآمد! بعد از یک ماه و نیم، علیل و بدهکارتر برگشتم»! حدود دو سال است خانه نشین شده ام از کمر به پایین تقریباً فلج شده ام و دیگر توانایی پرداخت آن دویست هزارتومان کرایه پارکینگی که به عنوان خانه اجاره کرده بودم را هم نداشتم. با همسر و دخترم به خانه پدری بازگشتم، خانه ای که یک اتاق بیشتر ندارد. هزینه های فیزیوتراپی و درمان هم که به جای خود، ماهانه حدود یک ونیم میلیون آب می خورند. چندین بار با مدیر شرکت تماس گرفتم جوابی نگرفتم با وقاحت تمام با ادبیاتی رکیک و تهدید آمیز از من می خواهد دیگر مزاحمش نشوم. به بهزیستی مراجعه کردم هیچ نوع کمکی نشده ام. اداره کار هم می گوید قبل از رفتن به عراق، باید مجوز کار در خارج از کشور می گرفتی در عراق هم اقامت نگرفته بودم مثل بسیاری از کارگران دیگر هر ماه می آمدم لب مرز و گذرنامه ام را دوباره مُهر می زدم. به گفته کارشناسان در اقلیم کُردستان، قانونی برای حمایت از نیروی کار خارجی وجود ندارد. صدها هزار افغانی، پاکستانی، فلیپینی، اندونزیایی و عرب تبار در این کشور مشغول به کار هستند. کارگرانی که تن به هر شرایطی می دهند تا موقعیت شغلیشان را حفظ کنند. پیمانکارها هم از این فرصت سوء استفاده می کنند و با بدترین شیوه ممکن با کارگران رفتار می کنند. با توجه به حضور کنسولگری و نمایندگی های دیپلماتیک کشورمان در شهرهای مختلف اقلیم کُردستان، بسیاری از ایرانی هایی که در عراق هنگام کار دچار سانحه می شوند به نمایندگی های سیاسی کشورمان مراجعه نمی کنند. چون طبق قوانین، حمایت کنسولی از نیروهایی صورت می گیرد که مجوز کار داشته باشند. مساله ای که غالب ایرانی های شاغل در اقلیم پشت گوش انداخته اند. بخشی ازیک گزارش مکریان بتاریخ ١ آبان
بسته شدن دروازه وزارت کارافغانستان تااطلاع ثانوی ازطرف«جنبش علیه بیکاری»
١٠ آبان شماری از اعضای نهاد «جنبش علیه بیکاری» دروازه وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین را بستند و به کارمندان اجازه ورود به ساختمان وزارت را ندادند. این جنبش میگوید که دروازه وزارت کار و امور اجتماعی را بسته و تا زمانیکه به خواست آنها رسیدگی نشود به هیچیک از کارمندان این وزارت اجازه ورود به این وزارت را نخواهند داد و شب و روز در پشت دروازههای وزارت کار، خواهند ماند. جنبش علیه بیکاری با انتشار قطنامهای اعلام کرده که از مدت ٥٥ روز قبل تاکنون علیه روند بیکاری در افغانستان در مقابل شورای ملی دست به تحصن زده ولی هیج گوش شنوایی نبوده است. این جنبش میگوید که دروازه وزارت کار و امور اجتماعی را بسته و تا زمانیکه به خواست آنها رسیدگی نشود به هیچیک از کارمند این وزارت اجازه ورود به این وزارت را نخواهند داد و شب و روز در پشت دروازههای وزارت کار، خواهند ماند. این نهاد میافزاید خواست اول آنها اشتغالزایی است که اولویت نخست دولت وحدت ملی اعلام شده و دولت مسئولیت دارد که زمینه اشتغال را برای مردم افغانستان را فراهم سازد. «فراهم ساختن زمینه جلب و جذب نیروی کار در سکتور خصوصی»، «ایجاد نمایندگیهای کارگری در کشورهای همسایه، منطقه و جهان برای جلب و جذب نیروی کار افغانستان» و «ایجاد دفتر کاریابی در مرکز و ولایتها» از جمله خواستهای دیگر این نهاد مدنی بود. جنبش علیه بیکاری همچنین خواستار «تطبیق قانون کار»، «بیمه کارگران»، «تأمین امنیت شغلی»، «توجه به وضعیت نابسامان مهاجرین افغان در خارج کشور»، «ممنوعیت کار اطفال» و «سرعت بخشیدن و ایجاد شفافیت در روند استخدام» شده است.
اخبار بین المللی
آلمان – شرکت هزاران تن از مردم کلن در تظاهرات علیه نیروهای ضد خارج
روز یکشنبه (٢٥ اکتبر / ٣ آبان) در شهر کلن آلمان بیش از ده هزار نفر علیه گردهمایی گروه دست راستی افراطی و ضد خارجی (Hogesa) تظاهرات کردند. در میتینگ “هوگسا” حدود یکهزار نفر شرکت داشتند. پلیس آلمان برآورد کرده که حدود ٢٣ هزار نفر در تظاهرات شرکت داشتهاند. بر روی پلاکاردها از جمله نوشته شده بود: “هیچ انسانی غیر قانونی نیست”، “پناهجویان خوش آمدید”، “کلن علیه نفرت”، “ما خواستار آموزش بیشتر برای نازیها هستیم”. گروهی از دوستداران کارناوال معروف کلن هم در تظاهرات شرکت داشتند. بر روی یکی از پلاکاردهایی که آنان حمل میکردند نوشته شده بود: “جرقههای رنگارنگ علیه اشرار قهوهای” که به یونیفورم قهوهای رنگ نیروهای “اس اس” (گردان حفاظتی) دوره نازیها در آلمان اشاره دارد و به معنای مخالفت جامعهکثرتگرا با نیروهای دستراستی افراطی ضدخارجی است. اتحادی از ٥٠ گروه و انجمن با شعار “از پناهجویان و شأن انسانی حفاظت کنیم” تظاهرات علیه “هوگسا” را سازماندهی کرده بود.
روسیه – بیکار شدن کارکنان “ترانس آئرو” بدنبال وشکستگی این شرکت
شرکت هواپیمایی ترانس آئرو (Transaero)، دومین کمپانی هواپیمایی روسیه روز دوشنبه ٢٦ اکتبر پروازهای خود را متوقف کرد. سقوط شدید ارزش روبل بدنبال ایجاد بحران اقتصادی در روسیه، کاهش قدرت خرید مردم این کشور و در نهایت افزایش میزان بدهی های این شرکت هواپیمایی ادامه فعالیتهای آنرا غیرممکن کرده است. دولت روسیه ماه گذشته از بزرگترین کمپانی هواپیمایی این کشور یعنی آئروفلوت خواسته بود تا نسبت به نجات این شرکت دخالت کند. اما این اقدام بی نتیجه گزارش شده است.
افغانستان – سنگسار یک زن توسط جنایتکاران اسلامی “طالبان”
مقامات محلی ولایت “غور” در مرکز افغانستان از سنگسار فجیع یک دختر جوان توسط اسلامگرایان “طالبان” خبر دادند. به گفته سخنگوی والی غور، اعضای طالبان با برگزاری یک دادگاه صحرایی، این دختر جوان را روز یکشنبه سوم آبانماه به اتهام “زنا” سنگسار کردند. دو ماه پیش نیز مقامات محلی در ولایت غور، از اجرای حکم شلاق بر دو جوان “به جرم زنا” خبر داده بودند.
سودان جنوبی – گرسنگی شدید و خطر مرگ دهها هزار نفر
سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل، یونیسف و برنامه جهانی غذا طی گزارشی مشترک اعلام کردند، دستکم ٣٠ هزار نفر در سودان جنوبی با گرسنگی شدید و مرگ روبرو هستند.
به گزارش سازمان ملل، علاوه بر آن دهها هزار نفر دیگر با قحطی روبرو بوده و در شرایط بسیار سخت به سر می برند. ساکنان مناطق شمالی ایالت “یونیتی” در سودان جنوبی هم اکنون با وخیم ترین شرایط در این کشور روبرو هستند. این منطقه در ماههای اخیر صحنۀ شدیدترین درگیری ها و همچنین آدم ربایی و تجاوز گسترده به زنان و کودکان بوده است. براساس اعلام سازمان ملل، ٣.٩ میلیون نفر از ساکنان سودان جنوبی در وضعیت بحرانی به سر می برند.
سازمان ملل – تصویب لغو تحریم کوبا و منزوی شدن آمریکا و اسرائیل
کشورهای عضو سازمان ملل متحد یک صدا به لغو تحریم های تجاری آمریکا علیه کوبا رأی دادند. در نشست روز سه شنبه این سازمان، در اتفاقی کم سابقه ١٩١ عضو از ١٩٣ عضو این سازمان، به قطعنامه لغو تحریم ها رای مثبت دادند. فقط آمریکا و اسرائیل با این قطعنامه مخالفت کردند. برونو رودریگوئز پاریلیا، وزیر امور خارجه کوبا گفت: ” هزینه های انسانی که این تحریم ها به بار آورده قابل تخمین نیست. ٧٧ درصد مردم کوبا از زمان تولدشان از تحریم ها رنج برده اند.” قطعنامه سازمان ملل الزام آور نیست اما برای کوبا فرصتی است تا بار دیگر مخالفت خود را با تحریم ها نشان دهد. اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا که از جمهوریخواهان هستند با برداشتن تحریم های ٥٣ ساله علیه کوبا مخالفند. یک دانشجوی کوبایی می گوید: ” تحریم باید از میان برداشته شود. ما در قرن ٢١ هستیم و این جنگ های پوچ باید پایان بگیرند.” سال گذشته رهبران آمریکا و کوبا با از سرگیری روابط سیاسی موافقت کردند و در حدود سه ماه پیش سفارتخانه های دو کشور در واشنگتن و هاوانا بازگشایی شد.
آنگولا- محاکمه خواننده رپ به جرم اعتراض به وضعیت کشور
پس از گذشت ٣٦ روز لواتی بیراو، خواننده رپ اهل آنگولا اعتصاب غذای خود را متوقف کرد. او که اکنون به دلیل شرایط جسمانی در بیمارستان بستری است، اواسط ماه نوامبر محاکمه خواهد شد. او متهم است که به همراه چهارده نفر دیگر علیه ژوزه ادوآردو دوس سانتوس، رئیس جمهوری آنگولا دست به شورش زده است. این خواننده محبوب ٣٣ ساله از پنج روز پیش در بیمارستان لواندا، پایتخت جمهوری آنگولا بستری شده و تا کنون بیش از ١٥ کیلو از وزنش کاسته شده است. لواتی بیراو بیستم ماه ژوئن به همراه چهارده فعال دیگر دستگیر شد. این افراد نسبت به وضعیت سیاسی کشور آنگولا اعتراض داشتند و خواستار شرایط بهتر زندگی برای مردم بودند.
خبرهای کوتاه
ترکیه دادگاهی در استانبول ٢٤٤ نفر را بدلیل مشارکت در تظاهرات گسترده ضد دولتی در ژوئن سال٢٠١٣ در ترکیه، به دو تا چهارده ماه حبس محکوم کرد. دادستانی ترکیه خواهان دوازده سال حبس برای برخی از این افراد شده بود.
فرانسه هزاران نفر علیه حذف یک هزار شغل در شرکت هواپیمایی فرانسه ایر فرانس در پاریس تظاهرات کرده و از افرادی که اخیرا متهم به اعمال خشونت در این زمینه شده اند نیز حمایت کردند. برگزار کنندگان این تظاهرات، تعداد معترضان را در پاریس هفت هزار نفر اعلام کرده اند.
اندونزی براساس گزارش منتشره، “اتحادیه های کارگری اندونزی” علیه تعیین حداقل دستمزد کارگران توسط دولت اعتراض کردند. برپایه این گزارش، دولت اندونزی پانزدهم اکتبر، حداقل دستمزد جدید کارگران را اعلام کرده است. در روند تعیین حداقل دستمزد جدید، اتحادیه ها و تشکل های کارگری هیچ نقشی نداشته اند و دولت بدون انجام مذاکرات لازم با نمایندگان کارگران، یک طرفه، دستمزد جدید را تعیین کرده است. بنابراین اتحادیه های کارگری اندونزی علیه این اصلاحات یک طرفه دولت، دست به اعتراض و تشکیل کمپین های اعتراضی زده اند.
پاکستان براساس گزارش منتشره، سقوط بهمن در پاکستان منجر به مفقود شدن بیش از ١٠ کارگر گردید. تمام کارگران مدفون شده در زیر برف، در یک معدن در منطقه “مانسهره” پاکستان کار می کردند. به گفته فرمانده پلیس منطقه مانسهره، هنوز آمار دقیق افرادی که بر اثر سقوط بهمن به دام افتاده اند در دست نیست، اما تلاش برای نجات آنان ادامه دارد.
کانادا به گزارش “رادیو کانادا” بیش از دوازده هزار نفر از کارکنان بخش دولتی “کبک” از روز دوشنبه ٢٦ اکتبراعتصاب کرده اند. کارکنان بخش دولتی کبک از جمله کارکنان “مدارس، بیمارستانها و ادارات دولتی” در اعتراض به شرایط کاری خود اعتصاب کرده اند. یکی از مسئولان اتحادیه های کارکنان بخش دولتی کبک می گوید: هدف از این اعتصاب این است که مردم آگاه شوند و درک کنند که اقدام اتحادیه ها در یک جبهه مشترک، قبل از هر چیز دفاع از خدمات عمومی است. اعتصاب کنندگان اعلام کردند در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات ، در روزهای نهم و دهم نوامبر نیز اعتصاب خواهند کرد.
اندونزی از چند روز پیش تاکنون پناهجویان ساکن اندونزی به دلیل عدم رسیدگی به پرونده های پناهندگی خود دست به اعتصاب غذا زده اند. پناهجویان افغانستانی در اندونزی به دلیل عدم رسیدگی به پرونده های پناهندگی و به علت شرایط بد و عدم رسیدگی به تقاضای پناهندگی، پس از چندین سال، دست به تحصن و اعتصاب غذا زده اند، تا بتوانند اعتراض خود را به گوش مقامات اندونزی برسانند. این پناهجویان اعلام کرده اند تا زمان دریافت جواب مشخص و قانع کننده از سوی مسئولان سازمان ملل، به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
عراق گزارش منتشره از ادامه اعتراض و اعتصابات برحق معلمان و اساتید دانشگاه در شهر سلیمانیه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود حکایت دارد. بنابه این گزارش، در ادامه اعتراض معلمان و اساتید دانشگاه، گروهی از دانشجویان دانشگاه سلیمانی به منظور حمایت از اعتراضات و مطالبات استادان خود و اعتراض به سیستم آموزشی اقلیم کردستان عراق، از رفتن به کلاس های درس خودداری کردند. معلمان و استادان دانشگاه سلیمانیه بار دیگر بر ادامه اعتراضات خود تا رسیدن به خواست و مطالباتشان، تاکید کردند.