اخبار کارگری – اخبار کارگری ٢١مهر ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢١مهر ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

هفدهمین روز اعتراض کارگران قطار شهری اهواز

ادامه اعتراض ٤٥٠ کارگران پیمانی قطار شهری اهواز برای دریافت هشت ماه مزد معوقه.  این اعتراضات کارگران  از روز دهم مهر ماه شروع شده است.

تداوم اعتراضات کارگران  فازهای٢٢و ٢٤ منطقه ویژه عسلویه

٢٥مهر کارگران فازهای٢٢و ٢٤ منطقه ویژه عسلویه که شمار آنها در حدود دویست نفر است برای وصول پنچ ماه مزد پرداخت نشده از روز سه‌شنبه (بیست و یکم مهرماه) در محدوده کارگاه پروژه‌های در دست ساخت تجعات اعتراضی برپا کرده اند.  کارگران می‌گویند؛ بعد از تجمع روز نخست به معادل دو ماه از معوقات مزدی آنها توسط پیمانکار پرداخت می‌شود اما همچنان وضعیت پرداخت باقیمانده معوقات مزدی آنها نامعلوم است.

تجمع ٧٠٠ نفر از کارگران شرکت پتروشیمی اروند

٢٥ مهر  ٧٠٠ نفر از کارگران پیمانکاری پتروشیمی اروند در اعتراض به پرداخت نکردن ماهب التفاوت ٣٠ درصد حقوق مبنای کارگران این مجتمع از حضور در محل کار خود امتناع کردند.  یکی از این کارگران اعلام کرد: در جلسه‌ای که روز ٢٠ مهرماه نمایندگان کارگران با گروهی از مقامات مسئول از جمله رئیس مجتمع و کار‌شناسان این اداره برگزار شد،  مدیرعامل پتروشیمی که در تهران به سر می‌برد موافقت خود را جهت پرداخت مابه التفاوت ٣٠ درصد افزای حقوق مبنا (سایر مزایا)  به صورت تلفنی به کارگران اعلام کرد.  وی افزود: ظاهرا مدیرعامل پس از بازگشت از سفرش منکر موافقت اخیر خود در خصوص افزایش مزایای نوبت شب کاری، طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش مزایای جانبی شده است و به همین دلیل نیز کارگران از حضور در محل کار خودداری کردند.

تداوم تجمات اعتراضی کارگران اخراجی شرکت کشت و صنعت کارون

٢٣مهر، از ٥ روز گذشته ١٠٥کارگر میراب و آب رسان مزارع نیشکر در اعتراض به اخراج آنها توسط  کارفرما  دست به تجمع زده اند. به گفته یکی از کارگران، مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه بازگشت بکار و پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است. یکی از کارگران معترض شرکت کشت و صنعت کارون در این باره گفت: امروز ٥ روز است که حدود ١٠٥کارگر میراب و آب رسان مزارع نیشکر این شرکت در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به در خواست بازگشت بکارشان متحصن شده‌اند . وی گفت : در این شرایط نمی توان از ما انتظار داشت که نسبت به اخراج خود بی‌تفاوت بمانیم . کارگران اخراجی شرکت کشت و صنعت کارون شوشتر در خاتمه تاکید کردند : تا زمانی که پاسخ قانع کننده‌ایی دریافت نکنند به تجمع خود ادامه می‌دهند . گفتنی است تعداد ١٠٥ نفر از کارگران میراب که به کار آب رسانی مزارع نی‌شکر در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر اشتغال دارند از بامداد روز پنجشنبه (١٥ مهرماه) با وجود اینکه هنوز از اعتبار قرادادکار همه آن‌ها تا روز ٣٠ مهر ماه مانده بود با سه ماه حقوق معوقه اخراج شدند.

تداوم تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه پوشش

٢١مهر ٣٤نفر از  کارگران بازنشسته شرکت صنایع پوشش به دلیل اختلاف بین کارخانه و سازمان تامین اجنماعی ٨ ماه است که هیچ حقوقی نه از کارخانه و نه از سازمان تامین اجتماعی دریافت نکرده اند. کارگران بازنشسته همه روزه از صبح تا پایان وقت اداری مقابل ساختمان مرکزی سازمان تامین اجتماعی رشت دست به تجمع می زنند.  به دنبال این تجمع مسئولین از انها درخواست کردند که دست از تجمع بردارند و اعلام کردند که در تهران جلسه ای در رابطه با مشکل کارگران کارخانه پوشش تشکیل شده و مشکل آنها به زودی برطرف خواهد شد. اما کارگران که این وعده و وعیدها را بارها و بارها شنیده و قبلا آن را تجربه کرده اند می گویند ما دیگر فریب حرف های شما را نخواهیم خورد و تا وقتی که به بانک معرفی نشویم دست از تجمع بر نخواهیم داشت.

.

تجمع کارگران کارخانه فولاد سازان مقابل استانداری قم

٢٢مهر  کارگران کارخانه فولاد سازان قم با تجمع مقابل استانداری قم به عدم دریافت حقوق معوقه خود از این کارخانه اعتراض کردند. کارخانه  فولاد سازان  دارای ١٥٠ کارگر می باشد که بیش از ٤٠ نفر از آنها در این تجمع به عدم دریافت ٥ ماه حقوق معوقه خود معترض بودند. کارخانه فولاد سازان قم در جاده کاشان واقع شده است.

اخراج و بیکارسازی

٢٢ کارگران پارس متال پیش از موعد اخراج شدند

٢٥مهر؛ ٢٢ نفر از کارگران قرار دادی کارخانه پارس متال پیش از آنکه اعتبار قرارداد‌های کاری آنها تمام شود اخراج شدند. زمان خاتمه قرارداد این کارگران پایان ماه جاری است اما از روز چهار شنبه گذشته (بیست و سوم مهر ماه) کارفرما به آنها برگه‌های تسویه حساب را داده بود. به این منابع اخراج کارگران یاد شده در حالی صورت گرفته است که تمامی اخراج شدگان به همراه سایر کارگران این واحد تولیدی بابت مزایای مزدی پرداخت نشده طلبکارند.

تولید کارخانه پارمیدا متوقف شد ٣٠٠ کارگر بیکار شدند

تولید صنایع لاستیکی پارمیدا به دلیل رکود بازار فروش متوقف شد و تمامی کارگران این مجموعه بیکار شدند.

کارخانه پارس میلنگ با ٣٠٠کارگر تعطیل شد

با تعطیلی کارخانه «پارس میلنگ» تاکستان ٣٠٠کارگر بدون دریافت حقوق دو ماه آخرکارشان بیکار شدند. پیش از تعطیلی کارخانه پارس میلنگ که در زمینه تولید انواع میلنگ خودرو درکیلومتر ٥جاده تاکستان –قزوین فعالیت می‌کرد، حدود ٣٠٠ کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند. دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «نداشتن بازار فروش» بوده است.

قلعه سحر آمیز پارک ارم با ٨٠ کارگر تعطیل شد

با تعطیلی مجموعه تفریحی قلعه سحر آمیز واقع در شهر بازی شماره یک پارک ارم تهران ٨٠ کارگر بیکار شدند.

تعطیلی بیش از ٥٠ درصد کوره‌های آجرپزی در بیرجند

مدیرعامل اتحادیه لودر، کمپرسی و کوره داران بیرجند در گفتگو با مهر، اظهار کرد: بیش از ٥٠ درصد کوره‌های آجرپزی در بیرجند به دلیل گران شدن سوخت تعطیل شده است. با تعطیلی هر کوره آجرپزی حداقل ١٠ نیرو بیکار می‌شوند.

اخراج ٥٠ کارگرکارخانه کربنات سدیم سمنان!

اخراج ٥٠کارگر کارخانه کربنات سدیم سمنان واقع در شهرستان سرخه. در این واحد تولیدی حدود ٢٠٠کارگر مشغول به کار هستند اما روز گذشته (٢٤مهرماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ٥٠کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ١٠ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.

کارگران

سومین روز اعتراض و تجمع کارگران رسمی شرکت صنایع فلزی!

اتحادیه آزاد کارگران ایران : امروز ٢٧ مهر ماه نیز همانند دو روز گذشته کارگران اخراجی صنایع فلزی ایران از ساعات  اولیه صبح پشت دربهای بسته شرکت تجمع کردند. بنا بر گزارشهای  رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اخراجی صنایع فلزی امروز ضمن تسلیم شکایتی بر علیه مدیر عامل کارخانه در دادسرای یافت آباد، بار دیگر دست به تجمع در مقابل دفتر شرکت هلدینگ تجارت الماس مبین در خیابان ولیعصر زدند. در پی این تجمع امروز نیز مسئولین این شرکت همچون دیروز اعلام کردند درب کارخانه باز است و از کارگران خواستند تا با حضور در کارخانه با آنان مذاکره بشود. هدایت کارگران از درب این شرکت به کارخانه درحالی هم دیروز و هم امروز صورت گرفت که در هر دو روز درب کارخانه در اول صبح به روی کارگران بسته بود. بنا بر این گزارش، در مذاکره ای که امروز در کارخانه میان نماینده های کارگران و مدیر عامل کارخانه صورت گرفت وی اعلام کرد که دیگر صنایع فلزی هیچ نیروی کار رسمی را نمی پذیرد و همچنان صحبتهای دیروزش را مبنی بر بازنشسته کردن کارگران بالای بیست سابقه کار و بازخرید مابقی آنان را مطرح کرد. بنا بر اظهار کارگران صنایع فلزی، طرح بازنشسته کردن کارگران بالای بیست سال سابقه کار و همچنین بازنشسته کردن تعدای دیگر از کارگران که موعد بازنشستگی شان طی سه ماه آینده فرا می رسد(به شرط پرداخت حقوق شان در این سه ماه) باعث چند دستگی میان این کارگران و کارگرانی شده است که زیر بیست سال سابقه کار دارند و مدیریت کارخانه در پی بازخرید آنان است. مدیریت شرکت که طی روزهای گذشته طرح بازخرید کارگران زیر بیست سال سابقه را به ازای هر سال سابقه، پرداخت یکماه حقوق به عنوان سنوات کرده بود امروز اعلام کرد کارگران با سابقه زیر بیست سال کار یا به ازای هر سال سابقه با دو ماه و نیم سنوات باز خرید بشوند، یا جهت پر شدن سابقه شان به بیمه بیکاری معرفی شوند و یا جهت پر شدن سابقه شان  چند سالی به عنوان کارگر قرارداد موقت در شرکت کار بکنند. از آنجا که کارگران رسمی صنایع فلزی که درب کارخانه به روی شان بسته شده است اعتمادی به مدیریت کارخانه ندارند خواهان مکتوب شدن هر گونه توافقی در فرمانداری استان تهران شده اند. هر چند که کارگرانی که زیر بیست سال سابقه کار دارند با این مسئله نیز موافق نیستند و خواهان بازگشت بکار خود به عنوان کارگر رسمی می باشند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٧ مهر ماه ١٣٩٤

اقدام به خودکشی نماینده اخراجی کارگران پتروشیمی فرآورش !

اتحادیه آزاد کارگران ایران : بدنبال اعتصاب سه روزه کارگران پیمانکاری فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام که منجر به جلوگیری از ورود سه نفر از نماینده های کارگران توسط حراست به مجتمع شد کارگران این شرکت با شرط تحقق خواستهای شان و همچنین بازگشت بکار همکارانشان به اعتصاب خود خاتمه دادند و اعلام کردند چنانچه نماینده هایشان بر سر کار باز نگردند بار دیگر دست به اعتصاب خواهند زد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در طول هفته گذشته کشمکش میان کارگران و مدیریت شرکت در عین حال که زمزمه اعتصاب در میان کارگران در گرفته بود ادامه داشت تا اینکه مدیریت مجبور شد دو نفر از این نماینده ها بر سر کارشان حاضر شوند اما از ورود یکی دیگر از نماینده ها به نام مسعود بساق ممانعت به عمل آورد. بنا بر این گزارش، بدنبال این وضعیت و در حالی که کارگران پتروشیمی فراوارش خواهان بازگشت بکار این نماینده خود بودند وی با مراجعه به حراست مجتمع پتروشیمی بندر امام اعلام کرد چنانچه به فوریت بر سر کارش بازگردانده نشود دست به خودکشی خواهد زد که با بی تفاوتی و برخورد نامناسب مسئولین حراست مواجه شد و بدنبال این وضعیت  وی ١١ صبح امروز ٢٧ مهر ماه با خوردن سم تهدید خود مبنی بر خودکشی را عملی نمود. خانواده  مسعود بساق، پس از اقدام به خود کشی وی، بطور اتفاقی متوجه این مسئله شدند و بلافاصله او را به بیمارستان رساندند. در حال حاضر علیرغم وضعیت نامناسب جسمانی این نماینده کارگران پتروشیمی فراوارش، خطر مرگ وی بر طرف شده است و در حال حاضر در بیمارستان بسر می برد. هزاران کارگر پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام و دیگر پتروشیمی های منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر از سال ١٣٨٩ مبارزه پیگیری را برای امحا شرکتهای پیمانکاری و برخورداری از حقوق و مزایای یکسان با کارگران قرارداد مستقیم آغاز کرده اند. این مبارزات در دولت دهم منجر به صدور بخشنامه انحلال شرکتهای پیمانکاری شد با اینحال وزارت نفت و صنایع پتروشیمی به عنوان زیر مجموعه این وزارتخانه از اجرای این بخشنامه طفره رفتند و در آندوره فقط درصد کمی از این کارگران در نتیجه اعتصابات فراوان موفق به انعقاد قرارداد مستقیم با کارفرما شدند. با روی کار آمدن دولت روحانی و اعمال سیاستهای ضد کارگری تر از سوی این دولت، بخشنامه حذف شرکتهای پیمانکاری ملغی شد و در نتیجه ی مبارزات پیگیرانه کارگران پیمانکاری صنایع پتروشیمی بویژه در مجتمع پتروشیمی بند امام و دیگر مجتمع های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر مزایائی به آنان تعلق گرفت اما این مزایا در طول ماههای گذشته به بهانه های مختلف کم شد که منجر به اعتصابات ماهها  و هفته های گذشته در پتروشیمی های مختلف منجمله پتروشیمی فراورش، اروند تندگویان، فجر و… شده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٧ مهر ماه ١٣٩٤

خبر مرتبط با اعتصاب کارگران پتروشیمی فراورش، منتشره از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران!

اعتصاب  در شرکت فرآورش مجتمع پتروشیمی بندر امام. بدنبال اعتراضات واعتصابات متعدد  چند ماه گذشته درشرکتهای پتروشیمی مجتمع پتروشیمی بندر امام و منجمله شرکت پیمانکاری فرآورش و موفقیت کارگران این شرکت در دستیابی به خواسته هایشان، مسئولین پتروشیمی فراورش در اقدامی جدید با حساب سازی و دستکاری در نحوه پرداخت مزایا، اقدام به کاهش مزایای پرداختی به کارگران کردند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، بدنبال این اقدام از سوی مسئولین پتروشیمی فراورش، کارگران پیمانکاری این پتروشیمی از روز یکشنبه هفته جاری بصورت محدود دست به اعتصاب زدند و در پی بی توجهی کارفرما به خواست شان، از روز دوشنبه بطور یکپارچه ای دست از کار کشیدند. بنا بر این گزارش، با تشدید اعتراض از سوی کارگران پتروشیمی فراورش و احتمال سرایت این اعتصاب به سایر بخشهای مجتمع پتروشیمی بندر امام، حراست این مجتمع بزرگ پتروشیمی با مصادره کارت تردد و کارت ساعت سه نفر از نماینده های کارگران از ورود آنان به مجتمع ممانعت کردند و طی مذاکراتی با این نماینده ها، ورود آنان به محل کارشان را منوط به پایان بی سر و صدای اعتصاب کردند. اما کارگران اعتصابی با مشاهده این وضعیت بر ادامه اعتصاب خود پای فشردند و حاضر به عقب نشینی نشدند. بنابر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این وضعیت، صبح امروز کارگران اعتصابی طی نشستی مشورتی با نماینده های خود که کارتهای تردد و ورودشان به شرکت توسط حراست مجتمع پتروشیمی بندر امام مصادره شده است  ضمن تاکید بر تحقق خواست هایشان به اعتصاب خود خاتمه دادند و اعلام کردند چنانچه از روز شنبه همچنان از ورود نماینده های شان به شرکت جلوگیری شود بار دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٥ مهر ماه ١٣٩٤

صبح امروز درب کارخانه صنایع فلزی ایران به روی ٣١٠ کارگر رسمی  بسته شد!

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اخراج همه کارگران قراردادی کارخانجات صنایع فلزی ایران(٢٠٥ نفر) در اوایل مهر ماه جاری  و انتقال آنها به دو شرکت پیمانکار، صبح امروز مدیریت کارخانه درب کارخانه را به روی  ٣١٠ کارگر رسمی بست. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، دیروز جمعه، نگهبانی کارخانه طی تماسی با این کارگران به آنان اعلام کرده بود شرکت منحل شده و همه شما اخراج هستید. در عین حال مدیریت کارخانه طی دستوری به سرویسهای کارخانه، از آنان خواسته بود کارگران رسمی را به کارخانه نیاورند. بنا بر این گزارش، بدنبال این اقدام از سوی مدیریت کارخانه، صبح امروز کارگران رسمی خودشان به کارخانه آمدند و پس از مواجه با درب بسته و ممانعت نگهبانی از ورودشان به کارخانه، موانع موجود را از سر راه برداشتند و معترضانه وارد کارخانه شدند. در پی این وضعیت نیروهای امنیتی در محل حاضر شدند و با مدیریت کارخانه  اقدام به برگزاری جلسه کردند. در همین حال شورای کارخانه نیز عازم وزارت کار شده و شکایتی را در آنجا بر علیه مدیریت صنایع فلزی مطرح کردند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از حضور نیروهای امنیتی در کارخانه و مراجعه شورای کارخانه به وزارت کار، مقرر شده است فردا مدیریت کارخانه در وزارت کار جهت پاسخ گوئی به اخراج کارگران رسمی و انحلال کارخانه حاضر شود. در همین حال، علیرغم قطع سرویسهای ایاب و ذهاب، کارگران صنایع فلزی مصمم هستند همچنان به اعتراض و حضور خود در کارخانه ادامه دهند. ٣١٠کارگر رسمی کارخانه صنایع فلزی صبح امروز پس از مراجعه به کارخانه با پارچه نوشته زیر که بر روی نرده های کارخانه نصب شده بود مواجه شدند: “بدینوسیله به اطلاع کارکنان محترم شرکتهای زرین تهران و سازه های سنگین تهران می رساند پیرو آگهی مجمع عمومی فوق العاده مورخه ١٥/٦/٩٣ شرکت صنایع زرین تهران و مجمع عمومی فوق العاده مورخ ٢٩/٦/٩٣ شرکت سازه های سنگین تهران انحلال دو شرکت صنایع زرین تهران و سازه های سنگین تهران اعلام می گردد لذا کلیه کارکنان این دو شرکت میتوانند جهت انجام مراحل تسویه حساب به دفتر تسویه واقع در کارخانه شماره یک صنایع فلزی مراجعه کنند” اتحادیه آزاد کارگران ایران- ٢٥ مهر ماه ١٣٩٤

فراخوان به تشکیل “کمیته دفاع از محمود صالحی! کارگران، تشکل های کارگری و مردم آزادیخواه!

همچنانکه اطلاع دارید، در تاریخ ٨ اردیبهشت ١٣٩٤، در یورشی از قبل طراحی شدە ماموران اداره اطلاعات شهرستان سقز به نیابت از اداره اطلاعات استان کردستان بدون هیچ دلیل و مدرک و انجام کوچکترین جرمی محمود صالحی را در منزل مسکونی اش در شهر سقز بازداشت کردند. بعد از یک ساعت نگهداری در سلول انفرادی اداره اطلاعات سقز و یک بازجویی مختصر در آن مرکز، محمود صالحی همراه با عثمان اسماعیلی، یکی دیگر از کارگران شهر سقز که ایشان نیز در همان روز دستگیر شده بود، با دست، گوش و چشم بسته بە سلولهای مخوف اداره اطلاعات سنندج انتقال دادە شد. همان شب مامورین محافظ این دو کارگر را تحویل بازداشتگاه سنندج داده و تمام وسایل شخصی آنها توسط ماموران بازداشتگاه ثبت وتحویل انبار داده می شود. محمود صالحی به دلیل اینکه دیالیز دارویی می کرد به ماموران بازداشتگاه اعلام و تاکید میکند که باید داروهایش همراهش باشند. داروهایی که همراه ایشان بود تنها برای ٥ روز کفایت میکرده است. بعد از اتمام داروها به مدت ٣٦ ساعت داروهایش را قطع میکنند.همین مسئله باعث می شود که فشار خونش به ٢٤درجه برسد. بر اثر فشار خون بالا، کلیه هایش از کار می افتد. بعد از این اتفاق، محمود دیگر قادر به صرف غذا نبود؛ او چندین بار به افسر نگهبان اطلاع می دهد که نیاز فوری به دکتر دارد، اما هیچگاه اجازە مراجعە به پزشک به ایشان داده نمی شود. ساعت ١١ شب چهارشنبه ٦ خرداد ١٣٩٤، نگهبان زندان محمود صالحی را جهت بازخواست به اتاق بازجویی می برد. یک ساعت از شروع باز جویی نمی گذرد که محمود بعلت ضعف شدید از روی صندلی افتاده و بی هوش میشود. بعد از بی هوشی دو نفر بازجو سریع ایشان را به سلول انفرادی بر میگردانند. اما تا بعدازظهر روز بعد، یعنی پنچشنبه ٧/٣/٩٤ محمود صالحی رابه بیمارستان انتقال نمی دهند.بعد از این اتفاقات ابتدا ایشان را به بیمارستان بعثت منتقل میکنند.پزشکان بیمارستان بعثت اعلام میکنند که باید ایشان سریعا به بیمارستان توحید اعزام شود. مسئولین اداره اطلاعات سنندج، ایشان را با اسم مستعار به بیمارستان توحید انتقال میدهند، اما بعلت تاخیر در اعزام و عدم دسترسی به دکتر و دارو کلیه هایش از کار می افتد. پزشکان بیمارستان توحید وقتی متوجه وضعیت حاد ایشان می شوند اعلام میکنند که ایشان هر چه سریع تر باید همو دیالیز شود. به این ترتیب محمود صالحی در سلولهای انفرادی وزارت اطلاعات استان کردستان هر دو کلیه خود را از دست می دهد و بعد از ٣ روز بستری بودن در بیمارستان، و در کل ٣٢ روز بازداشت، در ٩ خرداد ١٣٩٤ با قید کفالت از زندان آزاد میشود. در تاریخ ١٧ و ٢٩ مرداد ١٣٩٤ برای محمود صالحی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج با تصدی قاضی سعیدی دادگاه تشکیل می شود، و طی آن محمود به اتهام عضویت در کومه له (حزب کمونیست ایران)، تبلیغ علیه نظام و عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری محاکمه می شود. دفاعیات محمود صالحی در این دادگاه پیش از این در اختیار عموم قرار گرفته است.  در ٢٥ شهریور ١٣٩٤ محمود صالحی بار دیگر از طرف دفتر دادگاه شعبه اول انقلاب سنندج احضار میشود. زمانیکه او خود را به دفتر دادگاه معرفی میکند، دفتردار یک برگ دادنامه به ایشان تحویل می دهد تا آن را مطالعه کند که طبق آن محمود صالحی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال و نیم زندان و به اتهام “عضویت در جمعیت های معارض کشور” به هفت سال و نیم و جمعا به “٩” سال زندان محکوم میشود. با توجه به ابلاغ این حکم سنگین از طرف شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج در تاریخ ٢٥/٦/٩٤ به ایشان و رسانه ای شدن آن در سطح جهان، دوستان، رفقا، فعالین و مدافعین جنبش کارگری بطور گستردەای از مکانهای مختلف با ایشان و اعضای خانواده اش تماس گرفته و نگرانی خود را نسبت به این حکم اعلام کرده و خواستار آن شده اند تا برای مقابله با این حکم ناعادلانه، کمیته ای بنام “کمیته دفاع از محمود صالحی” تشکیل گردد. لذا بعد از بررسی این موضوع و درخواست دوستان، به این نتیجه رسیدیم که با انتشار این اطلاعیه رسما از کارگران، تشکلهای کارگری و دوستان در خواست کنیم تا جهت شرکت در اولین مجمع عمومی جهت تشکیل “کمیته دفاع از محمود صالحی” با آدرسهای زیر تماس حاصل نمایند.

نامه سرگشاده محمود صالحی!

مورخ ٨/٢/٩٤ اینجانب محمود صالحی توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر سقز به نیابت از وزارت اطلاعات استان کردستان در منزل مسکونی خود بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشم ،دستگیر شدم. بعد از یک ساعت نگهداری در سلولهای انفرادی اطلاعات سقز به سنندج منتقل شدم. خانواده ام از سرنوشت من هیچ اطلاعی نداشتند به این دلیل به ستاد خبری سقز مراجعه می کنند. ستاد خبری به استحضار خانواده ام می رساند که محمود صالحی را به سنندج منتقل کرده اند. خانواده من به همراه خانواده عثمان اسماعیلی طی یک نامه از دادستان درخواست ملاقات می کنند. دادستان به صحبت خانواده ها گوش می دهد و به آنان می گوید که” ما هیچ گونه نقشی در بازداشت محمود صالحی نداشتیم، شورای تامین سقز و تعدادی از کارفرمایان از او شاکی هستند ما تنها نیابت بازداشت او را داشتیم”. بنابه اظهارات دادستان وقت شهرستان سقز شورای تامین شهر و جمعی از کارفرمایان از من شاکی هستند و به همین دلیل بازداشت شده ام. بعد از سپری کردن ٣٢ روز زندان در انفرادی با قرار کفالت از زندان آزاد شدم . در تاریخ های ١٧/٥/٩٤ و ٢٩/٥/٩٤ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج با ریاست قاضی سعیدی محاکمه شدم و در نهایت به ٩ سال حبس تعزیری محکوم شده ام. به استناد ماده ٦٤ قانون آیین دادرسی کیفری. جهات قانونی شروع به تعقیب. الف – شکایت شاکی یا مدعی خصوصی. ب – اعلام و اخبار ضابطان دادگستری مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن. پ – وقوع جرم مشهود، در برابر دادستان یا بازپرس. ت – اظهارات و اقرار متهم. ث – اطلاع دادستان از وقوع جرم به طریق قانونی دیگر. هر گاه کسی اعلام کند که خود ناظر وقوع جرمی بوده و جرم مذکور از جرائم غیر قابل گذشت باشد. در صورتی که قرائن و اماراتی مبتنی بر نادرستی اظهارات وی وجود نداشته باشد. این اظهار برای شروع به تعقیب کافی است. هر چند قرائن و امارات دیگری برای تعقیب موجود نباشد، اما اگر اعلام کننده شاهد قضیه نبوده به صرف اعلام نمی توان شروع به تعقیب کرد. مگر انکه دلیلی بر صحت ادعا وجود داشته باشد یا جرم از جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی باشد. به استناد این قانون باید کسانی که از من شاکی هستند در دادگاه حضور پیدا کنند. اگر جرائم من علیه امنیت داخلی و یا خارجی کشور است باید نماینده دادستان محترم در جلسه دادگاه حضور پیدا می کرد و از مستنداتی که وزارت اطلاعات استان کردستان به دادگاه ارائه داده است از آن دفاع می کرد. اما با کمال تعجب نه نماینده محترم دادستان ، نه نماینده محترم وزارت اطلاعات، نه نماینده محترم شورای تامین سقز و نه نماینده محترم کارفرمایان سقز هیچ کدام در دادگاهی که من را به ٩ سال زندان محکوم کرده است حضور پیدا نکردند. بنابراین مدارک و مستندات وزارت اطلاعات استان کردستان که در دادنامه به آن اشاره شده، هیچ گونه وجاهت قانونی ندارد و صرفا” برای مرعوب کردن طبقه کارگر و چراغ سبز نشان دادن به سرمایه داران غربی وحمایت از کارفرمایان چیز دیگری نیست . اینجانب محمود صالحی در همین نوشته اعلام می نمایم و اماده هستم تا با نماینده آن نهادها در میان مردم و یا هر رسانه ای که انان تعیین کنند مناظره کنم و مردم در مورد هر کدام از ما قضاوت نمایند. تعدادی ازکارفرمایان شهر سقز و مسئولان ادارات مربوطه سالهاست که به نفع کارفرمایان علیه کارگران این شهرستان پرونده سازی می کنند و ما تجربه سالهای اول انقلاب را داریم و مسئولان امنیتی هم از آنان دفاع می نمایند. مسئولان امنیتی با دستگیر کردن کارگران معترض می خواهند به دنیای غرب بگویند که ما می توانیم کارگران معترض را سرکوب کنیم . چرا شما غربی ها اقدام به سرمایه گذاری در کشور ما نمی کنید. ما اماده هستیم تا کارگر رام شده تحویل شما غربی ها دهیم. اگر امروز شاهرخ زمانی در زندان به دلیل فشار های روحی و روانی سکته مغزی می کند. ده ها شاهرخ دیگر متولد خواهند شد. اگر مسئولان امنیتی فکر می کنند با دستگیر کردن کارگران معترض و محکوم کردن آنان به حبس های سنگین راه را برای سرمایه داران غربی هموار می کنند تا کارگران را استثمار نمایند. این خواب وخیالی باطل است. کارگران معترض در زندان هم سکوت نخواهند کرد، اگر امروز ده ها کارگر را به جرم دفاع از هم طبقه هایشان بازداشت و یا به حبس های سنگین محکوم کرده اند. هزاران کارگر دیگر که از وضعیت فلاکت بارشان جان به لبشان رسیده ، وارد میدان مبارزه خواهند شد. محمود صالحی مورخ ٢٣/٧/٩٤

انتقال حسن رسول نژاد به زندان بوکان! بر اساس گزارش دریافتی امروز ١٩ مهر ٩٤، ساعت ٢ بعد از ظهر حسن رسول نژاد فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری جهت گذارندن ٦ ماه حکم روانه زندان بوکان شد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ، ضمن محکوم کردن این حکم ضد کارگری، خواهان آزادی فوری حسن رسول نژاد و سایر کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ مهر ١٣٩٤

برگزاری جلسه دادگاهی کوروش بخشنده !

کوروش بخشنده به آنچه “شکایت دادسرای سنندج علیه نامبرده به اتهام مندرج در پرونده” خوانده شده می بایست ساعت ١٠ صبح روز دوشنبه مورخ ٢٠ مهر ماه ٩٤ خود را به شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج معرفی نماید. کوروش بخشنده از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و عضو هبات اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، از سوی نیروهای امنیتی مورخ ١٦ اسفند ماه ٩٣ بازداشت و با وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی پس از گذشت دو ماه بازداشت موقتا آزاد گردید.  کارگران، تشکل های کارگری و انسانهای شریف و آزاده!  فقر و بیکاری، تورم لجام گسیخته، اخراج سازیهای گسترده کارگران و دستمزدهای بشدت زیر خط فقر که زندگی را به کام هزاران خانواده کارگری تلخ کرده، عدم وجود تشکلات سراسری و مستقل کارگران و… چاره ای جز اعتراض به وضع موجود را برایمان نگذاشته است. در چنین شرایطی دستگاه های امنیتی به کمک قوه قضاییه فشار بر کارگران و فعالین کارگری را شدت بخشیده اند. مرگ شاهرخ زمانی در زندان، محکومیت مجدد بهنام ابراهیم زاده به ٧ سال و١٠ ماه و ١٥ روز حبس و جزای نقدی به مبلغ ٤٥٠ هزار تومان، محکومیت محمود صالحی از فعالین سرشناس جنبش کارگری ایران به ٩ سال حبس تعزیری، محکوم نمودن مجدد رسول بداقی به سه سال زندان، محاکمه عثمان اسماعیلی سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عدم موافقت با مرخصی پایان حبس و ممانعت از آزادی واحد سیده دیگر عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری محبوس در زندان مهاباد پس از گذراندن ٢٢ ماه از ٢٤ ماه حبس خود و جدیدا محاکمه کوروش بخشنده از اعضای کمیته هاهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و عضو هبات اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد و دربند بودن دهها فعال کارگری و زندانی سیاسی همه و همه در راستای فشارهای سیستماتیکی است که نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی کشور برای جلوگیری از اعتراضات گسترده طبقه کارگر بر فعالین و پیشروان کارگری و معلمان و… پیش گرفته که حاکی از تشدید فشارها بر فعالین جنبشهای اجتماعی را دارد.  اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن حمایت و پشتیبانی از اعتراضات معلمان طی روزهای اخیر از طبقه کارگر ایران می خواهد تا نسبت به تمامی بی حقوقی هایی که به آنان روا می شود به خود سازماندهی پرداخته و در اعتراض به احکام صادره علیه فعالین وپیشروان خود ساکت ننشینند.

گزارش

ممنوع الورود شدن٩کارگرمعترض پتروشیمی تندگویان یک روز پس از پایان اعتصاب ٣روزه!

در هفته‌های گذشته کارگران مجتمع‌های پتروشیمی اروند، تندگویان و فجر بر اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، افزایش ٣٠ درصدی مزد پایه به عنوان مزایای جانبی و افزایش ٣٥ درصدی مزایای حق نوبت کاری (شیفت) کارگران پیمانکاری  دست به اعتراض زدند. در یک اقدام مزورانه کارفرما پتروشیمی تندگویان از حضور و ورود ٩نفر از کارگران معترض جلوگیری میکند. کارگرانی که کارفرما از حضور آنها در محل کار جلوگیری کرده است مانند سایر کارگران بودند و طبق توافق انجام شده از تاریخ ٢١ مهرماه در محل کار خود حاضر شده بودند.  

گزارشی ازیکه تازی کارفرمای CNG  نیشابور!

در این واحد عرضه سوخت گاز CNG در نیشابورکارگران علاوه بر آنکه دستمزدی مطابق آنچه قانون کار وشورای عالی کار مصوب می‌کند دریافت نمی‌کنند، عیدی کارگران نیز به صورت سلیقه‌ای سالی ٣٠٠ هزار تومان پرداخت می‌شود. هر ماه کارفرما بعد از پرداخت ٤٨٠ هزار تومان به عنوان دستمزد ماهانه از کارگران رسیدپرداخت کامل حقوق دریافت می‌کند . این کارگران مدت زمانی بیشتر از آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده است کار می‌کنند اما از دریافت مزایایی چون حقوق اضافه کاری، تعطیل کاری، عائله‌مندی و مسکن محروم هستند. قرارداد کارگران یکسویه وسفید امضاء است وبا آنکه مزایای قانونی در قرارداد منعقد شده اما در عمل کارفرما هیچ کدام را به کارگران جایگاه پرداخت نمی‌کند. یکی از کارگران شاغل در جایگاه سوخت بلوار آزادگان نیشابور با بیان اینکه ما ٦ کارگر بین یک تا ٧ سال سابقه کار در این جایگاه را داریم، افزود: در این واحد سوخت رسانی مدت زمانی بیشتر از آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده است کار می‌کنیم اما برخلاف قانون از دریافت مزایایی چون حقوق اضافه کاری، تعطیل کاری، عائله‌مندی و مسکن محروم هستیم.وی در خصوص قرارداد کاری کارگران جایگاه پمپ گاز بلوار آزادگان نیشابورگفت: قرارداد کارگران یکسویه وسفید امضاء است وبا آنکه مزایای قانونی در قرارداد منعقد شده اما در عمل کارفرما هیچ کدام را به کارگران جایگاه پرداخت نمی‌کند. او با بیان اینکه شیفت کاری کارگران ١٢ ساعت کار و ٢٤ ساعت استراحت است در ادامه گفت: هر ماه کارفرما بعد از پرداخت ٤٨٠ هزار تومان به عنوان دستمزد ماهانه از ما کارگران رسید دریافت می‌کند و ما برای پیگیری حق قانونی خود هیچ سند ومدرکی نداریم. این کارگر در خاتمه تصریح کرد: ما کارگران جایگاه سوخت گاز پیش از این مشکلات خودرا به صورت حضوری به مسئولان اداره کار نیشابور انتقال داده‌‌ایم اما درعمل چون هیچ مدرکی در دست نداریم وبابت دریافت حقوق ماهانه‌ به کارفرما امضاء واثر انگشت داده‌ایم ناچار شدیم مشکلاتمان را از طرق رسانه‌ها به گوش مسئولان بالادستی برسانیم.(٢٢مهر بخشهایی از گزارش ایلنا)

اخبار بین المللی

آلمان – تظاهرات گسترده‌ی شهروندان آلمان علیه پیمان تجاری با آمریکا

ده‌ها هزار تن از شهروندان آلمان علیه انعقاد “پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری فرا آتلانتیک (TTIP)” و “ستا (Ceta)” روز شنبه ١٠ اکتبر در برلین، پایتخت آلمان دست به تظاهرات ‌زدند. تظاهرکنندگان که با شعار ” TTIP و Ceta را متوقف کنید” گردهم آمدند، خواهان پایان دادن به روند مذاکرات درباره‌ی این دو پیمان‌هستند. بیش از ٣٠ سازمان و نهاد حمایت از محیط زیست و مصرف‌کننده، منتقدان روند جهانی‌شدن و اتحادیه‌های کارگری، اعضا و هواداران خود را به شرکت در این تظاهرات فراخوانده بودند. به گفته‌ی دفتر برگزاری این همایش اعتراضی، شمار شرکت‌کنندگان در آن نزدیک به ١٠٠ هزار نفر بود که با ٦٠٠ اتوبوس و ٥ قطار سراسری از شهرهای مختلف آلمان به پایتخت سفر کرده بودند. میشاییل مولر، رییس مرکز “دوستداران طبیعت در آلمان” دلیل شرکت در این تظاهرات را این گونه توضیح داد: “ما در برلین هستیم،‌ چون نمی‌خواهیم بازارها آینده ما را تعیین کنند. ما می‌خواهیم دموکراسی را نجات دهیم.” منتقدان TTIP امضای این پیمان را خطری جدی برای دموکراسی، موازین حفظ محیط زیست، تولید مواد غذایی و خدمات درمانی و فرهنگی می‌دانند. یکی از جنجالی‌ترین نکات این پیمان، بند “ایجاد نهادهای داوری” است. بر اساس مفاد این بند، کنسرن‌های بزرگ می‌توانند هنگامی که در اثر تصویب قانون دولت‌های عضو اتحادیه‌ی اروپا، “سودی را که مورد انتظار یک شرکت مشخص است” در خطر ببینند، از بانک جهانی و سازمان ملل متحد تشکیل “نهادهای داوری” را خواستار شوند و خسارت‌های سنگین از دولت مربوطه طلب کنند. به این ترتیب دولت‌ها به عنوان نمایندگان سیاسی شهروندان اتحادیه‌ی اروپا، هم‌ردیف و هم‌وزن شرکت‌های بزرگ چند ملیتی قرار می‌گیرند. روزنامه‌ی فرانسوی لو‌موند دیپلماتیک می‌نویسد: “این شیوه‌ی داوری نشان می‌دهد که حقوق شرکت‌ها، ارزشمندتر از حاکمیت کشورهاست.” یکی دیگر از نکته‌های انتقادی مخالفان امضای این پیمان، تفاوت معیارهای تولید مواد غذایی اصلاح‌شده ژنتیکی در اروپا، به‌ویژه آلمان و آمریکا است. کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا تا کنون اجازه‌ی تولید تنها ٥٢ مورد از این محصولات را که مصرف غیرانسانی دارند، به تصویب رسانده‌اند، در حالی که شمار تولید محصولات اصلاح‌شده‌‌ی ژنتیکی در ایالات متحده‌ی آمریکا، بالاترین رقم در جهان است. صدور آزاد محصولات گوشتی تولید شده در ایالات متحده‌ی آمریکا، نیز یکی دیگر از نکات مورد انتقاد مخالفان TTIP است. در صورت انعقاد این پیمان، تولیدکنندگان آمریکایی گوشت که موافق استانداردهای این کشور عمل می‌کنند، می‌توانند محصولات خود را در بازارهای اروپا هم عرضه کنند. مرغ‌هایی که با کلر ضد عفونی می‌شوند، از جمله‌ی این محصولات است. شیوه‌ی ضدعفونی مواد غذایی با کلر در اروپا ممنوع است.

سوئد – تسلیم طرح ممنوعیت حجاب کودکان در مدارس به پارلمان

خانم هانا ویگ نماینده جوان پارلمان از حزب دمکراتهای سوئد طرحی را تسلیم پارلمان کرده است که مجبور نمودن کودکان مشغول به تحصیل  در مدارس ابتدایی و راهنمایی سوئد به استفاده از حجاب قانونا ممنوع شود. خانم ویگ می گوید مجبور کردن یک کودک که قادر به تحقیق و انتخاب روش زندگی نیست به پیروی از یک مذهب بخصوص تجاوز به حقوق کودک محسوب می شود و هر کودکی میبایست از این حق برخوردار باشد که تا زمان رسیدن به سن قانونی و انتخاب شیوه و روش زندگی، که انتخاب مذهب بخشی از آن بشمار می رود، از این تجاوز به حقوق خود در امان باشد. خانم ویگ همچنین اشاره می کند که مجبور کردن دختر بچه ها به استفاده از حجاب آزادی عمل آنان در زندگی روزمره از جمله بهنگام ورزش های مختلف از قبیل شنا را مقایسه با کودکان پسر که در دین اسلام محدودیت مشابهی ندارد بشدت تحت تاثیر قرار می دهد که بنوبه خود منجر به کاشته شدن بذر تبعیض جنسی از بدو کودکی در میان زن و مرد می شود. خانم ویگ معتقد است که محبور کردن کودکان به استفاده از حجاب همچنین منجر به بروز حس شرم و گناه در وجود کودکانی می شود که مایل به استفاده از چنین البسه ای بر روی بدن خود نیستند. این نماینده جوان حزب دمکراتهای سوئد معتقد است که مجبور کردن یک کودک به پیروی از یک مذهب خاص در تضاد با منشور حقوق کودکان سازمان ملل متحد نیز هست. خانم ویگ به مسئولیت دیگر احزاب سیاسی پارلمان نیز در رابطه با این مقوله مهم مربوط به حقوق کودکان اشاره می کند و معتقد است که احزاب حاکم چشمان خود را بر روی سرکوب روزانه حقوق هزاران کودک که امروز در سوئد زندگی می کنند بسته اند و می نویسد: “این ساده لوحانه است که تصور کنیم یک کودک خردسال بر اساس تحقیق و آگاهی مذهب و حجاب را انتخاب کرده است. آزادی مذهب والدین نباید  هیچوقت ارجح بر حقوق کودکان باشد.”

روایاتی از کودکان بکار گرفته شده توسط جنایتکارن اسلامی داعش

رقیب السید احمد، نوجوان چهارده ساله یزیدی: “آنها به ما یاد دادند چگونه سر ببریم و چه جوری خودمان را منفجر کنیم. دستمان را روی پیشانی فرد می گذاشتیم. سرش را بالا می گرفتیم و با چاقو گردنش را می بریدیم. …. یک چیزی هم بود که باید دور کمر می بستیم… به ما یاد دادند که یک تکه سفید فلزی متصل به آن را بکشیم تا سریع منفجر شود. کارهای دیگری هم به ما یاد دادند مثل نحوه کشیدن ضامن نارنجک دستی و پرتاب سریع آن.” این کودکان در مناطق تحت کنترل ابوبکر البغدادی در سوریه تحت آموزش نظامی و مذهبی قرار می گیرند. گروه داعش بارها دست به انتشار ویدئوهایی زده است که در آن کودک سربازان دست به کشتن مخالفان می زنند. او در ادامه می گوید: “هر کس که موفق می شد مرحله تمرینات را به پایان برساند به اردوگاه دومی فرستاده می شد تا تمرینات جدی تری را دنبال کند تا در نهایت به جبهه جنگ در کوبانی اعزام شود. آنها به ما گفتند که هدف، جنگ با یزیدی ها و کشتن آنهاست برای اینکه وفادار نبوده اند. و در این راه اگر ما کشته شویم راهی بهشت خواهیم شد و جای آنها هم در جهنم خواهد بود.” اگرچه اطلاعات دقیقی در مورد تعداد کودکان داعش در دست نیست، اما روایتهای فراریها و مدارک جمع آوری شده توسط سازمان ملل، خبرنگاران و گروههای حقوق بشری، حاکی از گسترش روز افزون استفاده داعش از کودکان است. حمد شهاب احمد، یک نوجوان ده ساله یزیدی که در حال حاضر در اردوگاه قدیه عراق زندگی می کند، از روزهای با داعش می گوید: “ما بیش از هشتاد کودک یزیدی بودیم که همراه بچه مسلمانها در اردوگاه بودیم. بین ما از بچه پنج، شش ساله بود تا نوجوان پانزده ساله. پسرعموی پانزده ساله من هنوز هم آنجاست.از صبح تا شب در اردوگاه نظامی فاروق به ما تمرین می دادند و عکسها و فیلمهای ما را روی فیسبوک پخش می کردند. دروس مذهبی و دینی را به ما یاد می دادند و هر کس یاد نمی گرفت بشدت تنبیه می شد. یا کتک می خورد یا باید زیر آفتاب داغ می ایستاد. ساعت چهار صبح ما را برای نماز بیدار می کردند. همه را زیر نظر داشتند و اگر در برخاستن از خواب درنگ می کردی، کتک می خوردی. فقط یک وعده در روز غذا می خوردیم، آنهم بمقدار کم.”

آمریکا – تصمیم شرکت توییتر به اخراج ٣٤٠ کارمند

شبکه اجتماعی توئیتر با اجرای یک برنامه حذف مشاغل در نظر دارد ٣٤٠ نفر از کارکنان خود معادل ٨ درصد کل نیروی کارش را حذف کند.  این طرح تعدیل نیروی کار در راستای اجرای برنامه تجدیدساختار توئیتر و بالابردن بازدهی و سود این شبکه اجتماعی صورت می گیرد. حذف مشاغل بیشتر در بخشهای مهندسی و تولید خواهد بود. کل نیروی کار شبکه توئیتر جمعا به رقم ٤ هزار و ١٠٠ نفر می رسد. در سه ماهه دوم سال جاری میلادی میزان ضرر و زیان این شبکه اجتماعی ١٣٧ میلیون دلار گزارش شده است. توئیتر همواره با روند کند رشد تعداد کاربران فعال خود روبرو بوده که در حال حاضر به رقم ٣١٦ میلیون نفر می رسد. این در حالی است که رقیب این شبکه یعنی فیسبوک تعداد کاربران خود را ١ میلیارد و ٤٩٠ میلیون نفر اعلام کرده است.

یونان – تظاهرات ماموران نظافت شهری در آتن

ماموران جمع آوری زباله و نظافت شهری در آتن روز سه شنبه١٣ اکتبر در اعتراض به شرایط کاری و پایین بودن دستمزدهایشان راهپیمایی کردند. در صورت اجرای برنامه های خواسته شده از سوی وام دهندگان توسط دولت یونان، دستمزد و حقوق بازنشستگی کارکنان دولتی کاهش می یابد. پارلمان یونان این هفته به تغییرات خواسته شده از یونان در قبال ادامۀ کمک های مالی به این کشور رای خواهد داد. تعیین مجازات فرار کنندگان مالیاتی و کاهش حقوق بازنشستگی از جمله اصلاحاتی است که قرار است در پارلمان به رای گذاشته شود. بدون اجرای برنامه های خواسته شده از سوی اتحادیۀ اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول، یونان نمی تواند ٨٦ میلیارد یورو وام تعیین شده برای این کشور طی سه سال آینده را دریافت کند. نخستین جلسۀ پارلمان برای بررسی این اصلاحات قرار است روز هفدهم اکتبر برگزار شود.

جهان – مرگ سالانه ٣ میلیون کودک در اثر گرسنگی

سازمان جهانی بهداشت که نهاد غذایی سازمان ملل متحد گزارش جدیدی درباره وضع سوء تغذیه کودکان در جهان منتشر کرد. براساس این گزارش، هرسال بیش از سه میلیون کودک زیر پنج سال در جهان به علت سوء تغذیه جانشان را از دست می دهند.  در این گزارش از دولتها خواسته شده است برای مقابله با این مشکل جدی اقداماتی صورت بدهند.  در این گزارش تصریح شده است حدود یکصد و شصت و دو میلیون کودک جهان نیز به علت تغذیه نامناسب، رشد کافی ندارند. سازمان جهانی بهداشت در این گزارش اعلام کرده است حدود یکصد میلیون کودک دیگر نیز در جهان به علت نداشتن تغذیه مناسب، دچار کم وزنی هستند. 

افریقای جنوبی – اعتصاب کارگران در اعتراض به فساد اقتصادی

هزاران کارگر صنایع و فلزات در کشور افریقای جنوبی در روز چهارشنبه ١٤ اکتبر  بنا بر فراخوان “اتحادیه ملی کارگران صنایع و فلزات” این  کشور و در اعتراض به فساد اقتصادی در این کشور در خیابان های ژوهانسبورگ در پایتخت این کشور دست به اعتصاب و تظاهرات  زدند. بنا بر پیش بینی یکی از مراجع بین المللی اقتصادی، رشد اقتصادی در افریقای جنوبی در سال جاری به پایین ترین حد خود از زمان برچیده شدن نظام تبعیض نژادی در سال ١٩٩٤ رسیده است. یکی از فراخوان دهندگان این اعتراض کارگری اعلام کرده است که : ” ما رابطه ی بسیار مستقیمی بین فساد اقتصادی و اوضاع نابسامان اقتصادی در کشورمان می بینیم که نهایتا منتج به بیکارسازی در مقیاس انبوه و اجتماعی برای ما کارگران میشود” وی در ادامه افزوده است که : ” بیش از نیمی از کارگران درافریقای جنوبی زیر خط فقر زندگی میکنند “. این کارگران در اعتراض به دولت تحت حمایت کنگره ملی افریقای جنوبی و اوضاع اقتصادی وخیم در این کشور به این اعتراض و اعتصاب اقدام کرده اند.

خبر‌های کوتاه

پرو

هزاران نفر از مردم پرو علیه سیاست های ضد کارگری بانک جهانی و صندوق بین الملی پول، در “لیما” پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند. روز شنبه ١٠ اکتبر هزاران نفر از مردم پرو از جمله دانشجویان، کارگران و بیکاران با در دست داشتن پلاکاردهایی علیه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول شعار سر دادند. معترضان پرویی در این تظاهرات پرچم آمریکا را به آتش کشیدند و در واکنش به حضور هیئت های نمایندگی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در “لیما” اعتراض کردند. تظاهرکنندگان می گویند، صندوق بین المللی پول سالها است که برای کشورهای آمریکای لاتین و همه کشورهای جهان نسخه های ضدکارگری تجویز می کند.

لهستان

هزاران نفر از کارکنان خدمات عمومی لهستان روز پنجشنبه ٨ اکتبر در مقابل پارلمان این کشور تظاهرات کردند.  نیروهای پلیس، آتش نشانی، ماموران مرزی و گمرک از جمله تظاهرکنندگان بودند. معترضان خواستار افزایش حقوق ها هستند.

فرانسه

رفتگران پاریس، پایتخت فرانسه پس از چهار روز به اعتصاب خود پایان دادند. به گفته رییس اتحادیه کارگری، شهرداری با شرایط اعتصاب کنندگان موافقت کرده است.  کارگران خواستار افزایش حقوق شده بودند. در مدت اعتصاب بیش از سه هزار تن زباله از سطح شهر جمع آوری نشد.

بوسنی و هرزگوین

در پی ریزش معدن زغال سنگ در “بوسنی و هرزگوین” در جنوب شرقی اروپا، دستکم ٧ کارگر کشته و زخمی شدند. بنابه گزارش انتشار یافته، براثر ریزش آوار ٤ کارگر کشته و ٣ تن دیگر به شدت مجروح شدند. این حادثه بامداد روز سه شنبه ٢١ مهر در حالی روی داد که ٢٨ کارگر مشغول کار در معدن بودند.

تونس

به گفته سخنگوی وزارت دفاع تونس، گروه اسلامگرای “فجر لیبی” ١٠٠ تا ٣٠٠  کارگر تونسی را در شهر “مصراته” ربوده است. این اولین باری نیست که اسلامگرایان فجر لیبی اتباع تونسی را با هدف مبادله با اعضای خود، می ربایند. در ژوئن گذشته نیز، اعضای فجر لیبی، ٧ دیپلمات تونسی را ربودند و در ازای آزادی یکی از رهبران خود، آنان را آزاد کردند. گروه فجر لیبی شاخه ای از القاعده است.