اخبار کارگری – اخبار کارگری ٢١مهر ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢١مهر ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

پنجمین روز اعتصاب  کارگران مجتمع گندله سازی اردکان

اعتصاب در مجتمع گندله سازی اردکان که از پنج روز پیش آغاز گردیده تاکنون ادامه دارد و کارگران از رفتن به سرکار استنکاف می ورزند. ظاهرا اعتصاب روز اول در اعتراض به کیفیت پایین غذا بوده است اما بعد از جلسه ای که در فرمانداری اردکان برگزار گردید، اعتصاب کنندگان از برخورد بد مدیرعامل چادرملو و نیز عدم برخورد مناسب مسئولین شهر گلایه شدیدی دارند و این عاملی شده است تا مصمم به اعتصاب خود تا حصول نتیجه باشند.  کارگران سه خواسته دارند: ١ـ  افزایش حقوق کارگران مطابق عرف صنایع فولاد کشور ٢ـ  به کارگیری مدیران با تجربه بومی به جای مدیران بی تجربه و سفارشی غیربومی  ٣- افزایش کیفیت غذا همچنین نامه ای از طرف گندله سازی برای فرمانداری ارسال گردیده است که در آن اعلام نموده به علت عدم انجام فعالیت توسط کارگران، مزدی از طرف شرکت به کارگران پرداخت نمی گردد.

دومین روز تجمع کارگران اخراجی کشت وصنعت کارون

کارگران اخراجی میراب مجتمع کشت و صنعت کارون  برای دومین روز متوالی  در مقابل ساختمان اداری کارخانه تجمع اعتراضی برپا کرند.  یکی از کارگران مجتمع کشت وصنعت کارون گفت: علت این اقدام اعتراضی اخراج ناگهانی ١٠٥ نفر از همکاران میراب وآب رسان مزارع نیشکر است و آنان خواستار بازگشت بکار وپرداخت سه ماهه معوقات حقوقی خود در ماهای تیر، مرداد وشهریور هستند.

تجمع بازنشستگان شرکت صنایع

کارکنان بازنشسته شرکت صنایع پوشش ایران برای سومین بار در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود در ٨ ماه گذشته، مقابل تامین اجتماعی تجمع کردند. کارگران میگویند؛ ما به هر کجا که می‌توانستیم از سازمان بازرسی تا استانداری شکایت بردیم اما کارساز نبود. ما ٣٤ نفر از بازنشستگان پوشش هستیم که از تاریخ ششم شهریور ماه سال ٩٣ ترک کار خوردیم اما تا به امروز حقوقی دریافت نکرده‌ایم و با این شرایط دشوار اقتصادی چطور می‌توانیم ٨ ماه بدون حقوق زندگی کنیم؟

تجمع کارگران نساجی پارسیلون

١٩مهر جمعی از کارگران نساجی پارسیلون استان لرستان در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران تجمع کردند. اعتراض کارگران به محروم کردن آنها از مشمولیت قانون بازنشستگی سخت و زیان آور است.

تجمع اعتراضی کارگران فصلی میراب و آب رسان مجتمع کشت وصنعت هفت تپه

١٩ مهر: ١٠٥ کارگر فصلی میراب و آب رسان مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در اعتراض به اخراج ناگهانی خود مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر دست به تجمع اعتراضی زدند.

١٩ مهر: جمعی از کارگران پتروشیمی فارابی در بندر ماهشهر، برای ششمین روز متوالی از خوردن غذا در کارخانه، خودداری کردند. ازجمله خواسته‌های کارگران، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و اضافه شدن ٣٠ درصد پایه حقوق به مزایای شغل است.

تجمع کارگران اخراجی هفت‌تپه

١٩مهر کارگران(١٠٥کارگر)  فصلی میراب وآب رسان مجتمع کشت وصنعت هفت تپه در اعتراض به اخراج ناگهانی خود مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر تجمع کردند.  اخراج این کارگران پیش از اتمام مهلت قانونی قرادادهای کار آنها صورت گرفته است. براین اساس کارگران مورد نظر در حالی از روز پنجشنبه (١٥ مهر ماه) اخراج شده‌اند که که اعتبار قرادادکار همه آنها تا روز ٣٠ مهر ماه بوده است. پرداخت نشدن نزدیک به سه ماه معوقات مزدی نیز از جمله دلایل دیگری بوده که باعث برپایی این تجمع صنفی شده است. اخراج شدگان به نقل از کارفرمای خود می‌گویند که به دلیل ماهیت فصلی بودن کارشان تا اردیبهشت ماه سال آینده کار برایشان  وجود ندارد وبایدبه خانه‌هایشان برگردند این در حالیست که مزارع نیشکر به این تعداد نیروی کار میراب وآب رسان برای آبیاری نیاز  دارد.

اعتصاب کارگران پیمانکاری پتروشیمی تندگویان

١٨مهر کارگران پیمانکاری پتروشیمی تندگویان(٢٥٠کارگر) در اعتراض به پرداخت نکردن حقوق و دستمزدها  دست به اعتصاب زدند. کارگران خواهان اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، پرداخت معادل ٣٠ درصد مزد مبنا به عنوان  عنوان سایر مزایا و ٣٥ درصد افزایش حق شیفت هستند.

تداوم اعتصاب وتجمع  کارگران پامیدکو

١٦مهر کارگران پامیدکو برای چندمین بار در ماه های اخیر دست از کار کشیده و به دلایل حقوق و مزایای خود تجمع  کردند. کارگران  با حضور در فرمانداری در جلسه شورای تامین شهرستان شرکت کردند و نکات مدنظر خود را بیان کردند و نوریان مدیرعامل چادرملو و شرکت پامیدکو به این درخواست ها گوش کرده است و بر رویه سابق خود تاکید کرده است ! شرکت احداث صنایع ومعادن سرزمین پارس (پامیدکو) درتاریخ ٠٣/١٠/١٣٨٥ ، باهدف ارائه خدمات مهندسی و تکنولوژیکی مورد نیازکارفرمایان درکلیه زمینه های معدنی، صنعتی وخصوصاً صنایع بالادستی فولاد دراداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسیدوفعالیت خود راعملاً از پانزدهم اردیبهشت ٨٦ آغازنمود .

تجمع کارکنان راه آهن نیشابور

١٨مهر کارکنان معترض که بیشتر متعلق به بخش خصوصی بودند به  عدم پرداخت حقوق پرسنل از دو تا چند ماه  دست به تحمع اعتراضی زدند. هادی نوری رئیس ایستگاه راه‌آهن نیشابور، پس از این تجمع با افراد وارد مذاکره شد و معترضان با قبول وعده‌های وی در زمینه پیگیری حل مشکلاتشان به تجمع خود پایان دادند.

ششمین روز اعتراض کارگران پتروشیمی فارابی

کارگران پتروشیمی فارابی، برای ششمین روز متوالی از خوردن غذا در کارخانه، خودداری کردند. کارگران خواهان، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و اضافه شدن سی درصدِ بیس حقوق به مزایای شغل هستند.

تجمع کارگران فولاد چدن درود

در نوزدهمین روز اعتراض کارگران کارخانه فولاد وچدن درود، کارگران مقابل ساختمان فرمانداری درود تجمع کردند. اعتراضات کارگران به پرداخت نکردن چهار ماه حقوق و دستمزدها و پرداخت نکردن ٦ماه حق بیمه است.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه یاسوج نسبت به وضعیت خوابگاه

٢٠مهر دانشجویان دانشگاه یاسوج در اعتراض به وضعیت نامساعد خوابگاه‌های دانشجویی در میدان استاد دانشگاه یاسوج تجمع كردند. پس از انتشار دو خبر و گزارش از وضعیت خوابگاه دختران دانشگاه یاسوج و انتشار آن در شبكه های اجتماعی، جمعی از دانشجویان این دانشگاه  با تجمع در میدان استاد دانشگاه، اعتراض خود را نسبت به وضعیت خوابگاه های دانشجویی خصوصا خوابگاه های دختران بیان داشتند. دانشجویان معترض كه اعتراضشان تا دقایقی باعث بسته شدن مسیر اتوبوس ها شد، دلیل اعتراض خود را بد قولی مسئولان دانشگاه نسبت به واگذاری خوابگاه دختران عنوان كردند.

اخراج و بیکارسازی

بیکارسازی در کارخانه سیمان یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد

بیکاری ٢٥٠ کارگر  کارخانه سیمان یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد درصورت ادامه  واردات بی‌کیفیت سیمان اصفهان.

٢٣٧هزار شغل در آستانه نابودی! ورود ٥ میلیون نفر به بازار کار

کارشناسان می‌گویند سیاست‌های اقتصادی دولت باعث تشدید رکود و درجا زدن بازار کار شده به نحوی که به ازای ایجاد ٧٣٥ هزار شغل جدید، ٣٢٦هزار شغل موجود نابود شده است.  وزیر کار؛  سالیانه باید ٨٠٠ هزار شغل جدید در اقتصاد ایران ایجاد شود، از ورود زودهنگام ٥ میلیون نفر به بازار کار در سال‌های آینده که بیشتر آنها را زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، خبر داده است.

افزایش بیکاری

صندوق بین‌المللی پول در آخرین گزارش خود اعلام کرده آمار بیکاری ایران در سال آینده افزایش خواهد داشت. به گزارش خبرنگار جام جم، آمارها نشان می دهد، موج بیکاری با ورود چهار میلیون و ٥٠٠ هزار دانشجوی در حال تحصیل با معضل بیشتری روبه رو خواهد شد. براساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٩ ساله نیز حاکی از آن است که ٢١.٩ درصد از جمعیت فعال این رده سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. اشتغال و بیکاری از جمله موضوع های اساسی اقتصاد هر کشوری است، به گونه ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع تلقی می شود. نرخ بیکاری هم یکی از شاخص هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به این موضوع، از آنجایی که اقتصاد ایران در رکود تورمی فرو رفته، با مشکل بیکاری دست و پنجه نرم می کند و گزارش اخیر صندوق بین المللی پول نشان می دهد که به آمار این افراد افزوده خواهد شد.

اخراج و تعلیق ١٠هزار کارگر قطعه‌ساز در ٢ هفته اخیر

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن قطعه سازان خودرو با بیان اینکه در دو هفته گذشته قریب به  ١٠هزار نیروی انسانی در صنعت قطعه‌سازی تعدیل و یا تعلیق شده‌اند،گفت: اگر این روند تا پایان سال ادامه پیدا کند ٣٠٠هزار نیروی انسانی در این صنعت بیکار می‌شوند.

پنج میلیون دانش آموخته بیکار

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون پنج میلیون دانش آموخته لیسانس بیکار در کشور داریم. اگر وضعیت کنونی ایجاد اشتغال در کشور ادامه داشته باشد در سه سال آینده شمار این فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار به هشت میلیون نفر خواهد رسید.

بیکاری کارگران بدنبال تعطیلی نیمی از واحدهای صنعتی بروجرد

در حال حاضر بیش از نیمی از واحدهای صنعتی بروجرد تعطیل هستند و این امر سبب شده تا شمار زیادی از کارگران بیکار شوند.  موج بیکاری، تعطیلی و نیمه تعطیلی واحدهای صنعتی این روزها افزایش یافته به طوری که واحدهای صنعتی زیادی طی این سالها از روند کار و تولید خارج شده و در لیست واحدهای صنعتی تعطیل شده قرار گرفته اند. واحدهای صنعتی زیادی که ابتدا نیمه تعطیل می شوند و پس از مدتی مهر تایید تعطیلی را بر واحد صنعتی می زنند و در این میان کارگران زیادی از کار بیکار شده و مشکلات زیادی در پی آن جولان می دهند.

کارگران

مصاحبه سایت اتحاد با جعفر عظیم زاده پیرامون برگزاری نخستین جلسه ستاد مزد!

سایت اتحاد: بنا بر گزارش خبرگزاری ایلنا نخستین جلسه ستاد مزد سال ٩٥ ، روز گذشته در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. تنها مصوبه این جلسه در روز گذشته تشکیل کارگروه ویژه بررسی مزد سال ٩٥ بود که قرار است به زودی با مشخص شدن اعضا، اولین جلسه آن برگزار شود. بر اساس این گزارش تعداد نمایندگانی که در کارگروه ویژه‌ بررسی مزد سال ٩٥ حضور خواهند داشت در مقایسه با اعضای ستاد مزد محدود‌تر خواهد بود. این کارگروه با حضور نمایندگان سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولتی وظیفه خواهند داشت تا ضمن بررسی نحوه محاسبه مزد و برآورد سبد معیشتی خانواده‌ها، آمارهای اقتصادی را نیز تجزیه و تحلیل کنند. تشکیل چنین جلساتی  با عنوان “پر طمطراق” بررسی نحوه محاسبه مزد و بر آورد سبد معیشتی خانواده،  روال معمول و هر ساله دولت و وزارت کار است. اما حداقل مزدی که طی سه دهه گذشته به کارگران پرداخت شده است هر ساله نسبت به سال پیش بطور وحشتناکی از میزان قدرت میلیونها خانواده کارگری کاسته است. در این زمینه جعفر عظیم زاده عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران به حداقل مزد، به سایت اتحاد اظهار داشت: در مصاحبه ای که ایلنا با علی خدائی (مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) انجام داده است وی اعلام کرده است  قرار است کار گروهی با حضور سه گروه نمایندگان کارگری، کارفرمائی  و دولت وظیفه بررسی نحوه محاسبه مزد و بر آورد سبد معیشتی خانواده های کارگری را انجام دهد. همین که در این مصاحبه وی اعلام میکند این کارگروه قرار است “نحوه محاسبه حداقل مزد” را مورد بررسی قرار دهد روشن است که این کار گروه، اساسا قرار است برای توجیه تحمیل فقر و فلاکت بیشتر بر میلیونها کارگری جلسه بگذارد. چرا که ماده ٤١ قانون کار نحوه محاسبه حداقل مزد را به صراحت اعلام کرده است و طبیعتا نیازی به پیدا کردن راهکاری برای نحوه محاسبه حداقل مزد کارگران وجود ندارد. جعفر عظیم زاده ادامه داد: برگزاری چنین جلساتی از سوی وزارت کار و تشکیل کار گروهی که قادر به تحمیل بیشترین فقر و فلاکت بر میلیونها خانواده کارگری باشد کار هر ساله اینان است. ماده ٤١ قانون کار تورم هر ساله و بسیار مهم تر از آن با قید “باید”، تامین زندگی یک خانواده کارگری را بدون آنکه مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی های کار محول شده به آنان در نظر گرفته شود مبنای تعیین حداقل مزد قرار داده است. بنا بر این وقتی از همین اولین جلسه ستاد مزد “چگونگی و نحوه محاسبه حداقل مزد” در دستور قرار می گیرد کاملا روشن است که وظیفه اصلی این کار گروه دور زدن قانون کار، زیر پا گذاشتن آن و تحمیل فقر و فلاکت بیشتر بر میلیونها خانواده کارگری است. وی در مورد میزان سبد معیشت یک خانواده کارگری گفت: طبق اعلام مقامات رسمی در حال حاضر سبد هزینه یک خانواده چهار نفره کارگری سه میلیون و دویست هزار تومان است. سال گذشته این مبلغ را دو میلیون و دویست هزار تومان اعلام کرده بودند. با این حال حداقل مزد را برای سالجاری ٧١٢ هزار تومان تعیین کردند. به نظر من وقتی یک دولت و مقاماتش سبد هزینه یک خانواده چهار نفره را دو میلیون و دویست هزار تومان اعلام می کنند و با این حال، چشم در چشم میلیونها خانواده کارگری با توسل به انواع خیمه شب بازی ها، حداقل مزد را ٧١٢ هزار تومان تعیین میکنند و وزیر کارشان از تعیین چنین مزدی ابراز شعف و شادمانی می کند تکلیف همه چیز روشن است. روشن است که امسال نیز با توجه به ادعاهای دولت مبنی بر پایین آوردن تورم دست به چه کاری خواهند زد. روشن است که وقتی افزایش حقوق کارمندان دولت در بودجه سال آینده ١٠ درصد پیش بینی شده است وضعیت حداقل مزد کارگران به چه سرنوشتی دچار خواهد شد. جعفر عظیم زاده در ادامه این مصاحبه اظهار داشت: پیش بینی من در مورد میزان افزایش حداقل مزد کارگران با توجه به روشن شدن تکلیف افزایش حقوق کارمندان و با تجربه ای که از سالهای گذشته داریم افزایشی در همین حدود و حداکثر چند درصدی بالاتر از حقوق کارمندان دولت است. به عبارتی در خوشبینانه ترین حالت، حتی اگر اقدام به افزایش ١٥ درصدی مزد بکنند حداقل مزد ما کارگران ١٠٦٨٠٠ تومان افزایش پیدا خواهد کرد و به مبلغ ٨١٨٨٠٠ تومان خواهد رسید. این در حالی است که اگر ادعای مقامات رسمی مبنی  بر صحت مبلغ سه میلیون و دویست هزار تومان (چه بسا که بیشتر است) را مبنای سبد هزینه در سال ٩٤ مبنا قرار بدهیم و مبلغ دو میلیون دویست هزار تومان را مبنای سبد هزینه در سال نود و سه قرار دهیم آنوقت میتوان گفت که امسال قدرت خرید ما کارگران به نسبت سال گذشته ٤٦ درصد کم شده است و اگر سال ٩٥ هم بنا بر ادعای  مقامات دولتی  وضعیت موجود حفظ بشود و سبد هزینه کارگران به همان منوال تفاوت سالهای ٩٤ و ٩٣ افزایش پیدا کند برای سال آینده بار دیگر ٤٦ درصد از میزان قدرت خرید ما کارگران کاسته خواهد شد. این درحالی است که در قبال افزایش ٤٦ درصدی سبد هزینه سال ٩٤ نسبت به سال ٩٣، حداقل مزد ما کارگران ١٥ درصد افزایش پیدا کرد و همانطور که گفتم با توجه به افزایش ١٠ درصدی حقوق کارمندان در بودجه سال ٩٥ ، امسال نیز در خوشبینانه ترین حالت حداقل مزد کارگران ١٥ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.  وی افزود: جدای از این ارقام و آمارها که همگی  مبتنی بر اظهارات مقامات رسمی کشور است من حاضرم به هر صاحب منصب دولتی که با ١ میلیون تومان در شهرک کارگر نشینی مانند شهرک استقلال در تهران یک منزل استیجاری مناسب یک خانواده چهار نفری پیدا کند جایزه بدهم. به عبارتی عمق فاجعه زندگی و معیشت ما کارگران به حدی رسیده است که دریافتی یک کارگر با اضافه کار و غیره که بنا بر ادعای وزیر کار ١ میلیون تومان می باشد حتی کفاف اجاره بهای منزل استیجاری یک کارگر را نیز نمیدهد. این وضعیت یعنی برابری کل دریافتی یک کارگر با اجاره بهای منزل مسکونی اش در هیچ جای دنیا حتی عقب مانده ترین و فقیر ترین کشورها نیز وجود ندارد و بشدت غیر قابل تحمل است. جعفر عظیم زاده در رابطه با شرایط معیشتی پیش روی خانواده های کارگری اظهار داشت: همانطوریکه گفتم بنا بر آمار رسمی در مورد سبد هزینه یک خانواده چهار نفره کارگری، سال گذشته قدرت خرید  ما کارگران ٤٦ درصد و چنانچه امسال نیز در خوشبینانه ترین حالت سبد هزینه نیز طبق روال تفاوت سال گذشته و امسال افزایش پیدا کند بار دیگر ٤٦ درصد از قدرت خرید ما کارگران کاسته خواهد شد. و این یعنی فاجعه ای که نه تنها پایانی ندارد بلکه هر لحظه بطور وحشتناکی بر عمق و دامنه آن افزوده می شود. اگر مثلا در سالهای گذشته قدرت خرید کارگران ٥٠ درصد افت میکرد و آنان یک جورهایی سکوت و کنار آمدن با آن را به بازداشت و سرکوب ترجیح میدادند و در ابعاد کوچک و پراکنده ای دست به اعتراض میزدند امروز شرایط بگونه ای است که در نتیجه تداوم هر ساله و وحشتناک افت قدرت خرید، کارگران دیگر حتی تحمل افت ١٠ درصدی قدرت خریدشان را نیز ندارند. به عبارتی زندگی و معیشت میلیونها خانواده کارگری به چنان درجه ای از تحمل ناپذیری رسیده است که در شرایط حاضر حتی افت ١٠ درصدی قدرت خرید کارگران، آنانرا بطور مطلق و در یک بعد عظیم اجتماعی از خط فقر و بقا به خط مرگ و تباهی می راند.  وی در پایان این مصاحبه در رابطه با جلسات ستاد مزد گفت: با تجربه ای که ما کارگران داریم این جلسات، فقط جلساتی برای تحمیل خفت بارترین مزد با استفاده از عناصر دست سازی تحت عنوان نماینده های کارگری در شورایعالی کار است. به نظر من امروز همه کارگران در سطح کشور تجربه خوبی از خیمه شب بازیهای شورایعالی کار و مبارزه برای دست یابی به مطالباتشان دارند و همه میدانند که اگر افسار حداقل مزد بدست دولت و کارفرمایان سپرده شود وضعیت معیشتی میلیونها خانواده کارگری که بعضا در شرایط حاضر از خط بقا به خط مرگ و تباهی کشانده شده است در یک بعد عظیم اجتماعی به چنین سرنوشتی دچار خواهد شد. در نتیجه و بطور طبیعی، این وضعیت نه تنها ما کارگران بلکه کل حقوق بگیران و هر انسان شریفی را که شاهد چنین درجه ای از نابودی و تباهی یک جامعه باشد وادار به عکس العمل خواهد کرد. ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران به نوبه خود در برابر وضعیت موجود و تحمیل حداقل مزد بر اساس روال تاکنونی ساکت نخواهیم نشست. طبیعی است که دولت و وزارت کار نیز باید بدانند که ادامه وضعیت موجود برای میلیونها خانواده کارگری ناممکن است و دیگر نمی توانند همچون سالهای گذشته تعیین حداقل مزد را به یک خیمه شب بازی و شادی و شعف وزیر کار از تحمیل مزدی خفت بار بر ما کارگران تبدیل بکنند و اگر چنین کنند خارج از اراده هر تشکل و فردی، کارگران ایران علیرغم همه محدودیتها و بیگر و ببندها، دیر یا زود در ابعادی میلیونی قدم به میدان مبارزه برای پایان دادن به وضعیت مشقت بار موجود خواهند گذاشت.

اعتصاب  در شرکت فرآورش مجتمع پتروشیمی بندر امام

بدنبال اعتراضات واعتصابات متعدد  چند ماه گذشته درشرکتهای پتروشیمی مجتمع پتروشیمی بندر امام و منجمله شرکت پیمانکاری فرآورش و موفقیت کارگران این شرکت در دستیابی به خواسته هایشان، مسئولین پتروشیمی فراورش در اقدامی جدید با حساب سازی و دستکاری در نحوه پرداخت مزایا، اقدام به کاهش مزایای پرداختی به کارگران کردند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، بدنبال این اقدام از سوی مسئولین پتروشیمی فراورش، کارگران پیمانکاری این پتروشیمی از روز یکشنبه هفته جاری بصورت محدود دست به اعتصاب زدند و در پی بی توجهی کارفرما به خواست شان، از روز دوشنبه بطور یکپارچه ای دست از کار کشیدند. بنا بر این گزارش، با تشدید اعتراض از سوی کارگران پتروشیمی فراورش و احتمال سرایت این اعتصاب به سایر بخشهای مجتمع پتروشیمی بندر امام، حراست این مجتمع بزرگ پتروشیمی با مصادره کارت تردد و کارت ساعت سه نفر از نماینده های کارگران از ورود آنان به مجتمع ممانعت کردند و طی مذاکراتی با این نماینده ها، ورود آنان به محل کارشان را منوط به پایان بی سر و صدای اعتصاب کردند. اما کارگران اعتصابی با مشاهده این وضعیت بر ادامه اعتصاب خود پای فشردند و حاضر به عقب نشینی نشدند. بنابر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این وضعیت، صبح امروز کارگران اعتصابی طی نشستی مشورتی با نماینده های خود که کارتهای تردد و ورودشان به شرکت توسط حراست مجتمع پتروشیمی بندر امام مصادره شده است  ضمن تاکید بر تحقق خواست هایشان به اعتصاب خود خاتمه دادند و اعلام کردند چنانچه از روز شنبه همچنان از ورود نماینده های شان به شرکت جلوگیری شود بار دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٥ مهر ماه ١٣٩٤

گروه تولیدی اشی مشی”، یک بام ودوهوا!

نه تنها تاخیر در پرداخت حقوق کارگران گروه تولیدی عظیم و رو به توسعه اشی مشی تبدیل به یک روال شده بلکه کارگران این کارخانه هنوز بخشی از مزایای پایان ششماهه دوم سال ٩٣ را دریافت نکرده اند. بنا به گزارش دریافتی، ماه گذشته که تعدادی از کارگران گروه تولیدی اشی مشی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود در دفتر مدیر فروش شرکت دست به تجمع زده بودند مدیر فروش گروه ضمن دعوت کارگران به محوطه کارخانه با لحن بسیار بدی اعلام کرد که همین هست که می بینید و هرکس نمی تواند تحمل کند می تواند استعفا بدهد و برود. کارگران که از این برخورد مدیر فروش به شدت ناراحت شده بودند در اعتراض به این برخورد نادرست، روزبعد دست از کار کشیدند و در دفتر ایرج محبوبی که مدیر و سهامدار اصلی این کارخانه می باشد تجمع کرده و اعلام نمودند اگر شرکت نیاز به ما ندارد می بایستی  مطالبات معوقه مارا پرداخت می کرد و سپس چنین ادعایی را مطرح می کرد. مدیر گروه تولیدی اشی مشی که انتظارچنین برخوردی را ازجانب جمعی از کارگران نداشت، سعی کرد با وعده و وعید ودلجویی آن ها را به سر کارهایشان برگرداند کارگران بعد ازاین اعتراض و در ادامه پی گیری آن ضمن وادارکردن مدیریت به عقب نشینی و عذرخواهی در عین حال موفق شدند بخشی از حقوق معوقه خود را دریافت کنند. با اینهمه کارگران هنوز دو ماه حقوق و بخشی از مزایای ششماهه دوم سال ٩٣را از شرکت طلبکارند. و این درحالی است که هم اکنون می بایست مزایای پایان ششماهه اول ٩٤ را دریافت کنند. لازم به توضیح است کارگران گروه تولیدی اشی مشی طبق روال می بایست مزایای عیدی،سنوات بن و طلب مرخصی را در دو مرحله و در پایان هر شش ماه دریافت کنند. به این ترتیب مزایای پایان شش ماهه اول ٩٤ نیز به سایر مطالبات کارگران اضافه شده است. گروه تولیدی اشی مشی در سال ٧٢ و با نام شرکت گیلان سویا و تنها با یک خط تولید پفک شروع به کار کرد. علاوه بر خانواده محبوبی دو نفر دیگر به نامهای موسوی و کشوری سهام داران این شرکت می باشند. کارخانه تولید پفک اشی مشی در عرض این ٢٢ سال تبدیل به گروه تولیدی عظیمی متشکل از چندین شرکت تولیدی و پخش و غیره شده است. علاوه بر آن نه تنها طی این چند سال هر یک از سهامداران به صورت شخصی و مستقل شرکت های متعددی در داخل و خارج از کشور تاسیس نموده اند، بلکه مدیران ارشد و میانی این شرکت نیز طی این سالها و از قبل کار بی وقفه کارگران صاحب کارخانه و شرکت شده  و یا در ساخت و ساز سرمایه گذاری کرده اند. کارگران این گروه تولیدی که سابقه کاربعضی از آنها برابر با عمر این کارخانه است و ٢٢ سال تحت شرایط سخت مشغول به کار بوده اند از خود می پرسند چرا ما که این همه سال در سرما و گرما و با فشار کاری شدید روزانه ١٢ ساعت یا بیشتر در این کارخانه کار کرده ایم از حداقل امکانات محرومیم و تازه حقوق ما نیز با تاخیر پرداخت می شود؟ همچنین برای کارگران این سئوال مطرح است که با این که هرروز شرکت جدیدی توسط سهامداران و مدیران این گروه تاسیس می شود و با وجودی که خطوط تولید فعال بوده وهمواره کامیون ها و تریلی های بسیار زیادی برای بارگیری  و فروش در محوطه کارخانه دیده می شوند چگونه ممکن است شرکت آنچنان دچار مشکل مالی باشد که نتواند حقوق پرسنل را پرداخت نماید؟ کارگران گروه تولیدی اشی مشی تاخیر در پرداخت حقوق کارگران را ترفند کارفرما برای تعدیل نیرو و به اصطلاح کوچک کردن شرکت و همچنین دریافت وام از بانکها می دانند و معتقدند که کارفرما امکانات مالی لازم یرای پرداخت حقوق به موقع به کارگران را دارد. اگرچه کارگران کارخانه اشی مشی با قرار دادهای موقت و ششماهه مشغول به کار می باشند و به هیچوجه از امنیت شغلی برخوردارنیستند و اخراجهای موردی همیشه و بخصوص در پایان سال بسیار رایج است اما اینبار گویا کارفرمایان تدارک اخراجهای گسترده تری را دیده اند و سعی دارند با فشار آوردن به کارگران از طرق مختلف به ویژه از طریق تاخیر در پرداخت حقوق ها زمینه را برای اخراج گسترده کارگران مهیا سازند. گروه تولیدی اشی مشی شامل شرکت های تولید پفک (گیلان سویا) نوشابه (سیرنگ زیباکنار) پریفرم بطری و دربطری (سیرنگ پلاستیک) تولید آب معدنی و ماء الشعیر (سیرنگ کوهرنگ) واقع دراستان چهارمحال بختیاری و شرکت بازرگانی(سیرنگ کاسپین) و چندین شرکت تولیدی و خدماتی و بازرگانی دیگر می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٦ مهر ١٣٩٤

انتقال حسن رسول نژاد به زندان بوکان!

بر اساس گزارش دریافتی امروز ١٩ مهر ٩٤، ساعت ٢ بعد از ظهر حسن رسول نژاد فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری جهت گذارندن ٦ ماه حکم روانه زندان بوکان شد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ، ضمن محکوم کردن این حکم ضد کارگری، خواهان آزادی فوری حسن رسول نژاد و سایر کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ مهر ١٣٩٤

گزارش

گزارش تلویزیون یورو نیوز:

فشار بر فعالان سندیکایی در ایران افزایش یافته است. محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان در اعتراض به ادامه بازداشت و اجرایی شدن احکام معلق مانده در زندان دست به اعتصاب غذای خشک زده و حال او رو به وخامت است. اما او تنها سندیکالیست زندانی نیست. کم نیستند کارگران و معلمانی که تنها بخاطر ایجاد تشکل و گرفتن حقوق سندیکایی در زندان بسر می برند. با اینکه حرکت سندیکایی، نه فعالیت سیاسی، بلکه اتحاد برای گرفتن حقوق صنفی است، اما به نظرمی رسد جمهوری اسلامی ایران بشدت نگران شکل گیری حرکت هایی برای گرفتن این حقوق است. از مشخصه های دیگر زندانیان سندیکالیست آن است که با وجود پایان محکومیتشان دوباره پرونده جدیدی برایشان باز شده تا به این ترتیب مانع آزادی آنان گردند. تمرکز این مطلب بر روی وضعیت برخی از سندیکالیست های کارگری و معلم است. علی نجاتی! علی نجاتی از رهبران سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه در ٢٤ شهریور ٩٤ در اهواز بازداشت شد. دستگیری وی شامگاه روزی رخ داد که در تبریز پیکر شاهرخ زمانی از اعضای هیات بازگشایی سندیکای کارگران ساختمان و نقاش به خاک سپرده شد. او درزندان رجایی شهر جان سپرد. علی نجاتی از کارگرانی است که بخاطر فعالیت های سندیکایی اخراج و نهایتا بازنشسته شد و هنوز از حقوق بازنشستگی خود محروم است. سندیکای کارگران هفت تپه قبل از انقلاب تشکیل شد. پس از یک دوره رکود در سال ٨٧ دوباره اعلام موجودیت کرد. اعضای هیات مدیره آن در همین سال در دادگاه انقلاب دزفول به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه شدند. دادگاه برای همه آنها از جمله علی نجاتی یک سال حکم زندان صادر کرد و آنان را به مدت سه سال از حضور در تمامی فعالیت‌ها و انتخابات صنفی کارگران محروم نمود. بهنام ابراهیم زاده! بهنام ابراهیم زاده، متولد ١٣٦٥از کارگرانی است که برای حقوق کودکان کار و خیابان نیز فعالیت می کرده است. او عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های آزاد کارگری است. ابراهیم زاده از سال ٨٩ در زندان بسر می برد، پس از گذراندن ٥ سال زندان دوباره بخاطر فعالیت های داخل زندان مجموعا به ٩ سال و نیم محکوم شد. منصور اسانلو به یورونیوز می گوید: «بخاطر رفتارهایی که حکومت با زندانیان موثر دارد، ما نگران جان او بعنوان یکی از زندانیان مقاوم هستیم. او به علت شکنجه های درون زندان و اعتصاب های طولانی آسیب جسمی دیده است. نیما پسر او به سرطان دچار است.» پس از حمله به بند ٣٥٠ اوین و ضرب و شتم زندانیان، بهنام ابراهیم زاده از سندیکالیست هایی است که به زندان رجایی شهر منتقل شد. او برنده جایزه حقوق بشری رها است. محمود بهشتی لنگرودی! محمود بهشتی لنگرودی عضو هیات مدیره و سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان است. وی از روز هشتم مهر درزندان در اعتصاب غذای خشک بسر می برد. محمد حبیبی عضو هیات مدیره کانون صنفی ضمن تاکید بر وخامت حال جسمی او به سایت حقوق معلم و کارگر گفته است: «خانواده اقای بهشتی از همان روزی که با وجود اعلام وثیقه از آزادی ایشان ممانعت شد با مقامات قضایی رایزنی و گفتگو داشتند. وقتی همه راهها بدون نتیجه باقی ماند ایشان از روز چهارشنبه دست به اعتصاب غذای خشک زده است.» محمود بهشتی درسال ١٣٨٩ از سوی قاضی صلواتی بخاطر فعالیت های صنفی به پنج سال زندان محکوم شد. وی با وثیقه ١٥٠ میلیون تومانی آزاد گشت. با اینکه به صفوف بازنشستگان پیوسته بود، با این حال برای اجرای حکم به اوین احضارشد. او درصفحه فیس بوک خود نوشته بود: «آقای صلواتی (رئیس شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران) حکمم را به من ابلاغ کرد. چهارسال زندان به اتهام اجتماع وتبانی علیه امنیت ملی، یک سال زندان به اتهام تبلیغ علیه نظام؛ با احتساب چهار سال حبس تعلیقی جمعا می شود ٩ سال زندان، به همین راحتی.» ارژنگ داودی! معلم و دبیر با سابقه غرب تهران, ارژنگ داودی بیش از یک دهه است که در زندان بسر می برد. او از پایه گذاران اتحادیه مخفی دبیران مدارس غیر انتفاعی غرب تهران در اواخر دهه ٧٠ شمسی بوده است و منزل وی در میدان توحید که به مجتمع آموزشی تبدیل شده بود نیز توسط دستگاه قضایی مصادره گشت. او مدیر مجتمع آموزشی – فرهنگی پرتو حکمت بوده است. داودی نویسنده کتاب وکیل جمهوری است که اجازه انتشار نیافت. منصور اسانلو به یورونیوز می گوید: «من سه سال با او همبند بودم و کتاب او را در زندان خواندم که درمورد دمکراتیزه کردن جامعه از طریق شوراها همراه با عدالت اجتماعی است. این جنبه مبارزات وی بعنوان معلم در سایه مبارزات سیاسی ایشان نادیده گرفته شده است.» جدیدترین نامه او تحت عنوان «به یاری معلمان ودیگر زحمتکشان بشتابیم» جدیدا از زندان منتشر شده است. ارژنگ داودی درسال ١٣٨٢ دستگیر و شکنجه او منجر به از دست دادن بخشی از توانایی بینایی و شنوانی او شد. وی اکنون در زندان رجایی شهر بسر می برد و با وجود گذراندن ده سال محکومیت، با پرونده سازی های مختلف به اتهام توهین به رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی دوباره به ٢٠ سال زندان محکوم شد. مهدی فراحی شاندیز! او از زندانیانی است که برای راه اندازی تشکل معلمان حق التدریسی تلاش کرده است. عضو هیات موسس معلمان حق التدریسی است. شاندیز در سال ٩٠ به همراه ١٥٠ نفر دیگر درمراسم روز اول ماه مه، روزجهانی کارگر بازداشت شد. بدون وکیل و اتهام توهین به رهبری و اخلال در نظم عمومی به سه سال زندان محکوم شد. با پایان این سه سال دستگاه قضایی، با تشکیل پرونده جدید مانع از آزادی او گشت. به گفته هرانا او به اتهام توهین به رهبری جمعا به ٩ سال زندان محکوم شده است و باید تا سال ١٣٩٨ در زندان بماند. شاندیز هم اکنون به همراه ١٣ زندانی سیاسی دیگر از جمله با سید محمد رضا عالی پیام شاعر طنزپرداز منتقد، در زندان رجایی شهر بسر می برد. رسول بداقی! رسول بداقی معلم سندیکالیست و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان، از برندگان جایزه حقوق بشری رها و دارای سی سال سابقه دبیری به ویژه در اسلام شهر است. او در سال ٨٥ برای اولین بار در در پی دعوت کانون ازمعلمان کشور برای اعتراض به اجرایی نشدن نظام هماهنگ پرداخت حقوق توسط دولت احمدی نژاد، که با حضور تجمع های ده هزار نفره فرهنگیان همراه بود، بازداشت شد. در سال ٨٨ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی» به ٦ سال زندان محکوم گشت. در سال ٨٩ حکم اخراج رسول بداغی از آموزش و پرورش به او ابلاغ شد. او مرداد ماه امسال پس از گذراندن شش سال محکومیت بدون مرخصی (حتی برای فوت مادرش) برای جلوگیری از آزادی و پیوستن به جنبش معلمان کشور دوباره به سه سال زندان محکوم شد. منصور اسانلو در گفتگو یورونیوز تاکید می کند: «او جدیدا در بند ٢٠٩ اوین برای دادن بیانیه و اعترافات تلویزیونی برعلیه حرکت های نوین معلمان که از ٢٥ دی ماه امسال آغاز شد، تحت فشار قرار گرفت که به این کار تن نداد و در پی آن سه سال زندان برایش صادرشد.» شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان در واپسین روزشهریور امسال با صدور بیانیه ای به موج بازداشت های جدید از جمله علی اکبر باغانی نایب رییس کانون صنفی معلمان، اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان تهران، علیرضا هاشمی، دبیر کل سازمان معلمان ایران و محمود بهشتی لنگرودی اعتراض کرد و خواستار آزادی آنان شد. خواست های معلمان پنج محور دارد: آزادی همکاران، به رسمیت شناختن حق تشکل، پایان احضارها وتهدیدهای غیرقانونی، خاتمه تبعیض ناعادلانه حقوق میان معلمان و بازنشستگان فراموش شده با سایر ادارات دولتی، پایان دادن به خصوصی سازی مراکز آموزشی و برقراری عدالت آموزشی.

وضعیت نامناسب استراحتگاه‌ کارگران سایت فاز ١٩ عسلویه.

در شرایطی که سایت فاز ١٩ منطقه ویژه عسلویه در مرحله پیش‌راه‌ندازی و راه‌اندازی قرار دارد، برای کارگران شاغل در بخش‌های مختلف این سایت هیچ محل مناسبی برای استراحت روزانه وجود ندارد. هم‌اکنون بیش از هزار کارگر در فاز ١٩ منطقه ویژه عسلویه مشغول‌کارند.  برابر با مقررات حاکم در کارگاه‌های فازهای مختلف عسلویه هر کارگر دست کم باید روزانه ١٢ تا ١٣ ساعت کارکند. در این شرایط تنها در حوالی زمانی ظهر تا بعد از ظهر به کارگران فرصت داده می‌شود تا از فرصت چندساعته‌ نماز و ناهار برای استراحت و رفع خستگی استفاده کند. کارگران می‌گویند در حال حاضر کارگران شاغل در فاز ١٩ منطقه عسلویه مجبورند هروز در‌‌ همان محل کار خود و درست در مجاورت تاسیسات نفت و گازی که در مراحل راه‌اندازی و پیش‌اندازی قراردارند……، غذای خود را بخورند و استراحت کنند. هنوز تکه‌های قطعات باقیمانده از عملیات جوشکاری سال گذشته از ارتفاعات تاسیسات سایت فاز ١٩ بصورت کامل جمع آوری نشده‌ و در معرض سقوط قراردارند، کارگران فاز ١٩ درست در زیر همین قطعات هر روز حاضر می‌شوند و در بهترین حالت اگر در ساعات کار براثر کوچک‌ترین ضربه‌ای سقوط کنند می‌توان خوشبین بود که تجهیزات ایمنی کارگران از بروز حادثه‌ای جدی جلوگیری کند اما اگر این اتفاق در ساعاتی که کارگران به دلیل استراحت به تجهیزات ایمنی مسلح نیستند روی بدهد احتمال تلفات جانی بسیار بالا خواهد بود. سروصدای بالای موتورهای تولید برق مستقر در سایت فاز ١٩ یکی دیگر از مواردی است که در ساعات استراحت برای این کارگران تولید دردسر کرده است. حداکثر سر و صدای مجاز در محیط کار در یک شیفت کاری، ٨٥-٩٠ دسیبل (DB) است که استمرار این شرایط حتی در زمان استراحت باعث می‌شود تا این کارگران در درازمدت دچار ناراحتی ناشنوایی‌های حسی، عصبی و بشوند. کارگرانی ‌که در محیط پر سر و صدا کار می‌کنند باید مرتب معاینه شود و طبق مقررات ایمنی صدای محیط کار کارگران باید بین ٨٥ تا ٨٢ دسی‌بل و به ازای هر ٥ دسی‌بل بیشتر از این مقدار باید ساعت‌کاری نصف ‌شود. در نتیجه، طبق این قانون کارگر باید در شرایط ٩٠ تا ٩٥ دسی‌بل ٤ ساعت کار کند ولی به‌طور معمول کارگران ١٢ -١٣ ساعت کار می‌کنند، حتی دو ساعت وقت نماز و ناهار نیز با این سرو صدا همراه است. همچنین در مورد وضعیت سرویس‌های بهداشتی که در سایت فاز ١٩ عسلویه برای استفاده روزانه این کارگران تعبیه شده است؛ جدا از کافی یا ناکافی بودن این سرویس‌های بهداشتی، شرایط نگهداری و وضعیت بهداشتی آن‌ها به هیچ‌وجه مناسب نیست. بخشهایی از گزارشی از فاز ١٩ عسلویه

معلمان

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان! قطعنامه پایانی تجمع ٦ مهر ١٣٩٤ به مناسبت روز جهانی معلم!  

امروز ، ما فرهنگیان استان …………………همراه و هماهنگ با معلمان سراسر کشور، طبق اصل ٢٧ قانون اساسی گردهم آمده ایم تا به بی توجی های دولت و مجلس به خواسته های فرهنگیان کشور و برخورد قهری قوه قضائیه با فعالان صنفی، با سکوت خود اعتراض کنیم. با وجود پافشاری بخشی از بدنه آموزش و پرورش مبنی بر بزرگداشت روزجهانی معلم در دوشنبه ١٣مهر، تشکل های صنفی فرهنگیان، تصمیم گرفتند به منظور نشان دادن حسن نیت خود و جلو گیری از تعطیلی کلاس های درس، این مناسبت را با سه روز تاخیر، در روز پنجشنبه ١٦ مهر برگزار نمایند. در میان مطالبات متعددگروه ها، احزاب، جمعیت ها و اصناف، خواسته های عدالت خواهانه ی صنفی، مطالبه ای بدیهی است که فلسفه حکومت ها براساس آن بنا می شود. بی توجهی به تنظیم، اجرا و نظارت بر قوانینی که نظامی عادلانه بر حقوق و مزایای عموم کارکنان دولت برقرار کند، توسط جامعه فرهنگیان کشور قابل اغماض و چشم پوشی نیست. قوای سه گانه کشور هر کدام به شیوه ای به حاکمیت این روند تبعیض آلود و ناعادلانه کمک کرده اند، پر واضح است که این امر مسبوق به چندین دهه سابقه است و صرفا منحصر به این دولت نیست. دولت فعلی که با شعارهایی نظیر تنش زدایی در روابط خارجی، مهار تورم، توجه به بخش آموزشی و بهداشت، میدان دادن به تشکلهای مدنی، حذف نگاه امنیتی به اعتراضات و انتقادات و… به روی کار آمد، در حوزه هایی که مربوط به جامعه فرهنگیان بود عملا تغییری را رقم نزد. افزایش ناچیز بودجه آموزش و پرورش، برقراری نگاه امنیتی به اعتراضات صنفی، ادامه روند محدود کردن فعالیت تشکل ها ی صنفی و فشار بر این فعلان، توسط نهادهای امنیتی وابسته به دولت و تعامل معامله گونه تیم مدیریتی وزارت متبوع با نمایندگان مجلس چهره ای مطلوب از دولت در بین فرهنگیان ترسیم نکرده است. در حالی که جامعه معلمان کشور پس از عبور از سال های سخت گذشته، به تدبیر این دولت امیدها بسته بودند. این دولت نقشه راه و برنامه مشخصی برای برقراری عدالت در حقوق ومزایا و رفع تنگناهای فرهنگیان کشور ندارد. اجرای نظام رتبه بندی که با تبلیغات گسترده دولت همراه بود، علاوه بر اینکه درصد مهمی از فرهنگیان کشور را شامل نمی شود قابلیت رفع تبعیض در حقوق و مزایا بین سایر کارکنان دولت با فرهنگیان را ندارد. انتظار جامعه فرهنگیان کشور از دولت این است که نظامی عادلانه برای حقوق و مزایای کلیه کارکنان دولت طراحی و اجرا کند، سپس رتبه بندی به عنوان یک امتیاز برای شغل معلمی در نظر گرفته شود تا ضمن جذب افراد توانمند به این شغل انگیزه مطالعه، تحقیق و تلاش را در بین آموزگاران تقویت نماید. دولت یازدهم تا کنون دو لایحه بودجه به مجلس ارائه داده است که در هر دوی آنها، بر خلاف وعده های رئیس جمهور محترم، نشانه ای از توجه ویژه به بخش آموزش دیده نمی شود. دولت در سال ٩٤ با وجودی که در برخی وزارت خانه ها، بودجه افزایشی ٧٠ درصدی را رقم زد در حوزه آموزش و پرورش سیاست دولت قبل را ادامه داد، به گونه ای که رشد بودجه ی آموزش و پرورش کمتر از نرخ رشد تورم شد. هم اینک دولت محترم در حال تدوین بودجه کشور برای سال آینده است. همچنانکه حمایت گسترده جامعه میلیونی فرهنگیان کشور در روی کار آمدن این دولت اثری تعیین کننده داشت، طبیعی است در صورت بی توجهی به حقوق مادی و معنوی ایشان، به ادامه ی این روند تبعیض آلود رای نخواهند داد. اغلب نمایندگان مجلس در این دوره و دوره های قبل در برابر تبعیض های ناروا که امروز نایب رئیس مجلس آن را بی عدالتی شفاف در حقوق فرهنگیان میدانند، سکوت کرده اند. آنها بارها ضرب وشتم معلمانی را دیدند که برای دادخواهی به مجلس روی آورده بودند، اما متاسفانه با سکوتشان، سیاست های تبعیض آمیز قوه مجریه و قوه قضائیه را تأیید کردند و به معلمان کشور پیام دادند که در این خانه جایی برای شما نیست. تقریبا جایی در جهان نمی توان یافت که افرادی را که به مدنی ترین شیوه ممکن اعتراض صنفی خود را اعلام می کنند، با برچسب اتهامات امنیتی بازداشت کنند و زندان های طویل المدت برای آنها صادر نمایند. رفتار قوه قضائیه با معلمان کشور، نه تنها در جهان بی بدیل است بلکه هیچ جایگاهی نیز در آموزه های دینی ندارد. جای بسی تاسف است که بدترین برخورد با معلمان، در کشور ی صورت می گیرد که ارزشمندترین و فاخر ترین توصیه های دینی در باب حفظ حرمت و جایگاه آنها بیان شده است. ظاهراً در این آب و خاک، اعتراض و انتقاد به عملکردهای ناصواب، گناهی نابخشودنی است. گویا در قوه قضائیه صدای مظلومیت فرهنگیان شنیده نمی شود، هر معلمی که بنابر وظیفه ی ذاتی خود، از حقش دفاع کند،پاسخش را با آرای قضایی و زندان دریافت می کند. قوه ی قضائیه که باید دست ما را بگیرد و در برقرار ی عدالت یاریگر ما باشد و گرد ستم از چهره ی فرهنگ و فرهنگی بزداید، دست رد بر سینه آنها میزند و در تکمیل عملکرد سایر قوا و نهاد نظامی خاص، در گوشه سلول مان می نشاند تا سزای عدالت خواهی را در این مملکت به همگان بنمایاند. بر همین اساس و در جهت بهبود و اصلاح سیستم آموزشی کشور، اهم خواسته های جامعه ی فر هنگیان به شرح ذیل اعلام می گردد: ١_ حق تحصیل رایگان طبق اصل سی قانون اساسی و توقف خصوصی سازی مدارس. ٢_ رفع تبعیض های ناروا بین کارکنان آموزش و پرورش با سایر کارکنان دولت. ٣_همترازی سطح حقوق باز نشستگان ( بخصوص بازنشستگان سنوات قبل ) با شاغلین. ٤_ ارائه بیمه درمانی و تکمیلی در شأن جامعه فرهنگیان. ٥_ رفع هرگونه تبعیض در اجرای دقیق و عملیاتی نظام هماهنگ پرداخت، ازجمله بند ٥ ماده ٦٨ قانون خدمات کشوری. ٦_ اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان و پرداخت سریع و کامل پاداش بازنشستگی. ٧_ رفع کلیه قوانین تبعیض آمیز علیه همکاران فرهنگی زن مانند حق عائله مندی. ٨_ حذف فضای امنیتی از آموزش و پرورش کشور. ٩_ پایان اعمال فشار علیه کانون های صنفی فرهنگیان و رفع موانع موجود در مسیر فعالیت کانون های صنفی معلمان و همکاری در جهت برگزاری هرچه سریعتر مجامع عمومی این تشکل ها. ١٠_ آزادی هرچه سریعتر فعالان صنفی آقایان : بداقی،عبدی ، باغانی ، هاشمی و بهشتی و توقف اجرای احکام صادر شده علیه ایشان. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگ

بخشهایی از گزارش تجمعات معلمین در شهرهای همدان ،کرمانشاه،سقزو سنندج!

به دنبال صدور اطلاعیه ی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان کشور مبنی بر برگزاری تجمع معلمان در سراسر کشور به منظور اعلام خواسته های صنفی و به بهانه روز جهانی معلم، معلمان سراسر کشور از ساعت ده صبح امروز پنجشنبه شانزدهم مهرماه در مقابل ادارات کل آموزش و پرورش مراکز استان ها و ادارات آموزش و پرورش شهرستانها آغاز نمودند. علیرغم احضارها، فشارها و تهدیدهای متعدد از سوی نیروهای امنیتی، استقبال گسترده ای از این تجمع به عمل آمد.  تجمع معلمان سقز:  تجمع  فرهنگیان  در محوطه اداره آموزش و پرورش این شهرستان برگزار گردید. با وجود شایعه پراکنیهای هدفدار، سعی در ممانعت از مشارکت معلمان و حتی فعالان صنفی در این تجمع میشد، اما حدود ٢٥٠ نفر از معلمان در حمایت از همکاران در بندشان و پیگیری مطالبات قبلی، با در دست داشتن پلاکاردهایی مرتبط با اهداف تجمع حضور داشتند. در ابتدای مراسم بیانیه فراخوان شورای هماهنگی قرائت شد. در پایان مراسم نیز قطعنامه سراسری، با صدای رسا و قاطع یکی از همکاران برای حاضران قرائت و همچنین نسخه های از این قطعنامه در بین همکاران توزیع گردید. لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی در نقاط مختلف داخل محوطه اداره مستقر بوده و برخی از آنان نیز در طول مدت مراسم  به تهیه فیلم و عکس مشغول بودند. تحمع  معلمان سنندج! از ساعت ٩ و نیم روز پنج شنبه ١٦ مهر ماه در محوطه اداره کل  آموزش و پرورش کردستان به همدیگر می پیوستند تا اتحادشان را بار دیگر به نمایش بگذارند. جوان ها، شاغل وبازنشسته، مرد و زن. معلمان بصورت نمادین حلقه ای تشکیل داده و دور تا دور محوطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان را چندین بار دور زدند. تعدادی از مامورین ارگانهای امنیتی نیز حضور داشتند. در پایان سخنرانی کوتاهی توسط آقای مهدی فتحی ایراد شد. و مشکلات معیشتی معلمان و بازنشستگان و همچنین مشکلات دانش آموزان نیز مطرح گشت. در تجمع  سنندج، جمعیتی بالغ بر ٦٠٠نفر شرکت داشتند. تجمع فرهنگیان همدان! راس ساعت ١٠ صبح با تاخیری چند دقیقه ای دروازه ی اداره کل باز شد و همکاران به محوطه ی اداره کل وارد شدند. هر لحظه جمعیت بیشتر میشد، جمعیتی بالغ بر چهار صد نفر . در این تجمع خواسته های صنفی و مطالبات فرهنگیان بر روی پلاکاردهایی نوشته شد.  حدود ساعت ١١ حلقه  اتحاد انسانی در محوطه اداره کل شکل گرفت. در پایان نیز قطعنامه پایانی در بین همکاران توزیع گردید گفتنی است با وجود فشار هایی که برای عدم برگزاری این تجمع اعتراضی وجود داشت و با حضور نیروهای امنیتی، تجمع بدون هیچ گونه حاشیه ای  به پایان رسید. تحمع  معلمان کرمانشاه! از اولین ساعات پنج شنبه  همکاران کرمانشاه به همدیگر می پیوستند تا اتحادشان را بار دیگر به نمایش بگذارند.جوان ها، شاغل وبازنشسته، مرد و زن.عده ای از بازنشستگان ( بالغ بر ١٥٠نفر) تا آخر بیرون از اداره ماندند ماندند و با هیچ ادله ای قانع نشدند که وارد اداره شوند.

اخبار بین المللی

فرانسه – حمله پلیس به پناهجویان در تونل مانش

به گزارش “آسوشیتدپرس” روز شنبه ١١ مهرماه با هجوم بیش از یکصد پناهجو به تونل مانش در شمال غربی فرانسه، این مسیر جاده ای بین فرانسه و بریتانیا به مدت چند ساعت بسته شد.
پلیس فرانسه با یورش به پناهجویان مانع از ورود آنان به بریتانیا شد. به گفته مسئولان تونل مانش، با توجه به اینکه این تعداد پناهجو نمی توانند همزمان با هم وارد بریتانیا شوند، واضح است که هدف آنان جلب توجه افکار عمومی به وضعیت ناامید کننده پناهجویانی است که در کاله گیر افتاده اند. هزاران پناهجو در منطقه کاله بین مرز آبی فرانسه و بریتانیا، در مکانی که به “جنگل” معروف است در شرایط نامناسبی قرار دارند. سالانه تعداد قابل ملاحظه ای از پناهجویان در این منطقه جان خود را از دست می دهند.

عراق – تداوم تظاهرات سراسری مردم

روز جمعه ١٠ مهرماه مردم استان های مختلف عراق با برگزاری تظاهرات گسترده بار دیگر خواهان مبارزه با فساد در نهادهای دولتی شدند. به گزارش شبکه خبری “سومریه نیوز” دهها هزار نفر از مردم استان های “بغداد، کربلا، واسط، الناصریه، ذی قار، الدیوانیه، میسان، بصره، بابل، نجف و المثنی” خواستار مجازات مقامات فاسد دولت شدند. تظاهرکنندگان در میدان تحریر بغداد خواستار محاکمه مالکی و برکناری “مدحت محمود” رئیس دیوان عالی شدند. معترضان همچنین ضمن حمل پلاکاردهایی، شعارهایی را نیز در محکومیت فساد در کشور سر داده و بر ادامه تظاهرات خود تاکید کردند. این تظاهرت در میان تدابیر امنیتی شدید برگزار شد.

فرانسه – اخراج هزاران نفر از شرکت هواپیمایی ایر فرانس

مدیران شرکت هواپیمایی ایرفرانس پس شکست در مذاکرات با نمایندگان سندیکاها بر سر اجرای یک برنامه تجدیدساختار برای بهره وری و رشد، در نظر دارند میزان قابل توجهی از نیروی کار این شرکت را حذف کنند. در این راستا سندیکاها از حذف حدود ٢ هزار و ٩٠٠ پست خبر می دهند. هدف از اجرای این برنامه تجدید ساختار رسیدن به سود عملیاتی معادل ٧٤٠ میلیون یورو تا سال ٢٠١٧ گزارش شده است. علاوه بر تعدیل نیروی کار، حذف پوشش برخی از خطوط هوایی طولانی و به تعویق انداختن پروژه های سرمایه گذاری نیز در دستور کار این کمپانی قرار دارد.

انگلستان – ده‌ها هزار تن‌ بر علیه ریاضت کشی‌ اقتصادی دست به تظاهرات زدند

ده‌ها هزار معترض انگلیسی روزیکشنبه ٤ سپتامبر همزمان با آغاز کنفرانس سالانه حزب محافظه کار این کشور در شهر منچستر، اقدام به برپایی تظاهرات ضد دولتی در این شهر کردند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک سخنگوی کنگره اتحادیه‌های انگلیس به این خبرگزاری گفت: امروز بالغ بر ٦٠ هزار معترض در تظاهرات در شهر منچستر شرکت کردند. پلیس انگلیس هنوز آماری درباره این تظاهرات ارائه نکرده است. کنگره اتحادیه‌های انگلیس خواهان برگزاری این اعتراضات شده و اعلام کرد که شعار آن این است: “نه به ریاضت اقتصادی، آری به حقوق کارگران”. این نهاد علت این تظاهرات را برنامه زیان‌بار ریاضت اقتصادی دولت انگلیس و حملات آن‌ها علیه حقوق طبقه کارگر و اتحادیه‌های آن‌ها اعلام کرد. دولت محاظفه کار انگلیس به منظور برقراری توازن در حساب‌وکتاب‌هایش دست به کاهش هزینه‌ها زده و قصد دارد با استفاده از این برنامه‌ها بدهی‌هایش را کاهش دهد. همچنین دولت انگلیس اخیرا به دنبال تصویب قوانینی بوده تا جلوی برگزاری اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها را بگیرد.

فرانسه – خشم کارکنان شرکت ایر فرانس در پی‌ اعلام اخراج ٢٩٠٠ تن‌

با انتشار خبر حذف ٢ هزار و ٩٠٠ نفر از نیروی کار شرکت هواپیمایی ایرفرانس طی دو سال آینده، صدها تن از کارکنان این شرکت به نشانه اعتراض به جلسه کمیته مرکزی شرکت هجوم آوردند و عده ای از مسئولان رده بالای این کمپانی را مورد حملهقرار دادند.  زاویه بروزتا، مدیر منابع انسانی از جمله کسانی بود که مورد حمله قرار گرفت و مجبور به فرار از صحنه درگیری شد. شرکت ایرفرانس بلافاصله و در واکنش به این تعرضات اعلام کرد علیه افراد مهاجم شکایت خواهد کرد. کورو ملباسن، کارمند ایرفرانس می‌ گوید: “اضافه حقوق بسیار کمی داریم. شغل و فعالیت ما به رسمیت شناخته نمی شود. تقاضای ما اینست که آقای دوژونیاک، مدیرعامل، شرکت را ترک کند. از زمانی که وی اینجاست آزار زیادی به ما رسانده و هیچ منفعتی هم نداشته. او تنها برای دفاع از منافع سهامداران اینجاست. وی به وضعیت کارکنان رسیدگی نمی کند.”  کارمند دیگر ایرفرانس در واکنش می گوید: “از ما می خواهند بیشتر کار کنیم. پیش از این با اجرای برنامه قبلی از همه نیروی خود استفاده کردیم. کار بیشتر کردیم اما حقوقمان اندکی کاهش یافت. اکنون از ما می خواهند که بازهم بیشتر کار کنیم. با این رویه از بین میرویم. ”  ایرفرانس در راستای اجرای طرح افزایش بهره وری و توسعه خود در نظر دارد ٣٠٠ خلبان، ٩٠٠ نفر از مهمانداران و خدمه پرواز و هزار و ٧٠٠ نفر از پرسنل اداری خود را از کار برکنار کند. این تصمیم زمانی اتخاذ شد که مذاکرات بین سندیکاها و مدیریت این شرکت درباره نحوه اجرای این طرح به بن بست رسید. با وجود این براساس آخرین گزارشها مدیریت ایرفرانس آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات اعلام کرده است.

عراق – اعتصاب و اعتراض معلمان در چند شهر کردستان عراق

روز یکشنبه ١٢ مهر معلمان و کارمندان در شماری از شهرهای اقلیم کردستان عراق از جمله “سلیمانیه، دوکان، حلبچه، راپرین و سیدصادق” دست از کار کشیده و اعلام اعتصاب کردند.
معلمان و کارمندان در اعتراض به پرداخت نکردن حقوق و سایر مزایای خود اعلام اعتصاب کرده اند. معلمان با تعطیل کردن کلاس های درس، دانش آموزان را به خانه فرستاده و از تدریس خودداری کردند. بیش از سه ماه است که این کارمندان و معلمان حقوق خود را دریافت نکرده اند و حقوق ماههای پیش از آن نیز اغلب با تاخیرهای چند ماهه به آنان پرداخت شده است.

لیبی‌ – مرگ حدود ١٠٠ پناهجوی دیگر در سواحل این کشور

به گزارش خبرگزاری “آسوشیتدپرس” سخنگوی صلیب سرخ لیبی روز یکشنبه ١٢ مهر اعلام کرد اجساد دستکم ٩٥ پناهجو طی پنج روز گذشته در سواحل این کشور پیدا شده است.
به گفته سخنگوی صلیب سرخ لیبی بیشتر پناهجویانی که اجساد آنان به خشکی آمده اتباع کشورهای آفریقایی بودند. جستجو برای یافتن اجساد بیشتر همچنان ادامه دارد. طی سال های اخیر و پس از بحران سومالی، سودان و لیبی، بسیاری از آوارگان این کشورها از طریق سواحل لیبی به سمت ایتالیا و یونان می روند. بنابه خبری دیگر، روز یکشنبه گارد ساحلی یونان جسد یک کودک چند ماهه پناهجو را از آبهای ساحلی آن کشور بیرون کشید. جسد این کودک خردسال که بشدت پوسیده شده بود در نزدیکی یکی از هتل های ساحلی یونان پیدا شد. 

لهستان – اعتصاب گسترده معدنچیان خشمگین

معدنچیان در این کشور در اعتراض به شرایط بد کاری و پایین بودن دستمزدهایشان دست به اعتصاب زدند. شرکت استخراج ذغال سنگ “کامپانیا وگلووا” اعلام کرده است قادر به پرداخت دستمزد نزدیک به ٤٠ هزار نفر از کارکنان خود را در پایان این ماه نیست. اتحادیۀ معدنچیان لهستان دولت را به عدم حمایت از کارگران معادن و صنعت استخراج ذغال سنگ در این کشور متهم می کند. لهستان صاحب بزرگترین معدن ذغال سنگ در اروپاست.

عربستان سعودی- رائف بدوی جایزه انجمن قلم به خاطر پیشبرد آزادی بیان دریافت کرد

رائف بدوی، وبلاگ‌نویس عربستان سعودی که به اتهام “توهین به اسلام” زندانی است، جایزه پن پینتر انجمن قلم را به خاطر پیشبرد آزادی بیان دریافت کرد. آقای بدوی به ده سال زندان و یک هزار ضربه شلاق محکوم شده است. این حکم با واکنش‌های گسترده بین‌المللی رو‌به ‌رو شد و دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی خواهان لغو آن شدند. او تا کنون در ملاء عام ٥٠ ضربه شلاق خورده است اما طی ماه‌های اخیر اجرای حکم شلاق او چندین بار به تعویق افتاده است. رائف بدوی این جایزه را به طور مشترک با جیمز فنتون، روزنامه‌نگار و شاعر بریتانیایی دریافت کرده است. جیمز ویلز، موسس ویکیپدیا، جایزه آقای بدوی را به نیابت از او دریافت کرد و گفت دولت بریتانیا باید “رهبری اخلاقی تلاش برای آزادی او را به عهده بگیرد.” آقای ویلز افزود “رائف نباید به خاطر بنیان گذاشتن وب‌سایتی برای تشویق عموم به بحث و گفت‌و‌گو در عربستان زندانی می‌شد و با مجازات شلاق رو‌به‌رو می‌شد، بایستی از او تقدیر می‌شد.” آقای بدوی یکی از موسسان “شبکه لیبرال سعودی” است که در سال ٢٠١٢ بازداشت شد. آقای بدوی در دادگاه اول به هفت سال و سه ماه زندان و ٦٠٠ ضربه شلاق محکوم شده بود اما دادگاه تجدیدنظر حکم او را به ده سال زندان و هزار ضربه شلاق افزایش داد. او در عین حال از اتهام کفر که می‌توانست مجازات مرگ را برای او به همراه داشته باشد، تبرئه شد.

بلژیک – اعتصاب و اعتراض گسترده علیه ریاضت کشی‌ اقتصادی

روز چهارشنبه ١٥ مهر نزدیک به یکصد هزار نفر از کارگران و مردم بلژیک در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت، دست به اعتصاب سراسری زده و در خیابانها تظاهرات کردند.
معترضان می گویند، سیاست های ریاضت کشی و تحمیل فقر و فلاکت گسترده در بلژیک، اکثریت مردم محروم این کشور را به ستوه آورده است. ماموران امنیتی و پلیس بروکسل با حمله به تظاهرکنندگان و استفاده از ماشین های آب پاش و آب سرد اقدام به متفرق کردن آنان کردند. تظاهرکنندگان به سیاستهایی همچون افزایش مالیاتها و افزایش سن بازنشستگی اعتراض داشتند. یکی از شرکت کنندگان می گوید: “یک سال از عمر دولت کنونی می گذرد و ما می خواهیم این موضوع را به آنها یادآوری کنیم که همه اقداماتی که علیه کارگران و مستمری بگیران و برای حفظ سرمایه ها انجام می شود، کاملا ناعادلانه است.” معترض دیگری می گوید: “کار من مشاوره دادن به افراد بیکار است. هر روز می بینم آنها چه مشکلات و هزینه هایی دارند و هر روز زنده ماندن چقدر سخت و سخت تر می شود.” معترضان همچنین برنامه هایی نمایشی را به اجرا گذاشتند. در یکی از این برنامه ها، آنها در لباس ثروتمندان ظاهر شدند که می گفتند: بحران، کدام بحران؟ من بحرانی نمی بینم.

خبر‌های کوتاه

کوزوو

یک معترض خشمگین در کوزوو با تخم مرغ به ایسا مصطفا، نخست وزیر این کشور حمله کرد. اگر چه تخم مرغ پرتاب شده به نخست وزیر کوزوو اصابت نکرد اما پلیس دو نفر را در این رابطه دستگیر کرده است. حملۀ تخم مرغی به نخست وزیر کوزوو در جریان سخنرانی وی در شهر پودوژوو صورت گرفته است. این دومین باراست که معترضان به سیاست های ایسا مصطفا با تخم مرغ به وی حمله می کنند.

برزیل

کارکنان بانک‌ها تصمیم گرفتند از روز ٥ اکتبر دست به اعتصاب نامحدود بزنند. آنها خواهان ١٦ در صد افزایش دستمزد و پاداشی معدل یک ماه دستمزد در سال هستند. کارفرمایان تا بحال با ٥.٥ درصد افزایش دستمزد موافقت کرده اند ولی‌ کارکنان معترض می‌‌گویند این درصد به هیچ وجه قابل قبول نیست و تا رسیدن به مطالباتشان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

لبنان

ائتلافی از اتحادیه‌های کارگری روز دوشنبه ٥ اکتبر اعلام کرد که روز‌های ٢٠ و ٢٦ اکتبر و همچنین روز ٤ نوامبر دست به اعتصاب عمومی‌ خواهند زد. آنها خواهان افزایش دستمزد هستند. سال ٢٠١٢ کابینه لبنان با افزایش دستمزد کارگران موافقت کرد، ولی‌ این طرح همچنان در پارلمان مانده و تصویب نشده است. از آن تاریخ کارگران بارها دست به اعتصاب و اعتراض زده اند ولی‌ تا کنون موفق به تحمیل خواسته‌های خود به دولت نشده اند.

دانمارک

به گزارش “خبرگزاری فرانسه” روز سه شنبه ١٤ مهرماه دهها هزار نفر از مردم بشر دوست دانمارک در “کپنهاگ” پایتخت این کشور در حمایت از پناهجویان تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان با محکوم کردن سیاست های مهاجرستیز و غیرانسانی دولت های اروپایی در برخورد با پناهجویان، خواستار حمایت از آنان شدند. برپایه این گزارش، تظاهرات مشابهی نیز در شهرهای کوچک تر دانمارک با هدف حمایت از مهاجران برپا گردید. ماه گذشته نیز بیش از ٣٠ هزار نفر در کوپنهاگ گرد هم آمدند و پذیرش تعداد بیشتری از پناهجویان را از مقامات این کشور خواستار شدند.