اخبار کارگری -اخبار کارگری ١٤مهر ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٤مهر ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

تجمع  اعتراضی کارگران اخراجی مقابل شرکت سایپا

١١مهر کارگران اخراجی پارس‌خودرو، مجتمع صنعتی زیرمجموعه شرکت سایپا مقابل در ورودی شرکت سایپا در کیلومتر ١٤ جاده مخصوص کرج تجمع کردند. کارگران معترض می‌گویند مدیران پارس‌خودرو پس از تجمعات  اعتراضی هزاران کارگر این مجتمع صنعتی در دی‌ماه سال گذشته، آن‌ها را به‌عنوان نفرات فعال در اعتراضات شناسایی کرده و پس از اتمام قرارداد کار، اخراج‌ کردند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع  میگوید؛  در جریان اعتراضات  دی‌ماه سال گذشته در پارس‌خودرو، عوامل کارفرما از کارگران معترض فیلم‌برداری می‌کردند.  تاکنون دست‌کم ٢٤ کارگر معترض پارس‌خودرو پس از اتمام قرارداد کار اخراج شدند اما گزارش‌های تایید نشده از شمار ٤٠ نفری اخراجی‌ها خبر می‌دهند. گفتنی است نزدیک به هفت هزار کارگر پارس‌خودرو در روزهای هفتم تا نهم دی‌ماه پارسال در اعتراض  به «دریافت دستمزد ناکافی»، اعتصاب غذا کرده بودند.

تداوم  اعتراض کارگران معدن زمستان یورت

اعتراضات بیش از ٣٥٠ نفر از کارگران معدن زمستان یورت در روهای کاری در روزهای شنبه تا پنچشنبه علیه پرداخت نشدن حقوق و دستمزدها ادامه دارد.   کارگران معترض معدن زمستان یورت می‌گویند که در حال حاضر ارزش مطالبات مزدی پرداخت نشده آن‌ها به ٧ و نیم ماه می‌رسد که از قرار معلوم پرداخت آن به دلیل نبود منابع مالی به تعویق افتاده است. گفته می‌شود این طلب مزدی شامل  دستمزد ماه‌های دی، بهمن و اسفند سال ٩٣ و همچنین دستمزد اردیبهشت و خرداد، تیر، مرداد وشهریور سال جاری است. همچنین برپایه اظهارات کارگران پیمانکاری زمستان یورت، بیمه این کارگران نیز هر ماه به طور کامل به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود و به همین دلیل سوابق بیمه‌ای آن‌ها با مشکل روبرو شده است. به گفته کارگران معترض، مدیران پیمانکار در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی هستند که منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران را در اختیار ندارند.

اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری سوسنگرد

کارگران شهرداری شهرستان سوسنگرد (دشت آزادگان) در اقدامی اعتراض آمیز در مقابل مرکز شهرداری این شهرستان تجمع کردند. کارگران به دلیل عدم پرداخت مطالبات و حقوقشان طی پنج ماه گذشته در مقال مرکز شهرداری تجمع کرده ولی شهردار مربوطه به جای رسیدگی به این مساله، کارگران معترض را تهدید به اخراج کرد. گفتنی است؛ کارگران معترض قول پرداخت مطالبات و حقوق خود را از شهردار سابق دریافت کرده بودند، ولی با روی کار آمدن شهردار کنونی پرداخت این مطالبات منتفی شد.

اعتراض اخطاری کارگران پتروشیمی فارابی

١٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی فارابی  که بصورت رسمی و قراردادی در بخش بارگیری پتروشیمی‌ فارابی کار می‌کنند،  دلیل این اعتراض را به اجرا درنیامدن طرح طبقه‌بندی مشاغل اعلام گرده اند که باعث شده تا دستمزد این کارگران در مقایسه با کارگران دیگر مجتمع‌های پتورشیمی تا ٣٠ درصد کاهش یابد. به نقل از این کارگران عنوان می‌شود که چون تا این لحظه مسئولان پتروشیمی فارابی حاضر به پاسخگویی به خواسته‌های کارگران نبوده‌اند آنها تصمیم گرفتند تا با خودداری از خوردن غذای کارخانه اعتراض خود را نشان دهند.

اخراج و بیکارسازی

١٥٠ کارگر غرب استیل بیکار شدند

از ابتدای مهر ماه   ١٥٠ کارگر قرار دادی کارخانه «غرب استیل»  (با سابفه کاری  ٧ تا ١٠ سال)، واقع در سمنان پس از اتمام قرارداد کارشان بیکار شدند. گفتنی است، کارخانه غرب استیل از سال ١٣٦١ با تولید ظروف استیل فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ١٣٧٥ با پیوستن به جرگه تولیدکنندگان قطعات بدنه خودرو از جمله پژو پارس، ٤٠٥، ROA و L٩٠، در کنار گروه صنعتی ایران خودرو، ساپکو، رنوپارس، پارس خودرو، سایپا، سازه گس‌تر و زامیاد فعالیت می کند.

اخراج سازی در صنایع لاستیکی «پارمیدا»

از اوایل مهرما ه مدیران صنایع لاستیکی «پارمیدا»  ٤٠کارگر قرارداد موقت این واحد تولیدی را یکجا تعدیل کردند.   همچنین اسامی دست کم  ٣٠ نفر از کارگران  قرار دادی نیز طی ماه‌های آینده در لیست اخراج قرار دارد. کارگران این کارخانه می‌گویند کارخانه صنایع لاستیکی پارمیدا، از قطعه‌سازان خودرو، با وجود آنکه در سال‌های گذشته هیچ مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشت، هم اکنون به دلیل کمبود نقدینگی و عدم گردش مالی، دچار مشکل شده است.

٢٠کارگر سدید ریخته گر اخراج شدند

٢٠ کارگر قرار دادی کارخانه «سدید ریخته گر» پس از ١٨ سال سابقه کار به دلیل «عدم نیاز کارفرما به کار آنان» اخراج شدند. کارگران کارخانه سدید ریخته‌گر با اعلام این خبر گفتند: اخراج‌های اخیر همکاران آنها از ابتدای مهر ماه سال جاری اتفاق افتاده است. این کارگران با یادآوری اینکه پیش از این نیز نزدیک به ٤٠ نفر از همکاران آنها به تدریج در سه ماهه فصل تابستان اخراج شده بودند، افزودند: تمامی این اخراج‌ها پس از اتمام قراردادهای کار همکاران آنها اتفاق افتاده است.

٤٠٠ کارگر حدید مبتکران اخراج شدند

کارخانه حدید مبتکران پاکدشت به جهت افزایش مشکلات مالی با ٤٠٠ کارگر خود قطع همکاری کرد. کارخانه حدید مبتکران تولید کننده انواع صندلی خودرو به جهت کاهش سفارشات از جانب کارخانه‌های خودرو سازی دچار مشکلات مالی شده‌ است. کارگران اخراجی حدید مبتکران دست کم بین دو تا ده سال سابقه کار داشتند و تا پیش از خاتمه قرارداد به عنوان بخشی از ٨٠٠ کارگر شاغل در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند.

بیکاری٣٠٠کارگربدنبال آتش سوزی در کارخانه فومن شیمی

٣٠٠ نفر از کارگران فومن شیمی بدنبال آتش سوزی کارخانه بیکار شده اند که احتمال دارد تا زمان شروع به کار مجدد این واحد، کارگران مورد نظر به سایر کارخانه های شرکت انتقال داده شوند.

بیکار سازی در پروژه تامین آب اراضی دهدشت

رئیس امور آب شهرستان کهگیلویه از تعطیلی کارگاه پروژه تامین آب اراضی دهدشت غربی خبر داد و گفت: با تعطیلی این پروژه ٩٥ کارگر نیز بیکار شدند.

اخراج و بیکارسازی در شهرداری کرمانشاه

بیش از ٣٠ کارگر ستادی و فنی شهرداری کرمانشاه به دلیل کمبود منابع مالی اخراج شدند.

کارگران

عدم رسیدگی پزشکی مناسب به بهنام ابراهیم زاده

خبرگزاری هرانا – بیماری آرتروز گردن بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری و زندانی سیاسی که در دوره زندان بدان مبتلا شده بود موجب ایجاد فاصله بین مهره های پنجم و ششم گردن او شده است، علیرغم این موضوع اجازه اعزام او به بیمارستان برای درمان این بیماری داده نمی شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری و زندانی سیاسی در زندان رجائی شهر که در دوران زندان به آرتروز گردن مبتلا شده، به دلیل عدم درمان و فشارهای زندان به مشکل فاصله بین مهره های پنجم و ششم گردن دچار شده و با وجود توصیه پزشک زندان برای عمل جراحی، اجازه اعزام به بیمارستان توسط رئیس زندان رجائی شهر داده نمی شود.

این فعال کارگری که چندی پیش با شکایت یکی از مدیران داخلی زندان روبرو شد و پرونده جدیدی برای او در زندان گشوده شد، پیشتر و بنا به حکمی به هفت سال و ده ماه و هجده روز زندان محکوم شده است. حکمی که به گفته منابع مطلع هنوز به این زندانی سیاسی و فعال کارگری زندانی در زندان رجائی شهر کرج ابلاغ نشده است.

گفتنی است بهنام ابراهیم زاده بر خلاف اصل تفکیک جرائم در سالن پنج اندرزگاه دو زندان رجائی شهر، موسوم به دار القرآن و در کنار زندانیان خطرناک در حال گذراندن دوران زندان خود است.

بهنام ابراهیم‌زاده که بیش از ٥ سال است که در زندان به سر می‌برد، در پی‌ محاکمه‌ مجدد در دی‌ ماه سال گذشته و در مرحله بدوی به ٩ سال و نیم زندان دیگر محکوم شد. حکم این زندانی سیاسی پس از تجدید نظر و قطعی شدن حکم با کاهش به ٧ سال و ده ماه و هجده روز به این زندانی در زندان رجائی شهر ابلاغ شده است.

بهنام ابراهیم‌زاده از فعالان شناخته شده کارگری و فعال دفاع از حقوق کودک است. وی از سال ٨٩ در بازداشت بسر می‌برد و در دادگاه انقلاب ابتدا به ٢٠ سال زندان محکوم و حکم وی در دادگاه تجدید نظر به ٥ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

این فعال کارگری پس از گذراندن حکم ٥ ساله خود و با قطعی شدن حکم جدید، می بایست برای مدت بیش از هفت سال دیگر را نیز در زندان سپری کند.

با گذشت ١٥ روز از بازداشت علی نجاتی، وی همچنان از دیدار خانواده خود محروم است! پس از گذشت ١٥ روز از بازداشت علی نجاتی، کارگر بازنشسته و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، وی همچنان از ملاقات با خانواده خود محروم است و پیگیری دیروز همسرش برای دادن داروهای مورد نیاز علی به نتیجه ای نرسیده است. علی نجاتی دچار بیماری قلبی است و از روز ٢٦ شهریور ماه تحت بازداشت اداره اطلاعات اهواز قرار دارد. پیگیریهای خانواده علی نجاتی برای اطلاع از دلایل بازداشت وی  تا کنون نتیجه ای در بر نداشته است. علی در طول مدت بازداشت اش فقط سه بار تماس تلفنی کوتاه با خانواده اش داشته است. علی نجاتی در دوران اشتغال خود در کارخانه نیشکر هفت تپه با آرا کارگران این شرکت به عنوان عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه انتخاب شد و در ادامه مبارزات کارگران این کارخانه برای دست یابی به مطالبات شان بارها بازداشت، از کار خود اخراج و نهایتا بازنشسته شد. وی علیرغم بازنشستگی از آنجا که به حقوق قانونی خود دست نیافت شکایتی را در اداره کار شهرستان شوش و سپس دیوان عدالت مطرح کرد که تاکنون نه تنها به نتیجه ای منجر نشده است بلکه علیرغم بیماری قلبی در  روز ٢٦ شهریور ماه بازداشت و به اداره اطلاعات اهواز منتقل شد. علی نماینده شایسته و سازش ناپذیر کارگران نیشکر هفت تپه و از فعالین خوشنام جنبش کارگری ایران است که هیچ جرمی جز دفاع از حقوق صنفی خود و همکارانش مرتکب نشده است. علی نجاتی باید فورا وبی هیچ قید و شرطی آزاد گردد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٩ مهر ماه ١٣٩٤

فعالان کارگری در بند باید آزاد گردند!

هنوز چند روز از مرگ دردناک شاهرخ زمانی سپری نگشته بود که موج یورش مجدد و بازداشت و ارعاب علیه ده ها کارگر و معلم معترض و دیگر فعالان شدت یافت. علی نجاتی عضو هیئت مدیرۀ سندیکای نیشکر هفت تپه یکی از کارگرانی است که در تهاجم شبانه به منزلش دستگیر و به زندان انداخته شد. او را نزدیک به ٢٠ روز در زندان انفرادی نگه داشتند و اکنون به بند امنیتی زندان کارون اهواز منتقل کرده اند. در تمام این مدت خانوادۀ او از سرنوشتش بی خبر بودند. علی نجاتی را که بیمار است تاکنون از حق دریافت داروهای مورد نیازش محروم کرده اند. مسئولان زندان آشکارا حقوق زندانی در اسارت را نقض می کنند. فرزند علی نجاتی نیز بیمار است و عدم حضور علی در میان خانواده اش روند پیگیری درمان فرزند خانواده را مختل ساخته و موجب نگرانی و نابسامانی بیشتر خانوادۀ نجاتی شده است.  علی نجاتی پیش از این نیز بارها به جرم اعتراض به تبعیض و حق کشی و قوانین ضد کارگری در محیط کار و نیز مشارکت جمعی کارگران در برپائی سندیکای مستقل کارگران نیشکر هفت تپه و سایر مطالبات کارگری، به زندان و اخراج از کار و پس از آن به بازنشستگی اجباری محکوم شد. سرمایه داران حاکم با این دست اقدامات، و به کمک قوانین خود ساخته و ابزار و نهادهای سرکوبشان، کارگران را به زیر منگنه می برند. با اَعمال خود به کارگران می گویند: از تو کار می کشیم و ترا استثمار مطلق می کنیم، مزدت را هم نمی پردازیم، حتی قوانین نیم بند موجود را نیز زیر پا می گذاریم، حق تشکل مستقل، اعتراض و اعتصاب را از تو سلب می کنیم، آرامش را از تو و خانواده ات می گیریم، به اخراج، شلاق، زندان و مرگ محکومت می کنیم. این قبیل اقدامات سرمایه داران زمانی در یک کشور ممکن است که حکومت آن به طور کامل و پیگیر تا مغز استخوان ضد کارگری و ضد دموکراتیک باشد. این ستم بی پایان به ضد کارگران، آنان را به واکنش و مبارزه می کشاند و در صحنۀ مبارزه، کارگران نمی توانند نسبت به شرایط زیست و معیشت خود و نسبت به حقوق مدنی و سیاسی شان بی اعتنا باشند؛ همان گونه که تاکنون در همۀ کشورهای جهان که چنین ستم هایی بر کارگران اِعمال شده، بی اعتنایی در هیج جا رخ نداده و نمی تواند رخ دهد. پا به پای رشد و بالندگی جنبش کارگران، سطح جاری و آتی مبارزات طبقاتی آنان ارتقا می یابد و تداوم سیاست های ضد کارگری حاکم، صفوف کارگران معترض را فشرده تر و گسترده تر می سازد. آزادی کارگران، معلمان، و همۀ زندانیان سیاسی، برخورداری کامل زندانیان (هم سیاسی و هم عادی) از حقوق انسانی خویش، افشا و روشن شدن ابعاد مرگ زندانیان در بند، بخشی از مطالبات انبوه کارگران ایران است که جنبش کارگری برای تحقق آن لحظه ای از مبارزه دست برنمی دارد. ! کارگر زندانی، معلم زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد! زنده و مستحکم باد همبستگی و اتحاد کارگران! کارگران پروژه های پارس جنوبی.   جمعی از کارگران پتروشیمی های منطقه ویژه ماهشهر و بندر امام. بخشی از کارگران محور تهران – کرج.  فعالان کارگری جنوب . فعالان کارگری شوش و اندیمشک . فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان                           

گزارش

قطعه سازان تا ٥٠ درصد نیروی کاری خود را تعدیل کرده اند.

تهران – ایرنا – عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان خودرو گفت: با توجه به افزایش طلب قطعه سازان از خودروسازان داخلی، هم اکنون برخی از قطعه سازان تا ٥٠ درصد نیروی کاری خود را تعدیل کرده اند. محمدرضا نجفی منش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بیش از یک هزار و ٢٠٠ شرکت قطعه ساز در کشور فعال و همه آنها تقریبا از خودروسازان داخلی طلبکار هستند. وی با بیان آنکه اگر خودروسازان طلب قطعه سازان را پرداخت نکنند، بسیاری از این شرکت ها فعالیت خود را تعطیل می کنند، اظهار داشت: کاهش تولید بر عملکرد قطعه سازان بسیار تاثیرگذار بوده و اگر این روند ادامه یابد علاوه بر تعدیل نیروی انسانی آموزش دیده توسط قطعه سازان، بسیاری از آنها باید فعالیت خود را متوقف کنند.

ناتوانی نفت برای تثبیت در بالای ٤٥ دلار

عوامل بنیادی بازار نفت، توان تثبیت قیمت‌ها در بالای مرز ٤٥ دلار را گرفته به‌طوری که بشکه‌های نفت خام در هفته‌های اخیر در محدوده ٤٠ تا ٤٥ دلار معامله شده‌ و اگر در مقطعی نیز بشکه‌های نفت، قیمت ٤٦ و ٤٧دلار را لمس کرده‌، گذرا بوده و به‌سرعت به زیر ٤٥ دلار بازگشته‌ است. به گزارش جام جم، عواملی مانند کاهش رشد اقتصادی چین و به تبع آن کاهش تقاضای این کشور به نفت خام، عرضه نفت مازاد حدود دو میلیون بشکه ای توسط اعضای اوپک، افزایش تولید غیراوپک و افزایش ذخیره سازی نفت خام در آمریکا، مانع رشد قیمت نفت خام و عبور از مرز ٤٥ و ٥٠ دلار شده اند. از سوی دیگر، کاهش تعداد سکوهای حفاری آمریکا، کاهش تولیدکنندگان شیل های نفتی و آب های عمیق نیز جلوی افت بیش از حد قیمت ها و سقوط به زیر بشکه ای ٤٠ دلار را نیز گرفته است. بر این اساس در هفته های اخیر، قیمت ها در محدوده ٤٠ تا ٤٥ دلار در حرکت بوده و پیش بینی می شود در کوتاه مدت نیز در همین محدوده در نوسان خواهد بود.

دستمزد سال ٩٥نظر کارگران را تامین می کند؟

پیش از اتمام نیمه اول امسال وزارت کار با ارسال نامه ای به نمایندگان کارگران و کارفرمایان خواستار تشکیل کارگروهی ویژه از نمایندگان آنها برای تعیین حداقل دستمزد سال ٩٥ شده است و به نظر می رسد امسال این کمیته قدری زودتراز رسم هرساله وارد مباحث تعیین دستمزد سال آینده شود. هر چند در ماههای پایانی هرسال برای تعیین دستمزد بر مبنای نرخ تورم، خط فقر و دیگر شاخص های موجود وضعیت کارگران بررسی و اعلام می شود اما خروجی این جلسات هرگز نتوانسته رضایت کامل کارگران را برآورده کند. براساس تصمیمی که درسال گذشته برای دستمزد مشمولان قانون کاربرای سال ٩٤ گرفته شد ماهیانه حداقل بگیرها از ٦٠٩هزار تومان به ٧١٢ هزار و٥٠٠تومان افزایش یافت. این افزایش ١٠٣ هزارتومانی در حالی اتفاق افتاد که هزینه یک خانوار ٤ نفری براساس آنچه مرکز آمار ایران اعلام کرد بیش از یک میلیون و٨٢٠ هزارتومان بود که قطعا این میزان هزینه در سال جاری افزایش نیز داشته است. به گفته نمایندگان کارگری با توجه به شکاف های ترمیم نشده بین درآمد و هزینه کارگران از سالهای گذشته این اختلاف به سالهای بعد منتقل شده است.

به گفته مقامات کارگری هزینه هر خانوار ٤ نفره بیش از ٣ میلیون تومان ومتوسط دریافتی کارگران هم اکنون حدود یک میلیون تومان است که این شکاف باید در تعیین دستمزدهای سال آینده مورد توجه قرار گیرد، چراکه درآمد و هزینه های فعلی خانوارهای کارگری با هم همخوانی ندارد و تنها یک سوم هزینه های آنها را پوشش می دهد.  پایین بودن بودن سطح درآمد کارگران باعث شده بسیاری از کارگران برای تامین مخارج زندگی به دو شیفت یا سه شیفت کارکردن روی آورند که همین موضوع تبعات اجتماعی بسیاری را در پی دارد. هر چند قضاوت در مورد نتایج جلسات تعیین دستمزد فعلا زود است اما به نظر می رسد تعیین دستمزد سال ٩٥ با مشکل روبرو شود، چرا که با کاهش نرخ تورم بعید است که افزایش دستمزدها قابل توجه باشد. چرا که با مشخص شدن نظر دولت برای افزایش ١٠ درصدی حقوق کارمندان برای سال آینده واینکه دولت به دنبال ایجاد نوعی توازن برای افزایش حقوق کارمندان و کارگران است به نظر می رسد پیشنهادی که دولت از طریق نمایندگان خود به شورای عالی کار خواهد داد در همین حدود باشد که اگر چنین باشد جامعه کارگری فقیر تراز گذشته خواهد شد، البته با توجه به شرایط رکودی اقتصاد کارفرمایان نیز زیر بار افزایش هزینه های بیشتر نخواهند رفت.  از سوی دیگر نباید از یاد برد که به دلیل دولتی بودن اقتصاد کشور خود دولت بزرگترین کارفرماست و این بخش نیز زیر بار افزایش بیشترنرخ دستمزد ها نخواهد رفت اما نکته ای که با ید مورد توجه قرار گیرد این است که در میان هزینه های تولید سهم دستمزدقابل توجه نیست بنابراین، آثار منفی ناشی از پایین نگه داشتن دستمزدها به دلیل تاثیر آن برکاهش بهره وری وچند شغله شدن نیروی کارکه فرصت های شغلی را برای دیگران ازبین می برد خیلی بیشترازافزایش آن متناسب باهزینه کارگران است. ضروری است دولت بجای پایین نگه داشتن دستمزدها برای کاهش هزینه های واحدهای تولیدی و خدماتی تدابیر دیگری چون افزایش بهره وری را مد نظر قرار دهد؛ زیرا سهم دستمزد در هزینه های تمام شده قابل توجه نیست اما افزایش دستمزدها و قدرت خرید کارگران می تواند از طرفی باافزایش انگیزه و کارایی درکارگران به رونق تولید کمک کند و از سوی دیگر با افزایش تقاضا برای خرید کالاهای تولید شده به دلیل افزایش قدرت خرید ظرفیت های خالی واحدها ی تولیدی پر شود. جام جم آنلاین – سیما رادمنش

اخبار بین المللی

مکزیک – تجمع اعتراضی خانواده‌های مفقود شدگان

به گزارش شبکه تلویزیونی “فرانس بیست و چهار” خانواده های دانشجویان ناپدید شده مکزیکی با برپایی تجمع اعتراضی خواستار تحقیقات بین المللی در مورد این حادثه هستند. یک سال پیش در ٢٦ سپتامبر سال ٢٠١٤، چهل و سه دانشجوی مکزیکی در شرایطی عجیب ناپدید شدند. این حادثه در “ایگوآلا” در ایالت “گوئرو” مکزیک رخ داد. این دانشجویان پیش از ربوده شدن با نیروهای امنیتی درگیری خشونت باری داشتند. خانواده این دانشجویان یک سال است که از آنها خبری ندارند. طبق گزارش مقامات مکزیکی، دانشجویان توسط شماری از نیروهای پلیس مورد حمله قرار گرفته و حبس شدند، سپس به گروهی از قاچاقچیان تحویل داده شده که آنها را در یک زباله دانی سوزانده اند. خانواده دانشجویان همچنان با فرضیه مطرح شده از سوی دولت مخالفت می کنند و خواهان روشن شدن حقایق پشت پرده این ماجرا هستند.

جهان – افزایش روزافزون شکاف طبقاتی در جهان

گزارشات انتشار یافته درباره گسترش نابرابری و شکاف طبقاتی در جهان حاکی از آن است که یک درصد جمعیت صاحب ٤١ درصد از ثروت جهان هستند. موسسه خیریه مبارزه با فقر “آکسفم” گزارش داد، نابرابری در جهان همچنان رو به افزایش است. بنا بر این گزارش، در سال ٢٠١٦ میلادی ثروتی که در اختیار ١ درصد از ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد، با ثروت ٩٩ درصد بقیه ساکنان زمین برابری خواهد کرد. این گزارش می افزاید شمار افراد فقیر همچنان رو به افزایش، و شمار افراد فوق العاده ثروتمند رو به کاهش است. اما میزان ثروتی که در اختیار معدود افراد فوق العاده ثروتمند قرار دارد رو به فزونی است.

مجارستان – سرگردانی هزاران پناهجو در پی‌ بسته شدن مرز این کشور

به گزارش “یورونیوز” بیش از ٣ هزار پناهجو که عازم اروپای غربی بودند در پی بسته شدن مرزهای مجارستان همچنان سرگردان مانده اند.  پلیس کرواسی گفته است، اتوبوس های صربستان این پناهجویان را از نقاط مختلف جمع آوری و در نهایت در نزدیکی مرز این کشور پیاده کرده است. هم اکنون این مهاجران راه خود را گم کرده و سرگردان شده اند. در هفته گذشته کرواسی تصمیم گرفت مرزهای خود را به روی خودروهایی که از صربستان وارد می شوند ببندد تا بتواند مانع از ورود مهاجران شود.  دولت مجارستان نیز همچنان به سیاست های مهاجرستیز و غیرانسانی خود ادامه می دهد. دولت این کشور اعلام کرده است بزودی مرزهایش با کرواسی را نیز حصارکشی خواهد کرد.

یمن – ١٣٠ کشته در حمله به یک مراسم عروسی‌

سازمان ملل متحد و منابع محلی در یمن می‌گویند که شمار تلفات حمله به یک مراسم عروسی در این کشور به ١٣٠ نفر رسیده است. گزارش‌های اولیه از این حمله که روز دوشنبه ٢٨ سپتامبر روی داد، حاکی از مرگ ٢٧ نفر بود. طبق گزارش‌ها، دو موشک به دو چادر در روستایی دور افتاده در نزدیکی بندر مخا در دریای سرخ اصابت کرد. گفته شده که یک فرد مرتبط با حوثی‌ها در این چادر در حال جشن گرفتن عروسی‌اش بوده است. سازمان ملل این حمله را به شدت محکوم کرده و گفته است که تمام طرف‌های درگیر در جنگ یمن، به جان انسان‌ها بی‌اعتنایی می‌کنند. مقام‌های یمن می‌گویند که این حمله به روستایی دورافتاده در جنوب کشور توسط هواپیماهای ائتلاف به رهبری عربستان انجام شده است. این در حالی است که این ائتلاف، مسئولیت خود در قبال این حمله را نپذیرفته است. ائتلاف تحت رهبری عربستان گفته است که احتمالا گروه‌های پیکارحوی محلی به این مراسم شلیک کرده‌اند. طی چند ماه اخیر، این ائتلاف که از دولت یمن حمایت می‌کند، به نیروهای حوثی و سایر گروه‌های مخالف حمله کرده است. از ماه مارس تا کنون نزدیک به ٥ هزار نفر شامل ٢٣٥٥ غیرنظامی در یمن جان خود را از دست داده‌اند.

کره جنوبی – اعتصاب کارگران شرکت اتومبیل سازی هیوندای

بنابه گزارش “اتحادیه کارگران فلز کره جنوبی” هزاران کارگر عضو این اتحادیه در مجتمع صنعتی هیوندای این کشور طی روزهای گذشته به مدت سه روز دست به “اعتصاب بخشی” زدند. کارگران در روز اول ٤ ساعت، در روز دوم ٦ ساعت و در روز سوم ٨ ساعت کار را متوقف کردند. اتحادیه کارگران فلز کره جنوبی خواهان افزایش دستمزد ماهانه کارگران است. این اتحادیه همچنین خواهان آن است که یک سوم سود خالص شرکت در سال ٢٠١٤ میلادی به عنوان پاداش به کارگران پرداخت شود که معادل حدود ٣ میلیارد دلار خواهد بود. اتحادیه تهدید کرده است که در صورت نرسیدن به توافق، کل ٢٤ هزار عضو خود و شاغل در مجتمع را به اعتصاب دعوت خواهد کرد.

پرتغال – نامیدی مردم از احزاب موجود و مردد در شرکت در انتخابات

انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، ٤ اکتبر پرتغال یکی از کم اقبال ترین انتخابات تاریخ این کشور پس از گذر به دموکراسی در سال ١٩٧٤ میلادی خواهد بود .گمان می رود در این روز بیش از ٤٠ درصد از جمعیت کمتر از ١٠ میلیون نفری پرتغال در خانه هایشان خواهند ماند. یکی از شهروندان مسن پرتغال که بانویی مسن است می گوید: انتظار هیچ چیز بهتر را ندارم. وضعیت فرقی نخواهد کرد. همه آنها دزد هستند. دیگری می گوید: انتظار وضعیت بهتری را ندارم. همه سر هم کلاه می گذارند. هیچ امیدی و انتظار وضعیتی بهتر در آینده را ندارم. این دوره از انتخابات به مثابه رفراندومی برای سیاست های ریاضت اقتصادی دولت پدرو پاسوش کوئلیوی نخست وزیر و همچنین آزمونی برای سوسیالیست ها به رهبری آنتونیو کوستا خواهد بود. حدود نیم میلیون پرتغالی کشورشان را ترک کرده اند و ظاهراً پرتغالی های مردد، حزبی که مناسب امروز آنان باشد را در عرصه سیاسی کشورشان نمی یابند.

اقتصاد پرتغال اگرچه با برنامه نجات ٧٨ میلیون یورویی به ورطه ورشکستگی نغلطید اما چالش های اقتصادی این کشور همچنان پا برجاست.

خبر‌های کوتاه

عربستان سعودی

سه روز پس از وقوع حادثه مرگبار منا که منجر به مرگ دست کم ٧٧٠ نفر شد شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ، مفتی عربستان سعودی اعلام کرد مرگ زائران در مناسک رمی جمرات، خواست خدا بوده است. او همچنین تاکید کرد که ولیعهد و وزیر کشور عربستان سعودی، مسئولیتی در قبال این حادثه ندارند.

انگلستان

هواداران باشگاه‌های فوتبال انگلستان در اعتراض به بهای بالای بلیت تماشای مسابقات قرار است در طی مسابقات آخر هفته، دست به اقدام‌های اعتراضی بزنند. سال گذشته تحقیقاتی که بخش ورزشی بی‌بی‌سی انجام داد نشان داد که قیمت ارزانترین بلیت لیگ برتر فوتبال انگلستان از ٢٠١١ به میزان ١٥ درصد افزایش داشته است. معترضان خواستار آن هستند که قیمت بلیت تماشای مسابقات لیگ برتر برای بازی‌های خارج از خانه دارای سقف ٢٠ پوندی باشد. هواداران فوتبال قرار است با شعارهایی در طی مسابقات آخر هفته از جمله بین اورتون و لیورپول، همچنین مسابقه آرسنال و منچستر یونایتد، نسبت به بهای بالای بلیت مسابقات اعتراض کنند.