اخبار کارگری – اخبار کارگری ١٥شهریور ١٣٩٤ نسان نودینیان. داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٥شهریور ١٣٩٤

نسان نودینیان. داوود رفاهی

اعتراضات

تحمع اعتراضی کارگران شیشه آبگینه

١٥ شهریور کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و مزایا با تجمع در مقابل استانداری قزوین خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.  کارگر شیشه آبگینه میگویند؛ هنوز بابت مزایای مزدی چون دستمزد اسفند تا مرداد، حق بیمه اردیبهشت تاکنون، عیدی سال ٩٣ و سنوات مربوط به بعد از سالهای ٨٧ از کارفرما طلبکارند،  و به تازگی مطلع شدیم که در ادامه این وضعیت قرار است برق کارخانه نیز قطع شود.

اعتراض کارگران کاشی کویر

١٤ شهریور کارگران کاشی کویر در اعتراض به  پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه و نیز تمدید تعطیلی موقت این واحد تولیدی تجمع کردند. این تجمع  در قسمتی از مسیر یزد به تهران برپا شده بود.

تداوم اعتراض کارگران پیمانی البرز شرقی

١٦شهریور  کارگران(١٢٠ کارگر) پیمانی «معدن زغال سنگ البرز شرقی» در اعتراض به دریافت نشدن٤ماه حقوق و مزایای مزدی خود از روز پنج شنبه ١٢ شهریور ماه در محوطه معدن تجمع کرده‌اند. و کار در بخش‌های مختلف معدن را متوقف کرده‌اند.

تدارم اعتصاب کارگران شهرداری کهنوج

کارگران بخش خدمات شهرداری کهنوج  در اعتراض به عدم پرداخت به موقع و درست حقوق، معوقات و مزایای خود در محل کار حاضر نشده و با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری، فرمانداری، اداره کار از مسئولین مربوطه خواستار رسیدگی و نظارت بر عملکرد پیمانکار شدند.

تجمع اعتراضی کارگران سرچشمه

وزارت صنعت اعلام کرده با کارگران مذاکره خواهد کرد.

١٤شهریور کارگران(١٥٠نفر) مس سرچشمه در تهران مقابل وزارت صنعت تجمع کرده اند.مدت دوماه است که دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند و به میزان دستمزد و به نداشتن امنیت شغلی خود معترضند.  تجمع کنندگان بایادآوری اینکه ماه گذشته نیز تعدادی از آن‌ها در اقدامی مشابه برای تجمع اعتراضی به تهران آمده بودند، افزودند: آنزمان نیز برای پیگیری خواسته‌هایمان نزدیک به چهار روز در تهران بودیم و سرانجام با وعده‌ای که یکی از معاونان وزیر صنایع در مورد رسیدگی به مشکلاتمان داده بود به محل سکونت خود بازگشتیم.

تجمع کارگران شرکت آب و فاضلاب اهواز

کارگران شرکت آب و فاضلاب اهواز مقابل استانداری دراعتراض به شرایط بدکاری، عدم پرداخت٣ماه حقوق ٣سال سنوات کار ، عیدی، بن مسکن و بن کالاو….دست به تجمع اعتراضی زدند.

کارگران میگویند؛ با وجود سختی کار هیچ گونه امکانات رفاهی در اختیار ما قرار نمی گیرد. سه ماه است بابت حقوق ماهانه خود از شرکت طلب کاریم و قراردادی که با ما بسته اند یک قرارداد سالانه است که مدام به همان شیوه تمدید می شود.

اعتصاب کامیونداران حمل و نقل سنگ آهن سه چاهون بافق وارد پنجمین روز شد.

١٤ شهریور کامیون داران حمل و نقل در اعتراض به  پایین بودن مبلغ قرارداد حمل و نقل سنگ آهن از معدن سه چاهون به سنگ آهن چغارت اعتصاب کردند. یکی از کامیوندارن گفت: در ابتدای شروع کارشرکت برنده مناقصه اعلام شد که به ازای حمل هر تن سنگ از معدن سه چاهون به سنگ آهن چغارت ٤٤٠٠ تومان پرداخت کند اما پس از گذشت یک روز کار اعلام شد که مدیر عامل شرکت سنگ آهن بیان کرده به ازای حمل هر تن ٣٦٠٠ تومان پرداخت خواهد شد. وی افزود با توجه به هزینه های جانبی کامیون با این مبلغ مقرون به صرفه نیست. ٩٠ کامیوندار در اعتراض به این موضوع پنج روز است دست از کار کشیده اند. امروز جلسه ای پیرامون قرارداد و مبلغ آن برگزار شده؛ امیدواریم به نتایج مثبتی برسیم. در غیر این صورت خیلی از موارد ناگفتنی بازگو خواهد شد.

اعتصاب کارگران البرز شرقی! راننده های اتوبوس و کامیونها به ایت اعتصاب پیوستند!

٨شهریور نزدیک به ١٨٠نفر از کارگران پیمانکاری زغال سنگ البرز شرقی دست از کار کشیدند. معترضان از جمله کارگرانی هستند که زیر نظر پیمانکار در تونل برناکی منطقه طزره شاهرود به استخراج زغال سنگ اشتغال دارند. کارگران بابت ٤ ماه مزد معوقه طلبکارند. همزمان ٥٥ نفر از راننده‌های اتوبوس و کامیون نیز که در سه ماه گذشته دستمزد پرداخت نشده طلبکارند نیز به نشانه اعتراض از روز گذشته حاضر به جابجا کردن کارگران معترض نشده‌اند.

٦٥٠٠ اعتراض و اعتصاب کارگری در استان کرمان درسال ١٣٩٤

١١شهریور علیرضا رزم حسینی به اعتراضات استانی از ابتدای سال جاری اشاره کرد و گفت : نباید در استانی مانند کرمان که بهشت معادن وصنایع است ٦٥٠٠ اعتراض کارگری رخ دهد خیابان مسدود شود مردم اعتراض کنند خانواده های کارگران در مضیقه باشند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه اردل

١٤شهریور یکی از کارگران این واحد تولید لوازم خانگی  گفت: حدود ٣٤ نفر هستیم که از ابتدای سال جاری تاکنون معطل بازنشستگی هستیم و در این مدت نیز مزایای مزدی ما بصورت نامنظم پرداخت شده است.  از طرف کارفرما به ما گفته شده است که برای بازنشستگی خود را به شعبه تامین اجتماعی معرفی کنیم اما مسئولان سازمان می‌گویند چون حق بیمه ما بصورت کامل پرداخت نشده است نمی‌توانند احکام بازنشستگی ما را صادر کنند. کارفرما ٤ درصد حق بیمه مربوط به ایام اشتغال در کارهای سخت و زیان‌آور را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و به همین دلیل بازنشستگی کارگران به تاخیر افتاده است.

اعتصاب کارگران کارگران شرکت صنایع‌ دریایی ایران صدرا مستقر در عسلویه

٧شهریور کارگران شرکت صنایع‌ دریایی ایران صدرا مستقر در عسلویه که در حال ساخت سکوهای استخراج گاز فاز‌های ١٣ ، ٢٢ و ٢٤ پارس جنوبی در  اعتراض  به عدم پرداخت   ٤ ماه حقوق خود دست از کار کشیدند و اعلام کردند تا دریافت کامل ٤ ماه حقوق خود دست از اعتراض و تجمع برنخواهند داشت!

تجمع اعتراضی پاکبانان شهرداری رشت

٧شهریور پاکبانان شهرداری رشت در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه حقوق و دستمزهایشان مقابل ساختمان شهرداری رشت تجمع کردند.

تجمع اعتراضی  فرهنگیان بازنشسته در مقابل استانداری کرمان

١١شهریور فرهنگیان بازنشسته در اعتراض به عدم ارائه خدمات از سوی مسئولین مقابل استانداری شهر کرمان تجمع کردند.  یکی از فرهنگیان؛  بعد از گذشت ٦ سال مسئولین شبکه برق و گاز را دایر کرده اما اکنون در حال جمع آوری آن ها هستند و متاسفانه به ما اعلام کرده اند که فرمانداری و بخشداری به شدت دنبال جمع آوری این شبکه ها می باشد. در صورت جمع آوری این شبکه ها مدت زمان زیادی طول می کشد تا دوباره این شبکه ها راه اندازی شود با توجه به این که ما در گذشته مبالغی از این جهت پرداخت کرده ایم با این وضعیت دوباره مجبور به پرداخت این هزینه خواهیم شد. به دنبال جمع آوری این شبکه درخواست معترضین این است که مهلت به ما دهند که تا روند قانونی آن طی شود و برق ما قطع نشود.

اخراج و بیکارسازی

زنان ٨٠٠ هزار شغل را از دست داده‌اند.

زنان ٨٠٠ هزار شغل را از دست داده‌اند.  این اتفاق در شرایطی است که تعداد زنان سرپرست خانوار به تعداد چشم‌گیری افزایش پیدا کرده است. به عنوان مثال سیاست‌گذاران تصمیم گرفتند افزایش تعداد فرزند را مدیریت کنند که این مساله به کاهش اشتغال زنان منجر شد. هر کارفرما به سمتی می رود که کارگری را استخدام کند که هزینه مرخصی بعد از زایمان را نپذیرد.

اخراج و بیکارسازی در کارخانه لوله و نورد صفا

١٢نفر از کارگران کارخانه لوله و نورد صفا از کار اخراج شدند. کارگران اخراجی کارخانه لوله و نورد صفا دست کم بین ده تا ١٥ سال سابقه کار داشتند و تا پیش از خاتمه قرارداد به عنوان بخشی از ٨٠٠کارگر شاغل در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند.

اخراج و بیکارسازی در کارخانه سیمان کارون

در کارخانه سیمان کارون ٤٠نفر از کارگران از کار اخراج شدند.

کارگران

اعتصاب رانندگان خودروهای حمل قطعات شرکت  قالبهای صنعتی ایران خودرو

اتحادیه آزاد کارگران ایران : رانندگان خودروهای حمل قطعات (تریلی) شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو به دلیل پرداخت نشدن دستمزدشان امروز یکشنبه ١٥ شهریور ٩٤ دست از کار کشیدند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران  پیمانکار مربوطه با حدود یازده راننده با تریلرهای خود ، حمل قطعات این شرکت را بعهده دارند وپیمانکار به هرکدام از رانندگان  بابت هربار حمل قطعات مبلغ سیصدهزار تومان قرارداد بسته است پیمانکار حمل قطعات مبلغ یک و نیم میلیارد تومان از شرکت مادر(قالبهای صتعتی ایران خودرو)طلب دارد و به رانندگان قول داده است در صورت وصول این طلب با آنان تسویه نماید درضمن شرکت قالبهای صتعتی ایران خودرو بعلت کمبود منابع مالی مقرر نموده بود تا به میزان طلب پیمانکار مربوطه ضایعات ورق دراختیار ش بگذارند تا طلب خود را از محل فروش این ضایعات وصول نماید که این امر انجام نشده است امروز بعد از اعتصاب رانندگان ،  شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو برای جابه جایی و حمل قطعات مجبور به استفاده از خودروهای متفرقه شد که به هر کدام از آنان بابت حمل قطعات مبلغ پانصد هزار تومان پرداخت نمود

 لازم به ذکر  است شرکت های خودرو ساز شدیدا دچار بحران کمبود نقدینگی وعدم خرید محصولات شان در بازار هستند که آثارش روزبروز نمایان تر می شود از پرداخت حقوق مرداد پرنسل در دو نوبت (بار اول هفتاد درصد حقوق و ده روز بعد سی درصد بقیه حقوق مرداد را پرداخت کردند) نپرداختن بن کارگری ٩٣ ، قطع کلیه مزایای نقدی مانند حق سفر وبن ٩٤ که ماه به ماه قرار بر پرداخت آن بود که سه ماه  آن را پرداخت نمودند  ودوماه دیگر را نپرداختند و‌…وشایعاتی مبنی بر برچیدن شیفت سوم و برقراری دونوبت شیفت هفت ساعته با حذف ناهار وکم کردن سرویس های ایاب وذهاب و… به همین جهت رانندگان خودروهای حمل قطعه (تریلی) از امروز صبح اعتصاب خود را آغاز نمودند و همچنان ادامه دارد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٥ شهریور ٩٤

مردم عراق علیه فقر و گرسنگی و همچنین جنگ های قومی ــ مذهبی به پا خاسته اند!

کارگران و زحمتکشان! همچنان که خود می دانید،ابعاد خشنوت و کشتار در کشورهایی نظیر عراق، سوریه، یمن، افغانستان و … رو به گسترش نهاده و موجبات فقر و فلاکت و آوارگی بیش از پیش مردم این مناطق و کشورها را فراهم آورده است . صاحبان سرمایه و دولت های مدافع آنان در این کشورها، برای رفع بحران های فزاینده ای که دامنگیر این کشورها شده است و در این رابطه، افزایش بی حساب و نجومی نرخ سود و سرمایه ای که از قبل بهره کشی کارگران و توده های تحت ستم و استثمار مردم این کشورها انباشت می کند، از هیچ ستم و جنایتی در حق آنان روی گردان نبوده و از همه ی ابزارها و وسایل سرکوب و خشونت، ازجمله کشتار دستجمعی مردم بهره می گیرد، تا شرایط را برای تشدید استثمار کارگران از یک سو و سوداندوزی و انباشت بیش از پیش سرمایه مهیا نماید. سرمایه داران و دولت های حامی آنان ــ اعم از بخش خصوصی و دولتی  ــ در این کشورها، همه نیروهای قوم پرست، ناسیونالیست، مذهبی و خشونت طلب را بسیج نموده، تا با بهره جستن از نقاط ضعف و پراکندگی توده های مردم، تمامی منابع و ذخایر کشور را به تاراج برده و در بانک ها و مراکز مالی کشورهای بزرگ سرمایه داری ذخیره کنند. بدون شک در میان اقشار و طبقات تحت ستم و استثمار مردم همانا کارگران که بار اصلی مشکلات و نابسامانی های این کشورها بر دوش آن ها گذاشته شده بیش از همه با مشکلات و معضلات این جوامع درگیر هستند و این فشارها و تضییقات را تحمل می نمایند. طبیعی است که چنین شرایطی در مرتبه نخست و بیش از هرچیز و هر کس به ضرر کارگران خواهد بود و آثار و نتایج ویرانگر و خانمان برانداز آن دامن طبقه کارگر را خواهد گرفت. خوشبختانه در هفته ها و روز های اخیر شاهد موج اعتراضی مردم گرسنه و فقر زده در این کشورها و به ویژه در کشور عراق بوده ایم. براساس آنچه در این روز ها شاهد آن بوده ایم،حکومت عراق در بسیاری از شهرهای این کشور، از جمله بغداد، نجف، خانقین، بصره، کوت، عماره و … با اعتراض و تظاهرات و فریاد رهایی از فقر و سیه روزی و بی حقوقی و کمبود آب و برق و بیکاری و عدم پرداخت دستمزدهای کارگران و . . . مواجه بوده که  به سهم خود نشان از بالا رفتن نسبی سطح آگاهی توده های مردم و آشنایی با حقوق و منافع خود دارد. بدون شک سرمایه داران و دولت های مدافع آنان برای همیشه قادر نخواهند بود تا با تقویت حس ناسیونالیستی کارگران و توده های به جان آمده مردم  و گسیل آنان  به مسلخ تخاصمات منطقه ای و جنگ های قومی ــ مذهبی، آنان را بفریبند و از مسیر درست مبارزه و اعتراض علیه سرمایه منحرف نمایند. تا آن جا که هم اینک بارقه های حرکت های اعتراضی و حق طلبانه مردم علیه تحمیل ستم و بی حقوقی در عراق آشکار شده و کارگران و مردم این دیار خواهان پاسخ گویی به نیازهای واقعی خود که چیزی جز نان و آزادی نیست دست به اعتراض و مبارزه زده اند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به نوبه ی خود از خواست ها و مطالبات برحق و انسانی کارگران و توده های زحمتکش و رنج دیده مردم حمایت کرده و از همه کارگران و مردم آزادی خواه و عدالت طلب جامعه  می خواهد که از هم طبقه ای هایشان در کشورعراق پشتیبانی نموده و به سهم خود، فریاد اعتراض و حق طلبی آنان را علیه ظلم و ستم سرمایه و سرمایه داران به گوش جهانیان برسانند. چرا که برای پایان دادن به استثمار و ستم سرمایه و جنایات و کشتارهای کور و لجام گسیخته استثمارگران و گروه ها و فرقه های قومی ــ مذهبی این قبیل کشورها، از جمله کشور همسایه ما عراق، راهی جز اعتراض و مبارزه متحد و متشکل کارگران و توده های زحمتکش مردم وجود نداشته و ندارد. به باور ما تنها موج میلیونی و گسترده کارگران و توده های به ستوه آمده ی مردم  قادر خواهد بود که از کشتار و جنایت های هر روزه ی حاکمان و گروه های آدم کش و جنایتکار جلو گیری نماید و به این قبیل اعمال و اقدامات آن پایان دهد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٥/ ٦ / ١٣٩٤

معلمان

بخشهایی از بیانیه کانون صنفی معلمان ایران در ارتباط با بازداشت دو تن از فعالان صنفی معلم

سریال بازداشت ها و زندانی نمودن معلمان فعال صنفی که از بهار سال جاری کلید خورد و ظاهراً زمان اجرای حکم پرونده پیشین برخی قدیمی تر ها فرا رسید، در تابستان متوجه کنشگران جوانتر شده که بالقوه توانایی جایگزینی با چهره های کاریزماتیک قبلی را دارند. ابتدا اسماعیل عبدی دبیرکل جوان کانون صنفی معلمان ایران بازداشت و زندانی می شود و اکنون دو تن از فعال ترین چهره های عرصه ی فعالیت های صنفی معلمان . دو چهره ای که در چند سال اخیر با حضور پویا و مداوم خود در عرصه ی مطبوعات در دفاع از حقوق معلمان، طرح ویژگی های آموزش و پرورش نوین و نقد دوری گزینی تنگ نظرانه مسئولان آموزشی از نوآوری در آموزش، توصیه به رعایت حقوق دانش آموزان، مخالفت با تجاری سازی آموزش و همچنین تأکید بر حق برخورداری از آموزش عمومی رایگان و با کیفیت برای همه ی فرزندان این آب و خاک، به صدایی رسا برای جامعه ی آموزشی کشور تبدیل شده اند. ……..دولتی که همچون پیشینیان خود، به رغم شعارهای پرطمطراق، در عمل تحولی بنیادین را در هیچیک از بخش های این زیرمجموعه ی پراشکال خود دنبال نمی کند. نهادهای سیاسی و امنیتی متعددی که کماکان نهادهای مدنی و صنفی و به دنبال آن کنشگران مدنی و صنفی را با دیده ی سوء ظن می نگرند و تلاش در القاء ضد امنیتی بودن آنان در افکار عمومی می نمایند. همچون پیشینیان خویش. وزارت خانه ی مسئولی که برخلاف قانون، نهادهای صنفی را بلاتکلیف نگه داشته و با نادیده گرفتن مواد مختلف قانون اساسی و قانون احزاب، این تشکل ها را بدون هیچ دلیل موجهی غیرقانونی می خواند و … .نتیجه این سوء تدبیرها این که این مجموعه به صورت یک پارچه و هماهنگ با هم، به سراغ ساده ترین و البته غیراندیشمندانه ترین راهکار می روند: اعمال محدودیت برای تشکل ها، دستگیری فعالان آن، جوسازی رسانه ای علیه آنان با وارد نمودن اتهامات غیرواقعی و البته بزرگ نمایی اقدامات کوچک و ناچیز و گاه حتی انحرافی،برای رفع مشکلات جامعه ی معلمان به کمک صدا و سیما…………… کانون صنفی معلمان ایران(تهران ١٢/٦/٩٤)


گزارش سومین روز بازداشت فعالان صنفی معلمان محمد رضا نیکنژاد و مهدی بهلولی

امروز چهارشنبه یازدهم  شهریور همسران آقایان محمدرضا نیک نژاد و مهدی بهلولی برای پیگیری وضعیت این دو عزیز و آگاهی از شرایط نگهداری آنها به شعبه دو بازپرسی اوین مراجعه کرده اند.

اجازه ورود به شعبه داده نشده و هیچ گونه پاسخ روشنی از بازپرسی دریافت نکرده اند.گفته شده تا پایان زمان بازجویی ها امکان پاسخ گویی وجود نداشته و از  پاسخ درباره مکان نگهداری، نهاد امنیتی بازداشت کننده  و مدت زمان بازداشت خودداری کرده و خواستار ترک محل از سوی خانواده این دو فعال صنفی شده اند.  در تحولی دیگر جنابان نیک نژاد و بهلولی با منزل تماس گرفته و بافرزندانشان صحبت کرده اند.آقای بهلولی وضعیت روحی وجسمی خود را خوب توصیف کرده و خواستار عدم پیگیری خانواده شده و بیان کرده اند که احتمالا تا ده روز آینده در بازداشت خواهند بود. در این تماس تلفنی آقای بهلولی از برآورده شدن نیازهای دارویی خود در زندان نیز سخن گفته اند. آقای نیک نژاد هم در تماس تلفنی خود وضعیت جسمی و روحی خود را بسیار خوب توصیف کرده اند. گفته اند هر روز در محیط سلول ورزش می کنند و احتمالا برای فردا تماس خواهند گرفت. با توجه به حضور همسران این عزیزان در بازپرسی در هنگام تماس ،جنابان نیکنژاد و بهلولی فقط امکان مکالمه با فرزندان خود را داشته اند. شایان ذکر است که این دوفعال صنفی روز دوشنبه با حکم شعبه دو بازپرسی اوین بازداشت شده و هم اکنون در مراحل بازجویی در زندان به سر می برند .

محمد حبیبی عضو کانون صنفی معلمان. منبع:حقوق معلم وکارگر

یک مقام محلی از خواست هفت هزار معلم در خوزستان برای کناره‌گیری از کار خبر داد.

محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش‌ و پرورش خوزستان به خبرگزاری ایسنا گفت این معلمان معترض، به دلیل “پرداخت نشدن مطالبات” مالی چنین درخواستی دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان می گوید این هفت هزار معلم انگیزه کار ندارند. در ماه های اخیر معلمان در شهرهای ایران اعتراض هایی به مسایل صنفی شان برگزار کرده‌اند. در چندین شهر استان خوزستان نیز تجمعات اعتراضی برگزار شده بود. این تجمع ها موجب بازداشت تعدادی از فعالان صنفی معلمان شد.

عمده ترین اعتراض معلمان، به تبعیض در پرداخت مزایا به کارکنان دولت است. فعالان صنفی معلمان می‌گویند در میان کارمندان دولت، معلمان کمترین مزایا را دریافت می کنند.


 ربوده شدن فعال کارگری و حقوق کودک میلاد درویش

دریافتی: از ساعت دوازده شب روز ٣١ مرداد ماه میلاد درویش فعال كارگری وحقوق كودك و عضو افتخاری كانون صنفی معلمان ایران و عضو كمیته های دفاع از حقوق بشر در ایران و یكی از شاگردان نزدیك دكتر پرویز شهریاری إستاد ریاضی وكارگر روشنفكر را ، اطلاعاتی ها با حمله به خانه پدری اش كه در آنجا زندگی می كند ، ربوده اند . تمام لوازم شخصی وكاری او را دزدیده اند همچنین او را به محل كارش برده اند و لوازم كارش را نیز دزدیده اند . آنها خانواده میلاد را تهدید كرده اند كه اطلاع رسانی نكنند وگرنه آنها را هم زندانی خواهند كرد . او را به بند ٢٠٩ برده وهمكنون زیر شدید ترین فشار هاست . میلاد درویش فیلمی از خلاصه زندگی دكتر پرویز شهریاری إستاد ریاضی وزندانی سیاسی دو نظام ساخته است كه مورد توجه بسیاًری در محافل هنری واجتماعی شد . او هنرمندی فیلمساز است وبا بخش فرهنگی كانون صنفی فرهنگیان كار می كرد وبا اسماعیل عبدی روابط دوستانه محكمی دارند ! به علت تلاش هایش برای كانون صنفی معلمان وبه دلیل انكه برای كودكان محروم كار تدریس می كند می كند او را به عضویت افتخاری كانون صنفی معلمان ایران در آوردند . او همچنین یك كارگر فعال سندیكالیست است . او باسندیكای كارگران شركت واحد اتوبوسرانی تهران از زمانی كه من میدانم وهمچنین سندیكای كارگران فلز كار مكانیك همكاری داشته است . همچنین او تلاش بسیاری برای كمك به مدارس عشایری داشته است . او یك انسان تمام معنا است كه ده ها كودك فقیر كار وخیابان در مناطق مختلف شاگرد او بوده اند وبسیاری از فعالان حقوق كودكان وفعالانً محیط زیست به خوبی او را می شناسند . او گیاه خوار است واز لحظه دستگیری دست به اعتصاب غذا زده است .دوستانی كه در بند ٢٠٩ هستند خبر دادند كه او استوار بر سر پیمانش با كارگران معلمان وكودكان محروم كار وخیابان ایستاده است . مسؤولیت حفظ جان این انسان زحمتكش به عهده جمهوری اسلامی ایران است واز هم اكنون گزارش دستگیری او و ترساندن خانواده اش برای همه نهادهای كارگری وحقوق بشری ارسال شده است واخبار بیشتر در باره این انسان تراز نوین وفداكار منتشر خواهد شد!


پاسخ سندیکای کارگران شرکت واحدبه گزارش شماره ٣٥٧ منتشر شده در ماه ژوئن ٢٠١٥ در سایت رسمی سازمان بین المللی کار .

به: سازمان بین المللی کار

از: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

با سلام و سپاس از اقدامات شما در ارتباط با حقوق کارگران در ایران،

عطف به به گزارش شماره ٣٥٧ منتشر شده در ماه ژوئن ٢٠١٥ در سایت رسمی سازمان بین المللی کار آگاهی های چند تقدیم می گردد.

١-آقای رضا شهابی راننده اتوبوسرانی شرکت واحد و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد در هنگام کار و حمل و نقل مسافران درون شهری در جنوب شهر تهران در خرداد ماه سال ١٣٨٩ توسط ماموران وزارت اطلاعات با کتک و فحاشی دستگیر شد. او که بر اثر ضربات مامورین از ناحیه مهره های گردن و کمر دچار آسیب شده و در هر دو مورد تحت عمل جراحی قرار گرفت، همچنین به شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیت های سندیکایی و هفت میلیون تومان جریمه محکوم شد. ایشان هم اکنون به علت دو عمل سخت در مهره های گردن و کمر در مرخصی پزشکی خارج از زندان به سر می برد و بر خلاف گزارش مقامات وزارت کار ایران به شما، نامبرده حکم آزادی نگرفته و به سر کار بازنگشته است و کماکان از دریافت هر گونه دستمزد و بیمه محروم بوده و در شرایط سخت اقتصادی به سر می برد.

٢- بازداشت کارگران و رانندگان و فعالان سندیکای کارگران شرکت واحد در اول ماه مه از سوی دستگاه های پلیس و امنیتی روالی شده که در چند سال گذشته تکرار شده است. به طور مثال بیست و دو نفر اعضا و هواداران سندیکای کارگران شرکت واحد در اول ماه مه سال ٢٠١٤ دستگیر شدند. آقایان ابراهیم مددی و داود رضوی از فعالان سندیکای کارگران شرکت واحد چند روز پیش از اول ماه مه سال ٢٠١٥ در نیمه شب توسط دو اکیپ ٥-٦ نفره جداگانه در خانه های شخصی خود توسط ماموران وزارت اطلاعات و به دستور نماینده دادستان دستگیر و به زندان اوین منتقل و در سلولهای انفرادی بند ٢٠٩ زندان وزارت اطلاعات حبس شدند که پس از یک هفته باز جویی های چشم بسته و بدون حضور وکیل و سپری شدن بیست و دو روز هر کدام با کفالت های صد میلیون تومانی از زندان آزاد شده و هنوز پرونده های ایشان مفتوح و لوازمات شخصی نظیر کتاب و کامپیوتر و تلفن های همراه ایشان که توسط ماموران وزارت اطلاعات از منازلشان برده شده است پس داده نشده است.

بر خلاف اظهارات پی در پی آقای علی ربیعی وزیر کار مبنی بر رعایت استاداردهای بین المللی کار اصولا به علت عدم رعایت حقوق و آزادی های کارگری از جمله حق ایجاد تشکل های مستقل کارگری و سرکوب های چند ده ساله در این رابطه، نمایندگان واقعی بیش از ٢٠ میلیون کارگر ایرانی تا کنون تعیین نشده و افرادی که از طرف دولت ایران به عنوان نمایندگان کارگری به اجلاس سازمان بین المللی کار گسیل می شوند در شرایط غیردمکراتیک و غیر استاندارد توسط مقامات حکومتی تعیین و جایگزین می شوند و اصلا نمایندگان واقعی کارگران ایران نیستند.

٣-آقای ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد به علت فعالیت های سندیکایی در تابستان ١٣٨٧ به هنگام ورود به اداره کار توسط ماموران امنیتی دستگیر و نزدیک به چهار سال زندانی شد. نامبرده به هنگام زندانی بودن از کار اخراج و پس از آزادی بدون دریافت خسارت های دوران زندان با بدترین شرایط و پایین ترین دستمزد اجبارا بازنشست گردید و پیگیری های او برای استیفای ضرر و زیان های وارده به جایی نرسیده است.

٤-اقایان حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده، حسین کریمی سبزوار و خانم فرحناز شیری از رانندگان عضو و فعال سندیکایی هستند که طی چند سال گذشته بر خلاف قوانین داخلی و بین المللی با پرونده سازی و روند ناسالم رسیدگی در وزارت کار از شرکت واحد اخراج شده و علیرغم رای مثبت دیوان عدالت اداری به علت اعمال روش های غیر قانونی نامبردگان هنوز به کار باز نگشته و در طی سالیان دراز و روند فرساینده رسیدگی طولانی و کند، آنها و خانواده هایشان از هر گونه دریافت دستمزد و بیمه محروم بوده و این کارگران در شرایط سخت معیشتی با وجود تورم و گرانی سرسام آور روزگار می گذرانند و مراجعات چند ساله آنها به وزارت کار و ادارات تابعه تاکنون سودی برایشان نداشته است. اضافه می گردد آقایان اکبر پیرهادی و حسن کریمی علیرغم باز گشت به کار هنوز موفق به دریافت دستمزد دوران اخراج نشده اند.

٥-اعضای شوراهای اسلامی کار مورد حمایت وزارت کار در شرکت واحد هستند. این افراد که به عنوان نماینده بر کارگران شرکت واحد تحمیل شده اند ضمن بهره مندی از امتیازات خاص نه تنها در دفاع از این کارگران اخراجی کاری انجام نداده اند بلکه مرتبا پشت پرده با مدیریت شرکت واحد سازش کرده و علیه این کارگران اخراجی و فعالان سندیکایی فعالیت می کنند. روند تحمیل شورای اسلامی کار بر سرنوشت کارگران شرکت واحد توسط مدیریت و وزارت کارعلیرغم نارضایتی عمومی کارگران کماکان در دستور و پیگیری می شود.

٦-همیشه هاله ای از عملیات پلیسی-امنیتی از سوی حراست شرکت واحد و دیگر مراکز امنیتی علیه فعالان سندیکایی وجود داشته و آنها مرتبا در معرض دستگیری، اخراج، زندان و ترس و ارعاب قرار دارند. بطوریکه هر گاه این کارگران اخراجی برای پیگیری مطالبات شان به وزارت کار و شهرداری مراجعه می کنند از طرف مراکز مذکور مورد تعقیب و ارعاب قرار می گیرند.

سندیکای کارگران شرکت واحد به عنوان یک تشکل مستقل کارگری که با فداکاری و سختی دفاع از حقوق کارگران را به صورت حضوری پی میگیرد از مسئولان نظارتی سازمان بین المللی کار درخواست دارد، از آنجا که کشور ما عضو سازمان بین المللی کار می باشد ضمن تداوم پیگیری شکایتهای فوق و فشار به وزارت کار برای رعایت اصول و حقوق آزادی های سندیکایی، جهت حقیقت یابی و رسیدگی نزدیک و حضوری به شکایات و مشکلات اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و عموم کارگران ایران به کشور ما مراجعه و بدون دخالت دولت، خانه کارگر و دیگر تشکلات حکومتی با کارگران و تشکلات مستقل کارگری دیدار و نشست داشته باشند.

خوشحال خواهیم شد پاسخ شما در خصوص موارد فوق را دریافت نماییم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه. یازدهم شهریور٩٤. رونوشت به تشکلات کارگری بین المللی

اخبار بین المللی

لبنان – تظاهرات بزرگ ضدّ دولتی مردم

یک هفته پس از تظاهرات گسترده در بیروت، پایتخت لبنان، که با درگیری میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی حدود ٧٠ زخمی برجای گذاشت، تظاهرات دیگری روز شنبه ٢٩ اوت در بیروت انجام ‌شد. هدف اولیه تظاهرکنندگان، اعتراض به بحران زباله‌ بود که از اواسط ماه ژوئیه آغاز شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از سرکوب تظاهرات هفته گذشته، مطالبات تظاهرکنندگان افزایش یافته است. به گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه از بیروت، دو گروه از جوانان فعال از سلایق سیاسی گوناگون، برگزارکنندگان اصلی تظاهرات روز شنبه ٢٩ اوت را تشکیل می‌د هند. اولین گروه، “شما بوی بد می‌دهید” نام دارد که خطاب به حاکمان لبنان است. این گروه، چندین هفته پیش، در اعتراض به اهمال و بی‌توجهی حاکمان نسبت به جمع‌آوری زباله‌ها تشکیل شد. زباله‌هایی که اکنون خیابان‌های پایتخت و دیگر شهرهای لبنان را فراگرفته و خشم بی‌سابقه مردم این کشور را به دنبال داشته است. دومین گروه برگزارکننده تظاهرات شنبه، “ما خواستار حساب پس دادن هستیم” نام دارد که پس از تظاهرات هفته گذشته و سرکوب تظاهرکنندگان توسط پلیس اعلام موجودیت کرد. این گروه شامل وکلای دادگستری، استادان دانشگاه، و اعضای سابق احزاب چپ و سندیکاهای لبنان است. خبرنگار رادیو بین المللی فرانسه در بیروت می‌ گوید که گرچه اعتراضات اخیر در بیروت با هدف اعتراض به بحران زباله در این شهر آغاز شد، اما آنان اکنون خواستار تغییر نظام سیاسی کشورشان هستند که بر اساس تقسیمات مذهبی بنا شده است. خبرگزاری فرانسه نیز از بیروت گزارش داده که در تظاهرات شنبه و یکشنبه گذشته، هزاران نفر از معترضان که در خیابان‌ها راهپیمایی کردند، فریاد “سرنگونی رژیم” را سردادند؛ شعاری که یادآور اعتراضات کشورهای عربی در سال ٢٠١١ ، معروف به “بهار عربی” است.

فرانسه – مسدود کردن یک بزرگراه در شمال فرانسه توسط کولی ها

گروهی از افراد متعلق به جامعه کولی ها یک بزرگراه بین شهری را جمعه شب و شنبه صبح ٢٨ و ٢٩ اوت در شمال فرانسه مسدود کردند. خواست کولی های معترض اعطای مرخصی به یک فرد کولی زندانی بود تا او بتواند در مراسم تدفین پدرش شرکت کند. در نهایت اما شنبه صبح و با اعلام موافقت دادگاه با اعطای مرخصی به فرد کولی زندانی، انسداد ایجاد شده در بزرگراه آ-یک (A١) که ترافیک بزرگی را در این بزرگراه ایجاد کرده بود، پایان یافت. بزرگراه اما تا روز یکشنبه برای پاکسازی و تعمیر مسیر بسته می ماند. حدود شصت نفر از کولی ها جمعه شب ضمن مسدود کردن رفت و آمد در بزرگراه دست به آتش زدن لاستیک خودروها زده بودند. بزرگراه آ-یک (A١) یکی از پر رفت و آمدترین بزرگراهای بین شهری در اروپا است و شهرهای لیل و پاریس را به یکدیگر متصل می کند.

مالزی – دومین روز اعتراضات وسیع ضدّ دولتی در این کشور

هزاران نفر در مالزی برای دومین روز متوالی در اعتراضات ضد دولتی در کوالالامپور، پایتخت، این کشور شرکت کردند. براساس گزارش‌های دریافتی صدها معترض شب شنبه ٧ شهریور را در خیابان‌های پایتخت گذراندند. معترضان خواستار استعفای نجیب رزاق، نخست وزیر، هستند. به گفته معترضان آقای رزاق درباره واریز شدن صدها میلیون دلار پول به حساب شخصی‌اش توضیح درستی به مردم نداده است. پرداخت صدها میلیون دلار به حساب آقای رزاق ماه گذشته میلادی و در جریان تحقیقاتی درباره سوء مدیریت یک نهاد وابسته به دولت مالزی آشکار شد. نخست وزیر مالزی مبلغ دریافتی را “یک هدیه” خوانده و اتهام فساد علیه خود را رد کرده است. هر چند پلیس برگزاری هرگونه تظاهراتی را غیرقانونی اعلام کرده، اما تاکنون نشانه‌هایی از پایان دادن به اعتراضات دیده نمی شود.

ژاپن – مخالفت گسترده مردم با افزایش نقش نظامی این کشور

حدود ١٢٠ هزار نفر از مردم ژاپن روز یکشنبه٣٠ اوت ضمن تظاهرات در مقابل پارلمان این کشور از شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن خواستند که از تصویب لوایح امنیتی مورد نظر خویش صرف نظر کند.  در تظاهرات روز یکشنبه که بزرگترین تظاهرات صورت گرفته در ژاپن در سالهای اخیر بوده است، رهبران سیاسی مخالف دولت نیز شرکت داشتند. تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی از زیر سوال رفتن قانون اساسی صلح طلبانه این کشور ابراز نگرانی کردند.  قانون اساسی صلح طلبانه ژاپن نیروهای دفاعی این کشور را از شرکت در مناقشات خارجی منع می کند اما لوایح امنیتی مورد نظر دولت ژاپن به نیروهای دفاعی این کشور اجازه می دهد که در مناقشات نظامی خارجی حتی در صورتی که به ژاپن حمله نشده باشد شرکت کند.  یک استاد دانشگاه که در این تظاهرات شرکت کرده است می گوید: “اگر من می خواستم ژاپن را در یک عبارت توصیف کنم از “کشور صلح جو” استفاده می کردم اما اکنون اتفاقی غیر قابل تصور و غیر واقعی در حال وقوع است که آن هم از بین رفتن صلح است. ترس از این اتفاق کشور را فرا گرفته است.”  یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات روز یکشنبه توکیو می گوید: ” ژاپن نباید تبدیل به کشوری شود که جنگ به راه می اندازد. علاوه بر این ژاپن باید رابطه ای خوب با همسایگان آسیایی خود داشته باشد. ” نظرسنجی ها در ژاپن نشان می دهد که اکثریت مردم این کشور با لوایح امنیتی مورد نظر دولت مخالف هستند.

یمن – کشته شدن ٣٦ کارگر در اثر حمله هوایی عربستان

عملیات روز یکشنبه ٣٠ اوت جنگنده های ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن جان ده ها غیرنظامی را گرفت. خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی و ساکنان محلی گزارش داد ٣٦ کارگر یک کارخانه بطری سازی در استان شمالی حجه در بمباران جنگنده های ائتلاف به رهبری عربستان جان خود را از دست دادند. عفو بین الملل اخیرا در گزارشی اعلام کرد تلفات غیرنظامی عملیات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان علیه شورشیان حوثی می تواند مصداق جنایت علیه بشریت تلقی بشود. دیدبان حقوق بشر نیز اخیرا اعلام کرد ائتلاف تحت رهبری عربستان در نبرد با شورشیان شیعه حوثی از بمب های خوشه ای استفاده کرده است. حمله های هوایی ائتلاف در شهر تعز روز جمعه گذشته سبب مرگ ٦٥ نفر که بیشتر غیرنظامی بودند, شد. در ماه ژوئیه نیز در بمباران یک کارخانه تولید شیر ٦٥ نفر از جمله ده کودک جان خود را از دست دادند. خشونت و خونریزی در یمن در پنج ماه گذشته سبب مرگ بیش از ٤٣٠٠ نفر شده است.

اتریش – ده‌ها هزار نفر در حمایت از مهاجرین دست به تظاهرات زدند

هزاران نفر از مردم در شهر وین روز دوشنبه٣١ اوت با راهپیمایی در خیابان های این شهر، حمایت خود را از ورود مهاجران به اروپا اعلام کردند.  دست کم ٢٠ هزار نفر در این راهپیمایی شرکت داشتند و در پایان، با تجمع در مقابل پارلمان، از دولت اتریش خواستند با مهاجران به درستی و با احترام برخورد شود. همزمان با این راهپیمایی، مراسم بزرگداشتی نیز برای ٧١ مهاجری که پیکر آنها در یک کامیون رها شده در نزدیکی مرز اتریش کشف شده است، در کلیسای جامع وین برگزار شد. کشف اجساد این پناهجویان و فشار افکار عمومی‌  موجب شده که بسیاری از مقامات اروپایی از جمله وزیر کشور اتریش از اتحادیۀ اروپا بخواهند برای ورود امن پناهجویان به اروپا تدابیری بیاندیشد. هزاران مهاجر سعی می کنند با گذشتن از کشورهای یونان و صربستان، از طریق مجارستان، خود را به اروپای غربی برسانند. روز یکشنبه‌ ٣٠ اوت یک قطار حامل مهاجران از بوداپست وارد مونیخ در آلمان شد که در میان آنها تعداد زیادی زن و کودک نیز دیده می شود. پلیس تعداد آنها را ٥٠٠ نفر اعلام کرده است. این دومین قطار حامل مهاجران است که در روزهای گذشته از بوداپست به مونیخ رسیده است.  یکی از مهاجران اهل سوریه می گوید: “من در انفجار یک اتومبیل بمبگذاری شده مجروح شدم، بعد از آن به همراه برادرم تصمیم گرفتیم سوریه را ترک کنیم. برادر کوچکترم اینجا زندگی بهتری خواهد داشت. من هم می خواهم به تحصیلاتم ادامه بدهم. من در دانشگاه دمشق مهندسی شهرسازی می خواندم.” این مهاجران که پس از هفته ها پیاده روی و تحمل سختی های زیاد، خود را به کشوری امن مانند آلمان یا اتریش می رسانند و امیدوارند بتوانند زندگی معمول خود را از سر بگیرند.

خاورمیانه – محرومیت بیش از ١٣ میلیون کودک در اثر جنگ

سازمان ملل متحد می گوید که مناقشه ها در خاورمیانه باعث محرومیت بیش از ‍‍١٣ میلیون کودک از تحصیل شده است. یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل، در گزارش تازه ای می گوید که این وضع امیدهای نسل نوجوان خاورمیانه و شمال آفریقا را فنا می کند. در این گزارش آمده که در سوریه، عراق، یمن و لیبی، تقریبا ٩ هزار مدرسه هست که دیگر برای تحصیل قابل استفاده نیست. یونیسف همچنین ده ها حمله به مدارس و آموزگاران در سراسر منطقه را فهرست کرده است. پیتر سالما، مدیر منطقه ای یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت:‌ “تاثیر مخرب مناقشه را کودکان در سراسر منطقه حس می کنند. مساله فقط خسارات عمرانی به مدارس نیست، بلکه احساس عجز نسلی از دانش آموزان است که امیدها و آینده خود را فنا شده می دانند.” یونیسف می گوید در سال ٢٠١٤، ٢١٤ حمله به مدارس در سوریه، عراق، لیبی، مناطق فلسطینی، سودان و یمن انجام شده است. در سوریه از هر چهار مدرسه یکی تعطیل شده و بیش از دو میلیون کودک را متاثر کرده است. در گزارش یونیسف تحت عنوان “تحصیل زیر آتش گلوله” آمده است که “کشتار، آدم ربایی و دستگیری های خودسرانه دانش آموزان، معلمان و خدمه آموزشی در منطقه عادی شده است.” هزاران آموزگار شغل خود را از ترس رها کرده اند و کودکان اغلب مجبور به کار اجباری برای کمک به خانواده هایشان می شوند. کودکان همچنین گاه در سن کم به عنوان جنگجو به کار گرفته می شوند.

هند – اعتصاب ده‌ها میلیون کارگر بر علیه قانون ضدّ کارگری دولت

روز چهارشنبه ٢ سپتامبر ده‌ها میلیون کارگر از بخشهای مختلف شامل بانک ها، صنعت، ساختمان سازی، معدن، حمل و نقل، خدمات و …. بر علیه قانون جدید ضدّ کارگری دولت دست به اعتصاب ٢٤ ساعته زدند. بر اساس قانون جدید که هدف آن جذب سرمایه گذاری خارجی‌ است، کارفرمایان میتوانند با سهولت بیشتر کارگران را اخراج بکنند. همچنین تشکیل اتحادیه و سندیکاهای جدید به مراتب مشکل تر از قبل خواهد شد. گفته میشود که در این اعتصاب که به فراخوان ١٠ اتحادیه اصلی‌ هند داده شده، ١٥٠ میلیون کارگر شرکت کرده اند و این بزرگترین اعتصاب کارگری در تاریخ به حساب میاید. کارگران همچنین خواهان افزایش حد اقل دستمزد از ٥ تا ٩ هزار روپیه در ماه (٧٧ تا ١٣٨ دلار) به ١٥٠٠٠ هزار روپیه (٢٣٠ دلار) هستند.

خبر‌های کوتاه

مالزی دهها هزار نفر با تظاهرات در خیابانهای کوالالامپور، پایتخت مالزی، خواهان اعمال اصلاحات اساسی در داخل حاکمیت شدند. معترضان همچنین نجیب رزاق، نخست وزیر این کشور را به فساد مالی متهم کرده و خواهان استعفای او شدند.

عربستان سعودی آتش سوزی در یک مجموعه کارگران نفت در عربستان سعودی در روز یکشنبه ٣٠ اوت به مرگ ١١ نفر و مجروحیت بیش از ٢٠٠ نفر دیگر، از ملیت های مختلف، منجر شد. به گزارش رویترز به نقل از سازمان دفاع غیرنظامی حال برخی از مجروحان وخیم گزارش شده است. شرکت ملی نفت عربستان، آرامکو، گفت دلیل آتش سوزی که در زیرزمین مجموعه مسکونی کارگران نفت در منطقه “الخبر” روی داد، هنوز مشخص نیست.

اسپانیا آتش سوزی در یک کارخانۀ تولید مواد آتش بازی در اسپانیا پنج قربانی برجای گذاشت. شش نفر نیز در این سانحه مجروح شده اند. به علاوه، پلیس می گوید که یک نفر مفقود شده و ماموران آتش نشانی همزمان با تلاش برای اطفای حریق ناشی از این انفجار، در جست و جوی فرد مفقودشده هستند. در سالهای ١٩٧٣ و ١٩٨٤ نیز انفجارهایی در این کارخانه که در این کارخانه که در ١٠ کیلومتری فرودگاه ساراگوسا قرار دارد، به وقوع پیوسته بود. در آن دو آتش سوزی پنج نفر جان خود را از دست دادند.