ٺ
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ې بروجرد به اخراج صد نفر از کارگران!
روز دوشنبه ١٩ مردادماه کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به اخراج یکصد کارگر شاغل این شهرداری در مقابل فرمانداری و شورای شهر رژیم در بروجرد تجمع کردند. بنا برخبر رسېده کارگران اخراج شده بخشی از جمعیت دو هزار نفری کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد هستند. گفته می شود میانگین سابقه این کارگران ١٠ تا ١٥ سال است و آنها هنوز دست کم بابت دو ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند. به گفته کارگران شاغل درشهرداری بروجرد،کارفرما قصد دارد به مرورتعداد کارگران اخراجی خود را به ٨٠٠ نفر برساند که در این مورد کارگران با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری وشورای شهر بروجرد نارضایتی خود را با مسئولان شهرداری اعلام کرده اند.
تجمع دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران دراعتراض به وضعیت خوابگاه
روز١٩مرداد،دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران در اعتراض به عدم واگذاری خوابگاه به دانشجویان سنواتی در میدان کوی تجمع کردند. بنا برگزارش، دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران ساعاتی قبل با تجمع در محیط کوی دانشگاه تهران به عدم اسکان دانشجویان سنواتی درکوی اعتراض کردند. براساس این گزارش، دانشجویان خواستار پاسخگویی مسئولین کوی دانشگاه هستند.
تجمع شبانه روزی وخانوادگی مربیان پیش دبستانی سراسر کشور مقابل مجلس, ٤٠ هزار معلم پیش دبستانی در اعتراض
روز یکشنبه ١٨ مرداد تعداد زیادی از مربیان پیش دبستان با خواست استخدام مستقیم آنان بدون آزمون در مقابل درب مجلس تجمع کردند. این معلمان ٤٨ ساعت تمام مقابل مجلس حضور داشتند. شرکت تعدادی از معلمان با خانواده هایشان چهره قوی تری به این تجمع اعتراضی داده بود. تجمع کنندگان دراین روز از شهرهای مختلف به تهران امده و برای پیگیری خواست خود در مقابل مجلس تجمع کرده بودند. و تعدادی از آنها که برای شرکت در این تجمع اعتراضی از شهرستانها به تهران آمده بودند، شب را در مقابل مجلس گذراندند. یکی از تجمع کنندگان در این حرکت اعتراضی در حالیکه پسر سه ساله اش را در آغوش دارد به خبرنگار مجلس میگوید که از یکی از شهرستان های استان لرستان آمده و تمام شب گذشته را مقابل مجلس گذارنده است. او ١١ سال سابقه مربیگری پیش دبستانی دارد و ماهیانه تنها ٢٠ هزار تومان حقوق می گیرد. او نه بیمه دارد و نه حق و حقوقی از وزارت آموزش و پرورش گرفته است. یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی که ساکن تهران است نیز می گوید که ٧ سال سابقه دارد و مدت ٥ سال است که در تجمع های مقابل مجلس برای رسیدگی دولت به وضعیت استخدامی اش شرکت می کند و نتیجه ای نگرفته است. او ٣٠٠هزار تومان حقوق دریافت می کند و بیمه هم نیست. تجمع کننده دیگری از یکی از شهرستان های استان خوزستان به تهران آمده و شب را نیز مثل تعداد دیگری مقابل مجلس گذرانده است. او می گوید بیمار است و سه فرزند زیر ٥ سال دارد و تنها ٥٠هزار تومان به صورت ماهیانه از شهریه ای که خانواده ها می پردازند دریافت می کند و تا کنون بارها برای حضور در تجمع ها به تهران آمده است و جوبی نگرفته است. اما نتیجه ای نگرفته است.
در جریان این تجمع اعتراضی، دو نفر که بیمار بودند به علت حضور شبانه مقابل مجلس و تشدید بیماری با کمک نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
ادامه اعتراض کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای مزد معوقه
دور جدید اعتراض کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس به دلیل پرداخت نشدن ٤ ماه دستمزدشان از جمله ٢٣مرداد آغاز و در یکشنبه ٢٥ مرداد تداوم داشت. اعتراض کارگران به خلف وعده مدیریت به پرداخت دستمزدهای معوقه شان است. روز ٢٥ مرداد جمعی دیگر از کارگران واحد برق این پروژه پالایشگاهی نیز به جمع همکاران معترض خود پیوستند. این کارگران قبلا نیز در روزهای پایانی تیرماه به نشانه اعتراض تجمعاتی را برپا کرده بودند که با دخالت نیروهای انتظامی روبرو شد و نهایتا مدیریت ناگزیر به دادن وعده هایی به کارگران گردید.
جالب اینجاست که مقامات مسئول کارخانه برای جلوگیری از درج اخبار این اعتراضات هر گونه اعتراضی را تکذیب کرده اند. از جمله مردانی از مسئولان روابط عمومی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ایلنا گفته است که اوضاع در سایت پالایشگاه در وضعیت معمولی همیشگی است و کارگران مشغول کار روزانه خود هستند. اعتراض کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس ادامه دارد.
تجمع اعتراضی کارگران نیروگاه پرند در مقابل وزارت نیرو
صبح روز ٢٥ مرداد بیش از ٤٠ نفر از کارگران نیروگاه پرند بخاطر نگرانی از استمرار کاهش مزایای شغلی خود در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کنند. به گفته کارگران تا قبل از سال ٩٢ نیرو گاه پرند توسط مدیریت دولتی اداره میشد و در نهایت با اجرای قانون خصوصی سازی مالکیت و مدیریت این واحد نیروگاهی از سال ٩٢ به بخش خصوصی واگذار شد. و این خود بهانه ای برای تعرضاتی به شرایط کار و معیشت کارگران شده است. از جمله مزایای شغلی ١٤٠ کارگر این واحد نیروگاهی از جمله حقوق تولید، پاداش و اضافه کاری، وامهای مسکن و ازدواج به نسبت سنوات گذشته کاهش چشمگیر داشته و سطح دستمزدهایشان افت بیشتری پیدا کرده است. ریر فشار این جمع اعتراضی مسئولان وزارت نیرو در میان آنها حاضر شده و از نمایندگان آنها خواستند تا در جلسهای که در حال حاضر برای رسیدگی به خواستههای آنها جریان دارد شرکت کنند.
تجمع ٨٠٠ نفر از کارگران پستهای فشار قوی برق در مقابل مجلس
صبح روز ٢٥ مرداد نزدیک به ٨٠٠ نفر از کارگران شرکتهای برق منطقهای استانهای مختلف کشور در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. کارگران میگویند که حدود ٤٧٠٠ کارگر متخصص هستند که در شرکتهای برق منطقهای سراسر کشور در کاری سخت و زیان آور را انجام می دهند و با وجود مستمر بودن این حرفه هنوز در پرونده استخدامی ما هیچ اشارهای به مدرک تحصیلی، تخصص و سمت شغلی ما نشده است. خواست کارگران برخورداری آنان از مزایای کارهای سخت و زیان آور است. به گفته کارگران میانگین سابقه کار در پستهای فشارقوی برق تا حدود ١٥ سال هم میرسد، بسیاری از آنان سالها قبل به عنوان اپراتور شرکتی در این مجموعه کارکرده و در سالهای پایانی دهه ٨٠ پس از برگزاری تجمعهای اعتراضی که داشتند، توانستند وضع قرارداد خود را به صورت مستقیم در بیاورند. بدین ترتیب در نتیجه این پیگیریها از ابتدای دهه ٩٠ تا کنون برای مدت موقت بصورت مستقیم با وزارت نیرو قرارداد کار معین امضا کردهاند و در تمامی این سالها در مورد مزایای مربوط به طبقه بندی مشاغل نادیده گرفته شده است. اینها همه موضوعات اعتراض این کارگران است.
کارگران میگویند مسئولان وزارت نیرو درسال ٩٢ اقدام به جذب نیروی پیمانی از طریق آزمون استخدامی کردند و در این استخدامها هیچ امتیازی برای آنها و همکارانشان که نزدیک به ١٥سال سابقه کار در شرکت نیرو را دارند در نظر گرفته نشد و حتی مزایای شغلی آنها از کارگران قراردادی جدیدی که به کار گرفته شده اند، کمتر است. و آنها بعد از سالها کار دیگر شرایط سنی به آنها اجازه استخدام شدن در هیچ موسسهای را نمی دهد، به گفته کارگران قرار است وضعیت استخدامی نیروهای تازه جذب شده پیمانی پس از گذشت پنج سال به قراردادی تبدیل شود.
کارگران میگویند که در برابر وضعیت نامعلوم و سرگردانی که آنها از ابتدای دهه ٩٠ تجربه کردهاند نوعی تبعیض شغلی است و بک خواست فوری آنها اجرای طرح طبقه بندی و در نتیجه آن افزایش چندرقازی به حقوقهایشان است.
ریر فشار اعتراض کارگران در این روز تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله «عبادی» نماینده بیرجند، و نماینده ای از ارومیه و «غضنفری» نماینده شهر بم با حضور در جمع معترضان وعده دادند که خواستههای آنها را از کمسیون انرژی پیگیری خواهند کرد. خواست اصلی کارگرن افزایش حقوقهایشان و بهبود شرایط کاری آنهاست.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانی معدن البرز شرقی به خاطر سه ماه دستمزد پرداخت نشده
نزدیک به ١٢٠نفر از کارگران پیمانی«معدن زغال سنگ البرز شرقی» در اعتراض به دریافت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه خود ار پنجشنبه ٢٢ مرداد با تجمع در محوطه معدن در اعتراض هستند. مدیریت به بهانه نبود منابع مالی دستمزد ها را نمی پردازد و کارگران میگویند وضع مالی کارفرما به آنه ربطی ندارد و در ازای کاری که انجام داده اند، دستمزدهایشان را طلب میکنند. این اعتراضات ادامه دارد. بعلاوه به دلیل اینکه هر ماه بیمه این کارگران به طور کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمیشود سوابق بیمه ای آنان با مشکل روبرو شده است و کارگران به آن اعتراضی دارند.
تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس قروه
صبح روز ٢٥مرداد ٢٨ نفر از کارگران فولاد زاگرس قروه در اعتراض به ٧ ماه دستمزد و سه ماه حق بیمه معوقه خود در مقابل دفتر اداری این کارخانه تجمع کردند. فولاد زاگرس قروه یکی از مراکز پر جنب و جوش کارگری است و تشکیل مجمع عمومی کارگری یک نقطه قدرت مبارزات آنان بوده است.
مربیان پیش دبستانی باز هم تجمع کردند
صبح روز بیست و پنجم مرداد ماه جمعی از مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع این مربیان، در حمایت از طرح یک فوریتی حق التدریس می باشد. یکی از تجمع کنندگان به حقوق معلم و کارگر گفت:
ما از شهرهای دور و نزدیک، از خوزستان، لرستان و بسیاری از نقاط دیگر کشور به تهران آمدیم تا صدای اعتراض خود را برای چندمین بار به گوش مسئولان برسانیم. این مربی پیش دبستانی افزود، اگر کمیسیون بیست نفره در مجلس رای بدهد، ما حق التدریس می شویم و دیگر نیازی نیست در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنیم.
تجمع پانصد کارگر معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان در اعتراض به اخراج وعدم پرداخت مطالباتشان جاده گل گهر ساعتها مسدود شد
ظهر امروز پانصد نفر ازکارگران معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان نسبت به عدم دریافت حقوق دست به اعتراض زدند.
به گزارش ٢٥مرداد سیرجان خبر، ظهر امروز پانصد نفر از نیروهای معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان نسبت به عدم دریافت حقوق دست به اعتراض زدند.
این تجمع که از ساعات اولیه ظهر امروز آغاز شد تعداد پانصد معترض که همگی از نیروهای معادن ٢ و ٤ گل گهر بودند نسبت به عدم پرداخت چند ماهه حقوق و اخراج از این معادن دست به اعتراض زدند و محور مواصلاتی معادن گل گهر را تا ساعت ها مسدود کردند. یکی از کارگران گفت: پانصد نفر کارگر از این معادن طی چند ماهه گذشته اخراج شدند و حدود چند ماه است که هیچ حقوقی نیز دریافت نکردند. وی بیان کرد: مسئولین شهرستان نیز در پاسخ به اعتراض هفته های گذشته و امروز هیچگونه واکنشی نشان ندادند.
تجمع بازنشستههای فولاد مقابل مجلس؛ بودجه ١٠٠٠ میلیاردی حقوق نرسید
بازنشستگان فولاد که از ٢ تا ٢٠ ماه حقوق معوقه دارند، امروز برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند، ظاهراً مصوبه اختصاص بودجه ١٠٠٠ میلیارد تومانی برای پرداخت حقوق معوقه آنها هنوز عملیاتی نشده است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ادامه عقب ماندگی مزدی بازنشستگان صنعت فولاد کشور که از سالهای قبل وجود دارد و همواره موجبات اعتراض این قشر را به همراه داشته است، جمع زیادی از بازنشستگان فولاد ایران امروز ( یکشنبه ٢٥ مرداد) در اعتراض به شرایط خود و عمل نکردن وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعهداتی که به کارگران داده بود، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
اداره کلاس درس توسط بخش خصوصی در مناطقی که معلم کم است
مرضیه گرد در گفتوگو با خبرگزاری فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که وضعیت ٩٠٠ مدرسه دولتی که برای اداره آنها از مشارکت بخش خصوصی استفاده میکردید، در سال تحصیلی جدید چگونه است؟ اظهار داشت: مدارسی که شرایط لازم را داشته باشند همچنان در بحث خرید خدمات آموزشی قرار میگیرند. وی افزود: مدارس دولتی که سال گذشته به مؤسسان بخش خصوصی واگذار شدند و از عملکرد مؤسسان رضایت داریم همانند سابق به فعالیت خود ادامه داده و فعالیت آنها بلامانع است. رئیس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: مدارسی که از عملکرد موسسان بخش خصوصی رضایت نداشته باشیم به حالت قبل باز میگردند.
گرد عنوان کرد: در برخی از مناطق کشور با کمبود معلم مواجه هستیم و اگر امکان آن وجود داشته باشد، دانشآموزان مدارس دولتی را به صورت انفرادی یا به شکل کلاسی به مدارس غیردولتی منتقل میکنیم یا از نیروهای بخش خصوصی به عنوان معلم درکلاس درس استفاده میکنیم و این کار به شکل خرید خدمات آموزشی از مدارس غیردولتی انجام میشود.
وی گفت:عمدتاً مدارسی که در سطح مناطق محروم و روستاهای دورافتاده قرار دارند به شکل خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی اداره میشوند البته تلاش ما بر این است تا پوشش کلاسهای درس با استفاده از معلمان رسمی اتفاق بیفتد اما در مناطقی که با کمبود نیرو مواجه هستیم بحث خرید خدمات آموزشی را اجرا خواهیم کرد.
سهم زنان درآزمون اسٺخدامې آموزش و پرورش ېیک ششم مردان اسٺت.
طبق آزمون استخدامی آموزش و پرورش که قرار است ٢٧ شهریورماه برگزار شود، از سه هزار و ٧٠٣ نیرویی که قرار است در آزمون پذیرفته شوند سه هزار و ٧٣ تن مرد و ٦٣٠ تن زن خواهند بود. بر این اساس سهم آموزگاری زنان یک پنجم مردان است. همچنین بر اساس مجوزی که وزارت آموزش و پرورش از سازمان مدیریت و برنامهریزی ریاستجمهوری دریافت کرده، قرار است پنج هزار نفر در این وزارتخانه استخدام شوند که حدود هزار و ٣٠٠ تن بدون حضور در این آزمون و متعلق به سهمیه خانواده شهدا و ایثارگران هستند.
شراېط کارکارگران شاغل درمحېیطهاې بشدٺ گرم ومرطوب
در کارگاههایی که هوای محیط آنها بیش از حد گرم و مرطوب است برای جلوگیری از بروز گرمازدگی کارگران باید کارگر هر نیم ساعت به نیم ساعت از محیط خارج شده تا نفسی تازه کرده و در ضمن نوشیدنی خنک بنوشند. همچنین «شهرام غریب» دیگر کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت محیط کار در منطقه عسلویه، با بیان اینکه طبق قانون، در شرایط دمای بالای ٥٠ درجه کار بایست متوقف شود، اظهار داشت: به لحاظ اهمیت کار در منطقه عسلویه در عمل ما شاهد اجرای این قانون نیستیم اما بهبود و ایجاد شرایطکاری با استانداردهای تعیین و تعریف شده کار در شرایط بالای آب و هوایی امکانپذیر خواهد بود. به گزارش ایلنا در روزهای اخیر رطوبت و دمای هوای خوزستان بصورت بیسابقهای بالا رفته است و آنطور که رسانههای محلی گزارش دادهاند تنها در روز ١٢ مرداد ماه (یک هفته پیش) میزان دما و رطوبت هوا در شهرستان ماهشهر به ترتیب ٤٢ درجه و ٨٨ درصد بوده است. غلامحسین عشقی» از کارشناسان ایمنی و بهداشت کار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: کار در فضاهای بسته محیط کاری شامل مقرراتی است که اگر رعایت شود هیچ کارگری دچار گرمازدگی و مسمومیت نمیشود و جزو «شرایط حیاتی» بهشمار میآید. این کارشناس ارشد ایمنی در ادامه گفت: «مجوزهای کاری» نخستین گام در اجرای این امر است و نشاندهنده آن است که مسئولان ایمنی نسبت به محیطکاری که کارگران در آن باید مشغول کار باشند، «اشراف کامل» دارند. وی افزود: طبق مقررات کارشناسان ایمنی چنین کارگاههایی باید پیش از فعالیت کارگران از عدم نشتی گازهای مضر سمی و قابل اشتعال، نبود گرد و غبار یا کافی بودن اکسیژن موجود در هوای کارگاه و کافی بودن نور مطمئن شوند و برهمین اساس مجوز فعالیت را صادر کنند. عشقی در تشریح شرایط کار در فضای بسته گفت: اگر مسئول ایمنی تشخیص دهد که فضا فاقد هوای کافی است باید دمندهای (تهویه) در محیط کار نصب کند که حتی این کار به ایجاد و تعبیه یک airline (تونل هوا) نیز میانجامد.
گزارش « قانون» از بازار فروش کلیه در استان کردستان
داغ فقر بر کلیه مردم
شیروان یاری; اینجا انجمن بیماران کلیوی استان کردستان است. پاشنه در این ساختمان، ٢٨ سال است که بر روی اهداکنندگان و گیرندگان کلیه میچرخد. بیم و امید در چشم اهداکنندگان و گیرندگان کلیه موج میزند. اینجا هیاهویی برپاست. گیرنده کلیه، بعد از سالها خستگی و مرارت دیالیز، چشم به راه ایثار اهداکنندهای دوخته است، که قراراست کلیهاش را ما به ازای پولی هدیه کند. اینجا شمار اهداکنندگان، افزونتر از گیرندگان کلیه است. میانگین سنی داوطلبان اهدای کلیه در انجمن حمایت از بیماران کلیوی کردستان، ٢٠ تا ٢٥ سال است. همه آمدهاند که یکی از کلیههای خود را با قیمت ١٥ میلیون تومان به بیماری نیازمند بفروشند و پول دریافتی آن را به زخمی از زخمهای عمیق زندگیشان بزنند.
زن و شوهر برای نجات زندگیشان کلیه میفروشند!در میان انبوه جمعیت، زن وشوهری جوان به چشم میآید که ٢٤ سال سن دارند و چهار سال است که ازدواج کردهاند. این زن و شوهر جوان تصمیم گرفتهاند برای نجات زندگیشان، کلیههایشان را بفروشند. عرفان که به همراه همسرش برای دریافت چک ١٥ میلیونی پاداش هدیه ایثار کلیهاش به انجمن آمده است، سه روز است که در بیمارستان «بقیها… اعظم» تهران کلیهاش را با گروه خونی ب مثبت به یکی از بیماران سنندجی فروخته است. میگوید: «به دلیل فقر مالی شدید ناگزیر شدیم که همراه با همسرم کلیههایمان را برای ودیعه خانه و خرید اثاثیه بفروشیم.» اشک در چشمانش موج میزند: «همسر و دختر دو سالهام را دوست دارم و بیش از این نمیتوانم رنج فقر را بر رخسار آنان ببینم. اگر کلیهام را نمیفروختم باید زندگیام را از دست میدادم و از همسرم و فرزندم جدا میشدم.» مهسا، همسر عرفان که پهلوی او نشسته است، مدام اشک میریزد و از مدیر انجمن خواهش میکند که سریعا گیرنده کلیه او را با گروه خونی آ مثبت، معرفی کند تا مبلغ دریافتی آنان به ٣٠ میلیون تومان برسد. این زن جوان، بر اهدای کلیهاش اصرار دارد: «اگر من انصراف بدهم، در حق شوهرم که برای نجات زندگیمان پیشقدم شده است خیانت میکنم.»…….
میلاد، جوان ٢٤ ساله ساکن یکی از مناطق حاشیهای سنندج هم که توسط یکی از دوستان با انجمن آشنا شده قرار است که با گروه خونی O مثبت پرونده تشکیل بدهد وبعد از انجام آزمایشات لازم، کلیهاش را به یک بیمار زن ٥٤ ساله بفروشد. میلاد و سوما نیز اسفندماه سال گذشته عقد کردهاند وهماکنون تازهداماد به همراه نوعروس آمده است که برای آغاز زندگی زناشویی، کلیهاش را بفروشد. سوما که ورزشکار است اصرار دارد که او کسی باشد که کلیهاش را میفروشد و همسرش فقط کار کند. اما میلاد میگوید: «این ننگ و خواری را از روز اول زندگی در سند ازدواجمان ثبت نخواهم کرد.»
فرار از سربازی با اهدای کلیه!………….
فقر دختر ١٦ ساله را مجبور به فروش کلیه میکند!
داستان دختر سقزی تراژدیای است جگرسوز! این دختر ١٦ ساله که به همراه مادرش به انجمن آمده، بر اهدا و فروش کلیهاش اصرار دارد. او که به خاطر سن کم، شرایط اهدا و فروش کلیه را ندارد، با گریه و زاری بر تشکیل پروندهاش مصر است و میگوید: «سن من بالای ١٨ سال است اما خانوادهام شناسنامهام را دیر گرفتهاند.» او به مدیر انجمن قول میدهد که در صورت تشکیل پرونده، در مراجع قضایی شهرستان، شناسنامهاش را به سن ١٨ سال به بالا تغییر دهد. این دختر و مادر با چشمانی اشکآلود اعتراف میکنند که سرپرست خانوار آنان توانایی هیچ کاری را ندارد و پنج نفر از اعضای خانواده چشم به فروش این کلیه دوختهاند.
کردستان مقام اول فروش کلیه را دارد!
مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان کردستان با صراحت میگوید: «متاسفانه کردستان مقام اول اهدا و فروش کلیه را در کشور دارد.» سید عطاا… عبدی شمار بیماران کلیوی دیالیزی دارای پرونده در انجمن را ٥٥٠ نفر در استان عنوان کرد و افزود: «شمار پروندههای متقاضی فروش اهدای کلیه به اندازه گیرندگان کلیه است که این مایه تاسف است.» به گفته او در کشورهای اروپایی یک گیرنده سالها در نوبت پیوند کلیه میماند؛ اما در استان کردستان گیرنده کلیه از میان دهندگان با شرایط گروه خونی متناسب، انتخاب و گلچین میکند. او فقر اقتصادی شدید را از دلایل افزایش فروش کلیه در کردستان ذکر کرد و افزود: «تحلیل اکثر پروندههای تشکیل شده در انجمن حکایت از نیازمندی شدید مالی دهندگان کلیه دارد.»
……….(برگرفٺه وٺلخېص از روزنامه قانون ١٩ مرداد ١٣٩٤)
رئیس دانشگاه علوم پزشگی از برخورد به پرستاران خاطی در بیمارستان امیرعلم سخن میگوید!
موضوع از این قرار است که صبح روز ٣١ تیر حدود ٩٠ نفر از پرستاران بیمارستان امیراعلم بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان امیر اعلم وابسته به دانشگاه علوم پزشگی، برای پیگیری خواستهایشان با تعطیلی اطاق های عمل به مدت چند ساعت دست از کار کشیدند و در محوظه بیمارستان تجمع کردند
.
سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی عکس العملی در قبال مبارزات پرستاران و خواستهایشان است. پرستاران به حقوق های زیر خط فقر اعتراض دارند، به اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد که بردگی بیشتری کاری است اعتراض دارند، به شرایط پایین استاندارد درمانی و بهداشتی در بیمارستان ها اعتراض دارند، به فشار بالای کار و اضافه کاری های اجباری اعتراض دارند، و تحقق خواستهای آنها به بهبود مستقیم وضع بیمارستان ها و ارائه درمان بهتر به مردم مربوط است، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تحت عنوان تعطیلی خدمت، پرستاران را خطاکار مینامد و با تهدید تلویحی از برخورد با آنان سخن میگوید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اعتصاب پرستاران را خط قرمز و عدم ارائه خدمت به بیمار اعلام میکند ، تا با قراردادن مردم مقابل پرستاران، این اعتراضات را نا حق جلوه داده و عقب بزنند. در حالیکه مردم از اساس از هر گونه خدمت قابل قبول درمانی محرومند. از جمله خبری از درمان رایگان نیست. همچنین بنا بر آمار ها تعداد پرستاران کشور باید دو برابر شود تا خدمات لازم به بیماران ارائه شود و غیره، آنوقت وقتی پرستار در اعتراض به همین محرومیت های اساسی و لغو طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد اعتصاب اخطاری میکنند، از نظر رئیس علوم پزشکی این پرستار است که خطا کار به شمار می آید و مورد تهدید هم قرار میگیرد.
چراغ زندگی خانواده «چراغی» سویی ندارد
سال گذشته حول و حوش همین روزها بود که خبرگزاری ایلنا برای نخستین بار خبری با این مضمون منتشر کرد: “کارگری که بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران گشت سد معبر ناحیه ٤ منطقه ٤ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، پنجشنبه ٢٣ مرداد در بیمارستان نورافشار تهران جان باخت.” به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالفضل چراغی پسر ١٤ ساله علی چراغی که در زمان حادثه کنار پدر بود؛ غمانگیزترین لحظات خاطراتش را اینگونه تعریف میکند: “با پدرم سوار بر وانت پیکان کنار خیابان در حال حرکت بودیم که ناگهان یک وانت مزدا دو هزار دو کابینه سد معبر ناحیه چهار منطقه ٤ مقابل ماشین ما پیچید و راه را بست. چهار ماموری که از اتومبیل پیاده شدند، از پدرم خواستند پیاده شود. به درخواست پدرم در وانت ماندم، اما از داخل، مکالمه آنها را میشنیدم. یک مامور به پدرم گفت؛ وانت توقیف است. پدرم اصرار داشت که شما حق توقیف ماشین را ندارید و باید با پلیس ١١٠ تماس بگیریم. پدرم شروع به تماس گرفتن با پلیس کرد که ناگهان ماموران همزمان با او درگیر شدند و یکی از آنها از پشت، دستهای پدرم را گرفت و بقیه مشغول ضرب و شتم او شدند.هنگامی که داشتم از ماشین پیاده میشدم؛ دیدم یکی از ماموران با «پنجه بکس» به سمت چپ سر پدرم ضربهای وارد کرد و پدرم به زمین افتاد. قصد نزدیک شدن به پدرم را که بیهوش روی زمین افتاده بود؛ داشتم، اما ماموران به گمان اینکه پدرم تمارض میکند؛ ضربهای به من زدند و اجازه نزدیک شدن به او را ندادند. اینجا بود که با دخالت کسبه محل، هر چهار مامور سوار بر وانت از صحنه گریختند.”
حالا یک سال از قتل مرحوم علی چراغی میگذرد و خبرهایی که از گوشه و کنار میشنویم از وضعیت نابسامان زندگی و معیشت همسر و فرزندان قربانی این جنایت حکایت دارد.
محمد چراغی (برادرمقٺول) میگوید: پس از کشته شدن برادرم، آقایان عبدالهی (معاون خدمات شهری شهرداری تهران)، مسجدجامعی (رئیس وقت شورای شهر) به همراه خانم آباد (عضو شورای شهر) به ملاقات خانواده مرحوم برادرم آمدند و وعده دادند که خانواده برادرم را تامین و برای آنان مسکن تهیه کرده و آنها را بیمه کنند تا در مضیقه نباشند، اما تا امروز هیچکاری نکردهاند…….
برادر قربانی میافزاید: با وجود وعدهها و امیدواریهایی که داده شد؛ هیچ اقدامی انجام نشد. چندبار هم درخواست ملاقات با آقای قالیباف را دادیم که چنین اجازهای به ما داده نشد.
وی با بیان اینکه “پسر ١٦ ساله برادرم برای امرار معاش سر خیابان میوه میفروشد”؛ میگوید: برای اینکه برادرزادهام درآمدی داشته باشد، برای او گاری دستی خریدیم تا با کمک آن میوه بفروشد،اما فروردین ماه بود که ماموران شهرداری او را مورد ضرب و شتم قرار دارند و وقتی او را شناختند که پسر علی چراغیست؛ فورا فرار کردند. ما باز هم شکایت کردیم که با وساطت چند نفر؛ شکایتمان را پس گرفتیم.
امروز دختر دانشجوی علی چراغی چون از پس تامین مخارج دانشگاه برنمیآید؛ با مشکلاتی برای ادامه تحصیل مواجه شدهاست. علی چراغی غیر از این دو فرزند، پسر سیزده ساله و دختر چهارسالهی دیگری هم دارد که باید برای تامین معاش و مخارج تحصیل آنها کاری کرد…..(برگرفٺه وٺلخېص از اېلنا, ٢٣ مرداد ٩٤)
کاهش ٤٧ درصدی قدرت خرید بازنشستگان
به گزارش ایلنا، محمود اسلامیان در نشست خبری روز شنبه – ٢٤ مرداد ماه -با بیان اینکه صندوقهای بیمهای با دو معضل بزرگ کمبود اعتبار و کسوراتی که دولت از اعضای این صندوق میگیرد مواجهاند افزود: صندوق بازنشستگی کشوری هر ماه با ٣هزار میلیارد تومان کسری اعتبار روبهرو است به همین دلیل ماهانه برای پرداخت حقوق بازنشستگان زیرمجموعه خود با مشکلات زیادی مواجه می شود. او با اشاره به کاهش ٤٧ درصدی قدرت خرید بازنشستگان در ادامه اظهار داشت: افزایش تورم در دولت های نهم و دهم باعث شد تا قدرت خرید بازنشستگان به شدت کاهش پیدا کند به طوری که به ٦٧ درصد رسید که البته با در نظر گرفتن یارانه پرداختی ٢٠ درصد آن کاهش و در نهایت ٥٠ درصد کاهش قدرت خرید داشته اند اما در دو سال اخیر به دلیل کاهش تورم و افزایش حقوق و دستمزد بیش از نرخ تورم یا به همان اندازه باعث شده که قدرت خرید مردم رو به افزایش رود و ٣ تا ٤ درصد این مقدار جبران شده و به حدود ٤٧ تا ٤٨ درصد رسیده است.
مجروح شدن ١٠کارگرکارخانه کاوه گستر ساوه بدنبال تصادف سرویس رفت وآمد
ترکیدگی لاستیک خودروحامل کارگران کارخانه کاوه گستر ساوه ١٠ مجروح برجای گذاشت. به گزارش٢٤مردادایسنا،محمد قربانلی رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشکده علوم پزشکی ساوه از مجروح شدن١٠ کارگرکارخانه کاوه گستر ساوه بدنبال تصادف سرویس رفت وآمد ،خبرداد. وی افزود: این سانحه صبح امروز در مسیر ساوه به شهر صنعتی رخ داد و کارگران کارخانه کاوه گستر ساوه به دلیل بروز این سانحه که بنا بر اظهار راننده به دنبال ترکیدگی لاستیک و منحرف شدن مینی بوس و برخورد آن با تیر برق موجود در جاده رخ داد، مجروح شدند.
٢٠٠٠خلبان جوان مسافرکِش شده اند
کارشناس حملونقل هوایی با انتقاد از اینکه بخش هواپیمایی کشوری متولی ندارد، گفت: هماکنون ٢٠٠٠ خلبان جوان کشور بهعنوان سرمایههای آینده این مملکت یا خانهنشین شدهاند یا در آژانسها کار میکنند. هوشنگ شهبازی در گفت وگو با تسنیم، اظهار کرد: هم اکنون ٢٠٠٠ جوان خلبان با سن ٢٠ تا ٢٥ سال در کشور داریم که یا خانه نشین شده اند یا راننده آژانس. وی تصریح کرد: هر کدام از این خلبانان ١٠٠ میلیون تومان هزینه کرده اند تا در مدت ٥ سال توانسته اند گواهینامه خلبانی بگیرند. وی با تاکید بر این که این خلبانان سرمایه های ملی هستند، بیان کرد: خلبانان هواپیمای مسافری پس از ٥ سال آموزش باید ١٥ سال کمک خلبان باشند و بعد از ٢٠ سال خلبان می شوند. شهبازی در ادامه با بیان این که بخش هواپیمایی کشوری متولی ندارد، گفت: در حال حاضر خلبانان جوان کشور که سرمایه های آینده این مملکت هستند به دلیل نبود متولی یا خانه نشین شده اند یا در آژانس ها کار می کنند.
ٺتعطیلی ١٤٠٠ واحد صنعٺېتی درشهرک صنعٺېتی
رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان عنوان کرد: ١٤٠٠ هزار واحد صنعتی سنگبری با حدود ١٤ هزار کارگر در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان تعطیل شدهاست. محمدرضا برکتین با اعلام این خبر که در حدود ١٣٠٠ تا ١٤٠٠ واحد سنگبری در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان تعطیل شدهاند، اظهار کرد: این واحدها صنعتی بنا بر مسائل و مشکلاتی به خصوص مالیات بر ارزش افزوده مدتی با اعتصاب کارگران خود مواجه بودند و در نهایت تعطیل شدهاند. وی ادامه داد: این واحدهای صنعتی اعلام کردهاند که به دلیل مسائل و مشکلات و شرایطی که برایشان به وجود آمدهاست امکان فعالیت ندارند. برکتین با بیان این که در هر کدام از این واحدها به طور متوسط ١٠ نفر کار میکنند، تصریح کرد: که با احتساب تعطیلی ١٤٠٠ واحد در حدود ١٤ هزار نفر بیکار شدهاند. نیروهای کار در این سنگبریها همگی ایرانیها و خارجیهای دارای پروانه کار هستند. رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان در پایان گفت: در حال حاضر در راستای حل این موضوع جلساتی در تهران و اصفهان بین این واحدها و سازمان امور مالیاتی برگزار شدهاست که هنوز به نتیجهای نرسیدهایم. ایلنا: مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از کاهش قدرت خرید بازنشستگان زیر مجموعه این صندوق خبر داد و گفت: میانگین دریافتی حقوق بازنشستگان کشوری حدودا یک میلیون و ٢٥٠هزار تومان است که در مقایسه با تورم ١٠ سال گذشته بسیار ناچیز است.
تعطیلی کارخانه های مونتاژ سامسونگ در ایران و ترس صدها کارگر از بیکار شدن!
٢٠ مرداد: ېک روز پس از این بازدید خبرنگاران از خط مونتاژ, این محصولات در ایران تعطیل شد و کارگران سه واحد صنعتی وابسته به این شرکت، در ترس از دست دادن شغل خود و بیکاری هستند. سه کارخانه مونتاژ لوازم خانگی کره ای در تهران، تعطیل شد. درست یک روز پس از اینکه کارخانه مونتاژ لوازم خانگی کره ای در تهران، تعداد زیادی از خبرنگاران را برای بازدید از خط مونتاژ خود برده و گفته بود کشور کره جنوبی تکنولوژی تولید لوازم خانگی را به ایران داده است، خبرها حاکی از تعطیل شدن این کارخانه است.
به گزارش بولتن نیوز، این شرکت لوازم خانگی کره ای هفته گذشته خبرنگاران را برای بازدید از خط مونتاژ محصولات کره ای در کیلومتر ١٨ جاده مخصوص کرج برده بود و مدیر این شرکت اعلام کرده بود سامسونگ تکنولوژی تولید لوازم خانگی خود را به ایران داده است، در حالی که درست یک روز پس از این بازدید، خط مونتاژ این محصولات در ایران تعطیل شد و کارگران سه واحد صنعتی وابسته به این شرکت، در ترس از دست دادن شغل خود و بیکاری هستند.
گزارشهای رسیده حاکی از این است که خط مونتاژ لوازم خانگی این شرکت کره ای در ایران به دلیل آنچه نبود قطعات منفک (SKD) عنوان شده در کارخانه های موسوم به خیبر و تکوین الکترونیک، از کار افتاده است. این شرکت به صورت منفک، قطعات لوازم خانگی را وارد ایران کرده و با استفاده از خط مونتاژ، اقدام به سر هم بندی این تجهیزات می کند.
میرمحمدصادق، مدیر این شرکت در نشست خبری خود که پس از بازدید خبرنگاران انجام شد اعلام کرد قرار است به زودی خط دوم تولید در کارخانه خیبر افتتاح شود، ولی یک روز پس از رفتن خبرنگاران، تنها خط مونتاژ این محصولات کره ای در کشور متوقف شد و در حال حاضر به کارگران این شرکت اعلام شده برای ١٠ روز به مرخصی اجباری بروند تا قطعات منفک جدید از گمرک ترخیص شود. مسئله ای که باعث شده است نگرانی خانواده های این کارگران درباره از دست دادن شغل خود دوچندان شود.
تعطیلی ٢٠ درصد واحدهای تولیدی گلستان
٩٧ درصد واحدهای صنعتی استان گلستان را صنایع کوچک تشکیل میدهند اما ٢٠ درصد این واحدها تعطیل شده و سایر واحدها به دلیل رکود حاکم بر بازار و مشکلات اقتصادی در سالهای گذشته وضعیت مناسبی ندارند. خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته است که مشکلات این واحدهای صنعتی پس از اجرای طرح هدفمندی یارانهها آغاز شد. بنا به این گزارش واحدهای صنعتی کوچک استان گلستان پس از طرح هدفمندی یارانهها با کاهش ظرفیت تولید، اخراج کارگران، کاهش شیفتهای کاری و حتی تعطیلی برخی کارگاهها مواجه شدهاند. در سالهای اخیر چرخ ٢٢٧ واحد صنعتی در این استان نیز به دلایل «رکود، تورم، هدفمندی غلط در بخش تولید» از حرکت ایستاده است. در استان گلستان تنها سه درصد صنایع بیش از ١٥٠ نفر شاغل دارند و ٩٧ درصد دیگر صنایع کوچک هستند.
بېکارې ١٥٠٠ کارگر ازمعادن گل گلهر سېرجان
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا یک مقام آگاه درباره بیکار شدن ٣ ماهه کارگران معدن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان گفت : با پایان یافتن مهلت قرار داد پیمانکار معدن این افراد بیکار شده اند .وی در ادامه افزود : شرکت ایمیدرو به علت اتمام قرار داد خود با پیمانکارش حدود ١٥٠٠ کارگر را بیکار نمود این افراد به مدت ٣ ماه است که در بلا تکلیفی به سر می برند .این مقام مسئول در خصوص پیمانکار جدید افزود : پیمانکار جدید هنوز فعالیت خودر ا آغاز نکرده و در حال نقشه برداری و نیاز سنجی برای نیروهای کارگر خود است لذا امکان دوباره به خدمت گرفتن این نیروهای بیکار شده بسیار کم می باشد. وی در ادامه خاطر نشان کرد : امید به کار این کارگران بعد از سه ماهه با ورود پیمانکار جدید بسیار افت کرده است لذا نیازمند توجه مسئولین امر می باشند.گفتنی است اتمام قرار داد زود هنگام به علت اختلاس ٨٠ میلیارد ریالی پیمانکار می باشد که مدیر عامل شرکت ایمیدرو به علت اختلاف بین فاکتورهای ارائه شده و هزینه خرج شده متوجه موضوع گردیده است.
پرونده اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان برای محاکمه وی به شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده است.
روز ٢٠ مرداد اسماعیل عبدی دبیر کل کانون تهران، او با خانواده اش تماسی تلفنی داشت. در این تماس او از همسرش خواست که با وکیلش پیمان حاج عطار تماس بگیرد و جزئیاتی از پرونده را که تازه در اختیارش قرار داده اند، به اطلاع وی برساند. عبدی به همسرش خبر داده است که کیفر خواست از سوی شعبه دوم بازپرسی سپاه صادر و پرونده او به شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران فرستاده شده است و قرار است پانزده تا بیست روز آینده به ریاست قاضی صلواتی و قاضی مقیسه دادگاه او برگزار گردد. اسماعیل عبدی به ” فعالیت تبلیغی علیه نظام و تبانی برای اخلال در امنیت کشور” متهم شده است. در پرونده پیشین اسماعیل عبدی عینا همین اتهامات به او اعلام شده و بر اساس آنها به ده سال زندان محکوم شده است.
معلمان کارزاری را اعلام کرده و خواستار آزادی فوری او و همه معلمان زندانی هستند. در ادامه این کارزار و برای پیگیری خواستهایشان برای ساعت ١٠ صبح تا ١٢ ظهر روز ١٣ مهر ، روز جهانی معلم به تجمع سراسری در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران و ادارات آموزش و پرورش در شهرستانها فراخوان به تجمع داده اند.
تجمع سه روزه کارگران مس سرچشمه در مقابل وزارت صنعت وتجمع ٥٠٠ کارگر معادن گل گهر سیرجان و تحصن کارگران معدن قشلاق آزادشهر و …
تجمع سه روزه کارگران پیمانکاری مس سرچشمه مقابل وزارت صنعت در تهران
ایلنا: تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری مس سرچشمه در مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت در تهران امروز وارد سومین روز خود شد.
به گزارش ایلنا تجمع کنندگان که شمار آنها تا نزدیک به ٢٥٠ نفر برآورد میشود از جمله کارگرانی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در مجتمع مس سرچشمه مشغول کارند.
این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا اعلام کردند که در اعتراض به نابرابر بودن دستمزدها، به تاخیر افتادن موعد پرداخت مطالبات مزدی و یک ماه بودن زمان اعتبار قرا ردادهای کار از روز جمعه ٢٣ مرداد ماه دست از کار کشیده و راهی تهران شدهاند.
یکی از کارگران معترض در خصوص پیگیری هایی که در چند روز اخیر توسط او و دیگر همکارانش صورت گرفته است، گفت: برای رسیدن به خواستههایمان در روز نخست (شنبه ٢٤ مرداد ماه) مقابل ساختمان شرکت ملی صنایع مس تجمع کردیم و چون به نتیجه مشخصی نرسیدیم تصمیم گرفتیم تا برای دومین روز اقامت در تهران (یکشنبه ٢٥ مرداد ماه) مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی جمع شویم و در نهایت برای امروز که سومین روز بودنمان در پایتخت است مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت اجتماع کردیم.
به گفته این کارگر پیمانی مس سرچشمه در تمامی این روزها هیچ مقام مسئولی پاسخ مشخصی به خواستههای آنها ندادهاند.
همچنین یکی دیگر از کارگران معترض مس سرچشمه در توضیح شرایط شغلی و خواستههای خود گفت: مدتهاست که مدیران مس سرچشمه به ما وعده تبدیل وضعیت استخدامی را از حالت پیمانی به قراردادی دادهاند و در این شرایط از یکسو با ما همچنان بصورت پیمانی قردادهای یک ماهه بسته میشود و از سوی دیگر تضمینی برای پرداخت به موقع معوقات مزدی وجود ندارد.
به گفته این کارگر پیمانکاری مس سرچشمه در شرایط کنونی او دیگر همکارانش در مقایسه با امتیازاتی که به کارگران قرارداد مستقیم داده میشود از مزایای مزدی و رفاهی پایینتری برخوردار هستند و برای همین آنها تصور می کنند که در صورت تغییر یافتن شرایط موقعیت شغلی بهتری نصیب آنها خواهد شد.
از قرار معلوم اقدامات اعتراضی کارگران پیمانکاری مس سرچشمه تنها به سفر سه روزه اخیر آنها به تهران محدود نمیشود، تعدادی از این کارگران پیش از این در تاریخ ١٩ خردادماه سال جاری برای پیگیری وضعیت استخدامی خود در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کرده بودند که در نهایت پس از یک روز با وعده پیگیری کارفرما به کار خود بازگشتند.
همچنین این کارگران در بهمن ماه سال گذشته از تبعیض آمیز بودن شرایط مزدی و حقوقی خود انتقاد کرده بودند.
ادغام بیمهشدگان صندوق آینده در سازمان تامین اجتماعی
ایلنا: صندوق بازنشستگی آینده برخلاف مقررات کار و تامین اجتماعی از اجرای قانون بازنشستگی سخت و زیان آور در مورد کارگران بیمه شده این صندوق خودداری میکند.
نمایندگان کارگران عضو صندوق بازنشستگی آینده ساز کارخانجات صنعتی استان آذربایجانشرقی در بیانیهای حمایت خود را از طرح کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ارتباط با تعیین تکلیف بیمه اعضاء این صندوق و تحت پوشش قرارگرفتن آنان توسط سازمان تأمین اجتماعی اعلام کردند.
به گزارش ایلنا در این بیاینه نمایندگان کارگران عضو صندوق بازنشستگی آینده ساز کارخانجات صنعتی آذربایجانشرقی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواسته اند تا با آراء قاطع خود به این طرح ، این صندوق را که به صورت غیرقانونی شکل گرفته از میان برداشته و به اجحافی که در حق اعضاء زیان دیده این مؤسسه که شامل جمع کثیری ازکارگران مشمول قانون کار پایان دهند .
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه مؤسسه حمایت و بازنشستگی آینده ساز طبق مصوبات قانونی دولت و مجلس و تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مطابق ( تبصره ٢ ماده ١١ قانون اصلاح مقررات بازنشستگی ) کشور ایجاد نشده و شکل گیری آن کاملاً غیرقانونی است آمده است: متأسفانه هیچ یک از نهادها و ارگان های نظام جمهوری اسلامی ایران نظارتی بر این صندوق غیرقانونی نداشته وبر آن اعمال قانون نمی شود .
در این بیانیه همچنین با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی آینده ساز از اجرای قوانین مصوب دولت و مجلس مانند قانون مشاغل سخت و زیان آور امتناع ورزیده و با مطالبه مبالغ گزافی معادل ١٠ برابر مبالغ تأمین اجتماعی طبق قوانین خود ساخته از کارفرمایان ، از اجرای قانون سرپیچی می نماید تصریح شده است: حقوق بازنشستگان مشمول این مؤسسه برخلاف ماده ٢٣ قانون کار وفق سبک و سیاق ابداعی کمتر از همترازان آنان در تأمین اجتماعی محاسبه می شود .
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه صندوق بازنشستگی آینده ساز بر خلاف رویه حاکم در کشور میزان زمان اشتغال ، جهت بهره مندی از مزایای بازنشستگی عادی تا ٣٥ سال و برای مشاغل سخت و زیان آور با اعمال شرط سنی ٥٠ سال سن به نفع عده ای حقوق بگیران بالای ١٥میلیون تومان افزایش داده است، عدم اجرای قوانین کار در خصوص بازنشستگی عادی و مشاغل سخت و زیان آور در این مؤسسه را موجب بروز تنش شدید و دوگانگی در واحد های تولیدی و صنعتی و یکی از موانع اصلی تولید دانسته شده است.
نمایندکان کارگران عضو صندوق بازنشستگی آینده ساز کارخانجات صنعتی استان آذربایجانشرقی در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه در برابر محرومیت جمع کثیری از کارگران عضو این صندوق از قوانین لازم الاجراء کشور، عده ای قلیل درکشور شامل مدیران مؤسسه آینده ساز یا مدیران ارشد سنوات گذشته سازمان گسترش جهت تأمین حقوق ماهانه خود از دسترنج کارگران زحمتکش مبالغی مابین ١٠ الی ٥٠ میلیون تومان در ماه دریافت می نمایند تصریح شده است: سازمان تأمین اجتماعی به عنوان نهادی که برابر قانون مکلف به مطالبه حق بیمه پایه کارگران خود می باشد در نهایت تأسف و بی مسئولیتی مدیران گذشته مرتکب جرمی صریح و آشکار و غیرقابل انکار و نابخشودنی شده و اینک طبق قاعده حقوقی لاضرر و لاضرار الزاماً و موکداً باید جبران خسارت نموده و تاوان پس دهد .
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به ادعای مدیران ارشد مؤسسه آینده ساز در جلسه سال گذشته کمیسیون اجتماعی مجلس ، که این مؤسسه با توجه به اموال و دارائی ها و سرمایه گذاری های کلان خود تا ٧٠ سال دیگر با هیچگونه بحرانی مواجه نشده و می تواند حتی حقوق آخرین عضو جوان تحت پوشش خود را پس از بازنشستگی تأمین نماید ، علاوه از اینکه هیچگونه بار مالی جدیدی به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل و مترتب نماید می تواند با ادغام در سازمان تأمین اجتماعی موجب بهبود تأمین اجتماعی نیز شودتأکید شده است: بر اساس تصریح قانون در مواد : ٢ – ٢٣ – ٢٩ – ٣٦ – ١٤٨ – ١٨٣ قانون کار و تأمین اجتماعی و الزاماً کسورات بازنشستگی اعضاء مشمول قانون کار مؤسسه آینده ساز بایستی اجباراً به سازمان تأمین اجتماعی واریز می شد که عملاً برخلاف این رویه قانونی در مؤسسه صورت می پذیرد .
در بخش دیگری از این بیانیه که با تصریح به این موضوع که اکثریت عضویت کارگران مشمول قانون کار مؤسسه آینده سازطبق بخشنامه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برخلاف نص صریح مواد متعدد قانونی به دستور مدیران وقت آن زمان صورت پذیرفته آمده است: بر اساس ماده ١١٣ قانون خدمات عمومی کشور ، دولت درخصوص تجمیع صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری و تأمین اجتماعی در سازمان تأمین اجتماعی ، تکالیفی دانسته است که با اجرایی و عملیاتی شدن طرح کمیسیون اجتماعی بخشی از این قانون محقق می شود .
نمایندگان کارگران عضو صندوق بازنشستگی آینده ساز کارخانجات صنعتی استان آذربایجانشرقی در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه جمع کثیری از اعضاءکنونی مؤسسه آینده ساز درواقع از اعضای سازمان تأمین اجتماعی می باشند که با اقدامات غیرقانونی و عدم اعمال قانون توسط سازمان تأمین اجتماعی و مدیران گذشته سازمان گسترش ، سوابق و کسورات بازنشستگی آنان به مؤسسه آینده ساز منتقل شده ابراز امیدواری شده است نمایندگان مجلس شورای اسلامی با عنایت به جمیع جهات و با توجه به جرم و تخلفی که درگذشته اتفاق افتاده و هم اینک زمینه برای جبران آن فراهم گردیده است با امعان نظر در طرح ارائه شده توسط کمیسیون اجتماعی ، با آراء قاطع خود باردیگر به یاری هموطنان خود شتافته و تلاش نمایند تا این قشر زحمتکش جامعه نیز از مزایای قانونی تأمین اجتماعی که حق هر انسانی است بهره مند شوند.
معطلی کارگران سنگبری گنابادی برای بازنشستگی پیش ازموعد
ایلنا: بازنشستگی پیش از موعد کارگران معادن سنگ و کارگاههای سنگبری مستقر در شهرستان گناباد به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه مربوط به مشاغل سخت و زیان آور به تاخیر افتاده است.
تعدادی از کارگران شاغل در معادن و کارگاههای سنگبری شهرستان گناباد در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به ١٠٠ نفر از همکاران آنها برای بازنشستگی پیش از موعد معطل شدهاند.
به گفته این منابع دلیل این معطلی خوداری کارفرمایان معادن سنگ و کارگاههای سنگتراشی از اجرای کامل مقررات تامین اجتماعی است.
برابر مقررات سازمان تامین اجتماعی کافرمایان مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور میبایست در زمان بازنشستگی پیش از موعد کار ٤ درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند، این مبلغ اضافی مربوط به ایامی است که کارگر مشمول بابت انجام مشاغل سخت و زیان آور حق بیمه پرداخت کرده است.
از قرار معلوم سازمان تامین اجتماعی به تازگی این میزان حق بیمه اضافی را تا حدود ٨ درصد افزایش داده است و به همین دلیل کارفرمایان معادن سنگ و کارگاههای سنگبری در شهرستان گناباد حاضر به پرداخت آن نبوده و در نتیجه گروهی از کارگران مشمول برای بازنشستگی پیش از موعد با مشکل مواجه شدهاند.
در این رابطه «محمد رضا کیسوری» یکی از کارگران قدیمی معادن سنگ گناباد گفت: با افزایش سهم ٤درصدی سهم کارفرما، کارمندان تامین اجتماعی گناباد در استان خراسان رضوی بجای طلب هزینه بازنشستگی از کارفرما، تلویحا از کارگران میخواهند تا برای بازنششسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.
وی در این باره توضیح داد: اکنون در نتیجه اجرای این شیوه مندرآوردی سازمان تامین اجتماعی گناباد تعداد ١٠٠ کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور با سابقه بالای ٢٠ سال دچار سرگردانی شدهاند.
این کارگر گنابادی ادامه داد: با این شرایط اقتصادی تعداد کمی از کارگران مشمول بازنشستگی پیش از موعد قادر به پرداخت سهم بیمه کارفرما هستند و بنابراین می توان پیش بینی کرد که بیشتر مسمولان مانند کارگران عادی تا رسیدن به شرایط بازنشستگی به کار سابق خود ادامه دهند و این در حالی است که سالها کار در محیطهای سخت و زیان آور از توانایی جسمی آنها کاسته است.
مرگ یک کارگر بر اثر سقوط در چاه ٥٠ متری
ایلنا: کارگری که در یک کاراژ متروکه مشغول کار بود، از ارتفاع ٥٠ متری به داخل چاه سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ شب گذشته(٢٥ مرداد ماه) یک کارگر ٢٤ساله هنگام کار در یک کاراژ متروکه در بزرگراه آزادگان، خیابان علی آباد پاکدانه بر اثر برخورد با کف چاه ٥٠ متری کشته شد.
به گفته ی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران این حادثه راس ساعت ١٩:٣٦در گوشه ای از یک گاراژ متروکه سه هزار متر مربعی یک چاهی وجود داشته که به دلایل نامعلوم این کارگر ٢٤ ساله ایرانی به داخل این چاه سقوط می کند
انتقاد اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری از بیمه مکمل درمانی
ایلنا: جمعی کارگران بازنشسته تهرانی با انتقاد از نحوه ارائه خدمات بیمه مکمل درمانی آتیه سازان حافظ خواستار اجرای کامل قانون الزام از سوی سازمان تامین اجتماعی شدند.
به گزارش ایلنا، این گروه ازبیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در نشست صبح امروز اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری خواستار آن شدند تا مدیران سازمان تامین اجتماعی به استناد تکلیفی که برای آنها در قانون الزام معین شده است خدمات درمانی مورد نیاز آنها را فراهم کنند.
بازنشستگان معترض با بیان اینکه کیفیت خدماتی که هم اکنون از سوی شرکت بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان بیمه مکمل درمانی ارائه میشود با نیازهای درمانی و بهداشتی خانواده های کارگران بازنشسته و مستمری بگیر همخوانی ندارد، افزودند: اگر دولت به تعهدات مالی خود در برابر سازمان تامین اجتماعی عمل کند، دیگر نیازی به خرید بیمه مکمل در مانی نیست.
این کارگران یادآور شد: هم اکنون مجموع طلب پرداخت نشده دولت به سازمان تامین اجتماعی از مرز ١٠٠ هزار میلیارد تومان گذشته است و در تمامی این سالها مدیران دولتی سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که برای تامین خدمات مطلوب بیمه شدگان با مشکل منابع مالی روبرو هستند استفاده از خدمات درمانی بیمه مکمل را در میان کارگران شاغل و بازنشسته رایج کردهاند.
معترضان با یادآوری تکلیفی که در ماده ٣٨ قانون برنامه پنجم توسعه برای دولت تعیین شده است، افزودند: به موجب این قانون مدیران دولت میبایست در پنج سال گذشته طوری سیاستگذاری میکردند که بیمههای اجتماعی از جمله سازمان تامین اجتماعی بتوانند تمامی نیازهای بیمه درمانی پایه شهروندان را تامین کنند اما در عمل این وظیفه برعهده بیمههای بازرگانی که رویکردی سودجویانه دارند سپرده شده است.
به باور این بازنشستگان ناراضی در شرایط کنونی کیفت و کمیت خدمات درمانی بیمه مکمل شرکت بیمه آتیه سازان حافظ به نسبت بیمه گزار قبلی نازلتر است.
در عین حال این بازنشستگان با یادآوری موضوع پرداخت نشدن مابهالتفاوت افزایش مستمریهای فرودین ماه سال جاری یادآور شدند در شرایطی که دولت هنوز از بابت اجرای قانون همسانسازی و افزایش حداقل مبلغ مستمری به آنها بدهکار است، از مدیران دولتی سازمان انتظار میرود تا با پرداخت مابهالتفاوت افزایش مستمریهای فرودین ماه سال ٩٤ از فشار مالی که هم اکنون برخانوادههای بازنشسته وارد شده است جلوگیری کنند.
تجمع ٥٠٠ کارگر در پی عدم دریافت حقوق /جاده گل گهر ساعتها مسدود بود
ظهر امروز پانصد نفر از نیروهای معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان نسبت به عدم دریافت حقوق دست به اعتراض زدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از “سیرجان خبر” ظهر امروز پانصد نفر از نیروهای معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان نسبت به عدم دریافت حقوق دست به اعتراض زدند.
این تجمع که از ساعات اولیه ظهر امروز آغاز شد تعداد پانصد معترض که همگی از نیروهای معادن ٢ و ٤ گل گهر بودند نسبت به عدم پرداخت چند ماهه حقوق و اخراج از این معادن دست به اعتراض زدند و محور مواصلاتی معادن گل گهر را تا ساعت ها مسدود کردند.
یکی از کارگران معترض در گفتگو با خبرنگار ما گفت: پانصد نفر کارگر از این معادن طی چند ماهه گذشته اخراج شدند و حدود چند ماه است که هیچ حقوقی نیز دریافت نکردند.
وی بیان کرد: مسئولین شهرستان نیز در پاسخ به اعتراض هفته های گذشته و امروز هیچگونه واکنشی نشان ندادند.
یک مقام آگاه در گفت و گو با سایت خبری “آرمان کرمان” در روزهای گذشته از اخراج ١٥٠٠ کارگر از معادن گل گهر و اختلاس ٨ میلیاردی خبر داد و گفت: با پایان یافتن مهلت قرار داد پیمانکار معدن این افراد بیکار شده اند.
وی در ادامه افزود : شرکت ایمیدرو به علت اتمام قرار داد خود با پیمانکارش حدود ١٥٠٠ کارگر را بیکار نمود این افراد به مدت ٣ ماه است که در بلا تکلیفی به سر می برند.
این مقام مسئول در خصوص پیمانکار جدید افزود : پیمانکار جدید هنوز فعالیت خودر ا آغاز نکرده و در حال نقشه برداری و نیاز سنجی برای نیروهای کارگر خود است لذا امکان دوباره به خدمت گرفتن این نیروهای بیکار شده بسیار کم می باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد : امید به کار این کارگران بعد از سه ماهه با ورود پیمانکار جدید بسیار افت کرده است لذا نیازمند توجه مسئولین امر می باشند.
گفتنی است اتمام قرار داد زود هنگام به علت اختلاس ٨٠ میلیارد ریالی پیمانکار می باشد که مدیر عامل شرکت ایمیدرو به علت اختلاف بین فاکتورهای ارائه شده و هزینه خرج شده متوجه موضوع گردیده است
اعتصاب ٥٠٠ کارگر مس سرچشمه در مقابل وزارت صنعت و معدن
پانصد نفر از کارگران شرکت های وابسته به مس سرچشمه از شهرستان های مختلف استان کرمان در مقابل دفتر مرکزی وزات صنعت و معدن در خیابان سمیه تجمع خود را از سر گرفتند.
به گزارش “خانه خشتی“، یکی از کارگران شرکت مس رفسنجان در گفتگو با ” کارگران کرمان” گفت: عدم توجه مسولین به مشکلات مان در روز گذشته باعث شد که اینبار در مقابل دفتر مرکزی وزارت صنعت و معدن ادامه اعتراضات خود را از سر بگیریم.
اکبری در ادامه افزود: ظهر دیروز به همراه پانصد نفر از کارگران شرکت مس سرچشمه برای دومین بار در این ماه در مقابل دفتر مرکزی مس در استان تهران اجتماع کرده ایم.
این کارگر معترض اظهار کرد: امروز با اجتماع در مقابل دفتر مرکزی وزارت صنعت و معدن درخواست مطالبات خود را داریم .
وی در ادامه گفت : هر چه به سرشاخه های اقتصاد نزدیک تر می شویم توجه به ما و مطالبات ما کمرنگ تر خود ر ا ظاهر می کند.
این فرد زحمتکش در پایان خاطر نشان کرد : آنقدر قشر کارگر سختی کشیده و محروم است که همه از آنان سوءاستفاده می کنند و به کمترین مطالبات که حق خودشان است بی مهری می کنند .
تجمع کارگران مس در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در تهران
ظهر دیروز پانصد نفر از کارگران شرکت های وابسته به مس از شهرستان های مختلف استان کرمان در مقابل دفتر مرکزی این شرکت تا اوایل شب تجمع کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا یکی از کارگران معترض شرکت مس رفسنجان در گفتگو اختصاصی با” کارگران کرمان” در رابطه با اعتصاب خود در مقابل دفتر نیروی انسانی شرکت مس مرکزی در تهران گفت: عدم توجه مسولین به مشکلات مان باعث اعتصاب دوباره شده است.
اکبری در ادامه افزود: ظهر دیروز به همراه پانصد نفر از کارگران شرکت مس سرچشمه برای دومین بار در این ماه در مقابل دفتر مرکزی مس در استان تهران اجتماع کرده ایم.
این کارگر معترص اظهار کرد: ما با شانزده سال سابقه کار عدم امنیت شغلی داریم و با ما قراردادی یک ماهه و دوماهه می بندند.
وی در ادامه افزود : یک ماه پیش همینجا اعتصاب کردیم مسولین با وعده و وعید ما را راهی شهر مان کردند اما بعد از گذشت یک ماه هیچ اتفاقی نیافتاده است.
این کارگر شرکت آریاناران رفسنجان در ادامه ابراز کرد: الان نزدیک به یک سال است که حق امتیاز مان پرداخت نشده است.
وی در ادامه گفت: ما با قائدی مدیرعامل این شرکت نزدیک به یک سال است که در حال مذاکره هستیم اما مدیر این شرکت به ما جواب قانع کننده نداده است و به ما می گوید این گونه مسائل به ما مربوط نمی شود.
کارگر ان معترض در ادامه گفتند: اگر برای مدیر عامل مسایل کارگرانش مهم نیست پس به چه کسی ارتباط پیدا کرده و مهم شمارده می شود.
اکبری در ادامه اظهار کرد : از زمانی که شرکت النگ واحد تولیدی مس را در سیطره خود قرار داده است نه تنها حق امتیازی به ما پرداخت نمی شود بلکه احتمال اخراج شدن مان با ١٦ سال سابقه برایمان وجود دارد.
این کارگر در ادامه گفت: متاسفانه با فروش شرکت نه تنها مشکلات و امنیت شغلی ما بهتر نشده است بلکه با بستن قرار داد های یک ماهه کاملا انگیزه فعالیت را هم از دست داده ایم.
کارگران در پایایان خاطر نشان کردند : از ساعت ٨ صبح روز یکشنبه مورخ ٢٥/٥/٩٤ اعتراض خود را از سر خواهیم گرفت و نامه در خواست ما باید امروز به دست وزیر صنعت برسد .
به علت پرداخت نشدن حقوق صورت گرفت
تحصن کارگران معدن قشلاق شهرستان آزادشهر
خبرگزاری تسنیم: کارگران معدن قشلاق شهرستان آزادشهر استان گلستان به علت پرداخت نشدن حقوق تحصن کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آزادشهر، صبح امروز ٤٠٠ نفر از کارگران معدن قشلاق شهرستان آزادشهر به علت دریافت نکردن حقوق خود کار معدن را تعطیل کرده و در مقابل ایستگاه معدن تحصن کردند.
کارگران معدن قشلاق در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اعلام کردند که بیش از ٧ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردند و هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات کارگران معدن نیست.
تاکنون هیچ مسئولی پاسخگوی این کارگران در معدن نبوده و همچنان تجمع ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت ذغال سنگ شمال شرق نیز در تماس تلفنی خبرنگار تسنیم گفت: در مسیر اصفهان برای دریافت مطالبات معدن برای پرداخت حقوق کارگران هستم.
علی نصیری افزود: به زودی با دریافت وجه محصولات صادر شده، حقوق کارگران پرداخت خواهد شد.
معدن قشلاق شهرستان آزادشهر استان گلستان بیش از ٧٠٠ کارگر دارد و در چند ماه گذشته کارگران این معدن چندین بار به علت دریافت نشدن حقوق خود تجمع و اعتراض کردند و مسئولان نیز علت این تاخیر در پرداخت حقوق را پرداخت نشدن وجه محصولات صادر شده معدن اعلام میکنند.
تجمع خانوادگی بازنشسته های فولاد مقابل مجلس؛بودجه ١٠٠٠ میلیاردی حقوق نرسید
خبرگزاری تسنیم: بازنشستگان فولاد که از ٢ تا ٢٠ ماه حقوق معوقه دارند، امروز برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند، ظاهراً مصوبه اختصاص بودجه ١٠٠٠ میلیارد تومانی برای پرداخت حقوق معوقه آنها هنوز عملیاتی نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ادامه عقب ماندگی مزدی بازنشستگان صنعت فولاد کشور که از سالهای قبل وجود دارد و همواره موجبات اعتراض این قشر را به همراه داشته است، جمع زیادی از بازنشستگان فولاد ایران امروز ( یکشنبه ٢٥ مرداد) در اعتراض به شرایط خود و عمل نکردن وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعهداتی که به کارگران داده بود، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این مشکلات از میانه سال ٩٠ به وجود آمد که در راستای اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی برخی شرکت های زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت که در صنایع فولاد کشور به فعالیت اشتغال داشتند، به بخش غیردولتی واگذار شدند. واگذاری این شرکت ها اگرچه در راستای برون سپاری تصدی گری بخش دولتی و فعال سازی بخش خصوصی در فعالیت های تولیدی بود اما در این بین اصل مهمی از زیر چشم سازمان خصوصی سازی و ارگانهای دولتی مربوطه پنهان ماند. اصل لزوم پایبندی شرکت ها به تعهدات آتی آنها که دولت پیش از خصوصی سازی بر گردن این شرکت ها گذاشته است.
یکی از این تعهدات، پرداخت سهم شرکت ها در پرداخت مستمری بازنشستگان سال های گذشته صنعت فولاد کشور بود. تعهدی که به گفته نعمت اله شهبازی، معاون سابق اقتصادی و مالی صندوق بازنشستگی فولاد کشور تا پیش از خصوصی سازی این شرکتها نسبت به پرداخت سهمشان در وقت تعیین شده متعهد بودند اما با خصوصی سازی آنها، پرداخت از سوی شرکت ها با تأخیر همراه شد.
معاون مالی صندوق بازنشستگی فولاد در سال گذشته خبر از رفع تأخیر در پرداخت مستمری بازنشستگان فولاد تا نیمه تابستان٩٣ داده بود و وزیر صنعت نیز در همان دوران کارت زرد بابت این موضوع گرفت، چرا که نتوانست سوال نمایندگان مجلس پیرامون رفع مشکل حقوق بازنشستگان را حل کند، ولی مشکلات این قشر همچنان باقی است.
*تذکرهای پیاپی نمایندگان مجلس به ربیعی
٢١تیر ماه سال جاری کمال علیپور خنکداری، عضو کمیسیون عمران مجلس در تذکر شفاهی خطاب به وزیر کار گفته بود: به جای افطاری دادن از بیتالمال حقوق بازنشستگان فولاد را بدهید.
وی از برپایی مراسمهای افطاری و هزینه از بیتالمال و نیز پیگیری نکردن حقوق بازنشستگان فولاد توسط مسئولان وزارت کار انتقاد کرد و ادامه داد: جناب آقای ربیعی! ای کاش به جای افطاری دادن و هزینه از بیتالمال، حقوق بازنشستگان فولاد را پرداخت میکردید. در یک سال گذشته به طور مکرر درباره وضعیت ٨٢ هزار نفر از کارکنان و بازنشستگان صنعت فولاد تذکر دادهایم.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار تصریح کرد: جای تأسف است که در ماه رمضان این کارگران حقوق نگرفتهاند و ٢٠ ماه معوقه دارند؛ آقای وزیر! آیا مطلع هستید که برخی از اینها برای نان شبشان هم پول ندارند. از همکاران خودم نیز گلایه دارم که طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به تأخیر انداختهاند.
معوقات حقوق این قشر از٢ تا ٢٠ ماه است. ٢٠ نماینده مجلس در ٣١ تیر ماه سال جاری نیز در تذکری به علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار پرداخت حقوق معوق خرداد و تیر بازنشستگان فولاد ذوب آهن شدند.
*قرار بود قفل حقوق ١٠٠٠ میلیاردی بازنشستههای فولاد باز شود
درست بعد از این تذکر بود که محمدرضا پورابراهیمی،عضو کمیسیون اقتصادی چند روز بعد از این تذکر از برگزاری جلسه ویژه در مجلس با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت و معدن و تجارت و قائم مقام وزیر کار به منظور رسیدگی به عدم پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد خبر داده و اظهار داشت: در این جلسه آقایان ابوترابی نایب رئیس مجلس، معاون رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، خزانه دار کل کشور، رئیس سازمان خصوصی سازی کشور، اعضای کانون بازنشستگان و نمایندگان مجلس نیز حضور داشتند.
وی با اشاره به قانون بودجه ٩٤ و تکالیف آن برای پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد، تصریح کرد: در بودجه امسال آمده، هزار میلیارد تومان از محل واگذاری سهم الشرکه به بدهی بازنشستگان فولاد پرداخت شود. اما برخلاف قانون بودجه، از ابتدای امسال هیچ فروشی در سهام صورت نگرفته و اعتبار در نظر گرفته شده برای بازنشستگان فولاد نیز تخصیص نیافته است.
پورابراهیمی گفت: بناشده تا با استفاده از روش های دیگر برای تأمین هزینه هزار میلیارد تومان معادل حقوق شش ماه بازنشستگان فولاد اقدام شود. همچنین برای شش ماه دیگر سال نیز باید اعتبار مورد نظر از محل های دیگر تامین شود؛ برهمین اساس بناست کارگروهی ویژه برای این امر تشکیل شود و برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
پورابراهیمی گفت: بنا شده گزارشی از چگونگی تأمین منابع برای کمکهای مقطعی و اصلاح ساختار میان و بلند مدت تهیه و به مجلس ارائه شود؛ اگر این وضعیت ادامه داشته باشد به طور حتم وزیر کار استیضاح می شود.
مربیان پیش دبستانی باز هم تجمع کردند
صبح امروز ( بیست و پنجم مرداد ماه) جمعی از مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع این مربیان، در حمایت از طرح یک فوریتی حق التدریس می باشد.
به گزارش٢٥مرداد حقوق معلم وکارگریکی از تجمع کنندگان گفت:
ما از شهرهای دور و نزدیک، از خوزستان، لرستان و بسیاری از نقاط دیگر کشور به تهران آمدیم تا صدای اعتراض خود را برای چندمین بار به گوش مسئولان برسانیم. این مربی پیش دبستانی افزود، اگر کمیسیون بیست نفره در مجلس رای بدهد، ما حق التدریس می شویم و دیگر نیازی نیست در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنیم.
گفتنی است که مربیان پیش دبستانی در هفته گذشته، به رایزنی و مکاتبه با نمایندگان مجلس ادامه داده اند.
اعتصاب وتجمع کارکنان جهاد کشاورزی یزد در سازمان مدیریت برنامهریزی استان دراعتراض به سطح پایین حقوق ومزایایشان
تجمع اعتراضی کارکنان جهاد کشاورزی استان یزد به جلسه پرسش و پاسخ تبدیل شد
صبح امروز جمع زیادی از کارمندان سازمان جهادکشاورزی استان یزد در اعتراض به وضعیت حقوق و معیشت خود در ساختمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد تجمع کردند.
به گزارش تابناک یزد صبح امروز جمع زیادی از کارمندان سازمان جهادکشاورزی استان یزد در اعتراض به وضعیت حقوق و معیشت خود در ساختمان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد تجمع کردند.
در اطلاعیه که منتشر شده آمد هاست کارکنان این وزارت خانه نسبت به نتیجه نرسیدن پیگیریهای خود در خصوص افزایش حقوق خود معترضاند.
گفتنی است جمعیت معترض کنندگان که به بیش از ٥٠ نفر می رسید در لابی ساختمان حضور یافتند که پس از ساعتی با تدبیر مسئولان سازمان مدیریت به سالن آمفی تئار ساختما ن رفتند و جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم در گزارشی از این تجمع اعتراضی با عنوان مشکلات کارمندان سازمان جهاد کشاورزی استان یزد مورد بحث و بررسی قرار گرفت، آورده است:
مشکلات حقوق و مزایای پرسنل سازمان جهاد کشاورزی باحضور جمعی از کارمندان این دستگاه در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی بررسی شد.
رئیس و معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی باحضور در جمع کارمندان جهاد به سوالات آنان پاسخ دادند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این جلسه با تشریح شرایط اقتصادی کشور و حصول توافق هسته ای، ابراز امیدواری کرد تا مسائل مرتبط با بودجه سازمان ها و دستگاه های دولتی بهبود یابد.
حمید رضا نصیری زاده تصریح کرد: کارمندان جهاد کشاورزی، همواره با شرافت و بزرگواری به خدمت مشغول بوده اند و پیگیری مسائل و مشکلات آنان از وظایف ماست.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان با تشریح روند تامین بودجه دستگاه های اجرایی گفت: بودجه حدود ٦٥ دستگاه از جمله شرکت های دولتی از محل منابع داخلی و یا منابع عمومی بصورت ملی پرداخت می شود.
محمد رضا نبی افزود: تنها بودجه ٢٥ دستگاه اجرایی در قانون بودجه مصوب، به استان ابلاغ و پس از بررسی کارشناسی و تصویب در شورای برنامه ریزی و توسعه استان در اختیار آنان قرار می گیرد.
در این جلسه که حدود ٣ ساعت به طول انجامید، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و چند تن از کارمندان جهاد به نمایندگی از پرسنل این دستگاه به بیان مشکلات خود پرداختند.
مرگ کارگرجوان در اثر سقوط از تیر برق
روزگذشته،کارگر٢٧ ساله ای که در “رضوان شهر”شهرستان اشكذر استان یزد در حال تعمیر و تعویض سیستم انتقال نیرو بود با سقوط از تیربرق جان خود را از دست داد.
به گزارش٢٥مرداد قدس آنلاین از یزد ، فرمانده انتظامی شهرستان اشكذر با بیان این خبر گفت: روز گذشته با اعلام خبر فوت فردی ازطریق مركز فوریت های پلیسی ١١٠ در یکی از خیابان اصلی رضوانشهر ، بلافاصله ماموران کلانتری مرکز، جهت بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
سرهنگ “حسین ثقفی” افزود: با حضور ماموران در محل و بررسی های به عمل آمده مشخص شد جوان ٢٧ ساله ای به هویت “ع.آ” در هنگام تعمیر شبکه هوایی ، به دلیل فرسوده گی پایه تیر برق ،همراه با تیر برق سقوط کرده و به دلیل شدت جراحات وارده در محل جان خود را از دست می دهد.
مصدوم شدن ٣کارگر در جریان آتش سوزی یک تعمیرگاه خودرو
ایلنا: در جریان آتش سوزی در یک تعمیرگاه خودرو واقع در خیابان پیروزی تهران، سه کارگر مصدوم شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه راس ساعت ٢٠:٤١ شب گذشته -٢٥ مرداد ماه – زمانی رخ داد که سه کارگر ٣١،٣٢ و ٤٥ ساله در خیابان پیروزی خیابان ١٠ فروردین تهران حین خالی کردن بنزین یک دستگاه خودرو سواری دچار حادثه آتش سوزی می شوند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران علت این حادثه را نقص فنی کمپراسور باد مغازه اعلام کردند که با تجمیع بخارات بنزین ایجاد آتش سوزی کرده است.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
٤٠ درصد نیروی کار کشور فاقد بیمه اجتماعی هستند
ایلنا: معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر ٤٠ درصد نیروی کار ما فاقد بیمه اجتماعی هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمدی میدری در رابطه با سالمندان با بیان اینکه در معاونت رفاه اجتماعی قبول کردیم که باید حداقل رفاه اجتماعی را برای سالمندان تامین کنیم، گفت: این کار در ابتدای انقلاب در قالب طرح شهید رجایی انجام گرفت و بعد از ما کشورهای دیگر تامین این حداقلها را در دستور کار خود قرار دادند، اما متاسفانه ما به دلیل مواجه با کمبود درآمد، کمبود منابع ارزی و توزیع یکسان یارانهها در طرح هدفمندی یارانهها نتوانستیم، این کار را ادامه دهیم.
وی در نشست نقد و بررسی احکام برنامه ششم توسعه با تاکید براینکه تامین این حداقلها باید برای گروههای دارای ریسک ازجمله کودکان، زنان، سالمندان و … توسط سازمان بهزیستی و کمیته امداد تامین شود، اظهار کرد: رابطه فقر و سالمندی در ایران وجود دارد و باید همبستگی بین این دو کاهش یابد.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ٤٠ درصد نیروی کار ما فاقد بیمه اجتماعی هستند و این به این معنا است که در دوران سالمندی با ریسکهای مختلفی مواجه میشوند، لذا سعی کردیم با بیمه فراگیر میزان این ریسکها را کاهش دهیم.
وی با اشاره به وجود اختلاف میان برخی دستگاههای حوزه رفاه اجتماعی تصریح کرد: پنهان کردن اختلافات مشکلی را حل نمیکند، متاسفانه هیچ وقت تقسیم کار در حوزه سالمندی انجام نشده و ضروری است؛ متولی اصلی این حوزه مشخص شود.
میدری افزود: سالمندی میتواند تهدید و هزینه برای خانواده و جامعه باشد، اما در عین حال دوران سالمندی میتواند؛ فرصت بوده و میتوانیم از سالمندان برای حل بسیاری از مسائل استفاده کنیم، زیرا در همه دنیا سالمندان نیروهای داوطلبی تلقی میشوند که میتوانند به بهزیستی، آموزش و پرورش و … کمک کنند، اما متاسفانه در ایران این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است و در نتیجه به دلیل بروز مشکلات دوران سالمندی این دوره تبدیل به تهدید شدهاست.
معاون رفاهی وزیر رفاه با تاکید براینکه ما به عنوان مسئولان دولتی هنر استفاده از جوانان و سالمندان را نداریم و باید نگاهها را تغییر دهیم، ادامه داد: ما اصول خوبی را پذیرفته و شعارهای خوبی دادهایم، اما قدرت اجرایی ما متناسب با اهداف نیست، یعنی دولت و نظام اجرایی در برخی مواقع نمیتوانند آرمانهای خود را پیش ببرد.
میدری خاطرنشان کرد: ما در ایران با پدیدههایی همچون شهرنشینی، تغییر روابط خانوادگی، از بین رفتن محلهها و رفتن جامعه به سوی انفرادی شدن روبرو هستیم که این مسئله باعث شده دولت نتواند، مسائل عمومی را هدایت کرده و سیاستگذاری لازم را انجام دهد.
وی با تاکید براینکه هر جا به سمت سپردن کار به جامعه محلی حرکت کردیم، مشکلات حل شده به راهاندازی واحد CBR در سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: در این طرح بهزیستی در روستاها کانونهایی را برای شناسایی و آموزش معلولان و کاستن از آسیبهای معلولیت راهاندازی کرد که این الگو کار موفقی بود.
وی ادامه داد: در حوزه معلولان دستگاههای اجرایی در ایران با هم همکاری ندارند، در حالی که سالمندی، معلولیت و غیره پدیدههای اجتماعی بوده و مسائلی هستند که دستگاهها به تنهایی نمیتوانند؛ در رابطه با آنها اقدام کنند.
میدری تاکید کرد: اگر بتوانیم کاری کنیم که اختلافات میان دستگاهها کنار گذاشته شده و همچنین بتوانیم، در سطح محلات ارائه خدمت کنیم و از الگوی CBR سازمان بهزیستی برای کمک به حل مسائل اجتماعی پیروی کنیم، اقدامی مثبت است. به عنوان مثال سالمندان میتوانند بازوان ما برای داشتن مهدکودکهای بهتر باشند.
معاون امور رفاهی وزیر رفاه خاطرنشان کرد: باید ضعفهای اجرایی خود را شناسایی کنیم، امروز سازمان بهزیستی نمیتواند برای کل ایران قاعدهای در نظر بگیرد، بنابراین باتوجه بیشتر به محلات میتوانیم سالمندی را از تهدید تبدیل به یک فرصت کنیم.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لایحه برنامه ششم توسعه تا مهر ماه به مجلس میرود و دستگاهها تا اسفند ماه سال جاری فرصت دارند، پیشنهادات خود را ارائه دهند.
سرانه ٤ دلاری درمان هر ایرانی، شرمآور است
رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران در گفتوگو با ایلنا:
بهزاد رحمانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه نیازمند تقویت بیمهها هستیم، گفت: اگر بیمار بداند که در بیمارستان دولتی مراحل درمانش در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین هزینه انجام میشود، قطعا به این راضی نمیشود که به پزشکی مراجعه کند که مجبور است هزینه دیگری را به عنوان زیر میزی به پزشک بدهد تا بتواند مراحل درمان خود را طی کند.
وی افزود: وقتی افراد دفترچه بیمه ناکارآمدی در دستشان باشد، حاضر هستند حتی ماشین و فرش زیر پایشان را بفروشند و عزیزشان را در بخش خصوصی درمان کنند و اتفاقا به دنبال پزشکی میگردند که بیشتر از همه زیرمیزی بگیرد، چراکه معتقدند کار او بهتر است.
رحمانی تصریح کرد: کلید درمان مسائلی مانند رابطه مالی بین پزشک و بیمار دار و درفش نیست. لازم نیست بالای سر هر دکتری یک مامور بگذاریم که از بیمار پول اضافه نگیرد.وی با اشاره به اینکه زیرمیزی یک پدیده معلول است و علت آن که ناکارآمد بودن بخش دولتی و بیمههاست، باید رفع شود، افزود: وقتی مردم از ارائه خدمات در این دو بخش راضی باشند به پزشکان زیرمیزی نمیدهند، چراکه دلیلی برای این کار وجود ندارد.
رحمانی افزود: نکته دیگر بحث سرانه درمان است. سرانه درمان پولی است که از سوی دولت برای درمان هر ایرانی درنظر گرفته میشود. در منطقه خاورمیانه سرانه درمان در کشور ترکیه ٩ هزار دلار، در ایران ٤ دلار و در کشور کانادا نیز سرانه درمان١٣ هزار دلار است.وی خاطرنشان کرد: سرانه درمان به بیمهها و بخش دولتی داده میشود. هرچه رقم آن بالاتر باشد، قطعا بیمهها و بخش دولتی خدمات بهتری ارائه میدهند.
وی افزود: متاسفانه مسئولان به موضوع سرانه درمان توجهی ندارند. سرانه درمان در ایران شرمآور است. رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران افزود: علت پایین بودن سرانه درمان در ایران به این خاطر است که دولت نگاه مناسبی به بخش درمان ندارد.وی گفت: در کشورهای دیگر اولویت اول امنیت و اولویت دوم درمان است، اما بهنظر میآید در ایران درمان اولویت ١٣ باشد. از اینرو بودجه مناسبی به آن اختصاص داده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه باید حداقل سرانه ایرانی برای هر فرد در سال به ١میلیون و ٣٠٠ هزار تومان برسد، افزود: تعرفه درمان و سرانه درمان باید طی سی سال گذشته افزایش پیدا میکرد که متاسفانه به آن بیتوجهی شدهاست. باید این مشکلات مرتفع شود تا بتوانیم خدمات بهتری در بخش سلامت به مردم ارائه دهیم.
ابتکار جالب دولتها برای حل بیکاری ؛
٨٣ درصد اشتغال کشور خصوصی شد/ پشت میزنشینها ٣.٥ میلیون نفرند
با وجود گرایش شدید جامعه به مشاغل پشت میزنشینی و کم خطر، تنها ٣.٥ میلیون نفر شغل دولتی دارند و ١٧.٦ میلیون نفر در بخش خصوصی فعالیت میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، اشتغال در بازار کار ایران پُرریسک است و آینده شغلی افراد چندان روشن نیست. بسیاری از افراد مجبور می شوند در دوران شغلی خود بارها جا به جا شوند و از شغلی به شغل دیگر کوچ کنند. برخی شرایط بهتری دارند و می توانند همان شغل روز اول را ادامه و به سرانجام برسانند.
به صورت کلی، فضای حاکم بر بازار کار ایران به گونه ای است که حتی ممکن است معتبرترین شرکتها و بخشها نیز به یکباره دستخوش تغییر و در نتیجه ریزش نیروی کار شوند. هرچند تمامی بازارهای کار دنیا ماهیتا غیرقابل پیش بینی و تغییر پذیر هستند اما شناخت بازار کار در ایران دشوارتر و دل بستن به آن هزینه دار تر است.
تجربه نشان می دهد حتی در معتبرترین شغلها و بخشهایی که ممکن است کمتر دچار مشکل ریزش نیروی کار شوند نیز خطر بیکاری وجود دارد. از این نمونه می توان به تعطیلی برخی موسسات مالی غیرمجاز و در نتیجه سرگردانی نیروهای این بنگاه های مالی اشاره کرد.
همه به دنبال یک جای امن برای اشتغال
در همین حال، جوانان در ایران برای اشتغال به دنبال یک موقعیت مطمئن و کم خطر می گردند و طبیعتا جایی غیر از مشاغل دولتی و بنگاههای وابسته به بدنه دولت را نمی یابند. کارشناسان می گویند پشت میزنشینی و علاقه به آن، بلایی است که سالها بر سر بازار کار ایران نازل شده و تقریبا قریب به اتفاق جوانان جوینده شغل را به خود مشغول کرده است.
جذب نیرو حتی برای یک فرصت شغلی در بخش دولتی و پشت میزنشینی داوطلبان فراوانی دارد و جوانان در این بخش با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند. آنها می خواهند از طریق پشت میزنشینی دستکم آینده شغلی خود را حتی با حقوق و مزایای پایین تضمین کنند.
در واقع دوست داران مشاغل دولتی و پشت میزنشینی مصداق این مثل هستند که ترجیح می دهند یک چشمه داشته باشند تا همیشه امیدوار باشند آبی در آن یافت می شود تا اینکه به یکباره درآمدی را کسب کنند که تکلیف فردای آن مشخص نیست.
بنابراین بیکاری نه تنها باعث افت انگیزه و روحیه جنگندگی نیروی متقاضی کار برای ورود به عرصه های مختلف فعالیتی و ریسک برای کار شده، بلکه به شدت آنها را محتاط بار آورده و همه می خواهند تنها یک منبع درآمد مطمئن داشته باشند و اغلب به سمت مشاغل پُرریسک و نامطمئن گام بر نمی دارند. به عبارتی، شاید بتوان گفت بازار کار ایران، بازاری کارآفرین پرور و بر پایه کارآفرینی نیست و در این بخش رقابتی در کشور وجود ندارد و تعداد کارآفرینان نسبت به کارجویان بسیار اندک و انگشت شمار است.
مشکل جذب نیروی مازاد در دولت
با وجود روحیه پشت میزنشینی و تمایل اغلب کارجویان به اشتغال در بخشهای کم ریسک، اما بنگاههای دولتی دیگر توان و ظرفیت جذب نیروی جدید را ندارند. بسیاری از واحدهای وابسته به دولت سالهاست نیروی جدیدی جذب نکرده اند و بسیاری نیز به دلیل درگیریهای بودجهای، امکان جذب نیرو ندارند.
برخی کارشناسان معتقدند دولت در سالهای گذشته برای جبران بخشی از بیکاری موجود کشور حتی اقدام به جذب نیروی کار مازاد کرده و امروز با معضل تعداد بالای نیروی شاغل در واحدهای دولتی مواجه است که کاری برای انجام ندارند و حتی توان پرداخت حقوق و مزایای آنها نیز وجود ندارد؛ بنابراین اینکه بشود گمان کرد از این پس نیز کارجویان می توانند به صورت قابل توجه وارد مشاغل دولتی شوند، نادرست است.
نگاهی به آمارهای بازار کار ایران نشان می دهد در حال حاضر از ٢١ میلیون و ٢٠٠ هزار شاغل کشور ١٧ میلیون و ٦١٦ هزار نفر در بخش خصوصی که شامل تعاونی ها هم می شود، فعالیت دارند و تنها ٣ میلیون و ٥٨٢ هزارنفر توانسته اند اشتغال خود را از طریق زیرمجموعه های دولتی پیش ببرند.
به بیان دیگر، در حال حاضر ٨٣.١ درصد از کل نیروی کار کشور در بخش خصوصی فعالیت دارند و از طریق سرمایه گذاری های صورت گرفته در این بخش ارتزاق می کنند و تنها ١٦.٩ درصد کل شاغلان کشور موفق شده اند در بخش عمومی فعالیت کنند، همچنین سهم مردان از اشتغال در بخش خصوصی ٨٧.٤ درصد و سهم زنان نیز ٧٣.٤ درصد است.
اشتغالزایی دولتها در روستاها تقریبا صفر!
در شهرها ٧٩ درصد افراد شاغل در بخش خصوصی هستند که این میزان برای مردان ٨١.٤ درصد و برای زنان ٦٤.٥ درصد است. تنها ٢١ درصد شهرنشینان کشور دارای مشاغل عمومی و غیرخصوصی هستند. در روستاها آمار جالب و در عین حال قابل تامل است، چرا که ٩٣.٦ درصد کل اشتغال در روستاهای کشور، خصوصی و خویش فرمایی است و انگار دولتها هیچ تلاشی برای اشتغال زایی و یا دستکم ایجاد برخی واحدهای خود در روستاهای حتی نزدیک به شهرها نیز نکرده اند.
هم اکنون ٩٣.٧ درصد مردان شاغل در روستاهای کشور و ٩٣.٢ درصد زنان شاغل روستایی کشور در بخش خصوصی هستند و سهم اشتغال بخش عمومی در روستاهای کشور بسیار کمتر از شهرها و به میزان ٦.٤ درصد است. این آمارها به خوبی یکی از بزرگترین دلایل مهاجرت از روستاها به شهرها به ویژه درباره جوانان تحصیل کرده را توضیح می دهد.
در واقع بی توجهی دولتها به سرمایه گذاری در اشتغال زایی روستاها طی چند دهه باعث شده تا تقریبا روستاهای کشور از اشتغال زایی عمومی و دولتی خالی باشد و تمامی اشتغال شکل رفته در این بخشها از طریق خود مردم و جویندگان شغل در بخشهایی مانند کشاورزی باشد.
با این وجود، ذکر این نکته نیز ضروری است که به دلیل نبود زمینه های شغلی عمومی و دولتی و حتی مشاغل بخش خصوصی در روستاها، امروز بسیاری از شاغلان این بخش ها در شهرها را جوانان روستایی مه
١٤نفر از معلمان بازداشتی اعتراضات دهم اسفند فردا محاکمه میشوند. ( برگرفٺه وٺلېخص از اطلاعیه شماره: ٢٥٠ کمپېن براې آزادې کارگران زندانې)
٢٤ مرداد ١٤ نفر از معلمان بازداشتی دهم اسفند در دادگاه مجتمع قضایی ولیعصر محاکمه میشوند. به این احضارها وسیعا اعتراض کنیم. ده اسفند نقطه عطف مهمی در دور جدید اعتراضات معلمان بود. در اعتراضات هزاران نفره و سراسری این روز، معلمان با خواستهایی چون افزایش حقوقها به رقمی بالای خط فقر، تحصیل رایگان برای همه کودکان، بازسازی مدارس تخریبی، آموزش یکسان برای کودکان و عدم طبقاتی بودن آموزش به صورت خصوصی و دولتی، گام مهمی به جلو برداشتند و این اتفاق خود پیشروی مهمی برای کل جامعه بود. تداوم این اعتراضات و سازمانیابی معلمان در مدیای اجتماعی چون تلگرام و غیره، امکان گسترش سراسری این مبارزات و کشیده شدن دامنه آن به سطح جامعه را هر روز بیشتر کرده و جمهوری اسلامی از این اتفاق هراس دارد. بویژه تا همین جا این اعتراضات هزینه سنگینی برای حکومت اسلامی داشته است. از همین رو جمهوری اسلامی فرصت تعطیلات تابستانی را غنیمت شمرده و با احضار معلمان معترض به دادگاه در تدارک تهاجمی گسترده تر بر معلمان و ایجاد شکاف در صفوف اعتراضاتشان است. هدف رژیم عقب زدن معلمان از این پیشروی هاست. نباید این فرصت را داد. احضار معلمان معترض به دادگاه را وسیعا محکوم کنیم و جلوی آن بایستیم……. مهم است که این ١٤ معلم معترضی که به دادگاه احضار شده اند، را همراهی کنیم و با تجمع اعتراضی خود نشان دهیم که آنها نه فقط با این ١٤ معلم و معلمان دربند بلکه با کل جمعیت عظیم ما معلمان و ما مردم روبرویند. جدا از این ١٤ معلم، اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان که در ٦ تیر دستگیر شده است، به زودی محاکمه خواهد شد و معلمان دیگری چون رسول بداقی، محمود باقری، علی اکبر باغانی، عبدالرضا قنبری، علیرضا هاشمی، و محمد علی اگوشی در زندان بسر میبرند. همه معلمان زندانی باید فورا آزاد شوند……معلمان برای پیگیری خواستهایشان برای ساعت ١٠ صبح تا ١٢ ظهر روز ١٣ مهر ، روز جهانی معلم به تجمع سراسری در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران و ادارات آموزش و پرورش در شهرستانها فراخوان به تجمع داده اند. با تمام قوا از این کارزار حمایت کنیم. و در مورد این فراخوان وسیعا اطلاع رسانی کنیم. معلمان زندانی باید آزاد شود و احضار معلمان معترض فورا متوقف شد. هزارمعلم درزندانهاې کشور هسٺند!
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش از زندانی بودن حدود یک هزار معلم کشور خبر داد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش به تعداد فرهنگیانی که به دلایل مختلف در زندان هستند اشاره و گفت: آن میزانی که سازمان زندانها به آموزش و پرورش اعلام کرده است، حدود یک هزار معلم زندانی داریم. وی افزود: در بین افراد معلمانی هستند که بدهکار، ورشکسته، مالباخته و افرادی که در اثر مشکلات خانوادگی موضوعاتی برای آنها به وجود آمده هستند که در مجموع یک هزار نفر هستند. ناصری زنجانی ادامه داد: سازمان زندانها اعلام کرد که برخی از این افراد اعلام مشخصات و معلم بودن نکردهاند و اعلام کارمند بودن کردهاند و نمیتوانیم از آنها در خصوص معلم بودن یا نبودن سوالی بپرسیم. منبع: فارس, ٢١ مرداد ١٣٩٤
اخبار بین المللی
اعتصاب کارگران خودروسازی در برزیل
کارگران کارخانه جنرال موتورز در برزیل در پی دریافت یادداشت اخراج از کار، به اعتصاب دست زدند. ٢٢ مرداد, به گزارش خبرگزاریها ، بیش از ٤٠٠٠ نفر از کارگران کارخانه جنرال موتورز که خارج از سائو پائولو قرار دارد، پس از اینکه صدها نفر از آنها یادداشت اخراج از کار دریافت کردند، به برگزاری اعتصاب به مدت نامعلوم رای دادند. شرکت کامیونسازی آلمانی دایملر که زیرمجموعه مرسدس بنز است، تایید کرد که قصد دارد نیروی کار در کارخانهاش واقع در حومه سائو پائولو را تا پایان ماه جاری کاهش دهد. این شرکت اعلام کرد حدود دو هزار نیروی اضافی در این کارخانه که با ظرفیت کمتر از ٦٠ درصد فعالیت میکند، دارد. کارگران کارخانه دایملر آخرین پیشنهاد دستمزد این شرکت را رد کردند. این شرکت پیشنهاد کرده بود برای اجتناب از تعدیل نیرو به مدت یک سال، ١٠ درصد از حقوق کارگران کاهش پیدا کند. بر اساس گزارش رویترز، این خودروساز آمریکایی اعلام کرده است که هدف سرمایه گذاری جدیدش در برزیل، مدرنیزه کردن خطوط تولیدش در این کشور بوده و قصد ندارد در بازاری که فروش خودرو حدود ٣٠ درصد افت کرده، ظرفیت تولید را افزایش دهد.
تجمع اعتراضی هزاران نفر ار کارکنان دولتی در مصر
روز دهم اوت هزاران نفر از کارکنان بخش دولتی در مصر در اعتراض به تصویب قانون جدیدی که شرایط کار آنان را دشوارتر میکند، دست به تجمع زدند. این تجمع در مرکز شهر قاهره در مقابل اتحادیه روزنامه نگاران برگزار شد. در این تجمع اعتراضی از جمله کارکنان بخش ترانسپورت عمومی و معلمان شرکت داشتند.
بنا بر خبر قانون مورد اشاره مصوبه مارس ٢٠١٥ است و از جمله شرایط استخدام و پرداخت حقوق و بازنشستگی کارکنان بخش دولتی را طوری تنظیم کرده است که سطح حقوقهایشان را کاهش میدهد. تصویب این قانون موجب اعتراضات وسیعی در میان کارکنان دولتی شده است و آنها خواستار لغو فوری این قانون هستند. این تجمع به فراخوان اتحادیه های کارگری مصر برگزار شده بود. کمپین “بسوی یک قانون کار عادلانه” در مصر طی بیانیه ای از این حرکت اعتراضی کارکنان بخش دولتی حمایت خود را اعلام کرده است.
برپایی تظاهرات ضددولتی در اکوادور
مردم اکوادور بابرپایی تظاهرات ضددولتی، استعفای رئیس جمهوری این کشور را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری ها ، درشب پنجشنبه هزاران نفراز مردم اکوادور با برپایی تظاهرات ضددولتی ، استعفای رئیس جمهور را خواستار شدند. این تظاهرات در مقابل کاخ ریاست جمهوری اکوادور برپا شد. کاهش مالیات ها ، بهبود وضع نظام آموزشی و درمانی و ارتقای نحوه مدیریت منابع طبیعی کشور در کنار درخواست استعفای رئیس جمهوری از جمله خواسته های اصلی معترضان بود. دولت اکوادور بدنبال اجرای اصلاحاتی در قانون اساسی کشور است تا براساس آن، کوره ا بتواند بار دیگر رئیس جمهور کشور شود. اما مخالفان می گویند نباید این کار انجام شود تا کوره آ بتواند برای بار چهارم رئیس جمهور کشور شود. علاوه بر کیتو، شهرهای دیگری هم در اکوادور روز گذشته شاهد برپایی تظاهرات بود.
این تظاهرات اعتراضی در برخی مناطق به درگیری منجر شد که براساس آن، چند نفر از معترضان و نیروهای پلیس زخمی شدند و چندین نفر نیز بازداشت شدند. معترضان اکوادوری اعلام کردند به اعتراض های خود ادامه خواهند داد تا زمانی که رافائل کوره ا به خواست آنها گوش و از قدرت کناره گیری کند درخبرها هم چنېن آمده اسٺ که مسئولان اتحادیههای کارگری اکوادور از راهپیمایی در اعتراض به شرایط کار درروزشنبه ٢٤ مرداد در این کشور خبر دادند.
بنگلادش – قتل بلاگر سکولار بنگلادشی با قداره
نیلوی چاترجی، بلاگر بنگلادشی حامی ارزش های سکولار روز جمعه ٧ اوت در آپارتمانش در داکا، پایتخت، با ضربات سلاح سرد و قداره به قتل رسید.
در این روز شش نفر وارد آپارتمان وی شدند، همسرش را در اطاقی دیگر محبوس کردند و این بلاگر چهل ساله را از پای در آوردند.
آقای چاترجی که با نام نیلوی نیل می نوشت چهارمین بلاگر مخالف افراط گرایی مذهبی است که در کمتر از شش ماه گذشته در بنگلادش به قتل می رسد.
یکی از همفکران وی با اشاره به همین موضوع گفت” : ما چهار بلاگر را از دست داده ایم. می خواهیم تا عدالت در خصوص عاملان این قتل ها اجراء شود. ”
آلمان – دادگاه فدرال مجبور به عقب نشینی شد
دادگاه فدرال آلمان،از پیگرد آشکار دو خبرنگار سایت اطلاع رسانی “نتس پولیتیک“، به اتهام خیانت و خدشه به امنیت ملی صرفه نظر کرد.
این موضوع پس از انتشار خبر جزئیات طرح دولت آلمان برای کنترل ارتباطات الکترونیکی مردم این کشور، توسط این سایت، مطرح شد.
مارکوس بکدال، سردبیر این سایت و از متهمان سابق این پرونده با اشاره به برکنار شدن دادستان فدرال آلمان بخاطر پیگیری او و یکی دیگر از همکارانش، گفت: “این موضوع هنوز تمام نشده. افراد دیگری هم در پشت مسئله پیگرد ما بوده اند. هنوز کار ما برای روشن کردن این موضوع تمام نشده است.”
تحقیق از این خبرنگاران پس از شکایت سرویس اطلاعاتی آلمان از آنها صورت گرفت.
مردم آلمان به کنترل ارتباطات تلفنی و ایمیلیشان حساسیت دارند و اخیرا چندین تظاهرات در اعتراض به این موضوع برگزار کردند.
یمن – هشدار نسبت به خطر فاجعه انسانی در این کشور
کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد که یمن با خطر فاجعه انسانی روبروست. بازرسان سازمان ملل متحد نیز اعلام کردند که محاصره شهرها به دست طرف های درگیر در مناقشات جاری این کشور سبب بروز قحطی در برخی مناطق شده است. روز سه شنبه١١ اوت استیون اوبرین، معاون امور بشردوستانه سازمان ملل، از شهر جنگزده عَمران در یمن بازدید کرد.
آقای اوبرین گفت: “از میزان تخریب دفتر استانداری و ساختمان های شهرداری پشت سر من می توان فهمید که درگیری ها چه تأثیری بر روی زیرساخت ها و شهروندان اینجا به خصوص مردم این منطقه داشته است. ”
شهر عَمران در چهل کیلومتری شمال صنعا، پایتخت یمن قرار دارد.
عراق – عقب نشینی مرتجعین حاکم در برابر اعتراضات گسترده مردم
پارلمان عراق روز سه شنبه به اتفاق آراء اصلاحات پیشنهادی حیدر عبادی نخست وزیر را برای مبارزه با فساد و بهبود خدمات عمومی، تصویب کرد.
آقای عبادی اقداماتی برای کاهش فساد، صرفه جویی در بودجه، حذف برخی از مناصب ارشد دولتی، پایان دادن به سهمیه های فرقه ای و حزبی در مناصب دولتی و کاهش مزایای مقامات را بر اساس این لایحه به مردم وعده داده است.
اگر چه اصلاحات پیشنهادی دولت به آسانی مورد تصویب قرار گرفت اما به نظر نمی رسد اجرای آن آسان باشد چرا که طیف های مختلف سیاسی در عراق از مزایای فساد در کشور بهره می برند.
یک شهروند عراقی می گوید: “١٣ سال است که وعده می دهند و تمام وعده هایشان دروغ از آب درآمد. به دروغ هایشان عادت کرده ایم. ما برق و خدمات عمومی نداریم. ”
شهروند دیگری می گوید: “دولت فقط وقتی به مردم توجه می کند که آنها دست به اعتراض بزنند و احساس کنند که مردم علیه آنها قیام می کنند. ما می خواهیم مطمئن شویم که تغییرات واقعی است و برنامه اصلاحاتی که امروز تصویب شد واقعا اجرا شود. ”
خشم عمومی از قطع برق در گرمای بالای ٥٠ درجه عراق، در هفته های اخیر به برپایی راهپیمایی های گسترده اعتراضی در بغداد، بصره و شهرهای دیگر منجر شده بود.
خبرهای کوتاه
هنگ کونگ
روز جمعه ٧ اوت بیش از ٥٠ زن خدمتکار برای افزایش دستمزد در جلوی اداره کار دست به اعتراض زدند و خواهان افزایش دستمزد خود از ٤١١٠ دلار هنگ کونگ به ٤٥٠٠ دلار در ماه شدند.
آنها همچنین خواهان افزایش خرجی ماهیانه خود بابت خرید غذا از ١٠٠٠ دلار به ١٦٠٠ دلار هستند.
ژاپن
بنابر گزارش “یورونیوز”، روز سه شنبه ١١ اوت ، مردم معترض ژاپن در پی فعالیت دوباره راکتورهای اتمی در این کشور دست به تظاهرات زدند.
برپایه این گزارش، راکتور شماره یک در نیروگاه سندای ژاپن حدود چهار سال پس از سونامی ویرانگر این کشور و فاجعه نیروگاه اتمی فوکوشیما فعالیت خود را از سر گرفت. فعالیت دوباره این نیروگاه اعتراض ژاپنی ها را به دنبال داشت.
لازم به یادآوری است در سال ٢٠١١ میلادی زمین لرزۀ بی سابقۀ تاریخ ژاپن سونامی و امواج عظیم ٢٣ متری را به سوی ساحل و نیروگاه اتمی “دائیچی” در فوکوشیمای ژاپن راند. سونامی حدود ١٦ هزار قربانی گرفت و باعث تخلیه هزاران نفر از ساکنان پیرامون آن شد.
برزیل
روز چهارشنبه ٢١ مرداد بیش از ٤ هزار نفر از کارگران کارخانه “جنرال موتورز” در سائو پائولوی برزیل، در اعتراض به اخراج صدها نفر از کارگران این کارخانه دست به اعتصاب نامحدود زدند.
به گزارش “رویترز” اعتصاب این کارگران، فعالیت کارخانه “سائو خوزه دوس کامپوس” که موتور، جعبه دنده و کامیون های سبک تولید می کند، کاملا متوقف کرده است.
به گفته کارگران، کارفرمای کارخانه صدها کارگر شاغل را به بهانه رکود شدید در بازار و سوددهی بیشتر خود از کار اخراج کرده است.
عربستان سعودی
بنابه گزارش منتشره، دستگاه قضایی عربستان از ابتدای سالجاری میلادی تاکنون بیش از ١١٥ نفر را در این کشور از طریق گردن زدن اعدام کرده است.
این در حالی است تعداد افراد گردن زده شده در عربستان در سال گذشته میلادی ٨٧ نفر بوده است. در همین ارتباط هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد به افزایش احکام اعدام اجرا شده در عربستان سعودی اعتراض کرده و گفته است اگر این روند همچنان ادامه یابد تعداد اعدام ها در سال جاری سه برابر سال گذشته خواهد شد. براساس گزارش سازمان عفو بین الملل عربستان سعودی بعد از ایران در جایگاه سوم پر اعدام ترین کشورها قرار دارد.
آمریکا
شرکت بزرگ تولید کننده مواد غذایی کرافت هاینز (Kraft Heinz) اعلام کرد که ٢٥٠٠ تن از کارکنان خود را اخراج میکند. این شرکت دلیل این اقدام را افت سود آوری و صرفه جویی ١.٥ میلیارد دلار در سال عنوان کرده است.
این شرکت در حال حاضر ٤٦٠٠٠ کارگر دارد و این تعداد از اخراجیها بیش از ٥ درصد کّل نیروی کار این شرکت را شامل میشود.
انگلستان
گزارش جدید دولت انگلیس حاکی از افزایش بیکاری در دومین ماه متوالی در این کشور است. بنا بر گزارش اداره آمار ملی (او.اِن.اِس) طی ماههای آوریل تا ژوئن یک میلیون و ٨٥٠ هزار نفر بیکار بودهاند. آمار منتشر شده نشان میدهد در سه ماهه دوم سال ٢٠١٥، نرخ استخدام کاهش و نرخ بیکاری افزایش یافته است. بر اساس گزارشهای رسمی، نرخ بیکاری در میان جوانان در این بازه زمانی به ١٦ درصد رسیده است.