علی مطهری -اعتراضات بزرگ ضد حکومتی روزنه ای جهت عبور از ظلمت عراق

اعتراضات بزرگ ضد حکومتی روزنه ای جهت عبور از ظلمت عراق
علی مطهری
بعد از سالیان طولانی مردم جهان شاهد تظاهرت وسیع و رادیکال مردم عراق علیه حاکمیت دستجات متحجر قومی و مذهبی، شیعه و سنی بودند. مردم عراق سیمای متفاوتی از آنچه تا کنون بر شهرها عراق مستولی بود از خود نشان دادند و در مقابل حکمیت ترور و وحشت جریانات فوق ارتجاعی، جنبش و حرکت سکولار و آزادی خواهانه ای پا به میدان گذاشته است که اگر ادامه پیدا کند فضای کشور عراق را تغییر خواهد داد و روند ارتجاعی حکم بر عراق را به حاشیه میراند.
اعتراضات رادیکال مردم در بیش از ده شهر عراق و تظاهرات صدها هزار نفره شهر بغداد علیه فساد، ارتشا و دزدی حاکمان مذهبی و قومی، حرکتی در راستای رهایی از وضع موجود و دسترسی به یک زندگی آزاد و مرفه بود. مردم با شعار نه شیعه نه سنی خواهان یک حکومت غیر قومی و غیر مذهبی و سکولار شدند. موج وسیع شهروندان عراق در شهرهای مختلف، کلیت ساختار قومی- مذهبی حکومت را مورد تعرض قرار داد و همه باندهای حکومتی و دستجات مذهبی را سراسیمه کرد و به وحشت انداخت، بطوریکه برای تبرئیه خود به متهم کردند همدیگر پرداختند و برای به کنترل در آوردن اعتراض مردم به حمایت از آن برخواستند.
بیش از دو دهه ترور و وحشت در ساختار ویران و از هم پاشیده جامعه عراق و حمام خونی که دستجات دولتی و غیر دولتی، اسلامی و قومی راه انداخته اند، فضای مسمومی برای رشد قارچ گونه نیروهای مسلح فوق ارتجاعی ایجاد نموده و در مقابل راه اعتراض شهروندان عراق را مسدود و مبارزه و اعتراص رادیکال را علیه وضع موجود به حاشیه راند است. این اوضاع جهنمی را امریکا به جامعه عراق تحمیل کرد و بر متن جنگ و ترور جریانات مرتجع مذهبی و استیصال مردم یک حکومت قومی- مذهبی ایجاد کرد و سپس با دخالت جمهوری اسلامی در عراق سناریو کشتار و ترور تکمیل شد.
روزانه دها و صدها نفر در اثر بمب گذاری، انفجارهای انتحاری و ترور، جان خود را از دست میدهند و یک سناریوی سیاه تمام عیار به جامعه متمدن عراق تحمیل شده است. این شرایط جنگ قومی و مذهبی و ترور و نا امنی را به یک رکن دایمی در این کشور تبدیل کرده است. اعتراض مردم شهرهای مختلف عراق و به خیابان آمدن صدها هزار نفر در بغداد نوری است در ظلمت کده کشور عراق و یک گام مهم برای خروج از وضع موجود و فصل جدیدی برای تغییر فضای کنونی که زیست و رشد جریانات ارتجاعی را ممکن کرده است. هر چه شهر ها به کانون یک مبارزه رادیکال با شعار و خواست یک جامعه سکولار تبدیل شود جریانات قومی و مذهبی حاشیه ای میشوند و امکان بیشتری برای باز گشت به یک جامعه مدنی فراهم میشود. شکل گیری یک جنبش رادیکال، سکولار، غیر قوامی و غیر مذهبی میتواند سیمای جامعه عراق را تماما تغییر دهد.
اعتراضات رادیکال مردمی فرصت مناسبی برای كمونیستها و نیروهای آزادیخواه و سکولار جهت دخالت جدی و همه جانبه و ایفای نقش در راستای سازماندهی یک مبارزه رادیکال علیه کشتار و ترور و تحجر دستجات مذهبی و دولت قومی مذهبی که امریکا با کمک نیروهای مرتجع محلی به مردم عراق تحمیل کرده اند، فراهم نموده است. کمونیست ها و آزادیخواهان عراق با دخالت سیاسی و قرار دادن افق رهای از وضع موخود در مقابل مردم و با سازمندهی اعتراضات و مبارزات اجتماعی، قادر خواهند شد عراق آزاد و برابر و سکولار را نمایندگی کنند.
2015/ 08/11