اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
افزایش دستمزدها در سال ١٣٩٢
بیانیه انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه: به کمپین مبارزه برای افزایش حداقل حقوق بپیوندیم
٩ ماه است که از سال ٩١ می گذرد . ٩ ماه از افزایش درصد اندکی بر حداقل حقوق کارگران می گذرد. ٩ ماهی که شاهد افزایش چند ١٠ درصدی و در مواردی چند برابری قیمتها بودیم. معنی این اتفاق این است که سطح معیشت کارگران چندین برابر بیشتر از گذشته به زیر خط فقر تنزل یافته است. در حالیکه نوک قله سرمایه ها به فلک رسیده است. اوضاع معیشتی امروز برای کارگران شدیدا غیر قابل تحمل تر از قبل شده است، ما کارگران چاره ای جز اعتراض م مبارزه برای دفاع از حق حیات و زندگی نداریم. نمی توانیم نظاره گر ذره ، ذره آب شدن فرزندانمان زیر فشار فقر نداری و گرانی باشیم و هیچ کاری نکنیم. نمی توانیم در دنیای انفجار تکنولوژی و به طبع آن انفجار ثروت بی حد و حصر باشیم و سهم خود را فقر و بدبختی روز افزون ببینیم. امروزه بشریت می تواند خوشبخت باشد و در رفاه و آسایش زندگی کند، پس چرا سهم ما کارگران باید گرسنگی باشد!؟ در دنیای وفور نعمات و سر به فلک کشیدن سرمایه ها هیچ توجیهی برای تحمیل فقر به اکثریت انسانهای جامعه یعنی طبقه کارگر قابل پذیرش نیست. در نتیجه می طلبد و لازم است که دست به اعتراض زد و خواهان بهبودی وضع موجود شد. امروز ٢٨ آذر ٩١ هماهنگ کنندگان طومار اعتراض به حداقل حقوق همزمان با ارسال ١٠ هزار امضاء دیگر به وزارت کار، در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تحصن زده اند. علاوه بر این ٢٠٠٠ امضاء نیز توسط سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه توسط نمایندگانشان به وزارت کار تسلیم شده است. این مبارزه را باید به هر شکل ممکن تقویت کرد و به آن پیوست. ما اعلام حمایت و پیوستن خود را به مبارزه ای که هم اکنون برای افزایش حقوق در جریان است، اعلام می کنیم و از همه تشکلها می خواهیم به آن بپیوندند. انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ٢٨/٩/١٣٩١
اعتراضات كارگری
تجمع کارگران دو کارخانه در مقابل استانداری خوزستان
٢٠٠ کارگر این واحد تولیدی علاوه بر اینكه خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود از سالهای ٨٠ تا ٨٥ هستند، فعالیت مجدد این واحد تولیدی و بازگشت به كار را خواستارند.
جمعی از کارگران كارخانه «کاغذسازی کارون» و «قند اهواز» صبح امروز (دوشنبه ١٨ دی ماه) در اعتراض به بیتوجهای مسئولان در رفع مشکلاتشان، در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
جهانبخش میر جانی عضو شورای اسلامی كار کارخانه کاغذ سازی کارون كه در این تجمع حضور یافته بود، در تشریح مشکلات كارگران این کارخانه به ایلنا گفت: كارخانه «کاغذسازی کارون» پس از واگذاری به بخش خصوصی در سال ٨٥ به دلایل نامعلومی تعطیل شد و کارفرمای جدید تصمیم به اخراج ٢٠٠ کارگر گرفت.
وی با اشاره به اینكه تعطیلی كارخانه تا سال ٨٩ ادامه پیدا کرد، افزود: در سال ٨٩ دوباره کارگران اخراجی دعوت بکار شدند اما پس از گذشت چهار ماه دوباره کارخانه تعطیل شد و مجددا ٢٠٠ کارگر تا امروز بیکار و بلاتکلیف ماندهاند.
میرجانی اضافه کرد: تعطیلی کارخانه بعد از گذشت جهار ماه از فعالیت مجدد، با وجود فراهم بودن ماشین آلات و مواد اولیه تولید، ابهاماتی را برای کارگران بوجود آورده است.
به گفته ایشان، ٢٠٠ کارگر این واحد تولیدی علاوه بر اینكه خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود از سالهای ٨٠ تا ٨٥ هستند، فعالیت مجدد این واحد تولیدی و بازگشت به كار را خواستارند.
تجمع مجدد كارگران قند اهواز
همزمان با تجمع کارگران کاغذسازی کارون، کارگر کارخانه قند و تصویه شکر اهواز نیز برای دومین روز پیاپی تجمع اعتراضی جداگانهای برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، ٥٠ کارگر کارخانه قند اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ٢٥ ماهه خود دیروز -١٧دی ماه- نیز در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری تجمع کرده بودند
قزوین؛ اعتراض كارگران به عدم پرداخت ٢١ ماه دستمزدها
دهها کارگر رسمی کارخانه “ابر صنعتی ایران” واقع در استان قزوین نسبت به عدم پرداخت ٢١ ماه دستمزد خود اعتراض کردند. این کارگران که دارای سابقه کاری بین ١٦ تا ٢٨ سال هستند، در این نامه تصریح کرده اند که صاحب شرکت ابر صنعتی ایران در ٢٠ مهرماه سال ٩٠ شرکت را تفکیک کرده و همه سالن ها را رهن و اجاره داده است. این در حالی است كه این شرکت با شكایت كارگران در توقیف بوده است.
***
اعتصاب متحدانه ١٢٠٠ کارگر نورد لوله صفا امروز نیز ادامه یافت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا پس از تجمع خود در مقابل فرمانداری شهرستان ساوه، یازدهم دی ماه در محل کارخانه به اعتصاب خود ادامه دادند. این کارگران از ساعات اولیه صبح همانند دیروز در مقابل درب ورودی کارخانه دست به تجمع زدند و با روشن کردن لاستیک مانع تردد خودروها به داخل کارخانه شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران ساعت یازده صبح مامورین نیروی انتظامی به همراه اکیپی از ماشینهای آتش نشانی به کارخانه نورد لوله صفا آمدند و اقدام به خاموش کردن آتش نمودند و از کارگران خواستند در محوطه داخلی کارخانه به تجمع خود ادامه دهند. بنا بر این گزارش علیرغم اینکه کارگران تجمع خود را به محوطه داخلی کارخانه کشاندند اما بعد از ظهر امروز آنان بار دیگر با روشن کردن لاستیک و تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه به اعتراض خود ادامه دادند. بر اساس وعده ای که دیروز فرماندار ساوه به این کارگران داد قرار است فردا عصر کارفرمای نورد لوله صفا در جلسه ای با شرکت ده نفر از نماینده های کارگران شرکت کند تا در مورد پرداخت شش ماه دستمزد معوقه کارگران تصمیم گیری شود. کارگران نورد لوله صفا اعلام کرده اند فردا ضمن تداوم اعتصاب به همراه نماینده هایشان به فرمانداری شهرستان ساوه خواهند رفت تا همانجا در مورد مذاکرات میان نماینده های خود و کارفرما تصمیم بگیرند. این کارگران اعلام کرده اند چناچه نتیجه جلسه فردا منجر به پرداخت دستمزد های معوقه شان نشود به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – یازدهم دی ماه ١٣٩١
***
در چهارمین روز اعتصاب ١٢٠٠ کارگر کارخانه نورد لوله صفا ٢٥٠ مهندس و کارشناس این کارخانه نیز به کارگران اعتصابی پیوستند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی نورد لوله صفا امروز نیز همچون روزهای دیگر با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه و روشن کردن لاستیک مانع تردد خودور به داخل کارخانه شدند و بطور دسته جمعی بحث ایجاد شورای کارگری را به تبادل نظر گذاشتند. از سوی دیگر بنا بر وعده ای که فرماندار ساوه به کارگران مبنی بر حضور رستمی صفا کارفرمای کارخانه در فرمانداری این شهرستان داده بود ساعت ١٥ نماینده های کارگران در محل فرمانداری حاضر شدند، اما رستمی صفا به فرمانداری نیامده بود. با اینحال فرماندار ساوه طی نشستی ١/٥ ساعته با نماینده های کارگران به آنان اعلام کرد ما روز شنبه در رابطه با مشکلات شما جلسه شورای تامین استان را تشکیل خواهیم داد و رستمی صفا را متعهد به پرداخت دستمزدهایتان خواهیم کرد و چنانچه ایشان به تعهد خود عمل نکند این اختیار را داریم تا حتی اقدام به بازداشت وی نیز بکنیم.
فرماندار ساوه در ادامه تلاش کرد با این صحبت که من تضمین میکنم روز شنبه دستمزدهای شما پرداخت شود کارگران را ترغیب به بازگشت بکار کند، اما نماینده های کارگران اعلام کردند کارگران تا دریافت شش ماه دستمزد معوقه خود حاضر به پایان دادن به اعتصاب نیستند و به محض اینکه دستمزدهای ما پرداخت شود بر سر کارهایمان باز خواهیم گشت. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران اعتصاب متحدانه کارگران کارخانه نورد لوله صفا همچنان ادامه دارد و این کارگران اعلام کرده اند با هیچ وعده ای جز تحقق عملی پرداخت شش ماه دستمزد معوقه خود بر سر کارهایشان باز نخواهند گشت.
***
اعتصاب کارگران کنتورخوان شرکت گاز در سنندج
بر اساس گزارش رسیده روز سه شنبه ١٢/١٠/٩١ حدود ٣٠ نفراز کارگران کنتورخوان شرکت گاز استان کردستان در سنندج در اعتراض به پایین بودن دستمزدها، عدم تامین کفش ولباس، پرداخت نکردن هزینه ایاب و ذهاب خود و… دست به اعتصاب زدند. لازم به ذکر است که حقوق کارگران کنتور خوان ماهیانه مبلغی معادل ٤٥٠ هزار تومان در ازای ساعات کار طولانی و شرایط سخت کاری میباشد. همچنین تعاونی صنفی کارکنان این شرکت که قرار بود امورات صنفی کارگران را پیگیری کند به دلیل مخالفت مدیر عامل شرکت گاز در همان ابتدای تاسیس مورد مخالفت قرار گرفته و منحل گردید. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-١٣ دی ١٣٩١
***
اعتراض كارگران لامپ الوند به ٦ سال بلاتکلیفی و فروش کارخانه
٣٢کارگررسمی کارخانه لامپ الوند، واقع در شهرک صنعتی البرز، با میانگین سوابق ٢٠ سال کار که از دیماه سال ٨٥ طی دو مرحله جمعاَ ١٨ ماه بیمه بیکاری دریافت کردهاند، با نزدیک شدن به خاتمه دوره استفاده از بیمه بیکاری، طی نامهای، مدعی شدهاند کارفرمای این کارخانه با استفاده از بیکاریهای بیدلیل و متناوب کارگران، ابزار تولید، مواد اولیه و زمین كارخانه را به فروش رسانده است و همچنین بخشی از کارخانه را بدون انتقال کارگران به کارخانه مجاور فروخته است. در این نامه کارگران آوردهاند: در بخشی از این نامه نوشته شده است: «متاسفانه در این مدت هیچ اصلاح ساختاری انجام نگرفت و حتی از همان سال ٨٥ مدیریت شروع به فروختن مواد اولیه، و تمامی ماشین آلات تولید لامپ به صورت ضایعات کرد. آنان اطلاع دادهاند که دو سوم زمین این کارخانه اینک بدون انتقال کارگران به کارخانه «ایران چسب» واگذار و یک بخش نیز به (کارخانه) تهویه فروخته شده است.
***
اعتصاب کارگران کشتارگاه در شهر پاوه
بنا بر خبر رسیده کارگران کشتارگاه در شهر پاوه به دلیل نداشتن امکانات بهداشتی در محیط کار، دست به اعتصاب زده اند. بر پایه این گزارش همچنین تعدادی از مغازههای قصابی هم به دلیل کمیاب بودن گوشت و بالا بودن قیمت آن دست به اعتصاب زدهاند. این اعتصاب از ٤ روز پیش شروع شده است. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-١٢ دی ١٣٩١
***
تجمع کارگران شهرداری قائم شهر مقابل فرمانداری دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان
فارس بتاریخ١٣دی ازتجمع اعتراض کارگران شهرداری قائم شهرمقابل فرمانداری دررابطه با عم پرداخت حقوقشان خبرداد.
بنابهمین گزارش،یکی ازکارگران شهرداری قائم شهر میگفت مجرد است ولی برای خانهسازی با شرایط فعلی نیاز به پول دارد. با اینکه مجرد است دغدغه کارگران متاهل را دارد انگار خودش در زندگی قبلا با این درد و رنجها آشنا بود. مخاطب بعدی ما رفتگر خدمات شهری بود وی پاسخ داد. دغدغه عدم دریافت حقوق داشت، میگفت حقوق دو ماه را دریافت نکرده و از عیدی و سنوات سال ٩٠ هم طلبکار است. از وی در مورد نام پیمانکارش پرسیدم، جواب داد، آقای صفری. شماره آقای صفری را نداشت. مخاطب آخر ما دل پری داشت از پیمانکاران و شهردار قائمشهر، تازه اخراج شده بود خیلی راحتتر صحبت کرد. میگفت شهردار و پیمانکار به خاطر ازدیاد نیرو مرا از کار بیکار کردند و این در حالی است که برخیها به کار دعوت میشوند. وی دیگر دغدغهاش را عدم دریافت حقوق پس از سه ماه اخراج شدن از محل کارش عنوان کرد و گفت: حدود دو سال با پیمانکاری صفری مشغول کار بودم که پیمانکار تنها بیمه یک سال مرا پرداخت کرد. این کارگر شهرداری قائمشهر ادامه داد: وقتی برای تصفیه حساب مراجعه کردم پیمانکار قبل از پرداخت حق و حقوقم قصد داشت از من امضا دریافت مطالبات بگیرد که تنها من صرف نظر کردم و الان با اینکه سه ماه از کار اخراج شدم حقوقم را پرداخت نکردند و پرداخت بیمهام هم با مشکل مواجه است و با توجه به عدم پرداخت بیمه کامل توسط پیمانکار امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری نیز برایم میسر نیست. براساس این گزارش، چندین پیمانکار خدماتی در شهرداری قائمشهرازجمله صفری، اکبر شیرخانی و ایرج ملکی مشغول فعالیت هستند.
***
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مقابل شرکت ایدم تبریز
١٤دی ، روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری، حدود صد نفر از بازنشسته های شرکت ایدم که بیش از یکسال پیش بازنشسته شده اند به علت عدم دریافت حقوق معوقه خود از جمله مبلغ پایان کار، در مقابل شرکت ایدم تبریز دست به تجمع اعتراض آمیز زده اند. متحصنین به روش مدیریتی مدیر عامل سابق این شرکت که داماد فتحی پور نماینده کلیبر می باشد معترض هستند. به استناد همین گزارش تجمع کنندگان با وعده مدیر عامل جدید مبنی بر پرداخت دیون معوقه متفرق شده اند ولی تهدید کرده اند در صورت عدم تحقق وعده ها دوباره تحصن خواهند کرد. گفتنی است که مدیر عآمل سابق این شرکت آقای معصوم نجفیان داماد نماینده کلیبردرمجلس است .وبه وسیله رانتهای پدر زن خود مدیر عامل این شرکت شده است وهیچ سابقه مدیریتی ندارد وفقط کارمند عادی روابط عمومی شرکت تراکتور سازی بوده است.این مدیرعامل شرکت ایدم به وسیله رانت پدر زن خود وامهای کلانی از بانکها گرفته و بدون افزودن خط تولید جدید فقط برای تبلیغ پدر زن خوداستفاده کرده است. وامهای گرفته شده بالغ بر بیست میلیارد تومان است .
***
تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری تکاب درپی اخراج ٣٦٠ تن از ٦٠٠ کارگر و راننده ی معدن طلای ” آغ دره”
گزارش دریافتی: درپی اخراج ٣٦٠ تن از ٦٠٠ کارگر و راننده ی معدن طلای ” آغ دره”روزچهارشنبه٦دی کارگران و رانندگان اخراجی این معدن درمقابل فرمانداری دست به اعتراض زدند. فرماندار با مشاهده چنین وضعیتی وترس از کشیده شدن اعتراض به داخل شهر در یک فرافکنی وشانه خالی کردن از مسئولیت خود معترضین را به کارفرما ارجاع میدهد سپس کارگران ورانندگان با تجمع درمقابل کارخانه پس از ساعتها بلاتکلیفی وعدم پاسخگویی مسئولین و مدیران به اعتراض خود ادامه می دهند وکار به درگیری کشیده می شود و درنهایت مدیران قول رسیدگی به اعتراض کارگران و رانندگان اخراجی را در روز یکشنبه را می دهند. اما بر خلاف انتظار اخراجیان، شبانه ١٣ نفر ازمعترضین توسط اداره اطلاعات دستگیر و به محل نامعلومی انتقال داده می شوند.
***
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه های صنایع فلزی شماره ١ و ٢ در مقابل استانداری تهران
اتحادیه آزاد کارگران ایران: حدود ١٨٠ کارگر کارخانجات صنایع فلزی شماره ١ و ٢ از ساعت ١٠ صبح امروز در اعتراض به عدم پرداخت سنوات خود و بی توجهی مسئولین استانداری تهران به وعده های شان در مقابل این استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. در آخرین تجمع اعتراضی این کارگران که روز ٢٣ آبانماه در مقابل معاونت استانداری تهران برگزار شد مسئولین استانداری به آنان وعده دادند حداکثر ظرف مدت یکماه مالکین را وادار به پرداخت سنوات کارگران خواهند کرد و چنانچه اینکار انجام نشود خود استانداری راسا از محل تسهیلات استانداری سنوات کارگران را پرداخت خوهد نمود اما پس از گذشت بیش از چهل روز از این وعده ها و پیگیری نماینده های کارگران در این مدت، خبری از تحقق وعده های داده شده از سوی استانداری نشد به همین دلیل این کارگران روز گذشته با برگزاری مجمعی در محل کارخانه و شنیدن گزارش نماینده های خود تصمیم به تجمع امروز در مقابل استانداری تهران گرفتند. کارگران در این تجمع پلاکارد بزرگی را در دست داشتند که در آن نوشته بودند: ما کارگران بازنشسته صنایع فلزی بیش از سه سال است سنوات خود را دریافت نکرده ایم بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران پس از گذشت یکساعت از این تجمع، مسئولین استانداری کارگران معترض را به داخل استانداری هدایت کردند و از آنان خواستند نماینده هایی جهت مذاکره انتخاب کنند اما کارگران اعلام کردند ما حاضر به هیچ مذاکره ای نیستیم و شخص استاندار باید پاسخگوی ما باشد. بدنبال این وضعیت و از آنجا که استاندار تهران در محل نبود معاونت بازرسی استانداری از کارگران خواست تا بروند و از مالک شکایت کنند. وی در حالی این توصیه را به کارگران کرد که طی یکماه گذشته هر گونه شکایات از کارفرمای صنایع فلزی و مصادره اموال وی در مراجع قضایی ممنوع شده است و شکایتهای سالهای گذشته این کارگران نیز به جایی نرسیده است و از سوی دیگر مسئولین استانداری بدنبال تجمع این کارگران در روز ٢٣ آبانماه گذشته به آنان قول دادند ظرف مدت یکماه سنوات همه آنان را پرداخت پرداخت خواهند کرد. به همین دلیل کارگران تجمع کننده از اظهارات معاونت بازرسی استانداری تهران بشدت خشمگین شدند بطوریکه برخی از کارگران با نشان دادن دست و پاهای معیوب شده خود فریاد اعتراض شان را بلند کردند و مامورین امنیتی استانداری در اقدامی تحریک آمیز تلاش کردند برخی از آنان را از جمع کارگران جدا کنند که با عکس العمل شدید کارگران موفق به اینکار نشدند. در ادامه این تجمع و کشمکش میان مسئولین استانداری و کارگران، معاونت بازرسی استانداری تهران از کارگران خواست تا فردا دست به تجمعی نزنند و نماینده های خود را جهت رسیدگی به خواست هایشان به استانداری بفرستند اما کارگران با پایان دادن به تجمع خود در ساعت ٣٠/١٢ ظهر اعلام کردند ما فردا با تجمع در محل کارخانه منتظر پاسخ عملی به خواست هایمان خواهیم شد و چنانچه مانند همیشه وعده های توخالی داده شود به سمت استانداری حرکت خواهیم کرد. بنا بر اظهار کارگران تجمع کننده، کل مطالبات آنان دو میلیارد و دویست میلیون تومان است و استانداری تهران در حالی آنان را برای پرداخت این مبلغ سر میدواند که طی یکماه گذشته از سویی هر گونه شکایت و ضبط اموال کارفرما در مراجع قضایی ممنوع شده است و از سوی دیگر بنا بر اذعان خود مسئولین استانداری ١٠٠ میلیارد تومان دارایی نقدی سهامداران عمده کارخانه های صنایع فلزی شماره ١ و ٢ بلوکه شده است اما علیرغم تمام اینها و محرز شدن انواع کلاهبرداریهای کارفرما از کارگران بازنشسته، آنان همچنان و بناچار برای پیگیری دریافت سنوات خود اسیر هستند. بنا بر گفته این کارگران، کارفرمای این دو کارخانه طی سالهای گذشته بطور مداوم اقدام به کلاهبرداریهای متعدد از آنان کرده است. بطوریکه وی در یک دزدی آشکار از کارگران بازنشسته با بهانه پرداخت سنوات آنان، این کارگران را به بانک سرمایه جهت دریافت وام معرفی کرده بود تا آنان وام را به نام خود دریافت کنند و اقساط اش را کارفرما به بانک پرداخت کند. اما کارفرما علیرغم اینکه وام به نام کارگران بوده است و بانک از کارگران سفته دریافت کرده بود این وام را یکجا خود برداشته و هیچ قسطی نیز به بانک پرداخت نکرده است. به این ترتیب وی در یک کلاهبرداری آشکار از کارگران بازنشسته نه تنها سنوات آنان را پرداخت نکرده بلکه آنان را وادار به دریافت و باز پرداخت وامی کرده است که خود همه را برداشت کرده است. لازم به یادآوری است بدنبال تجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه های صنایع فلزی شماره ١ و ٢ یکی از خواستهای آنان عودت سفته هایشان از بانکهای شهر و سرمایه بوده است که در حال حاضر بانک سرمایه مجبور به عودت این سفته ها شده است اما بانک ” شهر” هنوز سفته های این کارگران را پس نداده است. بنا بر گزارش دیگری که به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است حدود ششصد کارگر شاغل کارخانه های صنایع فلزی شماره ١ و ٢ نیز مدت دو ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. در حال حاضر و بدنبال تجمعات اعتراضی کارگران شاغل این کارخانه ها از مهر ماه سالجاری به این سو مدیریت دولتی در آنها مستقر شده است با اینحال تغییری در وضعیت پرداخت بموقع دستمزدهای کارگران ایجاد نشده است و در طول دو ماه گذشته در دو مرحله و در هر مرحله فقط یکصد هزارتومان به ششصد کارگر شاغل در این کارخانه ها پرداخت شده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٥ دی ماه ١٣٩١
***
ادامه تجمعات اعتراضی بازنشستگان ذوب آهن اصفهان
٥دی، تجمع بازنشستگان ذوب آهن اصفهان همچنان ادامه دارد. بازنشستگان ذوب آهن اصفهان به دلیل عدم پرداخت معوقاتشان، از ابتدای هفته جاری دست به اعتراض چندباره زدند که همچنان ادامه دارد. در سومین دوره از این اعتراضات گروه بزرگی از این افراد در چهارراه نقاشی تجمع کرده و مسیر خیابان نشاط را سد میکنند. به گزارش٥دی فارس درهمین رابطه ، جمعی از بازنشستگان ذوبآهن اصفهان روز گذشته به صورت مجدد برای مطالبه حقوق عقبافتاده خود در مقابل کانون بازنشستگی استان واقع در خیابان نشاط اصفهان تجمع کردند.
***
تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان مقابل ساختمان شهرداری
٥دی، کارگران فضای سبز شهرداری اصفهان با حضور مقابل ساختمان شهرداری اصفهان تقاضای رسیدگی به مشکلات خود را داشتند. بسیاری از این کارگران حاضر در مقابل شهرداری اصفهان بر این باورند که با وجود سختی کار در این حوزه هیچگونه حق سختی کاری به آنها تعلق نمیگیرد. یکی از این کارگران در این خصوص گفت: متاسفانه موضوع به همین جا ختم نمیشود و اگر یکی از آنها در محل کار دچار آسیب شود برای او مرخصی رد خواهد شد و مشمول مرخصی استعلاجی و … نمیشود. وی ادامه داد: متاسفانه تا کنون هیچ افزایش حقوقی را نیز شاهد نبودهایم و افزایش حقوق کشوری نیز به ما تعلق نگرفته است. این کارگر شهرداری اصفهان که به نمایندگی از دیگران سخن میگفت ادامه داد: بهانه آنها از این موضوع این است که چون مجموعه شهرداری اصفهان گسترده است نمیتوان برای شما اقدام خاصی انجام داد و علاوه بر آن هیچ گونه اضافه کار و معوقاتی نیز به ما تعلق نمیگیرد. بنا بهمین گزارش،سرپرست سازمان پارکها و فضای سبز اصفهان نیز گفت: لحظاتی پیش در خصوص این موضوع مطلع شدم و هیچ گونه اطلاعی در خصوص دلیل این تجمع ندارم و باید موضوع را بررسی کنم. دارویش فتحی ادامه داد: احتمال دارد کسانی که امروز مقابل شهرداری بودهاند کارگران شرکتهای پیمانکاری باشند و باید موضوع را بررسی کنم.
***
اعتصاب كارگران پیمانی کارخانه پتروشیمی فجر
٤دی،٣٠٠ کارگر پیمانکاری شرکت رامپکو که در کارخانهٔ پتروشیمی فجر مشغول به کارند در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت جذب نیروها و عدم پرداخت مزایایی که پیشتر قول آنها داده شد بود، دست از کار کشیدهاند. اکثر این کارگران در بخشهای اجرایی و عملیات تعمیرات کار میکنند.
***
کارگران کارخانه قنداهواز:ما گرسنه ایم، ٢٢ ماه است حقوق نگرفته ایم
به گزارش٦دی مهر،کارخانه ١٠٠ هزار تنی شکر و ١٧٥ هزار تنی تصفیه شکر شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا بعد از ظهر سه شنبه با حضور محمود احمدی نژاد در اهواز افتتاح شد. بروایت تصاویر،همزمان با برگزاری این مراسم تعدادی ازکارگران کارخانه قنداهواز تجمع اعتراضی برپاداشتند.
***
اعتصاب ٥٠٠ نفر از کاسبکاران در مرز مریوان
٤دی کُردپا، طی روزهای گذشته به دلیل فشار مسؤلان بازارچهی مرزی “پیران”، کولبران و کاسبکاران پنج روستای تابعهی شهرستان مریوان به نشانهی اعتراض، دست به اعتصاب زدهاند. برپایه این گزارش،، طی روزهای گذشته ٥٠٠ تن از کولبران و کاسبکاران روستاهای” نی، دره تفی، سردوش، درگاه شیخان، نژمار و سرنژمار” از توابع مریوان در اعتراض به اذیت و آزار و ممانعت مسؤلین مرز پیران از امرار معاش آنان، در مقابل هنگ مرزی مریوان دست به اعتصاب زدند. یک منبع مطلع از مریوان گفت: در گذشته نیز یکی از مسؤلین بازارچهی مرزی پیران، کاسبکاران و کولبران مناطق مرزی را مورد بی حرمتی و توهین قرار داده و همین امر سبب اعتراض و نارضایتی مردم منطقه شده است. این منبع همچنین اشاره کرده، به دنبال این اعتصاب و در پی درخواست مردم جهت پیگیری مسئله، چند مسؤل شهرستان مریوان به پاسگاه هنگ مرزی احضار و از آنان قول مساعد گرفته شده که اینگونه رفتارها دیگر تکرار نگردد.
فعالین كارگری
علی نجاتی در دادگاه شعبه چهارم سنندج
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران روز شنبه ١٦ دیماه “علی نجاتی” در شعبه چهارم دادیاری دادگاه رژیم در سنندج مورد محاکمه قرار گرفت. علی نجاتی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه از ساعت ٩ صبح تا ١٣ ظهر در شعبه چهارم دادیاری دادگاه سنندج به اتهام واهی “تبلیغ علیه نظام” مورد بازپرسی و محاکمه قرار گرفت. این اتهام را بر اساس خواندن آواز “دایه دایه وقت جنگه” در یک مهمانی در شهر سنندج و اقدام به عکاسی از سوی همسرش از علی نجاتی در زمان بازداشت، به وی وارد کرده اند. این چهارمین بار است که علی نجاتی و همسرش شهناز سگوند به همین اتهام مورد محاکمه قرار می گیرند. گفتنی است که علی نجاتی با سپردن قرار وثیقه یکصد میلیون ریالی و یا سپردن فیش کارمندی آزاد شد.
***
از : شاهرخ زمانی به : CFMEU موضوع : تشکر از حمایت های شما زنده باد همبستگی طبقاتی جهانی کارگران
درود بر کارگران اتحادیه ساختمانی،جنگلبانی،معادن و انرژی استرالیا از یک یک اعضای اتحادیه صمیمانه تشکر کرده و دستان پرمهرتان را به گرمی می فشارم وقتی شنیدم شما عزیزان در جهت همبستگی جهانی طبقه کارگر اقدام به حمایت از من برای بدست آوردن آزادیم کردید ایمانم به همبستگی جهانی طبقانی صد چندان شد و در خاطره ام روزی تجسم عینی یافت که به دنبال تصویب هیئت موسس سندیکای نقاشان ساختمان و تزئینات تهران و شورای نمایندگان کمیته پیگیری در جهت حمایت از آزادی آقای نول واشنگتن در مقابل سفارت استرالیا در تهران حاضر شدیم و نامه اعتراضی خود را تحویل کاردار سفارت دادیم در جهت انجام وظیفه طبقاتی و همبستگی جهانی تا زمان رفع مشکل از آقای نول واشنگتن بی صبرانه اخبار را تعقیب می کردیم . ایمان داشته و ایمان دارم که تنها راه نجات ما کارگران از تمامی مشکلات همبستگی جهانی _ طبقاتی است که اعلام حمایت شما از من قدمی در همین مسیر است .
ضمن اینکه صمیمانه سپاسگزارم از شما می خواهم حمایتهای خود را از کارگران زندانی بخصوص رضا شهابی که اکنون در شرایط بسیار سختی به سر می برد هر چه بیشتر گسترش دهید لازم می دانم بگویم حمایتهای شما و دیگر هم طبقه ایهایمان حتی اگر آزادی را برای ما به ارمغان نیاورد دلگرمی و شوق و انگیزه صد چندان در وجود ما ایجاد می کند که سبب می شود توان مبارزه با سرمایه داری بیشتر و تحمل سختی ها ی مبارزه ساده و ممکن شود . دوستان حتما” می دانید که در ایران تشکیل و ایجاد تشکل کارگری غیرقانونی محسوب شده و فعالین تشکلهای کارگری با بهانه های مختلف تحت پیگرد و شکنجه و زندان قرار می گیرند که از جمله خود من به دلیل فعالیت جهت تشکیل سندیکای نقاشان و تلاش برای کسب بیمه و تأمین اجتماعی برای کارگران نقاش ساختمان و عضویت در شورای نمایندگان کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری با اتهامات دروغین دستگیر و شکنجه شده و با ١١ سال حکم زندانی شدم ، بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و فعال حمایت از کودکان کار و خیابان و عضو شورای نمایندگان کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری بدلیل کمک در تشکل یابی کارگران به ٥ سال زندان محکوم شده و اکنون زندانی است ، همچنین محمد جراحی هم پرونده ای من و عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری نیز بجرم ایجاد تشکل کارگری به ٥ سال زندان محکوم شده و اکنون زندانی است . پدرام نصرالهی به جرم فعالیت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری محکوم به ٣ سال زندان شده و در زندان به سر می برد رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه به جرم ایجاد سندیکای کارگری به ٥ سال زندان محکوم شده و او نیز اکنون در زندان است و برای کسب حقوق خود مجبور شده است دست به اعتصاب غذا و دارو بزند و جانش صد در صد در خطر است . صدها کارگر ناشناخته دیگر نیز مانند افرادی که نام بردم همچنان در زندان تحت اذیت و آزار و شکنجه قرار دارند و تعداد بسیاری نیز دوران محکومیت خود را تمام کرده اند ولی هر لحظه در خطر دستگیری مجدد قرار دارند از جمله منصور اسانلو ، محمود صالحی ، علی نجاتی ، ابراهیم مددی و…. لازم به ذکر است که خانواده ی کارگان چه آنها که دوران محکومیتشان تمام شده و چه آنها که هنوز در زندان هستند همگی تحت فشار و مراقبتهای پلیسی بسیار شدید قرار دارند و دائما” به صورتهای گوناگون تهدید می شوند . قصدم از بیان موارد فوق این است که بگویم برای ما کارگران ایران متشکل شدن و منسجم شدن بسیار سخت است و در واقع دائما” از طرف حکومت سرمایه داری ایران در خطر جانی به سر می بریم ، بنابراین شما دوستان با حمایتها و کمکهای خود ضمن به انجام رساندن وظایف طبقاتی و همبستگی جهانی کارگران باعث بیشتر شدن امنیت کارگران زندانی در مقابل اعمال ضد انسانی دستگاه قضایی و پلیسی سیاسی ایران می گردید . در نتیجه حمایتهای شما هر چه گسترده تر باشد امنیت ما بیشتر خواهد شد . در نهایت یک بار دیگر از صمیم قلب از شما تشکر کرده و دستان شما را به گرمی می فشارم . شاهرخ زمانی
زندان گوهردشت. ١٣.١٠.١٣٩١
………………………………….
از : شاهرخ زمانی؛ به : ائتلاف کارگران آمریکا علیه جنگ موضوع : از حمایت های شما تشکر می کنم
درود بر ائتلاف کارگران آمریکا علیه جنگ دوستان ، هم طبقه ایها،اعضای ائتلاف کارگران آمریکا علیه جنگ ، وقتی شنیدم که شما عزیزان در جهت همبستگی طبقاتی از من و دوستانم که در زندان های ایران اسیر و دربند هستیم اعلام حمایت کردید شوق و انگیزه مبارزه برای کسب حقوق وآزادی در وجودم صد چندان شد . من به دلیل تلاشهایم در جهت ایجاد سندیکای نقاشان و همچنین فعالیت برای کسب حقوق کارگری خود و دیگر هم طبقه ایهایم دستگیر شدم و با بهانه و اتهامات دروغین مورد پرونده سازی و شکنجه قرار گرفتم و در دادگاهی وابسته توسط قاضیی بی اختیار به یازده سال زندان محکوم شدم و اکنون ٢٠ ماه است در زندان به سر می برم ، ضمن اینکه خود به شدت تحت آزار و اذیت هستم طی ٢٠ ماه گذشته دیده ام که بسیاری از افراد بیگناه ایرانی با اتهامات ساختگی زندانی شده اند و بدون دلیل و بیگناه عمر خود را پشت میله های زندان از دست می دهند و خانواده هایشان نیز در انتظار کشنده ای دچار دهها مشکل و سختی می شوند . همچنین بسیاری هستند با کمترین جرم به بیشترین جزا محکوم شده اند .
جوانانی در زندان هستند که بر اثر مشکلات موجود در زندان از جمله کمبود جا ، نداشتن لوازم بهداشتی ، نبود درمان و بهداشت مناسب ، کمبود مواد غذایی و عدم رعایت حق و حقوق زندانی و … دچار بیماریهای واگیردار و لاعلاج و بیماریهای روحی شده اند . هزاران مورد را می توان نام برد که طی دو سه سال اول زندان بودنشان سلامتی خود را از دست داده اند و دیگر امکان به دست آوردن سلامتی خود را ندارند تقریبا” هیچ زندانی کارگری نیست که طی دوره گذران محکومیت ناحقی که به او تحمیل کرده اند بیمار نشده باشد در این رابطه از افرادی به عنوان نمونه می توان نام برد که وقتی دستگیر شدند سالم بودند ولی در زندان دچار بیماریهای مختلف گشتند از جمله منصور اسانلو ، علی نجاتی ، بهنام ابراهیم زاده ، محمود صالحی ، محمد جراحی و…. و رضا شهابی که هم اکنون در شرایط بسیار سختی قرار دارد و مجبور شده است جان خود را با خطر روبرو کند تا شاید بتواند اندکی از حق و حقوق خود را بدست اورد . شدت فشار و ستم و ظلمی که در زندانهای ایران علیه ما وجود دارد آنقدر زیاد و مختلف است که امکان بیان همه آنها وجود ندارد . هم طبقه ایها، ضمن اینکه دوباره صمیمانه از حمایتهای شما تشکر می کنم از شما می خواهم هم چنان به حمایتهای خود از کارگران زندانی در ایران بخصوص اکنون از رضا شهابی با جدیت و گستردگی بیشتری ادامه دهید ، باشد که حاصل این همبستگی طبقاتی در کوتاه مدت نجات جان رضا باشد و در بلندمدت آزادی او و بقیه کارگران زندانی را به ارمغان آورد . با درودهای فراوان
شاهرخ زمانی زندان گوهردشت. ١٣.١٠.١٣٩١
……………………………
از: شاهرخ زمانی؛ به : تشکل ها ، نهاد ها و فعالین موضوع : از حمایتها و همبستگی های طبقاتی صمیمانه تشکر می کنم
می دانم طی ٢٠ ماهی که مرا دستگیر و زندانی کرده اند بسیاری از نهادها ، تشکلهای کارگری از جمله سندیکاها و اتحادیه های کارگران داخل و دیگر کشورها بر مبنای همبستگی طبقاتی از من و تمامی کارگران زندانی بیدریغ حمایت کرده اند و با توجه به اینکه خودشان از جانب سرمایه داری صدها مشکل دارند برای حمایت از من و دیگر دوستان زندانیم مانند رضا شهابی ، بهنام ابراهیم زاده ، محمد جراحی ، علی نجاتی ، پدرام نصرالهی ، رسول بداغی و… کمکهای بی شائبه ای به صورت حمایتهای عملی و جذب حمایتهای بین المللی و خبررسانی گسترده ای را انجام داده اند . هر چند که انجام چنین کارهایی وظیفه طبقاتی همه ماست من به نوبه خودم صمیمانه تشکر می کنم و امیدوارم که بتوانم جهت جوابگویی به این همه حمایت و محبت دوستان و نهادها، وظایف طبقاتی خود را در حد توانم انجام دهم . شنیده ام که ائتلاف ” کارگران آمریکا علیه جنگ ” و اتحادیه ساختمانی،جنگلبانی،معادن و انرژی استرالیا و همچنین سندیکای کارگران نقاش دانمارک ، سندیکاهای کارگری فرانسه و کانادا و… و حقوق بشری شهر بوخوم و سایت ایران |آزاد و دیگر نهادهای بین المللی از من و دیگر دوستان زندانیم حمایت کرده اند ضمن تشکر و قدر دانی از این عزیزان می دانم که نهادها و تشکل های ایرانی خارج از کشور به صورت جمعی و فردی بسیار تلاش کردند تا نظر تشکل ها و نهاد های بین المللی را جهت حمایت از کارگران زندانی جلب نمایند بنابراین از صمیم قلب از این دوستان نیز نهایت تشکر را دارم . دوستان به من حق بدهید که نمی توانم از همه ی شما حمایت کنندگان و تلاشگران جهت جلب حمایت و خبررسانی به خاطر گستردگی و تعداد بسیار زیاد نام ببرم بنابراین به صورت عمومی از شما می خواهم ضمن پذیرفتن تشکر و قدر دانی من حمایتهای خود راهم چنان از تمامی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی با گستردگی بیشتر ادامه دهید و در اینجا لازم است به خصوص از دوستم رضا شهابی که به دلیل عدم رعایت حقوقش مجبور به اعتصاب غذا و دارو شده و شنیده ام از این جهت جانش به شدت در خطر است ادامه بدهید.
همچنین لازم است بگویم تعدادی از کارگران زندانی و زندانیان سیاسی هستند که ناشناخته مانده اند و این ناشناخته بودن باعث گردیده آنها و خانواده هایشان باشدت بیشتری از زندانیان شناخته شده تحت فشار و اذیت و آزار مأموران و پلیس سیاسی باشند از همگی شما می خواهم حمایتهای خود و خبررسانی عمومی را نسبت به آنها هر چه بیشتر گسترش دهید . با سپاس از حمایتهای بی دریغ شما دوستان شاهرخ زمانی زندان گوهردشت١٣.١٠.١٣٩١
تشكلهای كارگری
بیاینه مشترک سندیکاها، اتحادیه ها و دیگرتشکل های کارگری پیرامون بی توجهی به زندگی کارگران و کودکان
حوادث ناگوار مرگ کارگران و کودکان در چند هفته ی اخیر یکی پس از دیگری بیانگر بی توجهی مسوولان و کارفرمایان به جان انسان هاست. ٥کارگر افغانی به هنگام کار در منطقه خاک سفید تهران پارس زیر آوار رفتند. به دنبال آن، فاجعه کشته شدن کارگران در معدن زغال سنگ طبس و فاجعه های دیگری که هر روزه در جای جای ایران رخ می دهد… بنا بر آمار منتشره هر روز به طور متوسط ٥.٥ کارگر در اثر حوادث کار و نبود شرایط ایمنی جان خود را از دست می دهند. با توجه به آنکه حکومت کلیه مسوولیت های خود در قبال مردم و نظارت بر ایمنی و بهداشت و بهروزی مردم و به خصوص کارگران و خانواده هایشان را فراموش کرده است و هر روز شرایط بدتری بر زندگی اقشار متوسط به پایین سایه می افکند و هر روز اخبار وحشتناک تری از نابودی انسان ها در محل کار و زندگی و سفر و جاده و خیابان ها پخش می شود. همچنین کنار ناایمنی شرایط کار، خبرها حاکی از آن است که جان کودکان در مدارس مخروبه و غیر ایمن نیز در خطر است. قربانیان حریق مدرسه ی روستایی شین آباد در پیرانشهر ارومیه در آذربایجان به ٣٧ نفر رسیده است که دو نفر از آنان فوت کردند. متاسفانه مسوولان به جای آن که امکانات رفاهی، گرمایشی و شرایط ایمنی و گرمایشی کلاس های درس روستاها و شهرستان ها را افزایش دهند، معلم، مستخدم یا بخاری مدرسه را محکوم کرده اند تا شانه از زیر بار مسوولیت خود کنار کشند. آینده ی این دانش آموزان سوخته شده، زخمی و ترسیده و معلم زحمتکش آنها چه می شود که باید با نقص عضو به زندگی در شرایط سخت ادامه دهند؟ ما تشکل های کارگری امضا کننده، ضمنن حمایت از بیانیه انجمن صنفی معلمان یادآور می شویم که مسوولان مملکتی باید به وظایفشان عمل کنند و از کارگران و خانواده های آسیب دیده این حوادث می خواهیم یکدیگر را دریابند، به هم بپیوندند و برای درمان این دردهای مشترک تشکل های خود را تشکیل دهند. برای رسیدن به آینده ای بهتر برای زندگی و کار، چاره ای جز وحدت، تشکیلات و اتحاد سراسری نداریم. پیش به سوی تشکل مستقل و سراسری کارگران ایران. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران وحومه؛ هیات موسس سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمانی؛ اتحادیه کارگران پروژه ای؛ اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ کانون مدافعان حقوق کارگر؛ سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک
***
اعتراض هفتصد نفر از کارگران در شهر سندج در نامه ای به رئیس قوه قضاییه
به گزارش تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران، تعاونی مسکن کارگران تعمیرکار اتومبیل سنندج که بالغ بر ٧٠٠ نفر عضو دارد در سال ١٣٧٩ تاسیس شد. پس از تاسیس این تعاونی در سال ٧٩ بر اساس قراردادی که با کارگران تعمیرکار برای دریافت زمین مسکونی منعقد گردید مقرر شد اعضا این تعاونی هر کدام در قبال پرداخت یک میلیون و پانصد هزار تومان صاحب یک قطعه زمین مسکونی برای ساخت سر پناهی برای خود و خانوادههایشان شوند. پس از گذشت ١٢ سال از پرداخت این پول توسط کارگران، نه تنها هیئت مدیره سابق این تعاونی، زمینهای خریداری شده را در اختیار این کارگران قرار نداده است بلکه در حال حاضر از ٢٦ هکتار زمین خریداری شده، فقط ٤ هکتار آن در اختیار هیئت مدیره جدید قرار داده شده است و احتمال آن میرود که مابقی این زمینها توسط هیئت مدیره سابق این تعاونی به فروش رفته باشد. کارگران عضو این تعاونی با شکایت از هیات مدیره سابق و طی مراحل قانونی، پیگیر حق خود مبنی بر واگذاری زمین مسکونی شدند اما دادگاه رای بر برائت رییس هیات مدیره سابق داد که این امر اعتراض کارگران عضو این تعاونی را بر انگیخت و پرونده توسط آنان به معاونت قضایی رییس قوه قضاییه ارجاع شد.
کارگران عضو این تعاونی میگویند از آنجا که تاکنون توجهی به اعتراض آنان در قوه قضائیه نشده است احتمال دارد آنان دست به اقدامات اعتراضی تری جهت دست یابی به حقوق حقه خود بزنند.
***
آزادی فعالین کارگری در شهر بوکان
به گزارش رسیده سهشنبه ١٢/١٠/٩١ هادی تنومند، جمال میناشیری و ابراهیم مصطفیپور فعالین کارگری و از اعضای کمیتهی هماهنگی در شهر بوکان با قرار وثیقه ٣٠ میلیونی از زندان آزاد شدند. لازم به ذکر است که این فعالین در تاریخ ٢٩ آذر به دلیل شرکت در مجمع عمومی کمیته هماهنگی بازداشت شده بودند. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان به خانوادههای آنان و تمامی کارگران خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران و فعالین دربند می باشد.
***
به نجات جان پسر بهنام ابراهیم زاده بشتابیم
پسر چهارده ساله بهنام ابراهیم زاده ، کارگر زندانی، که تنها فرزند اوست، دچار بیماری خونی شده و چند روزیست در بیمارستان محک مخصوص بیماری های خاص می باشد، بستری شده است. در حال حاضر خانواده بهنام گرفتار تهیه دارو و هزینه های بیمارستان هستند و با توجه به وضعیت بحرانی اقتصاد و دارو و همچنین پولی شدن بهداشت و درمان، مشکلات مربوطه صد چندان گشته ، اما دولت سرمایه داری ایران هیچ ارزشی برای جان مردم قائل نیست و نه تنها وظایف خود را برای تامین هزینه های زندگی، دارو و مایحتاج ضروری مردم انجام نمی دهد ، بلکه هر روز بیشتر از قبل اقدام به دستگیری و زندانی کردن کارگران می کند و خانواده ها را دچار صدها مشکل می نماید. ما در چنین شرایطی ضمن اینکه خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان هستیم اعلام می کنیم مسئولیت هر گونه مشکلات ایجاد شده برای خانواده کارگران زندانی و زندانیان سیاسی بخصوص خانواده بهنام، تماما” به عهده جمهوری اسلامی است . همچنین از کارگران ، تشکل ها و فعالین و همه انسانهای آزادی خواه و شریف می خواهیم جهت نجات جان پسر بهنام ابراهیم زاده اقدام به کمک های مالی نمایند . ما پیشا پیش از هرگونه مساعدت شما عزیزان سپاس گذاریم.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری-١٤/١٠/١٣٩١
***
تاکید پزشکان به حضور بهنام ابراهیم زاده در کنار فرزند بیمارش
بر اساس گزارش رسیده، نیما پسر بهنام ابراهیمزاده فعال کارگری و حقوق کودکان به دلیل بیماری در بیمارستان محک بستری شده است. پزشکان تاکید کردهاند که شرایط نیما ابراهیم زاده، به گونه ای است که به لحاظ روحی، حضور پدرش در کنار وی الزامی است و محیطی آرام و به دور از استرس و فشارهای عصبی، تاثیر به سزایی در کمک به امر درمان نیما دارد. لازم به ذکر است که نیما ابراهیمزاده، ١٤ سال سن دارد و در کلاس سوم راهنمایی درس میخواند. نیما ١١ سال سن داشت که پدرش به جرم فعالیتهای کارگری و عضویت در کمیته پیگیری و دفاع از حقوق کودکان دستگیر و زندانی شد و تاکنون از ملاقات پدرش محروم است. بهنام ابراهیمزاده تنها به جرم دفاع از حقوق ابتدایی خود و همطبقهایهایش دستگیر و زندان شده است. .وی باید فوری و بدون قید و شرط آزاد شود تا برای معالجه پسرش اقدام کند. ما بار دیگر زندانی کردن فعالین کارگری را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی کلیه فعالین کارگری و زندانیان سیاسی هستیم. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-١٤ دی ١٣٩١
***
برگزاری گلگشت کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیتهی هماهنگیِ سنندج، در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری
صبح روز جمعه ١٥/١٠/٩١ جمع کثیری از کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیتهی هماهنگی سنندج، در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری، گلگشتی را در اطراف این شهر برگزار کردند. این مراسم ساعت ٩ صبح با اعلام یک دقیقه سکوت به یاد تمام جانباختگان راه آزادی و برابری، شروع و سپس با خواندن سرود انترناسیونال، سرود همبستگی طبقاتی کارگران، ادامه یافت. پس از آن یکی از حاضرین بیانیهی کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی سنندج را قرائت نمود. همچنین بیانیهای دیگر در همین راستا از طرف شورای بیکاران خوانده شد. مراسم با سخنرانی یکی از کارگران در مورد وضعیت جنبش کارگری و شرایط کارگران، ادامه پیدا کرد؛ و سرانجام پس از حدود یک ساعت، این مراسم با بحث و گفتگوی حاضرین پیرامون مسائل کارگری خاتمه یافت.
***
بیانیهی گلگشت کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی سنندج در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری
کارگران ! مردم شریف و آزادی خواه! صاحبان سرمایه و حافظان آن بنا به غوطه ور شدن در بحران عمیق سرمایه داری و غریزه ی طبقاتی خود، تلاشِ کارگران را برای احقاق حقوق خود سرکوب و فعالین کارگری را به زندان می افکند. طی روزهای گذشته هفت نفر از اعضای کمیته ی هماهنگی در شهرهای بوکان و اشنویه را تنها به اتهام عضویت در کمیته ی هماهنگی و شرکت در مجمع عمومی این تشکل، احضار و بازداشت نموده که ٥ نفر از آنها را بعد از ١٣ روز به قید وثیقه و ٢ نفر دیگر را نیز بعد از چند ساعت بازجویی آزاد نمودند. در ادامه ی فشار بر اعضای متشکل در کمیتهی هماهنگی، «پدرام نصراللهی»، عضو دیگر این تشکل را به ١٩ ماه زندان محکوم نمودهاند و او را در بدترین شرایط در زندان مرکزی سنندج، ممنوع الملاقات، و تهدید به سلول انفرادی کردهاند. «رضا شهابی» انسانی آزادیخواه و برابریطلب است که در راه دفاع از منافع کارگران و آرمانهای انسانی همطبقهایهای خود، جانش را به مخاطره انداخته است. او تنها به جرم دفاع از حقوق کارگران دستگیر شده و نزدیک به ٣ سال است که در زندان به سر میبرد و زیر فشارهای زندان دچار آسیبهای جدی و جبران ناپذیری شده است. با این وجود او از روز دوشنبه٢٧ آذر ماه در اعتراض به رفتار غیر انسانی و بی توجهی مسئولان زندان به مداوایش، دست به اعتصاب غذا زده و تا این لحظه همچنان بر خواستههای خود مبنی بر درمان خارج از زندان و محیطی به دور از فشارهای عصبی پافشاری کرده است. «علی نجاتی» دیگر فعال کارگری که در سالهای اخیر چندین بار به اتهامات واهی زندانی شده، بار دیگر به دادگاه انقلاب سنندج احضار شده است. در راستای همین سیاستهای ضد انسانی و ضد کارگریِ سرمایهداری، «ستار بهشتی» کارگر وبلاگ نویس، تنها به جرم بیان عقاید و نظرات خویش، در ٧ آبان ٩١ بازداشت و بعد از ٥ روز، در حین بازجویی توسط حافظان زور و سرمایه جان باخت. نا امنی محیط کار در کارخانهها، معادن، کارگاهها و کارهای فصلی، روزانه هزاران کارگر را قربانی سودخواهی سرمایهداران در سرتاسر دنیا میکند. اخیرا مرگ ٨ تن از کارگران معدن ذغال سنگ طبس برای تمامی کارگران در ایران خبری تکان دهنده و تاسف بار بود. همچنین برای هر چه بیشتر بی حقوق کردن طبقهی کارگر لایحهی ضد کارگری قانون کار و تامین اجتماعی امسال جهت تصویب به مجلس فرستاده شده است. مرگ کودکان شینآباد در پیرانشهر که قرار بود در دنیای کودکی و نوجوانی خود افقهای روشنتری از یک دنیای آزاد و برابر را نوید دهند و از امکاناتی که حاصل کارِ مادران و پدرانِ کارگرشان بود، بهره جویند، در نتیجهی سودخواهی صاحبان سرمایه، کابوس تلخی بود که ذهن هر انسان شریفی را سخت آزار داد. دیدیم که چگونه ٣٧ نفر از نوشکفتهها، طعمهی حریق شدند و از آن میان «سیران یگانه» و «ساریا رسول زاده» با دنیایی سرشار از آرزو، جلوی چشمانمان جان باختند. تمامی این سیاستهای ضد انسانیِ سرمایهداری، دیربازی است برای کارگران بر ملا شده و میخواهد با این فشارها جلوی اعتراضات کارگری را بگیرد و با تعقیب، بازداشت و زندانی کردن کارگران آگاه و پیشرو، زهر چشم بگیرد و یا آن کارگران مبارز را بترساند. فشار اقتصادی، تورم و گرانی، عدم پرداخت به موقع دستمزد کارگران، اخراجهای گسترده و دسته جمعی در طول سال جاری بیش از سالهای دیگر کارگران را به میدان اعتراضات کارگری آورده است و این اعتراضات و اعتصابات کارگری نشان میدهد که طبقهی کارگر از خواستههای بر حق خود که همانا حق ایجاد تشکل، مبارزه با استثمار و دفاع از منافع طبقهی کارگر میباشد، به هیچ وجه عقب نشینی نخواهد کرد. ما کارگران و فعالین کارگری و اعضای متشکل در کمیتهی هماهنگی، دوشادوش تمام همطبقهایهای خود در سراسر جهان و برای پایان دادن به تمامی مشقات و مظالم و نابرابریهای نظم سرمایه و برپایی دنیایی انسانی و عاری از هرگونه ستم و استثمار انسان از انسان، متحدانه مبارزه خواهیم کرد و از تمامی کارگران و انسانهای آزادیخواه که منافعی جدا از منافع طبقهی کارگر ندارند، میخواهیم که از این مبارزات پستیبانی و صدای این فعالین کارگری را به گوش تمامی نهادهای انسان دوست در سطح جهانی برسانند و برای لغو احکام صادره و فشار بر فعالین کارگری تلاش کنند. ما بدینوسیله با همبستگی مبارزات خود از خواستههای بر حق رضا شهابی اعلام حمایت میکنیم و هرگونه قصور و عواقب ناشی از تجدید فشار بر رضا شهابی را متوجه حامیان سرمایه و مقامات مسئول در زندان میدانیم. ما بار دیگر تعقیب و بازداشت و زندانی کردن کارگران و فعالین کارگری و اعضای متشکل در کمیتهی هماهنگی را به شدت محکوم میکنیم و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگران و فعالین کارگری و تمامی زندانیان سیاسی از جمله بهنام ابراهیم زاده، محمد جراحی، فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، شاهرخ زمانی، رضا شهابی و پدرام نصراللهی و … از زندانهای سرمایهداری هستیم. ما همچنین مرگ کارگران معدن ذغال سنگ طبس و دانش آموزان شینآباد و جان باختن ستار بهشتی را به خانواده و بستگان این عزیزان تسلیت گفته و تمامی این جنایاتِ سرمایهداران را محکوم میکنیم؛ و خواهان مداوای هرچه سریعتر دانشآموزان قربانی آتشسوزی مدرسهی شینآباد هستیم. زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری سنندج-١٥/١٠/٩١
***
دیدار با فعالین آزاد شده در بوکان
به گزارش رسیده، امروز پنج شنبه ١٤ دیماه جمعی از فعالین کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به دیدار کارگران و فعالین آزاد شده هادی تنو مند، جمال مینا شیری، ابراهیم مصطفیپور، قاسم مصطفیپور در شهر بوکان و در روستای حمامیان به دیدار محمد کریمی رفتند. در این دیدار فعالین کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان به خانودههایشان، در مورد شرایط سخت معیشتی کارگران صحبت کرده و در ادامه ضمن تاکید بر تداوم فعالیتهای کارگری،دفاع از منافع طبقه کارگر را از وظائف اصلی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری دانستند.
کمیته هما هنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-١٤ دی ١٣٩١
***
سه تشکل کارگری در ایران در بیانیهای خواستار پیگیری و برخورد با آمران و عاملان مرگ ستار بهشتی، کارگر وبلاگنویس شدهاند.
این سه تشکل گفتهاند که نباید اتفاقهایی مشابه مرگ او در ایران رخ دهد. سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران و حومه، اتحادیه نیروی کار پروژهای و کانون مدافعان حقوق کارگر روز یکشنبه پنجم آذر این بیانیه مشترک را منتشر کردهاند. ستار بهشتی، فعالکارگری ٣٥ ساله بود که ٩ آبان به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه اجتماعی و فیسبوک» توسط پلیس فتا بازداشت و پنج روز بعد به خانوادهاش اطلاع داده شد که جسدش را از زندان تحویل بگیرند. در این بیانیه آمده است که «او جرمی جز اعتراض به بیعدالتیها و محرومیتهای حاکم بر کارگران و زحمتکشان نداشت و به گفته خودش به علت کارگر بودن و نداشتن تمکن مالی و سهمیههای غیرعادلانه در دانشگاه، نتوانست به تحصیلاتش ادامه دهد.» دادستانی تهران که به تازگی پرونده او را مورد بررسی قرار داده، اعلام کرده که بنا بر نظریه کمیسیون پزشکی قانونی تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نیست و محتملترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد. در این اطلاعیه آمده که «در معاینه جسد ستار بهشتی هیچگونه شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نشده و در صورت احراز واردشدن ضربه به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، آنها میتوانند خود عامل شوک باشند.» اما خانواده آقای بهشتی این اظهارات را قبول ندارند و مادرش معتقد است پزشکان دروغ میگویند و گفته است اگر فرزندش «به مرگ طبیعی مرده بود، چرا به ما اجازه ندادند که خودمان بشوریمش، خودمان مراسم دفن و کفنش را انجام دهیم.» در بیانیه سه تشکل کارگری با اشاره «مرگ زهرا کاظمی، قربانیهای کهریزک و قتلهای زنجیرهای مخالفان» آمده که رفتارهای غیرانسانی در بازداشتگاهها، سالها است توسط منابع مختلف تایید شده اما تشکیل پرونده درباره آنها به جایی نرسیده است. مرگ امیدرضا میرصیافی، وبلاگنویس و زهرا بنی یعقوب، پزشک همدانی، هدی صابر، محسن دکمهچی، منصور رادپور و محمدمهدی زالیه نقشبندیان از جمله رویدادهای مشابه در زندانهای ایران بوده است
***
متن نامه مشترک منصور اسالو، جعفر عظیم زاده، داود رضوی،علی نجاتی، پروین محمدی، شیث امانی، شاپور احسانی راد، شریف ساعد پناه و ١٤ نفر دیگر از فعالین کارگری به رضا شهابی
بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٢ نفر از فعالین کارگری طی نامه مشترکی به رضا شهابی با تاکید بر خواست آزادی فوری وی و رسیدگی عاجل به شرایط نگهداری و چگونگی رفتار مامورین و زندانبانان با همه زندانیان از رضا شهابی خواستند برای حفظ سلامتی اش به اعتصاب غذای خود پایان دهد و درمانش را از سر گیرد. امضا کنندگان این نامه در همبستگی با رضا شهابی مبلغ یک میلیون تومان کمک مالی خود به خانواده های رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده را امروز همراه این نامه تحویل ربابه رضایی همسر رضا شهابی دادند. دوست و یار عزیزمان رضا شهابی با درودهای گرم و فراوان؛ خبر بدرفتاری و تهدید به کتک کاری از سوی ماموری که همراه شما به بیمارستان اعزام شده بود همه ما را عمیقا ناراحت و نگران و تا حدودی شوک زده کرد. چرا که هنوز خبر مرگ ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس بر روی رسانه هاست و برخی از مسئولین مملکتی در واکنش به مرگ این کارگر، صحبت از شفاف سازی و لزوم مقید کردن مامورین و زندانبانان به برخوردی انسانی با زندانیان کرده اند. بطور قطع و یقین مرگ ستار بهشتی هیچ علتی جز رفتار غیر انسانی مامورین و برخورداری آنان از اختیارات گسترده در برخورد با زندانیان نداشته است، به همین دلیل افکار عمومی انتظار داشتند پس از انتشار خبر مرگ ستار بهشتی مسئولین امنیتی و قضایی در اقدامی فوری تجدید نظری اساسی در رفتار و حدود اختیارات مامورین انتظامی و امنیتی در برخورد با زندانیان را عملی کنند. اما به نظر میاید با توجه به رفتاری که با شما شد چنین انتظاری، انتظاری عبث و بیهوده است لذا ما امضا کنندگان این نامه ضمن تاکید بر تلاش و مبارزه برای آزادی کارگران دربند و دیگر انسانهای عدالتخواه از زندانهای سراسر کشور، مصرانه بر رسیدگی عاجل به شرایط نگهداری و چگونگی رفتار مامورین و زندانبانان با تمامی زندانیان پای می فشاریم و خواهان آزادی فوری و ادامه معالجات شما در خارج از محیط زندان هستیم. ما امضا کنندگان این نامه به شما دوست و یار عزیزمان اطمینان میدهیم لحظه ای از تلاش برای تحقق خواستهای شما که خواست همه ما کارگران در سراسر ایران است باز نخواهیم ایستاد. ما دستهایتان را صمیمانه می فشاریم و اعتراض شجاعانه شما را از کنج زندان ارج می نهیم اما در این میان سلامتی شما مهم ترین اولویت برای ما امضا کنندگان این نامه است. لذا مصرانه و صمیمانه از شما میخواهیم به اعتصاب غذای خود پایان دهید و درمان خود را از سر بگیرید. ما با شور و شوق جشن آزادی تو را برگزار خواهیم کرد اما این جشن زمانی برایمان مسرت بخش خواهد بود که حضور گرم شما در میان ما با تنی سالم محقق شود. متن دست نویس نامه در سایت اتحادیه آزاد كارگران ایران قابل دسترس است.
***
ربابه رضایی: رضا شهابی در آستانه فلج شدن است؛ درخواست مرخصی درمانی داریم
فعالان در تبعید: ربابه رضایی , همسر رضا شهابی , کارگر زندانی که در ١٤ مین روز اعتصاب غذا به سر می برد , در گفتگو با کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت:« روز دوشنبه این هفته که رضا را در ملاقات کابینی دیدم اصلا حالش خوب نبود. گفت که یکشنبه حالش بد شده و به اصرار هم بندی هایش به درمانگاه زندان رفته است اما اجازه وصل سرم را نداده و از خوردن دارو امتناع کرده است. گفت فشارش روی ده بوده است. من به شدت نگران او هستم. اگر جلوی درمان او در بیمارستان گرفته نمی شد این اتفاق ها نمی افتد. ربابه رضایی، همسر این زندانی بیمار ادامه داد:« من از رییس قوه قضاییه و دادستان تهران درخواست می کنم که به همسرم مرخصی درمانی بدهند تا بیاید و خودش را درمان کند. من خواسته دیگری ندارم. همسرم اگر درمان نشود خطر فلج شدن تهدیدش می کند. خانم رضایی با اشاره به اینکه همسرش از وضعیتی که در آن قرار دارد خسته شده است و دیگر برایش مرگ و زندگی اهمیتی ندارد، گفت:« رضا روز دوشنبه در ملاقاتی به من گفت که اعتصابش را نمی شکند تا مگر به او مرخصی درمانی بدهند.» رضا شهابی طبق حکمی که به او در تاریخ ٢٦ فروردین ماه امسال ابلاغ شد، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس و به اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت ملی به ٥ سال حبس محکوم شده است. او همچنین بر اساس این حکم به ٥ سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی نیز محکوم شده است. این زندانی اکنون در بند ٣٥٠ زندان اوین به سر می برد
ویژه كارگران معادن طبس
فاجعه کشتار کارگران در معادن طبس
کارگران ایران که در سال گذشته حوادث مختلفی را تجربه کرده اند و بر طبق برخی آمار بیش از هزارنفر در حوادث مختلف کارجان خود را ازدست داده اند، بار دیگر با چشمانی نگران شاهد حوادث مرگبار دیگری هستند. کشتارکارگران در معادن طبس و جان باختن حداقل ٨ کارگر ، باز هم فاجعه بار بودن شرایط وحشتناک کار در ایران را به نمایش می گذارد. فاجعه در آنجاست که بارها در باره ی شرایط وحشتناک وغیر ایمن کارگران در این معدن هشدار داده شده بود. اما هیچ اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته بود. این امر نشان از آن دارد که سرمایه داران و کارفرمایان برای حفظ سود خود از جان انسان ها مایه می گذارند ومسوولان نیز حوادث این چنینی را اجتناب ناپذیر می دانند؟!
کانون مدافعان حقوق کارگر که بارها در باره ی شرایط ایمنی کار هشدار داده است، بار دیگر ضروری می داند که ضمن همدردی با بازماندگان این حادثه به کارفرمایان و مسوولان و به همه ی دست اندرکاران هشدار دهد که بیش از این جان کارگران را فدای حرص و آز خود ننمایند. کارگران نیز باید با گسترش هر چه بیشتر تشکل های مستقل خود با شرایط ناایمن کار مقابله کنند. کانون مدافعان حقوق کارگر-٣٠ آذر ٩١
***
نتیجه تحقیق بازرسان کار درباره علت حادثه معدن یال شمالی اعلام شد
به گزارش٦دی ایلنا، هشت روز پس از انفجار معدن یال شمالی در منطقه پرورده شهرستان طبس که به کشته شدن هشت کارگر انجامید، نتیجه تحقیقات بازرسان کار درباره علت حادثه از سوی مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان یزد اعلام شد. بنابهمین گزارش، مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان یزد اعلام کرد: طبق بررسیهای کارشناسان و بازرسان اداره کار استان یزد درباره علت حادثه معدن یال شمالی، «وجود گاز متان و تلفیق آن با هیدروژن و تولید منوکسید کربن» دلیل حادثه بوده است. امرالله فلاحزاده با بیان اینکه دیروز – سهشنبه – آخرین جلسه بررسی علت انفجار معدن در اداره کار استان برگزار شده است، اظهار کرد: طبق نظر کارشناسان و بازرسان اداره کار استان یزد، علت حادثه معدن یال شمالی وجود گاز متان و تلفیق آن با هیدروژن و تولید منوکسید کربن بوده است اما بررسی برای علت وجود گاز متان و تلفیق آن با هیدروژن و تولید منوکسید کربن ادامه دارد.
حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده
عدم پرداخت ٥ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد گزین یزد
بنا به گزارشات منتشره، و با وجود مناسب بودن روند تولید و سفارش کارخانه فولاد گزین اما حقوق کارگران پرداخت نمیشود. مجموع مطالبات معوقه كارگران این کارخانه بالغ بر ٥ ماه حقوق و ومزایا است.
***
پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه نئوپان شموشک کردکوی به بازگشایی کارخانه مشروط شد
به گزارش١٢دی فارس، نقل از روابطعمومی و اطلاعرسانی دادگستری کل استان گلستان، اعضای کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری استان این بار در کارخانه نئوپانسازی شموشک کردکوی گردهم آمدند تا برای خروج این کارخانه از بنبست، راه چارهای بیاندیشند. بنا بهمین گزارش،درپی این نشست، شرط پرداخت بدهیهای معوق ٢٠٠کارگراین کارخانه، فعال شدن دوباره خطوط تولید آناعلام شد. همچنین مقرر شد در آینده نزدیک نشستی با حضور دادستان و فرماندار کردکوی با کارگران این کارخانه به منظور بررسی و حل مشکلات آنان برگزار شود.
***
بلاتکلیفی کارگران نساجی مازندران ادامه دارد
٤دی پس ازسفرکارگران نساجی مازندران به تهران وبرپایی تجمعات اعتراضی مقابل نهاد ریاست جمهوری و مجلس، وعده داده شدتا پایان پاییز كارخانه بازگشایی و مطالبات كارگران پرداخت شود. پس ازگذشت چهارروزاززمستان، هنوز حقوق معوقه ٢٩ماهه،حدود ٨٠٠ کارگر شاغل و بازنشسته نساجی مازندران پرداخت نشده و اقدامی نیز برای بازگشایی کارخانه صورت نگرفته است. چهارم دی ماه وزرا و وكلا در خصوص خلع ید كارفرما جلسه دارندو کارگران نساجی مازندران منتظر تصمیم این جلسه هستند. چنانچه تا پایان هفته جاری تکلیف کارگران نساجی مازندران روشن نشود این کارگران از هفته بعد پیگیریهای قانونی خود را آغاز خواهند کرد.
***
کسی پاسخگوی کارگران شرکت واحد مراغه نیست؟!
بنا به گزارش منتشره، رانندگان شرکت واحد شهرستان مراغه بیش از ٢ سال است که به دنبال دریافت مطالباتشان دررابطه با مشاغل سخت وزیان آورهستند. براساس این گزارش، کارگران شرکت واحد مراغه برای احقاق حقوق حقه شان مبنی برسختی وزیان آوری کارشان) بیش از٢سال در ادارات سردرگم هستند و هیچ شخص و سازمانی پاسخگو نیست.
اخراج و بیكارسازی ها
اخراج ٣٠ کارگر شهرداری شوشتر
١١دی ٣٠ کارگر از بخش تنظیف شهرداری شوشتر اخراج شدند و این امر باعث اعتراض کارگران شهرداری شوشترشده است.
***
دو میلیون و٨٠٠ هزار نفر بیکاردرایران
خبرگزاری مهر پنجشنبه, ٠٧ دی ١٣٩١ – ٢٧ دسامبر؛ سال گذشته دو میلیون و ٨٠٠ هزار نفر در ایران بیکار بودند: بنا بر آمار منتشرشده در ١٢ماه سال گذشته دو میلیون و ٨٠٠ هزار نفر از جمعیت فعال ایران بهعنوان بیکار شناخته شدهاند. خبرگزاری مهر امروز سهشنبه پنجم دیماه گزارش داد، در ١٢ماه سال گذشته ٦. ١٢ درصد از مجموع ٢٢ میلیون و ٧٦٨ هزار و ٢٣٥ تن از جمعیت فعال ١٥ تا ٦٤ ساله ساکن در ایران بیکار بودهاند.همچنین٣ /١٢ درصد از ٢٣ میلیون و ٣٨٧ هزار و ٦٣٣ تن جمعیت فعال ١٠ ساله و بیشتر ایرانی نیز بیکار بودند. از این تعداد، میزان بیکاری زنان دو برابر مردان بوده است بهطوری که نرخ بیکاری در بین مردان ٥. ١٠ درصد و در بین زنان ٩ / ٢٠ درصد بوده است.نرخ بیکاری شهرنشینان ایرانی در سال گذشته ٧ /١٣درصد و بیکاری روستائیان نیز در نقاط روستایی ٩. ٨ درصد بوده است. از مجموع میزان بیکاری یاد شده در سال ١٣٩٠ بالاترین نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی ٢٠ تا ٢٤ ساله با ٢. ٢٨ درصد بوده است. در سال ١٣٩٠ بالاترین نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی ٢٠ تا ٢٤ ساله با ٢. ٢٨ درصد و بیکاری زنان دو برابر مردان بوده است همچنین در سال گذشته ٦/ ٣٤ درصد از مجموع بیکاران سال گذشته بیش از ١٩ ماه بیکار بودهاند. بنا بر این آمار، سال گذشته در بین استانهای ایران دو استان البرز با ٣. ١٩ و لرستان با ٢. ١٩ بالاترین نرخ بیکاری را داشتهاند. بر پایه آمارهای مرکز آمار ایران، در پاییز سال گذشته بالاترین نرخ بیکاری مربوط به استان کرمانشاه با ٢٠ درصد بوده است. بر اساس نتایج بهدست آمده، ٩ درصد از شاغلان ـ ٩/٩ از مردان و ٤/ ٤ از زنان ایرانی ـ دارای اشتغال ناقص بودهاند. پیش از این، مردادماه سال جاری بررسی مرکز آمار ایران پیرامون نرخ بیکاری جمعیت ١٥ساله و بیشتر ایران نشان داده بود که ٩. ١٢ درصد از جمعیت فعال گروه سنی برابر با سه میلیون و ١٤٦هزار و ٩٢ نفر در بهار سال جاری بیکار بودهاند. همچنین نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
***
تازه ترین آمار از ورشکستگی واحدهای صنعتی-٥٩٣١ واحد صنعتی در کشور تعطیل شده اند
گزارشی که اخیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران منتشر کرده است، خبر از تعطیلی واحدهای صنعتی می دهد تازه ترین گزارش ها نشان می دهد ٦٧ درصد واحدهای صنعتی کشور تعطیل شده اند. گزارش اخیر اتاق های بازرگانی نسبت واحدهای تعطیل شده در استان های مختلف کشور را مشخص کرده است. به طور متوسط بین ٣٠ تا ٩٠ درصد واحدهای صنعتی در استان های مختلف کشور تعطیل شده اند. در میان استان ها خراسان رضوی با ١١٤٠ واحد صنعتی تعطیل شده،فارس با ٩٠٠ واحد صنعتی تعطیل شده، لرستان با ١١٠٠ واحد صنعتی تعطیل شده،آذربایجان غربی با ٥٢٥ واحد صنعتی تعطیل شده و یزد با ٥٦٠ واحد صنعتی تعطیل شده بیشترین تعداد ورشکستگی را به نام خود ثبت کرده اند. سه روز قبل نیز مرکز آمار ایران از بیکاری ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار نفر در کشور خبر داده بود. منبع:سایت اقتصادایرانی-١٣دی
***
تعطیلی شرکت صنایع سبز کُردستان وبیکاری٤٥کارگر
٥دی “شرکت صنعت سبز غرب”، تولید کنندهی شیرهای آبیاری بارانی به سبب هر آنچه گرانی اجناس و نبود خریدار عنوان گردیده به تعطیلی کشیده شد. این شرکت بازرگانی همچنین ٤٥ کارگر شاغل با سوابق کاری ١٠ تا ١٢ ساله را اخراج نموده و تنها ٥ تن از کارگران جهت نگهبانی و محافظت از مجتمع مزبور در فهرست شاغلین قرار دارند. کارگاه تولیدی-خدماتی صنعت سبز غرب از اوایل سال ٧٩ تأسیس و تولید کنندهی تجهیزات آبیاری تحت فشار”بارانی” است.
***
احتمال بیکاری ٧٠٠ کارگر شرکت معدنجو به دلیل بدحسابی دولت
دبیر اجرایی خانه کارگر طبس از احتمال اخراج ١٢٠ کارگر معدن زغال سنگ «معدنجو» به دلیل آنچه «بدحسابی دولت در پرداخت پول زغال سنگ» خواند، خبر داد. کارگران بصورت قراردادی در بخشهای خدماتی و غیر استخراجی معدن مشغول به کار هستند و کارفرما در صورت عدم دریافت مطالباتش از دولت، برای کاهش هزینهها قصد اخراجشان را دارد. وی با استناد به گفته کارگرانی که در این رابطه به خانه کاگر طبس مراجعه کردهاند، گفت: ظاهرا به کارگران گفته شده که چون معدن با مشکل فروش و عدم نقدینگی مواجه است، کارگران خدماتی پس از اتمام مهلت قرارداد کار میتوانند در صورت تمایل در بخش استخراج معدن مشغول به کار شوند و یا قطع همکاری کنند. با توجه به اینکه هنوز یک هفته از حادثه انفجار معدن مجاور، یال شمالی نگذشته است برای کارگران معدنجو از هم کنون انتخاب میان اخراج شدن یا کار کردن در بخش استخراج معضل شده است. تعداد ٧٠٠ کارگر با قرارداد موقت یک ساله و سه ماه در شرکت معدنجو مشغول به کار هستند و سابقه کار این کارگران از ٥ تا ١٢ سال متفاوت است. چنانچه شرکت معدنجو به دلیل بدحسابیهای دولت تعطیل شود حداقل ٧٠٠ کارگر از کار بیکار خواهند شد.
***
٣.٥ میلیون فارغالتحصیل بیکار.
٦دی مدرس بینالمللی کارآفرینی با بیان اینکه بیش از ٣.٥ میلیون فارغالتحصیل بیکاروجود دارد، گفت: هیچ رابطهای بین زندگی تحصیلی و زندگی شغلی در ایران وجود ندارد. بنا بهمین گزارش،به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، غلامرضا عابدینی در سمینار کارآفرینی با عنوان «ایده تا پدیده» در سالن آمفیتئاتر علامه دهخدا دانشکده فنی و حرفهای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین،با تأکید بر این نکته که هیچ رابطهای بین زندگی تحصیلی و زندگی شغلی در ایران وجود ندارد، یادآور شد: وجود ٣.٥ میلیون فارغالتحصیل بیکار در ایران نشان میدهد که هیچ رابطهای بین زندگی تحصیلی و زندگی شغلی در ایران وجود ندارد در حالی که این وضعیت در جهان چنین نیست. عابدینی ادامه داد: در ایران از هر ١٠ هزار متقاضی استخدام تنها ٣٢ نفر استخدام میشوند .
.
اذیت و آزار فعالین كارگری و اجتماعی
احضار عباس هاشم پور به اداره اطلاعات اشنویه
سه شنبه ٥ دی ماه عباس هاشم پور از اعضای کمیته به اداره اطلاعات اشنویه احضار و به مدت ٣ ساعت بازجویی گردید. عباس هاشم پور فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری می باشد که در تاریخ ٢٦ خرداد ١٣٩١ در حمله به مجمع عمومی کمیته ی هماهنگی بازداشت شده بود. دلیل احضار عباس هاشم پور حضور در مجمع عمومی کمیته در کرج عنوان شده است. در طی بازجویی به نام برده به گفته شده است که نبایستی با کمیته ی هماهنگی همکاری کند. وی ضمن دفاع از فعالیت در کمیته ی هماهنگی اعلام کرده است که کمیته ی هماهنگی تشکلی مستقل و صنفی بوده و در راستای منافع طبقاتی کارگران فعالیت می کند. کمیته ی هماهنگی ضمن محکومیت احضار عباس هاشم پور، خواستار آزادی بی قید و شرط هادی تنومند، جمال میناشیری، محمد کریمی، قاسم مصطفی پور و ابراهیم مصطفی پور اعضای خود در بوکان و همه کارگران و فعالان در بند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٦ دی ١٣٩١
***
در محکومیت بازداشت فعالین کارگری در شهر بوکان
کارگران! شاهد هستید که در چند روز گذشته مجدداً فعالین متشکل در کمیتهی هماهنگی مورد حمله و بازداشت مامورین اداره اطلاعات قرار گرفتهاند. عباس هاشمپور فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی در اشنویه در تاریخ ٥ دیماه به اداره اطلاعات احضار میشود و مورد بازجویی قرار میگیرد. در تاریخ ٢٩ آذر ماه، هادی تنومند، جمال میناشیری، قاسم مصطفیپور، محمد کریمی و ابراهیم مصطفیپور از فعالین کارگری و اعضای کمیتهی هماهنگی در شهر بوکان در محل کار و زندگی بازداشت و روانه زندان میشوند. این اولین بار نیست که فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی را بازداشت و زندانی مینمایند و آخرین بار هم نخواهد بود. دلیل این همه فشار چیست؟ جواب کوتاه و مختصر است؛ به دلیل ماهیت و رویکرد طبقاتی حاکم بر کمیته هماهنگی در ضدیت با نظام سرمایهداری. باور ما این است که نظام سرمایهداری نطامی بغایت استثمارگر است که با تقدس مالکیت خصوصی بیرحمانهترین شرایط را به کارگران و مزد بگیران براساس ماهیت سود پرستانه تحمیل میکند. ما بارها اعلام کردهایم وظیفه و رسالت فعالین کارگری متشکل در کمیته هماهنگی، کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، مبارزه با استثمار، دفاع از منافع طبقه کارگر و … بوده و هست، و این را وظیفه روزانه خود در مبارزه با نظام سرمایهداری میدانیم. به این دلیل همیشه اعضای کمیته هماهنگی مورد هجوم همه جانبه قرار گرفتهاند. ما اعضای کمیته هماهنگی در شهرهای سقز و بانه ضمن محکوم کردن بازداشت، احضار و تهدید فعالین کارگری، خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط هادی تنومند، جمال میناشیری، قاسم مصطفیپور، ابراهیم مصطفیپور، محمد کریمی، پدرام نصرالهی و دیگر کارگران و فعالین کارگری دربند هستیم. اعضای کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در سقز و بانه-٥ دی ماه ١٣٩١
نا امنی محیط كار
روزانه یک حادثه ساختمانی منجر به فوت در مازندران رخ میدهد
٨دی، روزانه به طور متوسط یک حادثه ساختمانی منجر به فوت در مازندران رخ میدهد. ٦٠ درصد حوادث سالانه کشور مربوط به حوادث ساختمانی بوده که ٤٧ درصد این حوادث منجر به فوت میشود.
***
مرگ یک کارگردرزاهدان
١٠دی؛ کارگری به نام ید الله . د در حالی كه مشغول كار در ساختمانی ٧ طبقه درزاهدان بود از طبقه پنجم سقوط كردوبر اثر جراحات وارده و خونریزی داخلی جان خود را از دست داد.
***
مرگ کارگر٤٧ ساله در مشهد
١١دی؛ کارگر مقنی٤٧ساله ای در خیابان شهید صادقی در عمق ٦ متری چاه مشغول حفاری بود که بر اثر ریزش ریزش دیواره چاه زیرخاک گرفتار شدوجانش راازدست داد.
***
مرگ یک کارگردرقم براثر استنشاق گازسمی تانکرهای ضایعات کشتارگاه
١٢دی؛ رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی استان قم: بدلیل نشرگاز سمی از تانکرهای ویژه حمل ضایعات کشتارگاه صنعتی ،پنج نفر از کارگران کشتار گاهی در جاده گازرون قم در اثر تخلیه مواد زاید و آلوده موجود در تانکرهای سپتیک دچار حادثه شدندویکی ازکارگران جانش راازدست داد. براساس این گزارش،یکی از کارگران مشغول تمییز کردن مجاری خروجی تانکر حمل ضایعات کشتارگاه بود که دچار مسمومیت شد و بقیه کارگران برای کمک به وی وارد تانکر شدند.
***
رشد ٢٨ درصدی «حوادث» ناشی از کار
چهارشنبه, ٠٦ دی ١٣٩١ پزشکی قانونی استان قزوین از رشد ٢٨ درصدی «حوادث» ناشی از کار در این استان خبر داد. رئیس اداره بازرسی کار از کاهش ٤٠ درصدی «مرگ» ناشی از کار به نیبت هفت ماه نخست سال قبل خبر داد.
معلمان
اعتراض معلمان مقطع ابتدایی در سنندج
پیرو تغییر و تحول در نظام آموزشی ایران و افزودن پایهی ششم به مقطع ابتدایی، وزارت آموزش و پرورش به منظور ارتقاء سطح علمی و هماهنگ نمودن معلمانِ پایههای دوم و ششم با تغییرات صورت گرفته، تابستان امسال به صورت سراسری اقدام به برگزاری کلاسهایی توجیهی، تحت عنوان کلاسهای ضمن خدمت نمود؛ که در حین برگزاری آن، با نارضایتی گستردهی معلمان مواجه شدند. زیرا معلمان سراسر کشور بر این باور بودند که تغییرات صورت گرفته، با توجه به ثقیل بودن کتابهای درسی، از چاله به چاه انداختن نظام آموزشی ایران خواهد بود؛ زیرا هیچگونه انطباقی با شرایط آموزشی ایران ندارد. شایان ذکر است مدرسین کلاسهای توجیهی، در حین برگزاری کلاسها، در نهایت سردرگمی، تنها با اتکا به تجربیات شخصی، جهت سنجش سطح علمی معلمان اقدام به طرح سوالاتی نموده و بر اساس آنها نمرات معلمان را تعیین مینمودند؛ و اذعان مینمودند دیگر امتحانی در کار نخواهد بود. اما بر خلاف وعدههای از پیش اعلام شده، اخیرا طی بخشنامهای و ابلاغ آن به مدارس ابتدایی استان کردستان، تنها به دلیل زد و بندهای رؤسای آموزش و پرورش، معلمان را به گذراندن امتحان مکلف و مجبور ساختند؛ که این امر موجبات اعتراض گستردهی معلمان را فراهم ساخت. اما با این وجود اجبارا تمامی معلمان پایهی دوم و ششم سنندج را در تاریخ ٨/١٠/٩١ در مدرسهی نامدار مرادی سنندج جهت به عمل آوردن امتحان مورد نظر جمع نمودند. اما طی برگزاری آن اعتراضات اوج گرفته و بسیاری از معلمان با پاره کردن کاغذهای امتحانی مخالفت خود را با سیاستهای اعمال شده اعلام نموده و حاضر به پذیرش آن نشدند. که این امر باعث بروز واکنش سریع مسئولان آموزش و پرورش شده و با شناسایی معترضین و احضار کتبی آنها به حراست آموزش و پرورش، زمینهی توبیخ آنان را تحت عنوان بانیان ایجاد اخلال در نظم عمومی فراهم نموده، تا در سایهی آن راه را بر بروز اعتراضات صنفی معلمان و پیوستن آنان به سایر اعتراضات اجتماعی و کارگری ببندند.
***
***
پرستاران
مهاجرت پرستاران به مرز هشدار رسیده است
٦دی رییس انجمن علمی پرستاران ایران نسبت به افزایش مهاجرت پرستاران ازکشور به دلیل عدم جذابیتهای شغلی هشدارداد.
دکتر جاریانی گفت: با وجود اینکه دو قانون جامع تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ارتقای بهره وری برای پرستاران درمجلس تصویب شده است اما تاکنون ثمرهای برای پرستاران نداشته است. وی تصریح کرد: در سه سال گذشته برآوردی که انجام شد، این بود که برای اجرای قانون ارتقای بهره وری ٢٣ هزار پرستار کمبود داریم اما متاسفانه این تعداد پرستار در طول این مدت جذب نشد و ازهمین رو این قانون به اجرادرنیامد. نگاه پرستاران به وعدههای مسوولان با شک و تردید است رییس انجمن علمی پرستاران بااشاره به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: با گذشت ٤، ٥ سال از تصویب این قانون اما هنوز ثمرهاش را پرستاران ندیدهاند و همین باعث شده که پرستاران نسبت به وعدههای مسوولان با شک و تردید نگاه کنند. وی افزود: این قانون هنوز به صورت پایلوت در سه بیمارستان در حال اجراست و من این سوال را از مسوولان دارم که تا کی باید منتظر باشیم این طرح در سراسر کشور اجرا و تمامی پرستاران از خدمات تعرفه گذاری بهرهمند شوند. پرستاران ازطریق رسمی برای خارج شدن از کشور اقدام نمیکنند
جاریانی با اشاره به خروج پرستاران از این حرفه و مشغول شدن در شغلهای دیگر گفت: با توجه به اینکه حرفه پرستاری در ایران جذابیت شغلی ندارد افراد جدیدی جذب پرستاری نمیشود و خیلی موارد پرستاران دنبال بازار جدیدی از کار چه از داخل چه از خارج کشور هستند. وی در پاسخ به این سوال که چه تعدادی از پرستاران تاکنون به خارج از کشور مهاجرت کردهاند، افزود: به دلیل اینکه در کشور کمبود پرستارداریم از همین رو پرستاران از طریق سیستماتیک و به طور رسمی برای خارج شدن از کشور اقدام نمیکنند بلکه خود آنها به صورت خودجوش با مراجعه به سایتهای مختلف و بررسی اینکه کدام کشورها نیاز به پرستار دارند با آنها مکاتبه و برای خروج از کشور اقدام میکند. وی با تاکید بر اینکه رشته پرستاری در خارج از کشور بسیار پویا و جذاب است، افزود: در خارج از کشور پرستاری یک حرفه و نه یک شغل است درحالی که در ایران به پرستاری به عنوان یک شغل نگاه میشود.
بازنشستگان
تجمع جمعی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس
به گزارش رسیده، جمعی از بازنشستههای کشوری (بازنشستگان آموزش و پرورش) در اعتراض به خبر ١٠ درصد افزایش حقوق برای سال آینده، امروز دوشنبه ١٢ دی ساعت ١٠ صبح در مقابل مجلس تجمع نمودند. بازنشسستگان اعلام کردهاند که با توجه به تورم شدید و افزایش بی رویه قیمتها در چند ماه گذشته ١٠ درصد افزایش حقوق برای سال آینده به هیچ وجه جوابگوی نیازهای زندگی آنان نیست. همچنین آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستههای خود را اعلام کرده که بعضی از خواستههای آنان عبارت است از: ١- اجرای کامل قانون مدیریت کشوری ٢ـ تعدیل و ترمیم حقوق و مزایای بازنشستگی مطابق با سایر سازمانهای دولتی – پرداخت معوقه مطالبات سالهای ٨٦ و ٨٧ در این تجمع چند نفر از بازنشستههای تامین اجتماعی نیز حضور داشتند. این بازنشستگان در مدت ١ ساعت تجمع به گفتگو و صحبت با یکدیگر پرداختند و ضمن مقایسهی مسائل بازنشستگان در این دو سازمان بر مسائل مشترک بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی تاکید کردند. این تجمع تا ساعت ١١ صبح به دراز کشید و بعد از اعلام حراست به آنان مبنی بر عدم حضور نمایندگان مجلس به دلیل تعطیلات، تجمع کنندگان با اعلام اینکه هفته آینده سه شنبه ساعت ١٠ صبح مجددا برای پیگیری خواستههای خود در مقابل مجلس تجمع خواهند داشت به این تجمع پایان دادند.
***
بازنشستگان شرکت زغالسنگ خواستار پرداخت مطالبات شدند
طی ماههای گذشته تعداد کثیری از بازنشستگان شرکت زغالسنگ بارها ضمن مراجعه حضوری به مسئولان مربوطه و خبرنگاران شهرستان کوهبنان خواستار پرداخت هر چه زودتر مطالبات خود شدند
***
مسئولان کرامت انسانی بازنشستگان را از بین بردهاند
بازنشستگی یعنی آسایش خاطر پس از ٣٠ سال کار و زحمت آن هم در کارخانهای مانند ذوب آهن با آن همه خطرات جانی که هر از گاهی یکی داخل پاتیل ذوب میافتد، دیگری از ارتفاع پرت میشود و حتی به جنازهاش نمیشود نگاه کرد و …
اما حالا پس از ٣٠ سال کار به جای قدم زدن در پارکهای حاشیه زایندهرود تازه باید راه بیفتیم در یک خیابان، بایستیم پشت درب مجلس و وزارت خانه و … به دنبال حقوقمان… البته برخی مواقع مسوولان لطف کردند و ماهانه ٧٠ هزار تومان به حساب میریزند که با خوردن نان و پنیر در ٣٠ روز ماه باید بازنشستگی را سر کنیم. به گزارش ایسنا، اینها صحبتها، فریادها و اشکهای هر روزه بازنشستگان ذوب آهن اصفهان است، البته این فقط به بازنشستگان این کارخانه عظیم و پردرآمد مربوط نمیشود، بلکه حدود یکسالی است که گریبان تمامی مستمری بگیران بازنشسته صنعت فولاد کشور را گرفته است. حاج براتعلی، یکی از بازنشستگان ذوب آهن است که در این خصوص به خبرنگاراقتصادی ایسنا _منطقه اصفهان میگوید: ازسال گذشته تاکنون این مشکل شروع شده و این طور که به ما میگویند تعویق حقوق بازنشستگان به دلیل نبود بودجه در صندوق بازنشستگان صنعت فولاد کشور است. ی ادامه میدهد: قرار بود این صندوق در زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرد که تاکنون سهام آن واگذار نشده است. وی میافزاید: حقوق آبان و آذرماه به تاخیرافتاده و در ماههای قبل نیز برخی مواقع ٧٠ هزار تومان مثل صدقه و خیرات دریافت میکردیم!! همچنین یک بازنشسته دیگر ذوب آهن میگوید: نمایندگان بازنشستگان به همراه جمعی از افراد بازنشسته از سال گذشته تاکنون به طور مداوم به سراغ مجلسیها، دفتر ریاست جمهوری و حتی نهاد رهبری هم رفتهاند که جز وعدههای تو خالی نبوده است. محمد صناعت میافزاید: بعد از یک عمر کار سخت و خطرناک در کارخانه ذوب آهن اصفهان توقع داشتیم دوران بازنشستگی را با خیال راحت بگذرانیم اما باید برای “چندر غاز”حقوق هر روز در سرما و گرما خیابانها را ببندیم تا شاید یکی بیاید به حرفمان گوش دهد!
مسوولان کرامت انسانی بازنشستگان را از بین بردهاند
***
مصاحبه با آقای وحید فریدونی
راننده اخراجی شرکت واحد و عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران و حومه
با سلام و تشکر از این که در این مصاحبه شرکت کرده اید. شنیده ایم شما اخیرا اخراج شده اید در صورت امکان علت آن را توضیح دهید؟ من سخنم را با این مساله آغاز می کنم که حق خواهی و حق طلبی متاسفانه در کشور ما بهای سنگینی دارد. فعالان کارگری (که تعدادشان نسبت به کل کارگران زیاد نیست) همواره به خاطر آن که خواهان حق و حقوق کارگران هستند، مورد تهاجم عوامل کارفرمایان قرار می گیرند و حتا به خاطر آن که از حق و حقوق قانونی کارگران دفاع می کنند و همان حقوق مطرح در قانون را می خواهند، باز هم در هر فرصتی مورد حمله و تحت ستم نهادهای وابسته به کارفرمایان قرار می گیرند. در پرونده سازی برای من، مشکل از آن جا آغاز شد که پیگیر اجرای ماده ٥٢ قانون کار شدم . ماده ی ٥٢ قانون کار در مورد مزایای شغلی سخت و زیان آور است. این ماده دو تبصره دارد که تبصره ی ٢ آن آیین نامه ی ٢٠ بندی برای دریافت مزایای سختی و زیان آور شغلی در نظر گرفته که بند ١٨ آن کمیته ای شامل ١٤ نفر است که با حداقل ٧ عضو می تواند تشکیل شود. در طی این پیگیری ها برای اجرای این ماده در شرکت واحد بارها از سوی مدیران تهدید شدم که:” بهای این پیگیری هایت را پرداخت خواهی کرد
آینده سندیكای شركت واحد را چگونه ارزیابی می كنید؟ سندیكا دیگر یك فرد یا چند نفر نیستند. بلكه خواسته های سندیكای واحد در میان رانندگان همگانی شده است و بخش وسیعی از این كارگران با حقوق كارگری و قوانین كار آشنا هستند. چیزی كه قبل از ایجاد سندیكا وجود نداشت. در نتیجه دیگر امروز نمی توان سندیكا را با دستگیری و یا اخراج چند نفر متوقف كرد. امروزه دیگر نمی توان رانندگان واحد را مجبور كرد كه به افراد خاصی برای نمایندگی شورا و غیره رای دهند. همه ی این ها كار سندیكا است. امروز سندیكا در شركت واحد نهادینه شده است. به طور كلی چشم انداز زندگی كارگران و مطالبات آنان را چگونه می بینید؟ امروزه بسیاری از كارگران نسبت به گذشته آگاه شده اند. تعداد قابل توجهی از كارگران به حقوق صنفی و قانونی خود آشنا هستند و می توانند از حقوق خود دفاع كنند. در گذشته شوراهای اسلامی و حراست در تمام اركان های دولتی و خصوصی به گونه ای رفتار می كردند كه كارگران از آن ها وحشت داشتند. ولی امروزه در میان تعداد قابل توجهی از كارگران این ترس فرو ریخته است. شاید زمانی اگر كسی به حراست احضار می شد دیگران از او فاصله می گرفتند ولی امروز در میان كارگران چنین امری نیست كسی كه به حراست احضار می شود شاید محبوب تر هم باشد. هر چند نمی توان منكر شدكه هنوز اكثریت كارگران به دنبال همان افزایش حقوق و بهتر شدن وضع زندگی شان هستند و كمتر به مسایل صنفی و هم بستگی كارگری و ضرورت ایجاد تشکل مستقل می اندیشند. اما این افراد هر روز در حال كاهش هستند و بر عكس افراد آگاه در میان كارگران رو به افزایش هستند. به نظر شما چرا مسئولان در پاسخگویی به خواست کارگران اهمال می کنند و حاضر نیستند به خواسته های قانونی و حقوقی کارگران تن دهند. در وهله ی اول منافع خودشان درخطر می افتد. لازم است یادآور شویم که اکثر مدیران و مسئولان در نوع مدیریت خود فقط تعدیل در هزینه ها را درنظر می گیرند و هیچ ارزشی برای نیروی انسانی قائل نیستند. چون یا اعتقادی به آن ندارند یا اصولا دانش آن را ندارند. دوم آن که پیروی از قانون، یعنی تشکل های مستقل و نظام مند شدن روابط کارگری و کارفرمایی ،تا جایی که حداقل به اصول برابری بین کارگر و کارفرما برسیم ، باید تداوم یابد. در صورتی که مسئولان خواهان نگاه از بالا به کارگر می باشند و کارگر را به مثابه برده می بینند. اینان همان سرمایه داران قرون گذشته اند که برده داری را رواج می دادند و امروز فقط لغت برده از بین رفته و لفظ کارگر را جانشین آن کرده اند. منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ١ ژانویهٔ ٢٠١٣
گزارش
کارگران فصلی از مشکلاتشان میگویند
اطراف میدانهای شهر همه روزه، محل تجمع کارگران روزمزد و فصلی است که در سرما و گرما برای کسب رزق و روزی حلال از زمان طلوع خورشید ساعتها انتظار میکشند که شاید کاری به آنان پیشنهاد شود تا با دستمزد آن نیاز خانواده خود را تامین کنند.
اما روزهای بسیاری نیز هست که کاری به آنها پیشنهاد نمیشود و این بزرگ مردان خانواده با کوله باری از نگرانی در تامین معاش، به خانه باز میگردند و باز هم صبح فردا… کارگران همواره برای تامین معیشت خود با مشکلات مختلفی روبه رو بودهاند و درآمد آنها فقط نیمی از مخارج آنان را تامین میکند و میزان حقوق و مزایای کارگران جوابگوی نیازهای آنها نیست. با وجود اینکه کارگران زحمات بسیاری متحمل میشوند و ممکن است حوادث پیش بینی نشده در حین کار برای آنان به وجود آید، متاسفانه از امنیت شغلی در جامعه برخوردار نیستند. یکی از عمده مشکلات کارگران فصلی، تحت پوشش نبودن از نظر بیمه است؛ کارگران خواستار این امر هستند که به این موضوع توجه شود. یکی از کارگران فصلی در منطقه مازندران، اظهار کرد: با وجود تلاش بسیار، هم اینک که در سن ٥٠ سالگی هستم هیچ گونه منبع درآمدی ندارم تا در دوران سالمندی به آن اکتفا کنم. وی ادامه داد: حالت خوش بینانه این است که تا ١٠ سال آینده بتوانم کار کنم، اما مابقی عمر خود را چگونه بگذرانم زیرا هیچ بیمهای ندارم تا بتوانم امورات زندگیام را بچرخانم. این کارگر تصریح کرد: یک کارگر فصلی ممکن است در طول یک ماه فقط چند روز مشغول به کار باشد که این امر امرار معاش کارگران را با مشکل مواجه میکند. به دلیل تعداد زیاد کارگران فصلی، آرزومندیم طرح جامعی برای حل مشکلات بیمه تصویب شود. منبع:ایسنا-٦دی-بخشی ازیک گزارش
اخبار بین المللی
اسپانیا – اعتراض کارکنان شرکت هواپیمایی ایبریا به اخراج سازی ها
به گزارش خبر گزاریها روز پنج شنبه ٢٧ دسامبر (٧ دی) هزاران نفر از ساکنان شهر مادرید با تجمع در برابر دفتر شرکت هواپیمایی ایبریا نسبت به تصمیم این شرکت برای اجرای طرح تجدید ساختار اعتراض کردند. بر اساس این طرح که میان شرکت ایبریا و دولت اسپانیا اتخاذ شده، بیش از چهار هزار و ٥٠٠ تن از کارکنان اخراج و دستمزد سایر کارمندان این شرکت نیز کاهش خواهد یافت. کارکنان این شرکت همچنین تهدید کردهاند در صورتی که مشکلات آنها حل نشود از روز هفتم ژانویه آینده دست به اعتصاب خواهند زد. در پی بحران اقتصادی در اسپانیا، میزان بیکاری در این کشور به بیش از ٢٥ درصد افزایش یافته است. این کشور تقریبا هر روز صحنه اعتراضات علیه تدابیر ریاضتی دولت از جمله کاهش حقوق بازنشستگی، کاهش بودجه بخش آموزشی و خدمات بهداشتی بوده است.
فرانسه – ادامه افزایش و سیر سعودی نرخ بیکاری
آمار جدید نشان میدهد، نرخ بیکاری در فرانسه در ١٩ ماه گذشته سیر صعودی داشته و تقریبا به بیشترین میزان در ١٥ سال اخیر رسیده است. بر اساس آمار وزارت کار فرانسه که روز پنج شنبه٢٨ دسامبر (٨ دی) منتشر شد، با توجه به افزایش کارجویان و افزوده شدن ٢٩ هزار و ٣٠٠ بیکار دیگر به شمار متقاضیان کار تمام وقت در این کشور، نرخ بیکاری در ماه نوامبر در فرانسه در مقایسه با ماه اکتبر ٠.٩ درصد افزایش یافته است. در گزارش این وزارتخانه آمده است، آمار کلی بیکاران فرانسه به سه میلیون و ١٣٢ هزار نفر افزایش یافته که این نرخ بیکاری از سال ١٩٩٨ تاکنون بیسابقه بوده است. این درحالی است که بر اساس گزارش “مؤسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه” (INSEE) اقتصاد فرانسه در سه ماهه چهارم سال ٢٠١٢ میلادی تا ٠.٢ درصد کاهش یافته است. این سازمان در حالی درباره ادامه وخامت اشتغال در فرانسه و امکان رسیدن نرخ بیکاری به ١٠.٥ درصد هشدار داده است که فرانسوآ اولاند، رئیس جمهور این کشور تاکید کرده توقف رشد بیکاری در یک سال آینده امکان پذیر نیست . اروپا از اوایل سال ٢٠٠٨ میلادی با بحران مالی مواجه شده است. ناتوانی در پرداخت قروض، کشورهای به شدت بدهی زده این کشور از جمله یونان، پرتغال و اسپانیا را تهدید میکند. در نتیجه بحران فزاینده بدهی، برخی کشورهای اتحادیه اروپا تدابیر ریاضتطلبانه شدیدی را برای جلوگیری از رویارویی با رکودهای اقتصادی اتخاذ کردهاند. این درحالی است که این گونه تدابیر ریاضتطلبانه، تنها بر خشم و اعتراض مردم آسیبدیده، کارگران کمدرآمد یا اخراج شده و نیز دانشجویان افزوده و ناآرامیهای اجتماعی و اعتراضات گستردهای را در بسیاری از کشورهای اروپایی رقم زده است.
یونان – اعتراض کارکنان فروش گاهها در آتن
به گزارش یورو نیوزکارکنان فروشگاههای آتن روز یکشنبه٣٠ دسامبر (١٠ دی) دست از کار کشیدند و در شلوغترین خیابان تجاری پایتخت یونان دست به اعتراض زدند. کارکنان از تصمیم جدید دولت که برای فروش بیشتر، فروشگاهها را مجاز به کار و ارائه خدمت در برخی از روزهای یکشنبه می کند، خشمگین هستند. آنها یکشنبه ها را آخر هفته و روز تعطیل و استراحت خود می دانند. موافقت دولت و شهرداری آتن با بازگشایی فروشگاه ها در روزهای یکشنبه، بخشی از سومین بسته پیشنهادی وام دهندگان جهانی به دولت یونان است. بر اساس این پیشنهاد بازگشایی فروشگاه های بزرگ در روزهای یکشنبه به افزایش رشد اقتصادی در یونان منجر خواهد شد.
فلسطین – کارکنان دولت دست به اعتصاب میزنند
به گزارش خبرگزاری معانٔ کارمندان تشکیلات خودگردن فلسطین اعلام کردهاند که روزهای چهار شنبه و پنجشنبه دوم و سوم ژانویه (١٣ و ١٤ دی) در اعتراض به عدم دریافت دستمزد خود دست از کار میکشند. آنان همچنین گفته اند که چنانچه جواب مثبتی دریافت نکنند، برای هفته آینده نیز برنامه مشابهی در نظر خواهند گرفت. این کارمندان هفته قبل پس از اعتصاب و اعتراض نیمی از دستمزد ماه نوامبر را دریافت کردند، ولیهنود دستمزد نیمه دوم ماه نوامبر و دستمزد ماد دسامبر طلبکار هستند. از ابتدای سال میلادی ٢٠١٢ تا کنون چندین بر دستمزدهای کارمندان دولت خودگردن که تعدادشان به ١٥٣ هزار نفر میرسد به تعویق افتاده است و هر بار این کارگران با اعتراض توانسته اند بخشی از دستمزدهایشان را نقد بکنند.
یونان – اعتصاب کارکنان سرویسهای حمل و نقل شهری در آتن
به گزارش یورو نیوز نخستین روز سال ٢٠١٣ در آتن، پایتخت یونان، با اعتصاب سراسری سامانه حمل و نقل شهری همراه بود. کارکنان مترو و قطارهای شهری در اعتراض به اعمال تدابیر جدید ریاضتی مبنی بر کاهش حقوقشان، دست از کار کشیدند. یک شهروند یونانی میگوید: “کارکنان مترو حق دارند؛ وضعیت کاری آنها هیچ شباهتی به دیگر کارمندان دولتی ندارد که در دفتر محل کارشان کار میکنند. آنها ساعات کاری بسیاری خسته کنندهای دارند و به این دلیل هم دولت باید برای آنها، شرایط ویژه رفاهی در نظر بگیرد و من فکر میکنم که آنها حق دارند برای احقاق حقوقشان اعتصاب کنند.” یک شهروند دیگر میگوید: “هر بار در آستانه سال نو به خود امید میدهیم که این سال بهتر از سال گذشته خواهد بود، اما نباید دیگر خود را گول زد، شرایط ما هیچ فرقی نکرده است. ” یونانیان در حالی به چهارمین سال رکود اقتصادی و تدابیر سخت ریاضتی قدم میگذارد که مجلس نمایندگان این کشور تدابیر ریاضتی جدیدتری را نیز در دست بررسی دارد.
یونان – افزایش بیسابقه تعداد بیخانمان ها
به گزارش یورو نیوز بحران اقتصادی، سال ٢٠١٢ را بدل به یکی از تلخترین سالهای برای یونانی ها کرد که هیچ وقت به این اندازه فقیر نبوده اند. در طول یکسال نزدیک به ٢٠ هزار یونانی به شمار بی خانمانهای این کشور اضافه شده است. بنیادهای خیریه می گویند در طول سال ٢٠١٢، روزانه ٢٥٠ هزار نفر بیکار و بی خانمان برای تهیه غذا به کلیساها و مراکز توزیع غذا در این کشور مراجعه کرده اند. یکی از همین بی خانمانها می گوید: “این اولین بار نیست که برای غذای مجانی به اینجا می آیم. بارها به اینجا مراجعه کرده ام و ناگزیر به این کار ادامه خواهم داد. چرا که همه پشتمان را خالی کرده اند.” شهردار آتن هم در جریان تعطیلات سال نو به دیدار بی خانمان ها رفت. وی پیش بینی کرد تعداد بی خانمانها افزایش پیدا خواهد کرد. او گفت بحران مالی ضربه زیادی به طبقه کم در آمد زده است. موسسه نظرسنجی یورواستات می گوید طبق استانداردهای اتحادیه اروپا، نزدیک به یک سوم یونانی ها در سال ٢٠١٢ زیر خط فقر زندگی می کرده اند.
آلمان – افزایش تعداد بیکاران برای نهمین ماه متوالی
به گزارش یورو نیوز بیکاری در ماه دسامبر در آلمان برای نهمین ماه پیاپی افزایش یافت. بر اساس همین گزارش تعداد بیکاران این کشور در آخرین ماه سال گذشته میلادی با افزایش ٣ هزار بیکار دیگر به ٢میلیون و ٩٤٢ هزار نفر رسید.هم اکنون نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا ٦.٩درصد است که این میزان از زمان اتحاد دو آلمان در دو دهه گذشته بی سابقه بوده است.شرکتهای بزرگی همچون مترو، زیمنس، لوفتهانزا و دویچه بانک در چند ماه اخیر چندین هزار تن از نیروی کار خود را اخراج کرده اند که این تاثیر قابل توجهی در افزایش نرخ بیکاری داشته است.