اخبار کارگری – اخبار کارگری 8 تیر نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی

اعتراضات

اعتراض کارگران فولاد زرند
٨تیر: در روزهای ٧و٨تیر ماه ٢٠٠نفر از کارگران فولاد زرند در اعتراض به عدم پرداخت ٤ماه دستمزدهایشان در محل کارخانه و سپس در مقابل دفتر کارفرما دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع کارکنان شرکت هواپیمایی خدمات ویژه قزوین
٧تیر: با گذشت سه سال از واگذاری فرودگاه به شهرداری قزوین، کارکنان آن حقوق ماهانه خود را با تاخیرهای طولانی دریافت می کنند، ضمن اینکه برخلاف عرف بویژه در خصوص شرکت های مادر تخصصی هیچگونه پاداشی را نیز دریافت نکرده اند. کارگران میگویند در حال حاضر حقوق خرداد ماه کارکنان فرودگاه پرداخت نشده است.

چهلمین روز کارگران ایران برک
٧تیر: در چهلمین روز از شروع اعتراضات کارگران کارخانه ایران برک رشت پنج نفر از کارگران به نمایندگی از همکاران خود با مسئولان فرمانداری و اداره کار رشت دیدار کردند. کارگران میگویند: در حالی که امروز نیز مانند روزهای پیشین در محل کار خود تجمع کرده‌ بودیم نمایندگان ما در جلسات جداگانه خواسته‌های آنها را پیگیری کردند. که به غیر مسئله پرداخت معوقات مزدی اکنون تامین امنیت شغلی و استمرار فعالیت کارخانه ایران برک رشت نیز به خواسته های آنها افزوده شده است.

در روز سی ونهم اعتراض؛ کارگران ایران برک اعتراض برای لغو اخراج دو کارگر اخراجی
٦تیر: اعتراض کارگران ایران برک رشت وارد سی‌ونهمین روز خود شد، کارگران با تجمع در محوطه کارخانه خواستار بازگشت به کار دو نفر از همکاران خود شدند که در روزهای اخیر دستور تسویه حساب آنها صادر شده است. یکی از کارگران حاضر در تجمع: «رمضان رفیع زاده» و «لیدا مسرت بخش» که هم اکنون در کارخانه حضور ندارند بخشی از ٣٢ کارگری هستند که از ابتدای ماه جاری اعتبار قرارداد کاری آنها به پایان رسیده است. ٣٠کارگر دیگر برخلاف این دو نفر همچنان در محل کار خود حضور دارند هنوز دستور تسویه حساب آنها صادر نشده است و امروز همگی ما با تجمع در محوطه کارخانه از کارفرما خواستیم تا با لغو دستور تسویه حساب امکان بازگشت به کار آنها را فراهم کند. این کارگر ایران برک رشت در عین حال یادآور شد: کارگران مورد نظر افرادی هستند که اخیرا به همراه سه نفر دیگر از همکاران به عنوان نماینده کارگران ایران برک رشت انتخاب شده‌اند. این کارگر یاد آور شد: همچنین برخی مسئولان شهرستانی برای بازگشت به کار این دو کارگر چندین نوبت تلفنی با کارفرما وارد مذاکره شده‌اند که متاسفانه موثر نشده است. او گفت: کارگران ایران برک با تجمع امروز خود به مسئولان کارخانه اعلام کردند که تصمیمهای اتخاذ شده در جهت متوقف کردن تولید، با تصمیم جمعی کارگران صورت گرفته و این دو کارگر اخراجی هیچ گونه دخالتی در اتخاذ این تصمیم به صورت فردی نداشته‌اند. هنوز تحول مثبتی در راستای استیفای معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است. مجموع مطالبات ١٢٠ کارگر ایران برک بیش از ٨ ماه است و معترضان از کارفرمای انتظار دارند تا ضمن پرداخت بخشی از این مطالبات و تضمین استمرار فعالیت کارخانه زمینه بازگشت به کار دوباره کارگران را فراهم کند.

اعتصاب پرستاران بیمارستان‌های کودکان،الزهرا و مدنی تبریز
٤تیر: در ادامه اعتراض پرستاران بیمارستان کودکان تبریز، به اجرای ناعادلانه طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و هم چنین عدم اجرای قانون تعرفه گذاری بعد از گذشت هشت سال، کارکنان درمانی بیمارستان های قلب و عروق شهید مدنی و الزهرای تبریز تجمع اعتراضی کردند. مدت زیادی است که پرستاران به عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات اعتراض داشتند اما مورد توجه جدی مسئولان جهت رسیدگی به این اعتراضاتی که با روش قانونی و بسیار محترمانه مطرح می شد، قرار نگرفت. این افراد که شامل پرستاران، پیراپزشکان و کادرهای پیش بیمارستانی هستند تعدادی از آنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کردند: پرستاران در تمام ۲۴ ساعت شبانه روز تنها افراد حاضر بر بالین بیمار هستند و برای بهبود حال او تلاش می کنند به همین دلیل نیز انتظار می رود دولت مردان بیش از پیش در رسیدگی به امور این زحمتکشان وسواس به خرج داده و قانونی را که سالهاست به ورطه فراموشی سپرده شده اجرایی کنند.

حمله نیروهای انتظامی مشهد به تجمع اعتراضی کارکنان اخراجی موسسه مالی میزان
٣تیر: همزمان با حضور هیئت تسویه بانک مرکزی درمحل موسسه مالی میزان واقع در میدان جانباز مشهد، کارکنان اخراجی این موسسه دراعتراض نسبت به حکم اخراج خود دست به تجمع زدند.نیروهای انتظامی مشهد به تجمع حمله کردند وبا کارکنان معترض درگیرشدند. اخراج صدها کارمند مؤسسه مالى و اعتبارى میزان توسط هیئت تسویه موجب شد تا تعدادی از این پرسنل برای چندمین بار متوالی اعتراض خود را با تجمع در مقابل این موسسه به گوش مسئولان برسانند. کارمندان این موسسه مالی و اعتباری با بیان اینکه امنیت شغلی و خانوادگی آنها با انحلال این موسسه به خطر افتاده و بلاتکلیف هستند خواستار حل مشکلاتشان شدند. جمعی از این معترضان با بیان اینکه پیش از این مسئولان استان و به ویژه استاندار بر حل مشکل آنها قول مساعد داده بودند بیان کردند: وعده های مسئولان تاکنون ثمری نداشته است.

گزارش

٤٠٠هزارتومان سنوات دریافتی
١١٥ نفر از کارگران کارخانه «کاشی گیلانا» که از سال ٩٠ تا ٩٣به تدریج بازنشسته شده‌اند می‌گویند که کارفرما با پرداخت ماهانه ٤٠٠هزار تومان سنوات پایان کار و دیگر معوقات مزدی آنها را پرداخت می‌کند. کارگران می‌گویند: که احکام بازنشستگی‌ بیشتر آنها با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور صادر شده و رقم حق سنوات پایان خدمتشان با توجه به میزان سوابق کاری از ١٠ تا٢٧میلیون تومان متغیر است اما تاین لحظه هنوز با آنها بصورت کامل تسویه حساب نشده است. کارگران کاشی گیلانا، هرکدام از آنها علاوه بر دریافت نکردن سنوات خدمتشان از ٦ تا ١١ ماه معوقات حقوقی از کارفرما طلب دارند و به همین دلیل تعداد ی از کارگران هفته گذشته با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه به نحوه پرداخت سنوات خدمتشان اعتراض کردند.

اسماعیل عبدی بازداشت شد!
اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعت ها بازجویی بازداشت شد. شنبه ششم تیرماه پیرو نامه دادسرای زندان اوین مبنی بر ممنوع الخروج بودن اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، ایشان به اوین مراجعه نمود. با توجه به مراجعه آقایان علی اکبر باغانی و علیرضا هاشمی و ماندگار شدن و انتقالشان به درون زندان، مقرر شد تعدادی از فعالان صنفی سراسر کشور وی را همراهی نموده و تا بازگشت ایشان مقابل زندان اوین تحصن کنند. پیرو گزارش قبلی مبنی بر ممنوع الخروج شدن اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، روز چهارشنبه سوم تیرماه، ایشان برای پیگیری موضوع به معاونت قضایی دادستانی کل کشور مراجعه کردند. در معاونت قضایی نامه ای به شماره 9001/173/240 مورخه 1394/3/6 از طرف دادسرا زندان اوین به وی تحویل داده و خواستند که به اوین مراجعه کند. با مشورت پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان ایران، قرار شد که روز شنبه آینده به دادسرا اوین مراجعه کند. به گفته ی عطار بر اساس قانون 72 ساعت پس از ابلاغ نامه فرصت مراجعه وجود دارد. لازم به ذکر است که به گفته یکی از ماموران معاونت قضایی کد 240 پایان شماره نامه مربوط به بند سپاه پاسداران و کد 350 مربوط به وزارت اطلاعات است. با توجه به این که رسول بداقی نیز به بند 2 الف اوین منتقل شده است و این بند نیز به سپاه تعلق دارد، احتمال می رود که پرونده ها به سپاه ارجاع داده شده است. به نقل از سایت حقوق معلم و کارگر

مراجعه اسماعیل عبدی به معاونت قضای دادستانی کل کشور
پیرو گزارش قبلی مبنی بر ممنوع الخروج شدن اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، امروز چهارشنبه سوم تیرماه، ایشان برای پیگیری موضوع به معاونت قضایی دادستانی کل کشور مراجعه کرد. در معاونت قضایی نامه ای به شماره 9001/173/240 مورخه 1394/3/6 از طرف دادسرا زندان اوین به وی تحویل داده و خواستند که به اوین مراجعه کند. با مشورت پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان ایران، قرار شد که روز شنبه آینده به دادسرا اوین مراجعه کند. به گفته ی عطار بر اساس قانون 72 ساعت پس از ابلاغ نامه فرصت مراجعه وجود دارد. لازم به ذکر است که به گفته یکی از ماموران معاونت قضایی کد 240 پایان شماره نامه مربوط به بند سپاه پاسداران و کد 350 مربوط به وزارت اطلاعات است. با توجه به این که رسول بداقی نیز به بند 2 الف اوین منتقل شده است و این بند نیز به سپاه تعلق دارد، احتمال می رود که پرونده ها به سپاه ارجاع داده شده است. منبع: حقوق معلم و کارگر

احضار و بازجویی معلمان همچنان ادامه دارد
بر اساس گزارش رسیده در تاریخ بیست و پنجم خرداد به دنبال احضاریه ای که از طرف اداره اطلاعات نورآباد ممسنی از طریق پاسگاه فهلیان به گودرز شفیعیان از معلمان فعال صنفی استان فارس ابلاغ شد، وی به اداره اطلاعات نورآباد ممسنی مراجعه کرد. به گفته ایشان از همان برخورد اول با شیوه ای خشن و آمرانه با او برخورد شد. اتهام وی را تحریک و دعوت معلمان به تجمع و اعتراض و اعتصاب عنوان کردند. گرچه گودرز شفیعیان آنان را به مواد متعدد قانونی ارجاع داد ولی ماموران او را زیر فشار روحی و روانی شدید بازجویی کرده و با تهدید از ایشان خواسته بودند که در مورد معرفی دیگران با آنان همکاری کرده و در آینده به حرکات اعتراضی ادامه ندهد. منبع: حقوق معلم و کارگر

مرکز آمار: رشد٣٠درصدی قیمت آب، برق و سوخت
گزارش مرکز آمار ایران از تغییر قیمت بیش از ۳۰ گروه کالایی در یک سال اخیر نشان می دهد، قیمت آب، برق و سوخت با رشد ۳۰.۱ درصد در دوازده ماهه منتهی به خرداد ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل رکورددار گرانی‌ها است و حمل و نقل با ٢١ درصد و میوه با ٩.١٩ درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.

اخراج و بیکارسازی

٩٠کارگر کارخانه ضامن پارس بیکار شدند
کارفرمای کارخانه ضامن پارس از اردیبهشت ماه ٩٤ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است. این واحد تولید کننده انواع کاشی وسرامیک تا پیش از تعطیلی دارای ٩٠ کارگر قرار دادی با سوابق ٧٧تا ١٠ سال بود.

بیکاری ٣٠کارگر در کارخانه باند و گاز لطیف سمنان
کارگران می‌گویند دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است. به گفته کارگران عمده ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی به اداره مالیات و امور دارایی سمنان است که در نتیجه آن کارفرما کارخانه را تعطیل کرده است. بیکاری ٣٠کارگر قرارداد موقت و دائمی با چندین سال سابقه کار ، شرایط زندگی را برای خانواده‌هایشان سخت کرده است.

با تعطیلی صنایع غذایی «دست چین بهمن پاکدشت» ٨٠کارگر بیکار شدند
صنایع غذایی دست چین بهمن به دلیل مشکلات بهداشتی، وضعیت نامناسب فضای ساختمانی و رعایت نکردن بهداشت محیط و نوع محصولاتی که در این کارخانه بدون مجوز تولید می شد متخلف شناخته شد و با رای رئیس شعبه ۵۴ اداره کل تعزیرات استان تهران تعطیل شده است.

در سی وهشتمین روز اعتصاب! تعطیلی زودهنگام کارخانه ایران برک
اعتراض کارگران کارخانه ایران برک رشت (پنجشنه چهارم تیر ماه) وارد سی‌و هشتمین روز خود شد و به گفته کارگران این کارخانه نساجی هیچ کدام از ٣٢ کارگری که به دلیل اتمام قرارداد کار در لیست اخراج قرارداشتند وارد محوطه کارخانه نشدند. همزمان با اخراج کارگران، تعداد دیگری از همکاران آنها در حمایت از کارگران اخراج شده از حضور در داخل کارخانه خودداری کردند. به گفته این کارگران کارفرما هنوز اصرار دارد که چون کارگران اتمام قرارداد شده در شکل گیری اعتراضات نقش موثری داشته‌اند باید اخراج شوند و به همین دلیل دیگر کارگران ترجیح دادند تا به جای رفتن به محل کار در کنار آنها حضور داشته باشند. برپایه این اطلاعات شنیده می شود که کارفرما با مشاهده این وضعیت کارگران باقیمانده در محوطه کارخانه را زودتر از موعد زمانی همیشگی مرخص کرده است. کارگران کارخانه ایران برک رشت می‌گویند وضعیت پیش آمده در حالی است که پیشتر مسئولان دادستانی در مراجعه حضوری ١٨ نفر از همکاران آنها گفته بودند که با بازگشت به کار خود امکان از سرگیری فعالیت‌های کارخانه ایران برک رشت را فراهم کنند. به گفته این کارگران با وجود آنکه تمامی کارگران احضار شده از فردای دیدار با مسئولان دادستانی برای اثبات حسن نیت خود آماده به کار بودند اما تا به امروز مانع تراشی‌های کارفرما مانع از سرگیری فعالیت ایران برک رشت شده است.

وضعیت نامشخص پرداخت بیمه بیکاری به کارگران کشتی‌های سوخته بندر دیر
در نتیجه حادثه آتشسوزی که در ٥تیر در اسکله اصلی بندر دیر اتفاق افتاد ١٦٠ کارگر کشتی کار خود را از دست داده‌اند. در این آتش سوزی ١٧ فروند لنج ماهیگری و باربری بر اثر وقوع آتشسوزی سوختند.

حقوقهای پرداخت نشده

۴۰۰۰ کارگردر معادن ذغال سنگ شهرستان زرند و عدم پرداخت حقوق معوقه
٣تیر: کارگران کرمان طی گزارشی از عدم پرداخت ٦ماه حقوق و دستمزد ۴۰۰۰ کارگردر معادن ذغال سنگ شهرستان زرند خبرداند. محصول ذغال این معدن را ” شرکت ذغال سنگ استان کرمان” دریافت می کند و به ذوب آهن اصفهان می فروشد که اکنون بعد از گذشت ۶ ماه از خرید ذغال توسط ” ذوب آهن ” هنوز پرداختی صورت نگرفته است. این چندمین بار است که کارگران معدن برای احقاق حق واقعی خود اعتراض می کنند.

عدم پرداخت ٧ماه حقوق کارگران شرکت ساختمانی توسار شهرک پردیس رودهن
شرکت ساختمانی توسار که در فاز ۸ شهرک پردیس رودهن به مدت ۳ سال فعال است ، ۷ ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است. از ۳۵ کارگر ساده این شرکت همگی افغانی هستند و از هیچ حقوقی برخوردار نیستند. پرسنل دفتری این شرکت از طبقه بندی مشاغل محروم هستند. این کارمندان و کارگران ۱۰ ساعت در روز باید کار کنند و دستمزد پایه وزارت کار را دریافت می کنند. کارگران افغانی روزانه ۴۰ هزار تومان بابت ۱۰ ساعت کار ساختمانی خود می گیرند. در این شرکت مسایل بهداشتی به هیچوجه رعایت نمی شود کارگران افغانی در بدترین شرایط بهداشتی زندگی می کنند. آب آشامیدنی توسط تانکر هایی که از چاه های غیر مجاز آب برداشت می کنند ، تامین می شود.(منبع گزارش خبرنگار پیام سندیکا)

عدم پرداخت ٢٨ماه حقوق معوقه کارگران کارخانه تبریز کف مرند
کارگران میگوئند: بعد از مراجعه به ادارات کار و تعاون، صنایع، دادگستری دفتر ولی‌فقیه شهرستان و تجمع بیش از ١٤ بار در فرمانداری مرند و استانداری تاکنون نتوانسته‌ایم به حداقل مطالبات خود برسیم هرچند جلسات کمیسیون کارگری و شورای تامین شهرستان و استان در این رابطه بارها تشکیل شده است.

عدم پرداخت حقوق و دستمزد ١٩کارگر فرش باستان
از آذر ماه سال ٩٣ تاکنون هیچ وجهی بابت مزد ماهانه و عیدی پایان سال به کارگران فرش باستان پرداخت نشده. کارفرما دلیل این وضعیت را کمبود نقدینگی اعلام کرده است.

عدم پرداخت ٣ماه حقوق کارگران شهرداری نیشابور
بنقل ازیک عضو شورای شهرستان، جمعی از کارگران شهرداری نیشابورسه ماه حقوق نگرفته اند.

نا امنی محیط کار

مرگ کارگر نظافت‌چی در شهرک صنعتی نیشابور
٣تیر: مرگ دلخراش کارگر ٢١ ساله بر اثر سانحه در یکی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی خیام.

مرگ دو کارگر تخلیه چاه براثر گازگرفتگی
٥تیر: دو کارگر هنگام تخلیه یک حلقه چاه فاضلاب در منطقه قیام دشت تهران جان خود را از دست دادند.

مجروح شدن چهار کارگر شرکت کربنات سدیم
جوشکاری مخزنی در شرکت «کربنات سدیم» در شهرستان سرخه استان سمنان باعث انفجار و مجروح شدن چهار کارگر این واحد تولیدی شد.

افزایش ٧٢درصدی حوادث ناشی از کار منجر به مرگ
مدیرکل پزشکی قانونی استان مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته حوادث ناشی از کار 72.4 درصد افزایش داشته است، ادامه داد: در سال ٩٢ و در بخش‌های صنعت و ساختمان ٢٩مورد حادثه کار منجر به فوت کارگران شد این در حالی است که این رقم در سال ٩٣به ٥٠ نفر رسید.

کارگران

بازداشت اسماعیل عبدی و گسترش دامنه سیاست سرکوب اعتراضات کارگران و معلمان را قویا محکوم می کنیم! اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان ایران دیروز شنبه بدنبال حضور در دادسرای اوین جهت پیگیری ممنوع الخروج بودنش، بازداشت شد. بازداشت اسماعیل عبدی و احضار برخی دیگر از معلمان در سطح کشور در حالی صورت میگیرد که طی سه ماهه ی اول سالجاری، گروه اخبار کارگری ایلنا بدلیل مقاومت در برابر سانسور اخبار کارگری بطور گروهی از کار اخراج شدند، بازداشت اعضای تشکلهای مستقل کارگری با دستگیری داود رضوی، پدرام نصراللهی، آرام و فواد زندی، نظام صادقی، محمود صالحی، عثمان اسماعیلی، ابراهیم مددی، رضا امجدی و حامد محمود نژاد ابعاد هر چه گسترده تری بر خود گرفت، علیرغم صدور حکم شش سال حبس برای جعفر عظیم زاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و صدور حکم ممنوع الخروجی برای نامبرده، بار دیگر وی به همراه شاپور احسانی راد بازداشت و پرونده ای با جرایم امنیتی برای آنان در دادگستری شهرستان ساوه تشکیل شد و همزمان دامنه تعرض به اعتراضات کارگران و دیگر اقشار زحمتکش مردم ایران در شهرهای مختلف از مرز بازداشت و تعقیب قضائی، به حمله ی رو در رو توسط نیروهای امنیتی به این اعتراضات و استفاده از گاز اشک آور و جان باختن کارگران بسط پیدا کرد. گسترش کم سابقه بازداشت کارگران و معلمان معترض و تعقیب قضائی آنان در سه ماهه ی اول سالجاری و کشاندن سطح این سرکوب گریها از بازداشت و تعقیب قضائی به یورش رو در روی نیروهای امنیتی به اعتراضات کارگری، حکایت از تشدید سیاست سرکوب عریان و بی چون چرای اعتراضات کارگران و معلمان و دیگر اقشار زحمتکش مردم ایران به عنوان یگانه پاسخ حکومتگران به مطالبات بر حق آنان دارد. اتخاذ چنین سیاستی از سوی سرمایه داری حاکم بر ایران، همچنانکه تاکنون روشن شده است، نه تنها میلیونها کارگر و معلم و انسان زحمتکش را از دست یابی به مطالبات بر حق شان، ذره ای وادار به عقب نشینی نخواهد کرد بلکه شرایط را بیش از پیش برای بروز مصافی تعیین کننده بر سر زندگی و معیشت اکثریت عظیم مردم ایران مهیا خواهد نمود. مصافی که با سیاست کنونی حکومت گران، یک سوی آن تشدید هر چه بیشتر سرکوب اعتراضات میلیونها کارگر و معلم خواهد بود و سوی دیگر آن گسترش بی محابانه تر اعتراضات کارگران و معلمان و دیگر اقشار زحمتکش مردم ایران. مگر می شود آنهم در کشوری مانند ایران به میلیونها کارگر و معلم، زندگی سه چهار برابر زیر خط فقر را تحمیل کرد آنوقت به ضرب زندان و بازداشت و تعقیب قضائی جلوی اعتراض و حرف زدن و تجمع و اعتصاب آنان را گرفت. حق اعتراض، اعتصاب، تجمع و تشکل یابی، حتی اگر قانونی برای برسمیت شناسی آنها وجود نداشته باشد، جزو بدیهی ترین، قانونی ترین و اساسی ترین حقوق انسانهاست. اسماعیل عبدی و دیگر معلمان و کارگران زندانی و در معرض تعقیب قضائی، هیج جرمی جز دفاع از زندگی و هستی خود و همکاران شان مرتکب نشده اند. اینان نمایندگان پرشور حق خواهی کارگران و معلمان ایران هستند و ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران دوشادوش معلمان کشور لحظه ای در حمایت از این عزیزان درنگ نخواهیم کرد. ما خود را بخشی از اعتراضات بر حق معلمان کشور میدانیم و بدینوسیله بار دیگر با حمایت قاطعانه از اعتراضات معلمان، بازداشت و تعقیب قضائی اسماعیل عبدی و همکارانش را قویا محکوم می کنیم و بدینوسیله خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه کارگران و معلمان زندانی، منع تعقیب قضائی آنان، پایان دادن به هر گونه سرکوب و تحقق فوری مطالبات معلمان کشور هستیم.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – هفتم تیر ماه 1394

صدای حق طلبانه کارگران را نمی توان خاموش کرد! کارگران، مردم شریف ایران!
طی ماه های اخیر در لابلای اخبار اخراج سازی کارگران، اعتراضات کارگری و تضییع حقوق کارگران از سوی کارفرمایان و حامیان آنها که در راستای اجرای سیاست های نئولیبرالی دولت صورت پذیرفته است. خبر اخراج تیم سرویس کارگری ایلنا توجهات را به آن سمت و سو جلب کرد خبرنگارانی که اعتراضات و تجمعات کارگران را سوژه خبری می کردند خود سوژه خبری شدند. اخراج تیم سرویس کارگری ایلنا در حالی از سوی خانه کارگر در راس آن علیرضا محجوب و مدیریت خبرگزاری صورت پذیرفته، که به گفته خود آنها پوشش اخبار اعتراضات کارگران، معلمان، پرستاران و… همچنین مصاحبه های کارگری و انتشار اخباری مبنی بر تضییع حقوق کارگران و استثمار آنها و نیز موضوع تشکیل تشکل صنفی خود که از ابتدابی و بدیهی ترین حق شناخته شده کارگران می باشد و گویا با مخالفت شدید خانه کارگر و مدیریت خبرگزاری ایلنا روبرو گشته، از دلایل اخراج خود قلمداد کرده‌اند. ما کارگران خبازی های سنندج و مریوان حمایت و پشتیبانی خود را از خواست و مطالبات تیم سرویس کارگری ایلنا از جمله خواست ایجاد تشکل صنفی خبرنگاران اعلام می داریم و بر این عقیده ایم که تشکلات صنفی کارگران باید با خواست و اراده خود کارگران ایجاد شود و دولت ها موظف اند این تشکل ها را ثبت و برسمیت بشناسند. به همین خاطر ما کارگران خباز ضمن محکوم کردن اخراج تیم سرویس کارگری ایلنا، بار دیگر با تکیه بر موضع گیری پیشین خود مبنی بر اینکه سیاست های خانه کارگر و در راس آن علیرضا محجوب هیچ گاه در راستای منافع طبقه کارگر ایران نبوده و نیست. اخراج تیم سرویس کارگری ایلنا از سوی سرمایه داران و نهاد ضد کارگری وابسته به آن یعنی خانه کارگر همزمان با برخورد پلیس در چند تجمع اخیر کارگران جز در راستای خفه کردن صدای حق طلبانه کارگران نمی تواند تحلیل دیگری را در بر داشته باشد . به زعم ما اطلاع رسانی آزاد و بدون سانسور حق خدشه ناپذیر و اجتماعی آحاد مردم علی الخصوص کارگران می باشد. لذا ما خواهان بازگشت به کار تیم سرویس کارگری ایلنا هستیم تا این روزنه هر چند محدود که صدای کارگران را رو به جامعه انعکاس می داد، بسته نشود. انجمن صنفی کارگران خبازی های سنندج و حومه. انجمن صنفی کارگران خبازی های مریوان و سروآباد

دستگیری رضا امجدی و فردین میرکی وانتقال به زندان
به گزارش رسیده روز چهارشنبه مورخ 3/4/94 رضا امجدی فعال کارگری و عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری و فردین میرکی فعال کارگری که برای پیگیری و اطلاع از حکم پرونده اشان به دادگستری استان کردستان مراجعه کرده بودند از طرف شعبه ی 4 اجرای احکام دادگستری شهر سنندج دستگیر و روانه ی زندان مرکزی سنندج شدند. لازم به ذکر است که رضا امجدی در روز 5 اردیبهشت 94 توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و بعد از 15 روز با وثیقه 30 میلیونی آزاد شده بود. همچنین فردین میرکی در روز 1 آذر 93 توسط نیروهای امینتی دستگیر و بعد از 2 ماه بازداشت با وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد گردید. رضا امجدی درشعبه ی 1 دادگاه انقلاب به اتهام عضویت درکمیته ی هماهنگی به 3 ماه و یک روز و فردین میرکی به همین اتهام به 9 ماه تحمل حبس تعزیری محکوم شده بودند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجادتشکل های کارگری احکام صادره علیه رضا امجدی و فردین میرکی را محکوم و خواهان آزادی کارگران زندانی و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری. ٣ تیر 1394

صدور حکم 2 سال زندان برای فرزاد مرادی نیا
به گزارش رسیده روز سه شنبه مورخ 2/4/94، فرزاد مرادی نیا فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری با تایید شعبه ی 4 دادگاه تجدید نظر استان کردستان به 2 سال حبس تعزیری محکوم گردید. حکم اولیه این فعال کارگری توسط دادگاه بدوی شعبه 1 استان کردستان صادر شده بود. لازم به ذکر است که فرزاد مرادی نیا در تاریخ 16 آذر 93 در حالی که به خاطر بیماری مزمن گوارشی در وضعیت نامناسب جسمی قرار داشت توسط مامورین در منزلش دستگیر و بعد از 25 روز در تاریخ 11/10/93 با قرار وثیقه 70 میلیون تومانی آزاد شده بود. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن حکم صادره برای فرزاد مرادی نیا، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی فوری سایر کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری 3 تیر 1394

بیانیه زندانیان سیاسی خطاب به مردم ایران
رژیم جمهوری اسلامی، دشمن معلمان، کارگران و پرستاران
تمام ثروت های ملی، معادن و منابع در دست دولت و انحصار حکومت است، به گونه ای که بنا به گزارش رئیس سازمان بازرسی رژیم، فقط در یک مورد، از 65 میلیون هکتار زمین، 140 میلیون هکتار یعنی 85 درصد از آن متعلق به دولت و فقط 15 درصد آن در اختیار بخش غیر حکومتی است. این اقتصاد عظیم حکومتی، در انحصار خامنه ای از طریق بنیادهای عظیم مالی است که در یک قلم، ثروت بنیاد موسوم به فرمان 8 ماده ای، بالغ بر 100 میلیارد دلار تخمین زده شده است. سپاه بر همه ی ثروت های ملی چنگ انداخته و وابستگان به قدرت و ثروت به رانت خواری، دزدی و اختلاس با رقم های نجومی مشغول هستند و در یک قلم، 575 تن از این وابستگان به باند قدرت حاکم، 220 هزار میلیارد تومان از سرمایه های بانک ها را تاراج کرده اند در یک قلم دیگر، فقط در یک معامله، بالغ بر 80 میلیون دلار توسط عوامل سپاه به نام خرید دکل نفتی، چپاول صورت گرفته و در معامله موسوم به کرسنت، آن چنان فساد عظیم مالی صورت گرفته که فقط جریمه آن تا کنون بالغ بر15 میلیارد دلار بوده است. به گفته ی رییس جمهور رژیم، در دوره احمدی نژاد بالغ بر 700 میلیارد دلار هزینه واردات شده است و معلوم است از قبل این رقم نجومی، کدام باندهای مالی ولایی، سودهای بادآورده نصیب خود کرده اند. آری، اقتصاد ایران، منابع مالی و معادن ایران و ثروت های عظیم استحصال شده ، در انحصار حکومت است، و عامل اصلی این فساد عظیم، همین انحصار اقتصادی و سیاسی است و به اعتراف حکومت گران، فقط 30 درصد مشکلات فعلی ناشیا ز تحریم های بین المللی است، که علت تحریم نیز حکومت ماجراجوی آخوندهای سیاسی حاکم است. اما روی دیگر سکه، ملتی زیر ستم و به استثمار کشیده شده، فقیر و زیر سرکوب است برای این که ، آه در بساط ندارد و در چنگال قدرت اهریمنی حکومت قلدر، فاسد و ثروتمند گرفتار آمده است. معلم اش برای مقابله با تبعیض، ستم و فقر هر روز در اعتصاب و خیابان است و حکومت فساد و دزدان، نمایندگان این طبقه ستم دیده، مثل عبدی، بداقی و باغانی را به زندان و شکنجه محکوم می کند.
بداقی را به انفرادی های 209 انتقال میدهد، باغانی را در بند 3 رجایی شهر در بین مجرمین خطرناک می اندازند وعبدی را به جای نامعلوم می برد تا انتقام اعتراضات معلم ها را از آنها بگیرد.زیرا خواب امپراطورهای ثروت و قدرت را آشفته کرده اند! کارگران زحمتکش این نیروی مولد ثروت جامعه، با دستمزد 700 هزار تومانی در حالی که خط فقر بالای 3 میلیون تومان است، با قراردادهای سفید امضا و در شرایطی که چندین ماه است دستمزد خود را دریافت نکرده یا گروه زیادی از آنان اخراج شده اند، هر روز در اعتصاب و اعتراض هستند، اما امپراطوری ثروت و قدرت، پاسخ انها را با کتک، زندان و سرکوب می دهد که نمونه ی آن در زرند کرمان، اردبیل و تهران و سایر شهرها فراوان است. وزیر بهداشت و درمان رژیم، با صراحت و بر خلاف نص صریح قانون تأکید می کند، نمایندگان پرستاران را به دلیل اعتراضات مدنی و حضور در برابر مجلس برای طرح خواسته های خود رد صلاحیت کرده ایم و این در حالی است که میلیون ها پرستار زحمتکش که برای گذران زندگی مجبور هستند چند شیفت کار کنند ، به فغان آمده و حق خود را مطالبه می کنند. لنج داران بوشهر تا کارکان و کارگران عسلویه، کشاورزان خوزستانی تا دامداران اصفهانی، کسبه ی تهران تا کارکنان مخابرات گیلان، همه و همه ی مزدبگیران و تولیدگران و کسبه به دلیل گرانی سوخت، بالا بودن مالیات های ظالمانه و سایر ستم های امپراطوری ثروت و قدرت ولایی – اسلامی حاکم به ستوه آمده و معلم های شجاع برای دفاع از نمایندگان خود، در برابر زندان اوین دست به تحصن زده اند. آری؛ میرود تا با متشکل شدن همه ی این طبقات اجتماعی آگاه، به ستوه آمده و به پا خاسته و اتحاد عملی حول مطالبات اساسی، با اعتصابات، اعتراضات و نافرمانی مدنی در برابر ستم دیکتاتوری حاکم، و نپرداختن مالیات های ظالمانه، هزینه های غیر عادلانه برق، گاز، آب و تلفن، اجازه ندهند این امپراطوری ثروت و قدرت که همچون زالو، خون مردم ایران را می مکد، بیش از این با پول های طبقات فقیر ایرانی، نیرو بگیرد. راه پیروزی بر این دیو ستم، متشکل شدن همه ی نیروهای آگاه، پیوستن این تشکل ها به یکدیگر و تشکیل جبهه ای فراگیر برای رسیدن به خواسته های تاریخی، دموکراتیک و قانونی است. زندانیان سیاسی ایران – 7 تیر 94 1. – فرید آزموده 2- امیر امیرقلی 3- سهیل بابادی 4- علی اکبر باغانی 5- سید محمود باقری 6-مسعود جعفرآبادی 7- ایرج حاتمی 8- خالد حردانی 9- محمد جراحی 10-شاهرخ زمانی 11-مهدی شاندیز 12-سعید شیرزاد 13-حشمت اله طبرزدی 14- حسین کاظمینی بروجردی 15- علیرضا فراهانی

اخبار بین المللی

انگلستان – راهپیمایی گسترده بر علیه سیاست‌های ریاضت کشی‌ اقتصادی
دهها هزار نفر از مخالفان سیاستهای ریاضت اقتصادی روز شنبه ۲۰ ژوئن به خیابانهای لندن آمدند تا به برنامه های دولت محافظه کار بریتانیا اعتراض کنند. این راهپیمایی گسترده با هماهنگی کمپینی به نام “شورای مردمی ضد ریاضت اقتصادی” برگزار شد و بزرگترین اعتراض عمومی علیه دولت این کشور از زمان انتخابات پارلمانی تا کنون محسوب می شود. معترضان که تعدادی از هنرمندان برجسته و روزنامه نگاران مشهور نیز در میان آنها بودند، در مسیر میان بانک انگلستان تا کاخ وست مینستر به راهپیمایی پرداختند. یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات گفت: “به نظر می رسد دولت بسیار علاقمند است و تقریبا با وسواس به دنبال آن است که مزایای جوانان و کسانی را که به دنبال یافتن شغلی هستند، کاهش دهد.” یک معترض دیگر می‌‌گوید: “مردم بسیاری از همه جای این کشور اینجا هستند تا بگویند دیگر کافیست. صبر آنها از برنامه های ریاضت، کاهش درآمدها و خصوصی سازی به سرآمده است. ” برای برگزاری این راهپیمایی، کاربران در شبکه های اجتماعی بسیار فعال بودند و ارسال پیامهای حمایت از این حرکت طی چند روز اخیر باعث شد جمعیت قابل توجهی از دیگر شهرهای بریتانیا به لندن بیایند. برگزار کنندگان بر این موضوع تاکید داشتند که طی پنج سال اخیر میزان نابرابری و شمار بی خانمانها و کودکان محروم در کشور افزایش یافته است.

مراکش – ۴ ماه زندان برای بوسیدن در ملا عام
روز جمعه ۱۹ ژوئن دادگاهی در مراکش دو مرد همجنسگرا را به سبب بوسیدن یکدیگر در مکانی عمومی به چهار ماه زندان محکوم کرد. این دو مرد ۲۵ و ۳۸ ساله به “توهین به عفت عمومی” و نیز “اقدام علیه امر طبیعی از طریق ارتباط با همجنس” متهم شده اند و باید پانصد درهم نیز جریمه بپردازند. همجنسگرایی در مراکش ممنوع است و سقف مجازاتی برابر با سه سال زندان برایش در نظر گرفته شده است. در ماه مه گذشته نیز سه مرد در این کشور به همین جرم به سه سال زندان محکوم شده بودند. مجله مراکش هبدو در آخرین شماره اش با نشر عکسی بر روی جلد که دو مرد جوان در استخر را در حال لبخندزدن به هم نشان می دهد، پرسشی را که قبلا مطرح شده و بحث گسترده ای در آن کشور ایجاد کرده بود، بازخوانی کرد: “آیا باید کسانی را که با همجنس خود ارتباط دارند، به آتش کشید؟” گردانندگان مراکش هبدو اما اندکی بعد اعلام کردند که با توجه به احتمال واکنشهای شدید، می خواهند این شماره را از روی پیشخوان جمع آوری کرده و از سایت اینترنتی حذف کنند. با این حال آنها معتقدند که همجنسگرایی یک مساله شخصی است، اما اکنون در محدوده مسایل اخلاقی و دینی مورد ارزشیابی و قضاوت قرار می گیرد.

چین – حمله صدها روستایی به یک مرکز پلیس
رسانه های دولتی چین می گویند پلیس در مرکز این کشور سیزده نفر را پس از حمله صدها روستایی به یک ایستگاه پلیس بازداشت کرده است. گفته می شود حمله‌کنندگان از رسیدگی به پرونده مرگ یک زن جوانی ناراضی بودند. بنا بر گزارش رسانه‌های دولتی چین این زن ۲۸ ساله در اوایل ماه جاری در روستایی در استان هون‌آن درگذشته و مقامات علت مرگ او را مسمومیت ناشی از مواد آفت‌کش اعلام کرده‌اند. اما خانواده این زن شوهر او را در مرگش دخیل می‌دانند. خویشاوندان این زن که جسدش را به منزل خانواده شوهرش بردند شوهر او را کتک زدند. زمانی که مقامات تلاش کردند دخالت کنند آنها به ماموران هم حمله کردند و برخی را گروگان گرفتند. صدها تن از روستاییان که ظاهرا از خانواده این زن حمایت می‌کردند راه‌ها را بستند و به ایستگاه پلیس حمله کردند.

بلژیک – هزاران نفر در حمایت از مردم یونان تظاهرات کردند
در آستانه نشست اضطراری وزیران دارایی کشورهای عضو حوزه پولی یورو، هزاران نفر در همبستگی با مردم یونان روز یکشنبه ۲۱ ژوئن در خیابان های بروکسل تظاهرات کردند. بیش از پنجاه سازمان در این تظاهرات شرکت داشتند. تظاهرکنندگان در مخالفت با تدابیر سختگیرانه و مورد انتظار وام دهندگان بین المللی از آتن، حمایت خود را از یونانی ها نشان دادند. یکی از تظاهرکنندگان بلژیکی گفت: “هر اقدامی آنها برای یونان انجام دهند برای ما نیز همان را خواهند کرد. ما نه فقط برای یونان که برای آینده خودمان اینجا آمده ایم” یک معترض دیگر می‌‌گوید: “مردم باید در اولویت باشند حال آنکه پول و بانکها در اولویت قرار گرفته اند. اروپا نباید اینطور عمل کند. اتحادیه اروپا باید ارزشهایش را به خاطر بیارود.” پس از چهار ماه بن بست در یافتن توافقی بر سر بازپرداخت بدهی های یونان، وزیران دارایی گروه یورو روز دوشنبه۲۲ ژوئن در بروکسل گرد هم می آیند تا احتمالا سرنوشت یونان را در گروه یورو و اتحادیه اروپا رقم بزنند. خبرنگار یورونیوز در بروکسل حال و هوایی این شهر را چنین توصیف می‌کند : “شهروندان بلژیک، یونان و بسیاری از کشورهای اروپایی با حضور در این تظاهرات که در محل برگزاری مذاکرات به راه افتاده حامل این پیام روشن به رهبران حوزه پولی یورو هستند که آنها در کنار مردم یونان می مانند”

ارمنستان -هزاران نفر در اعتراض به افزایش قیمت برق تظاهرات کردند
هزاران نفر در ایروان، پایتخت ارمنستان در اعتراض به افزایش بهای برق در این کشور روز دوشنبه ۲۲و سه شنبه ۲۳ ژوئن تظاهرات کردند. این اعتراض ها که از ماه مه یعنی زمان مطرح شدن آن در پارلمان آغاز شده، از هفتۀ پیش شدت گرفته است. تظاهرکنندگان می گویند افزایش ۴۰ درصدی بهای برق مصرفی خانگی موجب گسترش فقر در میان طبقات کم درآمد می شود. تظاهرکنندگان قصد راهپیمایی به سمت کاخ ریاست جمهوری را داشتند که با حملۀ پلیس روبرو شدند.
یکی از معترضان می گوید: “آنها نمی توانند با حمله و ضرب و شتم، ما را بترسانند. اولین باری نیست که پلیس در خیابان ها به ما حمله می کند. فقط اینبار شدت خشونت آنها بیشتر شده و من نمی دانم چرا اینقدر شدید ما را کتک می زنند.” یکی دیگر از تظاهرکنندگان نیز با اشاره به این خشونت می گوید: “من نمی گذارم که این اراذل و اوباش به این مرد جوان دست بزنند یا حتی فرزندم را لمس کنند. من به اینجا آمده ام تا آنها را متوقف کنم حتی اگر به اندازه کافی برای اینکار قوی نباشم.” پلیس برای متفرق کردن معترضان در این تظاهرات از آب پاش های قوی و گاز اشک آور استفاده کرده است. در مجموع روز سه شنبه ۲۳۷ نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شده اند. پلیس در تظاهرات روز دوشنبه نیز با گاز اشک آور به معترضان حمله کرده بود. شبکۀ توزیع برق در ارمنستان در اختیار یک شرکت روسی است و از دولت این کشور خواسته است بهای برق مصرفی را ۴۰ درصد افزایش دهد. این سومین بار طی سه سال گذشته است که بهای برق در ارمنستان افزایش می یابد.
خبر‌های کوتاه
فرانسه و آلمان
“به یونان شانس دیگری بدهید”، شعار معترضان چپگرای فرانسوی بود که روز شنبه۲۰ ژوئن ، دو روز پیش از نشست اضطراری رهبران منطقه یورو، در پاریس راهپیمایی کردند تا از مردم یونان حمایت کنند. همزمان در برلین نیز راهپیمایی همبستگی با مردم یونان برگزار شد. معترضان با شعارهایی خواهان اتحاد علیه برنامه های ریاضتی برای اروپایی عادلانه تر و پایان دادن به بردگی ناشی از بدهی ها شدند.
قطر
کنفدراسیون های جهانی کارگران طی گزارشی اعلام کردند: در سال ۲۰۱۳ هزار و ۲۰۰ کارگر با تبعیت “هندی و نپال” در اثر سوانح در حین کار در کشور قطر جان خود را از دست داده اند. بعد از بازداشت مقامات ارشد فیفا به دلیل فساد مالی و دریافت رشوه از سوی مقامات کشورها برای دادن میزبانی جام جهانی، اکنون بحث بد رفتاری با کارگران در کشور قطر مطرح شده است. “تیم نونان” از اعضای کنفدراسیون بین المللی کارگران تصریح کرد: علاوه بر آمار فوت وحشتناک کارگران در قطر گزارش های مستندی نیز در خصوص بد رفتاری پیمانکاران وجود دارد. یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کارگر خارجی در کشور قطر مشغول به کار می باشند که بیشتر آنان اتباع نپال،هند و بنگلادش هستند.
فرانسه
اعتصاب کارکنان شرکت مای فری لینک از شرکت های تابعه یوروتونل، در بندر کاله واقع در شمال فرانسه موجب اختلال در شبکه حمل و نقل تونل مانش شد. در پی آن شرکت راه آهن یورواستار حرکت تمامی قطارهایش را تا روز چهارشنبه لغو کرد. این امر موجب سرگردانی هزاران مسافر در ایستگاه راه آهن شمال پاریس شد. اعتصاب از نخستین ساعات روز سه شنبه آغاز شد و ترافیک شدیدی را در جاده های اطراف ایجاد کرد.اعتصاب کنندگان بیم آن دارند که تغییرات آتی در شرکت مای فری لینک سبب بیکاری آنها بشود.
آمریکا
روز سه شنبه دوم تیرماه جمعی از کارگران در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و محرومیت خدمات بهداشتی و درمان در شهر “لس آنجلس” آمریکا به خیابانها آمده و تظاهرات کردند. به گفته معترضان، با توجه به کار زیادی که کارگران انجام می دهند دستمزد و خدماتی که دریافت می کنند، بسیار اندک و ناچیز است. کارگران مصمم هستند تا رسیدن به خواسته های خود به اعتراضاتشان ادامه دهند. اعتراضات کارگران در حالی صورت می گیرد که مقامات لس آنجلس اعلام کرده اند حقوقی برای ۸۰۰ کارگر در بودجه آتی در نظر گرفته نشده و در نتیجه همه آنان از کار اخراج خواهند شد.
افغانستان
گزارش “بی بی سی” از تداوم اعتصاب معلمان افغانستان در اعتراض به بی توجهی و عدم رسیدگی دولت به خواسته هایشان خبر داد. برپایه این گزارش، افزایش حقوق آموزگاران، تعدیل در قانون خدمات ملکی، کاهش ساعات کاری و توزیع زمین برای آموزگاران از خواست‌های اساسی آموزگاران افغان رده بندی شده است. مواردی که آموزگاران به دلیل “بی توجهی حکومت به آن” دست به تحصن زده اند. اسدالله حنیف بلخی، وزیر معارف افغانستان از معلمان خوسته است تا به تحصّن خاتمه بدهند.
فنلاند
نرخ بیکاری در فنلاند در ماه مه به بالاترین حد خود طی ۱۳ سال اخیر رسید. آمار نشان می دهد نرخ بیکاری در این کشور عضو حوزه پولی یورو از ۱۰.۳ درصد جمعیت فعال آن در ماه مارس به ۱۱.۸ درصد در ماه مه رسیده است. در این بین ۳۶.۳ درصد افراد رده سنی بین ۱۵ تا ۲۴ سال گرفتار معضل بیکاری اند. نرخ بیکاری بالا نتیجه سه سال رکود اقتصادی در فنلاند و افت قابل توجه فعالیتهای شرکت نوکیا از جمله بزرگترین کمپانی ها در این کشور است.